SEOUL 1945 פורסם לפני
3679 ימים
מאת MyGirl
אין תגובות
הסדרה הקוריאנית "סאול 1945" היא סדרה בת 71 פרקים ששודרה בערוץ KBS1 בחודשים ינואר עד ספטמבר של שנת 2006. הסדרה זכתה בלא מעט פרסים וגם זיכתה את כוכביה בפרס על מצויינות.
העלילה: הסדרה מתייחסת לתקופה סוערת עבור מדינת קוריאה. תחילתה של הסדרה היא בתקופה שבה היפנים שלטו במדינה אך לקראת סיום הכיבוש היפני, ובהמשך אנו עדים לחלוקתה של קוריאה ולמלחמה הקשה שפקדה את האיים המופרדים. העלילה מתרכזת בסיפורם של ארבעה צעירים שגדלו יחדיו... צ'וי און-היוק הוא ילד חכם ושקדן שנולד למשפחה דלת אמצעים...הוריו הם כורים עניים. הם מאוד גאים בבנם וצופים לו עתיד מוצלח במיוחד בזכות השקעתו הרבה והשגיו המעולים בלימודים. קים קה-הי היא בתם הבכורה של זוג חוואים שעובדים אצל משפחת מון שהינה משפחה עמידה וחשובה. כבר בילדותה החלה קה-הי לעבוד למשרתת אצל משפחת מון והיא ענתה לכל צרכיה של בת המשפחה המפונקת סוק-קיונג. לי דונג-וו הוא הבן והיורש של משפחה עמידה וחשובה, ילד שמנת שגדל עם כפית זהב בפיו. מון סוק-קיונג היא בתו של הברון מון, אדם עשיר וחשוב ובעל השפעה פוליטית רבה אשר בתקופה שבה היפנים היו בשלטון הוא תמך בהם בכדי לקדם את מעמדו. סוק-קיונג היא פסנתרנית מוכשרת שהתפרסמה כבר בצעירותה בכל יבשת אסיה. עוד כשהיו ילדים המשפחות של דונג-וו וסוק-קיונג החליטו על נישואיהם של השניים בעתיד. אביו של דונג-וו אמנם היה חברו של הברון מון, אביה של סוק-קיונג, אך למעשה הוא נטר לו טינה על כך ששנים קודם לכן משפחת מון גזלה ממנו את המכרה שהיה בבעלות אביו. לכן, הוא חשב שבאמצעות נישואים עתידיים בין הילדים הוא יוכל להשיב אליו את המכרה שהיה כל כך חשוב למשפחתו.
ארבעת הצעירים נקלעים למצבים מסובכים ובלתי צפויים בגלל התקופה שקשה שעוברת על מדינתם. האם האהבה חזקה יותר מהאידיאולוגיה? האם רגשות הנקמה יגברו על האהבה? החלטות לא קלות יעמדו בפני הדמויות המרכזיות שיתמודדו עם מצבים מתסכלים וקורעי לב...עד שיגיע הסוף הטוב?
הנה תמונות של הדמויות המרכזיות:
און-יוק: נקרע בין האידיאולוגיה והאהבה...
קה-הי: צריכה לבחור בין נאמנות לגבירה שלה ולאהבה...
דונג-וו: מאורס לאישה אחת ומתאהב באחרת...
סוק-קיונג: רגשות נקם מניעים אותה...
פארק צ'אן-ג'ו: הוא הרע של הסדרה...מגיל צעיר היה מאוהב בסוק-קיונג ולמרות מעמדו הנחות הוא חלם על היום שיוכל להפוך לבעלה. בזמן הכיבוש היפני הוא היה שוטר ובזמן המלחמה כינו אותו המחסל של הקומוניסטים...
דעתי על הסדרה: החיבור שלי עם הסדרה לא היה מיידי...התחלתי לצפות בה בימים שבהם הסדרה "פניקס" די שיעממה אותי והרגשתי שאני צריכה לצפות במקביל בעוד איזו סדרה בשביל קצת גיוון...הבעיה היא שגם הפרקים הראשונים של "סאול 1945" היו די משעממים בעיני ולרגע שאלתי את עצמי מה בדיוק פה זיכה אותה בפרס??? כעבור מספר פרקים חלפו להם השנים בעלילה והדמויות של הילדים הוחלפו בדמויות המבוגרות...הילדים לדעתי שיחקו גרוע...היה לי קשה להתחבר לשחקנים וכל כך שמחתי שנכנסו לעלילה הדמויות הבוגרות אותן מגלמים שחקנים שאני מאוד מסמפטת. הסדרה הייתה לדעתי גם שיעור היסטוריה מרתק...הראו את מה שקורה בקוריאה בזמן שהשלטון היפני עמד בשלטון וכשהתרחשו אירועים מרכזיים או הגיעו בקו העלילה לתאריכים משמעותיים שילבו את ההתרחשויות במהלך הסדרה תוך כדי הצגת תמונות אמיתיות כשברקע שומעים קריין שמספר על מה שהתרחש באותה העת במדינה. את אותו הדבר עשו גם בהמשך הסדרה כשלפי העלילה פרצה המלחמה נגד צפון קוריאה...כשהגיעו לתאריכים חשובים הראו תמונות אמתיות והקריין סיפר על ההתרחשויות כפי שקרו באמת. למרות אופיה של הסדרה שהינה סדרת מלחמה היה בעלילה גם סיפורי אהבה... צ'וי און-יוק היה מאוהב עוד מגיל צעיר בקים קה-הי אבל מכיוון שהיא ידעה שמון סוק-קיונג אותה היא משרתת אף היא מאוהבת באון-יוק היא לא יכלה להתוודות על רגשותיה...קה-הי החליטה להמשיך ולשרת את הגבירה הצעירה במקום לנטוש אותה וללכת אחרי ליבה. אבל סיפור האהבה לא מסתיים במשולש הזה...לי דונג-וו שהוא הארוס של מון סוק-קיונג לא באמת מאוהב בארוסתו אבל גם לא מוצא חן בעיניו שהיא רודפת אחרי חברו הטוב צ'ה און-יוק. בהמשך העלילה משולש האהבה משתנה לגמרי ובמקום ששתי נשים יאהבו גבר אחד המשולש הופך לכזה שבו שני גברים (שהם חברים טובים) מאוהבים באותה האישה. המלחמה גורמת לפילוג משפחות, מפרידה בין אוהבים והופכת חברים טובים ליריבים לאהבה ולנשק. למרות הנושאים הלא קלים שאליהם נחשפתי בסדרה מאוד נהניתי לצפות בה. למדתי יותר על ההתרחשויות בקוריאה בזמן הכיבוש היפני ולאחר מכן בזמן המלחמה בין שתי הקוריאות. הייתה איזו סצינה שבה הסינים יצטרפו למלחמה והסצינה הזאת מאוד הזכירה לי סצינה אותה ראיתי בסדרה המעולה "Road Nomber One". בשורה תחתונה "סאול 1945" - סדרה טובה, רצינית ומעניינת + שיעור טוב בהיסטוריה של קוריאה. שני דברים במוצר אחד!
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole להתכרבל עם הסמאטרפון: חברה טלפונית לאייפון לא עוד ישבו גברי קוריאה מול האייפון ויאנחו בבדידות, או לחלופין - יצאו לדייטים אמיתיים. אפליקצייה חדשה משדכת להם חברה וירטואלית, שמנשקת, מקניטה, ועושה לכם נעים באוזן. שלי דובילנסקי, ווי-נט.
לגברי קוריאה המתוסכלים וחברותיהן האלקטרוניות, אני מקדישה שני שירים:
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: החברה שלי - גרסת הסמארטפון מאת: asole אחד הגברים סיפר שלאחר יום עבודה ארוך ומתיש , החברה הוירטואלית מסמסת לו ושואלת לשלומו.. תארי לך מה יקרה שגברים נשואים יאמצו את האפליקצייה? האג'ומה שלהם תקרקף אותם
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: קראתי הבוקר את הכתבה בעיתון והתפקעתי מצחוק מאת: זרהמאד צחוק צחוק, אבל עצוב לחשוב שיש גברים כ"כ בודדים שזו החברה הנשית היחידה שהם יכולים להשיג...
וזה מעניין, כי דווקא רואים הרבה לגיטמציה לפגישות עיוורות בדרמות ונראה כי תעשיית הדייטים עובדת חזק, אז מעניין למה עדיין יש מצוקה כה גדולה שגורמת לאנשים לחפש נחמה בסמארטפון שלהם? אולי זה בגלל שאנשים עובדים כ"כ קשה שאין להם זמן בכלל ליצור קשרים וגם היכולת שלהם ליצור אותם גם כשיש להם פנאי נפגעת מחוסר האינטרקציה הכללי?
בתגובה ל: מאת: asole ובאמת יש בזה גם משהו עצוב. איך אומר השיר? "מיליוני אנשים לבד, ואם כבר לבד - שיהיה עם הסמארטפון...".
אני מבינה שלא מתכוונים לשווק גרסה גברית של המוצר?
בתגובה ל: מעניין אם הדבר הזה באמת תופס מאת: iDana where do they all come from? All the lonely people, At least they got smartphons...
באמת מעניין שהמוצר הזה פונה רק לגברים, קשה לי לדמיין שאישה תרצה חבר וירטואלי כזה (חוץ מלצחוקים) אבל אולי זה בגלל שאני אישה. זה פשוט נראה לי יותר מדכא ממעודד. נראה לי גם שגברים יותר בקטע של גאדג'טים וטכנולוגיה מרוב הנשים.
בתגובה ל: מאת: asole יכול להיות שזה כך גם במציאות אך לא תמיד לשביעות רצונם של הצדדים. היתה עוד כתבה בשבוע שעבר שסיפרה על מכוני נשיקות בתשלום בקוריאה הדרומית. מאחר וחוק מכוני הליווי מקבל שם אכיפה גבוהה, הם פיתחו שיטה חדשה שניקראת "KISS BOX" . השוטרים עושים כל שביכולתם למגר את התופעה אך אין חוק שאוסר נשיקות וכך הגברים מצאו פתרון חדש למכוני הליוי שהיו בעבר.
בתגובה ל: על פי הדרמות השידוכים נפוצים מאד מאת: זרהמאד אני מקבלת כל הזמן כרטיסים מהמוסדות ה"מכובדים" האלו על האוטו שלי. צריך להיות חייזר כדי לא להבין איזה שירות הם מציעים...
גם "ליווי" זו מילה מכובסת, בתכלס הליווי מתבצע עד למיטה וממנה לדלת.
בתגובה ל: טוב, זה כמו מכוני הליווי שמתחזים ל"מכוני עיסוי" מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole אבל ככל הנראה היא לא תצטרך להפגין כושר ספורטיבי, כי היא אמורה לגלם את אשתו של שחקן בייסבול מוכשר ועצבני, בגילומו של קים ג'ו היוק (Terroir, Sleeping With the Enemy). הסרט ייקרא Fighting Spirit, ואני דווקא יכולה לדמיין את סונה בעמדת החובטת...
בתגובה ל: קים סון-אה שוקלת לככב בסרט ספורטיבי מאת: iDana היא שחקנית מוצלחת ומוערכת בעיניי.. פייטינג סונה
בתגובה ל: הייתי רוצה לראותה בדרמה חדשה מאת: זרהמאד בדיוק מה שאני חושבת.
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: קים סון-אה שוקלת לככב בסרט ספורטיבי מאת: iDana אשמח לראות אותם מככבים יחד... אבל אשמח יותר לראות את סונה בסדרה חדשה
בתגובה ל: המתיחות בקוריאה בשיאה מאת: MyGirl כמו שכתבתי פעם, חבל שאחד הדברים המשותפים בינינו ובין דרום קוריאה הם האיומים הביטחוניים.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole אני לא כותבת סקירה של ממש, כי אין כ"כ מה להגיד... ויש סקירה מאוד מושקעת של לינה (שנכתבה לפני יותר משנתיים, איך הזמן טס).
האמת היא שלא התחברתי בכלל לסדרה, ואפילו הסתייגתי מאופן פיתוח העלילה. החל מאמצע הסדרה הדי קצרה (14 פרקים בוורסיה הקוריאנית לעומת 33 בעריכה הסינית), בעיקר רציתי לסיים כבר...
אני חייבת לציין שהשחקן הראשי עשה עליי רושם טוב (לצערי אני לא יכולה להגיד אותו דבר על הדמות שגילם). ומשום מה הוא הזכיר לי בזוויות מסוימות את יהודה לוי...
הצילומים היו יפים וכך גם המוזיקה. אהבתי במיוחד את אחד השירים בפסקול (הקליפ כולל ספויילרים):
וזה השיר בלבד, נטול ספויילרים:
הסדרה הבאה שלי היא הדרמה היפנית הדי ישנה Beautiful Life בכיכובו של קובי, וזה בעקבות ההמלצה של קיוי ולולי
תוקן על ידי iDana 24/12/2010 22:59
בתגובה ל: סיימתי לצפות בסדרה Bichunmoo מאת: iDana ואוו לא יאמן שכבר חלפו להם שנתיים ממתי שצפיתי בסדרה!!! טוב, הרבה אני לא זוכרת מהעלילה...מלבד השינוי הרדיקלי של הדמות הראשית והיופי של השחקנית הראשית...
השחקן הזה פשוט מקסים! אחרי שראיתי אותו פה מיהרתי גם לראות אותו גם ב"Queen Of The Game", "Fashion 70", "Dream".
את השחקנית לא ראיתי בסדרות נוספות ואני לא בטוחה שהיא כיכבה בסדרה נוספת...
אני גם זוכרת שהיה שם שחקן שמאז ומתמיד מאוד הזכיר לי את "שגיא"...הוא גילם את שומר הראש של הבחורה שהתאהבה בראשי...(הבחורה הייתה מהקאסט הסיני).
העלילה של הסדרה הייתה די קשה ולעיתים קרובות היה קשה להתחבר ולהבין את התנהגות הדמויות הראשיות...(במיוחד ההבחורה ויחסה לילדיה) אבל אני זוכרת את הסדרה הזאת לטובה בכל זאת
בתגובה ל: מאת: MyGirl אכניס את Fashion 70 לרשימת הצפייה, בתקווה ששם אני אצליח לחבב לא רק את השחקן ג'ו מין מו אלא גם את הדמות שהוא מגלם
ואני חושבת שלקים קאנג וו, שגילם את שומר הראש, היה תפקיד די חד מימדי בסדרה הזו. אי אפשר להשוות לתפקיד המעולה של הפסיכופט ב"Story of a Man". ובקרוב אפשר יהיה לראות אותו ב"פוסידון".
אגב, שני השחקנים שיתפו פעולה במותחן Invincible יחד עם סאונג סונג הון וג'ו האן סון, שיצא לאקרנים לפני מספר חודשים.
לגבי השחקנית פארק ג'י יון, קראתי שהיא החליטה לקחת פסק זמן מהקריירה (המוזיקלית בעיקר) לטובת לימודי צילום בבוסטון.
הנה קליפ שלה:
והנה גרסת כיסוי שלה ל-Don't speak:
תוקן על ידי iDana 27/12/2010 11:14
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole
לא כל הצילומים חדשים ולא כולם נעשו במיוחד לכריסמס... ויש אינסוף דוגמאות
נתחיל עם סו ג'י סוב, שהשנה לקח את חג המולד ממש ברצינות ואפילו התחפש לסנטה (בתמונות מככבת גם קיקי, הכלבה המתוקה שלו):
היון בין:
גו היי סון וריין:
יש גם סרטון (מומלץ לראות גם בזכות העוגות המהממות):
קים ג'ה ווק:
רועיקי:
קאנג ג'י הוואן:
ג'אנג קיון סוק:
יון און היי:
לי יו וון ו"שגיא":
בתגובה ל: כוכבים באווירת חג המולד מאת: iDana הם כל כך יפים באדום אני מוכנה ומזומנה לארח את סושי,ככה איך שהוא, עם המתנות ועם קיקי
בתגובה ל: תמונות מקסימות מאת: זרהמאד הנה עוד כמה תמונות של סושי, אם אני כבר בעניין
זה מתוך איזה קידום למשחק וירטואלי, שהוא עשה יחד עם חברו הטוב, סאונג סונג הון:
הנה תמונה מתוך ראיון שנערך לאחרונה:
והוא גם זכה לאחרונה בעוד פרס סטייליסטי, Korean Life Style Award :
בתגובה ל: כוכבים באווירת חג המולד מאת: iDana חבל שאין תמונה של אהוב ליבך...
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: איזה יופי מאת: shrekit144 אבל כבר שמתי את התמונות של לי סו ג'ין עם סונה לפחות פעמיים בעבר, וכבר האשימו אותי שאני מנצלת כל הזדמנות כדי לשים תמונות שלו
ובכל זאת, אם כבר העלית את הנושא...
בתגובה ל: כוכבים באווירת חג המולד מאת: iDana תודה על התמונות, דנה!
אני אוהבת את אוירת הכריסטמס גם כשהיא מופיעה בסדרות...עוד מעט באמת נראה אותה במיי גירל
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole הסדרה שתחל ב 05.1.11 מבית SBS תתחרה מול הסדרה My Princess מבית MBC, שעולה באותו היום. דרמת מתח/פעולה מול סיפור סינדרלה? מעניין מי יזכה ליותר רייטינג
והנה ה Preview - חבל שאין תרגום,אך מתח בהחלט יש שם.
בתגובה ל: תמונות מתוך הדרמה החדשה Sign מאת: זרהמאד ג'ונג קיו וון
קשה לנבא לגבי הרייטינג. מצד אחד, סיפור סינדרלה יותר קל לעיכול מסדרה שמתמקדת בניתוחים שלאחר המוות... מצד שני, הסינדרלות יכולות להיות די נדושות, וסדרת המז"פ יכולה להיות יותר מותחת. ולא תמיד רייטינג קשור לאיכות, מקוריות וכו'. בקיצור, אין לי מושג.
הנה הפוסטר של My Princess
בתגובה ל: הסיבה העיקרית שאני מתעניינת בסדרה היא... מאת: iDana ראיתי את הפרומו של "My Princess" וזאת הפעם הראשונה שהתרשמתי מהשחקנית הזאת לטובה...תמיד היא מגלמת תפקידים מסובכים או מגלמת דמויות רעות אבל בפרומו היא נראית ממש מתוקה!
בתגובה ל: תמונות מתוך הדרמה החדשה Sign מאת: זרהמאד נראה לי שכבר יש לי סדרות בהמתנה שיספיקו לשנתיים
את SIGN אני גם רוצה לראות...השחקן הראשי עשה רושם טוב ב"lovers In Paris" והשחקנית הייתה ממש מתוקה ב"That Fool"...וגם את המשנים אני מאוד אוהבת! כך שיש למה לצפות
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole איזה באסה!
השחקן היה אמור לככב בדרמה הרפואית-היסטורית Faith, אחרי שג'ונקי נאלץ לפרוש בגלל הגיוס. עכשיו גם ג'י הוואן פורש, בגלל בעיות עם הסוכנות הקודמת שלו ועם איגוד המפיקים.
הבאסה היא הרבה יותר גדולה, כי עד שכל הבעיות הנ"ל יסתדרו, הוא כנראה לא ישתתף בפרויקטים שקשורים למשחק ולתעשיית הבידור אייגו... נקווה שזה יסתדר כמה שיותר מהר
תוקן על ידי iDana 26/12/2010 19:4
בתגובה ל: קאנג ג'י הוואן נאלץ לפרוש מ-Faith מאת: iDana אני מקווה שהבעיה שלו עם הסוכנות תסתיים בהקדם והוא יוכל לחזור ולצלם סדרה חדשה... אני מתכוונת לראות אותו במהלך החודש הקרוב בסדרה "קופי האוס"...
בתגובה ל: קאנג ג'י הוואן נאלץ לפרוש מ-Faith מאת: iDana כנראה שטעיתי...הייתי רוצה לראות אותו בדרמה היסטורית נוספת.
בתגובה ל: חשבתי שאחרי קופי האוס תהיה לו נחת מאת: זרהמאד לפי הדיווחים, בגלל הסכסוך המתמשך, איגוד המפיקים דרש מחברת ההפקה של "קופי האוס" לא להעסיק את קאנג ג'י הוואן, עד שהמחלוקת לא תיושב. אבל חברת ההפקה של "קופי האוס" התעלמה מזה, לעומת המפיקים של Faith שקיבלו את הדרישה.
אגב, השחקן פארק שין יאנג היה מושבת מפעילות כמעט שלוש שנים בגלל סכסוך דומה. אבל עכשיו הוא כאמור עומד לככב בדרמה Sign שהזכרנו גם בשרשור הזה. נקווה שבמקרה של ג'י הוואן, העניינים יזוזו הרבה יותר מהר!
בתמונה מתוך הסרט הקומי-היסטורי Joseon’s Great Detective: Secret of the Wolfsbane, שייצא לאקרנים בחודש הבא.
האן ג'י מין מככבת לצדו של קים מיונג מין (בטהובן וירוס) שאמר שמאחורי הקלעים היא משרה אווירה נעימה וקלילה, כמו אחות. אבל ברגע שהיא נכנסת לתלבושת והצילומים מתחילים, קשה לזהות אותה והיא מפגינה כריזמה חזקה.
הנה עוד תמונות מתוך הסרט:
בתגובה ל: האן ג'י מין המהממת מאת: iDana מה שאי אפשר לומר על השפם של קים מיונג-מין...
האן ג'י-מין באמת השתנתה...היא גם מאוד רזתה והפנים שלה כבר לא עגולות כבעבר אבל היא עדיין נראית מדהים!
השנה היא הייתה אמורה לככב בסדרה עם ג'ונג ריו-וון אבל נראה שההפקה הוקפאה לשנה הבאה
הסדרה הקוריאנית "סאול 1945" היא סדרה בת 71 פרקים ששודרה בערוץ KBS1 בחודשים ינואר עד ספטמבר של שנת 2006. הסדרה זכתה בלא מעט פרסים וגם זיכתה את כוכביה בפרס על מצויינות.
העלילה: הסדרה מתייחסת לתקופה סוערת עבור מדינת קוריאה. תחילתה של הסדרה היא בתקופה שבה היפנים שלטו במדינה אך לקראת סיום הכיבוש היפני, ובהמשך אנו עדים לחלוקתה של קוריאה ולמלחמה הקשה שפקדה את האיים המופרדים. העלילה מתרכזת בסיפורם של ארבעה צעירים שגדלו יחדיו... צ'וי און-היוק הוא ילד חכם ושקדן שנולד למשפחה דלת אמצעים...הוריו הם כורים עניים. הם מאוד גאים בבנם וצופים לו עתיד מוצלח במיוחד בזכות השקעתו הרבה והשגיו המעולים בלימודים. קים קה-הי היא בתם הבכורה של זוג חוואים שעובדים אצל משפחת מון שהינה משפחה עמידה וחשובה. כבר בילדותה החלה קה-הי לעבוד למשרתת אצל משפחת מון והיא ענתה לכל צרכיה של בת המשפחה המפונקת סוק-קיונג. לי דונג-וו הוא הבן והיורש של משפחה עמידה וחשובה, ילד שמנת שגדל עם כפית זהב בפיו. מון סוק-קיונג היא בתו של הברון מון, אדם עשיר וחשוב ובעל השפעה פוליטית רבה אשר בתקופה שבה היפנים היו בשלטון הוא תמך בהם בכדי לקדם את מעמדו. סוק-קיונג היא פסנתרנית מוכשרת שהתפרסמה כבר בצעירותה בכל יבשת אסיה. עוד כשהיו ילדים המשפחות של דונג-וו וסוק-קיונג החליטו על נישואיהם של השניים בעתיד. אביו של דונג-וו אמנם היה חברו של הברון מון, אביה של סוק-קיונג, אך למעשה הוא נטר לו טינה על כך ששנים קודם לכן משפחת מון גזלה ממנו את המכרה שהיה בבעלות אביו. לכן, הוא חשב שבאמצעות נישואים עתידיים בין הילדים הוא יוכל להשיב אליו את המכרה שהיה כל כך חשוב למשפחתו.
ארבעת הצעירים נקלעים למצבים מסובכים ובלתי צפויים בגלל התקופה שקשה שעוברת על מדינתם. האם האהבה חזקה יותר מהאידיאולוגיה? האם רגשות הנקמה יגברו על האהבה? החלטות לא קלות יעמדו בפני הדמויות המרכזיות שיתמודדו עם מצבים מתסכלים וקורעי לב...עד שיגיע הסוף הטוב?
הנה תמונות של הדמויות המרכזיות:
און-יוק: נקרע בין האידיאולוגיה והאהבה...
קה-הי: צריכה לבחור בין נאמנות לגבירה שלה ולאהבה...
דונג-וו: מאורס לאישה אחת ומתאהב באחרת...
סוק-קיונג: רגשות נקם מניעים אותה...
פארק צ'אן-ג'ו: הוא הרע של הסדרה...מגיל צעיר היה מאוהב בסוק-קיונג ולמרות מעמדו הנחות הוא חלם על היום שיוכל להפוך לבעלה. בזמן הכיבוש היפני הוא היה שוטר ובזמן המלחמה כינו אותו המחסל של הקומוניסטים...
דעתי על הסדרה: החיבור שלי עם הסדרה לא היה מיידי...התחלתי לצפות בה בימים שבהם הסדרה "פניקס" די שיעממה אותי והרגשתי שאני צריכה לצפות במקביל בעוד איזו סדרה בשביל קצת גיוון...הבעיה היא שגם הפרקים הראשונים של "סאול 1945" היו די משעממים בעיני ולרגע שאלתי את עצמי מה בדיוק פה זיכה אותה בפרס??? כעבור מספר פרקים חלפו להם השנים בעלילה והדמויות של הילדים הוחלפו בדמויות המבוגרות...הילדים לדעתי שיחקו גרוע...היה לי קשה להתחבר לשחקנים וכל כך שמחתי שנכנסו לעלילה הדמויות הבוגרות אותן מגלמים שחקנים שאני מאוד מסמפטת. הסדרה הייתה לדעתי גם שיעור היסטוריה מרתק...הראו את מה שקורה בקוריאה בזמן שהשלטון היפני עמד בשלטון וכשהתרחשו אירועים מרכזיים או הגיעו בקו העלילה לתאריכים משמעותיים שילבו את ההתרחשויות במהלך הסדרה תוך כדי הצגת תמונות אמיתיות כשברקע שומעים קריין שמספר על מה שהתרחש באותה העת במדינה. את אותו הדבר עשו גם בהמשך הסדרה כשלפי העלילה פרצה המלחמה נגד צפון קוריאה...כשהגיעו לתאריכים חשובים הראו תמונות אמתיות והקריין סיפר על ההתרחשויות כפי שקרו באמת. למרות אופיה של הסדרה שהינה סדרת מלחמה היה בעלילה גם סיפורי אהבה... צ'וי און-יוק היה מאוהב עוד מגיל צעיר בקים קה-הי אבל מכיוון שהיא ידעה שמון סוק-קיונג אותה היא משרתת אף היא מאוהבת באון-יוק היא לא יכלה להתוודות על רגשותיה...קה-הי החליטה להמשיך ולשרת את הגבירה הצעירה במקום לנטוש אותה וללכת אחרי ליבה. אבל סיפור האהבה לא מסתיים במשולש הזה...לי דונג-וו שהוא הארוס של מון סוק-קיונג לא באמת מאוהב בארוסתו אבל גם לא מוצא חן בעיניו שהיא רודפת אחרי חברו הטוב צ'ה און-יוק. בהמשך העלילה משולש האהבה משתנה לגמרי ובמקום ששתי נשים יאהבו גבר אחד המשולש הופך לכזה שבו שני גברים (שהם חברים טובים) מאוהבים באותה האישה. המלחמה גורמת לפילוג משפחות, מפרידה בין אוהבים והופכת חברים טובים ליריבים לאהבה ולנשק. למרות הנושאים הלא קלים שאליהם נחשפתי בסדרה מאוד נהניתי לצפות בה. למדתי יותר על ההתרחשויות בקוריאה בזמן הכיבוש היפני ולאחר מכן בזמן המלחמה בין שתי הקוריאות. הייתה איזו סצינה שבה הסינים יצטרפו למלחמה והסצינה הזאת מאוד הזכירה לי סצינה אותה ראיתי בסדרה המעולה "Road Nomber One". בשורה תחתונה "סאול 1945" - סדרה טובה, רצינית ומעניינת + שיעור טוב בהיסטוריה של קוריאה. שני דברים במוצר אחד!
בתגובה ל: SEOUL 1945 מאת: MyGirl אני אוהבת ללמוד על ההיסטוריה תוך צפייה בסדרה מושקעת ורצינית הבעיה העיקרית, כמו שהזכרת בשרשור הזה, היא שרשימת הצפייה לא נגמרת, אבל זמן הצפייה שלי קצוב ומדוד לצערי...
אגב, במשך כמה פרקים העלילה מתמקדת בילדים? מתי עוברים לעולמם של ה"גדולים"?
בתגובה ל: לינה, זו נשמעת סדרה כלבבי מאת: iDana בסוף פרק 6 היה מעבר בזמן וכבר הראו את הדמויות הבוגרות
הנה קליפ הפתיחה של הסדרה:
אגב, הפרק הראשון לא מתחיל עם הילדים...הוא דווקא מתחיל בסצינות של הדמויות בבגרותם ומראים לנו התרחשויות ואז באיזה רגע מכריע חוזרים לעבר והעלילה מתחילה מההתחלה...רק בהמשך הסדרה אנחנו חוזרים לאותו רגע מכריע...הייתי ממש במתח כבר להגיע לאותו רגע מכריע ולראות מה יקרה שם
בתגובה ל: רק בהתחלת הסדרה... מאת: MyGirl ללא תוכן
בתגובה ל: SEOUL 1945 מאת: MyGirl ישנה הרחבה בסדרה על המלחמה בין הקוריאות? זה נושא מעניין לכשעצמו. השחקנית שמגלמת את קה הי היתה מוכרת מאד אז קראתי קצת על הסדרה , יש הרבה תשבוחות ברשת וגיליתי שזוהי המישנית מ"פול האוס" ו"סינדרלה מן" - השחקנית האן און ג'ונג. תודה על הסיקור וכל הכבוד על ההתמדה- 71 פרקים זה לא מעט
בתגובה ל: כמה מעניין מאת: זרהמאד בהתחלה הסדרה מתייחסת לשנת 1945 (כשם הסדרה) אבל בהמשך העלילה מגיעה לשנת 1950 שבה פרצה המלחמה...מידי פעם יש קריין שמספר על ההתרחשויות בתקופת המלחמה...ההתנהגות של הממשל הדרום קוריאני, חילוקי הדעות, תגובת הצפון, האזורים שנכבשו, התנהגות המדינות השכנות ועוד.
71 פרקים זה בהחלט לא מעט וחשבתי שיקח לי יותר זמן לצפות בסדרה...התחלתי איתה אחרי שהתחלתי את "פניקס" והמצחיק הוא שאותה סיימתי ואת "פניקס" (26 פרקים בלבד) לא.
בתגובה ל: חלק מהעלילה מתרחשת בתקופת המלחמה... מאת: MyGirl העלילה או השחקנים? יש סיכוי שתפרשי באמצע?
בתגובה ל: סתם מסקרן- מה לא בסדר עם הפניקס? מאת: זרהמאד נותרו לי 5 פרקים בלבד ואני לא הכי ממהרת להשלים אותם...הבעיה העיקרית שלי בסדרה היא השחקן אריק מון שפשוט לא כייף לי לראות את הפרצוף שלו פה...יש לו דמות ממש מרגיזה.
השחקנית הראשית מאוד חמודה, חשבתי שאולי בגלל שהשחקנית התאבדה במציאות אז זה מפריע לי ליהנות מהסדרה אבל אני לא בטוחה שזאת הסיבה כי כבר ראיתי סדרות אחרות עם שחקניות שכבר לא איתנו ולא הייתה לי בעיה עם הצפיה.
לי סו-ג'ין היה פשוט מקסים ב"יי סאן" וכובש ב"מאהבים" אבל פה לא הצלחתי להיתחבר לדמות שלו...
בשורה תחתונה, העלילה משעממת אותי והקאסט טעון שיפור
בתגובה ל: האמת שאני בינתיים בפרישה זמנית מהסדרה... מאת: MyGirl אז אתנחם בעובדה שלא פיספסתי סידרה אדירה בהשתתפותו של LSJ.
בתגובה ל: חלק מהעלילה מתרחשת בתקופת המלחמה... מאת: MyGirl תודה על הסקירה, אני אתחיל לצפות בה, אבל מדאיג אותי שלא אהבת את פוניקס, אני מאד אהבתי את הסדרה, לעומת זאת סיימתי עכשיו לצפות בד"ר צ'אמפ וממש לא התלהבתי, פשוט לא התחברתי, אבל ראיתי עד הסוף. עכשיו בא לי משהו מאד רומנטי האם למישהו יש המלצות. תודה אלה
בתגובה ל: סאול מאת: rella כי כל אחד מאיתנו אוהב, נהנה או לא סובל דברים אחרים.
אני למשל אהבתי מאוד את "ד"ר צ'אמפ", אהבתי גם את "פניקס" (עם כמה הסתייגויות...), ולא יכולתי לסבול את "בחורים רעים" שהייתה להיט ענק (וזו הסדרה הקוריאנית היחידה, נכון להיום, שגרמה לי לפרוש ממנה עוד לפני שפרק 4 הסתיים). בקיצור, המשפט "על טעם ועל ריח" תמיד מוכיח את עצמו, ואילו כולנו היינו חושבים אותו דבר - העולם היה מקום הרבה יותר משעמם...
את יכולה לנסות להיעזר בהמלצות של דרמבינס (אם כי גם אותן הייתי לוקחת בעירבון מוגבל):
בתגובה ל: בגלל זה קשה לי להמליץ מאת: iDana כל הכבוד לתשובה, ממש מפורטת. אני מאד מעריכה זאת. זה נותן לי ממש מרווח עצום לצפיה בסדרות. עניתי גם ל-My Girl שהתחלתי לצפות ב-Resurrection האם ראית את הסדרה, בינתיים ראיתי רק 2 פרקים ונראה לי מעניין.
בתגובה ל: רומנטיקה מאת: rella למעשה מדובר באחת הסדרות האהובות עליי ביותר, ואום טה וונג עושה שם תפקיד מעולה לטעמי
בתגובה ל: ראיתי ואהבתי את Resurrection מאת: iDana התחלתי לצפות בזה ואני ממש אוהבת וכמובן את השחקן שראיתי בכמה סדרות והוא משחק נפלא. כמו כן התחלתי את A love to kill שגם נראית יפה אבל נדמה לי שהסוף עצוב, כך שאיני יודעת אם אמשיך (כמובן אחרי resurrection)
בתגובה ל: ראיתי ואהבתי את Resurrection מאת: iDana היי דנה,
סיימתי לראות את Resurrection ומה לומר לך, אהבתי את הסדרה מאד, אבל רק לאלוהים הפתרונים מה עובר בראש של התסריטאים הקוריאנים.גם ראיתי את "עץ גן העדן" ושוב נותרתי עם שאלה זו.
ניסיתי להתחיל לראות את Swallow the sun ואינני מצליחה להעלות אותה בשום מקום. אינני יודעת למה? האם יש לך עצה היכן אני יכולה לצפות בה. תודה אלה
ובסופים קוריאנים צריכים להיות מוכנים לכל אפשרות...
בתגובה ל: האתרי צפייה אונליין לא עובדים? מאת: iDana תודה דנה, ניסיתי כבר קודם וזה ומופיעה לי כתובית כזו jovansloan currently unavailable
שמבקשת כתובת אי מייל ושאלה ואינני מבינה מה זה ולמה אין לי אפשרות לצפות וההודעה זו לא ניתנת למחיקה (היא מכסה את הקטע של השדרה). הסדרה עצמה מתחילה אבל על הסדרה מופיעה הכיתובית הזו. אנסה להוריד עם הלינק ששלחת לי ואודיע לך. המון תודה אלה
בתגובה ל: סאול מאת: rella איזו סדרה מתוקה! האמת, לא תיכננתי לצפות בה בזמן הקרוב כי כבר ראיתי סדרה על גומיהו לא מזמן...אבל צפיתי ומאוד מאוד מאוד אהבתי...עם דגש על ה"מאוד מאוד"...מי שיצפה בסדרה יבין אותי
אני אכתוב עליה סקירה נלהבת בימים הקרובים!
לעומת זאת, היום צפיתי בשני הפרקים הראשונים של "קופי האוס" ואני ממש מאוכזבת...מקווה לשיפור
בתגובה ל: אני מאוד מאוד ממליצה על "החברה שלי היא גומיהו" מאת: MyGirl שהסדרה הזאת היא בשבילי ההפתעה של 2010...זאת אחת הסדרות שהכי פחות רציתי לראות...הן בגלל הנושא והן בגלל השחקנים. מהשחקן לא הכי התלהבתי ב"Shining Inheritance" ואת השחקנית לא אהבתי ב"A Love To Kill". פה השחקן שיחק הרבה יותר טוב והשחקנית הייתה פשוט מקסימה! כל כך אהבתי את התפקיד שלה. אם לא היה מתפוצץ לי הראש עכשיו משני הפרקים של "קופי האוס" הייתי מכינה סקירה מיד...אבל היא תחכה כבר למחר כי אני רוצה להכין סקירה מושקעת כפי שהסדרה ראויה
בתגובה ל: אני מאוד מאוד ממליצה על "החברה שלי היא גומיהו" מאת: MyGirl תודה, התחלתי אתמול לצפות ב-Resurrection נראה לי מעניין, נראה בהמשך. כמובן שגם איישם את הממלצה שלך. תודה אלה
בתגובה ל: SEOUL 1945 מאת: MyGirl לא הייתי מתנגדת לצפות בה (אבל רק בערוץ ויוה ובשידור יומי, ולא במחשב ולא בויוה פלטינה- 71 פרקים במחשב לא טוב לעיניים מרכיבות המשקפיים שלי ו-71 פרקים בויוה פלטינה זה אומר שהסידרה תימרח שם במשך 9 חודשים. אומנם צפיתי ב-77 הפרקים של "המלך סאן" בפלטינה, ולמרות שהיא היתה מצויינת ומאוד נהניתי ממנה, אני מודה שהעובדה שהיא נמרחה במשף 9 חודשים בויוה פלטינה, היתה די סיוט עבורי. עם "היהלום שבכתר" אין לי בכלל את הבעיה הזאת, אולי מפני שהיא יותר קצרה- בת 54 פרקים. אבל מצד שני אני ריאלית- עם מדיניות הרכישות ושיבוצי הסדרות של ויוה, יש סיכוי נמוך מאוד- אם בכלל- ש"סיאול 1945", תשודר בויוה בערוץ יומי. אבל מצד שלישי- לפעמים חלומות יכולים להתגשם).
בתגובה ל: הדרמה הזאת בהחלט עושה רושם טוב. מאת: ההרצליינית לפחות לא בעתיד הנראה לעין. שאלתי באתר של ויוה וכך ענו לי: "בנוגע לסדרה קוריאנית בערוץ ויוה, בעתיד הקרוב אין תכנון כזה".