סיטי הול 1-5 פורסם לפני
3746 ימים
מאת asole
סה"כ תגובות: 110
תגובה אחרונה לפני: 3620 ימים
שמעו, אני כל כך נהנית מהסדרה שרק בא לי להמשיך ולצפות... אבל פרק 5 הוא זמן טוב להרים קצת את הראש מעל המים מפני שהוא סוגר תהליך שעובר על הגיבורה הראשית... ואיזו גיבורה ראשית! מאז יוסף הפקיד הנצחי ממחלקת המים לא קמה עוד גיבורה כה נערצת לשירות הציבורי העירוני!
גם אני בעד מי-רה!
שין מי-רה (קים סו אה הזכורה לכולנה כסאמסונה) היא בהחלט גיבורה יוצאת דופן, אם התרגלנו לסינדרלות ענוות או לוונדר-וומניות נועזות הרי שמי-רה לא פעם מתנהגת הן כסינדרלה, הן כאחיות הרעות, כוונדר וומן וכקינג קונג, הכינוי שלו זכתה מהגיבור הראשי של הסדרה. בדרך כלל הבחורות המתחנחנות, אלו שמדברות בקול מתקתק וילדותי הן ה"רעות" של הדרמה, אבל מי-רה היא עשר בחורות בגוף אחד, היא גם טובת לב ואלטרואיסטית, גם אינטרסנטית, חזקה, גם קלולס, גם צינית וגם נאיבית ואיכשהו פיצול האישיות הזה פשוט עובד. היא גם פדחנית מהמעלה הראשונה, לא זוכרת גיבורה שגרמה לי כל כך הרבה להסמיק בשבילה, אבל למי-רה לא אכפת, היא שועטת קדימה בין פדיחה לפדיחה, כדבריה למתמודדת בתחרות היופי ששואלת אותה איך היא לא מתה מבושה - "זה בגלל שאת עדיין צעירה, את השיעור שלומד [אדם] צעיר על מבוכה אי אפשר לקנות בכסף". נראה כאילו לא אכפת לה איך היא נראית, העיקר שרואים אותה יותר מאשר צל חולף שמגיש ספלי קפה. לא ברור גם עד כמה המודעות של מי-רה מגעת, לעיתים נראה שהיא מאמינה בהתפארויות שהיא מייצרת, לפעמים היא נראית מפוקחת לחלוטין.
מי-רה
קצת רקע: מי-רה היא בחורה רווקה בת 36 שחיה עם אימה ועובדת כפקידה כבר 7 שנים בעיריה בלי להתקדם בסולם הדרגות, בעיריה היא בעיקר מכינה קפה (מעולה) לכולם. חוץ מזה יש לה אינספור עבודות זמניות אחרות וחברת האשראי יושבת לה על הגב בגלל חובות שהשאיר אחריו האקס שלה.
הגיבור הראשי, ג'ו-גוק, הוא גם לא בדיוק הגיבור האולטימטיבי, קודם כל, הוא נראה כמו הנבל האולטימטיבי יותר מאשר כגיבור, שנית, הוא גם מתנהג ככה. ג'ו-גוק הוא פוליטיקאי עולה, בן טיפוחיו של ביבי (לא נתניהו, ר"ת של Big Brother), האיש החזק בשלטון שפועל מאחורי הקלעים, כנראה שהקשר בינהם יותר חזק ממה שנראה לעין, לפי הפלאשבק שראינו מילדותו של ג'ו-גוק, יש מצב שהוא אביו. ג'ו-גוק הוא אופורטוניסט קלאסי שחולם להיות נשיא קוריאה, הוא הצליח (בזכות עצמו או העוצמה של ביבי, לא ידוע) לעלות במהירות בסולם הפוליטי אבל ביבי שולח אותו כנגד רצונו לשמש סגן ראש עיר בעיר הסתמית אינג'ו, בשביל ג'ו-גוק זה לא סתם ארץ גזרה פוליטית נידחת וקרתנית, יש לו סיבה נוספת להתרחק מהמקום - זו עיר מולדתו. בהמשך ביבי מטיל עליו להעיף את ראש העיריה הקיים של אינג'ו ולהציב במקומו מישהו "משלהם".
ג'ו-גוק
ג'ו-גוק וביבי
ג'ו-גוק עם העוזר שלו הא סו-אין
ג'ו-גוק רואה לראשונה את מי-רה במתנ"ס המקומי בכפר שלה (שהוא חלק מהעיר) אבל הם לראשונה נפגשים פנים אל מול פנים בעיריה, כמי-רה מגישה לו ולעוזר (החמוד!!!) שלו קפה בהתחנחנות אחרי שדקה קודם השמיצה אותו באוזניה הקולגה שלה, כמו כל הנשים בסביבה היא לראשונה נופלת בקסמיו, לטענתה בגלל שהוא שיבח את הקפה שלה... המפגש השני שלה איתו הוא בביתו, שם היא היא מחלטרת כמדביקת הטפטים וכצבעית ומשאירה על ג'ו-גוק רושם שונה לחלוטין ממה שביקשה להשאיר בפגישתם הראשונה. מכאן ואליו מתפתחת בינהם מערכת יחסים סוערת של דחיה והזדקקות הדדית, מי-רה זקורה לג'ו-גוק כדי שיכניס אותה לתחרות מלכת הגפילטע המקומית שראש העיר הטיל עליו לנהל כי היא מבוגרת מידי לפי התקנון, הוא זקוק לה כדי שתזיז עיניינים אחרי שהמנהל לי נטש זמנית את המערכה כי הוא אולי פוליטיקאי ממולח אבל מנהלן עצל וחסר יוזמה ואילו מי-רה היא ספידי גונזאלס של המנהל הציבורי.
מי-רה וג'ו-גוק, פגישה ראשונה
מי-רה וג'ו-גוק, פגישה שניה
מנהל הלשכה לי ג'ון-היוק (לי היונג צ'ול, מוכר לנו כסו-שף מ"פסטה") הוא הדמות ההופכית לג'ו-גוק, הוא חרוץ, הוא עניו, הוא ישר והוא לא שאפתן. למרבה הצער הוא גם לא רווק (ג'ו-גוק הוא כנראה גרוש פלוס ילד שגדל אצלו), הוא נשוי לחברת המועצה מין ז'ו-האווה הנכלולית, יד ימינו של ראש העיריה המושחת, אישה קרייריסטית, צבועה ושאפתנית. במהלך הסדרה מסתבר שגם לה יש פצע בנשמתה - היא עקרה ואינה יכולה להביא ילדים, אולי לכן הפנתה את כל מרצה לעבר הפוליטיקה המקומית. הבנתי שהיא גם בת לאיש עסקים עשיר מקומי.
המנהל לי
חברת המועצה מין
עוד דמויות:
ראש העיר - מושחת עד העצם ואינטרסנט עד הלבלב. לא נראה כמו איש חריף במיוחד בינתיים, תמונה אחת שווה אלף מילים אז קבלו אותו בתנוחת העבודה החביבה עליו:
ראש העיריה
ג'ונג בו-מי - החברה הכי טובה של מי-רה בעיריה, נראית כמו בחורה נחמדה וטובה, כנראה נשואה, יש לה ילדה.
בו-מי
הא סו-אין - יד ימינו של ג'ו-גוק, בחוק צעיר, חרוץ ויאמי לגמרי עם חוש הומור, נראה שהוא מחבב את הבוס שלו, יש לו יחסים טובים עם הבן של הבוס שקורא לו דוד.
סו-אין
גו גו-הי - ארוסתו העירונית של ג'ו-גוק, ביתו של איש עשיר מאוד ככל הנראה, בחורה יפה, מעודנת, אלגנטית, קרה, צבועה ומנותחת עד מאוד.
גו גו-הי
צ'ה האווה-יון - אימו של ג'ו-גוק שבאה עם הבן שלו להתגורר עימו בביתו באנג'ו, עוד קשה לרדת לטיבה, מה שבטוח זה שהיא לא סובלת את גו גו הי.
צ'ה האווה-יון
יש עוד, כמובן, אבל אלו העיקרים בינתיים.
העלילה בחמשת הפרקים הראשונים סובבת בעיקר סביב תחרות מיס בנדנגי, בנדנגי זה סוג של דג מלוח מקומי שעליו כנראה נשענת כלכלת העיר אינג'ו. חברת המועצה מין הוגה את רעיון התחרות כדי לצבור פופולריות בקרב ההמונים (היא מציעה בהתחלה לבנות גשר אבל ראש העיר מזכיר לה שהם הקימו כל כך הרבה גשרים למטרות כאלו שכבר לא רואים את המים בנהר) וכדי להשתמש בתקציב לתועלת אישית של ראש העיר ומקורביו. את מי-רה התחרות בהתחלה לא מעניינת אבל כשהיא שומעת שהפרס הוא 20 מיליון וון היא עושה הכל כדי להשתתף וכדי לזכות. ראש העיר מטיל על ג'ו-גוק את האחריות לתחרות למורת רוחו, ג'ו-גוק מנסה להפטר כמה שיותר מהנטל וזורק את כל העבודה לפתחו של המנהל לי המצפוני. המנהל לי וג'ו-גוק חולקים היסטוריה שעבור לי היא מאוד משמעותית ואילו ג'ו-גוק כלל לא זוכר אותו, אנחנו לא יודעים מה היה בינהם, לי הזכיר שהם חלקו לילה בלתי נשכח וככה זה נראה בדמיונה של מי-רה:
מי-רה מארגנת עבור ג'ו-גוק את התחרות כשהמנהל לי המעוצבן נוטש אותו כמה ימים לפני קיום התחרות ומנצלת את משאבי התחרות כדי לעזור לאישה זקנה שמגדלת את נכדתה בכך שאחת הפעילויות היא שיפוץ ביתה של אותה הקשישה. בגלל שלילה אחד היא הייתה עם ג'ו-גוק ועזרה לו להכין את סדר הזמנים והפעילויות ובלילה השני סיימה את השיפוץ (ביחד עם המנהל לי ואחד העסקנים מהכפר שלה, לא קלטתי את שמו ותפקידו) מי-רה מסולקת מהתחרות ע"י ג'ו-גוק כי עברה על חוקי התקנון, אבל כנראה שזה היה חלק מהתכנון שלו כי הוא מפעיל את שרת הפנים כדי שתתקשר לראש העיר ותתפעל ממי-רה ובכך לגרום לראש העיר להחזיר את מי-רה לתחרות ואף לגרום לה לזכות. ג'ו-גוק יודע שהתחרות מושחתת, בעזרת העוזר שלו הוא כבר למד על הרבה שחיתויות של ראש העיר, הוא ככל הנראה ידע שמי-רה, כשתזכה, לא תקבל את הכסף, חתימתה תתנוסס על הקבלה אבל מעשרים המיליון היא תראה רק מיליון אחד, השאר יילך לכיס אחר. השאלה היא כרגע מה התוכנית של גו-גוק, האם בהכירו את אופיה הלוחמני של מי-רה הוא סומך על כך שתקים שערוריה ובכך תשליח את האבן הראשונה שתפגע בראש העיר?
מי-רה זוכה בתחרות
לא רק ג'ו-גוק ידע שהתחרות מושחחתת, גם המנהל לי ידע על כך ובכל זאת ניסה לנהל את התחרות במקצועיות ואז התפטר, למגינת ליבה של אישתו השאפתנית. מי-רה שואלת אותו למה הוא לא התפטר לפני כן והוא אומר לה שהשחיתות הייתה מתבצעת איתו ובלעדיו, הוא העדיף לעשות זאת בעצמו ולא ללכלך מישהו אחר. מלך. לכן הוא גם לא רצה שמי-רה תזכה.
אם בהתחלה מי-רה נראתה כמי שמעדיפה לא לנקוט עמדה, המאורעות האחרונים שמו אותה במצב שהיא לא יכולה להתעלם מהשחיתות כי היא הגיעה גם אליה. בהתחלה היא קיבלה את הדין והבינה שהיא דגיגה בנדנגי קטנה בעולם של כרישים אך כנראה בעקבות ההתפטרות של המנהל לי היא החליטה לשחות נגד הזרם, מה שעולה לה באיבוד משרתה. האם זה חלק מהתוכנית הגדולה של ג'ו-גוק?
ג'ו-גוק צופה במי-רה הנפרדת מהמנהל לי המתפטר.
וסתם קטע שהצחיק אותי - מי-רה נפגשת עם חבריה במסבאה המקומית ומסבירה להם שגם אם הם לא משלמים מס הכנסה וארנונה (כמו אחת מחבריה שחיה עם ההורים) הם עדיין משלמים מיסים כי על כל דבר יש מע"מ, גם על הבירה שהם שותים, ומהכסף הזה מממנים את שירותי הבריאות, התחבורה, החינוך וכו'. אותה חברה תוהה בקול: אז בגלל שאני לא שותה מספיק החינוך דפוק?
ועוד קטע משעשע: מי-רה היא כאמור אישה רבת תעסוקות, כשגו-גוק מתקשר למדביק הטפטים - הוא מגיע אליה, כשהוא מתקשר לצבעי - הוא מגיע אליה, גם כשהוא מתקשר למספנה המקומית לשכור ספינה - הוא מגיע אליה והיא שואלת אותו - "לא התרגלת כבר?".
שמעו, אני כל כך נהנית מהסדרה שרק בא לי להמשיך ולצפות... אבל פרק 5 הוא זמן טוב להרים קצת את הראש מעל המים מפני שהוא סוגר תהליך שעובר על הגיבורה הראשית... ואיזו גיבורה ראשית! מאז יוסף הפקיד הנצחי ממחלקת המים לא קמה עוד גיבורה כה נערצת לשירות הציבורי העירוני!
גם אני בעד מי-רה!
שין מי-רה (קים סו אה הזכורה לכולנה כסאמסונה) היא בהחלט גיבורה יוצאת דופן, אם התרגלנו לסינדרלות ענוות או לוונדר-וומניות נועזות הרי שמי-רה לא פעם מתנהגת הן כסינדרלה, הן כאחיות הרעות, כוונדר וומן וכקינג קונג, הכינוי שלו זכתה מהגיבור הראשי של הסדרה. בדרך כלל הבחורות המתחנחנות, אלו שמדברות בקול מתקתק וילדותי הן ה"רעות" של הדרמה, אבל מי-רה היא עשר בחורות בגוף אחד, היא גם טובת לב ואלטרואיסטית, גם אינטרסנטית, חזקה, גם קלולס, גם צינית וגם נאיבית ואיכשהו פיצול האישיות הזה פשוט עובד. היא גם פדחנית מהמעלה הראשונה, לא זוכרת גיבורה שגרמה לי כל כך הרבה להסמיק בשבילה, אבל למי-רה לא אכפת, היא שועטת קדימה בין פדיחה לפדיחה, כדבריה למתמודדת בתחרות היופי ששואלת אותה איך היא לא מתה מבושה - "זה בגלל שאת עדיין צעירה, את השיעור שלומד [אדם] צעיר על מבוכה אי אפשר לקנות בכסף". נראה כאילו לא אכפת לה איך היא נראית, העיקר שרואים אותה יותר מאשר צל חולף שמגיש ספלי קפה. לא ברור גם עד כמה המודעות של מי-רה מגעת, לעיתים נראה שהיא מאמינה בהתפארויות שהיא מייצרת, לפעמים היא נראית מפוקחת לחלוטין.
מי-רה
קצת רקע: מי-רה היא בחורה רווקה בת 36 שחיה עם אימה ועובדת כפקידה כבר 7 שנים בעיריה בלי להתקדם בסולם הדרגות, בעיריה היא בעיקר מכינה קפה (מעולה) לכולם. חוץ מזה יש לה אינספור עבודות זמניות אחרות וחברת האשראי יושבת לה על הגב בגלל חובות שהשאיר אחריו האקס שלה.
הגיבור הראשי, ג'ו-גוק, הוא גם לא בדיוק הגיבור האולטימטיבי, קודם כל, הוא נראה כמו הנבל האולטימטיבי יותר מאשר כגיבור, שנית, הוא גם מתנהג ככה. ג'ו-גוק הוא פוליטיקאי עולה, בן טיפוחיו של ביבי (לא נתניהו, ר"ת של Big Brother), האיש החזק בשלטון שפועל מאחורי הקלעים, כנראה שהקשר בינהם יותר חזק ממה שנראה לעין, לפי הפלאשבק שראינו מילדותו של ג'ו-גוק, יש מצב שהוא אביו. ג'ו-גוק הוא אופורטוניסט קלאסי שחולם להיות נשיא קוריאה, הוא הצליח (בזכות עצמו או העוצמה של ביבי, לא ידוע) לעלות במהירות בסולם הפוליטי אבל ביבי שולח אותו כנגד רצונו לשמש סגן ראש עיר בעיר הסתמית אינג'ו, בשביל ג'ו-גוק זה לא סתם ארץ גזרה פוליטית נידחת וקרתנית, יש לו סיבה נוספת להתרחק מהמקום - זו עיר מולדתו. בהמשך ביבי מטיל עליו להעיף את ראש העיריה הקיים של אינג'ו ולהציב במקומו מישהו "משלהם".
ג'ו-גוק
ג'ו-גוק וביבי
ג'ו-גוק עם העוזר שלו הא סו-אין
ג'ו-גוק רואה לראשונה את מי-רה במתנ"ס המקומי בכפר שלה (שהוא חלק מהעיר) אבל הם לראשונה נפגשים פנים אל מול פנים בעיריה, כמי-רה מגישה לו ולעוזר (החמוד!!!) שלו קפה בהתחנחנות אחרי שדקה קודם השמיצה אותו באוזניה הקולגה שלה, כמו כל הנשים בסביבה היא לראשונה נופלת בקסמיו, לטענתה בגלל שהוא שיבח את הקפה שלה... המפגש השני שלה איתו הוא בביתו, שם היא היא מחלטרת כמדביקת הטפטים וכצבעית ומשאירה על ג'ו-גוק רושם שונה לחלוטין ממה שביקשה להשאיר בפגישתם הראשונה. מכאן ואליו מתפתחת בינהם מערכת יחסים סוערת של דחיה והזדקקות הדדית, מי-רה זקורה לג'ו-גוק כדי שיכניס אותה לתחרות מלכת הגפילטע המקומית שראש העיר הטיל עליו לנהל כי היא מבוגרת מידי לפי התקנון, הוא זקוק לה כדי שתזיז עיניינים אחרי שהמנהל לי נטש זמנית את המערכה כי הוא אולי פוליטיקאי ממולח אבל מנהלן עצל וחסר יוזמה ואילו מי-רה היא ספידי גונזאלס של המנהל הציבורי.
מי-רה וג'ו-גוק, פגישה ראשונה
מי-רה וג'ו-גוק, פגישה שניה
מנהל הלשכה לי ג'ון-היוק (לי היונג צ'ול, מוכר לנו כסו-שף מ"פסטה") הוא הדמות ההופכית לג'ו-גוק, הוא חרוץ, הוא עניו, הוא ישר והוא לא שאפתן. למרבה הצער הוא גם לא רווק (ג'ו-גוק הוא כנראה גרוש פלוס ילד שגדל אצלו), הוא נשוי לחברת המועצה מין ז'ו-האווה הנכלולית, יד ימינו של ראש העיריה המושחת, אישה קרייריסטית, צבועה ושאפתנית. במהלך הסדרה מסתבר שגם לה יש פצע בנשמתה - היא עקרה ואינה יכולה להביא ילדים, אולי לכן הפנתה את כל מרצה לעבר הפוליטיקה המקומית. הבנתי שהיא גם בת לאיש עסקים עשיר מקומי.
המנהל לי
חברת המועצה מין
עוד דמויות:
ראש העיר - מושחת עד העצם ואינטרסנט עד הלבלב. לא נראה כמו איש חריף במיוחד בינתיים, תמונה אחת שווה אלף מילים אז קבלו אותו בתנוחת העבודה החביבה עליו:
ראש העיריה
ג'ונג בו-מי - החברה הכי טובה של מי-רה בעיריה, נראית כמו בחורה נחמדה וטובה, כנראה נשואה, יש לה ילדה.
בו-מי
הא סו-אין - יד ימינו של ג'ו-גוק, בחוק צעיר, חרוץ ויאמי לגמרי עם חוש הומור, נראה שהוא מחבב את הבוס שלו, יש לו יחסים טובים עם הבן של הבוס שקורא לו דוד.
סו-אין
גו גו-הי - ארוסתו העירונית של ג'ו-גוק, ביתו של איש עשיר מאוד ככל הנראה, בחורה יפה, מעודנת, אלגנטית, קרה, צבועה ומנותחת עד מאוד.
גו גו-הי
צ'ה האווה-יון - אימו של ג'ו-גוק שבאה עם הבן שלו להתגורר עימו בביתו באנג'ו, עוד קשה לרדת לטיבה, מה שבטוח זה שהיא לא סובלת את גו גו הי.
צ'ה האווה-יון
יש עוד, כמובן, אבל אלו העיקרים בינתיים.
העלילה בחמשת הפרקים הראשונים סובבת בעיקר סביב תחרות מיס בנדנגי, בנדנגי זה סוג של דג מלוח מקומי שעליו כנראה נשענת כלכלת העיר אינג'ו. חברת המועצה מין הוגה את רעיון התחרות כדי לצבור פופולריות בקרב ההמונים (היא מציעה בהתחלה לבנות גשר אבל ראש העיר מזכיר לה שהם הקימו כל כך הרבה גשרים למטרות כאלו שכבר לא רואים את המים בנהר) וכדי להשתמש בתקציב לתועלת אישית של ראש העיר ומקורביו. את מי-רה התחרות בהתחלה לא מעניינת אבל כשהיא שומעת שהפרס הוא 20 מיליון וון היא עושה הכל כדי להשתתף וכדי לזכות. ראש העיר מטיל על ג'ו-גוק את האחריות לתחרות למורת רוחו, ג'ו-גוק מנסה להפטר כמה שיותר מהנטל וזורק את כל העבודה לפתחו של המנהל לי המצפוני. המנהל לי וג'ו-גוק חולקים היסטוריה שעבור לי היא מאוד משמעותית ואילו ג'ו-גוק כלל לא זוכר אותו, אנחנו לא יודעים מה היה בינהם, לי הזכיר שהם חלקו לילה בלתי נשכח וככה זה נראה בדמיונה של מי-רה:
מי-רה מארגנת עבור ג'ו-גוק את התחרות כשהמנהל לי המעוצבן נוטש אותו כמה ימים לפני קיום התחרות ומנצלת את משאבי התחרות כדי לעזור לאישה זקנה שמגדלת את נכדתה בכך שאחת הפעילויות היא שיפוץ ביתה של אותה הקשישה. בגלל שלילה אחד היא הייתה עם ג'ו-גוק ועזרה לו להכין את סדר הזמנים והפעילויות ובלילה השני סיימה את השיפוץ (ביחד עם המנהל לי ואחד העסקנים מהכפר שלה, לא קלטתי את שמו ותפקידו) מי-רה מסולקת מהתחרות ע"י ג'ו-גוק כי עברה על חוקי התקנון, אבל כנראה שזה היה חלק מהתכנון שלו כי הוא מפעיל את שרת הפנים כדי שתתקשר לראש העיר ותתפעל ממי-רה ובכך לגרום לראש העיר להחזיר את מי-רה לתחרות ואף לגרום לה לזכות. ג'ו-גוק יודע שהתחרות מושחתת, בעזרת העוזר שלו הוא כבר למד על הרבה שחיתויות של ראש העיר, הוא ככל הנראה ידע שמי-רה, כשתזכה, לא תקבל את הכסף, חתימתה תתנוסס על הקבלה אבל מעשרים המיליון היא תראה רק מיליון אחד, השאר יילך לכיס אחר. השאלה היא כרגע מה התוכנית של גו-גוק, האם בהכירו את אופיה הלוחמני של מי-רה הוא סומך על כך שתקים שערוריה ובכך תשליח את האבן הראשונה שתפגע בראש העיר?
מי-רה זוכה בתחרות
לא רק ג'ו-גוק ידע שהתחרות מושחחתת, גם המנהל לי ידע על כך ובכל זאת ניסה לנהל את התחרות במקצועיות ואז התפטר, למגינת ליבה של אישתו השאפתנית. מי-רה שואלת אותו למה הוא לא התפטר לפני כן והוא אומר לה שהשחיתות הייתה מתבצעת איתו ובלעדיו, הוא העדיף לעשות זאת בעצמו ולא ללכלך מישהו אחר. מלך. לכן הוא גם לא רצה שמי-רה תזכה.
אם בהתחלה מי-רה נראתה כמי שמעדיפה לא לנקוט עמדה, המאורעות האחרונים שמו אותה במצב שהיא לא יכולה להתעלם מהשחיתות כי היא הגיעה גם אליה. בהתחלה היא קיבלה את הדין והבינה שהיא דגיגה בנדנגי קטנה בעולם של כרישים אך כנראה בעקבות ההתפטרות של המנהל לי היא החליטה לשחות נגד הזרם, מה שעולה לה באיבוד משרתה. האם זה חלק מהתוכנית הגדולה של ג'ו-גוק?
ג'ו-גוק צופה במי-רה הנפרדת מהמנהל לי המתפטר.
וסתם קטע שהצחיק אותי - מי-רה נפגשת עם חבריה במסבאה המקומית ומסבירה להם שגם אם הם לא משלמים מס הכנסה וארנונה (כמו אחת מחבריה שחיה עם ההורים) הם עדיין משלמים מיסים כי על כל דבר יש מע"מ, גם על הבירה שהם שותים, ומהכסף הזה מממנים את שירותי הבריאות, התחבורה, החינוך וכו'. אותה חברה תוהה בקול: אז בגלל שאני לא שותה מספיק החינוך דפוק?
ועוד קטע משעשע: מי-רה היא כאמור אישה רבת תעסוקות, כשגו-גוק מתקשר למדביק הטפטים - הוא מגיע אליה, כשהוא מתקשר לצבעי - הוא מגיע אליה, גם כשהוא מתקשר למספנה המקומית לשכור ספינה - הוא מגיע אליה והיא שואלת אותו - "לא התרגלת כבר?".
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: סיטי הול 1-5 מאת: asole איזה סיכום מושקע!! פשוט כיף לקרוא...יש לי גם תגובות...אבל קודם אני צריכה לישון עליהם קצת...
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: איזה קטע בדיוק גם אני סיימתי פרק מס' 5 מאת: shrekit144 טוב, איכשהו בסוף המשכתי לראות גם את פרק 6. פרק מאד משמעותי. אני זוכרת אותו גם מצפיה ראשונה בתור פרק חשוב שמראה את כל מערכות היחסים של כולם בזוית ראיה שונה.
השאר מחר...יום מקסים לכולם!!
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: עידכון - מאת: shrekit144 פרק 6 הוא אכן משמעותי ביותר. וואו, איזו סדרה... סיכום בקרוב...
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: סיטי הול 1-5 מאת: asole אני שמחה שאת נהנית מהסדרה, תענוג לקרוא את מה שכתבת העוזר המסור (והחתיך ההורס) של ג'ו גוק עוד יפתיע בהמשך, אישית הייתי מפרגנת לו תפקיד יותר גדול.
תמשיכי בהתמכרות
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: לעיתים יד ימין חושקת ביותר מסתם תואר מאת: זרהמאד אני מאוד נהנית! כל הפוליטיקה הקרתנית מזכירה לי את רביזור של גוגול ואת ההומורסקות של קישון... והזוג הראשי עושה עבודה נפלאה וכן גם כל שאר השחקנים.
אני שמחה שהעוזר המסור לא יעלם בהמשך... הוא כזה יאמי...
בתגובה ל: שסו אין רוצה להיות יותר מסתם עוזר מאת: asole תודה! אני קוראת את ההמשך של הסיכומים שלך...לא מספיקה להגיב אבל נהנית מכל רגע!! איזה כיף שגם את אוהבת את הסידרה!
בדיוק הורדתי דפדפן פיירפוקס -באמת עולה יותר מהר. וניסיתי כמה...יש לי בעיה באג'נדה -לוקח מלא זמן עד שהפורום עולה - אז כרגע יש לי את אקספלורר (שוויתרתי עליו מזמן). אוונט (ש ל ו ק ח ז מ ן ע ד ש ע ו ל ה ה פ ו ר ו ם) כרום (שעבדתי איתו עד עכשיו כי עולה אבל עושה בעיות בשליחת תמונות וכאלה...) אז נכון לעכשיו אני מנסה את פיירפוקס לפי המלצתך.....
בתגובה ל: אה.... מאת: shrekit144 הורדת את מספר השרשורים בעמוד ל-10? זה אמור להקל על מהירות הגלישה.
אני שמחה שאת קוראת, קצת חששתי שאני כותבת לעצמי... אני אפרסם בקרוב עוד פוסט, אני קצת לחוצה בזמן בימים האחרונים...
בתגובה ל: אני מקווה שהשועל לא יכזיב אותך מאת: asole אני עדיין מתרגלת...אבל הוא זריז מאד בהשוואה לכל השאר!! וכן. הורדתי את מס' השירשורים כבר כשניתקע הפורום מהסקר של הילדים...וגם אז המלצת...חח. אני ממושמעת
את בטוח לא כותבת לעצמך כי קראתי שכולם נהנים מהשירשור החמוווווד הזה. אני אתמול סיימתי פרק מס' 10. בטח היום אני אמשיך.... אני כבר מתגעגעת....
איזה כייייייףףף לראות איתך סדרות!! מחכה בקוצר רוח לסיכומים שלך. אני עושה התערבויות עם עצמי תוך כדי צפיה, איזה תמונות תוסיפי מכל פרק? ואיזו אימרה סרקסטית ושנונה תוסיפי לכל אירוע...
מחר...BOF..
בתגובה ל: כרגע הוא סבבה!! מאת: shrekit144 שווה לכתוב, לפעמים פשוט לא יודעים אם פוסט נקרא או לא. בדיוק הייתה לי שיחה על זה השבוע עם אורלי, בביתנו הישן בנענע אפשר היה להמליץ על תגובות (קראו לזה להעלות קארמה), אז לפחות אם המספר ליד התגובה היה 5 נניח, ידעת שחמישה אנשים לפחות קראו ואהבו את התגובה שלך. הבעייתיות עם הקארמה הייתה שזה יוצר איפה ואיפה בין התגובות, כאילו יש ששוות יותר ויש ששוות פחות, יש כותבים עם קארמה גבוהה וקארמה נמוכה (כי כל נקודת קארמה לתגובה נכנסה לדירוג הפרטי של כל כותב) וזה בעייתי. גם כאן אנחנו מסמנות תגובות נבחרות ומעלות אותן לדף הראשי, בין אם תגובות מושקעות מאוד על סדרות ונובלות, או ספיישלים של סדרות אסייתיות, או הודעות חשובות, או אירוחים וכו', אבל זה נראה לי פחות בעייתי, זה לא שיש לנו דירוגים לתגובות, כשיש דירוגים זה מרגיש קצת כמו ציונים...
ומהצד השני, מבאס לפעמים לכתוב הודעה ארוכה ומושקעת ולא לדעת אם אנשים בכלל קראו אותה כי אין תגובות. אולי האידיאלי היה מן מודד כניסות לתגובה, כמו שהיה לי בבלוג, גם אם אנשים לא הגיבו ידעתי כמה אנשים נכנסו לכל פוסט.
בתגובה ל: אפילו אם יש קורא אחד ויחיד... מאת: asole אני מאד שמחה שאת נהנת מהסדרה לא פחות ממני, תענוג לקרוא את חוות דעתך אז מבחנתי (ואם לא קשה לך ויש לך את האפשרות) אני דורשת שתמשיכי
בתגובה ל: אני בין קוראייך הנאמנים מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: אני בין קוראייך הנאמנים מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: לא הבנתי את הכותרת של ההודעה שלך??? מאת: shrekit144 אסול ציינה שהוא יד ימינו של גו ג'וק ורמזתי לה שבהמשך הוא יחפוץ ביותר מרק "יד ימינו".
הא סו אין (החתיך) וגו ג'וק
בתגובה ל: סיטי הול 1-5 מאת: asole
השחקן שמגלם את ג'ו גוק ב"סיטי הול" לקה בזיהום קשה במהלך צילומי הסדרה Athena ביפן. הוא אושפז למספר שבועות ואף נאלץ לעבור ניתוח. בימים אלה הוא אמור לחזור לצילומים בהוואי, אבל ייתכן שתפקידו יקוצץ כתוצאה מההיעדרות הממושכת - סדרת האקשן שהיא מעין סדרת בת של "אייריס" אמורה לעלות בדצמבר.
החלמה מהירה!
ובזכות הסיכום נזכרתי איך נראה השחקן לי ג'ון היוק ב"סיטי הול"... לא ממש זכרתי אותו מהסדרה הנ"ל, אבל היה כאמור נחמד לגלות אותו מחדש ב-I am legend.
סיכום יפה המשך צפייה מהנה!
בתגובה ל: רציתי לאחל הרבה בריאות לצ'ה סונג וון מאת: iDana אהבתי אותו מאד בסדרה סיטי הול אך פחות בשומר הראש , חייבת לתת הזדמנות לאייריס כדי לצפות ב Athena.
המון בריאות צ'ה סונג וון
בתגובה ל: רציתי לאחל הרבה בריאות לצ'ה סונג וון מאת: iDana הוא מאוד הרשים אותי ב"סיטי הול", מה זה מתאים לאיך שהוא נראה סדרת פעולה! הוא נראה כמו הבאד גיא האולטימטיבי.
ועכשיו יש הוכחה ניצחת וסופית שטעמנו בסדרות שונה, לא בגלל שאת לא אהבת את "סיטי הול" ואני נהנית מכל רגע, ולא בגלל שאת הכי אהבת את סאני ב"המלך סאן" ואני השתייכתי לאופוזיציה של חסידי הונגי ואוזניו הבלתי נשכחות, משהו עמוק הרבה יותר... איך לא שמת לב ללי ג'ון היוק??? רק שהפציע על המסך ישר נפלט לי איזה "הופה אופפה!"...
בתגובה ל: אוי, מסכן! שתהיה לו החלמה מהירה! מאת: asole והוא לא בהכרח חופף מי שיקרא את ההודעה שלך עוד עלול לחשוב שמעולם לא הייתה סדרה ששתינו אהבנו והסכמנו לגביה...
לעניין לי ג'ון היוק - הוא לא נקלט ברדאר שלי ב"סיטי" (מן הסתם פספסתי כל מיני דברים - ככה זה כשצופים בהמרצה). האמת היא שגם ב-I am legend, שם הוא דמות מרכזית, הוא היה בהתחלה די שקט ונחבא אל הכלים. לקח זמן עד ששמתי לב אליו אני חושבת שהוא מאוד חמוד וגם נעים לעין, אבל הוא טרם נכנס למועדון האקסקלוסיבי של הגאלאנים המלוכסנים האהובים עליי ביותר
גם אני חושבת שתפקיד הרע תפור על צ'ה סונג וון הבנתי שהוא איבד ממשקלו והסדרה החדשה אמורה להיות תובענית מבחינה פיזית. מקווה שהוא לא יגזים, וייתן גם לאישה ולילדים לפנק אותו
בתגובה ל: יש טעם בסדרות ויש טעם בגברים מאת: iDana איזה קטע שהתלהבתי ממנו אפילו אז, רק מהתמונות... היה נחמד לראות אותו מול סונה, אבל במילא הרומן שם לא המריא, חבל. יש בו ניצוץ ממזרי שחביב עלי, ברור שצ'ה סיונג וון הוא האלפא דוג ב"סיטי הול", ובצדק, אבל לי ג'ון היוק לא השאיר אותי אדישה כלל וכלל..
ואכן חלקנו לא מעט סדרות אהובות, החל מ"קפה בניחוח אישה" המיתולוגית...
את הסיכומים ל"סיטי" כתב הגולש הנחמד והמשעשע Samsooki (עם קצת עזרה מידידים...). עד כמה שאני זוכרת, שרה מדרמבינס (מקימת הבלוג), בכלל לא ניסתה את הסדרה כי היא שנאה את הסדרות הקודמות של הבמאי והתסריטאית. אני ראיתי רק את Lovers ו"סיטי הול" שלהם, ואני חושבת שמדובר בשתי סדרות שונות לחלוטין (המשותף בעיניי הוא רק השחקן שמגלם את ביבי ודי מעצבן בשתיהן, ויש גם מיחזור של נעימות מוזיקליות אאל"ט).
לפי התרשמותי מהסדרות ששרה אוהבת (אחרי בערך שנתיים של מעקב אחרי הבלוג), יש סיכוי לא רע שהיא הייתה נהנית מה"סיטי"... אבל נראה של-Secret Garden (מאותו בית יוצר) היא דווקא תיתן צ'אנס - כי היא מחבבת את הקאסט ואת הקטע העל טבעי.
בתגובה ל: ואגב 2 - יש סיכומי פרקים בדרמבינס מאת: iDana אז אולי להבא אני אחסוך לעצמי את העבודה הזו ואקח פשוט את התמונות משם.
לפי הכינוי, סאמסוקי מחבב מאוד את "סאם סון המתוקה..."
ביבי לא מעצבן אותי בינתיים, כלומר, הוא כנראה בנאדם איום, אבל עדינות המראה שלו דווקא באה בסתירה לאישיות הדורסנית שלו.
בתגובה ל: ווי, מגניב....!!! יש שם גם תמונות... מאת: asole ה-Dimpled gangster שלי מככב שם
בתגובה ל: ברור! מאת: iDana כלומר, נניח אם היה מככב בה מישהו אחר? קצת קשה לדמיין, כי הרבה פעמים הכריזמה של השחקן עושה את כל ההבדל, אבל יש סדרות שאפילו השחקן הכי מעולה והכי כריזמטי לא יכול להציל.
בתגובה ל: אבל אהבת את הדרמה כשלעצמה? מאת: asole אבל קשה לי לדמיין אותה עם שחקן אחר כמובן הוא לגמרי גנב לי את הלב (והנה הסקירה שכתבתי בזמנו). אני רק אציין שלא כל הסדרות של לי סו ג'ין אהובות עליי במידה שווה, אבל אין ספק שהאהובות עליי ביותר הן "יי סאן", "דאמו" ו-Lovers.
בתגובה ל: אגב, מסתבר שהשחקנית שגילמה את אמו של ג'ו גוק מאת: iDana וגם את "סאם סון", "קופי פרינס", נכון? ואני לא זוכרת אם אהבת גם את "פסטה"... גם את "המלך סאן" אהבתי אם כי לא כמוך ומזוית אחרת...
אגב, גם בתור אמא של ג'ו-גוק היא חמות מפחידה למדי, למרות שהיא לא אישה רעה ויש סיכוי טוב שהיא תאהב את מי-רה הרבה יותר מאשר את חברתו האריסטוקרטית של בנה.
בתגובה ל: רציתי לאחל הרבה בריאות לצ'ה סונג וון מאת: iDana יהיה חבל שתפקידו יקוצץ אבל העיקר שישמור על עצמו..
בתגובה ל: סיטי הול 1-5 מאת: asole שלום לכולם , אני חדשה בפורום ושמחה מאוד להיות פה . לאחרונה סייתי לראות את "סיטי הול" ונהנתי עד עמקי נשמתי . לדעתי אחת הסדרות הכי טובות אם לא הטובה שבהם עיקר בזכות הכוכבת הראשית והמדהימה קים סון אה.
אהבתי מאוד לקרא את הסיקור לפרקים 1-5 החזיר לי הרבה קטעים יפים מהסדרה ועושה חשק לראות אותה שוב . בכלל אני מאוד נהנת מהפורום שלכם . תודה
בתגובה ל: יופי של סיקור מאת: sisi40i את תמיד יכולה להצטרף לצפייה חוזרת עם הבנות כאן ומי יודע, אולי היא עוד תשודר בפלטינה...
בתגובה ל: מאת: iDana תודה, כיף לקרא את הסיקורים שלכם , בזכותכם ראיתי כמה סדרות ולא התאכזבתי. כרגע רואה playfull kiss אוןליין ודי נהינת, ובמקביל התחשק לי להציץ ב-hana yori dango , מצאתי את הסדרה שונה , די מתוקה , אחרת , אבל אני בדעה של כולם שאין כמו הגרסה הקוראנית , BOF לוקחת בגדול.
בתגובה ל: יופי של סיקור מאת: sisi40i גם אני נהנית כפי שאת רואה מכל רגע מ"סיטי הול"... סונה שחקנית אדירה אבל יש לציין שכל הצוות משובח.
את רואה רק דרמות קוריאניות או גם טלנובלות?
את מוזמנת לכתוב בשרשורים האסייתים שלנו על הדרמות שבהן את צופה וכמובן להצטרף לשרשורי "בחורים רעים" (BOF) ו"היהלום שבכתר"...
בתגובה ל: יופי של סיקור מאת: sisi40i "סיטי הול" סדרה מצויינת שהוכיחה לי שהקוריאנים יודעים גם לשדר אהבה
ברוכה הבאה ונשמח לשמוע את חוות דעתך על Playful Kiss
בתגובה ל: מאת: זרהמאד כיף להיות פה , תודה על ההרגשה הביתית .
playfull kiss נגמרת השבוע , לא אצטער להפרד וגם לא אשמח , עד עכשיו לא השאירה עלי הסדרה הזאת רושם של וואו , שלא כמו city hall שהתענגתי על כל פרק , אבל אין ספק ששתי הסדרות שונות במהותם ואין מקום להשוואות בכלל . לצערי אפילו השחקן הראשי קים היון גונג (היפיוף מBOF ) לא הצליח להציל אותה מרגעים של שעמומון , אבל אני אצפה עד הסוף כי אני סקרנית לגבי הסוף (לא אקלקל למי שטרם ראתה ). גם בקוריאה הסדרה מסתבר קיבלה רייטינג נמוך , מסתבר שמשבצת השידור שבה היא שודרה בעייתית כי גם כל הסדרות לפניה נפלו בריטינג נמוך . רשת MBC הקוראנית צריכה לעשות חושבים .
בתגובה ל: ברוכות הנמצאות מאת: sisi40i אני תמהה אם BOF הייתה מצליחה כל כך בלי לי מין הו... הנוכחות של קים היון גונג ב-BOF הייתה חיוורת למדי ככה שבאמת קשה להניח שהוא יוכל להציל סדרה בעייתית.
הפוסטר של הסדרה ממש נחמד, מזכיר פוסטרים סינים ישנים:
אגב היסטריית ה-BOF, ב"סיטי הול" שאני רואה עכשיו שין מי-רה מכנה את מנהלי הלשכה של העיריה "מנהלי הלשכה לפני פרחים", ובהפגנה שלה כשהיא מחזיקה שלט של הבחורים שהיא יכלה לצאת איתם, זיהיתי את לי מין הו, אבל לא הספקתי לראות מי השאר...
בתגובה ל: ברוכות הנמצאות מאת: sisi40i רוב הסדרות שהגיעו לויוה/פלטינה הן מרשת MBC . כנראה שקים היון גונג לא הצליח לעשות עם playfull kiss את מה שלי מין הו עשה עם BOF, הוא מינף את הסדרה כמו עם "טעם אישי".
בריקוד ובשירה הוא הרבה יותר מוצלח, הנה מבחר תמונות שלו
בתגובה ל: יש סיכוי שנזכה לראות אותה אצלנו מאת: זרהמאד היא נראית כמו פאה של אישה מבוגרת מבני ברק.
בכלל, הוא כל כך לא עושה לי את זה, הוא כמו ציור יפה, אין בו לחלוחית, חסר לו פלפל.
בתגובה ל: ברוכות הנמצאות מאת: sisi40i אבל דרמה נחמדה להעביר את הזמן, הראשית הייתה מאוד מתוקה וקים היון ג'ונג השתפר קצת מאז ימי BOF אבל עדיין צריך להשתפשף קצת בסצינת הדרמות..
דווקא קראתי באיזה מקום שפרק 15 הגיע לרייטינג של 24%.. אולי בגלל שהסדרה כבר נגמרת..
בתגובה ל: לא דרמת השנה מאת: lady fanni לפחות לפי דרמהויקי:
בתגובה ל: פרק 15 הגיע לרייטינג של 6% מאת: iDana מוזר, איפה קראתי שהרייטינג הגיע ל24%? נראה לי שבדף הפייסבוק של הסדרה..טוב הם משוחדים אז מן הסתם..אבל באמת חשבתי שזה לא הגיוני..
DAE MUL לא מפתיעה אותי, ראיתי 3 פרקים והיא באמת טובה..
הסדרה של ריין לא ממש מושכת אותי..אולי כי אני לא כ"כ מתה על ריין (בלי קשר לשירים שלו,הם דווקא יפים)
אז לסיכום אין חדש תחת השמש עם הרייטינג של PLAYFUL KISS, אולי בפרק האחרון יגיע ל10% לפחות ויסיים את הדרמה בכבוד.
כנראה מזל בשבילם שזה לא היה 20 פרקים בסוף.
בתגובה ל: ותודה לדנה על הנתונים המדויקים מאת: lady fanni אף סדרה לא ממש יכלה להשיג רייטינג מכובד מולה
צריך גם לראות איך תשפיע החלפת התסריטאי/במאי על Dae Mul...
בתגובה ל: יופי של סיקור מאת: sisi40i סיטי הול באמת אחת הדרמות היפות והטובות בעיקר בזכות סון אה.
בתגובה ל: ובהחלט מסכימה איתך מאת: lady fanni שלום לכולן, טוב אז אני אחרי צפיה בפרקים האחרונים של playfull kiss, ולמרבה הפתעתי הסוף לצערי היה טרחני מדי לטעמי , בניגוד לסופים שאני רגילה אליהם הפעם הם ממש הגזימו,לא פלא שהסדרה קבלה רייטינג נמוך. אויששש , אכזבה עמוקה , היו לי ציפיות גדולות . אני חייבת חוויה מתקנת , אנא המלצתכם הבהולה למשהו טוב במיוחד .
בתגובה ל: שבוע טוב מאת: sisi40i עוד לא ראיתי את הפרק האחרון אבל ראיתי את פרק 15 והוא היה די חמוד, יכול להיות שבגלל שהסדרה התקצרה הם מיהרו לעשות דברים וזה הרס...
במה הם הגזימו? אני מניחה שהיה סוף טוב ע"פ המנגה..
אם את רוצה סדרה טובה ומותחת אני ממליצה על DAE MUL, היא משודרת באותן שעות בהן שודרה PLAYFUL KISS .
בתגובה ל: שבוע טוב מאת: sisi40i כי מניסיון, הטעם שלי לא ממש תואם לטעמם של אחרים
אמנם מדובר בסדרות שלא ראיתי - אבל My Girlfriend Is a Gumiho שהסתיימה לאחרונה זכתה לתגובות חיוביות. מבין הסדרות שמשודרות עכשיו - אולי Dae mul או Dr. Champ?
בתגובה ל: קשה לי להמליץ... מאת: iDana הבחור הזה שכתב את הסיכומים ל"סיטי הול", סאמסוקי, המליץ על כמה סדרות בתגובות לאחד הסיכומים, אז כמובן שישר קראתי בשקיקה, כי מי שאוהב את "סיטי הול" ו"סאם סון" בטח יקלע לטעמי, לא? אז מסתבר שהוא אהב את "גונג" המשמימה שאני בקושי רב החזקתי מעמד איתה.. (הסכמתי איתו רק שהבגדים היו מרהיבים).
בתגובה ל: אגב המלצות... מאת: asole אני חושבת שסאמסוקי מאוד אוהב את יון און היי (אבל נדמה שאפילו הוא לא התלהב מ"גברתי הנאווה"). חבל שהוא נעלם מהאתר בחודשים האחרונים. בדיוק הזכירו אותו בגעגועים ב-Open thread השבועי (פוסט שמתפרסם מדי יום שישי ובנוי אך ורק על תגובות הגולשים), וציינו שהבן שלו חוגג יומולדת שנה (אולי זה קשור להיעלמות...).
בכל אופן, הוא גם כתב חלק מסיכומי השנה של שנת 2009, וגם "סיטי הול" מיוצגת שם כמובן (אבל יש ספויילר תמונתי לפרק האחרון אאל"ט, מיד בפתיחת הפוסט).
כאן יש את כל הפוסטים המסכמים/מיוחדים, אח"כ תוכלי למצוא בקלות גם את זה של סאמסוקי:
בתגובה ל: סיטי הול 1-5 מאת: asole לאייזיק אסימוב יש סיפור קצר בשם "איית את שמי באות ס" (יצא בתרגום לעברית בספר "מחר כפול תשע" בהוצאת מסדה ז"ל, יכול להיות שהייתה הדפסה מחודשת בהוצאה אחרת). בסיפור הזה מתמטיקאי מתוסכל מעבודתו בשם זביטנסקי פונה לעזרת נומרולוג שמייעץ לו להחליף את האות הראשונה בשמו לסמך. השינוי הזה הוא כמו אבן הדומינו הראשונה שמביאה בסופו של דבר לעצירתה של מלחמה גרעינית. בסוף הסיפור מתגלה כי מי שעמד מאחורי המהלך היו שני ספק מלאכים, ספק שדים, ספק חייזרים שהתערבו בינהם, מהות ההתערבות הייתה שגירוי מדרגה ח' (שינוי אות בשם של פרט אחד) יוביל לתוצאה מדרגה א' (עצירת מלחמה גרעינית).
וזה בדיוק המהלך של ג'ו-גוק.
ג'ו-גוק, שעשה עלי בהתחלה רושם של עצלן וארוגנט ריקני ואפילו שיערתי שאולי הצלחתו נעוצה בהשפעתו של ביבי בלבד הפתיע בגדול, התחלתי לחשוד בכך כבר בפרק החמישי אבל בפרק השישי והשביעי חשדותי אומתו. אחד הדברים שסיקרנו אותו בעת הצפיה הוא מדוע ג'ו-גוק סילק את מי-רה מהתחרות ואחרי כן פעל מאחורי הקלעים להחזירה, הסיבה היא שהוא רצה למשוך תשומת לב אליה מצד ראש העיר ואנשיו ולהפוך אותה לזוכה והסיבה השניה שבכך הוא ניקה את עצמו טוטאלית מכל פיאסקו התחרות.
בהתחלה ג'ו-גוק נראה כמו דג מחוץ למים במערכת הפוליטית הקרתנית אבל מסתבר שכל מהלך ומהלך היה מחושב בקפידה, הוא גילה את הפרט שיוביל עבורו גירוי מדרגה ח' לתוצאה מדרגה א' וזוהי מי-רה, שלמרות שניסתה לללכת בין הטיפות שבע שנים ברגע שהיא ננעלה על משהו, היא כמו רוטווילר שלא משחרר את הלסתות, ג'ו-גוק קלט אותה במהלך התחרות והיא הייתה המועמדת האופטימלית עבורו. מה שיפה בכל העיניין הוא שמי-רה מבינה שהיא מנוצלת, המנהל לשעבר לי מבין שהיא מנוצלת, ג'ו-גוק גם לא מנסה למרוח אותם, נוח לו שהכל ידוע וברור. למרות שמי-רה מבינה שהיא רק כלי בידיו של ג'ו-גוק היא מחליטה לשתף פעולה, כפי שג'ו-גוק ציפה מההתחלה.
אבל גם ג'ו-גוק הופתע בפרקים האלו.
איזו תחושה מגעילה זו לדעת ששיחקו בך, שאתה בסך הכל קורבן של מניפולציה, שאינך אדון לחייך. מי-רה חוותה את זה בעקבות התחרות ודרישתה לקבל את הכסף ולהחזיר לעבודה את המנהל לי. ג'ו-גוק גילה זאת כשבא לבקר את הפטרון שלו, כולו מרוצה מהתוכנית הקטנה שלו שתקתקה כמו שעון (שמחובר לפצצה) וגילה שביבי לא רק שאינו סומך עליו, הוא גם הצמיד לו מרגל, סו אין, יד ימינו, העוזר שלו, מי שהוא גם החשיב כחבר ובן בית. אחרי שהוא מתעמת איתו סו אין אומר לו ששאיפותיו זהות לאלו שלו ושהו "למד ממנו המון". ג'ו-גוק הפגוע חוזר לביבי ומנהל איתו שיחה קצרה בסופה ביבי נוזף בג'ו-גוק שהוא מתמוטט לאחר שגילה שבגדו בו וג'ו-גוק עונה לו משהו כמו - אם זו הייתה רק בגידה הייתי מקבל את זה, אבל זו קנאה. אין לי סיבה עכשיו שלא לשנוא אותך.
זה נשמע די סתום אבל מניסיון עם "סיטי הול" דברים מתבהרים בהמשך. למה ג'ו-גוק מתכוון בקנאה? למה קנאה יותר גרועה מבגידה? האם ג'ו-גוק האמין בביבי כי הוא ידע שהוא אביו? האם אבהותו הפוליטית של ביבי הייתה הסיבה שבעטייה ג'ו-גוק לא שנא אותו בגלל הנטישה ועכשיו הסיבה הזו לא קיימת? גם לא היה ברור אם ג'ו-גוק שרף את כל הגשרים עם ביבי או שהוא עדיין איש שלו.
הגילוי המפתיע על סו אין הזכיר לי את הקטע בפרק 3 בו סו אין נותן מתנה כלב לבן של ג'-גוק. הילד השמח מתענין בכלב וסו אין אומר לו: "לא צריך לפנק אותו יותר מידי, בעל כלב צריך להיות החלטי, אחרת הכלב ינשוך אותו".
היה עוד קטע מעניין בין ג'ו-גוק לסו אין, כשג'ו-גוק לגלג על מי-רה וכינה אותה קינג קונג ואון סו ציין שהיא דווקא חמודה. ג'ו-גוק המופתע שאל את און סו אם היא מוצאת חן בעיניו והוא עונה בפשטות "כן", מה שמוחק מפניו של ג'ו-גוק את החיוך.
לאחר שמי-רה מפוטרת בבושת פנים ואף ג'ו-גוק מפנה לה כתף קרה היא מתחילה את המאבק שלה לבדה, בהפגנת יחיד מול העיריה. בהתחלה היא נוחלת כישלון. כשפקידי העיריה מנסים לסלק אותה באלימות ג'ו-גוק לפתע ממלא את תפקיד האביר הלבן, מסלק אותם ומכסה אותה בז'קט שלו. הז'קט נשאר אצל מי-רה, היא מאוורת אותו כל יום בחוץ וג'ו-גוק שעוקב אחריה ומעשיה רואה אותה אפילו רוקדת עם הז'קט, משחזרת את רגע ריקוד הטנגו שלהם בתחרות. האם זה מצביע על היותה מאוהבת בו או שהיא מתגעגעת לתמימות שהייתה בה אז ולרגע שחשבה שהוא הכי זוהר שלה? אין לי ספק שהיא רחוקה מלהיות אדישה לג'ו-גוק, אבל היא גם יודעת מיהו ומהו, אז האם היא קנתה באמת את הצגת הנסיך המושיע או שהיא יודעת היטב את ההבדל בין האמת לבדיה?
בהתחלה ג'ו-גוק נותן לה להלחם לבד. החברים הגיקים החמודים של מי-רה חוברים אליה ומצליחים לעורר סערה ברשת, אבל העיריה משיבה מלחמה אפיים. חשבתי לעצמי שזה בעצם מאבק של שתי נשים, מי-רה ומין ז'ו-האווה, יתכן שאם מי-רה לא הייתה כוללת בנקודות המאבק שלה את בעלה של ז'ו-האווה היא הייתה מנסה לשכנע אותה קודם לשתוק לפני שהייתה נכנסת בה בכל הכוח.
המנהל לשעבר לי תומך בדרכו השקטה במי-רה, כשג'ו-גוק מציע את עזרתו הוא מודיע למי-רה שלא יוכל ללכת איתה בדרך הזו ואז מתברר שגם מי-רה יודעת שהיא רק כלי עבור ג'ו-גוק, "נקלעתי במקרה למלחמה בין סגן ראש העיר לראש העיר". בהתחלה היא מסרבת לקבל את עזרתו של ג'ו-גוק, אבל לאחר כמה מהלומות היא חוברת אליו, "החלטתי ללכת בדרך הקלה גם אם היא מתועבת" היא אומרת ללי. מעניין שהיו לה ספקות גם לאחר שחברה לג'ו-גוק אבל אחרי שקראה את כל המסמכים על השחיתויות היא כבר לא יכלה לעצור. מי-רה בוחרת להפיץ את המידע בדרכה שלה, לא בעזרת האינטרנט וחבריה, לא בעזרת העיתונות, היא משכפלת את החומר ובאופן אישי מחלקת לאנשי העיר. כשנראה שמשהו חזק יותר מההתקפה של העיריה הולך לשבור את מאבקה של מי-רה - האדישות הכללית של הציבור - מצטרפים אליה להפגנה חלק מהאנשים שקראו את המסמכים שצילמה, חבריה והמנהל לשעבר לי. במקביל, ראש העיר בו שיל (סוף סוף למדתי את שמו והוא יוצא מהמשחק) נאלץ להתפטר לאחר שכל נוכלויותיו התגלו, חבר הקונגרס זז ממנו ולבסוף הונתחה עליו מכת המוות - השוחד המיני שקיבל התפרסם בעיתון. חברת המועצה מין ושאר מלחכי הפינכה בעיריה החליטו להקריב את ראש העיר כדי לשמור על כסאם. רק מנהל הלשכה של ראש העיר, מי שהיה הבוס הישיר של מי-רה (לא יודעת את שמו אבל יש לו שומה גדולה אז אני מכנה אותו פקיד השומה) מנחם את ראש העיר המובס.
הפרקים האלו גיליתי שבו-מי, שנאלצה לשלם אף היא את מחיר המאבק של מי-רה ופוטרה מעבודתה, נשואה לבעל מובטל ויש לה שלושה ילדים ונדמה לי שהבעל המובטל הוא יאנג, מי שמשמש כמעין עסקן בכפר של מי-רה וגם כמעין שיפוצ'ניק, זה שעזר למי-רה יחד עם לי לגמור את השיפוץ בבית של הזקנה בתקופת התחרות.
ראינו גם את החבר לשעבר של מי-רה, זה שרושש אותה והשאיר אותה עם חובותיו. הוא היה בדייט עם בחורה וג'ו-גוק שיתף עם מי-רה פעולה בהשפלתו. לפני שמי-רה ראתה את האקס היא סיפרה לג'ו-גוק שהחבר לשעבר שלה נראה כמו היון בין....
ממש לא היון בין...
בסופו של דבר המאבק מצליח, ראש העיר מפוטר, אבל מי-רה באותו המקום, גם היא מובטלת וכנראה גם בו-מי והמנהל לי, ג'ו-גוק מפתיע שוב כשהוא בא לבקר אותה בביתה, אומר לה שהוא התגעגע אליה, מביא לה פרחים ומזמין אותה לבוא איתו לטיול...
שני משפטים שאהבתי: מי-רה אומרת לעצמה לאחר שנזרקה מהעיריה: זה מה שהופך אדם מהשורה ללוחם. ולפני הפיטורים ז'ו-האוה אומרת למי-רה: הסיבה שאנשים כל כך להוטים להיות בעמדות כוח בחיים היא כדי שיוכלו לנצל את הכוח הזה לרעה.
המקבילה של אינג'ו לשלושת הקופים: ee no evil, hear no evil, speak no evil
בתגובה ל: סיטי הול 6-7 מאת: asole הסצינות של מי-רה כאשר הפגינה מול בניין העיריה וחטפה את כל ההשפלות , עזרתו הסמויה והגלויה של ג'ו גוק ופיטוריה של בו-מי היו בלתי נשכחות ובהמשך הסדרה ישנם המון מהלכים לגבי סצינות אלו. הפגנת היחיד והתושיה של מי-רה גרמו לי בזמנו להסתכל על העולם בעיניים אחרות. לעיתים מלחמות מול גופים ממשלתיים משתוות למלחמות מול תחנות רוח..
בתגובה ל: הפרקים הללו היו בין המוצלחים בסדרה מאת: זרהמאד שומרת על רמת מתח ועיניין גבוהה, הפרקים שהכי פחות עיניינו אותי עסקו בקמפיין הבחירות של מי-רה, למרות שהיו בהם רגעים טובים, אבל מרגע שמי-רה נכנסה לעיריה והרומן שלה עם ג'ו-גוק נכנס להילוך...
בתגובה ל: הפרקים הללו היו בין המוצלחים בסדרה מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: סיטי הול 6-7 מאת: asole על דמויות קורבניות, אני חושבת שהמהלך הזה של שין מי רה להתמיד במאבק שלה אפילו אם אחרים משלמים את המחיר ולא היא עצמה, לא היה עובר טוב בסדרות מערביות. נורא הזדהיתי עם שין מי רה בקטע הזה, מצד אחד נורא רציתי שהיא לא תוותר ותזכה לצדק, מצד שני, גם פחדתי בשבילה שעצם זה שהיא לא מוותרת לא אומר שהיא לא רק טובעת יותר ויותר עמוק בביצה ורק מקשה על עצמה את היציאה.
ומצד שלישי תהיתי אם גם אם היא תזכה בסופו של דבר לסוף הטוב שלה, האם זה לא מסוג הדברים שמצליחים רק בטלוויזיה, ובמציאות אישה כמוה הייתה אכן נופלת בין הכסאות. או יותר נכון התהייה שלי הייתה האם אנחנו לא שומעים יותר מדי על מאבקים כאלה שמצליחים במציאות, כי במציאות האנשים היו מתקפלים עוד הרבה קודם, או כי במציאות המערכת תמיד הרבה יותר דורסנית.
לגבי ג'ו גוק אני מודה שבקטע שבו הוא ראה אותה מושפלת בכניסה לבניין העירייה וסירב להיפגש איתה, כל כך שנאתי אותו כך שכאשר הוא גילה שBB לא ממש סומך עליו והרגיש נבגד, אני ממש שמחתי שגם הוא מרגיש השפלה מהי, בזמן הצפייה חשבתי שהוא הושיט לה את הז'קט שלו כי דווקא ממקום של מישהו שנפגע הוא יכול יותר בקלות להזדהות עם פגיעות של אחרים.
בקשר לעניין הקנאה שלו בסו אין מכיוון שחשבתי אז שהוא כנראה בנו הממזר של BB הנחתי שהוא מקנא שBB לא רואה בו בן או ממשיך דרך כמו שהוא רואה בBB דמות אב.
ודרך אגב אחד הדברים שאני אוהבת בדמות של שין מי רה זו האינטרסנטיות האלטרואיסטית שלה, שהיא קודם כל תמיד בוחרת בקול רם באופציה של החיים שלווים ומאושרים, ובסוף איכשהו מוצאת את עצמה לא יכולה לנטוש את עשיית המעשה הנכון והקשה יותר.
בתגובה ל: אם דיברנו השבוע מאת: אורלי בסופו של דבר, מי-רה היא אינג'ו ואינג'ו היא מירה (ולא בנוסח "צרפת זו אני") אז מה הפלא שהיא אינטרסנטית אלטרואיסטית?
אני חושבת שלולא אנשים כמו מי-רה היינו חיים בעולם קשה יותר, נכון שהרבה אידיאליסטים נופלים בשלוי הדרך אבל חלק מהם מצליחים לחולל מהפכות (וחלקם מאבדים את האידאלים בדרך, אבל זה כבר סיפור אחר...).
אני מודה שלא יכולתי לכעוס יותר מידי על גוקי גם כשהגיע לו, יען כי פיתחתי עליו קראש כמו מי-רה
ובאמת מי-רה היא דמות קלאסית של מי שלא מוכנה לראות את עצמה כקורבן. אני גם חושבת כמוך שזה לא היה עובר כ"כ טוב בסדרה מערבית, לפחות לא אמריקאית טיפוסית-גנרית כי שם הגיבורים צריכים להיות צחים כשלג, אין אמביוולנטיות.
בתגובה ל: סיטי הול 1-5 מאת: asole כמו שכתבתי קודם,מאוד אהבתי את הסדרה,את קים סון אה ואת הראשי המצוין,והפוליטיקה מסביב הייתה די זורמת... כמו שאת רואה לשחקן שמשחק את המנהל לי והופיע בפסטה היה תפקיד עם יותר בשר...
אני זוכרת שהפרקים האחרונים די ריגשו אותי מבחינת ההתרחשות והתקדמות העלילה אבל את תראי את זה כבר בהמשך..
אגב,יש סדרה שמשודרת עכשיו בקוריאה עם גו היון ג'ונג (מישיל האגדית מהמלכה סון דוק) שכבר מגדירים אותה כסיטי הול 2...יש שם גם הרבה פוליטיקה אבל הפעם הראשית רצה לנשיאות של דרום קוריאה ולא לראשות עיר..
אני צופה בסדרה כרגע והיא די טובה,גו היון ג'ונג מצוינת,שגיא הידוע לנו מסינדרלה מן משחק שם בתור תובע ומוכיח שהוא שחקן די טוב ויש שם שחקן נוסף שאני לא כ"כ מכירה אבל הוא די כריזמטי - cha in pyo
הסדרה כרגע רק בהתחלה אבל היא עד עכשיו לא איכזבה ומקווה שיהיה כך בהמשך..
בתגובה ל: תמיד כיף לקרוא את הפרשנות שלך לפרקים מאת: lady fanni באמת ללי היונג צ'ול יש תפקיד עסיסי יותר מאשר ב"פסטה"... למרות שגם כאן הוא מעין סו-שף, אין לו (בינתיים) מספיק אומץ או רצון להיות השף. מעניין אותי מדוע הוא לא פשוט מתגרש, הוא עדיין אוהב את אישתו? נראה כאילו היא עדיין אוהבת אותו, למרות שהיא לא ממש רואה אותו ומהצד השני הוא פשוט מחכה שהיא תשתנה ודוחה את גישושי החיבה שלה. יש משהו מתסכל קצת בפסיביות שלו, מצד אחד הוא הבחור הטוב האולטימטיבי, מצד שני, אין לו כוח להלחם בעצמו על מה שנכון וצודק בעיניו. מעניין לאן הדמות שלו תתפתח.
בתגובה ל: מאת: asole כן,הוא אוהב את אישתו,בהתחלה נראה שלא אבל למרות הכל,למרות שהם לא יכולים להביא ילדים יש לו פינה בלב בשבילה..
אולי רק אני שמתי לב אבל בפרקים הראשונים נראה שהוא היה דלוק על מי רה, אבל זה כנראה רק סימפטיה והזדהות עימה.
תודה! אני בהחלט נהנית! אני לא רוצה להבטיח לעשות סיקור עליה כי כבר הבטחתי שאעשה סיכום משלי על דונג יי ולא עשיתי מפאת חוסר זמן..אבל מקווה לעשות מתישהוא..
בתגובה ל: זה לא כזה ספוילר אבל מאת: lady fanni היא כנראה לא הייתה ככה פעם או לפחות, לא כל כך גרועה...
אני לא הרגשתי האמת שהוא דלוק על מי-רה, יותר כמו אח גדול כזה. דווקא בינו לבין ג'ון-גוק היו ניצוצות, לפחות בדימיון של מי-רה וגם ג'ון-גוק מפלרטט איתו לפעמים בצחוק, אגב, ככל שהפרקים מתקדמים והדמות של ג'ון-גוק משתחררת רואים כמה מעולה צ'ה סיונג וון כשחקן קומי, הבנתי שהוא שיחק בלא מעט קומדיות.
בתגובה ל: כן, זה כבר ברור שהוא אוהב את אישתו מאת: asole גם בצפיה הראשונה וגם עכשיו. אבל יותר בקטע של כמה היא שונה מאישתו. אפילו היו קטעים שהיא דאגה לו לאוכל כשנשאר לעבוד עד מאוחר, היא מכבדת אותו ואת דעותיו. מקשיבה לו, מעריכה אותו. תמיד כשיש בעיות בבית, יש נטיה להסתכל על אחרים וההתנהגויות שאתה מחפש. לראות בהם.
אהבתי גם את הרפרנס לסאם סון...גם האיזכור של היון בין. וגם הקטע הזה עם האגרופים על הלחיים - מסאםסון
לא היה בדיוק את התמונה שרציתי.
היה גם קטע מצחיק בין ג'ו גוק למנהל לי, כשהמנהל לי נתן לו בוקס, כשפתאום צילצל הנייד שלו. והיה שיר (לא זוכרת של מי) וג'ו גוק אמר לו תענה מהר. הוא לא יכול לשיר הרבה הוא נהיה צרוד...או משו כזה. יש כל מיני קטעים כאלה...בכלל הסידרה מלאה בהומור ומתובלת בדרמה רומנטית.
ה"קטע" - הכי מצחיק שיש (טוב, יש עוד כמה...אבל בהחלט בטופ פייב)
יש הרבה דיבורים ואיזכורים של מין. בין אם מפורשות ובין עקיפות. כל ענייין חדרי המלון של ג'ו גוק. בכלל די מתקדמת הסידרה הזאת הדיבור על חוטיני, חזה,או סתם על "לעבור את הלילה ביחד".
פעם ראשונה שהגברים יותר מכוסים מהאישה
כמו שהבנת בסוף - השיפוצניק הוא בעלה של בו מיל. חברתה הטובה של מי רה. ויש להם שלושה ילדים.
דרך אגב, בזמנו חשבתי שזאת שיצאה לדייט עם החבר לשעבר של מי רה, זאת המזכירה שחלקה איתה את משרד ראש העיר והעבידה אותה כל הזמן. אבל לא בדקתי את זה...
שמת לב, לחליפות ההורסות של ג'ו גוק. כל יום חליפה חדשה. שבה הוא נראה מליון דולר.
כמו שאת שמה לב, התלהבתי, ולקחתי את הרעיון שלך לקחת תמונות מדרימבינס, ופה יש את התמונות של הכרזה מההפגנה. גם אני ישר זיהיתי את ג'ון פיו
ולסיום, היו לי מחשבות שאולי אני עושה טעות שאני רואה סדרה שכל כך אהבתי שוב. שאולי כל הערך הראשוני יעבור לי ואתבדה. אבל, אני שמחה לבשר שהקסם עדיין קיים. ואני לא מפסיקה לחייך. (עד שיהיו הסצנות קשות ואני אבכה).
אני מחכה שתכתבי כבר, על הטיול. ועל הקטע שהיה בעבר בין המנהל לי לבין ג'ו גוק.מעניין אותי מה את חושבת על ארוסתו? אני אהבתי את המשפט של אמא שלו, שאמרה לה -משו כמו -אתם שניכם אותו דבר מאד קרירים ולא אמיתיים (כנים) אבל בנימוס. היא יכולה להגיד את הדברים הכי מגעילים לבנאדם שמולה ולכסות את זה בנימוס מצועצע.
עוד משפט שאהבתי. ממש בהתחלה ג'ו גוק אומר לשין מי רה.(גם פה אני מזכירה את הכוונה ולא מילה במילה) כשהיא שואלת אותו מה יכול לקרות הלאה? תדמייני! והיא ממלמלת לדמיין? אני יכולה להגיע רחוק עם הדמיון.
בתגובה ל: דווקא גם לי עברו מחשבות כאלה מאת: shrekit144 אני חושבת שיש הרבה קריצות לתרבות הפופולרית, גם בדרמבינס הזכירו כל מיני דברים, משהו שחשבתי עליו למשל - ג'ו-גוק פחד מרוחות רפאים בטיול ומי-רה הפחידה אותו עם רוח רפאים של אישה עם שיער ארוך, וצ'ה סיונג וון שיחק בסרט מאוד מצליח על גבר שקונה בית ונאלץ להתמודד עם רוח של אישה שרודפת אותו. אבל לא ראיתי את הסרט אז אני לא יודעת אם זו באמת הייתה קריצה מכוונת או לא.
גם לשמות יש משמעויות שאני לא יודעת אותן, מי-רה נשמע כמו עתיד, גו גו הא, למדתי מהפרק האחרון, נשמע כמו בדידות ואילו ע"פ דרמבינס משמעות השם של אימו של ג'ו-גוק הוא שתיקה. מעניין אם גם לשם של גו-גוק יש משמעות ואם כן, מהי.
אני לא חושבת שהמזכירה השניה יצאה לדייט עם "היון בין", לבחורה שיצאה איתו היו שיני שפן.
ג'ו-גוק מתלבש נהדר, לא פלא שצ'ה סיונג וון היה דוגמן בעברו, הוא נושא עליו את הבגדים בכזאת אלגנטיות נונשלנטית...
יש המון קטעים מצחיקים בסדרה, ההומור של מי-רה הוא יותר פיזי, ההומור של ג'ו-גוק הוא יותר מילולי, למרות שבפרקים בהם הוא הרשה לעצמו להיות שטותניק (פרקי השכנוע) הוא גם היה יותר פיזי.
והקט בסרטון שצירפת אכן היה הורס, ואת זוכרת איך הוא נגמר?
בתגובה ל: סיטי הול 1-5 מאת: asole
שני הפרקים הבאים עומדים בסימן השכנוע, ג'ון היוק משלים את חלק ב' של המהלך שלו ומשכנע את מי-רה לרוץ לעיריה, אבל הוא לא היחיד.
להצלחה יש טעם חמצמץ. ג'ו-גוק מזמין את מי-רה לטיול לחגוג את ניצחונה. "זה לא הניצחון שלי אלא שלך" היא עונה לו, "אז בואי לחגוג איתי את נצחוני, אם כך", הוא לא מתבלבל. היא הולכת לעיריה לאסוף את הכסף שלה (ג'ו-גוק דאג לכך) וזוכה להשפלה מידי אנשי העיריה, אין זיקוקים, אין מטח כבוד.
אבל יש טיול אופניים עם ג'ו-גוק, שלוקח את מירה בתואנת שווא (שחברה לשעבר העביר לה כסף והוא בחשבונו, היא כמובן להוטה להשתכנע, קשה להאשים אותה...) והם עושים חיים ומשתטים... לא ראינו עד כה את הצד המשוחרר והשטוניקי הזה אצל ג'ו-גוק. הוא מבשל בשבילה, דואג לה, אפילו מנקה לה את הידיים...
מה בחורה אמורה לחשוב? אלא שבלילה ג'ו-גוק ומי-רה משוחחים והיא מגלה שהחברה שלו היא למעשה ארוסתו. ג'ו-גוק מסביר לה קצת את הפסיכולוגיה של הגבר:
מי-רה מבינה שהוא לא יהיה שלה, לא כמו שהיא רוצה, והולכת לישון. שניהם ישנים באותו האוהל, אבל את מה שקרה שם נראה רק בפרק הבא, ככשניהם נזכרים באותו הלילה. מסתבר שג'ו-גוק עשה את עצמו ישן ומי-רה ליטפה את פניו, וזה מה שקרה:
אאוץ'.
מי-רה נרתעת ומסתובבת וג'ו-גוק מתנדב לישון בחוץ. כשהם חוזרים מהטיול הוא מנסה לשכנע אותה לרוץ לראשות העיר בבחירות. היא שואלת אותו אם כל עיניין הטיול נועד כדי לשכנע אותה, הוא עונה שכל עיניין השכנוע היה כדי לצאת איתה לטיול. אני חושדת ששתי התשובות נכונות.
מי-רה עדיין לא משתכנעת, היא הולכת לחפש עבודה, אבל ג'ו-גוק לא מניח לה, הוא ממשיך לנסות לשכנע אותה לרוץ לעיריה. במקביל, חברי המפלגות מנסים לשכנע אותו לשווא לרוץ מטעמם, יש לו תוכנית אחרת.
ג'ו-גוק מתחבר לצד הנשי שלו.
הוא לא היחיד. החברים שלה חושבים שהיא צריכה לרוץ לעיריה ואפילו מארגנים לה קמפיין מטעם עצמם, בו היא מופיעה בפוסטרים כוונדר-וומן, למורת רוחה של מי-רה. הקוריאנים ממש אוהבים את וונדר-וומן, הא? גם ג'אנדי מ-BOF כונתה ככה... חברת המועצה מין ושאר חברי מפלגת הניצחון רואים את הפוסטרים וגם הם לא מבסוטים. הם מחליטים לגייס את מי-רה לשורותיהם כ"מעודדת" ומעין קמע לבחירות, זו'-האווה מתנדבת בשחצנותה לשכנע את מי-רה אבל משיגה תוצאות הפוכות, מי-רה כל כך מתעצבנת מהיהירות המרוצה מעצמה של זו'-האווה שבאה למי-רה כאילו היא מעניקה לה חסד שרק כדי לעצבן אותה אומרת לה שהיא באמת תרוץ לבחירות, כדי שהיא תהיה מישהי שזו'-האווה לעולם לא תוכל יותר להשפיל.
למרות שאחר כך מי-רה תטען שעשתה זאת כדי לעצבן את זו'-האווה, הזרע הראשון נטמן, היא כבר הגתה את המילים האלו על שפתיה, זה כבר נשמע פחות מופרך. בו-מי נכנסת לעבי הקורה, היא לוקחת את הכסף שמי-רה מציעה לה אך מוסיפה עליו עוד 5 מיליון וון ורושמת את מי-רה כמועמדת לבחירות. מסתבר שג'ו-גוק היה מאחורי המהלך הזה, אבל שוב קורה משהו מעניין: ג'ו-גוק משכנע אנשים לעשות משהו שהם לא מעוניינים בו, שהם מבינים יפה שהוא לתועלתו וקידומו, אבל הם עושים זאת, ותוך כדי שהם עושים זאת הם מאמינים בצעד הזה ומאמצים אותו כהחלטה שלהם. אותו הדבר קרה גם למי-רה וראינו אותו עובד ככה על כל מיני פוליטיקאים. כמו שהוא אמר למי-רה בפרקים הראשונים כשהיא תהתה למה הוא לא מנסה להשפיע עליה שלא לספר את מה ששמעה בשיחה בינו לבין המושל לראש העיר - הוא מעוניין שאויביו ידעו מה הוא מתכנן כדי שיכינו תוכנית נגד ולו בינתיים יש תוכנית נוספת מתחת לשרוול. בו-מי מאמינה שמי-רה צריכה להיות ראש העיריה ואפילו מחזירה לג'ו-גוק את הכסף שנתן לה עבור כך (חמשת המיליון הנוספים). במקביל לניסיונות השכנוע של מי-רה, ג'ו-גוק מכין את דרכו שלו לקראת הבחירות לקונגרס. מעניין שסו-אין עדיין איתו, הוא לא מפטר אותו למרות הבגידה, למרות שהוא יודע שהוא מעביר דיווח אודותיו לביבי ויותר מאוחר הוא יחשוד גם שהוא מעביר דיווח לארוסתו. מדוע? האם זה בגלל שהוא רוצה לשמור על קשר עם ביבי דרכו? הוא רוצה שהוא יעקוב אחריו? (זה די מתאים לג'ו-גוק, הוא אוהב לפעול בגלוי אבל בעצם אף אחד לא מבין מה קורה לו בפנים, הפתיחות שלו היא עוד מסכה). אם ג'ו-גוק מעוניין "לשמור את האוייבים שלו קרוב אליו", כפי שחברת המועצה מין התכוונה לעשות עם מי-רה, למה הוא עדיין מתייחס אליו כאויב? אני מרגישה שסו-אין הוא גם הקשר שלו לביבי אבל לא רק, כאילו הוא לא ויתר עליו עדיין. נצטרך לחכות ולראות.
קודם לכן, הייתה פגישה מעניינת בין ג'ו-גוק והמנהל לשעבר לי, בה גילנו מה קרה בלילה המסתורי ההוא. ג'ו-גוק פוגש את לי במגרש הכדורסל והם משחקים באוירה חברית. ג'ו-גוק של הפרק הזה ואילך הוא טיפוס הרבה יותר משוחרר מסגן ראש העיר, כאילו עם התואר הוא השיל מעל הרבה מהרצינות והקרירות שלו. אחרי המשחק הוא משוחח עם לי שמספר לו על מאורעות הלילה שהוא שכח. מסתבר שג'ו-גוק השיכור שפך באוזני לי את מררתו על כך שהוגלה לפריפרייה (בפעם הראשונה) ושהוא לא מקבל הערכה על מאמציו מאותו האיש הוא כל כך חפץ בתשומת ליבו והערכתו, אנחנו יודעים שזה ביבי, כמובן.
בדימיון של מי-רה זה נראה יותר טוב. איפה חלוקי האמבטיה בחורים?
לאחר המהלך של בו-מי ג'ו-גוק שוב תוקף ומנסה לשכנע, הוא אומר למי-רה שתקבל בחזרה את עשרת מיליון הוון אם תזכה בחמש עשרה אלף קולות, ככה בשיטת הסלמי הוא לאט לאט משכנע אותה. הוא מגיע לשוק עם אימו ועם בנו הקטן והחמוד ראנג והילד שואל את אביו מה מי-רה בעצם בשבילו, ג'ו-גוק משיב: עמיתה [לעבודה]. אימו של ג'ו-גוק מתעלמת ממנה לגמרי בשלב זה. מצד אחד הוא מגיע עם המשפחה לפגוש אותה, מצד שני הוא מציג אותה כעמיתה, ג'ו-גוק אלוף המסרים הסותרים.
מתוקי!
אבל אצל מי-רה הבשילה ההחלטה, היא רצה אחרי ג'ו-גוק ועוצרת את מכוניתו. לא יודעת מה קרה עם האמא והילד, אבל הם התחפפו וג'ו-גוק ומי-רה משוחחים ליד הים. היא שואלת אותו אם הוא חושב שהיא יכולה לזכות או לפחות לקבל 15% והוא אומר לה שהוא מאמין בה. הוא אומר לה שהיא עדיין אפילו לא יודעת מה הוא רוצה ממנה. "מה שכל הבחורים רוצים" היא עונה, אבל זו לא ההצגה הרגילה שלה, היא ממשיכה "שאתחפף. בואי נהיה ידידים, אני לא ראוי לך וכו'". מי הנבלים האלו", תוהה ג'ו-גוק ומי-רה עונה לו שהנבל הגדול מכולם הציג אותה כעמיתה, בכך היא מבהירה לג'ו-גוק שהיא מבינה שהיא לא אופציה רומנטית מבחינתו. היא מבקשת ממנה שיפסיק להשלות אותה, אבל הוא לא מסוגל שלא להיות אמביוולנטי כלפיה.
בסופו של דבר גם המנהל לשעבר לי משתכנע כשהוא מבין שמי-רה רוצה ברצינות להיות ראש העיר ולא עושה זאת רק כדי להחזיר לעצמה את הכסף. כמו במקרה הקודם, של הפרס, הוא תמיד תמך במאבק של מי-רה כל עוד היא הייתה רצינית ומחוייבת. הבעיה שלו היא עם האינטרסים של ג'ו-גוק.
הקמפיין.
אז יש למי-רה שני גברים שונים בתכלית במטה שלה, מכיוון שהם אינם מסוגלים להסכים בסופו של דבר מי-רה היא זו שמחליטה.
קרב התרנגולים במסעדת העופות
יש כמה תהליכים שחוזרים על עצמם, בגלל שלי וג'ו-גוק מושכים כל אחד לכיוון אחר, מי-רה היא זו שמתווה איך יראה הקמפיין שלה ובזכות זה הוא גם נוחל הצלחה. רואים את זה בעיקר בבחירת הפוסטר, לא הילרי קלינטון כפי שג'ו-גוק רוצה, לא דודה בהאנוק מסורתי כמו שלי רוצה אלא תמונה שבו-מי צילמה בעת תחרות הבנדנגי, עם כתר הוונדר-וומן מעל לכובע הקש. זה לא שמי-רה באמת וונדר-וומן שיכולה הכל לבד לבד, שני הגברים עוזרים המון, בעיקר ג'ו-גוק, אבל מי-רה בשורה התחתונה עושה זו בדרכה, לא בדרכם. הדרך של לי היא שמרנית, ישרה אך מיושנת, הוא לא יוצא מגבולות הקופסא ולא דורך על הקווים, ג'ו-גוק פועל כפוליטקאי החלקלק שהינו. למרות שמי-רה אמורה לראות בג'ו-גוק הסוואנגלי שלה הוא בסופו של דבר יותר הקואצ'ר הרגשי שלה, זה שמעודד אותה שלא תוותר כשהקשיים נערמים מולה. הוא לא מפסיק להיות מה שהוא, כשז'ו-האווה מפיצה על מי-רה שהיא לא סיימה אפילו את גן החובה (נכון, לא היה לאימה כסף לכך) ושהיא מבלה את לילותיה עם גברים בבית מלון (טכנית גם נכון) ועוד כל מיני תיבלונים עסיסיים שפוגעים בשמה הטוב של מי-רה ושגם שאר המתמודדים קופצים עליהם כמוצאי שלל רב ככל שהפופולריות של מי-רה מתחזקת, ג'ו-גוק הולך לאחד המתמודדים החזקים של מי-רה, הפרופסור מטעם מפלגת הטיהור, מאיים עליו שיחשוף שערוריה מעברו אם לא יצא מהמרוץ ויתמוך במי-רה, וזה מה שקורה. מי-רה לא יודעת כמובן שג'ו-גוק משך בחוטים.
פוסטר הבחירות של מי-רה
אחת הבעיות המרכזיות זה התקציב. בשביל קמפיין צריך הרבה כסף, גם אם מנהלים אותו בהגינות, לא כז'ו-האווה שהצליחה לשכנע את אביה התעשיין העשיר לרוץ לבחירות כנציג מפלגת הניצחון ואין לה בעיה לשחד על ימין ועל שמאל, לשלוח ביריונים להתקיף את מי-רה או לשלוח מצביעים פוטנציאלים של מפלגות אחרות לטיול חינם ביום הבחירות. קמפיין צריך כסף ולמי-רה אין, ג'ו-גוק מזמין אותה לחדרו האהוב במלון כדי להפגיש אותה עם משקיע אפשרי:
כמו ז'ו-האווה, גו-הא פונה למי-רה בהתנשאות. האינטרס של גו-הא מאוד ברור, של ג'ו-גוק לעומת זאת... הוא נראה משועשע לפרקים. גו-הא מפתיעה את מי-רה בצ'ק פתוח ומזמינה אותה לרשום את הסכום שהיא רוצה. (אגב, בזכות הסיכומים של דרמבינס הבנתי בכמה כסף בעצם מדובר, אז שוב תודה דנה!). מי-רה רושמת 100 מיליון וון, שלה נראה סכום אגדי (משהו כמו 300 אלף שקל), אבל גו-הא לא מתרשמת, מי-רה הופכת את ה-1 ל-4 (מיליון ומאתיים אלף שקל) אבל גו-הא אפילו לא ממצמצת ומחייכת את החיוך המתנשא שלה. ואז מי-רה מוחקת ארבעה אפסים והופכת את הצ'ק ל-400 וון בלבד (115 ש"ח)! החיוך שעל פניה של גו-הא נמחק. נוק אאוט למי-רה, גם ג'ו-גוק מופתע. כשהיא מספרת זאת לחבריה יותר מאוחר, אומרת מי-רה כי לעשירים יותר קשה לתת סכומים קטנים מאשר גדולים. גו-הא ניסתה לקנות את מי-רה לשווא. אם היה לה יותר שכל או פחות אגו היא הייתה מנסה להתחבר איתה, אבל גו-הא לא רואה בכך בכלל אפשרות. היא כן מבהירה לג'ו-גוק שהיא יודעת עם מי יצא לטיול הקטן שלו.
עדיין צריך כסף. סכום נכבד מלווה למי-רה ג'ו-גוק בעצמו, אך תמורתו היא צריכה לחתום לו על מסמך שנותן לו בעלות על גופה, זה לא שיש לך משהו אחר בעולם למשכן, הוא אומר לה (היא ניסתה לשכנע את אימה למשכן את הבית אבל זו הרביצה לה). כשמי-רה לא מצליחה להשיג כסף מתומכים אחרים היא מחליטה להפוך את הגלגל, במקום שהיא תתן כסף לבוחרים הם יתנו לה, זה נשמע כמו עוד אחת היציאות השטותיות שלה אבל זה רציני, בעלי עסקים נותנים למי-רה מזון, חולצות מודפסות, רכב לקמפיין וכו' בחינם, כשהם סומכים על הבטחתה שיקבלו את הכסף חזרה ממימון הבחירות (כמו אצלנו, מקבלים החזר על הוצאות הבחירות עד רמה מסויימת אם עוברים אחוז חסימה מסויים). חברי המטה של מי-רה גם מתנדבים לעבודה ציבורית ובכך מושכים תשומת לב חיובית, מהמועמדת התימהונית מי-רה הופכת לאיום של ממש.
אבל מי-רה עדיין לא ממש מבינה בנושאים המונציפליים. ג'ו-גוק כותב לה נאום עם הרבה הבטחות, אבל היא לא מסוגלת לשאת אותו, היא מתווכחת על כך עם ג'ו-גוק, היא לא רוצה להבטיח הבטחות סרק ועוד על דברים שהיא לא מבינה בהם דבר וחצי דבר, ג'ו-גוק מנסה לשכנע אותה שכך עושים כולם, אבל מי-רה לא כמו כולם. היא נכנעת בהתחלה, אפילו מנסה ללמוד את הנאום בע"פ כשהיא הולכת לבדה לים אבל נשברת בבכי כשהיא מתנצלת לפני הבוחרים שלה. ברקע, כרגיל וללא ידיעתה, צופה בה ג'ו-גוק.
אבל לבסוף מי-רה מדברת עם ההמונים בשפתה שלה. זה עובד אבל ג'ו-גוק כועס שהיא עושה ההפך ממה שהורה לה ושהרסה הכל ומי-רה מפטרת אותו. היא אומרת לו שהמטרה לו חשובה מהאמצעים, ההפך מהאידאולוגיה שלו, הוא עונה לה "אני שונא אנשים שמשתמשים בליבם בפוליטיקה, מה הלב יעשה בשבילך? אנשים רוצים מוח, כסף וכוח, אם אין לך, תשיגי ממי שיש לו". ג'ו-גוק עוזב בזעם, אבל מי-רה הולכת אליו אח"כ להתנצל. היא מוצאת אותו במרוץ הסוסים.
כל השיחות שמי-רה וג'ו-גוק מנהלים במהלך הקמפיין יחזרו אחר כך בצורה שונה, כשראיתי את השיחה לראשונה לא ייחסתי לה חשיבות, היא מבקשת שיעזור לה להפסיד בכבוד, הוא כועס ואומר שהוא לא רוצה לעזור למתמודדת שהחליטה להפסיד ושואל אותה איפה האומץ שהיה לה שהופיעה מולו בבגד ים או שזרקו עליה ביצים, נוזף בה שהיא חושבת רק על השנתיים של הקנדציה ולא חושבת בגדול, על עשר השנים הבאות (חצי הקנדנציה ועוד שתי קנדנציות נוספות). למרות שמי-רה לא מוכנה בשלב זה לחשוב על יותר משנתיים ואילו ג'ו-גוק מתחפר בעמדתו שהמטרה מקדשת את האמצעים היא מגלה שהוא הימר על סוס מס' 5 לניצחון (המספר שלה), הם לא מסכימים אבל צועדים יחדיו.
בעימות מול אביה של ז'ו-האווה ממפלגת הניצחון והמועמד העצמאי פארק מי-רה מנצחת שוק על ירך, בדרכה שלה, גם ג'ו-גוק מבסוט ממנה. הסקרים נוטים יותר ויותר לטובתה... יום הבחירות. המירוץ הוא בין מפלגת הניצחון למי-רה, בהתחלה הסקרים חוזים ניצחון לאביה של ז'ו-האווה אבל אז... מי-רה זוכה! אביה של ז'ו-האווה מקבל את התבוסה באצילות, הוא במילא רצה זאת רק בגלל ביתו. מי-רה בשוק. המטה שלה ריק מעיתונאים, כולם במפלגת הניצחון אבל הניצחון אצל מי-רה.
לפני ההשבעה ג'ו-גוק לוקח את מי-רה לסיבוב בספינה שלו. היא רוצה לשחזר את סצינת הטיטניק, אבל ג'ו-גוק לא בקטע.
לא הכל רק צחוקים. ג'ו-גוק מספר למי-רה על כוונותיו לרוץ לקונגרס ובסופו של דבר להיות הנשיא. הוא מזהיר אותה שבשביל כך יאלץ לרמוס גם את הקרובים לו וממליץ לה להגן על עצמה ועל האינטרסים של תושבי העיר שלה מפניו. אבל כבחור האמביוולנטי שהוא, הוא נותן לה סיכה בצורת דג, כמו סיכת השיער שלה שמצא כשעקב אחריה בזמן התחרות.
למחרת, ההשבעה של מי-רה לכהונת ראשות העיריה.
האמת? כשראיתי את פרקי הקמפיין פחות אהבתי אותם מפרקי התחרות או מהפרקים שיבואו אחר כך, אבל בראיה לאחור רואים כמה כל נדבך בהם חשוב ובונה את כל מה שיתרחש אחר כך.
בתגובה ל: סיטי הול 8-11 מאת: asole זה יהיה שירות חשוב לציבור - כי ככה הם כמעט נבלעים בשרשור הענק הזה. עברתי עליו קודם וההודעה המושקעת שלך חמקה מעיניי, ורק בזכות "המבזקים שלי" הגעתי אליה.
ושוב, כשאני עוברת על הסיכומים שלך - זה מדגיש לי שאני בקושי זוכרת משהו מהסדרה (רק בקווים ממש כלליים). משום מה דווקא אחת הסצנות שזכורות לי קשורה לנעליים, ולא נראה לי שהיא הייתה מהותית במיוחד... מתארת לעצמי שתסיימי את הסדרה עוד היום (אם עדיין לא סיימת ).
תוקן על ידי iDana 22/10/2010 10:8
בתגובה ל: תדגישי את הסיכומים שלך! מאת: iDana היו שתי סצינות עם נעליים שאני זוכרת מהפרק האחרון שראיתי (16 נדמה לי?), באחת מהן מי-רה כיבסה נעלים וג'ו-גוק עזר לה, בשניה היא שכנעה אותו לקנות נעליים תואמות בקניון, כדי שכולם (ברחוב בסיאול, לא באינג'ו כמובן) יראו שהם זוג, סצינה חמודה מאוד.
מעניין אותי לקרוא את הסיכום שלך מפעם על הסדרה, אבל אני מתאפקת כי אולי יש בו קטעים מספליירים... אז אני מחכה בסבלנות לסיומה.
בתגובה ל: צודקת... הדגשתי מאת: asole התכוונתי לסצנה עם הנעליים התואמות זה אולי הזכיר לי קצת את הדברים שסאם סון תמיד חלמה לעשות עם החבר שיהיה לה...
אני יכולה לתת לך קישור למיני סיכום שלי (שמנסה להסביר למה לא התחברתי לסדרה), אבל אני לא בטוחה שהוא אפילו שווה קריאה לא חושבת שהוא מספיילר, אבל אולי כדאי לך לחכות כי שאר השרשור כולל ספויילרים (כולל הסיקור של לינה) ואת עלולה להיתקל במשהו בטעות.
בתגובה ל: יפה מאת: iDana הקטע של הפוליטיקה מרתק אותי ואני כל כך נהנית ממנה שאני לפעמים עוצרת וחוזרת אחורה כדי לשמוע שוב איזה משפט או סצינה.
אבל אני בהחלט מזדהה עם מה שכתבת על הזוג הראשי, אם לא מתחברים לזוג הראשי קשה יותר לסחוב את השאר.
למי-רה בהתחלה יש באמת שטיקים בהתחלה, אבל הם מתקלפים ממנה ככל שהסדרה מתפתחת, לפעמים היא עדיין משתטה בילדותיות אבל זה אחרת, מבינים שזו הייתה פשוט דרך ההגנה שלה על עצמה,היא הפכה את עצמה לקוריוז כסוג של מגננה וככל שהיא מתחזקת היא גם נהית אמיתית יותר בתגובות שלה ובבד בבד סגנון הלבוש שלה משתנה.
גו-גוק בעיני דמות פשוט מרתקת, הוא כל כך חלקלק ואניגמטי שקשה להבין אין הראש שלו עובד ומה הוא בעצם רוצה, אבל עם ההתאהבות שלו במי-רה הוא עובר תהליך מאוד מעניין שבו הוא מגלה את עצמו מחדש. וחוץ מזה, הוא דמות די נדירה בעולם הדרמות הקוריאניות כפי שחוויתי אותן עד כה, הוא לא בחור צעיר, הוא לא הג'נטלמן המושלם, הוא גבר-גבר, זאביק השועל, מזכיר את הגברים מסרטי הסקרובול האמריקאים משנות השלושים והארבעים, מין קלרק גייבל כזה. בעצם, יש משהו מקומדית הסקרובול בכל הסדרה.
בתגובה ל: מעניין כמה חווית הצפיה יכולה להיות הפוכה מאת: asole עכשיו אני נזכרת בפדיחה מבישה שקרתה לי עם אחד הפרקים (לא זוכרת בדיוק איזה, אבל זה היה בחצי השני של הסדרה). אני זוכרת שאיכשהו חיבור החלקים של הפרק התפקשש, וראיתי לפי הזמנים שיש לי רק 3/4 פרק. חשבתי לעצמי "לא נורא, אני אראה את 45 הדקות הראשונות של הפרק, ואת רבע השעה האחרונה אראה באחד מאתרי האונליין". וכך עשיתי. אלא מה? פתאום בסוף ה-45 דקות אני רואה את כתוביות הסיום... מסתבר שהתוכנה חיברה את החלקים 1,2 ו-4 של הפרק, ואני בכלל לא שמתי לב שהחלק השלישי של הפרק היה חסר ללמדך כמה הייתי מרוכזת בזמן הצפייה (אח"כ השלמתי את החסר, אבל לא שזה שינה הרבה מבחינתי).
בתגובה ל: מעניין כמה חווית הצפיה יכולה להיות הפוכה מאת: asole האמת שבצפיה שניה, עשיתי השוואה/חיבור בין הדמות של ג'ו גוק לדמות של הונגי. יש משהו כובש בגבר החכם, יהיר, מתוחכם, אינטיליגנטי, כאריזמטי (או כמו שמי רה אומרת נואם בסקסיות). השחצנות שלהם שמתבטאת בזה שהם הכי טובים במה שהם עושים, משחקים עם אנשים כמו בשמחק שחמט שהם בעצם שולטים על כל המהלכים. כל המיסתורין הזה, (כמו שאמרת - חלקלק ואניגמטי - זה בדיוק הגדרה של הונגי). הם שניהם מאד טוטאליים הכל או כלום!! אם הם מצליחים הם ייקחו את כל התהילה ואם הם נכשלים הכל יפול על כתפם.
הונגי -
ג'ו גוק -
בתגובה ל: זאביק השועל... מאת: shrekit144 ומאוד מסכימה איתה בכל הסעיפים, אהבתי מה שכתבת על הטוטאליות, לא שמתי לב לכך קודם. טוב, לא סתם חיבבתי מאוד את שני הגברים האלו... שניהם גם אנשים שעוברים תהליך בסדרה, הם נמצאים בפרשת דרכים שבה הם יכולים ללכת לצד האור או צד החושך ושניהם בחרו בצד האור, אבל זה לא מובן מאליו. ושניהם פלרטטנים, גם עם גברים. להונגי היה את הקטע הזה עם דסו, ("אתה יותר מידי שמח לראות אותי...") ולג'ו-גוק עם המנהל לי (כל כך הרבה פעמים שאני כבר לא זוכרת אותן... רק את המשפט שהוא אמר עליו בהתחלה לסו-אין, שהוא מתנהג כלפיו כמו בחורה זנוחה אחרי סטוץ ותיכף הוא ירצה שהוא יקנה לו תיק מעצבים כפיצוי).
בתגובה ל: אהבתי מאוד את ההשוואה מאת: asole אני סיימתי את הסידרה ביום שישי. נהניתי מכל רגע!! (ותסלח לי דנה..חח) מחכה לסיכומים שלך...
בתגובה ל: צודקת. שני פלרטטנים... מאת: shrekit144 (אפשר מבחינתי להוסיף עןד 10 פרקים כמו האחרון) ויש לי הרבה מה לכתוב, אבל אני הייתי (ועדיין) מאוד עמוסה לאחרונה וזה לוקח לי הרבה זמן... אז בקרוב!
בתגובה ל: גם אני סיימתי... לצערי הרב מאת: asole ועכשיו נחכה לסיכום..
גם את התרגשת כמוני בפרקים האחרונים? היה לי קשה להיפרד מהסדרה..
בתגובה ל: שמחה לקרוא שנהניתן מאת: lady fanni האמת, לא זוכרת כאלו קשיי גמילה מאז "סאם סון", פשוט רציתי שזה ימשך עוד ועוד, בלי דרמות אפילו, רק דברים נחמדים ואני אמשיך לצפות בהם עם חיוך דבילי על השפתיים. בעצם הייתה דרמה אחת שהייתה חסרה לי - רומן בין בו-מי לסו-אין... היתה להם סצינה שחשבתי בעקבותיה שזה היה יכול להיות זיווג נהדר! מה גם שרמזו שיש לבו-מי בעיות עם הבעל... טוב, נאלץ להשלים בדימיון!
בתגובה ל: ממש קשיי גמילה! מאת: asole שיהיה המשך בספיישל או אפילו בעונה שניה. אני בטוח אצפה!! רק לדמיין את ג'ו גוק כנשיא ואת מי רה משגעת אותו ברקע עם השטויות שלה. אשת הנשיא שנוסעת על אופניים וכמובן לא עוזבת את אינג'ו. את היחסים בינה לבין ראנג. לפי התסריט שלי יש רומן מחודש שלא מוצה בעבר בין אמא של ג'ו גוק לראש המנהלה. (החבר הטוב לשעבר של אביו). כמה ילדים יש להם? בכלל בסידרה הזאת. עניינו אותי כל הפרטים הכי קטנים. היומיומיים. כמו שג'ו גוק שאל את ראש העיר מי רה, באחת הפעמים שכביכול הם היו בנפרד. מה היא אכלה ועם מי? פשוט עניין אותו לדעת מה עובר עליה במשך היום....געגועים...סאווודדי (פורטוגזית).
בתגובה ל: מצידי - מאת: shrekit144 גם אני אהבתי את הקטעים היומיומיים האלו שנשזרו בדרמה שהייתה מעולה ומותחת ומרתקת.
אהבתי גם את תחושת האחווה והידידות שהייתה שם, בין מי-רה לבו מי, למנהל לי, לחבריה מ"מקסיקו" ואחר כך בין כולם בזכות מי רה. את היחסים בין ג'ו גוק וסו אין וג'ו גוק והמנהל לי... ואפילו את היריבות בין מי רה לז'ו האווה, החברות שהפכו לאויבות. הפרק האחרון היה כזה מחמם לב ונפש, בדרך כלל בקוריאניות לא מפרגנים לנו כל כך בסוף!
אהבתי את הרעיון לרומן! (ב"טעם אישי" חשבתי שזה היה יכול להיות נחמד שאמא של ג'ין הו ואביה של קא אין היו מתאחדים... נראה לי שהם די מתאימים, הוא שתלטן והיא תלותית...)
בתגובה ל: סאודדי ביג טיים! מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: סאודדי ביג טיים! מאת: asole בנות, אני קוראת את מה שאתן כותבות ועולות לי דמעות של געגוע , מזדהה עם כל מילה שנכתבה כאן . "סיטי הול" rock's ,big time
בתגובה ל: העלתם לי דמעות של געגוע מאת: sisi40i ללא תוכן
בתגובה ל: זאביק השועל... מאת: shrekit144 אני רק רוצה לומר שלפחות בסיטי הול פירגנו לצופים את הנפילה לעולם הרגש של הדמות הצינית. בעוד שבמלך סאן זה היה נורא חסר לי לראות איך הונג היה מתנהג אם הוא היה פוגש במישהי שהוא היה מתאהב בה (במיוחד שאישתו שהתה במרחצאות זמן רב כל כך)
בתגובה ל: גם אני אהבתי את ההשוואה מאת: אורלי שהיתה מספיק רומנטיקה בינו לבין סאני. ובכלל הסידרה מבוססת על סיפור אמתי שקצת ליטשו וייפו לדרמה רומנטית/היסטורית.
לעומת זאת, עכשיו אני מוצאת קווי דמיון בין "סיטי הול" ו"הגן הסודי". למרות שב"גן הסודי" עם כמה שג'ו וון פרובלמטי ביחסי אנוש על גבול הפרעה נפשית. עדיין, הוא לא מתכחש לעובדה שרא אים מזיזה אצלו דברים. גם קצת קשה לו כי היא כל הזמן מופיעה לו בהזיות. ג'ו גוק נכנס לכל מערכת היחסים שלו עם מי רה רק בשביל לנצל אותה. ולג'ו גוק יש הרבה יותר תקשורת טובה מאשר למי רה המטורללת.
את רואה עכשיו את "סיטי הול"??? איזה כיף להיזכר!!
בתגובה ל: גם אני אהבתי את ההשוואה מאת: אורלי אבל זה לא ממש הגיוני וחוץ מזה, ליבו היה שייך לבנה...
בתגובה ל: סיטי הול 8-11 מאת: asole פשוט תענוג לקרוא אותם! הם משדרים את ההנאה שלך מהסדרה. אני גם מאוד נהניתי מהסדרה המקסימה הזאת! כל פעם שבסדרות הקוריאניות אומרים את המילה "מי-רה" (עתיד) אני לא יכולה שלא להיזכר הדמות המופלאה הזאת שגילמה קים סונה ב"סיטי הול"
בתגובה ל: אסול, הסיכומים שלך מדהימים! מאת: MyGirl מהסדרה הזו נתקעו לי בראש שתי מילים קוריאניות: קרוניקה (שמתורגמת לפעמים כ"לכן" ולפעמים כ"אז", זכרתי אותה בגלל המילה כרוניקה) ו"ביטסשאסו" שזה משוגע/ת ככל הנראה.
בתגובה ל: סיטי הול 1-5 מאת: asole מי-רה מושבעת לראש עיר, ג'ו-גוק צופה בה מהשורות האחרונות במבט מלא הערכה. בחוץ הוא משוחח-מפלרטט עם המנהל לי, כשז'ו-האווה המעוצבנת יוצאת לבעלה, היא מכנה אותו נחש ארסי, מניפולטור בגרוש ושאר מחמאות מלבבות. ג'ו-גוק המבודח מתקומם, טוען שהוא רואה את עצמו כאבא ארך רגליים וז'ו-האווה אומרת לו שהוא זרק את מי-רה לגיהנום. בצפיה ראשונה לא התייחסתי לכך, ברטרוספקטיבה, השיחה הזו, כמו כל השיחות ב"סיטי הול", בעלת משמעות.
גוקי רוצה תיק מעצבים
ב"אבא ארך רגליים" (כינוי שמתאים כמובן גם פיזית לג'ו-גוק ארך הרגליים) בחור צעיר ועשיר מממן את לימודיה של נערה יתומה מוכשרת, היא לא יודעת מיהו וכל מה שהוא מבקש בתמורה הוא שתעשה חייל בלימודיה ושתכתוב לו מידי פעם על התקדמותה, אנחנו למדים על הקורות אותה מתוך המכתבים שהיא מפנה ל"אבא ארך רגליים", הכינוי שהיא העניקה לו לאחר שראתה בחטף את צילו המתארך על הרחוב שהזכיר לה את העכביש המכונה בשם זה. מפה יש ספויילרים לספר, אז את הפסקה הזו אמשיך בלבן: לכאורה המיטיב האלמוני לא מתעניין בג'ודי, גיבורת הסיפור, למעשה הוא מלווה אותה בכל צעדיה בהסתר. ומה זה קשור לג'ו-גוק? ראשית כל כי יש לו מנהג לעקוב אחר מי-רה, אנחנו כל הזמן רואים אותו צופה בה כשהיא לא מודעת למבט שלו, הוא עוקב אחריה כל הזמן, תמיד מודע למעשיה. כמו העכביש, הוא טווה סביבה את קוריו אך האם כמו אבא ארך רגליים הוא ילכד במלכודת בעצמו? הרגשות שלו למי-רה עוד לא לגמרי ברורים בשלב הזה... סוף ספויילר.
והגיהנום? בחירתה של מי-רה לראשות העיר לא מבטיחה לה מנוחה על זרי הדפנה, למעשה, זו קפיצת מדרגה, כל מה שהיה עד כה יראה מעתה כמשחק ילדים.
מי-ה יוצאת מהטקס כדי לפגוש את ג'ו-גוק ומודה לו, לא על כך שעזר לה להבחר אלא על כך שלימד אותה שהיא יכולה לתת תקווה לאנשים. ג'ו-גוק נתן למי-רה משמעות לחיים. זו לא הייתה כוונתו מלכתחילה, אבל זו התוצאה, מי-רה היא לא אותה בחורה שחיה לה מיום יום, מפזרת את ימיה לרוח... הוא בעצמו אומר: "למרות שלא התכוונתי, לימדתי אחרים דברים חדשים". מי-רה מושיטה לו את ידה ללחיצה והם לוחצים ידיים, נראה לי שראיתי כאב במבטו. לא מהלחיצה של מי-רה, אני מקווה...
מנהל הלשכה של ראש העיר הקודם (פקיד השומה) ואנשיו הכינו לה חדר ראש העיר, בצבעי ורוד, הוא גם מינה עבורה מנהל לשכה ומזכירה, אבל מי-רה מתעקשת למנות את האנשים הקרובים לה ביותר בעצמה. במשרד, בעמדתה הישנה, היא מוצאת אלבום שבו היא כתבה מה עבר עליה בכל יום, כמו מין יומן. בין השאר, היא כותבת על כל מיני חשדות שלה לגבי העיניינים בעיריה וכל מיני אי סדירויות שהייתה עדה להם, אבל מי-רה של פעם נתנה לנהר לזרום לידה. כשהיא רואה את הדף מהיום שבו היא פגשה לראשונה את ג'ו-גוק היא מתמלאת נוסטלגיה...
בינתיים מי-רה מבודדת, לגמרי לבדה במשרדה. היא מגלה שכולם במשרד סגן העיריה (זה שהודח כשג'ו-גוק נהיה סגן העיר והוא זה שנקרא לחזור לאחר התפטרות ראש העיר גו וניהל את העיריה בזמן הבחירות). הם מתעלמים ממנה ולכן היא מפילה פצצה: היא תתנגד להזזת בית העיריה, מהלך שעבדו עליו במשך זמן רב וכנראה חשוב אישית, פוליטית או כלכלית להרבה מן המעורבים. כולם בשוק. כרגע לפחות נראה שמי-רה פשוט שלפה וירתה באפלה, בלי שיהיה לה משהו קונקרטי נגד המהלך שנועד לזעזע.
סערה בכוס תה
ג'ו-גוק מתחיל את המירוץ שלו לקונגרס. לאחר שדחה את הצעת מפלגת הניצחון הוא מתנער ממפלגת הטיהור. בפגישה עם כל מיני קודקודים מקומיים הוא מציג את כוונתו לרוץ כמועמד עצמאי לקונגרס, כמו מי-רה. הנאום התיאטרלי שלו מולם מעניין כי הוא למעשה הפוך לגמרי לעמדתו בויכוח עם מי-רה, אותו ויכוח שהחל בנאום שהיא לא הייתה מסוגלת לשאת והסתיים בפיטוריו. אז הוא היה נגד פוליטיקאים שפועלים מהלב, כעת הוא מציג את העמדה ההפוכה, זו לא הפעם היחידה שהוא מחקה את מי-רה ואפילו משתמש במילים שלה, זה חוזר כחוט השני לאורך כל הסדרה. כמובן שמי-רה מאמינה בכך באמונה שלמה ואילו ג'ו-גוק מהלטט במילותיה כבכדורים צבעוניים שנועדו לאחז עיניים.
הוא לא עוצר כאן, הוא אפילו הולך ל"מקסיקו" כדי לנכס לעצמו את חבריה של מי-רה כאנשי מטה. כדי לפתות אותם (כסף לא מספיק) הוא רומז להם על הרומן בינו לבין מי-רה, הם מוכנים לתמוך בו אם הוא ה"גיס" שלהם. הוא מתחיל לספר להם סיפורי לילה ולילה מתקתקים "כן, האישה הזו ואני נפלנו לתוך נהר האהבה..." לשאלה כיצד הוא היה מתאר את מי-רה הוא עונה "כמו בובה..." ואז קול מאחור שואל "כמו איזו בובה, שרק? קינג קונג? חייזר?"... מסתבר שמי-רה עומדת מאחוריו, והם החליפו מקומות לא רק בטקסט הבובה אלא גם בסיטואציה שמרפררת לסצינה שבה מי-רה מכרה שקרים לחבריה במקסיקו על יחסיה עם ג'ו-גוק והוא תפס אותה בשעת מעשה. בחוץ היא מבקשת מג'ו-גוק שיעורי אימון פוליטי ומספרת לו על מה שקרה בעיריה.
ולפתע... דמות מעברה של מי-רה נדחפת לעלילה, בחור שהיא הייתה מאוהבת בו בעבר, דוקטור טאק, בא לחפש אותה, כנראה שכעת שמי-רה ראש עיר הוא נזכר לפתע במעלותיה התרומיות. מתחת לאפו של ג'ו-גוק מתנהל לו דייט והוא לא מבסוט מהעיניין ומתחיל עם הבחור מלחמת אגו. כשהוא שומע שהבחור רופא הוא אומר שהוא הולך לרוץ לקונגרס, והנעבך מכניס לו מתחת לחגורה: "אז זה אומר שאתה מובטל כרגע?" ומוחק לג'ו-גוק את החיוך היהיר מהפרצוף, בצר לו, ג'ו-גוק המבולבל שולף את קלף הגובה.
ע"פ ג'ו-גוק האורך כן קובע
הוא מצליח לנפנף את הבחור ברמיזות על הקשר בינו לבין מי-רה ובאוטו מתעצבן על היחס של מי-רה לנעבך. פעם שניה שרואים שג'-גוק מקנא למי-רה, בפעם הראשונה זה היה כשסו-אין אמר שהיא חמודה, הפעם זה ברור הרבה יותר.
הוא לוקח אותה למצפה ממנו רואים את כל העיר ומבקש ממנה לומר מה היא רואה, בהתחלה היא מתמקדת בבית שלה ובבית של "האיש שהיא אוהבת", הצהרה ברורה יותר מזו אין, לא? אבל ג'ו-גוק שנראה מתרגש מדבריה מתחכם ושואל אם זה הבית של המנהל לי. היא ממשיכה לתאר את הבתים של האנשים שהיא מכירה, אבל ג'ו-גוק רוצה שהיא תחשוב בגדול, שתצייר ציור ענק של מה ביכולתה לעשות למען העיר, והיא עושה זאת: פה יהיה בית חולים, שם מרכז אקדמי כדי שצעירים לא יעזבו את העיר, שם מעון יום... הוא מחבק אותה מאחור וגורם לה לדפיקות לב מואצות, גם לי...
יום שני בעיריה. מי-רה ממנה את המנהל לי ובו-מי לאנשיה בלשכה (לפני כן המנהל לי סוחב את מי-רה למספרה החביבה עליו נגד רצונה, מקום בו אחראים לתלתלים האיומים שלו...), אבל שאר ראשי הלשכות באים למשרדה ועכשיו תורם לזרוק פצצה - ההתפטרות שלהם.
לפני שהיא מתמודדת עם האתגר הזה, מי-רה מחליטה למכור שתים ממכוניות השרד שמיועדות לראש העיר ולתרום את מעון ראש העיר המהודר למעון הילדים שהיא תומכת בו. שם היא פוגשת במפתיע את אימו החמוצה-מרירה של ג'ו-גוק, אישה שלא עושה הנחות לאף אחד, גם לא לראש העיר שמשתדלת לשאת חן בעיניה. באותה הזדמנות, אימו של ג'ו-גוק מספרת לה שראנג מאומץ ולא בנו הביולוגי של ג'ו-גוק.
חמוץ-מריר, בהחלט טעם נרכש.
גו-הא מגיעה לעיר, היא אומרת שביבי שלח אותה לבדוק עבורו אדמות באזור, הם הולכים לראות את האדמה עליה אמורה לקום העיריה החדשה אך הם שומעים אנשים שמדברים על כך שמי-רה ביטלה את התוכנית, גו-הא מעירה שזה יכול להיות מקום נפלא לבית שביבי רוצה לבנות, ג'ו-גוק מרגיש שמשהו מתרקם סביבו, סביב מי-רה, סביב אינג'ו...
לוקיישן, לוקשיין, לוקשיין
בפגישה הבאה עם מי-רה שנאלצת להתמודד עם המצב בעיריה בו היא ואנשיה מבודדים ונמנע מהם כל המידע הרלוונטי (שאת חלקו הם מצליחים להשיג בדרכים עקלקלות) הוא מלמד את מי-רה שיעור בלהיות אישה, הזכיר לי את הסצינות בין ג'ין הו וקא אין "טעם אישי"... ע"פ ג'ו-גוק, אישה צריכה ללמוד להיות מוערכת, לא לפרוט עצמה לפרוטות.
ג'ו-גוק, קואוצ'ר העצמה נשית, הנחות לחברות קופת חולים
כשהם יושבים על הספסל בפארק היא מספרת לו על התפטרות ראשי הלשכה והוא ממליץ לה למצוא את עקב אכילס שלהם.
והנה הוא:
מי-רה פונה לנשיהם של ראשי הלשכה שלא ששות להיות הנשים של ראשי הלשכה בעבר והמפוטרים בהווה. זה פועל יופי והנשים ממררות את חייהם של הבעלים. שלב ב': היא מזמנת את ראשי הלשכה ואומרת להם שהיא מקבלת את התפטרותם וכל סגניהם יקודמו לתפקידיהם. המומים, הם מנסים להמתיק את רוע הגזירה ואומרים למי-רה שהיא אורחת לרגע בתפקיד, רק למשך השנתיים הבאות אבל היא עונה שיש לה תוכניות לאינג'ו ושאחרי השנתיים יהיו עוד ארבע ועוד ארבע, בסך הכל עשר שנים. הסצינה הזו מרפררת לסצינה במרוץ הסוסים, בו ג'ו-גוק הורה למירה לחשוב בגדול, לא רק על הפסד מכובד או על כהונה של שנתיים אלא על כל הקופה.
במטה של ג'ו-גוק סו-אין תמה מדוע שכנע ג'ו-גוק את סו יו-האן, המושל, לרוץ מולו לבחירות לקונגרס בגלל שהוא איום רציני, ג'ו-גוק מסביר לו שהוא צריך להביס מועמד חזק כדי להתבסס. חברי המטה של ג'ו-גוק נכנסים ומפתיעים את סו-אין, אבל הוא כזה חמוד שאני חייבת לשים לפחות תמונה אחת שלו בפוסט:
לקונגרס מתמודדים שני המועמדים ממפלגת הניצחון והטיהור, הנובוריש פארק שכשל בבחירות לעירה מול מי-רה, הזקן בלבוש המסורתי שנפל טכנית (שכח להרשם בזמן או משהו כזה), איזו אישה אלמונית שמנסה לחקות את מי-רה ורצה כעצמאית ומועמד מספר 5 (כמו מי-רה בשעתה) - ג'ו-גוק.
בפגישה עם מי-רה בחדר המלון החביב עליו ג'ו-גוק מסביר לה שיש שני דרכים לעצור את התוכנית שאושרה להעתקת העיריה - או שהצעת התקציב לכך לא תעבור בישיבת המועצה (לא הגיוני כי כל חברי המועצה בעד) או שהיא תמצא טעות במסמכים (גם לא סביר כי עבדו על כך זמן רב). הוא גם מציע לה לא לחתום על הצעות חוק כסנקציה. בשלב זה הוא עוזר למי-רה נגד שיקול דעתו, הוא עדיין לא יודע מה ביבי מתכנן וחושש שאולי היוזמה התמימה של מי-רה תשרת את ביבי.
גו-הא מבקרת את ביבי, השניים נראים קרובים, לראשונה אנחנו רואים מישהו שמתנהל עם ביבי כשווה לו. היא מעדכנת את ביבי אודות ג'ו-גוק והקרקע שהוא מעוניין בה, היא לא יודעת עוד למה היא אמורה לשמש, מסתבר שאביה מאחורי היוזמה.
בעיריה בעלי האדמות שקיוו לעשות קופה מהמעבר מתקיפים את מי-רה באלימות. היא חושדת במנהלי הלשכה, אבל בעצם ז'ו-האווה היתה זו שדירבנה אותם. האירוע גורם לה רק להיות יותר תקיפה והיא מצווה שיביאו כל נייר שקשור למעבר למשרדה. לבדה, כל הלילה היא עוברת על המסמכים כדי למצוא פרצה ומתעלמת מהטלפון, בינתיים ג'ו-גוק מנסה להשיג אותה ונתקל שוב ושוב במענה הקולי, הוא משאיר לה הודעות בנוסח "איפה את? למה את לא עונה לטלפון? את מבלה עם החבר הרופא שלך?. לבסוף מי-רה מוצאת מה שחיפשה: על אחד המסמכים לא חתם ראש העיר העצלן והחמקן אלא מנהל הלשכה שלו, פקיד השומה, ולכן המסמך, שמאשר את ההחלטה הראשונית, מבוטל ואחריו כל שאר ההסכמות קורסות כמגדל קלפים.
מי-רה הולכת לחגוג לבדה ליד הנהר, היכן שבמהלך הקמפיין שלה הלכה לבכות בגלל הנאום שכתב לה ג'ו-גוק כי הרגישה שהיא בוגדת באנשים שמאמינים בה. כמו אז, ג'ו-גוק צופה בה, אך הפעם זה שונה מכל אותם הפעמים שארב לה בין הצללים, הפעם הוא נחשף לפניה. הוא מעוצבן כמחזר שלא הייתה זמינה כל הלילה כשהיא מפזזת בשמחה ומספרת לו שמצאה פרצה.
במכונית היא מספרת לו על הפרטים, אך ג'ו-גוק לא שותף לצהלותיה, ואז הוא מפתיע אותה ואותנו כשהוא משכיב את הכסא שלה לאחור יחד איתה ורוכן עליה. ג'ו גוק: "שכחת את החוזה שלנו?" (החוזה שהיא חתמה עליו במהלך הקמפיין כערבון לכסף שנתן לה). מי-רה (מנסה לקום, אך ג'ו-גוק מחזיר אותה למקומה): "אתה עוד מחזיק בזה?". ג'-גוק: "עדיין. זה אומר שהגוף הזה שלי, זה שלי, אז אני יכול לעשות מה שאני רוצה" מי-רה: ??!!???!!
התכוונתי להמשיך לפרק הבא, אבל אני גמורה, והאמת, זה לא מקום רע לעצור בו, לא? מהרגע הזה מערכת היחסים של ג'ו גוק ומי-רה הולכת לקפוץ לשלב הבא. עד כה זה היה ברור שלמי-רה יש קראש על ג'ו-גוק בעוד שהוא שמר על אמביוולנטיות כלפיה, מרחיק ומקרב, מלטף ועוקץ, מחבק ומשחרר. מהפרק הבא מערכת היחסים שלהם לוקחת צעד גדול קדימה.
עלתה בי מחשבה בעקבות כל המעקבים של ג'ו-גוק אחרי מי-רה, כמו שהוא כל הזמן עוקב אחרי בחשאי, ככה ביבי עוקב אחריו בעזרת סו-אין וגו-הא. לאב ולבן יש תבנית זהה, אך ביבי משתמש באנשים אחרים כדי לפקח על תנועותיו של ג'ו-גוק ולא עושה זאת בעצמו. אם ג'ו-גוק הוא אבא ארך רגליים, ביבי הוא הארכי-עכביש, האח הגדול ארך הידיים, ממקום מושבו המבודד הוא פורש את קוריו לכל עבר.
בתגובה ל: סיטי הול 13-12 מאת: asole כבר התחלתי לחשוב על עצמי כסטוקרית. שכל יום בודקת אם יש חדש?!?!
איזה כיף לקרוא את הסיכומים שלך. הם מחזירים אותי לקלילות והרומנטיקה של הסידרה. (במיוחד עכשיו שהתחלתי לראות את מלכת השלג - סידרה כ-ב-ד-ה !!)
בצפיה ראשונה, כשז'ו האווה אומרת לג'ו גוק מיד לאחר ההשבעה של מי רה שהוא לא יודע מה הוא עשה? ושחוא זרק אותה לגיהנום. התגובה הראשונה שלי היתה כעס עליה ועל הקנאה שלה. אבל בהחלט נפל לי האסימון שהיא צודקת. הוא הרי חיפש ראש עיר בובה. ומצא. אין למי רה מושג לאן היא נכנסת!! היא אומנם אוהבת את אנשי העיר ודואגת להם. אבל עולם הפוליטיקה הוא הרבה מעבר לזה.
אני עדיין חושדת בכוונות המקוריות של ג'ו גוק - למה הוא חייב את צוות הבחירות של מי רה? יש לו כסף לאנשים הרבה יותר מוכשרים ומביני עניין. החשד שלי - שהוא מבקש להיות קרוב אליה דרך החברים שלה.כמובן שהוא לא מודע לזה עדיין. הקטעים של הקינאה של ג'ו גוק כיפיים ביותר לצפייה! צפיתי עם חיוך מרוח על השפתיים. גם עם החבר הישן שלה - שג'ו גוק התנהג כמו טמבל מרוב קנאה. כאילו הלו?!! אתה מועמד לקונגרס...תתעורר בנאדם! והסצנה של הטלפונים שהיא לא עונה לו והוא מחפש אותה בבית ומשאיר לה הודעה, את לא בבית? האופניים שלך לא פה. איפה את? מוטטו אותי!!
בתגובה ל: איזה כיף לראות שהמשכת... מאת: shrekit144 אני בעיצומו של ביקור משפחתי אז אין לי רגע דל
גם אני בצפיה ראשונה כעסתי ושנאתי את ז'ו-האווה, אבל בראיה לאחור דברים משתנים, כל שיחה מקבלת משמעות אחרת, הכל מחושב בסדרה הזו, אין שם "סתם". אני חייבת לראות את הסדרה הזו שוב!
זה הפרק שהרומנטיקה בו מעלה הילוך... והפרק הבא בכלל אבל בפרק הזה ג'ו-גוק עושה צעד משמעותי, הוא כבר לא צופה, הוא נוכח, הוא לא מסתתר מאחורי האמביוולנטיות, יקח לו זמן להשתחרר ממנה לגמרי ולהבין שמי-רה היא לא רק האישה של חייו אלא שהיא גם נותנת משמעות לחייו כפי שהוא נתן לשלה.
אני חושבת שבשלבים האלו הוא עוד לא לגמרי מודע למה קורה איתו, ואני גם חושבת שהוא לקח את הצוות של מי-רה כדי להיות קרוב אליה איכשהו. בו בעת, הוא עדיין בן אדם פרגמטי, הוא יודע שהם היו מוצלחים והקמפיין של מי-רה היה מוצלח כי האנשים האלו עבדו עם הלב, אותו הדבר שהיה חסר לג'ו-גוק, הדבר שהוא התנגד לו.
בסצינה שהוא חיפש אותה התמוגגתי, גם הסצינה עם הרופא הייתה אדירה בגלל הקנאה שלו, מגבר שחצן, יהיר ובטוח בעצמו הוא הפך לילד שאומר: נה נה נה נה, אני יותר גבוה!
בתגובה ל: השבוע האחרון היה עמוס בטירוף... מאת: asole היי , כיף גדול לקרוא כמו תמיד , אני במיוחד נהנת מהפרשנות שלך לכל ההתרחשיות , גם אני מחכה ובודקת כל יום האם יש חדש ממך . חיוך גדול מתוח על פני למראה הסיקורים שלך , אין עליך .
זה כמה ימים שאני בלי מחשב בגלל מעבר דירה ,וזה מחרפן שחבל על הזמן. לאחרונה התחלתי לראות את "BAD BOY/GUY" ורציתי לדעת מה דעתך . עד כה (פרק 6 )עושה רושם מעניין .
בתגובה ל: תענוג כמו תמיד לקרא את הסיקור שלך מאת: sisi40i היססתי אם לראות אותה אחרי ששמעתי כמה דעות חלוקות ונחרצות לגביה (בין השאר הסדרה קוצצה בגלל הגיוס של קים נאם גיל), אבל הדעה של לינה שמדובר בסדרה מעניינת למרות הבעיות, שכנעה אותי לתת צ'אנס. התרשמתי מאוד מנאם גיל ב"מלכה סון דוק", כך שאני סקרנית לראות אותו בתפקיד הראשי.
בתגובה ל: תענוג כמו תמיד לקרא את הסיקור שלך מאת: sisi40i לא שמעתי עדיין על הסדרה הזו, אני כעת עושה את צעדי המהוססים הראשונים בהורדת סדרות... אבל יש פה קליבריות כבדות שבטח שמעו עליה או אפילו ראו אותה...
שיהיה לך במזל טוב עם המעבר באסה להיות בלי מחשב, הלפטופ שלי הוא כמו חלק ממני.
בתגובה ל: סיטי הול 13-12 מאת: asole גם את זה פספסתי או שהתבלבלתי עם העלילה של Dae Mul?
בתגובה ל: מי-רה מושבעת לנשיאה? מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: חחח...מושבעת לראש עיר מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: יודעת... סתם התקרצצתי מאת: iDana יצאתי סתומה...
בתגובה ל: מאת: shrekit144 נראה לי שההתקרצצות שלי לא הייתה הכי מוצלחת, אבל זה בסדר, כולם מפספסים לפעמים - כמו שאפשר לראות כאן (אני בכוונה גם מצרפת קישור, אני כותבת מכרום ולא בטוחה שהקישור ייצא):
בתגובה ל: בקטנה מאת: iDana מסכנים, הם קפאו שם מקור!
בתגובה ל: סיטי הול 13-12 מאת: asole את עושה לי חשק לצפות שוב בסדרה! כ"כ אהבתי אותה ויש לי געגועים מטורפים למי-רה ולג'ו גוק!
וגם אני כמו הרוב פה מחכה כל פעם לפוסטים שלך על הפרקים והפרשנויות שלך, זה תמיד מעניין לקרוא
אני מקווה שאת תמשיכי עם הפוסטים שלך גם על בחורים רעים , למרות שהפרקים עכשיו לא משהו אבל מחר כנראה יהיו פרקים יותר מעניינים!
אולי עוד כמה חודשים אני אעשה צפייה חוזרת לסיטי הול, יהיה מעניין לראות את הסדרה במבט שונה..
בתגובה ל: תהיי בריאה אסול מאת: lady fanni כן, אני אמשיך עם BOF עד הסוף המר (מר כי יש להניח שג'ון פיו יצעד אל השקיעה עם ג'אנדי הפוסטמה...), איזה יופי שמחר יהיה שיפור, אם כי מפרק כמו 13 באמת אפשר רק לעלות
גם אני בהחלט מתכוונת לעשות ל"סיטי הול" צפיה חוזרת, זו סדרה כל כך עשירה שיש המון דברים שלא הבחנתי בהם בהתחלה אבל כשרואים הכל עד הסוף פתאום כל החלקים מסתדרים כמו פאזל...
בתגובה ל: מאת: asole היה הפרק הכי גרוע..לפחות מבחינת הנוכחות של ג'ון פיו. ומסכימה איתך במאה אחוז שזה בהחלט הוכיח שג'ון פיו מחזיק את כל הסדרה.
עכשיו בצפייה שניה נראה לי שאני רוצה אותו עם ג'ה קיונג..
בתגובה ל: סיטי הול 1-5 מאת: asole לצפות בסדרה, ומאוד נהניתי לקרוא את כל הסיכומים שלך. אני לא בטוחה שאני זוכרת לחלוטין את ההתרשמות שלי מהפרקים, אבל הסיכומים שלך בהחלט עוזרים לי לארגן קצת את הסדר הכרונולוגי של הפרקים.
מסכימה איתך לגבי שין מי רה, התגובות שלי כלפיה נעו בין מבוכה בשבילה, להערכה לכוח שלה ולטוב ליבה, לרחמים כלפי המצב שהיא נמצאת בו והכי הרבה לפליאה גם בקשר לאיך היא מספיקה כל כך הרבה, וגם איך בחורה כל כך חרוצה מגיעה למצב כזה של יורשת חובות (דרך אגב זה עד הסוף לא היה לגמרי ברור לי)
אהבתי את הציטוטים שהבאת. אני אהבתי גם את הסצינה בבריכה כשהם מבקשים ממנה את הטלפון שלה כדי להתקשר ולגרש אותה משם, והיא מסרבת בטענה שהיא שכחה את נימוסיה בארון. תהיתי באותו הרגע אם הם חושבים שהיא עד כדי כך מטומטמת שהיא עוד תספק להם את הכלי לגרש אותה ושמחתי לגלות שהיא לא. אני חושבת שזה היה הדבר שאני לא הכי הייתי בטוחה בו לגביה, מידת החוכמה שלה, וככל שהפרקים הלכו והתקדמו ראיתי עד כמה שהיא אכן חכמה.
בפרקים האלה חשבתי שלBB יש תוכנית על כלשהי ללמד את ג'ו גוק איזשהו לקח על צניעות משהו כמו הגבירה האן ששלחה את ג'אנג גום לשרת את האומנת. במחשבה שנייה אולי BB היה צריך לצפות גם הוא ביהלום שבכתר או במלך סאן ואז הוא היה מבין איזו השפעה יש על אנשים אחרי שהם כבר הגיעו לאנשהו להתחיל שוב מהתחלה.
לא התרשמתי בפרקים האלה שג'ו גוק לא יכול להסתדר בעיירה הקטנה, אבל בהחלט התרשמתי שהיושר לא הכי מעניין אותו, והוא מחפש קיצורי דרך, ובעיניי בזמן הצפייה הפנייה לשין מי רה שתעזור לו בתחרות נבעה מהרצון לקיצורי דרך, הוא אדם מבחוץ היא מתמצאת בקשר למי צריך לפנות ומה צריך לעשות.
הקטע שהוא הוציא אותה מהתחרות לא התרשמתי שזה היה מתוכנן מראש, למרות שבהחלט ייתכן שזה היה, לי היה נראה שהוא גם לא רוצה שיגידו שהוא עושה לה פרוטקציות כיוון שהיא אכן עברה על חוקי התחרות. וגם כי היה נראה לי שהוא כבר התחיל לפתח כלפיה רגשות אפילו בלי להיות מודע לכך, והוא נפגע מזה שהיא הייתה עם מנהל הלישכה לי במהלך הלילה, ונראתה מאוד נהנית מחברתו. והוא רצה להעניש אותה על כך באופן כלשהו. כמובן שיכול להיות שאצל דמות כמו ג'ו גוק כל ההסברים נכונים, ואני לא בטוחה אם הוא עצמו יודע תמיד לזהות מה מניע אותו למעשה מסוים.
בתגובה ל: שבוע שעבר סיימתי מאת: אורלי אני חשבתי שהכל היה מחושב עד העצם אצל ג'ו-גוק בהתחלה, אבל ג'ו גוק הוא דמות באמת מסתורית, כמו בצל שמקלפים בהדרגה.
יש משהו מרענן בדמויות מחושבות, דמויות שחושבות כל הזמן כמה צעדים קדימה ויכול לשער איך הצד השני יפעל, זה נחמד לראות אותן מתמודדות עם ה"רעים" ויכולות להם. מי-רה היא לא מאקיאוולית וערמומית כמו ג'ו-גוק, כמובן, אבל יש לה תושיה והברקות, אז מה הפלא שהם יוצרים כזה צוות מנצח?
והסצינה בבריכה גרמה לי להסמיק קשות
אאל"ט הקטע של החובות זה בגלל שהיא חתמה בתמימותה ערבות לחבר שלה. זה קטע שכבר ראיתי בסדרות אחרות, אם אני זוכרת נכון זה מה שקרה לאבא של סאם סון (הוא חתם לדוד או משהו?) ולכן הייתה בעיה עם הבית. גם אבא של ג'אנדי הסתבך בצורה דומה. מסקנה: אל תחתמו ערבויות לקוריאנים!