השבוע הגיעה לסיומה הדרמה ההיסטורית "דונג יי" אחרי לא פחות מ-60 פרקים. הסדרה, שהייתה אחת ההצלחות הבודדות השנה של רשת MBC, נעה רוב הזמן סביב רייטינג של 20%+, עם עליות וירידות.
הסיפור עוקב אחרי דונג יי (האן היו ג'ו, "אילג'ימה", Brilliant Legacy), בת למשפחה של פשוטי עם, מילדותה ועד הפיכתה לסוק-בין, הפילגש של המלך סוקג'ונג (ג'י ג'ין הי, "היהלום שבכתר"), ואמו של מי שיהפוך לימים למלך יונג-ג'ו.
מבחינה היסטורית, אין מידע רב על קורותיה של דונג יי לפני שהמלך שם עליה עין, אלא רק שהיא הייתה שואבת מים. בסדרה כמובן רקמו סיפור שלם... יש לציין שדונג יי היא בעצם סבתא רבתא של יי סאן. ובאופן לא מקרי, הבמאי לי ביונג הון, שאחראי ל"דונג יי", אחראי גם ל"יי סאן" ול"יהלום שבכתר", ואין פלא שרואים לא מעט פרצופים מוכרים מהסדרות הנ"ל, במיוחד בגלריית שחקני המשנה. תסריטאית הסדרה היא אותה תסריטאית של "יי סאן".
רשמים אישיים: עם הסדרה הזו עברתי כמה שלבים וגלגולים. התחלתי בצפייה מרתונית ובשלב מסוים הדבקתי את קצב קוריאה, וחיכיתי לתרגומים הזריזים למדי (הודות ל-Mrs. Korea ול-DurkSmurf שתרגם את הסדרה בשביל אמא שלו... ).
בהתחלה היה לי חיבור מיידי , בעיקר בזכות הילדה המקסימה שגילמה את דונג יי הקטנה , והאווירה המוכרת מסדרות היסטוריות קודמות. למרות הדמיון המסוים, נראה שב"דונג יי" החליטו לשנות קצת כיוון וליצור דרמה קלילה יותר. אני חושבת שבמידה מסוימת זה בא על חשבון העומק והמורכבות, אבל נהניתי מהחלק הראשון של הסדרה שהיה קליל וזורם (למרות שהיו גם סצנות לא קלות).
חיבבתי חלק מהדמויות, וראויים לציון גם המלך הקליל והרומנטי והכימיה הלא רעה עם דונג יי הפעלתנית. בסדרה הכרנו עוד כמה מהנשים המשמעותיות בחייו של המלך, ובהן הגבירה ג'אנג (לי סון יון), שהייתה דמות מורכבת ומעניינת בחלק הראשון של הסדרה.
דונג יי הקטנה והגדולה
הגבירה ג'אנג
אני מודה שרוב הזמן לא הייתי מושקעת רגשית לעומק, ומדי פעם גם חטאתי בהמרצה, שרק זירזה את קצב הצפייה המרתוני. אבל בגדול – נהניתי. בשלב מסוים, עם התקדמות היחסים בין דונג יי והמלך, הגיעו גם סצנות חמודות ואף מרגשות. לעתים אפילו מורטות עצבים...
ואז הגיע הרבע האחרון של הסדרה שבו לטעמי היא נחלשה ודי איבדה את המומנטום. בחלק הזה התבלטו לדעתי כל המגרעות של הסדרה, שהיו נסלחות או פחות באו לידי ביטוי בחלקים הראשונים: קווי עלילה ונושאים שנזנחו ולא נסגרו עד הסוף; שחקנים מרכזיים ששימשו בעיקר על תקן קישוט (בה סו בין שגילם את צ'ון סו הוא דוגמה מובהקת לכך, לדעתי מגיעה לו התנצלות מהבמאי ומהתסריטאית); דמויות חד מימדיות וחלוקה כמעט דיכוטומית בין טובים ורעים ועוד.
צ'ון סו
חיבבתי למדי את המלך, בעיקר בזכות הקסם האישי של ג'י ג'ין הי, ואמנם היו לו כמה סצנות חזקות ומרגשות, אבל בגדול הדמות שלו הייתה קצת בצל, והרגשתי שאפשר היה לפתח אותה יותר. האן היו ג'ו, שגילמה את דונג יי, היא חיננית וחמודה, אבל לטעמי היא לא ממש התעלתה על עצמה בתפקיד הזה, ואני חושבת שהיא לא כ"כ מגוונת בהבעות, בניונאנסים וברגשות שהיא משדרת. יכול להיות שחלק מזה נובע מהכתיבה של הדמות הטובה והמושלמת מדי או מהוראות הבימוי. אילו הייתי מיישמת את משחק השתייה בכל פעם שהיא עשתה פרצוף שוקיסטי – הייתי מסיימת פרק ממוצע שיכורה
בשורה התחתונה ולמרות הכל, הסדרה הייתה חביבה למדי, ונראה לי שהיא מתאימה בעיקר לצפייה מרתונית עם אופציה להמרצה.
פתיח הסדרה:
הנה אחד השירים שכיכבו בסדרה (הפזמון נשמע כמו "נורא... נורא" )
וזו האן היי ג'ין היפה, שמאוד אהבתי בסדרה Jejoongwon
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana
השבוע הגיעה לסיומה הדרמה ההיסטורית "דונג יי" אחרי לא פחות מ-60 פרקים. הסדרה, שהייתה אחת ההצלחות הבודדות השנה של רשת MBC, נעה רוב הזמן סביב רייטינג של 20%+, עם עליות וירידות.
הסיפור עוקב אחרי דונג יי (האן היו ג'ו, "אילג'ימה", Brilliant Legacy), בת למשפחה של פשוטי עם, מילדותה ועד הפיכתה לסוק-בין, הפילגש של המלך סוקג'ונג (ג'י ג'ין הי, "היהלום שבכתר"), ואמו של מי שיהפוך לימים למלך יונג-ג'ו.
מבחינה היסטורית, אין מידע רב על קורותיה של דונג יי לפני שהמלך שם עליה עין, אלא רק שהיא הייתה שואבת מים. בסדרה כמובן רקמו סיפור שלם... יש לציין שדונג יי היא בעצם סבתא רבתא של יי סאן. ובאופן לא מקרי, הבמאי לי ביונג הון, שאחראי ל"דונג יי", אחראי גם ל"יי סאן" ול"יהלום שבכתר", ואין פלא שרואים לא מעט פרצופים מוכרים מהסדרות הנ"ל, במיוחד בגלריית שחקני המשנה. תסריטאית הסדרה היא אותה תסריטאית של "יי סאן".
רשמים אישיים: עם הסדרה הזו עברתי כמה שלבים וגלגולים. התחלתי בצפייה מרתונית ובשלב מסוים הדבקתי את קצב קוריאה, וחיכיתי לתרגומים הזריזים למדי (הודות ל-Mrs. Korea ול-DurkSmurf שתרגם את הסדרה בשביל אמא שלו... ).
בהתחלה היה לי חיבור מיידי , בעיקר בזכות הילדה המקסימה שגילמה את דונג יי הקטנה , והאווירה המוכרת מסדרות היסטוריות קודמות. למרות הדמיון המסוים, נראה שב"דונג יי" החליטו לשנות קצת כיוון וליצור דרמה קלילה יותר. אני חושבת שבמידה מסוימת זה בא על חשבון העומק והמורכבות, אבל נהניתי מהחלק הראשון של הסדרה שהיה קליל וזורם (למרות שהיו גם סצנות לא קלות).
חיבבתי חלק מהדמויות, וראויים לציון גם המלך הקליל והרומנטי והכימיה הלא רעה עם דונג יי הפעלתנית. בסדרה הכרנו עוד כמה מהנשים המשמעותיות בחייו של המלך, ובהן הגבירה ג'אנג (לי סון יון), שהייתה דמות מורכבת ומעניינת בחלק הראשון של הסדרה.
דונג יי הקטנה והגדולה
הגבירה ג'אנג
אני מודה שרוב הזמן לא הייתי מושקעת רגשית לעומק, ומדי פעם גם חטאתי בהמרצה, שרק זירזה את קצב הצפייה המרתוני. אבל בגדול – נהניתי. בשלב מסוים, עם התקדמות היחסים בין דונג יי והמלך, הגיעו גם סצנות חמודות ואף מרגשות. לעתים אפילו מורטות עצבים...
ואז הגיע הרבע האחרון של הסדרה שבו לטעמי היא נחלשה ודי איבדה את המומנטום. בחלק הזה התבלטו לדעתי כל המגרעות של הסדרה, שהיו נסלחות או פחות באו לידי ביטוי בחלקים הראשונים: קווי עלילה ונושאים שנזנחו ולא נסגרו עד הסוף; שחקנים מרכזיים ששימשו בעיקר על תקן קישוט (בה סו בין שגילם את צ'ון סו הוא דוגמה מובהקת לכך, לדעתי מגיעה לו התנצלות מהבמאי ומהתסריטאית); דמויות חד מימדיות וחלוקה כמעט דיכוטומית בין טובים ורעים ועוד.
צ'ון סו
חיבבתי למדי את המלך, בעיקר בזכות הקסם האישי של ג'י ג'ין הי, ואמנם היו לו כמה סצנות חזקות ומרגשות, אבל בגדול הדמות שלו הייתה קצת בצל, והרגשתי שאפשר היה לפתח אותה יותר. האן היו ג'ו, שגילמה את דונג יי, היא חיננית וחמודה, אבל לטעמי היא לא ממש התעלתה על עצמה בתפקיד הזה, ואני חושבת שהיא לא כ"כ מגוונת בהבעות, בניונאנסים וברגשות שהיא משדרת. יכול להיות שחלק מזה נובע מהכתיבה של הדמות הטובה והמושלמת מדי או מהוראות הבימוי. אילו הייתי מיישמת את משחק השתייה בכל פעם שהיא עשתה פרצוף שוקיסטי – הייתי מסיימת פרק ממוצע שיכורה
בשורה התחתונה ולמרות הכל, הסדרה הייתה חביבה למדי, ונראה לי שהיא מתאימה בעיקר לצפייה מרתונית עם אופציה להמרצה.
פתיח הסדרה:
הנה אחד השירים שכיכבו בסדרה (הפזמון נשמע כמו "נורא... נורא" )
ואותו השיר עם סרטון מספיילר של דונג יי והמלך:
בתגובה ל: Dong Yi מאת: iDana על משחק השתיה...
חבל שלא הצליחו לשחזר את הצלחת הסדרות הקודמות... אני באמת זוכרת שהזכירו את דונג יי (לא את השם, כמובן, את קיומה של סבתא רבה פלבאית) ב"המלך סאן" ושהמלך לפני מותו נתן לסונגיונה את הסיכה שלה או משהו כזה.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: נהניתי מאוד לקרוא מאת: asole ורוב הזמן היא תפסה את המקום הראשון ברייטינג במשבצת השידור שלה. פשוט בשלב מסוים חלה ירידה מסוימת ברייטינג (שלדעתי הייתה קשורה גם לנפילת מתח בעלילה וכנראה גם לסדרה המתחרה). וכן, בהשוואה לסדרות קודמות של הבמאי, נתוני הרייטינג היו נמוכים יותר...
משחק השתייה מבוסס על פוסט שהופיע באיזשהו בלוג (וכולל ספויילרים כמובן). הייתה בסדרה הזו גם נטייה מעצבנת לפלאשבקים שנייה אחרי שראינו את אותו אירוע בפעם הראשונה - וזה עוד סעיף מכובד במשחק השתייה
והמלך נתן לסונגיונה את הטבעת של אמו
בתגובה ל: בסה"כ הסדרה נחשבת למצליחה מאת: iDana "בחורים רעים" - כל פעם שג'אנדי מתנהגת כמו פוסטמה - שלוק כל פעם שלג'ון פיו בא לפרק מישהו והוא מתאפק - שלושה שלוקים כל פעם שג'י הו בוהה לחלל במבט סתום - שני שלוקים כל פעם שג'י הו בא לחלץ את ג'אנדי על אופנועו - כוסית
"בליינד דייט" - כל פעם שמנוצ'ה סוחטת רגשית את סביבתה - שלוק. כל פעם שהפאה של אנחליטו זזה - שני שלוקים. כל פעם שלוסיה יורדת על עצמה - שלושה שלוקים. כל פעם שסילביה שותה - שותים איתה.
"האמת הסמויה" - כל פעם שחואן חוסה מתנהג כמו דביל מושלם - שלוק. כל פעם שהוא מבין שהוא התנהג כדביל מושלם אחרי שאלחנדרה מסבירה לו - שני שלוקים. כל פעם שחואן חוסה ואלחנדרה טורפים זה את זה - שלושה שלוקים. כל פעם שקרמלו קוראת למישהו דוד או דודה - ארבעה שלוקים. כל פעם שברטה רוצה לעזוב את אדולפו וכל פעם שהיא חוזרת אליו - שתי כוסיות.
"הדרך להודו" - כל "הרה באבא" - שלוק. כל פעם שדמות מעצבנת - שני שלוקים. אחרי שנים שלושה פרקים נא לגשת לסניף האלכוהוליסטים האנונימים הקרוב לביתך!
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: אפשר לאמץ את משחק השתיה לעוד סדרות מאת: asole ללא תוכן
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: Dong Yi מאת: iDana נהנתי לקרוא והלוואי והסדרה תגיע גם אלינו, לא בא לי לצפות בה לבד ועוד באנגלית
צ'ון סו צד את עיניי (טוב, מי מהם לא?כולם כאלה חתיכים), הוא שיחק גם ב The Painter of the Wind,התרשמת מיכולות המשחק שלו? הוא שיחק בתפקיד הראשי בסדרה Temptation of an Angel, לאחר השינוי הפלסטי שעבר האן סאנג ג'ין הלוא הוא הונגי מיודענו.
אאל"ט פנינה משתמשמת בתמונה שלו, נכון? או שאני כן טועה?
בתגובה ל: דנה מאת: זרהמאד שגילם את צ'ון סו - הוא שחקן סימפטי וגם נראה טוב, אבל בסדרות שראיתי הוא קיבל תפקידי משנה, ואני לא בטוחה שהם נתנו לו צ'אנס לבטא כל מה שהוא יכול. ב-Painter of the wind הוא גילם את המלך סאן
לא ראיתי אותו בתפקיד הראשי היחיד שלו, אבל אני זוכרת שלינה לא התלהבה מהסדרה...
ובמשחק השתייה של "דונג יי" הזכירו גם את המבט הכלבלבי שלו:
והוא אכן מככב בתמונת הפרופיל של פנינה
תוקן על ידי iDana 15/10/2010 19:36
בתגובה ל: בכיף ולגבי בה סו בין מאת: iDana אכן,בדונג יי היה לו תפקיד די מבוזבז,רוב הזמן הוא היה האח המגונן של הראשית ולקראת הסוף כנראה כדי לפצות קצת על היותו קישוט תפרו לו איזה קונספירציה קטנה.. חבל,כי דווקא בהתחלת הסדרה היה לו פוטנציאל בתור דמות מעניינת שנקרעת בין הטוב לרע,אבל אולי מצד שני הוא לא היה שורד כדמות אם היה פונה אל הרוע..
וזה לא מבט כלבלבי זה מבט מלבב!
בתגובה ל: האם אתן מדברות על בעלי במקרה? מאת: lady fanni לפחות בעיניי - כי זה אומר שיש לו מבט חמוד ואוהב (ואגב, זו ההגדרה של כותבת הפוסט של משחק השתייה, לא שלי...). נקווה שבדרמה הבאה שלו הוא סופסוף יקבל דמות שווה שיש לה גם מזל באהבה
מחכה לסיכום שלך לגבי הסדרה
והנה כמה תמונות בונוס
בתגובה ל: מבט כלבלבי זו מחמאה מאת: iDana כן אני יודעת שזו מחמאה,אבל זה יוצר רושם כאילו הוא חסר ישע חח..
אני מקווה שהוא יקבל דרמה שבה סופסוף הוא יכול לנשק את האן היו ג'ו..מסכן ייבשו אותו כבר ב2 דרמות
בתגובה ל: האם אתן מדברות על בעלי במקרה? מאת: lady fanni המראה שלו מושך את העין די בקלות לכן שאלתי על המשחק שלו. זכרתי שכתבת בעבר שלא ראית את הסדרה Temptation of an Angel, שם הוא משחק בתפקיד הראשי . עכשו יש לך סדרה שתוכלי ל"בנות" עליה
בתגובה ל: יש לך טעם טוב מאת: זרהמאד אבל שמעתי שלינה לא התלהבה ממנה? יכול להיות שזה בגלל שהונג מהמלך סאן בתפקיד שולי שם?
בתגובה ל: כן חשבתי לצפות בה מאת: lady fanni היא לא התלהבה דווקא מהתפקיד שגילם בה סו-בין. אולי זה קשור לעודף האייליינר בפוסטר בכל מקרה, הסדרה זכתה לרייטינג לא רע אאל"ט.
וגם אני מקווה שיפרגנו לשחקן נשיקה עם האן היו ג'ו (פעם שלישית גלידה?).
בתגובה ל: אם אני זוכרת נכון מאת: iDana מאיליינר לגברים אבל שוין...
בטח הוא והאן היו ג'ו מה זה צוחקים אחד על השני בגלל הקטע הזה..ראיתי גם הרבה תמונות שלהם יחד מאחורי הקלעים של הסדרה,הם בטח חברים טובים..
בתגובה ל: אם אני זוכרת נכון מאת: iDana בדיוק הזכרתי בתגובה שלי לסקירה של דנה את חוסר חיבתי לדמות של בה סו-בין בסדרה...למעשה, לא התלהבתי מהסדרה כולה...היה בה הרבה רוע בצורה מוגזמת, הבעות מוגזמות ומרגיזות...הסצינות הטובות היו ממש מעטות. אבל זוהי כמובן רק דעתי האישית. יש המשבחים את הסדרה ואת דמויותיה
בתגובה ל: כן חשבתי לצפות בה מאת: lady fanni לאחר מכן סו בין נכנס במקומו. הנה תעתיק קצר של מה שלינה כתבה עליו בעבר :
"את השחקן בא סו-בין מאוד אהבתי ב"ג'ומונג"...נראה לי ששם ראיתי אותו לראשונה. אח"כ הוא היה נחמד פלוס ב"Brilliant Legacy" אבל התאכזבתי ממנו ב"Temptation Of An Angel"."
התעניינתי דוקא בעלילה של הסדרה אך טרם הזדמן לי לצפות בה, אולי בעתיד.
בתגובה ל: הונג מהמלך סאן משחק בחמש הפרקים הראשונים מאת: זרהמאד בה סו-בין נולד ב-9.12.76, והאן סאנג ג'ין נולד ב-9.12.77
בתגובה ל: אגב, שני השחקנים חולקים את אותו יומולדת מאת: iDana ואיך היא מחזיקה את בה סו בין..ד"א דנה שמת לב שבדונג יי כמעט ולא הראו סצנות של שניהם יחד?
מישהו כתב שזה יכול להיות בגלל שהם שיחקו זוג בWE GOT MARRIED ..עדיין לא הבנתי מה זה קשור לדונג יי.
בתגובה ל: זו לי סו יון באמצע לא? מאת: lady fanni נראה מהתמונות שהם מסתדרים טוב, אבל אף פעם לא צפיתי ב-WGM כך שאני לא יודעת מה מקור השמועות... בכל אופן, לדעתי לא ממש הייתה הצדקה תסריטאית לסצנות משותפות שלהם ב"דונג יי" (אלא אם כן היו מפרגנים להם רומן סודי - לא ממש סביר והגיוני ).
בתגובה ל: בכיף ולגבי בה סו בין מאת: iDana אני מאוד מתגעגעת לסידרה כזו - והאם היא תרגום או לפחות שיהיו כתוביות באנגלית
בתגובה ל: הי דנה - איפה אני יכולה לראות את הסידרה הזאת? מאת: sinay30 אם כן, הנה שניים כאלה:
בתגובה ל: Dong Yi מאת: iDana גם לי יש כמה רשמים משלי אך אני חושבת שאשמור אותם למחר מאחר ואני די עייפה..
דווקא אהבתי שעשו את הדרמה הזו ליותר קלילה לעומת יי סאן שהייתה מעניינת אך יותר מדי כבדה ורצינית.
מסכימה איתך לגבי הרבע האחרון של הסדרה - פרקים 40-50 היו די טובים ממה שאני זוכרת אבל אחרי פרק 50 משכו דברים,אולי כי הדרמה במקור הייתה אמורה לכלול 50 פרקים בלבד. מיותר לציין שאני מסכימה בעניין צ'ון סו (כתבתי את זה גם פה בתגובה לאחת ההודעות שלך בשרשור).
לגבי שאר הדמויות אני אפרט מחר..
בתגובה ל: Dong Yi מאת: iDana תודה על הסקירה היפה. גם אני צפיתי בסדרה עד פרק 32 ושם הפסקתי כי החלטתי להמשיך לראות רק כאשר הסדרה תגיע לסיומה ולא להיות במתח כל הזמן. אז עכשיו אני אמשיך לראות ושוב תודה. אלה
בתגובה ל: דונג יי מאת: rella אם אני זוכרת נכון, פרק 32 היה ממש חמוד
בתגובה ל: צפייה מהנה מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: Dong Yi מאת: iDana אני מבינה שחווית הצפיה הייתה רחוקה מלהיות דומה לחווית הצפיה של "יי סאן" ו"המלכה"...
אני כמובן בכל מקרה מתכוונת לצפות בה...אבל בינתיים אני מעדיפה לצפות בסדרות קצרות כי אני צופה הכי הרבה בפרק אחד ליום ולפעמים גם עושה יום הפסקה כשהעיניים שלי ממש נפוחות
נחמד לקרוא שהתפקיד אותו גילמה לי סון-יון היה מעניין...היא גם כיכבה ב"Temptation of an Angel" אבל שם חיבבתי אותה ממש מעט...נראה לי שרק בסוף הסדרה הרגשתי מעט סימפטיה כלפי דמותה.
מבאס לקרוא שתפקידו של בה סו-בין בסדרה לא היה משמעותי...הסדרה היחידה שבה אהבתי את דמותו היא "ג'ומונג" המעולה. ב"Temptation Of An Angel" לא הצלחתי לחבב אותו.
בתגובה ל: תודה על הסיקור הנרחב, דנה! מאת: MyGirl תראי, אני לא משווה אף סדרה ל"יי סאן" שבה הייתי מאוהבת עד מעל לראש (וכמובן גם בשחקן/בדמות הראשית ). דברים כאלה קורים לי אולי פעם בעשור וגם "המלכה" הייתה סוחפת יותר לטעמי.
"דונג יי" הייתה מהנה בחלקה, אבל לדעתי לא מימשו את הפוטנציאל של העלילה וחלק מהדמויות, שהיו כאמור חד מימדיות. התפקיד של לי סון יון היה מעניין יותר לטעמי בחלק הראשון של הסדרה... וכאמור אני מקווה שבה סו בין יקבל תפקידים מעניינים וראויים יותר בהמשך
שוב, הרבה בריאות ותשמרי על העיניים!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana הי לכולם! עוקבת אחריכם בשקט..... אחלה פורום!! הסדרה הנ"ל פשוט יצירת אומנות קולנועית שמבוססת על נובלה שהיא בסט סיילר ב 2007 אם אני לא טועה הסדרה הכי טובה שראיתי עד כה( וראיתי לא מעט) הנאה נטו מומלץ למי שאין לו בעיה עם תרגום לאנגלית ( הגעתי לרמה שאני צופה בשידור חי מקוריאה ללא תרגום...)מ ע ו ל ה !!!
בתגובה ל: התמכרתי מאת: LINAYA הקפצתי את ההודעה שלך לשירשור הרלוונטי ואוסיף שהתכוונת לסדרה Sungkyunkwan Scandal שעלתה לא מזמן בקוריאה. לצערי טרם צפיתי בה אך קראתי שתגובות הצופים מפרגנות מאד ,נשמח לקרוא סיקור שלך על הסדרה בהמשך. איך את מסתדרת עם הצפייה בשידור חי מקוריאה? קל להבין? למעט כמה מילים שחוזרות על עצמן אין סיכוי שאצפה בסדרה ללא תרגום לאנגלית לפחות
ברוכה הבאה למעוננו
בתגובה ל: התמכרתי מאת: LINAYA ללא תוכן
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: התמכרתי מאת: LINAYA נשמח לשמוע כמובן חוות דעת מורחבת על הסדרה. אני אוהבת סדרות תקופתיות
בתגובה ל: התמכרתי מאת: LINAYA אשמח לקרוא המלצות נוספות לסדרות הקוריאניות הממכרות
בתגובה ל: התמכרתי מאת: LINAYA ברוכה המצטרפת לשורות הכותבים...
אני מורידה לפנייך את הכובע ומוריקה מקנאה על כך שאת מסוגלת לראות סדרה קוריאנית בלי תרגום!!!!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana מאוד התגעגעתי לפורום ובמיוחד לשרשור האסייתי! אני רואה שיש לי הרבה מה לקרוא ולהשלים...
אני כבר שבועיים עם דלקת בעיניים, מה שמונע ממני להיות זמן רב מול המחשב ועוד יותר גרוע, הצפייה שלי בסדרות בחודשיים האחרונים הייתה ממש מעטה...מחכה שהדלקת תחלוף בכדי לחזור למרתונים
בחג הייתי באירופה...טסתי לפראג, בודפשט ווינה. האמת, שתיכננתי בכלל לטוס לאיטליה ואפילו סגרנו על תאריך והכל ואז שבועיים לפני התאריך שברתי אצבע ברגל וכבר חשבתי שאני לא אטוס כבר...בסופו של דבר ראיתי שאני איכשהו מצליחה לדרוך על הרגל ולקחתי את הטיול שנראה לי הכי נחמד. זאת הייתה בהחלט חוויה כייפית! במיוחד מאחר ומדובר בטיול ראשון לחו"ל. הנה תמונה מהשעון האסטרונומי בפראג:
הייתי קצת בחששות מהטיסה אבל בזמנו כשעוד חשבתי שאטוס לאיטליה אסול הרגיעה אותי מאוד לגבי הטיסה. ההלוך היה ממש רגוע...בחזור קצת הרגשתי רע אבל חפיף! זה מאחורי כבר ומקווה לטוס בשנה הבאה לאיטליה
טוב, ונחזור לעולם האסייתי...עוד לפני הטיסה התחלתי לראות את "Tokyo DOGS" היפנית...האמת, די השתעממתי ואפילו לא הצלחתי לסיים אותה עד לפני הטיול והשלמתי את הפרק האחרון אחרי שבוע שחזרתי.
ראיתי את "Bad Guy" ומאוד אהבתי!!! כמובן שכמעט כמו בכל סדרה קוריאנית, יש הרבה דברים שהייתי משנה אבל בגדול, אהבתי את הסדרה הלא קלה הזאת...אני כבר מחכה שנאם גיל יצא מהצבא בכדי לראות אותו בדרמה חדשה...מתגעגעת אליו!
עוד סדרה שראיתי היא "Cinderella's Sister" שלצערי לא אהבתי לא את העלילה ולא את השחקנים...רק דמותו של קים גבסו הייתה מצוינת. בדר"כ השחקן המעולה הזה מגלם דמויות של גנגסטרים איומים. אבל פה הוא היה ממש מלאך! שיחק אותה
הייתה דמות בסדרה ממש ביזארית שהפנים שלה די הפחידו אותי מרוב הניתוחים הפלסטיים שהיא עברה...
עכשיו אני מתכננת להתחיל ולצפות בסדרה חדשה, כנראה שאתחיל עם "My Country Call". מישהו צפה? ממליץ?
טוב, יש לי להשלים פער גדול בשרשורים...
בתגובה ל: אניו לכולם! התגעגעתייי מאת: MyGirl ללא תוכן
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: תרגישי טוב מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: אניו לכולם! התגעגעתייי מאת: MyGirl איזה קטע, בדיוק הזכרנו אותך באחד השרשורים האסייתים, שמזמן לא ראינו אותך ואנחנו מתגעגעים... כמה טוב לראות אותך כאן!
באסה, באסה, באסה שנפלה עלייך הדלקת, את שמה טיפות? מקבלת אנטיביוטיקה? תרגישי טוב ורפואה שלמה!!! (בעצם, אני לא בטוחה שבצל טוב לעיניים... )
שמחה שנהנית ועשית חיים בחו"ל ושהטיסה עברה בשלום! מז"ט על הנסיעה הראשונה! פראג מקסימה, הייתי בה שבוע לפני שנים, בבודפשט ובוינה לא הייתי. אכלת בלינצ'ס/פלצ'ינטה? אפפל שטרודל? זאכר טורט? לא נורא שלא נסעת לאיטליה, היא תהיה שם גם בשנה הבאה . זה מזכיר לי שלפני שנסעתי לשם נכנסתי לאובססיה לראות את ונציה כי קראתי כתבה מדכאת שהיא קורסת ועלולה להעלם מתחת לפני המים! אז ונציה בסדר גמור, וגם המגדל של פיזה עוד לא נפל...
אז אחותה של סינדרלה הייתה אכזבה? חבל, מהסקירה של palgang היא עשתה רושם מאוד מסקרן...
בתגובה ל: לינה!!! מאת: asole בפראג לא אכלתי משהו מיוחד...ביום השני הייתי באיזו מסעדה מקומית שדי הפחידה אותי...בכניסה שלה היה מן חבל תליה והאוירה הייתה עכורה כך שדי הלך לי התיאבון אבל בבודפשט הייתי בקונדטוריה המפורסמת ג'רבו ואכלתי עוגת דובוש. חיפשנו את המאפה שנקרא "קורטיוש" אבל למרבה הפלא לא ניתקלנו בו למרות שמדובר במאכל הונגרי. הופתעתי לטובה מהמראות בשלושת הערים...היה ממש חוויה כייפית
התחלתי לקחת אנטיביוטיקה אחרי שהטיפות לעיניים שקניתי לא שיפרו את המצב. מקווה לראות שיפור בימים הקרובים
"אחותה של סינדרלה" איכזבה אותי גם מבחינת העלילה שלה וגם הקאסט לא היה מרהיב לדעתי...רוב הדמויות הכי ממש מתוסבכות ואפשר לומר שגם בסדרה הזאת הייתה חסרה רומנטיקה...למרות שלאור העלילה לא ממש היה מקום לרומנטיקה בה
בתגובה ל: תודה אסול! מאת: MyGirl בכלל, בכל מה שקשור למזון מזרח אירופאי, בארץ אפשר למצוא הכל ולפעמים יותר טוב, לפחות זו המסקנה שהגעתי אליה מניסיוני במדינות הגוש הסובייטי לשעבר, רובן לא מצטיינות בשטח הקולינריה, ברומניה למשל האוכל נע בין סביר למזעזע. ברוסיה - עדיף אפילו לא לחשוב על זה, אבל עברו עשר שנים מאז שביקרתי שם, בטח דברים השתפרו.
בפראג היה אוכל בסדר בסך הכל, אהבתי בעיקר את האוכל שמכרו ברחובות. באיטליה יהיה לך כייף אמיתי מהבחינה הזו אם את אוהבת אוכל איטלקי (מי לא?).
בתגובה ל: אניו לכולם! התגעגעתייי מאת: MyGirl התגעגעתי ואפילו חשבתי לשלוח משלחת חיפוש לקוריאה או משהו מאחלת לך הרבה בריאות והחלמה מהירה פראג מקסימה, הייתי שם לפני כמה שנים ומאוד נהניתי, שמחה שגם את
ובקשר לעניינים המלוכסנים - הייתי קצת בדילמה לגבי Bad Guy אחרי כל מיני תגובות שקראתי (וגם נחשפתי לספויילר לגבי הסוף), אבל מה שכתבת החזיר לי את החשק לצפות בה בקרוב (לצערי גם לי אין יותר מדי זמן איכות לצפייה בימים אלה). קים נאם גיל מעולה, ויש לי תחושה שהוא יחזור מהצבא משודרג ועם רעב לשחק. יש לא מעט שחקנים שהשתבחו בעקבות השירות הצבאי...
לגבי "סינדרלה" קראתי חוות דעת שטענו שההתחלה הייתה מקורית ומבטיחה, ואח"כ העסק התחיל להיגרר ולאבד כיוון ומומנטום. כרגע היא לא נמצאת אצלי בעדיפות גבוהה.
ויש לך המון מה להשלים בשרשורים - אבל לאט לאט, תשמרי על העיניים
בתגובה ל: לינה! מאת: iDana בינתיים התגברתי על החששות מטיסות של עד 5 שעות...אני בספק אם אטוס בקרוב לאזורים מרוחקים...זה כזה מרגיז! המקומות שאני הכי רוצה לראות נמצאים בטיסות של חצי יום...בדרום אמריקה - ריו דה ז'נרו ובאסיה - דרום קוריאה.
לגבי "Bad Guy", אולי זה שנחשפת לספויילר הוא רק פלוס...זה היה לי די ברור שלא מדובר בסדרה של "והם חיו באושר ועושר...". אבל בכל זאת לא הייתי מוכנה לסוף הזה ובפרק האחרון פשוט לא הצלחתי לעצור את הדמעות. מאוד סימפטתי את הדמות שגילם נאם-גיל. מהכוכבת הראשית לא התלהבתי מראש (לאור סדרות אחרות שראיתי בכיכובה). אבל היא לא הייתה גרועה כמו שחשבתי שתיהייה...בלי קשר אליה, אהבתי את העלילה ואת רוב דמויותיה...למרות הכל נהניתי מהסדרה
ועל "אחותה של סינדרלה", לצערי אני מתקשה למצוא משהו חיובי שמצאתי בה מלבד דמותו היותר מידי טובה ותמימה של השחקן המצויין קים גבסו. הזוג הראשי גילם דמויות מתוסבכות ובעייתיות, הראשית גילמה דמות של בחורה אנטיפטית, קשה וקשוחה שהפכה לכזו בגלל החיים הקשים שהיו לה לצדה של אמה המכשפה. האם היא אישה רעה, לא בוחלת באמצעים, אחת מהרעות הכי איומות שראיתי בסדרות הקוריאניות. הייתי נותנת לה את התואר "מלכת המכשפות". אך גם הבת וגם האם משתנות במהלך הסדרה והשינוי הזה הוא אחד הדברים הבודדים שאהבתי בסדרה. השחקן הראשי גילם דמות של בחור שגם לו לא היו חיים קלים אבל הדרך שבה הוא בחר הייתה שגויה וקשה לסלוח לו על החלטות מסויימות שבהן הוא בחר. הוא הפגין פחדנות והיה מוג לב לאורך כל הסדרה כמעט.
למעשה, עד השניה האחרונה לא ידעתי איך תסתיים הסדרה...אחרי שאני צופה בסדרה עם עלילה לא פשוטה אני רק מחכה לרגע הדרמטי שצפוי להגיע בפרק האחרון...בכל סצינה אני זוכרת שחשבתי לעצמי "הנה! זה הולך לקרות עכשיו"... אם תרצי, אפרט ואספיילר על הפרק האחרון בכדי שתביני למה אני מתכוונת
בתגובה ל: הלוואי שהייתי בקוריאה מאת: MyGirl לא ממש דברים ספציפיים, אלא שהסוף לא היה נראה מתאים/קשור לאופן שבו נבנתה הסדרה, ושהוא היה טוב באופן מפתיע (אבל לא מספק).
את יכולה לכתוב באופן כללי על הסיום, אבל לשם הסיכוי הקטן שאראה את הסדרה מתישהו, אני בכ"ז מעדיפה שזה לא יהיה ספציפי מדי
בתגובה ל: אניו לכולם! התגעגעתייי מאת: MyGirl רציתי לציין שלאחרונה ראיתי אותו ב-Jejoongwon (שמאוד אהבתי), והדמות הסימפטית שלו שם הייתה חוויה מתקנת הוא שחקן מאוד מגוון וחרוץ (נדמה לי שהשנה הוא הספיק להשתתף בלפחות שמונה סדרות...).
בתגובה ל: אה, ולגבי קים גב-סו מאת: iDana איזה כייף לקרוא שאהבת! אני עוד לא צפיתי כך שאני שמחה לקרוא דעה חיובית על הסדרה...יש לי צפיות לגביה גם מכיוון שמדובר בדרמה היסטורית וגם מכיוון שמדובר בשחקנית שיצא לי לראות אותה בלא מעט פרויקטים.
גבסו שחקן מצויין! ב"אחותה של סינדרלה" גם גיליתי עד כמה שהוא יכול לשכנע את הצופים בתור דמות חיובית
בתגובה ל: יאאא ראית את "Jejoongwon"??? מאת: MyGirl צפיתי בה בתקופת החגים, כך שיכולתי להיסחף עם 5 פרקים ואף יותר (יש 36 פרקים בסה"כ).
הנה מה שכתבתי בזמנו:
התמכרתי ל-Jejoongwon, לא ציפיתי לזה, כי הפרק הראשון לא כ"כ משך אותי, אבל הסדרה מרתקת בעיניי - יש בה לא מעט הליכים רפואיים מדממים (אבל התרגלתי, מקסימום אני מסיטה את המבט), אבל גם מתח, התרחשויות היסטוריות מעניינות ואפילו נשאר להם זמן לרומנטיקה ואהבה, והשחקנים הראשיים כבשו את לבי. אני כנראה אסיים אותה היום ואתגעגע אליה.
וכאן את יכולה למצוא את הסקירה המלאה (השתדלתי לא לספיילר יותר מדי, אבל אם את לא רוצה לדעת כלום, אולי עדיף לא לקרוא עכשיו). כאמור, אהבתי מאוד את השחקנים, והאן היי ג'ין היפה הייתה הראשונה שמצאה חן בעיניי ואגב, השחקן יון ג'ונג הון שמשחק בסדרה הוא בעלה של הא גא אין שמככבת ב-Bad Guy.
בתגובה ל: אניו לכולם! התגעגעתייי מאת: MyGirl גם אני הייתי בפראג,בודפשט ווינה ושלושתן ערים יפהפיות,נהניתי מכל רגע שם.. והכי אהבתי את בודפשט
איטליה גם לא פחות מהממת, אני זוכרת אותה די טוב כי זה היה הטיול הראשון שלי לחו"ל,זה היה ממש חוויה..
אוי השעון הזה..אבא שלי ממש נדלק עליו שהיינו שם..כל פעם שהיינו באזור והיה שעה עגולה היינו נעצרים כדי לראות את הבובות שיוצאות משם..זה ממש נחמד..
מבאס לשמוע על דלקת העיניים,מקווה שיעבור מהר ותרגישי טוב,באמת נעלמת מהפורום...
חשבתי גם לראות את באד גאי של נאם גיל אבל עכשיו אין לי בכלל זמן..אולי בחופש הבא..
גם את אחותה של סינדרלה חשבתי לראות,אני רואה שלא התלהבת ממנה,האם שווה לצפות בה ? והכי חשוב (בשבילי כמובן) יש לה סוף טוב?
נכון לעכשיו אני צופה באונליין בPLAYFUL KISS שהיא די קלילה ונחמדה וראיתי את הפרק הראשון של DAE MUL עם שגיא וזה נראה מבטיח.
בתגובה ל: ברוכה השבה! ועשית בחירה מעולה! מאת: lady fanni קשה לי להצביע על איזו עיר אהבתי יותר כי בשלושתן היו מקומות מדהימים! אני בהחלט שמחה על הבחירה ומקווה לטוס בהמשך גם לאיטליה
קשה לי להמליץ על "אחותה של סינדרלה" כי אני לא נהניתי מהסדרה. אבל אני יכולה להגיד לך שלא היה לה סוף טראגי
איך השחקנית של "playful Kiss"? אני ראיתי אותה ב"Bad Guy" והיא גילמה דמות שבסוף הסדרה ממש אבל ממש נטרתי לה טינה (אם תצפי ב"Bad Guy" גם תביני למה)
בתגובה ל: תודה מאת: MyGirl קשה שלא לאהוב את הדמות שלה גם אם היא לפעמים מצטיירת כאובססיבית על הראשי בצורה מוגזמת אבל זה חלק מהדמות וככה היה גם לפי הסיפור המקורי ובגרסה הטיוואנית - IT STARTED WITH A KISS (שם היא עוד יותר מעצבנת..התחלתי לראות את הסדרה אבל לא כ"כ עניין אותי כמו הקוריאנית)
אני חושבת שאם את שנאת את הדמות שלה בBAD GUY ואני אהבתי אותה בדרמה השנייה סימן שהיא שחקנית די טובה..
בתגובה ל: אניו לכולם! התגעגעתייי מאת: MyGirl התגעגעתי שמחתי לקרוא שנהנת בטיול והצטערתי לשמוע על דלקת העיניים (ביננו- זה מהסינוור התמידי שלנו מהיופי של השחקנים האסייאתים). איך האצבע ברגל? קצת בעייתי לגבס שבר כמו זה, לא? אני בתקופת צינון מאז סיימתי לצפות ב"טעם אישי" ו"בחורים רעים" בכיכובו של לי מין הו האדיר, נקווה שתגיע הסדרה שתמשוך אותי לצפייה חזרה למרות ש"סיטי הול" מככבת אצלי בסלון בפעם השנייה (בגלל אחותי). שמחה מאד שחזרת , אל תכבידי על העיניים
בתגובה ל: היי לינה ברוכה השבה מאת: זרהמאד אבל אני כבר מחכה לחזור למרתונים הקוריאניים ברגע שהדלקת תחלוף
לי מין-הו ממש חמוד!!! אהבתי אותו ב"BOF". עדיין לא ראיתי את "טעם אישי"...היא ממתינה לי במחשב יחד עם עוד כ-20 סדרות
האצבע ברגל כנראה עדיין שבורה...זה פשוט לא יאמן...אף פעם לא שברתי שום עצם בגוף ושבועיים לפני שהייתי אמורה לטוס לאיטליה שברתי את האצבע ברגל...מיד ביטלתי את הטיול כי הרופא אמר שיקח לשבר להתאחות לפחות 6 שבועות...סבלתי מכאבים ממש חזקים ולא יכולתי ללכת אז הייתי בטוחה שלא יצא לי לטוס השנה... אחרי שבועיים ראיתי שאני כבר מצליחה לדרוך על הרגל למרות שעדיין כאב אז החלטתי לקחת את הסיכון ולהזמין טיול...כמובן שלאיטליה גם לא נשאר מקום אז טסתי לטיול אחר שלא איכזב.
מכיוון שמדובר בשבר באצבע אי אפשר לשים גבס אלא רק לחבר בין שני אצבעות עם פלסטר...לפני שבוע הייתי אצל הרופא לביקורת והוא אמר שהמצב יותר טוב אבל שזה יקח זמן עד שהאצבע תתאחה לגבי...אפילו שנה!!! אבל זה כמעט ולא הפריע לי בטיול...הבאסה היחידה הייתה שיכולתי ללכת רק עם נעלי קרוקס כי כל נעל אחרת ממש הכאיבה לי. היה איזה יום עמוס עם טיול ארוך שגרם לאצבע שלי קצת להתנפח ולכאוב, אבל אחרי שינה במלון התעוררתי במצב מעולה...אפשר לומר שצעדתי לשדה התעופה בנתב"ג בצליעה ובחזרה לארץ הלכתי בצורה יציבה לגמרי
בתגובה ל: ראית מה שהאסייתים עושים לנו? מאת: MyGirl איזה כיף... לי יש בקושי חצי מהסדרה הבאה שאני מתכוונת לראות (On Air), כי בזמן האחרון לא כ"כ הולך לי עם ההורדות. מצד שני גם אני לי הרבה זמן לצפות כך שזה מתאזן
באחת הסדרות הרפואיות (נדמה לי שזו הייתה אי.אר) הייתה מישהי ששברה אצבע ברגל ואמרו לה שאין מה לעשות וזה יתאחה לבד. ההצעה היחידה הייתה להצמיד את האצבע השבורה בסלוטייפ... (ולא שתמיד אפשר לסמוך על מה שרואים בסדרות).
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana חדשות טובות באתר asia4hb סיימו לתרגם את הסידרה "מלכת השלג".
בתגובה ל: מאת: shrekit144 עם כל חיבתי הגדולה להיון בין וריסי האיילה שלו אני חוששת שמא עצבי הרופפים לא יעמדו בבכי גדול ורב....
בתגובה ל: אבל אהבת או לא אהבת? מאת: asole הנה תזכורת לסקירה שלי, אבל כבר כתבתי שאני לא דוגמה לכלום? בדיעבד, הביקורת שלי עוד עדינה לעומת מה שבאמת חשבתי על הסדרה...
תוקן על ידי iDana 18/10/2010 20:55
בתגובה ל: לא אהבתי זה האמ-אמא של האנדרסטייטמנט מאת: iDana (לא רק עצבי רעועים, גם הזיכרון לא משהו...)
"דווקא מבחינתי טוב לשמוע כי מצד אחד הסדרה מפתה (היון בין) ומהצד השני היא טרגית שזה ממש לא לעצבי הרעועים".
מצד אחד את לא אהבת את הסדרה בכלל, מצד שני לינה בכתה בה המון ומהצד השלישי, יש עוד הרבה סדרות אחרות...
בתגובה ל: אני ממחזרת מה שכתבתי בשרשור ההוא מאת: asole שכשיורדת לי אחת מרשימת הצפייה מסיבה זו או אחרת - זו כמעט ברכה ויש המון אנשים שנהנו והתרגשו עד דמעות מ"מלכת השלג".
בתגובה ל: לא אהבתי זה האמ-אמא של האנדרסטייטמנט מאת: iDana את כל הזמן מצחיקה אותי מחדש בקטע הזה...איזה קשה את!! כשאת לא אוהבת...את לא אוהבת. נקודה.
בתגובה ל: חחח........ מאת: shrekit144 אני יכולה לשלוח לך את "הרשימה השחורה" שלי מבחינת סדרות... למזלי היא לא כ"כ ארוכה
בתגובה ל: אני אקח את זה כמחמאה מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: אשמח לקבל... מאת: shrekit144 להלן רשימת הסדרות שלא אהבתי ו/או לא התחברתי ו/או השתעממתי והייתי מעדיפה להשקיע את הזמן ו/או המגהבייטים במשהו אחר... הסדר אקראי לחלוטין:
מלכת השלג
גונג/הנסיכה (לא ראיתי במלואה)
גברתי הנאווה
Brilliant Legacy
סיטי הול
Who are you
Hello My teacher
White Tower
Save the last dance for me
את BOF אני לא מכניסה לרשימה כי ראיתי פחות מ-4 פרקים... ו"סינדרלה מן" הייתה קרובה, אבל משום מה היו שם כמה דברים שחיבבתי צ'ונו לא ברשימה בעיקר בזכות דא-גיל
בתגובה ל: בבקשה מאת: iDana ראיתי את הנסיכה - גם לא אהבתי. אבל לא שנאתי. פשוט חוסר חיבור ולדעתי סידרה די קלילה מדי. גבירתי הנאווה - גם ראיתי. סיטי הול - פוראבר הראשונה שלי. התאהבות, בכי, הזדהות, טונות כימה בין הזוג הראשי. ולדעתי גם משחק מעוווולה שלהם. הריקוד האחרון - גם ראיתי. די משכתי אותה...זה היה ממש כמו טלנובלה/אגדה. אולי ספוילרים למחמירים המשך בלבן - תוך כמה פרקים הם כבר מתאהבים .עוד שני פרקים הוא לא מכיר אותה. עוד פרק פתאום הוא מרגיש אליה רגשות. הוא עובר תאונה. היא עוברת תאונה. פציעות.בתי חולים. הבראות. והשם של הסידרה שהכי לא קשור לכלום. - לדעתי. אבל עדיין ראיתי אותה עד הסוף! הכי גרוע - bof -אני ממש ראיתי בכוח את הפרקים האחרונים רק בגלל ג'ון פיו. והסקרנות שלי...
דרך אגב, באתר של asia4hb זה הפירוט על "מלכת השלג" -
טה וונג מאבד את חברו הטוב ביותר, לאחר שזה התאבד .הוא מאשים את עצמו במה שקרה, וזה משנה את חייו לחלוטין ,את בו-רא הוא פוגש כילדה פלפלית וחמודה בנעוריו, שנים אחר כך, הוא פוגש אותה שוב .הפעם הוא כבר לא הנער שהיה, והיא כבר לא הנערה המתוקה …היא הפכה לבחורה עשירה וביצ'ית שמעבירה את חייה בלפגוע בכל מי שהיא רואה .'אבל עמוק בפנים היא פשוט 'עייפה מידי, עצובה מידי, בודדה מידי …מלכת השלג זה סיפור אהבה יפה ונוגע ללב, וכואב
דרמה רומנטית וכובשת כבר מהחמש דקות הראשונות. והיא נמצאת בז'אנר דרמה, רומנטיקה.
זאת הסיבה שהורדתי אותה. כי אחרי צ'ונו = אני ממש לא אהבתי את הרעיון הטרגי. לא תהיה לי ברירה עכשיו, מהסקרנות אני אהיה חייבת לראות. לא נורא. בכל מקרה לפני זה אני אראה בצפיה שניה את סיטי הול. (חחח.....)ועוד עם אסול
בתגובה ל: חחח...מסתבר שראיתי כבר חלק מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: רגע, תזכירי לי מזה גבירתי הנאוה? נראה לי שהתבלבלתי מאת: shrekit144 ששודרה אצלנו לפני "פסטה"... אולי התמונה הזו תזכיר לך:
בתגובה ל: חחח...מסתבר שראיתי כבר חלק מאת: shrekit144 את דעתי על הסדרה הנ"ל כבר כתבתי בעבר אז לא אמחזר, והאמת שאני לא זוכרת כ"כ הרבה ממנה... לגבי "הריקוד" אני מסכימה איתך
ובתקציר של "מלכת השלג" מזהירים שזה סיפור "כואב". ואם תקראי שם את התגובות אז בכלל...
בתגובה ל: יש לך אחלה פרטנרית לצפייה של "הסיטי" מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: אכן טראגית מאת: iDana איזה טעות עשיתי!! נראה לי שנחשפתי לסוף הטרגי. אחד הפרקים האחרונים ירד לי מהר, אז פתחתי אותו רק לראות אם יש את כל הפרק. ונפלתי על סצנה של - בלבן - הגיבור מדבר עם איזה רופא ושואל אותו למה היא היתה צריכה לקבל סרטן? חחחח.........איזה גרועה אני...הא?!?!
בתגובה ל: מאת: shrekit144 לפעמים דווקא עדיף לדעת, כדי להיות מוכנים נפשית...
בתגובה ל: מאת: shrekit144 כפי שכתוב באתר שלהם, לתרגום אחראית קבוצת IDA זו הייתה אאל"ט אחת הסדרות הראשונות שתורגמו לעברית.
בתגובה ל: הם סיימו להעלות את הפרקים, לא לתרגם מאת: iDana טעות בניסוח שלי.
העלו את כל הפרקים המתורגמים.
בתגובה ל: צודקת......... מאת: shrekit144 פשוט רציתי לתת קרדיט למתרגמים וכל הכבוד גם לצוות Asia4HB שהעלה את הפרקים, אני יודעת שלא היה כ"כ קל להשיג אותם, ועכשיו הם יהיו נגישים לעוד צופים.
בתגובה ל: זה בסדר מאת: iDana ולהם בהחלט מגיע!!!!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana השחקנית היפה שגילמה תפקידי משנה ב"גברתי הנאווה", Brilliant Legacy, ו- Painter of the Wind לוהקה לתפקיד הראשי בדרמה It’s Okay, Daddy’s Girl. היא תגלם בחורה צעירה (וכנראה גם מפונקת) שצריכה לקחת אחריות אחרי שאביה עובר תאונה. הסדרה אמורה לעלות ב-22 בנובמבר, עם סיומה של Dr. Champ.
אגב, ראיתי ברזומה שלה שהיא עשתה תפקיד אורח ב-Road no. 1. או שפספסתי אותה שם, או שהיא מופיעה בשני הפרקים האחרונים שטרם ראיתי (סופסוף שחררו את הכתוביות!).
בתגובה ל: מון צ'ה וון לוהקה לתפקיד ראשי ראשון מאת: iDana מתוך קמפיין ל-Levi Strauss’ Signature בשנה שעברה, יחד עם יקיר הפורום השניים שיחקו יחד בפרויקטים הראשונים שלהם, Mackerel Run ו-Our School E.T
תוקן על ידי iDana 19/10/2010 1:7
בתגובה ל: והנה עוד כמה תמונות שלה מאת: iDana מה לעזאזל היא עושה עם פרננדו קולונגה?
היא הייתה מקסימה ב"גבירתי הנאווה" וכידוע, הדמות שלה בסדרה הייתה האהובה ביותר פה בפורום ועקפה בסיבוב את היאה נא, אני גם אוהבת איך שהיא נראית! שיהיה לה בהצלה והתמונות עם לי מין הו ממש חמודות!
בתגובה ל: כשכתבת "יקיר הפורום" חשבתי לי... מאת: asole ואם כבר אנחנו בעניין, הנה תמונות משותפות של לי מין הו וג'ונג איל וו, השניים למדו באותה כיתה והם חברים טובים:
התמונה הזו היא מיום ההולדת ה-23 של איל-וו, שלווה גם במפגש מעריצים
בתגובה ל: לפורום יכול להיות יותר מיקיר אחד, לא? מאת: iDana איזה חמודים לי מין הו וג'ונג איל וו! חבל שג'ונג איל וו לא שיחק את ג'י הו, הוא היה יכול להיות מושלם לתפקיד, כמה חיוכים והיינו מבינים למה ג'אנדי נפלה בקסמיו.
הבנתי מהקישור שגם javabeans חושבת שלי החזיק את BOF על הכתפיים...
בתגובה ל: כמובן, אבל זה היקיר הראשון שקפץ לי לראש... מאת: asole וכן, היא הגיעה למסקנה הזו אחרי ארבעה פרקים בלבד...
בתגובה ל: והנה עוד כמה תמונות שלה מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: והנה עוד כמה תמונות שלה מאת: iDana הם ניראים חמודים ביחד ותואר "יקיר הפורום" הולם אותו מאד. שיהיה לה בהצלחה בתפקיד הראשי, היא עשתה רושם טוב ב"גבירתי הנאווה" למרות היותה מישנית.
בתגובה ל: מון צ'ה וון לוהקה לתפקיד ראשי ראשון מאת: iDana הנה תמונה שלה משם:
בתגובה ל: מון צ'ה וון לוהקה לתפקיד ראשי ראשון מאת: iDana ב"Brilliant Legacy" התקשיתי לחבב אותה. שיהייה לה בהצלחה בתפקיד הראשי!
מעניין מי יככב לצידה
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana ואני עדיין מנגבת את הדמעות... אני אתגעגע אליו
בתגובה ל: סיימתי עכשיו לצפות ב-Road no. 1 מאת: iDana תענוג לצפות בו משחק וזאת מבלי לראות את ROAD NO.1. סושי שלי ענק שאלה לגבי התמונה - הוא עומד למות או שההבעה היא מתוך אושר? למה את מנגבת את הדמעות? רק מתוך געגוע או בגלל הסוף הטראגי של הסדרה? איך בא לי לשקוע לתוך סדרה כל שהיא , דנה הצילו! אני בתוקפת יובש
בתגובה ל: בחור הורס ושחקן מוכשר ואיכותי מאת: זרהמאד היא מאחד הפרקים הראשונים, וזה פלאשבק מהעבר... התמונה הנ"ל היא רגע לפני שהוא מקבל נשיקה ואח"כ גם כדור שלג ענקי בראש (אין לה רחמים, לבחורה הזו ).
לא הייתי מגדירה את הסוף כטרגי, אבל הוא מבאס... סקירה מורחבת על הסדרה תבוא בהמשך, עכשיו אני חייבת לעוף.
וסושי מדהים אני זוממת גם על ספיישל מיוחד לכבוד יום הולדתו
ותקופת יובש זו רק הפוגה לפני ההתמכרות הבאה איזה סגנון מתאים לך עכשיו? אולי תנסי משהו יפני?
בתגובה ל: התמונה היא לא מהפרק האחרון מאת: iDana אני חוששת שהיפנים יגנבו את ליבי , קיים סיכוי כזה? או שאין תחליף לקוריאנים?
בתגובה ל: אני אחשוב ברצינות על ההצעה שלך מאת: זרהמאד עד כה צפיתי בסדרות הבאות:
"My Boss My Hero" "Buzzer Beat" "Tokyo DOGS" "Koizora"
סה"כ 4 סדרות כך שאי אפשר לומר שאני בקיאה בכל מה שקשור לסדרות היפניות. מה שכן, אני כבר התרגלתי לשפה. מה-4 סדרות שציינתי הכי אהבתי את "Buzzer Beat" שהבנתי שהיא די דומה מבחינת העלילה לסדרות הקוריאניות אז אולי בגלל זה נהניתי לצפות בה. "קויזורה" גם הייתה סדרה מאוד חמודה, בפרק הראשון קצת נבהלתי מהמראה של השחקן הראשי אבל התרגלתי אליו כבר בפרק השני.
אני מאמינה שאמשיך לנסות ולדגום סדרות יפניות...את אלו שיתורגמו לעברית בכל אופן כי הדיבור שלהם ממש מהיר ואין לי כוח להתעכב על התרגום כמו שלפעמים אני נאלצת לעשות בסדרות הקוריאניות. אני מקווה שיתרגמו את CODE BLUE (שתי עונות) כי ממש בא לי לצפות בה.
לגבי סדרות טיואניות לצערי אני די אנטי...כשצפיתי ב"Devil Beside You" הטייואנית ממש סבלתי מהצפיה וזאת למרות שהיא תורגמה במלואה לעברית.
בתגובה ל: אני אחשוב ברצינות על ההצעה שלך מאת: זרהמאד אני ראיתי רק שתי דרמות יפניות, ובינתיים בשבילי הן גיוון חביב אבל לא המנה העיקרית. ויש כאלה שלגמרי נטשו את קוריאה לטובת יפן
בתגובה ל: סיימתי עכשיו לצפות ב-Road no. 1 מאת: iDana כנראה ישר כשאסיים את "My County Call". בינתיים אני רק בפרק הראשון...אני רואה רק חצי פרק ליום כי ממש לא קל לי לצפות בטלויזיה הרבה.
בתגובה ל: אני אצפה בה ממש בקרוב... מאת: MyGirl אבל בפרקים האחרונים (במיוחד שלושת האחרונים) מאוד התחברתי רגשית לדמויות ולאירועים. וסו ג'י סוב היה נהדר לדעתי גם בדרמה הזו. אחד השחקנים האהובים עליי ביותר (אגב, את זוכרת שאתם חוגגים יומולדת באותו תאריך? ).
אשמח לשמוע דיווח גם על הסדרה החדשה שהתחלת. קחי את הזמן