ראיתי אותה לפני כשנתיים ומאוד אהבתי אותה...אפילו כתבתי עליה בזמנו בפורום הישן בנענע...זה מה שכתבתי אז:
Spring Waltz היא סדרה קוריאנית בת 20 פרקים ששודרה בערוץ KBS2 בחודשים מרץ עד מאי בשנת 2006. היא אחת מארבע הסדרות הקרויות בשם עונות השנה אותן ביים הבמאי יהון סואק או. שלוש הסדרות האחרות הן: Winter Sonata, Autumn Tale ו – Summer Scent. אין קשר עלילתי בין הסדרות.
העלילה: מה יקרה אם לעולם לא תוכלי לשכוח מהאדם הזה? האדם איתו חלקת את אותו אביב? סו הו ואביו הנוכל שטו לעבר אי נידח שהיה אי הולדתו של האב. הם התארחו אצל שכנה שלה הייתה בת צעירה וחולה בשם יון יאנג ולמרות שלא היה לה הרבה מה להציע להם היא עזרה להם במעט שהיה לה. סו הו ויון יאנג הפכו לחברים מאוד טובים, מאחר ויון יאנג חולה היא נאלצה להישאר רוב הזמן בביתה מה שמנע ממנה להתיידד עם ילדים אחרים ולרכוש חברים. לכן, נוכחותו של סו הו מאוד שימחה אותה. אביו של סו הו גנב את כספה של שכנתו ונטש את בנו על האי. הכסף אותו גנב היה אמור לשמש לניתוח חשוב אותו הייתה צריכה לעשות יון יאנג. האם אובדת עצות החליטה לעזוב את האי ולחפש את אביו הנוכל של סו הו במטרה להשיב את כספה הגנוב. בו זמנית, סו הו שמרגיש אשם לנוכח מעשיו המחפירים של אביו מחליט לחפש אף הוא את אביו. הוא לוקח איתו את יון יאנג אך טרגדיה מביאה את כולם לבית החולים שבעיר. שם סו או פוגש באישה מעורערת שמבלבלת בינו לבין בנה שמת. בשביל להציל את חייה של יון יאנג מסכים סו או לעזוב את הארץ עם האישה המעורערת ועם בעלה בתנאי שאלה ישלמו עבור הניתוח של חברתו. הדרכים של הילדים סו או ויון יאנג מופרדות אך 15 שנים מאוחר יותר השניים נפגשים מחדש.
דעתי על הסדרה: סדרה שהפגישה אותי שוב עם השחקן המקסים דניאל האני. למעשה, בגללו החלטתי לצפות בסדרה. כשראיתי אותו ב"סאם סון המתוקה" לא התלהבתי ממנו אבל פה הוא עושה תפקיד הרבה יותר מוצלח לטעמי. השיפור שלו בשפה הקוריאנית ניכר וגם נהניתי מהמשחק שלו. הייתה לו דמות הרבה יותר מעניינת מדמותו ב"סאם סון". השחקנית הראשית מקסימה! היא כל כך חמודה ושיחקה מצויין ועם הרבה רגש. את השחקן הראשי פחות אהבתי (העדפתי את דניאל האני שגילם את הדמות הגברית המשנית) אבל גם הוא שיחק טוב מאוד ובצורה מאוד משכנעת, עד כדי כך משכנעת שלמרות שכל כך חיבבתי והעדפתי את דניאל האני רציתי שהשחקן שגילם את הדמות הראשית יישאר לצידה של הכוכבת הראשית. הסדרה מקסימה, מאוד מרגשת ורומנטית...אפשר לקלוט את האווירה דרך פס הקול העדין והמקסים... מה שכן, יש לסדרה 20 פרקים ואני חושבת שאפשר היה לוותר על 4 פרקים ולסיים את הסדרה אחרי 16 פרקים כמו בסדרה קוריאנית ממוצעת...רק שפה הייתי מוותרת על הפרקים הראשונים...בתחילת העלילה מראים לנו את ההתרחשויות של הדמויות הראשיות כשהיו ילדים וזה נמשך ב-4 הפרקים הראשונים כשבפרק החמישי יש מן הקדמה שמסכמת את כל האירועים העיקריים שקרו בארבעה הפרקים הראשונים...מה שאומר שגם מי שמתחיל לצפות בסדרה רק מפרק 5 יכול להבין יפה מאוד את כל מה שקרה עד כה...טוב, אולי מומלץ גם לראות את פרק 4, בו למעשה יש את המעבר בזמן אבל אני חושבת ש-4 פרקים שהראו את העלילה ב-15 שנים קודם לכן זה קצת יותר מידי. אבל למרות זאת אני ממליצה על הסדרה הזאת...מאוד נהניתי ממנה!!!
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד לאחר נישואיו לפני חצי שנה בשעה טובה נולד לו בן בכור
השחקן מתכונן לדרמה החדשה "פסטה" בה הוא ישחק ואשר תתחיל בינואר 2010 ותחליף את " Queen Seon-deok ".
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: מזל טוב ל Lee Seon-kyun שחקן "קופי פרינס" מאת: זרהמאד בדיוק התכוונתי לכתוב על זה והקדמת אותי מזל טוב למשפחה המאושרת!
[אגב, ב"פסטה" אמורה לשחק לצדו ג'ונג היו ג'ין החמודה, שמוכרת מ"סאנג דו" ו"Thank you"].
בתגובה ל: מזל טוב ל Lee Seon-kyun שחקן "קופי פרינס" מאת: זרהמאד השחקן הזה ממש חמוד! מלבד תפקידו ב "Thousand Years Of Love" המשעממת אהבתי את כל התפקידים האחרים שלו בסדרות שיצא לי לראות בהשתתפותו.
בתגובה ל: מזל טוב ל Lee Seon-kyun שחקן "קופי פרינס" מאת: זרהמאד חמודים
ורק עכשיו קלטתי שאשתו שיחקה ב-Sorry I love you:
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד
אלו הן הונג ג'ונג-און והונג מי-רן, צמד התסריטאיות האחיות שתוך פחות מחמש שנים הספיקו לכתוב את הסדרות Delightful Girl Chun-hyang, My Girl, Fantasy Couple, Hong Gil Dong והסדרה שמסתיימת השבוע בקוריאה - You’re Beautiful. הן מתמחות בעיקר בסדרות שמשלבות רומנטיקה והומור וגם אם לא תמיד הסדרות גורפות רייטינג גבוה, הן מעוררות עניין ובאזז.
בפוסט החביב הזה יש סקירה של העבודה המשותפת, קטעי ראיונות לאורך השנים וכו'. הצחיק אותי במיוחד הציטוט הבא שבו הן מסבירות למה הן לא מתכוונות לפצל כוחות: "האייקיו הכולל שלנו הוא 200. של אחותי 100 ושלי 100. לאיזה כותב אחר יש אייקיו 200?" אין ספק שיש להן חוש הומור...
בתגובה ל: האחיות הונג מאת: iDana כל הכבוד להן על ההישג
בתגובה ל: You’re Beautiful זוכה לתגובות חיוביות מאת: זרהמאד את "You Are Beautiful" עדיין לא ראיתי כי אני מחכה בסבלנות שיושלם התרגום בעברית.
"Fantasy Couple" - סדרה חמודה שדי הצליחה אבל לאור ההצלחה ציפיתי ליותר...מה גם שאני לא אוהבת את הכוכב הראשי...לכן אני מאוכזבת שהוא זה שמככב לצידם של לי דא-הא וג'ונג היוק בסדרה ההסטורית החדשה שלהם "Chuno".
"Delightful Girl Choon Hyang" - בין הסדרות הראשונות שראיתי והיא זכורה לי לטובה...סדרה מאוד חביבה. הרע בסדרה מגולם ע"י השחקן שמגלם את קים יו-שין ב"המלכה סאו-דוק".
"Hong Gil Dong" - סדרה לא רעה בכלל, קאסט מצויין ברובו...במיוחד הכוכב הראשי המקסים!
והאחרונה והחביבה "My Girl" שלכבודה אפילו הכינוי שלי קרוי על שמה...סדרה שמאוד נהניתי ממנה.
"
בתגובה ל: את רוב הסדרות שלהן מאוד אוהבתי... מאת: MyGirl שאני מאוד ממליצה על יור ביוטיפול שלמעשה הזכירה לי מה כל כך אהבתי בקוריאניות. אשמח לשמוע רשמים שלך מהסדרה ומהראשי שהוא כל כך מדהים כשתתחילי לצפות =]
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: היי רק רציתי לומר... מאת: יוליה קבוצות התרגום ברחבי העולם מתרגמות אותה ממש במקביל לתרגומה לאנגלית וזה מעיד על ההצלחה האדירה שלה. אני אצפה בה כשיושלם התרגום ומבטיחה לכתוב עליה חוות דעת
הראשי שם הוא השחקן ששיחק את המשני ב"הונג גיל דונג" וב"בטהובן וירוס", נכון? אני מחבבת את השחקן הזה וגם את הכוכבת ששיחקה נורא יפה ב"מדרגות לגן עדן" וב"עץ גן עדן".
בתגובה ל: אני מודעת להצלחה האדירה לה זוכה הסדרה... מאת: MyGirl תאמיני לי שאחרי כמה פרקים של ביוטי את יותר מתחבבי את המושלם הזה. את ראית את בטהובן וירוס? אם כן את ממליצה? כי אני מתכננת לראות אותה ואולי גם לתרגם.
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: כן, זה הוא =] מאת: יוליה אהבתי אותה, אם כי התקשיתי לעקוב אחרי הכתוביות שהיו מאוד מאוד מהירות! יש סיכוי גדול מאוד שאם יהייה לה כתוביות בעברית אני אצפה בה שוב.
כתבתי בעבר על הסדרה מייד אחרי הצפיה בה...
הנה מה שכתבתי:
Beethoven Virus היא סדרה קוריאנית בת 18 פרקים + פרק ספיישל ששודרה השנה בערוץ MBC במהלך חודשים ספטמבר עד אוקטובר
העלילה: הסדרה מספרת על חבורה של אנשים אשר הם מאוד שונים זה מזה אולם לכולם קיים מכנה משותף: אהבתם הגדולה למוסיקה הקלאסית. דו רו-מי הוא בחורה בת 27 שמנגנת בכינור. היא אישה כשרונית, כנה וחייכנית שחלומה הוא לקחת חלק בתזמורת. לשם הגשמת חלומה היא מנסה לגייס בחור צעיר ומוכשר בשם קאנג גון-הו על מנת שזה יעזור לה להגשים את החלום. גון-הו הוא שוטר תנועה במקצועו, אך כתחביב הוא מנגן בסקסופון. הוא בחור טוב לב, אכפתי, רגיש, נדיב, ובנוסף לכל הפלוסים האלה הוא גם מחונן מוסיקלית למרות שהוא בכלל לא מודע לכך. מלבד העובדה שהוא מנגן היטב בסקסופון, הוא גם יודע לנגן תווים מתוך שמיעה בלבד ובלי שידע בכלל לקרוא תווים. לעלילה נכנס אדם ששמו הוא גם "קאנג גון-הו" אך למרות השם הזהה השוני באופיים של שני הגברים הוא בולט ומובהק. קאנג גון-הו (השני, או כמו שמכנים אותו בסדרה "קאנג גון-הו הרע") הוא מנצח בתזמורת בשנות ה-40 לחייו. כולם מודעים לשם הרע שיצא לו מאחר והוא מוכן לעשות הכל בשביל ליצור את המוסיקה הכי טובה. הוא אדם קשוח, קר, אגוצנטרי, יהיר, עקשן שתמיד חושב שהוא הצודק. הוא לא החזיק מעמד בתזמורת יותר מחודשיים מאחר ותמיד התעוררו חילוקי דעות בינו לבין הנגנים בתזמורת...או שהם החליטו לעזוב מאחר ולא יכלו יותר לסבול את אופיו האיום, או שהוא החליט לנטוש אותם. שני הגברים האלה נכנסים לחייה של דו רו-מי וגם לליבה, שניהם גם לא נותרים אדישים כלפיה ולכל אחד מהם יש דרך שונה להפגין את רגשותיו כלפיה. והיא זו שתחליט בסופו של דבר במי היא באמת מאוהבת...בקאנג גון-הו הצעיר, האדיב והרגיש או שמא דווקא בקאנג גון-הו הקר והיהיר.
מלבד שלוש הדמויות אותן הזכרתי קיימות עוד דמויות מעניינות ומגוונות בעלילה כמו נגן סקסופון לשעבר שעזב את התזמורת בה ניגן מפאת גילו המבוגר. כשהוא מגלה על הרצון להקים תזמורת מקומית בעיר מגוריו הוא רוצה להצטרף ויהיה עליו להתמודד עם מחלת האלצהיימר וההשלכות הקשות שלה. יש גם את תלמידת התיכון הצעירה שגם היא מנגנת בסקסופון. היא פוגשת במקרה באותו זקן ולמרות שהמפגש הראשוני שלהם התחיל ברגל שמאל הצעירה מוצאת את עצמה נקשרת מאוד לאותו זקן חביב והיא רואה בו בן משפחה ודואגת לו כאילו היה סבה. יש גם את דודתו של קאנג גון-הו הצעיר שבצעירותה ניגנה בצ'לו אך היא נטשה את חלומה והקדישה את כל כולה למשפחתה. היא הפכה לעקרת בית ואם מסורה ולא קיבלה הערכה לא מבעליה ולא מילדיה. היא רצתה להוכיח שיותר מסתם "אג'ומה" ועל כן החליטה להגשים את חלומה ולהצטרף לתזמורת. יש גם שתי אחיות שיצטרפו לתזמורת למרות שהן בכלל אוהבות לנגן מוסיקה אלקטרונית, יש גם גבר שמנסה את מזלו בתזמורת אחרי שהורד בתפקיד במקום עבודתו ויש עליו לפרנס את אישתו שבהריון מתקדם ואת ילדתו הקטנה, ועוד אדם שמנגן לפרנסתו בבר והוא מעוניין לקחת חלק בתזמורת. כל אלה יתאחדו למען הגשמת חלומם: להפוך לתזמורת של עירם
דעתי על הסדרה: לכל אוהבי המוסיקה הקלאסית, הסדרה היא ממתק אמיתי! וגם כל מי שלא בדיוק מתחבר למוסיקה קלאסית יכול בקלות להתחבר לסדרה (כמוני). מדובר בסדרה מעניינת ובלתי צפויה. העלילה מרתקת, זורמת ומסקרנת והדמויות מצויינות ומגוונות. את השחקן הראשי שמגלם את המנצח היהיר קאנג גון-הו אני מאוד מסמפטת מסדרה בכיכובו בשם "Bad Family" (שם הוא כיכב יחד עם הכוכבת של "זמן בין כלב לזאב"). ולכן שמחתי לקרוא שהוא החליט לככב בסדרה החדשה הזאת. התפקיד שלו פה נראה ממש לא קל ומעורר רגשות מעורבות...לעיתים הוא ממש בלתי נסבל, אחרי כמה דקות אפשר לרחם עליו ואז פתאום להתאהב בו. הוא הדמות שאני הכי אוהבת בסדרה. הכוכבת הראשית מאוד חמודה, היא שחקנית די חדשה שאת תפקיד הבכורה שלה ביצעה רק בשנה שעברה בדרמה המדוברת "האגדה". השחקן שמגלם את קאנג גון-הו ה"טוב" הוא שחקן צעיר ומוכשר אותו יצא לי לראות בסדרה המעולה "Hong Gil Dong". למרות שפה הוא מגלם דמות של אדם מקסים ומוכשר אני בכל זאת מעדיפה את קאנג גון-הו המבוגר. מה שטוב בסדרה הזאת היא שלכל דמות יש סיפור משלה והסיפורים משתלבים במהלך העלילה כשהעלילה המרכזית היא ניסיונותיהם של הדמויות להצליח להקים את התזמורת בהשתתפותם. אני לא יכולה עדיין לכתוב האם אהבתי את הסדרה במלואה או לא מאחר ועדיין נותרו לי שני פרקים לסיום + הספיישל. מה שכן, עד כה די נהניתי מהעלילה וההתפתחויות. אני מקווה שהסוף לא יאכזב. המינוס היחיד שמצאתי הוא העובדה שמקש ה"רווח" במקלדת שלי עבד שעות נוספות מאחר וברובו של הפרק מדברים ממש במהירות ולכן, אי אפשר להספיק לקרוא את הכתוביות באנגלית/ספרדית. לדעתי, גם אם היו כתוביות בעברית היה צריך לצפות בסדרה בלי לסובב לרגע את הראש או למצמץ אחרת מפסידים משפט. מזל שמידי פעם יש מוסיקה קלאסית שמאפשרת לתת מנוחה למקש ה"רווח". בכל מקרה, זה עדיף מכלום...הצפייה שווה!
בתגובה ל: את רוב הסדרות שלהן מאוד אוהבתי... מאת: MyGirl בין הרעיונות שעלו: False Siblings / Lying Girl / My Lie. איכשהו לא נראה לי שהיית בוחרת את אחד השמות הנ"ל ככינוי ונראה שלאחיות האלה יש בהחלט מגע קסם
בתגובה ל: הן שקלו לקרוא ל-My Girl בשם אחר מאת: iDana יש מצב שהכינוי שהייתי בוחרת בזמנו הוא "Love_Sam_Shik" שזה גם הכינוי שלי בפורומים של SOOMPI אם כי אני כמעט ואף פעם לא כותבת שם אלא רק קוראת.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד אני לא יודעת אם לכתוב או לא לכתוב על פרקים 10 ו-11 שראיתי כי אין לי מושג לאיזה פרקים הגעתם...
טוב, אז בינתיים סתם אכתוב על הדמויות...הכתיבה עזור לי לזכור את ההתרחשויות בפרקים עד כה...
בואו ננסה לעשות קצת סדר בבלאגן...
בתחילת הסדרה היה מלך זקן שהוא במקרה אותו השחקן שהיה המלך הזקן ב"יי סאן". למלך הזה הייתה פילגש מלכותית שהיא מישיל שהיא אישה מאוד מחושבת ותככנית ששואפת להפוך למלכה. בינתיים היא לא ממש הצליחה למרות כל מאמציה...היא אמנם פיתתה את המלך "ג'ינג'י" שבא אחרי אותו מלך זקן (סלחו לי אבל אני לא מתמצאת בשמות ונראה לי שגם בהמשך אני לא אזכור את שמות כל הדמויות גם כי יש הרבה דמויות וגם כי מדובר בשמות שלא בדיוק קל לזכור אותם) אבל למרות שהפכה לפילגש שלו היא לא הצליחה להשיג את רצונותיה ואז היא העיפה אותו מתפקידו ומלך חדש החליף אותו...היא רצתה להפוך לפילגש של המלך החדש ג'ין-פיונג ולשלוט בו אבל אז חזרה מן המתים אישתו מאיה אותה חשבו למתה...ולא רק זה! היא חזרה בהריון! הבעיה הייתה שהיא ציפתה לתאומות והנבואה הייתה שהולדת תאומות תגרום לסיום השושלת וזה מה שקרה...כל בן שנולד למלך ולמלכה מאיה מת בסופו של דבר (3 נסיכים במספר). המלך שלא רצה שיגלו על התאומות הרחיק מהארמון את התינוקת שנולדה שניה ומי שגידלה אותה היא המשרתת האישית של המלך העונה לשם סו-הא. השנים חלפו, מישיל ממשיכה בתחבולותיה יחד עם אחיה האדיוט, בעלה הרשמי, בנם האדיוט כמו אחיה, המאהב שלה שהוא מפקד חשוב בצבא ובנם בו-ג'ונג (נראה לי שזהו שמו). מי שעוד תומכת במישיל היא הכוהנת של הארמון שאיו לי מושג איך קוראים לה...רק ברור שהיא לוקחת חלק בתחבולות של מישיל.
דוק-מן שהיא בעצם הנסיכה שהמלך ג'ין-פיונג הבריח מהארמון גדלה בעודה חושבת שסו-הא היא אמה. ההאראנג הראשי שהוא איש סודה של מישיל העונה לשם צ'ול-סוק מאתר את סו-הא ודוק-מן ורוצה לקחת אותן חזרה ל"גרים" (נראה לי שככה הם קראו למקום הזה בשילה. השתיים מצליחות לברוח ממנו אבל סו-הא מוצאת את מותה במדבר ודוק-מן מצליחה להגיע לגרים בשביל לחפש את "מונו" שהוא אדם שהיה נאמן למלך ודוק-מן שאינה יודעת עליו דבר רק מבינה שיש לו איזשהו קשר אליה והיא אפילו חושדת שהוא אביה. דוק-מן לא מצליחה למצוא את מונו אבל היא נתקלת בשני נוכלים: "ג'וקבונג" ו"גודו" שלמרות מעשה הנוכלות שביצעו הם הפכו לחברים טובים של דוק-מן (אותה הם חושבים לבן) ושלושתם הצטרפו לקבוצה מתלמדי ה"האראנג" עליה אחראי קים יו-שין.
קים יו-שין הוא בנו של קים סאו-יון שהיה לו תפקיד מאוד חשוב בממלכה אבל הוא סולק והורד בדרגות. סאו-יון נשוי לאחותו של המלך (השחקנית שגילמה את אמא של בוק-שיל ב"מאיזה כוכב את?")
טוב, אני אחכה לתגובות שלכן ובהתאם לפרקים בהן אתן נמצאות אני אגיב...
אגב, דנה...זיהית את המבוגר מבין "מועצת החכמים"? (כך אני קוראת לקבוצת האצילים שמתערבים בהחלטות המלך...). הוא הזקן ("שוקו-פאי" מהסדרה THANK YOU.
בתגובה ל: "Queen Seon Duk"...לאיזה פרק הגעתן? מאת: MyGirl סיימתי את פרק 12 וכרגיל אני כמעט לא מזהה אף אחד
ממש בקצרה על מה שקרה בפרקים האלה (אני משאירה רווח קטן למקרה שתרצו לעצור):
המעבר בין דוק-מן הצעיר/ה לבוגר/ת יותר היה מאוד טבעי לטעמי (יותר מהמעבר של אחותו, השחקנית הבוגרת נראית לי קצת קפואה לפעמים). אני מחבבת את השחקנית הראשית שהיא גם יפה וגם משכנעת כבן/טום בוי. בפרקים האחרונים ראינו את טבילת האש של דוקמן ולא מעט קטעי לחימה (את חלקם אני מודה שהרצתי, כי זה לא תמיד עושה לי טוב...). היו שם הרבה רגעים של חוסר ודאות, כשאי אפשר היה לדעת איך יסתיים הקרב...
וכרגיל יש לא מעט פוליטיקות בארמון, ורק מישיל לא מאבדת (כמעט) אף פעם את שלוותה ומנהלת את העניינים ביד רמה ובחיוך קטנטן וערמומי. וג'וקבונג הזה מתגלה כליצן לא קטן שיכול להביא תועלת. הוא הצחיק אותי בפרק 12
ושוב, אני לא מכורה לסדרה אבל נהנית לצפות בה והפרקים עוברים לי במהירות
בתגובה ל: יופי של סיכום! מאת: iDana למרות שאני חייבת לציין שהסצינה שבה הבחור הפחדן מצא את מותו בשדה הקרב אחרי שחיסל גנרל חשוב מהצבא של בקג'ה הייתה קשה לצפייה עם כל הדם...יחד עם זאת, הסצינה הייתה עצובה למרות שאם אף אחד מהם לא היה מוצא את מותו בעת הלחימה זה היה יותר מידי מוזר ולא אמין...
ככל שהעלילה מתקדמת כך אני מחבבת יותר את דמותה של מישיל... האמת, בדר"כ אני מאוד מחבבת את הדמויות של הרעות של הסדרה...כך גם ב"יי סאן" מאוד אהבתי את המלכה הרעה.
דנה, הנה תמונה של 10 ה"האראנג" הנבחרים:
מזהה את הראשון למעלה מימין? (מי שכתבתי לך שהוא מ"יי סאן") בסדרה הוא ללא זקן ולמען האמת, בינתיים בקושי רואים אותו.
בתגובה ל: אני כבר התרגלתי לקטעי הלחימה... מאת: MyGirl אני לא שונאת את דמותה של מישיל, אבל אי אפשר להגיד שאני מחבבת אותה. היא די משעשעת אותי, אבל יש לה צחוק מעצבן! במהלך קטעי הלחימה אני חששתי דווקא לחייו של אביו של יו-שין, כי גם אני לא חשבתי שכולם יחזרו הביתה בשלום...
בתגובה ל: יופי של סיכום! מאת: iDana
בתגובה ל: "Queen Seon Duk"...לאיזה פרק הגעתן? מאת: MyGirl כל הכבוד על ההשקעה. כשאת מתארת את הדמויות ולא רק מציינת את שמם אני לא הולכת לאיבוד אלא יודעת בדיוק למי הכוונה, תודה ענקית. לא מובן לי מדוע דוקמן נראת כ"כ צעירה לעומת התאומה שלה? לאן מונו נעלם ? הוא ישוב ? סיימתי רק את פרק 5 ( אל תחששי מכתיבתך המתקדמת) ובסצנה של השריפה בפונדק ועד לרדיפה במדבר הרגשתי כמו בסרט ה"צעקה", השומר מטעמה של מי-שיל לא נח לרגע ולמרות שנפגע ונפגע הוא כל פעם קם מחדש בימים האחרונים נשאבתי לתוך "אלג'ימה" , בתחילה נדהמתי מהאלימות הרבה אך כנראה שהתרגלתי כתבת על "אלג'ימה" בעבר? באם כן אשמח לקרוא
תוקן על ידי זרהמאד 26/11/2009 23:27
בתגובה ל: מעולה לינה, בדיוק מה שהייתי צריכה מאת: זרהמאד הוא נראה לי כמו דמות חשובה בעלילה כך שלדעתי עוד נראה אותו בעתיד. בינתיים נכון לפרק 12 הוא לא חזר.
עוד דמות שהיא דמות מפתח שגם לקחה חלק בלילה שבו נולדו התאומות ו-7 הכוכבים הפכו ל-8 הוא צ'ילסוק ולכן, גם הוא יחזור לדעתי.
זרהמאד, לא כתבתי על "אילג'ימה" כי בזמנו כשצפיתי בה לא כל כך התלהבתי ממנה...אמנם, נהניתי מהמשחק של ג'ונקי ושל עוד כמה דמויות אבל סיפור האהבה היה בעיני אחד המאכזבים...ודווקא אני מאוד אוהבת את השחקנית הראשית אבל ב"אילג'ימה" לא הצלחתי לחבב את דמותה בכלל.
בתגובה ל: אני מתארת לעצמי שמונו עוד ישוב... מאת: MyGirl מונו הוא דמות מפתח, ואני משערת שהוא ייקח חלק בחשיפת המוצא האמיתי של דוקמן [מחכה שזה יקרה כבר...].
וממה שקראתי דווקא The Return of iljimae מסקרנת אותי יותר מ"אילג'ימה". ואגב, כתבת פעם בקצרה על הסדרה:
בתגובה ל: "Queen Seon Duk"...לאיזה פרק הגעתן? מאת: MyGirl טוב, ככל שהעלילה מתקדמת כך הסדרה נעשית ליותר ויותר מענינת!!!
השם "סאדאם" אומר לכן משהו??? אם לא, אז אל תמשיכו לקרוא אם ככה כי מה שאני הולכת לכתוב עכשיו קשור להתפתחות מעניינת שקשורה לשם "סאדאם"
סוף סוף גילינו מהיכן מגיע כוחה ועוצמתה של מישיל!!! הרי הסיבה שבזכותה מישיל זוכה למעמד רם ונשארת בארמון הוא מאחר והאנשים בטוחים שהשמיים לצידה של מישיל מכיוון שבכל פעם שהתקיימה תפילה במקדש מישיל לקחה חלק בתפילה ואף הצליחה למסור לאנשים את דבר האלים ובנוסף לנבא מה עלול להתרחש באם התושבים יחליטו להתעלם מדברי האלים... הציבור האמין בה מכיוון שכל הנבואות שלה היו נכונות ומדוייקות ולכן יש כאלה שחושבים שמישיל היא לא בת אנוש שלמה אלא חצי בת אנוש וחצי בת אלים.
אך כעת התברר שבצעירותה מישיל הייתה מאוהבת בבחור בשם סאדאם (ההברה של השם היא שונה אך כך זה יותר קל לכתוב את השם) ולפני שמת (אחרי שעזבה אותו בעת שהיה בשליחות ונישאה לאחר) הוא מסר לה את "פריחת השזיף של סאדאם".
מדובר בספר יחיד במינו שמכיל מידע רב אודות האסטרונומיה, מידע שהטובים שבאסטרונומים והארכאולוגים לא מודעים ויודעים עליו. הודות לספר זה מישיל יודעת לחזות התרחשויות מסויימות שבמצב רגיל (וללא הספר) בתקופה ההיא זה היה בלתי אפשרי לחזות אותם. מישיל גם חיכתה לאדם זקן שהגיע מחוץ לגבולות שילה על מנת שיעזור לה לפענח את הכתוב בספר.
בעזרת ספר זה מישיל הצליחה להערים על כל הסובבים אותה שהאמינו באמת ובתמים שהשמיים מעבירים מסרים למישיל וכי הם לצידה.
הנה תמונה של מישיל הצעירה:
עוד התרחשות מאוד מפתיעה (ומשמחת!!!) היא שהתגלה כי סו-הא לא מתה במדבר והיא שבה לשילה יחד עם צ'ילסוק. הנה תמונה של השניים מאחורי הקלעים:
בתגובה ל: עוצמתה של מישיל נחשפה!!! מאת: MyGirl ודוקמאן כשתראה את סו-הא. בפרק 6 כאשר 2 התאומות נפגשות ו"מבלות" יחדיו לאף אחת מהן אין תחושת קרבה? בד"כ בין תאומים ישנה התחושה הזו ובכלל בסרטים/ סדרות נוטים לחזק את התחושה כאילו הם/ן מכירים או חשים רגש האחד לשני. למעט הקטע בו דוקמאן נזרקת מהסירה והנסיכה מנסה למשות אותה אין בינהן קשר. אולי התחזותה של דוקמאן לבן? ד"א- גם סיאולג'י מנהיג גאיה ( המקום אליו הגיעו דוקמאן והנסיכה) שיחק במלך סאן ,נכון ? הוא היה העוזר הסורר שעבר לצידה של הפטרונית.
בתגובה ל: מעניין איך מי- שיל תגיב כשתראה את צ'ילסוק מאת: זרהמאד לצערי כבר נחשפתי לכמה ספויילרים בלי להתכוון לכך
דווקא אהבתי את המפגש בין התאומות - שהתחיל במריבה והתפתח לידידות באופן טבעי ומכורח הנסיבות. עצם המפגש ביניהן היה גורלי...
וכן, השחקן שגילם את סיאולג'י מוכר לנו מ"יי סאן" [אותו לשם שינוי הצלחתי לזהות ]. והשם שלו מזכיר לי את שמו של הכלב החמוד מ"קופי פרינס" - סיאולג'ה
בתגובה ל: עוצמתה של מישיל נחשפה!!! מאת: MyGirl רק כשקראתי את ההודעה שלך קלטתי שיש לנו כאן שמות שנשמעים בהשפעה ערבית - סוהא, סדאם [שלא לדבר על הגמלים...].
אין ספק שמי-שיל יודעת להשתמש במידע לתועלתה, להפעיל אנשים כרצונה, ויש לה גם חושים מאוד מחודדים ויכולת תגובה מהירה. קשה להפתיע אותה! היא דמות מאוד מעניינת ולא שגרתית... והיה מרענן לראות את מישיל הצעירה, ולדעת שגם היא הייתה פעם מאוהבת באמת.
והיא גם יודעת ליהנות מהחיים - כאן אפשר לראות את סאול-וון מעניק לה טיפול אישי מפנק...
ואפשר להוציא קולקציית עגילים בהשראת הסדרה הזו
בתגובה ל: איזה קטע מאת: iDana הזמנתי עגילים בגוון ורוד אפרסק בדיוק כמו של הנסיכה (אחות של דוקמאן) . גם הטבעת של מי-שיל קורצת לי מאד
בתגובה ל: הייתי בשבוע שחלף בחנות "חרוז כזה" מאת: זרהמאד עד כמה שאני זוכרת ב"יי סאן" בכלל לא היו עגילים - רק טבעות וסיכות לשיער. ב"מלכה סון דוק" הנשים זוכות להתקשט במגוון תכשיטים וגם ללכת עם שיער גולש...
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד מכיון שאני חדשה בפורום אינני יודעת איזה סדרות כבר ראיתם. אבל כעת סיימתי לראות את Spring waltz ואהבתי אותה מאד. היא מרגשת מעניינת וסוחפת , אני ממליצה עליה מאד.
בתגובה ל: סדרה שראיתי מאת: ellar ראיתי אותה לפני כשנתיים ומאוד אהבתי אותה...אפילו כתבתי עליה בזמנו בפורום הישן בנענע...זה מה שכתבתי אז:
Spring Waltz היא סדרה קוריאנית בת 20 פרקים ששודרה בערוץ KBS2 בחודשים מרץ עד מאי בשנת 2006. היא אחת מארבע הסדרות הקרויות בשם עונות השנה אותן ביים הבמאי יהון סואק או. שלוש הסדרות האחרות הן: Winter Sonata, Autumn Tale ו – Summer Scent. אין קשר עלילתי בין הסדרות.
העלילה: מה יקרה אם לעולם לא תוכלי לשכוח מהאדם הזה? האדם איתו חלקת את אותו אביב? סו הו ואביו הנוכל שטו לעבר אי נידח שהיה אי הולדתו של האב. הם התארחו אצל שכנה שלה הייתה בת צעירה וחולה בשם יון יאנג ולמרות שלא היה לה הרבה מה להציע להם היא עזרה להם במעט שהיה לה. סו הו ויון יאנג הפכו לחברים מאוד טובים, מאחר ויון יאנג חולה היא נאלצה להישאר רוב הזמן בביתה מה שמנע ממנה להתיידד עם ילדים אחרים ולרכוש חברים. לכן, נוכחותו של סו הו מאוד שימחה אותה. אביו של סו הו גנב את כספה של שכנתו ונטש את בנו על האי. הכסף אותו גנב היה אמור לשמש לניתוח חשוב אותו הייתה צריכה לעשות יון יאנג. האם אובדת עצות החליטה לעזוב את האי ולחפש את אביו הנוכל של סו הו במטרה להשיב את כספה הגנוב. בו זמנית, סו הו שמרגיש אשם לנוכח מעשיו המחפירים של אביו מחליט לחפש אף הוא את אביו. הוא לוקח איתו את יון יאנג אך טרגדיה מביאה את כולם לבית החולים שבעיר. שם סו או פוגש באישה מעורערת שמבלבלת בינו לבין בנה שמת. בשביל להציל את חייה של יון יאנג מסכים סו או לעזוב את הארץ עם האישה המעורערת ועם בעלה בתנאי שאלה ישלמו עבור הניתוח של חברתו. הדרכים של הילדים סו או ויון יאנג מופרדות אך 15 שנים מאוחר יותר השניים נפגשים מחדש.
דעתי על הסדרה: סדרה שהפגישה אותי שוב עם השחקן המקסים דניאל האני. למעשה, בגללו החלטתי לצפות בסדרה. כשראיתי אותו ב"סאם סון המתוקה" לא התלהבתי ממנו אבל פה הוא עושה תפקיד הרבה יותר מוצלח לטעמי. השיפור שלו בשפה הקוריאנית ניכר וגם נהניתי מהמשחק שלו. הייתה לו דמות הרבה יותר מעניינת מדמותו ב"סאם סון". השחקנית הראשית מקסימה! היא כל כך חמודה ושיחקה מצויין ועם הרבה רגש. את השחקן הראשי פחות אהבתי (העדפתי את דניאל האני שגילם את הדמות הגברית המשנית) אבל גם הוא שיחק טוב מאוד ובצורה מאוד משכנעת, עד כדי כך משכנעת שלמרות שכל כך חיבבתי והעדפתי את דניאל האני רציתי שהשחקן שגילם את הדמות הראשית יישאר לצידה של הכוכבת הראשית. הסדרה מקסימה, מאוד מרגשת ורומנטית...אפשר לקלוט את האווירה דרך פס הקול העדין והמקסים... מה שכן, יש לסדרה 20 פרקים ואני חושבת שאפשר היה לוותר על 4 פרקים ולסיים את הסדרה אחרי 16 פרקים כמו בסדרה קוריאנית ממוצעת...רק שפה הייתי מוותרת על הפרקים הראשונים...בתחילת העלילה מראים לנו את ההתרחשויות של הדמויות הראשיות כשהיו ילדים וזה נמשך ב-4 הפרקים הראשונים כשבפרק החמישי יש מן הקדמה שמסכמת את כל האירועים העיקריים שקרו בארבעה הפרקים הראשונים...מה שאומר שגם מי שמתחיל לצפות בסדרה רק מפרק 5 יכול להבין יפה מאוד את כל מה שקרה עד כה...טוב, אולי מומלץ גם לראות את פרק 4, בו למעשה יש את המעבר בזמן אבל אני חושבת ש-4 פרקים שהראו את העלילה ב-15 שנים קודם לכן זה קצת יותר מידי. אבל למרות זאת אני ממליצה על הסדרה הזאת...מאוד נהניתי ממנה!!!
בתגובה ל: סדרה ממש חמודה! מאת: MyGirl הנה תמונה של הקאסט:
והראשית מ"Spring Waltz" תככב בסדרה "Dong Yi", הסדרה ההסטורית שתעלה לשידור במרץ 2010 בקוריאה ולצידה יככב ג'י ג'ין-הי.
דניאל האני לעומתם לא משחקן כרגע בסדרות קוריאניות אלא עבר לארה"ב שם הוא משחק ב"Three Rivers" הכושלת.
השחקן הראשי שיחק השנה ב"Friend Our Legend":
בתגובה ל: סדרה ממש חמודה! מאת: MyGirl תודה על התשובה הממצה, כפי שכתבתי אני חדשה בפורום ומאד אוהבת את הסדרות הקוריאניות, כך שאשמח לכל המלצה ושוב תודה אלה
בתגובה ל: תודה ל-MyGirl מאת: ellar הנה רשימה של 10 סדרות שאני ממליצה עליהן בחום:
BAD COUPLE SAVE THE LAST DANCE FOR ME NEW HEART THANK YOU MY GIRL BICHUNMOO DAMO DELIGHTFUL GIRL,CHOON HYANG SAD SONATA (יפה אך טראגית) THAT FOOL
ולמרות שכבר ציינתי 10 סדרות אני אמליץ לך גם על LOVERS בכיכובו של ליסאו-ג'ין כוכב "המלך סאן".
משום מה, מהסדרות של השנה האחרונה אין לי למעשה על מהלהמליץ חוץ מ"CITY HALL" שמאוד נהניתי ממנה...שאר הסדרות של 2009 שיצא לי לראות אותן לא היו משהו מיוחד.
בתגובה ל: סדרות קוריאניות מומלצות... מאת: MyGirl תודה לMyGirl על ההמלצות. אודה באם תמשיכי להעביר לי המלצות וכמובן שגם אני אעשה זאת. את Lovers התחלתי לראות ואינני יכולה להמשיך כי הם כותבים שחלק מהסדרה בתיקון. בהערכה אלה.
בתגובה ל: סדרות קוריאניות מומלצות... מאת: MyGirl ו-THAT FOOL שייכת גם היא לשנת 2009 שהביאה לנו גם את "קין והבל" [שהייתה לא רעה לטעמי], "המלכה סון דוק" [שעושה רושם טוב בסה"כ] ו-Boys over flowers [לא צפיתי בה, אבל הבנתי שהיא די מהנה, לא?]. ויש גם סדרות מהשנה הזו שמסקרנות אותי כמו A Man's Story, Shining Inheritance, The Sons of Sol Pharmacy House, ו-The Return of Iljimae. אולי עוד ייצא משהו טוב מהשנה הזו
בתגובה ל: שכחת להזהיר שגם 'דאמו' טרגית... מאת: iDana ומאוד נהניתי ממנה...BOF הייתה סדרה חביבה עם פס קול מדהים!!!
לכתוב לך על הסדרות שנמצאות אצלי על הכוונת? טוב, זה הולך ככה:
TAZZA - אני יודעת שהסדרה לא הייתה להיט אבל הקאסט מעולה כך שאתן לסדרה צ'אנס.
THE RETURN OF ILJIMAE - ממש השבוע סיימו לתרגם אותה לספרדית כך שאני מתכוונת לצפות בה בעתיד הקרוב
YOU'RE BEAUTIFUL - כבר מתורגמים 12 פרקים מתוך ה-16 לעברית כך שנראה לי שאצפה בה כבר בתחילת החודש הבא...הרי גם ככה אני צריכה להוריד הילוך על "המלכה סאון-דוק" מאחר ותירגמו אותה לאנגלית עד פרק 47 בלבד וזאת למרות ששודרו כבר 54 פרקים עד כה.
GOLDEN BRIDE - הסדרה הזאת מסקרנת אותי כבר זמן רב...יש בה לא מעט פרקים (64) אבל בתכנון שלי לצפות בה.
SHINING INHERITANCE - אני מחכה שאיזו קבוצת תרגום בספרדית תסיים לתרגם אותה כבר! כל כך הרבה קבוצות לקחו אותה לפרויקט אבל אף אחת לא סיימה אותה...מה שבטוח, מסקרן אותי לצפות בה אחרי כל הביקורות החיוביות.
SOUL - מתכוונת לצפות בה רק בגלל לי סאו-ג'ין...לא מתלהבת מאימה ועוד פחות כשמדובר באימה נוסח דרום קוריאה.
CREATING DESTINY - סדרה חדישה בת 37 פרקים בכיכובה של יוג'ין, שחקנית שאני מאוד אוהבת.
SMILE, YOU - עוד סדרה קוריאנית ארוכה יחסית בת כ-50 פרקים בכיכובו של המשני מ"זמן בין כלב וזאב".
טוב, אני אעצור פה כי הרשימה עלולה לא להסתיים
בתגובה ל: צודקת! That Fool זאת סדרה מהשנה! מאת: MyGirl בכל מה שקשור למלכה - אבל זה קשה... סיימתי את פרק 19, ולאור ההתרחשויות בסופו והפרומונובלה, אני כנראה לא אתאפק ואראה היום גם את פרק 20, לפני שהעומס השבועי מתחיל. בכל מקרה, יש לי את הפרקים של 'הונג גיל דונג' מוכנים, בזמן שאני ממתינה לתרגומים של המלכה סון דוק... מקווה שזה לא יבלבל אותי לצפות בשתי סדרות תקופתיות במקביל [בסה"כ מדובר בתקופה שונה ובסגנון שונה].
ויש ה-מ-ו-ן סדרות שנמצאות אצלי על הכוונת, אבל גם אם אקח שנת חופש - כנראה לא אספיק הכל [בגלל זה אני שמחה שיש גם סדרות שלא בא לי לראות...].
בתגובה ל: גם אני צריכה להוריד הילוך מאת: iDana לדרמה קוראים WHO ARE YOU? (או בעברית: "מי אתה?"). היא "קצת" ישנה (משנת 2008). גם לינה וזרה מאוד צפו בה בעבר, והביקורות של שתיהן, היו בסה"כ, די חיוביות. לדרמה הזאת יש כתוביות בעברית, אחרת לא הייתי מורידה אותה (האנגלית שלי בסדר יחסית, אבל בכל-זאת אני מעדיפה לצפות בדרמה שיש בה כתוביות בשפת-האם שלי, כי זה הכי נוח). אבל לא נראה לי שאצפה בה מייד עם סיום ההורדה- גם צריכה למצוא זמן פנוי ומתאים לצפייה, וגם זה לא בריא למרכיבת משקפיים כמוני (אפילו שיש לי מספר קטן) להיות מול הצג מול 2 סדרות ברציפות.
בתגובה ל: גם אני עכשיו מורידה דרמה קוריאנית. מאת: ההרצליינית נהנתי ממנה ושווה להכניסה לרשימת הממתינות.
בתגובה ל: גם אני עכשיו מורידה דרמה קוריאנית. מאת: ההרצליינית מחכה לקרוא התרשמויות שלך מהסדרה! אני די נהניתי ממנה. במיוחד בזכות השחקן הראשי המקסים שעושה עבודה נהדרת ומשכנעת!
בתגובה ל: גם אני צריכה להוריד הילוך מאת: iDana בסופו של דבר זה לא היה מונו זה שחשף את האמת וגם לא צ'ילסוק...האמת התגלתה הרבה יותר מהר ממה שציפיתי והפרקים האלה היו מאוד מותחים! גם אני לא יכולתי שלא לצפות בפרקים 19 ו- 20 באותו היום.
התפלאתי לגלות שיו-שין ידע שדוקמן היא אישה...מה שכן, הוא לא ידע מההתחלה כי הראו את הפלאשבק שבו הוא ראה אותה ב"גיגית" בהיותה כבר בוגרת.
תיארתי לעצמי שהציור שמישיל ציירה (עם הסכין הקטנה של המלך) יעזור בגילוי זהותה של דוקמן...כשהנסיכה ראתה את הציור היא מייד הבינה שמדובר בסכין הנמצאת בבעלותה של דוקמן.
דנה, אני לא חושבת שתיהייה לך בעיה לצפות בשתי הסדרות האלו במקביל כי בסה"כ מדובר בסדרות מאוד שונות זו מזו...התקופה היא שונה וכן התפאורה והלבוש.
שמתי לב שהתרגום לאנגלית של WITH2S הוא איטי יחסית והפעם האחרונה שהוציאו כתוביות היה ב-16 לחודש אז החלטתי להאיט בצורה משמעותית את הצפיה ולכן, התחלתי לצפות ב"You're Beautiful"...כבר תורגמו 14 פרקים לעברית כך שאני מתארת לעצמי שהתרגום לשני הפרקים האחרונים יצא כשאני אגיע לפרקים האחרונים לצפיה. גם יש לי את "Be Strong Geum Soon", כך שלא חסר לי במה לצפות...זאת הפעם הראשונה שאני צופה ב-3 סדרות במקביל.
אגב, דנה...קראתי שהרייטינג של "המלכה" ירד בצורה משמעותית בגלל התרחשות מסויימת בעלילה...אני לא כותבת לך מהי ההתרחשות בשביל לא לספיילר...למעשה, לא ידוע לי הספויילר במלואו אלא רק בצורה כללית וטוב שככה! אני מעדיפה לא לדעת ספויילרים בסדרות הקוריאניות.
בתגובה ל: מבינה אותך!!! (לפרק 20) מאת: MyGirl כי הפרקים באמת הולכים ונעשים יותר מותחים ומעניינים! במיוחד הסצנות עם דוקמן ויו-שין [זה לקח זמן, אבל עכשיו אני ממש מסמפטת את השחקן והדמות].
נראה לי שאני אמשיך להתמקד במלכה ואצפה בכמה פרקים שייצא לי, ומקסימום אאלץ לעשות הפסקה לקראת הסוף. פרקים 48-51 כבר תורגמו, ובקרוב ישוחררו ל"עם" ולא רק למנויי ה-VIA, ועד שאגיע לפרקים הנ"ל ייקח עוד לא מעט זמן [סיימתי לצפות בפרק 23]. אני מעדיפה לא להתחיל לצפות מיד ב"הונג גיל דונג" כי בסדרות ההיסטוריות יש בד"כ הרבה דמויות ולוקח לי זמן להיכנס לזה [שמתי לב גם שהפרקים הראשונים בסדרה ממש ארוכים וזה קצת מרתיע אותי. אצפה בהם כנראה בחלקים].
ולגבי הספויילרים - אני חושבת שאני יודעת למה את מתכוונת, כי גם אני נתקלתי באיזשהו מידע לגבי התרחשות שכנראה אכזבה את הצופים [וזה היה בכלל בתגובה לפוסט על סדרה אחרת!]. ובכל זאת, הרייטינג עדיין גבוה למדי והסדרה ממוקמת בצמרת טבלת הרייטינג. יכול להיות שגם ההארכה של הסדרה משפיעה... אני מניחה שככל שנתקרב לסוף יש יותר סכנה להיתקל בספויילרים קריטיים [אני נתקלתי בכמה לצערי כשחיפשתי שיר או מידע על אחד השחקנים].
בתגובה ל: קשה לי להאט את הצפייה מאת: iDana אם ככה, אז בטח יסיימו לתרגם את הסדרה כמה ימים אחרי שישודר הפרק האחרון...נראה לי שהפרק האחרון ישודר לקראת סוף חודש דצמבר (22 לחודש?) אז אני מקווה לסיים את הסדרה כבר השנה
שמחה לקרוא שאת מסמפטת את השחקן! האמת, אני אוהבת אותו יותר בסדרות עכשויות אבל גם פה הוא עושה עבודה טובה
לא חשבתי שאצליח לחבב את הדמות של השחקנית שמגלמת את מישיל כי עד כה לא הצלחתי לסמפט את הדמויות שהיא גילמה בסדרות אחרות שראיתי בכיכובה. אבל פה היא הפתיעה אותי לטובה!
בתגובה ל: טוב לשמוע שהתרגום הושלם עד פרק 51... מאת: MyGirl הופתעתי לקרוא שבתחילה דובר על כך שהשחקנית גו היון ג'אנג תגלם את התפקיד של המלכה סון דוק. בינתיים נראה שהיא המלכה האמיתית של הסדרה!
וליו-שין יש כזה מבט חזק וחודר... בפרקים האחרונים שראיתי הוא ממש הרשים אותי.
ונקווה שהתרגום יושלם במהרה. יש לי הרגשה שדווקא עם הפרקים האחרונים הם יתעכבו [זו תקופת חג המולד והסילבסטר].
בתגובה ל: צודקת! That Fool זאת סדרה מהשנה! מאת: MyGirl באיזה ערוץ רואים את soul
אם את מעוניינת בלינקים להורדה - תכתבי לי ואשלח לך הודעה אישית
תוקן על ידי iDana 29/11/2009 20:8
בתגובה ל: יש אתרים לצפייה ישירה מאת: iDana תודה דנה, אשמח אם תשלחי לי לינקים להורדה.
אלה
בתגובה ל: סדרות מאת: ellar ללא תוכן
בתגובה ל: סדרות קוריאניות מומלצות... מאת: MyGirl חלק מהסדרות כבר שודרו/נצפו כאן, נראה לי שחלקן הן ממש ה"בייסיקס" של הז'אנר [אישית זה לא הז'אנר המועדף עליי, אני רואה מדי פעם קומדיה רומנטית לשם גיוון]:
בתגובה ל: ב-Dramabeans יש פוסט המלצות לקומדיות רומנטיות מאת: iDana מלבד Shining Inheritance שאותה אראה רק כשהתרגום לספרדית יושלם.
בתגובה ל: וואוו! נראה לי שראיתי את כל הרשימה מאת: MyGirl ומעניין שבארצנו שודרו חמש מהסדרות מהרשימה הנ"ל [מתוך תשע סדרות ששודרו בסה"כ אאל"ט].
לא תמיד אני מסכימה עם כותבת הבלוג [היא לא אוהבת דרמות תקופתיות ארוכות וקטלה קשות את LOVERS למשל], אבל אני חותמת על מה שהיא כתבה לגבי "פול האוס" :
This is one of those “shut your brain off and enjoy” dramas
בתגובה ל: למה זה לא מפתיע אותי? מאת: iDana שאלו בפורום "הוט" מה ישודר אחרי פול האוס והתשובה הייתה שעדיין לא יכולים לפרסם. האמת, התשובה הזאת שניתנה היא מאכזבת אותי וגורמת לי לחשוב שאולי מכיוון שיש כוונה לשים עוד סדרה בשידור חוזר הם לא רוצים כבר מעכשיו לחשוף את זה. הרי שאם הכוונה היא לשדר סדרה חדשה אז הם היו ממהרים לפרסם עליה מידע בכדי שצופים יתחברו לפלטינה.
אני יודעת שכבר כתבתי את זה בעבר (וזה לא יצא לפועל בסופו של דבר) אבל אם אחרי "פול האוס" ישימו עוד סדרה קוריאנית בשידור חוזר אני אוותר על הערוץ כי גם ככה אין אף טלנובלה שאני לא אוכל להסתדר בלעדיה...ויסלח לי חורחה!!!
בתגובה ל: אגב "פול האוס"... מאת: MyGirl ללא תוכן
בתגובה ל: אגב "פול האוס"... מאת: MyGirl אני אוהבת אותן עם הרבה רומנטיקה, דרמה ורגעים קומיים. לא טרגדיות. יש לך סדרות טובות להמליץ לי? אולי כאלה שלא שמעו עליהם הרבה? טנקס :]]
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: היי רציתי לבקש המלצה לדרמה. מאת: יוליה מה עוד שנותרו רק עוד 2 פרקים לתרגום בעיברית. התגובות חיוביות מאד . צפית ב "סיטי הול" ? סדרה נהדרת גם היא מתורגמת לעיברית. הסדרה WHO ARE YOU מאד יפה אבל לא קומית (אבל יש רומנטיקה במינון קוראני כמובן)
בתגובה ל: You’re Beautiful מומלצת עפ"י מה שקראתי מאת: זרהמאד מאוד מומלצת. HONG GIL DONG היא תקופתית במקרה? תודה רבה על ההמלצות :]
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: את יורביוטיפול בדיוק סיימתי =) מאת: יוליה עפ"י מה שקראתי זה משהו בסגנון רובין הוד המפורסם . העלילה היא היסטורית עם נגיעות מודרניות על הונג גיל דונג בנו הלא חוקי של שר שבגלל מצבו הוא גונב מהעשירים ומעביר לעניים . כמובן שישנה גם אהבה על הפרק וקצת מאומנויות הלחימה אבל לצערי לא אוכל להרחיב מאחר ועוד לא צפיתי בה. הנה קטע קצר זהירות עלול לספיילר
ד"א יש המשווים אותה ל "אלג'ימה" בה אני צופה בימים אלו , סדרה נחמדה (טרם סיימתי) עם לא מעט אלימות אבל משחק אדיר של ג'ונקי .
מה עם סיכום על "יור ביוטיפול" ? איך התרשמת?
תוקן על ידי זרהמאד 1/12/2009 15:43
בתגובה ל: HONG GIL DONG מבוססת על סיפור עממי מאת: זרהמאד הונג גינג דול נראה מעניין, אולי יום אחד אגיע לזה :] יור ביוטיפול זו סדרה קוריאנית מקסימה ונהדרת, שם גם התאהבתי בראשי וכעת הוא שומר המסך שלי בפלא.
בששבוע הבא[אחרי המבחן האחרון שלי] אני כנראה אעשה סיקור לסדרה.
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: תודה. מאת: יוליה ללא תוכן
בתגובה ל: HONG GIL DONG מבוססת על סיפור עממי מאת: זרהמאד התכוונתי להתחיל לצפות בה [הפרקים כבר מחכים...], אבל אז עלה הרעיון להתחיל לצפות במלכה סון דוק והשאר היסטוריה... בכל אופן, לפני שמתחילים לצפות בסדרה, אני ממליצה לקרוא את הספיישל של לינה, ובייחוד את מה שהיא כתבה לגבי הסוף:
בתגובה ל: היי רציתי לבקש המלצה לדרמה. מאת: יוליה זאת סדרה ממש חמודה! בהתחלה לא כל כך רציתי לצפות בה כי השחקן הראשי לא ממש נראה מעניין ומושך מבחינה חיצונית אבל הסדרה הייתה מאוד מהנה.