מחר ולתמיד-ללא ספויילרים! פורסם לפני
4279 ימים
מאת אנהההה
סה"כ תגובות: 70
תגובה אחרונה לפני: 4274 ימים
משהו בנימה אישית ועם מעט ביקורת, מקווה שזה מותר!אם לא, פשוט תצנזרו אותי וסליחה מראש!
כל כך הרבה אנשים עוקבים אחרי הסדרה הזאת שנמצאת כבר בפרק 33, עד כה קראתי רק ביקורת מכל הסוגים והמינים בעקבות כל פרק. האם באמת ייתכן שלא מצאתם גם טוב בסדרה הזאת?, עלילה מותחת למשל, סיפור מרתק או פרננדו קולונגה מוכשר וכריזמטי או סתם לוסרו מחשמלת מאד או אולי פשוט טלנובלה טובה ומענינת! אותי לא תשכנעו שאתם צופים בסדרה כשהסיפור לא אמין בעינכם רק משיעמום!
אז היו כנים עם עצמכם יקיריי, ביקורת מוצלחת היא לכתוב על פשלות אבל גם על הטוב, בפה מלא ולא בכזה על הדרך ומאולץ.
אני מודה שאינני מוצאת את מקומי בפורום בימים אלה בגלל הקו השלילי שתפסו שירשורי הסדרה, כנראה שקו מסוים מדבק. מה היה אומר על זה פרויד? לדעתי אולי, שהפכנו חברה קוטרית ומי שחריג מוצא עצמו מחוץ לחברה.
היום צפיתי ביוטיוב בחמישה פרקים אחרונים של הסדרה ברצף, ביום שני פרק אחרון בן שעתיים ואני מוצאת עצמי מצפה לו בכליון עיניים ועם עצבות על סיום הסדרה.
ביום שני אוסיף להודעתי זאת סיכום דעתי האישית על הסדרה "מחר ולתמיד", וזהו.
משהו בנימה אישית ועם מעט ביקורת, מקווה שזה מותר!אם לא, פשוט תצנזרו אותי וסליחה מראש!
כל כך הרבה אנשים עוקבים אחרי הסדרה הזאת שנמצאת כבר בפרק 33, עד כה קראתי רק ביקורת מכל הסוגים והמינים בעקבות כל פרק. האם באמת ייתכן שלא מצאתם גם טוב בסדרה הזאת?, עלילה מותחת למשל, סיפור מרתק או פרננדו קולונגה מוכשר וכריזמטי או סתם לוסרו מחשמלת מאד או אולי פשוט טלנובלה טובה ומענינת! אותי לא תשכנעו שאתם צופים בסדרה כשהסיפור לא אמין בעינכם רק משיעמום!
אז היו כנים עם עצמכם יקיריי, ביקורת מוצלחת היא לכתוב על פשלות אבל גם על הטוב, בפה מלא ולא בכזה על הדרך ומאולץ.
אני מודה שאינני מוצאת את מקומי בפורום בימים אלה בגלל הקו השלילי שתפסו שירשורי הסדרה, כנראה שקו מסוים מדבק. מה היה אומר על זה פרויד? לדעתי אולי, שהפכנו חברה קוטרית ומי שחריג מוצא עצמו מחוץ לחברה.
היום צפיתי ביוטיוב בחמישה פרקים אחרונים של הסדרה ברצף, ביום שני פרק אחרון בן שעתיים ואני מוצאת עצמי מצפה לו בכליון עיניים ועם עצבות על סיום הסדרה.
ביום שני אוסיף להודעתי זאת סיכום דעתי האישית על הסדרה "מחר ולתמיד", וזהו.
שבוע טוב לכולם.
בתגובה ל: מחר ולתמיד-ללא ספויילרים! מאת: אנהההה אני אמנם הפסקתי לצפות בטלנובלה, אבל אני יודעת מניסיון כמה זה מעצבן כשמבקרים בחריפות את הסדרה האהובה עלייך. זה ממש לא כיף כשהבייבי שלך הופך למעין "שק חבטות".
יחד עם זאת, זה טבעי שלאנשים שונים יהיו דעות שונות, וכמו שנאמר גם בשרשור הקוריאני, זה לגיטימי לאהוב או לא לאהוב סדרה, לשבח אותה או לבקר אותה. אני לא חושבת שיש דרך אחת נכונה להעביר ביקורת, והרבה פעמים דווקא הדברים שמפריעים לנו בולטים יותר לעין.להסתכל על "חצי הכוס הריקה" זו לא בדיוק תופעה נדירה...
למה אנשים ממשיכים לצפות גם כשיש להם הרבה ביקורת על הסדרה? אני יכולה להעיד על עצמי שבעבר צפיתי בסדרות למרות שהיו לי הרבה השגות לגביהן - כי חשבתי שהעניינים ישתפרו ("מונטקריסטו"), כי חיבבתי בכ"ז דמות או שחקן מסוים ("צבע החטא"), או כי הייתה תקופת יובש וזו הייתה הסדרה היחידה שאיכשהו התמדתי איתה ("סלבריטי").
אם את אוהבת את הסדרה - זה מה שחשוב. תהני מהפרק האחרון!
בתגובה ל: מה פתאום לצנזר? מאת: iDana עם הגיעי למשרד פתחתי את המחשב וגיליתי שבתשובתי מהבוקר עם חצי עין תורנית, שכחתי להודות לך, אני אכן משערת שאהנה הנאה מרובה מפרק הסיום, אחרי חודשים של צפיה ביוטיוב אני כבר ממש מחוברת לעלילה המרתקת ולדמויות,אם זאת יש גם הקלה מסוימת (זה פרויקט לא קטן)אבל ההתמכות , את יודעת?
שוב תודה , תמיד עולה בדמיוני מתגובותייך דמות עדינה ונעימת הליכות,( מעניין מה פרויד היה אומר על הקשר בין דמיון,כתיבה וירטואלית ומציאות, הטרדתי את פרויד יותר מדי ב-24 שעות האחרונות, אה? (סמיילי קורץ).
שוב תודה.
בתגובה ל: דנה יקרה מאת: אנהההה יש המון ציפיות ומתח לקראת הפרק האחרון, והרבה פעמים מסיימים את הפרק ברגשות מעורבים...
וניתן בינתיים לפרויד לנוח על משכבו בשלום
בתגובה ל: מחר ולתמיד-ללא ספויילרים! מאת: אנהההה כי היא מותחת, כי בכל זאת מעניין אותי מה יקרה. אם כי, אני מודה שאני לא מתמסרת לה כמו ל"יומן חיים" ולסאני, אני לפעמים עובדת על המחשב במקביל לצפיה, לא מזיז לי אם לא ראיתי פרק או יותר (החמצתי למשל שבוע שלם ורק את הפרקים של "יומן חיים" השלמתי). בינתיים היא לא נראית מהסדרות שאפשר לראות בכייף ובסבבה אבל הם לא נשארות איתך אחר כך, זו כמובן דעתי האישית בלבד. קולונגה אכן מוכשר וכריזמטי, את השחקנית שמשחקת את פרננדה אני לא אוהבת, אבל אולי זו הדמות, לוסרו לא עשתה עלי יותר מידי רושם עד כה אבל השחקנית שמגלמת את לילאנה טובה.
היו הרבה סדרות שראיתי וקיטרתי עליהם - כמו "בליסימה" למשל או צבע החרטא" ששמה כן היא (כל הזכויות שמורות לניר), "הבגידה", "על החיים ועל המוות" ועוד. למה המשכתי לראות? כי לפחות חלק מהדמויות או מהסיפורים עיניינו אותי או שהעלילה הייתה מותחת למרות הכל או שקיוויתי שיחול שיפור, או שלא היה לי משהו אחר לראות קבוע באותו הזמן, או שהרגשתי שכבר כל כך סבלתי שמגיע לי כבר לראות את הסוף... היו גם טלנובלות שפרשתי מהן באמצע, כמו "צבע החרטא", "אספרנסה", "הבגידה", "פול האוס" ועוד... ממש לא חסר.
חבל מאוד שאת לוקחת את הביקורת כל כך ברצינות ואני לא חושבת שפרויד היה נותן דעתו עלינו במיוחד, "חברה קוטרית" זה קצת מרחיק לכת. לדעתי פורום שכולם מחזיקים באותה הדעה על הכל ורק מהללים ומשבחים זה פורום משעמם. תמיד יהיו אי הסכמות, למשל, לפני כמה זמן ניהלתי דיון עם שיר על מטיאו מ"טרה נוסטרה", היא אהבה אותו אני ממש לא. אז? אישה בדעתה תחיה.
נראה לי שאת נפגעת אישית מכך ואני באמת לא מבינה למה. אם את חושבת שהסדרה מעולה - את מוזמנת לכתוב על כך ובהרחבה ככל שתחפצי, אבל אני לא הולכת לצנזר את המחשבות שלי או של אף חבר פורום אחר. כמו שפעם היו כותבים במסעדות על התפריט: "אם נהנית ספר לחבריך, אם לא - ספר לנו", אז פה זה המקום לגם וגם, כל עוד הדיון נעשה בצורה תרבותית בינינו. תכנסי לפורום טלויזיה למשל, גם שם יש חילוקי דעות על הרבה סדרות והרבה תוכניות, זה מה שעושה את הפורום מעניין והטרוגני. את לא צריכה להרגיש חריגה, קודם כל, יש עוד אנשים שאוהבים את הסדרה ללא ביקורת כמוך ושנית - אני באמת לא מבינה מה הבעיה בדעות מנוגדות. מה שבאמת מבאס זה לצפות בסדרה שאף אחד לא צופה בה ואין לך עם מי לדסקס אותה.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: מחר ולתמיד-ללא ספויילרים! מאת: אנהההה ארוכים, אורך השרשורים מעיד על התעניינות בסדרה. וגם בנושא ההגיון היא הרבה יותר הגיונית מדונה ברברה או להבדיל מכשפות הקומית. פשוט אחרי הטרילוגיה התקופתית של קלרה אסטרדה יש ציפייה לסיפור עלילה עם הגיון מוצק, אם כי כפי שהעירו בפורום פנאי פלוס ובעקבות כך אני הערתי פה שהסיפור שממנו מתחילה העלילה של הזר הוא לא הגיוני בעליל. אך כפי שאסול כתבה מסדרות עכשוויות מצפים ליותר, זה נראה לא הגיוני שאהבת ילדות שורדת ללא כל קשר במשך 15 שנים כי המכתבים לא הגיעו ליעדם ושהגיבור קונה טבעת אירוסין בלי לדעת איך אהובתו נראית כי זוכר אותה עוד מהילדות ואחרי זה המום שהיא מתחתנת עם אחר כאילו שהם מאורסים לפחות. גם הפניית הלחי השנייה של סולדד לא נראית הגיונית, כמו בעצם בכל הסדרות. ממש מזכיר את האם המתבכיינת כפי שאסול קראה לה איך שעורך הדין של מריה אומר לרוצח משהו כמו תירגע הכומר כבול לסוד הווידוי ולא יכול להסגיר אותך, אבל אני כן, ואיזה רוצח היה חס על חייו אחרי הטקסט הזה? ככה גם סולדד באה להעמט עם ברברה ולהגיד שהיא יודעת שהיא רצחה את מונסנראט בהוראת ארטמיו בראבו ושהיא תספר לגונסלו. ממש כמו שאסול כתבה לדונה ברברה. לצערי זה לא ייחוד למחר ולתמיד, תמיד מי שמגלה את הסוד רץ לבעל הסוד להגיד שהוא יודע. גם בבובה פראית כשמילי גילתה שאנדריאה לא הייתה בהריון שהיא כביכול גרמה לאובדנו היא ישר באה להטיח בה את זה, ואמרה שתספר לאיבו. גם בהאסירה עורך הדין של גוואדלופה לאחר שהוא גילה שרודולפו אנס אותה ולכן אביה של ליברטד הוא במיוחד הזמין אותו כדי להגיד שהוא יודע ויגיש נגדו תלונה. אבל כנראה אחרי טרילוגיות אסטרדה עם קלונגה, כנראה נהיינו דורשניים יותר וכשרואים במחר ולתמיד חוסר הגיון כזה, אז תגובה איפה הזר\תשוקות\אהבת אמת שאנחנו מצפים לה בסדרה?
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: אם לא היינו אוהבים את הסדרה השרשורים לא היו כל כך מאת: EVGLEV אם יש לכם קלף ביד - למה אתם הולכים ומראים אותו לאויב הכי גדול שלכם ובכך מנטרלים כל יתרון שיש לכם? אתם לא צופים בטלנובלות? אני זוכרת את הסצינה הזו ב"אם מתבכיינת", אני לא מבינה איך העורך דין הדביל הזה עמד בבחינות ללשכה וקיבל הסמכה. מאור הגולה הוא לא היה.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: כן, הקטעים האלו תמיד הורסים אותי מחדש מאת: asole כך שבאולם המשפט הוא היה טוב, בחיים ממש לא, כאילו שהוא התאבד בכוונה בנוסף לכל הוא גם הרים טלפון כדי להתקשר למשטרה, מי הוא חשב שהיה לצידו כייס קטן שלא הרג זבוב? אבל גם עורך של גוואדלופה בהאסירה גילה מי האנס של גוואדלופה ובמקום לספר לה הזמין את האנס לסאונה כדי להכריז עליו מלחמה ולהטיח בו את מעשיו, ועוד האנס גם היה עורך דין, אז עם כל הכבוד להגינות, מה הוא ציפה שאנס שצילם סצינת רצח כדי לסחוט את הרוצחת, ושלח שליח כדי לרצוח נזירה וכומר שרצח הכומר לא הצליח יעשה אחרי שמספרים לו שעלו עליו? עם עורכי דין כשהם כאלה בחיים זה עוד יותר מוזר מלגבי דמויות אחרות. את מילי עוד אפשר להבין אנריאה הייתה לבדה והיא הרגישה צורך להטיח בה כמה היא פגעה בה, לא סתם היא פראית. סולדד אמנם לא עורכת דין אבל עם סוד כזה להתעמת עם ברברה במקום לדבר עם גונסלו, להזהיר אותה, היא התנהגה כמו טיפשה.
באמת מדהימה הנטייה של דמויות לחשוף את הקלפים שלהם. תמיד כשמיהי מגלה שההריון מזוייף היא ממהרת להגיד לשקרנית שהיא יודעת. גם בפיורלה כשהיא גילתה שרבקה לא בהריון היא לא רק מיהרה להטיח בה את זה, היא גם נמנעה מלספר לקורבן שעליו מפילים את ההריון, כדי לתת לה הזמדנות להתנהג בכבוד והציעה לה להודות בכך בעצמה, כדי לא להלשין עליה. באמת מגוכך ואחרי זה הן מתפלאות שהשקנית מביימת הפלה שהיא אשמה בה? למרות שמילי אז חשבה שהיא כן בהריון.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: טוב הוא הצליח להפוך מאסר עולם ל-20 שנה מאת: EVGLEV של התנהגות אידיוטית: קודם הגיבורה הטובה מגלה שצרתה בהריון מדומה, ואז המרשעת מגלגלת את עצמה במדרגות וטופלת על הטובה שהיא דחפה אותה וכמובן שכולם מאמינים לה אוטומטית.
מסקנה - לא לגור בבית שיש בו מדרגות פנימיות. גם מי שצפה ב"הגורל שלה" יודע כמה זה מסוכן
את הקטע עם מילי אני לא זוכרת, אבל יש לציין שאנדריאה באמת לא הייתה רוצחת מסוכנת אלא סתם פאקצה ומילי הייתה דמות אימפולסיבית שקודם ירתה ורק אחר כך חשבה אז לפחות זה הסתדר מהבחינה ההגיונית. מעורכי הדין לעומת זאת הייתי מצפה לקצת יותר שיקול דעת...
בתגובה ל: מחר ולתמיד-ללא ספויילרים! מאת: אנהההה מעולם שהסידרה היא מעולה ,לא ביקשתי ממישהו מחברי הפורום לא לכתוב את דעתו השלילית והכי חשוב לא לוקחת או לקחתי אישית את הביקורת, תודה לאל יש לי חיים, בואו לא נגזים.
סך הכל הצבעתי על תופעת "חצי הכוס הריקה" כפי שהגדירה אותה דנה נכון, תופעה אשר יוצרת מצב לאנשים כמוני שמחפשים לכתוב על "חצי הכוס המלאה" יוצרת מצב שאין להם שותפים לדסקוס בפורום שבואו נודה הוא סוג של תחביב מענג וזה מבאס בדיוק כמו לצפות בסידרה שרק אתה צופה בה.
בתגובה ל: לא כתבתי מאת: אנהההה אני לא יכולה ולא רוצה לצנזר את המחשבות את המחשבות שלי או של אף אחד אחר פה על אף סדרה. היו גם סדרות שמאוד אהבתי ואחרים לא אהבו, אין מה לעשות, ככה זה. קורה גם שמישהו חושב ששחקן או שחקנית שאת מאוד אוהבת הוא חסר כישרון, מכוער או מה לא, אפשר להתווכח על זה ואפשר להתעלם בידיעה שעל טעם וריח אי אפשר להתווכח. זה קרה לי פה לא פעם...
לדעתי יש עדיין פה מקום לכולם, לאוהבים ולמקטרים, וכל כותב משפיע על רוח השרשור והפורום
בתגובה ל: מחר ולתמיד-ללא ספויילרים! מאת: אנהההה אני לא יודעת אם אני נכללת בקטגוריה של "המבקרים" של הסידרה (אני מניחה שכן, אם עדיין לא ממש נשאבתי אליה).
אני מודה שבשלב זה של הצפיה אני מאוכזבת, אני ממשיכה לצפות בסידרה כי במידה מסויימת התמכרתי אבל עם הרבה ביקורת. לאחר שצפיתי בטרילוגיה ההסטורית של קלונגה, אני חושבת שהסידרה הזאת מחזירה אותו מבחינת המשחק אחורה לתקופת "לעולם לא אשכחך" ו"חבקי אותי חזק" שבשתי הסדרות הללו הוא שיחק היטב עפ"י עניות דעתי אבל עדיין לא התקרב למידת העוצמה שהוא שידר ב"תשוקות" או ב"אלבורדה". ולכן מכאן באה האכזבה. השחקנית הראשית בשבילי היא כרגע פרווה, מתוקה מידי, אני מקווה שזה ישתנה בעתיד. יש 165 פרקים לסידרה או משהו כזה, אז בפרק 33 ניתן עדיין להיות לא ממש מתלהבים...למשל ב"כואב הלב" זה גם לקח לי הרבה זמן למרות ההתמכרות מההתחלה. ועוד משהו בסידרה"מילתה של אישה" אני מוצאת את עצמי נשאבת כבר מהשבוע שעבר הרבה יותר מאשר בהתחלה ומתחילה להנות ממנה מאוד מאוד. כנראה שזה מה שיקרה גם כאן.
בתגובה ל: אנה יקרה, אל תקחי את זה קשה, זאת רק סידרה..-:)) מאת: Angelica לגמרי בגלל פרננדו כי אחרי הזר ותשוקות אני לא מאמינה שהוא ישחק ב"סתם סידרה" אז אני מחכה ומחכה שהסידרה תתפוס תאוצה אבל לצערי זה עדיין לא קרה וניראה לי שהוא חוזר כאן אחורה לא מבחינת איכויות משחק אלה מבחינת בחירת פרוייקט ולאנה היקרה אני אומרת שאם כולם כאן בפורום היו רק משבחים ומהללים את הסידרה היה קצת משעמם לא? כי למרות הביקורת העובדה שצופים בסידרה מעיד על כך שבכל זאת יש בה משהו לא טוב שהוא לא רע שהוא אבל בכל זאת משהו.......................
בתגובה ל: אני למשל צופה בסידרה בגלל פרננדו מאת: lunika לראות חח כאילו כול הסדרות שמשדרים מעולות כתובות טוב סוחפות מרשימות הרוב זה זבל כול מדינה יש לה סדרות משלה ולפעמים [לרוה] חוזרים על אותם סיפורים מה יש עכשו בויווה ? דונה ברברה ==חחח מה זה דונה אולי דונה שרמו...ה מה לה ולדונה רק אלוהים יודע החוזה --חחח בדיחה בשנת 2009 עוד עושים חוזים במעמד גבוהה חחחח סדרה מתחת לכול בקורת חשבתי שאני רואה סרט כחול ויקטוריה-- אותה גברת ראינו את אישה במראה עולה עליה במליון ושם השחקנית באמת בגיל המתאים ובלי שני טון איפור מונטה כריסטו-- [ארגנטינה ] מדינת הפטפטת והגוזמנות מכשפות -- נו טוב בדיחה אז הסדרה מחר זה לתמיד -- היא טובה סוחפת יש בה כמו בהרבה סדרות קלקולים אבל יש בה את פרננדו קלונגה ואת זה אין בשאר הסדרות רחל אההה תמונות מהפרק של היום
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: הסדרה יפה מותחת יש בה הכול מי שמעביר בקורת לא חייב מאת: rake_la מחר ולתמיד בטח טובה מדונה ברברה, אך לדונה יש את העניין שלה ומונטה כריסטו היא בין הטובות שבארנגטינאיות אם לא הכי טובה. מוקדם מכדי שאשווה אותה למחר ולתמיד, אבל השנאה הכוללת שלך לארגנטנאיות זכורה לי, אבל מונטה כריסטו בהחלט יוצאת דופן, אם כי כבר איחרת את הרכבת וכבר עכשיו מגיעים הפרקים המייגעים שמבליטים את החסרונות של הסדרות הארגנטינאיות.
בתגובה ל: דווקא דונה ברברה ומנטה כריסטו טובות מאת: EVGLEV הארגטינאיות מתחילות טוב גומרות רע קשה להם לעשות רק 80 עד 120 פרקים תמיד התחלתי לראות והפסקתי אז הבנתי שאני לא אוהבת את הסדרות שלהם[הם כמו גברים מתחילם יפה גומרים מהרחחח]בדיחה תראה את הברזילאיות טובות מעולות אפילו "האחד" שזה היה סיפור מגוחך אהבתי אותה בגלל הקסם שלהם יש להם את זה הם יודעים להעביר סיפור את יומן חיים אני לא מפספסת גם את הקולובאניות אהבתי לא את כולן אבל חלק ניכבד למשל את מאצ'ו פעם ראשונה לא ראיתי פעם שניה כן אהבתי אבל אני הכי אוהת את המקסיקניות של פרננדו חחחח
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: דווקא דונה ברברה ומנטה כריסטו טובות מאת: EVGLEV כשצפיתי בה בפעם הראשונה הייתי מהופנטת גם בגלל פבאלו אצ'ארי וגם בגלל שהרגשתי שבארגנטינה העלו את הרף ויצרו דרמה מותחת עם אקשן אך בצפייה שנייה היא ניראת קצת נמרחת יתר על המידה בחלקים מסויימים. גם הסידרה קשר דם עם סלסטה סיד הייתה הפקה ארגנטינאית יוצאת מן הכלל שהעבירה מסר מדהים !
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: יבגני צודק מונטה כריסטו סידרה טובה מאת: זרהמאד הם העלו בסידרה נושא מאד חשוב וכאוב בתולדות ארגנטינה ועשו את זה מעולה נכון שמרחו קצת את הסוף אבל לא הגזימו היו סדרות אחרות שבהם הסוף הפך ממש לבדיחה בובה פראית למשל שהפכה מסידרה חביבה וילדותית לזוועתון אי אפשר להשוות את מחר ולתמיד למונטה כריסטו אלה שני סיגנונות שונים לגמרי
בתגובה ל: דווקא דונה ברברה ומנטה כריסטו טובות מאת: EVGLEV מרוב שודבר בזמנו על מונטה כריסטו, אמרתי לעצמי אני אחרוג ממנהגי ואצפה בסידרה ארגנטינאית. לאחר 5-6 פרקים פרשתי בשאט נפש.אותה ברברת הרגילה של הארגנטינאים, משיכה של העלילה ושעממון הרגיל. מצטערת, עלי זה לא עבד. אני דרך אגב הכי פריקית שיש של מקסיקניות. אבל יש לי גם ביקורת פה ושם על טלנובלות פחות מוצלחות. לא אמרתי שאני לא נהנית מ"מחר זה לתמיד", רק כתבתי שיש לי השגות. בקשר ל"דונה ברברה", הסידרה בהחלט יפה. אני מודעת ל"תחלואים" של טלמונדו, שהם בעיקר מריחה של הזמן. אבל בינתיים אני נהנית, גם לאחר 100 פרקים מהסידרה נוטפת ההורמונים הזאת, בעיקר בזכות המשחק המשובח של אדית גונזלס ועוד כמה משניים.
בתגובה ל: על טעם וריח אין מה להתווכח... מאת: Angelica אבל לא הצלחתי לראות אותה כי גם אני וארגנטינאיות לא כל כך מסתדרות, כתבתי על זה כאן:
נראה לי ש"לה לולה" היא הארגנטינאית היחידה שראיתה מתחילתה ועד סופה, קיטרתי אבל ראיתי... "לה לולה" היא בעיני פספוס רציני, היא הייתה סדרה לא רעה אבל יכלה להיות סדרה מבריקה ומושלמת אם היו מקצצים אותה בחצי או לפחות בשליש. הפרקים הראשונים היו מעולים, גם ב"מונטכריסטו" בעצם מאוד התפעלתי מהפרקים הראשונים. הארגנטינאים טובים בסטארט-אפים כמונו, פחות יודעים איך להתמודד עם ההמשך.
גם ב"אמריקה" הברזילאית צפיתי וקיטרתי, או הו איך קיטרתי... אני זוכרת שגם צופי "משפחת פיירו" ראו וקיטרו, נהנו וקיטרו, לפעמים זה הולך ביחד... וכמובן, "קוראים לזה אהבה" שהפיקה מזרובי קיטורים נהדרים ובלתי נשכחים - לפעמים הקיטורים טובים מהסדרה...
בתגובה ל: מחר ולתמיד-ללא ספויילרים! מאת: אנהההה תראי, כשאדם מבקש לעצמו מוצר וצורך אותו בקביעות אין זה אומר שהוא נטול ביקורת כלפיו.
גם אני מתרפק מידי ערב על הסדרה "מחר ולתמיד" אבל יש לי הרבה מאוד מה לומר עליה. צפיתי כמעט בכל הסדרות המקסיקניות ששודרו בארץ מתוצרת "טלביסה" וזהו אינו סוד שמדובר בחב' ההפקה המועדפת עליי - יחד עם זאת, כאדם תבוני אני לא נמנע לבקר ולהרים גבה כשצריך גם כשמודבר בפס יצור שנוגע לליבי.
לדעתי מדובר בסדרה מאוד מפוספסת. נתחיל מזה שהמשחק של פרננדו קולונגה מהווה פלשבק לימי "אזמרלדה" מ-97', עד כדי כך שבא לי שלטיסיה קלדרון תפציע למסך, רק שהפעם עם כוס חלב נקי בידה להשלמת מוטיב "חג השבועות" סלאש "סידן זה טוב לעצמות, וגם לנקמה" בסדרה. אין שום הבדל במשחק של קולונגה כרגע לבין זה שהיה לפני 12 שנים. חוץ מזה שהוא לבוש במחלצות מחויטות מידי שהרגע נשלפו מ"אופנת סגל אאוטלט" , פרננדו מביא למסך נוכחות מתוכנתת, מדוקלמת ומעונבת מידי עד לכדי מחנק (וזה הזמן להרפות את העניבה, לפשוט את המקטורן ואת נעלי השפיץ הסמי-ערסיות לחלוץ לאלתר- ולהשתחרר!). קבלו את פרננדו קולונגה 2009 בגרסת לבלר אפרורי ופורמלי-להפליא באשנב מקרטע של דואר ישראל. ואפרופו דואר, מה זה המכתב ההזוי הזה שהותירה לו סולדד? האם ככה בונים סדרה אמינה? מזל שהמכתב לא נשלח אלא נשמר אצל ליליאנה - אחרת סתם היה חבל על הבול.
נק' נוספת היא ההמרחות הנוראית שהסדרה מאופיינת בה. מוטיב ה"מה שאפשר לעשות היום נעשה מחר ולתמיד או בעוד תריסר שנים" מאוד דומיננטי כאן. קחו למשל את ענין ארוחת הפיוס שנערכה (סוף-סוף!) בבית אליסלדה לכבוד אריקה. ההכנות לארוחה והארוחה עצמה נמתחו על פני כמה וכמה פרקים נכבדים! HELO! אפילו מלכת אנגליה שתחיה הייתה מארגנת סעודה חגיגית בביתה + טקס שתיית תה מסורתי+ פעילות הפגה לסועדים בסימן "נימוסין והליכות" בפחות זמן. אסור לשכוח שיוצר הסדרה הוא ניקנדרו דיאז, מפיק שעם כל הכבוד לו לא עשה הרבה בקריירה שלו פרט ל"כנגד כל הסיכויים" ו"שיכורה מאהבה". "טלביסה" שמה בו את מבטחיה בעקבות הצלחתה של "שיכורה", סדרה נהדרת לטעמי אך מאוד נמרחת ממש כמו זו שכנגדה - "כנגד". המפיק ידוע בפטיש שלו למרוח להנאתו. אני לא אתפלא אם ברגעים אלו ממש הוא מושח את ציפורניו הגבריות בלק ניאו-זרחני משל היה אודטה דנין.
הצילום גם הוא לוקה בחסר: הסדרה מצולמת בנוסח אורבני-מודרני כשלמעשה האווירה מתיימרת להיות כפרית וזה יוצר דינמיקה מגוחכת. מי שצפה בסדרות כפריות כ"לילות מריאנה" או "חבקי אותי חזק" ו"הימור מסוכן" יכול לרדת לסוף דעתי ולהבין עד כמה צילום יכול להכניס את הטון לאווירה. מעבר לזה - עוד לא נתקלתי בסדרה מקסיקנית שמצטלמת בכפר ולא משקפת את המסורות ואורחות החיים המקסיקניים האותנטיים בו על כל המשתמע מכך ולאו דווקא מדובר במאגיה. חוץ מסוסים, אוויר הכפר המקסיקנית לא באה לידי ביטוי, אולי משום שמדובר בעיבוד לסדרה קולומביאנית.
לוסרו, סרחיו סנדל וסילביה נבארו הם בעיני שחקים מן השורה הראשונה ואילו פרננדו די רוכש לעצמו "כרטיס על בסיס מקום פנוי" בסדרה הזאת. אם כבר אווירת כפר, אז סוסים לפחות לא חסר וזו הזדמנות מצויינת לדהור לעבר ביה"ס למשחק של "טלביסה". המשחק ה"מבטיח" של קולונגה (עם כל הסימטפטיה שלי כלפיו יש להודות בעובדות) יחד עם עלילה נמרחת ולא יותר מסבירה הופך את הסדרה הזאת לכיפית ואפילו מעט ממכרת אבל לא איכותית במיוחד.
בתגובה ל: התייחסות מאת: tako boy ומוסיפה גם שהגיבורים נוהגים יותר מידי לדבר לעצמם, משהו שכבר התרגלנו לשכוח ממנו. ב"אויבת יקרה" רק הרעים היו מדברים לעצמם וטוב שכך. לא אכפת לי שדמות אחת עושה את זה, אולי זה חלק מהקטע שלה, אבל לא יתכן שכולם נוהגים לדבר לעצמם בקול רם! ב"הזר" זה נפתר בעיקר בזכות המשרתים ובני הלוויה. אני מעדיפה גם שישמעו את המחשבות ולא שיראו את הגיבור מדבר לעצמו כמו איזה סהרורי. גם לדעתי יש כאן צעד אחורה לעבר הטלנובלות של שנות התשעים.
בסך הכל כשאני צופה אני כן נהנית למרות כל החריקות, העלילה מותחת ואני רוצה לדעת איך יפתר הכל (למרות שאני כבר יודעת די הרבה ספויילרים). סיפור האהבה בין אדוארדו לפרננדה פחות מעניין אותי, האמת שכרגע הכי מעניינת אותי ליליאנה.
בתגובה ל: ו- מאת: asole מה היה אומר על זה פרויד?
ואגב פסיכואנליזה, לא מזמן קראתי מאמר של פסיכולוגית (המאמר עוסק בדרכים יומיומיות להרפיה והפגה) שטוענת שצפיה בטלנובלה קבועה מידי יום כבת 45 דק' מטיבה עם הנפש והדבר אפילו נחשב לסמי מדיטציה. הצפיה הקבועה מעניקה לצופה סוג של קשר (!) והרפיה מחיי היום-יום.
זה כ"כ נכון, רק שימו לב שאתם לא צופים ב-5 טלנובלות ביום, למשל, אם אינכם רוצים להיהפך ל...שרי שיין.
וזה מקשר אותי אלייך אנה, אסור לשכוח שתפקידה של הסדרה הוא לגרום לך לטוב, לבדר אותך, ממש לא למפחי נפש ותסכול. קחי אותה ותהני כמו שאת יודעת ותני לאחרים להנות ממנה בדרכם שלהם. עצמם העובדה שהיא יוצרת באזז כזה או אחר זה כבר טוב. ואני לא מבין, האם באמת חשבת שיש סיכוי שיצנזרו אותך? אחרי הכל, עם כל הכבוד לטרילוגיית קרלה-אסטרדה שאת כל-כך אוהבת, אנחנו לא נמצאים במקסיקו של המאה ה-18 ככה שחופש הביטוי כאן בלתי מעורער ואין חשש לאינקויזיציה ע"י הכנסיה האג'נדאית :)
בתגובה ל: הם אכן מדברים לעצמם, וכמו שאומרת אנה: מאת: tako boy אבל גם זה לפעמים מתפלק לנו...
אם יש לך קישור למאמר - תביא, תביא...
לדעתי טלנובלה טובה גם מועילה לאינטלקט, כי היא גורמת לנו לחשוב ולנתח מצבים וטלנובלה גרועה... טוב, מועילה לחוש ההומור אז זה מצב של Win-Win מה שכן, סדרה כמו "המלך סאן" לעומת זאת יכולה להזיק לבעלי הלב החלש, מצד אחד אני מאוד נהנית ממנה, מהצד השני היא מורטת עצבים!
בתגובה ל: ו- מאת: asole ב"מחר וךתמיד" הם מדברים לעצמם בדלתיים סגורות, אבל דעי לך שבתקופה שהייתי צופה ב"ימי חיינו" התופעה הייתה דרמטית עוד יותר: הנפשות הפועלות היו מדברות לעצמן קבל עם ועדה, לעיני העוברים והשבים.
כך למשל, מרלנה הייתה דשה עם עצמה בעניני היום הבוערי כמו למשל האם כדאי לה לחזור לג'ון? בלב ליבו של הסנטרל-פארק (אולפני קרטון 1.90, תודה ששאלתם) או ג'ון מתחבט בסוגיה הרת הגורל האם כדאי לו לחזור למרלנה באמצע הקניון השכונתי ועוד מול המקדונלד'ס לאימת עיניהם של אוכלי ארוחות הילדים והמק-רויאל לסוגיו.
בתגובה ל: ואגב אסול... מאת: tako boy אם כי כבר שנים לא ראיתי ועד כמה שאני יודעת גם בסואופ'ס יש חלוקה לאיכותיות יותר ופחות וגם בהן בוודאי יש שיפורים ברוח הזמן. גם אני ראיתי פה ושם פרק ב"ימי חיינו", אם כי די מזמן, ואני זוכרת את הקטעים האלו כולל תפאורות הקרטון ויערות הבונגנוויליאה... האמת שהסבוניה שהכי צפיתי בה (לא כולל אוסטרליות ובריטיות) הייתה "לחיות את החיים" אבל זה היה ממש ממש לפני שנים, כשהיא שודרה בערוץ שלוש, והיא זכורה לי כלא רעה, הרבה יותר טובה מ"ימי חיינו" (ויסלחו לי מעריציה, אבל היא הייתה ממש הזויה, אם כי ליד "תשוקות" שבוטלה היא הייתה פאר היצירה ותודה לאלברט איינשיין על תורת היחסות!).
בתגובה ל: ו- מאת: asole גם אני הייתי רוצה שזה יהיה בתור מחשבות אם כבר. כשאנשים מדברים לעצמם זה מצחיק אותי, לדוגמא יש זקן אחד ברחוב ששר לעצמו כשהוא הולך, וברגע שהוא עובר אותי אני צוחקת[כמובן כשהוא לא רואה כדי לא לפגוע בו.] אבל גם כשמישהו סתם מדבר לעצמו זה מצחיק- מעצבן אותי. בא לי לצעוק- "אנשים, יש מחשבות, תשתמשו בהן!"
אבל אני סך הכל אוהבת את הסדרה, עכשיו בפרק 23, אוי כמה טוב שיש יס מקס.
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: מסכימה איתך. מאת: יוליה למרבה הצער הוא גם מדבר לאחרים, כלומר, לאחרות, ומציע להם כל מיני הצעות נישואין...
בתגובה ל: התייחסות מאת: tako boy המשחק שלו כאן בסידרה מחזיר אותנו לאחורה. אבל בפרק של אתמול ראיתי ניצנים של בגרות במשחק שלו, כאשר הוא התפרץ על ד"ר אוברגון וקבע את הכללים החדשים בקליניקה, לרגע היה לי פלאש בק לפרננדו מ"הטרילוגיות"...-:)))
בתגובה ל: זהו מה שאמרתי בביקורתי למעלה על קלונגה מאת: Angelica אדוארדו עובר שינוי בתוךגופו שלו כאדוארדו ואח"כ עובר שינוי מאדוארדו לפרנקו סנטורו, מה שראית אתמול לא היה פלאשבק כי אם דמותו של פרנקו סנטורו ההולכת ונבנית אט אט, זאת כל הפואנטה של הדמות וזאת הגדולה של השחקן הזה! שחקן מוכשר באמת, כל הסדרה הזאת עומדת על הכתפיים המאד רחבות שלו,רחבות למזלו!
מקווה שאני לא צריכה להכין את המגינים, לא אישית ממך כמובן אלא באופן כללי.(סתם בדיחה).
בתגובה ל: לדעתי את פשוט מחמיצה את כל הפואנטה מאת: אנהההה את באמת חושבת שקולונגה משחק בסדרה הזאת יפה? הסדרות היחידות לדעתי בהן הוא שיחק בצורה ראויה היו "אהבת אמת"ו"הזר" ואפשר לומר שגם ב"תשוקות" למרות שגם שם הוא היה מלאכותי לפרקים.
לדעתי את התפקיד של אדוארדו היה יכול לעשות בצורה מושלמת אדוארדו יאנז שמתעלה על קולונגה בצורה שאין לתאר, וזו כמובן רק דעתי.
בתגובה ל: אני לא מבין איך את אומרת את זה מאת: tako boy אז כך, הוא לא משחק יפה כי אם ענק ולמרות שאני משוחדת מאד (כפי שכבר ברור) עדיין מסוגלת לראות את הבדלי האיכויות שבו מלפני 12 שנים אני לא צריכה תחפושת תקופתית , אחרי 170 פרקים של "מחר ולתמיד" אדוארדו/פרנקו יראה לפעמים דר' פניארל(אזמרלדה) לפעמים קרלוס מנואל (נדמה לי שקראו לו בחבקי אותי)לפעמים מנואל פואנטס גרא (אהבת אמת)ולואיס(הזר), זאת הדמות, מורכבת ומפוצלת , בבסיסו אדוארדו בחור עדין ותמים אבל החיים והמציאות יוציאו ממנו גם כוחניות ואגרסביות.
אדוארדו יאנז סגנון משחקו לא לטעמי בלשון המעטה (גם לא חצוניותו).
בתגובה ל: אתה באמת רוצה את דעתי מאת: אנהההה מדובר בפרננדו קולונגה ולא באדוארדו חוארס ובניו. זה שאת מתארת את דמותו של אדוארדו לא ניתן להשליך מזה על איכויותיו של פרננדו כשחקן או טיב המשחק שלו.
בתגובה ל: צר לי, אבל את מבלבלת בין הדמות לשחקן... מאת: tako boy של שחקן מתבטאת ביכולתו להעביר דמות מהמרקע אל לב הצופה, דמות שאליה אתה מתחבר ואותה אתה מבין ואם התחברת סימן שהשחקן עשה זאת, אבל מסתבר שטעמנו שונה מאד, כי אם בעיניך סרחיו סנדל נחשב שחקן איכותי שכל יכולתו מתבטאת בדמות קבועה של רע עם מבט תמהוני ופרצוץ של למלם, דמות המדלגת מסדרה לסדרה רק מחליפה את שמה (ואחרי כל כך הרבה פעמים ששיחק אותו הדבר היה זה מאד עצוב לו היה גרוע בדמות זאת) אז כנראה שקטונתי מלהבין באיכויות. ועוד לא כתבתי את דעתי על סילביה נבארו, פעם אחרת אם תרצה.
בתגובה ל: דווקא חשבתי שאיכות וטיב משחקו מאת: אנהההה "דמות קבועה של רע שרק מחליפה את שמה מסדרה לסדרה"?
1. דמות הרע שלו ב"כואב הלב", "שיכורה מאהבה" ו"מחר ולתמיד" הן שונות לגמרי ומגולמות באופן אחר.
2. סרחיו סנדל לא משחק רק את דמות הרע, הרשי לי להרחיב את אופקייך: ב-2003 השתתף בתפקיד ראשי לצידה של יאדירה קאריו בסדרה עטורת השבחים "לאהוב אותך הוא חטאי" בהפקת ארנסטו אלונסו ז"ל שנחשב לגדולי המפיקים אי פעם במקסיקו וחשב שהגיע הזמן לראות את סרחיו באור אחר. התשואות לא איחרו להגיע. בשנת 2005 שיחק בדרמה התקופתית "הרעיה הבתולה" לצדה של אדלה נורייגה (שמתאהב בה) וחורחה סלינס, שם גילם דמות בשם פרננדו אורטיז, בנו של גנרל מפורסם, שמסתיר את רגשותיו הטובים כדי לא להיות מנוצל.
אז נק. השיפוט שלך עליו קצת-הרבה לוקה בחסר וזאת כבר אשמתם של קברניטי "ויוה".
ושוב חזרה לענייני קולונגה, אין לי בעיה עם הדמות ועם איך שהיא מתפתחת (למרות שיש לי כמה דברים לומר בנושא) אלא הצורה שבה היא מגולמת. ואלו שני דברים שונים לחלוטין.
בתגובה ל: סרחיו סנדל הוא אחד השחקנים המוכשרים והמוערכים מאת: tako boy שורה תחתונה אותו הדבר!
בתגובה ל: סרחיו סנדל הוא אחד השחקנים המוכשרים והמוערכים מאת: tako boy ולכן אני לא הולכת לגונן עליו כשחקן, אבל יש באמת שוני בין השמויות שגילם בסדרה זו ב"שיכורה מאהבה". ב"שיכורה" הוא היה הרע הכוחני, האגואיסט, הדון ז'ואן. לא ראיתי מספיק מהסדרה כדי לחוות עליו דעה, אבל אני מכירה את התפקיד עוד מ"קפה". כאן הוא הנגרר, עוד בובה שברברה מושכת בחוטיה.
זה מזכיר לי את מרטין קרפן שבעיני הוא שחקן נהדר - הוא גילם שתי דמויות של "רעים": ב"על החיים ועל המוות" הוא היה הרשע שמניע את העלילה, אופורטוניסט נבזי ושאפתן ללא מוסר או אמפטיה לאיש זולתו, ולמרות שלא היו לו צידוקים או איזה סיפור טרגי מעברו שיסביר את אופיו המרושע, כמו שטלמונדו אוהבים להדביק לנבלים שלהם, לדעתי הוא היה השחקן הכי טוב שם. ב"למדי אותי לאהוב" הוא היה כינור שני לדבורה, כמו דמיאן ב"מחר", הוא נשלט על ידי הגיבורה הרעה הראשית, אם כי שם הוא עשה זאת לא רק מאהבת בצע אלא גם מאהבה (או תשוקה, יו ניים איט) לדבורה.
בתגובה ל: אני לא מבין איך את אומרת את זה מאת: tako boy שקולונגה הוא שמניף את הסדרה למעלה למעלה ולדוג' לגבי סילביה נבארו, המשחק לצידו של קולונגה רק מחזק את הדעה שיש לה לאן עוד לשאוף. גם אני באותה דעה כמו אנה ולדעתי אין מקום להשוות בכלל את דמותו כאן לעומת הטרילוגיות...כאן דמותו שונה לגמרי, ההיתקדמות של אדוארדו בהתאם לבעיות הצצות תוך כדי גיבוש דמותו של סנטורו...רק מלראות איך הוא משנה את התנהגותו ואופן התנהלותו במעבר מדמות אחת לשנייה וזה רק מדגיש על היותו שחקן מס' 1... לגבי אדוארדו יאנז, תרשה לי לא להגיב.
אתמול ראיתי את הסוף של הסדרה, כ"כ עצוב לי שהסדרה נגמרה...הסיום השאיר ריק גדול אחריו וכמובן טעם של עוד...מזמן כבר לא הרגשתי תחושה כזאת מזל שיש את ויוה...סדרה מרתקת, עלילה מעניינת וסוחפת מהפרק הראשון, אין רגע דל ושחקנים מין השורה ובראשם מפציע קולונגה שרק משתבח עם השנים...
בתגובה ל: עושה רושם שאתה מנסה לשנות את דעתם שאלה שחושבים מאת: guulia אני הייתי מבין אוהבי המקסיקניות היחיד אולי שהצהיר בפומבי שהלהיט הסוחף "רובי" היא אולי אחת הגרועות בכל הזמנים. אני באמת ובתמים חושב שהמשחק של קולונגה לוקה בחסר ודעתי לא תשתנה ועל כך יכולה גם להעיד ANGELICA שמעריצה אף היא אותו וגם מותחת ביקורת בנושא.
אני כמובן אמשיך לצפות בסדרה כ"עוד סדרה מקסיקנית" ולא יותר ואמשיך להנות ממשחקם של חבורת הטריפל סרחיו סנדל-לוסרו-סילביה נבארו. כי זה כדאי (סילחו לי, קצת מרגיש לי כמו ג. יפית שממליצה על חבילת הטריפל בהוט)
בתגובה ל: הטעם שלי הוא מיוחד, מותר לי מאת: tako boy תאמין לי שאני צופה לא בגלל סנדל השפם...וקח את זה בקלות, כולה סדרה עם כל התכנים הטובים והפחות טובים.
בתגובה ל: עושה רושם שאתה מנסה לשנות את דעתם שאלה שחושבים מאת: guulia אנחנו נמצאים בפורום להזכירך שבו יש מקום לפלורליזם של דעות שנאמרות לצורך האמירה אז לומר שמטרתי היא לשנות את דעתם של אחרים זה קצת הזוי מצידך.
בתגובה ל: ואני ממש לא מנסה "לשנות" את דעתו של אף אחד מאת: tako boy תרשה לי לצטט את דבריך..."אני לא מבין איך את אומרת את זה, את באמת חושבת שקולונגה משחק בסדרה הזאת יפה?"...כן, מאמירה זו משתמע שאתה לא מוכן להכיר בדעותם של אלא שחושבים אחרת ממך, לא מבין איך מישהו בדעה שונה ממך ויכול להעריץ שחקן ולראות את איכיותיו, מה שאתה לא רואה. זה מה שהזוי...מה כ"כ מפריע לך שמישהו כן רואה את איכיותיו של השחקן ונהנה מהסדרה...וזאת בדיוק הנקודה. זהו פורום וכל אחד רשאי להביע דעה...וכן גם דעה חיובית על סדרה...כי עד עכשיו היו רק קיטורים, למה ככה ולמה ככה...שוב לא הגיוני ושוב מוזר, ופתאום מישהו קם ורשם דבר חיובי על הסדרה לשם שינוי. כמובן שהדבר לא מצא חן בעיני הגולשים כי עד עכשיו נתנו ביקורות על הסדרה וברגע שניתנה ביקורת בונה על דברי הגולשים, הדבר קומם חלק ניכר מהדנים בנושא, כי הרי ביקורת קל לתת אך לא לקבל.
ותרשה לי לשבח שוב את אדוארדו, פרנקו, פרננדו, לואיס וואט אבר, ליגה מס' 1, שחקן משובח, הורס בריאות, מלך הגלאנים וכו...אלק סנדל, יש יש לו לאן עוד לשאוף.
בתגובה ל: דווקא נדמה לי שאתה זה שצריך לזכור היכן אתה נמצא מאת: guulia כמו ביקורת גרועה, ביקורת בינונית וכל מה שאנחנו מרגישים וחשים כלפי הסדרות שאנחנו רואים, אף דעה לא תקומם פה אף אחד, אפילו אם מישהו יכריז ש"החוזה" היא הטלנובלה הטובה ביותר שאי פעם נוצרה או לחילופין, שהגומות של סאני מ"המלך סאן" הן פחות ממושלמות
ממש לא היו רק קיטורים על הסדרה, כל אחד נתן את זוית הראיה שלו עליה. המטרה היא לא לשכנע האחד את השני בצדקת דברינו אלא לשתף בחוויות שלנו, שלפעמים הם חיוביות, לפעמים שליליות ולפעמים סתם ככה ככה. לא הרבה סדרות נהנו פה מביקורות אוהדות מקיר לקיר, זה נחמד שזה קורה, אבל אי אפשר לצפות לכך בכל פעם. רוב הסדרות התקבלו בצורה מעורבת, ואם כל פעם שמישהו ירצה לומר משהו שלילי על קו עלילה, על דמות, שחקן או על מה שזה לא יהיה בכל סדרה שהיא, ויצנזר את עצמו כדי לא לפגוע ברגשותיו של אוהד שרוף של אותה הסדרה - יהיה פה מהר מאוד משעמם מאוד...
אני לא מסכימה עם נער הטאקו למשל ביחס לשחקנים בסדרה, אני דווקא מחבבת את הדמות של אדוארדו/פרנקו כפי שהיא מגולמת על ידי קולונגה וסילביה נאברו היא בעיני החוליה החלשה, אבל אני עדיין נהנית מהביקורות השנונות ומלאות ההומור שלו גם כשהן לא קולעות בדיוק בדיוק לדעתי. יש דברים שלא אשנה את דעתי עליהם, כמו עינייני טעם אישי, אבל עדיין מעניין לקרוא השקפות וטעמים מנוגדים לשלי.
אני קוראת לכל מי שחושב ששרשור של סדרה זו או אחרת נוטה לצד שהוא לא מזדהה איתו פשוט להביע בה את דעתו האישית, בסך הכל אופי השרשור נובע מאופי משתתפיו. בואו לא ננתח האחד את השני אלא את הסדרות - זה הרבה יותר כייף!
בתגובה ל: ביקורת טובה תמיד תתקבל כאן בברכה מאת: asole חוץ מעניין הגומות כמובן
בתגובה ל: ביקורת טובה תמיד תתקבל כאן בברכה מאת: asole כי מטר הביקורת באופן אישי פלוס ליגלוג שאני חטפתי בפירוש מבטיח שבעתיד דיעה שונה מרב הפורום אני לא אשמיע.
שוב, כל שכתבתי היה שאפשר לכתוב טוב לצד רע כדי שמי שרוצה להשתתף בדיון על הצד הטוב יוכל גם הוא להביע את דעתו בכיף ולא מתוך התגוננות.
מישהו לא זכור לי מי (בחיוך גדול) כתב שאנחנו לא במאה ה-18 ואין צינזורים, אז הבהרה , את משפט הפתיחה כתבתי מתוך רגישות גבוהה שלי כלפי דעות שונות משלי וחששתי שאולי אפגע במישהו בכתיבת מה שכתבתי, מצחיק אה? לא ידעתי שהתגובות כלפי יהיו כל כך חסרות רגישות ואישיות עד שמשפט הפתיחה שלי באמת יהפוך לבדיחה .
וזוהי מילתי האחרונה בנושא!
בתגובה ל: אני שמחה שאת כותבת זאת מאת: אנהההה ולהרחיב בנושא.
ועד אז נסי לחפש את השידורים החוזרים של טלנובלת העבר המקרטעת "אנה המתוקה" ולו כדי להפנים שזה לא כזה פרדוקסלי להיות אנה + מתוקה.
תודה לך ואני לא מתכוון להגיב יותר.
בתגובה ל: דווקא נדמה לי שאתה זה שצריך לזכור היכן אתה נמצא מאת: guulia רשע מכמה סדרות אחרות.. וכמו שטאקו אמר, יש לו סדרות שהוא שיחק את ה"טוב" ולא הגיעו לארץ לצערי הרב. הוא כן רב גווני בדמויות הרשעים שלו כפי שכבר ציינו. אבל תמיד לאנשים יש נטייה לאוהב את "הטוב" ופחות לאהוב את "הרע" בסידרה. (בד"כ לא תמיד) ואכן גם אני וגם טאקו לא סבלנו את "רובי" והיינו היחידים. כי הטעם שלנו מוגדר כ"מקסיקני כבד"..-:)) ולא דברים מוזרים כמו "רובי" עם שחקנים הזויים לגמרי כדוגמת סנטמרינה וברברה מורי. אבל זה נושא לשירשור אחר שאין לי כוונה לפתוח.
הכל בהומור ושאף אחד לא ייפגע.
בתגובה ל: אני לא מבין איך את אומרת את זה מאת: tako boy ומעבר לכך, יכל להתאים לסילביה נבארו יותר מקלונגה. אבל קיבלתי את ההערות של אנה ואני ממשיכה לראות ולחכות לדמותו של סנטורו בהתהוות.
הערת אגב: אני צפיתי באינטרנט בסרט של קלונגה משנת 2007:"ladron que roba a ladron", ואני חייבת לאמר שהמשחק של קלונגה ב"מחר ולתמיד" מזכיר קצת את הסרט. גם שם אגב פרננדו נוסע במכונית יפה ומתלבש באופנת סגל עודפים עם נטייה לסרסור ממיאמי...-:))
בתגובה ל: בלי קשר לפרננדו, אדוארדו יאנז יכל לשחק את התפקיד מאת: Angelica "הגונב מגנב פטור", ולא מסכימה איתך בכלל, לא בביקורת על סגנון המשחק ובטח לא על הלוק ההורס,ושוב, קטונתי!(מיותר לציין שאהבתי את הסידרה "רובי" אם כי סנטה מריה לא לטעמי ,ברברה מורי דווקא כן ובגדול.)
כל אחד יכול לשחק את אדוארדו תלוי איך (לטעמי יאנז מגודל וגס גם יכולותיו כשחקן מוטלות בספק לטעמי, גבריות אפשר לשדר גם בחליפה של סגל) . לא כתבתי הערות (זה נשמע נורא!) כתבתי את דעתי ואם לא ראית עד כה את השינוי המתגבש כנראה שכבר לא תראי , פשוט הפסיקי לחכות, ושוב זאת דעתי לא הערתי!
בתגובה ל: מחר ולתמיד-ללא ספויילרים! מאת: אנהההה צופי "אהבת אמת" חדי העין ודאי מזהים אותו מתפקידו שם בתור רנטו, חברו הטוב של הומברטו פניילבר (ארנסטו לגוארדיה).
לשחקן קוראים מריו איוון מרטינז והנה קטע מתוך הסדרה בו הוא מופיע יחד עם לטיסיה קלדרון המקסימה
בתגובה ל: נצל"ש: האם אתם מזהים את הג'ינג'י? מאת: tako boy (שזה פלוס עבורו, ז'ה טאם טינטין! אם כי זה לא בדיוק המראה הכי סקסי בעולם...)
בתגובה ל: ב"מחר ולתמיד" הוא מזכיר לי את טינטין מאת: asole קצת גדושה בהיבטים פוליטיים ערב מלחמת האזרחים במקסיקו - אבל נורא מעניינת ואיכותית.
היכן היית כששודרה? פעמיים אגב, בימי שישי בערב (שיא הרומנטיקה)
בתגובה ל: אהבת אמת הייתה סדרה מעולה מאת: tako boy היה גם שידור רגיל בויוה?
חבל, ודווקא היבטים פוליטיים והיסטורים זה אחלה בעיני, אני מאוד אוהבת ללמוד דרך סדרות על ההיסטוריה, החברה והתרבות של הארץ שבה מתרחשת העלילה (כמו ב"בית שבע הנשים" למשל...).
בתגובה ל: מחר ולתמיד-ללא ספויילרים! מאת: אנהההה ספויילר לסוף הסדרה "מחר זה לתמיד"
היה מעולה גדול אני קמתי ב4 לפנות בוקר לראות את הסדרה המעולה הזאת אהבתי כל דקה ודקה חבל שנגמר בכיתי בבוקר בכיתי בערב כשראיתי שוב בלי כל הפרסומות וגם כדי להבין טוב יותר רק חסר לי קטע אם ראית אותו אולי תוכלי לעזור לי סנטיאגו הולך לבקר את השרוף (קמילו) בכלא, האם ראית זאת? אודה לך מאוד אם תתני לי קישור לקטע רחל שחולה על פרננדו האלוהי
תוקן על ידי asole 15/6/2009 21:4
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: אולה אנה האם צפית בפרק הסיום? מאת: rake_la מסכימה איתך לגמרי! הסדרה ריתקה אותי כמעט מהפרק הראשון, התמכרתי באופן מוחלט והפרק האחרון היה שעתיים של רכבת הרים מטורפת וסיום ראוי ומספק (אהבת את פרננדו הפעלולן על אופנוע?ראיתי שלוש פעמים את הקטע!).
משחק מצוין של קולונגה שממש לא צריך שאהלל אותו, בכל ערב הוא מזכיר לכל מי שצופה בו למה הוא כוכב מספר 1 במקסיקו. לוסרו הפתיעה לטובה, לא ממש אהבתי את דמותה ב"זר" היתה קצת יבשושית, שיחקה נהדר את הרעה ובפרק הסיום היתה מעולה. כמו מתחילת הסידרה החוליה החלשה בשלישיה המרכזית היתה סילביה נבארו שלמרות מאמציה הבאמת גדולים לא הצליחה להשתוות למצוינות של השניים האחרים במשולש המרכזי , הבלגתי לה על התקפי ההיסטריה בתחילת הסידרה כי בהמשך חשבתי שהיא עומדת בכבוד בתפקיד, אולם לקראת הסוף, לצערי חזרה אל סורה והוכיחה שהתפקיד גדול על מידותויה והעובדה שלצידה שיחקו שניים ענקיים עוד הדגישה זאת,יש לה עוד מה ללמוד. בקיצור סידרה מרתקת ומענינת , נהנתי מאד. את החלק שבקשת ראיתי בצפיה ראשונה אולם עכשיו כשחיפשתי לקישור לא מצאתי, מוזר האם ייתכן המורידים סרטונים שכבר נמצאים ביוטיוב? אם אמצע אשלח לך!
בתגובה ל: ספוילר מאת: אנהההה ואת פרננדו כפעלולן הורדתי למחשב סרטון של כול הפעלול מסתבר שהבחור התחיל את הקריירה שלו בתור פעלולן מגניב בשבילי הוא שחקן מספר 1 תמיד את יודעת הוא עוזב לספרד ל8 עד 10 חודשים לילמוד ואת צודקת לגבי לוסרו בזר היתה יבשושית וכבדה לא אהבתי אותה בכלל אבל הינה כנראה שהשנים והנסיון עושים את שלהם ותפקיד רעה יותר מענין ופה היא מעולה במיוחד בפרק האחרון אייך היא השתגעה לגמרי סוף אכזרי קבלה סילביה לא התחברתי אליה לגמרי כמו עם סוסנה גוזלאס בתשוקות ששם בהתחלה לא אהבתי אותה אבל בהמשך הוכיחה את עצמה כשחקנית טובה ומאוד אהבתי אותה את סילביה בהתחלה כן אהבתי אבל עם תרגום לא יש בה משהוא נמרי יש לה דפקט בפנים שמשווה לה פנים של נמר [נמרה] התפקיד באמת היה גדול עליה אני לא יודעת למה טלויסטה כול כך רצו אותה ?להם יש שחקניות יותר טובות מימנה אשמח אית תמצאי את הקטע אני גם מחפשת תודה רחל
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: אולה אנה האם צפית בפרק הסיום? מאת: rake_la היה בפרק 168 חלק 2...השארתי לך גם בפורום שלנו אך עדיין לא פרסמו...תהני
בתגובה ל: זהירות ...רחל הינה החלק שהיה חסר לך זה מאת: guulia ללא תוכן
בתגובה ל: יואי תודה רבה אייך פספתי אותו מאת: rake_la זה מה שקורה כשיש too much קולונגה הורס בריאות על המסך...יוטיוב, ויוה וים קולונגה על המחשב שלך. אני מקווה שלא פספסת שום חלק בפרק האחרון...להזכירך יש 16 חלקים, עד עכשיו אני צופה...נשאר לי עוד 5...נהנת מכל רגע אויי כמה שאני נהנת מהסדרה הזאת...וכל מילה מיותרת.
בתגובה ל: על לא דבר...באמת איך פספסת? אהה אני יודעת מאת: guulia אכן "הורס" בריאות לא קטן הוא......... במובן הטוב של המילה!!!!
בתגובה ל: על לא דבר...באמת איך פספסת? אהה אני יודעת מאת: guulia ברח לי כי אני רואה כמה פעמים בכדי להבין את המדובר פרק האחרון התעוררתי ב4 לפנות בוקר וראיתי ניראה לך שאני אחכה לנסיך עד הצהוריים וגם פחדתי שלא יורידו הכול אלוהים כמה פרסומות היו כול חמש דקות סדרה חמש דקות פרסומת הבנתי שסחטו את הרטיניג והיה 44 אחוז שזה המון המון במיוחד בערב ראשון שלהם שיוצאים לבלות והאלוהי נוסע לספרד לכמה חודשים אים היה לי כסף נישבעת לך שהייתי נוסעת לשם בפורום אחד אומרים מדריד ובפורום אחר ברצלונה אני נהניתי כול רגע כול שניה סדרה מעולה רק שלא יגמר לי מהר קלונגה ושיחזור לעשות עוד סדרה רחל
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: guulia קודת תודה אייך פספסתי מרוב קלונגה חלק אחד מאת: rake_la איך את ראית את הסדרה הזאת בערוץ אחר? איפה יש את ערוץ "אסטרייס"?? יש אותו בייס??? או שקמת ב4 לפנות בוקר לראות את הפרק האחרון ביוטוב???
בתגובה ל: מה יש לך את הערוץ הזה "אסטרייס"? מאת: antonio_m רק בערוץ אסטרייס, יש גם טיוי אסטקה, טלוויסה, טלפה, טלמונדו וכד'
הינה קישור, לצפייה אונליין, בשביל לראות ערוצים נוספים כגון ערוץ הכוכבים תלחץ משמאל על TV AZTECA ותפתח טבלת ערוצים...החיסרון הוא שיש לא מעט פרסומות. להבדיל מויוה אלו ערוצים ציבוריים ודורשים רייטינג.
בתגובה ל: אנטוניו, יש לך גישה לראות סדרות, תכניות וכד' ולא מאת: guulia את לא מתארת לעצמך כמה חיפשתי את האתר הזה פעם.. את כל הערוצים של הסדרות בספרדית!! אם הייתי יודע עליו לפני כן הייתי רואה כל כך הרבה טלנובלות שם... שלא הגיעו לישראל.. וואי! תודה רבה לך על האתר!!
בתגובה ל: וואי המון תודה!! מאת: alexes ללא תוכן
בתגובה ל: guulia קודת תודה אייך פספסתי מרוב קלונגה חלק אחד מאת: rake_la לא ידעתי שישדרו ביום ראשון, ואז קלטתי תגובות בפורום ורצתי לראות. את לא תאמיני, ראיתי בדיליי חלק, שניים והפסקה של כמה שעות, בציפיה שלא יגמר... חחח ושיהיה לי עוד קצת זמן להנות מקולונגה ההורס בריאות כמובן במובן הטוב, כפי שציינה אנה.
רחל , אני מקווה שעד שבויוה השידור יגמר, הוא יחזור מהמסע שלו ברחבי ספרד ושוב יפציע על המרקע וישבח אותנו בתענוג נוסף... ואם לא ויוה תמיד יש יוטיוב וכמובן ערוץ הכוכבים.
לפני שנתיים הייתי בספרד... באסה, אם הייתי יודעת שיטוס השנה הייתי דוחה את הטיסה רק בשבילו.. חחח
תוקן על ידי asole 18/6/2009 0:45
בתגובה ל: אולה אנה האם צפית בפרק הסיום? מאת: rake_la והסוף היה כזה אבל כזה כזה כזה כזה מעניין שבחיים שלי לא ראיתי!!!!!!!!!! הסוף של ברברה הוא פשוט זוועתי!!!!!!!!!! ברברה שרופה....מפלצתתת קמילו בכלא ברברה רצחה את ארטמיו בראבו וקיבלה מאסר עולם על כל הפשעים שלה ואף על הפשע שרצחה את מונסראט וכלאה את לילי בבית משוגעים, אך בסוף שרפה את עצמה כמו ששרפה את ההורים שלה. סנטיאגו ואאורורה ביחד ויש להם תינוק ארטמיו ישלח אנשים להרוג את אדוארדו ויירו בו מלא ייריות והוא ינצל בסוף. אדוארדו ופרננדה יתחתנו בחתונה מפוארת! מקסיקנית מפוארת..!! לילי תיהיה עם איזה מישהו שלא כל כך זוכר את שמו... (אחד ששיחק את השחקן הראשי בטלנובלה "דרוש נסיך") רק בסוף פריסילה תלד את התינוק שלה מולדימיר ורק בסוף הוא יבוא לביה"ח והאמת תתגלה לאניבל. ורק בסוף פרננדה תגלה שפרנקו סנטורו הוא אדוארדו. הכל בפרק האחרון!! אאורורה כמובן תגלה שההורים שלה ארטמיו וברברה רוצחים ותשנא אותם. למרות הכל לא תוכל להנתק מאימה השרופה ותשלח לה מכתבים לכלא ויראו אותה שרופה...מראה מזעזע!! (אפילו יותר גרוע ממה שקרה בסוף לרובי מ"רובי".)
בתגובה ל: כרגע ראיתי את הפרק האחרון!! ספויילרים חזקים!! מאת: antonio_m
אז אני מבינה שרפאל נובואה, אדוארדו בגרסת המקור של הטלנובלה, Pura Sangre, הגיע לתפקיד אורח. זה נשמע ממש נחמד
ומה קרה לדמיאן? התפטרו ממנו בשלב מוקדם יותר של הסדרה או שפספספתי משהו?
בתגובה ל: מגניב מאת: iDana דמיאן בסוף ימות. דמיאן ישב בכלא ואז ארטמיו ישלח אנשים בכלא כדי שיהרגו אותו. הוא יגיע לבי"ח במצב אנוש ושם הוא ימות. לפני מותו הוא יראה את פרננדה. ותאמינו או לא הוא בסוף כן אהב אותה... וממש עצוב דווקא היה הקטע הזה... איך שאימו התאבלה עליו, מסכנה..
ועוד ספויילר אחד... הדבר הנוראי שתעשה ברברה לבתה אאורורה בלי שתדע שזו ביתה, היא תגיד לקמילו שיאנוס אותה. בסוף כשברברה תגלה שזו הבת שלה היא מזה תתחרט על מה שעשתה.. אבל בתה לא תסלח לה על זה!
בתגובה ל: אה נכון שכחתי לכתוב על דמיאן.. ספויילרים! מאת: antonio_m ומה שעשתה ברברה לבתה באמת מזעזע. אין על זה מחילה.