זה אולי לא המקום המתאים לכתוב על זה כאן אבל קיבלתי היתר מהעורכות המקסימות של הפורום:)
איני יודעת כמה מכם יודעים גרים בתל אביב, אבל אני מניחה שכל מי שביקר אי פעם בתל אביב הצליח להבין שבעיית החניה בעיר גדולה ביותר. יש אנשים שכאשר הם מוצאים חנייה על יד הבית שלהם בצהריים, מעדיפים בערב לנסוע בתחבורה הציבורית או ללכת ברגל מפני שאם הם יצאו ממקום החנייה מישהו אחר כבר יתפוס להן אותה. אז מה הקשר לציבור הנכים? הבעיה היא שאדם נכה שרוצה או צריך להגיע ליעד מסוים לא יכול להחנות רחוק וללכת ברגל, או להשתמש בתחבורה הציבורית באופן קבוע, הוא צריך חנייה מסודרת בקרבת מקום. אם העירייה הייתה דואגת לסמן מספיק מקומות חנייה לנכים, זה היה סיפור אחד, אבל לא רק שהעירייה לא עושה זאת, לא מזמן אפילו ראיתי במו עיניי איך שתי חניות שהיו שמורות לנכים ברח' הסוללים בתל אביב, הפכו ל20 מקומות חנייה לאופנועים. העירייה גם בניגוד לחוק החנייה לנכים גובה כספים מנכים המבקשים לחנות בחניוניה (חניון של בניין משרד הפנים למשל) למרות שאין גישה נגישה אחרת לבניין. על מה העירייה כן מקפידה? היא מקפידה לתת לנכים דוחות חנייה כאשר הם חונים במקום ש"מפריע" ומשום מה כל דבר נחשב כ- "מפריע" לעירייה, גם אם הנכה חונה במפרצים של פריקה וטעינה שחוק החנייה לנכים מתיר לנכים להחנות בהם.
העירייה מנצלת את העובדה שהנכים הם אוכלוסיה חלשה ושלמי יש כוח להילחם בבתי המשפט, ושאף אחד לא מודע ולא איכפת לו, אנא הראו לעיריית תל-אביב שדווקא כן איכפת לכם ושאתם לא מוכנים שהיא תשלח מסר לציבור הנכים שהוא לא רצוי בעיר הזו. במקרה גיליתי בשבוע שעבר את העצומה הזו שמסתבר שהיא באינטרנט כבר כמה חודשים טובים ועד השבוע שעבר חתמו עליה פחות ממאה אנשים. אנא הצטרפו לחותמים על העצומה והפיצו הלאה
זה אולי לא המקום המתאים לכתוב על זה כאן אבל קיבלתי היתר מהעורכות המקסימות של הפורום:)
איני יודעת כמה מכם יודעים גרים בתל אביב, אבל אני מניחה שכל מי שביקר אי פעם בתל אביב הצליח להבין שבעיית החניה בעיר גדולה ביותר. יש אנשים שכאשר הם מוצאים חנייה על יד הבית שלהם בצהריים, מעדיפים בערב לנסוע בתחבורה הציבורית או ללכת ברגל מפני שאם הם יצאו ממקום החנייה מישהו אחר כבר יתפוס להן אותה. אז מה הקשר לציבור הנכים? הבעיה היא שאדם נכה שרוצה או צריך להגיע ליעד מסוים לא יכול להחנות רחוק וללכת ברגל, או להשתמש בתחבורה הציבורית באופן קבוע, הוא צריך חנייה מסודרת בקרבת מקום. אם העירייה הייתה דואגת לסמן מספיק מקומות חנייה לנכים, זה היה סיפור אחד, אבל לא רק שהעירייה לא עושה זאת, לא מזמן אפילו ראיתי במו עיניי איך שתי חניות שהיו שמורות לנכים ברח' הסוללים בתל אביב, הפכו ל20 מקומות חנייה לאופנועים. העירייה גם בניגוד לחוק החנייה לנכים גובה כספים מנכים המבקשים לחנות בחניוניה (חניון של בניין משרד הפנים למשל) למרות שאין גישה נגישה אחרת לבניין. על מה העירייה כן מקפידה? היא מקפידה לתת לנכים דוחות חנייה כאשר הם חונים במקום ש"מפריע" ומשום מה כל דבר נחשב כ- "מפריע" לעירייה, גם אם הנכה חונה במפרצים של פריקה וטעינה שחוק החנייה לנכים מתיר לנכים להחנות בהם.
העירייה מנצלת את העובדה שהנכים הם אוכלוסיה חלשה ושלמי יש כוח להילחם בבתי המשפט, ושאף אחד לא מודע ולא איכפת לו, אנא הראו לעיריית תל-אביב שדווקא כן איכפת לכם ושאתם לא מוכנים שהיא תשלח מסר לציבור הנכים שהוא לא רצוי בעיר הזו. במקרה גיליתי בשבוע שעבר את העצומה הזו שמסתבר שהיא באינטרנט כבר כמה חודשים טובים ועד השבוע שעבר חתמו עליה פחות ממאה אנשים. אנא הצטרפו לחותמים על העצומה והפיצו הלאה
בתגובה ל: הזכרת לי את השיר הזה מאת: iDana מזכיר לי שאלה שהייתה פעם בבחינת הבגרות בחיבור, על כך שבצעירותו אינשטיין שר "אני ואתה נשנה את העולם" ואילו בבגרותו הוא שר "יושב על הגדר,... בסדר עם כולם" ועכשיו שאמרת את זה, אני חושבת שזה מצחיק אבל אני דווקא בנערותי הרבה יותר דגלתי בלשבת על הגדר, וככל שאני מתבגרת, אני יותר מנסה ל"שנות" את העולם (בקטן כמובן).
בתגובה ל: והשיר הזה מאת: אורלי על זה שמכניסים את השירים שלו למבחנים...
ואני מאוד אוהבת את השיר הזה (גם אם יש בו משהו מאוד נאיבי) - אני חושבת שזה אחד השירים הראשונים שאני זוכרת מהילדות המוקדמת
בתגובה ל: במשרד החינוך צריכים לשלם לאיינשטיין תמלוגים מאת: iDana ל"הכניסיני" ו"היא יושבה לחלון", ואת "בשל תפוח" ביצע שלמה ארצי הצעיר. את כל השירים האלו למדנו בתיכון.
והשיר שהכי הכי אהבתי בתור ילדה הוא גם שיר ששר אריק איינשטיין, מילים של מאיר אריאל ולחן של שלום חנוך:
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: הזכרת לי את השיר הזה מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: עיריית תל אביב והיחס שלה לנכים מאת: אורלי משום מה, לגופים גדולים כמו עיריות נוח וקל להפגין כח מול החלש. בעירי(בצפון הארץ) החל פרוייקט לפני כחודש שנקרא "נגישות לנכים" אותו מממנת העיריה. רוב תחנות האוטובוס בעיר יפורקו ויונמכו כדי שתהיה נגישות לבעלי מוגבלות. בנוסף, ליד כל תחנת אוטובוס ייצרו מפרץ חנייה לנכים שיוכלו להשתמש בתחבורה הציבורית . אני מברכת על ההתחשבות הזו וחייבת להוסיף שמה שמכעיס אותי באותו ההקשר ,זה שישנם חוצפנים שמעיזים להחנות בחניית נכה וטוענים ש"זה רק לחמש דקות". ממש מרגיז שאין מודעות גדולה בארצנו לכל הנושא .
בכל אופן הצבעתי בשבוע שעבר וכולי תיקווה שזה יעזור ויקדם את העיניין הכל כך חשוב הזה.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: הלוואי והעצומה תקדם את עיניין ההתחשבות במוגבלים מאת: זרהמאד ברגע שהם יקבלו דו"ח הם יחשבו פעמים... ובאמת חבל שאין מודעות בארץ לנושא
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: הלוואי והעצומה תקדם את עיניין ההתחשבות במוגבלים מאת: זרהמאד בעניין חוסר המודעות בארצנו, אני יכולה רק להוסיף ולומר שאחותי פגשה מישהי ששעלתה לארץ שאמרה לה שרק כשהיא הגיעה לארץ היא התחילה להרגיש שהיא נכה, כי בחו"ל תמיד הייתה לה חנייה נגישה, ובארץ להגיע לכל מקום זו בעיה קשה. המקום היחידי ששמתי לב שיחסית מקפידים שיהיו על ידו מפרצי חנייה לנכים, אלו קופות החולים...
בתגובה ל: עיריית תל אביב והיחס שלה לנכים מאת: אורלי בשם אבא שלי שנכה, ממש עצוב היה לי לקרוא את זה, אגב ראיתי תכנית כזאת של חיים הכט, "מה אתם הייתם עושים?" אם שמעתם עליה.
אדם יפה צריך להתאמץ פעמיים כדי להוכיח שהוא יותר מפנים יפות - ברברה מורי.