אילג'ימה 19-20 הסוף
|
|
אילג'ימה 19-20 הסוף
פורסם לפני
3577 ימים
מאת זרהמאד
סה"כ תגובות: 116
תגובה אחרונה לפני: 3574 ימים
 מכיל ספויילרים למי שטרם צפה נותרו מעט דברים פתוחים מהפרקים ששודרו בשבוע שעבר, אי אפשר לומר לכולם יש פתרון. הדבר הראשון- אילג'מה ציין בפני שומר ראשו של המלך שהוא מעוניין להיכנס לארמון, יש לו עיניין לא פתור שם. זוהי אזהרה וגם הודעה על כניסתו לארמון. השני- שי-הו צריך צריך לתת הסברים על הדחף שלו להגן על אחותו, בדיעבד זה אולי היה חלק מתוכנית או הדבר הנכון לעשותו באותו הרגע. אם חושבים על זה- הוא לא באמת טרח להיפרד מאחותו לאחר שזו הפנתה לו את גבה ובחרה ללכת עם אילג'ימה אל מקום מסתורו. השלישי- בונג סון התחזתה לאילג'ימה כדי להגן על יונג, אהוב לבה. אנו הצופים חושבים לרגע שהיא אבדה את חייה , הרי לא ראינו אותה ואת אביה במשך פרק שלם. והרביעי- האם אילג'ימה ייחשף בפני און צ'ה? רק לאחר הפרידה של יונג מאון צ'ה, אנו מבינים שזה לא קרה. לאחר שבונג סון התחזתה לאילג'ימה , כוחות הארמון רדפו אחריה. אביה נאלץ להחשף גם בפני שומר הראש הראשי כדי לעשות כל מה שביכולתו להציל את בתו. הנסיונות הרבים להתיש את בתו נתנו לו זמן כדי לחשוב על דרך מילוט , לבונג סון היו אלו רגעים שגרמו לה לנסות להפגין את כעסה על אביה. בונג סון התמסרה כולה לאהבתה ליונג עד כדי סיכון חייה. כמובן שזו לא היתה המטרה של יונג אך הוא מאד נדיב כלפיה. למה נדיב?? על זה אוכל להרחיב אחרי שאשמע את תגובותכם לסוף הסדרה.  יונג מקבל את הידיעה על מעשיה של בונג סון ויוצא גם הוא לחפש אחריה, לצערו הוא מגיע באיחור. המחשבה שבונג סון איבדה את חייה גורמת ליונג לחשוב רבות על עברו, הוא לרגע מצטער שבכלל נזכר באותו עבר מקולל שגרם לו לאבד את האנשים היקרים והחשובים בחייו.  ובארמון, המלך שוב נאלץ להיכנע לסחיטות ואיומיים. המכתב אותו ניסה להעביר השר קוון דו אל יורש העצר נמסר לידיו של אציל סיני המשתייך לחצר הקיסרות משושלת מינג , אותו מכתב שמגולל את האמת מאחורי רציחתו של לי וון הו. המלך נאלץ לפעול בחשאיות כדי לא לעורר מהומה בקרב בני העם אך עליו לרצות את הקיסר כדי שהאמת לא תצא אל האור. המהלכים של המלך ליצור חיל שיילחם לצד הקיסרות הסינית גורמת לאילג'ימה להתעשת ולנסות לפעול שוב. חברו הסנדלר מצטרף אליו והחליפה אותה ניקתה וסדרה בונג סון חוזרת לככב בעזרת חברו הטוב. יונג מבין ומפנים את דבריו של חברו ומבין שלא יהיה פשוט לפעול לבד. הוא מגייס את כנופיית "שמן הקיק" לעזור גם הם וכך הוא מרכיב מעין חבורה עליה יוכל לסמוך בפעולה שתעשה בארמון.  "אל תהרסו את התדמית שלי!" יונג חייב להשיג כמה שיותר נתונים על הארמון ועל הסדרי השמירה. מי שיוצא לעזרתו הוא אותו אחד אשר במהלך רוב הסדרה עזר (שלא במודע) ליונג שוב ושוב. את כל המידע החשוב שהוא העביר ליונג, יונג ידע לעבד ולהפוך זאת לכלי עזר חשוב. כעת מה שמניע את יונג למעט גילוי האמת סביב מותו של אביו, זהו מותה של בונג סון. קשה לו לקבל את העובדה שגם בונג סון נהרגה בגללו בדיוק כמו אחיה.  עם אוייבים כמו אלו, אני מסודר! משפחתו של ביון שיק מתכוננת לעזיבה. הם אולצו לעזוב. ביון שיק נפרד משי הו וסוף סוף מודה בכך שהוא גאה בו , הוא מחמיא לו על ההתקדמות באופן עצמאי ואפילו מעז לבקש ממנו לשמור על שי וואן. ביון שיק ברוב תמימותו מציין שהוא גאה להיות אביו ושי הו לא טורח לתקן אותו עכשיו כשהוא עוזב את הממלכה. מה שכן, שי-הו מעיז לשאול על אימו וביון שיק חושף בפניו פרטים על לי וון הו. שי-הו ניגש לאותו בית המוכר לו אך הדבר לא גורם לו לשנות את דעתו.  עוד נקודת זכות לשי וואן – האפשרות לתת ליונג להיפרד מאון צ'ה. הפרידה בין השניים מגלה לנו שאילג'ימה לא חשף את פניו בפניה, הוא העדיף להשאיר אותה עם הידיעה שאילג'ימה ויונג הם לא אותו האדם. עולות תהיות מדוע יונג בחר שלא להחשף? הרי ידוע לאון צ'ה שאילג'ימה הוא בנו של לי וון הו, האם הוא חשש שהיא תסגיר אותו כיונג? כבנו של בוגד? כמובן שהפרידה היתה קרה וקצרה, און צ'ה לא מרגישה שום רגש ליונג.  בעוד יונג ממשיך עם ההכנות לקראת הפריצה לארמון, שי הו מבהיר גם לאמו וגם לשומר ראשו של המלך שהוא לא הולך לוותר בקלות. מבחנתו אילג'ימה הוא רק גנב, העובדה שהם אחים אינה מחייבת אותו בכלום. עדיין שי-הו חי בהכחשה לאביו הביולוגי ולאחיו למחצה. אין ספק שהכעס כלפי אמו על מסירתו לביון שיק משפיעה על החלטותיו, כך גם הפגנת הגאווה של ביון שיק. כל אלו בנוסף לעזיבתה של און צ'ה, גורמים לו לחשוב שהטיפוס בסולם הדרגות הוא הדבר הנכון. התוכנית מתקדמת כמו שצריך, כרטיס הכניסה לארמון כבר מוכן. אימו הביולוגית של יונג מגלה את התכשיט אצל המארחת וממהרת לחפש אחר בנה. היא מגלה אותו ממש בפתח הכניסה לארמון, כאשר הוא מחופש לאחד האורחים המכובדים ביותר.   כמובן שהתוכנית של אילג'ימה ממשיכה כמתוכנן.הדמעות לפני הכניסה לארמון לא גורמות לו לעכב את התוכנית , הוא בוחר להתעלם מאימו שזיהתה אותו לאחר 14 שנה (??). הקלות שבה אימו זיהתה אותו נובעת כנראה מהמפגשים הקצרים שלה עמו כאשר הגיע עם שי וואן לבית הארחה, כך גם הבעלות על התכשיט של אביו. יונג כנראה בחר להתעלם ממנה בשלב הזה כדי לא לשבש את התוכנית וכמובן כדי לא לחשוף את העובדה שהיא אשתו של לי וון הו. כולם עסוקים למלא את חלקם כדי שהתוכנית תתקדם כמו שצריך. האציל מסין מביא להוד מלכותו מתנות לרוב אך מתחת לכל שי יש קאצ'. אילג'ימה נכנס בבטחה לארמון ולמלך מחכה הפתעה גם כן.  המלך זועם! אפשר להבין אותו. כל השומרים והחיילים לא הצליחו למנוע את כניסתו של אילג'ימה לארמון. אילג'ימה מחפש אחר החרב, הוא לא משאיר שום פריט ללא בדיקה. בשלב הזה הוא אינו יודע שבעל החרב הוא המלך בעצמו, לדעתו זה מישהו המקורב למלך. במהלך החיפושים הוא כמעט נתפס על ידי שי וואן אך למזלו עוד שלב בתוכנית הצליח לתעתע בשומרים- חצים ללא להב. בשלב הזה של המרדף , שי הו מתחיל להסס בקשר לכוונתיו של אליג'ימה. הגילוי על החצים הקהים מוכיחה לו שאלג'ימה לא מתכוון להרוג או לפגוע. חבריו של אילג'ימה עומדים במכשולים, למרות שנעלי הציד כמעט והסגירו אותם- הם הצליחו ל"עבור" גם את השלב הזה.  "מי אמר שאני כזה כישלון"? דבר נוסף שאילג'ימה עושה (ככה על הדרך..) חלוקת המזון שבמחסני הארמון לתושבים. הדבר כמעט עולה לו בחשיפה בגלל תפוח סורר ושוב, תחושת דה ז'וו. המלך פוגש את אילג'ימה באותה הפוזה.  הפרק האחרון רווי באקשן, מלא במשחקים של חתול ועכבר.אילג'ימה אחד מול ארמון שלם. כל הנסיונות ללכוד את אילג'ימה נתקלים בעוד ועוד מכשולים. המלך מבין שאלג'ימה בא במטרה מסויימת. הכוחות מצטמצמים עד כדי טבעת הדוקה סביב המלך ושי-הו מרגיש שיש משהו לא אמיתי במרדף הזה. הוא מתחיל לעכל שאולי אמו צדקה, שהשד לא כל כך נורא. אילג'ימה והמלך עומדים פנים מול פנים, המעוז הסודי ביותר נפתח לאחר שהמפתח הרביעי שאין שני לו, נמצא בידיו של המלך. לאחר המרדפים הרבים כעת אפשר לומר שאילג'ימה הצליח לפחות במרבית התוכנית . הוא מצליח להתעמת עם המלך שמבין שבנו של לי וון הו הוא זה שבא לנקום. הדברים הקשים שאילג'ימה מטיח בפניו לא גורמים למלך להביע חרטה עד לרגע שאילג'ימה מביא אותו להשתחוות לעץ השזיף. ברגע הזה, במקום הזה, אילג'ימה מרגיש שהצליח לגרום למלך להתחרט על מעשיו.  אני בוחרת לא להמשיך למחצית השנייה של הפרק האחרון מאחר ואת סוף הסדרה אפשר לפרש בכמה מובנים . גם בצפייה שניה אני עדיין מקבלת את הסוף כפי שהבנתי אותו בצפייה הראשונה . מה דעתכם? מהו הסוף שלכם? 
|
|
|
|
![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/ud8o__Beware_01.gif EM_1]() מכיל ספויילרים למי שטרם צפה נותרו מעט דברים פתוחים מהפרקים ששודרו בשבוע שעבר, אי אפשר לומר לכולם יש פתרון. הדבר הראשון- אילג'מה ציין בפני שומר ראשו של המלך שהוא מעוניין להיכנס לארמון, יש לו עיניין לא פתור שם. זוהי אזהרה וגם הודעה על כניסתו לארמון. השני- שי-הו צריך צריך לתת הסברים על הדחף שלו להגן על אחותו, בדיעבד זה אולי היה חלק מתוכנית או הדבר הנכון לעשותו באותו הרגע. אם חושבים על זה- הוא לא באמת טרח להיפרד מאחותו לאחר שזו הפנתה לו את גבה ובחרה ללכת עם אילג'ימה אל מקום מסתורו. השלישי- בונג סון התחזתה לאילג'ימה כדי להגן על יונג, אהוב לבה. אנו הצופים חושבים לרגע שהיא אבדה את חייה , הרי לא ראינו אותה ואת אביה במשך פרק שלם. והרביעי- האם אילג'ימה ייחשף בפני און צ'ה? רק לאחר הפרידה של יונג מאון צ'ה, אנו מבינים שזה לא קרה. לאחר שבונג סון התחזתה לאילג'ימה , כוחות הארמון רדפו אחריה. אביה נאלץ להחשף גם בפני שומר הראש הראשי כדי לעשות כל מה שביכולתו להציל את בתו. הנסיונות הרבים להתיש את בתו נתנו לו זמן כדי לחשוב על דרך מילוט , לבונג סון היו אלו רגעים שגרמו לה לנסות להפגין את כעסה על אביה. בונג סון התמסרה כולה לאהבתה ליונג עד כדי סיכון חייה. כמובן שזו לא היתה המטרה של יונג אך הוא מאד נדיב כלפיה. למה נדיב?? על זה אוכל להרחיב אחרי שאשמע את תגובותכם לסוף הסדרה. ![http://www.fastup.co.il/images/6644983.jpg]() יונג מקבל את הידיעה על מעשיה של בונג סון ויוצא גם הוא לחפש אחריה, לצערו הוא מגיע באיחור. המחשבה שבונג סון איבדה את חייה גורמת ליונג לחשוב רבות על עברו, הוא לרגע מצטער שבכלל נזכר באותו עבר מקולל שגרם לו לאבד את האנשים היקרים והחשובים בחייו. ![http://www.fastup.co.il/images/91616335.jpg]() ובארמון, המלך שוב נאלץ להיכנע לסחיטות ואיומיים. המכתב אותו ניסה להעביר השר קוון דו אל יורש העצר נמסר לידיו של אציל סיני המשתייך לחצר הקיסרות משושלת מינג , אותו מכתב שמגולל את האמת מאחורי רציחתו של לי וון הו. המלך נאלץ לפעול בחשאיות כדי לא לעורר מהומה בקרב בני העם אך עליו לרצות את הקיסר כדי שהאמת לא תצא אל האור. המהלכים של המלך ליצור חיל שיילחם לצד הקיסרות הסינית גורמת לאילג'ימה להתעשת ולנסות לפעול שוב. חברו הסנדלר מצטרף אליו והחליפה אותה ניקתה וסדרה בונג סון חוזרת לככב בעזרת חברו הטוב. יונג מבין ומפנים את דבריו של חברו ומבין שלא יהיה פשוט לפעול לבד. הוא מגייס את כנופיית "שמן הקיק" לעזור גם הם וכך הוא מרכיב מעין חבורה עליה יוכל לסמוך בפעולה שתעשה בארמון. ![http://www.fastup.co.il/images/76908219.jpg]() "אל תהרסו את התדמית שלי!" יונג חייב להשיג כמה שיותר נתונים על הארמון ועל הסדרי השמירה. מי שיוצא לעזרתו הוא אותו אחד אשר במהלך רוב הסדרה עזר (שלא במודע) ליונג שוב ושוב. את כל המידע החשוב שהוא העביר ליונג, יונג ידע לעבד ולהפוך זאת לכלי עזר חשוב. כעת מה שמניע את יונג למעט גילוי האמת סביב מותו של אביו, זהו מותה של בונג סון. קשה לו לקבל את העובדה שגם בונג סון נהרגה בגללו בדיוק כמו אחיה. ![http://www.fastup.co.il/images/91527745.jpg]() עם אוייבים כמו אלו, אני מסודר! משפחתו של ביון שיק מתכוננת לעזיבה. הם אולצו לעזוב. ביון שיק נפרד משי הו וסוף סוף מודה בכך שהוא גאה בו , הוא מחמיא לו על ההתקדמות באופן עצמאי ואפילו מעז לבקש ממנו לשמור על שי וואן. ביון שיק ברוב תמימותו מציין שהוא גאה להיות אביו ושי הו לא טורח לתקן אותו עכשיו כשהוא עוזב את הממלכה. מה שכן, שי-הו מעיז לשאול על אימו וביון שיק חושף בפניו פרטים על לי וון הו. שי-הו ניגש לאותו בית המוכר לו אך הדבר לא גורם לו לשנות את דעתו. ![http://www.fastup.co.il/images/99443213.jpg]() עוד נקודת זכות לשי וואן – האפשרות לתת ליונג להיפרד מאון צ'ה. הפרידה בין השניים מגלה לנו שאילג'ימה לא חשף את פניו בפניה, הוא העדיף להשאיר אותה עם הידיעה שאילג'ימה ויונג הם לא אותו האדם. עולות תהיות מדוע יונג בחר שלא להחשף? הרי ידוע לאון צ'ה שאילג'ימה הוא בנו של לי וון הו, האם הוא חשש שהיא תסגיר אותו כיונג? כבנו של בוגד? כמובן שהפרידה היתה קרה וקצרה, און צ'ה לא מרגישה שום רגש ליונג. ![http://www.fastup.co.il/images/42215243.jpg]() בעוד יונג ממשיך עם ההכנות לקראת הפריצה לארמון, שי הו מבהיר גם לאמו וגם לשומר ראשו של המלך שהוא לא הולך לוותר בקלות. מבחנתו אילג'ימה הוא רק גנב, העובדה שהם אחים אינה מחייבת אותו בכלום. עדיין שי-הו חי בהכחשה לאביו הביולוגי ולאחיו למחצה. אין ספק שהכעס כלפי אמו על מסירתו לביון שיק משפיעה על החלטותיו, כך גם הפגנת הגאווה של ביון שיק. כל אלו בנוסף לעזיבתה של און צ'ה, גורמים לו לחשוב שהטיפוס בסולם הדרגות הוא הדבר הנכון. התוכנית מתקדמת כמו שצריך, כרטיס הכניסה לארמון כבר מוכן. אימו הביולוגית של יונג מגלה את התכשיט אצל המארחת וממהרת לחפש אחר בנה. היא מגלה אותו ממש בפתח הכניסה לארמון, כאשר הוא מחופש לאחד האורחים המכובדים ביותר. ![http://www.fastup.co.il/images/94742593.jpg]() ![http://www.fastup.co.il/images/46718069.jpg]() כמובן שהתוכנית של אילג'ימה ממשיכה כמתוכנן.הדמעות לפני הכניסה לארמון לא גורמות לו לעכב את התוכנית , הוא בוחר להתעלם מאימו שזיהתה אותו לאחר 14 שנה (??). הקלות שבה אימו זיהתה אותו נובעת כנראה מהמפגשים הקצרים שלה עמו כאשר הגיע עם שי וואן לבית הארחה, כך גם הבעלות על התכשיט של אביו. יונג כנראה בחר להתעלם ממנה בשלב הזה כדי לא לשבש את התוכנית וכמובן כדי לא לחשוף את העובדה שהיא אשתו של לי וון הו. כולם עסוקים למלא את חלקם כדי שהתוכנית תתקדם כמו שצריך. האציל מסין מביא להוד מלכותו מתנות לרוב אך מתחת לכל שי יש קאצ'. אילג'ימה נכנס בבטחה לארמון ולמלך מחכה הפתעה גם כן. ![http://www.fastup.co.il/images/99279808.jpg]() המלך זועם! אפשר להבין אותו. כל השומרים והחיילים לא הצליחו למנוע את כניסתו של אילג'ימה לארמון. אילג'ימה מחפש אחר החרב, הוא לא משאיר שום פריט ללא בדיקה. בשלב הזה הוא אינו יודע שבעל החרב הוא המלך בעצמו, לדעתו זה מישהו המקורב למלך. במהלך החיפושים הוא כמעט נתפס על ידי שי וואן אך למזלו עוד שלב בתוכנית הצליח לתעתע בשומרים- חצים ללא להב. בשלב הזה של המרדף , שי הו מתחיל להסס בקשר לכוונתיו של אליג'ימה. הגילוי על החצים הקהים מוכיחה לו שאלג'ימה לא מתכוון להרוג או לפגוע. חבריו של אילג'ימה עומדים במכשולים, למרות שנעלי הציד כמעט והסגירו אותם- הם הצליחו ל"עבור" גם את השלב הזה. ![http://www.fastup.co.il/images/79173440.jpg]() "מי אמר שאני כזה כישלון"? דבר נוסף שאילג'ימה עושה (ככה על הדרך..) חלוקת המזון שבמחסני הארמון לתושבים. הדבר כמעט עולה לו בחשיפה בגלל תפוח סורר ושוב, תחושת דה ז'וו. המלך פוגש את אילג'ימה באותה הפוזה. ![http://www.fastup.co.il/images/78253809.jpg]() הפרק האחרון רווי באקשן, מלא במשחקים של חתול ועכבר.אילג'ימה אחד מול ארמון שלם. כל הנסיונות ללכוד את אילג'ימה נתקלים בעוד ועוד מכשולים. המלך מבין שאלג'ימה בא במטרה מסויימת. הכוחות מצטמצמים עד כדי טבעת הדוקה סביב המלך ושי-הו מרגיש שיש משהו לא אמיתי במרדף הזה. הוא מתחיל לעכל שאולי אמו צדקה, שהשד לא כל כך נורא. אילג'ימה והמלך עומדים פנים מול פנים, המעוז הסודי ביותר נפתח לאחר שהמפתח הרביעי שאין שני לו, נמצא בידיו של המלך. לאחר המרדפים הרבים כעת אפשר לומר שאילג'ימה הצליח לפחות במרבית התוכנית . הוא מצליח להתעמת עם המלך שמבין שבנו של לי וון הו הוא זה שבא לנקום. הדברים הקשים שאילג'ימה מטיח בפניו לא גורמים למלך להביע חרטה עד לרגע שאילג'ימה מביא אותו להשתחוות לעץ השזיף. ברגע הזה, במקום הזה, אילג'ימה מרגיש שהצליח לגרום למלך להתחרט על מעשיו. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/agob__Violet_Flower.gif Flower_Violet]() אני בוחרת לא להמשיך למחצית השנייה של הפרק האחרון מאחר ואת סוף הסדרה אפשר לפרש בכמה מובנים . גם בצפייה שניה אני עדיין מקבלת את הסוף כפי שהבנתי אותו בצפייה הראשונה . מה דעתכם? מהו הסוף שלכם?
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 19-20 הסוף מאת: זרהמאדכואב לי הלב - ממש . אני ממש לא אהבתי ולא קיבלתי את הסוף הנורא. אולי לא הבנתי ... אילג'ימה מת בונג סון בודדה . למה דאני לא הזמינה אותה להצטרף אלייה? למה לא סידרו לה איזה חתן נחמד? איך יכול להיות שדמות מישנית כמו סום סום תתחתןעם ראש הכנופיה. ממש אהבתי אותו- הוא היה חבר טוב לאילג'ימה . המלך המשיך לימלוך, כלומר כל העבודה הקשה של אילג'ימה היתה לחינם וביכלל לא ניראה שטיהרו את שמם של שני האבות . זה קרה לי גם בצ'ונו שהסוף היה מאכזב - האהבה של דה גיל וגם של אילג'ימה היתה אהבה ניכזבת , מילא הם לא זכו באהבתם אבל בשני הסדרות אהבתי -פה את בונג סון ובצ'ונו את הרקדנית המתוקה שיכלה לקבל נשיקה מדה גיל - אןף הסוף של שתי הסדרות היה סוף קשה . אני לא רגילה ליראות את הדמות הראשית מתה בסופו של דבר . ולא זוכים ביכלל לאהבה . השאלה הגדולה למה באמת און צ'ה לא גילתה מי הוא יונג - גיום אילג'ימה - לא על זה היתה הסידרה ? מי זה הילד המתוק הזה שניראה כמו יונג . היחיד שכן היה חמוד מאוד זה שי-הו היחיד מ-4 השחקנים הראשיים שיש לו סוף טוב של קבלה ונתינה ואפילו הוא לא זכה לאהבה .-
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה- הסוף!!! מכיל ספויילרים למי שעוד לא ראה מאת: sinay30 קודם כל, היו בו כמה דברים ברורים: בונג סון נשארה צולעת, לאחר שנפצעה, לאחר שהתחזתה לאילג'ימה, אן צ'ה חוזרת מג'גו לנהל את הפונדק, סומסום והי בונג מתחתנים ויש להם תינוקת בשם יון (על שם אחותו של יונג/גיום שהוצאה להורג), דה שיק ואביו מתאחדים, הסנדלר המלכותי כבר לא עובד בארמון, הנזיר המזויף הופך להיות מתבודד, שי הו הורג את סה צ'ון, עוזב את הארמון והופך למאמן אומנויות-לחימה של ילדים (שלצידו צייד-האנשים שניסה להרוג את יונג/גיום בתחילת הסידרה).
ועכשיו, לדברים הלא-ברורים: אילג'ימה/יונג/גיום: חי או מת??? המלך: הודח או ממשיך למלוך??? סה ויי וו הון: טוהר שמם או לא??? הילד: מי זה בכלל???? גלגול של יונג+סה דול (בגלל השיער והשן החסרה)?? או סתם ילד שדאני ואימו הביולוגית של יונג/גיום החליטו לאמץ ולגדל אותו ביחד?? ומה עם ביון שיק? ושי הו??
|
|
בתגובה ל: זה הסוף הכי לא ברור שיצא לי לראות!!! מאת: ההרצליינית המשפט האחרון בפיסקה השניה, היה אמור להיות: "ומה עם ביון שיק? ושי וואן??".
ועוד משהו לא ברור (ששכחתי לציין אותו מקודם): הסיפור שהילד עם השן החסרה סיפר בסוף- מה באמת קרה לאילג'ימה- אמיתי או לא???
|
|
בתגובה ל: זה הסוף הכי לא ברור שיצא לי לראות!!! מאת: ההרצלייניתנראה לי שבכוונה רצו להשאיר את הצופים עם התהיה "חי או מת"? (וכמו שכתבתי, אולי להעביר את המסר שרוחו ממשיכה להתקיים וכו'). המלך ממשיך למלוך, כי היה כתוב בכתובית - "ארבע שנים אחרי, השנה ה-27 למלוכתו של המלך אינג'ו"). אגב, לפי ויקי זה אותו המלך שמופיע גם בסדרה צ'ונו, אבל הוא מלך 26 שנים. אני בהתחלה חשבתי שהילד יכול להיות בנם של דאני וסה-דול (שלפחות חזר להופעת אורח בפרק האחרון...). הרי בכ"ז היה להם ירח דבש קצר, לא? אבל נדמה לי שאמרו שהילד בן חמש, ומאז האירועים הנ"ל עברו 4 שנים אאל"ט, כך שנראה שדאני המשיכה במסורת האימוץ. ![http://i212.photobucket.com/albums/cc171/plumangel3/iljimae/E20080724HDTVXviD-Entalavi_00350239.jpg]() אין לי מושג לגבי ביון שיק ושות'... אגב, הצצתי בכתוביות של ג'ני ונורא הצחיק אותי מה שהיא כתבה בסיום: "תורגם על ידי אשתו של ג'ונקי באהבה רבה!... ,מקווים שהצלחתם לקרוא את הכל דרך הדמעות ועדיין נשארתם בחיים... (יחי המלך! קידה!) (!מה קידה?! השתחוות פראית ארצה) אגב, בספרי הלהיט שנמכרו בשוק בסוף הייתה קריצה לשני פרויקטים של ג'ונקי - "המלך והליצנית", "סיפור אהבה בין כלב וזאב"...
|
|
|
בתגובה ל: הגיל בקוריאה - אם חגגת יומולדת 4 + יום אחד מאת: Rebeccanולא השמות המדויקים. גם הסדרה בכיכובו של ג'ונקי לא נקראת "סיפור אהבה בין כלב וזאב" ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/cnzr__Smiley_Silly.gif Smiley_Silly]() הליצנית זה מתוך התרגום של ג'ני (שתרגמה כידוע גם את "המלך והליצן"). אולי זה כי אומרים שג'ונקי יפה יותר מכל אישה? לגבי הילד - יש מצב, אבל אי אפשר לדעת בוודאות...
|
|
בתגובה ל: ניסיון לענות על חלק מהדברים מאת: iDana אבל הדמיון ליונג הדהים אותי עד שחשבתי שהוא הבן של יונג, אבל ממי ומתי? השן החסרה הייתה יכולה להיות דמיון לסה דול אבל עקירות שיניים לא עוברות בתורשה. בכל מקרה ייתכן שהוא הבן של סה דול, אני לא שמתי לב כל כך לגיל.
אגב המלך הזה היה באמת קיים? האם בין המלך ביהלום שבכתר לבין המלך סאן היה מלך כל גרוע ופרנואיד או שהמציאו אותו בשביל הסדרה? והאם הסדרה השתמשה במלך אמיתי כדי לייחס לו מעשים נוראים שהוא בעצם לא עשה. והאם באמת היה מאבק בסין בין שושלת צ'ינג לשושלת מינג וקוריאה תמכה בשושלת מינג החלשה?
לא שמתי לב שהוזכר גם בין כלב לזאב בספרי הלהיטים.
גם אני הבנתי שרצו להשאיר את הצוים עם התהיות אם הוא חי או מת. בכל מקרה לא כל כך הבנתי מדוע מנהיג הכנופייה שהתחתן עם סום סום אמר לאן צ'ה שיונג בסדר.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
בתגובה ל: גם לי זה היה נראה שהוא הבן של סה דול מאת: EVGLEV אמר לאון צ'אן שיונג בסדר (וששי הו בסדר, כפי שגם חזינו במו עינינו מאוחר יותר) גם מוכיח שיונג בחיים, למה שישקר לה? הרי מבחינתה יונג הוא סתם חבר של אח שלה ותו לא, אז למה שיחסכו ממנה את עובדת מותו? והרי הי בונג יודע מה קורה עם יונג כי הוא איתו בחבורה.
|
|
בתגובה ל: זה הסוף הכי לא ברור שיצא לי לראות!!! מאת: ההרצליינית לגבי המלך נראה שהוא ממשיך למלוך ולא טיהר את שמם כי הוא מפחד שאילג'ימה יבוא כי הוא לא קיים את הבטחתו. אם כי עכשיו כשכתבת אז נראה שזה חלק מהסיפור שסופר ולא מה שקרה. אבל גם אז לי נראה ברור שהמלך לא קיים את הבטחתו ונשאר למלוך ואם הסיפור קרה או לא קרה, ובעצם מתי. בכל מקרה לא הספקתי לקרוא מה קורה לאחר 4 שנים, אבל נראה לי שהיה כתוב ששנת מלכות מסויימת לאותו המלך וב-4 השנים האלה המלך לא התחלף.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
בתגובה ל: בהחלט סוף לא ברור ביותר מאת: EVGLEV אבל הוא הפך לצל חיוור, אדם רדוף ומעונה שאיבד קשר למציאות.
אבל...
לאחר ארבע שנים אנחנו בשנת 1649, השנה ה-27 למלכותו של המלך אינג'ו שהיא גם השנה האחרונה למלכותו ולחייו. אז כנראה שזה גם חלק מהעיניין, המלך לא קיים את הבטחתו ולכן אילג'ימה חזר.
הרבה דברים שראינו בסדרה היו נכונים, המלך באמת ברח בתקופת הפלישות של מאנצ'ו וככל הנראה הוא רצח את בנו יורש העצר ב-1645 לאחר שחזר מגלותו בסין (הוא התעמת איתו לאחר שחזר ואז הוא נמצא מת בחדרו והוא סירב לבקשתה של אישתו של בנו לחקור את סיבת המוות והוציא אותה להורג בעוון בגידה מכיוון שהתעקשה. לפי אמונה עממית הוא רצח אותו בעזרת אבן דיו. לפי הסדרה הוא הורעל בעזרת לכה אבל ראינו שהמלך הזה נהנה להטיח אבני דיו בראשי אנשים. גם ביון שיק חזר על זה בג'ג'ו). תקופת מלכותו התאפיינה בחוסר יציבות, בפער בין עושר האצולה ובין דלות העם הנאנק תחת עול המיסים ובירידת מעמד האצולה בעיני העם בעוד שרעיונות מהפכנים חדשים התחילו לעשות להם נפשות בקרבם. המלך הזה נחשב למלך חלש, פסיבי והססן, שההשיג היחיד שלו כמעט כמלך היה שהוא הצליח לשרוד כל כך הרבה בזמן בשלטון (בעוד שקודמו, אותו הדיח, שלט תקופה קצרה אך הביא להרבה תמורות). הוא הפך להיות סמל לשלטון מושחת.
לעומת זאת, בנו השני, המלך היו ג'ונג, שירש אותו נחשב למלך טוב שהטיב עם המדינה וקידם אותה. גם הוא היה בגלות בסין עם אחיו הבכור וכמוהו נחשף למערב ולרעיונות חדשים.
|
|
בתגובה ל: המלך לא התחלף באותן ארבע השנים מאת: asole אז אולי המלך יאנסון מהיהלום שבכתר לא היה המלך הכי גרוע כפי שכתבו, שהיה בשושלת לפחות עוד מלך נורא ואיום וגם פרנואיד. שגם בג'וסון היו מלכים משוגעים ולא רק מלך משוגע אחד. ואני מניח שאם יש סדרה צ'ונו אז גם חבורת צ'ונו הייתה קיימת?
|
|
בתגובה ל: תודה על המידע מאת: EVGLEV צ'ונו - אין לי מושג קלוש, לא ראיתי את הסדרה.
מי המלך הגרוע ביותר? גם על זה נבצר ממני לענות, קודם כי אני לא ממש מכירה את ההיסטוריה של קוריאה ושנית כי אני לא יודעת אם אפשר להגיע למסקנה חד משמעית בעיניין. בסופו של דבר השאלה היא גרוע למי? למשפחתו? לאצולה? לעם הפשוט? למדינה כישות? הורדוס, שאותו אתה מכיר היטב, נחשב למלך איום ונורא ע"י היהודים והנוצרים, אבל למעשה הארץ תחתיו הייתה מוגנת, היה שגשוג כלכלי, הוא פיתח את המסחר, את הדרכים, בנה בלי סוף ושמר על יציבות ועל שלטון אוטונומי. למשפחה שלו הוא כמובן היה דיזאסטר והיהודים לא שכחו לו את מוצאו האדומי ואת רדיפת בני חשמונאי.
סבא של סאני לא היה מלך רע לעמו, להפך, הוא נחשב מלך טוב, אבל מבחינת הנצרות הוא בטח נחשב למלך רע כי הוא רדף אותם והוציא אותם מחוץ לחוק... ככה ששוב, תלוי את מי שאתה שואל... אינג'ו לפי כל מה שקראתי היה שליט גרוע מכל בחינה שהיא, אבל אולי היו גרועים ממנו.
|
|
בתגובה ל: על שתי השאלות אני לא ממש יכולה לענות לך מאת: asole בזמן השידור הראשון של היהלום שבכתר שיאנסון נחשב למלך הכי גרוע שהיה לקוריאה. ואכן בסדרה תיארו אותו כסופר מושחת שהוא ייסד את כל השחיתויות בארמון וביטל את כל הפיקוח שהיה. והוא גם רדף את כל מי שהיה מעורב במותה של אימו. כך שחשבתי שהוא זכור כהכי נורא בהיסטוריה הקוריאנית.
|
|
בתגובה ל: לא פשוט קראתי בפורום הרוסי מאת: EVGLEV לא יודעת למה. המשיגנע ההוא היה באמת מלך נורא, לפי ויקי הוא היה מלך טוב ואפילו רחום לעם עד שגילה על מותה של אימו, התחרפן לגמרי והפך למין קליגולה קוריאני.
|
|
בתגובה ל: תודה על המידע מאת: EVGLEVובין שם הסדרה צ'ונו - נדמה לי שגם האיות שונה. בכל מקרה, הפירוש של Chuno (שם הסדרה) הוא "ציידי עבדים". אגב, כמו שציינתי, יש משהו משותף בין שתי הסדרות הנ"ל: שתיהן מתרחשות בערך באותה תקופה, בימי שלטונו של המלך אינג'ו. רואים את המלך גם בצ'ונו, אבל עד כמה שאני זוכרת הוא זוכה לפחות זמן מסך והוא פחות נורא. מצד שני, אני זוכרת מהסדרה הזו בעיקר את דא-גיל. את השאר הדחקתי/שכחתי...
|
|
בתגובה ל: זה הסוף הכי לא ברור שיצא לי לראות!!! מאת: ההרצליינית כי באי הוא נראה יותר כמו הצייד ולא הבנתי שזה הוא.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה- הסוף!!! מכיל ספויילרים למי שעוד לא ראה מאת: sinay30והבנתי שזה אמור להיות סוף פתוח שבו לא ברור עד הסוף אם אילג'ימה חי או מת? אולי הוא מת פיזית אבל רוחו ממשיכה להתקיים ולהוות השראה לעם המדוכא בג'וסון? אולי זו הייתה הכוונה. לתסריטאים הקוריאניים כידוע יש חיבה לסופים פתוחים ולא תמיד מספקים. לטעמי הסוף היה מבולגן כמו הסדרה כולה, ואני גם לא נקשרתי לדמויות, כך שלא לקחתי ללב. והרומנטיקה מעולם לא באה לידי ביטוי חזק בסדרה הזו. נראה שגם הלו"ז הלחוץ של הצילומים פגע בפרק הסיום. הצילומים נערכו עד הרגע האחרון והושלמו באותו יום שבו שודר פרק הסיום. ג'ונקי אפילו אמר ש"אילו היה לנו יותר זמן, היינו מגיעים לתוצאה טובה יותר. אני מאוכזב שלא יכולנו לעשות את זה". למרבה הצער, נראה ש הבעיה הזו רק מחמירה בצילומי דרמות קוריאניות - הצילומים והעריכה נעשים בלחץ נוראי, ולפעמים עד העלייה לשידור ואפילו תוך כדי (!), במירוץ בלתי אפשרי נגד הזמן. ראיתי פעם סצנה כזו בדרמה ON AIR וחשבתי שהם מגזימים, אבל מסתבר שזה באמת קורה. ואני חושבת שזה פוגע בכולם - בשחקנים, בצוות כולו, בצופים, בתוצאה הסופית, וחבל. ובמקרים שבהם הסוף מאכזב אותי, אני נוהגת להמציא סופים אלטרנטיביים
|
|
|
בתגובה ל: נו, ותשאירי אותנו עם תאוותנו ביד ? מאת: Rebeccanמהסיבה הפשוטה שלא התאכזבתי כי גם לא ציפיתי לכלום... לא הייתי מושקעת רגשית בדרמה הזו ובדמויותיה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() אני מניחה שהצופים המסורים ייחלו להפי אנד שבו אילג'ימה יינצל ברגע האחרון, יחיה באושר ועושר עם בונג סון, שתי האמהות שלו והנזיר המזויף. בינתיים אן צ'ה ושי הו פותחים בית ספר לילדים נזקקים - הוא מלמד אותם אמנויות לחימה והיא מלמדת אותם לכתוב ולקרוא... והמלך? יישאר מלך כי קצת קשה לשכתב את ההיסטוריה... גם ככה הוא היה אמור למות בסמוך לתקופה שמתוארת בסוף הסדרה. זו החשיבה שלי, לא מקורית במיוחד
|
|
בתגובה ל: כאן לא דמיינתי סוף אלטרנטיבי מאת: iDanaללא תוכן
|
|
בתגובה ל: לשכתב את ההיסטוריה כלומר המלך הזה הוא אמיתי? מאת: EVGLEVששמו הוזכר בסדרה, ולפי ויקי לא נחשב למלך מוצלח במיוחד... כתוב שם גם שבנו, נסיך הכתר, נמצא מת בחדרו של אביו, אבל המלך הפיל את האשמה על כלתו.
|
|
בתגובה ל: נחשפתי לספויילר לגבי הסוף לפני שנתיים בערך מאת: iDanaאמנם נתקלתי במלך סאן בדברים שעצרו והמשיכו בפרקים הבאים. אבל בפרקים האחרונים ממש הגזימו עם זה שמראים מה מתרחש ואז קופצים להראות מה קרה בעבר כדי להשיג את זה. לפחות כאן היה סדר מסויים בפרקים השני והשלישי עם הופעת הצייד לא היה שום סדר והאמת היה מאכזב שלא ממשיכים מיד את הסצינה בין אן צ'ה לאילג'ימה ומראים רק את צ'ון ושי הו ובונג סון מול כולם ואז מראים את יונג לבדו קורא את המכתב של הנזיר המזוייף. בכל מקרה הייתי בטוח שאן צ'ה גילתה ולכן מ"מותה" של בונג סון בתור אילג'ימה היא רגועה, אך הסתבר בהמשך שלא.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה- הסוף!!! מכיל ספויילרים למי שעוד לא ראה מאת: sinay30 זה שאילג'ימה לא חשף את עצמו בפני אן צ'ה הייתה אכזבה גדולה. אחרי שהראו מה קורה לכל הדמויות אחרי 4 שנים, לא הראו את הנזיר המזוייף אף לא לרגע. האם הוא נהרג כשהגן על אילג'ימה? לא סביר כי אם היו מפסידים בקרב גם שי הו היה נהרג.
אני גם לא אוהב שהסוף פתוח לגבי זה שהגיבור הראשי מת או חי. בבין כלב לזאב היה סוף פתוח לגבי יחסי הגיבורים הראשיים, אבל לפחות הראו שהגיבור חי וממשיך להיות סוכן חשאי.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 19-20 הסוף מאת: זרהמאדלפני הכל - סיכום יפה ומלא רגש דלית! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/h5px__th_clapy.gif מוחאכפיים]() אני יכולה רק להגיד שהסדרה הזו לא דגדגה לי אפילו את השכבה החיצונית של העור, ושחוץ מסה-דול (RIP) לא הייתה אף דמות שנגעה ללבי ועוררה אצלי אכפתיות לאורך זמן. הסדרה גם לא עוררה אצלי רצון לכתוב ביקורת נוקבת, מה גם שיש ביקורת שנונה ומפורטת היטב שכתבה Dahee Fanel בבלוג של דרמבינס. אני נוטה להסכים עם רוב מה שכתוב שם, ובעיקר לגבי חולשת התסריט, אבל בעיניי החלק הכי מוצלח בביקורת הוא דווקא החלק הראשון, שלא נוגע ישירות ב"אילג'ימה", אלא עומד בפני עצמו. לחלק הזה אני קוראת "האבן המטאפורית" שנמצאת ביד הצופה... האם קרה לכם פעם שצפיתם בסדרה מסוימת ורציתם לזרוק משהו על הטלוויזיה? נדמה לי שכמעט כל צופה יכול להשיב "כן, לפחות פעם אחת". (לי זה קרה עם BOF, שאותה Dahee Fanel מכנה בפוסט אחר Boys Before Pestilence ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/tcet__Z_Laughing1.gif Laughing_01]() הסדרה ההיא באמת כמעט גרמה לי לזרוק משהו על הטלוויזיה המסכנה שלי, עד שהבנתי שהיא לא אשמה בכלום. במקום לזרוק אבן, כיביתי את הטלוויזיה וההקלה הייתה מיידית ומושלמת). אני גם יכולה להזדהות עם דברי הכותבת על סדרות שאיכשהו מרמות אותנו וגורמות לנו להישאר עד הסוף, מתוך תקוות שווא שמשהו ישתפר... אבל באילג'ימה לא הייתה לי תקווה שפתאום אתאהב בסדרה בדקה ה-90 (לעומת סדרה כמו "מונטקריסטו", שבה המשכתי לקוות עד שלב מתקדם שיקרה משהו שיצדיק את הצפייה).
|
|
בתגובה ל: ולגבי הסדרה כולה מאת: iDanaכשצפיתי בזמנו ב"אמריקה" הברזילאית, כל פעם התחשק לי לקחת את אחת מנעלי הקרוקס של אחי, ולזרוק על הטלוויזיה. ובקשר ל"...סדרות שאיכשהו מרמות אותנו וגורמות לנו להישאר עד הסוף, מתוך תקוות שווא שמשהו ישתפר...". מבחינתי "צבע החטא" ו"בליסימה" הברזילאיות, היו סדרות כאלה (בייחוד "בליסימה"). נטשתי אותן, המשכתי לעקוב אחר תקצירים וספויילרים שלהן, וכשראיתי שישנה איזו התפחתות או התקדמות מעניינת, חזרתי לצפות בהן, מתוך תקווה שעכשיו הן יהיו טובות יותר... אבל משום-מה זה לא קרה: לרוב הן עמדו באותו מקום, או אפילו גרוע מזה- המישכו ללכת ולהתדרדר עוד. אני, בניגוד אלייך, דווקא אהבתי את אילג'ימה ונהניתי ממנה מאוד. היתה בה עלילה מעניינת, עם המון מתח ואקשן, וגם דמויות שמאוד חיבבתי ונקשרתי אליהן (למשל: יונג, סה דול, בונג סון, הנזיר המזויף). אך הסוף הפתוח/הלא-ברור של הדרמה, די איכזב אותי. גם היו בה כמה ליקויים שלא אהבתי (כמו למשל, השחקנית האן היו ג'ו, שגילמה את דמותה של אן צ'ה. הבחורה פשוט יפה מאוד, אבל משחק זה לא הצד החזק שלה, בלשון המעטה. גם הכימיה שלה עם לי ג'ונקי, היתה גוססת עד לא קיימת). ודבר אחרון לסיום: אם לא שמתם-לב, לי ג'ונקי, בכל 3 הדרמות בכיכובו ששודרו בישראל, לא זכה להתאחד עד הסוף, עם אף-אחת מהפרטנריות שלו: ב"זמן בין כלב וזאב", העלילה רק רמזה, שסו היון אולי יתאחד עם ארי שלו בפריז. ב"מיי גירל", הוא היה רק על תקן הגיבור המשני שמאוהב בגיבורה הראשית, אך לבסוף (כמובן) מאבד אותה לטובת הגיבור הראשי. ואילו ב"אילג'ימה", לא יודעים אם אילג'ימה/יונג/גיום חי או מת, לכן הוא לא זוכה להתאחד, לא עם אן צ'ה, ולא עם בונג סון.
![http://25.media.tumblr.com/15540ba21aed33c9f7ff7d6705ad32a4/tumblr_mhct3a4HIw1qag92io1_250.gif]()
|
|
בתגובה ל: "האבן המטאפורית". מאת: ההרצלייניתהם לא שקולים לאבן ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/cnzr__Smiley_Silly.gif Smiley_Silly]() וגם מבחינתי "צבע החרטא" הייתה סדרה שרימתה אותי להישאר איתה עד הסוף ללא הצדקה של ממש (אבל אני חושבת שמאז למדתי את הלקח). וכשאני חושבת על זה, לא התחברתי לאף אחת מהדמויות שגילם ג'ונקי בשלוש הסדרות הנ"ל, למרות שבסה"כ הוא נראה לי חמוד. אולי כשיתקמבק מהצבא ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() תוקן על ידי iDana 9/4/2011 20:44
|
|
בתגובה ל: הקרוקס לא יגרמו שום נזק ל- מאת: iDanaזאת בסך הכל הסדרה הקוריאנית השלישית שלי (סאם סון המתוקה, היהלום שבכתר ואילג'ימה) כך שאין לי להרבה סדרות להשוות אבל אני די נהניתי מהתמהיל המוזר של טרגדיה+הומור+מתח/פעולה. מה שכן אני די מהר פרשתי מצבע החרטא אפילו ג'ובאנה אנטונלי המקסימה לא גרמה לצפות עד הסוף. סדרות שרימו אותי הן: בליסימה, אמריקה, הדרך להודו וכרגע זה דייט בליינד (שאני אפתח לה הודעה חדשה על עדכון המצב השבוע)
אלוהים נתן לנו שתי אוזניים ופה אחד כדי שיותר נקשיב ופחות נדבר. ![http://i.imgur.com/moxiQ.png]()
|
|
בתגובה ל: הקרוקס לא יגרמו שום נזק ל- מאת: iDanaצפיתי בסוף כבר לפני שבועיים... לכן לא היה לי מה להוסיף בעניין אילג'ימה. דלית, קבלי ח"ח על סיכום מקסים כהרגלך ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/k3ki__496_flowers.gif 496]() לגבי הסיום, גם אני חשבתי כמו דנה, שג'ונקי והפי-אנד לא הולכים ביחד. אם לומר את האמת, לראות את ג'ונקי בסיום של לאבי-דאבי, קשה קצת לעיכול... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/riq0__sorry.gif sorry]() הסוף, מרגיז מאוד, התחושה שהסיום היה ב"שלוף" מתסכל ברמות! אבל תכננו המשך, לא? משהו לא קשור, רחל שלנו שלחה לג'ונקי מייל והוא הקריא אותו בשידור בגלגל"ק. היא סיפרה לו שאילג'ימה משודר בארץ ברגע זה ושהיא מעריכה ומעריצה אותו על משחקו. סיפרה לו שבישראל גם בנות משרתות בצבא, גם בקרבי, על עצמה כחיילת לפני המון שנים ועל תפקידה בצבא. ג'ונקי התרגש מאוד ואמר שאולי פעם יבוא לבקר את המעריצים בישראל.
|
|
|
בתגובה ל: אפשר לשלוח לו ד"ש עם שיר? מאת: iDanaיותר ידידותי לצופים? ובהחלט חמוד מצד ג'ונקי, אני אשמח מאוד לארח אותו אצלי ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/st72__Smiley_Love.gif Smiley_Love_A]() לגבי HERO, שמעתי שהסדרה לא הייתה הצלחה כ"כ גדולה ונאלצו לסיים אותה מהר מאחר והוא התגייס באותו זמן לצבא, יכול להיות שהסוף שלה גם פתוח, אולי אנסה אותה מתישהוא, כי יש לי הרגשה שבזמן הקרוב לא ישימו עוד סדרות שלו, מה גם שלא נשארו הרבה סדרות בכיכובו אם בכלל. עכשיו נשאר להמר מה יביאו במקום קין והבל.. האם זו תהיה עוד סדרה שתכננתי לראות? ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/cnzr__Smiley_Silly.gif Smiley_Silly]() מקווה שימשיכו עם המגמה שלהם להביא סדרות מכל השנים ולא רק סדרות חדשות. אם אני לא טועה קין והבל היא מ2009 לא?
|
|
בתגובה ל: ואיך הסוף שם? מאת: lady fanni אם כי שם עשו לי די הרבה דפיקות לב בפרקים הלפני האחרונים...
קשה לי להמר מה תהיה הבחירה הבאה של הערוץ... אני עדיין מחכה שישדרו סדרות קוריאניות גם ב'ויוה'. יש כ"כ הרבה סדרות ארוכות יותר שיכולות להתאים לשידור יומי!
אגב, האן ג'י מין הייתה אמורה לככב לצדו של ג'ונקי ב-HERO, אבל פרשה ברגע האחרון. ו"קין והבל" היא אכן משנת 2009.
|
|
בתגובה ל: הרבה יותר ידידותי מאת: iDanaיש הרבה סדרות כאלה, ואם היו שמים שם סדרה ארוכה ברצועת שידור נוחה אולי הייתי עוקבת אחריה, כי לצפות באונליין בסדרות עם אורך כזה אני אפילו לא מעזה.. ג'ונקי והאן ג'י מין כזוג היה יכול להיות שילוב מעניין
|
|
בתגובה ל: "האבן המטאפורית". מאת: ההרצלייניתמאוד אהבתי את אילג'ימה אבל הסוף השאיר אותי המומה ומאוכזבת.. ציפיתי לפחות שישאירו אותו בחיים, הוא אפילו לא חייב להישאר עם אף אחת.. אני מבחינתי סוברת, שהעובדה שאילג'ימה לא נחשף לפני אן צ'ה ובסוף הם נפרדו בצורה מוזרה והעובדה שהשאירו בחיים את בונג סון מרמזת על כך שאם יונג אכן בחיים יש סיכוי שהם יהיו ביחד. אני חושבת שזה הסוף האידיאלי שלי. לצערי כבר בתחילת הסדרה קלטתי שאן צ'ה משמשת פה כקישוט לפרטנרית ( המדומה אם יותר לי לציין) של הגיבור הראשי, שוב אני חושבת שבונג סון התאימה להיות בת זוגו למרות היותה משנית. לפחות לשי הו היה סוג של סוף סגור. בכל אופן, חבל שלא יצא לנו לראות את השחקן הזה מתאחד סוף סוף בסדרה מסוימת עם בת הזוג שלו, ממש מונעים ממנו ( אולי אלה המעריצות שמאחורי הקלעים בעניין הזה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() ) בכל מקרה למרות שהסוף של בין כלב לזאב היה גם פתוח, אהבתי אותו יותר כי הייתה ראייה ברורה שהוא נשאר בחיים ושהוא יפגש במוקדם או מאוחר עם אהובתו.. וואו היו הרבה סדרות שרימו אותי..אני לא זוכרת את כולם אבל אפשר להכליל ביניהן את הדרך להודו שהייתה לי תקווה עד הסוף שיהיה בה סוף מקובל עליי ושכל הבעיות ייפתרו..מבחינת הקוריאניות הרוב לא אכזבו אותי חוץ מצ'ונו שאני לא יכולה להחשיב כי לא צפיתי בה עד הסוף. גם OH MY LADY הייתה מאכזבת מבחינת הסוף שלה כי ציפיתי ליותר. אני יכולה להמשיך כך עוד ועוד אבל בעיקרון לא חסרות סדרות כאלה..
![http://img201.imageshack.us/img201/5093/antibahuan02s.png]()
|
|
בתגובה ל: כמוני כמוך הרצליינית מאת: lady fanniהבנתי,למה היה צריך סוף כזה...גם בעלי מאוד התאכזב.בכללי-אהבנו את הסדרה. מעניין איך קין והבל...חבל רק שהיא לא תקופתית.נדגום-ונראה...אגב,בפרומו של קין והבל,רואים את הגיבור במדבר,זרוק ופצוע,ןחשבתי שזה תקופתי. לפתע הראו פתאום שזה לא...
|
|
בתגובה ל: באמת לא...| מאת: איילה 43שהסוף שם יותר נורמלי.. הבנתי שהוא גם פתוח..סוף ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/rqr8__Spoiler_01.gif Spoiler_01]() זה לא נורא שהיא לא תקופתית, מרענן מדי פעם לראות קצת מזה וקצת מזה. מקווה שבהמשך יביאו עוד סדרות בסגנון של אילג'ימה (כי בסה"כ היא הייתה די טובה) רק עם סוף יותר אופטימי. תוקן על ידי iDana 9/4/2011 22:49
|
|
|
בתגובה ל: פנינה, ככה את מספיילרת? מאת: iDanaאני מבטיחה לך שזה נעשה בתום לב ובלי כוונה..אבל כנראה שלמחמירים בינינו זה ספויילר חמור. ואם כבר מדברים על קין והבל, ממש מוזר לי שבפרומו בכלל לא הראו את האן ג'י מין אלא את השחקנית השניה. יכול להיות שהאן ג'י מין היא לא הראשית? או שהיא פשוט מופיעה בפרקים מאוחרים יותר ואלה שהפיקו את הפרומו פשוט לקחו קטעים מהפרק הראשון?
|
|
|
בתגובה ל: זה בסדר מאת: iDanaרצו להפוך את הדמות שלה לדמות הפתעה, יענו שהצופים לא יצפו לה? אבל זה לא נראה לי הגיוני, הרי מי שכבר קרא את המידע על הסדרה באתר של ויוה בטח כבר קלט את החשיבות של הדמות שלה. לפי התמונות ששמת נראה שהם יהיו זוג יפה, מקווה שהם יפצו קצת על היובש הרומנטי שהיה לנו עם אילג'ימה.
|
|
בתגובה ל: אולי אלה שהכינו את הפרומו מאת: lady fanniזו הקריינות הסופר דרמטית, במיוחד במשפט האחרון... ויש רומנטיקה עדינה בסדרה הזו ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/6zfw__smiley.gif לב_מחייך]() בכל מקרה, לטעמי הייתה כימיה טובה מאוד בין השחקנים, והאן ג'י מין וסו ג'י סוב גם התיידדו מאוד במהלך הצילומים. הוא סיפר שהיא אחת השחקניות הבודדות שאיתה הוא שומר על קשר גם אחרי סיום הצילומים. אבל כמה חודשים אחרי, נפוצו שמועות שהם התארסו, אחרי שקלטו אותם עם טבעות דומות. שניהם הכחישו את השמועות, אבל הקשר הידידותי די התמסמס כנראה בעקבות השמועות האלה... בימים אלה ג'י סוב מצטלם לסרט Only You יחד עם האן היו ג'ו. אגב, היא אמרה בעבר שהוא הפרטנר האידיאלי בעיניה לחופשה רומנטית. מעניין אם היא עדיין חושבת ככה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/5d1i__wink(1).gif לב_קורץ]()
|
|
בתגובה ל: מה שהכי הצחיק אותי בפרומו מאת: iDanaמה ששמועות יכולות לעשות.. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/igp6__Smiley_Ermm.gif Smiley_Ermm]() מקווה שהאן היו ג'ו תשחק יותר טוב בסרט מאשר בשאר הסדרות בהן ראיתי אותה..יש לה עוד במה להשתפר..
|
|
בתגובה ל: חבל.. מאת: lady fanni גם אילג'ימה, גם דונג יי, ובעיקר "Briliiant Legacy" שהרייטינג שלה התקרב ל-50% (עד היום לא ברור לי על מה ולמה...).
|
|
בתגובה ל: מה שהכי הצחיק אותי בפרומו מאת: iDana"מי ירה בצ'ו אין?" זה הזכיר לי את "מי ירה בג'יי אר?"... אתם בטח מכירים את החידה המכשילה הזו: על מה תולים כביסה? על חבל. ומה זורקים לפח אשפה? את הזבל. ומי רצח את קיין? הבל...
|
|
בתגובה ל: לגמרי נתנו שם בפאתוס בפרומו מאת: asole ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מקווה לפחות מאת: lady fanniוכמובן-עם סוף טוב-קיטשי,כמו שצריך...
|
|
בתגובה ל: כמוני כמוך הרצליינית מאת: lady fanni וגם לגבי בין כלב לזאב שהסוף היה יותר סגור. באמת הצטערתי שיונג לא עם בונג סון ואם הוא חי היא כנראה לא יודעת. מבחינתי הסוף האידיאלי הוא שאילג'ימה עם בונג סון ואן צ'ה עם שי הו.
|
|
בתגובה ל: "האבן המטאפורית". מאת: ההרצלייניתגם בשבילי "צבע החרטא", "בליסימה" ו"אמריקה" היו סדרות כאלו ואני מוסיפה גם את "הדרך להודו" ו"טרה אספרנסה". זה לא שלא ראיתי סדרות גרועות יותר אבל בגלל שאני אוהבת ברזילאיות ומצפה מהן ליותר אז ככה אני גם נותנת יותר צ'אנס, מושכת ומושכת את הצפיה ובסוף מתאכזבת ומרגישה שבזבזתי את זמני... בעוד שטלנובלות אחרות ישר נטשתי בלי לחשוב על זה יותר מידי. מהקוריאניות זו הייתה קודם כל "הנסיכה" המשמימה והמייגעת, לא יודעת איך שרדתי את השיממון הזה. גם BOF גרמה לי לעצבים לא פעם, בעיקר בכל סצינה נטולת לי מין הו... וגם עם "המלך סאן" מהרגע שהונגי הי"ד נחטף ע"י חייזרים היה לי קשה (לאחר מותו נטשתי כליל). "פול האוס" לעומת זאת לא נמצאת ברשימה כי ישר חתכתי ממנה בלי כאבים. "גברתי הנאווה" הייתה סדרה גרועה אבל למרות זאת לא סבלתי ממנה, היא איכשהו עברה לי בסבבה, אני גם לא זוכרת שסבלתי מ"שתי טיפות מים" למרות האכזבה, אם כי לא השלמתי את הצפיה בה עד היום... כנראה שזה גם תלוי במצב הרוח בעת הצפיה אבל בעיקר זה תלוי בציפיות שלי מהסדרה. כשאין לי ציפיות אני יכולה גם להנות מסדרה דבילית וחסרת טעם אם יש לי זמן וחשק. גם אני אהבתי את אילג'ימה כמוך, היו פרקים שיותר והיו שפחות אבל בסך הכל זה היה פשוט כייף. ושאפו על האבחנה על ג'ונקי (למרות שבאילג'ימה אני בוחרת להאמין שהוא עם בונג סון למרות הכל). נקווה שבסדרה הבאה נזכה לקלוז'ר רומנטי איתו...
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 19-20 הסוף מאת: זרהמאדאילג'ימה העדיף להתאחד עם אבותיו המתים, ולא להישאר עם אוהביו החיים, ובהם אמו הביולוגית ואמו המאמצת. על הקשר עם אהובתו שניהם ויתרו מראש. לוחם כה מיומן שמשאיר את החרב ליד רוצח כמו סה-צ'ון ומפנה לו את הגב אינו אלא מתאבד, המלך לפחות הביע חרטה (והשתגע). מטרת חייו של אילג'ימה הייתה גילוי רוצחו של אביו. מטרה זו הושגה, אבל הסיפור מכאיב עד מאוד. כשאהובתו התוודתה באוזניו על אהבתה הוא אמר ש"הוא מת מאושר". ואכן, אילג'ימה גסס למרגלות עץ השזיף כשחיוך נסוך על פניו, כמו החיוך של אחותו בזמן שתלו אותה. לה לא הייתה בררה. לאיג'ימה היו אפשרויות רבות, ואולי הוא היה המום מדיי כשגילה שהמלך הוא הרוצח. חבל. בזבוז של חיים, של כישרון ושל כל ההשקעה. אילג'ימה חי ברוחם של האנשים, והאגדה לא תגווע.
|
|
בתגובה ל: לדעתי לא סוף פתוח מאת: סיגל12 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: לדעתי לא סוף פתוח מאת: סיגל12אם לא הייתי קוראת על הרמזים שמראים שאילג'ימה חי הייתי מקבלת את ההסבר שלך, הפניית הגב לסה צ'ון היתה הדבר הכי דבילי בעולם! זה באמת היה יכול להראות כמו התאבדות, אבל זה לא מסתדר לי עם אופיו של יונג וגם לא עם ההבטחות שלו לדאני ובונג סון. אני יכולה לנסות להסביר את זה מכיוון אחר, סוג של יוהרה שקיימת ביונג, הפניית הגב לסה צ'ון משמעה "אני אדם טוב ממך", הוא גם עשה זאת בעבר לשי הו (שגם הוא לא היסס להכות אותו). ביונג/אילג'ימה לדעתי יש אלמנט של יהירות, הוא גאה במבצעים שלו ולכן רוצה שידעו "איך הוא עשה את זה" למרות שחשיפת הסודות שלו עלולה לסכן אותו כי היא מגבילה אותו. הוא גם נוהג להזהיר את קורבנותיו לפני שהוא שודד. אם קיים ביונג יצר המוות הוא לדעתי כמו יצר המוות אצל כל מיני הרפתקנים וחובבי ספורט אקסטרים שדוחפים את עצמם עוד ועוד תוך כדי סיכון עצמם, הוא נמשך למוות אבל רוצה לנצח אותו. יכול להיות גם שהוא היה המום מהגילוי ומותש בכללית אחרי כל מה שעבר עליו, ואולי הוא גם ידע שהחרב שלו לא מסוגלת להרוג ולכן לא חשש. האמת, אני הייתי הכי הכי מבסוטה אם היו מראים לנו שהכל בעצם מזימה של יונג, שהוא זרק את החרב של סה צ'ון רחוק והסתובב כשמאחוריו החרב שלו עצמו בציפיה לזה שסה צ'ון ינצל את זה כדי להרוג אותו ובכך הוא מזייף את מותו בצורה הכי קלאסית שיש. שהיו מראים לנו בפלאשבק את יונג נזכר ביום שהנזיר העניק לו את החרב הקהה. ככה גם הוא היה משחק אותה, גם היה ברור שיונג חי וגם זה היה מחזיר אותנו לנקודה ההיא שבה יונג התאמן עם הנזיר המזוייף ושי הו התאמן עם סה צ'ון, בה למעשה הוצגו הבדלי הגישות בין הלוחם שהופך למכונת מוות והלוחם שנלחם למען החיים, הבדל שמתבטא בשתי החרבות השונות - של סה צ'ון ושל עמיתו לשעבר, הנזיר המזוייף. זה גם היה מעצים את הסצינה הבאה בה שי הו הורג את סה צ'ון וחוזר בפניו על מילותיו. ככה יונג היה נשאר בחיים כי בחר בדרך החיים ובחרב הקהה ואילו סה צ'ון מת כי בחר בדרך המוות ובחרב החדה שהיא שי הו, הלוחם שיצר בדמותו ובצלמו. ועכשיו שאני יודעת מי את אז בכלל
|
|
בתגובה ל: שתי חרבות מאת: asoleאבל גם לא מספיק טוב! גם חרב קהה יכולה להרוג, אפילו מקל עץ. כפי שראינו, סה צ'ון יכול להרוג גם בלי חרב. בכל אופן, השארתו בחיים של סה צ'ון היא טעות, שהרי הוא ירדוף את אילג'ימה ואת קרוביו. שני זוגות הנעליים שהביא הסנדלר ל"נזיר" הם רמז משכנע לכך שאילג'ימה חי. אבל אילו חיים אלה? הייתה לו אפשרות לשנות, והוא לא ניצל אותה. ומה בעניין ההימורים על חייו של אילג'ימה? בקטע הפתיחה, שמתרחש כנראה לאחר "מותו" של אילג'ימה, אומרים לאילג'ימה שלא יצליח להיכנס לארמון. אם עשה זאת בעבר, מדוע אומרים כך? אני שמחה שהוא חי, אבל חבל שהוא מהמר על חייו. בעניין הבן של סה דול - התנהגותו מזכירה את אביו, אך גם את יונג. האם יוצרי הסרט ניסו לרמוז שהילד מושפע מיונג, כלומר שיונג מתראה עם בני משפחתו?
|
|
בתגובה ל: אם כך הסוף לא כל כך רע... מאת: סיגל12אם כי אולי אני טועה, הן קטנות בצורה משמעותית מהנעליים של הנזיר והיו לה נעליים דומות בסצינה שראינו אותה אחרי 4 שנים (היא גם הייתה לבושה יותר כבחור מאשר כבחורה לדעתי, לא יודעת למה). אני חושבת שסה צ'ון היה יכול להרוג גם עם מקל עץ אבל בשביל הוא צריך לדעת שזהו מקל עץ, הוא לא ידע שהחרב קהה והוא היכה כמי שמכה בחרב רגילה. אין ספק שיונג נפגע, אבל לדעתי זו לא הייתה מכת מוות. אילג'ימה לא יכול להרוג, לא את המלך ולא את סה צ'ון, לכן אני לא יכולה להתייחס לכך כטעות. ברור שהמעשה הזהיר יותר יהיה להרוג את סה צ'ון, גם לא הייתי מחשיבה זאת כרצח לעומת הריגת המלך, שאומנם הגיע לו באבו אבוה אבל לא הייתי רוצה לראות את יונג כתליין, עם סה צ'ונג הוא נלחם, אבל יונג לא היה מסוגל לקחת חיים של מישהו אחר, גם לא בקרב. שי הו היה מסוגל. התפקיד של אילג'ימה לדעתי הוא לתת תקווה לעם, לשמש סמל ולא בהכרח להחליף את השלטון המושחת. הוא סמל של תקווה לעם, הם מרגישים שיש מי שדואג להם ובו בעת הוא סמל של אזהרה לשלטונות, שידעו שאינם יכולים להתעמר בעם ללא סוף. ומכיוון שזו אגדה המשולבת בהיסטוריה אי אפשר לשנות יותר מידי, אילג'ימה לא יכול למלוך אחרי המלך כי בנו השני ירש אותו. בעיניין הפריצה לארמון - הארמון של אז הוא לא בהכרח הארמון שאחרי ארבע שנים. אל תשכחי שהמלך מפחד מאילג'ימה פחד אימים, הוא בוודאי הכפיל ושילש את האבטחה ובנה עוד אמצעי הגנה (ועדיין חי בפחד מתמיד מחזרתו של אילג'ימה). אני גם לא יודעת למה הבן של סה דול מזכיר את יונג, אולי באמת הוא נפגש עימו ולכן מחקה אותו. באמת חבל שהפרק האחרון פוספס ככה, היו צריכים לסגור את כל הקצוות כמו שצריך במקום חידת החמיצר הזו... תוקן על ידי asole 10/4/2011 19:31
|
|
בתגובה ל: לגבי הנעליים, נדמה לי שהן לבונג סון מאת: asole ולכן לא הרג את צ'ון, אבל שי הו הזהיר אותו לא להפנות אליו דווקא את הגב והוא מפנה את הגב דווקא לצ'ון שטען שהוא העליב את האלוהים שלו. אני מניח שהוא יכל ללכת בצורה של הליכה אחורה תוך כדי חרב שלופה, כי הוא בטוח מסוגל ללכת אחורה בלי להתבלבל. או סתם להסתכל לאחור כל הזמן. או הכי טוב לתת לצ'ון איזה איזה מכה בראש שתשאיר אותו מעולף. הוא כבר הותקף מאחור על ידי שי הו וצריך להיות מוכן שהקורבנות שלו לא יעריכו את זה שהוא חס עליהם ויתקפו אותו.
|
|
בתגובה ל: שתי חרבות מאת: asoleוהפניית הגב אכן מראה שאני טוב ממך. אהבתי את הרעיון שלך לגבי ההסבר של החרבות, חבל שאת התסריטאים לא עשו סגירת מעגל כמו שתיארת והעדיפו סוף פתוח.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 19-20 הסוף מאת: זרהמאדאם את זוכרת - בתחילת הסדרה הוא היה בערך בן 10 - ואז הקפיצו 13 שנים קדימה עם כל האירועים - חלפה עוד שנה ... כך שסה"כ מדובר ב-14 שנים של פרידה בין האם לבנה. ![http://www.fastup.co.il/images/61901096.jpg]() ולגבי הסוף - לדעתי הראו אותו חוזר לעץ השזיף האהוב שלו ... והעוזר של אן-צ'ה אמר לה שיונג בחיים, הוא בסדר. היא מנסה לשאול על אילג'ימה .. אבל אין מי שישיב על זה. המלך - הפך לצל של עצמו, חושש מחזרתו של אילג'ימה לארמון, לחסל את החשבון. האם הוא טיהר את אביו הביולוגי של גיום / יונג / אילג'ימה, שהוא בעצם אחיו ? האם החזיר את הכספים שנגזלו מהעם ? לא מסופר לנו.... המלך רומז שהוא הבטיח, אבל חלפו 4 שנים ולא ידוע לנו אם כן או לא, גם כאן אין סגירה. ![http://www.fastup.co.il/images/80598022.jpg]() הילד הקטן בסוף - מספר למעשה את הסיפור האמיתי של אילג'ימה - הרי הוא יצא למסע כאילג'ימה, עם הפריחה והכתם האדום - כדי שהרוצח יבוא לבקש סליחה מאביו שנרצח. את זה הוא השיג. האם זה אומר שכבר אין לו צורך להתחפש יותר לאילג'ימה ? האם כאן המקום לעבור לאזליאה במקום השזיף ? מה שלי בין היתר הפריע - הפריחה של הורדניים לא נמשכת יותר מאשר ימים ספורים לכל עץ. והנה במהלך כל הצילומים העצים פורחים, כאילו האביב תמיד שם - גם כשירד שלג (כשיונג היה באימונים עם הנזיר המזויף)
Jerusalem Sights & Scents ![http://emoticons.agenda.co.il/en3m__078.gif 078]()
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
אָמַר רַבִּי עֲקִיבָא: וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ זֶה כְּלָל גָּדוֹל בַּתּוֹרָה ![http://emoticons.agenda.co.il/tasw__064.gif 064]()
|
|
בתגובה ל: לגבי הפגישה עם האמא מאת: Rebeccan ואם לא קיים את הבטחתו לפרוש סביר שגם לא קיים את הבטחתו לטהר את שם אביו של גיום ולהחזיר את הכסף לעם.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 19-20 הסוף מאת: זרהמאדהסוף אומנם פתוח, אבל יש רמזים שאילג'ימה חי וקיים ולא רק כסיפור אגדה. הסדרה מסתיימת בדיוק בסצינה שבה היא התחילה. עכשיו, יש שתי אפשרויות - או שאילג'ימה באמת חזר (והוא גם זה שפרץ שוב לבית האצילים ולא מתחזה) או שזו האגדה של אילג'ימה שעל עלילותיו מספרים שוב ושוב. אז בואו נחזור להתחלה... ![http://i.imgur.com/IqFer.jpg]() ככה הסדרה נפתחת. אלו הקולגות של אילג'ימה, ברור שלא הכרנו אותם אז. מימין יש לנו את הונג גיון, לשעבר הסנדלר המלכותי, באמצע יושב הי בונג, ראש כנופיית השמן קיק או איך שלא קראו להם (אגב, ברכות לרגל חתונתך עם סום סום ולידת ביתך הבכורה יון אי, יפה שקראת לה על שמה של אחותו של יונג!) ומשמאל נמצא דה שיק, אמן המסכות (ועל ראש הגנב הזה בוער הכובע...). הסצינה הזו חייבת להיות לאחר "מותו" של אילג'ימה כי דה שיק לא היה חלק מהחבורה של יונג קודם, הוא הרי היה אסור בארמון יחד עם כל המגוייסים. השלישיה מייעצת לאילג'ימה לוותר על פריצה למקום מסויים כי זה בלתי אפשרי אך הוא מכריז: "אין מקום בעולם הזה שאי אפשר לפרוץ" למה? כי הוא אילג'ימה, זה למה. אחר כך אנחנו רואים אותו במראה הנ"ל: ![http://i.imgur.com/JsS2E.jpg]() הוא מתחזה לסוחר שמוביל קרח לארמון וכך נכנס פנימה. בהמשך קצת אקרובטיקה ופעלולים, קרב חרבות, האילג'ימה המזוייף והוא בורח דרך הגג והאומגה ונוחת ללא פגע בחוץ ליד עצי השזיף האהובים עליו... ![http://i.imgur.com/T0KsQ.jpg]() ואז מתחילים את הסיפור. אז האם יונג חי כאילג'ימה האגדה או חי ממש וממשיך לפעול? אם היה מדובר רק באגדה - למה דה שיק, הונג גיון והי בונג נמצאים בה? הרי על פי האגדות אילג'ימה הוא סוליסט וגם אם לא, מה פתאום שיוזכרו אנשים שחיים ופועלים בקרב הציבור? זה מסביר גם למה דה שיק היה נבוך כשדיברו על חזרתו של אילג'ימה. והסיבה שמעדיפים לשמור זאת בסוד היא כדי להגן על כל הקרובים לו, כי העובדה שיונג הוא אילג'ימה הוא גיום כבר ידועה לכל והדרך הכי קלה לתפוס אותו תהיה לאיים על כל האנשים שהוא אוהב. למען שלומם וגם למען שלומו, עדיף שאילג'ימה יהיה מת-חי. ברור שהייתי מעדיפה סוף סגור שבו רואים את יונג עם בונג סון וכמה צאצאים נהנים יחדיו ביום אביבי נאה מפריחת השזיף, אבל מה לעשות שמדובר בתסריטאים קוריאנים אכזריים? אז נותנים לנו לנחש לבד ואני מנחשת שאם יונג חי הוא לעולם לא היה נוטש את בונג סון (הוא הרי הבטיח לה שימשיך להחזיק את ידה) ואנחנו יכולים לתאר לנו מסצינת הנעלים שהונג גיון (הסנדלר) נמצא בקשר עם הנזיר המזוייף ועם בונג סון, כלומר שגם הם בסוד העיניינים וזו הסיבה שהם חיים בהרים. וזה לא שאני כזו חכמה ועליתי על זה בעצמי. קראתי תגובות על כך ב"אסיה מדיה ויקי" ואז חזרתי לראות את תחילת הפרק הראשון. באחת התגובות נאמר גם שהבמאי עצמו אמר שאילג'ימה חי כדי שיוכל לסיים את מה שהתחיל. באותה תגובה היה כתוב גם שסה צ'ון לא הרג את יונג כי כשהם נלחמו הם למעשה החליפו חרבות, וכידוע לנו, החרב של יונג קהה ואינה מיועדת להרג. אז חזרתי וראיתי את הסצינה הזו שוב וזה נכון, החרב שסה צ'ון הרים ובה היכה את יונג היא החרב של יונג, לא חרבו שלו, ולדעתי זו הוכחה ניצחת לכך שיונג בחיים... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kwno__Smiley_Happy.gif Smiley_Happy]() ![http://i.imgur.com/H2AFZ.gif]() הפרקים האחרונים היו ממש רכבת הרים, אני הייתי במתח נוראי בעיקר בפרקים של היום... אך, עצבי האומללים... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() ![http://i.imgur.com/t7cwQ.jpg]() אהבתי את המפנה שחל בפרקים האלו אצל אילג'ימה. יונג חי חיים כפולים כאמור (בעצם משולשים), כיונג הוא אדם מאוד חברותי שכל מי שבא איתו במגע נקשר אליו, כאילג'ימה הוא סוליסט, מופע של איש אחד. מה שיפה בפרקים האחרונים הוא שאילג'ימה ויונג מתמזגים ובזכות הסינתזה הזו הוא מצליח לעמוד במשימה האחרונה והגורלית שלו. נראה כאילו יונג הוא הכיסוי הלא יוצלחי של אילג'ימה אבל ליונג יש כישרון גדול כיונג - הוא מצליח לגרום לאנשים לחבב אותו. בעזרת כל האנשים שהוא התחבר אליהם כיונג אילג'ימה מנצח ויפה שבסוף הוא לא חוזר לנגן סולו אלא הוא עדיין איתם (עם חלקם לפחות). בסופו של דבר זה לא רק אילג'ימה שלמען העם אלא העם שלמען אילג'ימה, אחד בשביל כולם וכולם בשביל האחד. בסצינה שבה ההמונים מחכים בפתח הארמון ומשליכים בשומרים צואה יבשה מובערת לא יכולתי שלא להזכר בסצינה הדומה בשביתה מול ארמון השגריר, אבל אז יונג היה בודד, נקרע בין הרצון להשגיח על בונג סון, הוריו וחבריו ובין הצורך לפעול כאילג'ימה. הפעם הוא לא היה בודד, כולם היו איתו. היה חסרה לי סצינה שסוגרת את יחסיו של שי וואן עם יונג. בסופו של דבר שי וואן הוכיח את עצמו כידיד נאמן וכבחור לא כזה רע. למרות מוצאו הנחות של יונג, ברגע שהוא אימץ אותו לחבר הוא דאג להוריו של יונג כשהיו בסכנה והשתתף בכנות בצערו על מות אביו. הוא אפילו קלט שליונג יש חולשה לאחותו וסחב אותו כדי שיפרד ממנה! ואהבתי את הסצינה שבה הוא מחקה את יונג בסגנון הדיבור שלו... ובסצינה שהוא פוגש בהי בונג ואון בוק המחופשים לשומרים תהיתי איך זה שהוא לא מזהה את הי בונג? הרי הוא מכיר אותו... אבל מסתבר שהוא כן הכיר אותו למרות הכל... מעניין אותי מה עלה בגורלו של שי וואן בכלל. שי הו היה שמוק כמעט עד הסוף. אפילו כשהוא ידע שיונג הוא אחיו הוא המשיך לפסוח על שני הסעיפים: מצד אחד לא סיפר לסה צ'ון שאיליג'ימה הוא יונג ומהצד השני אמר לו שהוא חי ועתיד לפרוץ שוב (אגב, למה אילג'ימה כל הזמן מזהיר את קורבנותיו?). לפחות בסוף נפל לו האסימון בזכות הגילויים האחרונים (ואהבתי את זה שהאחים מגלים יחד מי הרוצח של אביהם) והוא הצטרף ליונג. אהבתי גם את העובדה שהוא הרג את מורו ורבו והזכיר לו את מה שלימד אותו. כשביון שיק נפרד משי הו שיעשע אותי שהוא ביקש ממנו לדאוג לאחיו הצעיר שי וואן, כמו שדאני ביקשה ממנו לדאוג לאחיו הצעיר יונג. יש לו לשי הו שני אחים צעירים שאת שניהם הוא לא סובל ועל שניהם הוא מתבקש להשגיח... אבל ההכרה שהוא בנו של וון הו נתנה לשי הו משמעות לחייו ואפילו הפכה אותו לאדם מאושר ושמחתי לראות אותו מדריך את הילדים בחוף הים. חבל שהוא לא עם און צ'ה, כנראה שהם לא בקשר אם היא שואלת את סמי וסומסום עליו. ![http://i.imgur.com/IrQJU.jpg]() לא היה ברור אם און צ'ה יודעת כבר שיונג הוא אילג'ימה. זה היה הולם לדעתי שלבסוף היא לא ראתה את פניו, און צ'ה הייתה מאוהבת באידיאל ובזיכרון הילדות בעוד שבונג סון אהבה את כל הצדדים של יונג/גיום/איליג'ימה. לא היה ברור מסצינת הפרידה שלה מיונג אם היא יודעת ומעמידה פנים כדי לא להסגיר אותו או שהיא עדיין באפלה אבל סביר להניח שלפחות אחרי ארבעת השנים היא אמורה לדעת, כי זה כבר לא סוד והיא גם שאלה על יונג כשחזרה. הילד של דאני האחת והיחידה וסה דול היה חמוד, אבל הייתי מוותרת על השחרת השן... הוא באמת היה מיני-מי של יונג. בסופו של דבר לסה דול היה בן ביולוגי, אם כי הוא לא זכה להכירו, ומגדלות אותו שתי האימהות של יונג, שתי הנשים החשובות בחייו של וון הו. ומי פילל שביון שיק יעודד בסוף את אילג'ימה? הוא אגב לא נראה כזה אומלל בג'ג'ו כפי שאפשר היה לתאר, אולי מפני שהוא מאמין שהוא ישוב (מה שלא קרה מן הסתם בארבע השנים שחלפו) ואולי כי אהבתו לביתו חזקה מאהבת השררה. לו המלך היה יותר נאמן לנאמנים לו ביון שיק היה מספר לו מה שידוע לו על אילג'ימה והוא יכול היה להתגונן טוב יותר, אבל המלך הביא עליו את סופו בכל פעולותיו. הדבר היחיד שהיה חשוב לו היה הכסא, והוא זכה להחזיק בו אך לא בשפיותו. הוא הזכיר לי סיפור של איטאלו קאלווינו מהספר האחרון שלו "תחת שמש היגואר" (אותו לא זכה להשלים). כל סיפור בספר הזה היה אמור להיות קשור לחוש אחר, הסיפור על חוש השמיעה נקרא "מלך מטה אוזן", על מלך פראנואיד שנמצא במצב של הקשבה מוחלטת וציפיה לאלו שינסו לגזול ממנו את כסאו ושלטונו. הוא לא מסוגל לעזוב את הכסא כדי שלא ישתלטו עליו וכך הוא למעשה משועבד לו כעבד. ![http://i.imgur.com/bjhIK.jpg]() לא הבנתי אם המלך ו-וון הו היו אחים באמת או שהוא היה קרוב אליו כאח, כי מצד אחד יונג היה מזועזע כששמע את המלך מכנה את אביו "אחי", מצד שני ראינו שיונג וחבריו מכנים כך זה את זה, אז העיניין לא ברור לדידי. מה שבטוח שאדם שלא מהסס להרוג את בנו לא יהסס להרוג גם את אחיו. חיכיתי לסצינה בין הנזיר המזוייף גיל קאנג וסה צ'ון והיא הגיעה, עד הסוף סה צ'ון לא היה מסוגל להודות שהאליל שלו הכזיב, שהוא הפך למפלצת בגלל חזיון תעתועים. בסופו של דבר היחיד ששרד מכל אנשי המלך היה הסגן של סה צ'ון, שהיה נורמלי יותר (כזכור, הוא שחרר את יונג לאחר שהוא חס על חייו, מה שסה צ'ון כמובן לא עשה בסצינה האחרונה בינו לבין יונג). בסופו של דבר מאוד נהניתי מהסדרה למרות כל העצב והמתח ולמרות שהיא הייתה אגדתית והיו בה קטעים שהיה קשה לסספנד. מי שעשה אותה כמובן זהו ג'ונקי שהיה פשוט מקסים ושופע קסם והומור ואנושיות ורגש אבל היו עוד הרבה דמויות שאהבתי ובראש ובראשונה האב הכי נהדר בעולם - סה דול, אחר כך בונג סון, הנזיר המזוייף, דאני האחת והיחידה ובעצם... כל הקאסט היה מצויין מלבד און צ'אן היבשושית, אבל לפחות היא הייתה יפה להלל... והנה אילג'ימה, הגרסה הסרוגה: ![http://i.imgur.com/3CGtZ.jpg]() ואני רוצה לציין לשבח את התרגום של ג'ני. הורדתי את כל הפרקים עם התרגום שלה לצפיה עתידית בשנית, אבל בסוף צפיתי בהם במקום בפרקים המוקלטים מהטלויזיה בגלל שההקלטה השתבשה לי אתמול ובשבוע שעבר כי שכחתי לשנות את השעה לשעון קיץ... זה היה באמת כייף להנות מהתרגום שלה עם כל ההסברים וההערות הקטנות בסוף... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/gn7i__Gold_Medal.gif Gold_Medal]() תוקן על ידי asole 13/4/2011 0:38
|
|
בתגובה ל: אל תמהרו להספיד את אילג'ימה... מאת: asoleלא שמתי לב לכל העניין בהתחלה וגם לעניין של שתי החרבות. מה שכן נראה לי שהתרגלנו לסופים של הטלנובלות הדרום אמריקניות, אבל לאט לאט גם לנו נמאס מהסופים הטובים מדי, ראה מקרה הדרך להודו.
אלוהים נתן לנו שתי אוזניים ופה אחד כדי שיותר נקשיב ופחות נדבר. ![http://i.imgur.com/moxiQ.png]()
|
|
בתגובה ל: תיאוריה מקסימה מאת: tami_yבלי לצפות שוב בסדרה כי כבר שכחתי מה היה בפרק הראשון, וזו בדיוק הבעיה, זה לא לעיניין לדעתי להשאיר לנו את זה כפאזל שאנחנו צריכים לפתור לבד, אפשר לעשות סוף פתוח אבל כזה שאתה לפחות מבין מה קורה בו! את יודעת מה, אחרי שהסדרה נגמרה אמרתי לעצמי שהייתי שמחה אם את העשרים הדקות האחרונות של הסדרה היה כותב תסריטאי מקסיקני ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() למרות שהקוריאניות הרגילו אותי לסופים פתוחים (אם כי אני עדיין סאקרית של האפי אנדינג ולא יעזור בית דין) אני לא אוהבת שיש תעלומות לא פתורות. הסוף של "בין כלב לזאב" למשל הוא סוף פתוח כי לא ידוע מה יהיה בין סו היון לארי אבל לפחות אנחנו יודעים איך נגמר הכל, אנחנו יודעים מי חי ומי מת ואנחנו יודעים שלשניהם יש אפשרות להפגש, כלומר זה בידיים שלהם. ולדעתי ל"הדרך להודו" לא היה סוף טוב בכלל כי בהואן לא נדרס ע"י הפיל, עובדה שציערה אותי עמוקות.
|
|
בתגובה ל: אל תמהרו להספיד את אילג'ימה... מאת: asoleלי נראה שבונג סון ניתקה קשר עם אביה החורג, ולכן מה שידוע לנזיר המזוייף לא בטוח ידוע לבונג סון. כך שלגבי הקשר בין יונג לבונג סון יש לי הרבה יותר ספקות ותהיות מאשר על כך שהאם אילג'ימה חי, לצערי נראה לי שאילג'ימה סוליסט בחיי האבה גם כן ולמעשה הוא נשוי למשימה שלו. לאילג'ימה היה קשה לקבל החלטה לקבל שותפים למשימה והסנדלר היה צריך להזכיר לו שהמון אנשים תלויים בו והוא בהתחלה נשאר נאמן לעמדתו אבל בסוף הזמין את כנופיית שמן הקיק. גם אותי מעניין מה עלה בגורלו של שי וואן כמו גם ביוק שיק שלא הראו אותה לאחר 4 השנים. גם אני אהבתי את זה ששני האחים מגלים בו זמנית מי הרוצח של אביהם. וגם איך ששי הו נזכר שהכיר את אביו בילדותו וגם את המכתב המוכתם בדם הוא קבר, כך שיש לו חלק במותו של אביו וזה מה שדירבן אותו לדעתי לפעול אחרת. וגם עם צ'ון הוא יישם את מה שצ'ון לימד אותו כי בתור הבן של וו הו הוא אמור צ'ון הוא אויב שלו והוא צריך לרצוח אותו. והוא גם שמר את המכתב כדי שאנשים לא ייפגעו, אגב עוד רמז אנשים שאחיו רצה להגן עליהם, כלומר הוא מגן עליהם גם בכך שהוא כאילו מת. גם אני מצטער שהוא לא עם אן צ'ה. מאז הראו את כולם מבוגרים אהבתי את הזוג הזה כאחים שנראו לי מאוהבים. גם לא הבנתי לגבי אן צ'ה שהיא לא יודעת, כי לא הראו את אילג'ימה יוצא בלי שהיא תראה את פניו, הוא רק הפנה לה את גבו. וגם היא הייתה ידידותית כלפי יונג, כלומר היא כבר לא רואה בו סתם פרחח וגם שאלה לשלומו. אך דווקא כשהיא הייתה מול אצל השזיף היה נראה שהיא מתאבלת. גם אני הייתי מוותר על השחרת השן. אחרי הכול סה סול לא נולד בלי שן, שי וואן עקר לו אותה וזה לא עובר בתורשה. בוין שיק שמח לאידו של המלך אחרי שהוא שלח אותו לגלות. אגב אנחנו מדברים על האי ג'ג'ו כמקום טוב לבילוי. אך בקוריאה התקופתית זה לא היה אי אטקטיבי לעומת בחברה שלי. ג'אנג גום נשלחה לגלות באי גג'ו בתור בוגדת וגם ביון שיק נשלח לשם לא כאסיר אלא כמושל רואה בכך השפלה. כך שנראה שבקוריאה הקדומה האי הזה היה מקום של השפלה. אם כי גם במלך סאן ראינו שכל מי שנשלח לגלות, נשלח לאי מסויים. בכל מקרה בוין שיק לא נתן סיוע אקטיבי לאיל'ימה כי הוא בנה על הנציג הסיני שיחזיר אותו, אבל גם שמח ששודדים את המלך והריע לאיל'ימה מרחוק ואהבתי איך שהוא אמר שאם הוא פולש לארמון למה שלא יפוצץ אותה ובדיוק התפוצצה הפצצה שאילגי'מה שתל שם. המלך הודה שהוא פחד על כיסאו ואני הבנתי שוו הו היה אחיו, כי גם הנזיר המזוייף אמר שהמלך רצח את אחיו, אם כי יכול להיות שהאח היה המלך הקודם, כך שזה לא ברור. אבל היה נראה שהמלך חשש שוו הו כנערץ על העם יתפוס את כיסאו. כי הבנתי שקוריאה היא כמו יהודה בתקופת התנ"ך שלא היו מקבלים מלך שאינו מבית דוד כך גם בקוריאה לא היו מקבלים מלך שלא משושלת ג'וסון, ואילג'ימה רצו שימלוך בגלל שהמלך היה כל כך גרוע, אבל אני לא חושב שאיזשהם מורדים היו מעיזים להחליף שושלת מלוכה. וכך המלך טען שהעיוור הזהיר אותו מגיום ואת גיום הוא היה צריך להרוג ולא את אביו. והמלך לא חשב שאם גיום היה עם אביו הוא לא היה חושב להיות אילג'ימה ולתקוף את המלך כי היה מאושר עם משפחתו. כך שקשה לי להאמין שהמלך חשש מהמלך הקודם שיחזור לכיסאו כי הוא בטח נפטר כמו שהוא נפטר מבנו מזמן, כך שנראה שהוא חשש שאחיו יתפוס את המלוכה ואביו של גיום היה הראשון מהחבורה למות, דווקא משום שהוא היה משושלת ג'וסון ובכך המלך ראה בו את הסכנה הכי גדולה. אבל כמובן שגם הנושא הזה לא הובהר. נראה שצדקתי צ'ון לא היה שומר אלא עובד אלילים והמלך היה מבחינתו אל ובגלל הדיבורים על גן העדן, נראה שכל חבורת צ'ונו החליט שהמלך הוא האלוהים שלהם. ולכן כנראה וו הו דיבר עם המלך על שגיאותיו, גם בתור אח שהרגיש קרוב וגם בתור מישהו כמו אברהם אבינו שמתווכח עם האלוהים. והנזיר המזוייף הטיח בו שאיזה מן אלוהים זה. וצ'ון הודה שזה לא משום שהוא עיוור אלא שאם יכיר באמת יהפוך לרוצח עלוב ולכן הוא מעדיף להאמין שפועל למען האלוהים שלו כדי לא להשלים עם כך שהיה רוצח אכזרי כמו שהנזיר המזוייף השלים. ולכן גם צ'ון לא חשש שהמלך יהרוג אותו, כי זכותו של אלוהים להרוג את המאמינים שלו והיה מוכן לסכן את חייו וגם המלך ידע איך הוא רואה אותו וידע שבלעדיו לא יסתדר ולכן אחרי מותו הוא השתגע לגמרי ודמיין שהוא בחיים. הקאסט היה מצויין והייתה עלילת מתח והצלחתי להנות ממנה רק מאז הופעתו של אילג'ימה, הפרקים שעד הרצח של אחותו לא הלהיבו אותי במיוחד. כי עד לחיבור בין יונג לאילג'ימה לא הצלחתי להתחבר ליונג בפני עצמו.
|
|
בתגובה ל: תודה על ההסבר וסגירת המעגלים מאת: EVGLEV כשהסנדלר מביא לו את הנעליים הוא מסתכל מסביב ושואל "לאן היא שוב נעלמה?", אז נראה לי שהם חיים ביחד.
ביון שיק נשלח להיות רועה מלכותי, זו השפלה ברורה ולמרות שזו לא גלות רשמית אלא הורדה בדרגה הוא למעשה לא יכול לחזור עד שהמלך לא יקרא לו. לפחות הוא התחיל לדוג, אנחנו יודעים מהמלך סאן שזה תחביב של כל הגולים באשר הם. אנחנו ישבנו על נהרות בבל ובכינו בזוכרנו את ציון, אבל אם היינו קוריאנים ולא היינו יהודים בטח היינו מנסים לדוג משהו במקום.
און צ'ה ויונג - תעלומה גם בעיני.
אני חיבבתי את יונג מההתחלה אבל גם לדעתי העלילה קפצה מדרגה באופן משמעותי מהרגע שאילג'ימה החל לפעול.
|
|
בתגובה ל: אני חושבת שבונג סון והנזיר התפייסו מאת: asoleאנחנו היהודים טובים בדיבורים, הקוריאנים במעשים
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 19-20 הסוף מאת: זרהמאדובכלל, את כל הסיכומים שלך ממהלך הסדרה... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/qpfq__Crown.gif Crown]() וזו הזדמנות גם להוסיף משהו ששכחתי לכתוב, שאהבתי גם שיונג נזכר באביו הוא קודם כל חשב על סה דול ואחר על אביו הביולוגי ושסה דול "בא לעזרתו" כשהוא נאבק במנעול הסורר... (אם כי נשמתי כמעט פרחה כשראיתי את ידו מלטפת את ראשו של יונג כי חשבתי שזה אחד השומרים או אפילו המלך עצמו...). ואגב אבות (הסדרה גם יכלה להקרא "בשם האב"...) אני חושבת ששי הו חטא ל"אביו" המזוייף ביון שיק. נכון שהוא לא היה אב מדהים כמו סה דול, אבל הוא אהב את ילדיו ולפחות לאון צ'ה הוא היה אב מסור ביותר (ו-וותרן במידה מפתיעה). אז אישתו של ביון שיק ייסרה אותו ושי וואן עשה לו את המוות אבל ביון שיק לא הפלה בין שני בניו ואפילו העריך את שי הו יותר (מה שגרם לשי וואן לקנא בו יותר ולהתעלל בו יותר). הוא יכל גם בקלות להתכחש לבנה של דאני שאפילו לא הייתה פילגש אלא סטוץ חד פעמי אבל הוא גידל אותו בביתו כבנו.
|
|
בתגובה ל: אהבתי מאוד מאוד את הסיכום שלך מאת: asoleקראתי את זה לפני כמה שבועות, וכתבתי את זה בתור רמז ללא ספוילר, באחד השרשורים. הם היו אחים ממש. אגב - הכינוי "אחי" נפוץ בקרב השכבות החלשות ולא בין האצילים - בין האצילים יש להם עבדים ועוזרים, אבל אחים ? על מי את צוחקת חחחח בין פשוטי העם - הקשרים חזקים יותר ויש נאמנויות שלא נקנות בכסף, אפילו בשל העובדה הפשוטה שאין כסף. יו, איך נזכרת בסצינת הפתיחה ... אני צריכה לחזור לפרקים הראשונים ולבדוק (יש לי את הפרקים של ג'ני ומי שרוצה - עכשיו גם באתר asia4hb העלו את הפרקים עם התרגום שלה)
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
אָמַר רַבִּי עֲקִיבָא: וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ זֶה כְּלָל גָּדוֹל בַּתּוֹרָה ![http://emoticons.agenda.co.il/tasw__064.gif 064]()
|
|
בתגובה ל: יי וון הו והמלך = אחים בדם מאת: Rebeccanשהרי לא חשבנו בכוון הזה בכלל(בעלי ואני).כמו כן,העובדה,שהמלך הרג את אחיו,כי חשב שהוא אמור למלוך,ובעצם אילג'ימה-הוא היורש האמיתי,גם הפתיעה.חשבתי ש-שי הו יימלוך,לאחר מותו של אילג'ימה,כיון שבאופן טבעי-הוא הבא בתוא. לכן הסיום,בו המלך נראה כאחד שירד מהפסים-אך עדיין מולך-קצת פגםבסיפור,כי הייתי בטוחה,שגם ה"רע" הזה יבוא על עונשו. אך לא כך קרה.בקיצור-כל מיני "סופים" לא רגילים.אז אולי כדאי להצמד למחשבה,שיהיה "אילג'ימה-2",בו מתברר,שהוא לא מת,וככה יוכלו להיות הרבה קצוות-לא סגורים,שיבואו על מקומם בשלום...אגב,בסדרה רובין הוד-גם הוא מת בסוף...
|
|
בתגובה ל: וזו היתה הפתעה... מאת: איילה 43ובאמת חשבתי על זה שאם בנו היה היורש היחיד אז עכשיו אילג'ימה\יונג אמור למלוך. ולמעשה המלוכה מגיעה לשי הו כי הוא הבן הבכור. ועל כך שאילג'ימה שייך לג'וסון ויכול למלוך כמו שהעם רצה. כך שאם היורש הבא צעיר מדי למלוך יש למלך שני אחיינים שראויים לרשת את הכתר. ובאמת הופתעתי שהמלך רק השתגע ולמרות שגעונו המשיך למלוך ולפחד.
|
|
בתגובה ל: יי וון הו והמלך = אחים בדם מאת: Rebeccan כל חברי השבעייה לחמו יחדיו בגלל אג'נדה משותפת, מבחנתם הם היו "אחים לנשק". כאשר המלך הסורר הפך לפרנואיד הוא דאג להיפטר מאלו שהיוו מיכשול עבורו , גם אלו הם "אחיו" או בנו.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך ![/emoticons/eoc8__kiss_mark_16.gif Kiss-Mark_16]()
|
|
בתגובה ל: לדעתי הכוונה היתה ל"אח לנשק" מאת: זרהמאדכי הוא מתייחס אליו אחרת. הוא האיום היחיד מבין השביעיה הסודית - שביעיית גן העדן, שנשבעו יחדיו ולכולם קעקוע על החזה. הוא טורח להרוג אותו ראשון, בעקבות הנבואה של העיוור על שתי שמשות - רק מישהו שיש לו את הזכות למלוך, כלומר - אחיו ממש, יהווה סכנה במקרה כזה. את שאר החברים הוא הורג בהמשך ... ולא טרחו אפ'פם לספר לנו שהם היו "אחים". הוא גם טורח לבוא ולהרוג אותו אישית, לעומת האחרים שהוא שולח את צ'ון להרוג אותם. ואם מדברים על אחים
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
|
|
בתגובה ל: דעתי שונה .. הם אחים ממש מאת: Rebeccan זאת הסיבה שהמלך חשש ממנו כל כך. המלך חשב שלי וון הו כעת יפעל להחזיר את אחיו (של המלך) לשלטון, זאת השמש השנייה. השבעייה פעלה להדיח את אחיו של המלך מהכסא, לא נרמז לנו בשום חלק בסדרה שלי וון הו עלול לרשת אותו. אפילו חברו הטוב שבא לשוחח עמו (בפרק השני) הזהיר אותו מלהביע את דעתו בקול רם. החטא היחידי של לי וון הו הוא הבעת עמדותיו בקול קולות. המילים קשות כמו שהוא אמר נחשבו בזמנו לבגידה או לקשירת קשר להפיכה.
וחוץ מזה, אם לי וון הו הוא אחיו של המלך מדוע אף אחד לא פנה אליו בגינונים? מדוע משפחתו לא נחשבה לבני משפחת המלוכה אלא אצילים בלבד?
היחיד שכן קיבל את תואר ה"מלך" הוא אילג'ימה. אמנם זה היה ע"י התושבים אך זה כן גרם למלך להרגיש מאוים. העלנו סברה שאולי אילג'ימה הוא השמש השנייה ברקיע.
|
|
בתגובה ל: לי וון הו היווה איום בגלל שהתחרט על כך שעזר למלך מאת: זרהמאד הוא אמר את זה בארבע עיניים לשר שים שאגב קרא לו במיוחד והוא בכלל לא תכנן לבוא לארמון ולסביבתו. רק לרוע המזלו היה מדובר בשש עיניים ולא בארבע. גם השר שים הזהיר אותו לא להביע עמדה כזאת, כך שזה אומר שהעמדה הזאת הייתה נפוצה ולכן נרדפה. והוא גם אמר את זה בשיחה אישית עם המלך ששאל אותו לגבי המדיניות ולא היסס לומר את עמדתו למלך וגם כן בארבע עיניים. וגם לגבי השמש השנייה המלך אומר בסוף שהיה צריך להרוג את יי גיום שהוא היה השמש השנייה ולא וו הו, כלומר הוא ראה בוו הו את השמש השנייה ולא במלך הקודם.
עם זאת אני חייב לציין שכל דבריך הגיוניים. לא הגיוני שנסיך יהיה כל כך מרוחק מהארמון ויסתיר מילדיו את מוצאו. וגם ששרים יפנו אל הנסיך כמו כאל אחד מהם ולא כמישהו מעל.
|
|
בתגובה ל: לי וון הו היווה איום בגלל שהתחרט על כך שעזר למלך מאת: זרהמאד אחרת יונג היה יודע על כך מראש שהמלך הוא דודו.
|
|
|
בתגובה ל: אבל אבא שלו, יי הו וון הרי בחר מאת: Rebeccan את זה. אגב בוויכוח מזכיר את הוויכוח בפורום הרוסי על בין כלב לזאב, כשמאו אמר לסו היון שאתה בני, אזחלק פירשו שהוא היה בן של מאו, אבל לא הייתה לצופים סיבות להניחשסו היון וארי אחים, כי צופים אחרים מיד הבהירו שהוא היה בנו בתור קיי ובתור בנו של חברו הטוב ביותר לפני מותו. אבל המלך אמר אחי ולא מת והייתה לו הזדמנות להבהיר את זה וזה לא נעשה. כך שעם מאו זה פשוט בלבול, פה זה באמת ניתן לפרש בצורה שונה. ואני עם רבקה שהם אחים ובגלל זה הוא פחד ממנו הכי הרבה.
וגם ייתכן מאוד שהם עשו הסכם, כי המלך העריץ את וו הו ווו הו היה משמעותי בהפיכה שהם ביצעו. כך שייתכן שהוא ביקש להתרחק כדי שלא יחשבו לעשות מהפכה ולהמליך אותו.
|
|
בתגובה ל: אבל אבא שלו, יי הו וון הרי בחר מאת: Rebeccan באם זה היה נכון, היו דואגים למצוא אותו כדי להעלותו לכס המלוכה ולהיפטר מהמלך שהם שנאו. המלך רצה להיפטר מיונג כדי שלא יגלה את האמת על המוות של אביו וכדי שלא יפעל לנקום במלך.
|
|
בתגובה ל: לא יכול להיות שיונג הוא יורש עצר לגיטימי מאת: זרהמאד
לא יכלו לדעת שגיום ראה את רצח האב.
והיה לכולם חשוב לחסל את זכר המשפחה -
ועובדה שאת הילדים שלו עצמו המלך שולח לסין (למרות שהיה מקובל לספוג תרבות במקום אחר) - והם לא "זמינים להפיכה".
יונג / גיום בהחלט חומר של יורש עצר, רק שזה לא מענין אותו.
הוא מעדיף להיות "מלך" עבור העם ולא אחד שיושב מאחורי המסכים בארמון.
וזה שהוא בוחר לא להרוג את המלך - מכל הסיבות הטובות, הוא עדיין מאיים עליו ! הוא כמו שאומרים - מחזיק אותו ב*ב*י*צ*י*ם וזה מה שראינו לקראת הסוף - המלך רועד מפחד, שמא אילג'ימה יחזור.
ואני סבורה שוב שיי וון הו הוא האח - כי רק לגביו המלך אומר שהוא אח, הוא היה החזק ביותר מבין השביעיה - גם הקעקוע על החזה הוא המרכזי מבין השביעיה - כל האחרים יוצרים רק את השוליים של הסמל
והנה עוד ציטוט, לגבי האח שנרצח
Iljimae: Why did you kill my father? Why?
King: I should have killed you too. The sun in the sky wasn’t Won Ho, it was you. Because of you, my innocent little brother was killed.
Iljimae: Little brother? What little brother? Then… Why did you kill him? Why did you kill my father?
King: To keep my throne, I am willing to do worse than that.
Iljimae: So you were willing to kill your son, and countless innocents?!
King: Be it a little brother or a son, as soon as they threaten my throne, I will kill them. And that includes you
ברור לך שהמלך חולה נפש, נכון ?
הרי גם אחותו של גיום נרדפה עד מותר, ברגע שזוהתה בתור ביתו של וון הו
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
|
|
|
בתגובה ל: נרדפה עד מותה, האחות מאת: Rebeccan לא יכלו לשכתב את ההיסטוריה ולהפוך את גיום למלך וכנראה במציאות לא היה כל הסיפור של וו הו והשביעייה, אבל לפי הסדרה הם היו אחים. למרות שאחותו הלכה עם אימה לגלות ובמיוחד חיפשו אותה כדי לטמון מלכודת, אך כידוע נשים לא יכולות למלוך למרות שבפועל המלכה האם היא מעל למלך.
|
|
בתגובה ל: גם לדעתי הם לא היו אחים מאת: asole בכל מקרה אם הוא כאציל ולא כנסיך כשהוא היה נסיך למעשה אז גם ילדיו לא ידעו על הקרבה המשפחתית. חשבתי גם על הרעיון שהוא אחיו רק מבחינת האם ולכן הוא לא נסיך, אבל אז זה סותר את כל התיאוריה שהמלך חשש ממנו בגלל שיכל לרשת אותו. בכל מקרה אימו של יונג הפצירה בו לזרוק את האבן והתאבלה על האח של בונג סון כי היא ידעה שאם יגלו את גיום יהרגו אותו ולא רק ישלחו אותו לעבדות ולגלות כמו אותה ואת ביתה. כך שלא סביר שיי גיום ידע את זה אם זה היה נכון. וכמובן גם קיימת אפשרות שהם היו אחים לפי אם והמלך אכן רצח אותו בגלל שחשש כי הוא הביע עמדה נגד המדיניות שלו כמו שדלית כתבה.
|
|
בתגובה ל: יונג היה ילד כשזה קרה וייתכן ואביו לא סיפר לו מאת: EVGLEV אז כשהובילו את גופתו של וון הו וגררו את אישתו וביתו מישהו היה אומר על זה משהו, כמו שב"המלך סאן" התייחסו לכך במקרה האווה-האן, בכל זאת הוא אחי המלך!
לדעתי המילה "אח" מציינת את הקרבה הנפשית, כמו במקרה מאו ואביו של סו היון שציינת. חיפשתי ברשת תשובה לכך ולא מצאתי. בחלק מהמקומות מתייחסים לאביו של גיום כאח המלך (ומתבססים על דברי המלך ליונג) ובחלק טוענים שהם היו אחים לשבועה ושמכל הקושרים וון הו היה יקר למלך במיוחד. חוץ מהמלך (במפגש עם אילג'ימה) אף אחד מעולם לא התייחס לוון הו כאל אח המלך, לא בחייו ולא במותו.
המלך היה פראנואיד. אני לא חושבת שהוא פחד שוון הו ישתלט על הכסא בעצמו אלא שהוא יבגוד בו ויצטרף לקואליציה נגדו שתמליך את בנו תחתיו. הבן שלו כן היה איום ממשי ולכן הוא רצח אותו. המלך חייב להיות משושלת ג'וסון אבל הוא יכול להיות מלך בובה. לפי ההיסטוריה גם אינג'ו עצמו היה בתחילת דרכו מלך בובה ומי שבעצם החזיק בכוח הייתה הקבוצה שהמליכה אותו. אם אתה זוכר, ב"המלך סאן" קבוצת נורון התכוונה להמליך את אחד הנסיכים הקטינים, בני דודו של סאני או משהו כזה, אני כבר לא זוכרת, וזה היה ברור שהם מתכוונים למצוא להם מלך בובה. אף אחד מאנשי פלג נורון לא היה יכול להשתלט על המלוכה כי הוא לא משושלת, רק הנסיכה האווה-האן האמינה שג'ונג יכול להיות המלך הבא אבל אני לא מאמינה שהוא האמין בכך בעצמו. אחת הסיבות שהמלך שהיה לפני אינג'ו והודח על ידו היה חלש הייתה שהוא היה בן של פלגש ולא של האשה הרשמית, אז אפילו שהוא היה בנו של המלך זכרו לו את זה לרעה.
|
|
בתגובה ל: נראה לי שאם הוא היה באמת אח המלך מאת: asole כשהונגי רצה להפור ליורש עצר אחיין של סאני המלכה אישתו של סאני הרעידה את האדמה, כי איך זה שבן של נסיך אחר ימלוך, ואולי הרבה נסיכים נרצחו בהיסטוריה כדי לשמור על הבכורה של ענף מסויים בשושלת. כך שאלו היו אחיו של סאני.
אז כמו שדלית כתבה אין הכרעה ברורה וכל צופה יכול לחשוב מה שהוא רוצה, לא הייתה לתסירטאי כוונה להבהיר את זה. ובכל מקרה הנזיר המזוייף ומי שניסה לשכנע את צ'ון ונרצח דיברו על כך שהמלך רצח את אחיו. ולפי דלית הבנתי שהמלך הקודם נשלח לגלות, אבל אולי בהמשך הוא רצח אותו, בכל מקרה דיברו קודם על כך שהמלך רצח את אחיו, אבל לא אמרו במי מדובר.
נראה לי שלפני 13 שנה הבן שלו היה ילד, כך שייתכן והכוונה הייתה שימליך את המלך הקודם, כי בשיחתם הוא הדגיש דווקא שהמדיניות של המלך הקודם הייתה הנכונה.
|
|
בתגובה ל: הם היו אחיו של סאני מפילגשים מאת: EVGLEV המלך שהודח לא היה אחיו אלא דודו. לא יודעת מה עלה בגורלם של אחיו של המלך, אני יודעת רק את שמותיהם (נונג וון, נונג צ'אנג ונונג פונג).
יכול להיות שאינג'ו פחד שיחזירו את דודו לשילטון (אם הוא היה עדיין בחיים) או שימליכו ענף אחר של השושלת על פניו. גם לדוד שלו המודח היה בן, הנסיך ג'יל.
|
|
בתגובה ל: נראה לי שאם הוא היה באמת אח המלך מאת: asole הנסיכה, הוא אמנם לא חשב על כך ברצינות, אבל לאחר שהיא גילתה לו את כוונותיה, השתן עלה לו לראש, וזה מה שהניע אותו לרצוח את סאן לפני ההמלכה, הוא פתאום הרגיש שהוא שווה ערך למלך ופתאום זה הפך לחלום שלו, כשזה היה החלום של אימו.
|
|
בתגובה ל: נראה לי שאם הוא היה באמת אח המלך מאת: asole המלך חשש שלי וון הו יפעל להכתיר מלך חדש, ראיתי זאת בלא מעט סדרות היסטוריות.
|
|
בתגובה ל: דעתי שונה .. הם אחים ממש מאת: Rebeccan האחרים חוסלו רק לאחר 13 שנה כשהיה חשד שגיום בחיים. והראשון היה שים שניסה לחשוף את האמת ליי גיום. המלך הכין מכתב מזוייף כי הוא ידע שוו הו לא מורד בו, כך שכל מה שהוא ידע שהוא חושב שהוא טועה. וגם מסופר שהוא העריץ אותו הכי הרבה בשביעייה, כך שהוא פחד ממנו כי הייתה לו זכות לרשת אותו. לא הייתה למלך סיבה לביים תכנית מרד רק כדי להפחיד כמו שזה נראה בהתחלה, כך שנראה שהוא נפתר מעוד יורש. גכם הנזיר המוזייף הזכיר שהוא רצח את אחיו, ואם היה מדובר במלך הקודם אז זה היה טבעי שכשמשתלטים כל כס המלוכה הורגים את המלך הקודם, אם כי המלך הטוב מהיהלום שבכתר לא עשה את זה לפי הסדרה.
|
|
בתגובה ל: לדעתי הכוונה היתה ל"אח לנשק" מאת: זרהמאד המלך ומכך שהוא היה מספיק הוגן לומר לו זאת אישית, המלך היה אמור להבין שהוא מתכנן מרד והוא פעל כדי להפליל אותו והוא הראשון בשביעייה ליפול. בהתחלה חשבתי שהשמש הנוספת זה המלך הקודם שרוצים להחזיר לשלטון כי מתגעגעים אליו. אבל אם המלך היה מסוגל לרצוח את בנו, ממש קשה להאמין שהמלך הקודם נשאר בחיים. וגם אם כן מדוע הסינים היו תומכים בבנו ולא במלך הקודם? כך שנראה לי שוו הו היה אחיו ולכן יכל לרשת את הכתר ולכן הוא נפטר ממנו. וגם את יי גיום חיפשו כדי להרוג מאז ילדותו, את אימו ואחותו שלחו לגלות, אבל כולם דאגו ליי גיום כי ידעו שהוא לא ישלח לגלות עם אימו ואחותו כמקובל, כך שאת הבן הזכר רצו גם כן לחסל כי גם הוא יורש לגיטימי.
|
|
בתגובה ל: לי נראה דווקא שוו הו לא היה הראשון שחלק על דרך מאת: EVGLEV משפחתו של לי וון הו לא שייכת למשחת המלוכה. שמו של אחיו של המלך עלה כמה וכמה פעמים (ג'וואנג הא) ולא הוזכר בשום מקום שהוא נרצח. הוא פשוט הוגלה לסין.
המלך טרח להיפטר מלי וון הו מהסיבה הפשוטה - יכולתו לעורר הפיכה. לי וון הו הצליח להדיח את אחיו של המלך מהכסא ובאותה המידה הוא יכל לעשות זאת למלך הנוכחי. לי וון הו היה ידוע בשנינותו ובחוכמתו, כולם ידעו שהוא איש ישר ואיש של שלום ולכן המלך חשש ממנו.
מדוע המלך טרח לרצוח את בנו? מאותה הסיבה בדיוק! האצילים יכלו לפעול להכתרתו של יורש העצר כמלכם. כבר ראינו בעבר שישנם אצילים שמוכנים להמליך מלך כדי שיהיה המריונטה שלהם כמו שפעלה הפטרונית ב"מלך סאן" . דוגמאות נוספות קיימות בסדרות "הונג גיל דונג" ו"המלכה סאן דוק".
לאצילים ולמלומדים יש כח מכריע בהכתרת מלך בתקופה ההיא של צ'וסון ולכן לי וון הו הווה איום ממשי על המלך.
|
|
בתגובה ל: אני לא יכולה להסכים עם התאוריה הזו מאת: זרהמאד ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אהבתי מאוד מאוד את הסיכום שלך מאת: asoleלטעמי הוא תחמן שניתן לנצלו בקלות. כאחד שחולשתו היא מעמד היה קל לנצל אותו, וכך עשה המלך. בתכל'ס, ביון שיק לא הרג אף אחד ואיפלו פעמיים הוא ויתר לסה דול- פעם אחת שחבט בו בתוך המחצלת ובפעם השנייה עקירת השן. נכון שבשני המקרים היתה התערבות של גורם שלישי אך בכל זאת, לא נראה לי שהוא באמת היה הורג מישהו.
|
|
בתגובה ל: צודקת אי אפשר לומר על ביון שיק שהוא רשע מאת: זרהמאדוהוציא גזרי דין מוות ויפה על הרציחות שהמלך ביצע. הוא עזר למלך לרצוח אסיר בכלא. ובכל מקרה הוא נתן את הסמכות המשפטית והלבין את מעשי הרצח. למעשה השר שים חשש ממנו ולכן זימן אליו את וו הו בגלל שהמלך בוטח במי שעושה הכול בשביל כסף ומעמד.
|
|
בתגובה ל: אהבתי מאוד מאוד את הסיכום שלך מאת: asoleוגם בקטע שהוא עודד אותו לפתוח את דלת המחסן. לאיזה חט הכוונה? הכוונה לכך שלא הגן על אביו שנשלח לגלות? כי שי הו לא גילה לביון שיק שהוא לא אביו ואפשר לו להתגאות בו וגם היה מנומס כשהוא נפרד ממנו. או מדובר בחטא הריגשי שהוא כעס על דאני וזכר רק את הסבל בבית של ביון שיק?
|
|
בתגובה ל: אכן אהבתי יונג חשב קודם על אביו המאמץ בתור אבא מאת: EVGLEV כשסה צ'ון חקר את שי הו על ביון שיק לאחר ההורדה בדרגה ושליחתו לג'ג'ו (כדי לבדוק אם הוא כועס על המלך בגלל זה) שי הו השיב באדישות שביון שיק לא האבא האמיתי שלו. הוא גם הלך להיות שומר פשוט בארמון ובכך הרגיז את ביון שיק כי התפקיד היה מתחת לרמתו ובעצם לקיחתו הוא כאילו התנער מאביו. זה לא ששי הו עשה משהו רע לביון שיק אבל בסך הכל ביון שיק היה אב טוב לשי הו והוא לא העריך את זה ובעצם לא ספר אותו. הוא כל הזמן הרגיש שהוא קורבן אומלל שאימו שלו דפקה אותו ולמעשה הוא לא היה כזה לא אהוב בביתו החדש כי ביון שיק אהב והעריך אותו וגם און צ'אן.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 19-20 הסוף מאת: זרהמאדוממשיך לשדוד עם סימון אחר. המלך לא קיים את הבטחתו ונשאר למלוך, אך למעשה הוא השתגע ומדמיין שצ'ון שומר ראשו הנאמן בחיים וצריך לעזור לו והוא אף למפוחד. למעשה אילג'ימה מלך זאת לא סתם אמירה של אנשים שהעריצו אותו והוא היה יכול לרשת את כס המלוכה כי הוא האחיין של המלך כי המלך אמר לגיום שוו הו היה אחיו. דאני אספה אליה את אימו של גיום והן התיידדו והיא גרה איתה. עכשיו באמת היה מרגש איך שיונג ואימו האמיתית הסתכלו זה על זו וזיהו זה את זו והבינו את זה. והצליחו לשדר הכול במבטים בלי להגיד אף מילה שתחשוף האחד את השני. למרות שאילג'ימה לא חשף את עצמו בפני אן צ'ה היא לא בזה ליונג כמו קודם, והיא נפרדה מיונג בקצרה אך איחלה לו כל טוב ולא כאל מישהו שהיא בזה לו. גם לאחר 4 שנים היא שאלה אם יונג בסדר, כלומר היא התעניינה בו. לא ממש הבנתי מדוע הוא לא חשף את עצמו בפני אן צ'ה כשהיא ידעה כל כך הרבה על כך שהוא גיום ועל חלקו של אביה בכל זה. בכל מקרה אחרי שבונג סון נפלה לתהום בתור אילג'ימה לא הראו את אן צ'ה מתאבלת על אילג'ימה, אבל לעומת זאת אחרי 4 שנים הראו את אן צ'ה שומעת שיונג בסדר ומתאבלת מול העץ על אילג'ימה.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה 19-20 הסוף מאת: זרהמאדגם בצפייה שנייה אני עדיין מאמינה שאילג'ימה נותר בחיים, הוא בחר לחיות את חייו בבדידות הרחק מיקיריו כדי למנוע פגיעה בהם. הגעתי למסקנה לפי הרמזים הבאים: רמז גדול שנתנו לנו בסצינת הפתיחה - "איו מקום שאני לא יכול להכנס אליו בגלל ש..אני אילג'ימה!". הסצינה שמתחילה את הסדרה מראה לנו שאילג'ימה פועל יחד עם שותפיו להכנס שוב לארמון. בין החברים נמצא גם דה שיק שבעקבות מעצרו אילג'ימה פרץ לארמון. עצם העובדה שדה שיק נמצא יחד עם אילג'ימה בפריצה הזו מוכיחה שאילג'ימה חזר לפעול לאחר שיחרורו של דה שיק. הרמז השני הוא משלוח הנעליים שחברו הסנדלר שלח. הנעליים שבונג סון נועלת הן "נעלי קש" קלועות כך שהנעליים הם לא עבורה. הנעליים שנשלחו הן כמו אלו שיונג לבש על האי כאשר התאמן עם אביה, סביר להניח שהנעליים הם עבורו. ![http://www.fastup.co.il/images/81485750.jpg]() השלישי - החרב הקהה שנתן הנזיר לאילג'ימה היא החרב בה השתמש צ'ון. ![http://www.fastup.co.il/images/54988689.jpg]() שמתם לב שלילד הקטן בלי השן קוראים באותו השם שסה דול רצה לתת לגיום כאשר הוא אימץ אותו? השם Ketong מרמז על כך שדאני בחרה להנציח את זכרו של בעלה ע"י בחירת השם הזה לבנה (גם אם הוא מאומץ).
|
|
בתגובה ל: אז רק אסנת חושבת כמוני?? מאת: זרהמאד אם כי לא הצלחתי להבין את עניין הנעליים אצל הנזיר המזוייף שבכלל בלבלתי בינו לבין הצייד.
נראה שהילד לא מרוצה משמו.
|
|
|
בתגובה ל: גמני סבורה שהוא בחיים מאת: Rebeccan גם לדעתי, הסצנה הפותחת בעצם לקוחה מהעתיד לקרות. אילג'ימה חוזר כדי לנקום במלך שלא קיים את הבטחתו. סצנת הסיום כשאילג'ימה יושב על העץ בעצם מספרת על חזרתו. גם הנעליים שקיבל הנזיר המזוייף.
ketong זה קקי של כלב, שם חיבה היתולי משהו. הוואנהי קרא כך לזוגתו הוואיובי בתוכנית WGM.
|
|
בתגובה ל: אילג'ימה חי וקיים מאת: giligilללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אז רק אסנת חושבת כמוני?? מאת: זרהמאדאני עדיין חושבת שהנעליים השניות יועדו לבונג סון כי הן קטנות אבל אולי הנעליים הראשונות שייכות ליונג? קראתי עכשיו שהתרגום לאנגלית שלפיו הנזיר המזוייף שואל "לאן הילדה הזו נעלמה?" הוא בעצם לא מדוייק כי המילה שתורגמה ל"ילדה" היא למעשה "ממזר" או "מנוול" ואותו הכינוי בו השתמש הנזיר כלפי יונג כשאימן אותו באותו המקום. לא זכרתי על השם של מיני-יונג, אבל הזכרת לי! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/ly2i__Smiley_Smile.gif Smiley_Smile]() ואגב, רק אני נזכרתי בנסיכה הקסומה בסצינה של יונג והמלך? My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die
|
|
בתגובה ל: אז רק אסנת חושבת כמוני?? מאת: זרהמאדמישהו באיזה פוסט הביא ציטוט של הבמאי, לצערי אין מראה מקום אבל הנה זה: “Some viewers may have noticed that the sword used by the king’s guard is actually Iljimae’s edgeless sword. Iljimae did not collapse because of that slash but rather because of the blow. Apart from this, the last scene where Kong He (Iljimae’s master) had purchased two pairs of shoes is another clue. One pair is actually for Iljimae אז מסתבר שצדקת וליונג יש רגליים ממש קטנות
|
|
בתגובה ל: ועוד משהו שמצאתי כרגע בשיטוטי ברשת מאת: asole כשראיתי את פניהן הנפולות של האימהות ושל בונג סון, הנחתי שאילג'ימה מת, ומאותו רגע הפסקתי להתרכז בנעשה על המרקע. אני מצדיעה לך על מציאת הציטוט של הבמאי. אכן חידת חמיצר שדורשת צפייה חוזרת בסדרה כולה. ולעניין הפציפיזם - טוב ששי הו עשה בשבילו את העבודה ה"מלוכלכת", ובכך הציל את חייו. ולסיום, נראה שהתייאשתי מהר מדיי...
|
|
בתגובה ל: סוף טוב הכול טוב. מאת: סיגל12אחרי שכל הסדרה הסתובב מצוברח עם פרצוף של מלפפון חמוץ טוב שלבסוף הביא איזושהי תועלת! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/t8bn__Smiley_Wink.gif Smiley_Wink]() הסדרה פשוט לא נסגרה טוב, לא היו צריכים לתת לנו לעסוק במסע ניחושים כזה...
|
|
בתגובה ל: באמת מזל ששי הו הרג את סה צ'ון מאת: asole ג'ני טוען שזה דווקא דרמה איכותית כשהיא לא סוגרת את הקצוות ונותנת לצופה להשלים. כך שייתכן שזה נפוץ בקוריאה לא לסגור טוב מבחינתינו את הסדרות ולהשאיר מקום לפרשנויות.
|
|
בתגובה ל: דווקא כשהסוף היה פתוח בבין כלב לזאב מאת: EVGLEV ב"בין זאב לכלב" לפחות הבנו בדיוק מה קרה וידענו מי בחיים ומי בר מינן. אז סו היון וארי לא התחתנו והביאו שישה ילדים אבל לפחות היה סיכוי שהם יהיו ביחד והצופים יכולים להשלים בדימיון מה שיקרה. כשמישהו מת אז אין ממש סיכוי כזה וזה לא סיום פתוח אלא סגור ורוב הצופים ב"אילג'ימה" סיימו את הסדרה עם התחושה שהוא מת בעוד שלפי כל הרמזים כוונת היוצרים הייתה שהוא חי, אז לדעתי יש פה פספוס. חבל, כי ארבעת הפרקים האחרונים היו ממש נהדרים, רק האפילוג היה בעייתי ולא מובן.
|
|
בתגובה ל: בעיני יש הבדל בין סוף פתוח לחידת חמיצר מאת: asole נורא אהבתי תסידרה הזו
|
|
בתגובה ל: שובו של אילג'מה יש בה המשך של אילג'מה ? מאת: kerentעם ג'ונג איל וו בתפקיד הראשי. הנה הספיישל של דנה עליה. ו- ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/el11__Wellcome_01.gif Wellcome_1]() לפורום!!!
|
|
בתגובה ל: לא, זו סדרה אחרת לגמרי מאת: asole ראיתי תהתחלה שלה שהוא נמצא בעולם ההווה והחזירו לעבר ..עם איזה ענק ואחד ששמו סה דול שמדבר על אילג'מה...שזו היתה נראת כהמשך למרות שסה דול בסידרה עצמה היה אבא המאמץ שלו... קיצור הסידרה הזו קצת ביאסה אותי ,כי היה איזה סוף פתוח תודה
|
|
בתגובה ל: אוי..איזה באסה.. מאת: kerent "שובו של אילג'ימה" נמצאת אצלי כבר על המחשב, ככה שאני מתכוונת לצפות בה מתישהו, זה יכול להיות מעניין לראות את הנושא מזווית אחרת.
האמת, אם לסדרה היה אמור להיות המשך הסוף העמום היה מתאים כי את התשובות היו מקבלים בסדרה החדשה...
|
|
בתגובה ל: עלודבר... מאת: asoleטוב ..שתיהן הבנתי סידרות יפות ויש איזושהי הבנה בפרק הראשון של הסידרה..בחלק שהוא ממשיך לעתיד עם הצלמת
|
|
בתגובה ל: הא... מאת: kerent ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ועוד משהו שמצאתי כרגע בשיטוטי ברשת מאת: asole העיקר שיבוא כבר!
יונג לדעתי חי בבדידות יחד עם הנזיר המזוייף והנעליים יועדו לו. קשה לי לקבל את העובדה שהוא מת, אין שום רמז שיוביל לסברה הזו.
הקטע שהבאת מעניין מאד, הוא מחזק את הסברות שלנו ואפשר לומר שפענחנו את הרמזים בצורה מצויינת.
|
|
בתגובה ל: אני מוכנה לקבל אותו גם יחף מאת: זרהמאדעכשיו הסוף נראה הרבה יותר ברור והרבה פחות מאכזב (ליתר דיוק: בכלל לא מאכזב). וכיף לדעת שיונג/גיום/אילג'ימה עדיין חי, קיים, נושם ובועט ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/dovh__grin.gif לב_מאושר]() !
|
|
בתגובה ל: אני מוכנה לקבל אותו גם יחף מאת: זרהמאד
|
|
בתגובה ל: נקנה לו שרשרת "חי" ונשלח אותה אליו... מאת: asoleללא תוכן
|
|
בתגובה ל: נקנה לו שרשרת "חי" ונשלח אותה אליו... מאת: asoleבטח הוא יקבל הלם יחד עם השרשרת את מתארת לעצמך את "פני החרסינה" העדינים והנשיים האלו, מסתובב עם שרשרת כזו? הנה דגמיות ![http://www.fastup.co.il/images/75005806.jpg]()
|
|
בתגובה ל: הרגת אותי... מצחיקה מאת: זרהמאדג'ני תהרוג אותי...
|
|
|
 |
 |
אנחנו גם בטוויטר! |
 | מי ומי ב"שובל של שקרים"
|
|
 | מי ומי ב"הלוחמת"
|
 | מי ומי ב"בזמן שישנת"