ג 'ו-גוק (צ' ה סונג וון ) הוא פוליטיקאי עם שאיפות גדולות למעון הנשיאות. הוא , הילד הממזר של יושב הראש לשעבר של האסיפה הלאומית, גודל בצילו של אביו וכך הוא מגיע ל - Inju עיר שוממת בפורבנציות של קוריאה כדי לשמש כביכול סגן ראש העיר, אבל האג 'נדה (שמתם לב לפירגון)שלו היא הרבה יותר מורכבת. כניסתו לתפקיד הינה כדי לשרת את המטרות שלו ושל אביו, שמסרב להכיר בו בפומבי. המטרה הראשונה שלו היא של ראש העיר הנוכחי והמושחת של INJU. עליו להדיח אותו ולהכתיר ראש עיר בובה שלו - מישהו שיוכל לתמרן בקלות. שין מי-רה (קים סאן אה המוכרת לנו גם מסאם סון ) היא פקידה במשרדו של ראש העיר כבר שבע שנים. תפקידה כולל הכנת קפה עבור הבוס שלה ולשרת את מבחר מנהלי הלשכות . עקב חובותיה הרבים הינה מקטרת לרוב אך בעלת לב זהב ועוזרת לרוב תושבי שכונתה . כמובן שחבריה לעבודה מנצלים את מעמדה וטורחים לשטח זאת בפניה.
מי-רה עוזרת לאמה המתפרנסת ממכירת דגים (ולרוב מסריחה מכך) ובעת ההכרזה על בחירת מיס "baendaengi" (שם של דג שנפוץ בעיירה) היא נרשמת לתחרות ואף מתברגת לעשירייה המתמודדת . כמובן , בעת העבודה בעירייה מי-רה וג'וק נפגשים, הוא סולד ממנה והיא נדבקת אליו במתכוון מאחר והוא אחד השופטים והאחראי על התחרות. הודות לכך נרקמת בינהם מערכת יחסים די מורכבת של סלידה/ משיכה , דחף/הדחקה ועם הזמן אהבה. וכך שמטרתה לנצח בתחרות ולזכות בפרס הגדול כדי לכסות את חובותיה , מי-רה זוכה ודורשת את כספי הזכייה אך בתמורה היא מושלכת מבניין העירייה ויוצאת להפגנת יחיד בה היא מושפלת ע"י עובדי העירייה דבר המושך את מרבית התושבים ומסקרן אותם.
ג'וק נכנס לתמונה ומריץ אותה יחד עם חבריה לרשות העירייה , הוא עם כוונות נסתרות לראש עיר בובה והיא עם כוונות נסתרות של אהבה.
וכך בעודי צופה נשברו בעיני כל הסטיגמות (אפילו צרחתי על כך לדנה) , הם רומנטים כשצריך וזה עובר מסך בצורה מדהימה. הכימיה בין מי-רה וגוק היא מדהימה , איך שהוא מביט בה כאילו שהיא האישה היחידה בעולם. באבירות לראות איך הוא כורך את מעילו סביב הגלימה שנקרעה לה, איך הוא שם את ידיו כדי לחבק אותה כשהם עומדים ומתבוננים ב - Inju שהיא אוהבת, ראשו נשען על שלה, טיול מחנאות עם אוהל אחד, סיבוב ביאכטה כמו בטיטאניק , הוא מסתיר את השמש בגופו כשהיא ישנה ובקיצור ליבם פועם כאחד. כשג'וק מריץ את מי-רה לרשות העיר הוא זונח את חובותיו לאביו ולארוסתו דבר שמכעיס אותם עד מאד ומכאן מתחילה מין סערת נקמה מעורבת בפוליטיקה ונסיונות רבים להכשיל את מי-רה ולנתקה מעירייה ומג'וק. הפגיעה במי-רה לא קלה אך חבריה הטובים עומדים לצידה כדי להתגבר.
דעתי על הסדרה : אני חושבת שזה היה בפרק 14-15 שזה היכה בי. כל הזמן תהיתי אם הקוראנים יודעים להעביר רומנטיקה או שאולי הם פשוט אנשים קרים. בסדרות שאני ראיתי עד כה היו רק חיבוקים או ריצה לעבר האהוב/ה לאחר שחשבו שננטשו , זאת הרומנטיקה שהכרתי, (למרות שדנה מדרבנת אותי לראות את LOVERS , מבית אותם יוצרים). ב"סיטי" היו הרבה נשיקות אמנם לא רטובות כמו שאנו מכירים מהז'אנר הלטיני אך הן היו אמתיות שנותנות לדמיון לפרוח. מי-רה מאוהבת (אני יכולה להאשים אותה ? אם רק תראו איך הוא מביט ומנשק אותה , הבחור מנוסה באומנות החיזור. )
היתה אפילו סצנת סקס שהראו באלגנטיות , הכניסה לחדר המיטות , השכיבה על המיטה והנשיקה, את השאר המשיכו שיר ומנגינה .
הכי חשוב- בסדרה הזו למדתי שתסמונת התסריטאים השיכורים היא לא מדבקת כלל. ב"סיטי" הם היו מפוכחים לחלוטין ועוד במצב רוח מעולה , לא יכולתי לצפות לסוף אחר!
אינג'ו העיר
מי-רה לפני המהפך
ואחריו
אני ממליצה בחום , אהבתי את הסדרה שנסתיימה עם ממוצע של 20% רייטינג והיא זוכה באיכות מעולה לתרגום בעברית (תודה לבנות מפורום סדרות אסאיתיות , תפוז)
אחרי שהרחבתי אופקים והתחלתי לראות את הדרמה היפנית הראשונה שלי ("ליטר של דמעות"), אפשר לקרוא לשרשור הזה "השרשור האסייתי" באופן רשמי
ואיזה כיף שאתר aja-aja חזר! שלא ייגמר לעולם...
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana
הוואנג ג'יני היא דרמה תקופתית בת 24 פרקים, ששודרה ברשת KBS2 בשנת 2006. הסדרה שמתרחשת בקוריאה של המאה ה-16, מתארת את חייה הסוערים של הגיאסנג (המקבילה הקוריאנית לגיישה) הידועה ביותר באותה תקופה – על אהבותיה, יריבויותיה ושאיפתה הבלתי מתפשרת לאמנות – במחול, נגינה ושירה.
אל ג'יני הגעתי עם רעב גדול לדרמה היסטורית וסוחפת, אחרי רצף של סדרות מודרניות (כשהשתיים האחרונות גרמו לי לחפף ולצפות בהן בהילוך מהיר – הרגל מגונה שאני סוחבת מהטלנובלות). החוויה שלי עם ג'יני הייתה מיוחדת. היא לא סחפה אותי רגשית מיד מהפרק הראשון (זה לקח זמן), אבל היא בהחלט משכה אותי – בזכות הנופים, המוזיקה והצילומים המרשימים. וגם עולמן התובעני והלא פשוט של הגיאסנג סיקרן אותי.
מבחינתי ג'יני לא הייתה דמות שקל לאהוב או להזדהות איתה, בוודאי לא בשלבים הראשונים של הסדרה, ולא פעם היה לי קשה לקבל חלק מהמעשים או מההחלטות שלה... (אבל זה דווקא התאים לי, כי לא התחשק לי לראות כאמור עוד קומדיה רומנטית עם דמות ראשית מתוקה ומצחיקה).
היו כמה מרכיבים עלילתיים בסדרה הזו שהזכירו לי במידה מסוימת את "היהלום שבכתר" – רק שכאן הם תפסו כיוון שונה. ובדומה ל"יהלום", פיתחתי רגשות חמים לדמות גברית מסוימת, שבשלב מסוים אף הקסימה אותי יותר מהדמות הראשית... לא אחשוף מה היה הסוף, רק אציין שהוא הפתיע אותי כי ציפיתי למשהו אחר.
את הוואנג ג'יני מגלמת השחקנית הא ג'י וון, שכיכבה גם ב"דאמו" המעולה. ואם ב"דאמו" היא גילמה אישה שפעלה בסביבה גברית וקשוחה, כאן היא הייתה נשית, מושכת ומהפנטת. אין ספק שהיא השקיעה מעל ומעבר בדרמה הזו, כשלפעמים כמעט נתפסו לי השרירים רק מלראות מה היא עברה שם...
קוריוז נחמד הוא שאחד השחקנים הצעירים בסדרה, ג'אנג גון סוק ("בטהובן וירוס") הודה ממש לאחרונה שבתקופת הצילומים (לפני שלוש שנים) הוא היה מאוהב בג'י וון. הוא היה אז בן 19 והיא בת 27 וזו הייתה אהבה חד צדדית (אגב, מספרים שגם לי סו ג'ין חיזר אחריה בתקופת "דאמו", והיא אמרה בנימוס "לא" והסבירה שהיא מעדיפה להתרכז בקריירה... בראיון שנתנה לאחרונה היא דווקא סיפרה שהיא מחפשת אהבה). התמונה הזו היא לדעתי פוטו-מונטאז' ולא לקוחה מסצנה בסדרה...
עוד שחקן ששווה לשים אליו לב בדרמה הזו הוא קים ג'ה וון, ואחרי הצפייה הבנתי היטב למה הוא זכה לכינוי ‘killing smile’ או ’smile angel’. משום מה השחקן הזה די נעלם אחרי התפקיד המרכזי ב"ג'יני", למעט איזו סדרה סינית. הוא התגייס לפני חצי שנה, כך שלא נראה אותו בקרוב על המסך.
ובכלל, רוב הקאסט עשה עבודה מצוינת, למעט שחקנית אחת שנראתה לי קצת לא במקום – אבל לא יודעת אם זו הדמות שהייתה לי מוזרה ולא משכנעת או שזו השחקנית שלא ביטאה אותה היטב (או אולי זה שילוב של השניים). כך או כך, מדובר בסדרה מעניינת ומרהיבה מבחינה ויזואלית, ויחסית לדרמה היסטורית היא גם לא ארוכה.
פתיח הסדרה:
תוקן על ידי iDana 29/9/2009 18:7
בתגובה ל: Hwang Jin Yi מאת: iDana אני מתכננת לצרף את סיכומי על הסיטי, כנראה מחר. ובנוסף להוואנג ג'ני אני רוצה לצפות באלג'ימה , קראתי עליה . התחלתי את "שומר הראש" סדרה משנת 2003 עם עם השחקן הראשי של הסיטי ראיתי רק 2 פרקים , לא מפיל מהכסא אבל נחמד. לא מובן לי למה זה קורה לי-אני מסיימת סדרה ועוברת לאחרת עם אותו השחקן אליו נקשרתי בסדרה שראיתי. כך קרה לי עם WHO ARE YOU, ובעקבות "סאנג דו " ראיתי את "סמייל אגין" ועכשו מהסיטי עברתי לשומר הראש. מוזר , לא? בעצם אצלך יש מקרה די דומה עם LSJ , אפשר להגיד שכיסת את כל הדרמות שלו, לא?
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: תודה על הסיכום, היא ברשימת הממתינות שלי מאת: זרהמאד נחכה לסיכום שלך
לאיזה אילג'ימה את מתכוונת? יש את Iljimae בכיכובו של ג'ונקי (ויש כתוביות בעברית של ג'ני), ויש גם את The Return of iljimae. שתיהן צולמו ברשתות שונות בהפרש של כמה חודשים, ושתיהן מתמקדות באותו גיבור היסטורי מזוויות שונות.
וזה הכי טבעי להמשיך לעוד סדרה עם שחקנים שמצאו חן בעינינו, לא? (למרות שאין שום הבטחה שגם בסדרות אחרות שלהם נמצא את הקסם - שחקן לבד לא עושה את הסדרה, יש תסריט, בימוי, כימיה עם הפרטנרים ועוד).
LSJ הוא מבחינתי היוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל לא מעט שחקנים מצאו חן בעיניי, אבל הוא השחקן האהוב עליי ביותר ולשמחתי הצלחתי לצפות בסדרות הזמינות שלו ברשת (יש סדרות ישנות יותר שבהן הוא מופיע בתפקידי משנה, הן לא ממש זמינות להורדה למיטב ידיעתי וגם אין תרגום). כרגע נשארה לי רק המיני סדרה FREEZE בכיכובו - ואני כנראה אצפה בה בימים הקרובים (כולה 5 פרקים...). ויש כמובן את שני הפרקים האחרונים של SOUL שלא ראיתי - אני עדיין מחכה לכתוביות.
תוקן על ידי iDana 29/9/2009 18:24
בתגובה ל: בכיף אז סיימת עם הסיטי? מאת: iDana זה לא כ"כ מוכר..
אילג'ימה גם על הכוונת שלי..נורא אהבתי את ג'ונקי במיי גירל.
בתגובה ל: מה זה FREEZE? מאת: lady fanni היא לא כ"כ התלהבה ממנה, אבל בסה"כ מדובר בסדרה קצרה ואין סיכוי שאני אוותר על דרמה עם LSJ - אפילו אם הוא משחק ערפד...
אגב, המשכת לראות את SOUL? צפיתי השבוע בפרקים 7-8, ועכשיו אני מחכה שיסיימו את התרגום לפרקים 9-10. סדרה מוזרה אבל מעניינת... נראה מה אני אחשוב על הסוף.
בתגובה ל: לינה כתבה על הסדרה בזמנו מאת: iDana וכרגע אין לי חשק..אולי עוד שבועיים חח
בתגובה ל: Hwang Jin Yi מאת: iDana היה מאוד מעניין לקרוא!
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: הפתיח יפה... מאת: asole אילו רק היה לי זמן הייתי מתחילה תקופתית ארוכה להנאתי
ולדעתי היא עשתה בשכל כשאמרה לו לא - האקסית קים ג'ונג און יכולה להסביר מצוין למה
ולגבי השאלה האם הסדרה טרגית או לא - בלבן: אני הייתי בטוחה שהסוף יהיה טרגי וגם הכנתי את עצמי נפשית, בעיקר כי ג'יני היא אדם טוטאלי וקיצוני - אבל בסופו של דבר הפתיעו אותי והיה סוף אופטימי! אבל במהלך הסדרה כולה היו רגעים מאוד עצובים
בתגובה ל: חזקים מאוד בתקופתיות! מאת: iDana אפשר להזרק גם בפקס!
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: נו, יש דברים גרועים מכך שזורקים אותך ב-SMS מאת: asole ולהבדיל, קראתי בבלוג "הקוריאנים" שגם הודעות על פטירות והלוויות נשלחות ב-SMS...
בפנטזיות ברור שלא הייתי אומרת לו לא , אבל במציאות אני מאחלת לו שימצא בחורה קוריאנית מבית טוב שתמצא חן גם בעיני אמא שלו
אגב, LSJ אמר בראיון שהסיבות לפרידה יישארו קבורות בלבו לנצח ושהוא לעולם לא ידבר עליהן בתקשורת. והאקסית קים ג'ונג און אמרה בראיון לפני כמה חודשים שהיא מרגישה שהיא חייבת לו התנצלות ולא פירטה... בכל מקרה, נראה ששניהם המשיכו הלאה.
בתגובה ל: פקס? מי משתמש בפקס? מאת: iDana תגידי,היא עשתה ניתוח פלסטי באף?
כי קראתי באיזה אתר שאמרו שכן..שרואים את זה בLOVERS
בתגובה ל: אם כבר מדברים על האקסית.. מאת: lady fanni כמו לא מעט מהשחקניות הקוריאניות - אבל בניגוד לחלק מהן היא מדברת על הנושא בפתיחות ולא מכחישה. קראתי בוויקי שאת הניתוח הראשון אמא שלה הרשתה לה לעבור כמתנת סיום לימודים. קצת אירוני שב-LOVERS היא גילמה מנתחת פלסטית שניסתה לשכנע חלק מהמטופלים לא לעבור ניתוח...
הנה תמונות של קים ג'ונג און במהלך השנים:
כך היא נראתה בסדרה ALL ABOUT EVE שצולמה בשנת 2000:
וכך היא נראית בימים אלה:
אגב, גם חברתה הטובה של קים ג'ונג און, הלא היא קים סון אה, עשתה כמה שיפוצים במהלך השנים:
בתגובה ל: היא עשתה כמה ניתוחים פלסטיים מאת: iDana שלא כמו הבחורות העשירות שסם שיק נאלץ לצאת איתן לבליינד-דייטים ושהיו אחרי סדרת ניתוחים מרשימה...
בתגובה ל: Hwang Jin Yi מאת: iDana וואו,את מהירה.
אני סיימתי אתמול את BAD COUPLE סדרה ממש יפה אהבתי את הסוף האופטימי. אני חייבת להגיד שהזוג השני בסדרה גנב את ההצגה (אני לא רוצה להגיד ספויילרים מקווה שמבינים על מי אני מדברת) היה להם סיפור ממש יפה והבחור ממש חמוד..
בכל מקרה דרמה מאוד מרגשת ומומלץ,הם גם לא כ"כ שמרנים שם.
אני עכשיו רוצה לראות דרמה תקופתית ואני מתלבשת בין דאמו להאוונג ג'יני..
בתגובה ל: מה כבר סיימת את האוונג ג'יני? מאת: lady fanni כי אח"כ לא יהיה לי זמן
גם אני אהבתי את BAD COUPLE, אבל לטעמי דווקא הזוג שאת מדברת עליו קיבל יותר מדי זמן מסך בשלב מסוים... בכל אופן אהבתי את השילוב בין הקטעים המצחיקים והקטעים המרגשים בסדרה הזו
ויש לי עוד הזדמנות לשים את התמונה הזו:
ואת מתלבטת בין שתי אופציות מצוינות, ובשתיהן מככבת כאמור הא ג'י וון המוכשרת
תוקן על ידי iDana 29/9/2009 18:7
בתגובה ל: כן, אני מנצלת את החגים מאת: iDana נכון,בשלב מסוים בסדרה הזוג ההוא קיבל יותר מדי זמן מסך..אבל זוג יפה לטעמי (וכמו שאמרתי הבחור נראה טוב! מאיפה הוא צץ חח)
וואי איזה מצחיק הקטע הזה של הריקוד..
מה שכן הגיבור הראשי היה חמוד אבל יותר מדי חנון לדעתי.
נראה לי שאני אתחיל עם דאמו כבר רציתי לראות את זה ממזמן.
בתגובה ל: כן גם לא לא יהיה זמן עוד מעט מאת: lady fanni אבל לדעתי הסדרה המדהימה הזו שווה כל דמעה שהזלתי בה ואין לי ספק שבמוקדם או במאוחר אצפה בה שוב.
השחקן הראשי היה חנון מקסים לדעתי, והוא מאוד ריגש אותי... והשחקן שמצא חן בעינייך הוא Yoo Gun שהיה חבר בלהקת הבנים OPPA - והוא משתתף בימים אלה בדרמה יומית ארוכה שצפויים לה יותר מ-100 פרקים...
בתגובה ל: הכיני את הממחטות מאת: iDana נחמד לו..
100 פרקים? השחקן ממש חמוד אבל 100 פרקים? לא נראה לי..רציתי לצפות בסדרה של הונג (שני בניי המושלמים משו זה) אבל אני רואה שזה כבר עובר את ה-50 פרקים.יותר מדי בשבילי
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana זה קרה ב-25.9 במסגרת מפגש מעריצים, שלכבודם גם ניגן בפסנתר... בבלוג של dramabeans ממליצים לו ליהנות מהשנה האחרונה לאזרחות, כי בשנה הבאה הוא כנראה אמור להתגייס.
והוא גם סיפר שכל הדמעות שלו בדרמות הן 100% טבעיות ולא תוצאה של טירסטיק ודומיהם. הוא בכה ב'סאם סון'? אני כבר לא זוכרת...
בתגובה ל: היון בין חגג יומולדת 27 ביפן מאת: iDana למתוק!
שיעשה חיים לפני הגיוס, ואולי גם איזו קומדיה רומנטית נחמדה?
בתגובה ל: נו, ברור, הוא מסתכל במראה ובוכה מאושר מאת: asole בחודש שעבר הוא הצטלם למהדורה הקוריאנית של ה'קוסמופוליטן' וחשף את סודות היופי שלו - הוא אף פעם לא מוותר על ניקוי עור הפנים לפני השינה, גם לא אחרי יום עמוס.
והוא גם מקמפן מוצרי טיפוח לגבר:
לפני מספר חודשים הוא סיים את הצילומים לדרמהFriend, Our Legend שבה הוא גילם דווקא בחור קשוח למדי. הדרמה הומלצה לצפייה לגילאי 19 ומעלה, כך שאני מניחה שהיו בה לא מעט קטעי אלימות וכו'.
בתגובה ל: יותר מדי בכי עלול לעשות לו קמטים... מאת: iDana אח, ידעתי שאנחנו נשמות אחיות!
בתגובה ל: למה??? מאת: asole כמעט בכל פרמטר אפשרי, ואם להתייחס סצפיפית להיון בין - בשלב מסוים נמאס לי להסתכל על פרצופו, יפה ככל שיהיה, ולחכות שיקרה שם משהו מעניין או משכנע... (חבל שאז לא הייתי מודעת לאפשרויות ההמרצה של הנגן. זה היה חוסך לי הרבה זמן ושיעמום).
זו כמובן רק הדעה שלי - יש צופים רבים שאהבו את הסדרה, התרגשו ממנה עד דמעות ומשבחים את משחקם של בין וסונג יורי וכו'.
לפחות יש צילומים יפים שמגיעים עד לפלנד...
בתגובה ל: הסדרה הנ"ל איכזבה אותי מאת: iDana להיון בין כי הבנתי שהיא טראגית, אז לא נורא! אני זוכרת אגב שקראתי באחד השרשורים הקוריאנים שסונג יורי יפה יפה אבל שחקנית דגולה היא לא...
בתגובה ל: אני מראש לא התכוונתי לראות אותה עם כל חיבתי מאת: asole אבל כמו שלמדנו מהטלנובלות, Ser bonita no basta (וזה נכון מבחינתי גם להיון בין ב"מלכת השלג" ולא רק לסונג יורי).
יחד עם זאת, תמיד יש צ'אנס לשיפור ושינוי - לאחרונה סונג יורי סיימה את צילומי Swallow the Sun, ובבלוג החביב עליי נכתב ששם היא עושה צעד נוסף בדרך להשתחרר מתווית ה"דוגמנית/זמרת שרוצה להפוך לשחקנית".
סונג יורי היא אחת הסיבות שדחיתי את הצפייה ב"הונג גיל דונג" למועד בלתי ידוע, למרות שמככב שם קאנג ג'י הוואן שעשה עליי רושם מעולה ב"קפיטל סקנדל". אבל אולי אחרי שעבר מספיק זמן מ"מלכת השלג", ובתקווה שאמצא זמן לצפייה - אני אנסה מתישהו את הסדרה הנ"ל שמוגדרת כקומדיית פיוז'ן היסטורית.
בתגובה ל: אכן יפה מאת: iDana לפעמים אנשים משתפרים ומפתיעים לטובה.
למשל: קרלוס דה לה מוטה. סבלתי ממנו קשות ב"שיכורה מאהבה" כג'יימס העכברי ואף הענקתי לו את הכינוי הלא מלבב "קרלוס דה לה שמעטה" אבל ב"מחר זה לתמיד" הוא בהחלט חביב כסנטי* כך שיש מצב שהוא השתפר או שהתפקיד פשוט יותר מתאים ליכולותיו כשחקן.
* (יש לציין שלא ראיתי את את "Pura Sangre" המקורי, שם מופיע באותו התפקיד שחקן שמאוד חביב עלי - מנואל חוזה צ'אווס - ויש מצב שאם הייתי רואה אותו קודם לא הייתי רואה את סנטי של לה מוטה באותה הצורה).
בתגובה ל: היון בין חגג יומולדת 27 ביפן מאת: iDana ...יש 5 שחקנים ב"המלך סאן", שחוגגים החודש יום-הולדת. אני אוסיף תמונות של אותם שחקנים, עם תאריך לידה של כל שחקן מתחת לתמונה, ואתם מוזמנים לנחש מי זה מי (ואם אתם מתקשים בזיהוי, אז אתם מוזמנים לפנות לדרמה וויקי). 21.10.1976.
1.10.1955.
1.10.1960.
10.10.1935.
14.10.1997
בתגובה ל: אפרופו ימי-הולדת "קוריאניים"... מאת: ההרצליינית נחמד שיש ייצוג לעשורים שונים ו"דסו" חוגג פעמיים
בתגובה ל: לכולם! מאת: iDana יש גם ייצוג למעמדות חברתיים שונים (בסידרה, אני מתכוונת) וייצוג ל-2 המינים. ועוד 2 דברים נחמדים: 1. זוג נשוי בסידרה, חוגג במציאות יום-הולדת באותו תאריך (רק שהאישה נולדה 5 שנים אחרי הגבר). 2. בני משפחה בסידרה (דוד, דודה ואחיין על 2 הגלגולים שלו בסידרה), חוגגים במציאות יום-הולדת באותו חודש.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana ניסיתי להוריד פרק של הדרמה "CITY HALL" (לא בשביל לצפות, אלא כדי לבדוק איך המנהל הורדות עובד עם הדפדפן החדש שלי), וביקשו ממני להזין סיסמה כדי להמשיך בתהליך ההורדה (אני מצרפת תמונה להמחשה). לעוד מישהו שניסה להוריד פרק מדרמה כזאת או אחרת באתר הזה, הופיעה אותה הבקשה להזנת סיסמה, או שרק לי היא הופיעה?
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: יש לי שאלה בקשר לאתר aja-aja. מאת: ההרצליינית
וזו אחת משתי האפשרויות:
aja-aja.com myaigoo
ואגב, ל"סיטי הול" אין כתוביות רכות (נפרדות מהפרק), ולכן צריך להוריד פרקים שכבר כוללים כתוביות צרובות ("קשות"). הסברים נוספים אפשר למצוא באתר שנפתח במיוחד לצורך פרויקט התרגום בעברית:
בתגובה ל: הסיסמה מופיעה בצד ימין של האתר מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana ג 'ו-גוק (צ' ה סונג וון ) הוא פוליטיקאי עם שאיפות גדולות למעון הנשיאות. הוא , הילד הממזר של יושב הראש לשעבר של האסיפה הלאומית, גודל בצילו של אביו וכך הוא מגיע ל - Inju עיר שוממת בפורבנציות של קוריאה כדי לשמש כביכול סגן ראש העיר, אבל האג 'נדה (שמתם לב לפירגון)שלו היא הרבה יותר מורכבת. כניסתו לתפקיד הינה כדי לשרת את המטרות שלו ושל אביו, שמסרב להכיר בו בפומבי. המטרה הראשונה שלו היא של ראש העיר הנוכחי והמושחת של INJU. עליו להדיח אותו ולהכתיר ראש עיר בובה שלו - מישהו שיוכל לתמרן בקלות. שין מי-רה (קים סאן אה המוכרת לנו גם מסאם סון ) היא פקידה במשרדו של ראש העיר כבר שבע שנים. תפקידה כולל הכנת קפה עבור הבוס שלה ולשרת את מבחר מנהלי הלשכות . עקב חובותיה הרבים הינה מקטרת לרוב אך בעלת לב זהב ועוזרת לרוב תושבי שכונתה . כמובן שחבריה לעבודה מנצלים את מעמדה וטורחים לשטח זאת בפניה.
מי-רה עוזרת לאמה המתפרנסת ממכירת דגים (ולרוב מסריחה מכך) ובעת ההכרזה על בחירת מיס "baendaengi" (שם של דג שנפוץ בעיירה) היא נרשמת לתחרות ואף מתברגת לעשירייה המתמודדת . כמובן , בעת העבודה בעירייה מי-רה וג'וק נפגשים, הוא סולד ממנה והיא נדבקת אליו במתכוון מאחר והוא אחד השופטים והאחראי על התחרות. הודות לכך נרקמת בינהם מערכת יחסים די מורכבת של סלידה/ משיכה , דחף/הדחקה ועם הזמן אהבה. וכך שמטרתה לנצח בתחרות ולזכות בפרס הגדול כדי לכסות את חובותיה , מי-רה זוכה ודורשת את כספי הזכייה אך בתמורה היא מושלכת מבניין העירייה ויוצאת להפגנת יחיד בה היא מושפלת ע"י עובדי העירייה דבר המושך את מרבית התושבים ומסקרן אותם.
ג'וק נכנס לתמונה ומריץ אותה יחד עם חבריה לרשות העירייה , הוא עם כוונות נסתרות לראש עיר בובה והיא עם כוונות נסתרות של אהבה.
וכך בעודי צופה נשברו בעיני כל הסטיגמות (אפילו צרחתי על כך לדנה) , הם רומנטים כשצריך וזה עובר מסך בצורה מדהימה. הכימיה בין מי-רה וגוק היא מדהימה , איך שהוא מביט בה כאילו שהיא האישה היחידה בעולם. באבירות לראות איך הוא כורך את מעילו סביב הגלימה שנקרעה לה, איך הוא שם את ידיו כדי לחבק אותה כשהם עומדים ומתבוננים ב - Inju שהיא אוהבת, ראשו נשען על שלה, טיול מחנאות עם אוהל אחד, סיבוב ביאכטה כמו בטיטאניק , הוא מסתיר את השמש בגופו כשהיא ישנה ובקיצור ליבם פועם כאחד. כשג'וק מריץ את מי-רה לרשות העיר הוא זונח את חובותיו לאביו ולארוסתו דבר שמכעיס אותם עד מאד ומכאן מתחילה מין סערת נקמה מעורבת בפוליטיקה ונסיונות רבים להכשיל את מי-רה ולנתקה מעירייה ומג'וק. הפגיעה במי-רה לא קלה אך חבריה הטובים עומדים לצידה כדי להתגבר.
דעתי על הסדרה : אני חושבת שזה היה בפרק 14-15 שזה היכה בי. כל הזמן תהיתי אם הקוראנים יודעים להעביר רומנטיקה או שאולי הם פשוט אנשים קרים. בסדרות שאני ראיתי עד כה היו רק חיבוקים או ריצה לעבר האהוב/ה לאחר שחשבו שננטשו , זאת הרומנטיקה שהכרתי, (למרות שדנה מדרבנת אותי לראות את LOVERS , מבית אותם יוצרים). ב"סיטי" היו הרבה נשיקות אמנם לא רטובות כמו שאנו מכירים מהז'אנר הלטיני אך הן היו אמתיות שנותנות לדמיון לפרוח. מי-רה מאוהבת (אני יכולה להאשים אותה ? אם רק תראו איך הוא מביט ומנשק אותה , הבחור מנוסה באומנות החיזור. )
היתה אפילו סצנת סקס שהראו באלגנטיות , הכניסה לחדר המיטות , השכיבה על המיטה והנשיקה, את השאר המשיכו שיר ומנגינה .
הכי חשוב- בסדרה הזו למדתי שתסמונת התסריטאים השיכורים היא לא מדבקת כלל. ב"סיטי" הם היו מפוכחים לחלוטין ועוד במצב רוח מעולה , לא יכולתי לצפות לסוף אחר!
אינג'ו העיר
מי-רה לפני המהפך
ואחריו
אני ממליצה בחום , אהבתי את הסדרה שנסתיימה עם ממוצע של 20% רייטינג והיא זוכה באיכות מעולה לתרגום בעברית (תודה לבנות מפורום סדרות אסאיתיות , תפוז)
תוקן על ידי iDana 30/9/2009 0:17
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: המלצה "סיטי הול" כולל טיזרים מאת: זרהמאד קצת מעצבן אותי להזיז את המסך לצדדים כדי לקרוא את הכל.
אם זה לא אפשרי אצטרך לוותר על הקריאה, לצערי הרב.
אלוהים נתן לנו שתי אוזניים ופה אחד כדי שיותר נקשיב ופחות נדבר.
בתגובה ל: אפשר לארגן את ההודעה מחדש מאת: tami_y הקטנתי קצת את התמונות כדי להקל על הקריאה ובאותה הזדמנות הוספתי סימן ספויילר בכותרת ליתר ביטחון... למרות שזרהמאד ציינה שיש טיזרים בסקירה המקסימה שלה (הסימון פשוט נועד להדגשה, לטובת אלה שרוצים לצפות בסדרה בלי לדעת כלום מראש).
בתגובה ל: ביקשת - קיבלת מאת: iDana נהניתי מאד לקרוא, סאם סון המתוקה היתה הטלנובלה היחידה שראיתי מדרום קוריאה, אהבתי את השחקנית, וגם אהבתי את הקינוחים שלה, אשמחלהבין איך אפשר לראות את הסדרה, רצוי מאד עם תרגום.
אלוהים נתן לנו שתי אוזניים ופה אחד כדי שיותר נקשיב ופחות נדבר.
בתגובה ל: תודה רבה דנה מאת: tami_y אבל זה מתאים לחגים, מבחינתי קים סו אה יכולה להיות מלכת הגפילטע פיש מתי שיתחשק לה!
בתגובה ל: תודה רבה דנה מאת: tami_y יש את כל הקישורים וההסברים. ואם משהו לא מסתדר, תמיד אפשר לשאול אותי בהודעה אישית (יש כמובן אפשרות גם ליצור קשר עם מפעילות האתר):
בתגובה ל: המלצה "סיטי הול" כולל טיזרים מאת: זרהמאד ממש נהניתי לקרוא את הסיכום האישי והמקסים הזה . הרגשתי שאני מגלה דברים חדשים על הסדרה שכנראה פספסתי בדרך, ובמידה מסוימת אפילו רואה את הסדרה דרך עינייך - וזו ללא ספק זווית ראייה מלהיבה, מרגשת ומפרגנת הרבה יותר מהזווית שבה אני חוויתי את הסדרה (אמנם הגעתי עד פרק 15, אבל אני בספק שהחוויה האישית שלי תשתנה עד לסיום...).
ובחרת גם בתמונות מעולות! ואני מקווה שתמצאי עוד סדרות שיגרמו לך להנאה כזו, וכמובן אשמח לקרוא סקירות נוספות שלך
בתגובה ל: המלצה "סיטי הול" כולל טיזרים מאת: זרהמאד ווי, עשית לי כזה חשק לראות את הסדרה...
נראה לי שזו תהיה הסדרה הראשונה שאראה עם כתוביות. אבל קודם אני אסיים את הסדרה בכיכובו של האנג סאנג ג'ין, הלוא הוא הונגי מ"המלך סאן" (ראיתי רק פרק אחד ממנה וטרם הספיקותי ליותר אבל הונגי פשוט כזה מאמי שם ובכלל היא עשתה עלי רושם ראשוני מצויין).
על הסקירה המשובחת, מאוד נהניתי לקרוא!!! תבואי כל יום!
בתגובה ל: המלצה "סיטי הול" כולל טיזרים מאת: זרהמאד האמת שהסצנות תמיד מעטות מדי לטעמי. אבל היו כבר כמה סדרות שהיה מעבר לריצה או חיבוק ( כמו "הסקנדל האחרון" ששם אחרי החתונה היתה סצנת מיטה בערך כמו שאת מתארת. אני עדיין לא הבנתי למה היא ביקשה ממנו שיהיה עדין איתה זה לא שהיא היתה צעירה בתולה שלא יודעת מהחיים שלה, במיוחד עם הבעל הזוועתי שהיה לה. או כמו "קופי פרינס" שהיתה ממש שוברת מוסכמות עם סצינת סקס שאמורה היתה להראות לוהטת והצליחה להביך אותי מעט כי ממש לא ציפיתי) מצד שני היו כמה סדרות שהיה רק חיבוק מאחורה (לא זוכרת שמות - הסידרה עם השחקנית המקסימה מקופי פרינס שמשחקת פשוטת עם שנישאת ליורש העצר בגלל שבועה בין הסבים ) או נשיקה על הלחי (הסידרה הראשונה שראיתי שהבחורה סופרת והוא שחקן מפורסם שמעסיק אותה בתור מנקה ומתעלל בה. כמו שאמרתי כבר פעם זאת הסידרה הראשונה שלי וראיתי מהאמצע. הייתי בשוק שהם לא התנשקו בסוף). לסיכום - אני לא יכולה להגיד שחסר משהו בסצנות הרומנטיות כי התרגלתי שזה הז'אנר ואל לי לצפות ליותר מדי, אבל יש הפתעות. בואי נגיד שב"המלך סאן" אין יותר מדי למה לצפות (לא לא ראיתי) אבל זה עדיין לא עושה את פחות מעצבן.
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: רומנטיקה בסדרות קוריאניות- כנראה יש מאת: shrekit144 למחמירים בלבד לסדרות שכבר שודרו בארץ
אפשר לומר בגדול, על סמך מה שראינו עד כה שבתקופתיות יש מעט מאוד רומנטיקה פיזית. ב"היהלום שבכתר" אפילו נשיקה לא פרגנו לנו ועד כה ראינו רק נשיקת ציפורים ב"המלך סאן" בין דל הו (הסריס!) ואישתו מק סון.
בסאם סון היו נשיקות ואפילו סצינת מיטה (לא נועזת בכלל, ממש צימחונית יחסית ללטיניות). ב"קופי פרינס" כבר היה יותר כפי שכתבת.
הסדרה עם הסופרת והשחקן זו "פול האוס" שחוזרת אלינו לש"ח. לא ראיתי מעבר לפרק הראשון אז החמצתי את רגעי הרומנטיקה. ב"הנסיכה" (או "גונג" - השחקנית מ"קופי" שמתחתנת עם יורש העצר שסובל מעצירות כרונית) גם לא היו סצינות לוהטות שנחרטו בזכרוני חוץ מהחיבוקים מאחורה. את "הסקנדל האחרון" לא ראיתי.
בתגובה ל: רומנטיקה בסדרות קוריאניות- כנראה יש מאת: shrekit144 כפי שכתבתי לא פעם, LOVERS מצטיינת בסצנה הכי לוהטת שראיתי אי פעם בדרמה קוריאנית (וכן, אני יודעת שהרזומה שלי לא ארוך), וזה למרות שהשחקנים נשארים בלבוש כמעט מלא...
קראתי בפורום סדרות אסייתיות בתפוז שיוצרי הסדרה חטפו על הראש בגלל הסצנה הנ"ל שנחשבה "נועזת" במושגים קוריאנים, ושזו כנראה הסיבה לסצנה המתונה שקיבלנו ב"סיטי הול" (שנעשתה על ידי אותו במאי ותסריטאית). לטעמי הסצנה ב"סיטי" הייתה אנטי קליימקס ונגמרה עוד לפני שהתחילה, אבל יש רבים שחולקים עליי ומאחר שנשארו לי עוד 5 פרקים (אני עדיין מחכה להשלמת התרגום בעברית), אין לי מושג אם "מפצים" אותנו בהמשך...
בתגובה ל: רומנטיקה בסדרות קוריאניות- כנראה יש מאת: shrekit144 כל תפיסת עניין הרומנטיקה בעולם הבידור האסייאתי מאוד מאוד שונה מהמערבי.. אני זוכרת שבהתחלה זה היה לי ממש מוזר כל עניין ה-"ללכת מסביב" ותהיתי לעצמי איך עבר פרק שלם והזוג הראשי עדיין שמר מרחק נגיעה די גדול.. היו לנו גם בדיחות כל הזמן שבטח השיטה שלהם להביא ילדים לעולם זה דרך חיבוקי מאחור ושקי קמח... עם הזמן התחלתי להבין שהרומנטיקה שבדרמות האסייאתיות היא לא מה שהרגילו אותי בסדרות האמריקאיות (אם מישהו לא מתפשט ב-10 שניות הראשונות זה פשוט לא זה!) וברגע שהשלמתי עם העובדה הזאת התחלתי לראות שאני נהנית מהתפיסת רומנטיקה "הקשה להשגה" הזאת הרבה יותר מאשר כשהיא מוגשת לי על מגש של זהב... כל מגע, כל חיבוק או נשיקה שכן יש בדרמות שאני רואה ממש מקפיצים לי את הלב ועושים לי חגיגה וזה ממש נחמד שהצפייה נבנית ונבנית ובסוף רק מנשיקה אחת קטנה (שלרב לא ניתן ממש לקרוא לה נשיקה אלא יותר ניקור) מרגישים אושר עילאי... נכון שקורים מקרים שאפילו את זה אני לא מקבלת אבל אז הם מפצים בעלילה ובסיפור כל כך טובים שלא אכפת לי גם... הקוריאניות דווקא יותר רומנטיות פיזית מהיפניות... למצוא דרמה יפנית רומנטית באמת זה נדיר ואם מוצאים אותה רואים אותה לפחות 10 פעמים ברציפות אבל שוב.. העלילות כל כך טובות ורומנטיות בטירוף גם בלי המגע הפיזי שבשבילי לפחות, זה לא גורע דבר מחווית הצפייה... לפי עונת החורף ביפן דווקא הם התקדמו משמעותית מאוד ברומנטיות והדרמה המובילה העונה הייתה רוויה בנשיקות ובסצינות מזמוז חמודות (היה מאוד מפתיע!!!) נ.ב אחרון אם רוצים קצת רומנטיקה אסייאתית מומלץ לפלוש לתחום הסרטים.. כל מה שהם לא מרשים לעצמם בדרמות הם עושים בסרטים...
Dont mess with the Kiwi סובלת מג'אפאניקה קשה ביותר.. תזהרו! זה מידבק!
בתגובה ל: רומנטיקה מאת: Kiwi85 אין לי את רזומה הצפייה שלך, אבל גם אני מרגישה שלמדתי להעריך כ"כ את הרומנטיקה העדינה והמאופקת - כשאפשר להראות אהבה גם במחוות עדינות כמו מבט, אחיזת יד או שקמח...