|
הורים לילדים.. כמה שאלות שביקשה ממני הדיאטנית רונית ציוני לפרסם בפורום. נשמח לראות את תשובותיכם.
האם לאחר הניתוח שיניתם את דרך הדיבור על מזון ותזונה לפני הילדים? האם מלאי המזון (סוג ו/או כמות) בבית השתנה לאחר הניתוח? האם חינכתם את ילדיכם לתזונה שונה לאחר הניתוח? האם אתם מאמינים כי לאחר הניתוח גם ילדיכם צריכים להשתנות בהתאם? - אם כן, אז איך? אם לא, מה הסיבה לדעתכם? האם המשקל של ילדיכם השתנה לאחר הניתוח? עלה/ירד?" תודה על שיתוף הפעולה.
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 בתור אמא שלני ילדים קטנים ( 5 ו- 3), אתייחס בתשובתי לילד הגדול שלי היה יותר ערני לתהליך ולשינויים בעל כורחו...
האם לאחר הניתוח שיניתם את דרך הדיבור על מזון ותזונה לפני הילדים? - כמובן, הדיבור על המזון כאל חיוני להתפתחות הגוף ולא רק כמספק רעב.
האם מלאי המזון (סוג ו/או כמות) בבית השתנה לאחר הניתוח?- בהחלט, הכמויות קטנו וסוג המזון איכותי יותר - פחות שומן יותר טבעי, פחות חומרים משמרים, שילוב ירקות בכל ארוחה...
האם חינכתם את ילדיכם לתזונה שונה לאחר הניתוח? - לצערי בני פיתח סוג של הפרעת אכילה משלו, הוא צמחוני ואינו אוכל כל מה שמזכיר גבינה, זה התחיל אצלו כשנה לפני שבכלל עשיתי את הניתוח אז אני מאמינה שלהפרעת האכילה שלי הייתה איזן שהיא סוג של השפעה עליו ועם הניתוח ההשפעה אולי התחזקה - אבל זה מלא תיאריות שלי.
האם אתם מאמינים כי לאחר הניתוח גם ילדיכם צריכים להשתנות בהתאם? - אם כן, אז איך? אם לא, מה הסיבה לדעתכם? - בטח שכן, הם מושפעים מכל מה שאנחנו עושים, השינוי הוא בלתי נשלט ואם מישהו חושב שהוא יעשה ניתוח וישנה באופן כל כך דרסטי את חייו מבלי שזה ישפיע על הסובבים אותו בכלל ועל ילדיו בפרט הוא טועה. הם חווים הכל יחד איתנו, את שינויי ההתנהגות, את שינוי תפיסת העולם שלנו, את סגנון הלבוש שינוי הכל הכל הכל, ומזה הם לוקחים דוגמא לחיים שלהם.
האם המשקל של ילדיכם השתנה לאחר הניתוח? עלה/ירד?"- מכיוון שהם ילדים קטנים זה לא ממש רלוונטי. אבל בגדול לא היה שינוי ממש דרסטי. ממתינה לקרוא מה קרה לילדים גדולים של מנותחים, מתבגרים וכדומה... יום טוב לכולם
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wx2Nm1Q/weight.png]()
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 קודם אני יספר על הילדים שלי , ואולי ממכם תבוא לפחות תחילת הישועה...יש לי ב"ה 3 ילדים מתוקים הגדולה - בת 10 אוכלת כמו ציפור, נזהרת לא להיות שמנה כמו אמא.. (שאגב כיום לא שמנה אלא מלאה...באוכל..) השני - בן 9 שוקל 55 קילו!!!!( לובש חולצות מידה 16!!!) השלישי- בן 7 שוקל 42 קילו!!! (לובש חולצות מידה 14!!) מידה של מכנסיים נשאיר קצת לדמיון.... הצילו!!! הצילו!!!!!!!!!!!!!
קוויתי שכשיראו שאמא שלהם עברה כבר 2 ניתוחים כדי להיות רזה ישפיע גם עליהם אבל, כלום. כשאני רואה אותם זוללים אוכל, בעיקר הרבה פחמימות, אני , אומרת" בסוף גם אתם תעשו ניתוח.. כאילו שזה עוזר לי...
הם זוללים בכמיות מסחריות, ארוחת צהרים תמיד צריך למלאות את הצלחת לפחות פעם שניה , אם לא יותר, עד שאמא צועקת די! ממתקים אני משתדלת לא לקנות, אבל עכשיו אחרי פורים - פתחנו חנות ממתקים בבית ,וגם אני לא עומדת בפיתוי... אז איך אני יכולה לדרוש מהם..
כיום , לאחר הניתוח אני משתדלת להכניס יותר ירקות לתפריט, לשלוח לבית הספר פרי ולא וופלה. הורדתי בכמיות הלחמניות והפיתות שחגגו אצלי בבית. ובמקומם עברנו לפתית . אבל אצלם חייב לפחות חבילה פתית בארוחה... הם לא אוהבים לחם!!! ..
כמיות האוכל בבית קטנו, בפרט שעד לפני 5 חודשים גם אני הייתי בחגיגת הזלילה...
אני מאמינה שכל תזונת הבית צריכה להשתנות, אני מקווה שמחלות הנלוות להשמנה לא מחכות לנו על הדרך הרופאה אמרה לי תדעי לך שכל המחלות שיכולות להגיע לשמן בן 60 , בסיכון על הילדים שלך!! אז מה אני יכולה לעשות ?? נגמרה אורחת ערב בשבע בערב. שכללה חבילה לחמית טונה חביתה וירקות ולבן. מספיק לא??? כשאני מבקשת להכנס למקלחות בשמונה- שעה אחרי!! " אמא ,א ני רעב" ומתחילות ויכוחים, אבל עכשיו סיימת לאכול," אבל אני ר- ע- ב-!!!!!
אני לא רצה שילדי יגדלו עם משקיעים , כמוני, שתמיד העירו לי על השומן, ןתמיד אמרו לי לעשות דיאטה, ואז מפתחים "דווקא" ולא שומרים ורק אוכלים כשאמא לא רואה..... אני רוצה ילדים בריאים בגוף ובנפש אבל- הרמתי ידיים!!!! אם יש למשהו עיצה לעזרה - יבורך בכל הברכות הטובות!
תודה על היוזמה דבורה
|
|
בתגובה ל: אז ככה - אני עומדת להשתפך.. מאת: devora בואי תזכרי כשאת היית בגיל שלהם מישהו העיר לך על אוכל? מה עשית? הסתגרת בעצמך ועשית דווקא נכון? כולנו היינו ככה... אני מאמינה גדולה בלהניח להם לנפשם. את אחראית על המזון בבית, תעשי את השינוי ותני להם להבין בעצמם שזו הדרך. אל תקני שטויות הביתה, שימי קערת פירות על השולחן באופן קבוע, מבלי להציע להם , יקח חודש חודשיים בסוף הם יקחו. כשאת מכינה אוכל תבחרי מה להכין, שימי יותר ירקות ובשר, פחות פחמימות. זה מה שיש לאכול והם יאכלו. אני לא אומרת דווקא לא להכין להם פסטה עם שניצל, אפשר אבל נגיד פעם בשבוע וחצי. להפחית עם הטיגונים והבצקים. אני יודעת שזה קשה, אבל מהניסיון שלי ברגע שזה מה שיש הם מתרגלים. ילדים מתרגלים מהר מאוד לשינויים במיוחד בגילאים צעירים. אין לי ניסיון עם הגילאים של הילדים שלך אבל אני מאמינה שזה עדיין אפשרי. אם הם היו מתבגרים הייתי אומרת לך ותרי מראש, כי זה כבר גיל שאי אפשר לעצב מחדש. זוהי עצתי האישית המבוססת על מה שאני חושבת. אני מקווה שיעזור. לא יזיק לנסות, ובטח לא להגיד להם יותר "בסוף גם אתם תעשו ניתוח..." זה ממש לא מדרבן, ההפך, זה יוצר אנטי. לקבל אותם כמו שהם ולאהוב אותם כי הבחירות השגויות שהם עושים זה בשורה תחתונה באשמתנו בלבד, אז צריך לשאת בתוצאות אבל תמיד לנסות, ובעדינות בלי לפגוע. טוב, חפרתי מספיק בהצלחה.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wx2Nm1Q/weight.png]()
|
|
בתגובה ל: לדעתי האישית מאת: kerenz קצת קשה לי לשנות לילדים שלי הרגלים הם די עקשנים . אבל, למשל הוצאתי פטל מהבית . הכנסתי פטל דיאט, כי אני חייבת. בכו יומיים והתרגלו, היום הם מבקשים מים. הוצאתי קטשופ. הם היו אוכלים כל דבר עם הר של קטשופ: פסטה עם קטשופ(חוץ מהרוטב שהכנתי), אורז עם קטשופ, שניצל וכו על זו הדרך...בכו שבוע ,התעצבנו שבועיים והיום אין קטשופ!! מעבר לזה לאחד הילדים יש איזשהיא בעיה שלפעמים מגעיל אותו כל מיני מאכלים עד כדי הקאה, זה למשל מה שקורה עם לחם, כשהוא רק יודע שיש לו לחם בילקוט הוא רץ לשרותים ומקיא. (אמרו שזה משהו בויסות תחושתי, לא יודעת, ואין לי כח לטפל)
בקשר לירקות וכל השאר , אני מכינה עוף ובשר עם ירקות וכו, הם אוכלים קר את התוספת ....
אני אוהבת אותם הם מדהימים , מתוקים ומוצלחים ברוך השם! אבל אני רואה אותי, בהם ,בעוד כמה שנים. על אף שאני בגילם לא הייתי שמנה. וכואב לי שאני לא מצליחה לעזור להם וכמו שאמרתי , הרמתי ידיים...
|
|
בתגובה ל: תודה על התגובה מאת: devora עם הבן הגדול!! הוא גם מקיא מכל אוכל שמגעיל אותו, למשל אם אנחנו אוכלים לידו גבינה צהובה הוא יכול להקיא רק מהריח!! הוא לא אוכל בשר ולא גבינות וממש בעייתי , ואוכל הכל עם הרים של קטשופ!!! הוא טופל במרפאה להפרעות אכילה (ותביני שהוא עדיין לא בן 5), ועשו לו מיליון בדיקות אלרגיה ובסוף אמרו לנו פשוט להניח לו לנפשו ושאין מה לעשות, וכל עוד אין לו חוסר של ויטמינים וברזל והוא מתפתח כמו שצריך מבחינת גובה ומשקל (וזה רק בזכות זה שאני פשוט במאבק יומיומי להשלים לו חוסרים ולתת לו לאאכול ממה שהוא כן מסכים רק את הדברים הטובים), אז פשוט להשלים עם העובדה שככה הוא וולי כשיגדל זה ישתנה. אני חושבת שפשוט תני להם להבין לבד ולזמן לעשות את שלו. משתתפת איתך בתחושות. שיהיה לך המשך שבוע מקסים
|
|
בתגובה ל: את ממש מתארת את מה שקורה אצלי בבית מאת: kerenz אני באמת חושבת שאתן להם לגדול, וכשיתחילו לסבולמהומן , יגיע מצידם האצון לשינוי כאילו שעכשיו הם לא סובלים- שניהם מלאים שפשפות שלא עוברות, צוחקים עליהם ומעילבים שהם שמני הכיתה... הקטן סובל כנראה מפסוריאזיס בגלל השומן. בקיצור, שיגדלו ויקבלו שכל בהצלחה גם לך
|
|
בתגובה ל: תודה על התגובה מאת: devora גם הילדים שלי אוכלים הרים של קטשופ..אבל זה בגלל שהאוכל של אמא שלהם באמת מגעיל... הילדים שלך עוד קטנים אולי איזה חוג או שניים בנוסף לשינויים שכבר עשית? יש חוגים ספורט למכביר רק צריך לבחור אחד מהם.
ועוד עצה אחת קטנה...לא לצאת מהבית עם חטיפים..שיורדים לשחק בגינה אין צורך להביא חטיפים..אני לא יודעת אם את עושה את זה או לא, אני מדרת על האמהות שמסביבי שיורדות לגינה עם תיק של מלחמה. יורדים לשחק צריך רק אופניים, קסדה ומים.
אני כן הייתי פונה לקבלת ייעוץ מקצועי במקום שאת עומדת בו כי ילדים זה דבר רגיש מאוד וכמות הנזקים שאנחנו יכולים לעשות היא עצומה גם בלי להרגיש.
אני מאמינה שתמצאי את הפתרון..בהצלחה
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w1V9DXK/weight.png]() נולדתי ב 6/6/2011
|
|
בתגובה ל: דבורה ברשותך אני אנסה לתת עצה..לא מבטיחה איכות...| מאת: סיגל השמנה תיזהרי מהפתית הוא לא משביע וכליחידה היא 22 קלוריות, ככה שאוכלים ממנו בלי סוף ובסופו של דבר מכניסים יותר קלוריות ממה שרצינו. כל שלושה פתית זאת פרוסת לחם אחת רגילה!!
הרבה ירקות על השולחן!!!! ולהקציב זמן לארוחות, אף אחד לא ימות מרעב. אם סיימנו לאכול ארוחת ערב בשבע אין סיבה להיות רעבים בשמונה ולכן לא אוכלים. מי שממש מרגיש כי נשמתו עומדת לפרוח ממנו שישתה מים או שייקח פרי.האוכל אחרי הארוחת ערב זה לא עניין של רעב אלא עיין של בדיקת גבולות, שימי לב.
זהו..שוב בהצלחה
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w1V9DXK/weight.png]() נולדתי ב 6/6/2011
|
|
בתגובה ל: דבורה עוד משהו קטן... מאת: סיגל השמנה אני חשבתי שעדיף פתית מחיטה מלאה על פני פיתה או לחם.. כך שבאמת הם צריכים 4-5 יח' כדי לשבוע אני צריכה להיות חזקה יותר לגבי התקפות "הרעב" המדומה. את צודקת. ברור לי שזה בדיקת גבולות..
אה, ולגבי הקטשופ אצלי שמים אותו בשביל הצבע והסוכר. האוכל של אמא שלהם טעים בטרוף (בענווה- שפית, בעלת קייטרינג) כל עם ישראל אוכל אותו בלי קטשופ... לכן אני שלמה עם עצמי שהם לא סובלים מכך שהעפתי אותו. ואם ממש חייבים אני מכינה ממרח מרסק עגבניות + עגבניות מרוסקות. תודה על התמיכה
|
|
בתגובה ל: חידשת לי מאת: devora פיתה אחת היא בערך 250 קלוריות(ככה ריקה לפני שמרחנו משהו)!!
פתית אחד הוא בערך 22 קלוריות ליח' קטנה(הבעיה איתו שצריך הרבה ממנו כדי לשבוע)
לחמניה רגילה (לחמניות ביס) זה 200 קלוריות ליחידה
פרוסת לחם לבן/שחור היא בין 59-62 קלוריות לפרוסה
פרוסת לחם מקמח מלא היא ערך 71 קלוריות לפרוסה
עדיף לחם מלא לבית ספר או בארוחה כי הוא יותר משביע, אבל אצלי למשל הילדים לא אוהבים לחם מלא, אז אני נותנת להם לחם שחור.
אמא שלי הייתה קוראת לפיתה 'שקית אוכל יקרה'
מקנאה בך שאת יודעת לבשל, אני דור שני לבשלנים גרועים!!
|
|
בתגובה ל: דבורה אני לא רוצה להטעות אותך חלילה, הנה המספרים.. מאת: סיגל השמנה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תודה על התגובה מאת: devora הכנסת פטל דיאט - והתרגלו. קיצצת בקטשופ - וגם לזה התרגלו. כלומר ההרגלים שאת מכתיבה בבית כמו שהציעה לך קרן אולי עוברים לא פשוט בהתחלה אבל הם עוברים כי אם היה בזה קושי היו בוכים לך או מביאים שתיה מבחוץ או מחברים ועובדה שזה לא קורה. אז את כן מצליחה ליצור שינוי וכל הכבוד לך.
מה זאת אומרת אין לך כוח לטפל? יש בעיה - מטפלים.
אל תראי בהם אותך, תראי בהם אותם. כל אחד והייחוד שלו וכל אחד והצמיחה שהוא צריך לעשות.
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 קודם כל שיניתי את מלאי המזון בבית.. פחות אפיה פחות בצקים ויותר דברים בריאים כמובן שכל הזמן אנימדברת על מזון / תזונה בפני ילדי בעיקר הגדולה מבינהם.
אני חושבת שהגדולה שלי חייבת להשתנות.. היא בשלב שעושה דווקא!!!! אבל היא בעיקר טוענת שלי קל יותר מכיוון שעברתי ניתוח.. האמת שבשבועיים האחרונים היא לוקחת את עצמה ברצינות וכבר השיל 2 ק"ג!
המשקל של הגדולה עלה מעט ושאר הילדים (3) במשקל לא השתנה.
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 אני אמא ל-3 ילדים (תאומים בני 12 ועוד אחד בן 10.5). האם לאחר הניתוח שיניתם את דרך הדיבור על מזון ותזונה לפני הילדים? לא, אני תמיד הייתי מודעת מאוד בדיבור סביב האוכל, מה שכן היה לי מאוד חשוב שהם יבינו שהניתוח הוא לא פתרון קסם אלה שחשוב לאכול בריא (שלא יחשבו שאפשר לאכול, להשמין ואז לעשות ניתוח) האם מלאי המזון (סוג ו/או כמות) בבית השתנה לאחר הניתוח? כן אבל לא מספיק, היו לי כמה ימים שבישלתי להם את הדברים שאסורים לי! (אני יודעת שזה לא בסדר...) האם חינכתם את ילדיכם לתזונה שונה לאחר הניתוח? עברתי את הניתוח לפני חודש וחצי, מוקדם לענות על זה... האם אתם מאמינים כי לאחר הניתוח גם ילדיכם צריכים להשתנות בהתאם? - כן, הבן הגדול (אחד התאומים) מאוד רזה אבל לאחותו התאומה ולבן הקטן יש נטיה להשמנה, הם לא שמנים אבל די מלאים ובהחלט הייתי רוצה שירדו קצת במשקל... האם המשקל של ילדיכם השתנה לאחר הניתוח? עלה/ירד?" מוקדם לדעת...
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wUnOEOZ/weight.png]() נותחתי ב-31.1.2012 ע"י ד"ר עסליה באסותא לב המפרץ
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 לא יודע עד כמה רלונטי . הילדה שלי היום בת 8 הייתה רק בת 6.5 בזמן הניתוח והילד היה בין 5 . לא מצאתי לנכון לערב אותם בגיל הזה בכל התהליך. הילדה ממש רזה אוכלת כמו ציפור והילד אוכל טוב אבל ממש לא בכיוון של מה שאני הייתי אוכל וגם הוא לא שמן בכלל. אשתי גם רזה . העבריין מזון הכי גדול בבית הוא אני (גם אחרי הניתוח). הילדים מחביאים את השוקולד של המשלוח מנות כדי שאבא לא ייקח. המצב בבית אחרי הניתוח השתנה מאחר ואני משתדל לצרוך פחות זבל ולהכניס יותר בריא כל המשפחה ממש זורמת איתי אני . יש בבית גם גאנ'ק אבל אחרי שנים רבות יש גם הרבה מאוד אוכל בריא . אני לא מכריח את הילדים לשום כיוון מציג להם את הבחירה ולרוב הם אוכלים די בריא. הילד אוכל יותר מדי מתוק (בכל זאת בן שלי).
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 רונית ציוני שלחה לי את השאלות האלה במייל. בשבוע הבא רונית תרצה בכנס של הדיאטניות הבריאטריות על נושא השפעת הניתוח של ההורים על הילדים.
אשמח אם יותר אנשים יגיבו כך שיהיו לרונית כמה שיותר נתונים.
תודה חבר'ה :-)
|
|
בתגובה ל: תודה על התשובות, ואני אסביר קצת יותר על השאלות... מאת: libi79 רונית תפרסם התייחסות לדברים שנאמרו פה? שתעזור גם לנו קצת להתמודד עם הילדים? שתפרסם לנו פה אילו שהם קווים מנחים על מהי הדרך הנכונה להתמודד עם הילדים לאחר הניתוח במיוחד כאשר גם הילדים סובלים מעודף משקל או בוחרים בתזונה לא נבונה, ממה שאני רואה בתגובות של האנשים זה די משותף לכולם. אני לא מתכוונת שתענה באופן אישי לכל אחד אלא מסר כללי על דרכים להתמודד.
זה יהיה מעולה אם היא תסכים. תודה רבה קרן
|
|
בתגובה ל: יש אפשרות שאולי.... מאת: kerenz אני אמורה לשלוח לה מייל הערב ואבקש ממנה לכתוב כאן את תקציר ההרצאה מתוך המסקנות.
|
|
בתגובה ל: תודה על התשובות, ואני אסביר קצת יותר על השאלות... מאת: libi79 וגם אני וגם בעלי עם עודף משקל כבד, שלבן שלי אין הרבה סיכויים להיות ילד רזה אבל אם אני אשגע אותו בעניין האוכל אז או שהוא יהיה מאד שמן או שהוא יהפוך לבולמי או אנורקס ואם אני יניח לו הוא יהיה בסטנדרט היום הוא רק בן שנתיים ורבע אבל אני הולכת בשיטה הזו לבינתיים הוא רגיל ומתוק ואני מתפללת שישאר כך אבל בעזרת ה׳ אני אף פעם לא ימרר לו את החיים בעניין האוכל
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wEPqEmY/weight.png]() ב23/1/2012 ניתחה אותי ד"ר פייגין שלפני שהיא רופאה היא קודם כל בנאדם מדהים
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 שלושה ילדים [17.12.7] שניים מאוד רזים לגדולה ירד פרופיל על משקל נמוך והאמצעית לא שמנה אבל עם נטייה ואני מרגישה צורך לשמור עליה.
לא שינינו כמעט כלום כי תמיד היה בבית מזון דיי בריא.
השינוי הגדול היחיד הוא פחות בשר מעובד [בעיקר שניצלים קנויים ]ויותר בשר טרי.
הילדים לא צריכים להישתנות אבל גם לפני הניתוח דיברנו איתם על תזונה בריאה ונכונה והשנה גם בבת הספר הנושא הזה הוא הנושא המרכזי. המשקל שלהם לא השתנה הגדולה היתה אצל דיאטנית בגלל משקל נמוך ולחץ דם נמוך מקפידים איתה על ארוחת בוקר [פעם היתה מוותרת על ארוחת בוקר].
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wrIxqV3/weight.png]() [/
|
|
בתגובה ל: גם אני עונה מאת: KUPI1202 יש הליכון בבית וגם הבנות בלי שאני אבקש הולכות מה שעושה לי טוב לראות את זה.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wrIxqV3/weight.png]() [/
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79יש לי שני ילדים (בנים מקסימים)האחד בין 8.5 והשני בן 10. הם שניהם ילדים רזים בטווח הנורמל. הם אמנם נולדו לאמא שמנה, אבל עדההיריון הראון הייתי רזה כל חיי ובמקלי השיא שלי הגעתי ל60 קילו. ככה שבעצם הבית היה רזה תמיד במחשבה ובסוג מזון. אצלנו בבית ההקפדה עם הילדים מגיל מאוד קטן הייתה על פעילות גופנית והם שניהם עושים פעילות ארבע פעמים בשבוע כ"א (כדורגל,קפאוורה וכדורסל). ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/r6xz__467_eyes.gif 467]() האם לאחר הניתוח שיניתם את דרך הדיבור על מזון ותזונה לפני הילדים? הדיבור היחידי שהשתנה הוא על כמויות נכונות שלאוכל(פעם הייתי עורמת את האוכל בצלחות), על מתי אני רעב ומתי אני רק צמא ומה אוכלים לפני אימון ואחריו. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/r6xz__467_eyes.gif 467]() האם מלאי המזון (סוג ו/או כמות) בבית השתנה לאחר הניתוח?סוג המזון נשאר אותו הדבר, רק אצלי הוא השתנה(הם לא אוהבים את האוכל שאני אוכלת שזה סלרי וסויה)אבל הכמות ירדה כי אמא כברלא מחסלת את כל החבילה של המלאווח ביומיים. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/r6xz__467_eyes.gif 467]() האם חינכתם את ילדיכם לתזונה שונה לאחר הניתוח?לא ממש. למרות שהיום אנחנו כולנו משתמשים בפחות שמן ויותר בתרסיס שמן וכלים מטפלון.סתם אנקדוטה קטנה...הבן שלי הלך לחבר שלו ושם הם אכלו ארוחת ערב ביחד, האמא הכינה חביתות והילד שלי הזדעזע מכמות המרגרינה שאיתה היא טיגנה וסרב לאכול..האמא נעלבה ושאלה אותי איך לעזאזל אני מטגנת חביתה ... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/r6xz__467_eyes.gif 467]() האם אתם מאמינים כי לאחר הניתוח גם ילדיכם צריכים להשתנות בהתאם? - אם כן, אז איך? אם לא, מה הסיבה לדעתכם?הם לא צריכים להשתנות, הבעיה היא שלי בלבד ולהם אין כל קשר לעניין.אני חושבת שרמת המודעות אצלם עולה כי בכל זאת כולנו חיים באותו הבית, אבל לא מעבר לזה. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/r6xz__467_eyes.gif 467]() האם המשקל של ילדיכם השתנה לאחר הניתוח? עלה/ירד?" נשאר אותו הדבר מקווה שעזרתי במעט מעניין יהיה לשמוע את ההרצאה עצמה..יהיה קישור?
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 יש לי שלושה בנים, 2.5, 5, 11.
בבית תמיד בישלנו בריא ולא אכלנו מטוגן וג'אנק פוד. יש ממתקים והילדים הוגבלו בממתקים במידה סבירה.
המשקל של שני הקטנים תקין. הגדול החל לסבול מעודף משקל לפני כמה חודשים והוא נמצא, מרצונו, בדיאטת ממתקים (לא אוכל ממתקים). הוא בשלבי גדילה ועושה המון ספורט, כך שאני לא מודאג.
לאחר הניתוח לא שינינו את דרך הדיבור על מזון ותזונה.
מלאי המזון בבית קטן מבחינה כמותית. מבחינת סוג אין הבדל.
לא שיניתי את החינוך שלי לתזונה.
הילדים שלי לא צריכים להשתנות. הם אוכלים בסדר גמור לגילם והתזונה שלהם תקינה. כיוון שאני החלתי לעסוק יותר בספורט, אני והבן הגדול משוחחים בשעת ארוחת הערב על האימונים של שנינו. בנוסף התחלנו לצאת לטיולי אופניים בשבת בבוקר ביחד.
המשקל של הילדים שלי לא השתנה בעקבות הניתוח.
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wW0EqNF/weight.png]() 17.1.2012 - פרופסור רובין משה
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 אני חודש וחצי אחרי הניתוח. הילדים שלי בני 3 (תאומים) מלאי המזון השתנה מאוד אישתי כמעט ולא מבשלת הילדים אוכלים בכמויות שלי ואישתי גם אוכלת קצת ואין מי שיאכל את האוכל בקניות הרבה דברים ירדו מהעגלה, ויותר אוכל בריא נכנס. כל שאר השאלות לא רלוונטיות לי אבל אני רוצה לציין בהתנהגות שלי שמהניתוח אני אני מפנק אותם יותר ומרשה להם יותר ממתקים. אני יודע שזה לא נכון אבל טוב לי לראות אותם זוללים. בדיוק לפני 10 דקות הכנתי להם שקית הפתעה שכללה: במבה אדומה בפלה עוגיה ו-2 סוכריות טופי. ילדי לא שמנים אלא רזים לגילם כך שזה לא מפריע. שיהיה אחלה יום אלירן
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wqXzEIc/weight.png]() מי שצריך טרמפ שידבר איתי... אני בדרך אל האושר !♥! ![http://emoticons.agenda.co.il/a0ph__smil44317f22d07e0(1).gif סמיילי_ליצן2]() ![http://emoticons.agenda.co.il/smil3dbd4e4c2e742.gif סמיילי_בירה]() 29.1.2012 דר סובחי בית חולים איכילוב
|
|
בתגובה ל: שאלות סקר - מאת הדיאטנית רונית ציוני מאת: libi79 אין לי ילדים אבל הייתי ילדה להורים רזים. אבי רזה טבעי ואימי הקפידה הקפדה אדוקה מאוד על האוכל שלה, מעולם לא אכלה ממתקים וכמעט שלא התקרבה אפילו לפרוסת לחם. להגיד לכם שהחינוך הזה וההטפות החוזרות ונשנות של "תרזי תרזי תרזי" ו"אל תאכלי פסטה, תאכלי סלט" עזרו במשהו? לא ממש, כי בסוף הייתי רעבה. אני יודעת שדיאטניות אוהבות לחשוב שהכל הרגלים, אבל לפעמים אנשים פשוט רעבים, ואת הרעב פשוט בלתי אפשרי לנצח.
בגלל זה הניתוח עזר לי איפה ששום דבר אחר לא עזר.
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wfCAN7V/weight.png]() נותחתי ב-23.11.2011 בתל-השומר, ע"י ד"ר הדר ספיבק.
|
|
בתגובה ל: תרשו לי לתת את התשובה הלא-צפויה. מאת: Simmaאני רווקה ללא ילדים. בת לאב שמן ואמא רזה בעבר, מלאה קצת בהווה. תמיד הזהירו אותי, לקחו לי אוכל והחביאו ממני אוכל. האזהרה הייתה: שלא תהיי כמו הדוד. דוד שלי, איש בן יותר מ 60, שמן וחולה סכרת. השבוע באזכרה של סבתא שלי הוא סיפר שהראייה שלו הדרדרה בגלל המחלה, הוא ישן עם בלון חמצן ובקושי יכול ללכת. עד הקבר הוא נתמך על ידי הבן שלו בכל צעד.. זה ממש עצוב. ומה אתם חושבים? עם כל האזהרות וההטפות? התחלתי דיאטות כשאני במשקל של 62 ק"ג בגיל 12 ולניתוח הגעתי כמעט בת 28 במשקל של 123 ק"ג. סגירת מעגל היא לחזור למשקל של גיל 12 :-) תוקן על ידי libi79 15/3/2012 1:14
|
|
בתגובה ל: ואם כבר פתחת את הנושא מאת: libi79
ואני לא שופטת אותה - אני בטוחה שהיא רצתה בטובתי.
אני לא זוכרת משקלים אבל גם כבר בגיל 12 היתי בשומרי משקל (כשכל החברות חוגגות בת מצוה).יאמר לזכותה שהיא ניסתה ככל יכולתנה לעזור - בבישולים ותמיכה.
אני חושבת שבגלל זה כל עניין האוכל הפך אצלי לבעייתי.
מצד שני - אני ניסתי להרגיל את ילדי לאוכל בריא - לא דיברתי על השמנה אלא על דרך חיים בריאה. אף פעם לא רדפתי אחריהם שיאכלו ואף פעם לא רדפתי שלא יאכלו. אין אצלינו בבית שתיה מתוקה, ממתקים מקבלים בעיקר פעם בשבוע - בשבת. אבל 4 מהגדולים שלי נלחמים במשקל עודף(2 מתוכם עכשיו במצב בסדר והשלישית בדרך גם). אחד אפילו הולך לעבור יחד איתי בעז"ה את הניתוח.
כנראה שיש עוד השפעות, הגנים, החברה ואולי גם שדרים סמויים שאנחנו לא מודעים אליהם.
|
|
בתגובה ל: גם אצלי חלק מבעיית השמנה היא מרצון טוב של אמא שלי מאת: חיובית זה אולי מסביר את המצב עם הילדים שתיארת. אחותי ניצלה מהשמנה כי היא קיבלה גם את הגן של מחלת קרוהן לצערה.
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wfCAN7V/weight.png]() נותחתי ב-23.11.2011 בתל-השומר, ע"י ד"ר הדר ספיבק.
|
|
בתגובה ל: ואם כבר פתחת את הנושא מאת: libi79 מאד הקפידו איתי בילדות על תזונה. נכון שלא הייתי ילד שמן, אבל זה לא מנע ממני לאחר שהתחתנתי והילדים נולדו להפוך לאדם שמן. אחותי, אגב, שגדלה איתי באותו בית וחלקה איתי אותם גנים היתה תמיד רזה .
השמנה היא לאו דווקא דבר שאפשר למנוע אותו באמצעות חינוך נכון לצערנו.
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wW0EqNF/weight.png]() 17.1.2012 - פרופסור רובין משה
|
|