"טעם אישי-" מכירים? פורסם לפני
4122 ימים
מאת zilpa
סה"כ תגובות: 116
תגובה אחרונה לפני: 3832 ימים
אחרי שמצאתי את עצמי כבר מכירה בע"פ חלקים נכבדים מהדיאלוגים בסאמסון, ואחרי צפיה חוזרת ב"סיטי הול" החלטתי ללכת על סדרה חדשה. רציתי דוקא לדגום יפנית אבל מהתקצירים הן כולן נראו מלאות מד"ב ופנטזיה, אז החלטתי לחזור לקוריאנית וכשקראתי על טעם אישי- נשמע לי מעניין מספיק כדי להוריד פרק ראשון. ואני חייבת להגיד שהתאהבתי בסדרה ממש מההתחלה. ג'יין הו היה ממש חמוד, הקטעים שהוא מתנהג כידיד ההומו היו ענקיים. לא היו שם דרמות ענקיות, והדברים שבסרטים אחרים נראים לא פתירים, נפתרו פה די בקלות. ובכל זאת, זו סדרה כייפית מאוד.
אחרי שמצאתי את עצמי כבר מכירה בע"פ חלקים נכבדים מהדיאלוגים בסאמסון, ואחרי צפיה חוזרת ב"סיטי הול" החלטתי ללכת על סדרה חדשה. רציתי דוקא לדגום יפנית אבל מהתקצירים הן כולן נראו מלאות מד"ב ופנטזיה, אז החלטתי לחזור לקוריאנית וכשקראתי על טעם אישי- נשמע לי מעניין מספיק כדי להוריד פרק ראשון. ואני חייבת להגיד שהתאהבתי בסדרה ממש מההתחלה. ג'יין הו היה ממש חמוד, הקטעים שהוא מתנהג כידיד ההומו היו ענקיים. לא היו שם דרמות ענקיות, והדברים שבסרטים אחרים נראים לא פתירים, נפתרו פה די בקלות. ובכל זאת, זו סדרה כייפית מאוד.
בתגובה ל: "טעם אישי-" מכירים? מאת: zilpa
לי מין הו עושה תפקיד נהדר.
בתכנית לחזור ולצפות שוב !!
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: "טעם אישי-" מכירים? מאת: zilpa מאוד נהניתי מהסדרה, אם כי פחות אהבתי אותה ונקשרתי אליה מאשר ל"סיטי הול" או ל"גן סודי"...
אז קודם כל קבלי את שרשורי העבר שלנו על הסדרה (למי שלא ראה - יש ספויילרים. את הספיישלים שלי בטח שלא כדאי לקרוא לפני הצפיה. הספיישל של דלית כולל ספויילרים כללים לתחילת הסדרה, אז אזהרה רק למחמירים).
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: עשית לי חשק לצפות שוב... מאת: asole אבל אני מזועזעת מאיך שאת רואה את קה אין. היא בעיני ממש חמודה צ'אנג ריול היה בהתחלה ממש דוחה בעיני, אבל עם הזמן למדתי לחבב אותו. הוא באמת האמין שאין היי הזו מאוהבת בו- וכשרואים איך היא פועלת, אפשר להבין למה הוא האמין בזה והחליט לסגור איתה עיסקה מהר... הוא אפילו השאיר לה את הבית בסוף. הוא כן טוב לב, וקה אין לא כזו מכוערת (למרות שהיא לא מתרחצת כל יום) היא באמת די חמודה. אני חושבת שלקראת הסוף ההתנהגות שלה היתה מבינה מעל ומעבר. מי שבאמת רציתי לתת לה סטירה לכל אורך הדרך היתה המפגרת שנדבקה לג'יין הו ולאמא שלו, ורדפה אחריו לכל מקום והציגה את עצמה כארוסתו.
מצד שני את אהבת את גיל רא אים המוזרה....
בתגובה ל: מוי קומאו על החפירות מאת: zilpa קא אין מאוד יפה (אגב, זו השחקנית שבסוף נפגשה עם ג'ונג סו בפרק האחרון של "גן סודי"), אבל השחקנית מבוגרת מידי כדי להיות בת זוג אמינה ללי מין הו ונראית קצת עייפה. בהתחלה לא אהבתי אותה כי היא הייתה נורא קרצייתית לג'ין הו והתנהגה אליו כאילו הוא האומנת שלה ולא שותף לדירה. היא נראתה לי מתיילדת ונדבקת. אבל במהלך הסדרה היא השתנתה לטובה והתחלתי לחבב אותה, מה גם שהיו תכונות שלה שאהבתי, כמו היכולת שלה לפתוח את ליבה לזולת, לאהוב ולהאמין בו ולמרות האכזבות לא להתקפד (מלשון קיפוד) ולא להיות מרירה.
אני באמת חושבת ששחקנית כמו יון און הי הייתה יכולה להיות קא אין הרבה יותר אמינה וטבעית, להיות ילדותית בלי להיות מתיילדת. אני חושבת שבזכות הקסם שלה הייתי סולחת לה על דברים שהיה לי קשה לקבל אצל סון יה ג'ין.
היו דברים שהיו לא אמינים בדמות שלה לדעתי, האישיו שלה עם הסקס למשל. היא מאוד אהבה את צ'אנג ריול, היא ממש סגדה לו, הם יצאו ביחד שנה והיא עשתה הכל כדי לרצות אותו וכדי שיהיה מאושר והייתה בטוחה שהם מתחתנים אבל היא לא הסכימה לשכב איתו. זה משונה ומאוד לא מתאים לדמות לדעתי. מילא אם היא הייתה בת 19, אבל היא בת 29. ודווקא עם ג'ין הו היא הייתה מסוגלת לעשות את הצעד זה. לדעתי זה קטע רומנטי-שמרני מיותר נוסח טלנובלות מסורתיות, יעני היא מסוגלת לשכב רק עם הגבר הנכון.
גם הקטע עם חוסר הטעם שלה בבגדים והמהפך היה תמוה. מילא זה שהיא הייתה שלוחית ולא התחשק לה להתלבש ולהשקיע. אני חושבת שכמעט כל בחורה עוברת פאזה כזו, שאין לה חשק לצאת מהטרייניג, ולא בא להתאפר וכולי. זה גם משהו שיכול לקרות שנמצאים בקשר זמן ממושך. אבל גם כשהיא רצתה להתלבש ולהשקיע היא נראתה על הפנים כי לא היה לה טעם והבנה בבגדים ופתאום, מאמצע הסדרה, היא דווקא מתלבשת מצויין. אז אם זו השפעה של ג'ין הו - זה משהו שהייתי רוצה לראות!
גם אצל גי רא אים היה שינוי בלבוש אבל הוא לא היה כל כך קיצוני, הוא היה הדרגתי והיה לו הגיון, כי היא בהדרגה הפכה לנשית יותר. בחורה לא הופכת בן לילה ממישהי שאין לה מושג קלוש בבגדים ובאסתטיקה בסיסית למתלבשת טובה, אבל בחורה יכולה בהדרגה להפתח ולהפוך ליותר נשית אחרי שהיא מתאהבת לראשונה.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: אני בהחלט מעדיפה את רא אים על קא אין! מאת: asole להגיד על ג'יין הו? הוא חתיך צמרת קוריאני. אבל יון בין ב"סאמסון" עדיין לוקח. מהקוריאנים אני חושבת שאני מתקשה להחליט אם לי סו ג'ין הכי יפה או יון בין. אבל אם שניהם במקום הראשון, אז ג'יין הו במקום השני.
זה היה יפה איך השיער שלו עומד בצורה מושלמת גם אחרי לילות שלמים מקופל על הספה במשרד, בעוד שערה של הגיבורה משתנה מסצינה לסצינה...
הקטע עם הסקס דוקא היה אמין בעיני. מכמה סיבות. 1. לא ראו את צ'אנג ריול מחזר אחריה, אבל יש בה משהו שאפילו גבר ש"כבר ראה הכל" כמו ג'יין הו, מרגיש לא נוח לגעת בו. משהו תמים שמעורר חשש לגעת. ויתכן שהיא כל הזמן פירשה את הרמזים והסימנים בחוסר מודעות ילדותית כזו, שזה גרם לו לצ'אנג ריול אפילו לא לנסות. ולמצב הזה נכנסה המכשפה'לה ההיא. (אגב, נורא אהבתי את המשפט של קה אין אליה: נולדת כדי להראות לי איך נראה חוסר בושה טהור?" (בפרק בו היא מגיעה חזרה לבית, אחרי שנפרדה מצ'אנג ריול) 2. כאמור, למרות שהיא וג'יין הו בילו לילות ביחד כששניהם רוצים, הם לא עשו כלום. אני חושבת שרק העובדה שהוא היה חולה גרמה לו לעשות צעד, כי חוש השיפוט שלו התקלקל קצת לצידה...:) נראה לי שפשוט היא לא ציפתה מעצמה לקיים יחסי מין ולא נראה לה שמחפשים את זה ממנה. היא די התייחסה לעצמה בצורה א- מינית. לגבי זה שהיא התלבשה גרוע, אני חושבת שפשוט היה לה חוסר מודעות, (ע"ע הפרק הראשון, שהיא לובשת תחתונים לא הולמים שמתבלטים מהחצאית, וחושבת שאנשים בוהים לה בטוסיק...) ולפעמים שאת חיה ליד המאסטר- את לומדת דברים מהתבוננות. (שלא לדבר על זה שיש לך רצון להיראות טוב בשביל מי שאת מאוהבת בו...) אבל בכל מקרה, לול ענק גם על ההשוואה למיס קפלן:)
בתגובה ל: מה אני יכולה מאת: zilpa אבל לשניהם (ועוד כמה...) יש מקום בליבי הרחב!
ג'ין הו היה פשוט בחור מדוגם לתפארת, מהמסד עד לטפחות לתפארת מדינת קוריאה.
ובעיניין הסקס... אני מניחה שצ'אנג ריול כן ניסה ליזום כי הוא לא נראה לי אה-מיני או משהו, בכל זאת הוא יצא איתה שנה והיה להם קשר אינטסיבי והוא בחור... גם אאל"ט ראו אותם יוצאים ומבלים באיזה פלאשבק, ככה שהיה לו כייף איתה, זה לא שהוא יצא איתה סתם שנה רק כדי לצאת ידי חובה, וכנראה שאין הי ניצלה את זה שקא אין ייבשה את צ'אנג ריול כדי לפתות אותו, כלומר, זה כן היה חסר לו...
נכון שיש משהו תמים בקא אין, אבל מה לעשות שלא כל הגברים ג'נטלמנים כמו ג'ין הו וצ'אנג ריול עשה רושם של בחור אגואיסט ומפונק שרגיל לקבל מה שהוא רוצה. תראי, גם הידיד הזה שלה ניסה את מזלו בעיניין...
אני באמת לא מאמינה שבחור ממוצע ייצא שנה עם בחורה בת 29 באופן רציני ולא יצפה לשכב איתה! אפילו החברה שלה חשבה שמשהו לא בסדר איתה. זה לא הסתדר לי עם הדמות של קא אין כי היא כל כך השתדלה לרצות את צ'אנג ריול שקשה לי להאמין שהיא הייתה מסרבת לו לא היה מביע רצון לממש באופן פיזי את יחסיהם.
אני אישית מאמינה שחוש אסתטי ואהבה לבגדים ולטיפוח זה משהו שנולדים איתו, אפשר ללמוד איך להשתפר בנושא, אבל בשביל זה צריך לראות תהליך ולא ראינו. המקרה של קא אין היה די קיצוני. זה שהיא הלכה בטריינינגים והייתה מוזנחת, מילא, יש תקופות כאלו, אבל מבחורה שלא היה לה מושג קלוש בבגדים לבחורה מוקפדת וסטייליסטית - הדרך ארוכה מאוד. ובעיניין הרצון להראות טוב למען האהבה - זה נכון שזה משפיע, אבל ראינו איך היא נראתה כשהיא רצתה להראות טוב קודם, ועדיף שהיא הייתה נשארת בטריינינג ודבר שני - גם בצ'אנג ריול היא הייתה מאוהבת מאוד וזה לא עזר הרבה לבלוטות הטעם שלה.
אני חושבת שזה היה הרבה יותר אמין אם היו מוותרים על פאזת המיס קפלן שלה ומשאירים רק את המראה המוזנח של בחורה שפשוט נכנעה לשגרה הביתית ושכחה מה זה להיות נשית ולהראות טוב. היא עובדת בבית, וכל מי שעובד בבית יודע שהחבר הכי טוב זה הטריינינג. כשיוצאים לעבוד בחוץ יש קוד לבוש, יש פידבק מאנשים, יש הרבה יותר רצון להשקיע. היא עובדת במקצוע פיזי ומלכלך, אז עוד סיבה שהיא לא תשקיע במראה החיצוני. אבל זה היה יותר הגיוני עבורי לו היו מציגים אותה כבחורה שויתרה על עצמה אבל כן מתחת לטרייניג ולנסורת ולדבק יש חוש אסתטי רדום ולא כבחורה שהיא לגמרי קלולס ואין לה מושג ירוק בנושא שפתאום נגעו בה במטה קסמים והיא הפכה לבחורה שמתלבשת נהדר באופן טבעי ואפילו עם סגנון אישי מובחן משלה!
בתגובה ל: אני בהחלט מעדיפה את רא אים על קא אין! מאת: asole את צודקת. אהבתי מאד את הסדרה, אך לא אהבתי את הזוגיות שבין לי מין הו וקה אין, היא חמודה, משחקת טוב ונעימה אבל נראית כמו האמא שלו וזה מאד הפריע לי.
בתגובה ל: עשית לי חשק לצפות שוב... מאת: asole לא אמרתי קודם- אבל לול ענק על הסיכומים. רגע עם דודלי, מיס קפלן, "אני אהבתי בשל תפוח", הוא יכול לאסוף את אין הי כחרק...(לא שהוא לא ניסה...היא סירבה לו שוב ושוב ושוב) את גדולה!
ואני שמחה ששינית את דעתך עליה, אבל אני אהבתי אותה די מההתחלה. היכולת שלה להישאר כל הזמן בטריינינג ולאמץ אותו כמראה הקבוע הזכירה לי מישהי שאני מכירה (ואוהבת) בסך הכל אני חיבבתי את צ'אנג ריול. הוא לא היה רע, רק טיפש. אבל אין ספק שהגיבור הראשי שלנו עולה עליו עשרות מונים.
בתגובה ל: אגב מאת: zilpa אני אהבתי את קא אין של החצי השני של הסדרה, הרבה דברים דברים שהפריעו לי בקא אין של תחילת הסדרה (שפירטתי בהודעה הקודמת) נשרו ממנה והיא הפכה לדמות הרבה יותר אמינה, הרבה פחות תלותית ובהחלט דמות שאפשר להתאהב בה.
גם אני בסוף חיבבתי את צ'אנג ריול, הוא התחבב עלי בהדרגה, הוא היה פשוט אידיוט ילדותי שקיבל חינוך גרוע, הוא התבגר בסדרה מאוד והצליח לצאת מהצל של אביו ככה שלמרות שהוא נשאר לבד, הוא יצא נשכר מכל מה שקרה. חוץ מזה, עדיף להיות לבד מאשר בחברה רעה (אין הי).
את אין הי לעומת זאת לא סבלתי עד הסוף, דמות בזויה. חבל ששידכו אותה לסאנג ג'ון, אבל במילא לא נראה לי שהשידוך המוזר הזה יכול לעבוד.
את סאנג ג'ון ויאנג סן מאוד אהבתי ביחד, חבל שהם לא יכלו להיות ביחד, הקטעים שלהם היו קורעים והתאהבתי לגמרי במנהל צ'וי המאמי עם חוש ההומור הבלתי מובן.
בתגובה ל: "טעם אישי-" מכירים? מאת: zilpa לי מין הו משחק נפלא בסדרה הזו, בעצם אפשר לומר שהוא סוחב את הסדרה על גבו ועל כתפיו הרחבות. התחלתי לראות את "טעם אישי" כאשר הסדרה "בחורים רעים" שודרה בויוה פלטינה. לא צפיתי ב"בחורים רעים" בגלל הפריזורה של מין הו , הוא היה נראה מתנשא מידי על פי כל התמונות, אך לאחר הצפייה ב"טעם אישי" אצתי רצתי לצפות גם ב"בחורים רעים" ואיני מתחרטת כלל.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: אחת הסדרות האהבות עליי מאת: זרהמאד אבל דווקא ב"טעם אישי" הרגשתי שזו הייתה עבודת צוות, ברור שהוא כראשי היה דומיננטי ומקסים אבל היו עוד דמויות טובות וסיפור מעניין, הסדרה הייתה פחות טובה אבל לא קורסת לגמרי אם שחקן עם פחות קסם וכריזמה היה מגלם את ג'ון הו, לעומת זאת, ב-BOF לא היה טעם לכל הסדרה בלעדיו. חוץ מהסצינות של קים בום וגא אול (שלצערי קימצו לנו בהן) כמעט כל סצינה שהוא לא היה נוכח בה הייתה סתמית עד משעממת. זה בעיקר ניכר בפרקים שהוא היה במקאו, זה היה שעמום המחץ בלעדיו.
וחייבים קצת תמונות של פריזורה כשמדובר בלי מין הו, לא?
בתגובה ל: ב"בחורים רעים" (BOF) הוא אשכרה סחב את הסדרה על גבו מאת: asole
פרסומת חמודה במסווה של סצינות שלא הוצגו ..
אגב, הטלפון הזה שמוצג בפרסומת - היה לו שימוש בסדרה "מלכת השלג".
הנה למי שהתגעגע ... ועם תרגום לעברית, לא פחות (אוי, אני לא אחראית על התרגום ... וגם לא עשו שם הגהה סורי)
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: ב"בחורים רעים" (BOF) הוא אשכרה סחב את הסדרה על גבו מאת: asole זה הסגנון שהכי מצא חן בעיניי תודה על התמונות המקסימות, כשרואים אותם עולה החשק לצפות בטעם אישי שוב (מי יודע אולי בעוד שנה או שנתיים אצפה בה שוב, כמו שקרה לי עם סאם סון לאחרונה- פתאום חשתי געגוע)
בתגובה ל: "טעם אישי-" מכירים? מאת: zilpa הוא ממש עושה את הסידרה! ולטעמי גם את בחורים רעים הוא עשה. אהבתי את הסידרה. וכמו שהזכרת היא באמת שונה בזרימה שלה מסדרות אחרות. ולא הזכרנו את החבר "ההומו" שלו והחברה הכי טובה שלה. פשוט זוג נהדר ודי הצטערתי שהיא נשארה עם הבעל ההזוי שלה.
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: לי מין הו מקסים!! מאת: shrekit144 לאורך כל הדרך תהיתי אם היא נפרדת מבעלה והולכת איתו בסוף. אבל בוא'נה, הבעל שלה מפחיד. (אם כי אנילא בטוחה שקים אין האי, שהוא התחיל איתה בסוף, מפחידה פחות...)
בתגובה ל: "טעם אישי-" מכירים? מאת: zilpa לא זרם בכלל (אנחנו מדברים כאן על פרסונל טייסט נכון?) אני חושבת שהיא הזכירה לי דרמות כמו מיי גירל ואני לא מתחברת אליהן
כלומר זה נלעס ונלעס ולא זז ועוד ראיתי במקביל את סיקרט אז בכלל רמת ההשוואה לא השאירה רושם חיובי
ואיזה יפניות דגמת שהן היו לך מד"ב O.0? (אני לא זוכרת שראיתי אחת מד"ב לרפואה...אם תרצי המלצות אני אשמח)
בתגובה ל: לראות דרמות במקביל זה כמו למקבל בחורים מאת: asole כשסדרה אחת לא מספקת את הסחורה או כשמחכים לפרק הבא/לכתוביות... מה אמורים לעשות במצב כזה? לחכות לבד בחושך ובקור?
במקרה של הסדרות, אני יכולה לתמוך דווקא בפוליאמוריה (ה"שיא" שלי הוא 3 סדרות במקביל, אם לא לוקחים בחשבון את הסדרות בערוצי ויוה).
בתגובה ל: לפעמים אין ברירה... מאת: iDana לפעמים הפרקים נשברים באמצע ועד שמתקנים אותם מתחילים משהו חדש הרבה יותר יפה ואז נורא קשה לחזור
בתגובה ל: לפעמים אין ברירה... מאת: iDana עם סדרות בטלויזיה אין ברירה, כי יש פרק אחד ביום או בשבוע, אז זה לא שאני אראה רק סדרה אחת כל פעם ולפעמים גם בא לראות משהו בסגנון שונה. אז פה גם אני פוליאמורית... אבל כשמדובר במרתון... אני לא מסוגלת לראות שום דבר אחר. במרתון יש התמסרות טוטאלית, אני עוד מסוגלת לראות פרק של טלנובלה באמצע, אבל לא סדרה קוריאנית אחרת, כי אז אני אעשה השוואות או שלא אקדיש את מלוא תשומת הלב לאחת הסדרות כי אני מרוכזת בשניה וככה אפספס אולי משהו טוב. וזה תקף גם לגבי בחורים...
בתגובה ל: אני לא מסוגלת, לא למקבל סדרות ולא בחורים... מאת: asole בזמנו כשעשיתי מרתונים לקח להם בין יום ליומיים לדרמה כלומר גם ככה דחסתי את הכל בבת אחת היום אין מצב שאני רואה יותר מפרק ביום גם במחשב מהסיבה הפשוטה שאין לי זמן תודה לאל
ההתמקבלות לפעמים היא נדרשת כי אני רואה און ליין ואז יש מצבים שהפרק התקלקל ולוקח זמןל עד שזה מתוקן אז מתחילים משהו אחר בינתיים
ותביני ראיתי כל כך הרבה סדרות באמת אני חושבת שעברתי את התשעים כך שכיום זה די נדיר שאני ממקבלת אבל לפעמים קורה גם קורה ובמקרה של פרסונל מול סיקרט זה היה לחלוטין הרווח שלי
בתגובה ל: המ... תראי מאת: lulinka נראה לי שאם הייתי ממקבלת את שתיהן גם אני הייתי זונחת לאנחות את "טעם אישי" וזה בדיוק העיניין, כי דווקא נהניתי ממנה מאוד כשצפיתי בה... זה כמו שיש לך שתי מנות על השולחן, נגיד סטייק פילה ברוטב פלפל מדיום רייר עם צ'יפס פריך ופטוצ'יני פטריות וכרישה ברוטב אליו אליו (תחליפי במה שאת אוהבת) אם תאכלי מהן במקביל אחת המנות "תנצח" את השניה והטעם החזק יותר ישתלט והמנה השניה תראה לך לא טובה למרות שלבד היה הייתה יכולה להראות לך מצויינת.
אגב, מטעם אישי למדתי לקח אחרי שנתקעתי ב"קריז" בלי פרקים חדשים ומאז אני דואגת לי לסטוק לפני שאני צופה!
בתגובה ל: סיקרט - גן סודי? מאת: asole אבל זה לא נכון כי למשל ראיתי את יורי דנגו והאנה קימי במקביל וראיתי את מיי בוס ואת פרייד במקביל
ראיתי המון המון במקביל אבל זו לא הפעם הראשונה שאני זונחת קוראנית מתקתקה יש לי בעיה איתן היו גם דרמות כאלו של רועיקי כמו סיפור אהבה מיותר בהאורווארד ובאלי וכל אלו שפשוט העפתי לקיבינימיני מרוב אכזבה פרסונל התחלתי קודם וקיבלתי המון המון המלצות טובות גם מקיוי אגב ואני סומכת על קיוי כי הטעם שלנו דומה אבל פשוט לא היתה לי כימיה שם ככל הנראה בגלל הראשיים
סיקרט לדעתי עולה על סאמסונג אז אין ספק שלא היתה כאן תחרות שיוויוניתP: אין על ביני הוא ורסטילי וענק לחלוטין
בתגובה ל: אני לא מסוגלת, לא למקבל סדרות ולא בחורים... מאת: asole אבל אני מבינה על מה את מדברת - בסדרות שהייתי מכורה להן, פשוט היה חבל לי לבזבז את הזמן על צפייה במשהו אחר, כולל ב'ויוה'. כל הסדרות האחרות נראו לי פתאום חסרות טעם, צבע וריח... אבל התמכרות טוטאלית כזו לא קורית בכל יום ובכל סדרה (למזלי).
לרוב אני מעדיפה להתמקד בסדרה מלוכסנת אחת, אבל לפעמים הפרקים/כתוביות לא זמינים, או שיש סדרה שמבאסת אותי, ואני רוצה לגוון עם משהו אחר. ואז אני מתחילה לראות עוד סדרה (או שתיים) במקביל
בתגובה ל: ברוב הסדרות אני לא עושה מרתון מאת: iDana או שפשוט היה לי מזל והצלחתי עם כל המרתונים הקוריאנים שלי! (בסך הכל שלושה... ) אבל זה ככה אצלי גם עם ספרים, אם איזה ספר תופס אותי אני לא יכולה לעזוב אותו עד שאני מסיימת...
בתגובה ל: איזה יופי!!! מאת: asole
לקח לי קצת זמן להתרגל לנאומים של ליזי, אבל בסופו של דבר נהניתי מהם והערכתי אותם וגם חיבבתי אותה. גם דארסי מצא חן בעיניי (ככל שהעלילה התקדמה הוא כמובן מצא חן בעיניי יותר), אבל אני מוחה על האיורים! הוא נראה בהם כמו מישהו בגיל העמידה, ואני מדמיינת אותו הרבה יותר חתיך וסקסי.
ההורים של ליזי שעשעו אותי מאוד (אם כי אני חושבת שהכותבת קצת שיפוטית מדי לגבי חלק מהדמויות - זה נראה כאילו אין שומדבר חיובי באמא של ליזי למשל). ומה שמוזר לי - קראתי את הספר מזמן ולא זכרתי את העלילה לפרטיה (טוב, זכרתי שליזי ודארסי יהיו ביחד בסוף, כאילו דה), אבל זכרתי משום מה היטב את הבריחה של לידיה ולא דברים אחרים, יותר משמעותיים בעלילה. מעניין למה.
בתגובה ל: ממש בקצרה מאת: iDana וכמה התרגום של אהרון אמיר יפה. אני בהחלט מבינה את ההתייחסות המפוקפקת לאיוריו של עודד פיינגרש. אינני יודעת מה עלה בדעתו שאייר את כל הגברים לא מגולחים.
בזמנו ראיתי בטלויזיה את הגרסה של הביביסי מ 1978, ודארסי שלי לעולם לא יהיה קולין פירת'...אלא השחקן ההוא (שאינני זוכרת את שמו) זה לא הפריע לי להנות מהגרסה המאוחרת יותר, אבל עדיין, אין כמו הספר עצמו.
ואני חושבת שלא זכרת את הדברים האחרים, כי בספר הזה יש בעיקר מיני נשפים ודיאלוגים. ההתרחשות היא פנימית מאוד. האירוע הדרמטי העיקרי הוא בריחתה של לידיה עם ויקאם...
(הלידיה הזו: "הו, איזה הלצה תהיה זו אם אפול ואשבור את הראש..." הו, באמת חבל שלא שברת אותו בעמוד 10)
בתגובה ל: גאווה ומשפט קדום! איזה ספר! מאת: zilpa פסיכופטים בגיל העמידה?
על הראש של לידיה, אבל מכיוון שהוא עשוי מקלקר לא נראה לי שהוא היה ניזוק.
בתגובה ל: ממש בקצרה מאת: iDana לא חשבתי קודם על הספר כשיפוטי, אבל נראה לי שזה נכון. התיאור של חלק מהדמויות באמת חסר רחמים (לא רק אמא של ליזי, גם מר קולינס למשל) אבל זה גם מה שעושה אותו משעשע, זו רומנטיקה המשולבת עם סאטירה חריפה ועוקצנית. גם הדמויות המרכזיות לא חפות מטעויות אבל הן לא נלעגות, דומה שהתכונה היחידה שלאוסטן אין רחמים אליה היא האווילות.
עם זאת, אני לא חושבת שאין שום דבר טוב באמא של ליזי. היא מעייפת ומעיקה כאם, כרעיה, כחמות וכשכנה אבל היא לא אשה רעה ולא אם רעה. היא אוהבת את ילדותיה וגאה בהן, גם שאין במה להתגאות ורוצה בטובתן, גם אם מה שנראה לה טוב (להתחתן עם מר קולינס) הוא בעצם גורל אכזר. היא גם לא אישה חומרנית כפי שיכול להראות ממבט ראשון, כן, היא מתלהבת מהכנסה גבוהה, אבל כך כולם, היא פשוט מספיק חסרת טקט ונימוסים (ושכל) ומתלהבת בקול רם. אבל כשהיא מגלה שדארסי אדם גאה ולא נעים והקל בכבודה של ביתה היא משנה את דעתה עליו וסולדת ממנו. נכון שהיא מפלה בין הילדים שלה, אבל מה שהיום נחשב לנורא ואיום פעם היה די מקובל, אפילו בדור של ההורים שלי.
בתגובה ל: תשמעי, זו נקודת מבט מעניינת מאת: asole אולי לא הסברתי את עצמי נכון - האפיון הישיר של אמא של ליזי (מפי המספרת) הוא חסר רחמים, אבל כמו שתיארת - היא לא עד כדי כך גרועה, ואפשר למצוא כמה נקודות לטובתה.
ואני שמחה שבאשמתך חזרתי לספר הזה. נראה לי שאעיין בו עוד קצת
בתגובה ל: אני מסכימה איתך מאת: iDana ואגב 2: לקולינס דווקא אין נקודות לזכותו חוץ מזה שהוא אוהב את הגינה שלו ולפיכך רעייתו נמנעת מחברתו במשך חלק מהיום.
בתגובה ל: אגב, את שאר הספרים שלה קראת? מאת: asole ואני לא זוכרת כלום, או שרק נדמה לי?
על מה את ממליצה?
בתגובה ל: יכול להיות שקראתי את "על תבונה ורגישות" מאת: iDana מבחינת סיפור האהבה נטו, אין כמו "אהבה ודעה קדומה", לכן לדעתי הוא הכי פופולרי מכל ספריה (ונבחר פעם במשאל כספר הפופולרי ביותר בבריטניה בכלל), אבל כל הספרים נהדרים. אוסטן כתבה שישה רומנים שלמים וכולם יצאו בתרגום לעברית אם כי את חלקם יותר קשה להשיג מאחרים, אז הייתי הולכת לפי הזמינות. אצלי האהבה לספרים משתנה, היו תקופות שהעדפתי ספר מסויים ובאחרת את משנהו. למשל, כשקראתי לראשונה את הספרים הייתי בתיכון אז אן, גיבורת "הטיית לב" נראתה לי זקנה ומשעממת. היום ממרום גילי גיל 29 נראה לגמרי אחרת! ואני אוהבת מאוד גם את אן וגם את הספר.
בתגובה ל: את כולם! כמובן! מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: את כולם! כמובן! מאת: asole קראתי אותו כשהייתי בת 15-16, ואני זוכרת שהגיבורה היתה ממש זקנה בעיני.
ובכל מקרה, אסול ודנה- השרשור שלכן גורם לי עונג רב.:)
בתגובה ל: מה, היא היתה רק בת 29? מאת: zilpa גם בעיני אז היא הייתה עם רגל אחת בקבר, ממש אהבה בגיל הזהב (כמו מריאן מ"תבונה ורגישות" חשבתי כנראה שברגע שאדם בן 35 מתאונן על כאבים קיצו קרב ובא...).
בתגובה ל: בדקתי בויקי והיא בת 27!!! מאת: asole ובניגוד לדעתכן, קולין פירת' התאים בעיניי לתפקיד דארסי. גם הספר וגם הדיסקים של ה-BBC מונחים במקום של כבוד לגבי אמה של ליזי, אפשר לטעון שהיא דראמה קווין נהדרת השקועה עד גיחוך בטיפשותה. בסידרת ה-BBC השחקנית בדמותה של האם עשתה את תפקידה היטב.
בתגובה ל: החזרתן אותי שנים לאחור מאת: giligil יש לי חור ענק בהשכלה ולא ראיתי את הגרסה המדוברת... אבל אני מקווה שמתישהו בחינוכית 23 יעשו עוד לופ.
בתגובה ל: לא אמרתי כלום על פירת' מאת: iDana תגידי לי ואשלח לך אותם לצפיה בכיף!
בתגובה ל: ואם לא מאת: giligil אפשר במסר אישי
אם כי בטח ייקח לי קצת זמן להגיע לזה - אפילו למלוכסנים האהובים עליי אני לא מצליחה לפנות מספיק זמן איכות...
בתגובה ל: אשמח לקבל קישור מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: החזרתן אותי שנים לאחור מאת: giligil נראה לי שהוא מיצב את עצמו יפה יפה כמר דראסי האולטימטיבי...
\ אני הדארסי המקורי והזהרו מחיקויים!
הוורסיה הזו של הבי.בי.סי. מ-95 נחשבת לקלסיקה בפני עצמה, אבל כשאוהבים וורסיה קודמת מאוד אז השחקנים מתקבעים בזכרון כדמויות וקשה לקבל פתאום שחקן חדש, מוצלח ככל שיהיה, בתור אותה הדמות. היה לי דיון על לולי כאן בנוגע להאנה יורי דנגו מול BOF.
זלפה מתכוונת לגרסה של הבי.בי.סי מ-1980 ששודרה בחינוכית (כל הסדרות על פי אוסטן של הבי.בי.סי שודרו בחינוכית), את דארסי שיחק דייויד רינת'ול, וככה הוא נראה כמר דארסי:
אני לא ממש זוכרת את הגרסה ההיא, כנראה שהגרסה החדשה יותר מחקה לי אותה לגמרי מהזכרון.
את אמא של ליזי שיחקה בגרסה של 1995 אליסון סטדמן המעולה.
בתגובה ל: אני לא חושבת שמישהי חושבת שפירת' לא מתאים... מאת: asole תודה על המידע!
בתגובה ל: אני לא חושבת שמישהי חושבת שפירת' לא מתאים... מאת: asole מצאת אפילו אחת מוצלחת של קולין פירת'...
אבל דארסי של פעם שווה יותר. וגם ליזי דאז היתה מקסימה!
אני חושבת שהגירסה הקודמת היתה פשוט יותר נאמנה למקור. דארסי לא טבל באגם, לא שיחק ביליארד וליזי לא שיחקה עם כלבים. אבל הגירסה הכי גרועה אי פעם של "גאוה ודעה קדומה" היא הסרט עם קיירה נייטלי כליזי.
לקחתי ידיד כדי לראות את זה איתי ולהרחיב את השכלתו, וכל הסרט התביישתי בעיבוד הנוראי. (הוא דוקא נהנה הרבה יותר ממה שחשב שיהנה...) היות ומתארים את לונגבורן ככפר החליט שם הבמאי לתת לאבא של ליזי להסתובב עם חזירים ותרנגולים בכל פינה, והצעת הנישואין הראשונה של דארסי מתרחשת בחוץ, ליד סלע כשגשם נוטף מעל. היש עיוות חסר צדק שכזה של המקור???
בתגובה ל: חן חן על התמונות! מאת: zilpa לא אהבתי את קירה נייטלי כאליזבת, מר דארסי שם היה אנמי, דונלד סאת'רלנד היה שייך לסיפור אחר וכל האחיות דמו זו לזו וכל העסק היה מפוספס מתחילתו ועד סופו.
הקטעים עם הכלבים והביליארד לא הפריעו לי (ובוודאי שלא התלוננתי על הסצינה באגם!), נכון שהם לא נכללו ברומן, אבל הם לא הפריעו או נגדו את העלילה, ובסך הכל היו לג'נטלמנים העשירים כלבים והם שיחקו ביליארד, זה לא שהוא שיחק טאקי והיה לו חמוס מחמד.
אני כ"כ מתעצלת עם קריאת 2 הספרים האלה, בגלל הבעיה הבאה: הספר הראשון בטרילוגיה ("נערה עם קעקוע דרקון"). שלא תבינו לא נכון: "נערה עם קעקוע דרקון", הוא ספר מתח מצויין, מותח, מרתק, מהפנט, מפתיע ומצמרר. יש לו רק נקודת-תורפה אחת: הסופר המנוח, סטיג לרסון, הרבה להשתמש בכתיבה שלו בתיאורים ארוכים ומפורטים. כך שיצא שהספר מלא במשפטים ובפסקאות ארוכות, בפעולות, באירועים וכד' (כך שעתים, היה צורך לקרוא פקט מסויים פעמיים ואף יותר, כדי לעכל אותו במלואו). גם הספר השני בטרילוגיה, מאופיין בצורה כתיבה זאת. בספר השלישי בטרילוגיה, לרסון למד את הלקח והפחית ו/או קיצר בכמות התיאורים. לפני כמה חודשים, אני ועוד כמה אנשים מפורום טלוויזיה (מורטנה, בוז'רסקי, יאדו, רעות ועוד), הרצנו דיון שלם בפייסבוק על כל אותם התיאורים הארוכים והמפורטים, דיון שכלל מלא בדיחות ועקיצות (כמו למשל: אולי לרסון חשב שישלמו לו לפי מילה, לכן כתב כ"כ הרבה). אגב, לרסון מת בנובמבר 2004 מהתקף-לב, שהוא בן 50 בלבד, ולא זכה כלל ליהנות מההצלחה המסחררת, לה זכו ספריו.
בתגובה ל: ואצלי... מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בתגובה ל: קריאה מהנה! מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: ואצלי... מאת: ההרצליינית איזה כייף זה שיש ספר טוב שמחכים לו...
אגב, הייתה כתבה ב"הארץ" (במקור ב"ניו יורק טיימס") עליו ועל מאבק הירושה המכוער בין אהובתו למשפחתו, כתבה מאוד מעניינת על איש מרתק:
בתגובה ל: תהני מהקריאה! מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: לראות דרמות במקביל זה כמו למקבל בחורים מאת: asole למקבל בחורים?
למקבל ? אני נשואה מאז יצאתי מרחם אימי אין לי מושג מה זה למקבל מעולם לא מיקבלתי אבל זה כה נכנס ללקסיקון שלי
טוב אני אהיה יותר בוטה פרסונל זה לא הטעם שלי בלשון המעטה והראשי שם הוא פשוט בלתי נסבל בעיני כן בגלל החיקוי הפשטני שלהם ליורי דנגו לא אהבתי אותו שם הוא היה חיקוי מעבר לחיוור למאטסוג'ון
בתגובה ל: אלוהים קיבלתי שיתוק מרוב צחוק כרגע מאת: lulinka תגידי, מיקבלת כבר את בעלך?
תגיד, היית ממקבל את ההיא שעומדת בקופה?
וכהנה וכהנה....
בקרוב.... החטאים חוזרים מהעבר... וזה יותר מחטא אחד....
לזכרך, קרלוטה שלי.....
ויליאם לוי, הבעל הבא שלי וזה כי אני אמרתי לו להיות שלי. אז הנה. אמרתי.
וגם דויד זפדה הוא בעלי החדש. הוא בתור שטיח רצפה לבעלי הראשון ולי.
בתגובה ל: יש לי כמה רעיונות גסים למינוח הזה.... מאת: nirdelanoche הפכת את זה לגמרי
למרות שכשחושבים על זה יש במונח המקבילית והמאוזן והמאונך יכולת להתפרש לכל מיני כיוונים אני חושבת שהמטרה של אסול היא דומה יותר ולא אני יכולה לומר שמעולם לא מיקבלתי את בעלי וזה גם לא יקרה אני בקושי מסתדרת עם אחד תודה רבה אין לי צורך בשניים
בתגובה ל: חחחחחחחחחחחחחחחח ניר מאת: lulinka ואלוהים יודע שאני בחיים לא נוגע בשרשורים האלה.... פשוט זה עוד לא התקפל לי אז השרשור הזה עוד פתוח לי.....
לזכרך, קרלוטה שלי.....
בתגובה ל: זה היה בשיא ההומור והרצינות גם יחדיו מאת: nirdelanoche נראה לך שלא ציחקקתי מההודעה שלך?
חוצמיזה שאני אין לי מילה רעה עליו לאחרונה הוא מתמיד איתי באשתהברזל הוא אשכרה שם על הולד את הסדרות האמריקאיות שלו ורואה איתי רק כדי להיות איתי זה מוי פשושי מצידו
בתגובה ל: כן, הוא משתדל מאת: lulinka פלוס זה שקולונגה היה פצוע בפרקים האחרונים והגיי סופ סקסי שהוא הפגין במקלחת........
לזכרך, קרלוטה שלי.....
בתגובה ל: אלוהים קיבלתי שיתוק מרוב צחוק כרגע מאת: lulinka בהחלט ברשימת הצפיה שלי. הבנתי שתרגמתן את הסדרה אבל רק את העונה הראשונה?
אני מבינה את הרתיעה, כי כשאוהבים מאוד מישהו בתפקיד מסוים וחושבים שהוא מושלם בתפקיד אז יש רתיעה ממי שעושה אותו שוב ברימייק. זה קרה לי ב"שיכורה מאהבה", בה כמעט כל השחקנים היו בעיני גרועים ולא מתאימים לתפקיד, וגם ב"אהבה נושכת", ראיתי את הפרק הראשון של הרימייק הטלמונדואי וזה פשוט לא היה זה בשבילי, וכמובן שהכי "כעסתי" על השחקן ששיחק בתפקיד של אחד השחקנים הקולומביאנים החביבים עלי (אחיה של סופיה, אם מישהו צופה), יכול להיות שהוא לא שחקן גרוע כל כך, זה לא שנתתי לו צ'אנס, אבל מבחינתי הוא גולם שתפס תפקיד לא לו.
אבל בעיני לי מין הו באמת מקסים אמיתי אגב, ב-BOF הוא קצת הזכיר לי את השחקן האמריקאי ברנדון פרייזר ב"אלים ומפלצות", משהו בפיזיות הגמלונית הזו שלו.
בתגובה ל: לא ראיתי את האנה יורי דנגו מאת: asole אנ'לא מתה גם עם ברנדון פרייז'ר :] גומנסאי אז זה לא הוסיף לי הרבה
תשמעי אני מתחננת מתחננת שתראי יורי דנגו בתרגום של ג'ני היא הבריקה שמה באמת הבריקה והתרגום הוא קשה כי הדמות היפנית מדברת עם המון טעויות שפה בקאנג'י יש המון ביטויים והטעויות שלו מצחיקות בכזו רמה שיורדות דמעות ולבוא לתרגם לעברית וגם לשמור על הגחלת המקורית
יורי דנגו יש בה משהו שלא היתה לא במטאור גארדן ולא בקוריאנית אבל הקוראנית לקחה את הדרמה עוד יותר (למרות שתכל'ס הכי נסחפו היו הטיוואנים עם שלוש נגלות של מטאור פלוס הארבעה נהיו להקה ממש מצליחה)
אין על היפנית וזה לא כי אני משוחדת זה פשוט כי היא באמת הכי טובה
אחרי שתתחילי לחלום בלילה שהאנאזאווה רואי (אוגורי שון) קורא לה מאאאאאאקינו בקול רך ומקניט כזה את תביני על מה אני מדברת:)זה קארש הדרמה הזו קראש
בתגובה ל: לא ראיתי את האנה יורי דנגו מאת: asole הבעיה איתו \זה שמאז המומייה הוא בוחר בעיקר זבלונים.
לזכרך, קרלוטה שלי.....
בתגובה ל: ברנדון פרייזר הוא עוד אחד מהקראשים שלי..... מאת: nirdelanoche יש לו סרט חדש בשם Crazy, Stupid, Love, עם ג'וליאן מור וסטיב קארל בתפקידים הראשיים, ועוד בקאסט ראיין גוסלינג, אמה סטון, קווין בייקון ומריסה טומיי אז זה דווקא נשמע מבטיח
אגב, בקאסט גם אנה-לי טיפטון. צופי "דוגמנית העל הבאה של אמריקה" (או בשמו הלא רשמי "מופע הסגידה לטיירה בנקס") אולי זוכרים אותה מהעונה ה-11 (הגיעה למקום השלישי). היא הייתה אחת הפייבוריטיות שלי בעונה ההיא, מותק של בחורה, אז אני שמחה שהיא מצליחה. אגב, בתוכנית המליצו לה ללכת לכיוון המשחק כי זה יותר מתאים לה מדוגמנות. היא גם שיחקה השנה ב"צרעה הירוקה" של מישל גונדרי.
את ברנדון פרייזר ראיתי ב"זר במגרש", "אלים ומפלצות" ו"פגז מהעבר", ובשלושתם חיבבתי אותו. הוא גם שיחק ב"קראש" אבל אני לא זוכרת אותו שם וב"בכל אשמה הרכבת" שאני מנסה להדחיק את העובדה שצפיתי בו.
בתגובה ל: באמת תהיתי לאן הוא נעלם כשחיפשתי תמונה שלו מאת: asole סיבה אחת ויחידה: סטיב קארל. אני לא יכול לסבול את העובדה שהבנאדם הזה נושם את האוויר שאני נושם גם. איכס!
והוא גם שחקן גרוע אז בכלל.....
ריאן גוסלינג חביב, לא מעניין.
אמה סטון- בורינג.
קווין בייקון- נו, המשחק הידוע של מי שיחק עם מי איפה.
מריסה טומיי.... חסרת פוטנציאל.....
מה שמשאיר אותנו עם ברנדון פרייזר החביב שנעלם ממש..... ובואי נאמר שקראש היה נחמד ובחיב אבל הוא מיזמז את סנדרה בולוק שגם אותה אני שונא. אז גם את הסרט הזה אני מדחיק.
לזכרך, קרלוטה שלי.....
בתגובה ל: אני אוותר על הסרט הזה מאת: nirdelanoche אני דווקא סימפטתי את קארל ב"משרד", "מיס סאנשיין הקטנה" וב"בתול בן ארבעים". את אמה סטון לא יצא לי לראות למיטב זכרוני אבל הבנתי שמניותיה בעליה. קווין בייקון וראיין גוסלינג שחקנים טובים ואת מריסה טומיי אני לא כל כך זוכרת... גם די נעלמה לאחרונה.
מ"קראש" אני בעיקר זוכרת את מאט דיימון, ת'אנדי ניוטון, לודקריס ולארנז טייט.
בתגובה ל: וואלה?? כל כך פרשתי בפרק חמש מאת: lulinka אני דוקא התחברתי לסדרה ואהבתי את הדמויות הראשיות. לא מכירה את מיי גירל. בכלל הקילומ טראז' שלי סדרות קוריאניות הוא לא גבוה, סאמסון היתה הראשונה שראיתי, אבל אף טלנובלה לא משתווה לה מאז. (הכי התקרבה "סיטי הול" - שמאוד אהבתי) ויש כמה דברים שצפיתי בהם והרגשתי שזה פשוט נורא ואיום (למשל "פול האוס" היה קטסטרופה בעיני) אני מעולם לא ראיתי יפניות, אבל כשקראתי את התקצירים באתר של היפניות/קוריאניות/טאיואניות- זה הרושם שקיבלתי.
את הגן הסודי לא ממש אהבתי. כבר סיפרתי קודם שיון בין נראה שם מזעזע וכל סיפור ההחלפה היה מטופש (זה אלמנט של פנטזיה שאני לא אוהבת) היו בו כמה רגעים נחמדים, אבל בגדול- הוא לא היה כייפי ולא היה בו ערך מוסף מבחינתי.
אם ממה שכתבתי את (או אחרים פה) מצליחים לגבש דעה על הטעם שלי, אז אתם בהחלט מוזמנים להמליץ לי על סדרות יפניות. אני אשמח:)
בתגובה ל: באמת? מאת: zilpa את תאהבי כל כך את יורי דנגו היפנית (ואני מדגישה היפנית )
את תאהבי את pride ואת love generation ואת last friends יש לי הרגשה שגם עם דרמות בית הספר המתוקות כל כך כמו נובוטה את תסתדרי מעולה
קוראסאגי וbazzar של יאמאפי גם ימצאו בעינייך חן אבל תתחילי עם טטה - האהבה של חיי יש לה תרגום של סיון בפורום של המתרגמות
אלו מהיפניות אם תרצי לפנות גם לטיוואניות יש לך את מארס שהיא מקסימה פשוט מקסימה
יש בכלל המון המון שכל קשר בינן לבין פנטזיה לא קיים אני חושבת שאת מדברת על דרמות כמו זאטאי קאראשי- וכו' שיש רובוט בתור בן זוג וכאלו
בתגובה ל: טוב תשמעי מאת: lulinka ואני אוהבת מתח, אבל במידה, וכשהסוף הוא לא בסגנון מטופש. את היצ'קוק למשל, אני מאוד אוהבת. בכלל, אני אוהבת את הסרטים של שנות השלושים והארבעים של המאה הקודמת. והקומדיות הרומנטיות שלהם פשוט מעולות!
בתגובה ל: אז יורי דנגו או טטה? מאת: zilpa תתחילי עם טטה- האהבה של חיי התרגום של קיוי מקסים זו אחת הדרמות הכי יפות שיש משם תעברי ליורי דנגו שצריך בשבילה רק כוס קפה וטישו היא מדבקת
אם את אוהבת מתח יש כל כך הרבה שהן מעולות החל מ- גלילאו ורימוט ומיליון סטארס וliar game שיש לה שתי עונות והיא פשוט מעולה גם הפרקים הם רק 25 דקות
בתגובה ל: אוקיי אז ככה מאת: lulinka אבל הסוף טוב, כן? כי אני לא מבזבזת את הזמן שלי על סופים עצובים. תוך כדי אפשר לבכות קצת, אבל מבחינתי הסוף צריך להיות כייפי.
בתגובה ל: רגע רגע, טישו? מאת: zilpa לא יימחק לך החיוך גם אם תאכלי עץ לימון;-)
בתגובה ל: הסוף מעולה מאת: lulinka (אני לא משוחדת בכלל!)
ואז באמת תמשיכי לכל מה שלולוש אמרה לך, דרמות אוצר אחת אחת... אחח.. איזה כיף לאנשים שעוד לא ראו את הקלאסיקות!
Dont mess with the Kiwi סובלת מג'אפאניקה קשה ביותר.. תזהרו! זה מידבק!
בתגובה ל: אוקיי אז ככה מאת: lulinka ואני שמחה לומר שסוף סוף ראיתי דרמה יפנית. רק הנוף והרקע היפניים גרמו לי להתגעגע לארץ הכל כך יפה הזו, עם אנשיה המנומסים והיפים כל כך... גם המוזיקה היתה מקסימה, ואני כמעט בטוחה שבחלק מהזמן השתמשו במוזיקה ששימשה את "המלך סאן" בפגישות שלו עם סונג יונה. הדרמה עצמה היתה נחמדה, אם כי קצת ילדותית לטעמי. (זה לא אומר שלא הזלתי דמעות, כן?) אני מעדיפה קצת יותר אקשן בין הגיבורים, פה מההתחלה הם מאוד אוהבים, רק הסביבה מפריעה להם. ולמרות הבדלי המעמדות, אי אפשר שלא לראות שנאו באה ממשפחה טובה, שאוהבת אותה. מאוד אהבתי את רן, האח הנכה. ואת אמא של נאו. אהבתי גם את החברות בין יוקו ונאו לחבורת הבנים הזו. אבל באמת שאם זו הדרמה הכי טובה שלהם, אני מעדיפה את הקוריאניות. יש שם יותר צחוקים:) ובכל מקרה, תודה רבה לך על ההמלצה!
בתגובה ל: ראיתי את ה"אהבה של חיי" (ספויילרים לסדרה) מאת: zilpa זו הדרמה הכי טובה של צביקי:) בעצם גם נובוטה וגוספל מצויינות תשמעי היפניות כולן טובות לדעתי יש ז'אנרים כמו מתח ואנגסט ששם יש את הדרמות הכי הכי טובות בעולם אני אומרת לך מכניסות את הקוראנים לכיס הקטן אבל צריך לרצות לראות כאלו
כלומר לא כשהסוף הוא יופי טופי יש להם גם את כל הז'אנרים של הלייב אקשן שגם את זה צריך לאהוב ואז יש לך החל מנודמה קאנטיבל עד למיי בוס ואפילו death note מאוד תלוי
אבל אם את יותר לכיוון הקוראניות אז לפחות לדעתי הן שונות לחלוטין ולכן עדיף שתראי מה שגורם לך להנות אני אישית לא אוהבת לבזבז זמן מיותר על דרמה שאני לא מתחברת אליה גם ככה יש עודף מה לראות לא חסר:)
בתגובה ל: מתי הספקת??? מאת: asole חשבתי לצפות ב"טטה" בעתיד הקרוב, אבל זלפה כבר השנייה שאומרת שהסדרה ילדותית... אז אולי אחכה למצברוח הנכון (ודווקא בא לי לראות סופסוף מי זה צביקה).
תוקן על ידי iDana 23/3/2011 19:53
בתגובה ל: מסתבר שאת לא המרתוניסטית היחידה מאת: iDana ושבועים מראש להתכונן לזה נפשית!
וזלפה ככה מרביצה אותה...
גם אני רוצה לראות את צביקה המפורסם מתישהו... למרות שגם בתמונות זה לא רע בכלל
בתגובה ל: אבל לוקח לי לפחות ארבעה-חמישה ימים לראות... מאת: asole לא יותר מ-11 פרקים בד"כ, כשרוב הפרקים לא עולים על 45-50 דקות, אז זה יותר מהיר. אני חושבת שראיתי את "ליטר של דמעות" תוך שלושה ימים בערך (אבל זה כלל את יום כיפור, סליחה על הכפירה...).
השיא שלי (כמו שכבר כתבתי לא פעם) היה עם MiSa הקוריאנית שראיתי תוך 3 ימים. אבל האמת? בדיעבד הייתי מעדיפה לצפות בה יותר לאט ולעכל כמו שצריך. אולי זה יקרה מתישהו בצפייה שנייה.
בתגובה ל: היפניות קצרות יותר בד"כ מאת: iDana וצריך לקחת בחשבון שגם הכתיבה לוקחת לי זמן, בעיקר אם אני חופרת כמו על "גן סודי"...
לפחות בכית כהוגן ביום כיפור, לא?
זה מזכיר לי שבתיכון ידיד שלי סיפר לי שהוא ראה את כל סרטי הרוקי והרמבו ועוד כמה של ברוס לי ביום כיפור נון סטופ ואני חשבתי לי שאני מעדיפה לצום עוד יום ולא לעבור עינוי כזה...
בתגובה ל: וואלה... מאת: asole אבל את הסדרה דווקא סיימתי עם חיוך. יש בה משהו אופטימי ומחזק, למרות הכל.
אני מתביישת להודות שלא ראיתי אף אחד מסרטי הרוקי וכו', אבל אולי אשלים ביום כיפור הבא ואכפר בכך על חטאיי
בתגובה ל: דמעתי קצת, זה כן מאת: iDana אני ראיתי את הראשון, הוא דווקא לא רע אבל לא משהו שנראה לי שיתחשק לי אי פעם לראות שוב! ההמשכונים הם כמובן זבליים. את רמבו לא דגמתי ואני חיה לגמרי בשלום עם זה.
בתגובה ל: היפניות קצרות יותר בד"כ מאת: iDana אבל כל פרק בן שעה לערך. וזה היה מאוד פשוט. ביטלו לי כמה פגישות, אז ישבתי בטריינינג (אבל יותר שווה מזה של קה אין) מול המחשב וצפיתי.
היא לא רעה, היא פשוט מתעסקת באנשים מאוד צעירים (אסול- יש שם קטע שמראים ילדים בכיתה עם המדים המוכרים לנו מטיולנו ביפן, ולא יכולתי שלא להיזכר בכיתת המחוננים שפגשנו.
בכלל לראות סדרה שבאה ממקום שהיית בו- עם שפה שאת מכירה את הצליל שלה, זה אחרת...)
ותסלחו לי שאני כותבת לשתיכן בהודעה אחת, פשוט לוקח למחשב הרבה זמן - אולי בגלל גודל השרשור- עד שהוא מעלה כל הודעה וזה מעצבן אותי לחכות. (ואולי זו גם הסיבה שאני מצליחה עם המרתונים...)
בתגובה ל: באמת? מאת: zilpa
והמשפט "על טעם ועל ריח..." תמיד מוכיח את עצמו לדעתי לכן אני לא ממליצה על כלום, וגם לא ממהרת לאמץ המלצות של אחרים
בתגובה ל: סאם סון זה לא טלנובלה! מאת: iDana (חוץ מההגדרה הברורה של "סדרת מופת", כן?)
אני מבינה את נושא הטעם והריח, אבל זה לא מונע ממני להמליץ או לקבל המלצות. דרך המלצות אתה נחשף לדברים שלא היית מעלה בדעתך קודם...(על סאמסון המליצה לי חברה בזמנו, וכמה טוב שעשתה זאת, כי מיוזמתי מעולם לא צפיתי ב"ויוה" לפני כן, ולא עניינו אותי הקוריאנים כהוא זה...) כשחברים ממליצים, אני נותנת צ'אנס. אם זה לא טוב/מתאים לי- אני מפסיקה. אני גם בהחלט יכולה להבין שלא תמיד הטעם חופף, אבל יש אנשים שהטעם שלהם קרוב לליבי יותר, ויש כאלה שמאוד רחוקים ממני. עם הזמן אתה לומד למי כדאי לך יותר להקשיב ואת ההמלצות של מי לאמץ... אני גם לא כועסת אם מישהו אהב משהו שלא אהבתי או לא אהב מה שאהוב עלי. איש איש וטעמו. ובסופו של דבר, זה כיף לחלוק חויות עם אנשים עם נקודות מבט אחרות משלך:)
בתגובה ל: אז איך את מגדירה את סאמסונה? מאת: zilpa
לא סתם הפורום שלנו נקרא "טלנובלות ודרמות אסייתיות" - לטעמי אלו שני דברים שונים, ואולי זה שווה דיון נפרד...
שלא תביני לא נכון, אני נהנית לשתף ברשמים על סדרות שראיתי (ואני כותבת כמעט על כל סדרה מלוכסנת שצפיתי בה), והרבה פעמים נהנית לקרוא גם רשמים של אחרים . אבל בשנה-שנתיים האחרונות אני נמנעת מלהמליץ לאחרים, ואני גם מתקשה למצוא (בפורום ובכלל) אנשים עם טעם דומה לשלי ... בעבר חשבתי שיש אנשים שטעמם קרוב לשלי באופן עקבי, והתבדיתי פעם אחר פעם. לכן אני סומכת קודם כל על עצמי ועל תחושת הבטן שלי (שגם היא לא מדייקת במאה אחוזים ).
ובעבר התבאסתי קשות מקטילות של דברים שממש קרובים ללבי. אני עדיין מנסה לעבוד על זה, אבל יש ביקורות שאני פשוט מפסיקה לקרוא באמצע (או בהתחלה... ).
ובאופן כללי אני חושבת שהמונח "יצירת מופת" נשחק מאוד. כמו שאומרים על משהו שהוא "גאוני". תכלס? זה לא אומר לי כלום.
בתגובה ל: קומדיה רומנטית כמובן מאת: iDana המלצה ניתנת בדרך כלל על סמך טעם אישי ולכן מה שטוב עבורי לא יהיה טוב בהכרח עבור האחר. אבל...ופה יש אבל גדול... ההמלצות שלך בד"כ מוצלחות מאד. האחרונה, ד"ר צ'אמפ היתה אדירה וממש במקום אז אל תצטנעי ותמשיכי להמליץ כי איתי זה מצליח לך יופי
בתגובה ל: יש המון בדברים שכתבת מאת: זרהמאד אני שמחה לשתף ברשמים, במיוחד לגבי סדרות שאהבתי אבל שוב, אני לא יכולה להגיד למישהו "את/ה חייב/ת לצפות בזה" או אפילו "כדאי לך" קטן...
בתגובה ל: קומדיה רומנטית כמובן מאת: iDana אני דוקא אוהבת את הטעם שלך ומצטרפת אליו, כמעט ב-99 אחוזים ממה שאת כותבת את קולעת לדעתי ולטעמי. אשמח תמיד לקבל ממך המלצות לסדרות. אלה
בתגובה ל: טעם דומה מאת: rella ללא תוכן
בתגובה ל: וואלה?? כל כך פרשתי בפרק חמש מאת: lulinka ראיתי כבר את הנה יורי , הנה קימי עוד כמה בסגנון . היחידיה שממש אהבתי זה את קורוסאגי - מעולה לדעתי , יש לך המלצות לדרמות בסגנון ? דרך האגב הייתי ממליצה לך על "סולמייט" , הקוראנית הכי לא קוראנית שיש , מדהימה .
בתגובה ל: אני אשמח להמלצות ... מאת: lilialn האם מפרגנים שם קצת יותר מכמה נשיקות ציפור...
בתגובה ל: מה הכוונה ב"הכי לא קוריאנית שיש?" מאת: asole היא קצת יותר מציאותית אבל מרגשת כמו השאר,אבל את חייבת לראות כדי להבין . לפי דעתי הדרמה הכי טובה שראיתי עד היום . הפסקול המדהים , הדמויות ואפילו העריכה של הפרקים בהחלט מבליטים אותה בים הדרמות הקוראנית.
בתגובה ל: הכוונה היא שהיא לא מזכירה שום דרמה אחרת שראיתי מאת: lilialn ללא תוכן
בתגובה ל: סיקרנת אותי ! אפשר קצת פרטים? מאת: זרהמאד
בתגובה ל: והנה גם סקירה מדרמבינס מאת: iDana נשמע שזוהי סדרה מהנה, אחכה עוד קצת ואולי אזכה לצפות בה מתורגמת
בתגובה ל: סיקרנת אותי ! אפשר קצת פרטים? מאת: זרהמאד וסליחה שאני מצצטת את האח הגדול , אבל המשפט הזה ממש מתאים לדרמה הנ"ל . העלילה פשוטה יחסית בלי האמא והאמא או הסבא והסבתא , בלי רגשי נחיתות או ענייני כסף , בלי איזה חוזה מחייב וכו... זהו בעצם סיפורם של 2 זרים שנמצאים במקומות שונים בחיים , אבל נועדו להיות ביחד ( אם את מאמינה בזה ?). התחלה האמת קצת משעממת , אך ככול הפרקים מתקדמים , כך גם הסיפור נהיה יותר טוב . לדרמה יש 12 פרקים כאשר כל פרק חולק ל 3 חלקים ( משהו בסגנון של " 8 צדדים לאמת" ). אבל גולת הכותרת היא - הפסקול המדהים שמלווה את הדרמה ותמיד מתאים בול לסיטואציה ומצליח להעביר צמרמורת בכול הגוף .
אבל כמו שאמרתי בהתחלה צריך לראות כדי להבין ואני ממליצה בחום . צירפתי שיר מהפסקול, מכיל ספוליירים :
בתגובה ל: זה לא פשוט , להיות פשוט ... מאת: lilialn תודה על המידע נעמי ציינה שיש סיכוי רב שהסדרה תעלה עם תרגום לעברית, אחכה בסבלנות.
בתגובה ל: זה לא פשוט , להיות פשוט ... מאת: lilialn ממה שכתבת זה קצת מזכיר לי את "מרק אהבה" הבריטית (לפעמים רצה בש"ח בערוץ 23) שזו סדרה פשוט מעולה לדעתי.
בתגובה ל: המלצות דומות לקוראסאגי? מאת: lulinka תמליצי לאנשים תמימים ומסכנים, עוברי אורח חפים מפשע את Proposal Daisakusen XDDDDD.... סתם סתם יכול להיות שאני מגזימה?? עם כל אהבתי לאפולופי... זאת סדרה זוועתית בעייני, והזוועה שלה מתגברת בגלל הצ'יוואוואה שאומנם לא מצליחה להרוס את לאסטו פרינדס המושלמת אבל את זה - כן.
חוץ מזה אני חייבת לציין שאני ממש מאוכזבת להגיע לשרשורי חפירות הנהדרות האלה רק בשלבים הסופיים שלהם... את צריכה להודיע לי כשמשהו כזה מתחיל כדי שאוכל לקחת חלק בחגיגה! (למרות שגם כך בשעות האלה אני בבית משפט)
ועוד דרמות שדומות - Zeni Geba Bloody Monday
Junjon Romantica....חחחחחחח סתם סתם! שלא תעיזו... XD
יש דרמת מתח בשם "Quartet" שהשותפה שלי התחילה רק עכשיו ונראית מצוין וגם מזכירה לי סגנון של מתח ואקשן כמו קורוסאגי -
צוות שחקנים מאוד מעניין, היא גם משלבת הומור יפני משובח בין סצינת מכות אחת לשנייה =)
תוקן על ידי asole 23/3/2011 18:17
Dont mess with the Kiwi סובלת מג'אפאניקה קשה ביותר.. תזהרו! זה מידבק!
בתגובה ל: אל..... מאת: Kiwi85 דווקא ניסיתי לראות את Proposal Daisakusen -לא משהו בלשון המעטה. אני כנראה הלך על bloody monday נשמע נחמד .שמעתי גם על lady, יש המלצות בנושא ?.
בתגובה ל: אל..... מאת: Kiwi85 את פרופוסל והאמת זו דרמה חמודה ויש שם המון פוג'יקי אז בכלל פשוט לא מסתכלים על הצ'יוואווה אלא מתמקדים בפוגי'קי וביאמאפי וממש נהנים נכון שאת הספיישל לא צריכים להתאמץ אבל הדרמה למה לא?:)
בתגובה ל: "טעם אישי-" מכירים? מאת: zilpa ללי מין הו יש עוד סידרה חדשה שיצאה השנה וקוראים לה: "צייד עירוני" הוא השחקן הראשי והוא משחק שם כטוב-רשע שווה צפיה אפשר למצוא את זה באתר asia4hb עם הורדה או צפיה ישירה מתורגם... אחרי שראיתי את טעם אישי וזה התאהבתי בו הוא כלכך סקסי!!! אבל ממש לא אהבתי אותו ב"בחורים על פני פרחים" הוא היה סנוב!!! תהנו:)