טעם אישי/העדפה אישית 1-5
|
|
טעם אישי/העדפה אישית 1-5
פורסם לפני
3760 ימים
מאת asole
אין תגובות
טוב, אתחיל בתחינה קלה למפיקי למלהקי קוריאה - אנא, חוסו על לי מין הו ולהקו מולו לדרמה הבאה בחורה נורמלית, לא פוסטמה ולא קרציה, מישהי שנשמח לפרגן לו, קומאו!  על העלילה דלית כבר פירטה בספיישל המצויין שלה על הסדרה אז רק קצת חוות דעת אישית על "טעם אישי". ג'ין הו - טיפוס שונה ממה שאנחנו מכירים מ"בחורים רעים", קודם כל יותר חתיך תודות לפריזורה תקינה, בחור רציני, מאוד אחראי ושאפתן שכל מעייניו בעבודה, נקי, קפדן, מעט אנאלי (אהמ, אהמ) וילד טוב של אמא. למרות שהדמות שלו מאוד קורקטית וסגורה, לפחות בפרקים הראשונים הוא מעניין ושובה לב, מסקרן מה מסתתר מאחורי הקליפה הנוקשה שלו. מרמזים לנו שהתמוטטותו הכלכלית של אביו ובעקבות כך מותו עיצבה אותו מגיל צעיר ושמי שאשם בכך הוא אביו הנכלולי של צ'אנג ריול (מוכר לנו כאביה של ג'אנדי בהופעה מצויינת) שהיה עובד של אביו של ג'ין הו דנן וכנראה השתלט על עסקיו.  מה העיניינים? בונים ביניינים. צ'אנג ריול - האמת שדיימנתי אותו כיותר שרמנטי אבל ככל שמתקדמת העלילה הוא נראה יותר ויותר פאתטי. הוא אולי מחזיק מעצמו דון ז'ואן ומצליחן גדול אבל הוא הגיע למקומו רק בזכות הנכלוליות של אביו. הוא די משעשע האמת, בעיקר עם הסייד-קיק שלו, המזכיר עם השיער הנסוג. קא אין - כפי שאמרו זאת קודם לפני, מעט מבוגרת מכדי להיות בת זוגו של לי מין הו (למרות שיש בינהם רק 5 שנים הבדל), היא נראית עייפה וחסרת חיוניות והעובדה שהיא משחקת דמות כה ילדותית רק מדגישה את זה. באשר לקא אין, היא אמורה להיות הבחורה הכי טובה בעולם שכולה לב ואמון בבני האדם, זה יפה ואין לי בעיה עם זה, קשה לי עם העובדה שהיא: א. קלוצה ב. קרציה. בחורה יכולה להיות טום בוי או לא להבין בכלל באופנה או להיות בלגנסטית ומרושלת אבל קא אין נראית כאילו יצאה מארכיוני הטלויזיה הלימודית, או שהיא לבושה כרגע מ"רגע עם דודלי" או שהיא מיס קפלן מתוכניות לימוד השפה האנגלית.  לא לוקחים מפתח של חביתוש בלי רשות מרגע או דודלי  Here we are in the center of town, look! Everybody's here again. חוץ מזה היא מעצבת רהיטים ממש עלובה וחסרת כישרון (לפחות לפי הפריטים הגסים שראינו) ואני לא יודעת אם זה ככה בכוונה או לא. מה שהכי מעצבן אולי בקא אין זו הנודניקיות שלה, היא ממש עולה על ג'ין הו, אני מבינה את הקטע הילדותי, אני בת 37 ומאוד לא בוגרת בעצמי בלשון ההמעטה אבל אצל קא אין זו נראית לי יותר התיילדות, כל הבכיות האלו, נפצעתי באצבע, חתכתי את עצמי, קיבלתי כוויה... ראבק! והתקרצצויות על ג'ין הו, שיילך איתה לאכול, שיראה איתה סרט, שישתה את הקפה המגעיל שהיא הכינה לו וכולי, ממש ריחמתי עליו. לפחות היא ניקתה את הבית אחרי שהוא דרש זאת ממנה, וכמובן שעשתה רעש מהעיניין כהרגלה. בקטע שהוא התבאס מהלכלוך והבלגן חשבתי לעצמי: אדון ארכיטקט, למה אתה מצפה כשאתה עובר לגור עם מעצבת תעשייתית? תגיד תודה שהיא עובדת עם עץ ולא ממלאה לך את הבית בפוליתלן מוקצף כמו שני השותפים שהיו לי... אני באמת חושבת שהייתה פה טעות בליהוק, שחקנית אחרת עם קסם אישי ויותר צעירה במראה הייתה יכולה להציל את הדמות, מישהי כמו יון און הי הייתה יכולה להיות טבעית ורעננה איפה שסון יה ג'ין עייפה ומלאכותית. שאר הליהוק דוקא ממש סבבה. אין הי ביצ'ית וקלפטע כמו שצריך, היתה מעניינת השיחה של עם ג'ין הו במסעדה על הסיבות שלה למעשה הבגידה, לדבריה קא אין נתנה לה כל כך הרבה ובכזות אינטנסיביות שהיא רצתה לגנוב משהו של קא אין כדי לראות איך היא תגיב, אני מבינה את בדיקת הגבולות, ואפילו יכולה להבין שיש משהו בקא אין שאפילו מזמין סאדיזם קל אבל בשביל זה להתחתן עם לוזר כמו צ'אנג ריול? נראה כאילו אין הי הייתה לוקחת את כל מי שקא אין הייתה בוחרת. יאנג סאן, החברה הנחמדה של קא אין הזכירה משהו מהתיכון, על מישהו שהיה מעוניין בקא אין ואין הי התבאסה מזה, כנראה שמבחינתה היא תמיד בתחרות עם קא אין, תחרות שזו האחרונה לא הייתה בכלל מודעת אליה. יאנג סאן ו סאנג ג'ון מקסימים בתור הבסט פריינד. שניהם משעשעים ובראש טוב ולשניהם יש אמירות מצחיקות, אהבתי את הפראזה "בטח הצלת את האומה בגלגול הקודם ולכן ניצלת מבחור כזה" של יאנג סאן וסאנג ג'ון בחור מבדר, אהבתי את הקטע שבו הוא מדבר על פשיטת רגל אפשרית של המשרד מה שיגרום לו לחזור לעסק המשפחתי: "אני לא יכול לחזור לסופרמרקט! קישואים, כרובים... אני לא יכול לגעת בדברים האלו!". הקטע בו הוא קולט שקא אין ןחברתה חושבות שגין הו הומו והוא המאהב שלו ומחליט לקחת עליו את התפקיד ברצינות היה נהדר, הוא מכניס הומור לכל הסצינות בכיכובו.  בפרקים האחרונים שראיתי ג'ין הון כבר התבסס בביתה של קא אין והיא הפכה לתלותית בו שלא לומר ניג'סית. ככל שאני רואה יותר את קא אין וצ'אנג ריול החיבור בינהם יותר נהיר לי, כי בהתחלה הם ממש לא התחברו לי. נראה לי שבחורה תלותית כמו קא אין הזניקה את האגו של צ'אנג ריול ולכן הוא נשאר איתה כל כך הרבה זמן, מה גם שתדמית הכובש הגדול היא בעיקר בראש שלו והוא די ילדותי בעצמו. מה שמאוד הפתיע אותי, שאחרי השיחה השניה שלו עם קא אין, היא וג'ין הון דיברו והתברר שקא אין וצ'אנג ריול יצאו שנה ושמרו נגיעה! אם קודם חשבתי על צ'אנג ריול כעל מאנייק פתאום ממש ריחמתי עליו, ברגע אחד הוא הפך למיעוט מדוכא. שנה הבחורה ייבשה אותו! שנה סחבה אותו, המכה האפורה. מה היא חושבת לעצמה? אני מבינה שקוריאה שמרנית, אבל ראבק, זה לא הומניטרי. היא בת 29, לא בת 16 ששולחת מכתב למדור היעוץ של "מעריב לנוער": החבר שלי ואני יוצאים כבר שנה, הוא רוצה לשכב איתי, מה לעשות? והיא עוד שואלת את ג'י הו למה זה לא בסדר, ולמה אי אפשר להסתפק ביחסים רומנטיים בלי סקס? זה גם לא מסתדר עם הדמות שלה, היא בחורה סופר מרצה שמשעבדת את הרצונות שלה לסובבים אותה, אז פתאום דווקא כאן היא מתנהגת אחרת? אני אפילו לא יכולה לדמיין את הסיטואציה שצ'אנג ריול מחזר אחריה והיא אומרת לו "עד כאן, גבול לפניך", הרי לבחורה אין גבולות.  בסופו של דבר ג'ין הו מוכן להפוך את קא אין לאישה נחשקת אחרי שהיא מאגפת אותו מכל הצדדים. אהבתי את הסצינה עם המסכות פנים, כמובן גם בסצינה הזו קא אין התקרצצה על ג'ין הו - מה זה עיניינה עם מי הוא מדבר ולמה הוא מדבר ומתי ולמה היא בכלל מפריעה לו לדבר בטלפון?  כשבמקביל אימו והאי מי גם הן עם מסכות:  אמא שלו פולנייה אמיתית, לא? הקשר בינהם לא נראה ממש בריא, קודם כל היא מטפסת עליו עם המון רגשי אשמה, שנית הוא מין תחליף בעל עבורה, היא מלווה אותו כבת זוג לכל האירועים ומצפה שיוציא אותה לדייטים! גם היא האמת נראית לי ילדותית, העולם של ג'ין הו מלא אנשים ילדותיים, אולי לכן הוא נאלץ להיות תמיד המבוגר האחראי. בקיצור, התחלנו את תוכנית פיגמליון ובשלב הראשון של המייק-אובר, אחרי ביקור אצל ספר אוחצ'תי וקניית שמלה (הכל על חשבון ג'ין הו כמובן, למה שהקלוצה תשלם? מאז שהוא עבר לביתה הוא משלם על הכל. בתור בחורה שנותנת ונותנת בפרקים האחרונים היא רק לוקחת ולוקחת) ג'ין הול לוקח את קא אין למסיבה:  האמת? לא אהבתי את הלוק. השמלה יפה אבל חיוורת והגוון שלה לא מחמיא לקא אין, גם האיפור לא משהו, היא אומנם נראית אישה ואפילו יפה ואלגנטית אבל אישה שעבדה כל היום על הרגליים והייתה מעדיפה להשאר בבית מול הטלויזיה. במסיבה מציע לה הבוס של גלריית דאם ארט, המנהל צו'י, שנראה כמו טיפוס מעניין בעצמו, עבודה כמעצבת ריהוט הילדים בגלריה. מוזר, חשבתי שיש לו טעם! נראה לי שהוא הולך לחשוד שחביבו ג'ין הו מנצל את קא אין, וביננו, הוא המנוצל בעסק הזה. בשוליים: סצינת ביטול החתונה הייתה פשוט גדולה, בעיקר כששמעו את קא אין בחתונה הלא נכונה... עוד תמונה מסצינה חמודה, ג'ין הו מקבל שלשול בגלל הצדפות שהכינה לו קא אין.  אאוץ'. קטע (מאוד) לא הגיוני: כל סיפור החתונה בעיקר של צ'אנג ריול ואין הי. איך מתחתנים מהיום למחר בלי שהאנשים הכי קרובים לך לא מכירים את החתן? הקטע הזה די הזוי. גם מוזר לי שקא אין התייחסה לחתונה די בשיוויון נפש (עד שגילתה מי החתן, כמובן), כאילו זו לא החתונה של החברה שלך יותר מעשר שנים שחיה איתך בבית. אז מי עדיפה, ג'אנדי או קא אין? קשה, קשה... מצד אחד פוסטמה ומהצד השני קלוצה. הן די הופכיות, האחת כפוית טובה ויהירה והשניה סמרטוטית ותלותית. נקודות זכות: ג'אנדי בחורה עצמאית, חרוצה וחזקה. קא אין יודעת לבקש סליחה ולפרגן אהבה (כל עוד היא לא פיזית). בקיצור, שתיהן לא מציאה. תוקן על ידי asole 12/10/2010 16:22
|
|
|
|
|
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asoleטוב, אתחיל בתחינה קלה למפיקי למלהקי קוריאה - אנא, חוסו על לי מין הו ולהקו מולו לדרמה הבאה בחורה נורמלית, לא פוסטמה ולא קרציה, מישהי שנשמח לפרגן לו, קומאו! ![http://img151.imageshack.us/img151/8181/pt08.jpg]() על העלילה דלית כבר פירטה בספיישל המצויין שלה על הסדרה אז רק קצת חוות דעת אישית על "טעם אישי". ג'ין הו - טיפוס שונה ממה שאנחנו מכירים מ"בחורים רעים", קודם כל יותר חתיך תודות לפריזורה תקינה, בחור רציני, מאוד אחראי ושאפתן שכל מעייניו בעבודה, נקי, קפדן, מעט אנאלי (אהמ, אהמ) וילד טוב של אמא. למרות שהדמות שלו מאוד קורקטית וסגורה, לפחות בפרקים הראשונים הוא מעניין ושובה לב, מסקרן מה מסתתר מאחורי הקליפה הנוקשה שלו. מרמזים לנו שהתמוטטותו הכלכלית של אביו ובעקבות כך מותו עיצבה אותו מגיל צעיר ושמי שאשם בכך הוא אביו הנכלולי של צ'אנג ריול (מוכר לנו כאביה של ג'אנדי בהופעה מצויינת) שהיה עובד של אביו של ג'ין הו דנן וכנראה השתלט על עסקיו. ![http://img580.imageshack.us/img580/108/pt01.jpg]() מה העיניינים? בונים ביניינים. צ'אנג ריול - האמת שדיימנתי אותו כיותר שרמנטי אבל ככל שמתקדמת העלילה הוא נראה יותר ויותר פאתטי. הוא אולי מחזיק מעצמו דון ז'ואן ומצליחן גדול אבל הוא הגיע למקומו רק בזכות הנכלוליות של אביו. הוא די משעשע האמת, בעיקר עם הסייד-קיק שלו, המזכיר עם השיער הנסוג. קא אין - כפי שאמרו זאת קודם לפני, מעט מבוגרת מכדי להיות בת זוגו של לי מין הו (למרות שיש בינהם רק 5 שנים הבדל), היא נראית עייפה וחסרת חיוניות והעובדה שהיא משחקת דמות כה ילדותית רק מדגישה את זה. באשר לקא אין, היא אמורה להיות הבחורה הכי טובה בעולם שכולה לב ואמון בבני האדם, זה יפה ואין לי בעיה עם זה, קשה לי עם העובדה שהיא: א. קלוצה ב. קרציה. בחורה יכולה להיות טום בוי או לא להבין בכלל באופנה או להיות בלגנסטית ומרושלת אבל קא אין נראית כאילו יצאה מארכיוני הטלויזיה הלימודית, או שהיא לבושה כרגע מ"רגע עם דודלי" או שהיא מיס קפלן מתוכניות לימוד השפה האנגלית. ![http://img155.imageshack.us/img155/7107/pt16.jpg]() לא לוקחים מפתח של חביתוש בלי רשות מרגע או דודלי ![http://img508.imageshack.us/img508/937/pt06.jpg]() Here we are in the center of town, look! Everybody's here again. חוץ מזה היא מעצבת רהיטים ממש עלובה וחסרת כישרון (לפחות לפי הפריטים הגסים שראינו) ואני לא יודעת אם זה ככה בכוונה או לא. מה שהכי מעצבן אולי בקא אין זו הנודניקיות שלה, היא ממש עולה על ג'ין הו, אני מבינה את הקטע הילדותי, אני בת 37 ומאוד לא בוגרת בעצמי בלשון ההמעטה אבל אצל קא אין זו נראית לי יותר התיילדות, כל הבכיות האלו, נפצעתי באצבע, חתכתי את עצמי, קיבלתי כוויה... ראבק! והתקרצצויות על ג'ין הו, שיילך איתה לאכול, שיראה איתה סרט, שישתה את הקפה המגעיל שהיא הכינה לו וכולי, ממש ריחמתי עליו. לפחות היא ניקתה את הבית אחרי שהוא דרש זאת ממנה, וכמובן שעשתה רעש מהעיניין כהרגלה. בקטע שהוא התבאס מהלכלוך והבלגן חשבתי לעצמי: אדון ארכיטקט, למה אתה מצפה כשאתה עובר לגור עם מעצבת תעשייתית? תגיד תודה שהיא עובדת עם עץ ולא ממלאה לך את הבית בפוליתלן מוקצף כמו שני השותפים שהיו לי... אני באמת חושבת שהייתה פה טעות בליהוק, שחקנית אחרת עם קסם אישי ויותר צעירה במראה הייתה יכולה להציל את הדמות, מישהי כמו יון און הי הייתה יכולה להיות טבעית ורעננה איפה שסון יה ג'ין עייפה ומלאכותית. שאר הליהוק דוקא ממש סבבה. אין הי ביצ'ית וקלפטע כמו שצריך, היתה מעניינת השיחה של עם ג'ין הו במסעדה על הסיבות שלה למעשה הבגידה, לדבריה קא אין נתנה לה כל כך הרבה ובכזות אינטנסיביות שהיא רצתה לגנוב משהו של קא אין כדי לראות איך היא תגיב, אני מבינה את בדיקת הגבולות, ואפילו יכולה להבין שיש משהו בקא אין שאפילו מזמין סאדיזם קל אבל בשביל זה להתחתן עם לוזר כמו צ'אנג ריול? נראה כאילו אין הי הייתה לוקחת את כל מי שקא אין הייתה בוחרת. יאנג סאן, החברה הנחמדה של קא אין הזכירה משהו מהתיכון, על מישהו שהיה מעוניין בקא אין ואין הי התבאסה מזה, כנראה שמבחינתה היא תמיד בתחרות עם קא אין, תחרות שזו האחרונה לא הייתה בכלל מודעת אליה. יאנג סאן ו סאנג ג'ון מקסימים בתור הבסט פריינד. שניהם משעשעים ובראש טוב ולשניהם יש אמירות מצחיקות, אהבתי את הפראזה "בטח הצלת את האומה בגלגול הקודם ולכן ניצלת מבחור כזה" של יאנג סאן וסאנג ג'ון בחור מבדר, אהבתי את הקטע שבו הוא מדבר על פשיטת רגל אפשרית של המשרד מה שיגרום לו לחזור לעסק המשפחתי: "אני לא יכול לחזור לסופרמרקט! קישואים, כרובים... אני לא יכול לגעת בדברים האלו!". הקטע בו הוא קולט שקא אין ןחברתה חושבות שגין הו הומו והוא המאהב שלו ומחליט לקחת עליו את התפקיד ברצינות היה נהדר, הוא מכניס הומור לכל הסצינות בכיכובו. ![http://img89.imageshack.us/img89/2173/pt11k.jpg]() בפרקים האחרונים שראיתי ג'ין הון כבר התבסס בביתה של קא אין והיא הפכה לתלותית בו שלא לומר ניג'סית. ככל שאני רואה יותר את קא אין וצ'אנג ריול החיבור בינהם יותר נהיר לי, כי בהתחלה הם ממש לא התחברו לי. נראה לי שבחורה תלותית כמו קא אין הזניקה את האגו של צ'אנג ריול ולכן הוא נשאר איתה כל כך הרבה זמן, מה גם שתדמית הכובש הגדול היא בעיקר בראש שלו והוא די ילדותי בעצמו. מה שמאוד הפתיע אותי, שאחרי השיחה השניה שלו עם קא אין, היא וג'ין הון דיברו והתברר שקא אין וצ'אנג ריול יצאו שנה ושמרו נגיעה! אם קודם חשבתי על צ'אנג ריול כעל מאנייק פתאום ממש ריחמתי עליו, ברגע אחד הוא הפך למיעוט מדוכא. שנה הבחורה ייבשה אותו! שנה סחבה אותו, המכה האפורה. מה היא חושבת לעצמה? אני מבינה שקוריאה שמרנית, אבל ראבק, זה לא הומניטרי. היא בת 29, לא בת 16 ששולחת מכתב למדור היעוץ של "מעריב לנוער": החבר שלי ואני יוצאים כבר שנה, הוא רוצה לשכב איתי, מה לעשות? והיא עוד שואלת את ג'י הו למה זה לא בסדר, ולמה אי אפשר להסתפק ביחסים רומנטיים בלי סקס? זה גם לא מסתדר עם הדמות שלה, היא בחורה סופר מרצה שמשעבדת את הרצונות שלה לסובבים אותה, אז פתאום דווקא כאן היא מתנהגת אחרת? אני אפילו לא יכולה לדמיין את הסיטואציה שצ'אנג ריול מחזר אחריה והיא אומרת לו "עד כאן, גבול לפניך", הרי לבחורה אין גבולות. ![http://img407.imageshack.us/img407/8701/pt07.jpg]() בסופו של דבר ג'ין הו מוכן להפוך את קא אין לאישה נחשקת אחרי שהיא מאגפת אותו מכל הצדדים. אהבתי את הסצינה עם המסכות פנים, כמובן גם בסצינה הזו קא אין התקרצצה על ג'ין הו - מה זה עיניינה עם מי הוא מדבר ולמה הוא מדבר ומתי ולמה היא בכלל מפריעה לו לדבר בטלפון? ![http://img214.imageshack.us/img214/1401/pt12.jpg]() כשבמקביל אימו והאי מי גם הן עם מסכות: ![http://img88.imageshack.us/img88/3227/pt13.jpg]() אמא שלו פולנייה אמיתית, לא? הקשר בינהם לא נראה ממש בריא, קודם כל היא מטפסת עליו עם המון רגשי אשמה, שנית הוא מין תחליף בעל עבורה, היא מלווה אותו כבת זוג לכל האירועים ומצפה שיוציא אותה לדייטים! גם היא האמת נראית לי ילדותית, העולם של ג'ין הו מלא אנשים ילדותיים, אולי לכן הוא נאלץ להיות תמיד המבוגר האחראי. בקיצור, התחלנו את תוכנית פיגמליון ובשלב הראשון של המייק-אובר, אחרי ביקור אצל ספר אוחצ'תי וקניית שמלה (הכל על חשבון ג'ין הו כמובן, למה שהקלוצה תשלם? מאז שהוא עבר לביתה הוא משלם על הכל. בתור בחורה שנותנת ונותנת בפרקים האחרונים היא רק לוקחת ולוקחת) ג'ין הול לוקח את קא אין למסיבה: ![http://img830.imageshack.us/img830/5391/pt18.jpg]() האמת? לא אהבתי את הלוק. השמלה יפה אבל חיוורת והגוון שלה לא מחמיא לקא אין, גם האיפור לא משהו, היא אומנם נראית אישה ואפילו יפה ואלגנטית אבל אישה שעבדה כל היום על הרגליים והייתה מעדיפה להשאר בבית מול הטלויזיה. במסיבה מציע לה הבוס של גלריית דאם ארט, המנהל צו'י, שנראה כמו טיפוס מעניין בעצמו, עבודה כמעצבת ריהוט הילדים בגלריה. מוזר, חשבתי שיש לו טעם! נראה לי שהוא הולך לחשוד שחביבו ג'ין הו מנצל את קא אין, וביננו, הוא המנוצל בעסק הזה. בשוליים: סצינת ביטול החתונה הייתה פשוט גדולה, בעיקר כששמעו את קא אין בחתונה הלא נכונה... עוד תמונה מסצינה חמודה, ג'ין הו מקבל שלשול בגלל הצדפות שהכינה לו קא אין. ![http://img188.imageshack.us/img188/7780/pt05e.jpg]() אאוץ'. קטע (מאוד) לא הגיוני: כל סיפור החתונה בעיקר של צ'אנג ריול ואין הי. איך מתחתנים מהיום למחר בלי שהאנשים הכי קרובים לך לא מכירים את החתן? הקטע הזה די הזוי. גם מוזר לי שקא אין התייחסה לחתונה די בשיוויון נפש (עד שגילתה מי החתן, כמובן), כאילו זו לא החתונה של החברה שלך יותר מעשר שנים שחיה איתך בבית. אז מי עדיפה, ג'אנדי או קא אין? קשה, קשה... מצד אחד פוסטמה ומהצד השני קלוצה. הן די הופכיות, האחת כפוית טובה ויהירה והשניה סמרטוטית ותלותית. נקודות זכות: ג'אנדי בחורה עצמאית, חרוצה וחזקה. קא אין יודעת לבקש סליחה ולפרגן אהבה (כל עוד היא לא פיזית). בקיצור, שתיהן לא מציאה. תוקן על ידי asole 12/10/2010 16:22
|
|
|
בתגובה ל: פתחתי את ההודעה שלך, והתחלתי מאת: Rebeccan ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: טעם אישי/העדפה אישית 1-5 מאת: asoleבפרזנטציה אאל"ט הוא מתפלל לאלוהים ומאיים עליו שאם הוא לא יענה לבקשתו הוא הולך למקדש בודיהיסטי.
|
|
|
בתגובה ל: טעם אישי/העדפה אישית 1-5 מאת: asoleבזמנו שרה מדרמבינס סקרה את הספר בארבעה פוסטים (כחלק מההתרגשות וההיערכות לקראת עליית הסדרה). אין לי מושג עד כמה הדרמה נצמדה לסיפור, אבל הנה החלק הראשון של הסקירה (יש עוד 3, אבל אולי הם מספיילרים. אין לי מושג). ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/atmg__Komao.gif Komao]() על הסקירה והמשך צפייה מהנה!
|
|
בתגובה ל: אגב, הדרמה מבוססת על ספר מאת: iDanaלפחות לא בשלב שאני נמצאת, אבל את החלקים האחרים אשאיר לאח"כ ליתר ביטחון. הבנתי מהלינק שיון און האי הייתה מעוניינת בפרוייקט, חבל שהיא לא מגלמת את הדמות הראשית, היא הייתה יכולה להיות מקסימה בתפקיד הזה. העלילה שונה מזו של הסדרה, החתונה היא לא בין אין הי לצ'אנג ריול אלא בן חברה אחרת לאקס של הגיבורה, צ'אנג ריול לא קיים בכלל. השינוי הגדול בעיני הוא באופי של הגיבורה, בספר היא לא כזו קלולס וקלוצה, היא אפילו די עוקצנית (על החברה והאקס שהתחתנו היא אומרת: "הלוואי ששניהם יבגדו זה בזה ויחטפו איידס. לחתונה שלכם אני לא אבוא, אבל את ההלוויה לא אחמיץ!" היא מראש רוצה חבר הומו כי מבחינתה זה הדיל המושלם. יש לה אישיוז עם סקס, היא חושדת בעולם הגברים שזה כל מה שהם רוצים, בעיקר אחרי שידיד שלה ניסה לנצל את מצבה כשהשתכרה. זה הרבה יותר הגיוני מהיחס של הגיבורה בסדרה לסקס, שם זה לא מסתדר עם האופי שלה. מה שדומה הוא שהיא מוזנחת ולא מעניין אותה להתלבש באופן נשי ומחמיא. היא לא מעצבת רהיטים בסדרה אלא מעצבת בובות למופעי בובות ולכן יש לה ריח תמידי של דבק... אין הי היא מעצבת אופנה שחיה עם הגיבורה, היא מתוארת כאינטרסנטית, אבל מהפתיחה עוד לא ברור מה תפקידה בסיפור. ובספר הגיבור שמעוניין לגור בדירה משקר שהוא הומו, זה חצי נפלט לו, כי מה שהוא רוצה לומר בעצם זה שאין לה מה לדאוג ועם בחורה שנראית כמוה הוא משול להומו... ברגע שהוא משקר הוא כבר חייב לשמור על השקר. בסדרה הגיבורה וחברתה מניחות שהוא הומו בגלל כמה צירופי מקרים (משעשעים), הוא לא מעמיד אותה על טעותה כי הוא מבין שלכן היא קיבלה אותו כדייר אבל גם לא משקר לה.
|
|
בתגובה ל: קראתי את החלק הראשון, זה לא מספליייר מאת: asoleצפיתי בזמנו בפרק הראשון (בלבד) של הסדרה Spotlight, שם סון יא ג'ין גילמה כתבת חדשות טירונית ולחוצה, שאכלה הרבה קש במקום עבודתה (כל הזמן הלחיצו אותה בדרישות לא הגיוניות). לצדה כיכב ג'י ג'ין הי ( ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/e9ze__Katsin.gif K_G]() ). דגמתי את הפרק הראשון אונליין באיכות לא משהו (אני חושבת שזה היה בימי טרום ההורדות), ומי יודע, אולי פעם אשלים את הצפייה למרות שהפרק הראשון לא זכור לי כמלהיב במיוחד. תודה על הסקירה, ומעצבת בובות דווקא נשמע לי יותר נחמד ממעצבת רהיטים ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() ![http://img340.imageshack.us/img340/1291/spotlight2.jpg]() תוקן על ידי asole 13/10/2010 22:32
|
|
בתגובה ל: נזכרתי שראיתי פעם את השחקנית הראשית מאת: iDanaבגלל השיער הארוך, אבל הוא נראה מעולה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/st72__Smiley_Love.gif Smiley_Love_A]() (אגב, תיקנתי את ההודעה בגלל ויקי אדיקט המעפנים...)
|
|
|
בתגובה ל: הוא מככב בשרשור הזה מאת: iDanaאני מתה על החיוך שלו, הוא מחייך עם העיניים... אם הוא מארגן מפקד אוכלוסין גם אני רוצה להתפקד! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/st72__Smiley_Love.gif Smiley_Love_A]() אגב, לא הבנתי מה קשורות האופניים עם החסה למפקד האוכלוסין הנ"ל...
|
|
בתגובה ל: אויש, הוא כזה יאמי מאת: asoleאו סתם מעודדים אותם על הדרך לאורח חיים בריא - רכיבה על אופניים וסלטי בריאות...
|
|
בתגובה ל: אולי מגרילים איזשהו פרס למתפקדים? מאת: iDanaעל אורח חיים בריא! אני מעדיפה את רעיון ההגרלה: פרס שני אופניים וחסה, פרס ראשון דייט עם
|
|
בתגובה ל: אוי ואבוי, מסכנים המתפקדים אם גם טוחנים להם בשכל מאת: asoleאני מקווה רק שאשתו תסכים
|
|
בתגובה ל: יכול להיות פרס מאת: iDanaאוצרות טבע צריך לחלוק!
|
|
בתגובה ל: למען האומה היא חייבת להסכים מאת: asole ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: את היית חולקת אוצר כזה? מאת: iDanaאבל כשמדובר באוצרות של אחרים אני מאוד סוציאליסטית!
|
|
בתגובה ל: כשאת צודקת את צודקת מאת: asoleללא תוכן
|
|
בתגובה ל: נזכרתי שראיתי פעם את השחקנית הראשית מאת: iDana לא הייתי מזהה אם לא היית מציינת את שמו.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
בתגובה ל: טעם אישי/העדפה אישית 1-5 מאת: asoleהיה מעניין ואני הכי מסכימה עם מה שאמרת לגבי ליהוק בת הזוג ללי מין הו,בקרוב יש לו סדרה חדשה וכולי תקווה שתהיה לו בת זוג הולמת אם לא צעירה ממנו לפחות שתיראה בת גילו ושתהווה לו מין קונטרה נשית,זה יכול להיות נחמד. אני חושבת שגם כתבתי את דעתי על הסדרה (לא ממש סיקור) לפני כמה חודשים. הסיבה המרכזית שצפיתי בדרמה הזו היא לי מין הו,את שאר השחקנים לא ממש הכרתי,חוץ מאביו הנבל של צ'אנג ריול,וזה היה די מרענן וכיפי לצפיה.
|
|
בתגובה ל: כמו תמיד,נהניתי לקרוא את הסקירה שלך על הסדרה מאת: lady fanni איזה באסה, כמעט גמרתי להוריד פרק, זה כבר היה על 97% ובמו ידי שיבשתי את ההורדה לקחה שעות ועכשיו צריך להתחיל הכל מחדש!
הראשית קצת השתפרה בפרקים האחרונים, הפכה פחות ניג'ס.
לי מין הו אכן סיבה טובה, גם את "בחורים רעים" הוא מחזיק על כתפיו החסונות! לפחות כאן יש עוד שחקנים טובים בתפקידי מפתח.
|
|
בתגובה ל: מאת: asoleמקווה שיירד לך מהר הפעם ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() הראשית נהיית יותר נורמלית בפרקים המתקדמים,קצת פחות טיפשה אבל עדיין..בכל מקרה זה לא פגם בהנאה שלי מהסדרה.
|
|
בתגובה ל: באמת מבאס מאת: lady fanniללא תוכן
|
|
בתגובה ל: טעם אישי/העדפה אישית 1-5 מאת: asoleבשורות טובות! קא אין השתפרה בפרקים האחרונים, פחות ניג'סית מקודם, אולי בגלל שהיא וג'ין הו חברים והיא לא צריכה לחזר כל כך אחרי תשומת ליבו. טוב, מכיוון שאני מבואסת עד דק מכייון שהפרק שהורדתי הלך פייפן וצריך להתחיל מחדש ננסה להעביר את הזמן בסיכום הפרקים הקודמים: טוב, פרק 5 הסתיים במסיבה של גלרית DAM. קא אין באה כבת זוגו של ג'ין הו למגינת ליבם של צ'אנג ריול ואין הי, הערב נראה מושלם עבור קא אין שגם קיבלה הצעת עבודה מדהימה אבל אז שעטה לה לזירה הי מי, מלווה בסייד קיק הצייתן שלה ועשתה עיניין מכך שהאופפה שלו לקח כבת זוג מישהי מלבדה. קא אין הסתומה כמעט הלכה שוב לפלוט מול אדם ועדה שג'ין הו הומו אבל אז הי מי כיבדה אותה בכוס מלאה מים הישר לפנים, אני מתחילה לחבב את הבחורה הזו. ![http://img188.imageshack.us/img188/3381/pt27.jpg]() מים, מים בששון ממעייני הישועה ![http://img89.imageshack.us/img89/5899/pt26.jpg]() וגם הכינרת מתייבשת, ככה יפה? קא אין הולכת לשירותים ומגלה שיש לה מחזור. כשג'ין הו מחפש אותה הוא נאלץ ללכת לקנות תחבושות היגיניות עבורה ומתעצבן עליה שהיא כזו פזורת רוח ולא יודעת מתי היא אמורה לקבל. הסצינה הבאה הזכירה לי גם את חוסה מ"הבעיה שלי עם נשים" שאף הוא נשלח לבית מרקחת למטרה דומה ואת סם שיק בבית המרקחת כשהלך לקנות קונדומים, גם ג'ין הו נתקל במועדון מעריצות כמו סם שיק... ![http://img412.imageshack.us/img412/7407/pt23u.jpg]() בודקים את הסחורה... ![http://img821.imageshack.us/img821/8030/pt25.jpg]() כולנו, מותק, כולנו... ![http://img820.imageshack.us/img820/6713/pt21.jpg]() נשיאת מועדון המעריצות, המזכירה והגזברית נפרדות לשלום אחר כך הוא גם הולך לבית אימו כדי להביא לקא אין משככי כאבים ומעסה את ביטנה ושר לה שירי ערש. אני גם רוצה להצטרף למועדון המעריצות של הבנות מבית המרקחת! צ'אנג ריול ואין הי מדברים בגילוי לב והיא אומרת לו שהיא התאהבה בו כי היא חשבה שהוא הגבר המושלם בגלל קא אין, קא אין הייתה מדברת עליו כל כך הרבה ובכזו אהבה והתפעלות שהיא התאהבה בדימוי של צ'אנג ריול, באיש של קא אין ולא בו עצמו. צ'אנג ריול מחליט לשחרר אותה ולתת לה את הדירה. פראייר. הוא גם רוצה לחזור לקא אין וגם אבא שלו מתעצבן עליו כשהוא מבין שקא אין היא ביתו של פרופסור פארק הידוע והוא זרק אותה בשביל איזו "אפסונית". ![http://img840.imageshack.us/img840/5788/pt28.jpg]() אז צ'אנג ריול מתחנן לפני קא אין שתבוא איתו לבקר את אימו-החורגת-שהיא-בעצם-אימו-הביולוגית-למי-אכפת-מהמשפחתולוגיה-של-צ'אנג-ריול וקא אין, עם לב הגלידה מחוץ למקרר נעתרת למלא את מקומה של אין הי ולבוא עימו לאימו. בגלל זה היא מבטלת את הדייט שקבעה עם ג'ין הי, שהתכוון לצאת איתה כדי לבחון אם היא השתפרה בלימודי הנשיות שלה, היא גם משקרת לו שהיא צריכה ללכת לבקר חברה שילדה בעוד שהוא שמע את השיחה שלה עם צ'אנג ריול מעבר לדלת. הארכיטקטורה בביתה של קא אין אולי מרהיבה, האקוסטיקה לא משהו. ג'ין הו כמובן מבואס ממנה וקא אין לא מבינה שהיא נכשלה בעצם במבחן האסרטיביות. היא לא מבינה גם למה ג'ין הו זעוף כלפיה. הסצינה הבאה מוכיחה עד כמה קא אין לא מבינה מהחיים שלה. היא עוברת ליד חנות בובות, נעצרת ונכנסת. שימו לב שיש בחנות הזו בובת מאי הקטנה מהמומינים. ![http://img810.imageshack.us/img810/3095/pt29.jpg]() ![http://www.andreaharner.com/archives/NYC02.07_Moomin_LittleMy.jpg]() ומה קונה הקלוצה? את הבובה הזו: ![http://img72.imageshack.us/img72/2203/pt30.jpg]() אריה, אריה, האם חבר אמת לי תהיה? בובת אריה שנראית כמו איזה דוד תימהוני בחתונה שאף אחד לא יודע אם הוא שייך לצד הכלה או החתן. לו הייתה מבינה עיניין היא הייתה קונה את מאי שתשמש לה מודל לנשיות אסרטיבית ולא איזה אריה גניחט! צ'אנג ריול מנסה לכבוש שוב את קא אין ואבא שלו לא ממש עוזר לו כשהוא גם נפגש איתה ואומר לה שלו ידע שהיא הבת של אבא שלה הוא לא היה נותן לבנו להפרד ממנה וכיוצ"ב. אין כמו לכבוש לב של אישה כמו לומר לך שהיא שידוך טוב רק בגלל אבא שלה. אבל אבא של צ'אנג ריול נוחל הצלחה אחרת, הוא משכנע את אביו של המנהל צ'וי, שהוא יושב הראש והסמכות העליונה, להוציא את כל החברות הקטנות מהתחרות. דווקא צ'אנג ריול לא מאושר מזה, הוא רצה לנצח את ג'ין הו בהגינות, הנאום של ג'ין הו על האבנים באגרופים עשה עליו רושם, מסתבר. ביננו, צ'אנג ריול, אין לך צ'אנס, תפנים. כשג'י הו שומע על כך שהוא מחוץ לתחרות הוא מתרסק, הוא משתכר כלוט וכשהוא יושב בחצר עם קא אין שמנסה לנחמו הוא מנשק אותה. ![http://img87.imageshack.us/img87/9507/pt32.jpg]() למחרת בבוקר הוא מעמיד פנים שהוא לא זוכר מה היה אתמול וקא אין משתפת איתו פעולה. המנהל צ'וי מנסה לרכך את רוע הגזרה ואפילו מאיים על אביו בפיטורים ומצליח ליצור פרצה שתאפשר לג'ין להתחרות. בראבו למנהל צ'וי! ג'י הון מבקר אותו בביתו, ומכיוון שהוא נראה חתיך, קבלו תמונה: ![http://img842.imageshack.us/img842/9638/pt33.jpg]() התמונה בחסות סניף המעריצות הישראלי של ג'ין הו, נפגשים כל יום בסופר פארם ליד מדפי מוצרי ההגיינה. פה התחלתי לחשוד שאולי גם המנהל צ'וי משתייך למועדון המעריצות של ג'י הו... הם הולכים יחדיו לדוג דגים והמנהל צ'וי משועשע מכך שג'י הו נרתע מהפתיונות. שניהם מספרים זה לזה על האהבה הגדולה שהייתה להם בלי שמות ובלי כינויי גוף. יש להם עוד פגישה במשרד של המנהל צ'וי שזה אפילו ברור יותר, ג'ין הו אפילו לא מודע לכך שדבריו נשמעים כמו פלירטוט, אבל כשהוא בא להודות לו וכשצ'וי מבהיר לו שהוא יודע על נטיותיו ומבהיר בו שהוא מעוניין בו ג'ין הו משתנק. האמת שזה היה יכול להיות שידוך טוב! המנהל צ'וי הוא ממש אחלה... אבל ג'ין הו משיב את פניו ריקם. בינתיים גם צ'אנג ריול מגלה מאיזה חבר אמריקאי שהמנהל צ'וי הומו וכשהוא פוגש בג'ין הו ההמום בגלריה הוא מאשים אותו שפלירטט בכוונה עם המנהל צ'וי בגלל המכרז. את הויכוח שלהם שומעים גם המנהל צ'וי וגם קא אין, אבל את המנהל צ'וי השניים לא רואים, צ'אנג ריול שואל את ג'ין הו אם הוא באמת גיי ומול עיניה של קא אין אין לו ברירה אלא לומר שכן. לאחר שהוא עוזב בסערת נפש קא אין מתעמתת עם צ'אנג ריול בגלל ג'ין הו ואפילו סוטרת לו כשאין הי מתבוננת בהם. וזה צעד גדול עבור קא אין שרגילה להושיט את הלחי השניה. המשך בהודעה הבאה...
|
|
בתגובה ל: טעם אישי/העדפה אישית 5-8 מאת: asoleקא אין וג'ין הון יוצאים לסיבוב, היא מבקשת מועד ב' בבחינת הסיום. ג'ין הון פונה אליה כאילו הם בדייט ואומר לה שהוא היה בקשר עם בחורה שהוא מאוד אהב ושהיא מזכירה לו אותה ולכן הוא התחיל לצאת איתו אבל שהוא לא מסוגל להפסיק לאהוב את האקסית ושהיא תצטרך לקבל את זה או משהו כזה. קא אין ישר מנחמת אותו ואומרת שלא נורא, והיא תתמוך בו וכולי. ג'ין הו אומר לה שברגע זה היא נכשלה ושהיא לא צריכה להיות סמרטוט רצפה, ואז יש דיאלוג נחמד: ![http://img842.imageshack.us/img842/958/pt31.jpg]() קא אין: לאהוב זה לזרוק את הגאווה שלך ג'ין הו: האהבה לא מבקשת ממך לזרוק את הגאווה שלך, אהבה היא להגן על מי שאוהבים. בקיצור הוא מנסה לומר לה שמי שבאמת אוהב אותה לא ידרוש ממנה לבטל את עצמה ועם זה אני מאוד מסכימה איתו. לו אתר מגה אפלוד היה אוהב אותי הוא לא היה מתעלל בי כך! עם הרבה דברים שג'ין הו אמר אני לא מסכימה, אבל אני מניחה שהם תלויי תרבות, האישה האולטימטיבית לפי ג'ין הו צריכה להיות קצת ביץ' וקצת בובת חרסינה, היא נותנת לגברים לחכות לה, אוכלת בבית כדי שבדייט היא תכרסם בנועם עלה חסה ותגיד שאין לה תיאבון וכולי, היא תמיד צריכה להיות מאופרת ומטופחת וכולי. לא צריך כמובן להיות מוזנחת כקא אין שאפילו לא מתרחצת כל יום (!), כמובן, אבל אני ממש לא מתלהבת מהמודל לנשיות של ג'ין הו. אגב, מעניין שקא אין, למרות השלוכיות שלה, הולכת לא פעם עם עקבים! אם היא הייתה ישראלית בטח היא הייתה רק עם קרוקס, אבל בקוריאה מסתבר שאפילו שלוכיות נועלות נעלי עקב. כשקא אין רוצה לנקום בצ'אנג ריול ג'ין הו מנסה להניא אותה מכך, הוא אומר לה שזה ללכת נגד הטבע שלה, היא לא בנויה לנקמות ואז הוא אומר לה שבכך היא מזכירה לו את אימו. הופה אופפה! הוא מתחיל להתאהב אם היא מזכירה לו את אימו היקרה! ג'ין הו כמובן לא חולק מה שעובר עליו עם סאנג ג'ון שמתלוצץ שאולי הוא באמת מתחיל להתאהב בו. סאנג ג'ון כזה מאמי, הוא מעלה על פני חיוך בכל הסצינות שלו. באחת הסצינות הוא נפגש עם ה"אוני שלו, יאנג סאן, וכמובן משחק את הגיי, כשהיא הולכת לשירותים הוא מעיר לעצמו שהוא ממש מתמכר למשחק הזה ותופס את עצמו קורה למלצר בתנועה נשית פלרטטנית. בסופו של דבר, כשסאנג ג'ון מבין מה קורה הוא לא רוצה שג'ין הו ינפנף את המנהל צ'וי אבל ג'ין הו בחור ישר ומבהיר למנהל צ'וי שהוא לא בקטע שלו והם נשארים ידידים. הוא אבל לא מספר לו שהוא סטרייט, לא יודעת למה. בסופו של דבר ג'ין הו וקא אין יוצאים לדייט שלהם וקא אין אפילו מתלבשת בהתאם, ג'ין מבסוט מהתוצאה. קא אין באמת נראית יפה מאוד, אבל יש היררכיה פה בפוסט: ![http://img718.imageshack.us/img718/558/pt34.jpg]() הם הולכים לראות סרט ופוגשים את און סו, האקסית של ג'ין הו (און יו אי בתפקיד קמאו) למרות שקא אין לבושה יפה ונראית מאוד יפה ליד הרעננות והחיוניות של און הי (שטכנית פחות יפה ממנה) היא קמלה. ![http://img299.imageshack.us/img299/4498/pt35.jpg]() ![http://img69.imageshack.us/img69/7338/pt36.jpg]() ותחנקו מהפופקורן. מסתבר שזו האהבה הגדולה שג'ין הו שוחח אודותיה עם המנהל צ'וי. און סו מזכירה לו בנחישות שלה את עצמו. קא אין מזכירה לו את אמא שלו (כבר אמרתי ששתיהן ילדותיות ותלותיות...), מי מנצחת? אין כמו אמא. פרק 8 היה הפרק הכי משעשע עד כה, גם בזכות סאנג ג'ון וגם כי ג'ין הו פשוט חסר הומור. הוא אומר לקא אין שהיא צריכה להיות מצחיקה ובעלת הומור ושלפול ולהמרח על הפנים או לשבור דברים כהרגלה זה לא בדיוק סוג ההומור הנחשק. הוא לא מעריץ גדול של לורל והארדי, מסתבר. היא מספרת לו בדיחה והמאסטר לא מרוצה, היא מבקשת דוגמא אבל ג'ין הו עומד לפני שוקת שבורה. במשרד הוא מבקש מסאנג ג'ון והבחור השני שיספרו לו בדיחות, ומתקשר לקא אין המשועשעת שבוחרת עצים במחסן עצים כדי לספר לה אותן. כל אחת יותר קרש מהשניה. אחרי שהוא ממטיר עליה בדיחות קרש, שלא באשמתה (גם קורה) נופלים עליה קרשים של ממש ומפילים אותה בדיוק כשהיא מדברת איתו בטלפון. ג'ין הו ממהר לבית החולים אבל מסתבר שמישהו הקדים אותו - צ'אנג ריול שגם דיבר קודם עם קא אין. הוא מדמיין סצינה שבה הוא מכריז לפני צ'אנג ריול וקא אין שהוא מתכוון להתחיל איתה רומן אבל בפועל הוא פשוט מסתלק ומשאיר אותם לבד. ![http://img138.imageshack.us/img138/3222/pt38.jpg]() תוקן על ידי asole 31/10/2010 0:7
|
|
בתגובה ל: המשך... מאת: asoleעבור מנוי פרימיום - אני בטוחה שהוא יאהב אותך מאוד ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/5d1i__wink(1).gif לב_קורץ]() ככה זה, חייהם של המשתמשים החינמיים לא תמיד קלים. יש אפשרות להוריד תוכנות של ניהול/האצת הורדות שיכולים לסייע קצת (למשל ע"י האפשרות להשהות הורדה ולהמשיך אח"כ וכו'). אני גם משתדלת לצבור סטוק של פרקים לפני שאני מתחילה לצפות בסדרה מסוימת. ואני בינתיים מרפרפת למדי על הסיכומים שלך - למקרה שהסדרה תגיע לפלטינה או שמתישהו יתחשק לי לראות אותה...
|
|
בתגובה ל: אם תשלמי למגה אפלוד מאת: iDanaלא נרתעתי קודם בגלל הכסף, 35 ש"ח לחודש נראה לי הוגן מאוד יחסית לתמורה שאני מקבלת, אני פשוט לא ששה לתת את פרטי הכרטיס ברשת, אבל אתמול אחרי שהתפקששה לי ככה ההורדה, חברה שכנעה אותי, היא מכירה את האתר ואומרת שהוא אמין לחלוטין. ואת צודקת, כדאי לאגור לעת צרה, אתמול זה היה מבאס במיוחד, כי היה לי יום דפוק וממש חיכיתי לכייף שלסיים אותו עם פרק חדש,...
|
|
בתגובה ל: אחרי הפיאסקו של אתמול נשברתי ושילמתי לחודש לניסיון מאת: asoleוגם אני צריכה את המנה המלוכסנת שלי ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/koww__KimchiChige.gif KimchiChige]() הייתי מעדיפה מנה יומית מועשרת, אבל לא תמיד יש לי את האפשרות...
|
|
בתגובה ל: תתחדשי מאת: iDanaוכבר יש לי פרק חדש לראות ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/st72__Smiley_Love.gif Smiley_Love_A]() זה אכן ממכר, כפי שהזהרתן בצדק. זה כמו שהייתי רואה סדרה בוי.או.די, הייתי אומרת לעצמי "רק פרק אחד ליום", אבל על מי אני עובדת? הייתי עושה מרתונים עד שהייתי גומרת את הסדרה. עכשיו כבר אין לי מה לראות שם, חוץ מפרק פה ושם של הקומדיה הבריטית "גאווין וסטייסי", שזה חמוד, אבל לא משהו שגורם לך לראות פרקים ברצף.
|
|
בתגובה ל: מאת: asoleמאז שהתחלתי בהורדות, אני בקושי צופה בטלוויזיה... אבל צריך לציין שלא כל הדרמות מושכות באותה מידה, ויש תקופות שבהן אין הרבה זמן פנוי לצפייה. ראיתי שחיפשת המלצות - אם את מעדיפה דרמות שתורגמו לעברית, אני בטוחה שתיהני מ"סיטי הול" (אני כנראה היחידה שלא אהבה בכלל את הסדרה). אני מתארת לעצמי שתיהני מ-You're Beautiful (של התסריטאיות האחיות הונג, שמומחיות בקומדיות רומנטיות כמו "מיי גירל") ומ"כוכבים נופלים מהשמים" - למרות שטרם ראיתי את הסדרות הנ"ל. אם את מוכנה לנסות גם דרמות שלא תורגמו לעברית - השמים הם הגבול
|
|
בתגובה ל: כן, זה עולם אחר מאת: iDanaקשה לי עם האנגלית, אני כל הזמן עוצרת כי אני לא מספיקה לקרוא מספיק מהר ואז אני מאבדת את המומנטום של הצפיה. אולי זה יהיה פחות גרוע עם סדרות שמורידים אותן, כי בסטרימינג זה היה סיוט, לפעמים שהייתי עוצרת כל העסק היה בורח לי להתחלה... או נתקע. אבל יש מבחר יפה עם תרגום, לא? אז בינתיים בטח לא יחסר לי. חבל שאין מתורגמת את הסדרה שאורלי ראתה, The Sons of Sol Pharmacy House, עם האן סאנג ג'ין (הונגי ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/st72__Smiley_Love.gif Smiley_Love_A]() ). ראיתי את הפרק הראשון וזה היה מאוד חמוד.
|
|
בתגובה ל: לא, אני רוצה תרגום... מאת: asole לא בכל הסדרות מדברים באותו קצב, ונראה לי גם שיכולת הקריאה משתפרת עם הזמן. בסדרות האחרונות שראיתי, כמעט לא הייתי צריכה לעצור (לפעמים יש בעיות תזמון של הכתוביות, אבל זה עניין אחר), וגם כמעט לא נזקקתי לעזרה בתרגום של בבילון. אבל מתישהו בקרוב אני מתכוונת לצפות בסדרה On Air, ולינה ציינה שמדברים בה בקצב אוטוסטרדה, כך שמקף הרווח (לעצירה) יעבוד יותר...
Sons of Sol Pharmacy House היא סדרה לא קצרה, ובד"כ פחות נוטים לתרגם סדרות כאלה לעברית (מסיבות מובנות).
|
|
בתגובה ל: טוב, זה כנראה עניין של הרגל מאת: iDanaוזה באמת גם עיניין של הרגל... אם זו הייתה סדרה בספרדית או אפילו בפורטוגזית - ניחא, כי אז התרגום היה משלים, אבל קוריאנית, חוץ מכמה מילים, היא עדיין סינית עבורי
|
|
בתגובה ל: אני מניחה שבסדרות ההיסטוריות הם יותר לאקונים, לא? מאת: asole הדמות הראשית : צ'ונה!! (הוד מלכותו) *מבט שוקיסטי על פניה* המלך :..... הדמות הראשית :צ'ונה!! *שוב בהלם מוחלט*
וכך הלאה..
טוב כך לפחות היה עם דונג יי והמלך סאן וסונג יונה.
|
|
בתגובה ל: בסדרות ההיסטוריות זה לרוב: מאת: lady fanni אבל יש גם סדרות היסטוריות שפחות מתמקדות בחצר המלוכה, ויש בהן פחות מנטרות שחוזרות שוב ושוב. יש גם סדרות מודרניות שהן בהן יותר מדי דיאלוגים. נראה לי שבסדרות שמתרחשות במקום עבודה כלשהו/סביב מקצוע מסוים יש הכי הרבה דיבורים. יש גם סדרות שבהן צריך אוצר מילים ספציפי מתחום הרפואה וכו'.
אגב, גם גם התסריטאיות הונג אוהבת לשלב מנטרות שהופכות לסימן ההיכר של הסדרה - גם בסדרות מודרניות. איך זה היה ב"מיי גירל"? בשאיה או משהו כזה...
|
|
בתגובה ל: וכמובן: " הוד מלכותו, שקול שוב את החלטתך" מאת: iDana ב"טעם אישי" מדברים המון, בעיקר הגיבורה הראשית ושני החברים הקרובים של הראשיים.
אגב, המתרגמות מכניסות הרבה מילים קוריאניות לתרגום, אז יש לי שאלות...
היונג - נדמה לי שזה בחור, לא?
סאנבה - המנהל צ'וי מכנה את קא אין סאנבה של האהבה הלא ממומשת, אני מניחה שזה חברה או שותפה, לא?
|
|
בתגובה ל: מאת: asoleגם כאשר אין קירבה של אחים ביולוגים אך ישנה חברות אמיתית , גבר צעיר יקרא לגבר בוגר ממנו "היונג". סון בה זו הגדרה מורכבת יותר. בסדרה "בחורים רעים" היא חוזרת מליון פעם אך לא מתרגמים אותה. ג'אנדי פונה לג'י הו כ"סון בה" ולא בשמו אך בערוץ ויוה פלטינה מתרגמים זאת כאילו היא פונה אליו בשמו. אותו הדבר בין קה אול ליי ג'ונג, היא קוראת לו סון בה. הכוונה היא לידיד/ה מוערך. בפרקים מתקדמים יותר של "בחורים רעים" ג'אנדי תשתמש במילה סון בה גם כלפי נקבה (ידידה/שותפה מוערכת). תנסי לשים לב בפרקים של היום- כמה פעמים ג'אנדי קוראת לג'י הו "סון בה". תוקן על ידי זרהמאד 15/10/2010 14:19
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
בתגובה ל: היונג זה אח גדול בין זכרים מאת: זרהמאד אז זה באמת כבוד גדול שהמנהל צ'וי קורא לקא אין סון בה... מסכן צ'וי, ליבי יוצא אליו...
אוני זה אחות אבל כפניה של בת, נכון? סונג ג'ון קורא ככה ליונג סון מאז שהוא התחזה להומו וזה משגע את ג'ין הון.
|
|
בתגובה ל: היונג זה אח גדול בין זכרים מאת: זרהמאדזו צורת פנייה למישהו בכיר יותר - למשל תלמיד בכיתה גבוהה יותר, עמית לעבודה בתפקיד בכיר יותר/ותיק יותר וכו'. אני מאוד ממליצה על מילון המונחים שמופיע אצל דרמבינס. אני זוכרת שבהתחלה חשבתי ש"היונג" זה שם של מישהו וזה בלבל אותי לגמרי...
|
|
בתגובה ל: לגבי המילה sunbae מאת: iDana בהחלט שימושי מאוד, גם אני חשבתי שהיונג זה שם עד שקלטתי שכולם היונג... (בטח זר שיראה בפעם הראשונה את "רמזור" יחשוב גם שגיסנו זה שם...).
אז קא אין היא לא רק עמיתה של המנהל צ'וי היא אף בכירה ממנו בשטח האהבות הנכזבות...
|
|
בתגובה ל: לגבי המילה sunbae מאת: iDana סתם קריאות ביניים כאלו, נכון? כמו וואלה אצלנו שיכולה להביע דברים שונים או שיש משמעות ספציפית?
|
|
|
בתגובה ל: כן, זה משהו כזה מאת: iDanaללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בסדרות ההיסטוריות זה לרוב: מאת: lady fanni ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: לא, אני רוצה תרגום... מאת: asoleהרגשתי שהשיניים מתפוררות ואפילו בבילון נואש ממני (לא מובן לי איך ניגשתי ל 4 יח' באנגלית). עם הזמן הצלחתי לצפות בסדרה ללא עצירות מרובות והאנגלית באמת השתפרה פלאים. צודקת לחלוטיו שהעצירות פוגעות בממונטום אך ממליצה לך לנסות ומזהירה שקשה להפסיק עם זה. ד"א - אל תגלי לדנה אך אני נוהגת לצפות בסדרות היסטוריות (שהן בד"כ ארוכות יותר) בצפייה משותפת עם דנה ולינה. כאשר אני "נתקעת " עם משפטי מחץ (כמו מלכות שילה ב"מלכה סאן דוק") דנה ולינה נותנות לי מענה הולם עם אקסטרות מובנות. גם על זה אני ממליצה לך בחום
|
|
בתגובה ל: בתחילה הייתי במצב זהה לחלוטין מאת: זרהמאד ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בתחילה הייתי במצב זהה לחלוטין מאת: זרהמאדכמתרגמת של "הונג גיל דונג" אני מאמינה שאוכל לקבל ממך עזרה וטיפים ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() (האמת, הייתי מוכנה לנסות לתרגם, אבל לא בשנה הקרובה, אם החיידק ימשיך גם אח"כ - אז אולי). מקווה שתהיה לנו הזדמנות לצפייה משותפת - וזו לא חייבת להיות דרמה היסטורית. אפשר לקחת גם דרמה משפחתית או אחרת...
|
|
בתגובה ל: לא קראתי, לא ידעתי מאת: iDanaממליצה לך להתנסות בתרגום אך מזהירה שזה גוזל המון זמן והמון השקעה. על מי אני עובדת? כשאני קוראת את תגובות הצופים אני מתמוגגת ומבינה את קוצר רוחם לגבי הפרק הבא (עברתי את זה עם סיטי הול). תנסי את "טעם אישי", כדאי לך. איך מתקדמת הצפייה ב ROAD NO.1? יש עוד סדרה בה את צופה? התחלתי את אתה יפיפה אך אני לא מתחברת כלל. ראיתי את שני הפרקים הראשונים (כבר את הפרק השני בהמרצה יתרה) ולא המשכתי הלאה למרות שיש לי עוד פרקים מוכנים.. תוקן על ידי זרהמאד 15/10/2010 18:48
|
|
בתגובה ל: בכייף אשמח לצפייה נוספת מאת: זרהמאדכי אני יודעת שמחכה לי שנה עמוסה... ואני מנסה לגייס כמה שיותר זמן איכות לצפייה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() דו"ח הצפייה שלי: אחרי שסיימתי את "דונג יי", אני מחכה לכתוביות של שני הפרקים האחרונים של ROAD NO.1 (הם כבר זמינים דרך via, מאמינה שישוחררו בימים הקרובים לקהל הרחב). בינתיים אני צופה ב"Winter Sonata" (סדרה מ-2002 שנחשבת לאחת מחלוצות הגל הקוריאני). ![http://www.dramafans.org/imgs/winter_sonata.jpg]() הסדרה הבאה על הכוונת היא On Air. לא כ"כ בא לי לנסות עכשיו את "טעם אישי" (אחרי ה"טראומה" מ-BOF), אבל אולי אחרי תקופת צינון יתחשק לי לתת צ'אנס ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() וכן, לפעמים לא מתחברים לסדרה מההתחלה, אבל אולי בהמשך זה ישתפר? בכל אופן, מזל שיש אפשרות להמריץ ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() ומאמינה שמתישהו נמצא את העיתוי הנכון והסדרה המתאימה לצפייה משותפת
|
|
בתגובה ל: כן, זה עולם אחר מאת: iDanaתוסיפי גם אותי בין אלה שלא אהבו את סיטי הול. כוכבים נופלים מהשמים אהבתי, אנסה עכשיו אתYou'r beatiful תודה ושבת שלום אלה נ.ב אשמח לעוד המלצות
|
|
בתגובה ל: סיטי הול מאת: rellaלגבי המלצות, אני כותבת סקירה כמעט לכל סדרה שצפיתי בה - זו בעיקר חוות דעתי כך שקשה לי לדעת אם גם אנשים אחרים יתחברו. אולי מתישהו נעשה פרויקט ונרכז את כל הסקירות. ונראה לי שגם לך יש רשימת צפייה מכובדת ואת יכולה להמליץ לאחרים
|
|
בתגובה ל: מאת: asoleאני מחכה ומזומנה לשמוע מתי תתחילי להוריד את הפרקים של "בחורים רעים". אי אפשר לסיים את "טעם אישי" מבלי להישאב לתוך "בחורים רעים", לי מין הו פשוט ממגנט וההשוואה מתבקשת. נהנתי לקרוא את אשר כתבת על שאר הפרקים ,החשק עולה כל פעם מחדש ובא לי לצאת לסיבוב חוזר. תתחדשי על מנוי הפרימיום, עשיתי אחד כזה (חודשי) שצפיתי ב"מלכה סאן דוק", לעיתים ההורדה פשוט מתסכלת .
|
|
בתגובה ל: אמרתי לך, אמרתי לך!! מאת: זרהמאד והוא בסך הכל ילד בן 23...
ב"בחורים רעים" הוא לגמרי מחזיק את כל הסדרה על כתפיו לעומת "טעם אישי" שזה יותר אנסמבל.
אפילו הפיזיות שלו שונה בשתי הסדרות, כג'ין הון הוא אלגנטי וקליל, כג'ון פיו הפיזיות שלו הרבה יותר מוחצנת, הוא לא בדיוק מסורבל אבל יש בו משהו טיפה דובי, קשה לי להסביר את זה בדיוק, הוא כאילו רגיל לתפוס הרבה מקום בעולם אבל לא כל כך יודע מה לעשות איתו בעוד שג'ין הון הוא כמעט נוזלי. לשתי הדמויות יש כריזמה, אבל שונה.
|
|
|
בתגובה ל: אופסי, ברחה לך תמונה מאת: Rebeccan אבל תודה, תיקנתי את זה! אלו באמת צילומי מסך כפי שדלית הציעה לי.
פרק 8 אכן היה עצוב, בעיקר שמבינים שהוא דימיין את זה והוא הולך לבד הביתה...
|
|
בתגובה ל: המשך... מאת: asoleאני מאוד מקווה שאת תראי את כל הסדרות שאני רואה כדי שתוכלי לחוות עליהם את רשמייך ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/cnzr__Smiley_Silly.gif Smiley_Silly]() יש לי שאלה - האם אני גם יכולה להצטרף למועדון המעריצות האקסקלוסיבי של לי מין הו ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/st72__Smiley_Love.gif Smiley_Love_A]() ? מצידי אפשר להיפגש בכל מקום,גם במזבלה השכונתית..
|
|
בתגובה ל: אני יושבת פה ופשוט נקרעת מההערות שלך.. מאת: lady fanniראית איזה מדים יפים יש לנו? ![http://img140.imageshack.us/img140/5494/pt24e.jpg]() לא, אנחנו לא יכולות להפגש במזבלה מכיוון שג'ין הו בחור מצוחצח ונקי למשעי, הוא עלול לא לראות זאת בעין יפה! חוץ מזה, מועדות המעריצות של צ'אנג ריול נפגש שם ואנחנו לא רוצות להתקל בהן... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/md57__99.gif 99]() חשבתי לראות אח"כ את "סיטי הול"... ואח"כ כמובן שאצטרך המלצות!
|
|
בתגובה ל: כמובן, טופס ההרשמה נשלח לביתך! מאת: asoleאו..סיטי הול היא דרמה די יפה,נראה לי שתאהבי את השחקן הראשי ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() וקים סון אה הנפלאה כמובן. וחוץ מזה היא לא פחות טובה מסאם סון ולפעמים אפילו מתעלה עליה (כל חובבי סאם סון לא להרוג אותי,אני עדיין חושבת שהיא הכי טובה,אפילו צפיתי בה 3 פעמים,זה כבר אומר הכל ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() ) אז אם תצפי בה מקווה שתהני! כמו שאני נהניתי.. ואשמח להמליץ על דרמות שראיתי
|
|
בתגובה ל: על מועדון המעריצות של צ'אנג ריול מאת: lady fanniלפחות מהתמונות העזר כנגדה של קים סו אה נראה מזן משובח ביותר! ובאשר לסונה... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/st72__Smiley_Love.gif Smiley_Love_A]() גם הסו שף מפסטה נמצא שם, נכון? אני זוכרת שהזכרתם את זה באחד משרשורי הסדרה. ואני עוד אבקש המלצות...
|
|
בתגובה ל: וואלה? אז היא בהחלט הבאה בתור! מאת: asole בשונה מפסטה שם הוא היה די אנמי..
|
|
בתגובה ל: כן בתפקיד מקסים מאת: lady fanniב"סיטי הול", וחיבבתי אותו הרבה יותר מאשר את הדמויות הראשיות ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/ly2i__Smiley_Smile.gif Smiley_Smile]() בקרוב אני אראה אותו גם ב-On Air. מעניין איזה תפקיד יש לו שם - אבל בכל מקרה מדובר בתפקיד משני. תוקן על ידי iDana 14/10/2010 22:36
|
|
בתגובה ל: על מועדון המעריצות של צ'אנג ריול מאת: lady fanniאבל אני ראיתי קודם את סיטי הול ואח"כ את סאם סון...אולי יש לזה השפעה?! כשהורדתי אותה אני זוכרת שלא התלהבתי מהראשי. ארוך ומוזר, לא הטייפקאסט הרגיל של הגבר בסדרות לפחות לא לפי מה שחשבתי...כי בסוף הסידרה אני הייתי כבר מאוהבת בג'ו גוק. יש לו דרך מאד מיוחדת להביע את עצמו בעיניים ובמימיקות בפנים שלו....וואי אני מתגעגעת!!!
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
|
|
|
בתגובה ל: ראית את כוכבים נופלים ? מאת: Rebeccan"טעם אישי" זו הסדרה הראשונה שאני מורידה! אני בתולת הורדות, נא להיות עדינים איתי... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() אבל על מה שאראה - אדווח!
|
|
בתגובה ל: טעם אישי/העדפה אישית 1-5 מאת: asoleטוב, ראיתי הרבה פרקים ברצף עד בסוף, אז נראה לי שכמו בצה"ל אחלק את הפוסט לשלושה חלקים - סצינות מרכזיות, דמויות ודעה אישית... חלק ראשון יבוא עכשיו, השאר אח"כ. סצינות מרכזיותצ'אנג ריול מחזיר את קא אין לביתה מבית החולים והיא לא מוכנה שהוא יכנס, היא אומרת לו שהיא למדה להעריך את עצמה מאז מה שעשה לה והוא עונה שהוא נהג להעריך רק את עצמו ולחשוב רק על עצמו ועל צרכיו ומעתה ישים אותה במקום הראשון. הוא מבטיח שישתנה וזה האמת נשמע כנה ואמיתי, אם כי כנות ואמת לחוד, צ'אנג ריול, אתה עדיין שמגגה, נא להפנים. ![http://img806.imageshack.us/img806/3415/pt42.jpg]() מי מוקיר את האיש שבקיר? ג'ין הו מרגיש קצת בצד. אין הי התחמנית מביימת פריצה כדי שיבוא אליה, והוא בלי רצון בא ומפגין נוכחות כה קרה שכל הפרחים ברדיוס של קילומטר כומשים, אבל קא אין לא נרתעת. מי מבין את הבחורה הזו? היא אמורה להיות פאם פאטאל ומתנהגת כמו קרציה מעיקה, איזה גבר ירצה בחורה כל כך פאטתית? ג'ין הו לא רוצה, זה בטוח, אבל הנחשה מודה לו ששהה אצלה בלילה וקא אין שומעת את זה בגלריה וליבה מתכווץ: ג'ין הו ידע שהיא נפצעה ובילה את הלילה אצל צרתה. בינתיים צ'אנג ריול שומע על ההתערבות הלא ברוכה של אביו בעינייניו הרומנטיים ומפתיע את קא אין בזר פרחים, הראשון שהביא לה מימיו, מול הפרצוף של אין הי וג'ין הו. אין הי מצליחה לגרור שוב את ג'ין הו לביתה שוב באמתלה שהיא מפחדת אבל כבר נשבר לו סופית והוא חותך. אין היא מבטיחה לו שהיא תטריד אותו לעד, כמו פטריה בציפורני הרגליים, אי אפשר להפטר ממנה אפילו בדי.די.טי. ![http://img209.imageshack.us/img209/149/pt43.jpg]() מה תודה, רדי ממני קרציה משוגעת. קודם לכן המנהל צ'וי וקא אין שתו יחד קפה ןדיברו על אהבתם הנכזבת לג'ין הו, והמנהל צ'וי אף כינה את קא אין הסאנבה שלו לעינייני אהבות נכזבות. קא אין אמרה שמי שאוהב בצורה חד צדדית הוא מי שאין לו אומץ לאהוב באמת. יש בזה משהו. היאה מי מגלה איפה אופפה שלה גר וסאנג ג'ון מנסה לצלם את את סאנג דו ז'אנג, לא ממש חשוב. מה שחשוב שכל אי ההבנות נפתרות מהר, קא אין מגלה למה ג'ין הו הלך לאין הי ושהוא גם בא לבית החולים כשנפצעה, היא הולכת למשרד שלו כדי לפייס אותו ומביאה לו כמתנת פיוס דגם של שולחן בצורת תפוח (תפוח והתנצלות בקוריאנית נשמעים אותו הדבר כפי שכבר למדנו מ"בחורים רעים"), ובסצינה מטרידה מעט היא מתלבשת כגבר והם עושים יום כייף, זו דרכה לומר לו שהיא מעוניינת בו, היא גם אומרת לו שהלוואי שהיא הייתה נולדת בגלגול הבא כגבר והוא היה נשאר כפי שהוא, הוא מחזיר שהיא סבבה כפי שהיא, גם הוא מוטרד מעיניין השפם. ![http://img830.imageshack.us/img830/2760/pt45.jpg]() לפני דייט נא לגשת לקוסמטיקאית לעשות שפם ושחי. צ'אנג ריול מגלה שתי עובדות חשובות: ג'ין הו לא הומו והוא גר עם קא אין. הוא מחבר שתיים ועוד שתיים ביחד אבל אין הי ממליצה לו לא לחשוף את הקלפים בינתיים. ג'ין הו וצ'אנג ריול הולכים מכות בפתח ביתה של קא אין. 0:1 לג'ין הו, אלא מה, אבל הוא חוטף נוקאאוט כשקא אין דואגת לצ'אנג ריול הפצוע. אין הי וצ'אנג ריול מאחדים כוחות ובבית קא אין מנסה לשכנע את ג'ין הי שהיא רק העמידה פנים שדאגה לצ'אנג ריול, הכל בשם הנקמה. ג'ין הון שואל אותה אם הוא יגיד GAME OVER האם היא תוכל לזרוק את צ'אנג ריול והיא מבטיחה לו שכן. ג'ין הו וקא אין הולכים על שברי זכוכית, כל פעם שאין הי או צ'אנג ריול פולשים לחיהם הם נפצעים. יום צילומים נחמד עם סאנג ג'ון ויונג סון מסתיים בביקור לא צפוי של אימו הפולניה של ג'ין הו בביתה של קא אין עם היאה מי וטה הון. איך כולם נכנסו פנימה? הם לא נועלים בקוריאה דלתות? מה זה, קיבוץ? אמו ההיסטרית עושה עיניין מכך שבנה יקירה חי עם קא אין ומתעלפת, אחר כך מתאוששת, שומעת חלק מהשיחה של קא אין ובנה על היותו הומו ומתפלצת, ג'ין הו מכריז שהוא לא הומו והוא מתכוון להתחתן עם קא אין ואימו מחשבת להתעלף שוב, אבל כשהיא קולטת שהיאה מי וטה הון כבר לא מאחוריה ולא יתפסו אותה היא נמלכת בדעתה. ![http://img375.imageshack.us/img375/8674/pt48.jpg]() להתעלף או לא להתעלף? זו השאלה... היאה מי עושה סקנדל וג'ין הו מבהיר לה אחת ולתמיד שהוא לא מעוניין ושתתחיל להתסכל על טה הון שאוהב אותה. קא אין מוכנה להתחתן עם ג'ין הו ולהיות אישתו אפילו שהוא הומו, העיקר להיות לידו. יונג סאן חושבת שהיא התחרפנה, ג'ין הו שוב כועס עליה שהיא מבטלת את עצמה. יונג סאן מחליטה לעשות מעשה ולשדך בין המנהל צ'וי לג'ין הון ומארגנת את ארוחת הערב הכי מביכה בעולם שמסתיימת במפח נפש כללי, מה גם שגם המנהל צ'וי וגם ג'ין הו מאמינים שקא אין האומללה הייתה היוזמת בעוד שהיא הייתה שרויה באפלה ממש כמוהם. אני ממש מחבבת את הדמות של המנהל צ'וי ואת העובדה שאף אחד בעולם לא מבין את הבדיחות שלו, הוא כזה מאמי! לפני כן, צ'אנג ריול מזהיר את ג'ין הו שהוא יודע שהוא מתחזה ושהוא לא מוכן שיפגע בקא אין ונותן לו אולטימטום להתחפף מסאנג גו ז'ה. קא אין, צ'אנג ריול, אין הי וג'ין הו הולכים למחזמר, אין הי מתרפקת על ג'ין הו, קא אין לא מסוגלת לשאת זאת ויוצאת בסערה מהאולם, האחרים יוצאים אחריה. היא מתוודה בפני צ'אנג ריול שרק רצתה לנקום בו אבל הוא עדיין רוצה אותה ומאמין שיצליח לשנות את רגשותיה כלפיו, אבל היא אומרת לו שהלב שלה כבר תפוס, בנקודה הזו נכנס ג'ין הוף אוחז בעדה ומכריז GAME OVER ומנשק אותה מול פניהם הנדהמות של צ'אנג ריול ואין הי, אם כי אף אחד לא מופתע כקא אין... ![http://img88.imageshack.us/img88/9342/pt49.jpg]() ![http://img148.imageshack.us/img148/599/pt50.jpg]() ![http://img822.imageshack.us/img822/2098/pt51.jpg]() Game Over - play again? המשך בפוסט הבא...
|
|
בתגובה ל: טעם אישי/העדפה אישית 9-16 מאת: asoleללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מישהי פה עשתה מרתון מאת: iDanaללא תוכן
|
|
בתגובה ל: טעם אישי/העדפה אישית 9-16 מאת: asoleאחרי קצת כעס ודמעות ואחת היאה מי שיכורה ג'ין הו וקא אין מתפייסים ומתחילים דף חדש. קא אין מספרת ליונג סון שמבינה גם שהידיד ההומו שלה לא ממש הומו, אבל למרות שהם מישבים את ההדורים סאנג ג'ון ממשיך לכנות אותה אוני. ג'ין הו וקא אין נפגשים עם אימו הנוירוטית של ג'ין הו, הפגישה עוברת די בסדר, אבל הבקשה של האם להמנע מהריון לא רצוי מכניסה את קא אין לבעיה, איך היא תוכל עכשיו לחיות תחת קורת גג אחת עם ג'ין הו? היא מסלקת אותו מהבית אבל הוא מוצא תירוצים כדי להשאר בסצנה מאוד חמודה. אין הי לא מתכוונת לוותר כצ'אנג ריול המדוכא שמבקש מאביו לעבור לסין, היא פותחת עוד חזית נגד קא אין, הפעם החזית הביתית ומספרת להיאה מי שבגלל קא אין חתונתה עם צ'אנג ריול נהרסה ושקא אין מטפחת קשר עם צ'אנג ריול במקביל לג'ין הו. היאה מי הנרגשת מעבירה הכל לאימו המתעלפת המקצועית של ג'ין הו שכמובן שמחה להטיל וטו על קא אין ופגישה מקרית עם אביו של צ'אנג ריול בפתח ביתה של קא אין לגמרי סוגרת את הגולל מבחינתה על מערכת היחסים הזו. ![http://img710.imageshack.us/img710/2576/pt52.jpg]() אפשר להסדיר את זה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/vykg__Smiley_Devil.gif Smiley_Devil]() קא אין, ג'ין הו, צ'אנג ריול, אין הי והמנהל צ'וי טסים כולם לאי ג'גו לועידה. בשביל קא אין זו הזדמנות לנחם את ג'ין הו, בשביל ג'ין הו זו הזדמנות לספר למנהל צ'וי שהוא לא הומו ושהוא יוצא עם קא אין, בשביל צ'אנג ריול זו הזדמנות להפרד יפה מקא אין ובשביל אין זו הזדמנות לבחוש בקלחת. לאחר השיחה של קא אין וצ'אנג ריול קא אין כמעט נדרסת וצ'אנג ריול מציל אותה אבל נחבל בראשו ומבלה חמש שעות בחוסר הכרה בבית חולים המקומי. קא אין נמצאית איתו וג'ין הו כועס ולא נותן לה להסביר, גם היא כועסת שהיא רואה אותו במעלית עם אין הי. המנהל צ'וי אומלל ורק סאנג ג'ון ויון סונג עושים חיים באי ג'גו... ![http://img823.imageshack.us/img823/2504/pt54.jpg]() Whiskey on the rocks בסופו של דבר, קא אין וג'ין הו משלימים ומצליחים להנות מהחופשה. צ'אנג ריול מודיע לג'ין הו שהוא פורש מהמאבק על ליבה של קא אין אבל בארוחת הבוקר עם אין הי הוא מגלה את הסיבה לבואו של ג'ין הי לסאנד דו ז'אנג, מתעצבן ומחליט לפעול. ![http://img828.imageshack.us/img828/5184/pt55.jpg]() מועדון המעריצות של ג'ין הו מצטרף לקריאה הנרגשת. בסיאול קא אין מיישרת את ההדורים עם המנהל צ'וי, מערכת היחסים שלה איתו מעוררת את קנאתה של אין הי הנחשה ולשמחתי קא אין מודיעה לה שהיא פאתטית. הגיע הזמן. כשלקא אין מתחילים לקרות דברים טובים - אחרי העבודה בגלריה היא מקבלת חוזה מחברת רהיטים גדולה - לג'ין הו מתחילים לקרות דברים רעים, הביניין בו נמצא המשרד שלו נמכר והוא חייב לעזוב, עובד לשעבר תובע אותו על פציעה בשטח בניה. מסתבר שידו הארוכה של צ'אנג ריול מאחורי כל ההתפתחויות, כשהוא רוצה, מסתבר, הוא יכול להיות נכלולי לא פחות מאביו. מנהל העבודה שבא לג'ין הו כדי להתנצל על התביעה של הפועל מגלה לו באקראי שהוא עבד על סאנג גו ז'ה והסוד של הבית נחשף: מסתבר שיש מרתף נסתר מתחת לחלל הראשי. ג'ין הו בא הביתה וחושף אותו ומגלה שם גם תמונה של קא אין עם אימה. הוא מראה את המרתף והתמונה לקא אין, ומגלה לה שגם בשקע המרכזי הייתה רצפת זכוכית, שם היא הייתה נמצאת כשהייתה קטנה והייתה יכולה לראות את אימה עובדת. הזכרונות מתחילים לגאות הראשה של קא אין והיא מתעלפת. יום הולדת לקא אין! צ'אנג ריול רוצה לתת לה כסף כדי שתעזור לג'ין הו ובכך להראות לה איזה בחור טוב הוא, אבל היא מסרבת לקבלו אם כי זה עדיין מעורר מריבה בינה לבין ג'ין הו. המנהל צ'וי נותן לה שני כרטיסים להחלקה על הקרח כדי שתלך עם ג'ין הו ומשמיד את השלישי - לא הבנתי את זה, למה היו לו שלושה כרטיסים מלכתחילה? הוא התכוון לערוך מנז'-אה-טרואה על הקרח? מאוד מוזר. ג'ין הו מבין שצ'אנג ריול מאחורי כל מה שקרה לאחרונה וצ'אנג ריול מבהיר לו שזה בגלל שהוא מרמה את קא אין. סאנג ג'ון ויונג סון מכינים לקא אין מסיבת יומולדת ומכינים את השטח לליל אהבים עבור הזוג הצעיר, יונג סון אפילו קונה לקא אין לאנג'רי סקסי, אבל לא יוצא מזה כלום, חוץ מליל התשוקה הבלתי ממומשת הכי ארוך בעולם. הרגו אותי שני אלו. קא אין דווקא מנסה לרמוז לו שהיא מוכנה אבל ג'ין הו נזכר בפעם ששאלה מדוע אי אפשר לקיים מערכת יחסים בלי סקס. אנשים עם זיכרון טוב יכולים להיות כל כך מתסכלים! קא אין עובדת טוב על אימו הטיפשה של ג'ין הו ומחממת אותה נגד קא אין, לדעתי אמא של ג'ין הו כל כך תלותית בו ושתלטנית שהיא בנקל משתכנעת שקא אין היא השטן בהתגלמותו ואחראית לכל הדברים הרעים שקרו לג'ין הו. אין הי משכנעת אותה לבקש מקא אין לעזוב את ג'ין הו. ג'ין הו מחליט לשפץ את המרתף ואת תקרת הזכוכית בהפתעה עבור קא אין. בינתיים צ'אנג ריול ואביו מגלים שסאנג ג'ו ז'ה הוא המפתח העיצובי לתחרות גלריית דאם, ושפרופסור פאר התחיל לעצב את התוכניות לגלריה לפני שנים ואז פרש. גם הם מגלים בעזרת אחד הבנאים שמתחת לסאנג ג'ו ז'ה היה מרתף וצ'אנג ריול מחליט לעבוד ברצינות על הפרוייקט כפי שמעולם לא השקיע מימיו. הוא גם מחליט להתחרות ביושר ולהפתעתה של אין הי מסרב לגלות ממנה מידע מוקדם. המנהל צ'וי מזמין את פרופסור פארק להיות השופט בתחרות. ![http://img179.imageshack.us/img179/804/pt70.jpg]() המשך בפוסט הבא...
|
|
בתגובה ל: טעם אישי - המשך... מאת: asoleאימו של ג'ין הו מגיעה לסאנג גו ז'ה כדי להתעמת עם קא אין כמה רגעים אחרי שהיא מגלה את ההפתעה של ג'ין הו - המרתף המשופץ ותקרת הזכוכית - וכל הרגשות והזכרונות שוטפים אותה. ![http://img221.imageshack.us/img221/3127/pt56.jpg]() ![http://img63.imageshack.us/img63/560/pt57.jpg]() אימו של ג'ין הו מדברת אליה והיא נזכרת ביום שבו נפלה דרך תקרת הזכוכית, היום בו אימה מתה, ומבינה מדוע אביה התנכר לה כל השנים. אימו המבולבלת של ג'ין הו עוזבת (בלי להתעלף אפילו פעם אחת) בדיוק כשאביה של קא אין נכנס הביתה. קא אין אומרת לאביה שהיא זוכרת הכל והוא מנסה לשכנע אותה שזה רק חלום רע ולשווא, זה כבר לא עובד עליה. ג'ין הו מגיע עם התמונה של קא אין ואימה שלקח למסגור לאחר שהיא נשברה לו ופרופסור פארק זועם כשהוא רואה אותה ועל כך שג'ין הו הוא זה שפתח את המרתף מלכתחילה. בינתיים סאנג ג'ון מגלה אוצר - את התוכניות של סאנג גו ז'ה שג'ין הו מצא במרתף. הוא מורה לטה הון לצלם אותם ומביא אותם למנהל צ'וי כדי שייתן הערות שיקדמו אותם בפרוייקט בחושבו שאלו התוכניות של ג'ין הו לגלרית דאם. המנהל צ'וי ישר מבין שלא ג'ין הו הגאה עמד מאחורי המהלך אבל לוקח את התוכניות. המנהל צ'וי מזמין את קא אין ואביה למשרדו ומראה אותם לפרופסור פארק שנדהם לראות את תוכניותיו הגנוזות לסאנג גו ז'ה, ובדיוק אז נכנס ג'ון הו, ששמע מסאנג ג'ון על מה שעולל ובא להחזיר את התוכניות. הפרופסור מאשים את ג'ין הו שרימה את קא אין כדי לגנוב את תוכניותיו. ג'ין הו לא מכחיש שלקח את התוכניות אבל מצהיר שרגשותיו לקא אין אמיתיים, פרופסור פארק לא מאמין לו, קא אין בשוק. ליאור ליאון היה עושה חגיגה מרוב גלי ההלם שעוברים עליה בסך. ![http://img843.imageshack.us/img843/2941/pt60.jpg]() ג'ין הו מרגיש אשם כי באמת נכנס לסאנג גו ז'ה באמתלת שווא, הוא בהתחלה נעלם לקא אין ואחר כך, שהוא נפגש איתה, מחליט להיות קורבן ולומר לה שהוא אכן רימה אותה לאורך כל הדרך מכיון שהוא מרגיש כל כך אומלל ואשם. אבל המנהל צ'וי עדיין מאמין בג'י הו ומנסה לשכנע את קא אין, גם יונג סון ששומעת מסאנג ג'ון שהוא זה שהביא את התוכניות מיוזמתו מנסה לדבר על ליבה, בינתיים אביה הזועם מקבל בפנים יפות את צ'אנג ריול ואביו ומורה לה להעיף את כל חפציו של ג'ין הו מסאנג גו ז'ה. קא אין משתכרת בחברת יונג סאנן והיא רואה בכך הזדמנות לקרוא לג'ין הו, שבעמל רב מצליח לקחת את קא אין השתויה והזועמת על גבו הביתה. בסאנג ג'ו ז'ה הוא פוגש בפרופסור פארק הפיכח והזועם לא פחות אבל אז ג'ין הו מחליט להחזיר מלחמה ומתעמת איתו על כך שהיה אב מתנכר ומזניח, שהעביר את כל רגשות האשמה שלו לביתו והפך אותה לפושעת בעיני עצמה ושדיכא את עצמיותה כל השנים. הוא אף אומר לו שסאנג גו ז'ה הוא המקום של כשלונו כי הוא לא הצליח להפוך אותו למקום הקסום שבו אישתו וביתו יחלמו, הוא הפך למקום מותה של אישתו ולמקום בו צילק את ביתו. סצינה פשוט אדירה של לי מין הו, כל כך קל להזדהות איתו, הוא פשוט עומד שם כולו רועד מחימה ומאומץ. מגיע ובא יום הפתיחה הגדול של אגף הילדים שקא אין עבדה עליו. כולם באים לברך, גם צ'אנג ריול וגם אביה של קא אין. כנראה שההטפה של ג'ין הו עבדה עליו והוא לראשונה משוחח בצורה גלויה ופתוחה עם ביתו ומכה על חטא כשהוא מצהיר על אהבתו הגדולה אליה, ג'ין הו שמח לראות אותם יחד אבל אז קא אין מבינה שהוא שם ושוב הם מתעמתים. המנהל צ'וי מציע לג'ין הו את הוילה שלו כמקום מקלט, הוא גם מציע לו כסף כדי לשקם את חברתו אך ג'ין הו הגאה מסרב. לאחר מכן המנהל צ'וי מנסה לשכנע את קא אין להצטרף לג'ין הו בוילה ולהשלים אבל היא עדיין פגועה. בשיחה עם אביה בבית, כשהם אוכלים תפוחים, פרופסור פארק מבין מה הייתה ההשראה לתוכניות של ג'ין הו - תפוח. קא אין קולטת זהו התפוח שהביאה לו כמתנת התפייסות, דגם שולחן התפוח שתכננה לאגף הילדים של גלריית דאם! ![http://img843.imageshack.us/img843/2941/pt60.jpg]() ![http://img510.imageshack.us/img510/8691/pt62.jpg]() אני אהבתי בשל תפוח... היא מבינה שאולי כוונותיו של ג'ין הו לא היו טהורות כשנכנס לבית אך כשנכנס למערכת היחסים איתה הוא נטש את תוכניתו המקורית לשאוב רעיון מסאנג גו ז'ה. היא ממהרת לוילה של המנהל אך אין הי כבר הקדימה אותה. ג'ין הו מבקש מאין הי שתעזוב, היא בלית ברירה עושה זאת אחרי שהוא מסתגר במכוניתו, ונתקלת בכניסה בקא אין. היא אומרת לה שתמיד קנאה בה ושנאה אותה ושמעולם לא הייתה חברתה, רק העמידה פנים קא אין מסרבת להאמין לה היא גם אומרת לה שהיא טיפשה כי היא לא מבינה בקנאתה הקטנונית כמה הרבה יש לה בזכות עצמה. אין הי מקבלת את תבוסתה לראשונה ומגלה לקא אין שג'ין הי רצה לעזוב בגללה והוא במכונית שלו. קא אין מטפלת בג'ין הו שהצטנן מהגשם (הם מתקררים נורא מהר שם בקוריאה ומחלימים מהר!) והם משלימים. קא אין אומרת לו שהחליטה לחזור להיות מי שהיא, קא אין שמאמינה באנשים, אפילו אם ינצלו אותה שוב ושוב, ומעל הכל, היא מחליטה לבטוח בו, יהיה מה שיהיה וסוף סוף שני המעצבנים האלו מפרגנים לנו ליל (ובוקר) אהבים, אחרי שמשכו אותנו 16 פרקים! אני בטוחה שהמנהל צ'וי לא יתנגד לכך ששכבו במיטתו ואכלו מצלחתו, זה הכי קרוב שהוא יכול להגיע לג'ין הו... ![http://img188.imageshack.us/img188/6239/pt64.jpg]() ![http://img691.imageshack.us/img691/885/pt63t.jpg]() ![http://img267.imageshack.us/img267/6568/pt65.jpg]() חוזרים לסיאול ומתפייסים עם פרופסור פארק והמתעלפת הסדרתית, אפילו היאה מי מופיעה עם טה הון במשרד כאילו כבר ויתרה על האופפה (די בזריזות, יש לתאר, הייתה חסרה לי עוד סצינה אחת לפחות כדי להסביר את זה). ![http://img706.imageshack.us/img706/2144/pt66.jpg]() במכרז הגדול התוכנית של ג'ין הו זוכה ואילו צ'אנג ריול מגיע למקום השני ומקבל זאת באצילות נפש. הוא וג'ין הו יושבים בבית קפה וצ'אנג ריול נזכר בטיול שערכו ביחד עם הוריהם כשהיו ילדים ובתחביבו הישן - איסוף חרקים (הוא עדיין יכול לאסוף את אין הי), ומסכם שלו לא היה מה שהיה בין אבותיהם הם היו יכולים להיות חברים טובים. הוא גם מודה לו על איזה פרוייקט שג'ין הו העביר לו שבעקבותיו הוא נוסע לסין לשנתיים או לתמיד, הוא עוד לא יודע, וג'ין הו אומר לו להתקשר כשיחזור. ג'ין הו וקא אין חוגגים את הזכיה בשתיה וג'ין הו שוב מחזיר את קא אין השתויה הביתה לאביה שמבקש ממנו לשמור עליה ומזהיר אותו לא לפגוע בה וג'ין הו מבטיח. אח"כ סצינה חמודה של הצעת נישואים מקורית וסצינה בה יונג סון מגלה שהיא שוב בהריון והולכת לבית החולים עם סאנג ג'ון כדי לקבל את צילום האולטראסאונד. אז אנחנו פוגשים לראשונה את בעלה שללא ספק הגיח מהספר "שבט דוב המערות". הוא נוהם קצת על סאנג ג'ון המפוחד אבל נראה כאילו יונג סון ממש כרוכה אחריו. ![http://img683.imageshack.us/img683/2580/pt67.jpg]() כמו למשל: לשחוט ממותה ולהמליח אותה. גם היא מי נראית מבסוטה עם טה הון המאוהב ואילו סאנג ג'ון יוצא לפגישה עיוורת שסידרה לו יונג סאן ופוגש במקרה את אין הי במקום, שניהם סובלים בדייטים שלהם ובסוף מחליטים לאחד כוחות בסצינה שרומזת לנו שאולי יהיה בינהם משהו אחרי הכל. ברור שסאנג ג'ון יהיה מעוניין, אבל לא נראה לי שאין היא תסתפק בו לאורך זמן למען האמת. קשה לי גם לראות אותם יוצאים ברביעיה עם ג'ין הו וקא אין ויש מצב שהאוני של סאנג ג'ון תשלח את בעלה להתיישב עליו כשתשמע שהוא יוצא עם אין הי. ![http://img718.imageshack.us/img718/6743/pt69.jpg]() איך מישהו לא ירצה כלבה תככנית, מניפולטיבית וקנאית כמוך? אנחנו נפרדים מג'ין הו וקא אין כשהם יושבים בסאנג גו ז'ה, ביתם המשותף בחייהם המשותפים החדשים. סוף.
|
|
בתגובה ל: טעם אישי - המשך וסוף חלק ראשון מאת: asoleהדמויות קא אין - מאמצע הסדרה קא אין הופכת לבחורה שמאוד קל לסמפט ולהזדהות אחרי שבחצי הראשון היא הייתה קלוצה מעצבנת. יש משהו קצת לא הגיוני בדמות שלה, בהתלה היא הייתה קרציה לג'ין הו שאותו בקושי הכירה ואחר כך, כשהם כבר היו חברים ואפילו אוהבים, היא התנהגה באופן נורמלי. גם סגנון הלבוש שלה השתנה, מרגע בלי דודלי אבל עם מיס קפלן לבחורה חמודה שמתלבשת בטעם עם אפיל קצת ילדותי. אם זו ההשפעה של ג'ין הו אז חסרו לי כמה סצנות מהותיות, חוץ מלקחת אותה לשופינג בשביל שמלה לנשף וביקור במספרה לא ראינו אותו נותן לה שיעורי סטיילינג. אני חושבת שזו בעיה עם בנית הדמות, הייתי יכולה לחיות עם פאזת הרגע שלה ולהניח שהיא מדוכאת ושאין לה חשק להתלבש ושמערכת היחסים עם צ'אנג ריול לא עוררה אותה להשקיע למרות אהבתה אליו ואילו החיכוך עם ג'ין הו כן, אבל אז זה לא מסביר את פאזת מיס קפלן שלה. ג'ין הו - בניגוד לקא אין, הדמות שלו הייתה עקבית לאורך כל הדרך, בחור שרגיל לקחת על עצמו את כל האחריות משום שאביו מת והוא נושא על גבו את אימו ההיסטרית והתלותית. הוא סגור ואפילו נראה כקר מול קא אין החמימה והפתוחה, קא אין מתקשרת מהר ככלבלב חולה אהבה לכל מי שמראה לה חיבה וממהרת לשתף בעולמה בעוד שג'ין הו רגיל לחסוך מאחרים את צרותיו ושומר הכל בפנים. לי מין הו היה פשוט מצויין כג'ין הו, אהבתי בעיקר את הרגעים הנדירים שבהם הוא הרשה לעצמו להשתטות ובעיקר את הסצינה מול פרופסור פארק, בה הטיח בו את כל מה שהוא חושב עליו. המנהל צ'וי - פשוט דמות מקסימה ומשובבת נפש, הכי מענטש בכל הסדרה, אהבתי את הקטעים שבהם הוא ניסה להתבדח, אחת הסצינות הטובות שלו: הוא מנסה לעשות לקא אין בווו! בפינת הילדים, מה שמסתיים במבוכה משותפת. חבל שלא דאגו לו לעזר כנגדו. סאנג ג'ון ויונג סון - שניהם היו נהדרים והביאו הרבה הומור לסדרה ומערכת היחסים המשנית שלהם, קלילה ונטולת סיבוכים הייתה ליווי הולם למערכת היחסים המרכזית. היו להם גם רגעים של מתח מיני, בעיקר בסצינה אחת במשרד האדריכלות, אבל למרבה הצער אי אפשר היה להפוך אותם לזוג כי יונג סון נשואה עם ילד. אין הי כתחליף ובת זוג לסאנג ג'ון נראתה קצת תלושה האמת, אבל לפחות השאירו את זה פתוח, אני מאמינה שאחרי שאדי הסוג'ו יתפגגו מראשה של אין הי היא תסנן את סאנג ג'ון, הוא לא מספיק עשיר או יצוגי בשבילה והוא לא שייך לקא אין, אז אני לא רואה אותה מתעניינת בו ברצינות. צ'אנג ריול - יותר חלש אופי מנבל אמיתי. בהתחלה הוא התנהג בנבזות אמיתית לקא אין, אבל בניגוד לאין הי, הוא באמת היה מאוהב לדעתי. צ'אנג ריול הוא בתחילת הסדרה ילד אנוכי שרגיל לחשוב על עצמו בלבד ושקל לעשות עליו מניפולציות, הטלטלה שעברה עליו, ההבנה שהוא עדיין אוהב את קא אין והדוגמא שהציב בפניו ג'ין הו שינתה אותו. בקטעים שבהם נקם בג'ין הו ראינו שיש בו משהו מאביו, אבל הוא שואף ליותר, היה לו נוח להאמין שג'ין הו נוכל אבל ברגע שנוכח בטעותו היתה לו מספיק אצילות נפש לזוז הצידה. הוא התבגר, התחיל לקחת את העבודה שלו ברצינות ולא נתן לאנשים (לאין הי או לאביו) להשפיע עליו. אין הי - הכלבה האמיתית של הסיפור, הנחשה בגן עדן. היא זו שזורעת מדון בכל אשר תלך, בסך הכל היא בחורה מסכנה שכלואה בקנאה מטורפת לקא אין, כל עוד היא הייתה היפה והמוצלחת מול קא אין המוזנחת היא הרגישה על הגובה, לכן היא הייתה חייבת לקחת לה את צ'אנג ריול, לא רק כי היא התאהבה בדמות האידיאלית שקא אין עשתה ממנו, כדי לשרוד בעולמה המעוות אין הי תמיד הייתה חייבת להיות מדרגה אחת מעל קא אין, שאהבה אותה בתמימות ולא הניחה לרגע שהן בתחרות. אמא של ג'ון הו - ילדותית, תלותית והיסטרית, אני מניחה שהיא תמכה בהיאה מי כי היא ילדה קטנה שלא מסכנת אותה ואולי כי ידעה שג'ון הו לא באמת ירצה אותה אף פעם וישאר של אמא לנצח. בתור ניחומים על כך שבנה יקירה העז להתחתן אני מציעה להעניק לה תואר קונסולית של כבוד מאת ממשלת פולניה. הדמות החסרה - החבר של קא אין מההתחלה, זה ששעבד את הבית שלה וגם לקח כספים מסבתא שלו. לדעתי זה פישול של העלילה שלא סגרו את הקטע הזה, אני מבינה שהיו צריכים לתת איזה טריגר לכניסה של ג'ין הו לסאנג גו ז'ה אבל למה להשאיר את זה בלתי פתור? גם לא ברור אם קא אין פתרה את בעית השעבוד או לא (רק מזכירים את זה לרגע כשהיא מקבלת את החוזה מחברת הרהיטים). למה החבר היה צריך כל כך הרבה כסף? על מה הוא בזבז אותו? ואפילו, מה נגמר עם סבתא שלו? חסרות לי תשובות על כל השאלות האלו. אפשר היה לסגור את זה בקלות, חבל שחיפפו עם זה. "מטריה בשנים" בנוסח קוריאה: ![http://img836.imageshack.us/img836/7844/pt39.jpg]() ![http://img510.imageshack.us/img510/2277/pt40.jpg]() חוות דעתקומדיה רומנטית חמודה ורגישה, עם אנסמבל שחקנים מוצלח. למרות שהיו לי בהתחלה הסתייגויות מהראשית, אחרי הטרנספורמציה שהיא עוברת היא בהחלט סימפטית וקל לחוש אליה אמפטיה, הראשי מצויין לאורך כל הדרך והכימיה בינהם נעימה. אהבתי את כל הרעיון שהבית הוא הסוד הגדול, לא רק סוד ארכיטקטוני אלא קבורים בו גם היסודות שהפכו את קא אין למי שהיא. למרות שזה נראה בהתחלה כמייק אובר של קא אין בלבד, כל הדמויות כמעט עוברות טרנספורמציה. אגב, למרות שחיצונית קא אין סוף סוף נראית כאישה והיא פחות סמרטוטית היא עדיין אותה בחורה תמה שאוהבת מכל הלב ונכונה להאמין ולבטוח באנשים. ג'ין הו השתנה כי הוא היה מסוגל בעזרתה לצאת מהקליפה שלו ולחרוג מהרגליו ולראשונה בחייו לפתוח את ליבו למישהי שהיא לא אמא שלו. צ'אנג ריול הפך מתינוק אנוכי לבן אדם ואין הי... טוב, היא לא ממש השתנתה אלא נחשפה במלוא כיעור נשמתה. גם פרופסור פארק והמנהל צ'וי הושפעו מהסיפור, פרופסור פארק ננאלץ להשלים עם העבר ולהבין כמה פגע בביתו ואילו המנהל צ'וי המסוגר נפתח לג'ין הו ולקא אין, אומנם הוא לא זכה באהבה אבל זכה בחברים (והם בו).
|
|
בתגובה ל: טעם אישי - הדמויות וחוות דעת מאת: asoleוהצטערתי שלא ראיתי את הסידרה איתך. היה לי הרבה מה להגיב, אבל איחרתי וכבר סיימת את הסידרה. אני שמחה שאהבת אותה כי היה לי חיבור מיוחד אליה ולסיפור. אני חייבת לדעת איזו סידרה את רואה הלאה?...בא לי לראות את סיטי הול בצפיה שניה....להזכירך, היא היתה הראשונה שלי (מההורדות).
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
|
|
בתגובה ל: רק עכשיו קראתי את כל הסיכומים שלך מאת: shrekit144 כבר הורדתי את הפרקים הראשונים למחשב, אבל בינתיים יש לי עוד פרק של "בחורים רעים" להשלים.
איזה כייף... בואי נצפה ב"סיטי הול" יחד! מתי בא לך להתחיל?
|
|
בתגובה ל: אני באמת אראה את "סיטי הול"... מאת: asoleit's a date!! מתי שתרצי...להזכירך כל סידרה שהורדתי גם צרבתי. אז הרוב זמין לי. חוץ מכאלה שאצל אמא שלי (שהעבירה גם לדודה שלי שמתמכרת ברגע זה ל"צ'ונו"). איזה אמיצה את. יש לי פרקים מתורגמים של כמה סדרות שמעניינות אותי (מלכת השלג, רובין הוד, ממזרח לעדן, נשמה) אבל אני לא מתחילה לראות עד שלא מתורגמת כל הסידרה. כמו שאמרת, אני יודעת שאני לא אוכל להישאר במתח הזה ואני אתפתה לראות פרקים לא מתורגמים. לא שיש לי בעיה עם אנגלית. ממש לא. אבל כמו שאמרו לפני, יש הפרעה בצפיה כשצריך לעצור כל רגע בכדי לא לפספס. או שאולי אני סתם עצלנית. אז, יש לי חוסר בסידרה קוריאנית טובה. (בלי לזלזל בBOF). ויש לי זכרונות מעולים מסיטי הול.
|
|
בתגובה ל: מאת: shrekit144"סיטי הול" לא מתורגמת??? היתה לי פעם מג'ני את הסדרה אבל היא הייתה על הכונן ששבק, במקרה היו לי 5 פרקים ראשונים על דיסק-או-קי שהצלחתי לחלץ, חשבתי שיש את שאר הפרקים באתר של ASIA4HB אבל משהו לא ברור שם ואני לא מבינה מה צריך לעשות כדי לצפות בפרקים, נראה לי שכדאי שאחפש סדרה אחרת... סורי...
|
|
בתגובה ל: רגע, רגע, רגע... מאת: asoleכל הסדרות שראיתי מתורגמות. בהורדה שלה - לכל פרק יש ארבעה חלקים. מורידים תוכנה שמחברת אותם בשם hjsplit. נורא קל. יש גם הסבר מפורט פה. אם זה לא מסתדר לך, לא אכפת לי סדרה אחרת.
|
|
בתגובה ל: היא מתורגמת. מאת: shrekit144 אני עושה עכשיו ניסוי כלים לראות אם זה הולך לי כל העסק הזה של החיבור...
|
|
בתגובה ל: מאת: asoleיש לי עכשיו 6 פרקים על המחשב, אפשר לצאת לדרך, סיטי הול היר ווי קאם!!!
|
|
בתגובה ל: ניסוי הכלים הצליח!!! מאת: asoleללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ניסוי הכלים הצליח!!! מאת: asoleיחד עם אחותי (היא מכורה טרייה) , הגענו לפרק 11. עשיתן אחלה בחירה, תהנו מהסדרה
|
|
בתגובה ל: אני צופה בה בימים אלו בפעם השנייה מאת: זרהמאד שאולי אסול לא תתחבר לכל הקטע של הפוליטיקה. אני עשיתי החלטה מודעת כשראיתי את הסידרה שכל עניין הפוליטיקה לא מעניין אותי ואני מתרכזת בעיקר...חח...שזה הזוג הראשי המדהים!!
|
|
בתגובה ל: פתאום יש לי חשש... מאת: shrekit144 אני בטוחה שנזכה לניתוחים פוליטיים בנוסף להתרשמות מהדמויות. הזוג הראשי מדהים ובכלל אהבתי גם את העלילה למרות העירוב הפוליטי. שין מי-רה בחורה חכמה שיודעת לנתב את עצמה בהתאם למצב אליו היא נקלעת.
|
|
בתגובה ל: אל חשש לאסנת יש "ראש גדול" מאת: זרהמאד ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: פתאום יש לי חשש... מאת: shrekit144 ודווקא אהבתי מאוד מאוד את כל עינייני הפוליטיקה המקומית, זה מאוד שעשע אותי ומה-זה הזכיר לי הומורסקות של קישון... מעניין אם קישון מתורגם לקוריאנית, הוא יכול להיות פשוט שוס שם.
אני אראה עוד פרק שניים ואכתוב...
|
|
בתגובה ל: ראיתי פרק ראשון! מאת: asole ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: טעם אישי - הדמויות וחוות דעת מאת: asoleגם הפעם די רפרפתי, למקרה שאחליט לצפות בסדרה, וזאת למרות שאחרי שקראתי עליה לא מעט בפורום, יש לי כמעט הרגשה שכבר ראיתי אותה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() מצד שני אני די סנילית, וזה יכול להיות יתרון במקרה של צפייה עתידית ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/cnzr__Smiley_Silly.gif Smiley_Silly]() בכל מקרה התרשמתי מההשקעה, ונראה שהייתה לך חווית צפייה מהנה
|
|
בתגובה ל: וואו, איזו סקירה! מאת: iDanaבאמת נהניתי, זו קומדיה רומנטית חמודה מאוד, לא חושבת שהיה מעניין אותי לראות אותה שוב אבל מאוד נהניתי מהצפיה ומהמשחק ומהסיפור. אני מקווה ש"BOF" לא תהווה גורם הרתעה עבורך, כי הדבר היחיד שמקשר בינהם הוא השחקן לי מין הו, "BOF" היא סדרת נוער שמבוססת על קומיקס, אז היא מוגזמת וקופצנית וכולי, זה לא הסגנון של "טעם אישי" בכלל.
|
|
בתגובה ל: מאת: asoleואני גם מודה שאחרי BOF לא בא לי לראות את הפרצוף של לי מין הו (קורה לי לפעמים שאני "מסמנת" שחקן זה או אחר ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/liuy__Smiley_Blush_A.gif Smiley_Blush_A]() ), אבל אחרי "תקופת צינון" יש מצב שאני אגש לסדרה עם ראש פתוח ובלי דעות קדומות. לרוב אני בוחרת סדרות לפי האינטואיציה ותחושת הבטן, ועכשיו זה פשוט לא הזמן המתאים
|
|
בתגובה ל: את כבר יודעת שאני לא פריקית של ROM-COM מאת: iDanaאבל פשוט חשבתי שההרתעות העיקרית שלך היא בגלל BOF ואין קשר בינהם חוץ מהשחקן כאמור שלדעתי הוא פשוט נהדר והדמות שלו ב"טעם אישי" לגמרי שונה, אפילו פיזית הוא מתנהל אחרת. אז אם פעם יבוא לך על קומדיה רומנטית חמודה אז "טעם אישי" בהחלט מומלצת, לא מאסט, פשוט סדרה חביבה.
|
|
בתגובה ל: כן, אני יודעת... מאת: asoleואגב, לגבי חיבור הפרקים של "סיטי הול" - כמו שכתבה לך שרקית, יש תוכנה קטנה וחמודה שתעשה לך את העבודה בקלילות ובמהירות
|
|
בתגובה ל: טעם אישי - הדמויות וחוות דעת מאת: asoleשמחה שנהנת מהסדרה והרשי לי להגיש לך מתנה צנועה ![http://www.fastup.co.il/images/62597723.jpg]() אולי זה עוד מוקדם לקבוע נחרצות אך הזהרנו אותך שזה ממכר.. מאחר והמנוי ל"מגהאפלאוד" עדיין טרי את מוזמנת לעבור לסדרה הבאה, אני אישית ממליצה לך על "בחורים רעים" בגלל ג'ון פיו/ ג'ין הו ולאחר מכן האפשרויות הן בלתי מוגבלות- הכל לפי בחירתך. אחלה סיכום (אייקון של אגודל מונפת מעלה בתוספת חיבוק, משום מה אני לא מצליחה להוסיף אייקונים)
|
|
בתגובה ל: תענוג לא נורמלי, היה כייף לקרוא מאת: זרהמאדאהבתי מאוד את המתנה זה באמת ממכר... הזמינות הזו... נגמר פרק וכבר בא לי לראות את הפרק הבא. גם כשאני רואה סדרות ב-VOD זה אותו הדבר, אני עושה מרתונים. בעיניין "בחורים רעים" - אני אנסה להתאפק כי אני רוצה לראות בקצב של הפורום, אז אני אלך על "סיטי הול". מה קרה לאייקונים שלך?
|
|
בתגובה ל: טעם אישי - הדמויות וחוות דעת מאת: asoleמנהל העבודה הנחמד שעבד עם גין הו, זה שנזכר שעבד על סאנג גו ז'ו ושבמקום היה מרתף היה לי נורא מוכר, אני חושבת שזה אבא של של סאם סון, מישהו יכול לאשר או להכחיש? חיפשתי בנט, אבל אין לי מושג מה השם של הדמות.
|
|
בתגובה ל: כמעט שכחתי, יש לי שאלה... מאת: asoleהוא לא מופיע ברשימת השחקנים של DRAMA WIKI כנראה בגלל התפקיד הקצר. סורי
|
|
בתגובה ל: לא הצלחתי למצוא כל איזכור לגביו מאת: זרהמאדיש לו עיניים מחייכות כאלו...
|
|
|
בתגובה ל: תמונות ממסיבת הסיום של "דונג יי" מאת: iDanaאני בטוחה שכולם כבר משתוקקים לצאת לאיזה חופשה ארוכה..רק מקווה שלא ארוכה מדי ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() יש לי חשק עז לצבוט את הלחיים של השחקן ששיחק את הנסיך הקטן..הוא פשוט פשוש! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/3b6h__Smiley_Hug_A.gif Smiley_Hug_A]() מקווה שנראה אותו בקרוב באיזה דרמה חדשה. צ'ון סו ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/st72__Smiley_Love.gif Smiley_Love_A]() יאללה שיפרגנו לו פעם איזה בת זוג בדרמה,פשוט מסכן הבחור..אם לא מוצאים אני מתנדבת לתפקיד ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() אני אתגעגע לדרמה הזו,היא הייתה די טובה וכיפית,לא ממש כבדה יחסית לסדרה היסטורית ולמרות שלא עקבו אחד לאחד לפי הפרטים ההיסטורים. ובגדול,אם מישהו צריך לקבל פרס על משחק בסדרה הזו זו לי סו יון ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/soxq__Karma_2.gif Karma_1]() והנסיך הקטן כמובן.
|
|
בתגובה ל: תמונות ממסיבת הסיום של "דונג יי" מאת: iDanaאחוזי הרייטינג של הסדרה היו גבוהים יותר בתחילתה, לקראת הסוף הייתה ירידה. אז כמה פרקים נותרו לך כדי לסיים את הסדרה? יש תרגום לפרקים האחרונים? מבאס שלא צפיתי איתכן ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/3byh___.gif מבולבל]() גם לינה חסרה...לא נורא, בסדרה ההיסטורית הבאה.
|
|
בתגובה ל: תמונות יפות מאת: זרהמאדככל הנראה מחר יהיו כתוביות.. באמת חבל,אבל תמיד יהיו עוד סדרות
|
|
בתגובה ל: רק הפרק האחרון עוד לא תורגם מאת: lady fanniאשמח לשמוע חוויות וסיקורים
|
|
בתגובה ל: איזה יופי, אז לא נותר הרבה להשלים מאת: זרהמאד ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תמונות יפות מאת: זרהמאדאבל במקרה הזה הוא די משקף את ירידת העניין שלי ברבע האחרון של הסדרה. נשאר לי הפרק האחרון שזכה לתגובות די חיוביות בפורומים (בפרק הלפני אחרון כמעט רציתי לזרוק משהו על דונג יי כי היא עיצבנה אותי!). סיכום יבוא בהמשך ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() אני כמובן אשמח לצפייה משותפת בסדרה היסטורית או אחרת... ומקווה שלינה תחזור אלינו עוד לפני היומולדת שלה שחל בקרוב
|
|
בתגובה ל: הרייטינג לא תמיד משקף מאת: iDana את הרייטינג הגבוה של "המלכה סאן דוק" למרות שגם בסדרה זו לקראת הסוף היתה ירידה. אחכה (בסבלנות) לרשמים ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/qs8g__a_thumb_up.gif אגודל]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/j2k6__ns_nazlash.gif נסנצלש]() הייתכן שאין לנו ילידי אוקטובר בפורום? אפילו לא אחד? בנובמבר דוקא יש כמה מכובדים ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() תוקן על ידי זרהמאד 14/10/2010 20:13
|
|
בתגובה ל: כנראה שלא ניתן לשחזר... מאת: זרהמאדגם מבחינת התקופה וגם מבחינת הסגנון. נוטים להשוות את דונג יי לדרמות הקודמות של הבמאי - "היהלום שבכתר" ו"יי סאן" (שחולקת עם דונג יי גם את אותה תסריטאית). גם בהשוואה אליהן, דונג יי זכתה לפחות רייטינג. אבל רייטינג זה לא הכל, ונראה לי שהדרמה הנ"ל ניסתה להיות קלילה יותר מהקודמות. היום אני מקווה לצפות בפרק האחרון, ומתישהו אח"כ יבוא הסיכום ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() נזכרתי עכשיו של"יהלום" ול"מלכה סון דוק" הייתה אותה תסריטאית, אבל נראה לי שבדרמות הקוריאניות הבמאי משפיע יותר. הנה למשל, בדרמה החדשה והמצליחה Dae mul החליטו להחליף את התסריטאי, לאחר שהתגלעו חילוקי דעות בינו ובין הבמאי לגבי הכיוון שאליו צריכה הסדרה לפנות. ואולי בין הסמויים יש כמה ילידי אוקטובר...
|
|
בתגובה ל: הרייטינג לא תמיד משקף מאת: iDana האם אני מנחשת נכון,וזה קשור להקרבה העצמית המופרזת שלה? (לדעתי לפחות)
|
|
בתגובה ל: למה רצית לזרוק עליה משהו? מאת: lady fanniאפילו אם האימוץ הוא הפתרון המושלם מבחינה פוליטית וכו' - עדיין הניתוק בין אמא וילד צעיר כ"כ נראה לי מקומם וגם לא מחויב המציאות. דונג יי תמיד צריכה להיות תמיד יותר קדושה מהאפיפיור, לחשוב על טובת כולם ולא על עצמה. וכך דונג יי בוחרת להשאיר את הילד שלה למלכה שפתאום עברה מהפך אישיותי (לא ממש הגיוני, אם תשאלי אותי), והיא עצמה הופכת להיות מאמא תרזה של העניים או משהו בסגנון הזה. יכלו להיות לילד שתי אמהות בדיוק כמו שדונג יי עצמה אמרה והיא יכלה להישאר בארמון... לדעתי כל הקטע הזה סתם מעצבן ואני לא בטוחה שהוא מדויק מבחינה היסטורית (אבל נראה שהסדרה לא מתיימרת לשקף את ההיסטוריה). ובכלל הפרק הלפני אחרון לא היה משהו לדעתי. מקווה שהפרק האחרון יהיה יותר טוב
|
|
בתגובה ל: בדיוק! מאת: iDanaדונג יי אכן חיה מחוץ לארמון בשנותיה האחרונות אבל לא זוכרת שקראתי על איזשהוא ניתוק בין האם לבן.אמנם נאמר שדונג יי תמיד יכולה לבוא לבקר בארמון ויכולים לבקר אותה אבל בכל זאת,אימא זאת אימא ועם כל הכבוד לרצון הטוב של המלכה היא בחיים לא תהיה האם הביולוגית ואפילו יאונינג ידע זאת בעצמו ובשנות שלטונו הוא דאג לפאר את שמו של אימו. האימוץ היה,לאחר שהמלכה עברה צד היא אימצה את הנסיך יאונינג. בנוסף קראתי,שהיו לו יחסים טובים מאוד עם המלכה INWON שהפכה להיות המלכה המטרונית כאשר בניו של בעלה המלך ירשו את מקומו. כן,גם אותי די מעצבן כל הקטע הזה של דונג יי הקדושה והמושלמת שלא עושה טעויות ובגלל זה הדמות של ג'אנג הייתה יותר מעניינת כי היו לה כמה רבדים.
|
|
בתגובה ל: מבחינה היסטורית מאת: lady fanniאני בספק אם במציאות דונג יי עזבה את הארמון כשבנה היה כ"כ צעיר אין לדעת. ואני יכולה להבין במידה מסוימת את הרצון להתרחק מהארמון שהוא לא בדיוק המקום הכי נעים ורגוע (ובמיוחד אם היא לא הייתה כ"כ בריאה בשנותיה האחרונות). הבנתי שהמלך יונג-ג'ו (בנה של דונג יי) היה מאוד רגיש בנושא של אמו, ולקח את זה אישית כשדיברו על אנשים ממעמד נמוך שעלו לגדולה וכו'. ב"יי סאן" ציינו שהוא סבל מכך שלא היו יכולים לקבור את אמו בחלקת הקבר המלכותית או משהו כזה, בגלל מוצאה. ג'אנג הייתה לטעמי מעניינת בחלק הראשון של הסדרה. בשלב מסוים היא הפכה לדעתי לרשעית חד מימדית שחוזרת על אותן מניירות... ראית כבר הפרק האחרון? אני עוד מעט אצפה בו
|
|
בתגובה ל: על המידע! מאת: iDanaהאמת שלא בדקתי..אם כן אז אני אוריד את הפרק (או אנסה לפחות) ג'אנג עם ההתקדמות של הסדרה הפכה להיות פתטית למדי,אבל עדיין,היא אנושית איכשהוא לעומת דונג יי שאף פעם לא טועה (חוץ מזה שהסתירה את מוצאה האמיתי מהמלך),לטעמי זה לא אנושי לא לטעות. זה מזכיר לי את התחרות האחרונה של מיס עולם בה,אחת המתחרות בסיבוב הסופי,המתחרה הפיליפינית הצהירה שהיא מושלמת ואף פעם לא עשתה טעויות.. ובסוף היא הגיעה למקום רביעי. אז טעות של מי?
|
|
בתגובה ל: לא..יצא כבר התרגום? מאת: lady fanni![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/44e4__LOL_2.gif LOL_2]() על המתחרה הפיליפינית
|
|
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asoleמחשופים בטוקיו? הצחקתם את נוריקו זוכרים את נוריקו סאן, הילדה מיפן? אסנת עופר הרחיקה עד טוקיו כדי למצוא את ממשיכות דרכה וגילתה שהיפניות הצעירות כבר לא ילדות וממש לא טוב להן. על אופנת רחוב בטוקיו ועל היחס לנשים בארץ השמש העולה.אסנת עופר, לאישה. אני לא מחזיקה מעצמי יפנולוגית דגולה אחרי ביקור אחד ביפן, אבל דווקא ראיתי הרבה בחורות בלבוש שפה בארץ היה נחשב אפילו זנותי (מכנסונים וגרבי רשת ומגפיים גבוהות למשל, מיקרו מיני וכו' מחשופים באמת לא רואים אולי כי אין ליפניות הרבה מה לחשוף שם...), אולי אלו המתריסות, כפי שהיא קוראת להן, אז ראיתי הרבה מאוד מתריסות כאלו! ולעומת זאת, לא הרבה נשים בקימונו, בעיקר במקדשים אפשר לראות נשים בקימונו. בטח הסתכלו על הכותבת כי היא זרה ושלוחה (אגב, בגילה של הכותבת, רצוי אם באמת לא הייתה לובשת רק טייטס וטריקו! היא לא ילדה בת 14), מאוד קל להרגיש כמו שלוחה ביפן, כולם שם נראים כאילו יצאו מהפקת אופנה של הווג. ואגב, הייתי בסתיו, ככה שלא היה נורא חם ולפעמים היה קר ועדיין ראיתי בנות בלבוש חושפני. מה שכן, על היפניות זה נראה לי, בעיני המערביות, בובתי ולא זנותי. גם לא הטרידו אותי מינית בכלל, הרגשתי מאוד בטוחה, בפעם היחידה שהתחילו איתנו שיכורים הם עשו את זה בנימוס מופלג. מה שכן, על היחס לנשים ביפן שמעתי מחברים שעבדו בה בעבר ומסרטי תעודה, אבל אני מאמינה שהמצב ישתפר בהדרגה, כבר המצב בטוקיו ובערים הגדולות עדיף מאשר בשאר המדינה. ![http://www.japanesestreets.com/media/3155.jpg]() כפילתה היפנית של יעל פוליאקוב לא מסכימה עם הכתבה
|
|
בתגובה ל: על שוביניזם והיחס לנשים ביפן מאת: asoleגם אני הייתי פעם אחת ביפן (באביב) ואני לא ממש יפאנולוגית (או שזה כבר נחשב, אסנת?) אבל אני מסכימה עם אסנת לגמרי וכשבאים לכתוב על יפן, קודם כל צריך להבין על מה כותבים. צריך להבין את הצד השני, כי אסור לשכוח שמה שנראה לנו ביזארי, נראה להם לא. שאנחנו נראים בעיניהם דומים אחד לשני ומבוגרים מכפי גילנו, שאנחנו לעולם נישאר "גאיג'ין", מן זר מוזר שאף פעם לא יהיה מספיק חכם כדי ללמוד את כל הקאנג'י (סימניות סיניות) המסובכים שלהם, שכל ילד שמסיים בית ספר אמור כבר לדעת את רובם (מה שנכון...). אנחנו הרבה פחות ממושמעים, הרבה פחות מסודרים ובכלל, בכלל לא מנומסים ורובנו גם לא אוהבים להיות כפופים למישהו בכיר, כי הרי כולנו מנהלים! לדעתי, יפן של היום היא די תוצר של החשיפה למערב וזה מאוד חבל בעיניי, כי אני כבר לא אזכה להכיר את יפן שלפני... :( לא אהבתי את הכתבה ואני מסכימה עם אסנת ועם אחד הטוקבקים שם. הדברים שהיא רושמת קצת גלשו מפרופורציה... הרכבות בטוקיו מתמלאות בשעות הלילה המאוחרות ב-"SALARY MAN" פקידי משרדים, שחוזרים הביתה לאחר בילוי משותף עם החברים מהמשרד ויש מצב שברכבת מפוצצת אנשים שיכורים, מישהו יגע למישהו בתחת... כאילו שזה לא קורה פה... אגב, יפן היא המדינה היחידה שאני מכירה, שבה הוסיפה קרון מיוחד לנשים החוששות מהטרדה... וגם השיכורים היפניים לא מטרידים, הם סתם יכולים להקיא עליך ואז להירדם בפינה... מי שמבקר ביקור משפחתי קצר בטוקיו לא מסוגל לדעתי לכתוב כתבת עומק על היחס לנשים ביפן. אנשים רציניים עושים מחקרים של שנים, שמבוססים על עובדות ונבדקים בקפידה (תשאלו את חברתי קיוי, שבדיוק עשתה על זה סמינריון) ונראה לי קצת לא רציני למתוח ביקורת על עם כל כך מרתק מנקודת מבט פרובינציאלית ועוד לא לתת רשימה ביבליוגרפית שעליה הסתמך כותב העובדות הלא רציניות האלה בכתבתו (או שאני טועה?). ובכלל, אם באים לחקור חברה זרה, רצוי לא לשפוט ולא לבקר... את זה יודע כל אנתרופולוג מתחיל... מעניין מה ההשכלה של הכותבת ולמה היא מתייחסת ברשלנות כזאת לחברה, שהיא לא מכירה והיא אפילו לא חלק ממנה (וטוב שככה). אגב, ביפן יש כל מיני סוגי אנשים.. יש אנשים כאלה ויש גם אנשים מהסוג הזה... ויש גם מזה...(אויש... הסוג האהוב עלי) וגם זה... הכתבה הזאת נראית לי יותר ויותר לא רצינית ככל שאני מתעמקת בה, אז אולי כדאי שאפסיק...
|
|
בתגובה ל: אני עם כפילתה של יעל פוליאקוב! מאת: kazushיפנולוגית ומוסמכת וחוקרת צבים מדופלמת. מאוד מסכימה עם כל מה שכתבת, אכן רוח של קרתנות שורה על הכתבה וקשה לי להאמין שלכותבת יש יותר מידי ידע על יפן ועל התרבות שלה, היא בטח סתם נסעה לחופשה והחליטה לחרבש קצת. מה כבר אפשר לצפות מאישה בשם אסנת שכותבת את השם שלה ב-O במקום ב-A?
|
|
בתגובה ל: אם את לא יפנולוגית, אז מי? מאת: asole את מדהימה! אמרתי לך שאנחנו צריכות להיפגש שוב בקרוב? אולי תקפצי לשניצל? או שיותר טוב, שאני אבוא?
|
|
בתגובה ל: חחחחחחחחחחח!!!!! מאת: kazushבהחלט חייבות להפגש שוב!!! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/3b6h__Smiley_Hug_A.gif Smiley_Hug_A]() גם רסמוס רוצה שתבואי! מבטיחה לפנק אותך בשניצל הכי טוב בעיר, לא מעשה ידי אבל פרי מחקר מעמיק בנושא
|
|
בתגובה ל: תעשי לי גם צ'יפס? מאת: asoleללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני עם כפילתה של יעל פוליאקוב! מאת: kazush ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: על שוביניזם והיחס לנשים ביפן מאת: asoleרואים שהכותבת הזו מנסה להתנשא על התרבות של יפן ודי יורדת חזק על הקימונו. וכן כמו שאמרת וכמו שקראתי בטוקבקים,איך היא בכלל מדברת על אחרים כשבגילה היא שמה טייטס,אני לא רומזת שהיא צריכה להיות חנוטה מכף רגל ועד הראש אבל בכל זאת..שהכותבת תסתכל על איך שהיא מתלבשת לפני שהיא שופטת אחרים. ואיך שהיא כתבה בסוף על כל נושא ההטרדות המיניות והפורנוגרפיה,כאילו שאצלנו יותר טוב... יפן היא לא מדינה מושלמת אבל עדיין יש לנו הרבה מה ללמוד ממנה..
|
|
בתגובה ל: לא התלהבתי מהכתבה הזו כ"כ מאת: lady fanni ובארץ הוטרדתי מינית לא פעם ןלא פעמים, אם כי נכון שמדובר רק בשלוש שבועות מול חיים שלמים... אבל באמת, קשה לי לחשוב על מקום בעולם שהרגשתי יותר בטוחה כאישה.
אגב, מבחינת הביטחון, אני זוכרת את הרגע שבו זה היכה בי: ראיתי אופניים ברחוב. לא קשורים ולא כלום, פשוט עומדים. קראתי שאדם יכול להשאיר את אופניו ברחוב כחודש ואף אחד לא יגע לו בהם, אח"כ מהעיריה יקחו אותם כי אחרי חודש הם בחזקת נטושים. עכשיו, אני גרה בתל אביב שזה משולש ברמודה של האופניים, בטח אופניים בחנות שמבינים שהאיש שהולך לקנות אותם חי בעיר רועדים בפחד עד אחרון הילוכיהם - רק לא תל אביב! גוועלד! פה את קונה אופניים, קושרת אותם בחמישים שרשראות, שמה סביבם גדר חשמלית ולמחרת את באה בבוקר ומגלה שלד של אופניים, ללא גלגלים ובלי כל מה שאפשר היה לפרק מהם, אפילו הפעמון.
|
|
בתגובה ל: אני הרגשתי מאוד בטוחה ביפן מאת: asole וואו,אם זה היה אצלנו...אבל ,גם אם נהפוך למדינה בטוחה יותר מרוב הרגל אף אחד לא ישאיר את האופניים שלו זרוקים סתם כך.
יש לי חברה שהייתה חודש שעבר ביפן ומאוד נהנתה,ראיתי את התמונות של הטיול שלה והכל נראה שונה ומיוחד..
מקווה שבעתיד הרחוק גם אני אוכל לבקר שם..זה חוויה של פעם בחיים.
|
|
בתגובה ל: מאת: lady fanniללא תוכן
|
|
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asoleהדמיון (לפחות אני רואה אותו. גם אתם?) בין סו ג'י סוב – שלא נראה לי שראיתי אותו עדיין בשום דרמה לבין ג'אנג היוק – שהתאהבתי, נטרפתי, נשבתי בקסמיו בצ'ונו. סו ג'י סוב ב"סורי איי לאב יו" - ![http://i51.tinypic.com/2qxqek1.jpg]() ג'אנג היוק ב"צ'ונו" – ![http://i310.photobucket.com/albums/kk422/nurit22/daegilicon2.jpg]() גם בתמונות עדכניות יותר הם דומים לדעתי. וכשדנה כתבה על סו ג'י סוב אני הייתי בטוחה שמדובר בג'אנג היוק....בשירשורים קודמים.....פאדיחה |grrr| תוקן על ידי iDana 17/10/2010 8:34
|
|
בתגובה ל: פתאום קלטתי שהיה לי בלבול גדול... מאת: shrekit144מדובר בשני שחקנים הורסים, ואני בטוחה שאם תראי את ג'י סוב בדרמה, כבר לא תתבלבלי יותר (אני גם מתקנת לך את התמונה של ג'י סוב שלא יצאה...). אצל ג'אנג היוק תמיד בולטות השפתיים המשורבבות משהו: ![http://www.dramabeans.com/wp-content/uploads/2010/03/janghyuk_23.jpg]() ואצל ג'י סוב העיניים תופסות את תשומת הלב שלי... במיוחד במבטים האבודים/מיוסרים של הדמויות שלו:
|
|
בתגובה ל: לא נורא מאת: iDanaללא תוכן
|
|
בתגובה ל: פתאום קלטתי שהיה לי בלבול גדול... מאת: shrekit144 אהבתי מאד את סו ג'י סוב ב-I'm sorry I love you ואני רוצה עכשיו לצפות בעוד סדרות שלו. את צ'ונו עדיין לא ראיתי, אבל זה ברשימה.
|
|
בתגובה ל: סו ג'י סוב מאת: rellaעם סו ג'י סוב: ![http://www.best4udvd.com/images/1256093554.jpg]() ולמען הסר ספק, בצ'ונו מככב ג'אנג היוק.ך ![http://www.korean-drama-guide.com/images/REVIEW-Premiere-episode-of-KBS2-TV-series-Chuno.jpg]() כ"כ הרבה מלוכסנים הורסים
|
|
בתגובה ל: את יכולה לצפות ב"קין והבל" מאת: iDana את נהדרת כל כך נעים לקבל מיד תשובות, מכיון שאני טסה עכשיו למקסיקו ואשהה כמעט חודש , אז אני לוקחת את הלפטופ ואהיה מכורה להם , אני רוצה לראות עכשיו את צ'ונו ואחר כך אראה את קין והבל. תודה אלה
|
|
בתגובה ל: סו גי סוב מאת: rella ללא תוכן
|
|
|
 |
 |
אנחנו גם בטוויטר! |
 | מי ומי ב"שובל של שקרים"
|
|
 | מי ומי ב"הלוחמת"
|
 | מי ומי ב"בזמן שישנת"