הסדרה Resurrection (הידועה גם בשמות Revenge, Rebirth, Life Again) שודרה ברשת KBS2 בין החודשים יוני-אוגוסט 2005. לסדרה 24 פרקים והרייטינג הממוצע עמד על 11.9%. אלא מה? הסדרה הזו שודרה מול פצצת הרייטינג המוכרת בשם "סאם סון המתוקה" (כן, כן, הסדרה שפרק הסיום שלה עבר את רף ה-50%. מטורף לגמרי), וכשזו הסתיימה, הרייטינג של Resurrection הוכפל ואף יותר, כשפרק הסיום זכה לרייטינג נאה של 22-23% (תלוי איפה מודדים, בסיאול בלבד או בכל המדינה).
העלילה: הא-און (אום טה וונג, "המלכה סון דוק") הוא שוטר עם מזג חם וחיוך רחב, שאיבד את זיכרונו בגיל 7, ומאז הוא חי עם מי שהפכו למשפחתו המאמצת - ג'ה סו, בעל דוכן למזון ומשקאות, ובתו, און-אה (האן ג'י מין, "יי סאן"). את שמו החדש הוא קיבל מאון-אה (כי לדבריה הא-און הוא המלאך השומר של און אה, ולכן שמו הוא בעצם היפוך אותיות של שמה). השניים מאוהבים מאז ילדותם, אבל מסתפקים בידידות אמיצה, כי אביה של און-אה עושה חיים קשים להא-און (למרות שבסתר לבו הוא אוהב אותו ורואה בו בן), ומחפש את החתן המושלם לבתו.
במקביל אנחנו מתוודעים לג'אנג-ג'ו (סו יי היון), עיתונאית צעירה ואמביציוזית, ובתו של פוליטיקאי ידוע. לילה אחד ג'אנג-ג'ו משתכרת עד אובדן חושים, והא-און נתקל בה במקרה, נחלץ לעזרתה ובלית ברירה אף מביא אותה לביתו. מתוך שכרותה היא קוראת לו "שין היוק", כי הוא נראה בדיוק כמו הארוס המיועד שלה (שאיתו היא בכלל לא רוצה להתחתן, אבל המשפחה לוחצת). אותו שין היוק הוא לא אחר מאחיו התאום של הא-און, והוא הסמנכ"ל בחברה המשפחתית, בחור עצור שלא מפגין את רגשותיו ברבים.
העלילה צוברת תאוצה כשהא-און מתחיל לחקור את מותו של בעל מלון, במה שנראה ממבט ראשון כמו תיק פשוט וסגור של התאבדות. אלא שתחושת הבטן של הא-און אומרת אחרת. הוא בטוח שמדובר ברצח ומתחיל לאסוף ראיות במרץ. עד מהרה חקירת הרצח/התאבדות מסתעפת, ומתברר שהיא קשורה לפרשה מהעבר, ששורשיה נעוצים עמוק בסיבות שגרמו להא-און לאבד את הזיכרון. העניינים מסתבכים עוד יותר, כשהא-און מגלה רמזים שמובילים אותו לגילוי זהותו האמיתית, ובמקביל יש גם אנשים שלא מרוצים מהחקירה הנמרצת של השוטר הנחוש, שמאיימת לחשוף סודות אפלים שהם ניסו להסתיר במשך שנים. מכאן מתפתח סיפור רווי מתח, נקמה, זהות מבולבלת וגם אהבה, חברות שעומדת במבחן, המון כוח סבל ואפילו הומור מפעם לפעם.
התרשמות אישית: יש לי שלוש מילים לסיכום הסדרה הזו: אום טה וונג! הוא כבש את לבי, בזכות העיניים שהביעו כל כך הרבה, והמשחק המצוין שגרם לי להתחבר כ"כ לדמויות שגילם, ולהרגיש מה עובר עליהן. בסדרה הזו הוא גילה חוש קומי לצד משחק דרמטי מאוד משכנע, והוא מתמסר מאוד לתפקיד.
בסדרה הזו לקחתי את הצפייה לאט יחסית. זה נבע גם מאילוצי זמן ועומס (שגרמו לי אפילו לעשות הפסקה של שבועיים לצערי), אבל גם כי הפרקים דרשו ממני ריכוז ותשומת לב רבה. בפרקים הראשונים לקח לי זמן להתמצא ולהבין מי נגד מי, עם עלילה שכוללת פלאשבקים לעבר ופאזל שמתחבר לו. גם העומס הרגשי בפרקים לא היה קל (אבל לטעמי שווה את המאמץ), כך שצפיתי בפרק אחד ליום ולא יותר (למעט סופשבוע אחד שבו "נסחפתי" עם שני פרקים ליום). ובכל זאת, 24 פרקי הסדרה עברו מהר, לפחות לפי התחושה שלי, ולא היה כמעט רגע משעמם או מיותר לדעתי. הסדרה הזו היא בעיקר המופע של אום טה וונג, ונראה שיתר הדמויות, גם החשובות והמעניינות (וכאלה לא חסרות בסדרה הזו) נראות משניות לעומתו. ועדיין, אני חושבת שרוב הדמויות המשניות היו כתובות בצורה מעניינת, אנושיות, מורכבות ומשוחקות היטב.
את האן ג'י מין אני מאוד אוהבת, ובכל פעם שאני רואה אותה על המסך, אני מרגישה כאילו אני פוגשת חברה טובה . כאן הדמות שלה הייתה מינורית חלק מהזמן, והייתה מורגשת בעיקר בסצנות המשותפות עם אום טה וונג. אהבתי את הסצנות שלהם יחד, ואני חושבת שהייתה ביניהם כימיה טובה, ושהדמות שלה השלימה את שלו. מה שכן, הסטיילינג בסדרה הזו לא היה מהמשובחים. אני לא מבינה גדולה באופנה, אבל כאן הלבישו את האן ג'י מין בצורה משעממת רוב הזמן, בתלבושת אחידה של חצאיות מתרחבות כאלה (עד שכ"כ שמחתי לראות אותה בג'ינס בכמה הזדמנויות נדירות!). לטה וונג הצמידו חלק מהזמן עניבות מוזרות בצבעים זוהרים, אבל מילא, זה לא היה העיקר בסדרה הזו. הסדרה מותחת, אבל היא לא מוותרת על האנושיות ועל ההומור, ולכן אני חושבת שהיה לי קל להתחבר אליה רגשית. הצילומים היו יפים ומושקעים, אפילו צילומים עירוניים, שיכלו להיות "שגרתיים", קיבלו כאן לעתים זוויות צילום מיוחדות. והמוזיקה? ממכרת ומשתלבת מצוין בעלילה. היא עדיין מתנגנת לי בראש, ואני אתגעגע לסדרה הזו...
והנה שני קליפים מספיילרים (מאוד! לא הצלחתי למצוא קליפים ראויים שלא מספיילרים), עם הפסקול הממכר:
השחקן או ג'י הו כוכב chuno והסדרה Queen of Housewives
תוקן על ידי זרהמאד 2/8/2010 1:22
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד לקראת הצפייה המשותפת בסדרה המוצלחת "ציידי העבדים" הנה קצת פרטים ורקע מקדים לעלילה. הסדרה מבית היוצר של 2 KBS שודרה בתחילת שנת 2010 וזכתה ל 32% אחוזי רייטינג בממוצע.
אסמן למרות שאין כזה (למחמירים שביננו)
בשנת 1636 לאחר פלישת כוחות זרים לג'סואן (לימים קוריאה ) חזר נסיך הכתר לאחר שמונה שנים בגלות, כבן ערובה של צ'ינג (סין). מהפיכה בחצר המלוכה משבשת את ההיררכיה המלכותית ומצב העם בכי רע. אזרחים רבים הופכים לעבדים ומאבדים את חרותם, נסיון בריחה עולה להם בחייהם או בחזרה לחצר אדונם, כעבדים מושפלים. כנופיות אשר לוכדות את הנמלטים זוכות לרווח ולתשואות , אלה הם "ציידי העבדים" – CHUNO.
הקאסט:
לי דא גיל – בן למשפחת אצולה אשר התאהב באון ניון , שפחה שעבדה בבית הוריו. לאחר נקמת אחיה של און ניון באדוניו, ביתם הועלה באש . דא גיל הופך לראש כנופיית ציידי עבדים כדי ללכוד את העבד ששרף את בית הוריו ולחפש את הנקמה ואת אהובתו שנעלמה עם אחיה.
סונג טא הא- עבד מלכותי אשר בעבר היה קצין בצבא המלך. זכה להגן על יורש העצר אך הופלל ונכלא . ידוע כבעל כישורי לחימה מצויינים , משכיל ובעל תושייה אשר יעשה הכל כדי להחזיר את המלוכה לידיים הנכונות.
און ניון- שפחה בבית הוריו של דא גיל אך זוכה להשתחרר מעבדות כאשר אחיה שורף את בית אדוניו . המעבר מעבדות לחירות לא משבש את רגשותיה, היא שומרת אמונים לאהובה, אדונה, דא גיל.
קאונם אחיה של און ניון. מתנקם באדוניו ומצית את ביתם , מצליח לחלץ ולהעניק לאחותו חיי חופש כבת למעמד הגבוה לאחר שהיתה שפחה.
גנרל צ'וי חבר בכנופייה של דא גיל. בעל כישורי לחימה טובים וחבר נאמן אשר דואג לכוון את דא גיל מלטעות בדרך.
וואנגסון חבר בכנופיה של גא גיל. דמות מעט ילדותית אך נלחם היטב לצדו של דא גיל.
הוואנג צ'ול וואנג גנרל בצבא הוד מלכותו, אדם קר אשר לצערו נאלץ לבגוד בחבריו כדי לרצות את חמו, שר בכיר ואיש המפלגה השמאלית.
סאול אה רקדנית בלהקת בידור אשר נמכרה בגיל צעיר כאשר איבדה את הוריה. דרך לא דרך מובילה אותה לכנופיה של דא גיל, כמלווה המייבבת לאוכל בכל רגע.
אופבוק עבד אשר נלכד והחוזר לבעליו. כל מטרתו היא לנקום בבני מעמד האצולה על התעללותם בבני העם ובציידי העבדים אשר מונעים את החרות מהאזרחים.
הצייר באנג מוכר אה? זהו הצייר השכונתי
מילים שנשמע לאורך הסדרה :
יאנגבאן- בני מעמד האצולה ניאנג- המטבע המכבב בתקופה המדוברת ג'ומו - מארחת במסבאה אוני- כינוי לאח גדול בלשון זכר. אנו מכירים זאת דוקא בלשון נקבה כאשר אחות צעירה קוראת לאחותה הבוגרת אוני,פה בסדרה,זה בלשון זכר. אורבוני- אח גדול 奴 חותמת לסימון "עבד" אפילו הונג גיל דונג האגדי יוזכר בסדרה
צפייה מהנה לכולנו
תוקן על ידי זרהמאד 2/8/2010 1:24
בתגובה ל: לקראת הצפייה המשותפת ב"צידי העבדים" מאת: זרהמאד אני מבינה לפי התמונות שכבר צפית בפרק הראשון?
האמת שרפרפתי על תיאורי הדמויות, כי אני לא רוצה להסתפיילר יותר מדי, אבל אני בטח אחזור לרקע שכתבת עם הצפייה בפרקים הראשונים, כדי להבין מי נגד מי ולמה... אגב, יש לי תחושה ש"צ'ונו" מתרחשת בערך בתקופה שבה הסתיימה "שובו של אילג'ימה", אבל אני צריכה לבדוק את זה.
הונג גיל דונג הוזכר בכמה וכמה סדרות שראיתי, נראה שהוא באמת דמות מיתולוגית ובלתי נשכחת בקוריאה
שתהיה לנו צפייה מהנה! (אני מתכוונת להתחיל היום).
בתגובה ל: מאת: iDana אני יכולה להגיד בפה מלא שנישבתי בקסמיהם של שני הגיבורים הראשיים. סדרה איכותית עם רמת צילום גבוהה מאד אך בהיסטוריות כמו בהיסטוריות קצת קשה בהתחלה עם ההווה והעבר. אני אחכה עוד יום יומיים ואז ארחיב את חוות דעתי, לא מעוניינת לספיילר לשאר . אוי דנה, והפס קול- איזה שיר דביק , כרגיל לא מפסיקה לזמזם אותו (בעלי התייאש מלהכין לי דיסקים). שתפי אותי (את כולנו בעצם) בחוות דעתך לאחר שתתחילי.
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון והשני מאת: זרהמאד והסקירה המקדימה שלך עזרה לי להתמצא
כמה מכות ובלגנים על תחילת הפרק הראשון - אבל אני מודה שמה שעלה לי בראש זה: "היי, ג'אנג היוק בלי חולצה! והקוביות!"
מפלס האלימות וההתעללות היה גבוה מאוד בפרק הראשון. היו סצנות שבהן פשוט הסטתי את המבט, אבל למה ציפיתי מסדרה שנקראת "צייד העבדים"? ולחשוב שאנשים חיו ככה (וכנראה עדיין חיים בכל מיני מקומות בעולם ). נראה כאילו הכל מתנהל שם לפי הכלל "כל דאלים גבר". זה עולם מאוד אלים, גברי ובוטה (כולל לא מעט קללות וביטויים ציוריים - הרס אותי זה שאמר "גם אם הוא היה עולה באש לא הייתי משתין עליו..."). ובכל זאת, היו כמה רגעים משעשעים, כמו זה שבו לשם שינוי האישה היא זו שמציצה לגברים ב"מקלחת", כשאחד הגברים מסונג'ר לעשות כביסה
וכבר אמרתי שמתאים לג'אנג היוק המראה הפרוע והמלוכלך? ולי דא-הא יפהפייה, וכמובן ההפקה נראית מושקעת, אבל זו רק ההתחלה ועוד לא נוצר אצלי הקשר הרגשי עם הדמויות.
ואיך אפשר בלי אן סוק הוואן?
וכמובן לצוות המתרגמות של Asia4hb על התרגום לעברית!
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון בינתיים מאת: iDana שהצלחתי להוריד את הפרק הראשון וכעת אני מורידה את הפרק השני..צדקת דנה באמת הכי טוב לנסות בבוקר
אני אראה היום ואחווה את דעתי..
הצפייה בצ'ונו היא אחלה מתכון להעביר את הזמן כשאת לבד בבית ועד שמחכים לתרגום של DONG YI
בתגובה ל: שמחה לבשר מאת: lady fanni וכאן יש ראיון עם כוכב הסדרה, ג'אנג היוק. בינתיים רפרפתי עליו כי נראה לי שהוא מספיילר קלות... העיקר שיש עוד הזדמנות לשים תמונה שלו
בתגובה ל: אני מקווה לצפות היום בפרק השני מאת: iDana היה נחמד מאוד,נראה לי די מבטיח (גם הראשי חח) בהתחלה לא ידעתי מי נגד מי עם כל סצנות האלימות והאקשן אבל אני מתחילה להבין קצת..
איזה מוזר לראות פה את השחקן שמשחק את החבר של דא גיל (לא הפלייבוי עם הבחורות,זה שאחת מהמארחות דלוקה עליו) אחרי שראיתי אותו בPROSECUTOR PRINCESS בתפקיד שונה לגמרי..כנ"ל לגבי הבחור השלישי שכל הזמן אומר "אוני"..
זה רק אני או שלי דא הא (און ניון) השתנה מאוד מאז ימי MY GIRL? או שהיא פשוט התבגרה..
בכל אופן הפרק השני מוכן אצלי במחשב ואני מתלבטת אם לראות היום או להשאיר למחר..מה את אומרת?
בתגובה ל: טוב ראיתי את הפרק הראשון מאת: lady fanni היא נראתה לי בדיוק כמו יו-רין מ"מיי גירל", במיוחד כשהיא עשתה פרצוף מצחיק כזה
מה שכן, מוזר לשמוע את הגברים קוראים "אוני" אחד לשני.
ואני רוצה לצפות בפרק השני, אבל יש לי כמה דברים לסיים קודם...
בתגובה ל: דווקא כשראיתי את לי דא-הא מאת: iDana ואז הבנתי מכיתוב ההסבר שכך זה נהוג..אבל בכל זאת זה משעשע למדי..
את לי דא הא מאוד אהבתי במיי גירל,מעניין אם אני אוהב אותה גם פה..דווקא שאמרתי שהיא השתנתה זה לא לרעה אלא שהיא נראית בוגרת יותר
כן גם לי יש כמה דברים שאני צריכה לעשות אז אני מניחה שאראה את הפרק לפני שאני הולכת לישון..
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון בינתיים מאת: iDana עכשיו ראיתי את הרשמים שלך ושל השאר מהסידרה...בקרוב אצטרף לצפיה ולחלוקת רשמים.
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: אופסס...זה מה שקורה כשלא מתעדכנים כל יום בפורום... מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון והשני מאת: זרהמאד תוכלי בבקשה לומר לי איפה את רואה את זה?אני מתה על הקוריאניות עד עכשיו לא פיספסתי אף דרמה בויוה חחח
תודה:)
בתגובה ל: איפה צפית בזה? מאת: MjKing2009 בצפייה ישירה עם תרגום לאנגלית:
בתגובה ל: אפשר לצפות אונליין מאת: iDana את האתר mysoju.com אני מכירה .^_^. אבל תודה על האתר השני... אני שמחה להצטרף לקהילה שלכן אני אוהבת גם טלנובלות ובמיוחד את הדרמות הקוריאניות.
תודה רבה...
בתגובה ל: איפה צפית בזה? מאת: MjKing2009 אנו צופות בצפייה ישירה , את מוזמנת להצטרף. דנה צירפה את האתרים דרכם ניתן לצפות אונליין, תהני
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: באמת? הוזכר לטובה? מאת: asole יש את הונג גוק יונג בעל האוזניים וכל השאר - שאותו ראינו בסדרה "יי סאן" והיה יד ימינו של המלך וכו'. ב-2001 אף שודרה סדרה היסטורית שהוקדשה לדמותו. הוא הופיע גם כדמות שולית בסדרה Painter of the wind.
ויש את הונג גיל דונג - שהוא מעין רובין הוד קוריאני. זו גם הסדרה שדלית מתרגמת בחריצות ובהשקעה רבה בימים אלה ואותו הונג גיל דונג זוכה לאזכורים בלא מעט סדרות כגיבור עממי ומיתולוגי.
בתגובה ל: נראה לי שיש כאן בלבול קל מאת: iDana אנחנו נזמין אותו לביקור חוזר בסוכתנו הסוכה בע"ה
בתגובה ל: לאסנת מתבלבלות העיניים למשמע השם "הונג" מאת: זרהמאד ועל זה נאמר - כל אחד וההונג שלו...
בתגובה ל: מתבלבלות לה האוזניים מאת: iDana כל השאר סתם מתחזים חסרי בושה.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: לקראת הצפייה המשותפת ב"צידי העבדים" מאת: זרהמאד זה יעזור לי מאוד לפני שאני מתחילה לצפות בדרמה..
הפרק הראשון כבר מוכן אצלי במחשב ואני כבר לא יכולה לחכות..נראה לי שאתחיל עוד מעט
בתגובה ל: לקראת הצפייה המשותפת ב"צידי העבדים" מאת: זרהמאד ואיזו סקירה מרשימה, קצת קשה יהיה להבין מיהם הרעים ומי הטובים, לא? לפחות יודעים מראש מי יהיה מצחיק
אני (ושאר חברי מועדון המעריצים של הונגי...) נשמח לקבל דיווחים אודותיו, אני מקווה שיתייחסו אליו ולאוזניו בכבוד הראוי!
בתגובה ל: לקראת הצפייה המשותפת ב"צידי העבדים" מאת: זרהמאד קראתי ברפרוף בשביל לא להחשף לספויילרים...אני בינתיים לא התחלתי על "צ'ונו" כי עדיין לא סיימתי את "Queen Of Housewives" שאגב, מככב בה שחקן מרכזי מ"צ'ונו".
בתגובה ל: תודה על הרקע מאת: MyGirl הבחור ניראה ממש טוב אחכה לשמוע איך התרשמת ממנו בסדרה "Queen Of Housewives".
בתגובה ל: ראית אותו בתמונות שבפתיח השירשור? מאת: זרהמאד כשאסיים לצפות אני מתכוונת לכתוב עליה...
אני צופה בה במקביל לסדרה הטייואנית "שטן לצידך" ואני מודה שהיא נראית לי ממש ממתק אחרי צפייה ב"שטן"
בתגובה ל: Queen Of Housewives סדרה ממש חמודה! מאת: MyGirl ללא תוכן
בתגובה ל: תודה על הרקע מאת: MyGirl אני צופה בינתיים בקצב של פרק ליום (ולא בטוחה שאספיק לצפות היום), כך שאת עוד יכולה לעקוף בסיבוב
ואני כבר מודיעה שהסדרה הבאה על הכוונת היא דונג יי ושמתי לב שרק סדרות תקופתיות הופכות לפרויקט צפייה משותף אצלנו...
בתגובה ל: אולי תצטרפי אלינו בהמשך? מאת: iDana מקווה שאצליח להתחיל ביום שלישי הקרוב
עם "דונג יי" אני עוד קצת כי כל פעם משנים את מספר הפרקים של הסדרה...מעדיפה להתחיל עד שהיא תתורגם במלואה.
בתגובה ל: בינתיים עוד לא התחלתי... מאת: MyGirl אבל אצל המפיקים הקוריאנים כידוע, כל תוכנית היא בסיס לשינויים אני מעדיפה להתחיל לצפות בסדרה בקרוב, גם כי מדובר במתרגמת זריזה ואיכותית, וגם כי אני רוצה להספיק לצפות כמה שיותר במהלך אוגוסט-ספטמבר. אחרי החגים יהיה לי פחות זמן לצערי...
בתגובה ל: לקראת הצפייה המשותפת ב"צידי העבדים" מאת: זרהמאד תודה על הסקירה. התחלתי להוריד את הפרקים ובקרוב אצפה בהם. בינתיים אני צופה ב-"Shoot for the stars" איזו "אכזבה" מהמלך סאן שלי, אולי הוא ישתפר בהדרגה.
בתגובה ל: צ'ונו מאת: rella אם אני זוכרת נכון ממה שכתבה דנה בעבר, הוא אמרגן קשוח. לעיתים זה נחמד לראות שחקן בעל יכולות משחק שונות הודות לתפקידים שהוא מגלם. אם האכזבה היא מיכולות המשחק שלו או מהתפקיד שהוא מגלם?
בתגובה ל: הוא מגלם שם דמות שונה מהמלך סאן מאת: זרהמאד בפרקים הראשונים היה לי מאוד קשה עם זה שהשחקן האהוב עליי מגלם דמות מעצבנת ואנטיפטית, אבל איכשהו התרגלתי והתנחמתי בגומות... וחוץ מזה הייתה שם דמות שעיצבנה אותי יותר מהדמות שלו.
לדעתי הוא גילם את דמות הנבל בצורה משכנעת, אבל אני עדיין מעדיפה לראות אותו בתפקידים סימפטיים יותר. במחשבה שנייה, אני אשמח לראות אותו בכל תפקיד, העיקר שיחזור כבר לשחק! (עברה כבר שנה מאז הדרמה האחרונה שלו, Soul, ואין שום פרויקט חדש באופק...).
בימים אלה LSJ נוטע עצים ביפן ועוסק בקדרות במסגרת קרן אקולוגית שהוא פעיל בה.
בתגובה ל: דמות שונה מאוד! מאת: iDana אי אפשר לפספס אותן באף תמונה. אני מזמינה אותו רשמית לנטוע עצים בחורשה שאקים על שמו כאן בעירי, למי פונים?
בתגובה ל: אילו גומות עמוקות מאת: זרהמאד ואם תגלי למי פונים - תעדכני גם אותי
עכשיו LSJ מבלה בטוקיו
בתגובה ל: אפשר לשתול בהן פרחים מאת: iDana יאללה שיחזור לעשות איזה דרמה לא משנה מה העיקר שנראה אותו סופסוף ודנה תהיה מרוצה
בתגובה ל: איזה חיוך.. מאת: lady fanni ללא תוכן
בתגובה ל: אפשר לשתול בהן פרחים מאת: iDana עכשיו כשראיתי אותו נוטע עצים, עלה לי רעיון לראש: להזמין אותו לישראל לנטיעות בט"ו בשבט (אי שם בסוף ינואר 2011, שזו התקופה שבה הוא חוגג יום-הולדת, כך שזו תהיה הזדמנות מצויינת בשבילו לחגוג). וחוץ מזה: קראתי במדריך לקוריאה, שבחורף הקוריאני, על כל כמה ימים קרים, מגיעים כמה ימים חמים. מכיוון שגם בשנים האחרונות, החורפים הישראלים הם די הפכפכים מבחינת מזג-האוויר, אז הוא ירגיש בישראל כמו בבית :-) (בקיץ עדיף לא להביא אותו לישראל: הוא לא יתרגל לקיץ הישראלי, מכיוון שהוא שונה מהקיץ הקוריאני- הקיץ הקוריאני, בייחוד בחודשים יוני-יולי, הוא חם וגשום. באוגוסט הוא חם ולח. וחוץ מזה: למה להרוג אותו בקיץ הישראלי, אה???).
בתגובה ל: אוי, הוא פשוט הורס! מאת: ההרצליינית לא להרוג אותו על באמת, כמובן :-).
בתגובה ל: התכוונתי להרוג אותו מחום. מאת: ההרצליינית אם אישתו של רוה"מ הקודם של יפן לא הייתה עושה את זה קודם.
בתגובה ל: ברור, אחרת דנה הייתה רוצחת אותך... מאת: asole אני לא הורגת אף אחד , במיוחד כשאני יודעת שכוונותיה של ההרצליינית טובות חוצמזה, אני סומכת על LSJ שיידע להגן על עצמו מהשמש ומסכנות אחרות
בתגובה ל: דמות שונה מאוד! מאת: iDana באמת היה לי קשה אך כפי שאמרת גם עלי הוא אהוב מאד ואני מוכנה לראות אותו בכל דמות, המשחק שלו היה באמת טוב ומהשחקן הראשי לא התפעלתי במיוחד. תודה על התמונות.
בתגובה ל: הוא מגלם שם דמות שונה מהמלך סאן מאת: זרהמאד את צודקת הוא מגלם אמרגן קשוח ורע. סיימתי לצפות בסדרה ומאד אהבתי אותה למרות הגילום הקשיח של "המלך סאן" (שכמובן הוא משחק אותו נפלא) אני מאד ממליצה עליה.
אלה
בתגובה ל: אמרגן קשוח מאת: rella ללא תוכן
בתגובה ל: שמחה שנהנית בסופו של דבר מאת: iDana אני אתחיל לצפות עכשיו בצידי העבדים ואולי גם ב-Resurrection ואם יש עוד כמו Shoot for the stars אשמח לדעת.
בתגובה ל: מאד מאד ושוב תודה מאת: rella והאמת, כל סדרה והייחוד שלה, וזה גם עניין של טעם... והרבה ניסוי וטעייה במה שקשור לסדרות, במיוחד אצלי
בתגובה ל: לקראת הצפייה המשותפת ב"צידי העבדים" מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: השירשור האסיאתי מאת: זרהמאד הסדרה Resurrection (הידועה גם בשמות Revenge, Rebirth, Life Again) שודרה ברשת KBS2 בין החודשים יוני-אוגוסט 2005. לסדרה 24 פרקים והרייטינג הממוצע עמד על 11.9%. אלא מה? הסדרה הזו שודרה מול פצצת הרייטינג המוכרת בשם "סאם סון המתוקה" (כן, כן, הסדרה שפרק הסיום שלה עבר את רף ה-50%. מטורף לגמרי), וכשזו הסתיימה, הרייטינג של Resurrection הוכפל ואף יותר, כשפרק הסיום זכה לרייטינג נאה של 22-23% (תלוי איפה מודדים, בסיאול בלבד או בכל המדינה).
העלילה: הא-און (אום טה וונג, "המלכה סון דוק") הוא שוטר עם מזג חם וחיוך רחב, שאיבד את זיכרונו בגיל 7, ומאז הוא חי עם מי שהפכו למשפחתו המאמצת - ג'ה סו, בעל דוכן למזון ומשקאות, ובתו, און-אה (האן ג'י מין, "יי סאן"). את שמו החדש הוא קיבל מאון-אה (כי לדבריה הא-און הוא המלאך השומר של און אה, ולכן שמו הוא בעצם היפוך אותיות של שמה). השניים מאוהבים מאז ילדותם, אבל מסתפקים בידידות אמיצה, כי אביה של און-אה עושה חיים קשים להא-און (למרות שבסתר לבו הוא אוהב אותו ורואה בו בן), ומחפש את החתן המושלם לבתו.
במקביל אנחנו מתוודעים לג'אנג-ג'ו (סו יי היון), עיתונאית צעירה ואמביציוזית, ובתו של פוליטיקאי ידוע. לילה אחד ג'אנג-ג'ו משתכרת עד אובדן חושים, והא-און נתקל בה במקרה, נחלץ לעזרתה ובלית ברירה אף מביא אותה לביתו. מתוך שכרותה היא קוראת לו "שין היוק", כי הוא נראה בדיוק כמו הארוס המיועד שלה (שאיתו היא בכלל לא רוצה להתחתן, אבל המשפחה לוחצת). אותו שין היוק הוא לא אחר מאחיו התאום של הא-און, והוא הסמנכ"ל בחברה המשפחתית, בחור עצור שלא מפגין את רגשותיו ברבים.
העלילה צוברת תאוצה כשהא-און מתחיל לחקור את מותו של בעל מלון, במה שנראה ממבט ראשון כמו תיק פשוט וסגור של התאבדות. אלא שתחושת הבטן של הא-און אומרת אחרת. הוא בטוח שמדובר ברצח ומתחיל לאסוף ראיות במרץ. עד מהרה חקירת הרצח/התאבדות מסתעפת, ומתברר שהיא קשורה לפרשה מהעבר, ששורשיה נעוצים עמוק בסיבות שגרמו להא-און לאבד את הזיכרון. העניינים מסתבכים עוד יותר, כשהא-און מגלה רמזים שמובילים אותו לגילוי זהותו האמיתית, ובמקביל יש גם אנשים שלא מרוצים מהחקירה הנמרצת של השוטר הנחוש, שמאיימת לחשוף סודות אפלים שהם ניסו להסתיר במשך שנים. מכאן מתפתח סיפור רווי מתח, נקמה, זהות מבולבלת וגם אהבה, חברות שעומדת במבחן, המון כוח סבל ואפילו הומור מפעם לפעם.
התרשמות אישית: יש לי שלוש מילים לסיכום הסדרה הזו: אום טה וונג! הוא כבש את לבי, בזכות העיניים שהביעו כל כך הרבה, והמשחק המצוין שגרם לי להתחבר כ"כ לדמויות שגילם, ולהרגיש מה עובר עליהן. בסדרה הזו הוא גילה חוש קומי לצד משחק דרמטי מאוד משכנע, והוא מתמסר מאוד לתפקיד.
בסדרה הזו לקחתי את הצפייה לאט יחסית. זה נבע גם מאילוצי זמן ועומס (שגרמו לי אפילו לעשות הפסקה של שבועיים לצערי), אבל גם כי הפרקים דרשו ממני ריכוז ותשומת לב רבה. בפרקים הראשונים לקח לי זמן להתמצא ולהבין מי נגד מי, עם עלילה שכוללת פלאשבקים לעבר ופאזל שמתחבר לו. גם העומס הרגשי בפרקים לא היה קל (אבל לטעמי שווה את המאמץ), כך שצפיתי בפרק אחד ליום ולא יותר (למעט סופשבוע אחד שבו "נסחפתי" עם שני פרקים ליום). ובכל זאת, 24 פרקי הסדרה עברו מהר, לפחות לפי התחושה שלי, ולא היה כמעט רגע משעמם או מיותר לדעתי. הסדרה הזו היא בעיקר המופע של אום טה וונג, ונראה שיתר הדמויות, גם החשובות והמעניינות (וכאלה לא חסרות בסדרה הזו) נראות משניות לעומתו. ועדיין, אני חושבת שרוב הדמויות המשניות היו כתובות בצורה מעניינת, אנושיות, מורכבות ומשוחקות היטב.
את האן ג'י מין אני מאוד אוהבת, ובכל פעם שאני רואה אותה על המסך, אני מרגישה כאילו אני פוגשת חברה טובה . כאן הדמות שלה הייתה מינורית חלק מהזמן, והייתה מורגשת בעיקר בסצנות המשותפות עם אום טה וונג. אהבתי את הסצנות שלהם יחד, ואני חושבת שהייתה ביניהם כימיה טובה, ושהדמות שלה השלימה את שלו. מה שכן, הסטיילינג בסדרה הזו לא היה מהמשובחים. אני לא מבינה גדולה באופנה, אבל כאן הלבישו את האן ג'י מין בצורה משעממת רוב הזמן, בתלבושת אחידה של חצאיות מתרחבות כאלה (עד שכ"כ שמחתי לראות אותה בג'ינס בכמה הזדמנויות נדירות!). לטה וונג הצמידו חלק מהזמן עניבות מוזרות בצבעים זוהרים, אבל מילא, זה לא היה העיקר בסדרה הזו. הסדרה מותחת, אבל היא לא מוותרת על האנושיות ועל ההומור, ולכן אני חושבת שהיה לי קל להתחבר אליה רגשית. הצילומים היו יפים ומושקעים, אפילו צילומים עירוניים, שיכלו להיות "שגרתיים", קיבלו כאן לעתים זוויות צילום מיוחדות. והמוזיקה? ממכרת ומשתלבת מצוין בעלילה. היא עדיין מתנגנת לי בראש, ואני אתגעגע לסדרה הזו...
והנה שני קליפים מספיילרים (מאוד! לא הצלחתי למצוא קליפים ראויים שלא מספיילרים), עם הפסקול הממכר:
Resurrection MV
(Resurrection) HaEun&EunHa MV
תוקן על ידי iDana 2/8/2010 11:50
בתגובה ל: Resurrection מאת: iDana ללא תוכן
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: Resurrection מאת: iDana אכניס אותה לרשימת הממתינות האין סופית.. בייחוד בזכות יו-שין הנצחי אליו התגעגעתי. תודה על התמונות המקסימות, נהנתי לקרוא.
בתגובה ל: דנה, מעניין ומסקרן מאת: זרהמאד לרשימת השחקנים ששווה לעקוב אחריהם, למקרה שזה לא היה ברור מכל המחמאות שהרעפתי עליו
וכמו שציינתי באחד השרשורים, בקרוב יהיה אפשר לראות אותו בשני פרויקטים: בסרט הקומי Cyrano Dating Agency (בתמונה) ובסדרה הספורטיבית-רפואית Dr. Champ. בהצלחה!
וכמובן, נהניתי לשתף בחוויה של הסדרה הזו!
בתגובה ל: Resurrection מאת: iDana נראית סדרה מעניינת מאוד והאן ג'י מין צעירה פה..גם הראשי מבטיח מאוד ממה ששמעתי על הסדרות שלו..
בתגובה ל: אחלה של של סיכום מאת: lady fanni אהבתי את הסדרה ולכן גם נהניתי לכתוב עליה
חבל שב'פלטינה' לא מביאים סדרות קצת יותר ישנות, ושערוץ אסייתי עדיין לא נראה באופק...
בתגובה ל: לכולם על הפרגון מאת: iDana אני לא זזה מהמרקע.. למרות זאת זה היה יכול להיות מעולה
ובאמת חבל שלא מביאים סדרות קצת יותר ישנות יש הרבה סדרות יפות ששוות צפייה כמו CAPITAL SCANDAL,MY GIRL,LOVERS והרשימה עוד ארוכה..
בתגובה ל: Resurrection מאת: iDana אין לי זמן לראות את כל הסדרות שאני צופה בהן בטלויזיה, אז אין מה לדבר על להוריד קוריאניות, אבל דרך הספיישלים המעניינים שלכן אני מרגישה שאני גם צופה יחד איתכן...
אגב, יש לי שאלה: יש הבדלים בין הרשתות או שכולן אותו הדבר? יש רשתות שנחשבות איכותיות יותר מאחרות?
בתגובה ל: איזה ספיישל מצויין, דנה מאת: asole מההתרשמות הפרטית והלא מעמיקה שלי, נראה שכולן מפיקות הכל מהכל, לפחות במה שנוגע לדרמות - סדרות היסטוריות, קומדיות, סדרות מתח ואימה וכו'. יש ביניהן כמובן תחרות על הרייטינג (היו מקרים שבהן רשת אחת שינתה שעת שידור או עיכבה שעת שידור בגלל חשש מתחרות מול סדרה מצליחה), ולפעמים יש גם מאבק על תסריטים/זכויות יוצרים (ולכן למשל נוצרו "אילג'ימה" ו"שובו של אילג'ימה" בשתי רשתות שונות).
לפי מה שידוע לי, 3 הרשתות הגדולות הן KBS, MBC, SBS. שמפיקות את רוב הדרמות, ובנוסף לכך יש גם ערוצי כבלים קטנים יותר.
כאן למשל יש רשימה (חלקית) של הסדרות הנצפות בשנים האחרונות:
בתגובה ל: לא כ"כ מתמצאת בהבדלים בין הרשתות מאת: iDana נראה לפי הלינק ש-MBC ו-KBS מתגוששות על המקום בצמרת הרייטינג.
אני חושבת שאני מעדיפה את MBC, הסדרות שאני הכי אהבתי היו של הרשת הזו וחוץ מ"הנסיכה" לא היו נפילות, אבל לי אין את הקילומטרז שלך יש, צפיתי כמעט רק במה ששודר בארץ.
בתגובה ל: מאת: asole נדמה לי ש-MBC לא מלקקת דבש מבחינת רייטינג, והלהיטים הגדולים שלה היו נקודתיים - בעיקר סדרות היסטוריות כמו "המלכה סון דוק" ו"דונג יי" האמת שאני בד"כ לא כ"כ זוכרת איזו רשת מפיקה מה (למרות שהכיתוב שלהן מופיע בצורה בולטת בפרקים). נראה לי גם שלפחות חלק מהשחקנים, התסריטאים והבמאים עוברים מרשת לרשת פר סדרה, כך שזה מאוד דינמי.
בתגובה ל: דווקא בשנתיים האחרונות מאת: iDana בפרק הראשון של "פסטה" ושמחתי כי זכרתי אותו לטובה בזכות כל הסדרות שאהבתי, כמו תו תקן של איכות שכזה... אבל אולי באמת זה מקרי.
בתגובה ל: אני זוכרת שראיתי את הלוגו של הרשת מאת: asole היו מ-MBC (כולל "סינדרלה מן" שרחוקה מלהיות להיט), כך שזה לא ממש מדגם מייצג. אישית, נראה שיש דרמות שאהבתי וגם כאלה שלא מכל אחת מהרשתות. ובאופן יחסי, גם אני ראיתי חלק קטנטן מכמות הדרמות הענקית שנעשתה במהלך השנים...
בתגובה ל: Resurrection מאת: iDana מההודעה המושקעת שלך מורגש עד כמה שנהנית מהסדרה ואני בהחלט גם יכולה להבין למה... זאת הסדרה שגרמה לי לחבב מאוד את השחקן המוכשר אום טה-וונג, שהוא אגב אחיה של שחקנית שאני גם מאוד מאוד אוהבת...אום ג'ונג-הווא.
את טה-וונג ראיתי לראשונה בסדרה הקומית "Deligthful Girl, Choon Hyang" ומאוד אהבתי את התפקיד שלו...הוא גילם את הבחור הרע בסדרה ועשה את זה מעולה. אח"כ ראיתי אותו ב"The Devil" ומכיוון שהתרשמתי ממנו לטובה גם שם צפיתי גם ב"Resurecction". בהמשך גם ראיתי אותו ב"Stranger Than Paradise" אבל שם כבר לא התלהבתי מתפקידו (ומהסדרה כולה). היה לו גם תפקיד קצרצר ב"Fight" וחלקינו כבר ראינו אותו ב"המלכה סון-דוק". אבל אין ספק שתפקידו ב"Resurecction" היה אחד המוצלחים.
אני שמחה שכעת גם את נחשפת לקסם שבשחקן הזה.
בתגובה ל: נהניתי לקרוא, דנה! מאת: MyGirl גם ב"מלכה סון דוק" סימפטתי מאוד את דמותו של יו-שין בגילומו של טה וונג. זה בעצם היה אחד התמריצים לצפייה ב-Resurrection, שבה הוא היה יכול להפגין את כישרונו ואת כל המנעד שלו כשחקן. נראה איך תהיה הסדרה הבאה שלו, ואולי בהמשך אני אבדוק גם את הסדרות הישנות יותר.
הנה פרסומת קצרצרה שבה יו-שין מגלה את נפלאות הטכנולוגיה
בתגובה ל: מה עשו ילדים קוריאנים בקיבוץ? מאת: MyGirl מלבד הנספח הקוריאני שהוזכר בכתבה? נשמע מוזר... ונתקלתי גם בהודעה הזו בפורום קוריאה. האם ישראל הופכת ליעד מועדף של הדור הקוריאני הצעיר?
בתגובה ל: מה עשו ילדים קוריאנים בקיבוץ? מאת: MyGirl לזרוק ילדים בחום הנוראי הזה ככה גם אם הם ישראלים ויודעים את השפה נראה לי אכזרי, אז קוריאנים? בעצם, אם זו הייתה סונגיונה היא בטח הייתה מוצאת את הדרך חזרה לקוריאה ברגל.
לנספח הקוריאני נראה לי שחסר איזה בורג או מבוגר אחראי שיהיה נספח אליו.
נחמד שטיפלו בהם יפה בקיבוצים, לפחות יהיה להם זיכרון נחמד מהחוויה המוזרה הזו.