iris פורסם לפני
3626 ימים
מאת shrekit144
אין תגובות
קצת על הסדרה - סדרת פעולה/ריגול/מסתורין/מותחן רומנטי מבית KBS, בתקציב ענק של 20 ביליון וון שהם 17 מיליון דולר!! (בזמן הפקתה נחשבה לאחת הסדרות הכי יקרות שנעשו בדרום קוריאה). שודרה בין אוקטובר לדצמבר בשנת 2009. בימי רביעי וחמישי ב 21:55. כוללת 20 פרקים.
- הסדרה מבוססת על רעיון כללי של הסרט "Shiri" מ- 1999.
- השחקן/זמר Lee Byung Hun, הוא הראשון שלוהק לסידרה. דווח שהוא השחקן שקיבל את השכר הכי גבוה. (השכר השלישי הכי גבוה בכלל בדרמות קוריאניות). הוא לא שיחק בטלוויזיה מ-2003, והתמקד יותר בקולנוע. אך כיוון שיש לו פופולאריות גדולה ובמיוחד ביפן, נוצר באזז והרבה חיכו לראות את הסדרה החדשה בכיכובו.
- הסדרה צולמה בכמה לוקיישנים מסביב לעולם: אקיטה, יפן. שנחאי, סין. בודפשט, הונגריה. וסיאול, קוריאה.
- הסדרה, בוחנת את המתח מאחורי שני הצדדים של הסכסוך ואת המורכבות של יחסי החוץ בין הצפון והדרום. בזמן שאני ראיתי את הסדרה הייתה איזושהי הסלמה בסכסוך, והיה מעניין לראות בחדשות דיווחים ולראות בסדרה את "מאחורי הקלעים" של הארגונים והממשל האחראים על שמירת הסטאטוס קו בין הצדדים. וכמובן שהתחברתי כשמדובר על שיחות שלום ואיחוד בין הדרום לצפון.
- בסדרה יש הרבה דגש על המסתורין והפעולה. השקעה מרובה בטכנולוגיה, הרבה סירות, מכוניות, מטוסים, הרבה פיצוצים והרבה מתים. מצד שני, סצנות מקסימות של אהבה ומתיקות. הרבה מגע ועור חשוף :). זאת לא סידרת דרמה קוריאנית טיפוסית, בסדרה הזאת, לא תמצאו הומור בית שימוש או שק קמח. היא מאד מקצועית מהבחינה הזאת שחוץ מזה שהיא בקוריאה, זה היה יכול לקרות בכל מדינה ובכל שפה. היא סידרת פעולה-ריגול שכמו שאמרתי בעבר מזכירה לי את הסדרה "ניקיטה" או את "24" או "זהות אבודה". וכמו שב"קופי פרינס" הכול סביב הבית קפה, "סאם סון" הכל סביב המסעדה, "סיטי הול" הכל סביב העיריה והפוליטיקה, "המלך סאן" הכל סביב הארמון, הפוליטיקה, הסכסוכים והמזימות שהיו, גם כאן הכל סביב נושא הסוכנות ביון, המשימות והמסתורין.
-בפרקים האחרונים כבר חשבתי שהסדרה הסתיימה, כל המעגלים נסגרו, אבל, אז ראיתי שיש עוד שניים שלושה פרקים, ולא הבנתי איך יצליחו להשאיר את העלילה מעניינת, אך ההסתעפות והגילויים החדשים הכל כל הזמן משתנה וצצים עוד קונספירציות ועוד אנשים עם מניעים נסתרים ובלתי מובנים. קצת קשה לספיילר את העלילה כי כמה שתחשוב שהבנת הכל. בעצם לא הבנת כלום.
- הצלחת הסדרה הובילה לסרט עלילתי, לסדרת המשך ולסדרת בת. הסרט – (Feature Film) סרט עלילתי, בן 123 דקות, שכולל עריכה של 20 הפרקים של הסדרה וסצנות מסוימות שצולמו בנפרד. למרות שלא שינו את סיפור העלילה, הסוף שונה!! הסרט הוקרן בפסטיבל קאן ופסטיבל נוסף בהונג קונג. ב – 08.01.2011 – הוקרנה פרמיירה לסרט ביפן. תחת השם Iris – The Last.
טריילר לסרט – מכיל ספויילרים לסידרה
סדרת ההמשך – (Sequel) שאמורה להיקרא – Iris 2. וממשיכה את הסיפור 3 שנים אחרי הסדרה המקורית. הצילומים אמורים להתחיל במרץ השנה. והסדרה אמורה להתחיל באוקטובר 2011. הצוות המקורי אמור להיכלל בסדרת ההמשך, כולל Lee Byung Hun.(!!).
סדרת הבת – (Spin-off) סדרת ספין אוף צולמה ב - 2010, לאחר ההצלחה של אייריס. נקראת Athena: Goddess Of War. צולמה גם היא בכמה לוקיישנים, ביניהם איטליה, ניו זילנד, יפן וארה"ב. הסדרה הוקרנה ב 13.12.2010 ב –SBS. ובה משחק Cha Seung-Won, שמוכר לנו מסיטי הול.
- פרסים: 2009 KBS Drama Awards: Grand Prize (Lee Byung Hun) 2009 KBS Drama Awards: Novella Drama Excellence Award – Actress (Kim Tae Hee) 2009 KBS Drama Awards: Novella Drama Excellence Award – Actor (Jung Joon Ho and Kim Seung Woo) 2009 KBS Drama Awards: Best Supporting Actor (Yoon Joo Sang) 2009 KBS Drama Awards: Best Couple Award (Lee Byung Hun and Kim Tae Hee)
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole דלית, את היית זו שצפית בה??? אני חיפשתי הודעות קודמות על הסדרה הזאת בפורום אבל לא מצאתי...רק זכור לי שמישהו כתב שהוא צפה בה.
אני סיימתי את הסדרה אתמול וסה"כ מדובר בסדרה חביבה אבל הייתה לי בעיה גדולה עם הסדרה והבעיה הזאת היא הכוכבת הראשית הכל כך גרועה!!! אין פלא שזה היה התפקיד הראשי היחידי והאחרון שלה...
לעומת זאת, הכוכב הראשי צ'ה סונג-וון שכיכב ב"סיטי הול" היה ממש חמוד פה!
שחקנית נוספת שסימפטתי בסדרה הייתה האן גו-און שגם שיחקה מעולה ב"קפיטל סקנדל" וב"A Man Called God":
יכול מאוד להיות שאם הראשית לא הייתה כזאת גרועה הייתי ממליצה לכם לצפות בסדרה...אבל הראשית פשוט הרסה הכללל
ולסיום, אני חייבת לציין לטובה את פס הקול הלטיני והקצבי שדי דרבן אותי להמשיך ולצפות למרות שהפרק הראשון שיעמם אותי. הנה קליפ עם השיר הקצבי שאותו ביצעה הזמרת והשחקנית מאיה שגם לקחה חלק בסדרה:
בתגובה ל: מי צפה ב"Bodyguard"? מאת: MyGirl שאני מעדיפה אותו עם שיער פנים...
תשפטו בעצמכם:
מגולח
עם שיער
מגולח
עם שיער
אויש, למה התגלחתי? אסול לא אוהבת אותי ככה... (זה בסדר, הורדת חולצה וזה מפצה).
(גם פה פספסת מותק, מה Rachel, מה??? זה צריך להיות Asole!)
הראשית זו הבחורה באמצע בתמונה הראשונה - היא נראית מה זה עקומה!
לפי הקרדיטים גם ביני מופיע בסדרה הזו כאיזה סטולקר...
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: נראה לי שצ'ה סונג-וון הוא הגבר היחיד בעולם מאת: asole
מי שעדיין לא צפתה / צפה בסדרה -
אז מכיל ספוילרים.
אבל עם תרגום עברי ....
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: תמיד כייף להזכר בגן... מאת: asole
לדעתי ערכו קליפ מצוין.
אני התאהבתי בשיר, אח:כ מצאתי התרגום לאנגלית -
אז ברור שאתרגם לעברית, לא ?
זה גם הפך להיות הצלצול הסלולרי שלי ......
וכמעט ולא עובר יום מבלי שאשמע כמה פעמים ת'שיר ...
באמת שיר יפה, יותר אולי מהשיר שזוהה ראשית עם הסדרה - השיר That Woman בגרסה של ביני או השיר המקביל - הנשי - That Man ....
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: ל"גן סודי" מאת: asole
זו השורה בשיר !
ברור שכולם יחייכו
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: מאת: asole
אמנם זה בשלב של חילוף ביניהם -
אבל כולם צוחקים במהלך 7-8 שניות בקליפ.
אגב, מתי תוסיפי את הלך המחשבה שלך לגבי פרקים 16 עד הסוף ?
זוכרת שטרם כתבת כאן את פרקי הסיום ...
הנה סדרת צילומי שקיעה - יום ראשון בעכו - 2 נראה לי מתאים לחיוך שלה, לא ?
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: הריצי שוב - מ- 2:30 - ובדקי מאת: Rebeccan כולם צוחקים לא בגלל רא אים (שהיא בעצם ג'ו וון) ולא בגלל ג'ו וון (שהוא רא אים שמתמקדים עליה בקליפ) אלא כי הם נהנים במסיבה, זה לא שהם צוחקים בגלל החיוך שלה (שהוא כרגע בכלל לא שלה אלא של ג'ו וון.
בתגובה ל: נראה לי שצ'ה סונג-וון הוא הגבר היחיד בעולם מאת: asole הוא נראה סביר יותר בלי שיער פנים ועם תספורת קצרה יותר... ואולי את בכלל מעדיפה אותו ככה?
אגב, לאחרונה הופתעתי לגלות שהבן הבכור של צ'ה סונג וון הוא בן 21+... הנה תמונה משפחתית מלפני כמה שנים:
בתגובה ל: בעיניי דווקא מאת: iDana אני מתכחשת לתמונה הזו בפרט ולתקופת הראסטות שלו בכלל! זה לא היה ולא נברא, זה פוטושופ!
בתגובה ל: נראה לי שצ'ה סונג-וון הוא הגבר היחיד בעולם מאת: asole התמונות שהוא מגולח הם עם השיער למעלה, והתמונות עם שיער הם עם פוני, שאצלו, אגב, אני יותר מתחברת לפוני.
לדעתי, הוא גם השתבח מאד עם השנים וגם מאד רזה. מה יש להם שם עם גברים רזים? גם ביני נראה כמו חצי בנאדם בגן הקסום. ממש כואב להסתכל עליו.
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: אני חושבת שזה קשור גם לתסרוקת שיש לו מאת: shrekit144 ואני שונאת פוני בדר"כ אבל שום צ'ה סונג-וון שובר את התבנית...
בתגובה ל: מי צפה ב"Bodyguard"? מאת: MyGirl אבל היא לא כתבה סיכום/סקירה. מצאתי את אחת ההודעות שבה היא התייחסה לסדרה.
על האזהרה, לא נראה לי שהיא תיכנס מתישהו לרשימת הצפייה שלי
בתגובה ל: מי צפה ב"Bodyguard"? מאת: MyGirl הסיבה העיקרית היתה כמובן צ'ה סונג וון דמותה של יו ג'ין היתה הרבה יותר מעניינת,בכלל המשולש היה יכול להיות הרבה יותר מעניין אם היו מלהקים ראשית יותר מוכשרת ואולי גם יותר מבוגרת, הפרש הגילאים בינהם הוא 13 שנים. אני זוכרת שקראתי בזמנו על כך שאפילו הנשיקה היתה עם עריכה בגלל גילה הצעיר. אני חושבת שזוהי הסדרה היחידה שראיתי בהמרצה יתרה.
אבל הנה פנינה הרבה יותר מוערכת מהסדרה Bodyguard, היון בין בתפקידו הראשון בסדרת דרמה. אמנם תפקיד משני יחסית אך אי אפשר שלא להבחין ביופיו,אני ממש אוהבת את השחקן הזה
תגידי לינה, זיהית את השחקן שיושב מאחורי המסך?מישהו מזהה??
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: צפיתי בה בעקבות ההתאהבות ב"סיטי הול" מאת: זרהמאד זה האבא של און צ'ה והדרעק ב"איליג'ימה", נכון? אבל זה לא חוכמה, כי הצצתי בדרמה-ויקי...
תסלחו לי אבל הראשית ממש מכוערת, יש לה פרצוף פשוט עקום ומעוות. היא נראית מעצבנת לאללה. איזה חמוד ביני הצעיר! לאכול אותו!
בתגובה ל: אני יודעת...! מאת: asole כל הכבוד על הזיהוי של ביון שיק, אי אפשר שלא להבחין בשומה שעל פניו, אה? הקליפ שלינה צירפה מצטרף לפס קול הקצבי של הסדרה , הונג קיונג מי (מאיה) היתה מאד חביבה, היו קטעים שהיא קצת הכעיסה בהתנהלות מול אחיה אך בסך הכל היא היתה נחמדה מאד. אני חושבת שהפרשי הגילאים בין השחקנים הוא זה שגרם לסדרה להיות איכותית קצת פחות, אפשר להבחין בקלות בין שחקן כישרוני,מנוסה,איכותי וצ'ארמר כמו צ'ה סונג וון, לבין שחקנית מתחילה,צעירה,אנימית ויבשושה כמו לים און קיונג
בתגובה ל: לא פייר שרימית מאת: זרהמאד כשלינה כתבה על הסדרה בדקתי עליה בדרמה ויקי ואת מכירה את זה שקישורים שכבר היית בהם מסומנים בסגול ולא בכחול? אז השם של השחקן שמשחק את ביון שיק ישר קפץ לי כי כבר ראיתי את הדף שלו בגלל איליג'ימה. גם הסבתא של העקומה קפצה לי כי מגלמת אותה קים יאנג אוק, שהייתה סוכנת הבית ב-BOF והסבתא של האן גיול מ"קופי". את בטח מכירה אותה גם מ"צ'ונו".
לצ'ה סונג וון אין הרבה דרמות ברזומה, הוא שיחק יותר בקולנוע, האחרונה שלו היא כידוע "אתנה" אבל הביקורות עליה בדרמבינס לא היו משהו (למרות שכידוע זה לא אסמכתא לכלום, הבעיה היא שאין לי ממש מקורות אחרים...) ודווקא בא לי לראות אותו שוב...
בתגובה ל: האמת שלא רימיתי בכוונה... מאת: asole
בעיקר על הפרקים הראשונים+תגובות צופים. הסדרה עדיין לא הסתיימה - נדמה לי שהיא מסתיימת בשבוע הבא. בכל מקרה, בטח תצפי קודם באייריס, לא? (למרות שאתנה היא ספין אוף שלא קשור ישירות לעלילה באייריס).
אישית אני בוחרת בד"כ סדרות לפי תחושת בטן (לבטן שלי יש בערך 70% הצלחה להערכתי ...) פלוס התרשמות מנושא הסדרה, הז'אנר/ים והשחקנים. לפעמים אני גם צופה בסצנ/ות הפתיחה באחד מאתרי הצפייה הישירה, כדי לראות אם יש קליק.
בתגובה ל: מצאתי מעט דעות וסקירות על Athena מאת: iDana שכתבה אאל"ט אחת מאלו שכותבות פוסטים אורחים וסיכומי פרקים בדרמבינס, ויש לה בלוג משלה. כצפוי, לא תמיד אני מסכימה איתה, אבל בכ"ז מעניין לקרוא ולהתרשם
תוקן על ידי iDana 16/2/2011 20:39
בתגובה ל: מצאתי גם סקירה לדרמות של 2010 מאת: iDana שמרתי לי את הלינקים במועדפים! אין כמוך... וטוב שיש עוד מקורות להסתמך עליהם מלבד דרמבינס!
דרמה-קרייזי קצת מפריזים בהערכות שלהם לדעתי (בדקתי סדרות שלא אהבתי ושהייתה עליהם הסכמה בפורום שהם לא משהו כמו "גברתי הנאווה"), אבל עדיין, אפשר לקבל איזו תמונת מצב. בדרמבינס זה מאוד אישי וכאן יש עוד כמה זוויות וטעמים.
שעשעה אותי הבחורה מהבלוג שכינתה את "פסטה" פורנו-אוכל. היא ממש לא מאוהבי הסדרה וזה באנדרסטייטמנט אבל את "סיטי הול" ואת "גן סודי" היא דווקא כן אהבה.
טוב, בסך הכל יש דווקא ביקורות טובות ל"אתנה", שמחה לשמוע כי רציתי לראות את צ'ה סונג וון בעוד סדרה, אבל קודם כל - "אייריס"...
בתגובה ל: נו, הקוריאנים האלו... מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: וואי דנה, מוצ'ו מאת: asole למזלי קראתי את השירשור עד סופו גם אני שוקלת ברצינות לצפות באייריס מתישהו, יש שאומרים ש"אתנה" אינה סידרת המשך אך בא לי לצפות באיכויותיו של צ'ה סאנג וון
בתגובה ל: בדיוק עמדתי לכתוב שכדאי להתחיל עם אייריס מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole
תפסו את ביני בדרכו לפסטיבל ברלין - שם יקדם שני סרטים שלו
התלבושת הקזואל שלו - עולה כ- 5,540 $
השקיע הבחור !!
הנה הפירוט ...
מסכן, תניחו לו לנפשו .......
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
אז הנה הסרטון -
הבימאית של הסרטון מדברת על הדמות שלו בגן הסודי ... לא צריך להבין האנ-גול בשביל זה ..... רק לזכור שבשפתם זה "שיקרט גרדן" חחחח
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole קצת על הסדרה - סדרת פעולה/ריגול/מסתורין/מותחן רומנטי מבית KBS, בתקציב ענק של 20 ביליון וון שהם 17 מיליון דולר!! (בזמן הפקתה נחשבה לאחת הסדרות הכי יקרות שנעשו בדרום קוריאה). שודרה בין אוקטובר לדצמבר בשנת 2009. בימי רביעי וחמישי ב 21:55. כוללת 20 פרקים.
- הסדרה מבוססת על רעיון כללי של הסרט "Shiri" מ- 1999.
- השחקן/זמר Lee Byung Hun, הוא הראשון שלוהק לסידרה. דווח שהוא השחקן שקיבל את השכר הכי גבוה. (השכר השלישי הכי גבוה בכלל בדרמות קוריאניות). הוא לא שיחק בטלוויזיה מ-2003, והתמקד יותר בקולנוע. אך כיוון שיש לו פופולאריות גדולה ובמיוחד ביפן, נוצר באזז והרבה חיכו לראות את הסדרה החדשה בכיכובו.
- הסדרה צולמה בכמה לוקיישנים מסביב לעולם: אקיטה, יפן. שנחאי, סין. בודפשט, הונגריה. וסיאול, קוריאה.
- הסדרה, בוחנת את המתח מאחורי שני הצדדים של הסכסוך ואת המורכבות של יחסי החוץ בין הצפון והדרום. בזמן שאני ראיתי את הסדרה הייתה איזושהי הסלמה בסכסוך, והיה מעניין לראות בחדשות דיווחים ולראות בסדרה את "מאחורי הקלעים" של הארגונים והממשל האחראים על שמירת הסטאטוס קו בין הצדדים. וכמובן שהתחברתי כשמדובר על שיחות שלום ואיחוד בין הדרום לצפון.
- בסדרה יש הרבה דגש על המסתורין והפעולה. השקעה מרובה בטכנולוגיה, הרבה סירות, מכוניות, מטוסים, הרבה פיצוצים והרבה מתים. מצד שני, סצנות מקסימות של אהבה ומתיקות. הרבה מגע ועור חשוף :). זאת לא סידרת דרמה קוריאנית טיפוסית, בסדרה הזאת, לא תמצאו הומור בית שימוש או שק קמח. היא מאד מקצועית מהבחינה הזאת שחוץ מזה שהיא בקוריאה, זה היה יכול לקרות בכל מדינה ובכל שפה. היא סידרת פעולה-ריגול שכמו שאמרתי בעבר מזכירה לי את הסדרה "ניקיטה" או את "24" או "זהות אבודה". וכמו שב"קופי פרינס" הכול סביב הבית קפה, "סאם סון" הכל סביב המסעדה, "סיטי הול" הכל סביב העיריה והפוליטיקה, "המלך סאן" הכל סביב הארמון, הפוליטיקה, הסכסוכים והמזימות שהיו, גם כאן הכל סביב נושא הסוכנות ביון, המשימות והמסתורין.
-בפרקים האחרונים כבר חשבתי שהסדרה הסתיימה, כל המעגלים נסגרו, אבל, אז ראיתי שיש עוד שניים שלושה פרקים, ולא הבנתי איך יצליחו להשאיר את העלילה מעניינת, אך ההסתעפות והגילויים החדשים הכל כל הזמן משתנה וצצים עוד קונספירציות ועוד אנשים עם מניעים נסתרים ובלתי מובנים. קצת קשה לספיילר את העלילה כי כמה שתחשוב שהבנת הכל. בעצם לא הבנת כלום.
- הצלחת הסדרה הובילה לסרט עלילתי, לסדרת המשך ולסדרת בת. הסרט – (Feature Film) סרט עלילתי, בן 123 דקות, שכולל עריכה של 20 הפרקים של הסדרה וסצנות מסוימות שצולמו בנפרד. למרות שלא שינו את סיפור העלילה, הסוף שונה!! הסרט הוקרן בפסטיבל קאן ופסטיבל נוסף בהונג קונג. ב – 08.01.2011 – הוקרנה פרמיירה לסרט ביפן. תחת השם Iris – The Last.
טריילר לסרט – מכיל ספויילרים לסידרה
סדרת ההמשך – (Sequel) שאמורה להיקרא – Iris 2. וממשיכה את הסיפור 3 שנים אחרי הסדרה המקורית. הצילומים אמורים להתחיל במרץ השנה. והסדרה אמורה להתחיל באוקטובר 2011. הצוות המקורי אמור להיכלל בסדרת ההמשך, כולל Lee Byung Hun.(!!).
סדרת הבת – (Spin-off) סדרת ספין אוף צולמה ב - 2010, לאחר ההצלחה של אייריס. נקראת Athena: Goddess Of War. צולמה גם היא בכמה לוקיישנים, ביניהם איטליה, ניו זילנד, יפן וארה"ב. הסדרה הוקרנה ב 13.12.2010 ב –SBS. ובה משחק Cha Seung-Won, שמוכר לנו מסיטי הול.
- פרסים: 2009 KBS Drama Awards: Grand Prize (Lee Byung Hun) 2009 KBS Drama Awards: Novella Drama Excellence Award – Actress (Kim Tae Hee) 2009 KBS Drama Awards: Novella Drama Excellence Award – Actor (Jung Joon Ho and Kim Seung Woo) 2009 KBS Drama Awards: Best Supporting Actor (Yoon Joo Sang) 2009 KBS Drama Awards: Best Couple Award (Lee Byung Hun and Kim Tae Hee)
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: iris מאת: shrekit144 דמויות בולטות Lee Byung Hun as Kim Hyun Joon- קים היון ג'ון
Kim Tae Hee as Choi Seung Hee- צ'וי סאונג הי
Jung Joon Ho as Jin Sa Woo- ג'ין סא ווא
Kim Seung Woo as Park Chul Young ראש צוות הביטחון והמבצעים החשאיים של צפון קוריאה.
Kim So Yun as Kim Sun Hwa-קים סאון הווא סוכנת מסוכנת מצפון קוריאה. לא הכרתי את השחקנית הזאת קודם. אבל לפי התמונות שלה מד"ר צ'אמפ, לא רק שהיא יפיפייה, היא גם שחקנית איכותית, רואים את הוורסטיליות שלה בתור שחקנית ואיך היא מתחברת לדמות. היא משחקת דמות מורכבת שעוברת הרבה תהפוכות. מגלמת הרבה איפוק ויחד עם זאת הר געש של רגשות שמאיים להתפרץ.
T.O.P as Vick רוצח עילית שמחסל דמויות/מטרות פוליטיות ושומר על מידע רגיש. מתנקש מסתורי בארגון מסתורי אף יותר. ידוע גם בשם מיסטר בלאק. (חבר בלהקת ביג באנג).
Hyun Jyu Ni as Yang Mi Jung Yoo Min as Sato Eriko Kim Young Chul as Baek San Yoon Je Moon as Park Sang Hyung Yoon Joo Sang as Oh Hyun Kyu Lee Jung Gil as Jo Myung Ho Jung Han Yong as Jung Hyung Joon Na Yoon as Hwang Tae Sung Kim Hye Jin as Yang Jung In Myung Ji Yun as Hong Soo Jin Miyama Karen as Yuki
עוד דמות שמוכרת לנו – מ"מיי גירל". המזכירה האולטימטיבית והטובה. כאן התפקיד שלה קטנטן ושונה.
תוקן על ידי asole 18/2/2011 18:1
בתגובה ל: iris מאת: shrekit144 עלילה - קים היון ג'ון, (השחקן ההורס!! לא משנה אם הוא אם שיער קצר או ארוך. עם כובע או קוקו. מגולח או לא, פשוט לא משנה איך....) יתום בעל עבר מסתורי שגדל בידי כומר, וחברו ג'ין סא ווא, (השחקן שמוכר לנו מ"הסקנדל האחרון" בתפקיד שונה לגמרי) משרתים ביחידה מובחרת בצבא דרום קוריאה. הם חברים בנפש, שעוברים את כל ההכשרה שלהם ביחד. קים היון ג'ון מכיר את צ'וי סאונג הי באוניברסיטה ומתאהב בסטודנטית המסקרנת. אחרי דייט שתייה והשתכרות. הוא מתעורר, היא נעלמה והוא לא רואה אותה שוב. ג'ין סא ווא, יוצא לפגישה עם היונג ("אח גדול") שלו מהכפר שגדל בו, שם הוא מתאהב ממבט ראשון בחברתו לעבודה של החבר – היא צ'וי סאונג הי. החברים הכי טובים, היון ג'ון וסא ווא, כל הזמן מתחרים אחד בשני. תמיד הראשונים בכיתה והכי מוצלחים. בשל כך, יום אחד הם נחטפים ומגויסים לארגון ה – NSS. (National Security Service) שם הם מכירים את מנהלת הצוות שלהם – צ'וי סאונג הי. הפרופיילרית המבריקה (טעון וויכוח!!) שניהם בהלם. ורק היא משחקת בהם, ומודיעה להם שהיה צורך להכיר ולחקור אותם לפני שנכנסו לארגון (לבנות פרופיל שלהם). החברים הטובים לא יודעים ששניהם התאהבו באותה אישה. הם עוברים את ההכשרה תחתיה ביחד והופכים לסוכנים בארגון.
ביחד השלישייה, יוצאת לפעולות מסביב לעולם. היון ג'ון לא מוותר וכובש את סאונג הי. השניים מאוהבים ומסתירים את אהבתם מהארגון וגם מסא ווא. באחת מהחופשות שלהם הם נוסעים לטיול ביפן, שם הם מכירים את יוקי. ילדה יפנית מקסימה. הם מתאכסנים בכפר קטן ביפן ונהנים מאד. פה זכינו להרבה חיוכים והרבה סצנות אהבה מאושרות המבשרות רעות על העתיד לבוא.
הם נקראים לחזור. ומקבלים משימה בבודפשט, הונגריה. בעודם שם מבלים השלישייה ביחד והיון ג'ון מודיע לחברו שהוא מתכוון להתחתן עם אהובתו סאונג הי. היון ג'ון נקרא למשימה סודית ואינדבידואלית שתשנה את חייו לנצח - להתנקש בשר של קוריאה הצפונית - יון סונג צ'ול. הוא מצליח במשימה אך נפצע במהלך נסיון הבריחה שלו. הוא מתקשר לסגן המפקד באק סאן ומבקש עזרה בהימלטות. המפקד מסרב ונוטש אותו. ולא רק, בלבן - אלא הוא שולח את חברו הטוב סא ווא להרוג אותו.
היון ג'ון בורח, הוא מקבל שיחה בה ה"קול" מספר לו שהכל הייתה מזימה ושבעצם הוא המטרה. הוא מתקשר לבאק סאן ומודיע לו שהוא בחיים ויחזור לנקום בו. היון ג'ון מאתר את סאונג הי ומתכנן לברוח איתה, תוך כדי בריחה מתפוצצת המכונית שבה הייתה סאונג הי. היון ג'ון שבור. בלבן -סא ווא לא מוותר ורודף אחרי היון ג'ון ואף יורה במטוס שלו כשהוא מנסה להימלט. רדוף ופצוע היון ג'ון מנסה לברוח כאשר הוא נרדף על ידי הצפון והדרום. אחרי הרבה התפוצצויות הוא נפצע וכשהוא פוקח את עיניו הוא מגלה שהתעורר בבית חולים, הוא מקבל שיחת טלפון ש"הקול" מודיע לו שהוא זה שהציל אותו. חסר אמונה באנשים אחרי שכולם בגדו בו הוא בורח ליפן (אל יוקי). שם הוא מתכנן את הנקמה שלו. בינתיים הצפון שולח את המתנקשת "סאון הווא" אחריו במטרה לחסל אותו. יש לה אג'נדה לשנוא אותו כי היא הייתה שומרת הראש של השר שנרצח. היא משיגה אותו אך מתקשה במשימתה. הוא תופס אותה אך לא הורג אותה. ככה לאט לאט היא מתאהבת בו והם מתקרבים. הקשר ביניהם מאד חזק ואפילו שורד כמה משברים כשהוא בעתיד מגלה שהיא ידעה שסאונג הי חיה ולא אמרה לו. שניהם מגלים על של ארגון מחתרתי בשם IRIS.
העולם קטן והגלגל מסתובב, מי הוא ה"קול” שהציל אותו? איך העבר המעורפל שלו קשור לארגון? האם הוא יגלה שאהובתו חיה? האם הוא יצליח להבין מה עומד מאחורי הארגון המחתרתי? נאמנות מול בגידה. לחברים לארצך לעצמך... איך אפשר להמשיך לחיות כשאתה יודע שכל עברך וכל מי שאתה שקר, ואין לך מושג מהי האמת? האם אדם שאיבד הכל בחיים ייהפך למפלצת? האם הנאמנות של החברים תעמוד במבחן? על אילו ערכים אדם יהיה מוכן לוותר ולמכור את עצמו לשטן על מנת לדעת את האמת?
כמה אהבה –
כמה אקשן -
השירים מהסקול של הסידרה.
לגבי הסוף -
בסוף, לא כל הקצוות נסגרו. רק הידיעה שהוא מת! למי שלא ראה ומעוניין לדעת. הזוג מתאחד ומאושר. ובשתי דקות האחרונות לסיום הסידרה כשהוא בדרך אליה, יורים והורגים אותו. הוא יושב באוטו מדמם ונזכר בכל החוויות שלהם, הוא דומע כשברקע רואים אותה מחכה לו במגדלור. מטריפה אותי הטיפשות של התסריטאים השיכורים האלה! סדרה שלמה את עוקבת אחרי דמות ראשית שעליה מבוסס כל סיפור העלילה. עוקבת אחריה ומתחברת למה שהוא עובר, ללבטים, החששות, הבגידות שהוא חווה. המזימות שנופלות עליו בכל צעד, לכל השינויים ובסוף הוא מת. והכל כאילו היה לשווא. לא גילינו כלום וגם לא ידענו כלום. (בתחילת העלילה מדובר על בחור צעיר וקל דעת, מלא הומור ופשטות ועם הזמן הוא משתנה לגמרי). ובדיוק כמו בצ'ונו נותרתי עם הרגשה זיפתית. שבזבזתי את זמני לשווא. אני יכולה להתמודד עם סוף רע לדמות אהובה. אבל כשיש משמעות להכל. זה כמו בדיחה בלי פאנץ' ליין, היא פשוט דועכת ונגמרת. בלי שום מטרה, בלי כוונה. אולי בגלל שמדובר במשהו גדול יותר מהאדם הפשוט. שיודע יותר ורוצה יותר ושולט בהכל. ארגון גדול ששולט בכולם וכולם רק פיונים במשחק שלו. אתה לא יודע מה המטרות של הארגון? מי האנשים בו? מה הם רוצים להשיג? או אפילו מה הם מוכנים לעשות כדי להשיג את המטרות שלהם? כמה רחוק הם ילכו? מפחיד לחשוב שאלו הם גם חיינו. שהכל עניין של כוח ושליטה. לא יכולה להמליץ או לא להמליץ על הסדרה. אני נהניתי מאד! ואשמח לראות את הסרט. עם הסוף השונה ואולי לחוות תיקון. אני לא נחשפתי לספויילרים לפני שראיתי את הסדרה ולכן הסוף הפתיע אותי. בנוסף, כמו שאמרו לפני, יש בעייתיות עם העלילה. לא אמינה עד הסוף.(דוגמא קטנה שהפריעה לי. שהמתנקשת מצפון קוריאה, היא ידועה כהכי bad ass girl, ופתאום כשהיא איתו הוא צריך להציל אותה וכאלה...היא יכולה לפוצץ את כולם מכות ומולו היא תמיד מוקטנת יותר וכך גם הפרופיילרית שיודעת להסתדר טוב מאד לבד מול כל העולם אבל כשהוא איתה היא פתאום צריכה שהוא יציל אותה). התסריטאים קצת איבדו את עצמם עם כל הקונספירציות והמסתורין. ומשכו את הסיפור טיפה'לה יותר מדי. וכמובן נסחפו עם הסוף האומלל וחבל. כי יש לסדרה הרבה פוטנציאל.
תוקן על ידי asole 16/2/2011 22:4
בתגובה ל: iris מאת: shrekit144 השחקן הראשי מהמם ביופיו. רק בגלל שהיופי שלו לא מושלם. לפעמים כשהוא מחייך השיניים שלו גדולות מדי. לפעמים יש זוויות שלא מחמיאות לו. אבל זה מה שעושה אותו מהמם בעיני. בנוסף הוא שופע כאריזמה ומישחק מצויין. בעיניי הוא בהחלט עשה את הסדרה כמו דה גיל בצ'ונו. ולכן הוא שווה את כל הכסף ששפכו עליו. ואתם תשפטו -
Lee Byung Hun – דוגמן שיער ;)
(נימה אישית - מתייחסת גם לסוף של אייריס)
ובנימה אישית קצת – עברתי משברון קטן אחרי הסידרה. התחלתי את MISA, ( I’m sorry, I love you ) ששם מההתחלה הסוף ברור, ולא יכולתי להמשיך. נתקעתי בפרקים 11-12. ניסיתי להקליל, עם Bad Couple המקסימה. וגם שם נעצרתי באמצע. במבט לאחור, קצת הגזמתי. ראיתי כמה טרגיות אחת אחרי השנייה. צ'ונו, מלכת השלג ואז אייריס. לזכותי, לא ידעתי את הסוף כשהתחלתי בסדרות. (רק מלכת השלג שהכי פחות התחברתי אליה בכל מקרה). אז, די חפרתי לכם, אבל הייתי חייבת לסגור לי את הפינה הזאת של אייריס. ולהמשיך הלאה. יש עוד כל כך הרבה סדרות שמחכות לי... עשיתי לי קאמבאק עם Coffee Prince, פשוט להתאהב כל פעם מחדש, גם בצפייה שנייה חזרו לי כל הפרפרים בבטן, התרגשתי נורא ולא ירד לי החיוך מהשפתיים. היה יאמי!!
תוקן על ידי iDana 16/2/2011 20:58
בתגובה ל: iris מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: אויש..לא הצלחתי עם האחסון תמונות. אני אנסה שוב מאת: shrekit144 יש לך פיירפוקס?
הטריק הוא לעלות על התמונה, ללחוץ מקש ימיני ולבחור הצג תמונה ואז התמונה לבדה מופיעה בדף חדש ומעתיקים את הכתובת שלו.
אם את לוחצת על תצוגה מקדימה את יכולה לראות אם התמונות נקלטו או לא...
כשלוקחים תמונות משרת תמונות (כמו ImageShack) חשוב לבחור את הלינק תחת האופציה Direct ולא את הלינק הראשי.
אני הפסקתי להשתמש לאחרונה ב-ImageShack אחרי שהוא היה השרת הקבוע שלי כי הם התחילו לעשות בעיות, אי אפשר להעלות קבצים כבדים והם דורשים רישום. אז עברתי לאתר הבא: http://imgur.com/ והוא לגמרי סבבה ואפילו יש בו אופציות שלא היו בקודם כמו האפשרות לחתוך תמונה או לסובב אותה. ברשת יש כל כך הרבה אופציות ככה שאם אתר אחד מתחיל לזייף, יש הרבה אתרים אחרים שימלאו את מקומו.
בתגובה ל: סידרתי לך את התמונות בפוסט הדמויות מאת: asole יש לי פיירפוקס, הטעות שלי היתה להעתיק את הלינק הראשון ולא ה DIRECT LINK. קצת מבעס שיצא לי מבולגן וכמה תמונות הלכו לאיבוד. אבל בכל מקרה תודה רבה!! מחכה לשמוע את דעתך על הסידרה כשתסיימי לצפות בה.
בתגובה ל: תודה רבה מאת: shrekit144 שטויות, מהניסיון לומדים! ובהחלט עשית לי חשק לראות את "אייריס"!
בתגובה ל: תודה רבה מאת: shrekit144 אני מתכוונת בהחלט לצפות באייריס בהמשך, השתדלתי לקרוא רק על הדמויות כדי לא להיחשף יותר מידי לעלילה עצמה. תודה
בתגובה ל: זה יעזור מאד מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: iris מאת: shrekit144
כל הכבוד!
בינתיים רק רפרפתי, תיקנתי כמה מהתמונות והוספתי סימן ספויילר לפני הנימה האישית ליתר ביטחון... מבטיחה להתעמק בהודעות אח"כ
ואין כמו קופי פרינס כדי להעלות חיוכים (במיוחד כשרואים את החיוך של גונג יו ).
בתגובה ל: וואו, ממש הפצצת! מאת: iDana איזה בעסה יצא לי ממש בלאגן. שוב צודקת. ניסיתי לשים לב שלא לספיילר. אם אני זוכרת נכון, לא ראית את הסדרה? וגם את לא מתכוונת לראות. לא? וגונג יו מקסים. בצפייה שניה, יכולתי גם להתרשם מהמשחק שלו. כי בצפייה הראשונה יון און שבתה את ליבי.
בתגובה ל: וואו. תודה!! מאת: shrekit144 אבל בהמשך הוא שווה את ליבי לגמרי, הוא והבנדוד שלו היו הדמויות הגבריות הכי מתוקות שראיתי, פשוט הגברים המושלמים, לאזוק באזיקים ולרוץ לחופה. רק חבל לי היה שהבנדוד נתקע עם החברה הבוגדנית שלו (הוא היה ראוי למישהי טובה ממנה) ואומנם און צ'אן הייתה מקסימה ושובת לב אבל לדעתי היא לא אהבה את האן גיול כמו שהוא אהב אותה.
בתגובה ל: אני זוכרת שבהתחלה לא התלהבתי ממנו פיזית מאת: asole התאהבתי בו גם בצפייה הראשונה, אבל הדמות של און צ'אן סוחפת ומרגשת שהיא מערפלת את כל מי שמסביבה. ורק עכשיו יכולתי לראות את הצוות מסביב. כי אם גונג יו לא היה כזה מקסים, ילדותי, רגיש, פזיז (הכוונה לטובה, שהוא לא דוחה את הריגושים שלו, ופועל לקראת מה שהוא מרגיש). ואם הבנדוד לא היה כזה עדין ומכיל. און צ'ה לא יכלה לבלוט.
אני זוכרת שלא הסכמתי איתך, כשאמרת בפעם הראשונה שהאהבה שלו יותר גדולה. חשבתי שככה היא מסוגלת וויתרתי לה כי היא כביכול "ראש המשפחה" שלה. אבל, אני חוזרת בי. את צודקת לגמרי. זה נראה לי מאד קשה, אבל הוא בהחלט אהב אותה יותר. והיה מוכן לוותר על יותר.
גם אני לא התלהבתי ממנו פיזית. כמו גם לא מג'ו גוק מ "סיטי הול". אבל משהו במשחק שלהם כובש. עכשיו כשראיתי תמונות של גונג יו, פתאום שמתי לב שהוא ממש ממי, לכן שמתי שלושה תמונות. יכולתי לשים יותר. גם מצאתי שהוא הצטלם ב 2004 לסרט עם סון אה (יש להם עוד סרט יחד). הבנתי ששם הסצנות ממש לוהטות. לא ראיתי את הסרט, אבל לפי איך שזה נראה....אני רוצה לראות במה מדובר.
בתגובה ל: הוא מקסים! מאת: shrekit144 נראה לי שבסרט הזה יש יותר בשר חשוף ואקשן מאשר בכל הדרמות הקוריאניות שראיתי ביחד. קבלי תיקון, נראה לי שגם בקליפ יש יותר...
סונה וגונג יו כאלו חמודים ביחד!!! הוא בהחלט ממי אמיתי, אז הנה, גם אני מפרגנת תמונה:
בתגובה ל: שיואו! מאת: asole לסרט קוראים S Diary. ויש אותו ביוטיוב עם תרגום לאנגלית. הבנתי שיש עוד סרט לשניהם בשם She's on duty. עליו עוד לא בדקתי.
אני מחפשת מאחורי הקלעים של אייריס. יש לך מושג מה אומר הקיצור NG? אני כרגע רואה פיספוסים של לי ביונג האן מסידרה אחרת, כשהוא יותר צעיר. אבל, נחמד לראות אותו מצחקק וטועה ואת הדינמיקה מאחורי הקלעים בין השחקנים.
בתגובה ל: את הורסתתת... מאת: shrekit144
ואם מחברים את ה-NG מקבלים סרטון פספוסים
ראיתי כמה כאלה של הגן הסודי, למות, למות מצחוקים
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: NG זה פשוט - לא טוב Not Good מאת: Rebeccan ידעתי לחפש BTS ו NG, רק לא הבנתי את הקיצור של השני. אז שוב תודה.
בתגובה ל: NG זה פשוט - לא טוב Not Good מאת: Rebeccan בתחילת הפרק הבמאי המאוס והעכברי פוקד על רא אים לבצע שוב ושוב את סצינת הקפיצה מהקומה השניה והאידיוט רוצה שהיא "תקפא באויר" כאילו היא איזו גיבורת על שהגרווטציה לא חלה עליה ולרא אים קשה לבצע את הפעלול הזה גם ככה כי היד שלה עדיין כואבת מהפציעה. אז הבמאי העכברוני צועק אחרי כל טייק וטייק: NG!
בתגובה ל: וואו. תודה!! מאת: shrekit144
או שהורדת ?
היכן יש בתרגום אנגלית / עברית ?
עשית לי געגועים ....
והקטעים מהסרט - נשמע מזמין.
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: ראית את קופי פרינס בצפייה ישירה ? מאת: Rebeccan ממי שדנה אמרה לך. המשך במסר.
בתגובה ל: וואו. תודה!! מאת: shrekit144 בצפייה שנייה ב"קופי פרינס" היו לי עיניים בעיקר בשבילו בצפייה הראשונה לקח לי כמה פרקים עד שנשביתי בקסמו, ובעיקר בקסמו של החיוך שלו, שליווה אותי בראש גם אחרי שהפרקים נגמרו...
האמת שבצפייה ראשונה הייתי בדיליי נוראי (ולא יכולתי גם להשתתתף בדיונים בפורום בזמן אמת). בקושי היה לי זמן, כך שהקלטתי וצפיתי בכל פרק בחלקים. אני חושבת שסיימתי לצפות ב"קופי" רק במהלך השידור של "פול האוס" שהחליפה אותה. גם לא חשבתי שאצפה בה שוב (לרוב אני לא צופה בסדרה פעמיים), אבל התחלתי את הפרק הראשון ומשם כבר המשכתי...
לגבי "אייריס" - קודם אציין שלי ביונג הון נראה שונה מתמונה לתמונה...
ועכשיו התייחסות ל"אייריס" שכוללת גם ספויילרים
אני מזדהה מאוד עם מה שכתבת לגבי הסוף והתחושה שהוא השאיר אצלך. גם אני יכולה להתמודד עם סוף טרגי, גם אם זה מאוד כואב לי, בתנאי שאני מרגישה שהוא נובע מהעלילה, שהוא משתלב בה בצורה קוהרנטית. סוף טרגי יכול להיות מאוד משמעותי ובאמת להשאיר חותם - וזה מה שקרה לי למשל עם "דאמו" או MISA.
אבל לפעמים יש לתסריטאים נטייה לייצר סוף כאילו שוקיסטי ומפתיע שמגיע משומקום, בלי אפשרות להסביר, להתיר, לעכל וכו'. סתם משאירים את הצופים עם הרגשה נאחסית... וזה כמובן יכול להשתנות בין צופה לצופה, כי למשל בסדרות שבהן לא נקשרתי לדמויות (ע"ע מלכת השלג), לראות את הסוף היה כמו לקרוא ידיעה קצרה ולקונית בעיתון על מישהו שאני לא מכירה.
מה שכתבת מחזק את תחושת הבטן שלי, שעדיף לי לא לצפות בסדרה. ולא רק בגלל הסוף - יכול להיות שהייתי נהנית מחלקים מסוימים ממנה, אבל אני לא חובבת אקשן גדולה והחורים המסתמנים בעלילה, כמו גם הסיום החפוז והלא מוסבר, לא עושים לי חשק. אם הסדרה תגיע לפלטינה (יש סיכוי שיהיה להם תקציב לסדרה כ"כ יקרה?), אני כמובן אתן צ'אנס.
אני גם סקרנית לצפות בלי ביונג הון, כך שאולי מתישהו אנסה את אחד הסרטים שלו או את All In הישנה יותר. אני בספק אם הוא יחזור בקרוב למסך הקטן בקוריאה, מאחר שהוא נחשב לשחקן כ"כ יקר.
ואני רק יכולה להמליץ על הכמעט מובן מאליו - כדאי לגוון בסדרות ובז'אנרים, למרות שכמו שכתבת, לא תמיד יודעים מראש מה מכינים לנו התסריטאים השיכורים. בכל אופן, לאחרונה עלו ל-ASIA4HB כמה סדרות מגוונות ועוד יעלו בקרוב, מאמינה שתמצאי משהו לטעמך שגם יעשה לך טוב
תוקן על ידי iDana 17/2/2011 10:23
בתגובה ל: גם אצלי זה היה ככה מאת: iDana אני חושבת שזה סוג אחר של סדרות. ולא נראה לי שהם ילכו על הכיוון הזה. אבל אי אפשר לדעת אף פעם.
גם אני מעוניינת לראות עוד משהו עם לי ביונג הון. מעניין אם יש משהו מתורגם?
קופי פרינס עשה לי מעולה. ואני ממש שמחה שצצה לי ההזדמנות לראות שוב. ובאמת כמו שאמרת ראיתי דרך "רחל משהו" שמתרגמת כמה סדרות כרגע כולל אילג'ימה.
יש מלא סדרות לראות כרגע ותודה לכל המתרגמים. אני חושבת שאני אחזור למשהו קליל ומקסים שהתחלתי בהמלצתך - Bab Couple.
בתגובה ל: לדעתי - אייריס לא תגיע לויוה מאת: shrekit144 שזו גם סדרת אקשן...
בתגובה ל: אבל הם הביאו את "בין זאב לכלב"... מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: לדעתי - אייריס לא תגיע לויוה מאת: shrekit144 כמו "סיפור מריר מתוק" שפעם הזכרתי, "הטוב, הרע והמוזר" ו"לפגוש את השטן" של אותו במאי, ג'י וון קים, שלי ביונג הון הוא שחקן קבוע אצלו.
הוא גם שיחק ב"ג'י.איי.ג'ו כוח המחץ", סרט אקשן אמריקאי, אבל מהסוג שאני לא הייתי טורחת לראות... גם לא בשביל לי ביונג הון (ולא בשביל ג'וזף גורדון-לוויט שגם אותו אני מאוד מחבבת).
בתגובה ל: את יכולה לראות אותו בסרטים מאת: asole קצת מאכזב שרוב התפקידים הם אותו דבר. סוכן חשאי על תקן הזאב בודד, או שאני טועה?
בתגובה ל: אההממ... מאת: shrekit144 בעיקר מהרגע שבו נזרק מהלהקה אבל הוא לא היה סוכן חשאי אלא בצד השני של החוק. "הטוב, הרע והמוזר" הוא סוג של מערבון עם שני פושעים וצייד ראשים אחד בעיקבות אוצר באמצע מלחמת העולם השניה (נשמע כמו הומאז' ל"טוב, הרע והמכוער" כפי שאפשר להבין מהשם).
ב"לפגוש את השטן" הוא סוכן משטרתי שרודף אחרי הפסיכופט שהרג את ארוסתו. זו נראית העלילה הכי קלישאית בעולם אבל מכיוון שזה סרט של קים ג'י וון אני מניחה שהוא יותר טוב ממה שזה נשמע.
בג'י.איי.ג'ו הוא שיחק את אחד הרעים, אבל זו נראית לי סתם חלטורה.
בתגובה ל: מאת: asole בחיפוש אחרי תמונה שווה יותר כדי להחזיר לך, נתקלתי בסיפור הזה על לי ביונג הון. בדצמבר 2009, הגישה חברה לשעבר שלו, קוריאנית ממוצא קנדי תביעה נגדו, על הפרת הבטחה לנישואים ובכך נזק לגוף (ע"י הכנסתה למיטה בהבטחות שווא על חתונה) ולנפש (טוענת שברגע שהיא עברה להיות לידו בקוריאה הוא נטש אותה). היא מסבירה שהוא ניצל את מעמדו ככוכב על. בתגובה, הוא הגיש שתי תביעות נגדה, אחת על הוצאת דיבה. ואחת על שהוא קיבל טלפונים מסתוריים שביקשו כופר תמורת הסיפור הנ"ל. כל העניין היה במשפטים. כשלבסוף פשוט נמוג. (או שמשהוא קיבל כסף כדי לשתוק?! בסך הכל אפשר להבין את הכעס שלה עליו). היא הפיצה כמה תמונות שלהם ביחד כדי להוכיח שהם יצאו. ואיימה להפיץ תמונות יותר חושפניות שלהם. הוא פרסם מכתב בכתב ידו בפורום שלו, שהוא מצטער שבנאדם שהיה כל כך חשוב לו מתנהג ככה וחבל שהזכרון הטוב של היחסים ביניהם התקלקל. שהוא מתבעס שהכל קורה לו באמצע הצילומים לאייריס ושהחברים שלו לסדרה לא צריכים לסבול בגללו. הוא עושה את הכל כדי להתרכז בדרמה. (לא העברתי מילה במילה)
לא רוצה לשפוט אף אחד, אבל, אני אומרת אם הוא בן ארבעים ואת בת 22...אההממ...בכלל כל הקטע המוזר של הקוריאנים שמצד אחד הם מאד מתקדמים ומפותחים בטכנולוגיה, באופנה, כל החזות שלהם היא מערבית לחלוטין. ומצד שני, כל החינוך הנוקשה והפרימטיבי. כאילו בחורה יכולה להראות כמו חשפנית בלבוש ובהתנהגות, אבל אל תעז לגעת לה ביד כי אז אתם נחשבים מאורסים. גם כאן, היא לא טוענת שהוא אמר לה שינשאו, אלא, כך הוא נתן לה להבין כשהכיר לה את משפחתו וחבריו, וכשהבוס שמנהל אותו מסין או יפן ביקש ממנה לעבור לקוריאה כדי להיות לידו ושהוא (הבוס) יממן לה את המשך הלימודים והכלכלה. רק לי זה נשמע ילדותי? איזה מן יחסים אלה? אם אין תרבות שיחה בין בני הזוג?
והכי מעצבן שכשהיא לכלכה עליו בעיתונות, היא סיפרה שהוא נוהג להמר ושהוא לקח אותה פעמיים ללאס וגאס. אני מקווה שהוא יצא מהסיפור, שיהיה חזק וישמור על עצמו. אין ספק שלי קצת צרם לשמוע את הסיפור. גבר בן ארבעים שכל כולו שקוע בקריירה מילא... אבל, הוא לא נשמע רציני בכלל וחבל. תחליטי את, הטוב, הרע או המוזר??
אני כבר לא בת 22, אז אולי אבדו סיכויי לראות אותו ככה...
טוב, אולי יצא שאני כן שופטת. ואחרי שראיתי ב"גן הסודי" קטע דומה. כנראה ששם זה נפוץ. לצאת עם משהוא מפורסם, לדאוג להצטלם איתו בשביל הראיות, וכשהכל נגמר לאיים לצאת לעיתונות. לסחיטה רגשית או כספית. אז, הכי כיף פשוט להסתכל עליו. בלי לחשוב הרבה.
בתגובה ל: אם כבר מדברים על הטוב, הרע והמוזר מאת: shrekit144 הוא אפילו לא הציע לה נישואין והיא תובעת? נראה לי שזה התמסמס אחרי שהיא הבינה שאין לה קייס אני מאוד מקווה שהוא לא שילם לה, לא מגיע לה. אם העו"ד שלו התייצב בבית המשפט ושלה לא טרח להגיע אז לא נראה לי שהוא פיצה אותה, אחרת גם העו"ד שלו לא היה בא לחינם.
בואו נניח לשם הדיון שהוא היה רציני כלפיה והוא באמת התכוון לקשר רציני אבל מה, ברגע שהם גרו ביחד הוא קלט שהיא נוחרת ומשאירה שערות באמבטיה וגונבת את כל השמיכה בלילה או משהו כזה... אז הוא מחוייב להתחתן עם גנבת שמיכות עם בעיות נשימה רק בגלל שהוא הכיר אותה לחברים ולמשפחה שלו? אולי בקוריאה זה אחרת, אבל זה היה בישראל היו פשוט צוחקים על עליה, לא נראה לי שהעו"ד הכי נואש בארץ היה מוכן לייצג אותה.
גם אני הולכת לתבוע עכשיו את לי ביונג הון, על זה שהוא לא מציע לי נישואין ואפילו לא הציע לי לצאת איתו פעם אחת. זו תביעה על בסיס גזעני, לדעתי הוא לא מציע לי כי הוא אנטישמי.
בתגובה ל: היא נשמעת לי סחטנית עלובה מאת: asole
הבנתי שהתביעה האזרחית כמעט בוטלה ואח"כ הוחזרה ואין לי מושג מה קרה אח"כ. אולי היא פשוט גוועה לה בשקט... ואולי אפשר להשתמש ברעיון לדרמה או לסרט (למרות שזה לא בדיוק סוג העלילה שבא לי לראות).
בתגובה ל: הנושא סוקר בזמנו גם בדרמבינס מאת: iDana עכשיו זה כבר לא בין לי ביונג-הון לבחורה, נראה שהיה מישהו מאחוריה וגם הוא לא אלמוני - מגיש טלויזיה שהיה שחקן בייסבול בעברו בשם קאנג ביונג-קיו. אז עכשיו התביעה היא נגדו, באשמת סחיטה ואיומים וגם תקיפה על הסט של "אייריס".
קאנג ביונג-קיו
קאנג ביונג-קיו טען שהוא זה שהותקף על ידי אנשי ההפקה של איריס ותבע את לי אבל מסתבר שהרשויות בקוריאה לא האמינו לו, זיכו את לי מאשמה וכעת יש משפט נגד קאנג. ביולי של שנה שעברה היה השימוע הראשון. לא יודעת מה קרה מאז, לא הצלחתי למצוא עוד מידע ברשת. זו לא ההסתבכות הראשונה של קאנג עם החוק, יש לו כבר עונש-על-תנאי בעוון הימורים לא חוקיים. זה מעניין כי אותה בחורה קנדית גם האשימה את לי בהימורים בלתי חוקיים (ולי זוכה גם מזה). מאז קאנג הצליח להסתבך שוב הפעם בחשד להונאה במשהו שקשור לשעוני יוקרה מזוייפים.
בתגובה ל: העסק רק הלך והסתבך... מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: הנושא סוקר בזמנו גם בדרמבינס מאת: iDana למרות, שאם חושבים על זה, אפשר לפתח את זה לא רע בתור סיפור...הרבה בשר לעלילה.
בתגובה ל: לדעתי - אייריס לא תגיע לויוה מאת: shrekit144 שבה מנהלת ערוץ ויוה פלטינה, דנה יפה, אמרה ש"יש עכשיו סדרה בלשית שרצה בקוריאה, 20 פרקים והשקעה של 17 מיליון דולר".
ואנחנו שיערנו שהיא התכוונה ל"אייריס". מצד שני, זה שהיא מודעת לסדרה לא אומר שהערוץ ירכוש אותה כמובן.
בתגובה ל: בזמנו התפרסמה כתבה בגלובס מאת: iDana לפי הנתונים והתאריך. ואת צודקת, זה לא אומר כלום לגבי הרכישה של הסדרה. ותמיד נחמד לקרוא את הכתבות האלה שמראות שהראש הקוריאני ידע מה הוא עושה כשהחליט לייצא סדרות החוצה. יצא להם רק טוב מזה.
בתגובה ל: לדעתי - אייריס לא תגיע לויוה מאת: shrekit144 לאיזה פרק הגעת לפני ההפסקה? הסדרה מתחילה בצורה מאוד קלילה ואח"כ מקבלת גוונים נוספים שרק מעשירים אותה לטעמי
בתגובה ל: אה, וצפייה מהנה ב-Bad Couple! מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: גם אצלי זה היה ככה מאת: iDana היה לי חשוב להראות גם את החלקים הרומנטים של הסידרה. אבל, גם להבהיר שזאת סידרה פעולה מלאת אקשן. ידעתי שיהיו כאלה שלא יתחברו, ועדיף שידעו את זה מראש.
לגבי לי ביונג הון אני ממש סקרנית לדעת על הקטע של השיער? זה אמיתי או לא? וזה נכון שהוא שונה בכל תמונה.
וקצת
הורדתי כמה מהסרטים שתורגמו באתר אסיה, ראיתי בזמנו רק סרט אחד - Temptation of the Wolves פיתויי הזאבים. שימי לב שהיא מוגדרת פעולה, קומדיה, רומנטיקה. והיא ממש לא!! גם אחרי צפייה בסרט הזה הרגשתי נורא. לא בגלל מה שקרה בתסריט אלא יותר בגלל שנשארתי עם הרגשה של פראירית שבכלל צפיתי מלכתחילה. יכול היה להיות סיפור יפה אלמלא התסריטאים השיכורים/מסטולים, שלא ברור לי מה הם ניסו להגיד לי בסרט הזה. אני מאד מקווה שזה לא מבוסס על חוויה אישית של משהוא מהם.
בתגובה ל: iris מאת: shrekit144 איזה ספיישל מושקע!!! כל הכבוד!
מכיוון שאני מתכוונת לראות את הסדרה בקרוב (כבר יש לי אפילו כמה פרקים על המחשב) אז נמנעתי מלקרוא על העלילה עצמה, קצת רק את ההתחלה... ואז עצרתי את עצמי. אבל אני אחזור לספיישל הזה אחרי שאסיים את הסדרה. בכל אופן, נהניתי מאוד מאוד לקרוא את הפוסט הראשון שמספר בכלליות על הסדרה ועל הפקתה!
וכפי שאת כבר יודעת - מסכימה איתך על כל מה שכתבת על קיסמו של השחקן הראשי
בתגובה ל: iris מאת: shrekit144 תודה על הסקירה, אהבתי מאד את הסדרה וביחוד את השחקן הראשי, מכיון שאינני רוצה להיכנס לספוילר רק אומר שהיה משהו בסדרה שמאד מאד אכזב אותי. כל מי שראה את הסדרה ודאי יבין. בכל זאת אני מחכה לסדרת ההמשך.
בתגובה ל: Iris מאת: rella וגם אני סקרנית לדעת איך הם ימשיכו את העלילה.
בתגובה ל: מאת: shrekit144 יכול להיות שהם יהפכו את הדבר שהתאכזבנו ממנו לאור התגובות הקשות שהם קיבלו, הלואי. שבת שלום אלה
בתגובה ל: Iris מאת: rella לפי מה שהבנתי, הם לא יחזירו אותו לחיים בדרך נס (לצערי!!). אבל, הוא אמור להופיע בכל מיני זכרונות כביכול של הדמויות.
בתגובה ל: תשובה - ספויילר מאת: shrekit144 גם לצערי, אני מאד מאד אוהבת את השחקן הזה.
בעצם, כבר עכשיו ... זה מחר בקוריאה
שיר של אלכס If I Could Bring You Back
הסרט צולם בסיאטל - נראה אם התמונה תעלה בלי בעיות ...
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: וואי, הן גדולות! כל הכבוד להן! מאת: asole אבל כמו שמוסבר באתר: "ישנם אנשים שמסתובבים להם ברחבי קהילות אינטרנט שנוהגים לקחת את התרגומים ללא קרדיט. לאחר שהתרגומים שלנו הועלו מספר פעמים לאתרים שונים (מבלי ליידע אותנו או לבקש רשות), הוחלט להפסיק להוציא כתוביות מסוג Soft Subs".
נו, אני מורידה עכשיו מחדש את פרק 13...
בתגובה ל: בעבר הן היו מוציאות גם כתוביות נפרדות מאת: iDana אבל אני יכולה להבין אותן, זה מעצבן שלוקחים עבודה שלך ללא רשות וללא קרדיט, זה קרה לי כאן עם האייקונים למשל (הפיצו אותם בשמות שונים תחת תיקיות שונות ואת חלקם גם עיוותו).
בתגובה ל: "גן סודי" תורגמה במלואה לעברית! מאת: iDana אני כבר בשלבי הורדה ומתכוננת למירוץ השבת. כל שאר הסדרות שחיכו לי,יחכו עוד קצת. את רואה אותה בהמרצה? זאת אומרת שיש חלקים שאת לא מתחברת?
בתגובה ל: עכשיו ברור לי מה הסידרה הבאה שאצפה מאת: shrekit144 רמת החיבור שלי לסדרה היא "ככה ככה" - כך שלדעתי יש סבירות גבוהה שמאוד תהני מהסדרה מה גם שיודעי דבר אומרים שהיא מאוד מזכירה את סיטי הול (והיא כידוע מאותו בית יוצר).
ממליצה לך כמובן לקרוא את הסיכומים המעולים של אסול כשאת מסיימת לצפות בפרקים הרלוונטיים
בתגובה ל: עכשיו ברור לי מה הסידרה הבאה שאצפה מאת: shrekit144 גם בגלל האנגלית (זו סדרה עם הרבה דיבורים) וגם כי היו רגעים שהייתי צריכה להתעכב עליהם...
צפיה מהנה!
(יש פה סיכומי צפיה שלי עד פרק 15, אבל מכיוון שאני רואה שדנה ופנינה מתחילות להדביק את הקצב ועוד אנשים מתחילים לראות את הסדרה אז אני אמשיך בקרוב עד הסוף).
בתגובה ל: אני לעומת זאת ראיתי אותה ב"השהיה" מאת: asole אני כבר בפרק 7. ואין מה לאמר. ה-ת-א-ה-ב-ת-י!! וזה לא היה ממבט ראשון. דווקא בחצי הראשון של הפרק הראשון, לא הבנתי על מה המהומה? וכבר דמיינתי איך אני מפתיעה את דנה ואומרת לה שטעתה אבל, עד סוף הפרק כבר נשביתי. ועברתי מיד לפרק הבא. נורא חששבתי איך הם יעבירו את העלילה שהיתה רגילה עד פרק 5, לעלילה בדיונית? פחדתי שזה יהיה קצת קומדי וטיפשי מדי לטעמי אך גם כאן התבדיתי. ופשוט התאהבתי.
ביני מפתיע אותי כאן. הוא מוכיח צד שונה שלו. שלא ראיתי ב"סאם סון" ולא ב"מלכת השלג", ובהחלט מוכיח את איכותו כשחקן. אהבתי יותר את המראה שלו ב"מלכת השלג". כאן הוא צנום מדי!! מעניין אם זה חלק מהליהוק לתפקיד?? ותעשי לי טובה תני לו לאכול משהו.
אני קוראת את הסיכומים שלך. ומתבעסת שלא יצא לנו לראות איתך ולהגיב לך און ליין. יש לי מלא מה להגיד. אבל, זה כבר מיותר להגיד לך את זה עכשיו.
בתגובה ל: שמחה לשמוע שתמשיכי מאת: shrekit144 (כן, ממש... ).
אני רואה שבקרוב תעקפי אותי (כמה מפתיע...) - אני בפרק 13. אגב, אני מנצלת את העובדה שהשרשורים באג'נדה קופצים לנצח כדי להגיב על הסיכומים המצוינים של אסול (גם כשאין לי יותר מדי פניני חוכמה לתרום ).
וגם אני חושבת שב"מלכת השלג" הלוק של ביני היה יותר מחמיא... את רואה? לפעמים אנחנו יכולות להסכים על משהו
בתגובה ל: אני אף פעם לא טועה מאת: iDana אפילו לא ראיתי את מלכת השלג אבל ראיתי תמונות והוא היה אז בשיאו מבחינת המראה, הכי מתאים לו שיער ארוך כזה ושיעלה קצת בשר על עצמותיו!
בתגובה ל: אני אף פעם לא טועה מאת: iDana אנחנו מסכימות על "קפה בניחוח אישה" עם גביוטה וסבסיטאן המקוריים. זה הכי חשוב!! בקוריאניות, יש לנו קצת נפילה בהתאמה...
והאם את יודעת מה יש במשותף להיון בין ולי ביונג הון??
בתגובה ל: כל עוד... מאת: shrekit144 ב"משותף" את מתכוונת לרזומה הרומנטי שכולל את סונג היי קיו שכיכבה לצדם?
בתגובה ל: תמיד תהיה לנו "קפה" מאת: iDana לי ביונג הון שיחק לצידה ב 2003, בסידרה All In. הבנתי שהם יצאו שנה ונפרדו. (הפרש של 12 שנה ביניהם).
וביני וסונג היי קיו שיחקו ביחד ב 2008, בסידרה The World That They Live In.ואפילו זכו בBest Coupple ב KBS drama awards.מסופר שהם שמרו על קשר אחרי סיום הסידרה ורק כשביני שיחק בסדרות אחרות והיה רחוק ממנה הם הבינו שהם מאוהבים, התחילו לצאת ביוני 2009. ולא ברור אם הם עדיין יחד.
אנחנו מכירים אותה מ Full House לצד ריין מ 2004, שדרך אגב גם הם זכו בצמד הרומנטי הטוב ביותר לאותה שנה.
אין ספק שהיפיופה הזאת כובשת לנו את כל השווים.
בתגובה ל: שמחה לשמוע שתמשיכי מאת: shrekit144 תגיבי חופשי בשרשורים, כמו שדנה כתבה, הם קופצים ויש עוד אנשים שבקצב שלך ואותי מאוד מעניין מה יש לך לומר על הסדרה! זה ממש ממש ממש ממש לא מיותר!!!
וביני ממש התעלה על עצמו כשחקן בסדרה הזו לדעתי אבל הוא באמת צנום להבהיל. אולי זה בגלל הגיוס הקרב ובא? הוא מכין את עצמו נפשית לכל המצופים בשק"מ?
בתגובה ל: איזה כייף שיש עוד צופה נלהבת לגן! מאת: asole אגב, סו ג'י סוב סיפר שהוא העלה 13 ק"ג במהלך השירות הצבאי (הוא בטח לא היה קרבי...), ושלמזלו אף אחד לא השיג תמונה מרשיעה מהתקופה הנ"ל
בתגובה ל: את באמת חושבת שהוא ישמין במארינס? מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: איפה הוא שירת, בשק"ם? מאת: asole מה זה משנה? הכי חשוב איך הוא נראה עכשיו לא?
בתגובה ל: מאת: shrekit144 הוא אמר שהשמין בגלל הלחץ... לפי דברים אחרים שהוא אמר באותו ראיון, נראה לי שהלחץ הזה קשור לכך שהוא לא ידע אם יצליח לחזור למשחק ולשחזר את המומנטום בקריירה לפני הגיוס. אני לא יודעת בדיוק איפה הוא שירת, אבל הוא סיפר שחצי השנה הראשונה בצבא הייתה מאוד אינטנסיבית, אח"כ הוא יצא הביתה פעם בשבוע, והרגיש היטב לדבריו את "שביזות יום ב'"...
ב-Road no.1 הוא חזר לאימונים ולמדים:
בתגובה ל: איזה כייף שיש עוד צופה נלהבת לגן! מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: אני עדיין במרדף חיפושים אחרי השירשורים... מאת: shrekit144
בתגובה ל: הנה ריכוז שרשורי "גן סודי" מאת: iDana אני מרגישה כמו הילדה העצלנית שאמא שלה מחפה עליה...
בתגובה ל: מאת: shrekit144 ואל דאגה - זה ישרת גם אותנו (אנחנו עובדות על ריכוז השרשורים המלוכסנים...).
בתגובה ל: אני לעומת זאת ראיתי אותה ב"השהיה" מאת: asole אז סיימתי את הסדרה.
אני אסכם זאת כך - היה מדהים
ביני היה מעולה, הא ג'י וון מצוינת, יון סאנג היון פשוט מקסים וכל הצוות היה טוב מאוד.
כעת אחכה לפוסט שלך של הפרקים האחרונים ושם כבר אגיב על הכל.
זאת הייתה ממש חוויה. אני אתגעגע לסדרה, היא שבתה אותי מהפרקים הראשונים.. אפשר להגיד שהיא נכנסה אצלי לפנתיאון של ה- דרמות שאהבתי וביניהם סיטי הול כמובן
וכדי לא להתגעגע יותר מדי אני אצפה בפרקי הספיישל של הסדרה. צפית בהם?
מחר אני אהיה פה שוב. יום שלישי לצערי אני חוזרת ללמוד אז כנראה אני שוב אצטרך לעשות הפסקה עם הדרמות, הפסקה שהפרתי עם הגן הסודי ואני לא מתחרטת עליה לרגע..בכל מקרה אני מחפשת דרמות קצרות יותר שאוכל לראות בין לבין, דרמות קלילות של 16 פרקים ואפילו פחות..חשבתי להציץ במיי פרינסס שמשודרת כעת בקוריאה ולראות מה היא שווה..
בתגובה ל: אסול, אם רצית לדעת.. מאת: lady fanni איזו נסיעה מטלטלת זו הייתה!
כל הקאסט היה פשוט נפלא, וביני... טוב, ראיתי אותו רק ב"סאם סון" אבל זו הופעת חייו.
גם אצלי היא נכנסה לפנתיאון למרות שהיא לא מושלמת כמו "סיטי הול" היו בה כמה פאלטות והקטע הטראגי היה כבד עלי ובא כמו מהלומה.
לפחות פיצו אותנו בסוף טוב ונתנו לנו להתענג עליו כיאות.
אהבתי גם מאוד איך הכל נסגר בסוף, קצת הזכיר את הסיום של "סיטי הול".
בתגובה ל: מדהים זה סיכום הולם! לגן סודי מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: "גן סודי" תורגמה במלואה לעברית! מאת: iDana לא יצא לי להיכנס לאתר של אסיה מעל לשבוע, אני כל כך שמחה על הבשורה! יצא לי משהו טוב מהעיכוב,לא? תודה על העידכון ותודה לצוות של אסיה בעיברית, איזה תענוג.
בתגובה ל: יואו דנה עשית לי את השבת מאת: זרהמאד חששתי שלא יהיה לך זמן לראות את הסדרה
בתגובה ל: איזה יופי! מאת: asole כולה ראיתי פרק וחצי, השיניים שלי עדיין במצב תקין אני מצטערת האצתי בך לצפות באנגלית, אבל תודי שביני שווה את זה, נכון? הפרק הראשון הצליח להפנט אותי. כאות הזדהות עם שבירת השיניים אני שולחת לך עוגה לשבת, תתענגי עליה.
בתגובה ל: אני אתחיל בהכנות מחדש מאת: זרהמאד אבל אין ספק שיותר קל ונוח לצפות בעברית והאצבע שלי לא כל הזמן על כפתור הפאוז...
אבל זו הפעם הראשונה שאני רואה סדרה עם תרגום לאנגלית ככה שמבחינתי מחסום נשבר וזה רק לטובה! זה אומר שאם תהיה סדרה שתעניין אותי ולא יהיה לה תרגום אני פחות אהסס אחרי שחציתי את הגשר הזה. ראיתי את הקואופרדוקציה הקוריאנית-יפנית "חברים" אבל זה היה רק 4 פרקים וגם לא היו המון דיבורים כמו ב"גן", הרי גם הגיבורים סבלו ממחסום השפה...