אחרי כמה וכמה פרקים של "דונה ברברה" נדמה לי שהבנתי את העניין, דוניה ברברה היא רעה מאד זה המוטו, מה שמעניין אותה הוא לא לשקם את חייה אלא לפגוע במי שאפשר, נשים,גברים,הבת שלה.
את חייה היא מעבירה בכיבוש גבר שרוצה,או בכשפים שעוזרים לה לכבוש גבר שלא רוצה, היא כאילו מנצחת בכל מקרה, את החווה היא מנהלת ביד רמה , מוקפת גברים , מצליפה בהם בשוט, יורה עליהם חופשי, למה הם לא מתמרדים?הם הרי חזקים ממנה פיזית!
היא שונאת את הבת שלה שנאה תהומית למרות שלא ברור לי למה ! הבת לא נולדה מהאונס היא נולדה מגבר שהיתה נשואה לו ואהב אותה, גם לא ברור לי למה היא שונאת אותו! בגלל שהוא גבר? גם סנטוס גבר ועליו היא "מזילה ריר"!!!!!
לא יודעת איך הספר כי לא קראתי, הבנתי שבעתיד יהיה מאבק על ליבו של סנטוס בין האם והבת ( איך אפשר בכלל להשוות בין השתיים) ועוד לא הזכרתי את חברתו מהעיר שעוד לא הגיעה ובודאי תהיה "נשמה טובה" ותילחם על ליבו גם היא, בקיצור, הבנתם נכון, מלחמה זה שם המשחק פה.
לא יודעת איך גבר יכול להתאהב באישה כזאת, יש לה רוע קרימינלי , היא רוצחת ומתעללת,משקרת לכולם, היא פשוט דמות בלתי נסבלת ויש לי הרגשה כאילו אני מבזבזת את זמני בלעקוב אחריה כי היא ללא תקנה ,היא הרי לא תהפוך להיות מלאך ותמיד תאכזב אותי בתור דמות ראשית של סידרה.
בינתיים אני צופה, האמת בגלל כריסטיאן מאייר (אני נותנת לו צ'אנס כי הוא אהוב עלי), לסנטוס אני מחזיקה אצבעות שלא יפול בין שיניה של הטורפת הזאת כי זה יהיה הזוי לגמרי אין בה כלום, אבל כל הסימנים מובילים לכך שהוא יפול גם יפול כפרי בשל.
כמה זמן עוד אתן צ'אנס ? ימים יגידו, ניחוש, לא עוד הרבה !
אחרי כמה וכמה פרקים של "דונה ברברה" נדמה לי שהבנתי את העניין, דוניה ברברה היא רעה מאד זה המוטו, מה שמעניין אותה הוא לא לשקם את חייה אלא לפגוע במי שאפשר, נשים,גברים,הבת שלה.
את חייה היא מעבירה בכיבוש גבר שרוצה,או בכשפים שעוזרים לה לכבוש גבר שלא רוצה, היא כאילו מנצחת בכל מקרה, את החווה היא מנהלת ביד רמה , מוקפת גברים , מצליפה בהם בשוט, יורה עליהם חופשי, למה הם לא מתמרדים?הם הרי חזקים ממנה פיזית!
היא שונאת את הבת שלה שנאה תהומית למרות שלא ברור לי למה ! הבת לא נולדה מהאונס היא נולדה מגבר שהיתה נשואה לו ואהב אותה, גם לא ברור לי למה היא שונאת אותו! בגלל שהוא גבר? גם סנטוס גבר ועליו היא "מזילה ריר"!!!!!
לא יודעת איך הספר כי לא קראתי, הבנתי שבעתיד יהיה מאבק על ליבו של סנטוס בין האם והבת ( איך אפשר בכלל להשוות בין השתיים) ועוד לא הזכרתי את חברתו מהעיר שעוד לא הגיעה ובודאי תהיה "נשמה טובה" ותילחם על ליבו גם היא, בקיצור, הבנתם נכון, מלחמה זה שם המשחק פה.
לא יודעת איך גבר יכול להתאהב באישה כזאת, יש לה רוע קרימינלי , היא רוצחת ומתעללת,משקרת לכולם, היא פשוט דמות בלתי נסבלת ויש לי הרגשה כאילו אני מבזבזת את זמני בלעקוב אחריה כי היא ללא תקנה ,היא הרי לא תהפוך להיות מלאך ותמיד תאכזב אותי בתור דמות ראשית של סידרה.
בינתיים אני צופה, האמת בגלל כריסטיאן מאייר (אני נותנת לו צ'אנס כי הוא אהוב עלי), לסנטוס אני מחזיקה אצבעות שלא יפול בין שיניה של הטורפת הזאת כי זה יהיה הזוי לגמרי אין בה כלום, אבל כל הסימנים מובילים לכך שהוא יפול גם יפול כפרי בשל.
כמה זמן עוד אתן צ'אנס ? ימים יגידו, ניחוש, לא עוד הרבה !
בתגובה ל: דונה ברברה-כשפים,סוסים,סקס,יריות ומה שבינהם-רוע! מאת: אנהההה ...כותבת בטור הדו-שבועי שלה ב"פנאי פלוס", שדונה ברברה היא סידרה שהיא יותר ממעולה- לדבריה "היא פשוט עושה בית-ספר לטלנובלות". מבלי לצפות בסידרה, פשוט היתה לי הרגשה חזקה, שהגברת ב'צ'אצ'ו יותר מידי מפריזה במחמאות שלה על הסידרה.
בתגובה ל: ועוד היום שירן ביצ'אצ'ו... מאת: ההרצליינית המחמאות .אבל רק לידע הכללי הסדרה מצליחה מחוץ לארצות הברית לא ברטינג ענק אבל מצליחה בטלמונדו הרטינג הוא 5 או 5.4 זהוא אז אים בשבילה זה הצלחה מה יגידו הסדרות שהרטינג שלהם בשמיים כמו מחר זה לתמיד או מלאך שומר עלי הינה תמונות הדונה ביצ'אית הגזימו עם הרוע שלה
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: חחח היא קראה כתבה של פיפל מגזין הספרדי בגלל זה מאת: rake_la ...ונראה לי שהיא לא קראה אף כתבה שהתפרסמה במגזין פיפל הספרדי, אלא היא גיבשה את דעותיה בעקבות צפייה בסידרה. לדעתה דונה ברברה, היא אישה חזקה, וזאת אחת הסיבות שהיא התאהבה בסידרה.
אבל אל תיקחו ברצינות את דעותיה של הגברת הזאת - חוץ מכמה הברקות מפתיעות לטובה שהיו לה, היא פשוט כותבת שטויות.
תוקן על ידי asole 12/2/2009 13:29
בתגובה ל: אני קראתי את כל מה שכתבה הגברת ביצ'אצ'ו... מאת: ההרצליינית אגב, אם תקראו את התגובות לסדרה בתקצירים של פנאי פלוס, תגלו שלדוניה יש הרבה מעריצות:
עדי מחיפה: אל תשכח שעברו עליה חיים קשים מאוד והיא לא רעה מטבעה! מגיע לה סוף סוף קצת אושר... והיא תהיה מאושרת רק עם סנטוס! כן היא זונה, רוצחת וכו' אבל עדיין לפי דעתי היא רק רוצה להיות מאושרת.. אני מאוד מקווה שהסידרה לא כמו הספר כי זה נורא יאכזב אותי... הלוואי שהייתי יודעת מה הסוף כדי לדעת אם להמשיך לצפות או לא...אני רוצה את ברברה וסנטוס ביחד!
ועוד תגובה שלה: כן אני מעריצה את דונה ברברה כי למרות מה שהיא עברה היא שרדה והפכה לאישה מצליחה... אני יודעת שהיא רעה והכל אבל אי אפשר להתעלם שהיא דמות שחובה להעריץ!!!
מעיין: ברברה לא רעה מטבעה הפכו אותה לרעה והיא חיה רק בשביל לנקום והיא לא סובלת גם את המין הגברי אבל סנטוס עם טוב הלב שלו יהפוך אותה לאישה אחרת וטובה. בגלל שהיא סבלה בילדותה היא צריכה להיות מאושרת והתסריטאים יהיו אכזריים אם לא יתנו לה להיות עם סנטוס ולהיות סוף סוף מאושרת בחיים שלה שאז היא לא היתה.
ושלו אבוקסיס מבית שאן כותבת: אני הראשונה שראיתי דונה ברברה אני דומה לה יש לי אופי כמו שלה אני מאוד גדולה. אני נאבקת על כל דבר שאני רוצה ואים אני רוצה משהו אני משיגה אותו אני מאוד אוהבת לראות את זה לא משנה אבל אני אוהבת את דונה ברברה שתמשיך את כל העונות גם זה אים העונה 9000000000 אני יראה אותה לא משנה מה
לי קשה להבין את זה, אבל מסתבר ששירן ביצ'אצ'ו לא לבד...
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: כן, כבר הבנתי שהיא לא מאור הגולה... מאת: asole אני יכול להביןהזדהות ואפילו רצון לסוף טוב עבורה. גם אני רציתי סוף טוב לגום יונג מהיהלום של הכתר והסוף שהיא קיבלה מרצה אותי. אבל להעריץ? מה יש להעריץ באישה שהדרך שלה להתקדם היא במקרה הטוב דרך המיטה ובמקרה הרע והסביר יותר ביריות ובמכות. אם זה נקרא שיקום חיים עדיף לא לשקם אותם. כשאני כתבתי בפנאי פלוס שעדיף שהייתה ממשיכה את חייה עם הסבל והטראומה מאשרשהייתה עושה את מה שהיא עשתה. אותה עדי מחיפה קטלה אותי על כך שאניצריך להתבייש בכך שאני רוצה שתשיאר קורבן. את הרצון השמרני להפוך את הזוגיות של הדמויות הראשיות לכלל ברזל אני מבין, אך את ההערצה לא.
אך הבנתי ששירן מעריצה את סיפור העלילה ולא בהכרח את הדמות. אבל לי ברור לחלוטין שמי שאומרת כך לא ראתה לא את אהבת אמת, לא את הזר ולא את תשוקות. מקסימום דונה ברברה היא בית ספר לטלנובלות של טלמונדו, אך גם זאת לא דעתי. ואם כבר אז ההבדל היחיד בין דינורה מתשוקת הנצים לברברה, הוא שלדינורה הייתה משפחה ולא הייתה בת. יש כמה הבדלים חשובים, אבל הן טיפוס דומה של בני אדם, גם אם דינורה כך מטבעה ואילו ברברה הפכה למפלצת, וכן היא מפלצת.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: גם לי קשה להבין את ההערצה כלפיה מאת: EVGLEV אבל יש אנשים שמעריצים כוחניות, לא ממש רוע לשמו, כי נראה שהן מנסות להצדיק אותה מוסרית עם כל הבעייתיות שבכך, אלא את הכוחניות שלה והדרך שבה היא שולטת באנשים סביבה. אולי מתוך חוסר ביטחון עצמי בא הצורך להעריץ אדם כל כך כוחני שמשיג כל מה שהוא רוצה ולעזאזל הדרך והמחיר, גם אם זה אומר לפגוע באחרים ולרצוח?
בעיקר הזדהתי עם מה שני משפטים שלך: "עדיף להיות קורבן מלהפוך למקרבן של מי שלא אשמים" ו"לצערינו ולצערם של האומנת האנשים שאנסו אותה הפכו למודל החיקוי שלה". מה שאנחנו רואים כאן זו מעגליות של אלימות כמו בהרבה מקרים של אלימות מינית או אלימות במשפחה, וצריך לשבור את השרשרת, אחרת הסבל לעולם לא יפסק.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: חחח היא קראה כתבה של פיפל מגזין הספרדי בגלל זה מאת: rake_la כי הצופים פשוט מעדיפים את טלוויסה, הרי רובם מקסיקנים. רק כשיש להם להיט כמו תשוקת הנצים או הסערה הם מצלחיםי לקפוץ לריטיטנגים גבוהים וגם אז הם הורסים את הסדרות בהארכה שרירותית וחסרת תוכן ועניין.
ריטינג זה לא הכל, לדעתי הסדרה "כנגד כל היסוכיים" הייתה תת רמה, אבל גם את כתבת בפנאי פלוס שהיה לה ריטינג גבוהה ואת לא מבינה מדוע. לעומת זאת התחלה חדשה, אולי לא הייתה להיט כמו תשוקת הנצים או הסערה, אבל בהחלט הייתה סדרה שווה צפייה, גם אם לא תסכימי איתי, והריטינג שלה היה מתחת לכל ביקורת עד שהחליפו תסריטאים. גם לחיים שלי הארנטינאית שאהבתי ואפילו אהבתי מאוד, אך גם בתור אוהב הסדרה, אני חייב להודות שלא היה בא סיפור עלילה כלל, ובכל זאת הסדרה זכתה לריטינג עצום בארגנטינה.
אך במקרה הזה מדוברבהפרזה גורפת. מזכיר לי שכעת נגמרה בערוץ 9 הגירסה הרוסית של מונטה כריסטו וכשהיא התחילה בעיתונים הרוסיים כתבו שהסיפור יותר מרתק מהסיפור המקורי של אלכסנדר דיומא "הרוזן ממונטה כריסטו" ומה מסתבר שהם העתיקו בצורה לא מקצועית את הסדרה הארנטינאית ובסוף המשבר הכלכלי לא אפשר להם 144 פרקים והם דחסו הכל בצורה מגוכחת לקראת הסוף והמציאו דברים שתכתליתם קיצורי דרך. שום יצירתיות, בסך הכל חיקוי עלוב ומעורר רחמים של המקור הארגנטינאי והם עוד מתיימרים להשוות לסיפור המקורי הצרפתי שגם במקור הארטינאי רק ההתחלה דומה לסיפור הרוזן ממונטה כריסטו של אלכסנדר דיומא ורבים מאוהבי הסיפור, ביניהם גם אבא שלי, חושבים שזאת בושה לק'רוא ככה לסדרה שאפילו לא דומה. אמנם אבא שלי לא ראה את המקור הארגנטינאי, אבל עדיין הגירסה הרוסית אינה גירסה אלא רק חיקוי. בשביל מי שנושאט הנעלמים קרוב אליו בצורה כלשהי יכול לאהוב את המקור הארגנטינאי בגלל הנגיעה בנושאים חשובים מבלי צורך להשוות לסיפור המקורי, אך חובב הרומן/הסיפור שלא מרגיש קירבה רגשית לטרגדיה הארגטינאית פשוט מגחך על הסדרה. והאמת גם אני גיחכתי ומגחך על הסדרה אלא על הגיבור הראשי סנטיאגו, וזאת הבעיה של חובבי הסיפור, שבניגוד לרוזן לסנטיאגו אין שום תכנית מסודרת והוא מאלתר על ימין ועל שמאל.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: טלמונדו לא מצליחה מבחינת רייטינג מאת: EVGLEV אולי כי היא מעבירה תמהיל של לטיניות מעורבת שכנראה רוב המהגרים מצליחים להזדהות איתו?
ראיתי ג'ימי קימל (טוק שואו אמריקאי שמשודר בערוץ 3 של הכבלים) לפני איזה שבוע נדמה לי והוא אירח את קת'י גריפין המעצבנת. היא סיפרה על איזה אירוע שכל רשתות הטלויזיה סיקרו (היא הגישה איזו שהיא תוכנית באיזה רשת, לא ממש הקשבתי לה בשלב הזה), והייתה שם גם טלמונדו, והיא אמרה שהם נשארו אפילו אחרי טלמונדו, מה שהייתה אמורה להיות בדיחה ככל הנראה. אחר כך היא אמרה לקימל ש"תתפלא, אבל לטלמונדו יש יותר רייטינג מלי ולך ביחד...".
גם לדעתי רייטינג ממש לא שווה איכות, הרבה פעמים זבל מצליח ואילו סדרה איכותית מתבטלת מחוסר צופים.
בתגובה ל: כנראה שבארה"ב הרשת מצליחה מאת: asole ...את כל (או ליתר דיוק: רוב) תוכניות הריאליטי הישראליות, שנחשבות לזבל, אבל זוכות לרייטינג גבוה.
אבל נישאר בתחום הטלנובלות: "אמריקה" הברזילאית, זכתה בזמנו לרייטינג מרקיע שחקים בברזיל (למרות שהיתה מציאה קטנה מאוד). ברזילאית נוספת, "צבע הח(ר)טא", היא הטלנובלה של 19:00 שהכי הצליחה מבחינת הרייטינג (למרות שבפועל, התגלתה כקשקוש אחד גדול). אבל היו גם סדרות איכותיות ומשובחות שזכו לרייטינג נורא גבוה בברזיל: "האחד", "קשרי משפחה", "נשים מאוהבות", "הגורל שלה" ו"סלבריטי" (למרות ש"סלבריטי" נחשבת - לפחות, בעיני - להרבה פחות איכותית מ-4 הסדרות הראשונות שהזכרתי).
תוקן על ידי asole 13/2/2009 0:4
בתגובה ל: אפשר להביא בתור דוגמה... מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בתגובה ל: חחח היא קראה כתבה של פיפל מגזין הספרדי בגלל זה מאת: rake_la של טלנובלות שנמצאות בערוצים שונים. רייטינג זה משהו יחסי לערוץ. הערוץ ש"שולט" מבחינת רייטינג בארה"ב (הכוונה בין ערוצים בספרדית) הוא יוניביסיון שמשדר את הטלנובלות של טלויסה. טלמונדו בחיים לא ישיגו רייטינג של 10 לדוגמא, 6-7 עבור טלמונדו נחשב לרייטינג מעולה וטלנובלה נחשבת למוצלחת. אבל ביוניביסיון טלנובלה שזוכה לרייטינג של 10 נחשבת לכשלון. ושזה הרייטינג של טלנובלה הכי מוצלחת בטלמונדו בחיים לא תגיע לרייטינג של טלנובלה הכי כושלת של טלויסה, לא אומר שטלנובלות של טלמונדו באופן גורף יותר גרועות מאלו של טלויסה. ככה שכל טלנובלה צריך לשפוט בסולם הרייטינג של ערוץ בו היא משודרת. חוץ מזה, אם אני לא טועה, מחר זה לתמיד עוד לא משודרת בארה"ב, ול"מלאך שומר עלי" יש רייטינג של 20, זה לא "רייטינג בשמיים" כמו שהגדרת, זה פשוט רייטינג טוב בשביל יוניביסיון.
בתגובה ל: לגבי רייטינג, בעיני זה לא מוצדק להשוות רייטינג מאת: ko-la
בתגובה ל: ועוד היום שירן ביצ'אצ'ו... מאת: ההרצליינית מידות. אז היא צודקת. אבל אני לא חושב שרועה ואכזריות הם העיקר בטלנובלות. דונה ברברה בהחלט לא טלנובלה סנטדרטית, אך כל אחת משלושת התקפתיות של קלרה אסטרדה אוכלת אותה בלי מלח מבחינת תוכן, עניין ורומנטיקה.
בתגובה ל: דונה ברברה-כשפים,סוסים,סקס,יריות ומה שבינהם-רוע! מאת: אנהההה אני קצת חרשתי באינטרנט על "דונה ברברה" כי איכשהו אני מוקסמת מהסידרה (אולי כי אני ממש אוהבת את אדית גונזלס ואולי בגלל כמות הטוסטטרון על המסך). אבל דבר אחד ראיתי שהסידרה נאמנה במיקצת למקור הספרותי וגם לסרט המקורי משנות ה -40 עם מריה פליקס. ראיתי שאדית גונזלס עשתה שיעורי בית, והרבה מהמשחק שלה מושפע מאוד ממריה פליקס (שהיתה שחקנית גדולה בזמנו).
אני מנסה להבין את הפסיכולוגיה שיש בראשה של "דונה ברברה" ואני מבינה שהאישה הזאת פשוט חיה בשביל "לנקום" במין הגברי על זה ש 5 שיכורים אנסו אותה בהיותה נערה צעירה והרסו לה את החיים, פגעו בנפשה והשאירו אותה גם יתומה מאב וגם מאהבת גבר. כל גבר בשבילה הוא איום על חירותה או עליה כאישה. היא רצתה להיות עשירה בשביל לא להיות תלויה באף אחד, לכן היא פיתתה את לורנצו ברקרו בעל האחוזה, אבל הוא כבר היה חלש בנושא השתיה ומראים לנו שהיא טרחה להגיד לו: כאשר אתה שיכור אתה מזכיר לי את כל האנסים שלי ביחד... היא כמובן התנהגה ניבזי אליו, וגם ניכנסה להריון. עכשיו הילדה מזכירה לה כל הזמן את החולשה שלה עצמה, גם את פשעיה נגד לורנצו ובתוך תוכה היא כנראה מבינה שהיא היתה לא בסדר כלפיו, וגם פוגעת בחירותה, בחופש הנשי ומזכירה לה את חולשותיה כאישה. נכון כל פסיכולוג יגיד שיש לה הרבה בעיות נפשיות אבל בכ"ז זה מה שמזין אותה. כאשר היא פוגשת את סנטוס בהתחלה היא חושקת בגופו אבל אח"כ באישיותו, היא מבינה בחושיה החייתיים שהוא בעצם המוצא שלה לכל הצרות ולהתנהגות שלה. היא מנסה להיאחז בו כקרש הצלה אחרון, אך היא לא יודעת לעשות את זה ופוגעת עוד פעם גם בו גם בסביבה ובעיקר בעצמה. היא רוצה מאוד שהוא זה שיראה לה את הדרך החוצה ייתן לה קרן אור אבל לא יודעת איך להשתנות איך לעשות את זה. וסנטוס לא מבין אותה ומכאן כנראה כל המאבקים...בין המשיכה שלו אליה שהיא פאטלית מצד אחד ומצד שני כוח ההגיון שמניע אותו ושם לו מול עיניו את השלט: "סכנה"!!!
הנה קישור לקטע עם מריה פליקס מתוך "דונה ברברה" וסליחה על החפירה...
בתגובה ל: כנסי - כמה תגובות בפנים..-:))) מאת: Angelica רק שמריה פליקס יותר יפה בעיני... על הקישור לסרט בכיכובה. בגלל השמרנות של התקופה עשו את סצנת האונס באופן מאוד מרומז, השמלה של ברברה שלמה ואפילו האיפור לא ניזוק
מאוד אהבתי את הניתוח שלך ומסכימה איתך אבל למה את מתנצלת על החפירה? חפירות זה טוב! חפירות זה מבורך! מה הייתה מלחמת העולם הראשונה ללא החפירות?
בתגובה ל: אני באמת רואה את הדימיון בין הדוניות מאת: asole והסתבר שהיא היתה בעצמה "דונה ברברה" לא קטנה...-:))) היו לה 3 בעלים, האחד מהם היה המלחין המפורסם אגוסטין לארה, שזה שאפו! היא היתה קטלנית עם גברים, נוכחות מגנטית על המסך. חיה עם צייר בפאריס למדה צרפתית בשביל לשחק בסרטים צרפתיים לא רצתה ללמוד אנגלית בפרינציפ, נחשבת השחקנית הכי גדולה מבין הלאטיניות של פעם וכמובן...ילידת מקסיקו..-:)) דרך אגב הבן שלה התנכר לה, נישמע מוכר לא?
דרך אגב הקטע שסיסיליה ניגנה בפסנתר אתמול ואנטוניו היה מהופנט הוא: "לאור הירח" של דביסי..זה היה נחמד.
בתגובה ל: חפשרתי באינטרנט על מריה פליקס גם... מאת: Angelica על המידע, אולי רוחה של דונה ברברה השתלטה עליה או שמראש בחרו בה כי היא הזכירה אותה באופיה?
בתגובה ל: מעניין... מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: כנסי - כמה תגובות בפנים..-:))) מאת: Angelica אין ספק שלמריה פליקס יש נוכחות, ובשחור לבן נוסף לזה מין קסם מיוחד ובכלל מאוד מעניין לקרוא את השרשור הזה למרות שאני לא צופה בסדרה.
בתגובה ל: כנסי - כמה תגובות בפנים..-:))) מאת: Angelica ללא תוכן
בתגובה ל: התיאור מזכיר לי במעורפלאת התסריט של "נקמתה של אשה" מאת: לירוןןןןן טוב לראות אותך פה!
לא צפיתי ב"נקמתה של אישה" (אולי רק בסצנה מקרית) ואני לא צופה גם ב"ברברה", אבל יש לי תחושה שלמרות הגרעין המשותף, כל סדרה לקחה את הנקמה למקום אחר, וגם האווירה הטלמונדואית שונה מהאווירה הארגנטינאית של שנות השמונים (?)...
בתגובה ל: התיאור מזכיר לי במעורפלאת התסריט של "נקמתה של אשה" מאת: לירוןןןןן ללא תוכן
בתגובה ל: כנסי - כמה תגובות בפנים..-:))) מאת: Angelica אבל היא לא מצדיקה רוע קרימינלי, היא מצדיקה דפוסי התנהגות שונים אבל שוב לא קרימינליים,מי שיש לו בעיה שילך לטיפול, אחרת יש הצדקה או הסכמה לכל הרוע בעולם, לדוגמה אם תנתחי את קווי האופי של חלק מהאנסים תגלי שהם עברו התעללות מינית בילדותם, אז מה? יש לגיטימציה לאנוס?
בתגובה ל: הפסיכולוגיה כבודה במקומה מונח מאת: אנהההה אני לא צופה בדרה דונה ברברה, לאו דווקא בגלל האלימות, אבל כל הדיונים על ברברה מזכירים לי את הדמות רובי ששם אני זוכרת שיבגני כתב שדווקא מריבל (אני חושבת שכך קראו לחברה הנכה שהייתה לה) היא הדמות הראשית, אבל אני יכולה לספר היתה לי הזדהות איתה יותר מאשר דמויות אחרות ועד הרגע האחרון חיכיתי שרובי תשנה את דרכה ותהיה אישה טובה ולפי דעתי היא הייתה הדמות הראשית.
אלוהים נתן לנו שתי אוזניים ופה אחד כדי שיותר נקשיב ופחות נדבר.
בתגובה ל: דונה ברברה-כשפים,סוסים,סקס,יריות ומה שבינהם-רוע! מאת: אנהההה בדיוק מהסיבות שהעלת, אני לא רואה שיש ממש תזוזה בעלילה: ברברה רעה, ברברה מנסה לכבוש את סנטוס, חואן פריטו מקשקש משהו על הבזים, בלבינו מנסה לכבוש את ברברה, מריסלה מקרקרת שברברה שטן, לורנסו מזהיר את סנטוס שגורלו יהיה כשלו, ססילה מביטה בסנטוס בעיניים עגומות, ברברה משפיטה את בלבינו, סנטוס נכבש (לא ברור לי למה), משהו קורה שמצביע על רוע ליבה של הדוניה, סנטוס מתעשת, ברברה מאוכזבת ושופכת את ליבה בפני אאוסטקיה וחוזר חלילה...
למה הגברים לא מתמרדים? רוב בני האדם לא מתמרדים מול סמכות, אפילו כשהם יכולים, זהו סוד ההצלחה של כל הדיקטטורות. אולי הם גם מפחדים ממנה כי היא גם "מכשפה" ובאיזורים האלו מאוד מאמינים באמונות טפלות, ואני מניחה שהיה לה שכל לקחת רק גברים מסוג מסויים: רוב העובדים שלה די אהבלים, בלבינו מאוהב בה ומלכיאדס - אני מניחה שיש לו את הסיבות שלו. היא גם ביחסים טובים מאוד עם מושל האזור שבעצם נמצא בכיס שלה, כך שבמקרה של מרידה הוא ישר יבוא לעזרתה ויש לה עוד בן ברית, מיסטר דאנג'ר, שאומנם היא לא שולטת בו אבל שווה לו להיות לצידה.
נראה לי שהיא שונאת את לורנסו מהסיבות שאנג'ליקה פירטה. סנטוס מסמל את התרבות והקידמה. הוא גבר, אבל הוא לא בור פרימיטיבי כמו הגברים שהיא מכירה. גם לורנסו היה כזה, אבל השתיה הפכה אותו לאפס, סנטוס לעומתו הוא גם גבר חזק וגם בן תרבות. הוא ג'נטלמן, הוא מתייחס אליה בכבוד ולא מתוך פחד או בגלל שהוא רוצה ממנה משהו והכי חשוב - הוא מזכיר לה את בן זוגה שרצחו האנסים, את המורה שרצה להתחתן איתה. הגברים הרסו את ברבריטה והפכו אותה לדונה ברברה, וגבר מסוג אחר יוכל לגאול אותה חזרה, או לפחות, כך היא מאמינה.
בתגובה ל: דונה ברברה-כשפים,סוסים,סקס,יריות ומה שבינהם-רוע! מאת: אנהההה לאברור מדוע היא שונאת כל כך את ביתה. מסתבר שהיא לא נטשה תינוקת היא זרקה לרחוב ילדה בת שנתיים-שלוש!!! למרות שאוסטקיה האומנת שלה התנדבה לגדל אותה במקומה, אך היא אמרה שמצידה היא יכולה ללכת איתם. וגם לורנסו התייחס אליה יפה, למרות שהיא לא אהבה אותו, ולכן לא ברורה השנאה שלו כלפיו וההנאה שבו סילקה אותו מהבית וגנבה את רכושו, גם אם זה לא היה היוזמה שלה אלא של "חבר" שלו ו"מהאהב הנאמן" שלה שבגד בשניהם ללא בושה. אך עד כדי כך שונאת אותו ששונאת גם את ביתם בגלל שהיא ממנו. ועוד הקור רוח שבה היא אמרה לביתה שילדה אותה בגועל והרתה בגועל פשוט מקוממת. אין ספק שאי אפשר לאהוב את ברברה, בתור דמות ראשית רעה רובי מרובי ואיזבל מעל החיים ועל המוות ביחד לא מגיעות לקרסולי הרועה שלה. הבעיה במשולש האהבה שמתגבש כי מריסלה כבר התאהבה בסנטוס, שמריסלה מתאימה להיות האחות הקטנה של סנטוס וברברה מתאימה להיות האחות הגדולה שלו, אך אין גיל לאהבה, למרות שלחברה מהבירה יש יתרון שהיא מתאימה יותר מבחינת הגיל.
סנטוס התאהב בה ממבט ראשון לפני שהכיר את עברה, ומההיכרות עם טלמונדו, הכשפים אינם אמונות טפלות והם באמת עובדים, כך שהיא מפתה אותו בגופה ובכשפיה וסנטוס כבר מבין עם מי יש לו עסק, אך לא מוכן להתגבר על רגשותיו.
ברברה לא אנושית, עם כל אהבתה לסנטוס זה הרגש היחיד שיש בליבה, היא שונאת את כולם ומתאכזרת לכולם, אין לה רגשות, אך מצד שני הצליחה להתאהב. בהחלט לא דמות שאפשר להזדהות אותה, מקסימום אפשרלרחם עליה בגלל מה שעברה בצעירותה. אם בסוף היא תהיה עם סנטוס זה יהיה תקדים בעולם הטלנובלות אפילו אם היא תתחרט, המצפון שלה מלוכלך ממצפונן של חלק גדול מאוד מהמרשעות בסדרות ויש לה דם רב על הידיים. לעשות אותה מאושרת עם הגיבור בהחלט יהיה תקדים בענף.
בתגובה ל: לא נראה לי שהיא הייתה נשואה לו, אך עדיין מאת: EVGLEV ואם כך, מריסלה באמת יכולה להיות הבת שלו, אבל רומנים בין גבר מבוגר לבחורה צעירה לא בלתי מקובלים בחברות שמרניות, נהפוך הוא.
בתגובה ל: ברברה גדולה מסנטוס בשנים ספורות מאת: asole ותעשו לי טובה אין מצב בעולם שאישה תשפיל גברים כמוה אני לא מאמינה שיש דבר כזה אישה תכה גברים בשוט ותשפיל אותם כך והם לא יגיבו ועוד לטינים צעניין מי כתב את דונה ברברה כנראה גבר מסורס על ידי אימו חחח ועוד דבר אישה בסדר נאנסה כבר יש לה כתם שחור [למרות שהיא בטוח לא אשמה][בעיני הגברים]ואחרכך שוכבת עם שורה של גברים בשביל טובות הנאה [זונה] היא תשלוט בגברים מופרך בעיני
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: ברברה של פעם יותר יפה ויותר מעניינת באידית גונזלס מאת: rake_la דמותה של ברברה מוקצנת מאד, בלי לקרוא את הספר אני כמעט בטוחה שזה לא כך בספר, אף גבר לא יסכים שיתנהגו אליו כך זה מנוגד לטבע האדם גם אף אישה לא היתה מסכימה שיתיחסו אליה כך, מופרך מופרך לגמרי.
נכון היו לה חיים קשים אבל זה עדיין לא נותן צידוק לדמות המפלצתית שיצרו ובטח ובטח אין סיבה להעריץ אותה. בעיניי היא אישה קטנה , נטולת אישיות, נטולת חיים כי כל מה שמעניין אותה זה לפגוע באחרים, לרמוס ולהוכיח כמה היא חזקה, מסכנה!!!!
בתגובה ל: מסכימה איתך במאה אחוז מאת: אנהההה ללא תוכן
בתגובה ל: נכון מאוד לדעתי הגזימו בעלילה מאת: rake_la ללא תוכן
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: תראו את דונה ברברה בלי איפור ועים מאת: rake_la ללא תוכן
בתגובה ל: תראו את דונה ברברה בלי איפור ועים מאת: rake_la פשוט התמונה בלי האיפור היא פאפרצ'י ולא תפסו אותה בזוית מחמיאה, בניגוד לתמונה בה היא מאופרת ומחייכת.
בתגובה ל: ברברה של פעם יותר יפה ויותר מעניינת באידית גונזלס מאת: rake_la חווה היא מתייחסת לגברים כמו שמאפיונרים מתייחסים לאלה שעושים להם את העבודה השחורה. ברברה היא כמו אישה בראש מאפיה, כמו שמאפיונר גבר משפיל את אלה שמתחתיו כך גם ברברה, הגברים הם בסך הכל מאפיונרים זוטרים חסרי זכויות חוץ ממלכיאדס שהוא מעין מספר 2.
בתגובה ל: דונה ברברה-כשפים,סוסים,סקס,יריות ומה שבינהם-רוע! מאת: אנהההה אז לפי דעתי הטלנובלה היתה סוחפת יותר צופים כי את גבי מאד אוהבים באמריקה הלטינית וגם יותר יפה
בתגובה ל: גבריאלה ספניק היתה אמורה במקור להיות ברברה מאת: sarit 09 קראתי שבעמק התשוקות קיצרו את הסדרה כי גבריאלה ספניק סירבה לשחק את מי שבוגדת בחבר שלה, בטענה שהיא מוסרית מדי בשביל תפקיד כזה בסדרה. והיא הרי שיחקה גם את התאומה הרעה בהמתחזה וגם בתור צופה בעמק התשוקות לא הייתי מדבר על המסוריות של ולריה שהייתה בסך הכל בריונית נשית, שאמנם לא הייתה רעה, אבל פתרה הכל במכות. אז בתור עצבנית שפותרת הכל באלימות היא הייתה מצליחה מאוד בתור ברברה, לא יודע אם היא סירבה, או שהקרע עם טלמונדו בא לפני זה או על רקע אחר. וגם הכתיבה לגבי קיצור הסדרה עמק התשוקות לא וודאית ולא מאושרת אלא קראתי רק מפורום אחר. בכל מקרהבעמק התשוקות היא עשתה טוב שקיצרה את הסדרה כי היא ממילא הייתה נמרחת. ואכן המעבר מגוודאלופה בהאסירה, הצדיקה, אך שיודעת להגן על עצמה, לגביורה חסרת סבלנות בעמק התשוקות ומשם לברברה האלימה הייה עושה טוב גם לסדרה וגם לקריירה של ספניק, שהבנתי שלפי האופי שלה היא דווקא די דומה לולריה בעמק התשוקות. ואכן היא פופולארית יותר ושוב היא וג'נסיס רודריגז כאם ובת בוודאי היה עושה טוב לסדרה ולטלמונדו. אם כי אני לא יודע איך מקסיקנים מעקלים דמות ראשית רעה למרות רובי, עדיין מדובר בחברה מסורתית במיוחד. אם כי בטח המקסיקנים בארה"ב נגמלו מהשמרנות הטבעית שלהם כי בטלמונדו פרצו גם פירצות רציניות כמו בעמק התשוקות הגיבורה שוכבת לא רק עם הגיבור שהיא תהיה איתו בסוף אלא גם עם מישהו אחר, בהסערה המכשפה שהייתה אחראית לכאורה לכל הרוע בסדרה, התחרטה והפכה לטובה ולא היה לה סוף רע, בתשוקת הנצים הכומר סתם נודניק וצבוע ולא אכפת לו משום דבר, לגיטימציה להפרת סודות ווידוי: בהאסירה הכומר מוכן לוותר על הכמורה כדי לחשוף סוד ווידוי נורא ובעמק התשוקות יש אישור לחשוף סודות ווידוי במידה והווידוי לא נעשה מתוך חרטה אלא מתוך רשעות, למעשה התאבדות של הגיבורה הראשית בעל החיים ועל המוות וזוכרים אותה לטוב, שלא לדבר על ההתאבדות של ליביה בתשוקת הנצים שבריימק המקסיקני שינו את זה לרצח בגלל השמרנות.
בתגובה ל: כן אבל הפרימדונה בטח לא רצתה לשחק מאת: EVGLEV עם כל הכבוד לספאניק ואני מאוד אוהבת אותה ואת המראה שלה, היא שחקנית מאוד בינונית עם כל הקסם שלה. מה שהציל את "עמק התשוקות" זאת היתה בעיקר הכימיה בינה לבין ליסאזו שהיא באמת משהו מיוחד. "האסירה" בעיני זאת טלנובלה ארוכה, משעממת ולא משהו (בטוח אני במיעוט). אני חושבת שאדית גונזלס רק עושה טוב לדמות, מה גם שלמשל אתמול בפרק נגלה לנו שהיא בת תערובת חצי אינדיאנית חצי לבנה וזה יושב לה טוב על המראה. במקרה של ספאניק אפשר להגיד שהיא מעורבת מזרח אירופאית, הרי שורשיה בקרואטיה וככה גם המראה הסלאבי ולא יעזור כמה שיאפרו אותה אקזוטי. ג'נסיס רודריגז זאת טעות בעיני מבחינת המשחק..לא אוהבת את המשחק שלה והמראה שלה באמת כמו כלבלב מוזנח..-:))
בתגובה ל: אני לא בטוחה שדווקא ספאניק היתה עושה טוב לסידרה מאת: Angelica בגלל זמן המסךל שזכו לו המשרתים עם הסיפורים ההזויים והמגוכחים שלהם ששקוף שכל תכליתם הוא להאריך את הסדרה ולמנוע התקדמות בפרק או בשני פרקים בנושאים של הדמויות החשובות. אך סיפור העלילה היה מעולה לדעתי. אם היו מקצרים את הסדרה ב-20 פרקים ומורידים את כל סיפורי התככים בין המשרתים המאוהבים הסדרה הייתה לדעתי טובה בהרבה מתשוקת הנצים. אבל כאן אני במיעוט כנראה למרות שלרבים התחשק לרגום באבנים את התסריטאים והמפיקים אם הטיול השנתי בביצות בסוף. בהמתחזה והאסירה גבריאלה ספניק נראתה לי מעולה, אך בפולשת שלא צפיתי בה ממש אלא עיינתי ובעמק התשוקות שצפיתי בה היא הייתה בהחלט שחקנית לא טובה, בפולשת היא הייתה מתחת לכל ביקורת כמו גם הגאלן שלה שהוכיח את עצמו כאנטוניו בהזר וסביר להניח שגם בויקטוריה. כשהפולשת שודרה במקביל להאסירה אפשר היה לראות את הפערים הענקיים בכישורי המשחק שלה. אך בעמק התשוקות היא בהחלט לא הייתה משהו. כך שהשחקנית מאוד מגוונת. לגבי הפולשת לדעתי התסריט היה כל כך גרוע שגם המלך פרננדו קולונגה לא היה מצליח להכניס עניין לתוכן כל כך עלוב, אבל זאת רק דעתי. עובדה שבארגנטינה וגם בישראל ובעוד מדינות השילוב של נטליה אורירו ופקונדו ארנה הכניס עניין בסדרה חיים שלי שהיא נטולת סיפור עלילה בעליל.
אני לא יודע מה השורשים של קלונגה. אבל באהבת אמת הוא שיחק כבן תערובת ועשו את זה בצורה מדהימה. בהזר ובתשוקות כבן למעמד אצולה או גבוהה לא נראה לי שיש לו שורשים אינדיאנים וגם בתור לבן הוא משחק מעולה. אני לא יודע אם הוא בן תערובת או לבן לגמרי במציאות, כי פשוט הוא לא בהיר בצורה דרסטית כמו גבריאלה ספניק, נטליה אורירו, פקודנדו ארנה, אנה לייבסקה ואני מניח רוב השחקנים בארגנטינה שאסול הזכירה פעם שהארנגטנאים כמעט לא הערבבו עם המקומיים.
בתגובה ל: האסירה הייתה ארוכה וקצת משעממת מאת: EVGLEV אל תשכח שדר. אמריקה כולה אלה מהגרים מאירופה וכמובן שבטים אינדיאנים. אין דבר כזה מקומיים שהם לא אינדיאנים. לאחר גילוי אמריקה ובמאות ה 16 ו ה 17 רוב המהגרים היו מספרד ופורטוגל בדר. אמריקה . במאה ה-19 ומאה ה20 יש כבר מהגרים גם ממרכז ומזרח אירופה. אין ספק שקלונגה שורשיו הם ספרדיים אבל מעורבים בדם מקומי אולי לא בדור או 2 האחרונים אבל אין ספק שהדם שלו במידה מסויימת אינדיאני. בהקשר לנטליה אוריירו או למשל ויקטוריה רופו (ויקטוריה) השורשים מאוד ספרדיים וכנראה לא מעורבבים בדם אינדיאני. אצל פקונדו הם יותר איטלקים (ובארגנטינה היתה הגירה מאוד גדולה מאיטליה בזמנו כמו דם בברזיל) אנה לייבסקה פשוט אוקראינית ילידת אוקראינה שהוריה היגרו למקסיקו שהיא בכלל ארץ הגירה המונית במחצית השנייה של המאה ה -20. ג'ואנה בנדק (פמלה מ"שיכורה מאהבה") ילידת רומניה. מיה מישלסקיה ילידת פולין וגבריאלה ספאניק הוריה היגרו לפני כ 40 שנה מיוגוסלביה, קרואטיה. השחקן אדוארדו יאנז אין ספק שיש בו דם אינדיאני וככה גם אוסבאלדו ריוס (האלמנה) רואים את זה בחיתוך של העיניים ובצבע העור. מספקי לעיתים להסתכל על השחקנים בשביל לדעת אם הם בני תערובת או דם ספרדי או אירופאי טהור זורם בעורקיהם.