|
הפרקים של השבוע היו גדושים בכל טוב למרות שהפרק הראשון (פרק 15) היה קצת מזדחל, קיבלנו פיצוי הולם בפרק השני. אילג'ימה הפך למלך העם ויונג מנסה לדחות את האהדה הגדולה כלפיו. התאוריה של שי הו על רשימת חברי צ'ונוו מתבדה , אך זה לא מונע ממנו להמשיך לחקור במרץ. משום מה, למרות החברות הטובה של יונג עם שי וואן , לא מובן איך יונג מצליח להתברג ולהיות נוכח ברזי החקירות של הממשל . החשדות של שי הו על כך שהדלת נוסרה מבפנים מעלים תהיות גם אצל יונג, הוא לא מבין איך הדלת זכתה לטיפול שלא בא ממנו. לבנתיים, האצילים מרגישים חסרי אונים ואין לדעת שמו של מי יעלה בגורל, מי יהיה הבא שביתו ייפרץ. התור הארוך לרכישת המנעולים משתרך עד לאמצע השוק וכמובן יש מי שמוצא בעיניין מקום לעשות חלטורה. ![http://www.fastup.co.il/images/22332649.jpg]() הצייד חזר לזירה! כבר חמישה או שישה פרקים שלא שמענו ממנו והנה הוא עדיין המרכז המודיעני במדור לחיפוש קרובים. לאחר שהעביר את המסר יונג מחליט להיפגש עם השר אך קודם הוא נפגש עם און צ'ה , הוא הודה לה על האזהרה . ![http://www.fastup.co.il/images/45594196.jpg]() ![http://www.fastup.co.il/images/25327825.jpg]() און צ'ה ניראתה כועסת. היא הביעה את דאגתה בפני אלג'ימה ודהרה קדימה תוך כדי התעלמות, עד מהרה היא חזרה על עיקבותיה והשיחה (שוב הפתוחה ביותר) שהיא ניהלה עימו חשפה בפניו את אהבתה הראשונה. איזה אהבה ראשונה יכולה להיות לילדה בת 7?? בגיל הזה מתאהבים בכל ילדי הגן כמעט . אילג'ימה נושך את שפתיו ומתאפק לא לצעוק "אני פה לפנייך!" המוזר בכל הסיפור הוא שאון צ'ה סיפרה כי לפני זמן קצר היא פגשה שם בחור צעיר ולרגע היא חשבה שזהו אותו הילד אך היא מאשימה את עצמה בטיפשות. התשובה של אילג'ימה לבקשתה של און צ'ה לחשוף את פניו היתה נשיקה. נו, באמת ? איפה הנימוסין שלך עלמה צעירה? ![http://www.fastup.co.il/images/73528285.jpg]() גם בונג סון אוגרת אמצעים לנסות לכבוש את ליבו של יונג , הנשיקה היא שהצמידה לו וההשקעה הנדל"נית ברכישת עץ השזיף אולי יקנו לה נקודות זכות אצל יונג. לאחר שיונג מחליט להיפגש אם השר קים הוא מגלה על התאונה המצערת שגרמה למותו. כמובן שגם פה ידו של המלך לא קצרה ועוד עמוד תווך בקבוצה מאבד את חייו. שי הו שם לב לסמל החרוט על על גופו של השר ומבין שיש דברים נסתרים מאחורי התאונה. גם יונג מבין שיש מי שמתאמץ קשות כדי שסיפור מותו של אביו ייצא לאור. כל מי שניסה ליצור קשר עם יונג כדי להעביר לו מידע, מצא את מותו. השגריר הסיני מחליט ללכוד את אילג'ימה בעצמו לשם כך הוא אוסף את צעירי הכפר והופך אותם למטרה עבור בנו הקשת. אחד הצעירים שנתפס הוא בנו של הצייד . כאשר שי וואן רואה שגם יונג הוא בין הצעירים הוא מנסה להוציא אותו מהשורה ואותו הדבר ניסה לעשות שי הו , ניראה שהוא חשש לדאגתם של סה דול ואימו. לאחר שיונג מציל את בנו של הצייד הוא נפגע בעצמו ושי הו הוא זה שמוציא אותו על גבו. אם אילג'ימה לא היה כזה מוכשר, התוכנית של השגריר הסיני יכלה להצליח. אילג'ימה הרטיב היטב את קיר הלבנים כדי שיתמוטט בקלות ונלחם לבדו למרות הפגיעה בכתפו מול רוב חיילי הארמון. אילג'ימה מצליח לשחרר את הגברברים ובמקביל אורז את השגריר ובנו בתוך ארגז. הפרק השני (פרק 16) היה יותר מעניין. השגריר הסיני ובנו סולקו מהממלכה. המלך לא שלם כלל עם המהלך הזה אך אילג'ימה העמיד אותו במצב שאין לו ברירה. גם השינויים שהוא ערך בממלכה נעשו בלאת ברירה. זכינו להכיר את יורש העצר, בנו של המלך. המלך נראה חושש גם מפניו ואינו מהסס לפגוע בבנו. לאחר שהדיח את אחיו והצליח להיפטר ממנו , הוא פועל באותה השיטה גם עם בנו. יונג עורך חתונה רישמית להוריו. השיחה המרגשת שהיתה בין סה דול ליונג כאשר הבן רחץ את אביו ניבאה את תחושת הלב של סה דול. אין ספק שהוא מתכנן מהלך שישפיע על חיי היקרים לו. כולם משתתפים בהכנות ואפילו הפונדק הופך להיות אולם שמחות מפואר ומקושט . לאחר החגיגה כולם דרוכים להאזין לביצועי החתן והכלה אך סה דול כל כך נבוך שהוא אומר לדאני שהוא עייף מאד. ![http://www.fastup.co.il/images/52218240.jpg]() סה דול חושש לחייו של אילג'ימה מאחר ונראה מודאג מאד . הדבר מביא אותו לעשות מעשה כדי להקל על בנו. הוא מעסיק את יונג עם מנעול משובח שאפילו אילג'ימה לא יצליח לפרוץ ועוטה בשמו על ביתו של האציל הבא. אם חושבים על כך, סה דול אינו חושב שהמעשה שעשה יגרום לכאלו עינויים, הוא היה בטוח שזוהי תהיה חקירה סתמית שאחריה הוא ישוחרר. שי- הו זוכה לגלות את האמת על מוצאו. הגילוי שאליו הוא נתוודע כמובן אינו נכון והוא מטיח האשמות בפני אימו. לא מובן לי מדוע דאני לא מספרת לשי-הו את האמת- הבחור כבר גדול ואפשר לומר שגילוי האמת ימנע ממנו עוד סיבוכים בהמשך. לאחר כל ההשפלות בביתו של השר ביון שיק אפשר להבין את כעסו הרב של שי הו אך הגילוי לא משפיע בשלב הזה על צעדיו. הוא מחליט לשלם לנוכל ולהמשיך לטפס בסולם הדרגות או המעמדות כדי לחיות את חייו כאציל. הבחירה של סה דול להתחפש לאילג'ימה מניבה מבחינתו שני הצלחות. האחת היא המניעה בתפיסתו וחשיפתו של יונג והשנייה הקידום של שי-הו באם ילכוד את אילג'ימה. "אתה מופתע? אני אילג'ימה, אני!" "אם אתפס , עדיף שבני יתפוס אותי. כך הוא יקבל קידום ויוכל להשיג מעמד"הפרק נגמר עם רצון לעוד..דאני מחכה לבעלה, יונג אוחז בצרור המפתחות וליבו מנבא לו רעות ואילו סזה דול? סה דול משלם את המחיר הכבד לאחר שבחר להיות אביו של יונג.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה- 15-16 מאת: זרהמאדכפי שעשה מול שי הו ובכך הוא מגן על אילג'ימה וחשבתי ששי הו הוא היחיד שהבין שאביו משקר. אבל אז נזכרתי שלמעשה בזמן שאילג'ימה הופיע כשמלך עמד לערוך טבח במפגינים סה דול היה איתם כך שלסה דול יש אליבי טוב והוא לא יכול להציג את עצמו כאילג'ימה. אבל לרוע מזלו הוא שמע את השיחה על המלך שהורג את כל חבריו ולא מהסס לנסות להרוג את בנו למסן הנצחת השלטון שלו ועל כך הוא זוכה לעינויים ולמרות שהוא משחק אותה את המפגר שלא יודע כלום המלך מחליט לא להשאיר קוות פתוחים, אבל לנו הצופים עוד יש תקווה שסה דול ינצל כי עוצרים את זה בכך שעומדים להעביר אותם עינויים קשים עוד יותר ונותנים לנו שבוע נוסף לתהות אם סה דול ישרוד או לא. גם על המנעול חשבתי שסה דול גילה שאילג'ימה התקשה לפתוח מנעול וכמעט נתפס ולכן הוא מלמד אותו לפתוח מנעולים כאלה אם כי הופתעתי כמה אילג'ימה התקשה כשאביו לימד אותו את השיטה. נראה שאילג'ימה בכוונה שדדד אנשים שלא מקבוצת צ'ונו כדי לבלבל וזה עוזר לשי וואן ללעוג לאחיו. הגילוי על הדלת גורם לשי הו לחשוד שיש לאילג'ימה שותף. ממש לא התגעגענו לצייד והנה הוא חוזר לפעול, והפעם הוא שוב עוזר למי שרוצה להיפגש עם גיום כדי לספר את האמת בתמורה לכסף רב וגם הפעם חושף האמת משלם בחייו. אם כי זאת נראתה כמו תכנית של המלך, כי גם קודם המלך ווהשומר שלימד את שי הו שלחו פיתיון לכמה אנשים שאמרו שבזכות הבן שחשבו למת הם יוכלו להינצל והסתבר שזו מלכודת של המלך. הפגישה עם אן צ'ה היה מרגש הקטע שהוא מנשק אותה בעיניים מכוסות, הזכיר סצינה דומה מפדרה קורחה ובזכות הקליפ כבר נחשפתי לסצינה הזו שלא ספיילרה יותר מדי. אחר כך יונג ניסה להציל את אן צ'ה מהשריפה ואמר שדואג לה כשהוא היה יונג ולא אילג'ימה והיא לא הבינה מה אכפת לו ומה הוא רוצה ממנה. אהבה ראשונה נפוצה בטלנובלות ואפילו בקוריאניות שגם ביהלום שבכתר גום יונג אהבה את הקצין עוד מילדותה כנראה מגיל העשרה דווקא. גם במחר ולתמיד אהבתם של אדוארדו ופרננדה אז נראה שגם בקוריאניות דתקופתיות לא חוסכים בכך. אם כי כאן זה מוזר, כי אן צ'ה הילדה נפגשה עם גיום רק פעם אחת!!! היה נחמד איך שבונג סון ואן צ'ה כמעט רבו על עץ השזיף. עד שהמלך גירש את השגריר ובנו לא חשבתי שתפיסת הצעירים זאת יוזמה אישית של השגריר, כי המלך אפשר לצפות להכול. רק כשהמלך קרא את גזר הדין והאשמות הופנו לשגריר חיברתי את הקצוות שרק השגריר ובנו החזיקו את בן הצייד ויונג. התכנית של השגריר לא יכלה להציח מסיבה אחת פשוטה שבין בני הערובה שלו היה אילגי'מה עצמו. והיה נחמד לראות את השגריר ובנו בארגז לקול זעם ההמון ואחרי זה הסתבר שהם נשלחו לאנייה לסין ולווא דווקא לטיפול של פשוטי העם. איזה מלך, בנו חוזר לארמון והוא חושב על כך שלבנו יש החוצפה לחזור כי הקיסר הסיני תומך בכך שהוא יחליף אותו ורואה בחזרת יורש העצר כצעד לתפיסת השלטון וכפי שאמרו כפי שלא חשש להרוג את אחיו לא חושש להרוג את בנו. וכבר דאג למחלה לבנו שהוא אחראי עליה. מדהים שגם כששי הו\צ'ה דול גדל כבנם הם לא היו נשואים וקטע החתונה היה נחמד. הבנתי שאותו אדם שרצה להרוג את דאני הוא זה שסיפר את האמת לצ'ה דול במטרה לסחוט כסף. גם לי לא מובן מדוע דאני שיקרה ולא סיפרה לו מאביו, אם כי אני יכול לחשוב שהיה קשה לו שאביו האמיתי הואשם בבגידה ונראה שהנוכל רמז לו על כך שיש פה יותר מהונאת ביון והוא אמור לשלם גם על מעשי אביו. ונראה שדאני פשוט אישרה בפני צ'ה דול את חשדו שבעלה הוא אביו הוא בעצמו הגיע למסקנה הזאת ודאני אישרה.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
בתגובה ל: האמת שחשבתי שסה דול יציג את עצמו כאילג'ימה מאת: EVGLEV הוא ניסה לשכנע את שומר ראשו של המלך שלא נראה שסה דול שדמע משהו. במקרה שציינת האליבי של סה דול אמנם מוכח אך במקרה הנוכחי אין סיכוי שהוא יצא מזה בזול.
לגבי המנעול שיונג ניסה לפרוץ - כנראה שסה דול הבין שעליו למנוע מיונג לצאת למשימות נוספות כאילג'ימה ולכן הוא מצא דרך מקורית להעסיק אותו. סה דול הכין מראש פירצה בארגז כדי שיוכל להימלט אך את יונג המנעול העסיק כמה שעות טובות. כאשר יונג הצליח לפתוח את הארגז הוא לא מיהר לחפש את אביו אלא לבש את מדיו ויצא לפעולה. כאשר הוא הבחין בהמולה בביתו של השר סו הוא פשוט אמר "איני יכול לפעול הלילה" ופנה לכיוונה של און צ'ה.
אהבה ראשונה נפוצה בטלנובלות אך אי אפשר להשוות את המקרה הנוכחי למקרה של גום יונג והקצין. גום יונג זכתה להיפגש עם הקצין לא מעט פעמים במסגרת שהותם בארמון ואילו און צ'ה פגשה את גיום פעם אחת בלבד וזה היה לזמן קצר. לא האמנתי שמפגישה כה קצרה היא תנצור בליבה את אהבתה הראשונה לנצח.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
בתגובה ל: אפילו ביון שיק ברוב טיפשותו הבין שסה דול זכאי מאת: זרהמאד היא פוגשת ילד לחמש דקות, הוא מספר לה סיפור על קיכלי והיא נכבשת בעבותות אהבה עד ליום הזה...
|
|
|
בתגובה ל: איזו נשמה גדולה יש לסה-דול מאת: iDanaהוא הדמות הכי אהובה עליי (ויסלח לי ג'ונקי, אם כי הוא הדמות השנייה הכי אהובה עליי בסדרה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() ) ואכן, יש לו נשמה ענקית בשביל כולם - בשביל אישתו, בשביל שני ילדים שהם אפילו לא שלו והוא אוהב אותם כאילו הם הביולוגים שלו ובשביל חבריו.. הוא לא מהסס בכלום כדי להציל את האנשים שהוא אוהב והוא אפילו מוכן להקריב את עצמו כדי ש"בנו" לא ייפגע.. השחקן שמשחק אותו מעולה ואני לא מתפלאת שהוא קיבל פרס של המשחק שלו בסדרה.. ובהערת ביניים - אומנם הוא אוהב את יונג ושי הו אבל תמיד הייתה לי הרגשה שהוא אוהב יותר את יונג, יונג היה איתו הרבה זמן והוא נקשר אליו לעומת שי הו שבגיל צעיר נשלח לביון שיק ונראה לי שבגלל שהוא בצורה עקיפה גרם למות אביו הוא הרגיש כלפיו אחריות גדולה.. הנשיקות שהיו באמת היו מגוחכות למדי ( וזה מתעצם בהשוואה לכמה סרטים קוריאנים שראיתי לאחרונה, ששם זה פשוט עולם אחר) ושוב חבל לי שלא יהיה כלום בין יונג לבונג סון כי היא ממש חמודה ואני חושבת שהיא עושה בשבילו הרבה יותר ממה שאן צ'ה אי פעם תעשה.. אני תוהה מתי דאני תספר לשי הו שיונג אח שלו..האם זה יקרה כשהם יעמדו להרוג אחד את השני? חבל שהיא לא ניצלה את ההזדמנות וכבר סיפרה לו הכול... המלך הזה פשוט פויה..אני מקווה שהוא יקבל את העונש הראוי לו בסוף הסדרה וכך גם הביון שיק המעצבן הזה...
![http://img201.imageshack.us/img201/5093/antibahuan02s.png]()
|
|
בתגובה ל: אני מתה על סה דול מאת: lady fanni בגלל שהוא מרגיש אשם במות אביו ולכן גם כאב לו שהוא זוכר והוא מרגיש שהוא אשם לפניו. לא חשבתי על כך שיונג היה איתו יותר שנים משי הו והוא הצליח להיקשר אליו יותר. אבל בהחלט הוא מרגיש שהוא חייב לו ואפילו באמבטיה הוא אמר בליבו שיונג לא צריך לסלוח לו. אכן גם אחרי 15 שנה כואב לו מה שהכריחו אותו לעשות באיומים עליו ועל בנו, בהחלט נשמה גדולה. וחבל שנפל לציפורני הגרועים מכל.
גם אני מצטער בשביל בונג סון שכנראה לא יהיה כלום בינה לבין יונג והאמת שבפורום הרוסי כותבים במקביל אלה שצופים בויוה שזה בעצם רק אני ועוד מישהי שלא משתתפת בפורומים הישראלים אלא רק ברוסיים וגם אלה שצופים באינטנט. ומישהי סיימה ביממה אחת לראות את כל הסדרה וכתבה את ההתרשמויות כך שנחשפתי לספוילרים, ולא נראה לי שכדאי לפרסם אותם ועדיף פשוט לחכות לפרקים הבאים שהסדרה מסתיימת עוד שבועיים.
גם אני מצטער שדאני לא סיפרה לשי הו את האמת ואני תוהה מי יספר לו, כי גם סה דול יודע הכול ונראה שגם אותו נוכל יודע את מוצאו והוא הסתפק בינתיים בכסף ובחשיפת רק אחד השקרים.
המלך באמת פויה, אין לו גבולות. מזל שזה מלך דמיוני כי אם באמת היה מלך כזה השושלת הייתה מפסיקה להתקיים אחריו ובגללו ולא בגלל שהיו מדיחים ומשמידים אותה אלא משום שהוא היה הורג את כל בני משפחתו.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
בתגובה ל: אכן סה דול מרגיש מחוייב ליונג מאת: EVGLEV כי כבר היה מלך בסגנון הזה ( שדרך אגב מסופר עליו בסרט של כוכב אילג'ימה " המלך והליצן", מומלץ לראות) והדיחו אותו אבל לא זוכרת שעשו משהו למשפחתו, סה"כ הם לא אשמים שהוא היה רשע/ מושחת וכדומה.
ולצערי אני גם נחשפתי לספוילרים של סוף הסדרה (זה די באשמתי, כי נשארתי במתח אחרי אתמול והייתי חייבת לקרוא תקצירים) ואחרי שקראתי נורא התבאסתי..אבל זה יחכה לשבוע הבא.
|
|
בתגובה ל: לא נראה לי שהיו משמידים את השושלת שלו מאת: lady fanni הבא ושם לא נכתב מה קרה לסה דול. אני מבין שקראת תקצירים גם לסוף בעוד שבועיים. טוב לפחות לך לא הייתי מחדש.
אני לא מתכוון לעם אלא למלך שמשמיד את השושלת שהורג את בנו כי הוא פוחד שהסינים יביאו אותו לשלטון. כך שאני מניח שמלך כזה היה הורג את כל ילדיו. למרות שבעצם לפי כמה היסטוריונים גם לנו היה מלך כזה הורדוס שרצח את שלושת בניו, אבל זה היה דווקא כמו המלך מהמלך סאן שחשב שהם קשרו קשר נגדו, והוא היה כל דבר, חוץ מטיפש וחלש ונגרר. זאת פרנויה, כאן אני לא יודע עד כמה הפרוניה מבוססת אבל הוא לא עושה משפט אלא עושה מה שמהלכה ביקשה בזמנו מג'אנג גום וג'אנג גום סירבה לעשות ומרעיל את בנו.
|
|
בתגובה ל: גם אני קראתי בפני פלוס את התקצירים לפרקים לשבוע מאת: EVGLEV זו בהחלט פרנויה של המלך..הכי מצחיק שבאחד הפרקים של אתמול הנזיר המזויף פתאום עלה על כך שהמלך שכ"כ פחד מהנבואה שהאיש העיוור ניבא לו על מישהו שיאיים עליו, בעצם בכך שהרג את אבא של יונג הוא גרם לעלייתו של האיש הזה - אילג'ימה.
זה מאוד מזכיר לי את הארי פוטר - וולדמורט הידוע לשמצה, אם לא היה שומע את הנבואה עליו, הוא לא היה הורג את הוריו של הארי פוטר ובכך בכלל לא היה מחזק את האיש שאמור להביס אותו. הוא בעצם קיים את הנבואה שממנה רצה להימנע בדיוק במקרה של אילג'ימה..ממש אירוניה
|
|
בתגובה ל: אוקיי הבנתי מאת: lady fanni ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אכן סה דול מרגיש מחוייב ליונג מאת: EVGLEV כמו לכל המלכים יש לו בטח כמה נשים ופילגשים, אז בטח יש לו מי שימשיך אותו (רק שהילדים האחרים בוודאי קטנים ולא מהווים איום). גם סבא של סאני מ"המלך סאן" הרי לא היסס לרגע לרצוח את בנו ויורשו.
|
|
בתגובה ל: אני מתה על סה דול מאת: lady fanni לפחות הוא אוהב את הילדים שלו! למרות שאון צ'ה כל הזמן ממרה את פיו ו"עושה לו בושות" הוא משוגע עליה.
וגם אני מתה על סה דול המקסים, אם הסקר על האבות והאימהות היה כיום הייתי בוחרת בו ללא היסוס לאב הטוב ביותר. ואגב, גם לי נראה שהוא אוהב את יונג יותר, והאמת, מי יכול להאשים אותו?
|
|
בתגובה ל: איזו נשמה גדולה יש לסה-דול מאת: iDanaבמיוחד כשהוא ללא שן קידמית...טוב היה לצפות בסדרה,שעזרה קצת להשכיח את כאבי הגרון,שהתחילו לי...לא כיף להתקרר.יש תרופה קוריאנית?(צריך לשאול את ג'ונגמה מהיהלום שבכתר...)
|
|
בתגובה ל: חמוד לאללה... מאת: איילה 43כשהיא שאלה את האן אם כואב לה הגרון והביאה לה מים עם מלח כי היא ידעה שזה מה שטוב לכאב הגרון. והאמת גם יודע ששטיפת פה עם מים מלוחים או מי סודה טוב לכאב גרון וגם לכאב שיניים. באמת חורף משונה בסוף מרץ עדיין מתקררים ועדיין קר ואפילו גשמים אך לכינרת זה לא עוזר, כי יש בעיקר קור והגשמים הם רק לעיתים רחוקות מאוד, טוב ליציאה מהבית, רע לכינרת.
|
|
בתגובה ל: נראה שמים מלוחים והיא ידעה זאת עוד כילדה מאת: EVGLEVכמו שזה נקרא:"תרופות סבתא"-שמתברר כיעילות ביותר...אפילו שאנחנו במאה ה ...21!!
|
|
בתגובה ל: חמוד לאללה... מאת: איילה 43ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אוי... רפואה שלמה! מאת: asoleאני מטפלת בקולדקס קולד ,המון תה-עם-המון-לימון-שמוסיף-המון...קצת יותר טוב כעת,ברוך השם...שימשיך ככה...זה האביב הזה,שאשם בכל!!
|
|
בתגובה ל: תודה,אמיגה... מאת: איילה 43ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תרגישי טוב! מאת: iDanaללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה- 15-16 מאת: זרהמאדהיו היו בארץ קוריאה שני אבות. האחד, מלך קר ואכזר, פרנואיד חסר נשמה שהיה מסוגל לרצוח בדם קר את בנו שלו רק מהפחד שמא הוא ינסה להשתלט על כסאו, והשני, איש פשוט ואנאלפבית, גנב לשעבר, שהיה מוכן ללא היסוס להקריב את עצמו למען שני בניו, למרות ששניהם אינם יוצאי חלציו. אף על פי שבשני הפרקים האחרונים אילג'ימה לא חסך במעשי גבורה הרואיים שכללו קרב מרשים נגד כל משמר המלך, אקרובטיקה ופירוטכניקה למכביר (התפלאתי שהוא גם לא כבש את סין, ככה בקטנה, בלילה בו הוא שחרר את העצורים וחטף את השגריר ובנו...אולי הוא ויתר על זה בגלל הפציעה?) וגם היו לנו לא מעט קטעים קומיים חמודים עם יונג, הקלרק קנט של איליג'ימה, שני הפרקים האחרונים בעיני היו שייכים לשני האבות הכה מנוגדים. הייתה לנו שמחה קטנה בנישואיהם של סה דול ודאני האחת והיחידה שארגן יונג אבל אחרי ההקרבה של סה דול, האיש עם הנשמה הכי גדולה בקוריאה, אני חוששת שהנישואים האלו יהיו קצרי מועד. ![http://c.ask.nate.com/imgs/qrsi.php/8198571/10690971/0/1/A/2008052217314586128_1.jpg]() הייתה לנו גם בפרקים האלו תזכורת לנבואה ההיא שבגללה נרצחו כל כך הרבה אנשים, בניהם אביו של גיום/יונג/איליג'ימה והוריה של בונג סון – שתי שמשות לא יכולות לזרוח בשמים. מעניין שבגלל הפחד הפרנואידי של המלך הנבואה הולכת וקורמת עור וגידים. הוא הרי זה שיצר את אילג'ימה, ליונג לא הייתה סיבה להפוך לאיליג'ימה לולא נרצחו אביו ואחותו על ידי המלך ויונג גם לא התכוון להיות גיבור עממי אך כל פעולה של המלך מעצימה את כוחו של איליג'ימה, מחזקת את מעמדו בעיני העם ומגבירה את המוטיבציה של יונג. המלך היה צריך לקרוא את סיפורי המיתולוגיה היוונית כדי להבין שאי אפשר להתחמק מהנבואה והגורל. ![http://i.imgur.com/eLgso.jpg]() וגם שתי נשיקות היו לנו – האחת קומית, כשבונג סון גונבת בכוח נשיקה מיונג הממאן והשניה רומנטית, כשאיליג'ימה מנשק על עץ השזיף את און צ'ה לאחר שהוא מכסה את עיניה בבד שחור. איך און צ'ה לא מזהה שיונג הוא איליג'ימה? העיניים, השיער, אותו מבנה הגוף... טוב, זה כמו שלויס ליין לא מסוגלת לזהות את סופרמן בקלרק קנט רק בגלל זוג משקפיים... אבל למרות הרומנטיקה אני עדיין נטועה היטב במחנה בונג סון, היא הייתה כזו חמודה שבאה לקנות את העץ של יונג בכסף שחסכה מדודתה של און צ'ה! מעניין למה היא חרצה לשון לאון צ'ה, היא לא יודעת שהיא מתחרה שלה על ליבו של יונג כי און צ'ה עצמה הרי לא יודעת שיונג הוא איליג'ימה, אולי זה בגלל שהיא שמה לב שיונג מכרכר סביבה? נראה כאילו גם הצייד הצטרף ל"טובים", אולי בגלל איליג'ימה ואולי בגלל ששמע מבנו איך יונג הציל אותו. חבל שבנו של השגריר לא למד מאומה ממותה של יאנג סון ושוב משתכר כשהוא משחק בוילהלם טל עם העצורים. נראה לי שאם יונג לא היה מציל את און בוק, בנו של הצייד, הוא היה לגמרי ז"ל. מכל שבעת הקושרים של צ'נוו נשארו רק שניים חיים. צדק השר שטען שעליהם להעביר את המידע לסין. אין להם מה להפסיד, גם ככה חייהם תלויים על חוט השערה,. זה היה תמים מצד השר השני להאמין למלך, אותו המלך שלא היסס לרגע כשרצח את חמשת חבריהם שהעלו אותו לשלטון, המלך שרצח את אחיו וכעת מנסה להתנקש בחיי בנו. מעניין אם הם יצליחו לשרוד, קשה לי להאמין, האמת. אני מניחה שלמרות הכל יורש העצר כן יצליח לשרוד, גם לא סתם הראו לנו שחברו של איליג'ימה שהתמנה לסנדלר מלכותי ראה את הרופא לוקח בחשאי לכה (כנראה המרכיב שבעטיו מחלת הנסיך החמירה), מעניין איזה טיפוס יהיה אותו יורש עצר. שי הו נשאר פוץ והגילוי שאביו הוא לא ביון שיק רק העמיק את הפוציות שבאופיו. אני מבינה את המוטיבציה לתפוס את איליג'ימה, אבל ככל שהוא יותר בארמון הוא מבין יותר את חוסר הצדק ואת האכזריות של השלטון לעם. לדעתי, אם הוא היה באמת אדם טוב הוא היה מנסה לטשטש את עקבותיו של איליג'ימה ולא לנסות לתפוס אותו, אבל אולי גם הקנאה לאון צ'ה משתלטת עליו. אפילו ההקרבה של סה דול לא ריככה אותו (הוא לא יודע שסה דול עשה זאת גם ובעיקר בשביל יונג... זה רק היה מתסכל אותו יותר). הוא צריך לשמוח שעכשיו הוא יכול לערוג לאון צ'ה בלי להיות סוטה, לא? אני מבינה את התסכול הגדול שלו ותחושת האכזבה העצומה מאימו, הבדידות והכאב שהיו מנת חלקו מאז אימו שלחה אותו לגור אצל "אביו", אבל ראבק, למה אתה חייב להיות כזה נאחס לסה דול גם כשהוא מוכה וחבול בבית האסורים? הרי אימו לא עשתה את זה כדי להפטר ממנו אלא כדי להציל את חייו וחיי אביו המאמץ וכדי שיזכה להזדמנות טובה יותר בחיים. הוא גם מכיר את דאני האחת והיחידה ואת סה דול מספיק כדי לדעת מי לובש את המכנסיים במשפחה הזו. שי הו מעדיף להשתבלל בתוך הכעס והמרירות מאשר לנסות להבין ואולי גם לסלוח. חבל שהוא לא גילה מי היה אביו האמיתי ומעניין מתי הוא יגלה את זה, דאני כנראה המציאה את השקר שסה דול הוא אביו כדי להגן עליו (שלא יעשה שטויות) וכדי שליבו לא יישבר כשידע שהוא למעשה הלשין על אחותו ובכך גרם למותה. שני קטעים הזכירו לי את "המלך סאן" – האב ש"כלוא" בתיבה והבן שמנסה לשחרר אותו מבחוץ הזכירו לי כמובן את סצנת תיבת האורז הידועה והחתונה של סה דול ודאני הזכירה לי את החתונה של הדוד דל הו... רק חבל כל כך שסוף סוף סה דול הצליח לממש את אהבתו לדאני הוא נמצא בסכנת חיים כה חמורה... אני כל כך מקווה שאיליג'ימה הכל יכול יצליח לחלץ אותו אבל יש לי הרגשה רעה לגבי זה. ![http://i.imgur.com/XKRJk.jpg]() תוקן על ידי asole 28/3/2011 4:29
|
|
בתגובה ל: שתי שמשות ושני אבות מאת: asoleממש פוסטר מקסים!!אהבתי את הסיכום המאלף.גם אני צחקתי על הנשיקה הכפויה,על אילג'ימה,ה"אומלל". מעניין איך היה לה כוח לרתק אותו,ככה לקיר,ועוד להצליח בזה...ומעניין איך "נגמר לו הכוח,על מנת להשתחרר ממנה...מצחיק. אגב,אז לא הבנתי משהו.מי האבא של שי הו?(או שאני "קשת תפיצה"-בלונדינית,כהרגלי בקודש...)דוקא חיבבתי אותו.חבל שייצא מנייאק...
|
|
בתגובה ל: איזו תמונה מקסימה,של דאני ו"חסר-שן"! מאת: איילה 43מה שאומר שיונג/גיום/אילג'ימה ושי-הו הם אחים מאותו האב. דאני שירתה בביתו של וון הו , פרי אהבתם הוא צ'ה דול ששמו שונה לשי-הו כאשר הוא עבר לביתו של השר ביון שיק.
|
|
בתגובה ל: אביו של שי-הו הוא לי וון הו מאת: זרהמאדפשוט שכחתי,מרוב ריבוי אירועים,את העובדה הזאת-שדאני שירתה שם...ועוד משהו קטן,הרי ניסו להרוג אותה,בהתחלה,מי? וון הו? מתנצלת על בורותי...
|
|
בתגובה ל: או!! כעת הבנתי... מאת: איילה 43אבל הוא לא התכוון שיהרגו אותה, אאל"ט הוא גם נתן כסף לסה דול כדי שידאג לה וסה דול שילם בכסף הזה לחוטף השני (זה שחזר עכשיו לסחוט את שי הו, נדמה לי). מה שבטוח זה וון הו לא התכוון שיהרגו אותה אבל היא לא יודעת זה, זה משהו שסה דול לא סיפר לה מפני שהוא חשב שאם תדע זאת לעולם לא תשתחרר מאהבתה לוון הו ולא תאהב אותו.
|
|
בתגובה ל: וון הו סידר שיחטפו אותה מאת: asole אמר לה בפירוש לפני שעמד להרוג אותו שזאת הוראה של וון הו.
|
|
|
בתגובה ל: איזו תמונה מקסימה,של דאני ו"חסר-שן"! מאת: איילה 43זה בכל זאת הבחור שמסוגל להדוף לבדו צבא שלם! ואולי תהיה תקווה לשי הו... חבל, קיוויתי שהוא יגלה שהוא הבן של וון הו וזה יקדם אותו לאנשהו. ותרגישי טוב! הנה, עשיתי לך תה ירוק עם ג'ינסנג בן 300 שנה, זה יבריא אותך צ'יק-צ'אק!
|
|
בתגובה ל: כנראה שהוא לא כל כך סבל... מאת: asoleכבר הוטב לי!!
|
|
בתגובה ל: או!!תודה על התה "העתיק".את נשמה מקסימה! מאת: איילה 43ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שתי שמשות ושני אבות מאת: asole סוף כל סוף אני יכולה להגיב כי ראיתי את הפרקים עכישו ולא במרתון חסר רחמים. יש לי עוד להשלים את הפרקים של בליינד דייט ואז אני לא חוזרת לכ"כ הרבה סדרות בו זמנית זה קשה מדי כמו שאומרים בפרויקט מסלול צריך לעשות קצת עריכה.
המלך הוא אדם שחושב רק על כיסאו ולכן הוא מפחד מהנבואה. לעומת זאת סה דול הוא נשמה טובה שדואגת עד אין קץ לכולם ורק לו לא נשאר דבר. גם אני מפחדת על גורלו במיוחד אחרי שהוא ודאני התחתנו.
יונג מתוק ואני גם כן בעד בונג סון מאשר און צ'ה שיותר מעריצה את אילג'ימה מאשר אוהבת באמת את יונג.
יונג הציל את בנו של הצייד? נדמה היה לי שהוא הציל דווקא את חברו שהפך אח"כ לסנדלר אבל יכול להיות שאני טועה.
אם כבר מדברים על און צ'ה אז כבר עדיף אם היא היתה מתאהבת דווקא בשי הו. הם הכי מתאימים ביחד.
אלוהים נתן לנו שתי אוזניים ופה אחד כדי שיותר נקשיב ופחות נדבר. ![http://i.imgur.com/moxiQ.png]()
|
|
בתגובה ל: גם אני חשבתי על שני סוגי האבות הללו מאת: tami_y הם היו מטרות ביחד לקשת המטורף הבן של השגריר הם ממש היו צמודים זה לזה והאמת שלא ראיתי צעירים אחרים שגם שימשו כבני עורבה כדי לפתות את אילג'ימה אלא רק את שתיהן ורק אחר כך שמעתי שכולם מוחזקים ושחררו רק את זה שנפצע.
גם אני חושב שאן צ'ה מתאימה לשי הו והוא מתאים לה למרות ששי הו הוא כבר לא צ'ה דול הילד טוב הלב.
|
|
בתגובה ל: גם אני חשבתי על שני סוגי האבות הללו מאת: tami_y ולהפוך אותו למענטש, ככה שאני בעד. אני חושבת שאם הוא יזכה בה הוא ישתנה לטובה.
(אוף טופיק: יש התקדמות בגזרת דייט בליינד? גם את רואה פרוייקט מסלו? רק עכשיו גיליתי שהתחילה עונה חדשה ואני צריכה להשלים את הפרק הראשון...)
|
|
בתגובה ל: און צ'ה יכולה גם לגאול את שי הו מאת: asole אני אפתח הודעה חדשה לגבי דייט בליינד.
כן גם אני רואה פרויקט מסלול, זה הריאליטי היחיד שאני מוכנה לראות, טוב אולי גם את טופ שפ.
אלוהים נתן לנו שתי אוזניים ופה אחד כדי שיותר נקשיב ופחות נדבר. ![http://i.imgur.com/moxiQ.png]()
|
|
בתגובה ל: גם אני חשבתי על שני סוגי האבות הללו מאת: tami_yזה הבן של הצייד - וזה החבר של יונג -![http://i.imgur.com/46aBT.jpg]() הבנתי שזה היה הבן של הצייד רק שהראו את הצייד נדבק לחבורה של יונג הפצוע. אני רואה כבר כמה פרקים את הגירסא של ג'ני (בתרגום). וממש תענוג!! יש לה כל מיני הערות ביניים מצחיקות ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/eeab__440_yes.gif 440]() רציתי רק להדגיש עד כמה הנשיקה של און צ'ה עם אילג'ימה היתה וורטואוזית. רק כדי שתראה יפה למצלמה. כי מעשית זה נראה סיוט להתנשק ככה... (אלא אם יש לכם כירופרקט צמוד)
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
|
|
בתגובה ל: גם אני התבלבלתי ביניהם בהתחלה... מאת: shrekit144 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: גם אני התבלבלתי ביניהם בהתחלה... מאת: shrekit144 עכשיו זה יותר מובן.
אני מתה לראות את ההמשך, במיוחד שהשאירו אותנו בקליף האנגר אבל אני מחכה בסבלנות עד ליום ששי .
|
|
בתגובה ל: תודה על התמונות מאת: tami_y אני מנסה לא להתפתות. כי יש לי את כל הסידרה כבר בערך שבועיים. ואני רוצה לראות בקצב של כולם. אבל...יש לי הרגשה לא טובה לגבי הפרק הבא. התסריטאים היו רעים מדי לדמות הראשית מתחילת הסידרה. והאופטימיות שלי נעלמה. אז...אני מנסה להתאפק.... נכון לעכשיו מצליחה...לא יודעת מה יהיה הלאה היום...חח
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
|
|
בתגובה ל: תודה על התמונות מאת: tami_y וראיתי את פרק 17. מתה כבר לשמוע את הרשמים של כולם מהפרק. בלי קשר לספויילרים ולעלילה רק אגיד שנראה כאילו לקראת סוף הסידרה יש מעברים חדים מדי לטעמי וזה מפריע לי קצת ברצף של העלילה.
|
|
בתגובה ל: בסוף לא הצלחתי להתאפק מאת: shrekit144 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ואני קראתי מה יהיה,בפנאי פלוס... מאת: איילה 43ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: עד הסוף?? או רק מה יהיה בפרקי השבוע? מאת: shrekit144 אין מעבר לזה...
|
|
בתגובה ל: בסוף לא הצלחתי להתאפק מאת: shrekit144אני חשבתי שהסדרה הזו התאפיינה במעברים חדים לכל אורכה, וזו כנראה אחת הסיבות שלא התחברתי אליה... מקווה שהצופים הנאמנים יזכו לכמה רגעים של נחת בפרקים שנשארו
|
|
בתגובה ל: תצליחי להתאפק עד פרק 20? מאת: iDanaחחחח...אני פשוט נורא רוצה לראות בקצב של כולם. כדי לראות את התגובות.
|
|
בתגובה ל: אההממ...לא המשכתי לפרק 18! למרות שהסוף מאאאדד מותח מאת: shrekit144 בשלב הזה של הפרקים לא יכולנו להתאפק ועשינו מרתון מטורף לסידרה.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה- 15-16 מאת: זרהמאדהצלחתי סוף סוף לראות את שני הפרקים הללו. ורציתי להגיד כמה דברים: א- התרגום מאוד תמוה הרבה פעמים, היו מלא משפטים שלא הבנתי את ההקשר בין משפט אחד לבא אחריו ב- לעניין הנבואה, אם בשמש הכוונה למלך. הרי שהנבואה מרמזת על כך שיונג יהיה המלך הבא, ואני לא יודעת אם זה יקרה, אבל חשבתי לעצמי שאם זה אכן יקרה הרי שכמלך הוא יכול שיהיו לו יותר מאישה אחת וכך גם און צ'ה וגם בונג סון תוכלנה לזכות במבוקשן. ג- האח הרוצח שהמלך העיף עליו את הדיו בפעם הקודמת - אז אסול כתבה את זה ודי הרגשתי כמוה שהיא מקווה שהוא יבין מהמכה הזו שהוא קיבל אחרי איזה מלך אידיוט הוא הולך, הפרק הבנו שהאידיוט האמיתי זה הוא כיוון שהוא יכול היה להתחמק מהמכה (זה השיעור הראשון שהנזיר המזויף לימד את יונג להתחמק מהמטלית) הוא פשוט לא רצה לעשות זאת כי אם המלך רוצה לפגוע בו אז גם בזה המלך צודק, בקיצור נאמנות עיוורת עד הסוף.
|
|
בתגובה ל: רק אתמול בלילה מאת: אורלי כדי להבין במה מדובר?
ב. רעיון גדול! (אם כי בונג סון לא תהיה מרוצה ממנו, מה גם שאם זה היה קורה אז און צ'ה הייתה האישה הרשמית כי היא בת אצילים כגיום, בונג סון יכולה להיות רק פילגש).
ג. זה כמו בשולחן ההימורים. הנזיר המזוייף היה מספיק חזק כדי לפרוש כשהוא הבין שהוא רק מפסיד ומפסיד (במישור הערכי, כמובן) ואילו סה-צ'ון דבק במלך שלו כי זה מה שיש לו, הוא לא מסוגל להודות שחייו היו כישלון גמור. לא חשבתי בכלל על הקטע עם ההתחמקות מהמטלית! אבל את מאוד צודקת, אין מצב שרב אמן באמנויות הלחימה לא היה מסוגל להתחמק מכך והמלך הפלגמט רק אושש זאת בדבריו.
|
|
בתגובה ל: רק אתמול בלילה מאת: אורלי הוא כבר הסביר לשי הו כמה קידש את המטרה שזה המלך וגם כשמזהירים אותו שהוא ימות בסוף הוא לא שומע ויותר מזה הוא מלשין שאילג'ימה המזוייף שמע את השיחה וצריך להרוג אותו.
|
|
בתגובה ל: רק אתמול בלילה מאת: אורלי בכל מקרה יש לי את הפרקים שג'ני תירגמה כך שאם תירצי הסבר לקטעים מסויימים, אשמח לבדוק.
הנבואה אכן דיברה על מלך נוסף, מישהו שיהווה איום על המלך הנוכחי. יכול להיות שהכוונה היתה לאילג'ימה (לא חשבתי על כך) אך המלך אינו חושב פעמיים ומחסל את כל מי שמהווה איום ויכול לתפוס את מקומו.
תקדימי לראות את הפרקים של היום, הם בין היפים והמרגשים בסדרה.
|
|
בתגובה ל: יש כמה הבדלים בתרגום של ויוה לזה של ג'ני מאת: זרהמאד אני כבר לא בדיוק זוכרת איזה משפטים בלבלו אותי, אבל תודה על ההצעה, אני מתכוונת בהחלט לשאול אותך אם יקרה דבר כזה גם בעתיד (אני מקווה להספיק לרשום שלא אשכח) וכן הקדמתי לראות את הפרקים השבוע ואני מסכימה איתך לגביהם:)
|
|
בתגובה ל: רק אתמול בלילה מאת: אורלי ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: לא חייבים להיות מלך כדי להחזיק פילגש/ים... מאת: iDana שאפשר לקחת פילגשים גם שלא נמצאים במעמד המלך, אבל זה איכשהו מוריד מערך כל אחת ממערכות היחסים. לעומת זאת אם אתה המלך, נדרש ממך לשאת יותר מאישה אחת (ובטוח שאתה יכול לדאוג כך לפרנסתן) אז אם אתה בוחר את הנשים שלך במעמד כזה זה אחרת. (לפחות בעיניי)
|
|
בתגובה ל: אני יודעת מאת: אורלי ואני חושבת שכל מקרה לגופו... בכל אופן, בסדרות אחרות ראיתי שהמלכים בקוריאה יכלו לקחת נשים מבלי שהן קיבלו מעמד רשמי של פילגשים. במקרה כזה הן פשוט נחשבו ל"גברות מיוחדות" שלמלך היו יחסים איתן, והתרשמתי שהיה גם פשוט יותר להוציא אותן מהארמון במקרה שהמלך היה מאבד עניין (אלא אם כן הן היו נכנסות להיריון כמובן).
|
|