אילג'ימה - פרקים 1-2
|
|
אילג'ימה - פרקים 1-2
פורסם לפני
3679 ימים
מאת iDana
סה"כ תגובות: 44
תגובה אחרונה לפני: 3674 ימים
נו, החלטתי לפתוח שרשור למרות שזמני קצר והנוירונים לא כ"כ מתפקדים... עקב כך, זה יהיה ממש קצרצר (בתקווה שאוכל להמשיך אח"כ ושיהיו עוד תגובות  ).  בגדול, פרקי הפתיחה היו מעניינים, ולהפתעתי הצלחתי לצפות ברצף בשעתיים ו-40 דקות למרות העייפות המצטברת מהשבוע הנ"ל והוויתור על שנת צהריים... למרות שהעלילה הראשונית מזכירה דברים שכבר ראיתי, היא עדיין זרמה והייתה מעניינת כאמור, ואפילו מצחיקה לפעמים (אם כי היה לי קצת קשה עם כמה סצנות אכזריות במיוחד). הילדים היו מקסימים, במיוחד הילד ששיחק את גיום הצעיר. את הילדונת ראיתי כדונג יי הצעירה, וגם שם היא הייתה על תקן הגרסה הצעירה של האן היו ג'ו, שנראה בהמשך הסדרה. ומשעשע אותי שהשחקן החמוד פארק שי-הו יגלם דמות ששמה שי הו...  החלק של "המשימה הבלתי אפשרית" בהתחלה נראה לי קצת תלוש ולא קשור לתקופה (כמעט מודרני בחלקים מסוימים), אבל ככה זה בהיסטוריות-פיוז'ן... כשחזרנו שוב לדמויות בבגרותן, זה היה נראה כאילו עברנו לסדרה אחרת מבחינת האווירה. הרבה יותר הומור - אבל לא ממש "הומור בית שימוש" אלא הומור "סקס סטייל" (בגרסה הקוריאנית המעודנת כמובן). ג'ני, מעניין לדעת איך תרגמת את "האחיות המחורמנות"   
|
|
|
|
נו, החלטתי לפתוח שרשור למרות שזמני קצר והנוירונים לא כ"כ מתפקדים... עקב כך, זה יהיה ממש קצרצר (בתקווה שאוכל להמשיך אח"כ ושיהיו עוד תגובות ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() ). ![http://i294.photobucket.com/albums/mm96/javabeans122/drama/other/2008/iljimae16.jpg]() בגדול, פרקי הפתיחה היו מעניינים, ולהפתעתי הצלחתי לצפות ברצף בשעתיים ו-40 דקות למרות העייפות המצטברת מהשבוע הנ"ל והוויתור על שנת צהריים... למרות שהעלילה הראשונית מזכירה דברים שכבר ראיתי, היא עדיין זרמה והייתה מעניינת כאמור, ואפילו מצחיקה לפעמים (אם כי היה לי קצת קשה עם כמה סצנות אכזריות במיוחד). הילדים היו מקסימים, במיוחד הילד ששיחק את גיום הצעיר. את הילדונת ראיתי כדונג יי הצעירה, וגם שם היא הייתה על תקן הגרסה הצעירה של האן היו ג'ו, שנראה בהמשך הסדרה. ומשעשע אותי שהשחקן החמוד פארק שי-הו יגלם דמות ששמה שי הו... ![http://1.bp.blogspot.com/_0iDlMhxFvR0/TDrL2OJoeYI/AAAAAAAACu4/QHTBcuiHDAM/s1600/kim_yoo_jung6.jpg]() החלק של "המשימה הבלתי אפשרית" בהתחלה נראה לי קצת תלוש ולא קשור לתקופה (כמעט מודרני בחלקים מסוימים), אבל ככה זה בהיסטוריות-פיוז'ן... כשחזרנו שוב לדמויות בבגרותן, זה היה נראה כאילו עברנו לסדרה אחרת מבחינת האווירה. הרבה יותר הומור - אבל לא ממש "הומור בית שימוש" אלא הומור "סקס סטייל" (בגרסה הקוריאנית המעודנת כמובן). ג'ני, מעניין לדעת איך תרגמת את "האחיות המחורמנות" ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/cnzr__Smiley_Silly.gif Smiley_Silly]() ![http://i294.photobucket.com/albums/mm96/javabeans122/drama/other/iljimae2-043.jpg]()
|
|
|
בתגובה ל: המוכרים הנכלולים מאת: Rebeccanהכוונה לנזיר ולבתו המאומצת? הצלחת להבין מיהם היו בתחילת הסדרה ?(לפני שהילדים גדלו) אם אנו מדברות על אותו הצמד, אז כן- הם ילוו אותנו לאורך כל הסדרה ויש להם תפקיד משמעותי והמון זמן מסך.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה - פרקים 1-2 מאת: iDanaעד שעוד פעם הבנתי שאני עווד פעם רואה אותה דרמה בשינוי אדרת. עדיין יש לי את הפרק השני רקוב לו במקס, אבל אני יכול להגיד כבר שאני רואה שכל דרמה שאני רק מעיז להתקרב אליה מציגה אותה נקודת פתיחה: ילד מאושר עם ההורים שלו, ילד נכלא באיזה מתקן כלשהו, ילד רואה את ההורה הקדוש שלו נרצח ע"י מרשעים, ילד נשבע לנקום והופך לילד נקמני משהו ואז מגיעה החלק של התככים והמזימות וכל דבר שתרצו. אותי- העניין הזה הפסיק לעניין מזמן כי נמאס לי. ילד צריך לחוות חוויה נעימה ונחמדה גם בלי לראות את הוריו נרצחים ונעלמים. לא שהדרמות הלא תקופתיות שראיתי היו מוצלחות- גבירתי הנאווה הייתה מחורבנת להפליא בגישה הכל כך מלוקקת שלה. אבל זה כבר סיפור אחר. שורה תחתונה נכון לרגע זה: יש פה בימוי מעולה, יש פה המון זוויות תזזיתיות, ואז הסיפור הנקמני שראיתי כבר ביהלום בכתר, וקצת מהפרק הראשון של המלך סאן- קצת מתחיל להימאס. לא צריך להמציא סדרות תקופתיות מבוססות רצח ונקמה כדי להניע עלילות...... אני בטוח שאפש רלמצוא משהו בלי לערב את השורש נ.ק.ם בכל דרמה קוריאנית. ומעבר לכך- הילדים כרגיל מקסימים. חוץ מזה שמעכו לו את האף וגם את האופי על הדרך. אהבתי את ביוק שיק (זה שמו?) הוא היה משעשע.... יחסית לנבל שאח"כ הוביל למות וון הו (זה השם של האב שנרצח לעיני גיום?) . פרק 2, הייר איי קאם.
בקרוב.... החטאים חוזרים מהעבר... וזה יותר מחטא אחד....
לזכרך, קרלוטה שלי..... ![http://emoticons.agenda.co.il/3yg9__m4p9_israel_flag1(1).gif דגלישראל]()
ויליאם לוי, הבעל הבא שלי וזה כי אני אמרתי לו להיות שלי. אז הנה. אמרתי.
וגם דויד זפדה הוא בעלי החדש. הוא בתור שטיח רצפה לבעלי הראשון ולי.
![http://emoticons.agenda.co.il/jbed__ns_pride.gif נסגאווה]()
![http://i.imgur.com/5HjZU.png]()
|
|
בתגובה ל: ובכן.. זה נראה לי כמו סרט קולנוע ואקשן... מאת: nirdelanoche וילדה שדווקא עיצבנה אותך מוות, אבל גם שם זה אבדן ההורים ואכזריות וכל הדברים המתכונת המודרנית.
ביהלום שבכתר ג'אנג גום הילדה מעולם לא חשבה על נקמה למרות שהייתה עדה לרצח אימה כי היא לא הבינה במה מדובר. וגם המלך סאן לא נשבע לנקום בילדותו. אבל בניגוד ליהלום שבכתר למלך סאן היו כמה קווי דמיון, שהסתיימו הרבה יותר גרוע, גם בנוסף למה שציינת הילדים העניים שעוזרים לילד בצרה לאחר ריב איתו, הרפתקאות של שלושה ילדים.
אבל בניגוד למלך סאן שמאבקי הכוח הוצגו בו בהתחלה, היה בהחלט קשה לעקוב אחרי מאבקי הכוח והמזימות ולהבין מי נגד מי, אולי כי בלי משפחת המלוכה ברקע קשה להבין לצד מי התככנים.
בכל מקרה אהבתי שהראו שהטובים לא צדיקים, האב הנרצח פיתה את השפחה שלו וכשהכניס אותה להריון שכר גנב כדי שיוציא אותה ואת הילד מחייו. אגב כשהראו כאילו הוא תכנן שירצחו אותה הרה שחשבתי שהנה ברור, ידעתי שמי שרוצח כלב לא יכול להיות אדם טוב, אבל אז הסתבר שהוא נתן כסף לפרנסתה, אבל זה עדיין לא משנה את ההתכחשות שלו לבנו. וגם הבן בניגוד למלך סאן הצליח להרוג את אימו, למרות שהיא ביקשה והוא נדרש לעשות זאת כדי להינצל, אך סאן לקח סיכונים ולא היה מוכן לפגוע בבני משפחתו ואפילו לא לחלל את זכרו של אביו המת תוך סיכוני חיים מובהקים.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה - פרקים 1-2 מאת: iDanaטוב, אני רואה שאף-אחד לא פתח שרשור, אז אני אקח יוזמה ואפתח. את האמת: רציתי לפתוח שרשור אתמול בלילה, אבל הייתי די עייפה בשביל לכתוב הודעות ארוכות. בסוף החלטתי שלא אפתח שרשור בכלל ואחכה ליוזמה של מישהו אחר שצפה. אבל אחרי שראיתי שאף-אחד מאלה שצפה כבר, לא לקח על עצמו את המשימה לפתוח שרשור, לקחתי על עצמי את המשימה הזאת. ויש הרבה מה לכתוב על 2 הפרקים הראשונים של הדרמה הקוריאנית התקופתית, שהתחילה את שידורה בפלטינה אתמול: כל פרק היה בן 70 דקות, מה שאומר שאורך 2 הפרקים ביחד, הגיע ל-140 דקות, שזה בחשבון פשוט, שעתיים ו-20 דקות. בשפה קולנועית, זה משהו באורך של סרט קולנוע ממוצע בבימויו של ג'יימס קמרון. 2 פרקים אלה היו מתישים (בגלל האורך- של 2 הפרקים ביחד ושל כל פרק לחוד) אך לא היו משעממים, כי הם היו גדושים בכל-טוב: רגעים טרגיים ועצובים, רגעים קומיים, הרבה פעלולים, אפקטים ואמנויות לחימה, תככנות פוליטית, קצת מיסטיקה ועל-טבעי (החזיון של מגיד-העתידות העיוור), 3 מקרים של הקרבה אימהית (אמו של גיום שהעמידה-פנים כי אינה מזהה את בנה, כדי להציל אותו מרודפיו, אמו של צ'ה דול ששיקרה לביון שיק ואמרה לו כי צ'ה דול הוא בנו- פרי ליל האהבים שלהם, כדי שביון שיק לא יהרוג אותו, ואשתו של מגיד-העתידות העיוור שהצליחה להבריח את 2 ילדיה מרוצחי בעלה שרדפו אחריהם, בעוד היא מוסרת עצמה לידיהם ונותנת להם להרוג אותה), מרכיב טלנובלי אחד (יי וון, הוא אביו האמיתי של צ'ה דול, מה שאומר שגיום וצ'ה דול הם אחים למחצה), התהוות ראשונית של מרובע רומנטי אפשרי (גיום, צ'ה דול, אן צ'ה ובונג סון) ולשבריר שניה (לשמחתה של ג'ני), כתפיים חשופות וטיפה גב חשוף של לי ג'ונקי. הפרק הראשון מתחיל, בעוד מעשה שוד מוצלח, שמבצע "אילג'ימה" (לי ג'ונקי), השודד המפורסם ביותר בממלכה. מיד לאחר סיומו המוצלח של אותו שוד, הצופים נלקחים אל מאורעות העבר, כדי לדעת איך הכל התחיל (תיזהרו, זה קצת ארוך): גיום הוא ילד בגיל 9-10 בערך, בן למשפחת אצילים. אביו הוא אציל ידוע שהיה מעורב בהדחתו של מלך ובהמלכת אחיו של אותו המלך תחתיו. יש לו אמא ואחות בוגרת ממנו. צ'ה דול הוא ילד בן-גילו של גיום, בן למשפחה עניה. הוא בנה (הביולוגי) של משרתת לשעבר ובנו (המאומץ) של גנב קטן ידוע לשמצה. כמה פוליטיקאים, משתמשים בשירותיו של מגיד-עתידות עיוור, עני וכפרי, כדי לגלות מידע על קנוניה פוליטית. לאחר החזיון של מגיד-העתידות, באשר לאותה קנוניה, אותם הפוליטיקאים הורגים את מגיד-העתידות, כדי שזה לא יפתח את הפה. הם מחליטים להרוג גם את אשתו ו-2 ילדיו, ולאחר שהאחרונים מקבלים התרעה מראש ובורחים מהכפר, הרוצחים דולקים אחריהם. אז האישה מחליטה להבריח את 2 ילדיה- בן ובת- ולמסור את עצמה לרוצחי בעלה. בעוד היא נרצחת ע"י רודפיה, 2 הילדים מצליחים להגיע לעיר-הבירה ובשיטוטיהם נתקלים בגיום, שדוחף את האחות, קורא לה "מכוערת" ומעורר את זעמו של אחיה עליו. לאחר מכן, בן-אצילים בשם שיווה-האן, מחליט לנקום בצ'ה דול לאחר (לטענתו של שיווה-האן) שהתחצף אליו- הוא גונב תכשיט יקר של יי וון מבלי שהאחרון ירגיש בכך, מניח אותו בתיקו של צ'ה דול מבלי שזה יראה, קורא לשוטרים ומאשים את צ'ה דול בגנבה. השוטרים שמוצאים את התכשיט של יי וון בתיקו של צ'ה דול, לוקחים את צ'ה דול. אך בעזרת תושייתו של גיום, חפותו של צ'ה דול מוכחת והוא משוחרר. צ'ה דול מודה לגיום ויי וון ומבטיח להם שבעתיד יגמול להם. דאני, אמו של צ'ה דול מגיעה בהיסטריה, לאחר ששמעה מה אירע לבנה, ואיך שהיא ויי וון, רואים אחד את השניה, שניהם כמעט מקבלים שבץ והזכרונות של שניהם מתחילים לעלות. מאוחר יותר יתברר, שליי וון ודאני היה רומן, שבעקבותיו דאני נכנסה להריון. כשיי וון מגלה שהוא מצפה לילד מדאני, הוא משלם כסף לגנב קטן בשם סה דול, כדי שיחטוף את דאני וידאג לה. לאחר מכן, דאני וסה דול מתחתנים, וסה דול מחליט לאמץ את צ'ה דול, הילד שנולד לדאני ויי וון ולגדל אותו כבנו. כמובן שצ'ה דול בטוח שסה דול הוא אביו הביולוגי. לאחר מכן, שיווה האן, מתעמת עם גיום ויי וון, על כך ששחררו את צ'ה דול. בסיום העימות, גיום מכה את שיווה-האן ועושה לו חבורה בפנים. כשביון שיק, אציל מושחת ואביו של שיווה-האן, רואה את החבורה, הוא חוקר את בנו אודותיה ומגלה מי האחראי לה והכי חשוב: שאביו של האחראי הוא אדם מאוד חשוב, שביון שיק משתוקק לזכות ביקרו. ביון שיק מחליט ללכת ולהתנצל בפני גיום ואביו ומחליט שבנו יבוא איתו. אך שיווה-האן החצוף והמפונק, מסרב, ואחותו הצעירה, אן צ'ה (שנראית כהיפך הגמור של אחיה), מחליטה להתלוות לאביה ולהתנצל בשמו של אחיה הסורר. לאחר ההתנצלות, ביון שיק, מציע הצעה כלשהי ליי וון, ויי וון מסרב לקבל אותה. ביון שיק עוזב בזעם רב את ביתו של יי וון. בזמן זה, גיום ואן צ'ה, נפגשים בחצר הבית ומתיידדים. יי וון עצמו, היה מעורב במהלך פוליטי להדחת המלך הקודם והמלכת אחיו תחתיו. כעת הוא וכמה מן המעורבים האחרים במהלך פוליטי זה, סבורים , כי זה מהלך זה היה מבחינת טעות לממלכה. לכן נרקמת מזימה להפללת אותם אנשים שסבורים כך- ובראשם יי וון- בבגידה. ביון שיק, הוא אחד המעורבים הראשיים באותה מזימה, והוא מטיל על סה דול משימה: ללכת לקבור מכתב המפליל את יי וון ואותם אנשים בבגידה, בחצר ביתו של יי וון. סה דול פולש לחצר הבית, ושניה לפני שהוא עומד לקבור אותו, הוא שם-לב שהמכתב כתוב חציו בדם (סה דול הוא אנאלפבית, ולכן אינו מבין את תוכן המכתב) ומבין כי משהו אינו כשורה. הוא אינו קובר את המכתב, מגיע לביון שיק ומודיע לו כי אינו יכול לבצע את המשימה. ביון שיק ואנשיו אינם מוותרים לסה דול: הם מגלגלים אותו לתוך שטיח ומתחילים להכות אותו עד זוב-דם, וכל זה מול עיניו הנדהמות של צ'ה דול, שעקב אחרי אביו. השומרים תופסים את צ'ה דול מציץ, ואז צ'ה דול מחליט לקחת על עצמו את המשימה של קבירת המכתב, כדי להציל את אביו. צ'ה דול מצליח לקבור את המכתב ולהימלט (לא לפני שבתו של יי וון מבחינה בו וניגשת אליו). אבל עדיין ביון שיק, לא חוזר בו מכוונותיו להרוג את סה דול וצ'ה דול (וכל זאת, כמובן, גדי שלא יפתחו את הפה). ואז, אחד העובדים של יי וון, מחליט להזעיק את דאני, שמגיעה בהיסטריה לביתו של ביון שיק. ואז מתברר שביון שיק ודאני בילו ליל אהבים חד-פעמי בעבר, ודאני מחליטה לשקר ולספר לביון שיק שצ'ה דול הוא הפרי של אותו ליל אהבים, ובכך בעצם מצילה את בעלה ובנה. לאחר מכן, צ'ה דול מועבר לביון שיק, כדי שזה יהיה אחראי, לגידולו וחינוכו. אחרי קבירת המכתב, רוקמי המזימה מעלים הילוך במזימתם: הם מחליטים להרוג את יי וון בביתו ולביים את התאבדותו. לאחר קרב קשה, מצליח אחד מרוקמי המזימה, להרוג את יי וון במכת חרב, מול עיניו הנדהמות של גיום שמוסתר בארון. גיום אינו רואה את הרוצח, אך מצליח להבחין בבירור בעיטור המנצנץ שעל חרבו. מרגע זה, מתחיל מסע הייסורים של גיום המסכן: סה דול נקלע למקום, מבחין שישנו אדם בתוך הארון ולוקח את הארון לביתו, כדי ששוטרי הממלכה (שהגיעו למקום ומצאו את גופתו של יי וון- ש-2 חרבות בידיה, קבעו כי מדובר בהתאבדות ומצאו את המכתב המפליל) לא ימצאו אותו. כשדאני רואה את הילד מחוסר-ההכרה בביתם, היא מבינה מיהו ומעוניינת ללכת למשטרה ולהפליל אותו (בגלל זעמה על כך, שלמרות כי גם הוא וגם בנה, הם בניו הביולוגיים של יי וון, הוא זכה לחיים טובים כבנו של אציל מכובד, בעוד בנה, זכה לחיים גרועים כבנו של גנב ידוע לשמצה). לאחר שגיום עוזב את ביתם, הוא עד לביתור הגופה של אביו (שמעתה מכונה "הבוגד"), בורח למסתור של קבצנים, שם הוא פוגש את ילדיו היתומים של מגיד-העתידות העיוור, נותן להן את התכשיט היקר של אביו, כדי שהם לא יסגירו אותו לרודפיו ויתנו לו מחסה. במסתור הקבצנים הוא מתחיל לקדוח מחום, והאח מחליט למכור את התכשיט כדי לקנות לו תרופה. לאחר קניית התרופה, האח חוזר למסתור, אך האדם לו מכר את התכשיט מלשין עליו ורודפיו של גיום, מחליטים לעקוב אחריו. איך שהוא מגיע למסתור, הוא נרצח בידיהם, מול עיניהם הנדהמות של גיום ואחותו. גיום והאחות- בונג סון- מתחילים לברוח ונעצרים ע"י נהר תלול ועמוק. הם מחליטים לקפוץ. גיום מצליח במשימה, אך בונג סון נלכדת בידי צייד האנשים הראשי, שמרחם עליה ומחליט להשאירה בחיים (אך משקר ואומר כי הרג אותה). אותו צייד אנשים מחליט לפרוש מהמקצוע ומעביר את בונג סון לטיפול אצל מכרה שלו. המכרה מחליטה למכור את הילדה לאיזה אשמאי זקן, אך היא מצליחה לברוח חזרה לאותו צייד ולהצטרף אליו בנדודיו. בינתיים גיום מצליח להגיע את השוק המרכזי. הוא נתפס ע"י אחד השוטרים שמצליח לזהות אותו ומביא אותו למקום שבו עוברים הבוגדים שהואשמו- ביניהם אמו- כדי שאמו תזהה אותו. אמו מעמידה-פנים שגיום אינו בנה ושמוצגת בפניה גופתו של אחיה המת של בונג סון, היא מעמידה-פנים כי זוהי גופתו של בנה. גם גיום מעמיד-פנים שהיא אינה אמו, ולשם-כך זורק עליה אבן, כדי להביע את זעמו על "הבוגדת". למקום מובא גם צ'ה דול (שעתה נקרא שי הו) כדי שיזהה גם הוא את גיום (לאחר שצ'ה דול הודה כי הוא מכיר אותו). צ'ה דול זוכר את הבטחתו לגיום ואביו ומחליט לשקר ולומר כי הילד המדובר אינו גיום. בעקבות-כך, גיום משוחרר ומוכרז כמת (לאחר שאמו "זיהתה" כביכול, את גופתו). הוא נלקח ע"י דאני שנקלעת למקום. בביתם של דאני וסה דול, גיום מאבד את הזיכרון, בעקבות הטראומה הקשה שחווה. דאני וסה דול מחליטים לאמץ אותו ולגדל אותו כבנם הביולוגי ומשנים את שמו ל"יונג" (דרקון). בינתיים 23 שנים עוברים. גיום הוא גבר צעיר, נאה ודי שטותניק, שאינו זוכר את עברו (אך סובל מהזיות שמחזירות אותו לשם, ואחת מהן אף מצליחה לחשוף את זהותו האמיתית בפני צייד שמלשין עליו, ובכך נותן את האות למרדף מחודש אחריו). דאני וסה דול שולחים אותו ללמוד בבית-ספר לאומי, שבו לומדים בעיקר בני-אצילים. הוא סובל מההתעללויות של בני-האצילים שלא מעוניינים שילמד איתם ועושים הכל כדי להרחיקו מבית-הספר. הוא עושה הכל כדי למלא את רצונםוכל ולשם-כך, מזריז מבית-הספר. באחד מהברזותיו, הוא מרומה ע"י מוכרת צעירה ופלפלית, שמוכרת לו ספרים עם ציורי פרחים, בטענה כי מדובר בספרים אירוטיים. המוכרת הצעירה ואביה (המאמץ)- שנוהגים לרמות אנשים תמימים, ע"י כך שהם מוכרים להם כל מיני פיצפקס שטותיים ובד"כ לא נחוצים- הם למעשה בונג סון וצייד האנשים בדימוס. כדי לנקום בהם על שרימו אותו, גיום/יונג, מחליט לחסל להם את העסק, בכך שהוא מביא לעסק, את הבעלים הזועמים, של הנשים המשועעמות שנוהגות לקנות במקום (באותה שעה שאותן נשים נמצאות שם). לאחר מכן, סה דול תופס על חם את גיום/יונג וסוחב אותו בכוח לבית-הספר. כשאחד האצילים שם-לב שהוא הגיע, הוא זורק את גיום/יונג המסכן לבור מים.
![http://25.media.tumblr.com/15540ba21aed33c9f7ff7d6705ad32a4/tumblr_mhct3a4HIw1qag92io1_250.gif]()
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה . מאת: ההרצלייניתאגב הפרקים היו יותר ארוכים מהמקובל הם היו 75 דקות כל פרק. ולכן זה לקח בדיוק 150 דקות שזה שעתיים וחצי. אגב אולי זה רק טעות במקלדת, אבל עברו 13 שנה ולא 23. האמת כשהוא איבד את הזיכרון, חשבתי שהוא מעמיד פנים כדי להינצל ולמצוא בית. ורק אחרי שהוא מבוגר וכל כך משועשע ואומר לצייד בביטחון שהוא יונג הבנתי שאובדן הזיכרון הוא אמיתי. עוד איכשהו פספסתי את זה שהרמאים הם הבת של מגיד העתידות והחייל שהציל אותה, תהיתי מעין צצו וחשבתי על כך כך שיהיה משהו בין גוים\יונג לרמאית, אבל לא קלטתי שמדובר באותם אנשים שתהיתי מה עלה בגורלם וחשבתי שלא הראו אותה מאז הילדה עקבה אחרי החייל לאחר שגילתה שהאישה רוצה למכור אותה. אגב עוד קטע מזעזע שקשיש רוצה לשכב עם ילדה. אז תודה רבה על ההארה.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
בתגובה ל: סיכום מעולה הרצליינית מאת: EVGLEV אכן 13 שנה ולא 23. ספסיבה על התיקון, יבגני.
וכל פרק היה בן 75 דקות ולא 70? יכול להיות שלא הסתכלתי טוב...
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה . מאת: ההרצלייניתאני חשבתי שמי שפרש "מהצבא" של ביוק שיק - הוא הצייד. ולמעשה מדובר בשני אנשים - אחד הוא האבא המאמץ והשני הוא סתם צייד. כי הוא אמר "נמאס לי לצוד אנשים, אני רוצה לצוד חיות". איך ידעת שזו בונג סון - היא היתה ילדה בן 6-8, נכון ? ולגבי הגילאים - הוא צריך להיות בן 22 - היה בן 9 בתחילת האירועים ועברו 13 שנים תודה על הסיכום
Jerusalem Sights & Scents ![http://emoticons.agenda.co.il/en3m__078.gif 078]()
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
אָמַר רַבִּי עֲקִיבָא: וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ זֶה כְּלָל גָּדוֹל בַּתּוֹרָה ![http://emoticons.agenda.co.il/tasw__064.gif 064]()
|
|
בתגובה ל: תודה. עכשיו הבנתי שלמעשה 2 אנשים מאת: Rebeccan אבל שיערתי שזאת היא- פשוט האבא המאמץ נראה דומה חיצונית לאותו צייד אנשים שהחליט לפרוש. רק ההתנהגות היתה שונה (צייד האנשים היה מפחיד ואכזרי ואילו האבא המאמץ היה משעשע). אז אחרי שהשידור הסתיים, פתחתי את דף הסידרה באתר ויוה ואת דף הסידרה באתר ויקי דרמה, ושם וידאתי את מה ששיערתי.
|
|
בתגובה ל: גם אני לא ידעתי בהתחלה שזאת בונג סון... מאת: ההרצליינית ומסתבר שזה לפי דף הסדרה וזה להיחשף בעתיד. תודה כבר נבהלתי, שמח לדעת שלא פספסתי כלום.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה - פרקים 1-2 מאת: iDanaואני חשבתי שאני הראשונה (ואף היחידה) שלוקחת יוזמה ופותחת שרשור. איזה פאדיחה... אבל מצד שני: נראה שההודעה הקצרצרה שלך והמגילה הארוכה שלי, משלימות אחת את השניה. אודה לה אם תאחדי את השרשור שלך ואת השרשור שלי :-).
|
|
בתגובה ל: גם את פתחת שרשור? מאת: ההרצלייניתמאשר שאף אחד לא יפתח... קבלי ח"ח על הסקירה המושקעת והמפורטת!
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה - פרקים 1-2 מאת: iDanaנראה שמהיהלום שבכתר שדווקא הייתה הקוריאנית הראשונה עם דם ודמעות שכחתי כמה אלימות יש בהתחלה שהייתה גם במלך סאן, אבל לא בהיקפים כאלה. בקיצור חיכיתי לתקופתית ושכחתי כמה אלים זה יכול להיות. בשני פרקים רצחו שלושה בני משפחה אחת מתוך ארבעה. וגם שכחתי גם נוח בקוריאה העתיקה להעניש בני משפחה על פשעי קרובי המשפחה וגם שלילדים אין שום חסינות. וכדי להכאיב לי עוד יותר גם דמות טובה הורגת כלב כדי להשתיק אותו. הילדים בהחלט היו מקסימים וגם הקטעים איתם היה נחמדים עד שהעניינים התחילו להסתבך. המשימה הבלתי אפשרית בהחלט בעלת פעלולים מודרניים. מרוב האלימות שהאכילו אותי עם הדמויות הצעירות אפילו לא שמתי לב להומור כשמדובר בדמויות בוגרות. מה גם שאת זה גם התחילו עם הקטע של התעללות העשירים שאוסרים עליו ללמוד בבית ספר ואחר כך הצייד. והקפיצה מזמן לזמן הייתה כל כך מבלבלת. בהתחלה עם המשימה הבלתי אפשרית והמעבר החד לילדות זה עוד היה בסדר, אבל אחרי שהצייד מגלה את זהותו של גוים ופתאום קופצים לאבא שמכריח אותו ללכת לבית ספר, בכלל חשבתי לסה דול צץ עוד ילד ומדובר בדמות אחרת והרושם התחזק עוד יותר כשבזמן שמביאים את יונג לבית ספר קופצים לקטע בו השומרים מגלים שהצייד גילה אותו ואז חזרה להתעללות התלמידים. כל כך מבלבל שרק בסוף הפרק כשההתעללות הייתה כמו זו שלפני הופעת הצייד הבנתי שמדובר בסיפור בסדר כרונולוגי מפוזר להחריד וגם שיונג לא עצלן הוא פשוט לא רצה ללכת לבית ספר כי התלמידים אסרו זאת עליו. לכן הכרונוגלויה המבלבלת ומה שהיה קודם לא אפשר להתרגש מהקטעים ההומוריסטים שרק בזכותך אני עכשיו מבין שהיו ולאווירה בה מרמים את יונג עם הספר.
|
|
בתגובה ל: היה ממש קשה עם הסצינות האכזריות מאת: EVGLEVהיו סצנות שהיו ממש קשות לצפייה , רמת האכזריות שלא הייתה מביישת אף סרט אקשן מלא בדם וברוע, אבל כאן לא היה צריך דם כדי להמחיש את רמת האכזריות, עצם שעובדה שהמעשים נעשים בכזו קלות דעת וקור אכזרי יותר מכל דבר אחר. הכח התחיל האשתו של העיוור שלפני שנרצחה נפרדה משני ילדיה כדי להציל אותם מרוע הגזרה ,אחרי זה הילד שלה נרצח וחשבתי מה יעלה בגורלה של הילדה הקטנה , למרות שהייתי בטוחה שהיא תהיי בסדר היה לי איזשהו ספק כי כבר לא ידעתי למה לצפות . אבל הסצנה ששברה אותי סופית הייתה הסצנה שבה גיום נאלץ להשליך אבן לראשו של אימו כדי להציל את עצמו וגם כי ידע שפשוט אין לו ברירה אחרת, הוא ידע שזה מה שהאימא שלו רוצה שיעשה, האם יכול להיות משו יותר אכזרי מילד שמשליך אבן לראש של אימא שלו? לרגע מצאתי את עצמי פשוט מזילה דמעה . אולי זה נובע מכך שלא תמיד התחברתי לתקופתיות , עם "סאן" היה לי קשה להתמודד ו"היהלום שבכתר " פשוט התפספסה לי או אולי כי אני רגילה לסדרה שמספקת נטו הנאה בשישי בצהריים, אולי גם בגלל כל התככים והמזימות וכמובן כל הרגשות שהציפו אותי הצפייה הייתה קצת כבדה. בסוף הפרק השני זכיתי למנת החיוכים שלי בסצנה שהאב המאמץ הרביץ ליונג/ גיום שיקום וילך ללמוד, כשהוא קם כולו הפוך הוא שואל את האם המאמצת האם הוא מאומץ כי היא קרירה עליו. וכמובן אי אפשר שלא להזכיר את צמד הנוכלים שהם ככל הנראה הצייד ההוא לשעבר ובן העוויר הקטנה שהלכה אחריו כשגילתה שרוצים למכור אותה ( גם מאוד אכזרי למכור ילדה כו קטנה לזקן מגעיל כדי להאריך לו ימים). אם לסכם ביחד את שת הפרקים בסופו של דבר נהנתי כי זכיתי לחייך וכאמור חיוכים מוחקים את כל הרוע שהיה לפני .
|
|
בתגובה ל: מסכימה איתך בקשר לאכזריות שהייתה בסצנות מאת: norit לתקופתיות, אבל הסצינות המזעזעות שתיארת לא היו בשני התקופתיות שראיתי. גם אני לא הייתי בטוח שהילדה שרדה, למרות שזה היה ברור לי, לא ידעתי למה לצפות.
|
|
בתגובה ל: גם לי היה קשה עם הסצינות האלה למרות שהתחברתי מאת: EVGLEVבסך הכל היה מרתק.לא הבנתי כל כך את הקטע,שבו הגיבור שלנו מתעניין ב"חוברות מחרמנות",סטייל פליי בוי. זה קצת צרם ולא כל כך התאים לתקופה,לדעתי,מבחינת תרגום אולי...לא יודעת.משהו לא עבד שם,בסצנה. כל השאר היה מאוד יפה מבחינה ויזואלית. הבגדים לא השתנו מהיהלום שבכתר...הילדים שיחקו ממש טוב ואמין. האבא שרצחו-היה ממש דומה לקצין מהיהלום שבכתר...גם מבחינת הצחוק שלו וגם במראה...
|
|
בתגובה ל: ולמה רצחו את הכלב,למה?? מאת: איילה 43או משהו כזה והאמת אני בהחלט לא מצדיק את זה, אם כי זה נראה כמו במקרה של עכברוש הביבים סמיר קונטר שהאימא נאלצה לחנוק תינוקת כדי שלא תבכה והרוצח לא ימצא אותה, אבל במבט לאחור הרי היה ידוע שזה הבית שלהם ולכן הרוצחים הגיעו לשם ולא הנביחות של הכלב הם שגילו את מקום הימצאם והאב יצא בעצמו להעתמת איתם כדי להגן על בנו שלא יפגע והסתיר אותו. האב אכן היה דומה לקצין מהיהלום שבכתר.
|
|
בתגובה ל: את הכלב רצחו כדי שלא יחשוף את הילד מאת: EVGLEV ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ולמה רצחו את הכלב,למה?? מאת: איילה 43כאשר חבורת שכירי החרב נכנסו למתחם ביתו של האציל וון הו, הכלב נבח עליהם ולכן הם היו חייבים להשתיק אותו. זה היה קטע מזעזע אפילו בצפייה שנייה. לגבי השחקן המגלם את האב- זהו השחקן גו מין קי בן ה-45 ויש לו לא מעט סדרות ברזומה גם אם התפקידים הם קצרים. ![http://www.hancinema.net/images/news23612.jpg]() כאן הוא בגירסת הבלונד ובצד השמאלי מהסדרה המצויינת "המלכה סאן דוק" שהלוואי ותגיע למחוזותינו. ![http://www.fastup.co.il/images/7199513.jpg]() השחקן ג'י ג'ין הי שזכה לכינוי קצין וג'נטלמן יחגוג ביוני הקרוב את יום הולדתו ה-40 , הוא יותר צעיר מהשחקן שמגלם את האב אך יש דמיון כלשהו, לפחות באצילות. ![http://daejanggeum.blogsome.com/images/jijinhee285.jpg]()
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
בתגובה ל: הכלב נרצח כדי שלא יחשוף את הפולשים מאת: זרהמאד מה היה אכפת לו שהפולשים ייחשפו?
|
|
בתגובה ל: אבל דווקא וון הו רצח את הכלב מאת: EVGLEV כשנכנסו לרחבת החצר לדעתי. יש לי עדיין את הפרקים מוקלטים, אבדוק את זה שוב..אם אני זוכרת נכון, הכלב נרצח לפני יציאתו של וון הו.
|
|
בתגובה ל: את הכלב רצחו הפולשים מאת: זרהמאד היא לפני שהכלב מת הוא נופף בחרב מהבית.
|
|
בתגובה ל: לפני, היה נראה שהוא הרג את הכלב מהחלון מאת: EVGLEV ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: כך או כך- היה מזעזע , לראות את הכלב נרצח(זאב לבן?) מאת: איילה 43זה טיפה יותר מזעזע כי זה כאילו שדמות טובה עשתה את זה.
|
|
|
בתגובה ל: בהחלט היה מזעזע במיוחד ולמעשה אם האב רצח את הכלב מאת: EVGLEV כך או כך זה מעשה נורא!
|
|
בתגובה ל: מסכימה איתך בקשר לאכזריות שהייתה בסצנות מאת: norit גם לי הסצינה של השלכת האבן היתה מאד קשה אך מה האם לא תעשה כדי להגן על בנה? אפילו היא הציגה זאת כך שכאילו בנו של העיוור הוא בנה, העיקר שאור הזרקורים לא יהיה על גיום.
|
|
בתגובה ל: נורית לא צפית באילג'ימה קודם? מאת: זרהמאד ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: היה ממש קשה עם הסצינות האכזריות מאת: EVGLEV שמתי לב לזה כשצפיתי לאחרונה בסרט תקופתי אמריקקי עם עוד כמה בנות. היו כאלה שהסיטו את המבט בסצנות קרב מדממות, והתפלאו על ה"קשיחות" ויכולת העמידה שלי בסצנות כאלה... אבל את הסצנה של הכלב לא הייתי מסוגלת לראות. אני תמיד דואגת לבעלי חיים על הסט, כי אני יודעת שיש מי שדואג לשחקנים האנושיים שמשתתפים בסצנות קשות וזה רק ב"כאילו". אני מקווה בכל לבי שיש מי שדואג גם לחיות שנמצאות על הסט.
ואילג'ימה הזכיר לי את פינוקיו שבורח מבית הספר כדי להשתעשע (אמנם הוא ברח בגלל ההצקות של התלמידים, אבל לא נראה שהלימודים חסרים לו יותר מדי...).
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה - פרקים 1-2 מאת: iDanaללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה - פרקים 1-2 מאת: iDanaהאלימות הרבה והעירבוב של העבר והווה מקשים בתחילה, סצינת הפתיחה מרמזת על המשך העלילה (ראינו את זה גם ב"הונג גיל דונג" אם זכור לך...) אך בהמשך יהיה הרבה יותר מהנה ומובן. לי ג'ונקי בסדרה הזו מראה (ומוכיח) את יכולות המשחק המעולות שלו, שמחתי שהחליטו להביא אלינו את אילג'ימה
|
|
בתגובה ל: הפרקים הראשונים קצת קשים לצפייה והבנה מאת: זרהמאד ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הפרקים הראשונים קצת קשים לצפייה והבנה מאת: זרהמאדשדווקא העלילה הייתה ממש מובנת וברורה לי, כולל קפיצות הזמן. אולי בגלל שכבר ראיתי מרכיבי עלילה דומים בסדרות אחרות (ועדיין היה לי מעניין). מצד שני, יכול להיות שאני עדיין לא מודעת לדברים שלא הבנתי ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/cnzr__Smiley_Silly.gif Smiley_Silly]() הסדרה מזכירה לי את "הונג גיל דונג" באווירה- וגם בקטע עם המוכרים הנוכלים. אגב, למיטב זיכרוני סצינת הפתיחה של "הונג גיל דונג" הייתה קשורה באופן רופף לעלילה עצמה...
|
|
בתגובה ל: אני חייבת להודות מאת: iDanaסצינת הפתיחה של הונג גיל דונג לא הוזכרה במהלך כל הסדרה, אך הבטיחה לצופים את מקומה ובחירתה של יי-נוק. בסדרה אילג'ימה- סצינת הפתיחה עוד תחזור. משמאל לימין - הונג גיל דונג, אילג'ימה, צ'יל וו החזק.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה - פרקים 1-2 מאת: iDana(אמרתי שאני בוטנאית) בחלק מהתרגומים של אילג'ימה - דבקים בפרי הכתום משמש![http://www.fastup.co.il/images/72623234.jpg]() ובאחרים מתעקשים על שזיף. שני העצים מצויים באזור מזרח אסיה, אבל הפרחים מעט שונים. הפירות ודאי שונים ... והשאלה היא: " משמש" או "שזיף" ? אני בעד משמש ....
Jerusalem Sights & Scents ![http://emoticons.agenda.co.il/en3m__078.gif 078]()
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
אָמַר רַבִּי עֲקִיבָא: וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ זֶה כְּלָל גָּדוֹל בַּתּוֹרָה ![http://emoticons.agenda.co.il/tasw__064.gif 064]()
|
|
בתגובה ל: והשאלה שמטרידה אותי: שזיף או משמש ? מאת: Rebeccanהדבר הראשון שעלה לי בראש כאשר ראיתי את הפרקים זאת הטעות המהותית בין השזיף למשמש. אני חושבת שזוהי אמורה להיות פריחת השזיף וזהו גם הסמל שאילג'ימה מצייר כאשר הוא מותיר את חותמו, התמונה יותר דומה לפריחת השזיף. ד"א- גם ג'ני שתרגמה את אילג'ימה תרגמה זאת כפריחת השזיף. ![http://kohxu.blog.friendster.com/files/iljimae-1.jpg]()
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה - פרקים 1-2 מאת: iDanaבסופ"ש היה לאח שלי יומולדת והייתי צריכה לעשות עבודה מעצבנת שהייתה להיום לכן לא הספקתי לראות אבל הפרקים מוקלטים ומקווה שאוכל לראות השבוע.. הבנתי מאימא שלי שכן צפתה שהסדרה די טובה וזה כבר טוב ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() איך ההתרשמות מ2 פרקים ראשונים? אהבתם?
|
|
בתגובה ל: עןד לא ראיתי את הפרקים מאת: lady fanni אישית אהבתי מאד את הסדרה הזו, אחת האהובות עליי בזכות משחקו המצויין של ג'ונקי. הפרקים הראשונים לא קלים לעיכול אך אני סומכת עלייך (כאחת שצפתה בלא מעט סדרות קוריאניות ), את תביני מאד מהר מי נגד מי.
|
|
בתגובה ל: מזל טוב לאחיך מאת: זרהמאדללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה - פרקים 1-2 מאת: iDanaאני עדיין זוכרת אותו מ"איזה כוכב את?", שם הוא היה הבחור העשיר המרובע והמעצבן עד מוו,ת שהיה מאוהב בבוק שיל. קראנו לו "קיפי". מקווה שב"אילג'ימה" היה לו את המזל, לגלם דמות הרבה יותר טובה ומעניינת.
|
|
בתגובה ל: פארק שי הו. מאת: ההרצלייניתהוא הצליח להשכיח ממני את "קיפי" בתפקיד המצוין והשואב שלו ב-Prosecutor Princess ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/682y__rolleyes.gif לב_עיניים]() הנה דוגמית, אני לא מאמינה שבאילג'ימה נראה אותו בפוזיציה דומה...
|
|
|
 |
 |
אנחנו גם בטוויטר! |
 | מי ומי ב"שובל של שקרים"
|
|
 | מי ומי ב"הלוחמת"
|
 | מי ומי ב"בזמן שישנת"