אני חושבת שבגדול הסדרה מהנה למדי וכתובה טוב יש רומנטיקה, הומור והתייחסות מושחזת ומעניינת לכל מיני ענייני פוליטיקה, מנהיגות ומאזני כוחות (שיכולים להיות רלוונטיים גם לימינו). גם רוב השחקנים עושים עבודה טובה לטעמי - קאנג ג'י הוואן מצוין, סונג יורי הפתיעה אותי לטובה (אחרי שבכלל לא אהבתי אותה ב"מלכת השלג"), ורוב שחקני המשנה השתלבו יפה. מודה שלא כ"כ התרשמתי מהמשחק של ג'אנג גון סוק (שכבש הרבה לבבות בסדרה הזו וב"You're beautiful") - בלא מעט סצנות הרגשתי שהוא מדקלם את השורות ולא מעבר לזה.
הסוף של הסדרה נחשב לשנוי במחלוקת. האם הוא טוב או רע? תלוי איך מסתכלים על זה... בעיניי הפרק האחרון היה הפרק הכי מעניין ומרגש בסדרה, אבל הוא רחוק מאוד מלהיות הפי אנד, ומעלה כמה שאלות פילוסופיות שנוגעות גם לזמן שאנחנו חיים בו.
תרשי לי לצטט את הבלוג של Dramabeans בסיקור הפרק האחרון: "וואו. ככל שאני חושבת יותר על הסיום של הונג גיל דונג, אני יותר אוהבת אותו... יהיו כאלה שיחלקו עליי, ואני מודה שהרושם הראשוני שלי היה מעורב. למרות שהוא לא עצוב או טרגי, הוא מתוק-מריר, ומעורבב עם משהו אינסופי ואפילו מלא תקווה... אז הפי אנד? לא לגמרי. אבל מספק? מבחינתי כן".
וכמו ששרה מ-Dramabeans מעידה, אני בטוחה שיש רבים שרואים את הסוף בצורה שונה לגמרי, והיו מכנים אותו הרבה יותר מריר ממתוק...
אגב, אני חיבבתי את הדמויות אבל לא כ"כ נקשרתי רגשית לאף אחת מהן, ולכן גם הייתי מוכנה לקבל כל התפתחות שהיא לגביהן, טובה או רעה. היה לי גם את ה"כישרון" המפוקפק לטעון בטעות את הכתוביות של פרק הספיישל במקום של הפרק האחרון - וכך בעצם קראתי כבר בשניות הראשונות של הפרק האחרון מה יקרה בסופו. כך שלא הייתי ממש מופתעת
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana איזה סדרה!..השאירה לי טעם טוב ..אני ללא ספק אצפה בה שוב אם היא תגיע לארץ. האמת שבהתחלה לא היו לי יותר מדי ציפיות ממנה והפרקים הראשונים לא מי יודע מה משכו אותי..אבל אחרי מספר פרקים ממש התאהבתי בסדרה והמשכתי לראות בלי הפסקה..2 פרקים ביום ואפילו 3. אני מאוד מרוצה מהסוף ומזה שהוא היה הפי אנד,חבל שלא הראו בסוף אם הוא הפך לנשיא או לא אבל בקטנה. כל הקטע עם השיחת טלפון של ג'ו גוק בלילה שהוא השתכר דווקא לא ציפיתי לזה למרות שהיה לי חשד קל שהוא התקשר למי-רה בטעות די משעשע..
במהלך הסדרה גם ציפיתי שיהיה איזה משהו בין מי-רה למנהל לי כי הראו כל הזמן איך הוא תומך בה ועוזר לה גם אם זה גרם לו לריב עם אשתו.רוב הסדרה אשתו די עצבנה אותי אבל אהבתי שבסוף הם לא התגרשו.
אבא של הראשי גם מאוד הפריע לי..היה די מגעיל ואם בפרקים הראשונים חשבתי שהוא ישתנה לטובה אז בפרקים האחרונים הוכיחו לי ההיפך.לפחות סיימו את הסיפור עם החברה בצורה יפה (אבל אני מודה שציפיתי שהיא תקבל איזה עונש על כל הדברים הרעים שעשתה למי-רה)
סה"כ מאוד נהניתי מהסדרה ואני חושבת שהיא לא נופלת מסאם סון אולי אפילו עולה עליה מבחינת הרומנטיקה (ובסדרה הזו היה הרבה רומנטיקה) הפסקול היה מעולה לסיכום אחת הסדרות שאני אזכור לטובה. מקווה שיעשו עוד סדרה בהמשך עם שני השחקנים הראשיים האלה,אני חושבת שהם מאוד התאימו
ובנימה אופטימית זו אני עוברת לסדרה הבאה.אני עוד לא החלטתי מה אני הולכת לראות אבל מקווה שאני איהנה לא פחות כמו שנהניתי מסיטי הול.
בתגובה ל: סיימתי לצפות בסיטי הול...ספויילרים בהודעה מאת: lady fanni נהנתי לקרוא ושמחתי לשמוע שנהנת לא פחות ממני. זו אחת הסדרות הקוריאניות שנהנתי לראות , בכיתי לא מעט ושמחתי על הרומנטיקה *השופעת שהייתה בסדרה . אה, והיה סוף אופטימי כמו שרציתי שיהיה. סידרה מעולה , תודה על הסיקור.
* שופעת במונחים קוריאנים כמובן.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: על הסיקור מאת: זרהמאד אני נהניתי לא פחות תאמיני לי.הסדרה הזו בהחלט נכנסה לפלייליסט שלי של הסדרות הקוריאניות הכי אהובות. אם הגעתי למצב שאני בוכה בגלל סדרה זה אומר שהסדרה תפסה אותי. בהחלט הייתה רומנטיקה שופעת. וזה די מחפה לי על היובש שנמצא בשתי טיפות מים. מצטערת לכל מי שאוהב את הסדרה אבל התחום הרומנטי בסדרה יבש כמו מדבר סהרה. וכמו שאמרתי,כולי תקווה ש2 הפרקים האחרונים יפצו על זה.
בתגובה ל: סיימתי לצפות בסיטי הול...ספויילרים בהודעה מאת: lady fanni ממליצה לך לקרוא גם את הסיכום המצוין של דלית:
וגם אני בהתלבטות לגבי הסדרה הבאה. לפני חצי שעה סיימתי לצפות בפרק האחרון של "הונג גיל דונג" ואין לי חשק לצפות בספיישל (לא הורדתי אותו). על הסדרה עצמה אני אכתוב אולי קצת בהמשך (עייפה מדי כרגע).
על הכוונת: "בטהובן וירוס", "Will it snow for Christmas" וגם סדרה של 4 פרקים בשם Kyung Sook's Father. וכמובן - "שובו של אילג'ימה". אם העיתוי מתאים ללינה ולדלית - אני יכולה להתחיל לצפות כבר בשבוע הקרוב. כל מי שרוצה יכול כמובן להצטרף - אני רק לא יכולה להתחייב על אופי הסדרה או הסוף שלה
בתגובה ל: אחלה סיקור מאת: iDana רק צריך לבדוק אם דלית סיימה גם היא את "הונג גיל דונג" (נו, איך ההתרשמות שלך מהסדרה בסה"כ?).
אני תכננתי לצפות בשבוע האחרון ב"אייריס" או ב"הגבר שלא יכול להינשא" אבל בסופו של דבר לא צפיתי באף אחת מהסדרות ובחרתי לצפות דווקא בסדרה אחרת משנת 2003...אני ממש לקראת סיום כך שיש מצב שכבר מחר אסיים לצפות בה ואז בטוח שאכתוב עליה כי היה בה משהו מאוד מאוד מפתיע
את "Will It Snow For Christmas?" גם ממש בא לי לראות (בזכות השחקנית המתוקה!) אבל החודש בטח לא אספיק.
דנה, יש סדרה של שני פרקים מאוד חמודה בשם "My Love Toram" שבא גיבור הסדרה הוא כלב נחייה...הסדרה ממש מקסימה ומרגשת! הבעיה היחידה בה היא שיש קטעים לא מעטים שנשמעת ברקע קריינית ולא מתרגמים את מה שהיא אומרת למרות שזה לא ממש משנה כי היא מתארת את ההתרחשויות כך שניתן להבינם גם בלי התרגום...השיחות בין הדמויות מתורגמות במלואן. שווה לצפות!
בתגובה ל: דנה, מבחינתי שבוע הבא מתאים מאת: MyGirl רק לא הבנתי עם הכוונה לשבוע הנוכחי או הבא? לגבי הונג גיל דונג - נותר לי הפרק האחרון והתחברתי לסדרה מאד (כנראה בגלל התרגום) אני רואה כל קטע עשרות פעמים (בגלל העריכה)... בכל מקרה יש לי פרקים ראשונים מוכנים של "שובו של אילג'ימה" ואני מחכה לאות הפתיחה סיימתי את סושי(MISH) לפני שבוע אך אני לא מספיקה להעביר סיכום מסודר , אני מקווה שזה יהיה בימים הקרובים.. שיהיה לכולנו שבוע מקסים
בתגובה ל: דנה, מבחינתי שבוע הבא מתאים מאת: MyGirl לדעתי אפשר להתחיל לקראת סוף השבוע, לא?
על ההמלצה על My Love Toram. אני אוהבת כלבים כך שזה בהחלט נשמע לי שווה צפייה
בסה"כ התרשמתי לטובה מ"הונג גיל דונג" גם אם לא התמכרתי לסדרה. אני אכתוב קצת על הסדרה בהמשך (אולי עדיף לחכות שדלית תסיים קודם, כי אי אפשר לכתוב בלי להתייחס לפרק האחרון).
מחכה לשמוע על הסדרה המסקרנת והמפתיעה
בתגובה ל: אחלה סיקור מאת: iDana שווה לראות את הסדרה שסיימת או לא? והכי חשוב- יש סוף טוב? חח
שמעתי על בטהובן וירוס..יש מצב שאני אצפה מתישהוא..במהלך חיפושיי נתקלתי בסדרה בשם WHO ARE YOU ואני שוקלת לצפות בה.האם צפית בה במקרה?
שובו של אילג'ימה- זה הסדרה עם ג'ונקי או שזה סדרה אחרת? אם זה יעניין אותי אז יכול להיות שאני גם אתחיל לראות.
בתגובה ל: אז איך זה היה? מאת: lady fanni סדרה מאד מרגשת עם קטעים עצובים מאד, עשיתי סיקור בעבר. "שובו של אילג'ימה" היא סדרה מקבילה ל"אילג'ימה" עם קאסט שונה לגמרי וחברת הפקה שונה. ד"א גם "אילג'ימה" עם ג'ונקי סדרה יפה, היא מתחילה עם לא מעט אלימות אך ממשיכה אחרת, הנה קישור.
בתגובה ל: הסדרה WHO ARE YOU מאת: זרהמאד ממה שקראתי 2 הסדרות נראות לי טובות נראה לי אני אלך על WHO ARE YOU קודם ואז אילג'ימה.
בתגובה ל: הסדרה WHO ARE YOU מאת: זרהמאד יש לך אולי קישור לצפייה בפרק הראשון? בMYSOJU הלינק לפרק הראשון שבור ולא מצאתי באינטרנט את הפרק הזה,אם יש לך אני יותר מאשמח ראיתי הצצה של 5 דקות ונראה נחמד למדי..
בתגובה ל: בבקשה מאת: זרהמאד האמת שמצאתי ביוטיוב אבל האיכות לא משו.. הנה עוד סדרה יוצאת לה לדרך...רק שאחרי סיטי הול אני חוששת שיהיו לי קצת ציפיות גבוהות מסדרות אחרות..
בתגובה ל: תודה רבה מאת: lady fanni אפילו התחלתי את "שומר הראש" עם השחקן הראשי של הסיטי וזו הקוראנית הראשונה שראיתי בהמרצה מרוב שהייתי מהופנטת מהסיטי. לקחתי קצת הפסקה אחרי כך והמשכתי עם "לידי קסטל" שהיתה נחמדה אך לא משביעה לצערי. קחי את הזמן , בטוחה שתהני
בתגובה ל: קרה לי את זה שהתחלתי את "לידי קסטל" אחרי הסיטי מאת: זרהמאד זה סדרה קצת יותר ישנה לא? איך הוא משחק שם? התחלתי לאהוב אותו אחרי סיטי הול..בהתחלה חשבתי שהוא מעצבן אבל כשעברו הפרקים..פשוט התאהבתי..הוא היה כזה מצחיק שם! והכימיה שלו עם סונה מדהימה..לא רואים את זה בכל סדרה.
אני עכשיו בפרק הראשון ועד עכשיו זה נחמד..הבנתי שמשחק שם מישהו מקופי פרינס רק שלא ממש קלטתי מי.הראשית מאוד מתוקה.
בתגובה ל: איך שומר הראש? מאת: lady fanni לא סיקרתי אותה בזמנו... גם אני התחלתי את הצפייה בגלל צ'ה סוונג וואן אך לאחר סדרה מעולה כמו הסיטי ,קצת התאכזבתי ולא אישית ממנו אלא מהסדרה..
בתגובה ל: שומר הראש מאד נחמדה מאת: זרהמאד מצפים מכל סדרה להרבה חח.. נראה לי הסיטי קידמה את השחקן הזה יותר מכל הסדרות שהוא שיחק בהם קודם.מקווה לראות בעתיד עוד סדרות שלו ואם יעשו עוד סדרה איתו ועם סונה זה בכלל מבורך!
בתגובה ל: אז איך זה היה? מאת: lady fanni אני חושבת שבגדול הסדרה מהנה למדי וכתובה טוב יש רומנטיקה, הומור והתייחסות מושחזת ומעניינת לכל מיני ענייני פוליטיקה, מנהיגות ומאזני כוחות (שיכולים להיות רלוונטיים גם לימינו). גם רוב השחקנים עושים עבודה טובה לטעמי - קאנג ג'י הוואן מצוין, סונג יורי הפתיעה אותי לטובה (אחרי שבכלל לא אהבתי אותה ב"מלכת השלג"), ורוב שחקני המשנה השתלבו יפה. מודה שלא כ"כ התרשמתי מהמשחק של ג'אנג גון סוק (שכבש הרבה לבבות בסדרה הזו וב"You're beautiful") - בלא מעט סצנות הרגשתי שהוא מדקלם את השורות ולא מעבר לזה.
הסוף של הסדרה נחשב לשנוי במחלוקת. האם הוא טוב או רע? תלוי איך מסתכלים על זה... בעיניי הפרק האחרון היה הפרק הכי מעניין ומרגש בסדרה, אבל הוא רחוק מאוד מלהיות הפי אנד, ומעלה כמה שאלות פילוסופיות שנוגעות גם לזמן שאנחנו חיים בו.
תרשי לי לצטט את הבלוג של Dramabeans בסיקור הפרק האחרון: "וואו. ככל שאני חושבת יותר על הסיום של הונג גיל דונג, אני יותר אוהבת אותו... יהיו כאלה שיחלקו עליי, ואני מודה שהרושם הראשוני שלי היה מעורב. למרות שהוא לא עצוב או טרגי, הוא מתוק-מריר, ומעורבב עם משהו אינסופי ואפילו מלא תקווה... אז הפי אנד? לא לגמרי. אבל מספק? מבחינתי כן".
וכמו ששרה מ-Dramabeans מעידה, אני בטוחה שיש רבים שרואים את הסוף בצורה שונה לגמרי, והיו מכנים אותו הרבה יותר מריר ממתוק...
אגב, אני חיבבתי את הדמויות אבל לא כ"כ נקשרתי רגשית לאף אחת מהן, ולכן גם הייתי מוכנה לקבל כל התפתחות שהיא לגביהן, טובה או רעה. היה לי גם את ה"כישרון" המפוקפק לטעון בטעות את הכתוביות של פרק הספיישל במקום של הפרק האחרון - וכך בעצם קראתי כבר בשניות הראשונות של הפרק האחרון מה יקרה בסופו. כך שלא הייתי ממש מופתעת
הנה כמה תמונות חמודות מהספיישל (שלא צפיתי בו):
בתגובה ל: לגבי הונג גיל דונג ( לפרק האחרון) מאת: iDana נהנתי לקרוא . אני התחברתי לסדרה בצורה אחרת אך טרם צפיתי בפרק האחרון , אני מקווה שהצוות ירדם היום מוקדם כדי שאזכה להתפנק מול המסך ואז אוכל להעביר סיכום . (אוף , אוף, אוף - אפילו את סושי טרם סיכמתי אך יש לי את הסיכום כתוב בראש)
בתגובה ל: קומאסמידה דנה מאת: זרהמאד כבר העליתי את הצורך בחיבור USB שיעביר את המחשבות היישר מהראש אל המחשב
מקווה שתמצאי זמן איכות מלוכסן בין כל העיסוקים ומחכה כמובן לסיכומים שלך
בתגובה ל: לגבי הונג גיל דונג ( לפרק האחרון) מאת: iDana נראה לי שגם אני לא צפיתי בספיישל...כנראה שבזמנו לא תירגמו אותו אז אולי בשביל זה החלטתי שלא לצפות בו.
אני אהבתי את הפרק האחרון וגם בעיני הוא היה מאוד מרגש! אני בעיקר זוכרת את הסיום של הפרק...קשה לי לזכור הרבה פרטים כי חלפו כמעט שנתיים מאז שצפיתי בסדרה.
שמחה לקרוא שפה כן סימפטת את סונג יו-רי...היא הייתה מאוד חמודה פה.
גם אני באותה הדעה איתך לגבי הנסיך...לא מבינה על מה כל ההתלהבות סביבו. מן הסתם, הפייבוריט שלי הוא הונג גיל דונג.
בתגובה ל: נהניתי לקרוא, דנה! מאת: MyGirl שמוכנה אצלי לצפייה... מקווה ששם אחבב אותו יותר
ועכשיו כאמור יש תרגום לספיישל, אבל לא מושך אותי לצפות בו משום מה.
בתגובה ל: סיימתי לצפות בסיטי הול...ספויילרים בהודעה מאת: lady fanni והכל בזכות המשחק המצויין של קים סונה המקסימה!!! אני מקווה שהיא תצלם בקרוב סדרה חדשה.
בתגובה ל: סיימתי לצפות בסיטי הול...ספויילרים בהודעה מאת: lady fanni איזה כיף לשמוע שיש עוד כמוני שפשוט התאהבו בסדרה! אני צרבתי אותה והיא עוברת כרגע במשפחה...חח. אמא שלי כבר ראתה והתלהבה והעבירה לאחיינית שלי, שתיהן כל כך התלהבו שהן דוחקות בי להוריד עוד סדרה ולראות כולן ביחד. הבעיה שאני מתלבטת איזו סידרה להוריד? להישאר באותו סגנון או לשנות? משהו דרמטי, טרגי, קליל, סוף טוב או מה?
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: סיטי הול מאת: shrekit144 הקושי העיקרי הוא כמובן לבחור, אבל אישית לא נראה לי שסדרה טרגית מתאימה כ"כ לצפייה משותפת
אם את מעוניינת בדרמות שתורגמו לעברית, את מכירה מן הסתם את הקישורים הבאים. צפייה מהנה!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana מזמן לא עשיתי איזה סיכום לסדרה קוריאנית והיום סיימתי לצפות בסדרה שמאוד נהניתי ממנה אז מאוד מתחשק לי לכתוב עליה...
לסדרה קוראים "איש השלג" ובאנגלית "Snowman". הסדרה שודרה בערוץ MBC בתחילת שנת 2003, מאחר ומדובר בסדרה ישנה לא הצלחתי למצוא את נתוני הרייטינג שלה.
העלילה:
בפרקים הראשונים של הסדרה אנו פוגשים ביון-אוק, בחורה צעירה בת 17 שאיבדה את הוריה בתאונה טראגית בהיותה בת 8 בלבד, ומי שגידלה אותה כל השנים האלה היא אחותה הגדולה והמסורה יון-ג'ונג. יון-אוק היא בחורה שובבה ואימפולסיבית שברגע שהיא שומעת שאחותה הגדולה יון-ג'ונג רוצה להינשא לגבר איתו היא יצאה זמן מה היא נלחצת ומפחדת שאחותה תשכח ממנה ברגע שתיהייה לה משפחה משלה. יון-אוק השובבה מעורבת בתגרה עם כמה בנות ונלקחת לתחנת המשטרה, שם היא פוגשת בשוטר בשם פיל-סונג שעשה עליה רושם רע מהשניה הראשונה בה הכירה אותו. מה שהיא לא תיארה לעצמה הוא שאותו שוטר הוא לא אחר מאשר בן הזוג של אחותה האהובה. בעת שיון-אוק הייתה בתחנת המשטרה היא פגשה בבחור בשם סונג-ג'ון שיצא להגנתה וביקש מהשוטר לחקור טוב יותר את התגרה שפרצה בינה לבין יתר הבנות. יון-אוק כאמור בכלל לא התלהבה מהבן זוג של אחותה הגדולה ובהתחלה לא רצתה שאחותה תינשא לו אבל בסופו של דבר היא נתנה להם את בירכתה ופיל-סונג הפך להיות בעיניה של יון-אוק מהשוטר המעצבן לגיס הכי טוב שיש. הבעיה היא שיון-אוק התחילה לראות בפיל-סונג יותר מסתם בעלה של אחותה, מה שהופך את העלילה להרבה יותר סבוכה ודרמטית. זהו סיפור על אהבה אסורה, אהבה מסובכת ומאוד לא שגרתית.
(האחות הגדולה נישאת לשוטר אחרי שקיבלה את אישור האחות הקטנה)
דעתי על הסדרה: כמו שכולם יודעים, אני מעדיפה לצפו בסדרות עם תרגום לספרדית. אך הסדרה הזאת לא תורגמה לספרדית ובכל זאת החלטתי לצפות בה עם תרגום באנגלית מכיוון שאני מאוד אוהבת את 4 השחקנים המרכזיים בעלילה. כוכבת הסדרה היא השחקנית המצויינת גונג יו-ג'ין שכיכבה בסדרות "תודה", "שלום מורתי" ועוד...(כיום היא מככבת ב"פסטה"). השחקן הראשי הוא ג'ו ג'ה-יון שכיכב גם בסדרה הטובה "New Heart". השחקנים המשניים הם רועיקי המדהים ואו יון-סו אותה ראיתי ב"ג'ומונג" וב"La Dolce Vita". בזכות ארבעת השחקנים האלה החלטתי לצפות בסדרה בלי לדעת בכלל מה היא העלילה ואני שמחה שהימרתי על הסדרה הזאת כי מאוד נהניתי ממנה והייתי מאוד סקרנית לדעת איך היא תסתיים. הנושא של הסדרה הוא נושא בכלל לא קל: בחורה שמתאהבת בבעלה של אחותה...היו רגעים בסדרה שהיה לי קשה לסמפט את הדמות הראשית, לעומת זאת היו רגעים שמאוד ריחמתי עליה. ככל שהפרקים התקדמו כך שיניתי את דעתי על הדמויות ועל ממה שהייתי רוצה שיקרה. דבר נוסף שמאוד אהבתי בסדרה הזאת הוא הפס קול!!! ללא ספק, זהו פס הקול שהכי הפתיע אותי ומייד תבינו גם למה!!! בפרקים הראשונים הושמעה מן נעימה שמאוד הזכירה לי שיר בעברית אבל מאחר ויש לא מעט נעימות שדומות זו לזו לא ייחסתי לכך חשיבות. כעבור מספר פרקים במהלך סצינה מעניינת שוב התחילה לה אותה המנגינה ואז לפתע שמעו גם את קולה של הזמרת ופשוט לא יכולתי להאמין למה ששמעתי! הזמרת שרה בעברית!!! אני מודה שנאלצתי לצפות בסצינה מספר פעמים בשביל להצליח להיתרכז בה כי המילים בעברית שנשמעו בשיר הוציאו אותי מהריכוז. למרבה ההפתעה, השיר הושמע כמעט בכל פרק ולא רק בפרק אחד בלבד...אח"כ גיליתי שהוא השיר מספר אחד בפס הקול של הסדרה. הזמרת היא אישתר והשיר הוא "חורשת האקליפטוס". תנסו לתאר לעצמכם סצינה בסדרה קוריאנית שברקע מושמע שיר בעברית!
לא מצאתי פרקים און ליין אז הנה רק השיר בביצוע אישתר בדיוק איך שהוא נשמע בסדרה:
לסיכום, הצפייה ב"Snowman" הייתה חוויה מאוד מהנה! הן מבחינת השחקנים המקסימים, הן מבחינת העלילה המעניינת והכל כך לא שגרתית והן מבחינת פס הקול היוצא דופן שהפליא אותי בכל פרק מחדש.
הנה תמונה של יון-אוק ובעלה של אחותה הגדולה:
והנה רועיקי המדהים:
בתגובה ל: כל מה שרציתם לדעת על הסדרה "Snowman" מאת: MyGirl נהנתי לקרוא ורואים שנהנת מהסדרה.. לפחות משהו מקשר אותנו לסדרות הקוראניות - חורשת האקליפטוס "שובו של אילג'ימה" בפתח...
תוקן על ידי זרהמאד 22/2/2010 14:17
בתגובה ל: כל מה שרציתם לדעת על הסדרה "Snowman" מאת: MyGirl את השחקנית הראשית אני מכירה מ"שלום מורתי" והיא הייתה שם מאוד חמודה... תמיד בסדרות שלה היא מתאהבת במישהו בלתי אפשרי? חח
תוקן על ידי asole 5/11/2010 22:29
בתגובה ל: כל מה שרציתם לדעת על הסדרה "Snowman" מאת: MyGirl איזו הפתעה נחמדה! ואם גם הסדרה טובה - אז זה בכלל מצוין
עכשיו הסדרה נכנסה למודעות שלי, ומי יודע, אולי גם לרשימת הצפייה העתידית
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana הסדרה מבית KBS2 הופקה בשנת 2008 ומתבססת על סיפור "רובין הוד" המוכר לכולנו. הונג גיל דונג הינו בנו הלא חוקי של שר בארמון המלך . מאחר ואביו מתכחש לו ודוחה אותו הונג גיל דונג שואב את ידיעותיו מנזיר שמלמד אותו את אומנויות הלחימה. כילד דחוי אשר כל רצונו היה ללמוד כדי לשרת את המלך הוא נאלץ להפוך לראש כנופיית הגנבים ולשאוף לעולם אחר , טוב יותר אשר בו לא יורגשו הבדלי המעמדות גם אם עליו להלחם נגד המלך המכהן ונגד אביו שעליו הגן עד הסוף המר. לראשונה (עם לא מעט סדרות קוראניות ברזומה) אני מוכנה לקבל את סוף הסדרה עליו החליטו התסרטאים . בדרמה היסטורית כמו זו אשר מכילה אקשן, פוליטיקה,רומנטיקה, דרמה וצחוק אי אפשר היה לצפות לסוף אחר. המשולש הרומנטי בסדרה מהול בהבדלי מעמדות ובהשוואת עולם מציאותי, לעולם אשר קיים רק בדמיון, באגדות. גיל דונג פוגש את יי-נוק עם שובה מסין ומה שהתחיל בשיעורי לימוד השפה הסינית התפתח למערכת יחסים מורכבת עם צלע שלישית בדמות יורש עצר אשר נאלץ לעזוב את קוריאה כאשר אחיו הבכור הומלך וכעת הוא , יורש העצר, דורש את הכתר חזרה. את גיל דונג מלווה כנופייה אותה הוא מנהיג והם תומכים בו ועוזרים לו לבנות את עולמו הטוב , עולמם של האנשים הפשוטים. כאמור סוף הסדרה עימו השלמתי הזכיר לי את סוף הסרט "תלמה ולואיז" - "אין דבר העומד בפני הרצון"
ולקאסט: הונג גיל דונג השחקן האדיר Kang Ji Hwan
יי-נוק השחקנית Sung Yu Ri
צ'אנג היו (יורש העצר) השחקן Jang Geun Suk
הכנופיה המהוללה
דעתי על הסדרה : אהבתי גם אהבתי. מה שהתחיל בהמלצה של לינה ובחיבור עם דנה הוביל להנאה צרופה מסידרה מהנה . בתחילה אהבתי את יורש העצר אך אם המשך הצפייה, גיל דונג היה הפייבוריט שלי והערכתי את המטרה שלשמה הוא פועל . מתוך אהדה אף נסחפתי והרשתי לעצמי להתחיל ולתרגם את הסדרה לעיברית, מה שהפך לפרוייקט לא פשוט בפני עצמו ..
קידום הסדרה
השיר המקסים שאני לא מפסיקה לזמזם אותו ..
והרומנטיקה
תוקן על ידי זרהמאד 22/2/2010 19:19
בתגובה ל: הונג גיל דונג כולל מאת: זרהמאד וגם אני חושבת שהסוף היה בלתי נמנע. בבלוג של דרמהבינס יש סיכום יפה של הסוף, כולל תרגום של השיר הנורווגי שהושמע בסצנה הבלתי נשכחת... ואני מסכימה עם מה שנכתב שם - אם כבר נגזר עלינו סוף כזה, לפחות הראו לנו את המוות בצורה מטאפורית ולא מוחשית, ובאופן שמשאיר איזשהו פתח לתקווה ומסר לעתיד.
מאוד אהבתי את האופן שבו הוצגה סוגיית המנהיגות, כשמצד אחד הונג גיל דונג הופך למנהיג טבעי ומעורר השראה, למרות שבכלל לא רצה להיות כזה... ומצד שני יש את הנסיך, שלכאורה יש לו את הזכות הלגיטימית לשלוט, אבל כ"כ הרבה ספקות מתעוררים בקשר לזכות הזו, ולא ברור האם היא בכלל מגיעה לו.
הנה כמה תמונות מהסצנות הבלתי נשכחות בפרק האחרון:
ואם אהבת כאן את קאנג ג'י הוואן, אני מציעה לך לקחת בחשבון את הסדרה Capital Scandal שבה הוא מככב לצד האן ג'י מין
בתגובה ל: הונג גיל דונג כולל מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: וכמובן - הרבה הצלחה בהמשך התרגום! מאת: iDana התמונות של סוף הסדרה ממש מדהימות ותודה שצרפת אותם. המחשב פשוט מתעמר בי כאשר אני כותבת סיכומים ומניסיון קודם אני מעתיקה את מה שני כותבת גם ל WORD ליתר ביטחון. חצי האש שסימלו את הסוף היו בדיוק כמו שיי-נוק תיארה אותם - כוכבים נופלים .
בתגובה ל: הונג גיל דונג כולל מאת: זרהמאד תודה רבה על הסיכום והתמונות שהזכירו לי נשכחות! אני זוכרת שמאוד אהבתי את הסדרה ולמרות הכל, גם את הסוף שלה...
כמו שדנה גם ציינה, אם התרשמת לטובה מקאנג ג'י-הואן פה אז אני גם מצטרפת להמלצה של "קפיטל סקנדל" שהיא אחת הסדרות שהכי אהבתי.
המון המון בהצלחה עם המשך התרגום של "הונג גיל דונג"!!!
הנה כמה פספוסים של הסדרה:
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana בבלוג של "רון באסיה" - כתבה על מסיבת סוף שנה בגן של בנו בקוריאה. צפיתי בקטע של ההופעה ונדהמתי מההפקה המושקעת , ממש הפקה נוסח הוליווד.
בתגובה ל: הנה משהו נחמד ומהנה לקריאה וצפייה מאת: זרהמאד איזה וידאו חמוד!!! הם ממש השקיעו! כל הכבוד להם
אהבתי את ריקוד המניפות ואת החלק הרביעי של בנות ה-4...איזה מתוקות!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana חשבתי היום לראות את הפרק הראשון (לפני או אחרי "האח הגדול"). יש לי כבר את כל הפרקים מוכנים לצפייה
אתן מצטרפות גם היום?
בתגובה ל: אז מתי מתחילים עם "שובו של אילג'ימה"? מאת: MyGirl התחלתי לראות את הסדרה הקצרה Kyung Sook's Father (שהיא קצת מוזרה... אבל די מעניינת) ונשארו לי עוד שני פרקים. אני מעדיפה לסיים אותה ואז להתחיל הרפתקה חדשה
הנה כמה תמונות מהסדרה שאני לא יודעת איך להגדיר אותה
גם שם יש כמובן פנים מוכרות שפגשנו בין השאר ב"הונג גיל דונג":
והילדונת ששיחקה ב"הוואנג ג'יני":
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana זאת סדרה קוריאנית חדשה שתתחיל בקוריאה ב-6 למרץ ומככב בה השחקן המדהים סונג איל-קוק כוכב "ג'ומונג".
הנה פוסטרים של הסדרה:
לצידו של איל-קוק מככבת השחקנית האן צ'ה-יונג שמוכרת בעיקר בזכות הסדרה המצליחה "Delightful Girl, Choon Hyang".
והנה פה הצוות המרכזי שבקאסט:
דנה, מזהה את הבחורה מימין?
בתגובה ל: שמעתם על "A Man Called God"? מאת: MyGirl נראה שלסונג איל-קוק מתאימות סדרות היסטוריות, בתמונות הללו הוא נראה רזה וכחוש . מי הבחורה מימין ששאלת עליה? לא הצלחתי לזהות..
בתגובה ל: שמעתם על "A Man Called God"? מאת: MyGirl האמת שכל האקדחים האלה מפחידים אותי
והפעם דווקא זיהיתי את השחקנית המצוינת האן גו און מ"קפיטל סקנדל". דלית, גם את אמורה לזהות אותה כי היא שיחקה ב"שומר הראש"
בתגובה ל: זה אמיתי הגוף הזה? מאת: iDana עשיתן לי חשק עצום ל"קפיטל סקנדל" וגיל דונג נראה שם ממש חתיך. אני מקווה שמחר אתחיל בפרק הראשון של "שובו של אילג'ימה". הצהריים נראים כה משעממים בלי סדרה לצפות בה , ממש השתבש לי סדר היום.. האמת, שהתרגום גם גוזל זמן יקר (נראה לי שקפצתי מעל לפופיק ) אך אני לא אחת שתתחיל במשהו מבלי לסיים ולכן הפינוק של השייח הסעודי עלה לי ביוקר , אני כל הזמן
בתגובה ל: זיהיתי אותה לשם שינוי מאת: זרהמאד ותיזהרי - בסוף תצטרכי לתרגם גם אותה לשייח הסעודי
לקאנג ג'י הוואן יש מלתחה מאוד מעניינת בסדרה הזו (מה שאי אפשר להגיד על המלתחה של האן ג'י מין...).