אז אחרי שהתאוששתי מ-Eyes of Dawn, החלטתי להתרגע עם דרמות שאמורות להיות רומנטיות וקלילות יותר, ועל הדרך גם לשקם את התדמית היפנית... הדרמות שהמתינו לי היו הקופרודוקציה הקוריאנית-יפנית Friends והדרמה היפנית "האהבה של חיי" (Tatta Hitotsu no Koi – שגם זכתה לתרגום לעברית הודות לקיווי). מבחינתי הסדרות הנ"ל היו דומות, אבל גם מאוד שונות, לפחות בכל הנוגע לחוויה האישית שלי.
בעיניי, שתי הסדרות לא מתיימרות להמציא את הגלגל, ויש בהן משהו פשוט, נאיבי ואפילו צנוע. לא תמצאו כאן אפקטים מיוחדים או טוויסטים מפתיעים. במידה מסוימת, הסדרות הנ"ל הזכירו לי את שידורי הטלוויזיה החינוכית בשנות ה-80 (וזו לא מילה גסה... בערוץ ההוא ובעשור ההוא שודרו כמה מהקלאסיקות האהובות של ילדותי).
הדמיון הבסיסי טמון בעלילה – זוג אוהבים שמנסים להיות ביחד, למרות כל הקשיים, המחסומים והדעות הקדומות.
ב"חברים", שצולמה ב-2002 ומונה 4 פרקים, אלו ג'י הון הקוריאני (וון בין) וטומוקו היפנית (פוקאדה קיוקו), שמנסים להתגבר על הבדלי השפה, התרבות והמכשולים שמציבים בפניהם החברים וההורים.
ב"אהבה של חיי" שצולמה ב-2006 ומונה 10 פרקים, אלו הירוטו העני (קאמאנשי קאזויה, להלן קאמה/צביקה/צב וכו' ) ונאו העשירה (איאסה הארוקה), שמנסים להתגבר על ההבדלים הסוציו אקונומיים ועל התנגדות ההורים.
לכאורה, מדובר בעלילה שכבר ראינו לפחות מיליון פעם בגרסה כזו או אחרת. ובכל זאת, בסדרה הראשונה הוקסמתי ונהניתי מכל שנייה. ובסדרה השנייה? השתעממתי ועברתי להמרצה מהירה ().
למה זה קרה?
התשובה הארוכה: במקרה הנ"ל זה נבע מכימיה שנוצרה או לא נוצרה עם הדמויות והשחקנים, ובהתאם לכך גם מידת העניין במה שקורה להם.
התשובה הקצרה: וון בין!
כן, בעקבות הסרט "אג'ושי" והדרמה הקצרצרה "חברים" פיתחתי קראש על השחקן המקסים הזה וכמו שכבר כתבתי בשרשורים קודמים, פשוט לא יכולתי להוריד ממנו את העיניים. כאילו ניסיתי ללמוד בעל פה את תווי פניו או משהו. העיניים, האף והשפתיים שמשתלבים בהרמוניה... הוא פשוט כל כך יפה וקורן ומלא קסם בעיניי. החיוך שלו מאיר את המסך (וכשהוא מחייך, גם אני מחייכת) ונותן אנרגיות. וכשהוא נראה עצוב או מדוכא, ממש רציתי לנחם אותו. כן, נסחפתי, וזה היה כיף...
הפרטנרית היפנית שלצדו הייתה חמודה מאוד, הכימיה ביניהם הייתה טובה ונהניתי לראות אותם יחד. ובגזרת שחקני המשנה, היה נחמד לראות את לי דונג גון (Sang Doo, Let's Go To School), שגם שר לא רע בכלל בסדרה, ואת האן היי ג'ין (שמאוד אהבתי ב-Jejoongwon) כפי שנראו לפני כמעט עשור.
לעומת זאת, ב"האהבה של חיי" השחקנים נראו לי כמו ילדים חביבים, אבל לא נוצר אצלי קשר רגשי לדמויות, ולא התרגשתי מסיפור האהבה שלהם. הקטע המשכנע יותר בעיניי היה דווקא החברות בין הבנים, הם באמת נראו כמו חבורה אמיתית שעושה שטויות וגם תומכת אחד בשני. ומאחר שהסדרה קצרה (רוב הפרקים הם בני 45 דקות) וצפיתי בהמרצה, סיימתי אותה תוך 3 ימים ברוטו...
מזל טוב וצ'וקההיו לקפטן נבחרת קוריאה בכדורגל, פארק צ'ו יאנג, שיתחתן בחודש הבא עם חברתו. הוא משחק במדי AS Monaco, והבקיע 12 שערים העונה, והיא סטודנטית לתואר שני בפוליטיקה. וכנהוג, הזוג שיחרר תמונות פרומו:
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana אתמול בערב הוקרן בסינמה 3 ב יס הסרט "אמא" . סרט שהוקרן במסגרת פסטיבל קאן וקיבל ביקורת מאוד טובות.
הסרט מספר על אמא לבן מפגר, או רפה שכל כפי שתורגם בסרט, שהבן שלה מואשם על לא עוול בכפו ברצח נערה , לכאורה. האם יוצאת במסע להוכיח את חפותו של בנה בכל דרך אפשרית. יש טוויסט מדהים בסוף.
הסרט השאיר אותי פעורת פה , מתח בלתי רגיל , עלילה מצויינת. השחקנים הם: קים הי-ג'א (ששיחקה את המלכה האם בסדרה "הנסיכה") , וון בין, ג'ין גו.
שמעתי על הסרט לפני הרבה זמן והיו לי צפיות גדולות ממנו , ואכן לא התאכזבתי. סרט מעולה , משוחק מצויין ברמת זכייה באוסקר לאמא המהממת. אני מתכוונת לראות סרטים נוספים של הבמאי המצויין הזה בונג ג'ון-הו. בקיצור מומלץ מאוד.
תוקן על ידי asole 18/5/2011 22:56
בתגובה ל: אמא - סרט קוראני מאת: sisi40i אני בדרך כלל בודקת אם ישנם פירסומים על סרטים קוראנים כדי שאוכל להקליט , במקרה הזה פיספסתי.
הלוואי ויהיה ושידור חוזר, שמתי לב שהיום יוקרנו סרטים סיניים ויפניים גם כן אך אין שידור של הסרט הקוריאני
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: אמא - סרט קוראני מאת: sisi40i
בתקווה שיגיע להוט (ואני בטוחה שיהיו שידורים חוזרים ביס...). ואם לא, אצפה עם כתוביות באנגלית. נדלקתי קשות על וון בין ואני אשמח לראות אותו בעוד תפקיד (שונה לחלוטין ממה שראיתי אותו עד כה), למרות שהבנתי שכאן האמא היא הדמות המרכזית והכוכבת האמיתית של הסרט.
Mother זכה גם בפרס הסרט, השחקנית והתסריט הטובים ביותר בפסטיבל הסרטים האסייתיים שנערך בהונג קונג.
על ההמלצה!
בתגובה ל: אני מתכננת לצפות בסרט הזה מאת: iDana ובסרט נוסף,שהזמנתי בממיר-ב-יס 3:"החיים החדשים שלי",עם קים- היון- סאוק.במאית:אוני לקומט,דר' קוריאה,2009.ביום שישי הקרוב,בשעה 17:15. היתה עליו ביקורת טובה.סיפורה של ילדה,שבגיל צעיר לקח אותה אביה לטיול, והשאירה בבית יתומים.היא מסרבת לקבל את זה,ולא מאבדת תקווה שאביה יחזור. היה כתוב באתר יס,שזה סרט מרגש מאוד,הילדה ממש שחקנית מעולה...אז נצפה ונראה...
בתגובה ל: גם אני מתכוננת לצפות בו... מאת: איילה 43 משחק מעולה של הילדה בתפקיד הראשי, בעצם, של כל הילדות.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: מחכה לחוויות הצפיה שלך... מאת: asole יען כי התחלתי לעבוד,כאמור,בסופרפארם(בצוות קוסמטיקה-לא מה -שחשבתי...)אז בנוסף לכך ולעבודה על ההצגה שלנו,בתיאטרון הרצליה(דרך אגב,יש תאריכים ראשונים-28 ו-30 ליולי,במרכז אשכול פיס,הרצליה)פרטים עוד יזרמו...לכן יש לי כל מיני השלמות בממיר.לחיות את החיים,והסרטים הנ''ל. לפחות קין והבל עוד מצפים לי,ואותם אני רואה בהפרש של יום-יומיים,או באותו היום.אפשרי-כי השבת נכנסת מאוחר.
בתגובה ל: כעת אני חייבת לפנות איזו שעה... מאת: איילה 43 דווקא נראה לי מגניב שעברת לקוסמטיקה (הרבה דוגמיות חינם...) ובהצלחה עם ההצגה...!!!
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: בהצלחה בעבודה החדשה...! מאת: asole ואת תגיעי להצגה,כמובן,עם כל האמיגות...אלא מה?בקשר ל"מובלעת הקוסמטיקה",שבסופרפארם-מלמדים אותי כל מה שקשור לדברים היותר משעממים,כמו קופה(יאייץ...),לקבל סחורות,לזהות גנבים וקלפטומנים,בקיצור-להיות אחראית על כל מיני,כולל דיילות החוץ,ששייכות למותגים למיניהם(שלא יריבו ביניהן וכאלה...),ממש מצאו להם את הבחורה המתאימה...אבל כנראה שיש בי משהו,שהם אוהבים.קיבלו אותי למרות שרצו שאעבוד בשבת-אך ידוע שאינני עושה זאת בשום אופן,וכו'.מה שבטוח-הצגות סטנדאפ-יש להם כל יום...
בתגובה ל: תודה,נשמה!! מאת: איילה 43 מקווה שהקלפטומנים יפסחו על המשמרת שלך...
בתגובה ל: כעת אני חייבת לפנות איזו שעה... מאת: איילה 43 ללא תוכן
בתגובה ל: בהצלחה! מאת: iDana אגב קלפטומנים-הצביעו על מישהי,שממש לא נראית כזאת(ואף נתנו בה "סימני זיהוי").ובחמישי בלילה נכנס איזה "דיפלומט" או משהו כזה,כושי ענק(עם עניבה),לידו מישהי,שמזכירה את איוונה המנותחת-אבל בשחור(מפחיד...).וברור שהיא לא היתה אשתו,אחרת למה ביקש מאתנו מייק אפ שלא יורד על חולצה(הצביע על שלו),וליפסטיק שקוף??וגם החזיק ביד איזה "אביזר" שמוכרים בסופרפארם,מאותם מוצרים,שאמורים לגרום לעונג וכאלה...נראה לי,שאולי אכתוב כאן מין טלנובלה חדשה,שתקרא:"הרפתקאות-מוזרות בסופרפארם...)
בתגובה ל: תודה,צדיקות... מאת: איילה 43 נראה לי שיהיה אקשן, הומור ואני מקווה שגם סופטוב
בתגובה ל: נשמע טוב, הטלנובלה שלך מאת: asole יען כי כולנו הולכים, כך או אחרת,לאותו סופר- מפורסם...ויצא לי שם לסדרה:"סיפורי-סופרפארם" או בקיצור:"סיפורפארם".
בתגובה ל: אמא - סרט קוראני מאת: sisi40i רשמתי לפני... וון בין משחק את הבן?
בתגובה ל: יהיה מעניין לראות אותו בתפקיד תובעני כזה מאת: asole
שעל הסט של הפרסומת הוא הפתיע אותם בקיבולת האלכוהול שלו, בניגוד לתדמית/מה שהוא אמר קודם (האמת, זה נשמע כמו אייטם יח"צני ששולחים למדורי הרכילות...).
כדאי שאני ארגע ואלך לישון
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana
אז אחרי שהתאוששתי מ-Eyes of Dawn, החלטתי להתרגע עם דרמות שאמורות להיות רומנטיות וקלילות יותר, ועל הדרך גם לשקם את התדמית היפנית... הדרמות שהמתינו לי היו הקופרודוקציה הקוריאנית-יפנית Friends והדרמה היפנית "האהבה של חיי" (Tatta Hitotsu no Koi – שגם זכתה לתרגום לעברית הודות לקיווי). מבחינתי הסדרות הנ"ל היו דומות, אבל גם מאוד שונות, לפחות בכל הנוגע לחוויה האישית שלי.
בעיניי, שתי הסדרות לא מתיימרות להמציא את הגלגל, ויש בהן משהו פשוט, נאיבי ואפילו צנוע. לא תמצאו כאן אפקטים מיוחדים או טוויסטים מפתיעים. במידה מסוימת, הסדרות הנ"ל הזכירו לי את שידורי הטלוויזיה החינוכית בשנות ה-80 (וזו לא מילה גסה... בערוץ ההוא ובעשור ההוא שודרו כמה מהקלאסיקות האהובות של ילדותי).
הדמיון הבסיסי טמון בעלילה – זוג אוהבים שמנסים להיות ביחד, למרות כל הקשיים, המחסומים והדעות הקדומות.
ב"חברים", שצולמה ב-2002 ומונה 4 פרקים, אלו ג'י הון הקוריאני (וון בין) וטומוקו היפנית (פוקאדה קיוקו), שמנסים להתגבר על הבדלי השפה, התרבות והמכשולים שמציבים בפניהם החברים וההורים.
ב"אהבה של חיי" שצולמה ב-2006 ומונה 10 פרקים, אלו הירוטו העני (קאמאנשי קאזויה, להלן קאמה/צביקה/צב וכו' ) ונאו העשירה (איאסה הארוקה), שמנסים להתגבר על ההבדלים הסוציו אקונומיים ועל התנגדות ההורים.
לכאורה, מדובר בעלילה שכבר ראינו לפחות מיליון פעם בגרסה כזו או אחרת. ובכל זאת, בסדרה הראשונה הוקסמתי ונהניתי מכל שנייה. ובסדרה השנייה? השתעממתי ועברתי להמרצה מהירה ().
למה זה קרה?
התשובה הארוכה: במקרה הנ"ל זה נבע מכימיה שנוצרה או לא נוצרה עם הדמויות והשחקנים, ובהתאם לכך גם מידת העניין במה שקורה להם.
התשובה הקצרה: וון בין!
כן, בעקבות הסרט "אג'ושי" והדרמה הקצרצרה "חברים" פיתחתי קראש על השחקן המקסים הזה וכמו שכבר כתבתי בשרשורים קודמים, פשוט לא יכולתי להוריד ממנו את העיניים. כאילו ניסיתי ללמוד בעל פה את תווי פניו או משהו. העיניים, האף והשפתיים שמשתלבים בהרמוניה... הוא פשוט כל כך יפה וקורן ומלא קסם בעיניי. החיוך שלו מאיר את המסך (וכשהוא מחייך, גם אני מחייכת) ונותן אנרגיות. וכשהוא נראה עצוב או מדוכא, ממש רציתי לנחם אותו. כן, נסחפתי, וזה היה כיף...
הפרטנרית היפנית שלצדו הייתה חמודה מאוד, הכימיה ביניהם הייתה טובה ונהניתי לראות אותם יחד. ובגזרת שחקני המשנה, היה נחמד לראות את לי דונג גון (Sang Doo, Let's Go To School), שגם שר לא רע בכלל בסדרה, ואת האן היי ג'ין (שמאוד אהבתי ב-Jejoongwon) כפי שנראו לפני כמעט עשור.
לעומת זאת, ב"האהבה של חיי" השחקנים נראו לי כמו ילדים חביבים, אבל לא נוצר אצלי קשר רגשי לדמויות, ולא התרגשתי מסיפור האהבה שלהם. הקטע המשכנע יותר בעיניי היה דווקא החברות בין הבנים, הם באמת נראו כמו חבורה אמיתית שעושה שטויות וגם תומכת אחד בשני. ומאחר שהסדרה קצרה (רוב הפרקים הם בני 45 דקות) וצפיתי בהמרצה, סיימתי אותה תוך 3 ימים ברוטו...
קליפ מתוך "חברים" (כולל ספויילרים):
קליפ מתוך "האהבה של חיי" (כולל ספויילרים):
בתגובה ל: חברים/ האהבה של חיי מאת: iDana (הלוואי שהאהבה של חיי הייתה כל כך זמינה... ) על פניו זה באמת לא נשמעת כמו הסדרה הכי מרתקת בעולם (בחור עני, בחורה עשירה) אבל אני חייבת סוף סוף להכיר באופן אישי את קאמה...
ומה זה מבינה אותך בקטע של הקראש... זה לא ייאמן, מאז שהתחלתי לראות קוריאניות הפכתי מנטלית (לצערי לא פיזית) לתלמידת בית ספר מאוהבת
בתגובה ל: "האהבה של חיי" מחכה לי בכונן החיצוני מאת: asole
כשהאהבה מחכה על הכונן החיצוני אפשר למחוק אותה תוך שניות בלי להשאיר זכר... מקווה שהאהבה האמיתית של חייך תהיה יציבה יותר
ואין מה לעשות עם הגל המלוכסן המתפרץ שהופך אותי לפאנגירל מזל שהלב זה שריר שיכול להתרחב ויש מקום לכולם... אני זוכרת שפעם מזמן, התפלאתי איך ג'ני מסתדרת עם כל הבעלים המלוכסנים שלה, ואיילה (אאל"ט) כתבה שזה בזכות שיטת האחסון החכם של איקאה
בתגובה ל: ומצד שני... מאת: iDana ואני לגמרי פאנגירל (פאנאג'ומה?), הלך עליי... מעניין שזה לא קרה לי עם הטלנובלות, היו שחקנים שמאוד הערכתי ואהבתי וחלקם גם היו מצודדים ביותר, אבל קראשים של תיכוניסטית מאוהבת? רק בקוריאניות...
בתגובה ל: תמיד אפשר לעשות גיבוי מאת: asole
אני למשל הכנסתי לרשימת הצפייה שלי את המלודרמה Autumn in My Heart רק בגללו.
עד לא מזמן לא הייתה לי שום כוונה לצפות בסדרה הזו, שכוללת קווי עלילה כמו "הם אחים, בעצם לא" וכו' וים של דמעות (וגם זכתה לכמה פרודיות). אני אפילו יודעת מה יקרה בסוף... אבל הצצתי בכמה סרטונים, וגם קראתי שהתפקיד של וון בין לא רע, למרות שהוא המשני. וזו תהיה הזדמנות לראות את סונג היי קיו וסונג סאונג הון בצעירותם
בתגובה ל: כן, ומה שהקראשים גורמים לנו לעשות מאת: iDana אני התמכרתי קשות ל-1N2D אחרי שהורדתי פרק מהסקרנות (טבילת האש שלי בתוכניות וראייטי קוריאניות!), נחשי בגלל מי. אגב, בדרמבינס התחילו לסקר את התוכנית שזה בכלל מוי כייף, למרות שאני בפיגור של שבועיים בגלל התרגום (אני מתכוונת לכתוב עליה פה מתישהו...).
ודרך 1N2D הכרתי את לי סונג גי, הילד הזה מתוק וממזר אמיתי, התכוונתי גם ככה שהדרמה הבאה שלי תהיה "החברה שלי הוא גומיהו", אז עכשיו יש לי תמריץ נוסף. הוא היה אגב אמור להיות הראשי ב- The Greatest Love אבל כידוע בסוף לוהק צ'ה סונג וון (לשמחתי הרבה, ולמרות שעכשיו אני מכירה את סונג גי והוא מאמי אמיתי, אני עדיין בהחלט מעדיפה את זה ככה).
בתגובה ל: שנעשה תחרות פאנגירלס? מאת: asole איך 1N2D? יצא לי לראות רק קטעים קצרים מכל מיני תוכניות בסגנון, והן לא עשו לי חשק לצפות בתוכנית שלמה...
לי סונג גי הוא גם זמר מאוד פופולרי. ראיתי אותו ב-Brilliant Legacy ואי אפשר להגיד שהוא (או הסדרה כולה) השאירו אצלי רושם חיובי במיוחד. לפחות הפריזורה שלו השתפרה במהלך הסדרה
אגב, הוא היה אמור לככב גם ב"שובו של אילג'ימה", וגם במקרה הזה אני שמחה שג'ונג איל וו קיבל בסופו של דבר את התפקיד
בתגובה ל: אני לא בטוחה שאנצח מאת: iDana וזה הפתיע אותי, כי אף פעם לא הייתי בקטע של תוכניות בידור. יש בה משהו פשוט כובש, לדעתי זו האהבה שבה היא נעשית ותחושת החברות שמורגשת ממנה, יש בתוכנית הזו הרבה נשמה. מעניין אותי עכשיו לדגום תוכניות וריאיטי אחרות לשם ההשוואה, הבנתי ש"Family Outing" מאוד פופולרית, אבל בניגוד ל-1N2D היא לגמרי מתוסרטת בעוד ש 1N2D היא סוג של ריאליטי (אולי גם לכן אני מתחברת אליה?). אני באמת צריכה לכתוב עליה, היא נתנה לי הרבה חומר למחשבה.
אין לי עדיין מושג איך לי סונג גי כשחקן עד שלא אראה את "גומיהו" אבל כבנאדם הוא חמוד לאללה (וגם חכם! באחת התוכניות הוא פתר בשניות שאלה ממבחן ההסמכה של עורכי הדין כשהשאר פשוט בהו בו "מה הייתה השאלה?"). יש בתוכנית עוד שני זמרים - און ג'י וון שהוא זמר היפ הופ וראפר וקים ג'ונג מין שהוא סוג של איידול מזדקן כזה, או לפחות כך היה לי הרושם, הוא מזכיר לי קצת את אוסקה לפעמים...
בתגובה ל: אני נורא נהנית ממנה מאת: asole ואני זוכרת שלינה כתבה שב"גומיהו" לי סונג גי הפתיע אותה לטובה, לעומת הסדרה הקודמת בהשתתפותו. אומרים שהאחיות הונג מצליחות להוציא משחקנים כל מיני צדדים שלא באו לידי ביטוי בסדרות קודמות...
בתגובה ל: אני לא בטוחה שאנצח מאת: iDana הוא מחוייב לשני סופי שבוע בחודש בשביל התוכנית, כשהוא לוהק ל"החברה שלי היא גומיהו" בחוזה שלו היה סעיף שאמר שסופי השבוע של 1N2D משוריינים. הבחור עובד ממש ממש קשה, כי חוץ מ-1N2D הוא מנחה יחד עם קאנג הו דונג את הטוק-שואו "Strong Heart" והוא גם זמר כאמור ושחקן.
בתגובה ל: חברים/ האהבה של חיי מאת: iDana ולמרות שהיו בה רגעים מרגשים, כמו הקשר בין האח הנכה והחברה שלו, והחברות בין הבנים- ובין הבנים לבנות- היא נראתה לי פשוטה מידי. מאוד אחרת מהסדרות הקוריאניות. למרות העובדה שהוריה של הבחורה העשירה לא רצו את הבחור העני- הם התנהגו אליו כל כך יפה ובנימוס, ובכלל, הם היו כל כך חביבים לאורך כל הדרך, שזה היה מוזר ומדהים.
גם הבחורה שנשפכו עליה דגים מתנצלת בפני מי ששפך אותם, כי "היא הרסה להם את הדגים" והם מתנצלים שהרסו לה את שמלה...
מפליא ביותר.
בתגובה ל: אני ראיתי את "האהבה של חיי" מאת: zilpa ורם באמת היה חמודי
אני לא יודעת אם הסדרה הזו היא דוגמה מייצגת לדרמות היפניות. זו בסה"כ היפנית הרביעית שלי, ולא כיסיתי את הז'אנרים השונים והמגוונים (מתח, לייב אקשן וכו'). ראיתי בעיקר דרמות רומנטיות/אנושיות, ובאמת היה בכולן משהו קצת נאיבי ופשוט, אבל זה לא בהכרח משהו רע. יש יופי גם בפשטות... אבל הסדרה הספציפית הזו פשוט לא תפסה אותי.
בתגובה ל: חברים/ האהבה של חיי מאת: iDana iDana אוני, לא יכולתי לכתוב ביקורת על "חברים" ו"האהבה שלי חיי" במילים מדוייקות משלך, צ'ינצ'ה! מבחינתי, FRIENDS לוקחת ובגדול, כי היה שם את הקסם של הבדלי השפה והתרבויות. WON BIN כובש במשחק שלו, מעבר לעובדה הפשוטה שאפשר פשוט לבהות בו שעות... השחקנית היפנית ששיחקה לצדו פשוט יפהפייה, מעודנת ועטופת הילה! שמחתי מאוד על המיזם המשותף הזה, והאמת שמאז ניסיתי לאתר דומה - ולא הצלחתי. האם יש המלצות כלשהן (למיזם קוריאני-יפני משותף - כולל סדרות/סרטים)? את "האהבה של חיי" התחלתי שלשום, וסיימתי אתמול לאחר חמישה פרקים... שום דבר לא משך אותי לסיים את זה. פשוט (plain), ולא נעים להודות, קצת מצ'עמם. השחקן היפני כחוש מדי, הלסת שלו בולטת מדי, האף שלו מכוער, וצ'ומאל בינהו, אני לא ממש מבינה את היופי הזה...
בקיצור, צ'אם צ'ארסו, אחלה ביקורת!
בתגובה ל: כל מילה בסלע! אחת הביקורות המדוייקות שקראתי מאת: junki_grupie
לבהות בו שעות... ספרי לי על זה
ושוב, על טעם ועל ריח... קאמה דווקא נראה לי כמו ילד חמוד, אבל הוא באמת רזה מדי בסדרה.
בתגובה ל: כל מילה בסלע! אחת הביקורות המדוייקות שקראתי מאת: junki_grupie יש סרטים כמו "Ghost : In Your Arms Again" (רימייק ל"רוח רפאים") עם סונג סאונג הון וננקו מטסושימה.
יש גם את הסרט The Depths עם קים מין ג'ון, הושי אישידה ועוד.
יש גם שיתופי פעולה קוריאניים-סיניים, כמו בסדרה Bichunmoo (אני לא התלהבתי), ובסרט Sophie's Revenge שבו משחק סו ג'י סוב. ג'אנג היוק השתתף בגרסה הסינית ל-All about Eve ואני בטוחה שיש עוד דוגמאות...
תוקן על ידי iDana 20/5/2011 10:8
בתגובה ל: אה, ולא כ"כ מצאתי פרויקטים משותפים ליפן וקוריאה מאת: iDana זה היה ב-1923, כשקוריאה הייתה תחת שילטון יפני... הבמאי היה היפני היהקאווה קוסיו (Hayakawa Kosyu) ולסרט קראו The Story of Chunhyang. זה היה סרט היסטורי והשחקנים היו קוריאנים. זה נחשב לא רק לסרט הראשון בקוריאה אלה גם ל-Sageuk הראשון. Sageuk זוהי דרמה היסטורית, סוגה שהקוריאנים מצטיינים בה במיוחד כמו שראינו ב"היהלום שבכתר" ו"המלך סאן".
Chunhyang הוא סיפור עם ידוע מתקופת שושלת ג'וסון על נערה בשם זה, בת של קיסאנג (גיישה קוריאנית) שהתאהבה בבן של שופט והשניים התחתנו בנישואים לא חוקיים בגלל הפער המעמדי. כשאהובה עוזב לעיר הבירה הגיבורה מוטרדת על ידי איש ממשל מקומי מושחת שרוצה לאלץ אותה להיות פילגשו, היא מסרבת ועומדת בפני מוות כשאהובה חוזר מהעיר ומציל אותה בתוקף תפקידו החדש כחוקר ממשלתי (רומנטי עם סופטוב, מה עוד אני יכולה לבקש?). לסיפור הזה היו מאז 1923 הרבה גרסאות קולנועיות וטלוויזיוניות, ב-2000 יצא הסרט Chunhyang של אחד מגדולי במאי קוריאה אים קוון טה (בדיוק קיבלתי המלצה על סרט אחר שלו בשם Chihwaseon) וב-2005 שודרה ברשת KBS הדרמה "Delightful Girl Choon-Hyang" של האחיות הונג (ידועה גם בשם "Sassy Girl" ויש גם ספיישל של לינה עליה) שזו אדפצטיה מודרנית לסיפור העתיק עם האן צ'ה יאנג (הדוגמנית ב-"BOF" והנכדה האמיתית ב"החברה שלי"), ג'ה הי (היה בעלה של הנכדה האמיתית ב"החברה שלי", בעצם, כל ההופעה שלהם ב"החברה שלי" היה ריפרור לדרמה הזו, קשר נוסף נוצר בגלל השחקנים אן סוק האוון וצ'וי ראן שב"החברה שלי" היו הדודה והדוד וב"Delightful Girl Choon-Hyang" גילמו את הוריו של הגיבור, האחיות הונג אוהבות קטעים כאלו) ואום טה וונג ("דר. צ'אמפ", "המלכה סון דוק" ולאחרונה אובססיה פרטית שלי).
דרמת הסאגוק הראשונה לטלויזיה נוצרה ב-1962 על ידי הבמאי המנוח קים ג'ה היוק שנפטר בחודש שעבר, ועל כך ובכלל על תולדות הסאגוק בטלויזיה ובקולנוע בכתבה המעניינת הזו:
בתגובה ל: על המידע! מאת: iDana
10 פרקים, יש תרגום באתר של בנות אסיה.
סדרה שהיא תוצאת שת"פ קוריאני יפני.
הראשית שיחקה ב"אתה יפהפה"
(טרם צפיתי, אבל הגהתי את הסדרה לפני שהועלתה לצפייה)
- לא מסוג הסופים שמתאימים לasole
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: חברים/ האהבה של חיי מאת: iDana אבל אני תקועה בפרק 8..כנראה שהסדרה לא מושכת אותי מספיק..אני גם דוחה כל הזמן את הצפייה שלי בה..היתרון היחיד שלה שהיא קלילה ולא כבדה מדי, פשוטה מאוד. אני חושבת שזו הסיבה שעוד לא סיימתי לראות את סדרת האימה של לי סו ג'ין..כנראה לא התחברתי אליה כ"כ..
מצד שני יש לי גם את dae mul שלא סיימתי אבל זה בגלל שהסדרה רצינית וכבדה מדי ועוסקת בפוליטיקה...מבחינת הקאסט הוא מצוין - שגיא+ גו היון ג'ו, צ'ה אין פיו ועוד..
נראה לי צריך לעשות סקר - הסדרות שהתחלנו ועוד לא סיימנו לראות..בטח יש הרבה כאלו שנתקעו עם סדרה מסוימת לא?
בתגובה ל: את האהבה של חיי התחלתי לראות מזמן מאת: lady fanni אבל אין לי קילומטרז' כמו לאחרות פה. אבל לא חסרות סדרות שהוקרנו בויוה שנטשתי באמצע...
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana זה יקרה בדרמה היסטורית-פיוז'ן שתיקרא The Princess’s Man ואמורה לעלות לשידור ביולי. לפחות על הנייר הם נראים לי זוג יפה ומתאים
תוקן על ידי iDana 19/5/2011 0:44
בתגובה ל: פארק שי-הו ומון צ'ה וון על תקן רומיאו ויוליה מאת: iDana פארק שי הו דורך...הוא מופיע לא מעט בתקופה הזו. מוזר שבנסיכה התובעת מאוד אהבתי אותו, וב"מאיזה כוכב את" לא התחברתי אליו. (אפילו שראיתי את זה אחרי "הנסיכה") הוא כנראה שחקן טוב.
בתגובה ל: אני רואה שכוכבו של מאת: zilpa אבל להגנתו יאמר שהדמות שהוא גילם הייתה של פוץ מארץ הפוצים.
בתגובה ל: אני רואה שכוכבו של מאת: zilpa
ב"נסיכה התובעת" וגם ב-Queen of Reversals. אגב, ב"נסיכה" הוא צ'יפר את הצוות בסיום הצילומים עם חופשה באי ג'ג'ו(לא מעט שחקנים נוהגים לפנק את הצוות המסור), ובפרק האחרון הוא צפה יחד עם המעריצים
אני בספק אם מישהו התחבר אליו ב"מאיזה כוכב את". אני זוכרת שקראנו לו קיפי וקיטרנו לא מעט על הדמות שלו... לא סתם קוראים לו כאן King of reversals.
בתגובה ל: כן, הוא כבש הרבה לבבות מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: כן, הוא כבש הרבה לבבות מאת: iDana איזה קטע. בדיוק דיברנו, אסול ואני, על כך שהאי ג'גו צץ כמעט בכל סדרה קוריאנית, ורק ב"נסיכה התובעת" אף אחד לא מתייחס אליו. "הם בטח נסעו לשם אחרי הצילומים..." צחקתי, והנה, אפילו צדקתי. הוא נשמע חמוד אמיתי. אגב, איים- ב"נסיכה התובעת" מזכירים את האי דוקו כאי של גלות לתובע יון במידה ומה הא רי לא תוכיח את האמון שנתן בה...מסתבר שזה אי קטן (שניים וחצי סלעים) שבמשך שנים יש מריבות עליו בין היפנים לקוריאנים, וכל אחד אומר שהוא שלו. באטלסים שונים הוא מופיע פעם כשייך לקוריאנים ופעם ליפנים. ב"נסיכה" הם מדברים על כך שכדי לחזק ולהדגיש את הבעלות הקוריאנית על האי, הקימו שם משרד של תובע.
בתגובה ל: הסיע את כולם לאי ג'גו? מאת: zilpa
הוא שימש רקע מקסים לדרמה המשפחתית "החיים יפים". ב-Eyes of Dawn לעומת זאת ראיתי את אחת התקופות היותר מסוכסכות ועצובות באי הזה...
רגליים שעירות ... כל כך לא אופייני לקוריאנים חחחח
תמונת הפרומו לחתונה ממש מקסימה - שיהיה לזוג מזלטוב וחיים מאושרים וארוכים יחד
יופי של באנר, כל הכבוד על ההשקה ועל ההשקעה.
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: יש לו, יש לו .... מאת: Rebeccan מילא אם הוא משחק בקוריאה, אבל מה קורה כשהוא יגיע לאירופה? יצחקו עליו בחדר ההלבשה... במקרה כזה, אולי אפילו כדאי להשתיל שערות ברגליים
בתגובה ל: יש לו, יש לו .... מאת: Rebeccan ובאמת מזלטוב ל - ולכלתו המאושרת!
לבנות של דרמה-בינס לא ברור לאן הולכת הסדרה, שאמורה לעלות על המסכים בקוריאה ב- 25.5
לקראת הקרנת הפרקים הראשונים פורסמו עוד תמונות .... מענין לאן הסדרה הולכת
ויש גם טריילרים שפורסמו ... מצאתי את השני עם תרגום לספרדית חחחח
יש יותר מדי פרטים - קשה לעכל כל כך הרבה ... ועדיין לא ברורה העלילה. לשיפוטכן
עוד טריילר - יותר אקשן, פחות הסבר
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: צייד עירוני - City Hunter של לי מין הו מאת: Rebeccan בזמן האחרון יש ממש מבול של דרמות..הסדרה החדשה של גונג היו ג'ין וצ'ה סונג וון, החדשה של יון און היי ,הסדרה החדשה של ריו וון מד"ר צ'אמפ וצייד עירוני של לי מין הו.. לא יכלו לחכות לקיץ? בעע עליהם..
בכל אופן לא יכולתי לחכות יותר והתחלתי לצפות בthe greatest love של מיודענו מסיטי הול. עד כה צפיתי ב2 פרקים וזה בהחלט מבטיח..הסדרה משעשעת, מצחיקה, והעלילה זורמת..היו ג'ין חמודה מאוד, ונראה שיש לה דמות שונה מעט מהדמות שלה כיו קיונג בפסטה. צ'ה סונג וון מראה את הכישורים הקומיים שלו שהם ללא ספק טובים ומצד שני גם מצליח לרגש.. המשניים הם יו אין נה ששיחקה את החברה של הא ג'י וון בגן סודי והמשני שיחק ב"מי אתה" וroad number one עם סו ג'י סוב. נראה שבשונה מגן סודי, שם הייתה לה דמות מתוקה של ממש, היא הולכת להיות הביצ'ית התורנית..
בתגובה ל: אומו אומו..כ"כ הרבה סדרות טובות ואין זמן לראות מאת: lady fanni אוגרת את הפרקים אבל לא רוצה להתחיל לראות עד שלא יהיו לי את כולם.
הנה הסדרות החדשות, חלקן התחילו, חלקן בפתח: The Greatest Love MBC קומדיה רומנטית של האחיות הונג עם צ'ה סיונג וון ("סיטי הול", "אתנה") וגונג היו ג'ין ("פסטה", "Sang Doo! Let's go to school"). כבר שודרו שישה פרקים עד כה ויצא לי לראות רק ביקורות טובות בינתיים. על מה זה? סלבריטי בדעיכה עם עבר בעייתי (גונג היו ג'ין) משודכת בתוכנית וריאטי לשחקן מצליח וחביב הקהל (צ'ה סיונג וון). כרגע ממוקמת אצלי כדרמה החדשה שאני הכי רוצה לראות. Romance Town KBS קומדיה רומנטית של התסריטאית סאו סוק היונג (שכתבה את "פסטה"). עם ג'ונג קיו וון ("דר. צ'אמפ") וסונג יורי ("מלכת השלג", "הונג גיל דונג"). שודרו ארבעה פרקים עד כה. על מה זה? על משרתת ויורש עשיר שלפי התמונות ששיחררה ההפקה היה פעם שמן עם תספורת איומה והיום הוא נראה כמו ג'ונג קיו וון... על פניו נראה נדוש אבל אני סומכת על התסריטאית של "פסטה". Lie to Me SBS קומדיה רומנטית עם יון און היי ("קופי פרינס", "הנסיכה", "גבירתי הנאווה") וקאנג ג'י האוון ("הונג גיל דונג", "Capital Scandal", "Coffee House"). שודרו ארבעה פרקים על מה זה? על בחור עשיר ומצליחן ועל בחורה שמחליטה להתחזות לארוסתו. Baby-Faced Beauty KBS קומדיה רומנטית עם ג'אנג נא רא ("My Love Patzzi") ודניאל צ'וי ("סוכנות השידוכים סיראנו", "High Kick Through The Roof"). שודרו שישה פרקים. על מה זה? על אישה באמצע שנות השלושים שלה שנראית צעירה מגילה בעשר שנים ומשקרת על גילה כדי שלא יפטרו אותה מעבודתה ועל בחור שחולם להיות מעצב אופנה ולשם כך נוטש את העסק המשפחתי. City Hunter SBS דרמה המבוססת בחופשיות (רבה מאוד) על סדרת מנגה באותו השם העוסקת בשוטר שנלחם בפשע ונשים שנלחמות כדי להיות איתו, או משהו כזה, אולי, בערך. עם לי מין הו ("BOF", "טעם אישי"), פארק מין יאנג ("Running, Goo", "Sungkyunkwan Scandal") ולי ג'ון היוק ("סיטי הול", קמיאו ב"גן סודי", "I Am Legend"). תתחיל ב-25 לחודש. על מה זה? שאלה טובה. Ripley MBC דרמה שמבוססת על סיפור אמיתי עם קים סונג וו ("אייריס","אתנה"), לי דא הי ("החברה שלי", "צ'ונו") ומיקי יוצ'ון (איידול, שיחק בינתיים רק ב-"Sungkyunkwan Scandal"). תתחיל ב-30 לחודש. על מה זה? על אישה שאפתנית שלא בוחלת בשקרים, גניבות ומיני רמאויות כדי להפוך לאוצרת אמנות.
בתגובה ל: אני מתאפקת... + הסדרות של מאי 2011 מאת: asole מכל מה שכתבת אני מתכננת לראות:
The Greatest Love - כבר התחלתי לצפות ועד כה זה ממש טוב.. מצחיק ולא משעמם בכלל.
Romance Town KBS - רק בגלל קיו וון החמוד. ואני סאקרית של סדרות של העשיר והבחורה הענייה..חח..וזו התסריטאית של פסטה? אז בטח היא מבשלת משהו טוב..גם פסטה על פניו נראתה כמו סדרה סתמית אבל היא הפתיעה את כולנו..
lie to me - בגלל שהשילוב של יון און היי וקאנג' ג'י הוואן כזוג נשמע טוב..
city hunter - בגלל שכבר שנה כמעט מדברים על הסדרה הזו + לי מין הו ..מקווה שסופסוף יבהירו מה העלילה שם..
לגבי השאר..
Baby-Faced Beauty KBS - נשמע חביב אבל אני אחכה לביקורות..
הסדרה של לי הא - כנ"ל. נחכה קצת לדעות של הצופים..
בתגובה ל: את רואה? לא סתם אמרתי שיש מגוון מאת: lady fanni The Greatest Love - הכל בדרמה הזו נשמע לי טוב... ואלו שניים מהשחקנים האהובים עלי.
Romance Town - בגלל התסריטאית של "פסטה" שמאוד אהבתי.
Lie to Me - בגלל יון און היי והתרשמתי שהבאזז חיובי עד כה.
City Hunter - לי מין הו ולי ג'ון היוק. אין בינתיים שום סיבה נוספת.
Ripley - בעיקר בגלל לי דה הא אבל יש בה משהו שמסקרן אותי.
Baby-Faced Beauty - היחידה שאין בה שום דבר שמושך אותי כרגע לצפות בה.
בתגובה ל: אומו אומו..כ"כ הרבה סדרות טובות ואין זמן לראות מאת: lady fanni
כי נראה לי שהן מתכוונות לכתוב סיכומים לרוב/כל הסדרות הנ"ל (מזל שיש בלוגריות אורחות...).
אישית אף אחת מהסדרות הנ"ל לא מושכת אותי במיוחד. בתקופה הקרובה (ולא שיש לי כ"כ הרבה זמן) אני מתכוונת להתמקד בסדרות ישנות יותר. מבין הסדרות של 2011 שמתי עין רק על "49 ימים" (שכנראה תזכה לתרגום לעברית). אני גם מחכה להשלמת התרגום לעברית של Sungkyunkwan Scandal מ-2010.
בתגובה ל: לבנות של דרמבינס לא יהיה זמן לישון מאת: iDana גם אני רוצה לראות את "49 ימים" ואת "Sungkyunkwan Scandal", כל כך הרבה סדרות, כל כך מעט זמן...
בתגובה ל: אפילו לא את הסדרה של ג'ונג קיו וון? מאת: asole אבל נראה לי באמת שהבנות המתרגמות יעלו את שניהם מתישהוא בגלל זה אני לא ממהרת לראות..על שניהם היה באזז בפורום של אסיה בתפוז..
ואגב, סחתיין על הטאג! אהבתי..
בתגובה ל: גם אני 3 מאת: lady fanni אני באמת אחכה לתרגום...
בתגובה ל: אפילו לא את הסדרה של ג'ונג קיו וון? מאת: asole שאני איתו באש ובמים - וזה מר גומות הוא השחקן היחיד בעולם שאני אצפה בכל סדרה בהשתתפותו (עם כתוביות, כן?) ולא משנה על מה ולמה...
ג'ונג קיו וון מקסים והכל, אבל יש לו עוד סדרות ברזומה (עם תפקידים משמעותיים) שאני לא ממהרת לצפות בהן (אם בכלל), מכל מיני סיבות. Romance Town רק התחילה, ונראה אילו אנרגיות ותחושת בטן היא תעורר בי. רפרפתי קצת על הסיכומים החמודים של kaedejun (אני אוהבת את סגנון הכתיבה שלה ), ומצא חן בעיניי במיוחד המשפט הבא:
!!!JUNG GYU WOON I LOVE YOU
בגלל הבעיה המוכרת של עודף סדרות ומחסור בזמן איכות, אני דווקא שמחה כשיש סדרה שלא בא לי לראות...
בתגובה ל: יש רק שחקן אחד... מאת: iDana טוב, לפחות הוא הולך לעשות לך בקרוב נחת עם דרמה חדשה. ראית כבר את כל הסדרות המתורגמות בכיכובו?
בתגובה ל: הבנתי אותך מאת: asole
בעצם, כשהתחלתי להוריד סדרות, הסדר היה כדלקמן: סדרה עם LSJ, סדרה בלי LSJ, סדרה עם LSJ וכן הלאה
וכן, אני מחזיקה אצבעות לסדרה החדשה
בתגובה ל: יש רק שחקן אחד... מאת: iDana זה בסדר אפשר להתחלק בו
אני עדיין לא הגעתי למצב כזה כמו שתיארת..אולי בגלל שיש כמה שחקנים אהובים עליי ואני מעדיפה כל פעם לראות קצת ממישהו אחר..
כשזה נוגע לשחקניות קוריאניות אני בד"כ נוטה לצפות בסדרה אם אהבתי את השחקנית בסדרה מסוימת כמו עם קים סו יון וגונג היו ג'ין ( למרות שעם האחרונה , אם לא הייתי רואה פסטה אז ספק אם הייתי שוקלת להמשיך לראות סדרות בכיכובה)
אני חושבת שקים סון אה עונה להגדרה שאמרת כי אני רואה כמעט כל סדרה חדשה שהיא משחקת בה...קראתי פה בשרשור שיש לה סדרה חדשה עכשיו אז קרוב לוודאי שבאיזה שלב אצפה גם בה..
בתגובה ל: נראה לי שסושי נעלב מאת: lady fanni אני אתן לך דוגמה: סושי השתתף בסדרה עם הסוף ההזוי "מה שקרה בבאלי", ואין לי שום כוונה לראות אותה. אילו לי סו ג'ין היה משתתף בה, הייתי צופה בה בלי להתלבט בכלל...
זה לא אומר שאני לא אוהבת את סושי מאוד - והפרויקטים העתידיים שלו מקבלים אצלי עדיפות גבוהה. יש סיכוי שאנסה בהמשך גם כמה מסדרות העבר שלו (אבל בשום פנים ואופן לא את "באלי"!).
ותיזהרי, הסדרה החדשה של קים סון-אה הולכת כנראה להיות מלודרמה (ספויילר : היא מגלמת אישה שנשארו לה 6 חודשים לחיות, ומחליטה למצות את הזמן שנשאר עד תום, כך שיכול להיות שיהיה גם מצחיק...). סוף יחד איתה ישחק לי דונג ווק ("מיי גירל") שמשתחרר אוטוטו מהצבא.
תוקן על ידי iDana 20/5/2011 13:59
בתגובה ל: מה לעשות... מאת: iDana גם לי יש סדרות שאני לא מתכוונת לצפות גם אם השחקן האהוב עליי שיחק בהם..כמו למשל מדרגות לגן עדן ואהבה רעה של שגיא..שמעתי שהן היו על הפנים..
לגבי הסדרה של קים סון אה:
כן נראה לי ששמעתי איפשהוא שזה יהיה טרגי..אבל זה לא כ"כ מרתיע אותי משום מה..אולי בגלל שקים סון אה תדע לנצל מזה את המיטב ותעשה מזה קומדיה?
ספויילר ל49 ימים:
ונראה לי שאני אוותר לבינתיים על 49 ימים..קראתי איפשהוא שהסוף שלה טרגי..מישהי כתבה באחד הפורומים בפייסבוק שהיא התאכזבה מהסוף
תוקן על ידי asole 20/5/2011 23:27
בתגובה ל: כן אני מבינה אותך מאת: lady fanni גם אני קראתי משהו ברוח דומה, אם כי אותה כותבת כתבה שזה מצויין ונהדר ושהיא בכתה המון והסדרה הזו היא רכבת הרים של רגשות. משהו כזה, נדמה לי.
אז כן, זה בהחלט הוריד לי בבת אחד את החשק, אם אני רוצה לבכות כמו מטורפת ברכבת הרים של רגשות אני אראה את הסירטונים של אנונימוס על ניסויים בבע"ח או סרטים של לארס פון טרייר.
בתגובה ל: לגבי 49 ימים כללי מאת: asole אני לא צריכה דרמות בשביל לבכות..מספיק יש סרטים על השואה ואלה דברים עצובים באמת..
אז לגבי 49 ימים אני לא יודעת אם אני אצפה או לא..אבל מן הסתם אני אתן עדיפות לקומדיה רומנטית או דרמה תקופתית על פניה..
בתגובה ל: בדיוק מאת: lady fanni אני עקבתי אחרי הסידרה מתחילת השידורים בקוראיה ובדיוק אתמול ראיתי את הפרק האחרון . מדובר באחת הסדרות הטובות ביותר של השנים האחרונות ובהחלט לא כדאי להפסיד אותה . לא מודבר במלודרמה בסגנון מלכת השלג , אלא בדרמה הרבה יותר מאוזנת שכוללת שמחה ועצב דמעות ורגעים מצחיקים ( דרך האגב תסריטאי הסדרה אחראים גם לנסיכה התובעת וירושה מבריקה ). מבלי לגלות יותר מדי מהעלילה אני יכולה לספר שסדרה יש מסר מסויים שאם מצליחים להתחבר אליו , יוצאים אם הרגשה אופטימית מאוד ממנה .
בתגובה ל: תרשי לי להביע דעה אישית בנושא מאת: lilialn על ההמלצה!
אגב, מבין הסדרות הקודמות של התסריטאית, אהבתי מאוד את "הנסיכה התובעת" והשתעממתי קשות מה"ירושה", כך שאני מקווה ש"49 ימים" תהיה לטעמי... אני בטוחה שאהנה להסתכל על ג'ונג איל וו, מה שלא יהיה
תוקן על ידי iDana 22/5/2011 9:59
בתגובה ל: אני מתכוונת לצפות בה בכל מקרה מאת: iDana ללא תוכן
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: גם גו היון גא לא מזיק לעיניים . מאת: lilialn פשוט לא יצא לי לראות אותו בסדרות קודמות... ואני מניחה שגם בה סו-בין לא מזיק. אני עלולה להתחיל לפזול אחרי הסדרה הזו
בתגובה ל: לגבי 49 ימים כללי מאת: asole אני משוכנעת שרוב המכורים שצפו בסדרה יסכימו איתי שהיא אחת הקסומות שנעשו בשנים האחרונות. העלילה מאוד מעניינת וסוחפת, המשחק פנומנלי, ובאיזשהו מקום גם לי יש רצון חבוי לחיות 49 יום בגוף של מישהו אחר (ואין לי שום התנגדות להשתמש בסונג יי קיונג לשם כך...), וללמוד מיהם חבריי האמיתיים. אז עשיתי מעשה שלא יעשה, ועמדתי בהקצבה שבועית של שני פרקים - צ'ינצ'ה, אין לי מושג איך עשיתי זאת, הג'ימן כפי שציינתי הסדרה עשויה לעילא ולעילא, והתסריט שלה כל כך סוחף שלא נותרה בידי ברירה, אלא להמשיך עם זה. קנאתי יוצאת לכל מי שמתחיל לצפות בפרקים כעת! כאן אני מבקשת לחרוג ממנהגי ולפנות בתחינה נרגשת לתסריטאים הקוראניים היקרים, שממלאים לנו את החיים בצבעים מרהיבים. זה נכון שבחיים כמו שבחיים, הרעים נשלחים לכלא (או ללקט עשבים בשדות), והמתים חוזרים למשכבם, אבל לא די בכך שהמתנו 20 פרקים כדי לקבל מיני נשיקה (וגם בעניין זה יש לי הערה - כשכבר מגיעה ה-KISSO - אני מבקשת לצפות בה ברזולוציה גבוהה - ZOOM IN - וקשה לי עם התרחקות המצלמה והתקרבותה לקראת סוף תהליך היניקה....), אלא שבסוף הורגים לנו את הדמות המרכזית, כולל ה-SCHEDULER הייפו-דה שלנו. נוצרה לי תחושה כאילו מישהו תפר את כל הקצוות ברגע האחרון, וביקש להציג את סונג יי קיונג כאחות האבודה של שין ג'י הון. לא יכלו להשאיר את ג'י הון בחיים ואז להתיר את הסוד? מכרתם לנו פנטזיה במשך 49 יום, מישכו אותה עד הסוף! אנחנו SUCKERS של HAPPY END, ואיכשהו צ'וקום התאכזבתי. אולי זו רק אני, אבל ב"secret garden", שגם היא מושתתת בעיקרה על פנטזיה, נתנו לי הכל - נשיקות POOPOO, סוף טוב, וכמובן... הרבה קלוז-אפים של היון בין אופה המדהים ביופיו. בשורה תחתונה - 9 מתוך 10, ולו רק בגלל הסוף הטיפונת צולע. צפייה נעימה!
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: 49 יום הגיעה לסיומה + SPOILERS*** מאת: junki_grupie איפה חותמים על עצומה??? ואני רוצה נשיקות אמיתיות, לא ניקורי ציפור! מה יש לכם בקוריאה, אתם כל כך מפחדים מחיידקים שאתם לא פותחים את הפה?
All we are saying is give Kiss a chance
ממה שקראתי הדעה הרווחת על הסדרה שהיא מצויינת אבל... בלבן: לא לאוהבי האפי אנדינגס.
בתגובה ל: אני איתך במאבקך הצודק למען Kisso ברזולוציה גבוהה! מאת: asole חחח ניקור ציפור! צ'ינצ'ה! אם כבר מזכירים קוקוריקו, הנשיקה הגרועה בכל הזמנים שייכת ל... היא/הוא/הם.... ריין וסונג היי גיו ב"Full House"
ונחזור לעניין: ג'ונג איל וו, הוא-הוא ה-scheduler, יפה, הורס, מצחיק (קטעי הריגטונים שהוא סיפק בסדרה היו HILARIOUS), מרגש - בקיצור, לא הייתי אומרת לו "לא". השאלה מה הוא היה אומר לי... פשוט להתאהב בו!
בתגובה ל: Indeed, all we are saying is give KISSO a chance מאת: junki_grupie לא אנקוב בשמות מחשש ספויילרים וכו'...
אני זוכרת (בקושי...) נשיקות די עלובות גם ב"סינדרלה מן" וב"גברתי הנאווה".
את עושה לי חשק לצפות כבר בסדרה עם מה שאת כותבת על ה-scheduler!
בתגובה ל: יש דווקא סדרות עם נשיקות מכובדות מאת: iDana בסדרה - הוא, בפני עצמו, סיבה בהחלט מספקת. ההופעה שלו (כולל השיער המקורזל והחלקלק) הורסת את הבריאות. חכי שתשמעי את הרינגטון של ה"קידריו" שלו, וההכרזות על שם המתקשר... מסכן ה-YOBO שלי שהיה צריך לשמוע את ההערות שלי תוך כדי. הייתי ערוכה לאונס של ממש...
בתגובה ל: בהנחה שה-scheduler הוא זה שנותן את הדרייב לצפות מאת: junki_grupie ללא תוכן
בתגובה ל: יש דווקא סדרות עם נשיקות מכובדות מאת: iDana תני לי משהו לשאוף אליו אחרי הבצורת, לא צריך לכתוב בין מי למי...
ב"שתי טיפות מים" ("סינדרלה מן") אני יכולה להבין את שגיא, מי בכלל רוצה לנשק את יונה המיובשת? לא חבל לאבד עליה נוזלים?
בתגובה ל: תכתבי.. תכתבי... מאת: asole
ייתכנו ספויילרים לכל מיני סדרות...
אז לגבי שתי סדרות שאת מתכוונת לנסות - לטעמי יש נשיקות מעולות ב-Lovers וב"שובו של אילג'ימה" (מישהו ערך קליפ של 17 דקות של מיטב הקטעים הרומנטיים... לא כולו נשיקות, ואני הייתי עורכת קצת אחרת, אבל בכ"ז...)
ובשתי סדרות שלא תראי: היו נשיקות משובחות גם ב"דרך מספר 1" (קים הא-נול סיפרה שבסדרה הזו היו יותר נשיקות מבכל הסדרות האחרות שלה ביחד... והיא לא התחילה לשחק אתמול). וגם ב-Eyes Of Dawn היו נשיקות טובות (והסדרה הזו צולמה ב-1991, כן?)
אגב, לינה סיפרה לנו לפני שנתיים על סקר שמערך בקרב 500 צופים וצופות קוריאניים בגילאים 20-30 לגבי הנשיקות הכי טובות בדרמות. שלושת המקומות הראשונים היו (לפי הסדר): קופי פרינס, בחורים רעים ו-MiSa.
אני בטוחה שאילו המשאל היה נערך היום, "גן סודי" הייתה מדורגת גבוה, ולדעתי גם "הנסיכה התובעת" יכולה להיכנס לרשימה מבין הדרמות החדשות יותר...
בתגובה ל: אז הנה, על קצה המזלג מאת: iDana הו, "גן סודי"!!! ג'ו וון הממזר ידע מה הוא עושה... נשיקת הקפה היא 10 במדד האומפף שלי. עוד זכתה לציון 10 - הנשיקה ב"סיטי הול"... במכונית כמובן, אם כי היו עוד נשיקות טובות זו הנשיקה בהא הידיעה. ב"בחורים טובים" גם היו כמה נשיקות נחמדות... אני זוכרת גם נשיקה טובה ב"טעם אישי" (אבל הוציאו לנו את הנשמה עד שקיבלנו אותה...). עבר די הרבה זמן מאז שראיתי את "קופי פרינס" אבל אני זוכרת שהיא הייתה בהחלט משמחת בעיניין הזה...
בתגובה ל: אז הנה, על קצה המזלג מאת: iDana קים סם סון וסם שיקה - הלא הם יון בין אופה המהמם וקים סו הא המתוקונת:
אייגו.... כמה טון (כסף) שאני הייתי משלמת בשביל להחליף אותה.
בתגובה ל: תכתבי.. תכתבי... מאת: asole היו צריכים לחכות עם הנשיקה עד שיו-נה תחגוג את יום הולדתה ה-18 ותהיה חוקית למהדרין... והיו רגעים מסוימים שדווקא חיבבתי אותה
בתגובה ל: ואגב, לגבי "סינדרלה מן" מאת: iDana נתקעתי באמצע, הסדרה עדיין מחכה לי שאשלים אותה מתישהו... אני לא חיבבתי את היונה, אולי בהמשך היא נותנת סיבות לחבב אותה אבל בפרקים שאני ראיתי היא הייתה אנמית לחלוטין.
בתגובה ל: לא הגעתי לשם... מאת: asole
יו-נה נראתה לי כמו ילדה מבולבלת שלא תמיד ברור לה מה היא עושה שם, אבל בכל זאת היא מנסה. אולי זו הסיבה שהצלחתי לחבב אותה קצת... אגב, היא בעצמה הודתה שהיא מאוכזבת מהמשחק שלה יותר מאשר מהרייטינג (הנמוך).
בתגובה ל: נראה לך שתשלימי אי פעם? מאת: iDana ותמיד יש סיכון כזה כשמלהקים איידול במקום שחקן או שחקנית מקצועיים, פנים יפות וחינניות לא תמיד מביאות את הסחורה, צריך משהו מעבר וליונה לדעתי לא היה אותו. לפעמים עם הניסיון משתפרים... (אם כי זה לא היה התפקיד הראשון שלה) וזה גם עיניין של ליהוק נכון, אם נניח התפקיד של יונה היה חולה שסובלת מאנמיה הייתי אומרת שהמשחק שלה הוא לעילא ולעילא זה מה שהכי הפריע לי בה, האנמיות וחוסר הכריזמה, אני לא מצפה ממנה למשחק שייקספירי או לעומקים רגשיים, פשוט שתהיה חיונית יותר מהטפט מאחוריה. תראי, אני גם לא חשבתי שג'ונג איל וו היה טוב ב"גבירתי הנאווה" אבל במקרה שלו גם הדמות הייתה חסרת היגיוןו וריקה מכל תוכן ולא היה לו מה לעשות איתה וגם הרגשתי את הכריזמה, את הפוטנציאל שיש בו. אבל אני אשמח לאכול את הכובע ולהתבדות במקרה של יונה, זה כבר קרה לי עם שחקנים בעבר.
בתגובה ל: זה תיאור התפקיד שלו? ה-scheduler? מאת: asole משהו בסגנון. הוא בעצם מלווה הדרך האחרונה לאנשים שחייהם הגיעו לקיצם. כמה טוב צריך לעשות בחיים כדי שמישהו מהמם כמו איל וו יהיה הדבר האחרון שנראה?
בתגובה ל: SCHEDULER - מתאם לו"ז לקראת העלייה השמיימה מאת: junki_grupie אז הוא זה שמלווה אותה בהחתמת טופס טיולים? זה באמת גורם לגלולה המרה להחליק במתיקות בגרון...
בתגובה ל: צריך להציל את האומה! מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: צייד עירוני - City Hunter של לי מין הו מאת: Rebeccan ודווקא אלו שמשודרות עכשיו, הסדרות שהיא תאלץ להתחרות מולם, דווקא עושות רושם ממש טוב. היתרון של "סיטי האנטר" הוא שהיא יכולה למשוך קהל שלא כל כך מתחבר לרומ-קום ויותר לאקשן אבל יש לה חסרון נוסף - שהקשר בינה לבין סדרת המנגה נראה קלוש למדי, ככה שמעריצי הקומיקס הם ממש לא קהל בטוח.
בתגובה ל: כן, בינתיים הסדרה הזו לא נראית משהו מאת: asole פגשתי איזו חמודה אחת,שממש שרופה על "מחברת המוות",סדרה יפנית מצויירת(אנימה..),וסיפרה לי קצת על התוכן.מתברר שזאת ממש תופעה גורפת,שיש לה המון מעריצים(אולי זה ידוע-אך אני לא הכרתי את הסדרה הספציפית הזאת).בכל מקרה,אותה בחורה נחמדה,גם אוהדת יפן-מושבעת,את השפה וכל מה שקשור.כולל ספרים על רקע הסטוריה יפנית וכו'.הצעתי לה לצפות גם בקוריאניות,והיא אמרה ששמעה רק טובות עליהן. סתם כזה,רציתי לשתף...
בתגובה ל: אפרופו קומיקס... מאת: איילה 43 מחברת המוות מעבר לקהילה
שתף
מחברת המוות Death Note [סדרה] אימה | אנימציה | מתח | פנטזיה | פשע 0.0/10 [0 כוכבים] [פרטים נוספים באתר IMDB.com]
ריוקו, מלאך מוות משועמם מן המישור העליון, מפיל אחת ממחברות המוות שלו לתוך העולם האנושי בתקווה למצוא קצת עניין בשיגרת חייו. המחברת מגיעה לידיו של בחור צעיר וגאון בן 17 בשם יאגאמי ראיטו. הנער מגלה שהמחברת מכילה בתוכה כח אימתני להרוג את כל מי ששמו נכתב בה. ראיטו ההמום מהכח האלוהים שנפל בחלקו, מחליט להפוך את העולם למה שהוא רואה כעולם האידיאלי - עולם ללא פשע בו הוא יהיה האלוהים אשר יחליט מי יחיה ומי ימ… [קרא עוד...]ות. לאחר שפושעים מתחילים למות בזמן קצר ובנסיבות מוזרות, הרשויות מתחילות לחשוד וממנות את הבלש המסתורי העונה לשם L, אשר פתר את הגדולות שבתעלומות על מנת לפתור גם את חקירה זו. כעת מתחיל קרב מותח בין גדולי המוחות בעולם... [הסתר טקסט]
הפקה: Nippon Television Network Corporation (NTV), Shueisha, Madhouse, Video Audio Project (VAP), D.N. Dream Partners מדינה: יפן שפה: יפנית תרגום:
בתגובה ל: אפרופו קומיקס... מאת: איילה 43 והמשיכו בדרמות, מוזיקה וכו', ויש כאלה שמשלבים בכיף בין כל הז'אנרים...
בתגובה ל: אפרופו קומיקס... מאת: איילה 43 (ולא רק בהקשר של מחברת האלגברה שלי מהתיכון), הבנתי שיש הייפ רציני סביב המנגה הזו.
אני אוהבת אנימה, למנגה לא נחשפתי אבל על אנימה בעצם גדלתי, כמעט כל הסדרות המצויירות של ילדותי - מרקו, פינוקיו, נילס... היו אנימה יפנית.