אילג'ימה 5-6
|
|
אילג'ימה 5-6
פורסם לפני
3624 ימים
מאת זרהמאד
סה"כ תגובות: 21
תגובה אחרונה לפני: 3621 ימים
למי שטרם צפה בפרקים של היום - מכיל   העלילה מתחילה לתפוס תאוצה עכשיו שיונג מבין שהזכרונות שהטרידו את מנוחתו מתגלים כאמיתיים. לצערו מי שמשלם את המחיר הוא השר שים , הוא זה ניסה לחקור הודות הפללתו של חברו הטוב יי וון הו. סה דול איבד את השן, יש לו חזית שונה עכשיו. הוא קורא לפיית השניים שתפצה אותו על השן האבודה ומשליך את השן על הגג. (ביננו, לא יותר פשוט להניח אותה מתחת לכרית ולחכות להפתעה?) השיחה של סה דול ויונג היתה מאד מרגשת, יונג מבקש להודות לאביו למרות שזה לא מבין את פשר התודה. ההודאה של יונג על כך שהסכים לתת לאימו להכותו גם היא מרמזת על סוג של תודה , הוא מבין את הסיכון שהזוג לקחו כאשר החליטו לאמץ בן של בוגד. סה דול עונה לו במשפט שכל אב (ביולגי/אמיתי) היה עונה לילדו: "במקום להודות לי , תצליח בלימודים". סה דול מתייחס ליונג כבן לכל דבר , רואים שהאהבה שלו היא אמיתית . יונג בכל זאת מהוסס מאד ניתן להבחין בלבטים הרבים , הוא מעוניין לגלות את האמת בהפללתו של אביו, ויותר מכל היכן נמצאות אימו ואחותו.  לצערו של יונג גם הזוג הממזרי שומע על חיפושיו של יונג, הם מצליחים להפיל אותו בפח לאחר שזה לקח את כספו חזרה, יונג זה מותג ! שמו כתוב על כל מה ששייך לו, אין סיכוי שמישהו ימצא את חפציו ויצליח לשמור אותם אצלו. (זה מזכיר לי את מתלה המעילים בגן הילדים- לכל ילד רשום שמו על התווית , משום מה בכל זאת הם מצליחים להתבלבל.) "רנו-יונג-אר, זה מותג!"אז חוץ מהזוג הממזרי ישנו הצייד שאינו מרפה ועושה הכל ללכוד את גיום. מאחר והוא חייב כספים למלווים בריבית, אין לו ברירה אלא לפעול במהירות אחרת בנו יהיה הפרעון של שטר החוב. זאת אינה הסדרה הראשונה שאני נתקלת במסמך הזה "ויתור על הגוף" . מעניין שהם מחשיבים מסמך כזה לאישור רשמי, כנראה שאין להם מה למשכן אלא את גופם . לא ברור לי מדוע הצייד חייב כספים אך על פי המלווה אני מניחה שמדובר בהימורים. לאחר מעקבים ועבודת תחקיר לא פשוטה הוא מאמת את חשדותיו אך אין לו הוכחה מוחשית.  חביבי אין הוכחות, לך תתפוס בלאמפה!ביון שיק ממשיך באסטרטגיה המנחה שלו- להיות חביב על המלך, להתקדם בסולם הדרגות. כאשר האצילים ביקשו אותו לעזוב את החדר היה ניתן להבחין בין הבדל המעמדות בינם לבינו. משום מה התוכנית שלו מצליחה, המלך מצליח לתמרן אותו ולהפעיל אותו בדיוק לפי רצונו. העובדה שהמלך צריך את ביון שיק כדי להמליץ ולבצע את ההוצאות להורג מעידה שהוא עצמו אינו רוצה לחשוף את שיש לו יד בדבר , הוא נותן לביון שיק להיות הרשות המבצעת למרות שהמלך עצמו שולח את שכירי החרב שלו לבצע את המלאכה (כמו רציחתו של האחיין של השר קים).   הנסיונות של האצילים לתת לבית המשפט להחליט בדבר העונש לא צולחים, הרעיון להצית את הארכיון מתגלה כיעיל אך מה שהם לא יודעים, זה שהתיבה שמכילה את האמת בדבר הפללתו של וו הו נמצאת במקום בטוח. גם יונג מאבד תיקווה אך הוא רואה את שכיר החרב שמבצע את הרצח, כעת הוא בטוח שיש דברים שרוצים להסתיר. גם הראייה שהותיר הנרצח אינה חושפת הרבה וגם העובד בביתו של השר שים שמחפש את יונג , לא מצליח להעביר את המסר . במקום זאת שי הו נפגע כשניסה לגונן עליו ,גם לשם הגיעה ידו של המלך. סה צ'ון רואה בשי הו פוטנציאל אדיר, הוא מבין שיש לו יכולות ותבונה (לעומת שי וואן הנצלן) וממליץ לו להתאמן עם היד השנייה . שי הו עושה כל שביכולתו להצליח באימונים והמחווה שהוא עשה לאחותו עם המנורות שנדלקו בעזרת החץ היתה שיא הרומנטיקה בהתגלמותה. לצערו ולצערי הוא נכשל בבחינה. ליונג נודע על אחותו, עבודת התחקיר כנראה השתלמה אך זהותה נחשפת בעת שהיא מנסה להסתתר בבית ההארחה, בדיוק באותו המקום בו שוהה שי וואן, בדיוק באותו המקום בו נמצא שי הו. איזה גורל אכזר ייעדו התסריטאים לשי הו. הוא נמסר לאימוץ כדי להציל את אביו המאמץ, הוא חי בעצבות מרובה , הוא זה שהביא למותו של אביו הביולוגי והוא כנראה זה שיחרוץ את דינה של אחותו! כמה משקל על הכתפיים החסונות שלו? ממש מסכן! מחכה בקוצר רוח לשבוע הבא, נהנתם כמוני?
|
|
|
|
למי שטרם צפה בפרקים של היום - מכיל ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/j9jz__Spoiler_08.gif Spoiler_09]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/nmma__Spoiler_12.gif Spoiler_12]() העלילה מתחילה לתפוס תאוצה עכשיו שיונג מבין שהזכרונות שהטרידו את מנוחתו מתגלים כאמיתיים. לצערו מי שמשלם את המחיר הוא השר שים , הוא זה ניסה לחקור הודות הפללתו של חברו הטוב יי וון הו. סה דול איבד את השן, יש לו חזית שונה עכשיו. הוא קורא לפיית השניים שתפצה אותו על השן האבודה ומשליך את השן על הגג. (ביננו, לא יותר פשוט להניח אותה מתחת לכרית ולחכות להפתעה?) השיחה של סה דול ויונג היתה מאד מרגשת, יונג מבקש להודות לאביו למרות שזה לא מבין את פשר התודה. ההודאה של יונג על כך שהסכים לתת לאימו להכותו גם היא מרמזת על סוג של תודה , הוא מבין את הסיכון שהזוג לקחו כאשר החליטו לאמץ בן של בוגד. סה דול עונה לו במשפט שכל אב (ביולגי/אמיתי) היה עונה לילדו: "במקום להודות לי , תצליח בלימודים". סה דול מתייחס ליונג כבן לכל דבר , רואים שהאהבה שלו היא אמיתית . יונג בכל זאת מהוסס מאד ניתן להבחין בלבטים הרבים , הוא מעוניין לגלות את האמת בהפללתו של אביו, ויותר מכל היכן נמצאות אימו ואחותו. ![http://www.fastup.co.il/images/38004656.jpg]() לצערו של יונג גם הזוג הממזרי שומע על חיפושיו של יונג, הם מצליחים להפיל אותו בפח לאחר שזה לקח את כספו חזרה, יונג זה מותג ! שמו כתוב על כל מה ששייך לו, אין סיכוי שמישהו ימצא את חפציו ויצליח לשמור אותם אצלו. (זה מזכיר לי את מתלה המעילים בגן הילדים- לכל ילד רשום שמו על התווית , משום מה בכל זאת הם מצליחים להתבלבל.) "רנו-יונג-אר, זה מותג!"אז חוץ מהזוג הממזרי ישנו הצייד שאינו מרפה ועושה הכל ללכוד את גיום. מאחר והוא חייב כספים למלווים בריבית, אין לו ברירה אלא לפעול במהירות אחרת בנו יהיה הפרעון של שטר החוב. זאת אינה הסדרה הראשונה שאני נתקלת במסמך הזה "ויתור על הגוף" . מעניין שהם מחשיבים מסמך כזה לאישור רשמי, כנראה שאין להם מה למשכן אלא את גופם . לא ברור לי מדוע הצייד חייב כספים אך על פי המלווה אני מניחה שמדובר בהימורים. לאחר מעקבים ועבודת תחקיר לא פשוטה הוא מאמת את חשדותיו אך אין לו הוכחה מוחשית. ![http://www.fastup.co.il/images/11403521.jpg]() חביבי אין הוכחות, לך תתפוס בלאמפה!ביון שיק ממשיך באסטרטגיה המנחה שלו- להיות חביב על המלך, להתקדם בסולם הדרגות. כאשר האצילים ביקשו אותו לעזוב את החדר היה ניתן להבחין בין הבדל המעמדות בינם לבינו. משום מה התוכנית שלו מצליחה, המלך מצליח לתמרן אותו ולהפעיל אותו בדיוק לפי רצונו. העובדה שהמלך צריך את ביון שיק כדי להמליץ ולבצע את ההוצאות להורג מעידה שהוא עצמו אינו רוצה לחשוף את שיש לו יד בדבר , הוא נותן לביון שיק להיות הרשות המבצעת למרות שהמלך עצמו שולח את שכירי החרב שלו לבצע את המלאכה (כמו רציחתו של האחיין של השר קים). ![http://www.fastup.co.il/images/59519116.jpg]() ![http://www.fastup.co.il/images/95652018.jpg]() הנסיונות של האצילים לתת לבית המשפט להחליט בדבר העונש לא צולחים, הרעיון להצית את הארכיון מתגלה כיעיל אך מה שהם לא יודעים, זה שהתיבה שמכילה את האמת בדבר הפללתו של וו הו נמצאת במקום בטוח. גם יונג מאבד תיקווה אך הוא רואה את שכיר החרב שמבצע את הרצח, כעת הוא בטוח שיש דברים שרוצים להסתיר. גם הראייה שהותיר הנרצח אינה חושפת הרבה וגם העובד בביתו של השר שים שמחפש את יונג , לא מצליח להעביר את המסר . במקום זאת שי הו נפגע כשניסה לגונן עליו ,גם לשם הגיעה ידו של המלך. סה צ'ון רואה בשי הו פוטנציאל אדיר, הוא מבין שיש לו יכולות ותבונה (לעומת שי וואן הנצלן) וממליץ לו להתאמן עם היד השנייה . שי הו עושה כל שביכולתו להצליח באימונים והמחווה שהוא עשה לאחותו עם המנורות שנדלקו בעזרת החץ היתה שיא הרומנטיקה בהתגלמותה. לצערו ולצערי הוא נכשל בבחינה. ליונג נודע על אחותו, עבודת התחקיר כנראה השתלמה אך זהותה נחשפת בעת שהיא מנסה להסתתר בבית ההארחה, בדיוק באותו המקום בו שוהה שי וואן, בדיוק באותו המקום בו נמצא שי הו. איזה גורל אכזר ייעדו התסריטאים לשי הו. הוא נמסר לאימוץ כדי להציל את אביו המאמץ, הוא חי בעצבות מרובה , הוא זה שהביא למותו של אביו הביולוגי והוא כנראה זה שיחרוץ את דינה של אחותו! כמה משקל על הכתפיים החסונות שלו? ממש מסכן! מחכה בקוצר רוח לשבוע הבא, נהנתם כמוני?
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 5-6 מאת: זרהמאדשמחתי שהוא לא הסגיר את אחותו כשהייתה בשירותים אך אחרי זה כשראה את התווית שלה כמבוקשת ונזכר בהתגרות של אחיו שי וואן שממזר לעולם לא יעבור את הבחינה, ואני מניח שלא הראו לנו הוא נזכר ששי וואן אמר שממזר יכול להצליח בתורמה במלחמה ואם הוא ניסה להשיג מעמד על ידי הסגרת שפחה נמלטת לי זה נראה מגעיל, למרות שהוא לא יודע שהיא אחותו וכל הסיפור שמאחורי זה. לעומת זאת הארת הדרך לאחותו אן צ'ה הייתה שיא הרומנטיקה ואמנם עכשיו בונג סון ויונג אויבים והם לא מחמיצים הזדמנות להשפיל זה את זה, אני מאמין בזוג של אן צ'ה ושי הו ולא מאמין בזוג מהילדות של אן צ'ה ויי גיום. ודווקא מוזר שאחותו של יי גיום לאחר שכמעט פגשה את אחיה, במקום לחפש את אחיה ולחפש דרך יותר אינטימית להיפגש איתו במקום זאת הולכת דווקא לחפש את אימה ולא את אחיה. ואיך שקשה לי עם ההלבנה של המקצועות שזונות הן מארחות כמו שביהלום שבכתר כשרצו לנצל אחיות כזונות קראו לזה מוזגות. לפחות בהלבנה המודרנית של נערת ליווי הרמז ברור. המלך מאוד מוזר איך שהוא מדבר על הוד מעלתו בגוף שלישי שאמר לביון שיק שהמלך הוא רחום והוא לא יוציא להורג בצורה אכזרית כל כך אדם שהיה מקורב אליו. והאמת מה יש לו פרנויה, אם זה היה שר כפי שמראים את זה לנו אז אפשר היה להבין שהוא דואג למעמדו, אך מלך שמפליל את אלה שהביאו אותו לשלטון ומזייף בגידות בו שלא היו ולא נבראו. מסתבר שלמרות התואר ביון שיק לא עבר את הבחינה שאליה הוא שלח את בניו ולכן הוא גורש ממשתה האצילים. וזה היה נדמה לי שהחץ שפגע בשי הו כשהוא נכשל בבחינה היה חץ ששי וואן ירה כשאביו הזהיר אותו שיתנכר לו אם הוא ייכשל ואחיו יעבור? או שבגלל היד הפצועה החץ שהוא ירה פגע בו ושי וואן סתם הסתכל בתקווה להביא מזל רע ושמח לאיד. וכמובן שאני חלש בפנים קוריאניות וכפי שלא זיהיתי את הצייד בתור זה שעצר את צ'ה דול בהתחלה בגלל הפללה כך לא זיהיתי אותו במראהו החדש בלי הזקן כשהוא חוקר על יי גיום ולכן גם לא הבנתי איך הוא יודע. מסתבר שגם יש לו בן שהוא משכן. אגב משכון אנשים מוכרת גם בתנ"ך כמכירה לעבדות בגלל חובות. ואכן בנו עמד להימכר לעבדות ולכן הוא חיפש פרס עבור יי גיום. ורק בזכות אחותו של יי גיום שהסוחר עבדים נדלק עליה ובגלל זה לא טמן ליי גיום מלכודת כמו שתכנן, אך לא עזר כי רגע לפני הפגישה באו החיילים שחיפשו את אחותו של יי גיום והפגישה התפספסה ברגע האחרון. בונג סון דווקא באמת חיפשה לעזור ליונג וביזבזבה חלק מהכסף עבור החיפושים כפי שהבטיחה, אך כמובן שזה לא נעשה כדי לקיים הבטחה אלא כדי לסחוט עוד כסף מיונג בהמשך וזה נכשל כי איש הקשר שלה סירב להסתכן. גם לא הבנתי איך יונג הבין שרימו אותו שהוא בא לחפש את הזוג הממזרי. הקטע עם השן בהחלט מצחיק, אגב בסדרה יונג לימד אותנו ביולוגיה חדשה ששן זו עצם. ותהיתי אם סה דול באמת מאמין שאין הבדל בין שיניים, ציפורניים ושיער. אך האם האמירה ששן זו עצם זו בורות של יונג, של קוריאה או טעות בתרגום? אכן סה דול התייחס ליונג כמו לבן ועל המכות של דאני דווקא חשבתי על הילדות הקשה של יונג שאימו כביכול רק הענישה אותו. ואכן הפעם הוא נתן להכות לה מתוך הכרת תודה על שהם אימצו בן של בוגד כביכול והצייד איים עליהם. והצייד או השליח שלו לאחר שסה דול התעקש להסתיר את האמת הוא טען שאינו אוהב את בנו האמיתי כפי שסה דול אוהב את המאומץ. גם דאני מסתבר לא רעת לב, ואמנם לא הצליחה לאהוב את יונג אך הגנה עליו וטענה שהיא הרתה איתו ונשאה אותו שישה חודשים. אך בגלל הבוז שלה כלפי יונג אני לא יכול לזהות את זה כמו מחוות של אשת הטבח ביהלום שבכתר וחושש שזה היה כדי להגן על בעלה ולא על בנה החורג. ומסתבר שגם יש להם חברים שעזרו לפדות סיפור כדי לבלבל את הצייד.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
בתגובה ל: האמת שכעסתי על שי הו מאת: EVGLEV ניראה שהוא פועל במטרה לרצות את כל העולם. בסך הכל הוא מאד מסכן, אני בטוחה שכמו שהוא אמר- הוא היה מעדיף את החיים השקטים והפשוטים לצד אימו ואביו המאמץ.
גם אני בדעתך - הייתי מעדיפה ששי הו ואון צ'ה יהיו ביחד, היא מאד מעריכה אותו ומנסה להנעים את שהותו בביתם.
לדעתי אחותו של גיום פנתה קודם לאמה מהסיבה שהיא לבטח תדע איך לפעול אם אחיה אכן יימצא. יכול להיות שהיא גם לא תזהה את גיום , גם היא הייתה צעירה כשהם נפרדו וגיום השתנה מאד. אהבתי את המחווה של אחיו החדש של יונג, הוא נדלק על אחותו דיי מהר למזלה ולמזלו של יונג.
ומה דעתך על יונג? ראית את כישרון הרכיבה שלו?? מוזר שלא ראינו סוסים בקירבתו אך כישורי הרכיבה בהחלט מעולים, נכון?
לגבי השן , גם בתרגום לאנגלית השן מוזכרת כעצם אך לא מוזכרת שם סנונית, אם זכור לי נכון מוזכרת שם דמות קוריאנית מקבילה לפיית השיניים שלנו, אבדוק את זה שוב.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
בתגובה ל: קשה לכעוס על שי הו מאת: זרהמאד אבל לאחר שחיפה על אחותו של גיום בשירותים, הדבר האחרון שציפיתי ממנו הוא שיסגיר אותו לאחר מכן.
כישורי הרכיבה של יונג מעולים, אבל יכולת הטיפוס שלו מאוד שלומיאלית במיוחד יחסית למשימה בלתי אפשרית שהראו לנו בהתחלה. בשלב זה הוא רחוק מלהיות אתלט ולוליין שהראו לנו בהתחלה ואדם שקופץ מבניינים הוא נפל כל הזמן. החדירה לארמון האסור עלתה לו בפצעים רבים או לכל הפחות בנפילות.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
בתגובה ל: האמת שכעסתי על שי הו מאת: EVGLEVלי זה היה נראה כאילו הוא עמד מהצד, ולא ממש נקט עמדה פעילה. אבל לא הייתי כ"כ מרוכזת בפרקי השבוע, כך שבהחלט יכול להיות שפספסתי משהו. בכלל, הסדרה לא כ"כ תפסה אותי, אני לא מרגישה מעורבות רגשית חזקה לגבי העלילה והדמויות. הפייבוריטים שלי בינתיים הם סה-דול ושי-הו, אבל גם זה בקטנה. אגב, בהרבה תשבצים מופיעה ההגדרה "עצם בפה" כשהתשובה אמורה להיות שן, למרות שזה לא ממש מדויק... אגב 2, לפי מה שהבנתי מסדרות תקופתיות אחרות ומדברים שקראתי, יש הבדל בין זונה ומארחת/גיאסנג ( Kisaeng/Gisaeng) שדומה לגיישה היפנית, ותפקידה לבדר ולשעשע בעיקר את הבכירים. בסדרה "הוואנג ג'יני" לדוגמה, הגיאסנג היו מגיעות כיחידות או בקבוצה למפגשים פרטיים או לאירועים חשובים (גם בחצר המלוכה). הן התמחו באמנויות השונות - ריקוד, נגינה, שירה, ציור, כתיבה יצירתית וכו', וכחלק מתפקידן היו גם מוזגות אלכוהול באירועים השונים. לפעמים העסק כלל גם שירותי מין, אבל לא בהכרח.
|
|
בתגובה ל: הוא באמת הסגיר אותה באופן יזום ופעיל? מאת: iDana ואחר כך הוא ראה את תמונתה כמבוקשת ואז פתאום החיילים תפסו אותה באותו מקום שלא הצליחו למצוא. וגם התקצירים לשבוע הבא מאשרים שהוא הסגיר אותה, אבל לא הראו אותו מסגיר.
אכן נכון גם סונג יון במלך סאן שבאה מטעם הלשכה האומנתית האורח דרש את שירותי המין שלה, כך שיש שלל תפקידים שמהם אפשר לגבות היה שירותי מין.
גם לי הסדרה לא מעוררת ולא עשירית מרגשי ההזדהות שעוררו היהלום שבכתר והמלך סאן. זה לא תקופתית בסגנון של היסטוריה קוריאנית על רקע דמויות אמיתיות ופקטיביות, זה סיפור רובין הוד אגדי שמסתבר גם מבוסס על קומיקס.
|
|
בתגובה ל: הבנתי שכן במיוחד לאור זה שהחיילים עזבו מאת: EVGLEV סאן אמר לאורח שיש נשים שזהו תפקידן, כשניסה לשכנע אותו לוותר. אבל נראה שתמיד היו כאלה שרק חיפשו הזדמנות לנצל את הילדות, הנערות והנשים ממעמד נמוך.
|
|
בתגובה ל: הוא באמת הסגיר אותה באופן יזום ופעיל? מאת: iDanaזה היה מקצוע לכל דבר והן היו אחראיות לבדר את ה"יאנגבאן" (האליטה של הדור ההוא ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() ). יכול להיות ששרותי המין שנכללו ב"עיסקה" פשוט לא נגלים לעיננו בגלל הצנזורה הקוריאנית, אולי זה מסר שעלינו, הצופים, להבין לבד. גם אני הבנתי ששי הו הסגיר את אחותו, הוא זה שפנה לחיילים (כך על פי ההתנהגות שלהם), לא זכור לי אם בפרק הבא יראו בבירור שהוא יזם את זה
|
|
בתגובה ל: תפקיד המארחת (גיאסנג) היה נפוץ בהיסטוריה הקוריאנית מאת: זרהמאד הציגה את חייה של הגיאסנג שהייתה אולי המפורסמת ביותר. זה באמת היה מקצוע לכל דבר, ולפי הסדרה היו גיאסנג (לא יודעת איך לכתוב ברבים) שהתמחו בתחומים אמנותיים שונים, היו להקות גיאסנג נחשבות יותר ונחשבות פחות, והגיאסנג המבוקשות ביותר יכלו במידה מסוימת לבחור את הלקוחות וגם להחליט/לתמרן מה עושים ועם מי. כך זה לפחות הוצג בסדרה.
ולשי הו יצא משהו מההסגרה הזו? הוא קיבל טפיחה על השכם? בונוס? מישהו סופר אותו בכלל בדרגים הגבוהים?
|
|
בתגובה ל: הסדרה הוואנג ג'יני מאת: iDanaנשמע שזו סדרה עם המון כח דווקא מהסוג השונה,עוצמה נשית נגד עולם שוביניזי. אני בכיוון הנכון? לשי הו לא ייצא כלום מההסגרה למעט הנזק שהוא גרם לאחותו. לצערו, הוא יגלה את זה מאוחר מידי
|
|
בתגובה ל: הייתי רוצה לצפות בהוואנג ג'יני בעתיד מאת: זרהמאד אבל יש שם הרבה מאבקי כוח ויוקרה דווקא בין הנשים עצמן, שכמובן חיות בתוך עולם שוביניסטי עם חלוקה נוקשה למעמדות.
|
|
בתגובה ל: האמת שכעסתי על שי הו מאת: EVGLEV![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/8rg2__020.gif 020]() גם אני כעסתי על שי הו. זה שהחיים שלו נדפקו לא אומר שצריך להתאכזר לאחרים. ובעיניי, זאת גם בחירה שלו איך הוא לוקח את החיים. כרגע, יש לך סוג של כוח מסוים (אומנם לא את הכוח שאתה רוצה) כבן לא חוקי, ואתה לא עושה עם זה כ ל ו ם!! רק שקוע במרירות של עצמו ומנתב את כל כולו להתגייס או לעבור את הבחינה ולהתקבל לעמדה בממשל. זה נראה כאילו הוא חושב שזה מה שאמא שלו היתה רוצה בשבילו. את המעמד. גם ההתמודדות שלו עם אן צ'ה תמוהה בעינייי. מצד אחד כל העובדים שלה והיא יודעים שזה הוא שהאיר לה את הדרך ודואג לה תמיד ומצד שני באחד על אחת הוא ממש מגעיל אליה ולמחוות שלה. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/8rg2__020.gif 020]() וגם לי היה נראה מוזר שאחותו של גיום בורחת ופתאום מחפשת את אמה. דווקא אחרי שמצאה את אחיה. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/8rg2__020.gif 020]() לא הייתי מבינה שהלך הוא המלך. כל הקטע שהוא מדבר על עצמו בגוף שלישי מבלבלת מאד. ואולי אם היינו יודעים את כל הניאנסים הקטנים של פניה בגוף ובשפה למלך, היינו עולים עליה יותר מהר. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/8rg2__020.gif 020]() יונג הבין שהם עבדו עליו, בגלל שהם נעלמו. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/8rg2__020.gif 020]() כמה נחת לדעת שליונג'גיום עם כל הסיפור חיים הלא פשוט שעבר, בסופן של עניין, יש לו הורים שדואגים לו וחברים טובים שיעשו הכל כדי שלא ידע.
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
|
|
בתגובה ל: מסכימה איתך מאת: shrekit144נחמד אליה והם ביחסים קרובים, לא שמתי לב שהוא דוחה את המחוות שלה. ההסגרה באמת הייתה מכוערת ולא ניתן להצדיק אותה בשום צורה, זה מעשה אנוכי ולגבי המבחנים נראה שכן הוא עושה מה שהוא חושב שאימו ואביו רוצים ממנו. מלא אם הוא היה חושב שהיא פושעת מסוכנת שהיה קנאי בשמירת חוקים, אך להסגיר אישה שסובלת רק כדי להרוויח מעמד זה מכוער ואנוכי. האמת שלא הבנתי אם היותו המלך זה ספוילר שזרהמאד חשפה בגלוי ונוהגת על פיו, או שהצופים היו אמורים להבין את זה מיד, אולי בגלל הניואנסים. בהחלט זה נראה יותר כמו מה שסאן עשה כשהתחפש לאדם פשוט וכך גילה על בני הפילגשים המקופחים, אבל כשהוא לבוש כאציל קשה לא לזהות אותו ועוד כשהוא מדבר עם שרים דווקא. ובעצם המלכים הרודנים הסתגרו בארמון רק המלכים הטובים הסתובבו בין אנשים לפחות ביהלום שבכתר ובמלך סאן ומלך כל כך אכזר, שבזמנו הפנוי או אולי על חשבון זמן המלוכה ממלא פונקציות של קצין משטרה. ממש נחמד שליונג ולסה דול יש חברים שמוכנים לבלבל את הצייד ולהכחיש שיונג מאומץ ולספר סיפורים מזוייפים לגבי ילדותו.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 5-6 מאת: זרהמאדלפי איך שזה נראה עד עתה, גיום/יונג הולך "להשתדך" עם אן צ'ה. לפי דעתי זה לא רעיון כ"כ מוצלח. יותר עדיף וגם יותר הגיוני, שהוא "ישתדך" עם בונג סון. נכון שבונג סון היא לא יפה ואצילית (וגבוהה!) כמו אן צ'ה, ונכון שהיא נוכלת לא קטנה, ונכון שהיא לא טורחת להחליף בגדים ותמיד היא נראית לובשת את אותה שכמיה מעאפנה, אבל היא חמודה ומצחיקה, ויש כימיה טובה בינה לבין גיום/יונג. וחוץ מזה: שי הו סובל מאוד בחייו כאציל, אף-אחד במשפחתו החדשה לא אוהב אותו, חוץ מאן צ'ה. אז יהיה חבל אם נקודת-האור היחידה בחייו, "תשתדך" עם מישהו אחר ולא איתו גם בפרקי השבוע, שי הו נצפה טופלס. נראה שההפקה לא רק שטורחת להעמיס עליו סבל ועצבות, אלא גם טורחת להפשיט אותו... (ציפור קטנה בשם ג'ני, לחשה לפני זמן מה פה בפורום, שגם נזכה לצפות בלי ג'ונקי טופלס ב"אילג'ימה". אבל גם יכול מאוד להיות, שלא הבנתי טוב את לחישותיה של אותה ציפור). ורק אני שמתי-לב, לעגיל באוזנו השמאלית של שי וון (אין ספק, הסמי-ערס הראשון בדרמות הקוריאניות התקופתיות) ולחלוקים הצעקניים והאקסטרוונגטיים של בין שיק (שנראה לדעתי, כמו הנוכלים מהסרטים הערביים של יום שישי בערב)? וה"נזיר" נראה לדעתי, כמו אחד הבריונים מסרטי "ג'יימס בונד".
![http://25.media.tumblr.com/15540ba21aed33c9f7ff7d6705ad32a4/tumblr_mhct3a4HIw1qag92io1_250.gif]()
|
|
בתגובה ל: כמה דברים (חלק רציניים וחלק לא): מאת: ההרצליינית בדיוק כמו אביו, עוד ניזכה לראות אותם גם עם טבעות גדולות ומגושמות. לא נזכה לראות את ג'ונקי טופלס לגמרי (אני כמעט בטוחה שזיכרוני אינו מטעני), נזכה לראות כתף חשופה וקצת מעל החזה..
|
|
בתגובה ל: כמה דברים (חלק רציניים וחלק לא): מאת: ההרצליינית ולעגיל לא שמתי לב. ביון שיק בהחלט מזכיר את הלורד קים.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 5-6 מאת: זרהמאדללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 5-6 מאת: זרהמאדהסצינות עם אבא ואמא - מאמצים, היו מרגשות. הוא מרגיש תודה על שהצילו את חייו, לא דבר של מה בכך, תוך סיכון עצמי ... לא קלטתי ששי הו בעצם הסגיר את אחותו (למחצה) ... אבל אם אתם אומרים .. מי אני שאתווכח. הצייד מעצבן אותי מהפרק הראשון, כשהוא החליט שמספיק לו לצוד אנשים והוא הולך לצוד חיות. ולפי הפרומו בסוף הפרק ה-6 - לא הצלחתי להבין אם האחות תמצא את יי גיום, אבל תעזוב אותו, מבלי שהוא בכלל מודע לזה שהיא שם ? נמתין לפרקים הבאים (למרות שהפרקים על המחשב בהיכון ..). תודה על הסיכום .... ממתינה גם לסיכום שלך
Jerusalem Sights & Scents ![http://emoticons.agenda.co.il/en3m__078.gif 078]()
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
אָמַר רַבִּי עֲקִיבָא: וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ זֶה כְּלָל גָּדוֹל בַּתּוֹרָה ![http://emoticons.agenda.co.il/tasw__064.gif 064]()
|
|
בתגובה ל: תודה. התפניתי לקרוא בעיון מאת: Rebeccan אנשים והוא הולך לצוד חיות, אבל נראה שהילדה שעקבה אחריו גרמה לו להעדיף ציד פטאים. הצייד כל פעם במראה שונה ולכן קשה לי לזהות אותו, אבל תמיד מזיק ליי גיום. בכל מקרה הוא משכן את בנו, שזאת גם רשעות שימשכן את עצמו ומסכן הבן שמשלם את המחיר של החובות שלו.
האמת הייתה לי תקווה שהוא לא הסגיר אותה, וזה צירוף מקרים, אבל כל הסימנים הראו שהוא הסגיר אותה.
|
|
|
|
|
 |
 |
אנחנו גם בטוויטר! |
 | מי ומי ב"שובל של שקרים"
|
|
 | מי ומי ב"הלוחמת"