The Kingdom Of The Winds היא סדרה קוריאנית היסטורית ששודרה בדרום קוריאה בערוץ KBS2 מספטמבר 2008 ועד ינואר 2009. לסדרה 36 פרקים והרייטינג הממוצע שלה עמד על 16%.
העלילה: הדמות המרכזית של העלילה הוא מו-יול, נכדו של המלך ג'ומונג שנולד עם קללה לפיה הוא יהרוג את הוריו ואחיו ויחריב את מדינתו גוגרויו. מייד לאחר היוולדו, הכוהנת חשפה בפני המלך יורי את הקללה הרובצת על בנו הפעוט. הכוהנת דרשה מיורי שיהרוג את בנו אך המלך לא יכול היה לעשות זאת ולכן, העמיד פנים בפני אנשיו ועמו כי הוא רוצח במו ידיו את בנו ובסתר הוא הטיל משימה על בנו הגדול לקחת את מויול הרחק מהארמון ולדאוג שיחייה חיים פשוטים במקום מרוחק. השנים חלפו, מויול גדל כבחור פשוט שנמצא כל חייו במערות כשתפקידו הוא צביעה וציור באותן המערות ששימשו כמקום קדוש שבו נשמר קברו של המלך הקודם ג'ומונג. מויול מאס בחיים המשעממים שלו והחליט לצאת מן המערות ולהצטרף לאנשיו של יורש העצר האמיונג בלי לדעת כמובן שהוא בעצם אחיו הצעיר של הנסיך האמיונג. האמיונג ידע שמדובר באחיו הנסיך אך בכדי להגן על חייו הסתיר את זהותו האמיתית מכולם. מויול מצא את עצמו קרוב יותר ויותר לאנשי הארמון, בלי לדעת על הקשר האמיתי שלו למשפחת המלוכה.
דעתי על הסדרה: הסדרה בסה"כ לא הייתה רעה, אבל בהשוואה לשאר הסדרות ההיסטוריות שראיתי היא הייתה פחות מעניינת. אני חושבת שאחת הסיבות לכך הוא הדמות הראשית הנשית שאותה לא הצלחתי לסמפט... אין ספק שמדובר בשחקנית בעלת מראה מלאכי...אבל החביבות שלה לעיתים הרגיזה אותי.
ולמרות זאת...היו כמה סצינות חביבות בכיכובה (רק שמויול היה בסביבה) הבנתי שהשחקנית הזאת כיכבה בסדרה "Stars Falling From the Sky " אז אני מקווה ששם אני כן אצליח לסמפט אותה.
לעומתה, השחקן הראשי עשה עבודה מעולה!
אני מאוד מסמפטת את השחקן הזה שגם שיחק מעולה ב"ג'ומונג" (שהייתה הרבה יותר מוצלחת לטעמי! גם מבחינת עלילה וגם מבחינת קאסט).
בדר"כ בסדרות ההיסטוריות המלכים לא כל כך נחמדים (שימו את סאני המדהים בצד!) והם לא דואגים למשפחתם. אבל בסדרה הזאת מאוד חיבבתי את המלך יורי שהוכיח פעם אחר פעם שילדיו חשובים לו.
הייתה שחקנית שמאוד חיבבתי אותה...מדובר בשחקנית או יון-הא שגילמה את דמותה של הבחורה שגידלה את מויול... כשרק התחלתי לראות את הסדרה ידעתי שאני מכירה את השחקנית הזאת מאיפשהו אבל לא הצלחתי לזהות מאיפה...אחרי בדיקה קצרה השתעשעתי לגלות שהיא שיחקה בסדרה "God Of Study" שאותה למעשה ראיתי לפני שהתחלתי לצפות ב"Kingdom"...התפקידים שלה בשתי הסדרות האלה כל כך שונים שזה רק מראה עד כמה שהשחקנית יודעת לגלם תפקידים שונים ומגוונים.
כמו בכל סדרה, יש את הדמות הגברית המשנית שגם הוא מאוהב בגיבורה הראשית...די חיבבתי את הדמות הזאת שעברה עליה שינויים במהלך העלילה...
בסה"כ סדרה נחמדה אבל כאמור, ראיתי סדרות היסטוריות טובות יותר
בתגובה ל: השירשור האסייאתי מאת: זרהמאד אחרי שקראתי על כמה שהתאכזבתם מהעלילה ציפיתי לסדרה משעממת בטירוף! אבל למרבה ההפתעה אני די נהנית ממנה...צ'ה רים שחקנית מצויינת בעיני וסי-וון הפתיע אותי לטובה! חשבתי שהוא יאכזב כמו הזמר-שחקן ב"Heading To The Ground" אבל הוא דווקא ממש חמוד!
והילדה הקטנה...ממש לאכול אותה! איזו מתוקה
אגב, גם ב"Dal Ja's Spring" צ'ה רים שיחקה לצידו של השחקן שמגלם פה את הבוס שלה. גם ב"דאל ג'ה" הוא היה המשני.
משתתפת פה גם השחקנית שכיכבה לצידו של לי סו-ג'ין ב"Freeze". איך היא גדלה!!! איך שראיתי אותו ידעתי למרות כל האיפור אני מכירה אותה מסדרה אחרת ונראה היה לי שמדובר בצעירה החמודה מ"Freeze" ואחרי בדיקה קצרה התברר שזאת באמת היא.
בתגובה ל: למה כולם התאכזבו מ"Oh! My Lady" מאת: MyGirl
והזוג הראשי:
והשחקנית מ"FREEZE":
בתגובה ל: והנה עוד תמונה של הילדונת המתוקה מאת: MyGirl אהבתי את התספורת של צ'אה רים בתמונה שלה עם סי וון..חבל שלא עשו לה תספורת כזו בסדרה והיא הייתה לכל אורך הפרקים עם תספורת האג'ומה הפרועה..
בתגובה ל: למה כולם התאכזבו מ"Oh! My Lady" מאת: MyGirl כל אחד והטעם שלו..אני למשל התאכזבתי מהסדרה כי היו לי ציפיות ממנה..הרומנטיקה שם הייתה יבשה לגמרי ונזכרו לשים אותה רק בפרק האחרון..אולי זה קשור לעבודה שצ'אה רים מבוגרת יותר מסי וון? בכל אופן,העלילה לא הלכה לשום מקום לדעתי..היה איזשהוא פוטנציאל אבל לא ממש מימשו אותו..ובלי קשר אני חושבת שסי וון שיחק ממש טוב והילדה הייתה מקסימה..שניהם חיפו על הסדרה הלא מי יודע מה לגבי צ'אה רים למרות שזה פעם ראשונה מבחינתי שאני רואה אותה בסדרה,היא הייתה די מעצבנת...אולי בסדרות אחרות היא שיחקה יותר טוב..
פלוס אחד מהסדרה הוא שבזכותה הכרתי את סי וון מהלהקה SUPER JUNIOR מקווה לראותו בסדרות נוספות וגם את הילדה הכ"כ מתוקה..
לא ידעתי שהמשנית מהסדרה שיחקה ב-FREEZE..לא שצפיתי בה אבל אני מכירה את הפוסטר הרשמי של הסדרה..באו מי ליידי היא הייתה מעצבנת אבל לפחות בסוף הסדרה הייתה לה תפנית לטובה..סה"כ היא חמודה
בתגובה ל: כמובן,על טעם ועל ריח.. מאת: lady fanni הפעם הראשונה הייתה ב"Dal Ja's Spring", שם היא נראתה הכי טוב!
ראיתי אותו גם בסדרות: All about eve We are dating now Four sisters Powerful Opponents Oh! Pil Seung And Bong Soon Young
ב"Oh! My Lady" היא באמת לא נראית משהו אבל בכל זאת אני אוהבת את הסדרה...
אם אני אדרג סדרה לפי רמת הרומנטיקה שבה אז שלושת רבעי סדרות יפסלו
בתגובה ל: השירשור האסייאתי מאת: זרהמאד הזמר /שחקן חגג אתמול יום הולדת 24 , נקווה לראותו בעוד סדרות ולבנתיים נסתפק בקליפ החדש של להקת SS501 בה הוא חבר
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: קים היונג ג'ונג- Boys Before Flowers מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: קים היונג ג'ונג- Boys Before Flowers מאת: זרהמאד ואני רואה שהוא החליף את הכתום בחום (אני מתכוונת כמובן, לצבע השיער :-)).
וחבל שויוה פלטינה לא קונים לשידור את BOYS OVER FLOWERS. אומנם מדובר בסדרת נעורים/היי סקול, אבל גם הרבה אנשים בני 30+, יוכלו לצפות בה, ליהנות ממנה ולהתחבר אליה (והיא בודאי יותר טובה, מעניינת ומהנה, מהמריחה שמשודרת עכשיו בויוה פלטינה!). והכוכב הראשי- לי מין הו- נראה פשוט פיצוץ!
בתגובה ל: שיהיה לו המון מזל-טוב! מאת: ההרצליינית למרות שזו סדרת בית ספר היא טובה למדי,מעניינת ומצחיקה ואין מה להשוות אותה לגברתי הנאווה. לי מין הו לדעתי התפקיד שלו שם היה ה-תפקיד שלו עד כה בסדרות..
בתגובה ל: השירשור האסייאתי מאת: זרהמאד הסדרה Story of a Man [שידועה גם בשמות A Man's Story/ The Slingshot] שודרה ברשת KBS2 בין החודשים אפריל- יוני 2009 ויש לה 20 פרקים. הרייטינג הצנוע של הסדרה נע בין 6-9% (נמוך בהרבה מסדרת הלהיט שקדמה לה באותה משבצת - Boys Before Flowers). הסדרה זכתה בפרס הדרמה הטובה ביותר ב-2009 Seoul International Drama Awards ובפרס הארד בפסטיבל בינלאומי שהתקיים ביוסטון.
העלילה: "סיפור של גבר" הוא סיפורו של קים שין (פארק יונג הא), שלוקח את החיים בקלות, שסיים איכשהו את הקולג' ומעולם לא התמיד בעבודה מסודרת יותר משלושה חודשים. בתחילת הסדרה הוא עושה שליחויות עבור מפעל המזון של אחיו, כשחברתו צריכה להעיר אותו בדקה ה-91 כדי שיעמוד במשימה. קים שין וחברתו, קיונג אה (פארק סי יון, "מיי גירל", "קופי האוס") מנהלים זוגיות נונשלנטית זה שבע שנים, וחתונה לא ממש נראית באופק...
השגרה החביבה הזו משתנה כשכתבת תחקיר (בתוכנית סטייל כלבוטק דמיקולו) מפברקת מפגע תברואתי במפעל המשפחתי. זה הורס את העסקים, וכשמתברר שאחיו של קים שין לקח הלוואה בריבית קצוצה, העניינים מסתבכים ומכאן כדור השלג מתחיל להתגלגל ואי אפשר לעצור אותו.
קים שין פועל באימפולסיביות, והתוצאות לא מאחרות לבוא. הוא מוצא את עצמו במצבים קשים שלא הכיר קודם, וסופג מכה אחר מכה, עד שהוא מתחיל לקלוט מי עומד מולו, מי האויב הגדול שלו, מיהם בעלי הברית הפוטנציאלים שלו, וכיצד בעצם התמוטטות המפעל של אחיו היא רק מהלך קטן מתוך מניפולציה של מישהו אחר. והמישהו הזה הוא צ'ה דו וו, פסיכופט קר, מנוכר ושאפתני (קים קאנג וו) שיש לו רק חולשה אחת – בדמות אחותו העדינה וטובת הלב, און סו (האן יו וון), שמנסה לתקן איפה שאחיה מקלקל... ובסדרה הזו יש לנו מאבק כוחות רצוף מהלכים, שבו הפסד או ניצחון הוא רק מצב ביניים עד לסיבוב הבא.
התרשמות מהסדרה: וואו, הסדרה הזו לא הייתה קלה, אבל בהחלט אהבתי אותה. הפרק הראשון היה חזק למדי לטעמי. בפרקים הבאים הרגשתי שאני צריכה להשקיע מאמץ בצפייה ושזה לא בא בקלות, אבל משהו משך אותי להישאר ולהתמיד [ולא להריץ במהירות כמו שאני נוטה לעשות לפעמים]. החל משלב מסוים הסדרה נעשית אינטנסיבית יותר ויותר, ואין פלא שאת שלושת הפרקים האחרונים ראיתי ברצף (אפילו שלא התכוונתי...).
דמותו של קים שין לא הייתה "אהבה ממבט ראשון" מבחינתי או מקרה של כריזמה סוחפת, אבל לאט ובהדרגה הוא נכנס ללב – דווקא בגלל החולשות ובעיקר בזכות האנושיות והחמימות שהוא משדר. הוא לא סופר הירו, אלא בנאדם שמנסה לשרוד בתנאים לא קלים, מתמודד עם דילמות ונאבק לשמור על האנשים שלו. זו הפעם הראשונה שראיתי את השחקן פארק יונג הא, והוא בהחלט השאיר לי טעם של עוד ואני סקרנית לראות את הפרויקטים הבאים שלו (ואולי גם הקודמים). הפרויקט הבא, Love Song, כבר זוכה להתעניינות רבה למרות שטרם לוהקה שחקנית ראשית. והוא גם זמר, והוא גם חמוד (שמתי לב שכשאני ממש מסמפטת שחקנים, בא לי להעביר להם יד בשיער – זו הפנטזיה הצנועה שלי , וגם פארק יונג הא נכלל ברשימה ההולכת ומתארכת...).
מול קים שין ניצב הפסיכופט הקריפי דו וו, שקשה לתאר במילים – וזו הופעה מצוינת של קים קאנג וו, שמצליח לצמרר את הצופים. הבנתי שהתפקיד הזה הוא נקודת מפנה בשבילו, אחרי שבעבר גילם טיפוסים סימפטיים יותר – והוא פשוט עשה את זה בענק.
ולמרות המעשים הנוראים של דו וו – הייתה דמות אחת ששנאתי יותר, וזוהי דמותה של קיונג אה. למה? אי אפשר לענות על השאלה הזו בלי לספיילר קשות. וכן לינה, גם אני צריכה "תקופת צינון" מהשחקנית הזו לפני שאתחיל לחשוב על "קופי האוס"... אגב, בניגוד ל"מיי גירל", שם היא יורה את המילה "אופפה" כל שלוש שניות, כאן הייתה סצנה שבה היא סירבה לקרוא למישהו "אופפה" וזה מאוד שיעשע אותי...
ראוי לציין ששחקני המשנה היו טובים ברובם. אהבתי במיוחד את האן יו וון (מסתבר שהיא עשתה תפקיד קטן גם ב"סאם סון המתוקה" וראיתי אותה גם ב-Painter of the wind) שגילמה את און סו, ונעשתה חשובה ומשמעותית יותר ככל שהפרקים התקדמו. פארק קי וונג, שגילם פריק בורסה עם קווים אוטיסטיים, גם היה מצוין, ואהבתי גם את הילדות המתוקות שגילמו את האחייניות של קים שין והיו אחראיות לכמה מהסצנות המצחיקות ומחממות הלב בסדרה. ויש גם עורך דין חתיך ודובר אנגלית, בגילומו של לי פיליפ.
פתיח הסדרה (פעם ראשונה שאני רואה אותו והוא נראה מוזר..)
טיזרים:
ומאחר שהפתיח והטיזר יוצרים רושם די מאיים, הנה כמה סצנות מקסימות וכיפיות עם קים שין והאחייניות שלו . מומלץ!
ולקינוח הנה שיר של פארק יונג הא בתרגום לעברית. הבנתי שבמקביל לקריירת המשחק, הוא גם זמר מצליח, בעיקר ביפן:
תוקן על ידי iDana 7/6/2010 17:16
בתגובה ל: Story of a Man מאת: iDana נהניתי לקרוא! גם אני סיימתי לצפות בסדרה הזאת וכמו שכתבתי בשרשור הקודם, העלילה סחפה אותי רק באמצע הסדרה...השחקן הראשי הוא שחקן שאני מאוד אוהבת...לראשונה ראיתי אותו ב"Winter Sonata" אבל שם הוא היה משני ובכלל לא שמתי לב אליו... רק ב"On Aire" נשביתי בקסמיו!!! ראיתי אותו גם ב"Loving You" אבל למרות חיבתי הרבה אליו ואל הכוכבת (יוג'ין) לא אהבתי את הסדרה.
הפסיכופט בסדרה שיחק מעולה!!! ראיתי אותו בסדרה התקופתית "Bichunmoo", אני זוכרת ששם הוא היה נראה ממש קופי של "שגיא"...הייתי המומה מהדמיון בין השניים. הנה הוא בצד שמאל:
איזה קטע! גם אותי שעשע הסצינה שבה אילצו את ג'ני להגיד "אופפה" לאותו טיפוס שאיתו היא הייתה...לא יכולתי שלא להיזכר בכל ה"אופפה" שיצא לה להגיד ב"מיי גירל".
את השחקנית הצעירה (אחותו של הפסיכי) אני זוכרת מ"סאם סון המתוקה"...היא הייתה העוזרת של סאם סון במטבח...ההיא שסאם סון השאילה לה את המחברת שלה עם כל המתכונים וההסברים.
לי פיליפ הוא שחקן יחסית חדש...לפני שהתחיל לשחק הוא היה דוגמן ונראה לי שהתפקיד הראשון שלו היה ב"The Legend"...היה נחמד לראות אותו שוב.
דנה, יש אפשרות להעביר את שתי ההודעות שלי מהשרשור הקודם (על "Oh! My Lady") לשרשור הנוכחי? אני לא רוצה לההודעות יתפספסו כי אני אשמח לקרוא חוות דעת על הסדרה מכל מי שצפה בה.
בתגובה ל: דנה! מאת: MyGirl ומוטב להתחבר לסדרה מאוחר מאשר לעולם לא... דלית כבר הזכירה את הדמיון לשגיא, ואני אשמח לראות את השחקן הנ"ל גם בסדרות אחרות. ללי פיליפ יש נוכחות, ויהיה מעניין לראות גם אותו מתפתח כשחקן.
על התזכורת לגבי העוזרת של סאם סון, והעברתי את ההודעות המבוקשות
בתגובה ל: בכיף מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: Story of a Man מאת: iDana נהנתי לקרוא ... עצם העובדה שסוף הסדרה הפך למשיכה אינטנסיבית מכפרת על המאמץ בתחילת הצפייה וכייף לסיים סדרה כך. הטיזרים מעניינים מאד וכייף להקשיב לשיר מתורגם, אחלה קישורים.
תודה
בתגובה ל: Story of a Man מאת: iDana היה מעניין לקרוא ואני שמחה שהפרקים האחרונים היו טובים הראשי בהחלט חמוד והסדרה עצמה נשמעת מותחת ואינטנסיבית..בד"כ אני אוהבת דרמות רומנטיות וקומיות אבל גם דרמות שיש בהם פסיכופטים למיניהם מאוד מושכות אותי.. מה זה אומר?
חח מצחיק שהמשנית ממיי גירל פתאום לא אומרת אופפה..דווקא היא אהבה את המילה הזו במיי גירל מעניין אם בקופי האוס היא גם חוזרת על המילה הזו..
בתגובה ל: העיקר ההנאה מאת: lady fanni ואפשר להכניס מדי פעם פסיכופט לתפריט, כדי שנדע להעריך את החיים הנורמליים ונשמח שיש דברים שנשארים רק על המסך
אני מקווה שב"קופי פרינס" השחקנית סימפטית יותר. בתמונה הזו היא דווקא נראית חמודה [אבל לפעמים מראה עיניים מטעה...].
בתגובה ל: הכי טוב לגוון מאת: iDana שלום, כרגע אני רואה את Phoenix עם לי סאו גין (המלך סאן) ואני ממש מרותקת אליה אני יושבת לפעמים עד שלוש לפנות בוקר ולא יכולה להפסיק ממש סדרה נהדרת. שמתי לב שלי סאו מדבר אנגלית מצוינת עם מבטא האם מישהו יכול לספר לי על חייו האישיים יתכן שחי מחוץ לקוריאה מספר שנים.
תודה אלה
בתגובה ל: סדרה אחרת מאת: rella המשפחה שלחה אותו לעשות תואר במנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק כדי שישתלב בעסקים המשפחתיים. אבל כשהוא סיים את הלימודים הוא החליט ללכת על מה שהוא באמת אוהב ורוצה לעשות – המשחק, וזה גרם ללא מעט חיכוכים במשפחה. הוא אפילו לא דיבר עם אביו כמה שנים, והם התפייסו (אך כנראה לא לגמרי הגיעו לעמק השווה) זמן קצר לפני פטירתו של האב בשנת 2005.
ו-Phoenix באמת סדרה ממכרת, ולמרות שיש לי השגות לגביה, מאוד אהבתי את LSJ שם והוא גם נראה במיטבו
הנה סרטון שבו אפשר לשמוע אותו מדבר אנגלית:
תוקן על ידי iDana 13/6/2010 19:20
בתגובה ל: לי סו ג'ין למד בארה"ב בתיכון ובאוניברסיטה מאת: iDana רציתי לראות אותה לפני כמה חודשים וברח לי מהראש..חח באמת הגיע הזמן לראות את לי סו ג'ין..עבר יותר מחצי שנה מאז שראיתי אותו על המרקע
בתגובה ל: לי סו ג'ין למד בארה"ב בתיכון ובאוניברסיטה מאת: iDana ל-iDana שלום, תודה על התשובה. בינתיים סיימתי לראות את הסדרה וממש אהבתי כל רגע בה שלא לדבר על לי סו גין שממש אהבתי אותו (בעצם אני אוהבת אותו עוד מימי המלך סאן)מתשובתך ברור לי מדוע האנגלית שלו כל כך טובה. לא התחברתי במיוחד לשחקנית הראשית משום מה, אבל הסדרה עצמה נהדרת. אשמח אם תוכלי לספר לי משהו גם על חייו האישיים, איזה עוד סדרות בכיכובו אפשר לראות (התחלתי לראות את Lovers בכיכובו ומשום מה לא התחברתי ועזבתי באמצע) ובכלל אם יש לך המלצות על עוד סדרות דומות לסגנון ה-Phoenix ושוב תודה אלה
לגבי חייו האישיים, הוא ידוע כאדם פרטי מאוד ואפילו ביישן. היה לו רומן מתוקשר עם השחקנית קים ג'ונג און שכיכבה לצדו ב-Lovers, ועל פי הדיווחים הוא נפרד ממנה ב-SMS ומסרב לדבר על הנושא ולספר מה בדיוק קרה שם ולמה. הוא מתנדב בארגוני צדקה שונים כדוגמת Habitat, ובחודשים האחרונים הוא נמצא על קו קוריאה-יפן, לצורך מפגשי מעריצים, קמפיינים ופעולות התנדבותיות. אם את רוצה לדעת עוד, את יכולה להירשם לפורום הבינ"ל שלו. יש שם המון מידע, תמונות ועדכונים:
וקשה לי לחשוב על עוד סדרה בסגנון של פניקס. היא קצת הזכירה לי סדרות אמריקאיות במובנים מסוימים...
והנה תמונה של LSJ באירוע שהתקיים אתמול ביפן:
בתגובה ל: שמחה שנהנית מאת: iDana היי
אין לך מושג כמה שאני מודה לך. אני צופה רק ב-mysoju ואין שם את Freeze אין לי מושג למה, ניסיתי להתחבר לכמה ערוצים כמו אסיה 4 ו-וויקי ויש לי תקלה לא מוסברת ואינני מצליחה להתחבר אליהן. אנסה להתחבר גם לפורום הבינלאומי. מה שכן הצחלתי להתחבר זה אל ה-AZNV ושם אני צופה לפעמים. תמיד אשמח לשמוע על עוד סדרות בכיכובו. ושוב תודה אלה
בתגובה ל: סדרה אחרת מאת: rella החביב על רוב בנות הפורום , לי סאו ג'ין יקירנו חגג בינואר יום הולדת 37 והנה שירשור עשיר ומושקע לכבודו כאן.
לשחקן המוכשר קהל מעריצים ענק ביפן ושם הוא נוהג לבקר רבות, מי יתן וגם ארצנו הקטנטונת תיכנס לרשימת הממתינות.
בתגובה ל: האיש והגומות או המלך הנצחי או מושא אהבתה של דנה מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: האיש והגומות או המלך הנצחי או מושא אהבתה של דנה מאת: זרהמאד תודה פשוט מהמם אין לי מילים אחרות. ושוב תודה אלה
בתגובה ל: השירשור האסייאתי מאת: זרהמאד The Kingdom Of The Winds היא סדרה קוריאנית היסטורית ששודרה בדרום קוריאה בערוץ KBS2 מספטמבר 2008 ועד ינואר 2009. לסדרה 36 פרקים והרייטינג הממוצע שלה עמד על 16%.
העלילה: הדמות המרכזית של העלילה הוא מו-יול, נכדו של המלך ג'ומונג שנולד עם קללה לפיה הוא יהרוג את הוריו ואחיו ויחריב את מדינתו גוגרויו. מייד לאחר היוולדו, הכוהנת חשפה בפני המלך יורי את הקללה הרובצת על בנו הפעוט. הכוהנת דרשה מיורי שיהרוג את בנו אך המלך לא יכול היה לעשות זאת ולכן, העמיד פנים בפני אנשיו ועמו כי הוא רוצח במו ידיו את בנו ובסתר הוא הטיל משימה על בנו הגדול לקחת את מויול הרחק מהארמון ולדאוג שיחייה חיים פשוטים במקום מרוחק. השנים חלפו, מויול גדל כבחור פשוט שנמצא כל חייו במערות כשתפקידו הוא צביעה וציור באותן המערות ששימשו כמקום קדוש שבו נשמר קברו של המלך הקודם ג'ומונג. מויול מאס בחיים המשעממים שלו והחליט לצאת מן המערות ולהצטרף לאנשיו של יורש העצר האמיונג בלי לדעת כמובן שהוא בעצם אחיו הצעיר של הנסיך האמיונג. האמיונג ידע שמדובר באחיו הנסיך אך בכדי להגן על חייו הסתיר את זהותו האמיתית מכולם. מויול מצא את עצמו קרוב יותר ויותר לאנשי הארמון, בלי לדעת על הקשר האמיתי שלו למשפחת המלוכה.
דעתי על הסדרה: הסדרה בסה"כ לא הייתה רעה, אבל בהשוואה לשאר הסדרות ההיסטוריות שראיתי היא הייתה פחות מעניינת. אני חושבת שאחת הסיבות לכך הוא הדמות הראשית הנשית שאותה לא הצלחתי לסמפט... אין ספק שמדובר בשחקנית בעלת מראה מלאכי...אבל החביבות שלה לעיתים הרגיזה אותי.
ולמרות זאת...היו כמה סצינות חביבות בכיכובה (רק שמויול היה בסביבה) הבנתי שהשחקנית הזאת כיכבה בסדרה "Stars Falling From the Sky " אז אני מקווה ששם אני כן אצליח לסמפט אותה.
לעומתה, השחקן הראשי עשה עבודה מעולה!
אני מאוד מסמפטת את השחקן הזה שגם שיחק מעולה ב"ג'ומונג" (שהייתה הרבה יותר מוצלחת לטעמי! גם מבחינת עלילה וגם מבחינת קאסט).
בדר"כ בסדרות ההיסטוריות המלכים לא כל כך נחמדים (שימו את סאני המדהים בצד!) והם לא דואגים למשפחתם. אבל בסדרה הזאת מאוד חיבבתי את המלך יורי שהוכיח פעם אחר פעם שילדיו חשובים לו.
הייתה שחקנית שמאוד חיבבתי אותה...מדובר בשחקנית או יון-הא שגילמה את דמותה של הבחורה שגידלה את מויול... כשרק התחלתי לראות את הסדרה ידעתי שאני מכירה את השחקנית הזאת מאיפשהו אבל לא הצלחתי לזהות מאיפה...אחרי בדיקה קצרה השתעשעתי לגלות שהיא שיחקה בסדרה "God Of Study" שאותה למעשה ראיתי לפני שהתחלתי לצפות ב"Kingdom"...התפקידים שלה בשתי הסדרות האלה כל כך שונים שזה רק מראה עד כמה שהשחקנית יודעת לגלם תפקידים שונים ומגוונים.
כמו בכל סדרה, יש את הדמות הגברית המשנית שגם הוא מאוהב בגיבורה הראשית...די חיבבתי את הדמות הזאת שעברה עליה שינויים במהלך העלילה...
בסה"כ סדרה נחמדה אבל כאמור, ראיתי סדרות היסטוריות טובות יותר
בתגובה ל: "The Kingdom Of The Winds" מאת: MyGirl נהנתי לקרוא ועפ"י התמונות הסדרה משרה רושם אחר... כשקראתי את התקציר נזכרתי בדוקמן שגדלה בגלות הודות למישיל . האם מיול זוכה לקבל את הכתר חזרה? אני מניחה שלא האמיונג לקח את מיול הרחק מהארמון או שכן? איך הוא זיהה את אחיו?
בכל פעם שאת מספרת על "ג'ומונג" עולה החשק מחדש לצפות בה.
תודה
בתגובה ל: קומסאו לינה מאת: זרהמאד מויול בהחלט שב למשפחתו ובסופו של דבר אף הופך למלך... האמיונג היה זה שהרחיק את מויול מהארמון (בהוראת המלך יורי) בשביל להציל את חייו אבל במקום לשלוח אותו לארץ רחוקה במטרה שאנשים רגילים יגדלו אותו הוא הביא אותו לבחורה שהכיר שהייתה אחראית על כל קבוצת האנשים שעסקו בצביעת המערות... לכן, הוא ידע היכן נמצא אחיו לאורך כל השנים וכך זיהה אותו.
בתגובה ל: "The Kingdom Of The Winds" מאת: MyGirl דווקא נראית סדרה מעניינת..הייתי רוצה לדעת מה קרה בסוף..? האם הוא ימלוך בסופו של דבר? ומה היה תפקידה של הראשית בסדרה? ראיתי את הראשית בSTARS FALLING FROM THE SKY והיא שיחקה שם ממש טוב,הייתה מאוד חמודה והייתה לה כימיה טובה עם הילדים ששיחקו את האחים שלה..
אגב,השחקן ששיחק את המלך משחק בDONG YI את מפקד המשטרה ויש לו תפקיד ממש טוב,אני אוהבת את הדמות שלו..
בתגובה ל: מאת: lady fanni מויול בסופו של דבר מגלה שהוא בנו של המלך...המלך בהתחלה מתקשה להכיר בו כי הוא חושש מהתגובה של העם ושל השרים...הוא לא דאג לכתר שלו אלא לשלום בנו. למלך יורי היו 3 בנים ובת אחת...בנו הבכור מת (זה מה שסיפרו לצופים דרך שיחות) והבן שני הוא המיונג שהוא גם המלך המיועד. הבן הצעיר הוא בחור עדין שאין לו ממש אופי של מי שישלוט במדינתו. המיונג שידע שמויול הוא אחיו התחבר אליו ומויול העריץ אותו בלי לדעת שמדובר באחיו. הוא הפך לאחד מאנשיו ואחרי שהמיונג מת, מויול היה בטוח שהאשם במות הנסיך הוא המלך יורי. לכן, הוא עזב את מדינתו ועבר למדינת האוייב, כשמטרתו העיקרית היא לנקום במלך יורי שכביכול היה אחראי על מות בנו המיונג. מויול רצה לנקום במלך בלי לדעת שהוא בכלל לא אשם במות בנו וכמובן, בלי לדעת שמדובר באביו.
במדינת האוייב, מויול פגש בנסיכה יון והתאהב בה...המפגש הראשון ביניהם התרחש במחנה קרב במדינת האוייב שבה מויול הפך לשבוי אחרי שבטעות עבר את הגבול. בסופו של דבר הוא ניצל אבל מי שטיפלה בו אז הייתה הנסיכה יון.
מויול הצטרף לקבוצת הצל השחור שהיא קבוצה של לוחמים מיומנים והוא אפילו כמעט רצח את המלך, אביו. אבל אז הכל התגלה...המלך גילה שמדובר בבנו שאותו שלח למדינה אחרת, ומויול גילה שהנקמה שלו הייתה מוטעית ואח"כ גם הוא גילה שהוא נסיך.
מכיוון שהמיונג מת, היו צריכים לבחור יורש עצר חדש...מויול או הנסיך הצעיר והעדין...המלך תכנן לבחור בבנו הצעיר בשביל לא לעורר מהומה בארמון אבל ברגע האחרון שינה את דעתו ובחר במויול שהתחיל למלוך אחרי מות המלך.
סיפור האהבה של מויול והנסיכה יון לא היה אפשרי כי מדובר בנסיך ונסיכה ממדינות אוייבות... הנסיכה נכנסה להריון ממויול וילדה את בנו והוא בכלל לא ידע על כך. רק אחרי שגילה שיש לו בן במדינת האוייב הוא רצה לעשות הכל בכדי להביא בחזרה מדינתו את אהבותו ובנו.
בתגובה ל: אז ככה... מאת: MyGirl וכמות הפרקים לא נוראית, זכור לי שדנו פעם בסדרות היסטוריות וזו הייתה אחת האפשרויות שהעלנו.. אני אצרף אותה לרשימת הממתינות. לינה, צפית בצ'ונו? אנו שוקלות לצאת לסיבוב נוסף יחד, מה דעתך? הטיולים המשותפים בהחלט מהנים, מהסדרה "המלכה סאן דוק" נהנתי מאד בעזרתכן האדיבה (של דנה ושלך)
בתגובה ל: העלילה ממש מסקרנת מאת: זרהמאד אבל לגבי "צ'ונו", אני מעדיפה להמתין בסבלנות לתרגום בעברית...אם בהמשך תחליטו על צפייה בסדרה אחרת אני אשמח לצפות בה במקביל אליכן
בתגובה ל: צפייה משותפת נשמעת לי מעולה! מאת: MyGirl ונתחיל לצפות בערך כשפרק 40 ישודר בקוריאה, כמו שעשינו עם "המלכה סון דוק"?
הצעות נוספות יתקבלו בברכה
בתגובה ל: אז אולי נלך על Dong Yi? מאת: iDana אולי סוף סוף אצא מהבצורת?? לא מצליחה להתחבר לאף סדרה , אפילו "קפיטל סקנדל" לא סינוורה אותי.. ככה נרוויח עוד זמן כדי שפרקים נוספים של צ'ונו יתורגמו.
בתגובה ל: אני מוכנה ל DONG YI מאת: זרהמאד זו הסדרה החמה כרגע בקוריאה - כבר הגיעה ל30 אחוז רייטינג,קמה קהילה של הסדרה בפייסבוק (כמעט 400 חברים!),ומפרק לפרק המתח עולה..אבל כן כדאי שתחכו שזה יגיע ל40..כי אתם פשוט תתמכרו ולא תוכלו להפסיק..
אני אישית מאוהבת בסדרה,הגעתי למצב של התמכרות,אני כל הזמן בודקת אם התרגומים יצאו ובכלל מסתבר שאני לא היחידה..
בקיצור שווה צפייה..
חח איזה פירסומת עשיתי..
וזרהמאד - לא התחברת לקפיטל סקנדל? דווקא אהבתי אותה מאוד..איזה פרק את?
בתגובה ל: לכו על זה מאת: lady fanni כי אני יודעת שלא אוכל להפסיק ושיהיה קשה לחכות לפרקים והתרגומים. מקווה להצטרף אלייך לצפייה בישורת האחרונה
מעניין אם יאריכו את הסדרה לאור ההצלחה...
וכמו שכתבת, על טעם ועל ריח - אני זוכרת שאהבתי את "קפיטל סקנדל" מהפרק הראשון (והסוף שלו עדיין זכור לי בחיבה רבה ), אבל זה טבעי שלא כולנו נתלהב מאותם דברים (ולא חסרות דוגמאות ).
בתגובה ל: בגלל זה אני לא מתחילה מאת: iDana הרי כולנו שונים..לכל אחד יש את הטעם שלו..
לגבי דונג יי - רק הזמן יגיד..מקווה שלא ימרחו יותר מדי כי עד כה הסדרה מעולה..אין פרק אחד משעמם..
בתגובה ל: לכו על זה מאת: lady fanni רוב הזמן הפנוי (ואין הרבה כזה בגלל לחץ בעבודה) הולך דוקא על תרגום הסדרה "הונג גיל דונג" , יכול להיות שזו הסיבה ששום סדרה לא מושכת .. בד"כ אני חובבת מושבעת ואני בטח לא אוותר על קפיטל סקנדל דבר טוב אחד יצא מכל הסיפור הזה, למדתי עוד המון מילים בקוראנית
בתגובה ל: אני מוכנה ל DONG YI מאת: זרהמאד לא כדאי להתחיל אותה עדיין לדעתי.
ונראה איך תתרשמי מההמשך של "קפיטל סקנדל" - לא כל האהבות הן ממבט ראשון ואולי תסתנוורי דווקא מהסדרה הבאה... אני מורידה עכשיו את Save the last dance for me. כידוע היא תורגמה לעברית, ואולי דווקא היא תתאים לצפייה משותפת שלי ושלך ושל מי שירצה להצטרף (לינה כבר צפתה בה כמובן והמליצה בחום ).
בתגובה ל: אבל Dong Yi רק בפרקי ה-20 מאת: iDana מה העלילה שלה? וזה שהיא תורגמה לעברית זה כבר פלוס..:-] הבחור בתמונה מימין מאוד מזכיר לי את החבר ילדות של דסאן משתי טיפות מים..או שזה רק אני?
בתגובה ל: שמעתי על הסדרה הזו.. מאת: lady fanni אבל בזמן שאני בודקת אני גם מגלה שקאנג ג'י הוואן (הונג גיל דונג, קופי האוס) יש תפקיד גם בסדרה הזו. העלילה מספרת על און סה אשר פוגשת בחור שאיבד את זיכרונו ומטפלת ודואגת לו. נרקמת בינהם אהבה עד כדי חתונה אך ביום הזה כל התוכניות משתבשות והסיפור מקבל תפנית.
בתגובה ל: לא, זהו לא מייסן מאת: זרהמאד ממש תפקיד שולי בעלילה...רואים אותו מעט מאוד
בתגובה ל: אבל Dong Yi רק בפרקי ה-20 מאת: iDana ועם תרגום בעברית זה מעולה!!! אני צפיתי בה בספרדית. כוכבת הסדרה יוג'ין היא שחקנית מקסימה! אהבתי את התפקידים שלה בכל הסדרות בהן ראיתי אותה. גם השחקן הראשי מקסים!!! מי שתחבב אותו אני ממש ממליצה לה גם על "New Heart" המעולה! הסדרה "תשמור לי את הריקוד האחרון" היא סדרה מלאה ברומנטיקה!!! אל תפספסו!
בתגובה ל: זאת בהחלט סדרה מומלצת!!! מאת: MyGirl מנה גדושה של רומנטיקה קוריאנית תתאים לי בהחלט
בתגובה ל: אז אולי נלך על Dong Yi? מאת: iDana וגם לדעתי כדאי לחכות שהסדרה תגיע לפרק 40...הבנתי שכרגע היא מתורגמת רק עד פרק 20 (גם בספרדית) כך שעדיף באמת לחכות שהתרגום יושלם עד פרק 40 לפחות...
בתגובה ל: אני יותר מאשמח!!! מאת: MyGirl ללא תוכן
בתגובה ל: אז ככה... מאת: MyGirl נשמע שזו סדרה מעניינת אולי אצפה בה בעתיד..הסוף שלה נגמר טוב?
בתגובה ל: תודה על התשובות מאת: lady fanni בואי נגיד שיש כאלה שלא הפסיקו לבכות...לי למשל לא זלגה דמעה אחת...
בתגובה ל: "The Kingdom Of The Winds" מאת: MyGirl העלילה נשמעת מעניינת והתמונות עושות רושם טוב, אבל אני מבינה שזו לא בדיוק הייתה סדרת להיט, גם מקריאת ההתרשמות שלך, וגם בגלל הרייטינג (לא שזה תמיד אומר משהו...).
ואין ספק שסאני יש רק אחד
בתגובה ל: השירשור האסייאתי מאת: זרהמאד בינתיים קשה להביע דעה כי רק הראו את הדמויות בצעירותם... מה שכן, יש לי איזה ניחוש לגבי אביו של הבחור המופרע...אני ממש מקווה שאני טועה
הילדה שמגלמת את הדמות הראשית בצעירותה חמודה...אם כי, היא הייתה יותר חמודה ב"המלכה סון-דוק".
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון של Will it Snow at Christmas? מאת: MyGirl הייתי רוצה לראות את גו סו בפעולה..אחכה לשמוע גם את חוות דעתך.
תהני מהצפייה
בתגובה ל: דנה צפתה בה והתרשמה לטובה מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון של Will it Snow at Christmas? מאת: MyGirl אני חושבת שאני מנחשת מה הניחוש שלך, אבל אני כמובן לא אגלה כלום
והשחקנים הצעירים עושים עבודה טובה (ואם תשאלי אותי, גם המבוגרים)
בתגובה ל: צפייה מהנה מאת: iDana היום צפיתי בפרק 2 וסוף סוף ראיתי את השחקנים המבוגרים...אני מכירה גם את השחקן המשני מאיזו סדרה אבל לא זכור לי מאיפה...(זה שהבריז מהחתונה שלו בשביל להיות עם האקסית).
טוב, בדקתי כרגע בדרמה ויקי ומסתבר שראיתי את השחקן הזה ב- 4 סדרות!...האחרונה הייתה "קיין והבל" אבל אני לא ממש זוכרת את הדמויות שלו...כנראה לא מדובר בדמויות משמעותיות.
בתגובה ל: אני בטוחה שאת מנחשת נכון מאת: MyGirl והוא באמת לא התבלט שם... בסדרה הנוכחית יש לו תפקיד משמעותי יותר
בתגובה ל: נראה לי שהוא היה אחד הרופאים ב"קין והבל" מאת: iDana ביום חמישי צפיתי בפרק 8 ומאז כנראה שהיום אצפה ב-9 אבל גם עם הסדרה הזאת אין לי מוטיבציית צפייה... כשסדרה מעניינת אותי אני מסוגלת לצפות ב-4 פרקים ביום (כמו שקרה לי עם "Oh! My Lady", אבל עם הסדרה הזאת זה לא קורה...
השחקן הראשי אמנם השתפר מבחינת משחק לעומת סדרות אחרות שראיתי בכיכובו (למרות שגם ב"Green Rose" הוא לא היה רע) אבל לא הצלחתי להתחבר לדמותו לגם לא ליתר הדמויות...השחקנית שמגלמת את אמו חמודה אבל הדמויות הראשיות לא הכי מעניינות אותי...
אני זוכרת שכתבת על איזו תפנית בעלילה שהפתיעה אותך...אם צפיתי עד פרק 8 אז כבר הייתי אמורה להיתקל בה? כי בינתיים לא ניתקלתי במשהו חריג שהפתיע אותי...
בתגובה ל: דנה, נראה לי שלסדרה הזאת אני כבר לא אתמכר... מאת: MyGirl גם בשרשור הזה הזכרנו שלא כולנו מתחברים לאותם דברים
ולטעמי הסדרה הזו מגיעה לשיא בפרק 10-11 אאל"ט, ואז גם מגיעה התפנית שהזכרתי. מדובר בתפנית מעצבנת לדעתי, כך שאם לא אהבת עד עכשיו נראה לי שבהמשך תתלהבי אפילו פחות... אבל למזלי למרות התפנית הנ"ל הצלחתי להמשיך ליהנות מהנוכחות של גו סו ומעוד כמה סצנות בדרך. משעשע אותי שבעקבות הסדרה הצמידו לו (ולמבטים שלו) כמה כינויים כמו God so
ואני מבינה אותך כי גם אני נאבקת עכשיו עם White tower שכ"כ שיעממה אותי בעשרת הפרקים הראשונים, אבל עכשיו יש שיפור קל. וכשאני צופה ב-3 פרקים ומעלה ביום בסדרה זה בד"כ באחד משני המקרים הבאים:
כשאני מכורה לסדרה
כשהסדרה סתמית/משעממת ואז אני צופה בהמרצה כדי לסיים כמה שיותר מהר
אגב, ב-White tower משחקת השחקנית שמגלמת את אמה של ג'י וואן ב"Will it snow", ולמרות שמדובר בדמות שונה ובסיטואציה שונה - מתברר שאני גוררת את ההתייחסות אליה מהסדרה הקודמת...
בתגובה ל: פרס התקבל בסיאול בתשואות מאת: MyGirl הייתי מוכנה להתחבא במזוודה שלו...
בתגובה ל: פרס התקבל בסיאול בתשואות מאת: MyGirl כמה בורות וטיפשות, אלוהים אדירים!
בתגובה ל: שימו-לב לתגובה מספר 3 בלינק ב-YNET. מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בתגובה ל: שימו-לב לתגובה מספר 3 בלינק ב-YNET. מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בתגובה ל: פרס התקבל בסיאול בתשואות מאת: MyGirl אי אפשר לעמוד בפני הקסם האישי של הנשיא שלנו מעניין אם לי ג'ונקי נכח בקבלת הפנים ע"י החיילים הדרום קוראנים? הייתי מוכנה ללוות את פרס בביקור הזה.
בתגובה ל: הפגנות נגד פרס בסיאול מאת: MyGirl מלישכתו נמסר כי הוא זה שויתר על קבלת תואר "דוקטור לשם כבוד" כדי להימנע מעימותים מיותרים ואני מברכת על כך. עצוב לקרוא את תגובות הטוקבקים, יש כאלה שמשמיצים את דרום קוריאה לחינם.
בתגובה ל: השירשור האסייאתי מאת: זרהמאד זאת סדרה בת 32 פרקים שהתחילה ב-29 במאי בקוריאה ומככב בה השחקן ג'י סונג שכיכב בסדרות כמו "New Heart" ו"Save The Last Dance to me".
הנה תמונת פרומו של הדמויות המרכזיות:
הוא נראה מרשים, לא?
בתגובה ל: שמעתם על הדרמה ההיסטורית "Kim Soo Ro"? מאת: MyGirl לקוריאנים יש אינספור רעיונות ותסריטים אפשריים לדרמות תקופתיות... וראיתי כמה אזכורים לדרמה הזו בבלוג של דרמבינס:
בתגובה ל: שמעתם על הדרמה ההיסטורית "Kim Soo Ro"? מאת: MyGirl אבל אני נאמנה לDONG YI .. אולי בהמשך..את יודעת מה העלילה?
ד"א דנה עוד לא עשיתי את הסיכום לPROSECUTOR PRINCESS מקווה שלא התאכזבת..כרגע אין לי ממש זמן לזה ואני רוצה לכתוב אותו כמו שצריך..אולי לקראת סוף החודש אני אכתוב על הסדרה.
בתגובה ל: נראה נחמד מאת: lady fanni ותכתבי כשיתחשק לך ויתאים לך מבחינת ההשראה והזמן
למרבה המזל, כאן אנחנו לא בביה"ס/אוניברסיטה ואין מועדי הגשה ודדליינים
אגב, נראה לי ש-PROSECUTOR PRINCESS תיכנס לרשימת הצפייה שלי בזמן הקרוב - במיוחד אחרי ההתרשמות שלך, ומה שקראתי בפורום אסיה בתפוז על ה"שאיבות" של השחקן הראשי (ראיתי גם סרטון מספיילר ).
בתגובה ל: קחי את הזמן מאת: iDana אני בטוחה שהראשית לצידו נהנתה מזה לא פחות אני שמחה שעשינו לך חשק לראות את הסדרה,היא בהחלט שווה צפייה והיא ממש לא משעממת
את ראית מאיזה כוכב את? אם כן אז את בטח זוכרת אותו בתור המשני,הוא לא היה ממש בולט שם..(כי היה את רועיקי ) אבל מאז הוא בהחלט התקדם..
בתגובה ל: חח הוא בהחלט שואב מאת: lady fanni והאמת שלא לטובה - הצמדנו לו בזמנו את הכינוי "קיפי" ולא התלהבנו ממנו בלשון המעטה . אבל זו הייתה תחילת הדרך והוא כנראה היה אמור לגלם דמות לא אטרקטיבית במיוחד. בכל אופן, עם Prosecutor Princess נפתח דף חדש ונקי
אגב, השחקן פארק שי הו צ'יפר 20 מאנשי הצוות של Prosecutor Princess בחופשה של 4 ימים לאי ג'גו כאות תודה על העבודה הקשה
בתגובה ל: בטח שאני זוכרת אותו מאת: iDana הדמות שלו הייתה מעצבנת למדי.. חח קיפי.. עכשיו יש לו כינויים יותר אטרקטיביים מהמעריצות שלו
עוד לפני PP הייתה סדרה שהעלתה את הפופולריות שלו - קראו לה FAMILY'S HONOR והיו עליה ביקורות די טובות..רק היא קצת ארוכה לטעמי..בסביבות ה50 פרקים אחרת הייתי מתחילה לראות.
וכל הכבוד לו!..הוא נראה לי בנאדם ממש נחמד..
בתגובה ל: למיטב זכרוני מאת: lady fanni אבל נראה לי שקיפי (סתאאם ) היה נדיב במיוחד. אגב, את השחקנית הראשית ב-PP ראיתי ב"גורמה" יחד עם רועיקי והיא השאירה רושם אלגנטי...
בתגובה ל: הרבה שחקנים קוריאנים מצ'פרים את הצוות מאת: iDana אבל נראה לי שלא בתור הראשית..כשצפיתי בPP בוויקי ,מהתגובות של הצופים הבנתי שהרבה אנשים הופתעו מהדמות שלה כי באייריס היא שיחקה דמות שונה לגמרי..זה כל היופי שכל פעם שחקן עושה דמות שונה ולא אותה דמות שחוזרת על עצמה (אני רואה מקרים כאלה בטלנובלות דרום אמריקאיות - שחקן או שחקנית מסויימים חוזרים על אותה דמות - הטובה או הטמבל הראשי וזה כבר נדוש למדי..)