|
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: יום רביעי - זיקוקים מאת: MEIR35 פגישה אם המנתח (בית חולים ציבורי), סיימתי את כל הבדיקות בזמן והכל היה מוכן וממש חיכיתי לפגישה הזאת, הבוקר התקשרו ואמרו שהרופא ביטל את כל התורים להיום וקבעו לי לעוד שבועיים... אז נכון שזה בית חולים ציבורי אבל עדיין זה מבאס
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wUMQfNF/weight.png]() 27/3/12 ד"ר רם אלעזרי הדסה עין כרם
|
|
בתגובה ל: היום היתה צריכה להיות לי מאת: מודיעיני 40אבל אני מאמינה בפתגם : כל עכבה לטובה ... שהשבועיים הבאים יעברו לך מהר
|
|
בתגובה ל: היום היתה צריכה להיות לי מאת: מודיעיני 40 לא שאני מאמינה ..אבל סתם ראיתי אתמול איזה קטע מתוך ערוץ הקבלה(דקה וחצי של התעכבות עם השלט) והיה שם רב שאמר כי ימי החנוכה, פורים ופסח הם ימים של אור גדול. בימים אלה קורים דברים טובים ומכוונים על ידי האור הגדול. אם יש ביטולים או דחיות זה רק לטובה ובידי שמיים. אני לא אדם מאמין, אבל זה עשה איזה כיף כזה לשמוע את זה. אולי זה עזר קצת להחליק את הבאסה מהביטול. בכל מקרה אותי סחבו חצי שנה בגלל השביתות שהיו בבתי חולים באותה תקופה, זה מבאס אבל אתה בדרך הנכונה. כל הכבוד לך על ההחלטה להתנתח אתה עומד בפני תקופה חדשה. בהצלחה
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w1V9DXK/weight.png]() נולדתי ב 6/6/2011
|
|
בתגובה ל: היום היתה צריכה להיות לי מאת: מודיעיני 40 תתאר לך שאני בתוך שבוע הפכתי עולמות כדי לגמור את הבדיקות ולראות את הרופא שוב אני צריכה לחכות חודש (בלי למות) כל יום אני מתקשרת לשערי צדק לראות אם יש ביטולים (וכמובן הוא עמוס) מושלם אין לי עוד חצי שנה אחרת יכולתי להיות שם כבר היום ולשלם 100 ש"ח שווה. תבדוק אם אתה יכול פרטי לפגישה,אין לי נתונים שלך אז אני לא יודעת אבל תבדוק.
|
|
בתגובה ל: היום היתה צריכה להיות לי מאת: מודיעיני 40 כדי להריץ את העניינים אתה יכול לקבוע עם המנתח באופן פרטי ואחר כך לעבור את הניתוח בבית חולים ציבורי.
|
|
בתגובה ל: יום רביעי - זיקוקים מאת: MEIR35מרק עדשים כתומות - (כמובן טחון)? כרובית ? תודה
|
|
בתגובה ל: 3 שבועות אחרי הניתוח - האם מותר לאכול מאת: אישתו כדאי תמיד להתייעץ עם דיאטניות. יש כאלה שיגידו לגבי קטניות שזה עדיין מוקדם בגלל הסיבים, אני לא בטוח כל כך שזה יכול להוות בעיה כמובן תלוי איך מרגישים עד עכשיו. לגבי כרובית אני חושב שזה קצת מוקדם.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: 3 שבועות אחרי הניתוח - האם מותר לאכול מאת: אישתו אני שלושה שבועות אחרי הניתוח. צמחונית ולכן קטניות הן חלק חשוב בתזונה שלי (כחלבון). הדיאטנית אישרה לאכול עדשים כתומות מאחר שהן מקולפות, מרק אפונה מאפונה יבשה שגם היא מקולפת, וחומוס - כל עוד מקלפים את הפולים אחרי הבישול מהקליפה החיצונית.
לגבי קטניות אחרות כמו עדשים ירוקות, אפונה טריה, שעועית לסוגיה וכו - היא אשרה לאכול את אלה בתום חודש מהניתוח.
הנימוק הוא כמו שמאיר הסביר בגלל שכרגע מנסים להמנע מסיבים.
לגבי כרובית ויתר המצליבים כמו כרוב וברוקולי - כרגע ההמלצה להמנע מהם היא בעיקר מסיבות של גזים שמכבידים על הקיבה, אבל אפשר יהיה לאכול גם אותם בעוד מספר שבועות.
זאת כמובן ההמלצה של הדיאטנית שלי והיא נוגעת אלי - לגבי בן זוגך, אני מניחה שהכלל של "לנסות בזהירות" תקף לגביו. אם הוא ינסה לאכול וירגיש טוב, כנראה שזה בסדר - אם לא ירגיש טוב, עדיף שימנע בינתיים.
|
|
בתגובה ל: 3 שבועות אחרי הניתוח - האם מותר לאכול מאת: אישתו אני אכלתי פשטידת ירקות שהבסיס היא כרובית עם קישואים וגזר היה לי מצוין.
|
|
בתגובה ל: 3 שבועות אחרי הניתוח - האם מותר לאכול מאת: אישתו ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: יום רביעי - זיקוקים מאת: MEIR35 מישהו יודע/שמע/קרא על ירידה במצב הרוח וטיפונת תחושת דיכאון בשלב שאני נמצאת בו (5 חודשים אחרי). האם יש קשר בין הויטמינים שאנחנו לוקחים לתחושה של עצבנות או דיכאון? אני חייבת לציין שאצלי אוכל לא היה משהו משובב נפש אף פעם ולא שימש אותי דווקא להעלות את מצב הרוח ולפצות על מצבים רגשיים. וגם היום, אין לי תחושה של הפסד גדול כי באמת שאני אוכלת הכול מהכול ומעט. בניגוד לפעם תחושות האשמה והעונש העצמי של הדיאטה כאילו התפוגגו להם וזאת דווקא תחושה נהדרת. שהראש לא עסוק בלמה אכלתי ומה הייתי צריכה ולמה אני לא יורדת במשקל או למה מגיע לי. כל אלו עברו שזה נפלא מבחינתי. המונח דיאטה לא יושב לי על הנשמה. זה החידוש האמיתי וזה שאיני חייבת לאכול ירקות בכמויות שהייתי צריכה לאכול בשביל להרזות. אני שונאת ירקות. ובכל זאת התחושה של השבועיים האחרונים היא תחושת מועקה קצת. אני חושדת בויטמינים האלו משום מה. ואם לא... אז צריך קצת לחפור בנפש. אז אם מישהו חווה או יודע אני אשמח לשמוע תודה רונית
|
|
בתגובה ל: שיר יפה ועצוב ואפרופו זיקוקים מאת: דורונית גם אם אוכל לא היה בשבילך כמו שאת רושמת בכל זאת חלים כל מיני שינויים בחיים בעקבות הניתוח ודברים מתחילים לצוף והסביבה מגיבה ואנחנו מסתכלים על דברים אחרת...לא אחת אנחנו ממליצים לשלב טיפול פסיכולוגי כי בכל זאת דברים מתעוררים. אני לא רואה קשר לויטמינים חוץ מאולי חסר בהם במיוחד מקבוצת B.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: כן זה לא זר מאת: MEIR35 לא יודעת אם טיפול פסיכולוגי אבל אני חושבת שקבוצת תמיכה זה משהו חשוב. כי מהסביבה דווקא יש המון פירגון ותחושה של הישג. ואני מעזה וחושבת שגם אני דיי מרוצה מהשינויים. (מעזה כי תמיד יש איזה פחד שהכול אשליה). שינויים גופניים לטוב ולרע היו גם קודם רק מלווים בחוסר אונים מטורף ככה שדווקא פה יש שיפור משמעותי, אמור להעלות את הביטחון והדימוי העצמי (עוד לא מרגישה את זה לגמרי)אבל זה גם תהליך. בכל אופן תודה, אולי באמת הגיע הזמן לבדוק אם חסר משהו במיוחד.
|
|
בתגובה ל: תודה מאיר על התגובה מאת: דורונית שתינו נותחנו בערך באותו זמן, ואני חושבת שגם מבחינת אחוזים הורדנו את אותו משקל (אני אומנם הורדתי יותר אבל גם שקלתי יותר ומשקל היעד שלי הוא יותר....).
אני חושבת שזה מאוד טבעי שיהיה דיכאון בתקופה הזאת. בעיקרון היו לי דכאונות הרבה יותר קשים בתחילת התהליך, ובכל זאת אחרי הירידה האחרונה שהייתה ניכרת גם מבחינת הקילוגרמים (החלפת קידומת וכו') וגם מבחינת המראה - אני מרגישה איזה דכדוך.
זה נובע בכמה סיבות. הראשונה היא אולי נשמעת פתאטית אבל, הסביבה כבר התרגלה, ולכן לא תומכת כמו בשבועות הראשונים. אחרי שרגילים לשמוע מכל בן-אדם כמעט "איזה יופי" "בהצלחה" וכו', זה משפיע. לפחות עלי, שאני יודעת להעיד על עצמי שאני מאוד זקוקה לאישורים חיצוניים.
הדבר השני הוא שמבחינת דימוי הגוף, רק אחרי שמרזים אנחנו מסוגלים לראות כמה שמנים יהיו. זה שוק מטורף פתאום לראות תמונה שלי מלפני שנה שהייתה מהמהממת לדעתי ולהשוות אותה לתמונה מהיום. כיוון שהדרך היחידה שלנו לעמוד כמויות וגדלים היא השוואתית, ברגע שאנחנו מצטמקים הכל נראה לנו הרבה יותר גדול ושמן.
והסיבה השלישית, שאצלי לפחות היא המשמעותית ביותר, היא מאין תחושת יאוש של עשיתי את הדברים הנכונים, הייתי בניתוח ועברתי כאבים ואי-נוחות והכל וירדתי כ"כ קילו שאנשים בעבודה בכלל לא מזהים אותי כמעט - ואני עדיין שמנה, ועדיין יש לי המון עבודה לפני, ואני עדיין לא יכולה לקנות בחנויות הרגילות. אז נכון שירדתי במתאים לי מ-6 ל-2, אבל זה אותו מחיר לא משנה כמה בד הם שמו בזה. וללכת לקנות חולצה בקסטרו ב-50 שקל אני עדיין לא באמת יכולה לעשות. אז, למה עשיתי את כל זה??? זאת המחשבה שכרגע הכי מדכאת אותי, אז אני פשוט מוצאת דרכים להתמודד איתה ולוודא שאמשיך לרדת כדי כן להגיע למידות האלו.
|
|
בתגובה ל: שיר יפה ועצוב ואפרופו זיקוקים מאת: דורונית יש קשר ביולוגי בים אכילה - בעיקר של פחמימות וסוכרים - לדכאון. אני אנסה רגע להסביר את הקשר הכימי בלי להכנס לעומק הביולוגיה: כשאוכלים פחממה הגוף ממיר אותה לסוכר. בתגובה מופרש אינסולין שהתפקיד שלו לפרק ולעבד את הסוכר. כדי להוריד את רמות האינסולין, מופרש במוח חומר בשם סרוטונין שהוא זה שמרגיע תחושות כמו חרדה ודכאון. מנגד, כאשר אנחנו מוריגים את צריכת הסוכר והפחמימות, יש פחות הפרשה של אינסולין, פחות הפרשה של סרוטונין, ואצל אלה מאיתנו שרגישים עשויה להיות תחושה קלה (ובמקרים קיצוניים חמורה) של דכאון.
גם ימי החורף שמחשיכים מוקדם משפיעים על ייצור הסרוטונין, וז גם הסיבה שאנשים נוטים לאכול יותר - בעיקר מתוק ופחממות - בחורף.
לכן התחושה שאת חווה בהחלט מובנת וסבירה. ההמלצה של מאיר היא נכונה - ייעוץ מקצועי עוזר מאוד להתמודד עם התחושות ובעיקר למנוע החמרה שלהן וללמוד כלים להמנע מהן בעתיד.
אם כל זה לא מועיל - יש גם תרופות שעוזרות לווסת את פעילות הסרוטונין שאותן אפשר לקבל כמובן במרשם של רופא ובעקבות המלצה של מטפל.
בהצלחה
|
|
בתגובה ל: הקשר בין אכילה לדכאון מאת: Cath_g ונראה לי שזה בעיקר החורף והחושך הזה. משתדלת להוציא את עצמי בימים של שמש החוצה לחצי שעה שעה רק בשביל לספוג אנרגיה בגלל שאני יודעת שיש קשר. בתור אחת שסבלה מראש מעודף אינסולין מאז שהייתי רזה אפילו, חלק מהסיבה להשמנה אגב יכול להיות שהיום יש איזה שינוי ומכאן מגיעה התחושה הדכאונית. אגב זה לא דיכאון בהגדרה. אני לא מוצאת את עצמי בוכה בלי סיבה אני רק במוד כזה איכסי, בודד משהו. כאילו שכל התהליך הזה מתקיים ביני לבין עצמי ולמרות התמיכה בסביבה והתגובות עדיין נשארנו אני והמשקל שלי בבדידות כזאת. לא מצליחה להסביר לגמרי אבל משהו כזה. זאת התחושה. צריך גם להפסיק להישקל נראה לי. עוד תגובות שרשרת של תחושות מיותרות כשלא יורדים. בכל אופן תודה על ההסבר הממצה. (:
|
|
בתגובה ל: תודה על התגובה מאת: דורוניתכמובן שלא התכוונתי לרמוז שאת בדכאון קליני עמוק חלילה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e2602edeb8.gif סמיילי_נהנה]() אלא רק לתת הסבר כללי. בכל מקרה, גם תחושת הדכדכת הקלה שאת מתארת שבאנגלית קוראים לה "הבלוז" בהחלט אופיינית - הן לחורף והן לשינוי. אבל נשמע (נקרא) שאת עושה נכון - חשיפה לשמש, קצת פעילות גופנית על הדרך... אל תשכחי שאת לא לבד - אנחנו פה איתך וגם יתר חצי הכדור הצפוני והחורפי
|
|
בתגובה ל: את לא לבד, את יודעת... מאת: Cath_g אני משתפרת, חשבתי שהעצירה של המשקל לא תשפיע עליי יכול להיות שהייתי תמימה והיא משפיעה. אבל כל כך הרבה קראתי פה שזה קורה לכולם, אז אני מחכה כמו ילדה טובה כמו כולם ואכן, טיול אופניים ביום שישי עשה ממש טוב למצב רוח. (:
|
|
בתגובה ל: יום רביעי - זיקוקים מאת: MEIR35 יש, הצליח לי בסופו של דבר. תודה רבה רבה על העזרה.
|
|
בתגובה ל: לדנה בנוגע ללינק מאת: yafit2009ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: יום רביעי - זיקוקים מאת: MEIR35 אז ככה ביום חמישי הזה כבר היה שבועיים אחרי ניתוח...עדין בבית נראה לי שזה יותר מעצלנות...לא בא לי ללכת ללימודים ולעבודה בכללללל עדיף שלא נדבר! אבל זהו יום ראשון הנופש נגמר וחוזרים לסיוט של ה13 שעת מחוץ לבית על בסיס יום יומי (נראה איך זה והשרוול יסתדר יחד..) אז ככה אני כבר 8 קילוגרם פחות....לא יודעת עם זה מספיק יחסית למה שאני אוכלת...אני כבר מיום שישי התחלתי לאכול אבוקדו טחינה פתית ממרח שוקולד פירה וכו.. אבל עדיין לא כל כך בא לי.. בדרך כלל היום שלי מסתכם ב2 פתית עם אחד הדברים שרשמתי, איזה מעדן ואולי עוד איזה משהו בחפיף בקיצור ל500 קלוריות ביום אינני מגיעה... אני נתקלת בהרבה קשיים כמו שכולם רושמים פה שהראש שלי רעבבב ברמה שבא לי לבכותתת ואז אני מכניסה דבר הכי קטן ובא לי להקיא מרוב הבחילות.. הינה דוגמא: אתמול אני ובן זוגי חגגנו 4 שנים יחד... והייתי על מעדן ג'לי שאכלתי בשעות הצהרים.. לקראת 9 ממש רבתי איתו שאני רעבההה נכנסנו לבית קפה.. הזמנתי נס קפה וקינוח של עוגת שוקולד חמה...(במטרה לאכול רק את הרוטב שלה) לאחר 4 שלוקים של נס ו2 כפיות רוטב הרגשתי שאני מתה...בקושי נתתי לחבר שלי לשלם תחשבון ורצתי משםםם הרגשתי שאני מפוצצת...! יש ליי שאלות נוספות..: מה עושים עם השיהוקים האלו כול הזמן..? ממה הם נובעים? איך מונעים אותם? והאם הם יפסיקו מתישהו? בנוסף אני מציינת שוב כי אני שבועיים אחרי ניתוח יש למישהו עצה טובה יותר של מה אני יכולה לגוון באוכל? והאם מותר לי מעט במבה ? כי ממש ממש בא לי תודה לכם ועל זה שאתם תמיד אבל תמיד כאן...
|
|
בתגובה ל: הי לכולם... שבועיים אחרי מאת: tzlilbabbהשאלה היא במה את בוחרת? יציאה מהבית וחזרה לשגרה עושה רק טוב לשרוול ובתנאי שמתכננים נכון את האוכל. לאכול שבועיים אחרי נס קפה ועוגת שוקלד בבת אחת זו בחירה לא טובה. לפנטז על במבה - זה חבל. את הגעת לשלב הזה בכדי לנצח. משנסים מותניים ומתחילים לבחור נכון ומוותרים על המקום המסכן והאין מה לאכול מסתדרים עם מה שיש, כי יודעים שזה רק שלב בדרך. נכון שהמגוון כרגע לא גדול, אבל להגיע למצבים של רעב מצד אחד והרגשת פיצוץ מצד שני זה רע. את צריכה להפגש עם דיאטנית ולבנות לך תפריט. תתרכזי בשלב הזה יותר בחלבונים. את יכולה להוסיף ירקות מבושלים, אפשר להתחיל עם ביצה מקושקשת+גבינה, אפשר להתחיל עם קציצה ברוטב... זה רק שלב
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: בחירות מאת: MEIR35 זה לא שאכלתי עוגת שוקולד ליקקתי את הרוטב שלה וזה לא משהו שאני עושה על בסיס יום יומי אלה פעם ב...לגבי הבמבה גם אני לא חושבת שזה יהיה נורא אם אוכל חופן במבה...הרי אני בקושי אוכלת כול דבר עושה לי בחילות אז מה יקרה אם אני יכניס משהו לפה וזה משהו שאני יהנה ממנו הרי לא נפרדנו מהדברים שאנחנו אוהבים אלה מהכמויות הגדולות...אני חושבת שזה לא קשור לשינו אני אדם מאוד דכאוני ללא הדברים האלו...אני חושבת שזה שאני בקושי אוכלת זה מספק...את מה שהשרוול היה אמור לעשות אבל להגזים ולהגיד לא לאכול בכלל!(את הדברים הקטנים האלו) זה נראה לי כבר קיצוניות...
|
|
בתגובה ל: הי לכולם... שבועיים אחרי מאת: tzlilbabbא. את זקוקה לדיאטנית דחוף!!!! ב. אני 5.5 חודשים אחרי ועדיין לא מסוגלת לשתות יותר מרבע כוס קפה. ג. את מדברת פה הרבה על מתוק. מתוק גורם לבחילות וכשאוכלים מהר(לא רק מתוק)יכולים להגיע אפילו להקאות. ד. תשתדלי מאד לאכול כל 3 שעות אני יודעת שזה מאד מאד קשה אני לפעמים עשה 2 ביסים ומרגישה מלאה ואז מפסיקה אבל מקפידה על 3 שעות. אם את יוצאת ל13 שעות מחוץ לבית ממליצה לך לעשות רשימה מתי את אוכלת ומה וכך להצטייד והכי חשוב התחלת טיפול נפשי? תעשי זאת זה יעזור לך מאד להבין את ההיתנהלות. בהצלחה רבה.
|
|
בתגובה ל: יום רביעי - זיקוקים מאת: MEIR35 אני כותבת לכם וקיבתי מתהפכת בקירבי!! אכלתי יותר מדי. בעעעעעעעע
הדיאטנית אמרה לי לשים כמויות קטנות בצלחות קטנות גם, ואני "זלזלתי". אז עכשיו שמתי לי דייסת סולת בצלחת רגילה של פעם ואמרתי לעצמי שכמה שאוכל- אוכל. אכלתי כמעט הכל למרות שהייתי מלאה!!! כי איכשהו עלה לי בראש שאני יכולה עוד קצת ועוד קצת וחבל לזרוק אלו מחשבות של האשה השמנה שהייתי ואני רוצה להיפטר מהן!!!
לפי איך שהאוכל תקוע לי בקיבה ובוושט- נראה לי שהיום תהיה הפעם הראשונה שאקיא... איזה מבאסת אני!
זהו. מהיום אני עוברת לכלים קטנים! נ.ק.ו.ד.ה.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wMz9p1H/weight.png]() Nella Via Della Felicita7.12.11 אחד הימים, אם לא ה...!!
|
|
בתגובה ל: תובנה: "צלחות קטנות זה לא בגדר המלצה בלבד"!! מאת: ציפור אבודהאחותי נורא צחקה עלי בימים הראשונים על עניין הכמויות והציעה להגיש לי אוכל ב"סט הכלים" צעצוע של הילד. את יודעת, צלחות של בובות... אחרי שצחקנו הפכנו למעשיות והצטיידתי בקופסאות אחסון קטנות כדי שאוכל לקחת איתי מנות מזון שהולמות את הקיבולת שלי, בכוסיות יין חד פעמיות בשביל ג'לי או יוגורט, בכפיות ובמזלגות של עוגה שיכריחו אותי לקחת "ביסים קטנים"... הכל כדי ללמד את העיניים לשתף פעולה עם הקיבה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e26e923798.gif סמיילי_מנורה]() אז כן - צלחות קטנות, קעריות במקום צלחות מרק, כוסיות במקום כוסות - הכל כשר ב"בית הספר לשרוול"
|
|
בתגובה ל: צלחות של בובות מאת: Cath_gאני עוד בכתה א'... חחחח וכן, רק עכשיו עברה לי התחושה הרעה. לשמחתי- לא הקאתי אבל לא אחזור על השגיאה שעשיתי. כלים קטנים ומנות קטנות בתוכן. וכבר מחר כשאמא- אקנה לי קופסאות מזון קטנות כיוון שאין דבר כזה אצלי בבית.. ביום א' אני חוזרת לעבודה (אחרי שלושה וחצי שבועות מענגים בבית)= ואני חייבת להיות ערוכה! חחח סט כלים של הבובות... מצחיק!
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wMz9p1H/weight.png]() Nella Via Della Felicita7.12.11 אחד הימים, אם לא ה...!!
|
|
בתגובה ל: "בית הספר לשרוול"- זו הגדרה מדוייקת:))) מאת: ציפור אבודה ללא תוכן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wMz9p1H/weight.png]() Nella Via Della Felicita7.12.11 אחד הימים, אם לא ה...!!
|
|
בתגובה ל: תובנה: "צלחות קטנות זה לא בגדר המלצה בלבד"!! מאת: ציפור אבודה כשאני נותנת לעיניים שלי לשפוט איזו כמות אני מסוגלת לאכול, זה בד"כ נגמר בבחילה קשה מהסוג שתיארת. ליתר ביטחון קניתי קערית קטנה ב-5 שקלים, אני אוכלת רק ממנה - וגם היא קצת גדולה מהקיבולת האמיתית שלי. אולי באמת כלי אוכל של בובות יעזרו יותר :)
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wfCAN7V/weight.png]() נותחתי ב-23.11.2011 בתל-השומר, ע"י ד"ר הדר ספיבק.
|
|
בתגובה ל: יום רביעי - זיקוקים מאת: MEIR35שלום לכולם, לפני כשבוע הצטרפתילמשפחת המשורוולים והכל עדיין נראהלי מוזר. האם הרעב שאנימרגישה הוא אמיתי או שזה הראש השמן? האם זה שאני אוכלת יפה ושותה יפה זה הגיוני? שמעתי מהרבה שבהתחלה קשה לאכול ולשתות ולי אין קושי... תודה לאל ההחלמה שלי באמת מתקדמת מהר, אפילו טוב יותר משציפיתי. מודה לכם בדיעבד על העזרה הוירטואלית שהענקתם לי כאשר התכוננתי לניתוח והיום, שבוע אחרי אני נעזרת בכם מאד. מקווה שאוכל לראות תוצאות בהקדם. תודה :)
|
|
בתגובה ל: יום רביעי - זיקוקים מאת: MEIR35 היי לכולם, בתחילה רציתי להעביר למאיר את השאלה בפרטי..אבל החלטתי שכדאי שאשאל את כולכם כי לכל כך בטח אקבל רעיונות מגוונים. הנה השאלה: אני כבר חצי שנה אחרי הניתוח וחמישה חודשים עושה ספורט על בסיס יומי (כמעט) בתחילה היה לי קשה ללכת חצי שעה והיום רק אחרי שעתיים הליכה אני מתחילה להזיע. החלפתי את ההליכה בחוץ להליכה על סטפר (שקניתי) שמדמה עלייה במדרגות. אני עושה שעה וחצי על הספטר במהירות גבוהה (100 מדרגות/שניה). אני רוצה להכין את עצמי להשתתפות במרתונים, אני מדמיינת את עצמי נוסעת עם המשפחה לכל מיני מקומות ברחבי הארץ והם מחכים לי בקו הסיום של המרתון. אחד החלומות שלי הוא להצליח לעלות את המדרגות של מגדלי עזריאלי בתחרויות שהם עושים אחת לתקופה. מי יכול להגיד לי איך אני מגיעה לשם? איך אני מביאה את הגוף שלי לרמה של השתתפות במרתון? איך אני הופכת להיות ספורטאית אמיתית ולא סתם מישיהי שעושה הליכות בערב או בבוקר בשכונה? כל עצה תתקבל בברכה תודה מראש
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w1V9DXK/weight.png]() נולדתי ב 6/6/2011
|
|
בתגובה ל: שאלה על ספורט מאת: סיגל השמנה ללא תוכן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w1V9DXK/weight.png]() נולדתי ב 6/6/2011
|
|
בתגובה ל: שאלה על ספורט מאת: סיגל השמנה אני בטוחה שלפני ואחרי הניתוח עשית את שיעורי הבית שלך על השרוול, ואת פה בפורום כדי להעזר בנסיונם של אחרים.
ספורט "רציני" גם הוא עניין של נסיון ולמידה - יש מאמנים פרטיים או מאמנים בחדר כושר, יש קבוצות ריצה, פורומים של ספורטאים/רצים/ג'וגינג. יש קבוצות בפייסבוק ואפילו חוגים בנושא.
בין כל האופציות את צריכה לבחור את האופציה שהכי תועיל לך, ובעיקר ללמוד המון על הנושא כדי לא להזיק לעצמך ולעשות טעויות.
ריצה נעימה
|
|
בתגובה ל: שאלה על ספורט מאת: סיגל השמנה עם מאמן מקצועי תוכלי להתאמן ביעילות עד שתגיעי למטרה שאת רוצה. לא כדאי לנסות את זה לבד..
|
|
בתגובה ל: שאלה על ספורט מאת: סיגל השמנה כשהחלטתי להשתתף במירוץ נייקי פשוט ידעתי מה היעד ובניתי לעצמי תוכנית אימונים בכדי להגיע לשם. את צריכה להגדיר לך מטרה ואז בעצמך או ללמוד המון באינטרנט או בעזרת מאמן להגיע לשם. צריך נחישות, התמדה ותוכנית הדרגתית. פשוט קמים ועושים . אני ישבתי שזה גדול עלי וחשבתי שילעגו לי וגיליתי שזה ממש לא ככה פשוט רוצים ועושים
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: נחישות וכוח רצון מאת: MEIR35 לקחת מאמן פרטי או שבנית לבד תוכנית אימונים? כמה זמן לקח לך להיות מוכן למירוץ הראשון? שוב תודה.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w1V9DXK/weight.png]() נולדתי ב 6/6/2011
|
|
בתגובה ל: תודה על התשובות..מאיר איך אתה הכנת את עצמך? מאת: סיגל השמנה אני עם מאמן אישי די מההתחלה, אבל איתו אני מתעסק באימוני כוח בלבד. אימוני ריצה עשיתי לבד והתחלתי בערך חודש ומשהו לפני בהדרגה. העניין הוא שלא באתי ממצב 0 ולכן זה הספיק לי. לאיזה מירוץ את מתכוונת להרשם? מכירה את אתר SHVOONG?
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: היי מאת: MEIR35 שם גיליתי את התחרות של מדרגות עזריאלי. אני רוצה להתחיל במרוצים קטנים (עממיים) יש לנו אחד כזה עוד חודש בערך בנס ציונה. העניין שאני ממש מתחילה מאפס. בעברי הרחוק הייתי רצה , כבר שנים לא עשיתי את זה. בהליכות אני מסמנת לי מקטעים ורצה אותם(זה קשה לי). שמעתי על קבוצות ריצה חינמניות, שמעת על משהו כזה? נראה לי שאני אצמד למאמן אישי.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w1V9DXK/weight.png]() נולדתי ב 6/6/2011
|
|
בתגובה ל: אני מכירה את אתר שוונג מאת: סיגל השמנה פשוט לכי על זה גם אם לא תגיעי "הכי" מוכנה תהני מזה מאוד מבטיח
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: יום רביעי - זיקוקים מאת: MEIR35 אני מוצא את עצמי אוכל כל הזמן אותו דבר. נמאס כבר לאכול מוקפץ ושניצל האם יש לכם ראיונות מה אפשר לעשות עם חזה עוף?
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wnEBDV7/weight.png]() ] נותחתי בהדסה עין כרם ב 14/7/2011 אצל דר' רם אלעזרי
|
|
בתגובה ל: מבקש הצעות למתכונים מחזה עוף מאת: orenvo5 ללא תוכן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wnEBDV7/weight.png]() ] נותחתי בהדסה עין כרם ב 14/7/2011 אצל דר' רם אלעזרי
|
|
בתגובה ל: ראיונות=רעיונות (איזה בור אני :-/ ) מאת: orenvo5 קונים פרפר חזה הודו שלם, עושים חריצים עם סכין חדה. מכינים משרה שמורכב משום כתוש, קצת לימון, 2 כפות שמן זית, כפית חרדל, כף סילאן או דבש, קובית בזיליקום (יש קפואים של ח' דורות),פלפל שחור גרוס, מלח, פפריקה מתוקה, ואפשר להוסיף 2 כפות יין לבן יבש. מערבבים בקערה את כל המשרה ומורחים הכל על הנתח של ההודו. להשאיר כך במקרר ללילה. למחרת לשמן פירקס בשמן זית. להניח את הנתח בתבנית ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות ל40 דק' או עד שמשחים. להקפיד שלא יחרך או יתייבש. לאחר שמתקרר, לחתוך לפרוסות בעובי הרצוי. טעים קר או חם. זה מצויין גם לכריכים לעבודה.
|
|
בתגובה ל: מבקש הצעות למתכונים מחזה עוף מאת: orenvo5 1. גם את ה"מוקפץ" אפשר לגוון בטעמים שונים ולקחת אותו לכיוונים שונים לחלוטין באמצעות תיבול (רוטב פסטו לגוון איטלקי, שמנת חרדל או שמנת פטריות לכיוון צרפתי, רוטב צ'ימיצו'רי לכיוון דרום אמריקאי, טריאקי לגוון יפני וכו וכו')
2. רולדה של חזה עוף - חזה עוף מפורפר ומשוטח (כמו לשניצלים), פלפלים קלויים ומקולפים, עשבי תיבול קצוצים היטב, רוטב עגבניות או פסטו - הרעיון הבסיסי הוא לשטח חצי פרפר, למרוח עליו את עשבי התיבול ולהניח חתיכה של פלפל קלוי ולגלגל. לסגור בנעיצה של קיסם, לתת מכת חום במחבת פסים או בתנור ואז להניח להמשך הבישול ברוטב עגבניות. גם על הבסיס הזה אפשר כמובן לאלתר עם מילויים שונים לרולדה כמו למשל פרוסה של רוסטביף או פסטרמה, בטטה צלויה, בצלים חרוכים, פורטובלו, פסטו, עלי תרד... טוב נו, הבנת את הרעיון
3. "שווארמה" מחזה עוף - מתבלים חזה עוף שלם (לא מפורפר) בתבלין שווארמה/גריל וצולים על מחבת פסים או גריל רגיל. כשצלוי היטב, מצננים 5 דקות ואז פורסים לפרוסות לרוחב ומחזירים לדקה למחבת הפסים. מגישים עם סלטים וטחינה.
|
|
בתגובה ל: מבקש הצעות למתכונים מחזה עוף מאת: orenvo5 ללא תוכן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wqzZSsC/weight.png]() נותחתי ב15/11/11 בבי"ח "השרון" ע"י ד"ר מינץ
|
|
בתגובה ל: מבקש הצעות למתכונים מחזה עוף מאת: orenvo5 ללא תוכן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w5KwcWJ/weight.png]() נותחתי ב 24/10/11 ע״י ד״ר מטר , אסותא חיפה
|
|
בתגובה ל: מבקש הצעות למתכונים מחזה עוף מאת: orenvo5
חזה ואפונה במחבת: מהיר וזריז ליום חם במיוחד.
להזהיב 2 בצלים ב-3 כפות שמן מעורב זית וקנולה לטבול כחצי קילו קוביות חזה עוף בקמח לטגן ולהשחים יפה מכל הצדדים. לערבב מדי פעם. להוסיף קוביות מ- 2 עגבניות 400 גרם אפונה מבושלת(אפונה סנפרוסט יש לשטוף במים רותחים להסרת הקרח) 3 שיני שום קצוצות גס תיבול: כף רוטב סויה כף קטשופ כפית גריל עוף כפית פפריקה מתוקה כף דבש בסוף אחרי טעימה מלח ופלפל שחור לבשל על להבה קטנה תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות. מ כ ו ס ה ח ל ק י ת. לא להוסיף נוזלים. רצוי להגיש עם אורז לבן (או כל אורז שאוהבים)
שניצל שום דבש וחרדל הוא גיוון מצויין לשניצל
המצרכים וההכנה: 2 פרפרי חזה עוף מחולקים לשניצלים או שניצלונים בצלחת אחת שמים: ביצה טרופה עם שן שום כתושה, כפית חרדל, כפית דבש, מלח , פלפל שחור
בוללים ביחד.
בצלחת נוספת מערבבים פירורי לחם עם קורט פפריקה מתוקה
ניתן להשרות מעט לקבלת טעם עשיר לפני הארוחה מה שנשאר לעשות זה לטבול את השניצל בפירורי הלחם ולטגן מ-2 הצדדים.
חזה עוף ופטריות אפוי בשמנת פרווה או חלב קוקוס:
מכינים לפני הארוחה - רצוי טווח עד שעה לפני הארוחה ואז הבשר יוצא רך ועסיסי.
מצרכים והכנה: 6 פרוסות חזה עוף לא עבות ולא דפוקות (לבקש מהקצב שיכין לכם את החזות לאפיה בתנור) מטוגנות בשמן זית רצוי על מחבת פסים . להזהיב מ-2 הצדדים ולהוציא לצלחת.
באותה מחבת לטגן: 2 בצלים קצוצים 1/2 קילו פטריות שמפיניון פרוסות 2 שיני שום קצוצות לטגן עד הזהבה ולהוסיף: קורט אגוז מוסקט 2 כפות אבקת מרק פטריות מיכל שמנת מתוקה פרווה או כוס חלב קוקוס פלפל שחור תוספת מלח אחרי טעימה לערבב לשים הכל בתבנית מתאימה ויפה להגשה לכסות בניר כסף ולאפות 10 דקות בחום 180 מעלות לפני הארוחה להסיר ניר ולאפות כ-2 דקות נוספות להגיש מיד.
אופציה להגשה : לפזר צנובר קלוי ובצל ירוק קצוץ
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w5KwcWJ/weight.png]() נותחתי ב 24/10/11 ע״י ד״ר מטר , אסותא חיפה
|
|
בתגובה ל: כמה מתכונים... מאת: biranit89 שניצל בציפוי צ'יפס
כמה פשוט וכל כך טעים מצרכים: מחבת קטנה, מטגנים כל פעם שניצל אחד כדי שיהיה מצופה היטב והצ'יפסים לא יברחו. 4 מנות שניצל פרוסות דק וגדול (מחזה עוף) ביצה טרופה שן שום כתושה, מלח פלפל ומי שרוצה יוסיף לו תבלינים כאוות טעמו. לטרוף במזלג לגרר על מגררת גסה 2 תפוחי אדמה מקולפים ולסחוט דרך ניילון ("טיפ" למטה) להשרות את השניצל בביצה והתבלינים מינימום חצי שעה עד 4 שעות (במקרר) לטבול את השניצל בביצה ולהעביר לגרודת הצ'יפס להדביק עם היד כמות נדיבה מ-2 הצדדים ולהעביר בזהירות לשמן רותח על להבה בינונית נמוכה לטגן עד השחמה להפוך ולטגן את הצד השני עד שהצ'יפס ישחים והשניצל יתרכך היטב. מגישים מיד ומתעלפים מעונג.כדי להנות טוטאלוס,אל תאפו …תטגנו. נו,פעם אחת לא נורא.
"טיפ להגרת נוזלים מירקות " שמים את תפוחי האדמה המגוררים בשקית ניילון,עושים פתח קטנטן למטה וסוחטים מבעד לניילון עד שאין נוזלים.
חגיגי ומיוחד ולמרות שיש קצת התעסקות,המתכון קל להכנה. מכינים ומגישים לא מכינים מראש. המצרכים: 2-3 פרפרי חזה עוף נקיים מחולקים ל-2 לפתוח לאורך כיס למילוי
להשרותם שעה עם מעט סילאן,שמן זית, רוטב צ'ילי,קינמון ומעט פלפל שחור ומלח .
המצרכים למלית: בצל קצוץ 3 כפות שמן 200 גרם פטריות טריות חתוכות כף פפריקה כפית דבש פלפל שחור כפית מרק עוף קורט קינמון כף רוטב צ'ילי מתוק
צימוקים לבנים מעורבבים עם שקדים מולבנים משמש,תאנים,צנובר,קשיו…….הכל קצוץ קטן
תכולה של כ-2 כוסות. לטגן בצל קצוץ ולהזהיב ביחד עם הפטריות להוסיף את התבלינים להוסיף את הפירות החתוכים לערבב ולהקפיץ דקה. לטעום ולהוסיף מלח ותיבול נוסף אם צריך
למלא את הכיסים של החזות במלית
אפשר להדק בקיסם -לא חובה
לטבול בביצה טרופה ובפירורי לחם מטגנים היטב מכל הצדדים מעבירים מכוסה בניר כסף לתנור חמים מ כ ו ב ה ומשאירים עד להגשה
לא משהים מדי….. וניגשים למלאכה.
המתכונים מהאתר של "פירגה" אך מככבים בבית שלי מספיק!
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w5KwcWJ/weight.png]() נותחתי ב 24/10/11 ע״י ד״ר מטר , אסותא חיפה
|
|
בתגובה ל: מבקש הצעות למתכונים מחזה עוף מאת: orenvo5 חזה עוף ברוטב סויה וצ'ילי המרכיבים: שמן זית שום כתוש חזה עוף חתוך לרצועות אפשר גם שלם פלפל שחור, פפריקה מתוקה 3 כפות סויה 3 כפות רוטב צ'ילי ההכנה: לערבב את כל החומרים ולהשרות בתוך הרוטב את החזה עוף לחמם מחבת אחרי שהיא חמה להניח את רצועות חזה העוף,להנמיך את האש ולהפוך את חזה העוף (אפשר להוסיף לתערובת מעט חלב קוקוס)
2. שניצל אפוי בתנור- לצפות חזה עוף בביצה ופרורי לחם לרסס עליהם מעט שמן ולהכניס לתנור - להפוך אחרי 5-6 דק'
3. חזה עוף מגולגל בבשר טחון
|
|
בתגובה ל: מבקש הצעות למתכונים מחזה עוף מאת: orenvo5 עם מעט מאוד שמן להוסיף את רצועות העוף ולערבב כל הזמן שיצלה מכל הכוונים לתבל בכמון פלפל שחור מלח ומעט קינמון - - בסיר ניפרד לבשל פסטה ולסנן - - להשחים בסיר מעט בצל ושום להוסיף קופסא של רסק (בגודל בינוני)ומעט סוכר ולערבב מוסיפים מים מתבלים במלח מעט אורגנו / בזיליקום אפשר גם א. מרק עוף ומבשלים עד שירתח מנמיכים את האש מוסיפים את הפסטה והעוף ומערבבים לתוך הרוטב ממשיכים לבשל עוד מס' דקות תוך עירבוב עדין. ב ת א ב ו ן ...
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wgMDPXQ/weight.png]() ההמראה ליעד תצא בתאריך 29/11/11 ע"י ד"ר עסלייה.
|
|
בתגובה ל: מבקש הצעות למתכונים מחזה עוף מאת: orenvo5 ללא תוכן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wMz9p1H/weight.png]() Nella Via Della Felicita7.12.11 אחד הימים, אם לא ה...!!
|
|
בתגובה ל: מבקש הצעות למתכונים מחזה עוף מאת: orenvo5 פשוט כמו שזה נשמע, חותכת חזה עוף, מערבבת עם צ'ילי מתוק, לפעמים מוסיפה גם רוטב סצ'ואן או רוטב סויה או שניהם יחד. השילוב של שלושתם או כל אחד בנפרד עם חזה העוף טעים מאוד! שניה של הכנה ויוצא ממש טוב! =]
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wp7UzyA/weight.png]() 11.05.11 ד"ר סקרן המקסים- בי"ח אסותא רמת החיל
|
|
בתגובה ל: חזה עוף עם צ'ילי מתוק מאת: naamonet ללא תוכן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wnEBDV7/weight.png]() ] נותחתי בהדסה עין כרם ב 14/7/2011 אצל דר' רם אלעזרי
|
|