קין והבל פורסם לפני
4080 ימים
מאת iDana
אין תגובות
"Cain and Abel" שודרה ברשת SBS בין החודשים פברואר-אפריל 2009. יש לה 20 פרקים והרייטינג הממוצע עמד על 17%.
העלילה:
לי צ'ו אין (סו ג'י סוב, Sorry I love you) הוא רופא צעיר ובעל קסם אישי, שזוכה להערכה מקצועית ולאהבתה של קים סו אין (צה ג'ונג אן, "קופי פרינס") שאותה הוא אוהב מילדות. אחיו הבכור, לי סון וו (שין יון ג'ון, Stairway to Heaven), נוירו-כירורג מומחה במקצועו, חוזר לסיאול ולבית החולים המשפחתי אחרי היעדרות של שבע שנים.
צ'ו אין שמח לפגוש שוב את אחיו האהוב, אבל בין השניים מתגלעת מחלוקת מקצועית לגבי הטיפול באביהם, שסובל מגידול במוח ושרוי בתרדמת. סון וו מעוניין לנתח את האב במהירות האפשרית, ואילו צ'ו אין מסתייג מהניתוח המסוכן. בניסיון לשכנע אותו, סו וון מציע לאחיו לנסוע לסין ולצפות בניתוח דומה שיבצע קולגה שלו. צ'ו אין נוסע לסין, שם הוא זוכה לליווי צמוד של מדריכת הטיולים יאנג ג'י (האן ג'י מין, "יי סאן"), פליטה צפון קוריאנית שחוסכת כסף כדי להעביר את משפחתה לדרום קוריאה. די מהר הביקור בסין מסתבך, כשמתברר שיש כאלו שמעוניינים לדחוק את צ'ו אין על רקע מאבקי כוח כאלה ואחרים...
התרשמות אישית:
כשהתחלתי לצפות בסדרה ציפיתי לדרמת בית חולים שמתמקדת גם ביחסים משפחתיים – אבל לא הייתי מוכנה נפשית לקטעי האקשן שמפציצים כבר מהשנייה הראשונה, ולמרות זאת, הם תרמו למתח ולעניין – אם כי ראוי להזהיר שיש קטעים לא קלים בסדרה,כולל סצנות אלימות, צילומי תקריב על ניתוחים וכו'. ואולי כדי לאזן, יש גם קטעים חמודים, רומנטיים ומצחיקים שבהם אפשר להתאוורר ולנשום לרווחה.
קראתי ביקורות מעורבות לגבי הסדרה – היו כאלה ששיבחו את השחקנים אבל טענו שהעלילה מלאה חורים ולא אמינה. אני דווקא הרגשתי רוב הזמן שהסדרה משכנעת, אם כי היו לי פה ושם רגעים של פקפוק. הסדרה מציגה כמה שאלות פסיכולוגיות, פילוסופיות ומוסריות, ולא על כולן יש תשובות... אני מודה שבפרקים האחרונים הרגשתי קצת עייפה מהסדרה (אבל יכול להיות שזה נבע מכך שראיתי אותה בצורה אינטנסיבית מדי כשהייתי חולה... ומצד שני כשרואים על המסך ניתוחי מוח מסובכים שוכחים מכל המחלות שנראות שטותיות ).
ראוי לציין במיוחד את המשחק המעולה של סו ג'י סוב, שהוא שחקן כובש עם יכולת משכנעת להעביר מנעד עשיר של רגשות ודילמות. הכימיה שלו עם האן ג'י מין הייתה מעולה , למרות הפרשי הגובה ביניהם (והוא ציין שהיא אחת השחקניות הבודדות שהוא שומר איתן על קשר לאחר הצילומים. השנייה היא אים סו ג'נג שכיכבה לצדו ב- Sorry I love youהבלתי נשכחת). ובכלל, הקאסט המורחב עשה את העבודה היטב – ובמיוחד שין יון ג'ון שהיה משכנע בתפקיד לא פשוט.
פתיח הסדרה:
טריילר (לא קל לצפייה):
והנה השיר Foolish love מתוך הסדרה – סו ג'י סוב המוכשר אחראי על קטעי הראפ! יש מעט ספויילרים בתמונות, בעיקר לקראת הסוף:
שירשור חדש יוצא לדרך , כל הרשמים , סיכומים והמלצות לכאן.
ג'ונקי האחד והיחיד
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד היה שווה לחכות לפרק האחרון...הוא היה הרבה יותר יפה ומהנה ממה שציפיתי שיהייה...
לא תיארתי לעצמי שמי-רה תחזור להיות ראש העיר וגם בעקבות ההיכרות שלי עם הסדרות הקוריאניות גם לא הייתי בטוחה בכלל שהיא תישאר לצידו של ג'ו-גוק...לשמחתי, הסוף היה הרבה יותר אופטימי ושמח ממה שתיארתי לעצמי! מלבד הזוג הראשי המקסים אפילו הזוג המשני קיבל סוף שמח ובמקום להיתגרש הם מצאו את עצמם ביחד, מאושרים יותר מתמיד ומצפים לילד הכל כך מצופה.
האקסית של ג'ו-גוק הייתה מאוד חביבה בפרק האחרון...היא הצליחה לגרום לי לשכוח לשניה את כל הרע שהיא עשתה במהלך הסדרה.
לא ציפיתי לסצינה שבה ג'ו-גוק מאלץ את "ביבי" לפרוש מהפוליטיקה ולהכיר בג'ו-גוק כבנו...הוא אפילו זכה לשמוע את בנו קורא לו "אבא" למרות שלדעתי בכלל לא מגיע לו.
בפרק האחרון גם גילינו מה התרחש בלילה שבו ג'ו-גוק בילה בביתו של ג'ונג-דו...מסתבר שהגורל כבר קישר בין ג'ו-גוק ומי-רה עוד לפנישהם הכירו זה את זו פנים מול פנים...המספר המקוצר 5 שבפלאפון של ג'ו-גוק הוא "ביבי" אבל הוא הקיש על ה"5" בפאלפון של ג'ונג-דו וכך בעצם חייג בטעות למי-רה שבלי לדעת במי מדובר התרגשה מדבריו...אהבתי את הרעיון!
בפרק האחרון גם הייתה לי הפתעה מאוד משמחת! צוות עיריית אינג'ו לקחו חלק בתחרות ובחרו לבצע ריקוד לשיר שאני מאוד אוהבת...השיר הוא "SORRY SORRY" של להקת הבנים המצליחה "Super Junior". רק לפני כמה ימים שמתי ממש כאן בשרשור את הקליפ שלהם של "סורי סורי" בלי לדעת שאני הולכת לשמוע את השיר בפרק האחרון של "סיטי הול". הסצינה הזאת הייתה ממש מעולה וצפיתי בה כמעט 10 פעם!
הנה הסצינה:
והנה המקור:
והנה מאחורי הקלעים של צילומי הפרק האחרון של "סיטי הול"...החזרות לריקוד ולסצינת הסיום:
בתגובה ל: סיימתי לצפות ב"CITY HALL" מאת: MyGirl אני אישית התאהבתי ב"סיטי הול" . התחלתי לצפות עוד במהלך התרגום ובאיזשהו שלב לא יכולתי להתאפק והמשכתי בצפייה ישירה . לדעתי סדרה מאד יפה והשיר הקצבי שלה הפך להיות צילצול הסלולארי שלי .
בתגובה ל: סיימתי לצפות ב"CITY HALL" מאת: MyGirl אני בדיוק מורידה את הפרקים עם תרגום לעברית...התלבטתי אם כדאי שזאת תהיה הסדרה הראשונה שלי ומה שגרם לי לבחור בה וללכת על זה. זה התרגום לעברית. אז אני שמחה מאד לשמוע שנהנית...ולראות את מאחורי הפרקים.... תודה!!
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: סיימתי לצפות ב"CITY HALL" מאת: MyGirl
אזהרה: לפניכם הודעת חפירה מבאסת שכוללת את חוויית הצפייה האישית שלי עם "סיטי הול". ואין כאן ספויילרים.
אז למה לא התחברתי ל"סיטי הול"? הרי מדובר בדרמה קומית שזכתה לרייטינג לא רע ולתגובות אוהדות ברשת (ממליצה על הספיישל+טיזרים של זרהמאד). אני חושבת שהסיבה העיקרית היא שלא היה לי קליק עם הדמויות הראשיות, וכך הסדרה עברה לידי, או יותר נכון במרחק של כמה קילומטרים ממני, כשהחל משלב מסוים צפיתי בה בעיקר בשביל הפרוטוקול (כי התחלתי ולכן אסיים...). יש סדרות שבהן גם אם לא מתלהבים מהדמויות הראשיות יש סיפורי משנה או דמויות אחרות שאפשר להתמקד בהם. אבל כאן הזוג הראשי הוא לב לבו של הסיפור, ואם לא אוהבים אותם – אין כ"כ לאן לברוח...
ההתחלה דווקא נראתה מבטיחה. אני זוכרת שצפיתי בדקות הראשונות (אי שם בסוף חודש יולי...), והיו שם כל מיני ציטוטים פוליטיים שנונים וקים סון אה אחת שהתעסקה עם אוכל, והייתה לי תחושה ממש טובה. אבל אז משהו השתבש , ובקושי הצלחתי לסיים את הפרק הראשון. עשיתי אולי שמונה עצירות טקטיות או יותר (כולל הפסקת פיפי, אוכל וכו') עד שסוף סוף סיימתי אותו. הייתה שם סצנה שאמורה להיות מאוד מצחיקה, אבל לי היא נראתה וולגרית (במושגים קוריאנים כמובן) וסתמית. אח"כ ראיתי את הפרק הראשון של THANK YOU והתאהבתי ממבט ראשון, כך שאל הסיטי חזרתי אולי שלושה שבועות מאוחר יותר.
לצערי, גם פרקים 2-3 לא משכו אותי, ונדמה לי שאפילו שיחקתי שולה המוקשים חלק מהזמן כדי לשמור על עירנות. ואז, גיליתי את האפשרות לראות בהילוך מהיר, ומשלב זה הצפייה הייתה הרבה יותר קלה עבורי – במיוחד כשחלק מדמויות המשנה כ"כ קריקטוריסטיות שפשוט התאים להן לדבר ולזוז מהר (ע"ע ג'ו הוואה וראש העיר הראשון). אבל כן, לצפייה המומרצת יש מחיר – כי כך מן הסתם שמים פחות לב לפרטים ויש פחות צ'אנס להיקשר לדמויות. לכן ניסיתי מדי פעם לחזור למהירות צפייה רגילה, אבל לא עמדתי בזה לאורך זמן... במיוחד עם כל ענייני הפוליטיקה שהיו מייגעים בעיניי.
היה שלב מסוים שבו דווקא הרגשתי שרמת העניין שלי עולה קלות – זה היה בסביבות פרק 8-9 אבל לא נמשך לאורך זמן. דווקא עם ההתחממות בגזרה הרומנטית אני הרגשתי נפילת מתח, ומשם פשוט סחבתי עד הסוף. בשלב מסוים התחלתי לראות את הפרק במהירות גבוהה פי 4 מהמהירות הרגילה (כי זו המהירות המקסימלית בנגן ה-GOM).
וכמה מילים על הדמויות: לא הצלחתי לחבב את דמותה של שין מי-רה. בפרקים הראשונים היא אפילו קצת עיצבנה אותי (נראתה לי מלאה בשטיקים ומניירות), ואח"כ איכשהו התרגלתי אליה, ולמרות שהיא הראתה צדדים נוספים באישיותה – זה כבר היה מאוחר מדי בשבילי. ג'ו גוק היה מבחינתי (לפחות בפרקים הראשונים) טפלון אנושי ששום דבר לא נדבק אליו – אולי זו תכונה טובה לפוליטיקאי ממולח, אבל כדמות הוא לא עשה לי את זה בכלל (גם כשדמותו חשפה צדדים נוספים – שוב, זה היה מאוחד מדי בשבילי). מיותר לציין שמאחר שלא אהבתי את הדמויות בנפרד, גם הזוגיות שלהן לא עניינה אותי יותר מדי...
איכשהו הייתה לי סימפטיה קלה לשתיים מדמויות המשנה: המזכיר לי ובו-מי, אבל לא קרה איתן יותר מדי וחבל. ובכלל, דמויות המשנה לא זכו ליותר מדי עלילה. לדעתי יכלו להראות קצת יותר את היחסים של מי-רה עם אמה, או של ג'ו גוק עם ראנג, אבל נו, שיהיה – לא חושבת שזה מה שהיה משנה מהותית את דעתי על הסדרה. וכן, זה שיעשע אותי שגם בסדרה יש להם פוליטיקאי בשם ביבי...
בתגובה ל: אני והסיטי מאת: iDana תודי שלפחות הופתעת מהסוף? התסרטאים היו במצב רוח מרומם
בתגובה ל: הייתי בטוחה שהסוף יכפר על ההתחלה מאת: זרהמאד וכן, אני מניחה שהפי אנד שבו קושרים את כל הקצוות הוא על תקן הפתעה כשמדובר בתסריטאים הקוריאנים אני דווקא קיוויתי שיהיה איזשהו רומן בין המזכיר לי ובו-מי...
בתגובה ל: אני והסיטי מאת: iDana לא חשבתי על זה שאולי אני לא אוהב אותה....פשוט הורדתי פרקים. טוב. אז נכון לעכשיו החלטתי לראות את הפרקים הראשונים ולראות אם התחברתי ואז להמשיך להוריד. תודה, דנה
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: אוי לא!!! מאת: shrekit144 כך שממש אין מה להתרגש מדעת המיעוט שלי (קורה שלא מתחברים...). אין כמו מראה עיניים, ומה שחשוב הוא מה שאת תרגישי ותחשבי לגבי הסדרה
בתגובה ל: סיימתי לצפות ב"CITY HALL" מאת: MyGirl נהניתי לקרוא למרות שלא נהניתי מהסדרה עצמה
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד
"Cain and Abel" שודרה ברשת SBS בין החודשים פברואר-אפריל 2009. יש לה 20 פרקים והרייטינג הממוצע עמד על 17%.
העלילה:
לי צ'ו אין (סו ג'י סוב, Sorry I love you) הוא רופא צעיר ובעל קסם אישי, שזוכה להערכה מקצועית ולאהבתה של קים סו אין (צה ג'ונג אן, "קופי פרינס") שאותה הוא אוהב מילדות. אחיו הבכור, לי סון וו (שין יון ג'ון, Stairway to Heaven), נוירו-כירורג מומחה במקצועו, חוזר לסיאול ולבית החולים המשפחתי אחרי היעדרות של שבע שנים.
צ'ו אין שמח לפגוש שוב את אחיו האהוב, אבל בין השניים מתגלעת מחלוקת מקצועית לגבי הטיפול באביהם, שסובל מגידול במוח ושרוי בתרדמת. סון וו מעוניין לנתח את האב במהירות האפשרית, ואילו צ'ו אין מסתייג מהניתוח המסוכן. בניסיון לשכנע אותו, סו וון מציע לאחיו לנסוע לסין ולצפות בניתוח דומה שיבצע קולגה שלו. צ'ו אין נוסע לסין, שם הוא זוכה לליווי צמוד של מדריכת הטיולים יאנג ג'י (האן ג'י מין, "יי סאן"), פליטה צפון קוריאנית שחוסכת כסף כדי להעביר את משפחתה לדרום קוריאה. די מהר הביקור בסין מסתבך, כשמתברר שיש כאלו שמעוניינים לדחוק את צ'ו אין על רקע מאבקי כוח כאלה ואחרים...
התרשמות אישית:
כשהתחלתי לצפות בסדרה ציפיתי לדרמת בית חולים שמתמקדת גם ביחסים משפחתיים – אבל לא הייתי מוכנה נפשית לקטעי האקשן שמפציצים כבר מהשנייה הראשונה, ולמרות זאת, הם תרמו למתח ולעניין – אם כי ראוי להזהיר שיש קטעים לא קלים בסדרה,כולל סצנות אלימות, צילומי תקריב על ניתוחים וכו'. ואולי כדי לאזן, יש גם קטעים חמודים, רומנטיים ומצחיקים שבהם אפשר להתאוורר ולנשום לרווחה.
קראתי ביקורות מעורבות לגבי הסדרה – היו כאלה ששיבחו את השחקנים אבל טענו שהעלילה מלאה חורים ולא אמינה. אני דווקא הרגשתי רוב הזמן שהסדרה משכנעת, אם כי היו לי פה ושם רגעים של פקפוק. הסדרה מציגה כמה שאלות פסיכולוגיות, פילוסופיות ומוסריות, ולא על כולן יש תשובות... אני מודה שבפרקים האחרונים הרגשתי קצת עייפה מהסדרה (אבל יכול להיות שזה נבע מכך שראיתי אותה בצורה אינטנסיבית מדי כשהייתי חולה... ומצד שני כשרואים על המסך ניתוחי מוח מסובכים שוכחים מכל המחלות שנראות שטותיות ).
ראוי לציין במיוחד את המשחק המעולה של סו ג'י סוב, שהוא שחקן כובש עם יכולת משכנעת להעביר מנעד עשיר של רגשות ודילמות. הכימיה שלו עם האן ג'י מין הייתה מעולה , למרות הפרשי הגובה ביניהם (והוא ציין שהיא אחת השחקניות הבודדות שהוא שומר איתן על קשר לאחר הצילומים. השנייה היא אים סו ג'נג שכיכבה לצדו ב- Sorry I love youהבלתי נשכחת). ובכלל, הקאסט המורחב עשה את העבודה היטב – ובמיוחד שין יון ג'ון שהיה משכנע בתפקיד לא פשוט.
פתיח הסדרה:
טריילר (לא קל לצפייה):
והנה השיר Foolish love מתוך הסדרה – סו ג'י סוב המוכשר אחראי על קטעי הראפ! יש מעט ספויילרים בתמונות, בעיקר לקראת הסוף:
בתגובה ל: קין והבל מאת: iDana נהנתי לקרוא , האם יש מן המסר של קין והבל התנ"כיים? או שהשם נבחר רק בגלל היותם אחים ? והאם התסבוכת בסין קשורה לאחיו ? אני מוכנה לשמוע ספויילרים ..
בתגובה ל: האן ג'י מין נראת נפלא בשיער קצר מאת: זרהמאד (אין כאן ממש ספויילרים, אבל ליתר ביטחון...)
האח הבכור מרגיש שהאח הצעיר לקח ממנו את כל מה שתמיד רצה - אהבה, הכרה וכו', ושהכל בא לו בקלות, בזמן שהוא, האח הבוגר, תמיד היה צריך לעבוד קשה כ"כ ולהתייסר וכו'. התסבוכת בסין בתחילה לא ממש קשורה לאחיו, אנשים אחרים מעורבים בה - אבל עם הזמן זה הולך ומידרדר וגם האח הבכור נכנס לעניין.
והאן ג'י מין מקסימה! בפרק הראשון אפשר לראות אותה שולחת אצבע משולשת לאנשים שמרגיזים אותה...
בתגובה ל: קין והבל מאת: iDana אני זוכרת שמאוד אהבתי את הזוג הראשי... ובכלל, העלילה הייתי מאוד מעניינת ומלאת מתח.
את אחיו של הדמות הראשית מאוד אהבתי אבל את הבת זוג שלו (האקסית של הראשי) פחות כי לא היה לה תפקיד משמעותי בסדרה...השחקנית מאוד חמודה אבל התפקיד שלה היה ממש מצומצם ולא מעניין.
לגבי הסיום של הסדרה, קצת לא הייתי סגורה על עצמי לגבי התרחשות מסויימת...היו לי השערות אבל הייתי צריכה לקרוא קצת ולשאול בשביל להיות בטוחה שהבנתי נכון
בתגובה ל: על הסיקור, דנה! מאת: MyGirl השאירו קצת עמימות לגבי הניתוח ותוצאותיו - אבל לדעתי זה דווקא התאים שאפשר לפרש את זה בדרכים שונות ולא שהכל ברור לגמרי עד הסוף...
ובאמת סו יון (האקסית) לא הייתה דמות מאתגרת במיוחד...
הנה אחת התמונות החביבות עליי:
וחיבבתי גם את הצמד הזה:
בתגובה ל: קין והבל מאת: iDana תודה על הסקירה, באמת רציתי להתחיל לצפות עכשיו בסדרה (בתרגום לאנגלית) אבל עכשיו אחכה לתרגום, אני מאד אוהבת את השחקן הזה מאז שראיתי אותו ב-Sorry I love you זו הייתה סדרה נהדרת ומאז אני מנסה לעקוב אחרי הסדרות שהוא מופיע בהן. שוב תודה אלה
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד כוכב ה"נסיכה" המחכה לגיוסו לצבא סיים את עבודות השירות לקהילה , אותם קיבל לאחר שנתפס עם סמים . הוא אף טרח לסגור את מעדון המעריצים ואת האתר הרישמי. לגבי עתידו המקצועי - הוא כמובן מקווה לטוב..
והנה קצת נוסטלגיה
בתגובה ל: השחקן Joo Ji-hoon קיפל את ה"באסטה" מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד לי סו ג'ין נמצא בימים אלה בתאילנד, שם הוא עסוק בקידום הפרויקט HABITAT ומשתתף בבניית בתים לנזקקים. בצוות המתנדבים גם נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ימי קרטר.
בתגובה ל: LSJ הבנאי מאת: iDana אני אישית מוכנה לקבל אותו לעבודה בחברת הבנייה המשפחתית שלנו , אני בטוחה שהוא יעזור לנו בבניה בצפון..
בתגובה ל: על זה נאמר "גם יפה וגם אופה" מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד בינתיים אני עדיין מנסה להבין מי נגד מי ולמה (אצל חלק מהדמויות זה ברור, ואצל חלק עדיין עמום), אבל בהחלט נראה שיש פוטנציאל התמכרות, ושהפרק הראשון הוא רק טעימה קטנטונת ממה שעוד צפוי לנו.
ואגב, יש כאן שני "מלכים" שמוכרים לנו מסדרות תקופתיות קודמות (אבל ללא גומות...). יש גם ילד שנראה לי מוכר ואני לא מצליחה לזהות מאיפה... אולי הוא רק מזכיר לי מישהו?
וכרגיל בסדרות התקופתיות, הצילומים מושקעים ומרהיבים (מצרפת תמונות שלא ממש מספיילרות):
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון של Queen Seon Duk מאת: iDana מחכה לתקציר.
בתגובה ל: בהחלט נשמע ונראה טוב!! מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: עוד דרך ארוכה לפנינו , 53 פרקים מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון של Queen Seon Duk מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: לינה חסרה, היא בטח סיימה כבר לצפות מאת: זרהמאד אחרי ההארכה יש 62 פרקים, והשבוע שודר פרק 52. אחד השחקנים, קים נאם גיל, חלה בשפעת החזירים וזה עלול להשפיע על הצילומים... בלי להתכוון נחשפתי לאיזשהו ספויילר (בתגובות על פוסט שהתייחס בכלל לסדרה אחרת!). נראה לי שצריך להיזהר, במיוחד לקראת סיום הסדרה בקוריאה.
ואני אשמח לדעת אם יש לי שותפות לצפייה
בתגובה ל: הסדרה עוד לא הסתיימה בקוריאה מאת: iDana אני הספקתי לראות את הפרק הראשון בלבד אבל הכנתי לצפייה עד לפרק 7 . המון הורמון נשי בסדרה עפ"י הפרק הראשון אני רואה במקביל את אלג'ימה , אלוהים ישמור כמה אלימות ודם בפרקים הראשונים.
בתגובה ל: לבנתיים נרשמנו לינה את ואנוכי מאת: זרהמאד אני צפיתי בפרק וחצי [הייתי עייפה מדי אתמול] ועוד מעט משלימה את הפרק השני. מי-שיל הזו היא בהחלט טיפוס! ונראה שהכללים שונים לעומת תקופת ג'וסון...
ואיך אילג'ימה? קראתי שבאחד הפרקים הראשונים יש קרב כלבים וזה קצת מרתיע אותי
בתגובה ל: אחלה מאת: iDana יש סצינה אמיתית של קרב כלבים( קצרה יחסית ) ויותר חמור מראים איך כלב שמירה נשחט בגלל שהגן על בעליו. אני חייבת לציין שמשחקו של ג'ונקי אדיר , ממש גדול. סיימתי את פרק 5 , הסידרה קצת מבלבלת בגלל העירבוב של העבר והווה אך באדיבותה של ג'ן היא מתורגמת אז הקושי הוא קל בהחלט. אני לא אספיילר רק אספר לך שממש נדהמתי מהאלימות בפרקים הללו וג'ונקי המגלם שלומיאל שכזה ( לפחות בהתחלה) במשחק אדיר.
בתגובה ל: בחיים שלי לא ראיתי כמות כזו של אלימות מאת: זרהמאד וכמו שכתבתי פעם, זה לא שסצנות אלימות שמערבות בני אדם קלות לי - אבל אז לפחות אני יודעת שזה בכאילו ושהשחקנים הסכימו להשתתף בזה. במקרה של בעלי חיים זה לא תמיד ברור. בזמנו אגב הארגון המקביל לצער בעלי חיים בקוריאה הגיש תלונה נגד מפיקי הסדרה [הם טענו שהכלבים לא נפגעו במהלך הצילומים, אבל הלב שלי לא לגמרי שקט בסוגייה הנ"ל].
בתגובה ל: לינה חסרה, היא בטח סיימה כבר לצפות מאת: זרהמאד ולצערי לא התחלתי עדיין לצפות ב"Queen Seon Deok"... אני רוצה שיהיו לי במחשב לפחות 10 פרקים מראש לפני שאני מתחילה לצפות ודווקא עכשיו האינטרנט קצת מבאס אותי וההורדות לא הולכות חלק... היום למשל הורדה של פרק הגיעה ל-99% ואז האקפלורר נסגר טוב, אבל אני לא מתייאשת...כבר יש לי את 4 הפרקים הראשונים כך שלכל המאוחר אתחיל לצפות בסדרה ביום ראשון
דנה, אהבתי את התמונות ששמת! הילדון גם לי מוכר אבל אין לי מושג מאיזו סדרה...
הביגוד מזכיר לי מאוד את "ג'ומונג"...כבר ממש מתחשק לי להתחיל את הסדרה!!! התגעגעתי לסדרה היסטורית איך התרגום? קל? ב"ג'ומונג" למשל האנגלית היא מאוד פשוטה ומובנת כך שלא הייתי צריכה בכלל לעצור את הפרקים ולהישתמש בבבילון...מקווה שגם פה זה יהייה ככה
ומאחר ולא המשכתי עם אף סדרה אחרי "סיטי הול" התמדתי בצפיה ב"Be Strong Geum Soon" ואני מאוד אוהבת את הסדרה. אני לא נלחצת מהעובדה שמדובר ב-163 פרקים כי אלו פרקים של חצי שעה והרי כבר ראיתי את "ג'ומונג" שזאת סדרה בת 81 פרקים שכל פרק הוא שעה כך שאורך שתי הסדרות האלו הוא כמעט זהה. ואפילו הכוכבת הראשית היא אותה כוכבת
בתגובה ל: אני פה מאת: MyGirl ובקרוב תעקפי אותי בסיבוב - כמו שהיה עם "יי סאן" (ואז עוד היה לי יותר זמן איכות לצפייה).
בינתיים גיליתי שהילד הוא קאנג סאן שגילם את הנסיך און ג'ון (אחיו הצעיר של סאני). ראינו אותו כ"כ מעט שם שאני בספק אם באמת זכרתי אותו משם... כתוב שהוא השתתף גם ב-Boys Before Flowers.
התרגום סביר, אבל בפרק הראשון יש הסברים לכל מיני דברים/מושגים - מה שאילץ אותי לעצור מדי פעם כדי להבין. נראה לי שככל שנתקדם בפרקים זה יזרום יותר.
השחקנית נראית בהחלט חמודה... ואיך בסופו של דבר הייתה ג'ומונג? שווה את ההשקעה? קצת התבלבלתי בין כל הסדרות ההיסטוריות שסיפרת לנו עליהן
אגב, אני משתמשת במנהל הורדות (Free download manager, אבל יש מגוון תוכנות מהסוג הזה), שאוגר את מה שהורדתי, גם אם יש איזו תקלת אינטרנט באמצע (אחרי כמה וכמה פשלות מעצבנות).
בתגובה ל: אני בטוחה שתדביקי את הקצב מאת: iDana לא ראיתי אותו הרבה שם. אבל אם הוא השתתף ב-BOF, בטוח הוא שיחק את אחד מחברי F4 כשהיו ילדים (בפלאשבקים שלהם). מי מבין החברים, לא זוכרת בדיוק. מחר אני אציץ בפרקים ואבדוק.
בתגובה ל: הילד הזה השתתף ב-BOYS OVER FLOWERS? מאת: ההרצליינית מהסוג של "מצמצת - פספסת"
בתגובה ל: אני בטוחה שתדביקי את הקצב מאת: iDana והיא גם זכתה להצלחה מסחררת...אני מאוד אהבתי את העלילה ואת הקאסט אבל היה חסר לי בסדרה רומנטיקה...אבל יחד עם זאת אני לא מתחרטת על שצפיתי בה. כשיוצא לי לראות תמונות של הדמויות אני די מתגעגעת אליהם בכל זאת, 81 פרקים זה לא מעט
אבל מי שמחפש סדרה עם רומנטיקה זאת לא הכתובת שלו כי פה סיפור האהבה הוא לדעתי ממש גרוע והמרכז פה הוא המלחמות שלהפתעתי מאוד עניינו אותי
ככל שיוצא לי להיתקל בעוד ועוד תמונות של סצינות כך אני יותר מתגעגעת לסדרה
בתגובה ל: אין ספק ש"ג'ומונג" הייתה סדרה מאוד מושקעת... מאת: MyGirl הייתי שמחה לצפות בסדרה הנ"ל, אבל היא ארוכה וגם לא מצאתי פרקים באיכות כ"כ טובה... אולי מתישהו בעתיד
בתגובה ל: אז הלחימה פיצתה על היעדר הרומנטיקה? מאת: iDana ואני בשמחה אביא לך קישור לפרקים באיכות מצויינת!!!
זה היה יכול להיות מצויין אם היו משלבים יותר רומנטיקה במהלך הסדרה אבל במבט לאחור נהניתי ממנה בכל מקרה!
בתגובה ל: אם תחליטי לצפות בה תעדכני אותי... מאת: MyGirl קודם נסיים את המלכה סון דוק ואח"כ נראה
בתגובה ל: אם תחליטי לצפות בה תעדכני אותי... מאת: MyGirl אשמח לקבל קישור לפרקים באיכות מצויינת . תודה מראש אלה
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון של Queen Seon Duk מאת: iDana טוב, אחרי צפיה בפרק הראשון אני רק מבינה כמה התגעגעתי לסדרה היסטורית! התקופה היא תקופה דומה לזו של סדרות כמו "ג'ומונג" ו"Seo Dong Yo".
יצא לי לראות המון המון פנים מוכרים בפרק הראשון! מן הסתם, כולנו מכירים את המלך שמת כי הוא גם היה "המלך שמת" ב"יי סאן". את הפילגש שלו ראיתי בשתי סדרות ובשתיהן לא ממש התלהבתי ממנה אבל מתאים לה התפקיד של הרעה פה. את המלך השני (קל לזכור את שמו..."ג'ינג'י") ראינו ב"יהלום בארמון"...הייתה לו תקופת מלוכה קצרה...4 שנים בלבד מאחר והפילגש חשפה את הצו האחרון שהמלך המנוח השאיר בידיה.
את הכוהנת גם ראיתי בהמון סדרות...שחקנית טובה! פעם לא אהבתי את כל מה שקשור לעל טבעי בסדרות ההיסטוריות אבל כבר התרגלתי לזה וזה הפסיק להפריע לי.
אגב, מסתבר שראיתי את הילד הזה בלא מעט סדרות...למעשה, כל הסדרות בהן הוא לקח חלק מלבד שתיים.
תקופת הסדרה היא תקופת שלושת הממלכות...שילה, בקג'ה וקוגוריו...מאוחר יותר התרחש האיחוד שהפך את השטח לאזור מאוחד... מה שמצחיק הוא שבכל פעם יוצא לי "לתמוך" בממלכה אחרת...ב"Seo Dong Yo" תמכתי ב"בקג'ה" ואנשי "שילה" נראו לי האנשים ה"רעים" ואילו פה התמיכה שלי ככל הנראה תיהייה ב"שילה".
ב"ג'ומונג" גם דובר על כך מלך "בקג'ה" נרצח עי" "שילה"...מאותה הסיבה ראינו בפרק הראשון איך שרוצחים מבקג'ה ניסו לרצוח את מלך "שילה" כפעולת נקמה על רצח המלך שלהם.
אני כבר מחכה לפרק שבו נוכל לראות את כל הדמויות שמופיעות בתמונה:
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון!!! מאת: MyGirl נראה לי שיש לך רקע והיכרות עם התקופה שיכול לעזור. לי היה קצת קשה להיכנס לזה בפרק הראשון נראה לי שייקח קצת זמן עד שנראה את כל הדמויות כפי שהן מופיעות בפוסטר.
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון של Queen Seon Duk מאת: iDana סיימתי לצפות בפרק 8, אבל לא אכתוב כאן ספויילרים (ולצערי במהלך השבוע לא יהיה לי כנראה יותר מדי זמן לצפות בסדרה). רק כמה רשמים כלליים וקצרים:
האווירה בסדרה הזו שונה מאוד מזו שבסדרות מתקופת ג'וסון. ואיכשהו האנשים נראים מתירניים יותר, למרות שהסדרה מתרחשת כמה מאות שנים טובות לפני...
נראה לי שצריך תרשים צמוד של שושלת היוחסין כדי להבין מי קשור למי ואיך בדיוק (האמת שמצאתי משהו כזה, אבל הוא די מספיילר ולא לגמרי ברור). בכל פעם שנראה לי שקלטתי את הקשרים העיקריים, צצה עוד דמות ומבלבלת אותי מחדש
עד עכשיו הייתי מגדירה את הסדרה כסדרת הרפתקאות... וזה דווקא מוצא חן בעיניי. אפשר לומר שאני מחבבת את הסדרה אבל עדיין לא מאוהבת. אולי זה קשור לכך שעוד לא מצאתי אובייקט גברי ממגנט, אבל עדיין לא נחשפנו לכל הדמויות בסדרה, מה גם שכמעט לכל דמות יש גרסה צעירה ומבוגרת יותר.
ומה דעתכן על מי-שיל? אין ספק שהיא אחד הצירים המרכזיים של הסדרה. ומשהו בחיוך שלה מזכיר לי קצת את המונה ליזה משום מה...
בתגובה ל: כמה מילים על Queen Seon Duk מאת: iDana אני עוד שוברת את הראש לזכור את הדמויות (הגעתי לפרק 3)
ואם אינני טועה סכמנו שאת מתקדמת באיטיות , זה לא פייר.. מי-שיל ללא ספק שולטת אבל משהו בה מהפנט , אני נהנת מהמהלכים שלה. אם סיימת את פרק 8 ועדיין לא נחשפנו לכל הדמויות נראה לי שאזדקק לדף ועט כדי לרשום לי נקודות תזכורת , מעין כוכביות קטנות כי לבבליון כבר נמאס ממני
בתגובה ל: דנה ??? פרק 8? הפלת אותי מהכסא מאת: זרהמאד כי ידעתי שבמהלך השבוע לא יהיה לי כ"כ זמן... בכל אופן אין מה למהר, הסדרה תסתיים בקוריאה בעוד חמישה שבועות, ומן הסתם ייקח זמן עד שיושלם התרגום. וכן, צריך להכין לוח עם פתקים צבעוניים ונעצים כדי להבין מי נגד מי (אגב, ב"קין והבל" לגיבור הראשי היה לוח כזה, שבו הוא ניסה לפענח את הפאזל של כל מי שהיה נגדו). ומי-שיל הזו ללא ספק מחזיקה את הממלכה ב... (לא נעים לי להשלים את המשפט ). וגם אני נעזרת בבבילון - לתקופה ההיסטורית הזו יש "סלנג" קצת שונה ממה שהכרנו
והמוזיקה של הסדרה הזו כבר נדבקה אליי!
תוקן על ידי iDana 22/11/2009 21:2
בתגובה ל: ניצלתי את הסופ"ש מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: אני אנסה להדביק אותך, מעניין מה עם לינה? מאת: זרהמאד את זה נשאיר ל-Hwarang
סיימתי את פרק 9, ואני מאמינה שביומיים-שלושה הקרובים אני לא אצפה אפילו בפרק אחד
בתגובה ל: היי, אנחנו לא בתחרות מאת: iDana אני נהנת לקרוא את הרישומים של לינה ושלך , באיזו צורה זה עוזר לי ומכוון אותי לא להסתבך יותר מידי עם הדמויות . אל תחששי לציין נקודות חשובות אפילו אם הן מספיילרות קצת , לי זה עוזר המון
בתגובה ל: אוי ואבוי לי , בטוח לא תחרות מאת: זרהמאד וכל עזרה לגבי שושלת היוחסין הסבוכה - תתקבל בברכה
בתגובה ל: כמה מילים על Queen Seon Duk מאת: iDana דנה, איזה יופי שכבר הגעת לפרק 8!
אני הגעתי לפרק 6...אני לא מתכוונת לצפות בסדרה במהירות כפי שעשיתי עם "ג'ומונג" מכיוון שכפי שציינת, אין לסדרה תרגום מלא ויקח זמן עד שהתרגום יושלם במלואו אז עדיף לצפות בתדירות קבועה ולא למהר כי אז נצטרך לחכות זמן רב לפרקים נוספים.
מאחר וזרהמאד ראתה עד פרק 3 אפשר מעט להרחיב על העלילה שמתייחסת עד לפרק הנ"ל...
כפי שציינתי בעבר, כל מה שקשור בעל טבעי, הנבואות, האלים, הכוהנים וכו' כבר לא מפריע לי...בפעם הראשונה שניתקלתי בסגנון הזה (נדמה לי שזה היה בסדרה ההיסטורית "האגדה" רק ששם זה היה ממש מוגזם) זה קצת הציק לי אבל אפשר לומר שכבר התרגלתי. בינתיים, מה שאנחנו יודעים עד כה הוא שכשה-7 כוכבים יהפכו ל-8 אז זאת אומרת שיש מישהו ביקום שיוכל להתמודד מול מישיל. כל עוד יש רק 7 כוכבים אין טעם להיאבק בה. (מקווה שהבנתי נכון).
הקאסט בסדרה לא רע בכלל אבל בינתיים אני לא התמכרתי לגמרי ונראה לי שאת "ג'ומונג" אהבתי יותר בפרקים הראשונים וגם את "Seo Dong Yo". התרגום ממש מקשה עלי והבבילון עובד שעות נוספות אבל אני לא מתייאשת.
דנה, אכן יש הבדל גדול בין תקופת שלושת הממלכות לבין תקופת צ'וסון וההבדל מאוד מורגש באוירה, הביגוד, צורת ההתנהגות...אני אישית אוהבת הרבה יותר את הסדרות ההיסטוריות שמתרחשות בתקופת צ'וסון אבל יצא לי לראות יותר סדרות שמתייחסות לתקופת שלושת הממלכות.
מישיל היא ללא ספק הרעה של הסדרה, זו שאינה בוחלת באמצעים בכדי להשיג את מבוקשה...היא נראית דמות מאוד מעניינת...רק מרגיז אותי שבעוד שכולם גדלים ומזדקנים היא כמעט ולא משתנה... בינתיים למרות רצונה העז להפוך למלכה זה לא ממש מצליח לה...תחילה המלך "ג'ינגי" נידה אותה ואז היא נאלצה להישתמש בצו האחרון של המלך המנוח ובכך היא הדיחה את "ג'ינגי" ואחיינו הפך למלך במקומו (שזה בעצם מה שהמלך הקודם רצה מלכתחילה). מישיל קיותה שהפעם היא תוכל להפוך למלכה ולתמרן את המלך איך שיתחשק לה אבל אז בדקה התשעים חזרה לה אישתו של המלך (יחד עם מונו) אותה חשבו למתה אחרי שנעלמו עקבותיה למשך שישה חודשים... אגב, אני מאוד אוהבת את השחקן שמגלם את "מונו"...ראיתי אותה ב"ג'ומונג" אבל פה נראה שהתפקיד שלו יותר משמעותי ומעניין. טוב, למעשה ראיתי אותו בעוד 5 סדרות נוספות אבל מאחר ו"ג'ומונג" הייתה האחרונה אני הכי זוכרת אותו שם. (הוא גם שיחק ב"זמן בין כלב וזאב"). השחקנית שגילמה את המלכה בצעירותה (זאת שילדה את התאומות) נראתה לי מאוד מוכרת אבל לא הצלחתי להיזכר מאיזו סדרה...רק בזכות "ויקי" ראיתי שהיא שיחקה ב"Boys Over Flowers" וב"Get karl oh soo jung".
קצת התבלבלתי עם כל הילדים של מישיל...הרי יש לה כמה ילדים ולא כולם מאותו הבן זוג. מה שכן, אחד מהילדים יצא טמבל כמו אחיה. אהה! זיהיתם את אחיה האידיוט? אהבתי את השחקן הזה ב"Last Scandal".
דנה, בפרק 8 עדיין לא רואים אותו?
אני מחכה כבר לפרקים שבו נראה את כל הדמויות הבוגרות...אז יגיע הקאסט שאני אוהבת
בתגובה ל: "המלכה סאון-דוק" מאת: MyGirl וזה באמת די מוזר - האופן שבו הם מבגרים חלק מהדמויות, כשדמויות אחרות לא עושות את ה"קפיצה" משחקן לשחקן... ולא זיהיתי את האח האידיוט מ"הסקנדל האחרון" עד שלא הזכרת את זה
ובעניין הנבואות - הייתה גם הנבואה שאם ייוולדו תאומות, אז לשושלת לא תהיה המשכיות, ולכן המלך נאלץ לקחת את בתו התינוקת מזרועות אמה ולשלוח אותה אל הלא נודע עם המשרתת. זה היה עצוב מאוד! וקצת לפני, היה נראה שמישיל נוטשת אחד מבניה במקדש כי הוא "לא יביא לה תועלת"...
בינתיים ראינו שניים מילדיה הבוגרים של מישיל - הג'ונג שהוא הבן הטמבל (אביו הוא בעלה הרשמי של מישיל ואחד השרים) ובוג'ונג המוצלח יותר (אביו הוא המאהב של מישיל, שהוא גם מפקד בצבא או משהו כזה). כ"כ מוזר לראות את כולם יושבים בכיף סביב שולחן אחד ומדסקסים כל מיני מזימות... אבל קראתי שבאותה תקופה נשים חזקות יכלו לקחת להן כמה מאהבים וזה לא היה משהו יוצא דופן.
ונהניתי לקרוא את הסיכום שלך
בתגובה ל: הוא מופיע בפרק 9 מאת: iDana בסדרה הסקנדל האחרון הוא כ"כ רשמי , קשוח ומחושב. לא יוצאת לו אף שטות מהפה והוא מכסה על השערוריות של אחיו , אך פה כאחיה של מי-שיל, הוא קצת מרושל וצוחק יוצר מידי , לא? התפקיד בסקנדל האחרון הולם אותו יותר ללא ספק. שמת לגומות של המלך הצעיר? ישנם גם שחקנים ששיחקו גם ב"אלג'ימה" , אני לא מאמינה שהצלחתי לזהות .
תוקן על ידי זרהמאד 23/11/2009 17:41
בתגובה ל: היה מוזר מאד לראות את האח מהסקנדל האחרון מאת: זרהמאד אבל ביגרו אותו די מהר...
בתגובה ל: היה מוזר מאד לראות את האח מהסקנדל האחרון מאת: זרהמאד שפה מגלם את הנוכל ששלח את דוקמן לכפר (זיהיתם את המנהיג בכפר? הוא שיחק ב"יי סאן"...איך לא סבלתי אותו!).
דנה, הנוכל גם שיחק ב"דאמו" את הגבר העני שעזר לגיבורה הראשית ולבסוף איבד את אישתו שציפתה לילדם.
בתגובה ל: בטח גם זיהית את האבא המאמץ של אילג'ימה... מאת: MyGirl את שומר הראש של מי- שיל (זה שנשלח למדבר) זהיתי בקושי ללא השפם אבל את האב המאמץ של אלג'ימה זהיתי מהר. המנהיג בכפר זה ההוא שעשה את הגרלת ה "עץ או פאלי"? לא זיהיתי
בתגובה ל: בטח גם זיהית את האבא המאמץ של אילג'ימה... מאת: MyGirl ללא תוכן
בתגובה ל: הוא מופיע בפרק 9 מאת: iDana הוא נאלץ להרחיק ממנו את התאומה שנולדה אחרי הבת הראשונה...הסצינה שבה סו-הא לקחה את התינוקת וברחה מאנשי מישיל הייתה מאוד מלחיצה!!! במיוחד, הסצינה במערה שבה היא כמעט ונחנקה יחד עם התינוקת...מה שאח"כ התברר כארוע שהותיר בה צלקות ממשיות שהשפיעו עליה ביום יום.
בהתחלה סו-הא נראתה לי די מעצבנת...מן פחדנית כזאת, חטטנית ורכלנית...היא הכעיסה אותי במיוחד אחרי שלא רצתה לברוח עם התינוקת וניסתה לנטוש אותה בידיו של שומר בארמון...אבל אחרי שעשו את מעבר הזמן מאוד סימפטתי אותה בתפקיד האמא. טוב, היא הוכיחה את טבעה האמיתי כשהצילה את חיי התינוקת במערה ע"י ההנשמה שבצעה.
דנה, זיהית את הבחור מ"יי סאן" שגילם את אחד משומרי המלך הבכירים? (לא זוכרת את שמו ב"יי סאן"...ההוא שהיה באותה דרגה עם דסו ועוד שומר שגם את שמו אני לא זוכרת). פה הוא מגלם את אחד מהאראנג...הראו אותו בפרק 9.
טוב, יש עוד מלא מוכרים...הנסיכה היא השחקנית המתוקה מ"Since We Met", ראיתי אותה גם בסדרה ישנה בשם "Four Sister"...שם היא הייתה מקסימה!
את השחקנית שמגלמת את המלכה לעתיד ראיתי בלא מעט סדרות..."Bad Love", "Dameng", "Fashion 70"...תמיד היו לצידה שחקנים מוכשרים וגם הפעם השחקן הראשי הוא מאוד מאוד מוכשר! אם תרצי בעתיד לראות סדרה שלו אל תפספסי את "Resureccion" בה הוא מככב לצידה של האן ג'י-מין.
טוב, אז אני הגעתי לפרק 9...כשקראתי את ההודעה שלך שבה כתבת שבפרק הזה רואים את השחקן שאני אוהבת הייתי במתח לראות את הפרק! אני מודה שבינתיים אני עדיין חושבת ש"ג'ומונג" הייתה יותר מעניינת (וזאת למרות שגם לה היו את המינוסים שלה) אבל מקווה שהמשך הסדרה יהיה יותר מעניין ומותח.
בתגובה ל: ההחלטה של המלך הייתה כל כך קשה מאת: MyGirl לא זיהיתי את שומר המלך, ואפילו לא את השחקנית מ"Since We Met" (אני מודה ששם היא בכלל לא נראתה לי מתוקה...). דווקא חיבבתי את השחקנית שגילמה את הנסיכה הצעירה. יכלו להשאיר אותה עוד קצת לדעתי
אני כמובן לא יכולה להשוות לג'ומונג, אבל גם אני עדיין לא התמכרתי לסדרה - ובכל זאת נהנית לצפות בה. נראה שיש גם פוטנציאל מעניין להמשך.
בתגובה ל: אני לא מזהה כמעט אף אחד מאת: iDana כנראה בגלל מבנה גופו זה סגנון המשחק שמתאימים לו. כשסו-הא התווכחה עם השומר לגבי המשמורת על התינוקת היא התכוונה באמת להשאיר אותה בידיו או שזה היה תרגיל הסחה?
בתגובה ל: שומר ראשה של מי-שיל משחק באלג'ימה את אותו התפקיד מאת: זרהמאד ולא ידעה איך להתמודד בסיטואציה הזו שפתאום נפלה עליה. אילו הוא היה מסכים, אני מניחה שהיא הייתה משאירה את התינוקת בידיו (ואח"כ מתחרטת על זה).
בתגובה ל: "המלכה סאון-דוק" מאת: MyGirl אני די שמחה שהתכנון הזה לא יצא לפועל...קצת נמאס לי מהפרצוף שלה (למרות שהוא יפה) כי ראיתי אותה בכל כך הרבה סדרות... מה גם, שאני חושבת שזה היה לא ממש משכנע לגרום לחשוב שהיא גבר...
והנה בלי קשר להודעה אלא סתם בשביל להיזכר, תמונות מאחורי הקלעים של הצילומים במדבר:
והנה תמונות מהטקס שמתקיים תמיד לפני תחילת סדרה: (שמים בפיו של החזיר את הבקשות שלהם)
בתגובה ל: ידעתם שסונג יו-רי הייתה אמורה לגלם את המלכה? מאת: MyGirl שהייתה כל הסצינה של השריפה ב"פאב" הרגשתי כמו בסרט ה"צעקה". כמה נשמות יש לבן אדם הזה?
סיימתי את פרק 4 ובא לי להמשיך אבל יש לי אירוע היום וגם מחר , אוף
לינה יקרה, רשמתי גם לדנה - אל תחששי לכתוב טיזרים או פרשנויות גם אם אתן מתקדמות יותר,זה עוזר לי להבין ולהכיר את הדמויות . קשה לי לזכור את כולם עם כל התחלופה של השחקנים בפרקים הראשונים, אני מאד נהנת לקרוא את הרישומים שלכן.
בתגובה ל: ידעתם שסונג יו-רי הייתה אמורה לגלם את המלכה? מאת: MyGirl לא התלהבתי ממנה כידוע ב"מלכת השלג", ואני מתכוונת לצפות ב"הונג גיל דונג" בזכות ג'י הוואן ולא בגללה... בינתיים מוקדם לגבש דעה על השחקנית שנבחרה לתפקיד, אבל יש לי תחושה טובה
והצילומים במדבר היו מאוד מרשימים! אגב, נראה לי שאפשר לפתוח כבר שרשור נפרד לסדרה
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד הסדרה My too perfect sons שודרה בקוריאה עד לפני כחודש , היא נקראה גם בשם The sons of SOL pharmacy house , ולמרות שאני יותר אוהבת את גרסת ה- "ילד שלי מוצלח" , אני חושבת שהכי פשוט לקרוא לזה עלילות משפחת בית המרקחת.
הרייטינג הממוצע עומד על 29.5% אבל אני חושבת שזה חשוב לציין שלכל אורך שידורה הייתה מגמת עלייה באחוזי הצפייה והיא סיימה עם 48% צפייה, מדד מאוד גבוה, וכנראה המדובר בפרק הנצפה ביותר בקוריאה השנה.
מההערות שקראתי הבנתי שזה היה נתון די מפתיע יחסית לסדרה שלא שיחקו בה שמות גדולים וידועים, אבל אני לא מבינה בזה הרבה כי הרפרטואר שלי כולל בעיקר את הסדרות בערוצי ויוה, ואני הגעתי לסדרה הזו בגלל האן סאנג ג'ין – הלא הוא הונג מהמלך סאן והוא בהחלט מבחינתי שם גדול וידוע אפילו אם אף אחד אחר עוד לא יודע את זה.
הסדרה משלבת בין דרמה משפחתית, קומדיה, קומדיה רומנטית ( כפול שלוש או ארבע או חמש תלוי איך סופרים) , וברוב העלילות יש הרבה מהדילמות הידועות בין הליכה אחרי הלב, לבין עשיית החובה. ויש גם הרבה עיסוק במעבר בין הישן לחדש – בין שמרנות להתקדמות שמתבטאת לפעמים גם בדברים קטנים שלא בטוח שהבנתי עד הסוף.
אפשר למשל לראות שם איך בבית אחד, אנשים יוצאים לשטוף פנים בבוקר בברז של החצר עם קערה של מים, ובבתים אחרים יש שירותים ואמבטיות רגילות שאנשים מתקלחים בהן בבוקר, או שבבית אחד אנשים ישנים על סדינים שהם פורסים על הרצפה, וזה מקובל, ובבתים השכנים יש מיטות כמו שמקובל ברוב שאר חלקי העולם. לי זה היה מוזר לראות את עניין השינה על הרצפה או הברזים בחצר אבל שם האורחים שהגיעו לבית לא נראו מתפלאים בכלל.
הנקודה החזקה של הסדרה לדעתי היא הדמויות, שכולן מקסימות בדרכן שלהן, כל אחת תופסת את הנפח שלה בזמן אחר, ואם דמויות מסוימות נמצאות בצל בתקופה מסוימת, אז פתאום הזרקור על שאר הדמויות מגלה לנו פנים חדשות בהן, ותמיד יש מישהו שמעניין להתמקד בו באותו הזמן. אם לא אמרתי עד עכשיו אז הסדרה מספרת את סיפורה של משפחה עם ארבעה בנים רווקים ששלושה מהם כבר עברו את גיל השלושים וחמש, והאימא מאוד לחוצה שיתחתנו כבר ויעשו לה קצת נחת, אחד מהבנים מנהל את בית המרקחת של המשפחה ששייך לסבא אם הבנתי נכון (זה לא כזה קריטי) ומשם מגיע שם הסדרה.
חוץ מהם יש עוד משפחה אחת של שכנים שבין האבות של שתי המשפחות יש יריבות ילדותית בלתי מוסברת, ועוד משפחה של שכנים שעוברת לגור על ידם בפרקים הראשונים, ומסתבר שהיא קשורה גם לעבר וגם לעתיד של משפחת בית המרקחת.
קצת ביתר פירוט על הדמויות : במשפחת בית המרקחת יש לנו סב שגר עם בנו וכלתו שהם הורי המשפחה , את הסב משחק ביון הי בונג ששיחק גם סבא בסדרה My girl המוכרת לחלקכם את בנו, האב הילדותי אך המבין יותר ממה שהוא נראה (נורא קל לחבב אותו ברגעים כאלה) משחק Baek Il Seob ואין לי שמץ של מושג איך מבטאים את שמו את האם הלחוצה אוק הי משחקת השחקנית Yoon Mi Ra
והיא פולניה בדיוק כמו שאפשר לצפות מאם קוריאנית סטריאוטיפית , שלפעמים היא מצחיקה ולפעמים היא מעצבנת (מאוד). ואני חייבת לצטט משפט שהיא אומרת בפרק האחרון של הסדרה (זה לא ממש ספויילר כי אם מישהו מתכוון לראות את הסדרה, ספק סביר אם הוא יזכור את המשפט הזה עד פרק 54, ואם לא מתכוונים לראות את הסדרה, אז ברור שאני חייבת לצטט כי איך אחרת תגיעו אליו) כשהאם נשאלת איך זה לגדל ארבעה בנים , התשובה שלה היא " לגדל ארבעה בנים - זה אינסוף פעמים שבהם מתחשק פשוט לכסח אותם במכות, המנוולים הקטנים" המשפט הזה כל כך מתאר אותה, שאם הסדרה תשודר בארץ פעם, אני חושבת שהוא ראוי לטאג ליין. והנה הם ארבעת ה"מנוולים הקטנים"
ונתחיל כמובן בבן/האח הבכור – סונג ג'ין פאנג, אותו מגלם סון היון ג'ו (First Wives Club, What’s Up Fox) (בטרנינג הכחול) האח הבכור הוא הרוקח שמנהל את בית המרקחת המשפחתי שאליו מגיעים מכל השכונה כמעט- מישהו שבאופן כללי אם תרצו למכור את מעלותיו כשידוך אפשרי, התיאור שלו בדרך כלל יהיה בחור טוב – אבל כשאתה בן ארבעים ועדיין לא התחתנת ואתה רחוק מלהיות הכי חתיך שבעולם, וגם המקצוע שלך לא הכי מרשים, וחסר הילה של הצלחה, מה שרוב הבנות שומעות זה משעמם. וזו הסיבה שהדמות שלו די נוגעת ללב, כי אני חושבת שהטלוויזיה שלנו (לא משנה מאיזה ארץ מוצא) לא מרבה להציג הרבה דמויות של גברים שקשה להם למצוא בת זוג בגלל שאין בהם בעצם שום דבר מרשים, זה הרבה יותר נפוץ לראות את הבחורה הקצת שמנמנה מכוערת שרוצה להתחתן ואף אחד לא מצליח לראות את יופייה הפנימי, בנים שבנות לא מצליחות לראות את יופיים הפנימי בדרך כלל מוצגים דרך המקצוע ההרואי שלהם או משהו כזה שגורם לך כצופה מיד להבין שיש להם משהו אחר בחיים שממלא אותם. הצורך באהבה כמאפיין דמות גברית ראשית לא מושכת הוא לא מראה נפוץ. ולו רק בגלל הסיבה הזו אני חושבת שהעלילה הזו ראויה מה שכן לי היה קצת קשה להתחבר לדמות (אולי בגלל השחקן) וההתחברות האמיתית אני חושבת הייתה בסביבות פרק הארבעים שבה מבחינתי המונח בחור טוב קיבל משמעות חדשה. והגעתי למסקנה שהתיאור הזה כאדם טוב הוא תיאור שכאשר הוא נכון יש בו באמת כל מה שבחורה צריכה.
האח השני – סונג די פאנג מגולם על ידי לי פיל מו (You Are My Destiny,)
הוא גם רופא וגם נראה טוב (השמאלי ביותר), והוא קצת פלייבוי, והוא לא בדיוק מעורר סימפתיה בצופים, מה שכן גם הוא בסופו של דבר בחור טוב, ולשמוע לפעמים איך שההגיון שלו עובד (או אולי לא עובד יהיה מדויק יותר) זה מאוד משעשע. המסע שלו בסדרה הוא המסע היותר שגרתי של קומדיות רומנטיות (מסע שבו הגבר עובר חינוך מחדש) אבל השחקן לדעתי מצליח לעבור את המסע הזה היטב, ואיכשהו להראות לנו שהוא אולי בסוף טיפה יותר מבין ממה שהוא היה בהתחלה, אבל הוא נשאר אותו אדם לטוב ולרע. (ויש הרבה יותר טוב ממה שזה נראה בהתחלה, אם כי הוא עדיין רחוק מלהיות מושלם)
האח השלישי- סונג סאן פונג מגולם על ידי האן סאנג ג'ין (הונג מהמלך סאן אבל אתם בטח כבר יודעים את זה) הוא כתב חדשות לענייני חיות, וגם צמחוני דבר לא הכי מובן מאליו בקוריאה שבה אוכלים כמעט כל דבר שזז, חנון צמרת , אבל חמוד מאוד, כנראה גם בגלל שהוא מתנהג, עם המון כוונות טובות, אבל בלי ממש מושג איך מתנהלים בעולם. הדמות שלו הייתה הראשונה ששבתה את ליבי לחלוטין בסדרה, ובלי שום קשר להונג באמת באמת. באמצע הסדרה הדמות שלו הושמה קצת בצד ומבחינתי זה היה חבל אפילו שכמו שאמרתי גם שאר העלילות היו מעניינות ומצחיקות, אבל הרגשתי שהיה שם עוד פוטנציאל עלילתי לא ממומש, ייתכן שזה קשור לצילומים של השחקן לסדרה אחרת, אבל אני לא בטוחה. מה שכן, קראתי באיזשהו מקום שהוא היה צריך להעלות 11 קילו לתפקיד, הצליח להעלות רק שמונה והוריד חמישה מהלחץ של הצילומים. (כבר בפרק השני רואים את כל האחים בתחתונים בלבד, כך שהמידע הזה הוא כן קצת רלוונטי למשהו, אבל שלא יכנסו לכם רעיונות לראש זו סדרה שמרנית ביותר ואישתו של האן סאן ג'ין היא די קנאית אם היה לה קשה לצפות בעלילותיו עם נשים אחרות בסדרה הזו )
האח הרביעי –סונג מי פונג
בעוד שעל שלושת האחים מופעלים לחצים גדולים להינשא – הלחץ עליו הוא לעבור את בחינת הכניסה לאוניברסיטה, הבעיה היא שאותו מעניינים דברים אחרים, כמו התינוקת של החבר הטוב שלו, הרבה יותר (גם האימא של התינוקת תיכנס לעלילה בשלב מאוחר יותר)
כמו שאמרתי בסדרה יש התמקדות בעוד שתי משפחות המשפחה של אונ ג'י –( Yoo Hana of First Wives Club-) הבת של השכנים,
בחורה מפונקת שעובדת כשחקנית באיזו אופרת סבון, אביה הוא המנהל של תחנת החדשות שבה עובד האח השלישי, ושיש לו יריבות לא מוסברת עם אבי משפחת בית המרקחת, ואימה היא עקרת בית סנובית משהו שמגלמת אותה השחקנית קים הי אוק שהבנתי שהיא שחקה בקפיטל סקנדל בתפקיד סשיקו ונדמה לי שיש כאן כאלה שצפו בסדרה הזו.
המשפחה השנייה שמתמקדים בה בסדרה היא משפחתה של סו ג'ין (פארק סון יונג) –
עורכת דין שעוברת לגור בשכנות למשפחה בית המרקחת ומהווה מושא אהבה לכמה מבניה של אותה משפחה היא גרה שם יחד עם אחיה שחזר מארצות הברית אישתו ושני ילדיו הקטנים. דמות חשובה נוספת בסדרה היא דמותה של בוק שיל- (יו סאן). – שעובדת כאחות אצל האח השני, הרופא, ומתנהגת כחלק מהמשפחה , מרגישים שהיא מאוד מעריכה את התא המשפחתי שהיא מוצאת אצלם אפילו שהם יכולים להיות משפחה מאוד מוזרה (כמו כל המשפחות כנראה) – גם היא במהלך הסדרה מהווה מושא אהבה לכמה מבני המשפחה, אם כי באופן כללי אפשר לומר שהמשפחה כולה מאוהבת בה חוץ כמובן מאותו אחד שבו היא מאוהבת. ואני לא יכולה להגיד הרבה יותר מזה על הדמות שלה בלי לעשות ספויילרים עלילתיים אבל מה שכן שווה לחכות לפרקים המתקדמים יותר כדי להכיר אותה באמת וגם את בני משפחתה.
במהלך הסדרה גם מגיעות ויוצאות עוד דמויות כמו דמות בת הדודה מירן שהיא שחקנית בתחילת דרכה והיא מנסה את מזלה באודישנים רבים ללא הצלחה מרובה, בעיקר בגלל העובדה שהיא מה לעשות שמנה, ולא שמנה מהסוג של סאם סון אלא שמנה באמת, אני לא חושבת שראיתי עדיין שחקנית צעירה שמנה באיזושהי סדרה קוריאנית כך שהייתי חייבת לציין את זה .-
אין הרבה דברים שלא אהבתי בסדרה הזו, חוץ אולי מדבר אחד שהייתה לי תחושה שאו שאני לא הבנתי נכון את התרגום, או שחשבון הוא לא הצד החזק של מי שהיה אחראי על כתיבת הסדרה, כי כמעט כל פעם שמישהו ציין שמשהו קרה לפני כך וכך שנים, זה לא הסתדר לי עם חישובי הזמן של אירועים אחרים שקרו בסדרה, או עם תאריכים שקשורים לגיבורים אחרים. אבל זה באמת בקטנה, ויכולתי לזרום עם זה רוב הזמן.
לדעתי כמעט כל אחד יכול להתחבר לסדרה הזו אחרי שמתחילים לצפות בה, והיא עשויה היטב (כשראיתי כמה מהפרקים הראשונים אחרי שסיימתי את הסדרה הם הצחיקו אותי אפילו יותר, והייתי בשמחה צופה בה שוב) אבל אני לא רוצה סתם לעורר ציפיות לגבי הסדרה הזו, אני רק יכולה להגיד שהסיבה שאני התחלתי לצפות בה, הייתה שחיפשתי משהו שיעודד אותי אחרי שבטעות בסביבות הפרק החמישים של המלך סאן גיליתי מה הולך להיות סופו של הונג בסדרה, והתבאסתי כמו שלא התבאסתי הרבה זמן בגלל התפתחות בתוכנית טלוויזיה. דנה פרסמה באותו השבוע לינק לפרק הראשון של הסדרה בויקי ואני חשבתי שזה יכול להיות רעיון טוב להתנחם בסדרה אחרת שבה אותו השחקן מגלם דמות עם עתיד שנראה קצת יותר ורוד (לא שבאמת יכולתי לדעת) , למזלי הסתבר לי, כי הסדרה הזו הייתה בדיוק מה שהרוקח היה צריך לרשום לי. אם מישהו מבין הדמויות או משהו מהעלילות נשמע לכם מעניין אולי היא תהיה גם בשבילכם.
בתגובה ל: ספיישל My too perfect sons מאת: אורלי היה מאוד מעניין לקרוא! הסדרה הזו בהחלט על הכוונת שלי, אבל מי יודע מתי אגיע אליה [במיוחד כשהתחלתי עכשיו סדרה של 62 פרקים]. ראיתי אמנם רק דרמה משפחתית אחת בינתיים, אבל יכול להיות משהו מרענן וכייפי בסדרה שמציגה אנסמבל של דמויות שזמן המסך מתחלק ביניהן במינונים משתנים לאורך הסדרה.
ולגבי סידורי השינה ורחיצת הפנים בבוקר וכו' - בסדרות שראיתי השינה על הרצפה ורחיצת הפנים בקערה וכו' נפוצות בעיקר באזורים כפריים או מרוחקים מהבירה [בסדרות מודרניות]. בסדרה כמו "הסקנדל האחרון" התעקשו על כביסת יד בלבד משום מה, למרות שהיה מדובר בביתו של כוכב עשיר... מהבלוג של ג'ני הבנתי שבמלונות הקוריאנים אפשר לבחור בין חדר מסורתי ללא מיטות לבין חדר מצויד כמו שאנחנו מורגלים אליו. יש להם שיטת חימום עתיקה ומיוחדת לרצפה שנקראת ONDOL, כך שלפחות לא קר להם...
בתגובה ל: ספיישל My too perfect sons מאת: אורלי סיקור מהנה ומושקע, נהנתי לקרוא.
ישנן סדרות כל כך טובות ונכון לעכשו שנסתיימה הסדרה "המלך סאן" אנו זוכים לסדרה בשידור חוזר ולא סדרה חדשה
ד"א לגבי הכביסה - גם בסדרה "לידי קסטל" הכביסה בביתם של ה"פשוטים" יותר נעשתה בגיגית בעזרת כפות הרגליים. יכול להיות שזו בדרך שלהן להשאר חטובות??
בתגובה ל: ספיישל My too perfect sons מאת: אורלי הצצתי בפרק הראשון אבל האיכות של הכתוביות די הפריעה לי...אם היו מוציאים כתוביות לגרסת וידאו של 700MB יש מצב שהייתי צופה בסדרה לאור הצלחתה
מאחר ויצא לי לצפות בלא מעט סדרות קוריאניות אני מכירה את כל מה שציינת לגבי צורת החיים של המשפחות הקוריאניות...יש מנהגים שעדיין קשה לי להיתרגל אליהם כמו זה שהם מנקים את האוזניים אחד של השני או מסבנים אחד את השני בסאונה.
בתגובה ל: ספיישל My too perfect sons מאת: אורלי איזה יופי של ספיישל, נהנתי מאוד מאוד לקרוא!
בתור מי שצפתה רק בפרק הראשון (ואפילו לא עד סופו...) אני חייבת לציין שאכן אי אפשר שלא לאהוב את דמות האן סאנג ג'ין, כי הוא פשוט חנון מתוקי.
בתגובה ל: עוד התאבדות בקוריאה...הפעם של דוגמנית על! מאת: MyGirl ישנו משפט בכתבה בו היא מציינת שככל שעשתה יותר כסף כך היתה יותר בודדה. משפט חכם לדעתי וחבל שכך מתנהלות הדוגמניות , יש כאלה שיותר חזקות ושורדות ואילו יש את אלו שעצם היותן בארץ זרה , רחוקות ובודדות , פשוט מתרסקות.
בתגובה ל: עוד התאבדות בקוריאה...הפעם של דוגמנית על! מאת: MyGirl יש על זה פוסט+תמונות גם בבלוג של דרמהבינס:
בתגובה ל: עוד התאבדות בקוריאה...הפעם של דוגמנית על! מאת: MyGirl הי לינה! :) קראתי על זה בפורומים בחו"ל והזדעזעתי. למרות שהיא לא מוכרת לי, הסיפור שלה נגע ללב. היה גם עצוב לקרוא שהמון מעריצים שלה עוד כתבו בהתחלה עם פרסום הידיעה שהם מקווים שזה לא נכון ושהיא "תצא" מזה.. מצער לקרוא שמקרי ההתאבדות של הסלבריטאים שם ממשיך. אני קצת חוזרת לעולם הקוריאני לאחרונה.. טיפין טיפין :) ויצא לי לקרוא לא מעט כתבות מעניינות על משטר האימונים המפרך שעוברות שם להקות צעירות במחנה אימונים עם שעות עוצר וסעיפים נוקשים בחוזה וחזרות שנמשכות 16 שעות ביום.. טירוף! החתירה למצויינות גובה שם מחיר לא קל בכלל.
סליחה על התגובה הפתאומית.. לא ביקרתי כאן הרבה זמן ונכנסתי להתעדכן בהמלצות של לינה *חיבוק* וכמובן ראיתי שיש המון סדרות שלא אומרות לי כלום.. כמה לא מפתיע :)
ערב טוב לכולם!
(וסורי על החוסר באייקונים..)
בתגובה ל: באמת עצוב :( מאת: איילונת לפי מה שקראתי החתירה למצוינות היא לא רק נחלת הסלבריטאים בקוריאה, ואחוז ההתאבדויות שם הוא מהגבוהים בעולם...
ובמעבר חד, גם המלצות יפניות יתקבלו כאן בברכה! לא סתם השרשור הזה נקרא השרשור האסייתי (ותמיד אפשר לפתוח אחד חדש ). אני צופה בעיקר בקוריאניות, אבל צפיתי גם ב"ליטר של דמעות" המעולה, ואני בהחלט מתכוונת לצפות בעוד יפניות בעתיד.
ואם את רוצה אייקונים את יכולה להיעזר במדריך הזה (מופיע גם בטאגליין):
בתגובה ל: איילה מאת: iDana כן, גם ביפן מודאגים מאחוז המתאבדים הולך וגדל בקרב בני הנוער..
ראיתי את ההמלצות שלך! את כבר צוברת הספק נאה ביותר :-) "ליטר של דמעות" זו בהחלט סדרה משובחת והתחלת מהטופ. (אגב סאוואג'ירי אריקה ששיחקה את איה פוטרה לא מזמן במפתיע מהסוכנות שלה בעקבות סקנדלים שהיתה מעורבת בהם והקריירה שלה ביפן די גמורה.. חבל). חחחח.. לגביי, לא ראיתי הרבה בתקופה האחרונה למעט BUZZER BEAT עם יאמאפי (yamashita tomohisa) ו-keiko kitegawa שגם לינה ראתה ואהבה דרמת כדורסל רומנטית ומתוקה להפליא שמספרת את סיפור אהבתם של שחקן כדורסל בינוני והססן וכנרת חסרת מזל אך מלאת שמחת חיים שמתרחש במגרש השכונתי דרך כל המכשולים שהם עוברים בדרך.. קיטשי אמנם וקצת קוריאני קצת טלנובלי ובהחלט לא יפני אבל קליל וחמוד ביותר. 11 פרקים, כפי שאת יודעת אצלם זה קצר ולעניין ;)
המעניין הוא שהכימיה הנפלאה בין שני אלה, שהיו חברים לספסל האוניברסיטה, עבדה כל כך טוב במסך שהספיקה תמונת פפארצי אחת צנועה שלהם בארוחת ערב להצית את כל התקשורת לגביהם. אני בעד!
תודה על ההסבר לאייקונים :)
בתגובה ל: דנה :) מאת: איילונת אז הנה אחרת.. של הזוג הראשי
בתגובה ל: דנה :) מאת: איילונת וחבל שהקריירה של סאוואג'ירי אריקה תקועה כי היא מאוד הרשימה אותי ב"ליטר". יש סיכוי שאחרי תקופת צינון ישכחו/יסלחו לה?
נשמח לראות אותך כאן
בתגובה ל: על המידע! מאת: iDana יצא לה שם של טרבלמייקרית ודיווה לא קטנה.. לאחר שהתחתנה לפני שנה עם מפיק שמבוגר ממנה בלמעלה מ- 20 שנה ושדי התערב לה בקריירה, גרם לה לעזוב את יפן לטובת ספרד, חשדות לשימוש בסמים ומה לא.. אבל הכל הפיך בשאוביז.. לכן אי אפשר לדעת מה יקרה איתה.
כל ההתאבדויות בקוריאה ממש מזעזעות...אני מתארת לעצמי שהמצב הוא הרבה יותר גרוע ממה שאנחנו קוראים מכיוון שהפרסומים בכלי התקשורת מתייחסים למפורסמים בלבד ולא לאנשים לא מפורסמים.
ובמעבר חד...איזה יופי שאת שבה לעולם הקוריאני...בטח שמת לב שהתחלנו מן צפייה קבוצתית בפורום (אני, דנה וזרמאוד). אנחנו צופות ב"Queen Seon Duk" שזוכה לרייטינג מרשים בקוריאה...בינתיים, אנחנו רק בפרקים הראשונים כך שאם תחליטי להצטרף לצפייה - בשמחה!
סדרות יפניות ראיתי רק את "מיי בוס מיי הירו" ו"Buzzer Beat" המדהימה! הנה התמונה שניסית לשים:
אם יצא לך לצפות בעוד סדרות בסגנון דומה אני אשמח להמלצות!
בתגובה ל: היי איילה! מאת: MyGirl גם אני התגעגעתי!! ואני מנסה כבר פעמיים לשלוח הודעה ונמחק לי.. אארררג!
כשכולם חיים לפי המוטו להיות הטוב ביותר או לחדול, קשה להיות ממוצעים :\
אני שבה לקוריאנים רק לאחרונה. היפנים שאבו אותי אליהם לגמרי. אבל פה מוזיקה, שם קליפ, כתבה ובלוג קוריאני ומצאתי את עצמי מקשיבה לשפה שנשמעת לי פתאום מוזר קצת ביחס ליפנית :) או! הסדרה לא מוכרת לי אבל אני אתעדכן בשרשורים. לגבי סדרות - חשבתי על IRIS הקוריאנית - חבורת רוצחים שכירים בסגנון כלב זאב. נשמע מעניין. וביפנית על JIN דרמה עכשוית/תקופתית על מנתח צעיר שמוצא עצמו בתקופת ה- EDO. זוכה שם לרייטינ מכובד. אני אדגום מספר פרקים ואביא כאן התרשמות ראשונית.
תודה על התמונה! אהבתי את הסצינה הזאת (אבל אהבתי שם הרבה סצינות אחרות) מתוקים האמת שסדרה כזו לא יצא לי לראות הרבה אצלם.. הם טובים בדרמות על כל משמעותה של המילה. אפילו הרומנטיקה שלהם באה בערבון מוגבל.. אבל קורוסאגי שכבר המלצתי לך טובה.. אולי תנסי את one pound of gouspel זה גם רומנטי וגם דרמתי וגם קצת מצחיק :)