הסדרה הקוראנית Iljimae מבית SBS הופקה בשנת 2008 ובעיקרה מבוססת על אגדת רובין הוד שאנו מכירים ועל בסיס סיפורי קומיקס קוראנים. לפני שאתחיל אני חייבת לציין כי זה הולך להיות ארוך ומורכב וזאת בגלל שישנן דמויות רבות בסדרה בדרך כזו או אחרת כולן דמויות עיקריות. הקאסט:
גום אה/יונג אי / אילג'ימה - השחקן לי ג'ונקי ג'ה-דול/ שי הו - השחקן פארק שי הו בנה של דאן אי סה-דול אביו המאמץ של גום-אה וג'ה דול , בן זוגה של דאן אי דאן אי- אימו של ג'ה דול והאם המאמצת של גום-אה
גום -אה הינו בנו של אציל ששירת את המלך בתקופת שושלת צ'וסון. ככזה הוא גדל כבן עשירים אך עם אהדה לזולת וכיבוד הוריו ואחותו. בתקופה הזו הבדלי המעמדות הורגשה היטב בין מעוטי היכולת ומשפחות האצילים ( כדוגמת שרים, שופטים וכד') ואלו זילזלו בכבודם של משרתיהם ופגעו בהם. כבר בתחילת הסדרה נחשף גום -אה לרצח של אביו ע"י בני מעמדו , שקינאו במערכת היחסים של האב עם המלך. תוך כדי חתירה תחתיו והאשמות שווא, האב מוכרז כבוגד כאמור נרצח , ביתו הוחרם ואישתו ובתו הופכות לשפחות. את גום-אה מציל סה - דול שעסק לא מעט זמן כגנב מזון כדי לשרוד . סה דול חי חיים משותפים עם זוגתו (ללא נישואים רשמיים) דאן-אי ויחדיו הם מגדלים את ג'ה-דול בנה של דאן-אי מאציל אשר בביתו היא עבדה כשפחה. בחוסר ברירה נאלצת דאן - אי למסור את בנה לאציל אחר בטענה כי זהו בנו כדי למנוע ממנו עונש על גנבות שביצע אביו וחיי עוני . האציל (שר בממשלה ) מקבל אותו למורת רוחם של אשתו החמדנית ובנו העצלן ואילו בתו און צ'ה,היחידה שמעריכה אחיה למחצה ולא משפילה ורומסת את כבודו . ג'ה דול (ששמו הוחלף בעקבות האימוץ לשי-הו) גודל להיות לוחם מצטיין , ענו וחכם המפתח רגשות לאחותו און צ'ה אך מדחיק אותם בגלל המחשבה (המוטעית) שהם אחים למחצה. יונג-אי (גום-אה) גודל להיות מעיין "נער רחוב" אשר לא מתמיד בלימודיו ומדחיק את כל הסבל שעבר בילדותו -צפייה ברצח אביו, סיקול אימו הביולוגית באבנים, נסיונות להרגו בגלל היותו בן של "בוגד" ורדיפה ע"י השלטונות. כאשר זכרונות ילדותו עולים הוא נשבע לאתר את הרוצח ולנקום את רצח אביו ע"י חרב ספציפית אותה הוא זוכר במדוייק . הוא מבקש מאביו המאמץ כי ילמדו את אומנות הגנבות /פריצות . כמסופר באגדה הוא פורץ לבתי העשירים כדי למצוא את החרב ובמקביל גונב אוצרות ומחלק לעניים כדי שיוכלו לקנות אוכל ותרופות . את אומנויות הלחימה הוא לומד מיונג-צה - רוצח שכיר שפרש לאחר שמאס ברציחת ילדים ונשים בפקודת המלך. כעת גום-אה מומחה בפריצות ובאומנויות הלחימה הופך להיות אילג'ימה , גיבור העם , המושיע . את חותמו מטביע אילג'ימה לאחר הפריצות עם ציור של ענף עץ שזיף אדום ,מעורר את חמתו של המלך והופך להיות נרדף . דעתי על הסדרה : החל מהפרק הראשון התאהבתי בג'ונקי כשחקן. יכולות המשחק שלו הן אדירות , הוא החליף דמויות בקצב מסחרר ולכל דמות הוא נכנס כמו כפפת משי ליד , אדיר. בפרק החמישי התחברתי לעלילה (האלימות הרתיעה אותי בפרקים הראשונים ) שהפכה להיות מעניינת ומותחת עד הסוף. הרומנטיקה קצת חסרה ( נו, מה חדש?) - גום-אה וג'ה דול מאוהבים שניהם באון צ'ה וחשבתי על משולש מעניין בין (ספויילר) 2 אחים לאון צ'ה אך זאת מעדיפה את אילג'ימה שכמובן לא חושף את פניו .
קליפ עם רוב השחקנים מהקאסט
שיר הנושא של הסדרה
לגירסה זו של SBS שהופקה בשנת 2008 יצאה גרסה נוספת ע"י MBC עוד שזו רצה על המסכים בקוריאה ונקראה "החזרה לאילג'ימה". בגלל מלחמות של זכויות יוצרים על חוברות הקומיקס יצאו שתי הגרסאות בתקופה כמעט חופפת.
בתגובה ל: השירשור האסייתי מאת: זרהמאד הסדרה הקוראנית Iljimae מבית SBS הופקה בשנת 2008 ובעיקרה מבוססת על אגדת רובין הוד שאנו מכירים ועל בסיס סיפורי קומיקס קוראנים. לפני שאתחיל אני חייבת לציין כי זה הולך להיות ארוך ומורכב וזאת בגלל שישנן דמויות רבות בסדרה בדרך כזו או אחרת כולן דמויות עיקריות. הקאסט:
גום אה/יונג אי / אילג'ימה - השחקן לי ג'ונקי ג'ה-דול/ שי הו - השחקן פארק שי הו בנה של דאן אי סה-דול אביו המאמץ של גום-אה וג'ה דול , בן זוגה של דאן אי דאן אי- אימו של ג'ה דול והאם המאמצת של גום-אה
גום -אה הינו בנו של אציל ששירת את המלך בתקופת שושלת צ'וסון. ככזה הוא גדל כבן עשירים אך עם אהדה לזולת וכיבוד הוריו ואחותו. בתקופה הזו הבדלי המעמדות הורגשה היטב בין מעוטי היכולת ומשפחות האצילים ( כדוגמת שרים, שופטים וכד') ואלו זילזלו בכבודם של משרתיהם ופגעו בהם. כבר בתחילת הסדרה נחשף גום -אה לרצח של אביו ע"י בני מעמדו , שקינאו במערכת היחסים של האב עם המלך. תוך כדי חתירה תחתיו והאשמות שווא, האב מוכרז כבוגד כאמור נרצח , ביתו הוחרם ואישתו ובתו הופכות לשפחות. את גום-אה מציל סה - דול שעסק לא מעט זמן כגנב מזון כדי לשרוד . סה דול חי חיים משותפים עם זוגתו (ללא נישואים רשמיים) דאן-אי ויחדיו הם מגדלים את ג'ה-דול בנה של דאן-אי מאציל אשר בביתו היא עבדה כשפחה. בחוסר ברירה נאלצת דאן - אי למסור את בנה לאציל אחר בטענה כי זהו בנו כדי למנוע ממנו עונש על גנבות שביצע אביו וחיי עוני . האציל (שר בממשלה ) מקבל אותו למורת רוחם של אשתו החמדנית ובנו העצלן ואילו בתו און צ'ה,היחידה שמעריכה אחיה למחצה ולא משפילה ורומסת את כבודו . ג'ה דול (ששמו הוחלף בעקבות האימוץ לשי-הו) גודל להיות לוחם מצטיין , ענו וחכם המפתח רגשות לאחותו און צ'ה אך מדחיק אותם בגלל המחשבה (המוטעית) שהם אחים למחצה. יונג-אי (גום-אה) גודל להיות מעיין "נער רחוב" אשר לא מתמיד בלימודיו ומדחיק את כל הסבל שעבר בילדותו -צפייה ברצח אביו, סיקול אימו הביולוגית באבנים, נסיונות להרגו בגלל היותו בן של "בוגד" ורדיפה ע"י השלטונות. כאשר זכרונות ילדותו עולים הוא נשבע לאתר את הרוצח ולנקום את רצח אביו ע"י חרב ספציפית אותה הוא זוכר במדוייק . הוא מבקש מאביו המאמץ כי ילמדו את אומנות הגנבות /פריצות . כמסופר באגדה הוא פורץ לבתי העשירים כדי למצוא את החרב ובמקביל גונב אוצרות ומחלק לעניים כדי שיוכלו לקנות אוכל ותרופות . את אומנויות הלחימה הוא לומד מיונג-צה - רוצח שכיר שפרש לאחר שמאס ברציחת ילדים ונשים בפקודת המלך. כעת גום-אה מומחה בפריצות ובאומנויות הלחימה הופך להיות אילג'ימה , גיבור העם , המושיע . את חותמו מטביע אילג'ימה לאחר הפריצות עם ציור של ענף עץ שזיף אדום ,מעורר את חמתו של המלך והופך להיות נרדף . דעתי על הסדרה : החל מהפרק הראשון התאהבתי בג'ונקי כשחקן. יכולות המשחק שלו הן אדירות , הוא החליף דמויות בקצב מסחרר ולכל דמות הוא נכנס כמו כפפת משי ליד , אדיר. בפרק החמישי התחברתי לעלילה (האלימות הרתיעה אותי בפרקים הראשונים ) שהפכה להיות מעניינת ומותחת עד הסוף. הרומנטיקה קצת חסרה ( נו, מה חדש?) - גום-אה וג'ה דול מאוהבים שניהם באון צ'ה וחשבתי על משולש מעניין בין (ספויילר) 2 אחים לאון צ'ה אך זאת מעדיפה את אילג'ימה שכמובן לא חושף את פניו .
קליפ עם רוב השחקנים מהקאסט
שיר הנושא של הסדרה
לגירסה זו של SBS שהופקה בשנת 2008 יצאה גרסה נוספת ע"י MBC עוד שזו רצה על המסכים בקוריאה ונקראה "החזרה לאילג'ימה". בגלל מלחמות של זכויות יוצרים על חוברות הקומיקס יצאו שתי הגרסאות בתקופה כמעט חופפת.
בהמשך אוסיף תמונות מהסדרה(משום מה המחשב מתעלל בי)
תוקן על ידי זרהמאד 21/12/2009 17:43
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: Iljimae כולל מאת: זרהמאד תודה על הספיישל של "אילג'ימה"! אני שמחה לקרוא שנהנית מהסדרה! ג'ונקי שיחק בסדרה הזאת מאוד יפה! היו עוד דמויות שמאוד אהבתי. אבל דווקא מהכוכבת הראשית מאוד מאוד התאכזבתי! במיוחד לאור העובדה שמאוד חיבבתי את השחקנית הזאת אחרי שראיתי אותה בסדרה היפה "Spring Waltz"...אבל פה התפקיד שלה היה מאוד מאכזב.
את "שובו של אילג'ימה" אני מתכוונת לראות ממש בקרוב! סיימו לתרגם אותה (לספרדית) לפני כשבועיים כך שהיא כבר על הכוונת שלי. זרהמאד, את יודעת שהכוכב של "שובו של אילג'ימה" הוא המשני ב"ליידי קסטל"? איך התרשמת מהשחקן הזה? שיחק טוב?
בתגובה ל: זרהמאד! מאת: MyGirl השחקן Jung Il Woo שיחק בליידי קסטל את העו"ד המתוק לי טה יון. הוא מרשים בהחלט למרות שבסצינות מסויימת כעסתי על כך שהוא השפיל את השחקן הראשי אחכה לשמוע את דעתך על "שובו של אלג'ימה" רק בכדי להשוות ל"אילג'ימה" של ג'ונקי.
לינה, ראית את "המלך והליצן" ? ממליצה?
בתגובה ל: תודה מאת: זרהמאד גום -אה ואון צ'ה בילדותם על עץ השזיף האדום
ובגיל מאוחר יותר
און צ'ה ו"אחיה" למחצה ג'ה דול
שביל האורות שהכין ג'ה דול לאון צ'ה כדי שלא תצעד בחושך
ענף השזיף האדום , חותמו של אילג'ימה
אילג'ימה ואון צ'ה על אותו העץ מילדותם
אח , הנקמה המתוקה
קצת השוואה מול "המלך סאן"
הארמון
המלך
המליאה
כלה ביום חתונתה
בגדי אבל
ואחרון חביב "טקס הבקשה" לפרנסה והצלחה
בתגובה ל: תמונות מ"אילג'ימה" מאת: זרהמאד [חוץ מהאחרונה שלא ממש עשתה לי תיאבון...]
בתגובה ל: Iljimae כולל מאת: זרהמאד אני עדיין בהתלבטות אם לצפות בסדרה [בעיקר בגלל האלימות ומכיוון שרשימת הצפייה שלי כ"כ ארוכה]. אני מודה שג'ונקי מסקרן אותי מאוד, אבל לא ממש התחברתי לדמותו ב"מיי גירל" וב"זמן בין כלב וזאב". אולי "אילג'ימה" יעשה את השינוי
בתגובה ל: השירשור האסייתי מאת: זרהמאד את בטוחה? כי זה לא נראה הוא... הוא דווקא מזכיר לי שחקן אחר...את לי ג'ונג ג'ין המאמי שכיכב בסדרה 9 END 2 OUT...
הנה תמונה שלו...
בתגובה ל: זה סו ג'י-סוב? מאת: MyGirl אבל זה הוא ללא ספק ראיתי אלבום שלם שלו מתוך פרסומת לקלווין קליין נפלתי מהכסא לשטיח - זה לא אמיתי
בתגובה ל: זה סו ג'י-סוב? מאת: MyGirl אחד השחקנים הקוריאנים האהובים עליי הכותרת בשרשור שלו ב-SOOMPI היא:
So Ji Sub, SEXY SEXY SEXY MAN and a great actor
ואני חותמת על כל מילה
אגב זרהמאד, אם את לא חוששת מדרמה טרגית, ראיתי שהדרמה בכיכובו, Sorry I love you תורגמה במלואה לעברית. סו ג'י סוב עושה שם תפקיד מדהים שקשה לתאר במילים... [אגב, מתוך סקרנות הסתכלתי איך תרגמו לעברית את אחד המשפטים בסוף הפרק האחרון. נדמה לי שבכל שפה יש גרסה שונה - בדקתי באנגלית, בספרדית ובעברית, ולי יש את הגרסה שנראית יותר הגיונית בעיניי].
ואגב 2, לאחרונה היו שמועות על רומן בין ג'י סוב והאן ג'י מין ואפילו על פעמוני חתונה - הכל בגלל שהשניים נצפו לכאורה באירועים נפרדים עם טבעות דומות. השמועות הנ"ל הוכחשו על ידי הסוכנים. בעבר צוין שהשניים שומרים על קשר חברי מאז שכיכבו ב"קין והבל" - הם גם מועמדים ל"זוג הטוב ביותר" בטקס הפרסים של .SBS
בתגובה ל: סו ג'י סוב מאת: iDana ואם זה נכון נראה שהיא הרוויחה . עדיין לא ראיתי סדרה בכיכובו אני יאמץ את המלצתך לסדרה Sorry I love you , אבל מה בנוגע למשפט שאליו כתבת? משהו שאני צריכה לדעת מראש או שאציק לך עם הצפייה? ד"א אם זו סדרה מתורגמת בטח גם בעלי יצטרף אפשר קצת רקע?
תוקן על ידי זרהמאד 22/12/2009 13:56
בתגובה ל: הם נראים מתאימים מאת: זרהמאד לפחות לדעתי... אבל יש הכחשה גורפת ולא מפתיעה משני הצדדים.
ועל Sorry I love you עשיתי ספיישל [זהירות! כבר ציינתי שהיא טרגית? ]:
ולגבי המשפט בסיום - אם את מתכוונת לצפות בסדרה עדיף לא לדסקס עליו. נשמור את זה לסוף. ואגב, אני עד היום מצטערת שעשיתי מרתון אינטנסיבי וסיימתי את הצפייה תוך שלושה ימים. הייתי מעדיפה להאריך את החוויה קצת יותר... זו בהחלט אחת הסדרות שאני מקווה לצפות בה שוב מתישהו.
בתגובה ל: אם זה נכון שניהם ירוויחו מאת: iDana זה היה במרתון האינטנסיבי שעשית
זו סדרה שאצפה בה לבד (כדי שאוכל להנות מהבכי). הגדרת את סו ג'י סוב בצורה מדוייקת - הוא בהחלט ממגנט.
בתגובה ל: רעננתי את זכרוני בסיכום המושקע שלך מאת: זרהמאד מעניין מה תהיה התגובה שלך כשתראי אותו על המסך. ובסדרה יש גם רגעים מצחיקים וכיפיים. זה לא שבוכים כל הזמן, למרבה המזל
בתגובה ל: אם הוא ממגנט אותך בתמונות מאת: iDana איזה חתיך ,האן ג'י מין חייבת להפסיק את ההכחשות באם היא רוצה להשאר איתו
בתגובה ל: הוא נראה שונה מתמונה לתמונה מאת: זרהמאד וזו בעיניי אחת התכונות של שחקן טוב. ואם הוא רוצה משהו עם ג'י מין, כדאי לו בהחלט להתאמץ - נראה לי ש[כמעט] כל אמא קוריאנית תשמח לקבל כלה כזו
והנה קטע מראיון שבו מנחה תוכנית טלוויזיה ממליץ לאמו של קאנג ג'י הוואן [שכיכב לצד האן ג'י מין ב"קפיטל סקנדל], שכנראה צופה בתוכנית, לקבל את ג'י מין ולדאוג לה... [יש תרגום באנגלית לקטע כשלוחצים על More info].
תוקן על ידי iDana 23/12/2009 9:6
בתגובה ל: זה סו ג'י-סוב? מאת: MyGirl זה לא השחקן ששיחק ב"הסקנדל האחרון"??
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: וואי, הוא מוכר לי!! מאת: shrekit144 הנה הרקורד המרשים שלו . השחקן ששיחק ב"סקנדל האחרון" הוא Jung Joon Ho. ישנם שחקנים שעם הלבוש והאיבזור מאד מזכירים האחד את השני .
תוקן על ידי זרהמאד 22/12/2009 18:4
בתגובה ל: השירשור האסייתי מאת: זרהמאד הסדרה הזאת הייתה אצלי ברשימת הצפיה העתידית...במיוחד לאור העובדה שמתרגמים אותה לעברית. אחרי שצפיתי בפרק 50 של "המלכה" חשבתי שאין כל סיבה שאני לא אמשיך להיתעדכן בחדשות הסדרות הקוריאניות שבפורום "SOOMPI". אבל לצערי, קראתי תחילת כתבה על הסדרה IRIS ובאותה תחילת כתבה סיפרו מה קרה בפרק האחרון!
בכל מקרה אני מכוונת לצפות בה אבל בטח זה לא יקרה בחודש-חודשיים הקרובים...אני אחכה בסבלנות לתרגום בעברית
בתגובה ל: אוףףף נחשפתי לסוף של IRIS! מאת: MyGirl היא עוד משודרת לא? איזה מעצבן להחשף לספויילר שלא במתכוון לי קרה את זה עם הסדרה WHO ARE YOU? בד"כ הספויילרים הכתובים מסקרנים אותי אבל אלו של היו-טיוב הורסים בהחלט..
בתגובה ל: אוףףף נחשפתי לסוף של IRIS! מאת: MyGirl בבלוג של Dramabeans. היה כתוב שם משהו [גם בפסקה הראשונה] לגבי גורל שתיים מהדמויות בפרק האחרון. בתגובות העירו על כך, אבל כותבת הבלוג טענה שזה לא ממש חושף את הסוף, כך שנותרתי מבולבלת... אני לא בטוחה שאצפה ב-IRIS בזמן הקרוב או בכלל, ואולי עד אז אני אשכח בכלל מה שקראתי
בתגובה ל: גם אני נתקלתי בספויילר לגבי הסדרה מאת: iDana אז אני עוד יותר סקרנית לגבי מה שקראתי על סוף הסדרה... טוב, יש עוד זמן רב עד שאצפה ב"IRIS"...בינתיים אני חושבת על הסדרה התקופתית הבאה שלי...יש כל כך הרבה אפשרויות שאני לא יודעת באיזו סדרה לבחור! אין ספק שהתקופתיות הן הכי מעניינות ומרתקות.
בתגובה ל: ל-IRIS גם צפויה עונה שניה... מאת: MyGirl סדרה חדשה שנסתיימה גם היא אתמול עם אחוז רייטינג נאה של 20.5%. "הונגי"(מ"המלך סאן") מככב בפרקים הראשונים ומסופר על זוג שהתחתנו בגלל אילוצים או יותר נכון הראשית יוזמת את הנישואין מתוך נקמה ,רוצחת את חתנה תוך כדי שהיא מטביעה אותו באמבטיה אך זה לא מת אלא עובר ניתוח פלסטי לשינוי פניו וחוזר בשם אחר כדי להתנקם בה (כל זה מתוך הטריילר). עד עכשו תרגמו 10 פרקים מתוך 21 פרקים וזוהי גרסה משודרגת ומצומצמת לסדרת הטלוזיה משנת 2008 Temptation of Wife שלה היו 129 פרקים.
אל איזו תקופתית חשבת?
בתגובה ל: ל-IRIS גם צפויה עונה שניה... מאת: MyGirl גם אני נהנית מאוד לצלול לתוכן - למרות היעדר הרומנטיקה ומספר הפרקים הרב. אבל נראה לי שאני צריכה "לנוח" קצת עם סדרה מודרנית לפני שאצלול לעוד תקופתית מסעירה וסוחפת
בתגובה ל: תמונות מאחורי הקלעים של "המלכה סון דוק" מאת: iDana זה רק מגדיל את החשק לבקר שם , להצטרף לאיזה יום צילומים עמוס בכוכבים, ממש חלום .
בתגובה ל: אילו תמונות יפות מאת: זרהמאד שעולה אוטוטו... כאן אפשר לראות את השחקנים בהשקה החגיגית כמו שמציינת כותבת הבלוג, מוזר לראות את השחקנים עם פריזורה תקופתית משהו ובגדים מודרניים]:
לי דא-הא נראית מהממת בתמונות:
שיהיה בהצלחה!
ובאותה הזדמנות נשים גם תמונה של גונג יו, שעשרה ימים בלבד אחרי השחרור מהצבא כבר הספיק להצטלם לפרסומת:
בתגובה ל: הלוואי וקצת תמונות מ-Chuno מאת: iDana אהבתי את ג'אנג-היוק ולי דה-הא כזוג ב"ROBBER"...יהייה נחמד לראות אותם כזוג שוב! ובתקופתית אפילו עדיף!!!
בתגובה ל: אני מקווה שהראשי הוא ג'אנג-היוק ולא השני... מאת: MyGirl ויש לי תחושה ששתי הצלעות הגבריות יתפסו מקום מרכזי [נראה לי שרוב הסדרה או כולה כבר צולמה, לכן קשה להאמין שלדעת הקהל תהיה השפעה...]. אני לא מכירה את השחקן השני, אבל יש שחקנים שפורחים בסדרות התקופתיות... אולי הוא יפתיע אותך לטובה?
בתגובה ל: תמונות מאחורי הקלעים של "המלכה סון דוק" מאת: iDana באמת כייף לראות תמונות כאלה!!!
מחכה כבר לצפות גם בכל הפספוסים!!!
בתגובה ל: השירשור האסייתי מאת: זרהמאד סדרה תעלה כאמור בינואר ותחליף את Queen Seon-deok.
עפ"י הכתבה המצורפת השחקן Lee Seon-kyun מ"קופי פרינס" מרגיש את הלחץ ושמח על כך שהסדרה עולה אחרי "המלכה" ולא בחופף לה. נאחל להם כמובן הצלחה רבה , הם נכנסים לנעליים גדולות .
בתגובה ל: מההפקה של הסדרה Pasta שיחררו פרומו מאת: זרהמאד לא קראתי על העלילה לעומק, אבל הלוק הכללי והבגדים מזכירים לי את "גורמה" עם רועיקי
ו"המלכה" הסתיימה ממש היום בקוריאה... נחכה לתרגום של הפרקים האחרונים
בתגובה ל: איזה חמודים מאת: iDana יש בכתבה סימון לספויילר והוא אף נכתב בלבן , לשיקולכן דנה ולינה
עם שידור הפרק האחרון נמדד גם הרייטינג (לא סופי), הם חשבו להיות הדרמה הראשונה שתעבור את 50% הרייטינג אך זה לא יצא לפועל. נקווה שהתרגום לפרקים האחרונים ישחורר בהקדם
בתגובה ל: מההפקה של הסדרה Pasta שיחררו פרומו מאת: זרהמאד יש כל כך הרבה סדרות חדשות שנראות מבטיחות! מקווה שהן אכן יהיו כאלו בפועל!
והתמונת פרומו של PASTA ממש ממש חמודה!!!
בתגובה ל: השירשור האסייתי מאת: זרהמאד האמת...אני מאוכזבת מכל ההתפתחויות ואני מחכה כבר שיצאו הכתוביות לשני הפרקים האחרונים בשביל לסיים את הסדרה.
אבל לפני שאתייחס לפרק 58 אכתוב טיפה על הפרקים שלפני... בפרק 56 שילה איבדה את הגנרל לשעבר..."סאול-וון" מי שהיה המאהב של מישיל ואביו של בוג'ונג...למרות שעשה מאמצים להביס את צבא בקג'ה ובכך לעזור לבידאם ולבצע את מה שמישיל ביקשה ממנו הוא נכשל, נפצע ומת מפצעיו...
אחרי התבוסה הזאת של שילה המלכה החליטה שיו-שין הוא זה שצריך לעמוד בראש "צבאו של יו-שין" ואכן יו-שין הצליח להביא לנצחון והביס את צבא בקג'ה...אני חייבת לציין שהתחבולה של צבא בקג'ה הייתה ממש מטומטמת! לא היה קשה לנחש כמדובר בשני קבוצות של שיירה ולא רק בקבוצה אחת...חיכיתי שיו-שין יעלה כבר על התחבולה הטפשית הזאת...
אגב, איזו טעות יו-שין עשה כשאיפשר לבכיר בצבא בקג'ה לסגת ולא הרג אותו! יש לי הרגשה שמדובר בטעות חמורה שעוד תיתנקם בו בהמשך...
יש צופים שדווקא אוהבים את הזוג בידאם-דוקמן אבל אני לא נמנית ביניהם...קשה לי עם זה שדוקמן הגיעה למסקנה שהיא אוהבת את בידאם ומקבלת אותו למרות שהיא יודעת שאיחוד עמו עלול להזיק לממלכה בעתיד. השיחה של המלכה עם יו-שין שבה הוא ברך אותה לרגל נישואיה הקרבים נראתה לי מוזרה ומאכזבת...לטענתו, בידאם הוא הבחירה הנכונה כי הוא היחיד שיכול לנחם את המלכה ולתמוך בה. יו-שין גם התנצל בפניה על שלא יכול היה לעשות כלום למענה...אני לא כל כך מבינה אותו...לא אותו ולא את המלכה!
ראיתי את הפרומו לפרק 59 ולמרות שצפויות התפתחויות אי אפשר להגיד שאני ממש מחכה כבר לצפות בפרק...נראה לי שאדחה את הצפייה בכמה ימים ואסיים לצפות בסדרה "Be Strong Geum Soon" כי פרק 58 של "המלכה" הצליח להרגיז אותי קצת יותר מידי.
מישיל מאוד חסרה...היא הייתה רעה שנהנתי לשנוא, לא כמו בידאם שהפך לבלתי נסבל כשהפך "רשמית" לרע. אמנם בפרק 58 הוא החליט שדוקמן חשובה לו יותר מכל כוח ושליטה אבל ההחלטה הזאת הגיעה מאוחר מידי...כעת, בעקבות המזימה של מיסאנג, בוג'ונג, האג'ונג ושאר קבוצת מישיל ז"ל עם המשלחת מטאנג, בידאם יואשם במשהו שהוא בכלל לא תכנן ולא היה מודע לו...האמת, מגיע לו שהמלכה תפקפק בו שוב ומגיעה לה הסטירת לחי (המטאפורית כמובן) שהיא חטפה בעודה חושבת שבידאם שוב בגד באמונה.
בתגובה ל: הגעתי לפרק 59 ב"המלכה"... מאת: MyGirl ללא תוכן
בתגובה ל: הגעתי לפרק 59 ב"המלכה"... מאת: MyGirl כדי שאוכל לקרוא את ההודעה שלך
הפרק לא עיצבן אותי כמו שהוא עיצבן אותך, אבל אני חייבת לציין שיש משהו מוזר ולא משכנע בסיפור האהבה של דוקמן ובידאם. אני פשוט לא מרגישה את זה קורה על המסך - לא אהבה ואפילו לא משיכה... יש שם משהו לא ברור ואפילו מפוספס. עם יושין הניצוצות היו הרבה יותר מורגשים - אולי הוא התכוון לכך שהוא לא יכול לעשות דבר למענה כי הוא כבר נשוי?
ההתחייבות של בידאם לוותר על הכל במקרה שדוקמן תמות לפניו הזכיר לי מאוד את ההוראות האחרונות של המלך המנוח לגבי מישיל - רק שבמקרה ההוא הוראותיו לא קוימו. אין שום ערובה לכך שבידאם יעמוד במילתו [אם אכן יהיו נישואים בסופו של דבר...], וגם דוקמן יודעת את זה - וזו הסיבה שהיא הורתה לצ'ונצ'ו להרוג את בידאם במקרה שלא יקיים את הבטחתו. זה מראה שאין אמון בין דוקמן ובידאם - אז איזו אהבה יכולה להיות שם?
וגם אני חוששת שיושין ישלם על כך שלא חיסל את אויבו. ולמרות שיושין הוא הדמות האהובה עליי, אני חייבת לציין שכמו הדמויות הראשיות האחרות, הוא נכנס למצב קצת סטטי. כולם היו דינמיים יותר לפני שדוקמן הפכה למלכה... לה יש נטייה לנאום רוב הזמן, יושין בעיקר ממצמץ ושולח מבטים רציניים לאוויר, ובידאם איבד משהו מהקסם ומהאנרגיות שהיו לו לפני מעבר הזמן האחרון. ועדיין, למרות כל ההסתייגויות הסדרה עדיין מעניינת בעיניי, ואני סקרנית לראות מה יהיה בסוף, אבל גם מנמיכה ציפיות ומתכוננת לסוף מעצבן - אבל לדעתי לא שופטים סדרה רק לפי הסוף, ואני מאוד שמחה שצפיתי בה .
אני אגב לא מתגעגעת בכלל למישיל... והיה לי קצת עצוב לראות את סופו של סאול-וון. הוא אהב את מישיל והיה נאמן לה עד נשימתו האחרונה.
בתגובה ל: הגעתי לפרק 59 ב"המלכה"... מאת: MyGirl ואפשר להגיד שאני מרגישה כמוך... נראה לי שאת זמן ההמתנה הבלתי נמנעת לפרקים האחרונים אני אעביר עם Shining Inheritance. קראתי שבינואר יורידו את הלינקים מאג'ה-אג'ה [אני מאמינה שהלינקים עצמם יישארו במגה אפלואוד, הם רק לא יופיעו באג'ה] אז החלטתי לצפות בסדרה עתירת הרייטינג הנ"ל. "הונג גיל דונג" תצטרך כנראה לחכות כי לא בא לי על שתי תקופתיות ברצף
בתגובה ל: השירשור האסייתי מאת: זרהמאד את הסנטה הזה אני מוכנה לאמץ בחום בכל ימות השנה [גם העלמה שלצדו מאוד סימפטית ]
והנה עוד מתנה לחג
ואפרופו, שמתי עין על הדרמה Will it Snow at Christmas? שמשודרת בימים אלה בקוריאה, וכמעט הכפילה את הרייטינג השבוע, לאחר סיומה של IRIS. לאור הרזומה של התסריטאי [שאחראי לסדרות כמו Sorry I Love You, Sang Doo, Let's Go To School , A Love to Kill ו-Thank You], זו כנראה מלודרמה רצינית עם אופציה לסוף טרגי, אבל היא עדיין מסקרנת...
תוקן על ידי iDana 24/12/2009 9:16
בתגובה ל: ובאווירת חג המולד מאת: iDana באותה האווירה
לגבי הסדרה Will it Snow at Christmas? מתוך הסדרות שציינת של אותו תסרטאי אהבתי את אלו שראיתי ויש את זו שבתהליכי הכנה לצפייה , אבל שמתי לב שרובן דרמתיות וכמו שציינת עם אופציה לסוף טרגי , מה עובר עליו? הוא לא תסרטאי שיכור אלא תסרטאי מדוכא
בתגובה ל: והנה עוד אחד מאת: זרהמאד שלא לדבר על העוגות אולי צריך להציע קצת לתסריטאי השיכור/מדוכא... יש מצב שהוא מנסה להטביע את יגונו באלכוהול?
בתגובה ל: השירשור האסייתי מאת: זרהמאד האם מישהו יודע איזו סדרה מחליפה את פול האוס אני מאד אוהבת את הסדרות הקוריאניות וגם מטיוואן התחברתי אליהם מאד חבל שמביאים רק סדרה אחת כל פעם
בתגובה ל: מה בא אחרי פול האוס מאת: siavgi זו העלילה כפי שהופיעה בפורום "הוט" [יש בה מן הסתם ספויילרים התחלתיים...]:
שם הסדרה: שתי טיפות מים (Cinderella Man) מס` פרקים: 16 מועד ואופן שידור: החל מ-8.1.10, מדי שישי ב-15:10, 2 פרקים ברצף. ש.ח. – שבת ב-21:30 (מחליפה את פול האוס)
הסיפור:
דסאן הוא סוחר בגדים ממולח שמוכר בגדים בחנות קטנה בשוק דונגדמון שבסיאול, קוריאה. כל מה שמעניין אותו הוא להתעשר וחלומו הגדול הוא ללמוד עיצוב אופנה בפריז. יום אחד, במהלך תגרה במועדון, הוא נתקל בג`ון הי, שלתדהמתו דומה לו כמו שתי טיפות מים. ג`ון הי הוא יורש של חברת אופנה גדולה, שנזקק לניתוח לב דחוף בחו"ל. הוא מעוניין להסתיר את מצבו הבריאותי ממשפחתו הקרובה ולפיכך מבקש מדסאן להתחזות לו למשך חודש תמורת סכום כסף נכבד. דסאן מסכים ומתחזה בחשאי לג`ון הי, ובזמן הזה משתמש ביכולותיו העסקיות כדי לנטרל את ג`ה מין, אחיו למחצה של ג`ון הי, שנלחם נגדו על הנהלת החברה. דסאן מוצא בדרך גם אהבת אמת בדמותה של יוג`ין והכול זורם על מי מנוחות, זאת כמובן עד שזהותו האמיתית נחשפת....
ומי שלא מסתפק בסדרה אחת בכל פעם, יכול להיעזר כמובן באינטרנט
בתגובה ל: זו תהיה "סינדרלה מן" מאת: iDana תןדה רבה לך על התשובה המהירה אני רואה הרבה דרמות דרך יוטיוב האםיש דרך אחרת יותר קלה לראות את הסדרות כי הם לא מביאים את הכל האם את יודעת איך אפשר לראות את הסדרה lovers הבנתי שהיא מאד יפה
בתגובה ל: תודה לך מאת: siavgi ללא תוכן
בתגובה ל: תודה לך מאת: siavgi LOVERS זו אחת הסדרות האהובות עליי אני רואה שכבר שלחו לך קישורים, ויש כמובן גם את האופציה לצפייה ישירה באתר mysoju:
בתגובה ל: איזו עיר היא הג'וקר של אסיה? מאת: iDana תענוג לקרוא
(ובמילים אחרות הם ממש זורעים מלח על הפצעים )
בתגובה ל: איזו עיר היא הג'וקר של אסיה? מאת: iDana ...שזה מוסף התיירות השבועי של "ידיעות אחרונות". כבר שהתפרסמה קראתי אותה, והיא אכן עשתה (ועדיין עושה) חשק לבקר בסיאול. עד עכשיו אני שומרת את הגליון של "מסלול" עם הכתבה.
בתגובה ל: הכתבה הזאת התפרסמה כבר ב"מסלול"... מאת: ההרצליינית כייף לקרוא ולהתרשם ממקומות שאנו רואים בטלווזיה או לומדים על ההיסטוריה שלהם מצפייה בסדרות. ממש עושה חשק לבקר שם