לא היה לי מקום בהודעה - אך ייתכן שההודעה תכלול ספוילרים למי שטרם צפה או סיים לצפות..קחו בחשבון
סיימתי עכשיו לצפות בסדרה.. אני מודה, בהתחלה ממש התמכרתי אליה, ראיתי במרתון ואז נתקעתי בשלב מסוים. לאחר כמה שבועות המשכתי לראות עד שסיימתי היום. ואני לא מתחרטת שסיימתי. הפרקים האחרונים היו טובים מאוד, ובסה"כ אני מרוצה מאיך שנגמר. הסדרה מאוד מתוקה, קלילה, ומשאירה טעם טוב..כאלה סדרות אני אוהבת..
קים סו יון הייתה פה מצוינת כרגיל. אבל מסכימה עם הרוב שבנסיכה התובעת היא הייתה טובה יותר. גם הזוג שם היה יותר טוב ( ברור, זה הרי השואב P:) אבל פארק ג'י הון היה פשוט מאמי..הוא כמו דובי קטן וחמוד..בהחלט התרשמתי ממנו לטובה.
הדבר היחיד שהתאכזבתי היה התפקיד המשני של אום טה וונג..אמנם זה פעם ראשונה שאני רואה אותו בסדרה, אבל הוא בהחליט השאיר לי חשק לעוד..אם למישהי יש המלצות לסדרות שלו אני אשמח.. ( בטח תמליצו לי על המלכה סון דוק אבל אני מחכה עם הסדרה הזו..מי יודע אולי היא תתורגם באתר של הבנות או תגיע לארץ).
הייתה לי מגמה מוזרה עם 2 הגברים של הסדרה - בהתחלה הייתי לגמרי בעד פארק ג'י הון, לאחר כמה פרקים הייתי בצד של דו ווק וממש קיוויתי שיתפתח משהו אבל כבר הבנתי שלא..ולאחר כמה פרקים נוספים הגעתי להבנה שהייתי נורא מתבאסת אם ג'י הון לא היה משיג את הבחורה שהוא כ"כ אוהב..ובינינו מגיע לו..הוא עשה הכל מהלב.. הוא תמיד היה שם בשבילה..
מה שקצת לא אהבתי היה שבפרק לפני אחרון או בפרק האחרון אני כבר לא זוכרת - דו ווק הודה בפני יו וון שהוא התאהב בה וכאילו זז הצידה בשביל ג'י הון..ואני שואלת..מתי זה קרה לעזאזל? הוא הרי לא הראה שום סימ ן ..הוא אמנם צחק ממה שהייתה אומרת והיה נותן לה מחמאות אבל לכל אורך הסדרה ראינו שהלב שלו היה נתון למאמנת היבשושית ( כן אני מרשה לעצמי לכנות אותה ככה.. הדוקטורית הייתה גם יבשה רוב הזמן אבל המאמנת הזו פשוט ייבשה את המסך..לפחות לא עשו אותה ביצ' זה כבר משהו)
ומילה אחרונה על סאנג בונג - הבחור הזה פשוט פשוש! נראה לי שהוא קצת גנב את ההצגה מג'י הון.. בכל מקרה מקווה לראות אותו בסדרות נוספות..
זהו אין לי מה להגיד יותר..אבל היה כיף לצפות בה...תודה ענקית לדנה שבזכותה יכולתי לראות בתרגום לעברית וזה הפך את החוויה של הצפייה לטובה יותר
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole
נשיקה שובבה – הסדיסט והסטוקרית, סיפור אהבה
אם היו לי ספקות לגבי ההצבעה שלי בסקר הנוכחי הן התנדפו אחרי שהחלטתי לצפות בסדרה הזו. הכל היה נגדה, היא נראתה לי סדרת נוער מטופשת שמנסה לרכוב על הגל של BOF, העלילה נראתה לי תפלה ושגרתית, והרייטינג היה על הפנים. את השחקנים לא הכרתי חוץ מאחד, הראשי, קים ג'ונג היון, הלוא הוא ג'י הו מ-BOF, ההולוגרמה, השחקן האחרון שהיה גורם לי לראות סדרה בכיכובו. נקודת הזכות היחידה של הסדרה הייתה הפוסטר החמוד (למעלה), אבל אני לא הולכת לראות סדרות בגלל פוסטרים אבל כן אראה סדרה בגלל המלצה חמה וקיבלתי אחת כזו על הסדרה.
סיבה נוספת לבחירת הסדרה הייתה שלקיתי בקראש חמור על אום טה וונג אחרי "ד"ר צ'אמפ". הבנתי שהמצב חמור אחרי שבשיעור היוגה בסוף המדיטציה נפלט לי אוּם במקום אוֹם. התלבטתי בין שתי סדרות, "הנסיכה התובעת" ו"נשיקה שובבה", אבל החלטתי שכדאי לתת לקים סו יון מרווח בין דרמה לדרמה כדי לא לבוא אליה בדעות קדומות ולפתע המכשלה הגדולה של "נשיקה שובבה" הפכה ליתרון – אין מצב שאני אתאהב בקים ג'ונג היון יותר מאשר שמחר אהפוך למעריצה שרופה של ג'סטין ביבר.
אז באמת לא התאהבתי בקים ג'ונג היון, אם כי אני מודה שהוא היה יותר טוב בסדרה הזו מאשר ב-BOF, שחקן דגול הוא לא אבל הייתה לו יותר אישיות ותספורת הגונה יותר והדמות התאימה לו. סוף סוף גם קלטתי מה מפריע לי כל כך במראה שלו, זה לא הסנטר, למרות שהוא מוזר, זה האף. לבחור יש אף קטן כמו של פאקצה מנותחת, זה לא אף של גבר.
ובאופן מעניין, "מכשלה שהופכת ליתרון" זו גם התמה המרכזית של הסדרה הזו, שעוסקת בארבעה חולי אהבה ומתמקדת בהא ני, הבחורה שהפכה את האובססיה לאמנות.
זו קומדיית נעורים טיפוסית עם כל המשתמע מכך ולמרות שהגיבורים עוברים ללמוד באוניברסיטה הם ממשיכים להתנהג כטינאייג'רים (לפי הסדרות הקוריאניות הקוריאנים מתבגרים לאט מאוד, אולי בגלל ההשפעה המשפחתית הניכרת והסמכות ההורית). להפתעתי היא הייתה מוצלחת יותר ומהנה הרבה יותר משציפיתי, העלילה רפטטיבית אך עם זאת קולחת והדינמיקה בין הראשיים מעניינת והם היו חמודים ביחד. אווירת הקומיקס שורה על הסדרה (שמבוססת על מנגת שוג'ו יפנית), בעיקר על פרקי התיכון בסדרה שהזכירו לי את הסדרה הישראלית "זבנג", רק הגברת זעפני הייתה חסרה שם (הדמות של ג'ון גו הייתה משתלבת ב"זבנג" בטבעיות רבה). זה קצת נרגע כשהדמויות מגיעות לאוניברסיטה (וטוב שכך, גם קטעי הדמיון של הא ני נעלמים לשמחתי כי הם שיעממו אותי אפילו בהילוך מהיר). אני מניחה שגם משום שצפיתי בחלקים מהסדרה בהמרצה כשהדמויות נעות בתזזיתיות כמו ספידי גונזלס ונשמעות כאילו כולן השתתפו במסיבת הליום כנראה הוסיפה לאפיל הקריקטורי של הסדרה (חבל שזה ב-BOF לא עשיתי את זה... זה היה משפר אותה פלאים). אבל לא פחות מכך שהופתעתי לטובה מחמידותה של הסדרה הפתיע אותי האתוס האולטרא-שמרני שלה שמקדש הן את הזוגיות מהמודל השוביניסטי והן את הציות להורים. בהחלט לא מה שאנחנו רגילים לקבל מסדרה קוריאנית.
הגיבורה הראשית היא גיבורת שוג'ו טיפוסית, זו הבחורה הפשוטה כביכול, הגולמנית והמועדת לתאונות והזקוקה להצלה באופן קבוע שמצליחה לשבות את ליבו של הנסיך כי בכל זאת יש בה קסם שאין לאחרות. הא ני אפילו לא פשוטה כביכול, היא באמת פשוטה, בחורה ילדותית, די טיפשה וריקנית, מעלותיה היחידות הם העקשנות והנחישות שלה ושמחת החיים, לכן היא זכתה בסדרה לכינוי "החילזון של נוח". לידה ג'אנדי הפוסטמה מ-BOF היא ממש כלת פרס נובל. לזכותה יאמר שלשחקנית ג'ונג סו מין יש קסם אישי וחמידות טבעית שגרמו לי לחבב אותה למרות שהדמות באמת כלומניקית ופאתטית (מה שלא קרה לי עם ג'אנדי הפוסטמה). ג'ונג סו מין, שזה לה התפקיד הראשי בדרמה, זכתה לכינוי און יון היי הצעירה, והן באמת דומות לדעתי, אם כי ג'ונג סו נראית כמו אחותה הצעירה והפחות יפה של יון היי, אין לה את הגוף המושלם של יון היי והרגליים המופלאות שלה (יון היי בטח לא רק הצילה את האומה בגלגול הקודם אלא את האנושות כולה). יחסית לאלילות הקוריאניות היא נראית אפילו מעט גוצה, אבל יש לה מראה מתוק, עיניים גדולות ועגולות ופה חושני וילדותי. היא מרבה לשרבב את לשונה החוצה, מה שגורם לה להראות ככלבלב חמוד, והאמת שזה בדיוק מה שהיא בסדרה, האהבה שלה לגיבור הסדרה היא כמו של כלב שנאמן לאדוניו ויהי מה, בין אם הוא בועט בו או מלטף אותו.
במשפט אחד: לחובבי קומדיות נוער רומנטיות בלבד, סדרה חביבה וקולחת עם מסרים בעיתיים.
מכאן והלאה (בפוסט הבא) ספויילרים לכל הסדרה, אז אם אתם מעוניינים לצפות בה זה הזמן להיפרד בנשיקה.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: נשיקה שובבה - Playful Kiss מאת: asole
נשיקה שובבה – הסדיסט והסטוקרית, סיפור אהבה כולל ספויילרים לאורך כל הסדרה
העלילה מתחילה בתיכון. הו הא ני (ג'ונג סו מין) היא תלמידה כושלת בתיכון באחד מפרוורי סיאול, היא לומדת בכיתה השביעית, שזו הכיתה הכי גרועה בבית הספר ומאוהבת נואשות בבחור הכי שווה בתיכון – בק סונג ג'ו (קים ג'ונג היון) התלמיד הכי חכם בבית הספר שלומד בכיתת המחוננים ומשיג באופן קבוע את הציונים הכי גבוהים ונחשב לחתיך על ואליל הבנות. היא מחליטה להתוודות על אהבתה במכתב אבל הבחור האדיש מחזיר לה את המכתב שלה בפומבי עם תיקוני שגיאות כתיב ועם ציון של מספיק בקושי. המצב נראה חסר תקווה עבור הא ני האומללה, בעיקר אחרי שהבית החדש שלה ושל אביה קורס אחרי רעידת אדמה, אבל כאמור בסדרה הזו כל מכשלה הופכת ליתרון. בזכות האסון חבר ילדות של אביה של הא ני יוצר איתו קשר ומזמין אותו ואת ביתו לגור בביתו עם משפחתו. לחבר יש אישה נאה, דירה נאה, כלים נאים ושני בנים – און ג'ו ו...סונג ג'ו. המצב החדש יוצר סיטואציות מביכות עבור הא ני שנאלצת לגור תחת קורת הגג של אהובה הבלתי מושג, אבל גם מחברת את השניים. הא ני מצליחה לתמרן את סונג ג'ו כדי שיעזור לה בבחינות כדי שתוכל להיכנס לכיתת המחוננים וזאת אחרי שהתערבה איתו שאם היא נכנסת, משימה בלתי אפשרית בעליל, הוא סוחב אותה שקמח לפני כולם. בעקבות ההצלחה המפתיעה בבחינות הא ני גם מצליחה להתקבל לאוניברסיטה, גם בשיטת ה"מכשלה שהופכת ליתרון" כשבגלל סופת טייפון הרבה מועמדים לא מגיעים לראיונות הכניסה.
המעבר לאוניברסיטה לא משכיח מליבה של הא ני את סונג ג'ו המתנכר. להפך. האהבה החד צדדית אליו והאובססיבית רק הולכת וגדלה ואם בתיכון עוד הייתה לה איזושהי גאווה עצמית והיא הייתה מסוגלת אפילו לנקום בו על העלבונות ולהתעמת איתו, באוניברסיטה היא הופכת לצל מתרפס שלו. סונג ג'ון הוא הסיבה לקיומה, הסיבה שהיא בכלל באוניברסיטה למרות שלימודים לא מעניינים אותה והיא גרועה בהם, הסיבה שהיא קמה בבוקר וטורחת לנשום. זה לא עוזר שהם גרים באותו הבית רוב הזמן וגם לומדים באותה האוניברסיטה (משום שבמפתיע, סונג ג'ו שיכל ללמוד בכל אוניברסיטה, אפילו בחו"ל, בוחר ללמוד באוניברסיטה המקומית) וגם לא היחס של אימו של סונג ג'ו ושל סונג ג'ו עצמו. אימו של הנסיך, גום הי (ג'ונג הי יאנג היפה) היא המעריצה מספר אחת של הא ני, היא מתאהבת בה במבט ראשון, כנראה מפני שהיא רואה אותה כבבואה שלה עצמה וגם כי תמיד רצתה בת. היא לא בוחלת במניפולציות כדי לשדך את בנה, אותו היא מגדירה כיבש, קר ומשעמם, להא ני והיא מעודדת את הא ני לא לוותר עליו גם כשהוא מתנער ממנה בצורה מופגנת פעם אחר פעם וכך מזינה שוב ושוב את האובססיה שלה. גם סונג ג'ו מלבה את האובססיה של הא ני בכך שהוא מרחיק ומקרב אותה, מלטף ובועט. יום אחד הוא יכול להתנהג אליה באבירות וביום הבא להתעלם ממנה בגסות ולהשפיל אותה, וכשהיא מנסה להשתחרר ממנו ומהאהבה הבלתי אפשרית אליו הוא טורח להחזיר אותה למסלול. בפרק 6, במסיבת הסיום, לאחר שהיא נשבעת מולו לשכוח אותו אחרי התיכון הוא שואל אותה "באמת תשכחי אותי?" ואז מנשק אותה ואומר "נסי לשכוח אותי עכשיו". ולמחרת הוא כמובן מתנהג אליה בגסות וקרירות כהרגלו.
ההתנהגות של סונג ג'ו התמיהה אותי, הוא לא נראה כמי שמחבב את הא ני, מלבד בקטעים הבודדים שבהן הוא טורח לסחרר את ראשה, הוא מתנהג כאילו היא מטרד מעצבן רוב הזמן (מה שנכון, אגב, היא נדבקת אליו כמו סופר-גלו) והוא כועס על אימו שבערמומיות דוחפת אותה כל הזמן לעברו. אבל הוא כן נהנה להתעלל בה, לרדת עליה, בעיקר לפני קהל, והוא גם נהנה לרדות בה. למשל במחנה הטניס (היא נרשמת למועדון הטניס בגללו כמובן, אין לה מושג איך משחקים) כשהוא מכריח אותה להתאמן איתו כל השבוע. נראה שהוא נהנה מהעקשנות שלה ומהנחישות שלה להצליח למרות הסבל והקושי ונתוני הפתיחה העלובים שלה, אבל לא ברור אם הוא נהנה מכך שהוא דוחף אותה להישגים או מכך שהיא עושה זאת בגללו, כנראה שני הדברים יחד. ככל שראיתי שצפיתי בו ובהתנהגות שלו כלפי הא ני התגבשה אצלי התחושה שמדובר בבחור נרקיסיסט עם נטיות סדיסטיות. אין לו שום כוונה לתת לה סיכוי ממשי (לפחות ברוב הסדרה) אבל למרות הקיטורים נוח לו שהוא כל עולמה ומטרת קיומה עלי אדמות והוא כאמור נהנה גם להתעלל בה מילולית. גם ההחלטה שלו ללמוד באוניברסיטה המקומית חיזקה אצלי את התחושה הזו. לטענתו הוא הלך ללמוד שם כי הוצעה לו מלגה מלאה ותנאים מפליגים ובגלל הא ני שעקבה אחריו ונקלעה לתאונה הוא פספס את הראיון לאוניברסיטה היוקרתית. זה נראה לי תירוץ משום שהוא יכול היה להביא אותה לבית החולים ולהספיק לראיון ואני בטוחה שתלמיד מצטיין כמוהו היה מקבל ראיון נוסף ומלגה מלאה בכל אוניברסיטה. לי נראה שהוא רצה ללמוד שם כי היה לו נוח שיש לו מעריצה צמודה שמזינה את האגו שלו ובגלל שהוא אוהב להיות ראש לשועלים, בעוד שבאוניברסיטת יוקרה הוא יהיה אריה בין אריות.
בעיקר הפליאה אותי הנחישות של גום הי, אימו של סונג ג'ו, לשדך את הא ני לביתה ויהי מה. ההסבר שלה הוא שסונג ג'ו הוא דג קר והוא זקוק למישהי כמו הא ני בסביבתו כדי שתפשיר אותו, כלומר, מקרה של "אמא יודעת הכי טוב", ובאמת, ההסבר הזה מתקבל כלגיטימי בסוף הסדרה. לי זה נראה בעיקר כאקט של אנוכיות צרופה מצידה. למרות הקומיות שבדמותה וחינניותה, גום הי היא למעשה האמא הקלאסית הרעה (בסדרה היא כמובן נחשבת לטובה). בסיפור הרומנטי המסורתי האם או האב הם אחת המכשלות הגדולות של הגיבור או הגיבורה בדרך לאהבה האמיתית ודרכה לעצמאות ולגילוי העצמי. ההורים שרוצים לשמר את התלות של ילדם בהם בוחרים עבורו את בן הזוג האידיאלי לטעמם, הם הרי מבינים טוב יותר ממנו מה הוא צריך ומה יעשה אותו מאושר, כביכול, כשמה שמדריך אותם הוא אושרם שלהם והפחד מעצמאות הצאצא. זו בדיוק גום הי בעיני בסדרה, היא מזיקה לבנה בכך שהיא לא מכבדת את הרצון האישי שלו לבחור לעצמו בת זוג ולא בוחלת בשקרים ובמניפולציות כדי לתמרן אותו לזרועותיה של הא ני, הכלה שהיא בחרה עבורו. היא גם מזיקה להא ני בכך שהיא מלבה את האובססיה שלה שוב ושוב למרות שהאהבה החד צדדית הזו גורמת לה לכאבי לב ומפחי נפש. אביו של סונג ג'ו לא לוחץ עליו בעניין הא ני, אם כי הוא מסכים עם אשתו שהיא מתאימה לבנו ומחבב אותה, אבל הוא לוחץ עליו בנושא אחר – הוא רוצה שבנו ימשיך אותו בעסק המשפחתי.
סונג ג'ו מתמרד או מנסה להתמרד. בנקודה הזו התחלתי לראות בו אדם בפני עצמו, הוא אפילו נראה לי לפתע כגיבור טראגי שמנסה להיחלץ ללא הצלחה משליטת הוריו. אבל הסדרה הזו הופכת את האמונות המקובלות על פיהן, הגיבור שמנסה למצוא את דרכו לבד בעולם טועה, האישה שמכלה את ימיה באהבה חסרת סיכוי ומבטלת את עצמה לפני הגבר שהיא אוהבת צודקת. בשורה התחתונה זהו מסר אולטרא-שמרני. הוריו של סונג ג'ו מקבלים בסוף את החלטתו להיות רופא לאחר שהוא מציל את העסק המשפחתי מקריסה בתקופת מחלתו של אביו, ההקרבה שלו והנכונות שלו לוותר על שאיפותיו עבור אלו של הוריו מספיקות כדי לאפשר לו לבחור את משלח ידו בעצמו, אבל את אשתו אימו בחרה עבורו. הוא גם מוותר על עצמאותו וחי עם הא ני בבית הוריו אחרי נישואיו, מודע לכך שאימו אף עקבה אחריהם לירח הדבש.
הא ני כאמור היא לא חולת האהבה היחידה בסדרה. מימי התיכון מאוהב בה ג'ון גו אהבה חסרת סיכוי. הא ני מחבבת את ג'ון גו ורואה בו ידיד טוב אבל אין לה רגשות רומנטיים אליו. היא לא עולבת בו כמו סונג ג'ו ולא משחקת בו כמוהו ונראה שהיא באמת מצרה על האהבה החד צדדית הזו. באוניברסיטה סיונג ג'ו פוגש את הא רה היפה (לי סי יאנג המוכרת מ-BOF. עניין של טעם, בעיני היא לא יפה אבל היא חתיכה ונשית) והחכמה. אם סונג ג'ו מדורג ראשון היא תמיד מדורגת אחריו והיא למעשה מעין סונג ג'ו ממין נקבה. היא מתאהבת בו והוא מחבב אותה ונעים לו במחיצתה ואפילו מוכן להתחתן איתה כדי להציל את החברה (עבור ההשקעה של סבא שלה) ולא רואה בכך הקרבה גדולה מצידו כי לדעתו הם באמת מתאימים. הא רה היא לא אוהבת אובססיבית אם כי בתחילה נראה כך, כי היא נוקטת במניפולציות כדי להיות איתו (כמו להשפיע על סבה לתמוך בחברה של אביו), אבל היא מקבלת את החלטתו להיות עם הא ני בסוף ואפילו מגיבה בג'נטלמניות. לה עצמה יש מחזר אובססיבי, קאנג סו, ראש מועדון הטניס (והסונבה הכי זקן ומכוער באוניברסיטה. השחקן צ'וי סאנג גוק בן 40 אבל משחק בחור בן 21, סוג של בדיחה פנימית של הסדרה וליהוק מוזר). הא ני וקאנג סו משתפים לא פעם פעולה בצורה ילדותית כדי להפריע לקשר בין סונג ג'ו והא רה. האוהבת האובססיבית האחרונה היא כריס, בחורה ממוצא מעורב אנגלי/קוריאני שמתאהבת נואשות בסוף הסדרה בג'ון גו. כל האוהבים האובססיביים מלבד ג'ון גו זוכים בסדרה באהוביהם, והוא זוכה כאמור באהובה אובססיבית משלו.
כל הסדרה, עד לסוף פרק 13 ייחלתי שוב ושוב שהא ני תתפקח סוף סוף מהאהבה החולנית שלה, הרצתי תסריטים במוחי שבהם היא סוף סוף מצליחה להיגמל מההתמכרות הזו ולצמוח כבן אדם עצמאי במקום לתפקד כלווין של סונג ג'ו. מידי פעם היו סיטואציות שרמזו שהנה זה בא, הפעם זה יקרה, אבל מהר מאוד הדברים חזרו למסלולם. בסוף הפרק הזה הא ני חוזרת מדייט עם ג'ון גו, אחרי שהחליטה לתת לו סיכוי לאור חתונתם הקרבה של סונג ג'ו והא רא. כשהיא חוזרת מהדייט בגשם סונג ג'ו מחכה לה עם מטריה, נוזף בה כהרגלו שיצאה בלעדיה. כשהיא אומרת לו שהיא מחבבת את ג'ון גו הוא מצהיר "את מחבבת אותי, ולעולם לא תחבבי מישהו אחר כמו שאת מחבבת אותי" והיא מודה בדמעות שזה נכון אבל נשבר לה מהאהבה החד צדדית הזו והיא רוצה מישהו שיאהב אותה כמו שהיא אוהבת אותו, ואז הוא מנשק אותה, הפעם ברצינות, והיא נמסה כחומר בין זרועותיו. אפילו אז קיוויתי שהנשיקה תהיה נשיקת קסם אמיתית שתגמול אותה מהאהבה הזו, שהיא תכריז לפתע שירד לה ממנו, שהיא לא רוצה בו יותר, שהיוצרות יתהפכו והוא יהיה סוף סוף בצד המחזר. זה כמובן לא קרה. אבל לפחות מהרגע הזה הם היו ביחד והמצב הפך ליותר נסבל, וגם לפחות איבדתי את התקווה, זה גם משהו. בסופו של דבר הם גם היו מאושרים ביחד, עד כמה שאהבה כזו וזוגיות כזו הם פסולים בעיני.
לכל אחד מהדמויות בסדרה יש תחומי עניין עצמאים משלו – חוץ מלהא ני ולאימו של סונג ג'ו ולסונג ג'ו עצמו. ג'ון גו מתגלה כשף מוכשר ויצירתי, גם לחברותיה הטובות של הא ני, ג'ו רי ומין אה יש כיוון בחיים – ג'ו רי הצבעונית אוהבת לאכול, להתחפש ומגלה את יעודה במקצוע הספרות ומין אה המתבודדת המוזרה היא חובבת וציירת קומיקס שלומדת אנימציה (ובאופן רקורסיבי הופכת את הסיפור של הא ני וסונג ג'ו למנגה). אביה של הא ני הוא שף במסעדת הנודלס המשפחתית ולאביו של סונג ג'ו חברה למשחקי מחשב והשניים רואים בעבודתם יעוד והגשמה אישית. לעומת זאת אימו של סונג ג'ו היא עקרת בית שעוסקת כל הזמן בריגול אחרי ילדיה וצילומי פאפרצ'י שלהם. סונג ג'ו טוב בכל תחום שהוא שולח בו את ידו, בין אם זה לימודים או ספורט או אפילו בישול אבל שום דבר לא מעניין אותו או מאתגר אותו – עד שהוא בוחר ללמוד רפואה (יש לציין שזה היה הרעיון של הא ני). תחום העניין היחידי של הא ני בחיים הוא סונג ג'ו. בסוף הסדרה היא מחליטה ללמוד סיעוד בגלל שסונג ג'ו לומד רפואה ומצהירה בגלוי שלו היה טייס היא הייתה הופכת לדיילת וכו', מטרת חייה היא להיות קרובה אליו ולסייע לו, להיות "אישה תומכת" כדבריה. הוא גם מקבל זאת בלי בעיה, כשהא רה שואלת אותו על כך ומציינת שעולמה של הא ני סובב סביבו הוא עונה: "האם זה לא הגיוני שכדור הארץ מסתובב סביב השמש?" לכן הוא מקבל את הא ני בסוף, לכן היא כן חשובה לו. הרבה בחורות יעריצו בחור כמו סונג ג'ו אבל בגבולות הסביר, אף אחת לא תשעבד את עצמה אליו בטוטליות כמו הא ני. סונג ג'ו הוא נרקיס אגוצנטרי, הוא זקוק להא ני כדי שתשקף לו את עצמו. למרות שהוא לכאורה משתוקק לאתגר הוא נהנה להיות במרכז תשומת הלב, נהנה להיות המצליחן שהכל בא לו בקלות. שוב אנו חוזרים לתמה של ההורים שיודעים הכי טוב, השאיפה והמאבק לעצמאות של סונג ג'ו מזויפים, רק כשהוא נכנע להוריו ולבינוניות הוא מאושר. בסוף הפרק האחרון, אחרי שהא ני מצילה אישה ממוות בעזרת החייאה היא אומרת לסונג ג'ו שעד כה רצתה להיות אחות בגללו אבל עכשיו היא רוצה בכך עבור עצמה. זו גם הפעם היחידה שהוא מתייחס אליה כשווה ויותר, כשהוא מכנה אותה הסונבה שלו כי היא כבר הצילה חיים בעוד שהוא, כסטודנט לרפואה, עוד לא נפגש עם חולים, אבל זה היה בחזקת מעט מידי מאוחר מידי.
הזוגיות של הא ני וסונג ג'ו היא המודל השוביניסטי פאטריאכלי הקלאסי. הוא השמש, על פיו יישק דבר, היא קיימת כדי להעריץ ולציית. הוא המבוגר והיא הילדה. כשהם נוסעים לירח דבש באי ג'גו הם פוגשים בזוג טרי נוסף, אבל כזה שהוא היפוך שלהם. האישה היא השולטת, זו שמשפיטה את בעלה הכנוע שמעריץ אותה בעיוורון ובכלבלביות. אבל הזוגיות הזו מוצגת כגרועה, האישה היא בוגדנית מהסוג העלוב ביותר והגבר אוויל וסמרטוט בעוד שהזיווג של הא ני וסונג ג'ו מתואר כמוצלח ומאושר. מעניין שדווקא בביתו של סונג ג'ו אימו מאוד דומיננטית, אם כי היא מעריצה ואוהבת את בעלה ונראה שהם בראש אחד. גם הזוגיות של הא רה וקאנג סו היא לא שוויונית והפעם לטובת האישה, אבל אי אפשר ממש לקרוא לזה זוגיות, בסוף הסדרה אנחנו רואים שהיא באה לבקר אותו בבסיס הצבאי עם נקניקיות, זה לא אומר שהם הפכו לזוג והאמת שהזיווג הזה נראה לי הזוי. הזוגיות הכי שוויונית שנוצרת בסדרה בסופו של דבר היא בין ג'ון גו לכריס (מעניין ששמרו על השם המקורי מהמנגה. גם במקור הדמות חצי אנגליה. אגב, השחקנית אביגייל אלדרייט היא במקור מפרגואווי והתפרסמה בתוכנית האירוח "מפטפטים עם נשים יפות" בה השתתפה גם הישראלית צברית עזרא), אומנם היא חולת אהבה ואובססיבית אבל יש לה ביטחון עצמי והוא לא אחד שיסתכל על בת זוגו מלמעלה (ג'ון גו הוא הדמות שהכי אהבתי בסדרה, למרות שבפרקי התיכון הוא היה קריקטורי ומעיק, הוא הלך והתחבב עלי בהדרגה).
למרות הסימפטיות והמתיקות שלה היה לי קשה עם הסדרה הזו בגלל הערכים השמרנים והשוביניסטיים ומשום שהיא הצדיקה את האובססיביות של גיבוריה והפכה אותה למעלה. נכון שכבר פגשנו אוהבים נחושים בסדרות, למשל ג'ון פיו מ-BOF ו ג'אנדי שלו וג'י הון מ"דר צ'אמפ" והדוקטורית שלו, שלא לדבר על מלך הסטוקרים, ג'ו וון מ"גן סודי", אבל לשלושתם היה אופי חזק, שאיפות, תחומי עניין ובעיקר הרבה ביטחון עצמי והכרה עצמית, הם לרגע לא ביטלו את עצמם לפני אהובותיהן למרות שהיו מוכנים להלחם עבור אהבתם גם כשזו נראתה חד צדדית, בעוד שהמהות של האהבה הרומנטית על פי "נשיקה שובבה" היא ויתור טוטאלי על העצמיות.
ומקדישה שיר אהוב במיוחד לדמות החביבה עלי בסדרה, ג'ון גו:
בתגובה ל: נשיקה שובבה - Playful Kiss מאת: asole מבין כל הסדרות הקיימות באתר ובכלל, לא חשבתי שתבחרי דווקא בזו. על הסקירה! היא חיזקה את תחושת הבטן הראשונית שלי - שאני אתן צ'אנס לסדרה רק אם היא תשודר בפלטינה.
ראיתי את ג'ונג סו מין בתפקיד משני ב-Bad Guy והתרשמתי שיש לה פוטנציאל, ומבחינת הלוק, היא דווקא יותר מוצאת חן בעיניי מיון און-היי...
(ושאני אפספס הזדמנות לשים משהו שקשור לסושי? )
בתגובה ל: הפתעת אותי מאת: iDana כמו שכבר כתבתי,לולא הייתי מקבלת המלצה ממש לא הייתי שוקלת לראות אותה. אבל היא הרבה יותר טובה ממה שחשבתי שתהיה, היא באמת קומדיית נוער חמודה מאוד, יש לי ביקורת לגבי המסרים שלה אבל בסך הכל נהניתי מהצפיה.
ג'ונג סו מין פשוט מקסימה, אהבתי את הדמות שלה למרות ש"על הנייר" לא הייתי אמורה לאהוב אותה בכלל משום שהיא כזו כלומניקית סתומה וכלבלבית אבל הכריזמה והחן והמתיקות הטבעית של השחקנית הופכת אותה לאהיבה למרות הכל, זה בדיוק הפוך ממה שהיה לי עם ג'אנדי. את ג'אנדי דווקא הייתי צריכה הרבה יותר להעריך, למרות פוסטמיותה היא הייתה בחורה עצמאית, חזקה, עם כבוד עצמי שדאגה לחברים שלה ולא נכנעה לביריונות ובחורה טובה מאוד, אפילו אלטרואיסטית והשחקנית הייתה פשוט יפיפיה (ברגע שנגאלה מתספורת הסיר ראו כמה יפה היא) אבל לא הצלחתי לראות בה יותר מפוסטמה.
בתגובה ל: נשיקה שובבה - Playful Kiss מאת: asole קראתי רק את הפוסט הראשון, אני מתכננת לצפות בסדרה הזו בהמשך ולכן שמרתי את הקישור הישיר להודעה שלך כדי שאוכל להנות ממנה בעתיד. כמו שדנה כתבה, גם אני הופתעתי. אמנם ידעתי שנהנת מ BOF אך עוד סדרת נוער? חשבתי שזה לא יהיה זה.
למה התכוונת שרשמת "מסרים בעייתיים"? (מבלי לספיילר הרבה..) מעניין אותי לדעת מפני שכתבת "אם היו לי ספקות לגבי ההצבעה שלי בסקר הנוכחי הן התנדפו אחרי שהחלטתי לצפות בסדרה הזו". האם ישנם חורים בולטים בעלילה? משהו בסגנון של BOF?
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: קומאו אסנת מאת: זרהמאד כלומר, יש חורים קטנים שנובעים מהסגנון הקומיקסי בעיקר בהתחלה, קשה לתאר בלי לספלייר, אבל אלו לא דברים שיותר מידי הציקו לי, זה יותר משהו שקשור לסגנון. העלילה רפטטיבית משהו אבל קולחת ושומרת על ההיגיון הפנימי שלה, מהבחינה הזו היא עשויה הרבה יותר טוב מ-BOF.
המסרים הבעייתים הם בתפיסת העולם של הסדרה שאני מצאתי אותה מאוד שמרנית, בדרך כלל דווקא בסדרות קוריאניות יש מסרים שקל לי להזדהות איתם ופה היה בדיוק להפך.
אני זוכרת שאהבת את BOF, אני חושבת שתהני גם מהסדרה הזו, היא באמת חמודה, אומנם אין בה ג'ון פיו אבל השחקנית הראשית מלאת קסם וחן והחיבור שלה עם קים ג'ונג היון עובד.
והנה גם סקירה על המקור הטאיוואני, It started with a kiss. הייתה גם עונה שנייה שזכתה לשם המפתיע They kiss again.
תוקן על ידי iDana 16/5/2011 9:12
בתגובה ל: אה, ונזכרתי שהסדרה זכתה להמשכון ביוטיוב מאת: iDana אני אנסה... יותר גרוע מההמשכונים של BOF זה פשוט לא יכול להיות. סביר להניח שיש להם גם חומר לעבוד איתו כי הסדרה קוצרה בשל רייטינג נמוך בעוד שב-BOF הורגשה היטב המריחה בפרקים האחרונים.
המקור הוא לא טאיווני, הוא יפני, ממנגת שוג'ו יפנית בשם Itazura Na Kiss, הטאיוונים עשו ממנה דרמת לייב אקשן ב-2005, אבל כבר ב-1996 הסיפור עובד לטלויזיה היפנית.
בתגובה ל: מאת: asole לדעתי עדיין לא מיצו את מלוא פוטנציאל המחזור - עדיין אין גרסה סינית, ישראלית וכו'.
בטח נשאר להם קצת חומר לפרקים הקצרצרים באינטרנט, אם לגרסה הטאיוואנית היו 2 עונות וכמה עשרות פרקים במצטבר. אגב, גם כשסדרה כושלת ברייטינג, לפעמים היא יכולה להיות מאוד פופולרית בצפייה אונליין, הורדות וכו', וקשה למדוד את הנתונים האלה.
בתגובה ל: על התיקון מאת: iDana פורסמו 23 ספרים עד למותה הטראגי של הכותבת והמאיירת משטף דם מוחי בגיל 38. מהצד השני, ל"האנה יורי דאנגו" (המקור של "בחורים רעים"/"BOF") היו 37 כרכים אבל זה לא ממש עזר לעלילה של "BOF" שהייתה מרושלת ונמרחת במיוחד בסוף הסדרה. במקום לסבך את העלילה עם טוויסטים מיותרים לדעתי הם היו יכולים להרחיב את היריעה על דמויות כמו וו בין שבכלל לא קיבל התייחסות מינימלית או לעבות את הרומן של יי ג'ונג וגה אול... נו, שויין.
ובהקשר למה שכתבת בפסקה השניה - זה בדיוק מה שקרה ל"נשיקה שובבה", בקוריאה היא הייתה פלופ אבל מחוצה לה היא דווקא הצליחה.
סיימתי כרגע לראות הסדרה ואלו חוויות הצפייה שלי... אם עוד לא צפיתם בה, לא כדאי שתקראו כי הספויילרים רצים פה בשפע עד לסוף, עדיף שתקראו את הספיישלים של פאלגאנג ושל ליידי פאני ואת ההתרשמות של דנה.
יש פה גם ספויילרים כלליים בלבד ל"דר. צ'אמפ" "פסטה", "סיטי הול" ו"גן סודי" ועוד אבל את הספויילרים המשמעותיים צבעתי בלבן, בכל מקרה, אם אתם ממש ממש טהרניים בענייני ספויילרים... הקריאה על אחריותכם!
אז ככה, בסך הכל נהניתי מאוד מהסדרה אם ככל הנראה לא כמו אלו שסיקרו את הסדרה לפני. זה היה מרענן כמובטח לפגוש שוב את קים סו יון כתובעת מה הא רי, לא חיבבתי את דמותה ב"דר. צ'אמפ", לא חיבבתי וגם לא שנאתי (רגשות השנאה היו שמורים כולם למאמנת השחייה המעפנה) אבל כמה הא רי מאוד אהבתי אותה. זו לא הייתה אהבה מבט ראשון, בשני הפרקים הראשונים היא שעשעה אותי לא מעט אבל גם עצבנה לא מעט (בעיקר בקטע עם הבחור המסכן שנתפס בגניבה, זה שפוטר אחרי שנפצע ואישתו הייתה בהריון או משהו כזה ולא היה להם כסף לבית החולים והא רי לא רצתה להתחשב בנסיבות כי גניבה זו גניבה). היה לי קשה איתה בהתחלה, למרות שכבר הכרתי גיבורים שלא היה אכפת להם מה אנשים חושבים עליהם ואם הם אוהבים אותם או לא (ג'ו וו מ"גן סודי, השפ! מ"פסטה" למשל) מה הא רי לקחה את זה לגמרי לקיצוניות. רק בפרקים הבאים הבנתי עד כמה זה נבע מחוסר מודעות שלה לגבי הסביבה. אני יכולה להבין (וברמה מסוימת גם להעריץ) אנשים שדבקים בשלהם למרות דעת הקהל אבל קשה להבין אנשים שכה אדישים לזולתם ולא אכפת להם שרואים בהם בדיחה מהלכת (יונג מ"אילג'ימה" היה יכול לחיות עם זה אבל אצלו זו הייתה התנהגות מודעת, חלק מהטקטיקה שלו, הוא היה בדיוק ההפך מאדיש לזולת). מה הא רי לא הבינה את זה עד ששמעה את הקולגות שלה מתבדחים עליה והבינה ששוב היא דחויה, למרות שהיא כבר לא הילדה השמנה עם אצבעות הנקניקייה היא עדיין בוכה לבד בשירותים כי צוחקים עליה.
בשלב שבו נחשף עברה הדשן של מה הא רי ממש התחברתי אליה וגם הבנתי בדיעבד (כמו התובע יון) את האובססיה שלה לגוף שלה ולבגדים אם כי, זה קצת התנגש לי עם האדישות שלה לסבלם של אחרים. יותר היה לי קל להבין את זה לו היא תמיד הייתה מצליחנית שחיה בחממה של בדולח וזהב, נגיד, כמו ג'ו וון (אבל אפילו את ג'ו וון, שלא היה מודע לכך שיש אנשים שחיים בדירות גג עלובות ומטות ליפול, היה לי קשה לדמיין בסיטואציה כזו שבה הוא היה בנעליה (המעוצבות) של מה הא רי וגוזר את דינו של העבריין האומלל בלי להתחשב במצבו), אבל הא רי סבלה רוב חייה, סבלה מדחייה חברתית, סבלה מבדידות, סבלה מעריצותו של אביה אליה ואל אימה. נכון שהיא לא סבלה מחיסרון כיס (אלא בפרקים שבהם אביה החרים לה את כרטיסי האשראי, אבל אז היא הייתה פשוט מנועה מקניות, היא לא רעבה ללחם) אבל היא יודעת סבל מהו (גם ג'ו וון ידע סבל אבל הוא הדחיק אותו, היא הייתה מודעת לעברה וכמו שהיא ציינה לא פעם – היה לה זיכרון טוב). אז את הקטע הזה נאלצתי לסספנד איכשהו, יחד עם כל הטרנספורמציה שהיא עברה מבחורה אגוצנטרית ואדישה לתובעת אכפתית, ואני תוהה אם בכלל היה צריך את כל עלילת מה הא רי השמנה (מה גם שחליפת השומן הייתה מזעזעת ולא אמינה והידיים שלה נראו כמו ידיו של נער הבצק של פילסברי), האם אי אפשר היה בלעדיה? לא חייבים להיות ביתו של עוג מלך הבשן בדימוס כדי להיות אובססיביים למותגים ולקניות ולמרות שזה הגביר אצלי מאוד את ההזדהות עימה לא ראיתי איך זה בדיוק קידם את העלילה בהמשך, זה רק פגע לי קצת באמינות של מה הא רי כדמות ואני חושבת, די בטוחה בעצם, שהייתי אוהבת את הא רי גם בלי העבר רווי השומן שלה. גם כל הקטע שבהתחלה אמא שלה מפטמת אותה ואחר כך כולאת אותה בבית סוהר להרזיה היה קומיקסי והזוי משהו (אם כי מדריכי הכושר היו חתיכים!).
אבל למרות הגליצ'ים האלו אהבתי כאמור את מה הא רי ורציתי בטובתה, אבל עם סו אין וו לא הייתה לי כימיה כל כך טובה. השואב לא הצליח לשאוב אותי. את פארק סי הו הכרתי קודם מ"אילג'ימה" ולא אהבתי את הדמות שלו שם, הוא היה פשוט פוץ צנוני. כאן הוא היה אמור להיות מסתורי ורב קסם, אבל זה פשוט לא עבד עלי, הייתי אדישה אליו עד שהמזימה שלו התגלתה ואז שנאתי אותו בלהט. בסוף הוא גאל את עצמו כשהתחרט בכנות על מה שעולל למה הא רי (ואפילו הסכים לייצג את אבא שלה) אבל זה היה מעט מידי, מאוחר מידי עבורי. כבר לא שנאתי אותו, אפילו פרגנתי אותו למה הא רי כי היא כל כך רצתה אותו (משום מה), אבל הרגשתי שהיא הייתה ראויה לבחור טוב בהרבה ממנו. התובע יון לא הייתה אופציה, גם כי הוא משעמם טיכו וגם כי זה היה ברור שהוא אמור להיות הפרס של התובעת ג'ין על התמדה רבת שנים. הוא גם יצא מהמרוץ די מהר ומעולם למעשה לא היה מעוניין בהא רי, רק הדמיון שלה לאשתו המנוחה קצת ערער אותו. אני מניחה שאם היא הייתה דבקה בו, ולאור הפסיביות של התובעת ג'ין, היא הייתה משיגה אותו, אבל זה היה לגמרי חד צדדי. שמחתי בסוף עבור התובעת ג'ין שהשיגה אותו אבל לא הרגשתי שהוא גם היה מאוהב בה. הוא היה מלא הכרת תודה (בצדק), הוא חשב שהיא חמודה, הוא ידע שהיא תהיה חברה טובה ואישה טובה ואם טובה לבין (היא כבר תפקדה ככזו) אבל אהבה גדולה לא הייתה שם מצידו. האמת שבסוף הרגשתי שהסצנות שלהם סתם גוזלות זמן מסך שנגזל מהעלילה המרכזית (למרות שנשיקה בניהם הייתה יכולה להיות נחמדה בפרק האחרון), בסך הכל הם היו זוג מישני חלש.
שאלתי את עצמי למה שנאתי כל כך את אין וו, בעוד שדווקא יש לי היסטוריה של חיבוב טיפוסים לא קלים ואפילו די מאנייקים. הרבה מאוד מכך נבע מפני שלא אהבתי אותו קודם לכך שהתגלה עד כמה הוא השתמש במה הא רי ולמה, אבל לא רק.
אין וו חצה קו שאף אחד מהמאנייקים החביבים עלי לא חצה. ג'ו וון מ"גן סודי" היה שמוק אנוכי לא קטן, אבל הוא בעצם לא ממש פגע באף אחד, קצת התעלל באוסקה (ברשותו, כפי שהתברר אחר כך) וקצת באגו של הדייטריות שלו, הוא היה בוס לא קל ובאופן כללי לא אדם נוח לבריות אבל הוא לא קירבן אף אחד (למרות שהמנהל פארק יחלוק עלי בנקודה הזו... אבל זה הגיע לו. הוא התאכזר לרא אים, אבל מחוסר מודעות או מתוך נואשות, הוא לא עשה את זה בכוונה כדי להכאיב לה וגם לא ניצל אותה למטרותיו). השפ! מ"פסטה" פיטר שלא בצדק את העובדות ממין נקבה, וזה היה מאוד לא נחמד ואפילו אכזרי אבל גם לא משהו שימוטט אותן ויגרום להן לחתוך ורידים (ואת זה אני אומרת בתור מי שפוטרה פעם בחייה בחוסר צדק). גם הוא לא ניצל אף אחד. ג'ו גוק מ"סיטי הול" לעומת זאת ניצל את מי רה, היא הייתה חלק חשוב בתוכנית שלו להפיל את ראש העירייה הנוכחי ואחר כך רצה להפוך אותה לבובה פוליטית, אבל מלבד זאת שהוא היה מקסים בעיני (בניגוד לאין וו), הנכלוליות שלו נחשפה בשלב מאוד מוקדם (מפרק 6 כמדומני) ומאותו הרגע הניצול שלו גם היה גלוי לפניה (גם חלק מהטקטיקה). למרות שהוא ניצל את מי רה זה לא היה באותו קנה מידה כמו אין וו והא רי. ג'ו גוק לא גרם למי רה להתאהב בו בכוונה (באיזה שהוא שלב הוא כן חיזר אחריה, אבל זה כבר היה מפני שהוא התחיל להתאהב בה וזה גם היה הדדי, זה לא היה לדעתי אף פעם חלק מהטקטיקה), נכון שהמהלך שלו הסב לה הרבה כאב אבל גם אם הוא לא היה מתאהב בה והכל היה הולך לפי התוכנית המקורית, מצבה בסוף התהליך לא היה גרוע יותר מאשר בתחילתו, להפך. היא זכתה בכסף והייתה חוזרת לעיריה כראש עיר. ראש עיר בובה אבל בכל זאת – ראש עיר. עדיף על פקידה זוטרה בדרגה 10. הוא גם לא הפעיל כל כך הרבה מניפולציות כמו אין וו שבנה סביב הא רי עולם שלם שיקרי.
אין וו ממש ריסק את הא רי לחתיכות. לו היא הייתה אדם פחות חזק נפשית היא הייתה יכולה אפילו להתאבד אחרי דבר כזה או ללקות בהתמוטטות עצבים או דיכאון. הוא טווה סביבה רשת קורים, כמעט כל מה שקרה לה היה מתוכנן, הוא שיחק בה בצורה שפלה ואכזרית במיוחד כשגרם לה להתאהב בו בעוד שהייתה מאוהבת בבחור אחר וכל זה כחלק מנקמה, הוא רצה שביתו של מה סאנג טה תגלה את האמת אודותיו בצורה הכי איומה שיש ותהיה זו שתפיל אותו. אני בהחלט יכולה להבין את הנקמה במה סאנג טה, אני לא יכולה לקבל, ולעולם לא אוכל, נקמה בחפים מפשע, אני לא מאמינה בעוון בנות על אבות. מה גם שהא רי גם הייתה קורבן של אביה במובן מסוים ואין וו ידע את זה – ולא היה אכפת לו. נכון שאין וו סבל. מאוד. אני חושבת שהוא אחת הדמויות עם הילדות היותר אומללה שיצא לי לראות בסדרות המודרניות, רק סו היון מ"בין זאב לכלב" עולה לי לראש כמי שסבל יותר (בסדרות ההיסטוריות זה סיפור אחר כמובן...סאני, ג'אנגומה, יונג – כולם סבלו סבל עצום ולכולם הייתה סיבה טובה לנקמה אבל הם לעולם לא פגעו בחפים מפשע ולא ניצלו תמימים כדי להשיג את מטרתם) אבל היותך קורבן לדעתי לא מצדיק גרימת סבל לחפים מפשע והפיכתם לקורבנות. אני לא יודעת אם במקומו לא הייתי מתנהגת אותו הדבר או שהייתי מצליחה להתעלות על הרגשות השליליים אבל אני מודעת לכך שלו הייתי הולכת בדרך זו לא הייתי יכולה להחשיב את עצמי לעולם כאדם טוב (היו לי הרבה ויכוחים בנושא בתקופת "דונה ברברה" ואני עדיין איתנה בעמדתי מאז). אין וו היה יכול לעצור בדרך ולא עשה זאת, הוא המשיך עד הסוף... ורק אז התחרט. בשיחה עם הא רי על המרפסת הוא טען שזו הייתה הדרך היחידה כי היא תובעת וכולי, וזה היה תירוץ שקרי. שום תובע הגון לא היה מתעלם מהראיות שהוא היה מציג לו אפילו שעבר המון זמן. אם הוא היה שולח את החומר לתובע יון למשל הוא היה חוקר את הנושא בקפדנות אפילו שעברו 15 שנה, אין לי ספק בכך. גם הבוס מאותגר השיער של מה הא רי התלבט ולא מיהר לזרוק את החומר והסיבה היחידה שהוא התלבט הייתה הא רי עצמה, לו החומר היה מגיע לראש צוות אחר ההתלבטות לא הייתה רלוונטית (ואני מאמינה שגם הבוס של הא רי לא היה מנפנף את המקרה בסופו של דבר). הוא לא היה חייב להשתמש בהא רי, היה לו כבר את כל חומר התביעה והראיות (חוץ מהתמונות ואני בטוחה שהוא יכול היה להשיג אותן לבד), הוא עשה זאת כדי לסובב את הסכין.
אגב, גם לא סבלתי את החברה העקומה והכעורה שלו ג'ני. הייתי בטוחה שהיא מעוניינת בו רומנטית ובסוף זה בכלל לא היה אישיו. היא אפילו שימשה כקופידון בפרק האחרון.
עוד סיבה שבעטייה לא אהבתי את אין וו היא שאחרי שהוא הבין שחטא להא רי הוא קיבל את התביעה של אביה להתרחק ממנה. אף אחד מהגיבורים החביבים עלי לא היה עושה זאת. לו זה היה רק בקטע של הכאה על חטא אני הייתי מבינה את זה, לו הוא היה לא מודע לרגשותיה אליו אבל הוא כן (היא אמרה לו במפורש שהיא אוהבת אותו, הוא לא) והוא ידע שהוא פוגע בה. שוב. גם תהיתי אם הוא היה מתחרט בכלל לולא היה מתאהב בהא רי, לו היא לא הייתה היפיפייה המהממת שהיא אלא הבחורה השמנה והגמלונית עם אצבעות הנקניקיה. אני בדרך כלל אוהבת את הרעיון של הגאולה דרך האהבה מאוד, אבל הפעם זה לא עבד עבורי. כל הרומנטיקה לא עבדה עבורי. היו שתי נשיקות בסדרה ואפילו לא אומפף אחד.
ואני חושבת שהא רי לא הייתה היחידה ששילמה על חטא אביה. זה לא נאמר מפורשות, אבל בדיעבד אני חושבת שכל סיפור התקיפה של שין דונג וו, הבן של בעל המשתלה, היה מעשה ידיו להתפאר של אין וו. כל הסיפור היה מפוקפק מתחילתו, שין דונג וו רואה גבר כמעט אונס בחורה, מתחיל במאבק פיזי איתו ופתאום צצים עוד שני חברה שתוקפים אותו? גם לשאר התובעים זה נשמע מוזר ולא הגיוני, לכן הבחור נעצר. גם כל הגילוי של הבחורה בעזרת המשקפיים היה דאוס אקס מכינה (איך זה שהמשקפיים פשוט שכבו שם שבועות והמשטרה לא מצאה אותם?) וזה היה מוזר שהבחורה בכלל לא רצתה להתלונן על התוקף שלה ומוזר שהיא הגיעה איתו להסכם כביכול לפני שבכלל מצאו אותה. אני חושבת שאין וו בישל את זה, הוא רצה שהאדם שגרם עוול לאביו גם יסבול וגם יהיה חייב לו טובה ענקית ולא היה אכפת לו שלא רק האב משלם אלא גם הבן האומלל. נכון שראו אותו מדבר עם הבלש שמצא את המשקפיים והבחורה אבל לדעתי זה היה כסת"ח של אין וו, הבלש מצא מה שאין וו רצה שימצא, וגם זריית חול בעינינו, הצופים. מה הסיכוי שמקרה כזה היה נופל לידיו כפרי בשל דרך מקרה? הרי בנו של בעל המכללה היה ילד טוב סיאול, לא פושע מועד, אין וו לדעתי תכנן הכל מההתחלה ועד הסוף ורצה כמובן שגם הא רי תהיה מעורבת. כמו שהתובע יון אמר להא רי, לעורך הדין סו יצא שם של מי שלא בוחל בדבר כדי לנצח במשפט, אפילו שיחוד עדים.
למרות שהיה לי קושי עם הגיבור הראשי ולפיכך עם כל הפן הרומנטי של הסדרה העלילה הייתה מצוינת (אם כי לא מושלמת), הייתי מרותקת אליה טוטאלית, בעיקר ככל שהיא התקדמה, בפרקים האחרונים היה לי ממש קשה לעזוב אותה. הצורה שבה הכל נחשף בהדרגה, שהעלילה הלכה ותפסה תאוצה במקביל לשינוי שעברה הא רי ואיך שכל החלקים התחברו בסוף – כל החלק הזה היה נהדר. כבר ציינתי שאהבתי מאוד את הא רי, ואהבתי את כל קווי העלילה שעסקו במערכת היחסים בינה לבין הוריה ובינם לבין עצמם ומאוד אהבתי את ההתפתחות של הא רי כתובעת במשרד ואת הדינאמיקה שלה עם שאר העובדים ואיך היא הופכת לאט לאט מפריק שואו לעמיתה מוערכת ואהובה. קצת הלכו רחוק מידי עם זה בפרק האחרון, היה לי חבל שמראים את הא רי מחליפה את בגדיה בחליפה משעממת כשהיא בעבודה, אני לא חושבת שהתלבושת שלה מהפרקים הראשונים הייתה לעניין, אבל אהבתי את הקטע שהיא הפכה לתובעת טובה ועם זאת שמרה על הייחוד שלה כפאשניסטה. בכלל קצת קלקלו לי את הא רי בפרק האחרון, לא אהבתי את זה שהיא ממש מתרפסת לפני אין וו, נכון שהיא חיזרה באסרטיביות אחרי התובע יון אבל לא הרגשתי שהיא מתרפסת או מתחננת כמו בפרק האחרון מול אין וו. קצת ערך עצמי, הא רי, את שווה את זה ואת שווה גבר הרבה יותר טוב מאין וו. גם המהפך של הוריה של הא רי היה די קיצוני ולדעתי לא אמין (חבל, כי הדמויות שלהם היו מעולות). היו גם לא מעט סצנות שהצחיקו והרבה דמויות טובות. אהבתי גם איך הסדרה הפכה מקומדיה לסדרת מתח, זה היה ערמומי ומחוכם.
בסך הכל אני חושבת שהיא סדרה באמת טובה, היא לא נכנסה לרשימת הסדרות שנכנסו לליבי כי לא אהבתי את אין וו, אבל אני במיעוט בכל מה שקשור אליו, לפי התגובות לסדרה נראה לי שרוב הצופים (הצופות?) יתאהבו בו כמו מה הא רי ושלא כמוני יהנו מהרומנטיקה, וגם אם יש חריגים כמוני שלא – עדיין יש הרבה מה לאהוב ב"נסיכה התובעת".
ובפינת המדור לחיפש קרובים: לקח לי זמן לזהות את האמא של התובעת ג'ין, זו אשתו של הסבא של ג'ו וון ב"גן סודי". עוד מ"גן סודי" הוא העוזר של התובע יון, שהיה שם סון. באופן מוזר הוא די נעלם באיזשהו שלב מהעלילה, אבל אותו זיהיתי על הרגע הראשון. מי עוד שישר זיהיתי היה הנוכל דונג סוק, זה שהא רי שיבשה את החקירה שלו בפרק הראשון, זהו כמובן ג'י סו הנבלה מ"קיין והבל" (מישהו כתב באחד השרשורים שיש לו פרצוף של נבל, לא?). המאהבת של זה שמכר למה סאנג טה אליבי הייתה נורא מוכרת לי אבל אותה נאלצתי לגגל – היא הייתה אימו של גיום ב"אילג'ימה", זה מעניין כי היו לה גם סצנות עם פארק שי הו...
ומכיוון שבשני הפוסטים הקודמים שלי על סדרות קוריאניות הקדשתי שיר לדמות האהובה עלי גם למה הא רי מגיע, אז בחרתי שיר שאפילו נקרא על שמה:
בתגובה ל: הנסיכה התובעת - Prosecutor Princess מאת: asole
אני מקווה שנשאר לך זמן לאכול ולישון
אחרי ניתוח כ"כ מעמיק נשארתי בלי מילים, חוץ מהמובן מאליו שכבר ציינת בעצמך - אני כמובן לא מסכימה איתך בעניין השואב (אבל זה בסדר, אנחנו רגילות לא להסכים...).
האמת היא שאני גם לא זוכרת את הסדרה לפרטי פרטים, אבל אני זוכרת היטב את התחושה הכייפית והחמימה שהיא השאירה לי, ושבזכותה התאהבתי בקים סו יון
הנה תמונות מפרויקטים שבהם השתתפה במהלך השנים. היא התחילה את הקריירה כבר ב-1997:
בתגובה ל: איזה הספק צפייה מרשים מאת: iDana האמת שעם הנשיקה סתם התעכבתי עם פרסום הספיישל, את "הנסיכה התובעת" ראיתי ממש עכשיו, אתמול ראיתי את הפרק האחרון.
דווקא הייתי שמחה לקרוא איך אחרים ראו את הדמות של אין וו דווקא כי אני יודעת שאני במיעוט לגביו, כי בעיני הוא היה אדם שפל ואכזרי רוב הסדרה. בקטע של משיכה - זה על טעם וריח והשחקן ממש ממש לא עושה לי את זה. יכול מאוד להיות שאם הוא כן היה מקסים אותי הייתי מצליחה לסלוח לו והייתי פחות ביקורתית כלפיו.
קים סו יון בהחלט "נגאלה" עבורי אחרי "ד"ר צ'אמפ", כי שם היא הייתה נורא פרווה בעיני ואילו פה מאוד אהבתי אותה. אני חושבת שהיא שחקנית קומית מצויינת, אולי כדוקטורית היה לה פחות מידי "בשר" ואולי זילפה צודקת כשהיא אומרת שקודם צריך לראות אותה בנסיכה, ככה באים ל"דר צ'אמפ" עם אהדה מובנת כלפיה. היא גם יפיפיה אמיתית... אבל למה פוני?
לאן ממשיכים עכשיו? עוד לא החלטתי. אני גם מתכוונת לראות את Best Love ברגע שהיא תסתיים וגם התרגום, אבל אני מניחה שזה יקרה רק עוד שבועיים. נראה לי שצפיה הבאה תהיה באחד הסרטים שממתינים לי על הכונן החיצוני ויש לי גם להשלים קצת טלנובלות...
בתגובה ל: זה בא על חשבון הטלנובלות מאת: asole
אם יהיו 16 פרקים כמתוכנן, והסדרה לא תתארך, היא אמורה להסתיים ב-23 ביוני (והרייטינג במגמת עלייה), וגם התרגום לוקח זמן...
אני כאמור לא זוכרת את "הנסיכה התובעת" לפרטי פרטים כדי לתאר איך בדיוק ראיתי את הדמות, ומה חשבתי והרגשתי לגביה, וגם התפטרתי מזמן מתפקיד הסניגורית של דמויות... אבל אני זוכרת שסימפטתי מאוד את אין וו בדרמבינס יש סקירות של שתי בלוגריות אורחות על הסדרה, אולי תמצאי אצלן דעה אחרת.
בתגובה ל: עוד שבועיים? את אופטימית... מאת: iDana בינתיים רק השתמשתי במאגר התמונות שלהם...
23 ביוני? זה ים בזמן... האמת הייתי אופטימית מידי! כבר הורדתי 4 פרקים אבל רק לשניים הראשונים יש תרגום בינתיים.
בתגובה ל: התכוונתי באמת לקרוא את הסיכומים שם מאת: asole
הוא יכול להיות מהיר וסביר בהחלט, אך לא תמיד מזהיר - כי לא בהכרח עושים עליו הגהה. אני מניחה של-Withs2 ייקח יותר זמן לשחרר כתוביות (והם גם משחררים אותן קודם למועדון ה-VIP שלהם),
יש גם את האופציה הטובה והמהירה של Dark Smurf. זה מישהו שהתחיל לתרגם את "דונג יי" בשביל אמא שלו, ואח"כ הקים קהילה של מתרגמים שעובדים יחד, ואפשר לראות באתר את קצב התקדמות הכתוביות (צריך להירשם):
בתגובה ל: קחי בחשבון שאם זה התרגום של viki מאת: iDana שלא צריך להירשם ושהתרגומים באתר הנ"ל מבוססים על איזו תוכנת תרגום מסינית לאנגלית + שיפוצים אח"כ. בכל אופן, התרגומים שלו ל"דונג יי" היו בסדר גמור.
בתגובה ל: קחי בחשבון שאם זה התרגום של viki מאת: iDana באמת אין כמוך!
עכשיו נרשמתי... והורדתי תרגום לשני הפרקים הראשונים!!!
אז באופן כללי אם מדובר בסדרה לא חדשה כדאי לחפש את התרגום ב-Withs2?
בתגובה ל: תבורכי דנה! מאת: asole אם זה לא מסתדר עם גרסה אחת, אפשר לנסות את השנייה או השלישית...
גם בתרגום מקצועי ייתכנו טעויות ובעיות, ועל אחת כמה וכמה בתרגום של חובבים, נלהבים ככל שיהיו (ואני יכולה להעיד על זה מניסיון אישי...).
WithS2 הם הקבוצה הגדולה ביותר, והם מקדישים זמן לא רק לתרגום אלא לבדיקה ובקרת איכות, אבל התרגום לוקח יותר זמן, ויש סדרות שהם מתרגמים בלעדית רק למי שרוכש מנוי VIA לאתר. אפשר למצוא כתוביות לסדרות ישנות יותר לא רק אצלם אלא גם ב-D-addicts (גם של קבוצות תרגום אחרות או יחידים שתרגמו). יש עוד כמה קבוצות תרגום כמו Bon Subs (שתרגמו את סיטי הול ו"גורמה" למשל) אבל הן פחות גדולות ופעילות.
התרגום של ויקי לא רע - צפיתי בסדרה I am legend שם וזה היה בסדר, וצפיתי כאמור בפרקים האחרונים של "דונג יי" עם התרגום של Dark Smurf (הוא היה מהיר יותר מ-WithS2 וכבר רציתי לסיים את הסדרה ולסמן 'וי'...), וגם הוא היה בסדר.
בתגובה ל: תמיד טוב שיש כמה מקורות מאת: iDana ואני ממש מרגישה שאני צריכה לקרוא לך סונבנים עכשיו... אני לומדת ממך המון!
בתגובה ל: תמיד יש פעם ראשונה... סונבנים! מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: תמיד יש פעם ראשונה... סונבנים! מאת: asole גם אני למדתי ממנה המון..בתקופות קודמות אפילו הייתי משגעת אותה אפשר לומר
בתגובה ל: דנה היא סונבנים גדולה מאת: זרהמאד ללא תוכן
בתגובה ל: הנסיכה התובעת - Prosecutor Princess מאת: asole למרות שדעותינו שונות לגבי אין וו, את בהחלט צודקת בטענות שלך. הרגשתי לרוב שהוא מנצל את מה הא רי אך קיבלתי בחום את הפיצוי והסכמתי מאד עם הסוף של הסדרה. אם מה הא רי לא היתה זוכה לפיצוי הולם כמו זה הייתי כועסת מאד
היה כייף לקרוא
בתגובה ל: נהתי לקרוא מאת: זרהמאד תראי, גם אני שמחתי שהם היו ביחד בסוף כי היא אהבה אותו מאוד ורציתי שהיא תהיה מאושרת אחרי כל מה שעברה וזה לא שהיה מישהו אחר בסביבה, האופציה הרומנטית היחידה הייתה התובע יון היבשושי אבל אותו רציתי בשביל התובעת ג'ין ובכל מקרה, הוא לא היה באמת אף פעם מעוניין בהא רי.
אבל רציתי שלפחות בסוף הוא יאבק עליה קצת או שלפחות יגיד לה שהוא אוהב אותה... משהו. בפרק האחרון זה נראה כמעט כאילו הוא עושה לה טובה שהוא איתה.
קראתי עכשיו את הסיכום של aberdeen_angus בדרמבינס. לדבריה אלו היו יחסי אהבה שנאה בהתחלה (לא לדעתי, הוא לא שנא אותה, רק ראה בה כלי) ומפרק 3 הוא התחיל להתאהב בה. לי יש (כמובן) השגות על כך, אני גם חושבת שהוא התאהב בה באיזשהו שלב אבל לדעתי זה קרה יותר מאוחר והוא אף פעם לא אהב אותה כמו שהיא אהבה אותו. אותה כותבת טוענת שכל מחוות הדאגה שלו אליה היו אמיתיות בגלל שהוא התאהב, לדעתי ממש להפך, כל מה שהוא עשה הוא עשה כי הוא רצה שהיא תמשיך להיות תובעת ולא תפוטר ולא תפרוש או תברח. אם באמת היה אכפת לו ממנה הוא לא היה שולח אותה לגוב האריות (מאורת ההימורים) לבדה. שום גבר לא היה נותן לאישה שהוא אוהב להסתכן ככה, עזבי אוהב, מחבב... בעצם, עזבי מחבב: שום גבר הגון ומצפוני לא היה נותן לאישה להסתכן ככה, אישה שהיא חסרת ניסיון לחלוטין במקרים כאלו על אחת וכמה. אני בטוחה שהוא לא רצה שהיא תהרג, הוא היה זקוק לה למשימת הנקמה שלו, אבל מסתבר שלא היה ממש אכפת לו שהיא תחטוף מכות ותבהל עד מוות. אלמלא התובע יון היו יכולים להרוג אותה.
כשהוא אמר לה שהוא לא שלח את הפסיכי לביתה בכוונה הוא אפילו נזף בה בתרעומת: אני יודע כמה שאת מפחדת, איך הייתי יכול לעשות לך דבר כזה? זה היה שיא הצביעות שלו בעיני, כי לשלוח אותה לבדה לגמרי, חסרת כל ניסיון ובלי תגבורת, למשימת ריגול בקרב חבורה כל כך מסוכנת את זה הוא עשה בלי היסוס. ומה עם חוסר הישע והתסכול שהיא הרגישה באתר הסקי בגלל כל מה שהוא עשה לה? ואם היא לא הייתה באה אליו למלון? אם היה קורה לה משהו?
לדעתי הוא גם התחיל להתאהב בה בגלל התובע יון, זה נהיה קטע של תחרות אגו גברית בשבילו. אחר כך כי היה לו נעים במחיצתה ומה ששבה אותו בסוף היה שהיא אהבה אותו וסלחה למרות הכל, העליונות המוסרית שלה, וזה גם הרתיע אותו בו בעת כי זה הזכיר לו עד כמה הוא היה שפל כלפיה. וכמובן, לא מזיק שהיא כזו חתיכה ויפיפיה, במה הא רי השמנה לדעתי הוא לא היה מתאהב והיא גם לא הייתה מעיזה להסתכל על התובע יון מה שעורר אצלו מלכתחילה את העיניין בה.
עד הסוף הוא חשב על טובתו לפני טובתה. לפי ג'ני העקומה הוא התייסר והרגיש רע עם עצמו ולא היה האין וו מקודם ולכן היא הבינה שהוא מאוהב בהא רי ושידכה בינהם כשהבינה שגם היא נמקה מאהבה אליו. לדעתי הוא התייסר כי סוף סוף הוא קלט איזה עוול מפלצתי הוא גרם להא רי וזה שהוא גילה שבעצם אביה לא רצח את ההוא וגם לא זה שיזם את הפללת אביו השפיע כי פתאום הוא לא ארכי-נבל אלא מישהו שפשוט ניסה להגן על עצמו. הוא קיבל את הדרישה של מה סאנג טה להתרחק מהא רי בלי בכלל להתווכח איתו, אולי כי הוא הרגיש שזה המחיר שעליו לשלם כדי שיוכל להרגיש טוב עם עצמו, הכפרת עוונות שלו, לו היה שם את טובתה של הא רי קודם הוא היה מבין שהיא לא צריכה לשלם את המחיר הזה. אחרי כל מה שעולל לה הוא היה צריך לתת לה את כולו, הוא בחר להתנתק. בכוונה אני אומרת בחר, כי בשיחה עם מה סאנג טה הוא לרגע לא התווכח או התמקח או פשוט הסביר לו שהוא באמת ובתמים מאוהב בביתו. הרי ברגע שמה סאנג טה הבין זאת הוא שחרר אותו מההבטחה. אין וו היה יכול להיות קודם עם הא רי לו רק היה בוחר בכך.
אהבתי את השיחה בין אין וו למה סאנג טה, כשזה האחרון אמר שאין וו לא דומה לאביו, שלו אביו היה כמוהו זה לא היה מגיע לכדי כך. אין וו ומה סאנג טה קורצו מאותו החומר ואילו הא רי ואביו של אין וו דומים זה לזה בתמימות שלהם וביושר הפנימי שלהם. יש סברה כזו שנשים נמשכות לגברים שמזכירים להן את אבא שלהן, במקרה של הא רי זה נכון.
בתגובה ל: תודה! מאת: asole הרי איו וו בא מסיבה אחת ונשאר בגלל סיבה אחרת.
אני מחזקת את מחשבתך, גם לי נראה שהוא התאהב בה הרבה אחרי הפרק השלישי. בכל הפרקים הראשונים הוא חיזר אחריה בגלל המטרה שלו ולנו הצופים ניתנה התחושה שהחיזורים הם מתוך אהבה. חשדתי מההתחלה שזה יותר מידי טוב מכדי להיות אמיתי אך בעמקי ליבי רציתי מאד שזה יהיה אמיתי.
מה שכן, תודי שלמשימת הריגול הוא מהר לצאת אחריה ואף עבר בכמה וכמה תחנות כאשר מסלול רכב ההסעה השתנה. כאשר הוא הספיק לקבל לא מעט חבטות נתגלה לו שהתובע יון הקדים אותי והציל את מה הא רי. הא רי עצמה קלטה מאוחר יחסית שהיא מאוהבת, עד לאותו הרגע היא ייחסה לאין וו חשיבות של שכן/ידיד טוב שאפשר להזעיק אותו כאשר ישנה סתימה בכיור. כאשר הפגנת האהבה באה מצידה, רק אז הוא התחיל טיפין טיפין לחשוף את תוכנית הנקמה שלו.
עד לסוף הסדרה כעסתי מאד על סאנג טה. בתחילה הרגשתי שמה הא רי מסכימה עם זה ומקובל עליה שהיא חיה "על חשבון" אביה ולכן עליה להיות נתונה למרותו. גם אמה נהגה אותו הדבר עד לנפילתו של בעלה, היא תמיד חששה ממנה והתנהגה כאילו אין לה עמוד שדרה כלל.
תוקן על ידי זרהמאד 15/5/2011 21:18
בתגובה ל: אני בטוחה שהתחרות בין הגברים איתגרה אותו מאת: זרהמאד אין וו כל הזמן פקח עליה עין אם בעצמו ואם בעזרת מרגלים, כי הוא היה צריך לדעת כל הזמן מה היא עושה כדי שיוכל לנתב אותה לפי התוכנית שלו. הוא תמיד עקב אחריה, זה לא היה יוצא דופן.
במקרה של משימת הריגול הוא לא נלחם ואז גילה שהתובע יון הציל אותה, הוא הגיע דקה אחריו והביט בו מרחוק מביס את את האנשים שתקפו אותה אבל הוא לא הצטרף אליו כי הוא לא רצה שהוא ידע שהוא בעסק (שוב, גבר מאוהב היה רץ להציל את אהובתו ויהי מה), כשהוא ראה שמישהו מוציא סכין והמצב משתנה לרעתם (כי התובע יון גם נדקר) הוא זרק משהו שנראה כמו בקבוק מולטוב (?) על איזו ביקתה. זה גרם לכמה ביריונים לשים לב אליו ואז הוא גם קצת נלחם, כי לא הייתה לו ממש ברירה בשלב הזה, לא בשביל הא רי, בשביל עצמו.
לי היה מאוד קשה עם מה סאנג טה כל הסדרה, הוא היה בעל אכזר ואב רודני מאין כמוהו, אני חושבת שהא רי נכנעה כי זה מה שהיא הכירה כל חייה, היא חיה בכלוב של זהב, הוא שלט בה כי היא לא הייתה מסוגלת לוותר על החומריות. בסוף היא גילתה שהיא כן יכולה לחיות בלי זה ויש לה משאבים אחרים בחיים להסתמך עליהם. אבל אני חושבת שאמא של הא רי לא נכנעה לו לא רק בגלל שהיה לה אופי חלש, לדעתי היא מאוד אהבה אותו. בסופו של דבר גם היא התפתחה, אהבתי את הקטע שבו היא לראשונה אמרה לו להביא את מסמכי הגירושים ושהיא תחתום עליהם, זה היה הקלף המנצח שלו, ככה הוא שלט בה והיא פירקה אותו מנישקו.
בתגובה ל: תודה! מאת: asole שבמקרה שבו הוא "שולח אותה לגוב האריות" את לא הוגנת כלפיו. הוא לא ידע לאן זה ילך, והעבריינים שארגנו את ההימורים היו יותר חכמים ממנו. הוא דוקא התכוון לשמור עליה, פשוט איחר בגלל שינוי המקום. הוא גם מצטער על כך שהוא מדבר עם ג'ני, הוא אפילו מביא לה את נעל הסינדרלה שלה... אני ממש אהבתי איך שהוא אומר לעצמו: "אין מה לעשות, סונבה יון יותר גבר ממני" כשהוא מבין שהיא נדלקה על התובע. אני חושבת שהוא כן התאהב בה מההתחלה, הוא ניסה להתקרב אליה. והיא חמודה, באמת קשה לא להתאהב בה. דוקא אצלה היתה פשוט הצתה ממש מאוחרת, כשקרתה שג'ני נכנסה לתמונה והיא ראתה אותה מבלה איתו לילה. פתאום הוא הפך מהשכן המובן מאיליו לגבר נחשק שהיא צריכה להשקיע בו והיא הולכת לקנות לו מתנה. אני די התאהבתי בו בפרק 8 שהוא סוחב אותה על הגב למרות שננעצה לו אבן ברגל (אגב, חדי העין יבחינו שרגע קודם מראים אותה עומדת על הכביש בנעליים אחרות לחלוטין. זו ממש פאשלה. כי הם עשו לה קלוז אפ על הנעליים הללו...) ודי הרגשתי שהיא מגעילה כלפיו. כי כשהוא נרדם, גמור מעייפות, היא אפילו לא טורחת לכסות אותו, אלא מנסה להעירו וכשזה לא עובד אומרת לו: "טוב, תישן רק שעה, לא יותר". היה בה משהו מאוד אטום כלפיו. דוקא אצלו זה הרבה יותר ברור שמההתחלה הרגש אמיתי. כי, כמו שכבר ציטטתי, השחקן הטוב מאמין ש"אם אתה רוצה שזה יראה אמיתי, תעשה את זה אמיתי" ואגב, דמות אחרת שאהבתי שם זה הצ'יף שלהם. אמנם קרח ושמן (סוג של סיפוויץ?) אבל בכל זאת, אחלה גבר. חבל שלא סידרו לו מישהי גם...(האמת? אמא של מה הארי נראית שידוך הולם...)
תוקן על ידי asole 16/5/2011 2:52
בתגובה ל: אגב, אני חושבת מאת: zilpa אבל תמים הוא לא. הוא עורך דין ממולח שבקיא בהוויות העולם ואחד שיצא לו שם של מי שמי שמסוגל לעשות הכל כדי לנצח במשפט, גם דברים לא מוסריים כמו שיחוד עדים. חבורה של עבריינים שמארגנים משחקי הימורים לא חוקיים, מה הוא חשב לעצמו שהם יעשו לה אם יתפסו אותה? יגידו לה נו נו נו? יעמידו אותה בפינה? ראית איך התובע יון התעצבן עליה, בצדק, זה היה טירוף ללכת לבד למשימה כזו, רק שהיא בניגוד לאין וו באמת תמימה וחסרת כל ניסיון. הוא התכוון לשמור עליה - מעט מידי בהתחשב בנסיבות, אם התובע יון לא היה בא אז אולי הוא היה מצליח לבדו לחלץ אותה אבל זה גם אחרי שהיא חטפה מכות כהוגן. בשורה התחתונה - זה לא משהו שגבר מאוהב היה עושה לבחורה שהוא אוהב וזה לא משהו שגבר הגון היה עושה לכל בחורה שהיא.
אני חושבת שאם הוא היה מתאהב בה מלכתחילה הוא היה מפסיק את הנקמה. אי אפשר גם להיות מאוהב במישהי וגם לרקום תוכנית מניפולטבית ואכזרית מאין כמוה נגדה בעת ובעונה אחת, זה פשוט לא הולך ביחד. אני חושבת שהוא הבין את עומק רגשותיו אליה רק אחרי שהוא הנחית את המכה ובעיקר כשראה את התגובה שלה אליו.
דווקא בקטע שהזכרת הבנתי אותה, היה לה קשה לתת לגבר לישון אצלה בדירה בגלל ההורים שלה, אבל כן, בהתחלה היא הייתה אטומה אליו, אבל לא רק אליו, לכל סובביה, היא למדה להיות רגישה ואמפתית עם התפתחות הסדרה. לזכותה יש לציין שהיא תמיד הייתה הוגנת כלפיו והבהירה לו שאין לה עיניין רומנטי בו (עד שנהיה...).
מבחינתי כל מה שהוא כביכול עשה בשבילה אלו מחוות ריקות, הכל היה חלק מהתוכנית, הוא היה עושה זאת גם אם הוא לא היה מעוניין בה בכלל רומנטית, גם אם היא הייתה הא רי השמנה (חוץ מהקטע של לסחוב אותה על הגב...), הוא היה צריך שהיא תפתח בו תלות ואמון ושיהיה לו קל לנתב אותה לדרך שהכין עבורה, הרי כל פרט ופרט בתוכנית היה מתוכנן בקפידה מראש.
גם אני מאוד אהבתי את הצ'יף, וגם אני הצטערתי שלא מצאו לו עזר כנגדו כי הוא לא היה רווק מאושר. גם שני התובעים האחרים היו חביבים.
בתגובה ל: אפשר להגיד על אין וו הרבה דברים מאת: asole ביקש להפסיק את זה עוד קודם. הוא ישב שם בבר, ובכה לג'ני שהוא רוצה להפסיק, והיא אמרה לו שהוא חייב להמשיך כי היא באה אחריו לשם כי יש להם משימה. הזכירה לו את המחוייבות שהוא נושא עמו מגיל 15... אני בטוחה שהוא לא התכוון להתאהב בה (הוא גם אומר את זה. ואני לגמרי מבינה. אחרי הכל, מי רוצה לאהוב את הבת של האיש שהפליל את אבא שלו והביא למותו בכלא? שגרם לאמו לגלות- כי היא לא יכלה להישאר בקוריאה יותר, עם הזכרונות הכאבים והאצבע המאשימה כ"אשתו של רוצח", והלכה לעבוד בארה"ב, ומתה שם מוות קשה בתאונה?) מנקודת מבטו הראשונית, מגיע למה הארי מה שהיא תעבור, והיא "הבת של אבא שלה" אבל באיזה שלב זה ניכר שהוא כבר מתאהב בה. יש את הקטע שג'ני אומרת לו שהיא לא סיפרה לו משהו על מה הארי (=שהיא היתה שמנה) והוא כל כך נלחץ ושואל מה לא סיפרת לי, מה יש לספר, מה קרה למה הארי, וג'ני מסתכלת בו במבט מופתע שכמו שואל: "מה אתה כל כך מתעניין בה?" אני חושבת שבשלב די מוקדם הוא מצא אותה מעניינת וחמודה, והיה לו קשה. אין לי קילומטראז' טלנובלות ארוך במיוחד, אבל אני חושבת שהוא אחד הבחורים שראיתי בוכה יותר מכל גבר אחר שם. והסיבה לדמעות שלו היתה בד"כ - היא. והעובדה שהוא יודע שהוא מכאיב/יכאיב לה. אני ממש לא רואה אותו כציניקן חסר לב. ואגב, באירוע של ההימורים הוא סיכן גם את עצמו. הוא נלחם לבד מול איזה 7-8 אנשים, בידיים חשופות, והוא זה שהציל אותה ואת התובע יון (העציצי. על זה אנחנו מסכימות לחלוטין)ברוב תושיה בזה שהוא זרק בקבוק תבערה מאולתר. אני בהחלט חושבת שהדברים הסתבכו מבחינתו והוא לא צפה אותם. אל תשכחי, גם לאנשים שהם לא תמימים יכולים דברים להסתבך:)
תוקן על ידי asole 16/5/2011 2:52
בתגובה ל: אבל הוא מאת: zilpa דמעות לחוד ומעשים לחוד. אם הוא חשב על להפסיק את התוכנית אז הוא יכל להפסיק ולעזאזל עם ג'ני (שאגב, באמת חשבת שהיא יפה? בעיניי היא הייתה ממש כעורה), בסך הכל זה היה תלוי אך ורק באיש אחד - בו עצמו. הוא ידע שהוא מכאיב לה - ולא הפסיק.
כתבת שמנקודת מבטו הראשונית מגיע לה כי היא "הבת של אבא שלה" (כמו ששין דונג וו הוא הבן של אבא שלו) אבל פה בדיוק קבור הכלב, זה מעיד על כך שאין וו בבסיסו הוא אדם לא מוסרי. כל אדם שמוכן לפגוע קשות באנשים תמימים שלא עשו דבר רע רק בגלל שההורים שלהם עשו לו עוול הוא אדם לא מוסרי בעיני.
באירוע ההימורים הוא סיכן את עצמו בלית ברירה. הוא זה שהציל את הא רי ואת התובע יון - נכון, אחרי שחשף אותם לסכנה מלכתחילה. אני מסכימה איתך שהוא לא השכיל לצפות את הנולד בפרשת ההימורים, אני מאמינה שהוא היה נערך אחרת לו הוא היה משער שכך יפלו הדברים, אבל הנקודה שלי שמראש אדם מאוהב לא היה מסכן כך את אהובתו חסרת הניסיון ושולח אותה למשימה כזו ואדם מוסרי לא היה עושה זאת לאף אחת.
בתגובה ל: הנסיכה התובעת - Prosecutor Princess מאת: asole ושמחתי על מה שכתבת. קודם כל, אני רואה את הסדרה שוב כרגע, ואני עדיין מתלבטת אם כל הסיפור עם הבן האסור אכן "בושל" על ידי סו אין וו.
מצד אחד, הראו לנו שאין לו בעיה לשלם לעדים, והוא היה מאוד להוט שמה הא רי תקבל את התיק לידיה. מצד שני, גם אם הוא "בישל הכל" ודאג שבחור חף מפשע ישב במאסר, הרי עדיין יש פה סיפור שתלוי ברצונו של הקורבן. הוא שמע אשה נאנסת, צועקת, והוא היה יכול להתחבא ולהמשיך הלאה. הוא היכה את הבחור והכניס אותו לשבעה שבועות של אשפוז. לא יודעת כמה אנשים מוכנים לקבל כסף תמורת אשפוז של 7 שבועות...בכל זאת, קצת קיצוני. מה גם, שצריך לזכור שכן ראו אותו מחפש ומוצא את המשקפיים על ידי בלש פרטי. היות והוא יודע שהאבא של הבחור בזמנו קיבל "דמי שתיקה" תמורת הסגרת אביו, הרי שאולי הוא רואה בזה צדק פואטי, אבל מצד שני, הוא יודע גם שהאיש לא לגמרי מוסרי, לכן, אני בהחלט רואה בזה הימור עצום לשלוח לו פיתיון בדמות בחורה צועקת, ולצפות שיגיב כמו ג'נטלמן טוב לב.
אני מאוד אהבתי את מה הארי, (ענק, הצירוף של השיר) והחלק של השומן היה קצת הזוי גם בעיני. חוץ מכמה בדיחות אני לא בטוחה מה זה נתן, אבל אהבתי גם את סו אין וו. בצפיה נוספת שמתי לב לכמה דברים: 1. הוא אומר לה שכדי "להעמיד פנים צריך להתנהג כאילו זה אמיתי" והוא אכן עושה את זה. 2. היא מבינה את כוונותיו האמיתיות. בפרק 8 הוא בוכה לג'ני (גם אני לא אהבתי אותה, אבל חשבתי שהיא מאוד יפה...) ואומר שכמה שהוא משקר למה הארי היא רואה למה הוא מתכוון באמת. 3. הוא באמת אוהב אותה. די מההתחלה. אפילו ג'ני נועצת בו מבטים תוהים כשהיא רואה איך הוא מתנהג ומתייחס אליה. הסיפור שלה עם התובע יון מכאיב לו, הוא כועס על עצמו שהוא מתאהב בה, והוא מצטער. הוא מצטער עוד לפני שהקשר מעמיק מידי. אפשר לראות את זה כבר בשעון שהוא מתוודה בו על הכעס שלו. 4. הוא לא חשב שהיא תפגע באמת. העובדה שהמשפחה שלה התרוששה מוטטה אותו. הוא יודע שהיה לא בסדר ולדעתי הוא מבין את האבא, וחושב שהוא לא ראוי לה על כל מה שעשה לה. ולכן הוא שומר מרחק. אבל העובדה שהוא חי בבית בו היא התגוררה, והשאיר שם הכל כפי שהיה כשהיא היתה שם (אפילו את תרחיצי הפנים שלה, ליד המראה) מעידה עד כמה הוא לא יכול לשכוח אותה. (והכרטיס של וונדר וומן עוד נמצא אצלו בארנק.) ואיך שהוא רץ אליה כשהאבא מאפשר לו את זה...
בסך הכל הוא בחור מניפולטיבי (כמו אבא שלה. הנדריקס ידע על מה הוא מדבר...:)) אבל המטרה שלו היתה מטרה ראויה. הוא רצה לנקות את אבא שלו מההאשמה שלו כרוצח. במאזן החובות אני חושבת שהפשע של מה סאנג טה כלפיו הוא הרבה יותר קשה מהפשע שלו מול מה הארי. (אגב, אני לא יודעת מה כתב את התקציר ב asia4hb אבל כל קשר בינו לסדרה מקרי בהחלט) ואני חושבת שלאורך כל הדרך הוא באמת הרגיש כלפיה, והיא התנהגה אליו באדישות ממש מרושעת כל כך הרבה פעמים, שבאיזה שהוא מקום הגיע לה להתאהב בו אחר כך...
הסרה הזו סיפקה ליהרבה רגעים מרגשים ומצחיקים מאוד, ואני נהנית לראות אותה שוב (ושוב) ואני חושבת שהם עשו פה כמה טויסטים ממש יפים. (כל מי שדיברתי איתו באמצע הסדרה בטוח שהוא היה מאוהב בה מהילדות כי היא הביאה לו מאפינ'ס...)
ואגב, עכשיו את יכולה לקרא מה שאני כתבתי כשסיימתי לראות. בחלק מהדברים תגובתינו זהה..ובחלק- לא:)
תוקן על ידי asole 16/5/2011 2:53
בתגובה ל: שמחתי לראות שראית ( ל"נסיכה התובעת" כמובן) מאת: zilpa אחרי שהראו את הפלאשבק, שהיה לו רגש אליה מילדות כי היא עשתה משהו למענו, מאוד אהבתי את הקטע של הטוויסט, שזה בכלל היה משהו אחר ושהשלימו לנו את הסיטואציה הזו מאוחר יותר.
עכשיו, בעיניין שין דונג וו (הבן של בעל המשתלה), זו השערה שלי, אין לי הוכחות אבל זה מאוד מתאים לתבנית. אין וו הוא לא אחד שמשאיר קצוות פתוחים או סומך על הגורל. ראינו שכל מה שקרה להא רי כמעט היה מתוכנן ומהונדס על ידו. נראה לי שגם הסיפור של שין דונג וו הוא תיכנון של אין וו כי כל העסק הזה היה מפוקפק מתחילתו ועד סופו, גם כל התובעים במשרד אמרו שמשהו לא מסתדר שם. הוא ידע שהבן של בעל המשתלה הוא בחור טוב, הוא הכיר אותו מהביקורים השבועיים שלו ולדעתי הוא טמן לו פח. אם הוא לא היה נופל בו הוא פשוט היה מסדר לו משהו אחר. אני לא חושבת שהוא יכל לצפות שהבחור ששכר יקבל מכה שתשבית אותו לשבעה שבועות, הבחור היה אמור לקבל מכות ברגע הנכון כשהמשטרה באה, תמורת הרבה כסף אני בטוחה שלא בעיה למצוא עבריין רקק שיעשה את זה. נכון שראינו את אין וו מדבר עם הבלש, אבל זה יכול להיות מהלך הטעיה של התסריט ושל אין וו כאחד, סוג של כסת"ח, הוא הרי צריך להציג דו"ח לבית המשפט כיצד הראיות הגיעו לידיו. זה נראה לי מאוד לא סביר שמשקפיים ישכבו ברחוב שבועות ויחכו בסבלנות לבלש ההוא שימצא אותם ובמקרה הם מולטיפוקל ובמקרה מחנות קרובה, יותר מידי ניסים ונפלאות.
אין לי ספק שאין וו ראה בכך צדק פואטי, לכן הוא עשה זאת. לא הבנתי מה התכוונת ב"הוא יודע גם שהאיש לא לגמרי מוסרי, לכן, אני בהחלט רואה בזה הימור עצום לשלוח לו פיתיון בדמות בחורה צועקת, ולצפות שיגיב כמו ג'נטלמן טוב לב". האב אולי לא מוסרי אבל הבן הוא סיפור אחר. הוא הרי פגע לא רק באב אלא גם בבן שמעולם לא חטא לו. כמו שהוא פגע בהא רי שלא חטאה לו. לכן אני רואה את אין וו כאדם לא מוסרי בבסיסו.
לא זוכרת מה הייתה הסיטואציה בה הוא בכה בפרק 8, תזכירי לי...
בעיניין מה שכתבת בסעיף 4, שהוא לא חשב שהיא תפגע באמת, אני לא מבינה איך הוא יכל להגיע למסקנה הזו כשהוא עשה הכל כדי שהיא כן תפגע. הוא התכוון שהיא תגלה לבדה שאביה רוצח ושבתקופה הקשה הזו תהיה לגמרי לבד אחרי שפיתחה בו תלות . מי לא היה נפגע בסיטואציה כזו? והוא התכוון להכניס את מה סאנג טה לכלא כי הוא חשב שהוא הרוצח ובמקרה כזה הם גם היו מתרוששים הרי.
עיניין ההתרוששות בא לו בהפתעה כי התוכניות שלו השתנו לאחר שהבין שהוא מאוהב בהא רי ושהוא עשה לה עוול ואחרי שהוא הגן על אביה במשפט הוא גם הבין שהוא לא היה השטן שהוא חשב שהוא. מה סאנג טה לא היה אדם מוסרי, הוא היה איש עסקים מושחת שהיה מסוגל לתת לאיש חף מפשע לשבת בכלא כדי שהוא לא יאלץ לעשות זאת, אבל הוא לא היה רוצח בדם קר שהפליל בכוונה את אביו של אין וו, הוא לא תיכנן את זה, הוא פשוט רצה להציל את עורו שלו. אין וו הניח שאחרי המשפט הדברים יחזרו לקדמותם ולא כך היה, הפרסום הרג את מה סאנג טה מקצועית.
לדעתי הוא הרגיש אשמה (לא רק כלפי הא רי, גם כלפי אימה הוא הרגיש רע), הוא ראה את הפרידה שלו מהא רי ככפרת עוונות, אבל זה פשוט עוד פן של האנוכיות שלו, גם כשהוא מנסה להיות "טוב" לכאורה לא יוצא לו. לו היה אדם טוב ולא אנוכי שהיה שם את טובת אהובתו לפניו והוא היה מבין שקודם כל הוא צריך לפצות אותה וזה יותר חשוב מתהליך ההלקאה העצמית שהוא עובר עם עצמו.
אגב, אני לא חשבתי שהיא הייתה מרושעת כלפיו בכלל, אדישה - כן, אבל כמו שאמרתי קודם היא הייתה הוגנת.
בתגובה ל: שמחתי לראות שראית ( ל"נסיכה התובעת" כמובן) מאת: zilpa בעיניין התובעת ג'ין - גם אני חיבבתי אותה, לכן רציתי שהתובע יון יהיה שלה. הוא באמת היה מאכזב, העציץ, רומנטיקה ממנו והלאה. אני גם לא חושבת שהוא היה מאוהב בתובעת ג'ין, אני חושבת שהוא חיבב אותה וידע שהיא תתאים לו כאישתו אבל תשוקה גדולה אליה לא ראיתי. אני דוקא כן חשבתי שהוא חתיך, אם כי לא בסגנון שלי, חתיך בסגנון גיבורי העל המסוקסים, לא סתם היא קראה לו סופרמן...
אבל לדעתי דווקא חוסר ההתוודות על הרגשות דווקא מאפיין את שני הגיבורים הגבריים, עד כמה שאני זוכרת, אין וו לא אמר להא רי שהוא אוהב אותה. הוא נישק אותה אחרי שהיא אמרה לו שהיא אוהבת אותו, אבל לא הצהיר בפניה על רגשותיו. גם לא אחר כך כשהיא חיזרה אחריו בפרק האחרון. זה אגב עוד משהו שאהבתי אצל הא רי, היא כל הזמן הייתה כנה עם עצמה ועם אחרים לגבי הרגשות שלה.
הקטע עם המתיחות באמת היה...מוזר. אני חושבת שהוא פשוט כל כך גרוע ברומנטיקה שאולי בעצם עדיף שבכלל לא ינסה את כוחו במגרש הזה, זה כל כך לא בא לו טבעי, גם הקטע עם הכלב בסוף, זה היה חמוד אבל... מאולץ.
אהה... שכחתי את הקטע שהתובעת ג'ין קוראת קומיקס של BOF, זה היה חמוד לאללה! אהבתי גם אמא שלה ואת הקטע שהיא ובין שלחו את כל החליפות שלה לניקוי יבש כדי שפעם אחת היא תתלבש בצורה נשית לעבודה (יחסית, בכל זאת זו הייתה חליפה אבל חליפת חצאית ולבנה במקום האפור-שחור הרגיל שלה).
אני גם מאוד אהבתי את התחכום של הסדרה ואת כל הטוויסטים, היא בהחלט השאירה אותי במתח עד הרגע האחרון.
השחקן שכיכב ב"מידאס" שהסתיימה לאחרונה, אמור לככב בדרמה ההיסטורית Tree with Deep Roots, המבוססת על ספר באותו שם (שנכתב ע"י לי ג'ונג מיונג, שכתב/ה ספר נוסף שהיווה השראה לדרמה היסטורית - Painter of the wind).
הסדרה שתכלול 24 פרקים אמורה להתחיל בחודש ספטמבר הקרוב. בניגוד לצ'ונו (ציידי העבדים", כאן ג'אנג היוק יגלם עבד לשעבר שהופך לחוקר מקרי רצח בארמון. הסדרה מתרחשת בימי המלך סג'ונג, שנחשב לאחד המלכים המוערכים והמוצלחים בשושלת ג'וסון, שבין השאר אחראי להאנגול.
נו, אז זה אומר שהוא ינטוש את החליפה והעניבה לטובת הבגדים התקופתיים...
ואני חושבת שאלה תמונות מ"מידאס":
בתגובה ל: ג'אנג היוק לוהק לדרמה היסטורית מאת: iDana אני אקבל אותו בכל מצב....
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: ג'אנג היוק לוהק לדרמה היסטורית מאת: iDana בדרמהוויקי מופיע שג'אנג היוק גם שחקן וגם זמר. ניסיתי למצוא חומר מוזיקלי שלו. ולא מצאתי. ביוטיוב מופיע "או ג'אנג היוק" שזה ילדון אחר. אשמח אם יש מי שיודע יותר
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: שאלה -אולי משהו/י יודע? מאת: shrekit144
תחת השם TJ Project ועם שיער מחומצן
הנה אחד השירים מתוך האלבום:
וכאן יש לך מידע נוסף, תמונות וקליפים מעברו של היוקי כראפר האלבום כנראה לא הצליח במיוחד, כך שהוא מן הסתם מעדיף לשכוח את הפרק הזה...
בתגובה ל: מסתבר שהוא הוציא אלבום ראפ ב-2000 מאת: iDana כיום הוא נראה פי אלף יותר טוב
בתגובה ל: טוב שהוא חזר לגוון הטיבעי מאת: זרהמאד
אני חושבת שהוא חזר מהצבא הרבה יותר גברי, שרירי ומסוקס לשמחתנו הרבה
ככה הוא נראה למשל בסדרה Successful Story of a Bright Girl מ-2002:
לעומת היום:
בתגובה ל: ג'אנג היוק לוהק לדרמה היסטורית מאת: iDana רק חבל שלא ראיתי אותו בשום סידרה אחרת ... והוא לא מופיע בשום סידרה באתר asia4hb
בתגובה ל: השחקן האהוב עלי ביותר - וכמובן שהוא הכי חתיך מאת: sinay30 לתרגם את Thank You, אבל זה לא יקרה בחודשים הקרובים... זו אחת הסדרות האהובות עליי, ושם נדלקתי על ג'אנג היוק
בתגובה ל: אני משתעשעת ברעיון מאת: iDana מאדדד אהבתי את הסידרה. למרות שראיתי אותה אוןליין ועם תרגום לאנגלית. התחלתי לכתוב קצת עליה ואז קראתי את הסיכום שלך והרגשתי שזה חוזר על עצמו. ועכשיו אני יכולה בודאות להגיד שאני אוהבת את השחקן. ולא רק את הדמות הראשונה (דא גיל) שראיתי אותו. אני חושבת להמשיך לעוד סידרה שלו...Robber או Tazza. למרות שיש לי כבר כמה סדרות מתורגמות שמחכות לי... עצרתי את הצפיה בנסיכה התובעת למרות שהיא מקסימה!!! והורדתי את ד"ר צ'אמפ ועדיין לא ראיתי. יש עוד כמה סדרות שמחכות לי.השבוע התחלתי את ממזרח לעדן.
בתגובה ל: סוף סוף גם אני יכולה להגיד שראיתי עוד סידרה שלו מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: אני משתעשעת ברעיון מאת: iDana אני אחכה עד שתתרגמי את הסידרה ... חיכיתי הרבה זמן ל"הונג גיל דונג" ו"ממיזרח לעדן" אני אחכה ... יש לי זמן במיוחד לדה גיל... אני צופה רק בסדרות מתורגמות ... מה עם הסידרה "מידאס"? לפי מה שרשמו פה היאגם סידרה טובה - האם היא מתורגמת או שגם היא רק באנגלית ?
בתגובה ל: אני מחכה ...ג'אנק היוק .... מאת: sinay30 ואני לא רוצה להבטיח סתם, כי כרגע אני לא יכולה להתחייב במאה אחוז, אבל אני מקווה שאגיע לזה.
לגבי "מידאס", למיטב ידיעתי יש תרגום רק באנגלית. ועם כל חיבתי לג'אנג היוק, כרגע הסדרה לא נמצאת אצלי בעדיפות צפייה גבוהה, בעיקר כי שמעתי שהסדרה מלאה בעניינים פיננסיים שלא כ"כ מושכים אותי.
בתגובה ל: זה ייקח עוד הרבה זמן מאת: iDana אין בעיה לחכות -קיץ ארוך לפנינו , ויש הרבה סדרות חדשות באתר asia4hb יש לי סבלנות .... וגם אם זה לא יקרה לא נורא ... הוא פשוט שחקן מהמם ואני יראה שוב צ'ונו ... ןמה לגבי הסידרה התקופתית החדשה שלו - זאת הייתי רואה גם בתרגום לאנגלית.קומאוו
בתגובה ל: אין בעיה לחכות - ניראה לי שזו סידרה מתוקה... מאת: sinay30 אבל בגדול הייתי מגדירה את הסדרה הזו כמרגשת יותר ממתוקה. ולגבי התקופתית החדשה, ימים יגידו
בתגובה ל: יש שם ילדונת מתוקה... מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole לא היה לי מקום בהודעה - אך ייתכן שההודעה תכלול ספוילרים למי שטרם צפה או סיים לצפות..קחו בחשבון
סיימתי עכשיו לצפות בסדרה.. אני מודה, בהתחלה ממש התמכרתי אליה, ראיתי במרתון ואז נתקעתי בשלב מסוים. לאחר כמה שבועות המשכתי לראות עד שסיימתי היום. ואני לא מתחרטת שסיימתי. הפרקים האחרונים היו טובים מאוד, ובסה"כ אני מרוצה מאיך שנגמר. הסדרה מאוד מתוקה, קלילה, ומשאירה טעם טוב..כאלה סדרות אני אוהבת..
קים סו יון הייתה פה מצוינת כרגיל. אבל מסכימה עם הרוב שבנסיכה התובעת היא הייתה טובה יותר. גם הזוג שם היה יותר טוב ( ברור, זה הרי השואב P:) אבל פארק ג'י הון היה פשוט מאמי..הוא כמו דובי קטן וחמוד..בהחלט התרשמתי ממנו לטובה.
הדבר היחיד שהתאכזבתי היה התפקיד המשני של אום טה וונג..אמנם זה פעם ראשונה שאני רואה אותו בסדרה, אבל הוא בהחליט השאיר לי חשק לעוד..אם למישהי יש המלצות לסדרות שלו אני אשמח.. ( בטח תמליצו לי על המלכה סון דוק אבל אני מחכה עם הסדרה הזו..מי יודע אולי היא תתורגם באתר של הבנות או תגיע לארץ).
הייתה לי מגמה מוזרה עם 2 הגברים של הסדרה - בהתחלה הייתי לגמרי בעד פארק ג'י הון, לאחר כמה פרקים הייתי בצד של דו ווק וממש קיוויתי שיתפתח משהו אבל כבר הבנתי שלא..ולאחר כמה פרקים נוספים הגעתי להבנה שהייתי נורא מתבאסת אם ג'י הון לא היה משיג את הבחורה שהוא כ"כ אוהב..ובינינו מגיע לו..הוא עשה הכל מהלב.. הוא תמיד היה שם בשבילה..
מה שקצת לא אהבתי היה שבפרק לפני אחרון או בפרק האחרון אני כבר לא זוכרת - דו ווק הודה בפני יו וון שהוא התאהב בה וכאילו זז הצידה בשביל ג'י הון..ואני שואלת..מתי זה קרה לעזאזל? הוא הרי לא הראה שום סימ ן ..הוא אמנם צחק ממה שהייתה אומרת והיה נותן לה מחמאות אבל לכל אורך הסדרה ראינו שהלב שלו היה נתון למאמנת היבשושית ( כן אני מרשה לעצמי לכנות אותה ככה.. הדוקטורית הייתה גם יבשה רוב הזמן אבל המאמנת הזו פשוט ייבשה את המסך..לפחות לא עשו אותה ביצ' זה כבר משהו)
ומילה אחרונה על סאנג בונג - הבחור הזה פשוט פשוש! נראה לי שהוא קצת גנב את ההצגה מג'י הון.. בכל מקרה מקווה לראות אותו בסדרות נוספות..
זהו אין לי מה להגיד יותר..אבל היה כיף לצפות בה...תודה ענקית לדנה שבזכותה יכולתי לראות בתרגום לעברית וזה הפך את החוויה של הצפייה לטובה יותר
תוקן על ידי asole 16/5/2011 2:56
בתגובה ל: ד"ר צ'אמפ -גם אתלט יכול להיות רומנטיקן חסר תקנה מאת: lady fanni
קראתי דעות של צופים שחשבו שאום טה-וונג די התבזבז בסדרה הזו, אבל אני חושבת ששחקן גדול יכול להתבלט גם בתפקיד פחות דומיננטי נקרא לזה, וגם אם הוא בסופו של דבר לא זוכה בלבה של הבחורה השווה באמת
לי קרה ההפך - בתחילה הייתי בעד הדוקטור, אבל אז התאהבתי בפארק ג'י הון ורציתי אותו ואת הדוקטורית יחד, ואני שמחה שקיבלתי את מבוקשי
גם אני לא חושבת שהדוקטור היה מאוהב בדוקטורה, אבל הייתה להם כימיה טובה וידידות מופלאה...
השחקן שמגלם את סאנג בונג שווה ביותר! מאמינה שנראה אותו ואת הקוביות שלו גם בהמשך
אהבת את הפסקול? אני חושבת שהוא ממש כייפי השיר זה תמיד עושה לי מצברוח טוב
בתגובה ל: בכיף מאת: iDana אבל היה לי חבל שדמות כזו מוצלחת שכתבו לו היא בתפקיד משני..כתבתי את זה כבר כשהתחלתי לראות את הסדרה אבל הדמות שלו נורא הזכירה לי את השפ! מפסטה..וזו דמות שאז ששודרה בפלטינה אהבתי מאוד..
משום מה פתאום בא לי לצפות שוב בפסטה..ולו רק בשביל הסצנות עם השפ..
זהו גם לי נראה שהוא לא היה ממש מאוהב בה.אולי קצת נדלק על ההתנהגות שלה אז בבית החולים..
היתרון של סאנג בונג שהוא סקסי..אני צופה לו בקרוב תפקיד ראשי בדרמה..
וואי השיר הזה של WHEESUNG? וואי לא זיהיתי את הקול שלו...הוא זמר מעולה..קבלי כמה שירים יפים שלו:
וזה השיר שגרם לי לאהוב אותו:
בתגובה ל: דווקא טה וונג התבלט מאת: lady fanni התכוונתי שלדעתי הוא שחקן גדול שהתבלט לטובה למרות שלכאורה הוא לא הדמות הראשית (זה מזכיר לי קצת את הסדרות הברזילאיות, שבהן גם לשחקנים עם רזומה מפואר אין בעיה לעשות תפקידים פחות מרכזיים, ולפעמים ממש קטנים).
תודה על השירים! אני אבדוק אותם עם ראש רענן יותר
בתגובה ל: בכיף מאת: iDana ההגדרה "פחות דומיננטי" יותר הולמת. בסדרות הקוריאניות ישנו בדרך כלל "מרובע" אהבה ולא "משולש" כמו בסדרות הלטיניות, קשה למדוד בדיוק את מידת המישניות של השחקנים המובלים ברבעייה. אום טה-וונג לדעתי משחק בתפקיד מוביל בסדרה ד"ר צ'אמפ, בלעדיו ג'י הון לא היה מרגיש מאויים.
זכור לך שבתחילת הסדרה כעסתי עליו מאד על היותי ציני וקר רוח אך עם התקדמות הפרקים פשוט נפלתי ברשתו, איך לא? מבחנתי הוא לא גילם דמות מישנית אלא שחיוכו של פארק ג'י הון פשוט דחק אותו קצת הצידה, במקרה הזה אני סולחת ומקבלת את שניהם.
בתגובה ל: קשה לי להשלים עם כך שהתפקיד של טה-וונג משני מאת: זרהמאד
או מה שמכנים SECOND LEAD SYNDROME או SECOND LEAD CRUSH SYNDROME - כשהשחקן שאמור להיות משני גונב את ההצגה, וחלק מהצופים מתאהבים דווקא בו (בפוסט הזה יש כמה דוגמאות). גירלפריידי ציינה מתישהו שהמקרה החמור ביותר של התסמונת הזו, התגלה אצלה עם פארק שי-הו ב-Queen of Reversals.
אני זוכרת היטב מה חשבת בהתחלה על הדוקטור, אבל לזכותך ייאמר שלא לקח לך הרבה זמן לשנות את דעתך האמת שבד"ר צ'אמפ לא היה ברור מההתחלה (לפחות לי), מי אמור להיות הראשי ומי המשני. אני התחלתי את הסדרה בתחושה שהדוקטור והדוקטורה צריכים להיות ביחד, כי הם מגולמים על ידי שניים מהשחקנים האהובים עליי... את ג'ונג גיו וון לא הכרתי מסדרות קודמות, אבל כבר כתבתי אינספור פעמים שהוא גנב את לבי
בכל מקרה, קראתי איפשהו שבסדרה הזו מי שהוא לכאורה האנדרדוג (ג'י הון) זוכה בלבה של הגיבורה, וזה לא דבר כ"כ אופייני. ובמשאל סופשנה, 6% מהמשיבים (וזה לא מעט אנשים) חשבו שטה-וונג התבזבז בסדרה הזו (ואני לא מסכימה איתם...).
בתגובה ל: זה מזכיר לי את "תסמונת המשני" מאת: iDana כבר קרו לי פעמים שהמשני כבש את ליבי..וזו רק רשימה חלקית:
אני זוכרת שבפול האוס אהבתי יותר את המשני, זה בגלל שלא כ"כ סבלתי את ריין.. ב"הנסיכה" עם יון און היי..פשוט כי הראשי היה צנון וקפוא.. גברתי הנאווה - טה יון! ואני זוכרת שאז לא נפלתי על יון סאנג היון..אבל מאז גן סודי הכל השתנה.. חברה שלי - למרות שכן אהבתי את הראשי..אבל איך אפשר שלא לאהוב יותר את ג'ונקי?
ומהסדרות שצפיתי אונליין.. BAD COUPLE - ממה שאני זוכרת לא היה שם ממש מישהו משני של ממש..אבל היה שם בחור צעיר שכבש אותי והגעתי למצב שהעדפתי את הסצנות שלו על פני הסצנות של הזוג הראשי..אני לא ממשיכה כדי לא לספיילר. DONG YI - זה שמופיע בתמונה שלי..לצערי הוא סיים כמו המשני מהמלך סאן
בא לי לצפות בסדרה של פארק שי הו שציינת ולו רק בגלל שהוא כנראה גונב שם את ההצגה יותר ממה שהיה אמור
אני גם מאלה שחשבו ששני הרופאים יסיימו ביחד כי נראה שהעלילה הובילה לזה..אבל לקראת פרק 9 או 10 אני לא סגורה על זה היה מפנה והיה ברור איך יסתיים.
לדעתי זה די מרענן שהאנדרדוג לשם שינוי זוכה בבחורה וזה גם אנדרדוג שהגיע לו..
בתגובה ל: מכירה את התסמונת הזו.. מאת: lady fanni אוסקה כפרה עליו הציל אותי בסדרה הזו
לרוב אני דווקא לא "סובלת" מהתסמונת הזו... המקרה הנוסף היחיד שעולה לי בראש הוא ב-winter Sonata - שם העדפתי את המשני (למרות שחלק מהסדרה הדמות שלו הייתה פתטית למדי...), והכל בזכות פארק יונג-הא המקסים שגילם אותו
תתפלאי, אפשר לא להעדיף את ג'ונקי. הוא תמיד נראה לי חמוד, אבל בפועל לא הצלחתי להתחבר לאף אחת מהדמויות שגילם בסדרות ששודרו כאן... אולי אחרי הקאמבק מהצבא זה יקרה ואת ריין דווקא חיבבתי ב"פול האוס", אני בכלל לא זוכרת מי היה המשני שם
ואני עדיין חושבת שלבה סו-בין מגיעה התנצלות מהכותבים של דונג יי! אבל הבנתי שב-"49 ימים" יש לו דמות יותר מעניינת, גם אם הוא עדיין משני...
בתגובה ל: לי זה קרה ב"גן סודי" מאת: iDana שיחק גם בBAD LOVE של שגיא שכאמור היו ביקורות לא טובות עליה..
כן הדמות של בה סו בין הייתה מפוספסת בהחלט..זה למה התאכזבתי קצת מדונג יי.. חשבתי שיפתחו אותו יותר..מצידי היו עושים אותו את הרע שמנסה לכבוש את הגיבורה..אבל הוא בכלל לא ניסה..הוא כאילו ויתר מראש..לא שהיה לו סיכוי מול המלך הסחבק..
כן שמעתי עליו ב49 ימים ובגללו אני כנראה שוקלת לראות אותה בקרוב..שמעתי עליה דברים טובים..
בתגובה ל: אאל"ט..המשני מפול האוס מאת: lady fanni שכבשה את הלב יותר מהגיבור הראשי או שבדמות המשנית שנחמה על אהבתו או אהבתה של הגיבור/ה והפסידה? בדרך כלל זה חופף אבל לא תמיד. ספויילר ל"דר צ'אמפ בלבן: דו ווק למשל לא נלחם על אהבתה של הדוקטורית בכלל, להפך, הוא קיווה שההתאהבות שלה בו תעבור.
אז הנה הרשימה שלי (ספויילרים לסדרות שלא שודרו בארץ מסומנים בלבן):
דו ווק מ"ד"ר צ'אמפ" - הרופא שהייתי שמחה להתאשפז אצלו...
הונג מ"המלך סאן" - גם דסו נכנס לי ללב אבל "המלך סאן" בשבילי זה הונגי, האיש והאוזניים שנחטף באופן אכזרי על ידי חייזרים. אפשר לומר בעצם שהיה בסדרה מרובע אהבה קוריאני מסורתי ושגם דסו וגם הונגי הפסידו בו...
ג'ונג וו (ג'ונקי) ב"חברה שלי" - גם הראשי היה חמוד ובסוף הסדרה מאוד הערכתי אותו על כך שנלחם למען יו רין אבל ג'ונקי היה מתוק ורב קסם ולדעתי גנב את ההצגה, אם כי "אילג'ימה" הייתה הסדרה שהוא ממש נכנס לליבי.
מין ג'י ב"בין זאב לכלב" - עבר הרבה זמן מהסדרה והיא כבר לא טריה לי בראש אבל אני זוכרת שהתחברתי אליו יותר מאשר לסו היון.
הנסיך יול ב"הנסיכה" - הוא היה מתוק וחמוד ובחור טוב שאהב מהרגע הראשון את צ'ה קיונג בעוד שבן דודו היה פוץ נפוח וקודר עם חיבה לסינורים.
ג'ון גו מ"נשיקה שובבה" - בסופו של דבר הכי אהבתי אותו מכל הדמויות, למרות שהוא היה אוהב אובססיבי לא פחות מהא ני שלו הוא לא היה דבק (כמוה) וכן נתן לה ספייס ולמרות שליבו נשבר שוב ושוב הוא לרגע לא היה מריר או נקמני, הוא היה פשוט נשמה.
משניים זכורים לטובה למרות שלא אהבתי אותם יותר מהראשיים:
אהבתי מאוד את צ'אן האן ב"קופי פרינס", הוא היה פשוט הגבר המושלם והתבאסתי שהוא חזר לחברתו הבוגדנית... חבל שלא סידרו לו מישהי חמודה וטובה יותר ממנה. ב"פסטה" (בה לי סון קיון היה הראשי...) חיבבתי את סאן הקקטוס, שוב, לא רציתי שיו קיונג תבחר בו (גם אני הייתי בוחרת בשפ!...) אבל חיבבתי אותו מאוד. גם אוסקה הדביל המקסים מ"גן סודי" נכנס לליבי ושמחתי ששלא כרוב המישנים הוא קיבל סיפור הגון משלו. צ'אנג ריול בעצם היה המישני ב"אבל למרות שחיבבתי אותו בסוף המנהל צ'וי האצילי עם חוש ההומור היחודי הוא דמות המשנה החביבה עלי משם. שוב, לא בטוחה שהוא נחשב למשני אבל מ"אילג'ימה" אני לוקחת חוץ מיונג את האבא המאמץ שלו סה דול, האבא הכי מושלם שיש.
אי ג'ו מ"גבירתי הנאווה" - אהבתי אותה יותר מהיאה נה המפוספסת, אי ג'ו הייתה בחורה חמודה עם ביצים ושכל ישר בסדרה שרוב האנשים בה לקו בטפשת ממארת, לפחות היא זכתה בטה יון בסוף הסדרה, הסצינות איתה גם עשו עימו חסד, הוא היה הכי חמוד כשהיה איתה וחבל שקיבלנו רק פירורים מהם כזוג.
גא אול ומונקי מ"בחורים רעים" - מכיוון שג'אנדי דבקה בפוסטמיות כדת ודרך חיים והיה לי מאוד קשה לחבב אותה פניתי לשתי הבחורות האחרות בסדרה, גא אול הייתה פשוט מותק ומאוד אהבתי אצלה את הכנות שלה וחוסר האגו ומונקי הייתה פשוט בחורה מגניבה.
מישניות זכורות לטובה למרות שלא אהבתי אותן יותר מהראשיות: חיבבתי מאוד את סול מ"גן סודי", זו הייתה בהחלט הפתעה כי היא נראתה בהתחלה כדמות הביץ' הקלאסית... יאנג סון מ"טעם אישי" הייתה פשוט החברה הכי טובה האולטימטיבית ואהבתי מאוד את הסצינות שלה עם סאנג ג'ון.
בתגובה ל: ב"תסמונת המשני" הכוונה לכל דמות משנית מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: אאל"ט..המשני מפול האוס מאת: lady fanni
אבל הוא ממש נמחק לי מהזיכרון. זכרתי במעורפל את הדמות, אבל לא איך הוא נראה.
התמונה בהודעה שלך לא עלתה, אז הנה כמה תמונות:
בתגובה ל: ד"ר צ'אמפ -גם אתלט יכול להיות רומנטיקן חסר תקנה מאת: lady fanni
לדעתי יש לו תפקיד מעולה ב-Resurrection. סדרה לא קלה אבל מאוד חזקה. הנה קישור לסקירה שלי, ואם את סקרנית לגבי הסוף, תראי את הספויילר שכתבתי כאן.
הוא שיחק גם בקומדיה הרומנטית הראשונה מבית היוצר של האחיות הונג (מיי גירל ועוד), Delightful Girl Choon Hyang. לא צפיתי בסדרה, אבל הבנתי שזו סדרה כייפית ושהוא משחק שם את הרע בצורה מאוד מוצלחת.
אני מנצלשת ושמה שוב את הראיון המקסים שלו ושל אחותו, שאסול שמה בשרשורפלצת הקודם. יש תרגום לאנגלית!
בתגובה ל: אה, ולגבי אום טה-וונג מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: ד"ר צ'אמפ -גם אתלט יכול להיות רומנטיקן חסר תקנה מאת: lady fanni אני לא זוכרת שדו ווק התוודה על אהבתו ליו וון, להפך, הוא אמר לה עד כמה הוא העריך אותה מההתחלה ושלא יכול היה לומר לה את זה כל עוד היא ראתה אותו כגבר ולא כקולגה, כלומר, הוא חיכה שהקראש יעבור כדי לא להשלות אותה. אצלי אגב הקראש לא עבר....
(ופרט טריוויה על אום טה וונג - הכינוי שלו בקרב המעריצים הוא Uhm Force כשה- Force בא מסדרת סרטי "מלחמת הכוכבים", האמת שזה נשמע טוב גם בעברית - כוח האום. נתקלתי בזה בהתחלה בדרמבינס, אז חשבתי שזה הקטע שלהן לקרוא לו כך אבל מסתבר שזה הכינוי ה"רשמי" שלו).
המאמנת הייתה מיובשת לחלוטין, די אירוני בהתחשב שהיא מאמנת שחייה.
גם אני רציתי שהדוקטורית תענה סוף סוף לג'י הון בגללו ועבורו, כי הוא כל כך אהב אותה (ותהליך הפוך קרה לי ב"נסיכה התובעת" שאז רציתי את הא רי ואין וו יחד בגללה...) אבל זה שהיא שידכה לדו ווק בפרק האחרון את המאמנת... על כך לא אסלח ליו וון לעולם!
סאנג בונג היה חמוד לאללה, אני גם מקווה שיתנו לשחקן יותר במה בתפקיד הבא.
בתגובה ל: עוד אחת למועדון המעריצים של אום טה וונג? מאת: asole דווקא לאחד כמו דו ווק לא מתאימה בחורה יבשה כמו המאמנת..אבל שוין..הוא כ"כ אהב אותה..
בתגובה ל: מסכימה מאת: lady fanni אני מתכחשת לרומן הזה! מבחינתי הוא לא היה ולא נברא... פשוט אין בה כלום! היא יפה ו....היא יודעת לשחות, אלו הדברים החיוביים היחידים שיש בה.
בתגובה ל: הגיע הזמן לשלוף שוב את התמונה הזאת: מאת: ההרצליינית אפילו שהפועל ת"א נתנה קרב הגון היה ברור שקריית שמונה לא תהווה מכשול, הקטע עם הפנדל היה במקום לדעתך? שנה שעברה הם איבדו את התואר בגלל שיטת הקיזוז, השנה הפיצוי יהיה הולם אם הם ייקחו את הגביע ויעשו דאבל.