החברה שלי היא גומיהו - My Girlfriend Is a Gumihoי(2010)
הסדרה הזו חיכתה לי על הכונן די הרבה זמן, אף אחד לא ראה אותה בפורום אז לא היו לי תמריצים לצפות בה (בנוסח "את חייבת לראות את..."), אבל היא נראתה לי סדרה עם פוטנציאל חמידות ולא התבדיתי. בסופו של דבר הגיע תורה, גם כמתאבן לפני "Best love" שלה אני מחכה וגם בגלל השחקן/זמר/מנחה לי סונג גי שהכרתי בתוכנית הוריאיטי 1N2D והסתקרנתי לראות אותו משחק (וגם פה לא התאכזבתי, הוא מותק אמיתי).
אגב לי סונג גי, בסדרה הזו שמתי לב כמה הוא מזכיר לי את גונג יו (האן גיול "קופי פרינס"), הוא נראה כמו אחיו הקטן. אולי כי גם יש דמיון מסוים בדמויות של דה וונג והאן גיול.
זו קומדיה רומנטית של האחיות הונג, וגם אם לא הייתי יודעת זאת קודם – הייתי יכולה לנחש. יש הרבה מהדמיון ל"החברה שלי", אפילו קווי עלילה מקבילים (שחלקם היו חביבים ומצחיקים ועל חלקם הייתי בשמחה מוותרת ואני לא מפרטת כדי לא לספלייר), אז אני מניחה שמי שאהב אותה יסמפט גם את הסדרה הזו. כשהייתי עוד בראשית הצפייה דיווחתי לאורלי: "סדרה חמודה אבל אין ממש רומנטיקה" וזה לא נכון, רומנטיקה יש ויש, יש אהבה גדולה אבל כמו ב"החברה שלי" לוקח לה זמן להתפתח, ומכיוון שהגיבורים צעירים וילדותיים זו "פאפי-לאב" (או פוקסי-לאב?) אז אל תצפו להרבה אקשן (אבל יש קיסו).
חוץ מאת "החברה שלי", היו קטעים בסדרה שהזכירו לי את "באפי קוטלת הערפדים" ואת "גן סודי". הרפרנס לבאפי לדעתי מכוון (אני בטוחה שהאחיות חובבות באפי...) ואפילו מכוון בערמומיות, הקשר ל"גן סודי" נובע משתי סיבות: מכך שבשתי הזירות יש גיבורים שעושים פעלולים בסרטי אקשן, אם כי ב"גן" זה היה יותר ריאליסטי והשניה היא ספויילר... לזכות "גומיהו" יאמר שכל עניין הקסם היה יותר מהודק מב"גן" ושלא כמו ב"גן", בלי הקסם – אין סיפור (בעוד שאפשר היה לעשות גרסה לא קסומה של "גן סודי").
אהבתי מאוד את שני השחקנים בתפקידים הראשיים ביחד ולחוד. גם לי סונג גי כצ'ה דה וונג וגם שין מין אה כמי הו היו חמודים ומשעשעים בצורה טבעית והייתה יופי של כימיה בינהם, שניהם מגלמים דמויות שמתפתחות ומתבגרות עם העלילה ושניהם עשו זאת בצורה אמינה. באשר למשניים... נו מין וו כפארק דונג ג'ו היה מסתורי ואניגמטי כנדרש (וגם סקסי למרות תספורת של קומיסרית לסבית בצבא האדום) אבל הצלע הנשית השניה, פארק סו ג'ין כאון היי, הייתה קצת בעייתית לטעמי. אני לא יודעת מה יש לאחיות הונג מביצ'יות חייזריות, הייתה לי עם פארק סו ג'ין את אותה הבעיה שהייתה לי עם הטניסאית החייזרית ב"החברה שלי", אני חושבת שהיא לא הייתה מספיק חזקה והנוכחות של שתיהן קצת מוזרה ובסדרה בה הדמות של און היי אמורה להיות האופציה הרומנטית הנורמלית יותר זו בעיה. ראיתי את פארק סו ג'ין קודם רק ב-"BOF" ושם התפקיד שלה היה קטן ולא ממש חשוב (אהובתו הראשונה של יי ג'ונג, המורה לקדרות) אז קשה לי היה להתרשם ממנה. שאר השחקנים בסדר ברובם, חיבבתי את קים מין יון כאג'ומה של העופות ואת יו יון סיאון כדודתו של דה וונג אבל לא אהבתי את סונג דונג גיל כבמאי באן, הוא הזכיר לי את מה שצ'ה סונג וון אמר בראיון – שמשחק קומי מוגזם גורם לצופים למורת רוח. באן הו צ'אנג והיומין שגילמו את חבריו של דה וונג גם היו חביבים (הוא יותר ממנה) אם כי לא השאירו עלי שום רושם מיוחד (בניגוד לחברים של יו רין ב"החברה שלי" אליהם הם מקבילים). ביונג הי בונג שמגלם את סבו של דה וונג היה גם הסבא ב"החברה שלי" והוא עושה את אותו התפקיד פחות או יותר, רק שב"החברה שלי" הוא היה אנוכי ושתלטן, אני מניחה שאולי זה קשור לכך שב"החברה שלי" היה לו נכד צייתן שרק רצה לרצות אותו ואילו ב"גומיהו" יש לו נכד ילדותי ומפונק, כנראה שזה מה שצריך כדי לחנך סבאים. יש הופעת אורח נחמדה של אים היון שיק, הטבח קאנג מ"היהלום שבכתר", ועוד אחת מהסוג של "מיצמצת הפסדת" של הקומיקאי לי סו גון, חברו של לי סונג גי ל-1N2D ושל אחד משחקני "אתה יפיפיה" (שאפילו לא מופיע בקרדיטים אז אולי זו אמורה להיות הפתעה, אז אשאיר את זה ככה).
העלילה בקווים כללים, ספויילרים רק לפרק הראשון:
צ'ה דה וונג הוא בחור בגיל 20 (כלומר 19-18) שאוהב את החיים הטובים ולא ממש אוהב ללכת ללימודים. החלום שלו הוא להיות שחקן אקשן מפורסם ואילו החלום של סבא שלו הוא שסוף סוף דה וונג יהיה בן אדם וייקח אחריות על החיים שלו. דה וונג חי עם סבו האמיד ודודתו הרווקה לאחר שהוריו מתו בתאונת דרכים (סיבת המוות מספר אחת בקוריאה), יש לו כלבה שהוא מאוד אוהב, שני חברים טובים ונונה (אחות גדולה, בחורה שלומדת איתו ומעט מבוגרת ממנו) שהוא מאוהב בה עד כלות. כשלסבא שלו נמאס מחוסר האחריות של דה וונג ומהבזבזנות שלו הוא לוקח לו את כרטיסי האשראי ולוקח אותו לאיזו אקדמיה שבה ילמד בתנאי פנימייה, אבל לדה וונג יש תוכניות אחרות, הוא לא רוצה ללמוד ולא רוצה להפסיד את האודישן הקרב ובא לסרט האקשן שבו הוא תולה את תקוותיו להפוך לסופרסטאר ומכיוון שאחד הדברים שהוא כן מצטיין בהם זה לברוח, הוא מצליח להערים על סבו ולהתחמק ממנו. אבל אז הוא מוצא את עצמו אי שם מחוץ לסיאול, בלי כסף ובלי סלולרי ומחפש מקלט ללילה במנזר מקומי.
במנזר יש תמונה עתיקה של 'סבתא שלושת האלים' ושועל והנזיר המקומי מספר למבקרים שהשועל הוא למעשה גומיהו (דמות אגדתית של אישה שהיא גם שועל עם תשעה זנבות) שנכלאה בציור על ידי הסבתא לאחר שהגומיהו רצתה להיות אנושית ולהתחתן אך מכיוון שהנשים קינאו ביופייה הרב ופחדו שהיא תיקח מהן את בניהן או בעליהן הם הפיצו שמועות אודותיה שהיא אוכלת את הכבדים של הגברים שהיא מפתה והגומיהו נשארה בודדה ללא בעל כשהאנשים מפחדים ממנה, לכן הסבתא כלאה אותה בציור למשך 500 שנה בהם היא חיכתה וציפתה שמישהו ישחרר אותה סוף סוף חזרה לעולם האנושי...
בשורה התחתונה: קומדיה חמודה, בהחלט נהניתי (וגם צחקתי, יש כמה קטעים קורעים), אהבתי את הראשיים ואת העלילה אבל לא הייתי מושקעת רגשית. אם אתם אוהבים את הסדרות של האחיות הונג סביר להניח שתאהבו גם את זו. הוי הוי!
שחקנים: צ'ה דה וונג - לי סונג גי (סון וו האוון ב-"Shining Inheritance") י
גומיהו/ מי הו - שין מי אה ("סיפור מריר מתוק", "The Beast and the Beauty", "Devil") י
פארק דונג ג'ו – נו מין וו (פיליפ ב"פסטה", "Midas") י
און היי אין - פארק סו ג'ין ("BOF", "המלכה סון דוק") י
הסבא צ'ה פונג – ביונג הי בונג (הסבא ב"החברה שלי" וב"My Too Perfect Sons", "דאמו") הדודה מין סוק – יון יו סון (אימו של שינגונה ב"הנסיכה", "המלכה סון דוק", "שובו של איליג'ימה"). י
הבמאי באן דו הונג – סונג דונג איל ("צונו", "The Fugitive Plan B") ביונג סו – קים הו צ'אנג ("49 ימים", אתה יפיפה", "Shining Inheritance") באן סיון ניו – היומין (מלהקת T-ara) י
הנזיר - אים היון שיק (קאנג ב"היהלום שבכתר", המאסטרו לציור מ"המלך סאן", "I Am Legend", "Sandglass") האג'ומה של העופות – קים מין יונג
ענקית לכרמית על התרגום המושקע והמהיר ולצוות האתר היה לי כ"כ כיף לעשות הגהה ולצפות שוב
ואני כמובן מתכוונת לצפות עוד פעם בויוה פלטינה... פעם שלישית גלידה?
בתגובה ל: Lovers עלתה לאתר Asia4hb מאת: iDana לצערי נאלצתי לוותר על קין והבל אבל lovers בא בתקופה די טובה, דייט מסתיימת אוטוטו וכך גם נשות אפריסיו ואת אשת הברזל אני מריצה במהירות כפול 6 (כך שאני רואה פרק ב-10 דקות וכן אין לי סבלנות לסדרה הזאת יותר מדי), כך שיהיה לי קצת זמן לראות שני פרקים בשבוע של סדרה קוריאנית.
יש קשר לשם העברי שבחרו לו או ששוב צריך להתלונן?
אלוהים נתן לנו שתי אוזניים ופה אחד כדי שיותר נקשיב ופחות נדבר.
בתגובה ל: אז כדאי לצפותבה? מאת: tami_y
זו אחת הסדרות האהובות עליי אבל יש דעות לכאן ולכאן. לדעתי השיטה הכי טובה היא לבדוק את הפרק הראשון ולהתרשם בעצמך.
יש קשר לשם העברי, כי הגיבור הוא גנגסטר/מאפיונר, אבל השם הזה עדיין מוזר לי קצת...
הנה הצצה ל-5 הדקות של הפרק הראשון עם תרגום לאנגלית (להיזהר מהסרטונים הקשורים שעלולים לספיילר):
בתגובה ל: אז כדאי לצפותבה? מאת: tami_y הן קצרות יותר ומעניינות יותר.. האמיני לי , הייתי מכורה ללטיניות עד שהכרתי את אסייתיות...ואז נסגר המסך על הלטיניות.... כדאי מאוד לצפות ב-.. lovers ובכלל יש המון דרמות באתר המתורגמים של אסיה... אורה
בתגובה ל: יקירתי , אני מציעה לך לעבור לקוריאנית מאת: kler181 אבל ארוכות באורך הפרקים.
אני זוכרת שראיתי את אילג'ימה כל פרק 80 דקות. זה קצת קשה.
עם הלטיניות אני מתקדמת, אני לפעמים פוסעת קצת לאחור בגלל המלצות של אנשי הפורום (כמו אשת הברזל) אבל נשות אפריסיו היא סדרה טובה מאד וכך גם לחיות את החיים.
חוץ מהטלנובלות (קוריאניות ודרום אמריקניות) אני צופה גם בסדרות אמריקאיות ואנגליות כך שממש אין לי הרבה זמן גם לראות סדרות באינטרנט (עוד אני צריכה להשלים את דוקטור הו ב-VOD).
כך שהדגימה בויוה פלטינה מתאימה לי.
תוקן על ידי asole 25/5/2011 21:51
אלוהים נתן לנו שתי אוזניים ופה אחד כדי שיותר נקשיב ופחות נדבר.
בתגובה ל: יקירתי , אני מציעה לך לעבור לקוריאנית מאת: kler181 כבר קשה לי לראות טלנובלות..הטלנובלה האחרונה שהתמדתי בה הייתה הדרך להודו אבל זה כי היא לא הייתה יותר מדי כבדה ועברה בכיף רוב הזמן..
אפשר לומר שהחיידק האסיאתי השתלט עליי לגמרי..
בתגובה ל: Lovers עלתה לאתר Asia4hb מאת: iDana אם כי נראה לי שאני אחכה לשידור בפלטינה...
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: אכן כבוד גדול לכרמית ,שזכתה במקום ראשון בחידון| מאת: kler181 ושאלה- כמה מועמדים הגיעו לשלב הגמר? ואיך היו השאלות? קשות? (למה הן התייחסו בעיקר?)
בתגובה ל: Lovers עלתה לאתר Asia4hb מאת: iDana אם היא תהיה בפלטינה אז...עדיף לראות עם כווולם!!
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole
החברה שלי היא גומיהו - My Girlfriend Is a Gumihoי(2010)
הסדרה הזו חיכתה לי על הכונן די הרבה זמן, אף אחד לא ראה אותה בפורום אז לא היו לי תמריצים לצפות בה (בנוסח "את חייבת לראות את..."), אבל היא נראתה לי סדרה עם פוטנציאל חמידות ולא התבדיתי. בסופו של דבר הגיע תורה, גם כמתאבן לפני "Best love" שלה אני מחכה וגם בגלל השחקן/זמר/מנחה לי סונג גי שהכרתי בתוכנית הוריאיטי 1N2D והסתקרנתי לראות אותו משחק (וגם פה לא התאכזבתי, הוא מותק אמיתי).
אגב לי סונג גי, בסדרה הזו שמתי לב כמה הוא מזכיר לי את גונג יו (האן גיול "קופי פרינס"), הוא נראה כמו אחיו הקטן. אולי כי גם יש דמיון מסוים בדמויות של דה וונג והאן גיול.
זו קומדיה רומנטית של האחיות הונג, וגם אם לא הייתי יודעת זאת קודם – הייתי יכולה לנחש. יש הרבה מהדמיון ל"החברה שלי", אפילו קווי עלילה מקבילים (שחלקם היו חביבים ומצחיקים ועל חלקם הייתי בשמחה מוותרת ואני לא מפרטת כדי לא לספלייר), אז אני מניחה שמי שאהב אותה יסמפט גם את הסדרה הזו. כשהייתי עוד בראשית הצפייה דיווחתי לאורלי: "סדרה חמודה אבל אין ממש רומנטיקה" וזה לא נכון, רומנטיקה יש ויש, יש אהבה גדולה אבל כמו ב"החברה שלי" לוקח לה זמן להתפתח, ומכיוון שהגיבורים צעירים וילדותיים זו "פאפי-לאב" (או פוקסי-לאב?) אז אל תצפו להרבה אקשן (אבל יש קיסו).
חוץ מאת "החברה שלי", היו קטעים בסדרה שהזכירו לי את "באפי קוטלת הערפדים" ואת "גן סודי". הרפרנס לבאפי לדעתי מכוון (אני בטוחה שהאחיות חובבות באפי...) ואפילו מכוון בערמומיות, הקשר ל"גן סודי" נובע משתי סיבות: מכך שבשתי הזירות יש גיבורים שעושים פעלולים בסרטי אקשן, אם כי ב"גן" זה היה יותר ריאליסטי והשניה היא ספויילר... לזכות "גומיהו" יאמר שכל עניין הקסם היה יותר מהודק מב"גן" ושלא כמו ב"גן", בלי הקסם – אין סיפור (בעוד שאפשר היה לעשות גרסה לא קסומה של "גן סודי").
אהבתי מאוד את שני השחקנים בתפקידים הראשיים ביחד ולחוד. גם לי סונג גי כצ'ה דה וונג וגם שין מין אה כמי הו היו חמודים ומשעשעים בצורה טבעית והייתה יופי של כימיה בינהם, שניהם מגלמים דמויות שמתפתחות ומתבגרות עם העלילה ושניהם עשו זאת בצורה אמינה. באשר למשניים... נו מין וו כפארק דונג ג'ו היה מסתורי ואניגמטי כנדרש (וגם סקסי למרות תספורת של קומיסרית לסבית בצבא האדום) אבל הצלע הנשית השניה, פארק סו ג'ין כאון היי, הייתה קצת בעייתית לטעמי. אני לא יודעת מה יש לאחיות הונג מביצ'יות חייזריות, הייתה לי עם פארק סו ג'ין את אותה הבעיה שהייתה לי עם הטניסאית החייזרית ב"החברה שלי", אני חושבת שהיא לא הייתה מספיק חזקה והנוכחות של שתיהן קצת מוזרה ובסדרה בה הדמות של און היי אמורה להיות האופציה הרומנטית הנורמלית יותר זו בעיה. ראיתי את פארק סו ג'ין קודם רק ב-"BOF" ושם התפקיד שלה היה קטן ולא ממש חשוב (אהובתו הראשונה של יי ג'ונג, המורה לקדרות) אז קשה לי היה להתרשם ממנה. שאר השחקנים בסדר ברובם, חיבבתי את קים מין יון כאג'ומה של העופות ואת יו יון סיאון כדודתו של דה וונג אבל לא אהבתי את סונג דונג גיל כבמאי באן, הוא הזכיר לי את מה שצ'ה סונג וון אמר בראיון – שמשחק קומי מוגזם גורם לצופים למורת רוח. באן הו צ'אנג והיומין שגילמו את חבריו של דה וונג גם היו חביבים (הוא יותר ממנה) אם כי לא השאירו עלי שום רושם מיוחד (בניגוד לחברים של יו רין ב"החברה שלי" אליהם הם מקבילים). ביונג הי בונג שמגלם את סבו של דה וונג היה גם הסבא ב"החברה שלי" והוא עושה את אותו התפקיד פחות או יותר, רק שב"החברה שלי" הוא היה אנוכי ושתלטן, אני מניחה שאולי זה קשור לכך שב"החברה שלי" היה לו נכד צייתן שרק רצה לרצות אותו ואילו ב"גומיהו" יש לו נכד ילדותי ומפונק, כנראה שזה מה שצריך כדי לחנך סבאים. יש הופעת אורח נחמדה של אים היון שיק, הטבח קאנג מ"היהלום שבכתר", ועוד אחת מהסוג של "מיצמצת הפסדת" של הקומיקאי לי סו גון, חברו של לי סונג גי ל-1N2D ושל אחד משחקני "אתה יפיפיה" (שאפילו לא מופיע בקרדיטים אז אולי זו אמורה להיות הפתעה, אז אשאיר את זה ככה).
העלילה בקווים כללים, ספויילרים רק לפרק הראשון:
צ'ה דה וונג הוא בחור בגיל 20 (כלומר 19-18) שאוהב את החיים הטובים ולא ממש אוהב ללכת ללימודים. החלום שלו הוא להיות שחקן אקשן מפורסם ואילו החלום של סבא שלו הוא שסוף סוף דה וונג יהיה בן אדם וייקח אחריות על החיים שלו. דה וונג חי עם סבו האמיד ודודתו הרווקה לאחר שהוריו מתו בתאונת דרכים (סיבת המוות מספר אחת בקוריאה), יש לו כלבה שהוא מאוד אוהב, שני חברים טובים ונונה (אחות גדולה, בחורה שלומדת איתו ומעט מבוגרת ממנו) שהוא מאוהב בה עד כלות. כשלסבא שלו נמאס מחוסר האחריות של דה וונג ומהבזבזנות שלו הוא לוקח לו את כרטיסי האשראי ולוקח אותו לאיזו אקדמיה שבה ילמד בתנאי פנימייה, אבל לדה וונג יש תוכניות אחרות, הוא לא רוצה ללמוד ולא רוצה להפסיד את האודישן הקרב ובא לסרט האקשן שבו הוא תולה את תקוותיו להפוך לסופרסטאר ומכיוון שאחד הדברים שהוא כן מצטיין בהם זה לברוח, הוא מצליח להערים על סבו ולהתחמק ממנו. אבל אז הוא מוצא את עצמו אי שם מחוץ לסיאול, בלי כסף ובלי סלולרי ומחפש מקלט ללילה במנזר מקומי.
במנזר יש תמונה עתיקה של 'סבתא שלושת האלים' ושועל והנזיר המקומי מספר למבקרים שהשועל הוא למעשה גומיהו (דמות אגדתית של אישה שהיא גם שועל עם תשעה זנבות) שנכלאה בציור על ידי הסבתא לאחר שהגומיהו רצתה להיות אנושית ולהתחתן אך מכיוון שהנשים קינאו ביופייה הרב ופחדו שהיא תיקח מהן את בניהן או בעליהן הם הפיצו שמועות אודותיה שהיא אוכלת את הכבדים של הגברים שהיא מפתה והגומיהו נשארה בודדה ללא בעל כשהאנשים מפחדים ממנה, לכן הסבתא כלאה אותה בציור למשך 500 שנה בהם היא חיכתה וציפתה שמישהו ישחרר אותה סוף סוף חזרה לעולם האנושי...
בשורה התחתונה: קומדיה חמודה, בהחלט נהניתי (וגם צחקתי, יש כמה קטעים קורעים), אהבתי את הראשיים ואת העלילה אבל לא הייתי מושקעת רגשית. אם אתם אוהבים את הסדרות של האחיות הונג סביר להניח שתאהבו גם את זו. הוי הוי!
שחקנים: צ'ה דה וונג - לי סונג גי (סון וו האוון ב-"Shining Inheritance") י
גומיהו/ מי הו - שין מי אה ("סיפור מריר מתוק", "The Beast and the Beauty", "Devil") י
פארק דונג ג'ו – נו מין וו (פיליפ ב"פסטה", "Midas") י
און היי אין - פארק סו ג'ין ("BOF", "המלכה סון דוק") י
הסבא צ'ה פונג – ביונג הי בונג (הסבא ב"החברה שלי" וב"My Too Perfect Sons", "דאמו") הדודה מין סוק – יון יו סון (אימו של שינגונה ב"הנסיכה", "המלכה סון דוק", "שובו של איליג'ימה"). י
הבמאי באן דו הונג – סונג דונג איל ("צונו", "The Fugitive Plan B") ביונג סו – קים הו צ'אנג ("49 ימים", אתה יפיפה", "Shining Inheritance") באן סיון ניו – היומין (מלהקת T-ara) י
הנזיר - אים היון שיק (קאנג ב"היהלום שבכתר", המאסטרו לציור מ"המלך סאן", "I Am Legend", "Sandglass") האג'ומה של העופות – קים מין יונג
באופן אישי, הסדרה לא כ"כ מושכת אותי (למרות שצפיתי בשתי סדרות מבית האחיות הונג וחיבבתי אותן - "מיי גירל" ו"הונג גיל דונג") וגם לא השחקן הראשי... חוצמזה יצא לי לראות את הפרומו בזמנו. אני לא יודעת עד כמה הוא משקף את הסדרה עצמה, אבל הוא לא השאיר לי טעם של עוד... מי יודע, אולי מתישהו יתחשק לי לנסות, ואולי הסדרה תגיע לפלטינה. אין לדעת
בתגובה ל: על הסקירה המושקעת! מאת: iDana אז תודה על הקישור! (ומצאתי שם עוד ספיישל שלה, ל"קופי האוס", אז בכלל הרווחתי...)
לדעתי מי שנהנה מ"החברה שלי" יהנה גם מהסדרה הזו, אלא אם מפריעים לו האלמנטים הפנטסטיים והעל טבעיים. יש הרבה קווי דימיון ל"החברה שלי" (לדעתי - יותר מידי) ככה שמבחינתי דווקא כל המימד העל טבעי היה מבורך. את השחקן הראשי מאוד חיבבתי, אם כי באתי עם חיבה מובנת אליו מקודם, והדמות של דה וונג ישבה עליו פרפקט לדעתי - ולמרות זאת אני שמחה מאוד שצ'ה סונג וון לוהק ל"Best Love" ולא הוא, קשה לי לדמיין את לי סונג גי כבן זוג רומנטי לגונג היו ג'ין כי הוא פשוט עדיין ילד. ילד מאמי ומתוק אבל ילד. אז קראש לא היה לי גם בסדרה הזו, אם כי, היה לי קטע משעשע באחד הפרקים, כשהגיבורים הלכו לסרט. הם היו אמורים ללכת לסרט אקשן אבל פספסו את ההתחלה אז הם הלכו לסרט הזה במקום, ועל המסך מופיע פרצוף מוכר:
ואני חשבתי: היי, מה זה? אתה עוקב אחרי? זה לא אמור להיות להפך?
אז בהחלט הייתה לי חוויה כייפית אבל כמו שכתבתי קודם, לא היה לי חיבור רגשי חזק לסדרה (כמו למשל ב"גן סודי" ו... לשתי הסדרות בלבן: וזה מעניין כי יש בשתיהן סיטואציה מאוד דומה, רק שבגן שפכתי דמעות כמים בעוד שב"גומיהו" היה לי אכפת אבל עיני היו יבשות. סוף ) למרות שחיבבתי מאוד את הדמויות. האמת שככה גם הרגשתי לגבי "החברה שלי".
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: פספסתי את השרשור ואת ההמלצה שלה מאת: asole
נדמה לי שגם בדרמבינס נכתב שהאחיות הונג ממחזרות קצת לפעמים... בלי קשר, קראתי גם שבסדרות שלהן יש לא מעט משחקי מילים ושנינויות, שלא קל לתרגם, כך שיכול להיות שמי שלא מבין קוריאנית מפספס קצת.
בתגובה ל: דווקא נחמד שיש לך סטוקר כזה, לא? מאת: iDana במקרה של "גומיהו" הם מאוד הקפידו על איכות הסביבה, המיחזור חגג. היו הרבה מאוד קווים מקבילים בינה לבין "החברה שלי", כשזה עבד טוב (ובדרך כלל זה עבד טוב) זה לא ממש הזיז לי, אבל כשזה נעשה בצורה פחות טובה מב"החברה שלי" זה עיצבן. אין ספק שהן מקצועיות לעילא ולעילא, הסיפור היה תפור כמו שצריך, היה רק חור אחד שממש הפריע לי והעלילה הייתה בנויה בצורה הגיונית ועם זאת היא הפתיעה אותי (אני הייתי בטוחה שהיא תיקח כיוון אחר). אבל אני מקווה שב"Best Love" הם לא יחזרו על אותם השטיקים.
משחקי המילים באמת הלכו בתרגום, אין מה לעשות (גם ב-1N2D צר לי על כך כי זה גם משהו שמאפיין את ההומור בתוכנית) אבל זה לא רק זה, למי הו (הגומיהו) יש שפה יחודית משלה שהיא תוצאה של ראיית העולם השונה שלה וגם את זה קשה להעביר בתרגום. אגב, הזכרת בשרשור המילון הקוריאני את המילה "soh" - פרה, זו מילה ששומעים הרבה מאוד בסדרה. ועוד מילה ששמעתי הרבה מאוד בסדרה: קאג'ה - נלך - kaja (במשמעות של vamos).
בתגובה ל: שיבוא כל יום מאת: asole אם מדברים על כל מיני מוטיבים אז יש את זה גם בסדרה הזו אבל זה מועבר בצורה יפה לדעתי..אני לא אגיד כלום כי יכול להיות שזה ספויילר..
קראתי פה שלי סונג גי היה אמור להיות הראשי בbest love ואכן גם אני מודה לאל שזה לא קרה..רואים שהדמות של צ'ה סונג וון נתפרה במיוחד בשבילו וקשה לי לתאר מישהו אחר נכנס לנעליים שלו...אסול אני בטוחה שתאהבי את דוק גו ג'ין כמו שאני אוהבת..הוא פשוט מקסים! מקווה שלא יקלקלו את הדמות שלו וזה רק ימשיך כך..
בתגובה ל: לגבי best love מאת: lady fanni עברתי ברפרוף על התגובות בדראמבינס וכולן מתמוגגות ממנו ומהסדרה, חוץ מזה... בשלוש מילים: צ'ה סונג וון
גם גונג היו ג'ין זוכה למחמאות, אוף, אני כבר כל כך מחכה לסדרה הזו!
בתגובה ל: אווו, אני בטוחה שאני אוהב אותו... מאת: asole הן לא יגידו סתם..גם אני עברתי על הסיקורים של הפרקים בדרמהבינס. גם המשני חמוד מאוד אבל נראה לי שאין כמו סונג וון..
נראה לי שמאז סיטי הול הוא נהיה כזה כוכב..כוכב עולה כמו בסדרה שהוא משחק בה
אני זוכרת שבהתחלה היססתי אם לראות סיטי הול כי לא הכרתי את צ'ה סונג וון וחששתי אם לא תהיה כימיה בינו לבין סון אה אבל מאז שהתחלתי לראות שכחתי שלא הכרתי אותו בכלל.. ועל הכימיה ביניהם אין מה לדבר בכלל..
גונג היו ג'ין פשוט מתוקה בסדרה..וכפי שאמרתי אפשר להתחבר יותר לדמות שלה בbest love מאשר בפסטה.. גם בפסטה היא הייתה חמודה אבל קצת חרה לי שהיא כ"כ יסמנית של השפ! ( אם כי בסצנות מסוימות היא הצליחה לתחמן אותו) אבל אי אפשר להאשים אותה..הרי זה השפ יש לה מזל לשחקנית הזו..ב2 הדרמות האחרונות שלה סידרו לה פרטנרים מעולים..אני לא אתפלא אם גם הסדרה הזו תקנה לה מועמדות באחד הטקסים של הדרמות..( אני אחכה לסוף הסדרה בשביל להגיד אם מגיע לה פרס הסדרה הטובה ביותר)
בתגובה ל: אכן מאת: lady fanni לא ראיתי אותה כיסמנית בכלל, למרות ה"יה שפ!" שלה (גם אני הייתי אומרת כן לשפ! ), יו קיונג צעדה לקצב החליל הפרטי שלה ובסופו של דבר הוא זה שנכנע לה, בתור טבחית היא הייתה צייתנית אבל זה כי היא בחרה בו כמורה וכמנטור. היא הייתה דמות מעניינת, כי לצד הצייתנות שלה שנראתה לפעמים פסיכית (כמו בסצינה של חדר הקירור) היא גם הייתה מרדנית מאוד, היא לא קיבלה את מרותו כשפיטר אותה וכבר על הפרק הראשון ראינו שהיא מורדת באביה בטקס האזכרה של אימה. אוף, אני מתגעגעת ל"פסטה"...
בתגובה ל: אני מאוד אהבתי אותה ב"פסטה" מאת: asole אחח איזו דרמה...אני כל הזמן חושבת לעשות לה צפייה חוזרת אבל לא עכשיו..הכל עוד טרי לי בראש
ואת צודקת, לא חשבתי על זה ככה..הוא בהחלט נכנע לה כי הוא התאהב בה עד כדי כך שהוא שם את האהבה במקום הראשון והתפטר מהתפקיד החשוב שהיה לו במסעדה..
יו קיונג באמת מרדה בדרך שלה..אולי בגלל זה השפ לא יכל לעמוד בפניה..העקשנות שלה מצאה חן בעיניו וגם העובדה שהיא לא התייאשה ממנו למרות האופי הקשה והלא מתפשר שלו בטח הוסיפה לזה..
כשחושבים על זה אם מישהו היה מתנהג ככה אליי גם אני לא הייתי יכולה להתעלם ממנו לטווח ארוך..מה שמחזיר אותי לג'י הון והדוקטורית שלו..מהסדרה הזו אפשר להבין שהעקשנות/ התמדה משתלמת וג'י הון יסכים איתי בנקודה הזו.
איזה תמונה יפה שמת..זו אחת הסצנות האהובות עליי בסדרה..נראה לי אני הולכת לצפות בסצנה הזו עכשיו רק בשביל הנוסטלגיה..
בתגובה ל: גם אני!! מאת: lady fanni הכוח שלה הוא ב"עקשנות -הכנועה" שלה כמה שמעליבים אותה בדיוק משם היא פורחת ועושה רק מה שהיא רוצה וכך היא משיגה את יעדיה..ולמרות העובדה שהיא מאוד נעלבת..גם בפסטה וגם כאן היא ממש באותו תפקיד של מורדת ותמיד מכניעה את הגבר "הקשוח" כביכול ומפילה אותו בנוקאאוט טכני , והוא אפילו לא הרגיש שזה קרה לו...פתאום הוא מוצא את עצמו מאוהב ..וזה פשוט קסום בעיני. אין על האחיות האלה ,כל דרמה שלהן מקסימה
בתגובה ל: השחקנית הזו פשוט תפורה לתפקידים האלה מאת: kler181 לכל מי שמתכנן לראות.. כשחושבים על זה זה בהחלט ככה..היא כאילו "מאלפת" את הסורר כמו בשייקספיר..
ואם כבר מדברים על "הגבר הקשוח" אני פשוט אוהבת את התהליך שעובר על דוק גו ג'ין בפרקים האחרונים..זה מאוד דומה למה שעברה הדמות של היון בין בגן סודי אבל פה הוא לא מתכוון לוותר על מושא אהבתו..ג'ו וון היה במשך כמה פרקים בתהליך של הכחשה של מה שהוא מרגיש..גו ג'ין היה כך אבל התעשת והחליט לא לוותר..
בתגובה ל: החברה שלי היא גומיהו מאת: asole בלי הרבה ציפיות. מהתקציר (האמת? התקצירים של הסדרות ממש לא משקפים...הפער מורגש במיוחד ב"נסיכה התובעת", אבל תשתדלו לראות את התקציר אחרי שתסיימו את הסדרה) חשבתי שזה הולך להיות משהו על בחור אומלל שמתאהב בלא ידיעתו באיזה מוטציה מפלצתית מהמיתולוגיה הקוריאנית. גומיהו מתגלה כחמודה להפליא, ולמרות שזו לא עלילה "מותחת" באמת, (כך שאני כלל לא משווה לבאפי) קשה לא לראות את הפרקים עם חיוך רחב, ולפעמים אפילו צחוקים. במיוחד בקטעים ההזויים של הבמאי והדודה.
אז בינתיים אני ממליצה בחיוך:)
בתגובה ל: התחלתי את הסדרה הזו (אני בפרק 12) מאת: zilpa אני לא חושבת שיש דימיון בין הסדרה ל"באפי", אבל יש רפרנסים (וזה גם משהו שמאפיין את האחיות הונג, ריפרור לתרבות פופולרית), אז מי שאוהב את באפי שלא יצפה למשהו דומה, זה סיפור אגדה רומנטי וחמוד. יש גם אלמנט של מתח אבל בעיקר לקראת הסוף, לא ברמה של כסיסת ציפורניים אבל כן מסקרן לראות איך זה יפתר.
האמת שאפילו לא זוכרת קראתי את התקציר שם... רגע, הולכת לבדוק...
"לי סונג-קי הוא אדם שפוגש נערה ומתאהב בה. הבחורה היא בעצם גומיהו, שועל אגדי עם תשעה זנבות שאוכלת את הכבד של בני האדם. כאשר הוא מגלה כי היא גומיהו, הוא בסופו של דבר עושה דברים מטורפים כדי למנוע מהנערה לאכול את הכבד שלו".
הומפף, כן, הקשר לסדרה מקרי בלבד. מאוד מוזר, מי שכותב את התקצירים לאתר לא רואה את הסדרות?
בתגובה ל: החברה שלי היא גומיהו מאת: asole
כי אין לי זמן לצפייה מרוכזת,
וזו דרך הצפייה הרצויה לי והעדיפה עלי
אבל - מתישהו, אשמח לקרוא את רשמייך.
האם את/ן מרכזים את השרשורים בנושא הסדרות האלה ?
כי ... סדר צריך שיהיה פה חחחח
מחר, מחר היום הגדול !
יש מלא תחמושת בארסנל
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: גם אני מעדיפה מרתונים... להתרכז בסדרה אחת מאת: asole ללא תוכן
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: החברה שלי היא גומיהו מאת: asole סיימתי לראות את החברה שלי היא גומיהו, ומבחינתי (ס' כלליים) הסדרה חמודה, קלילה. אבל גם סתמית.
במקום לקחת את הסיפור פנטזיה למקום של רבדים עמוקים, הם הסתפקו ביצירת דמויות הזויות ובדיחות שנעו בין המצחיק למביך.
הדמות הנשית המשנית נראתה נורא, וגם הגבר החתיך ששיחק את המורה דונג ג'ו, הלך והתכער לאורך הסדרה. אני לא מאשימה את התספורת שלו - אלא את הדמות המעצבנת שנתנו לו להיות.
אני חושבת שהיה אפשר לותר על המוטיב החוזר על עצמו של ריצה וחיפושים כל פעם אחרי הדמויות שנעלמות לרגע ומיד נמצאות. בקיצור, עריכה טובה לא היתה מזיקה לסדרה הזו, והיו יכולים לקצר אותה כדי שתהיה יותר חמודה ואפקטיבית.
חוץ מזה למדתי ממנה שטו= עוד. טא אי דה= איזה הקלה /תודה לאל ואבגשטה= טעים.
וגם, שיר הנושא שלה כל הזמן מתנגן לי בראש.
בתגובה ל: הוי, הוי, הוי מאת: zilpa יש פה ספויילרים ל"החברה שלי"... לא נורא מהותיים אבל בכל זאת...
אני מסכימה איתך שזו סדרה לא עמוקה ובלי רבדים עמוקים, אבל לדעתי חלק מהחן שלה נובע מכך שהיא גם לא מתיימרת להיות כזו, זה סיפור אגדה חמוד ותו לא. לכן כנראה גם לא הייתי מושקעת בה רגשית והיא לא השאירה עלי חותם אבל מאוד נהניתי ממנה. היא גם הייתה מצחיקה בהרבה קטעים (הקטע שהיא מביאה לו את התמונה הרס אותי, והקטע שהיא נותנת לו קופון לטיפול קוסמטי) אם כי הייתי מוותרת על קטעי הסלפסטיק המביכים. לא אהבתי את הבמאי באן בגלל זה, הוא היה יותר מידי, גם כל הקו העלילה הזה היה ממוחזר, כבר ראינו סיפור אהבה דומה ב"החברה שלי" בין הדודה הרווקה של של גונג צ'אן ויד ימינו של אביה והעדפתי אלפי מונים את אן סוק האוון (את מכירה אותו כאביו הנכלולי של צ'אנג ריול ב"טעם אישי) בתפקיד, הוא היה שרמנטי ומסתורי למרות האובר דרמטיות והקיטשיות המכוונת של סיפור האהבה שלו עם הדודה. גם הקטעים שהחברים של דה וונג מפנטזים על החתונה עשו לי דה ז'ה וו לקטע דומה ב"החברה שלי" בו החברים של הגיבורה הראשית גם מדמיינים את התפתחויות סיפור האהבה שלה בצורה דומה, אבל כמו שכתבתי קודם - כשזה עובד המיחזור פחות מפריע לי והקטע הזה של החתונות השונות היה נהדר (את החתונה השניה צפיתי אבל עדיין היה קורע לראות את הפרצוף של המורה דונג ג'ו כשדה וונג מושך אותו אחריו, השלישית באה לי בהפתעה).
The love that dare not speak its name
זו אגדה שהיא סיפור חניכה, שני הגיבורים מאוד ילדותיים ושניהם מתבגרים בזכות האהבה. ההתבגרות של מי הו יותר ברורה מאליה כי היא חלק מתהליך האנושיות שלה, אבל כמו דה וונג היא לומדת להיות לא אנוכית ומשוקעת בעצמה (גם ההתאבססות שלה על דה וונג היא סוג של אגוצנטריות כי היא מתעלמת מכך שהוא לא רוצה בקרבתה והיא הופכת לו את החיים). דה וונג מתחיל את הסיפור כאנטי גיבור קלאסי, הוא פחדן, הוא עצלן, הוא אנוכי וילדותי אבל הוא חולם להיות גיבור - שחקן סופרסטאר בסרטי אקשן. הוא גם לובש כל הזמן חולצות של באטמן או סופרמן והחדר שלו מלא בכל מיני בובות של גיבורי על (אני זוכרת את סופר-בוי). למעשה הוא מקבל בדיוק את מה שהוא שאף לו - להיות גיבור, אלא שבהתחלה הוא גיבור בעל כורחו. מהרגע הראשון הוא מנסה לברוח מגורלו ובקטע של הספינה הוא גם כמעט מצליח אלא שאז האמפטיה ותחושת האחריות שלו כלפי מי הו מאלצים אותו לחזור. לראשונה בחיים שלו הוא מקבל אחריות על מישהו אחר, מתאמץ בשביל מישהו אחר ועד סוף הסדרה הוא גיבור של ממש שמוכן לסכן את חייו עבור אהובתו ולהקריב את רגשותיו אליה רק כדי שתוכל לחיות והוא גם מקבל אותה כפי שהיא, לכן הוא גם זוכה להיות הגיבור שחלם להיות בתחילת הסדרה.
מסכימה לגמרי לגבי און היי אין, הנונה המעצבנת, היא הייתה חייזרית ונקודת החן הלא סימטרית שלה על האף שיגעה אותי, כל הזמן היה לי דחף לנקות את המסך. מסכימה גם שהסקסיות של דונג ג'ו בוזבזה לחלוטין, אבל הוא לא התכער בעיני חוץ מבאפיזודה האחרונה שם תקעו לו משקפיים תמוהות. אני מקווה שלפחות עכשיו כשהוא פרופסור אחת הסטודנטיות שלו תצוד אותו.
I'm Too Sexy for My Hair
דווקא את הקטע שהדמויות הולכות לאיבוד וישר נמצאות לא הפריע לי כי זה הלך בדר"כ נגד הקלישאה הרגילה שהגיבור והגיבור מסתובבים במעגלים ומפספסים את זה (שוב, דה ז'ה וו ל"החברה שלי") כי הם מצאו זה את זו בקלות בדרך כלל ולא מרחו את זה. אהבתי את הקטע שהיא הדביקה את שמו בפרחים ליד ביתו, בכלל אהבתי את הקטע שהיא הסתובבה כל הזמן עם הדברים שהוא נתן לה, אם זה התיק ה"אופנתי" או הפרחים או הדבק מגע...
היה לי חסר הרומן בין החברים של דה וונג, ידענו שהוא מאוהב בה ושמחתי שהיא ירדה מדה וונג ולא נלחמה כשהיא הבינה שהוא מאוהב במי הו והייתה גם נחמדה למי הו, הייתי שמחה לראות איך ביונג סו כובש את ליבה של סון ניו.
ואבגשטה! בהחלט... זו גם מילה שאני שומעת ב-1N2D (הם כל הזמן אוכלים שם) אבל לא בכזו תדירות... וגם לי השירים נתקעו בראש הרבה זמן... ואהבתי את שיר ההוי הוי של דה וונג על מי הו...
בתגובה ל: החברה שלי היא גומיהו מאת: asole דווקא היא הראשונה והיחידה עד כה שלא איכזבה אותי מבית האחיות הונג- ממש תיעבתי(ועדיין מתעבת) את "החברה שלי". "אתה יפהפה" הייתה אכזבה כי הן לא לקחו את העלילה למקומות מעניינים, ונשארו עם נוסחתיות מעצבנת. אני דווקא אהבתי את "החברה שלי היא גומיהו", כנראה גם מפני שאני נמשכת לעולם הסרטים המצויירים והדמיון, וגם כנראה שזו הפעם הראשונה שהאחיות הונג פורצות את גבולותיהן ומתעלות על עצמן. אפילו שזו סדרת פנטזיה- העלילה כאן הייתה הגיונית יותר מהסדרות האחרות שלהן שראיתי(כפי שציינתי קודם, "החברה שלי" ו"אתה יפהפה").
מה אהבתי בסדרה: הסדרה התחילה כמו אגדה, וזה כנראה מה שמשך אותי לסדרה. אהבתי את הדמויות הראשיות, הם באמת היו חמודים. גם את נו מין וו כוטרינר המסתורי פארק דונג ג'ו אהבתי. גם אני לא אהבתי את פארק סו ג'ין כאון האה אין, היא הייתה מעצבנת וסתם נדחפה. הדמות של הדודה בהחלט מעוררת הזדהות, אבל הבמאי הגעיל אותי כל כך... אהבתי את החבר של דה וונג, גם החברה שלו הייתה חמודה.
לי דווקא יי סונג גי מזכיר את אלאדין מהסרט של דיסני. (מצורפות תמונות שהכנתי- מקווה שקלעתי בתמונות...)
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: גם אני אהבתי את הסדרה :) מאת: inspired_flower האחיות הונג? אני יכולה להבין עכשיו, למה הקטע היחידי שממש הצחיק אותי שם- הזכיר לי את גומיהו.
הקטע הוא הזמן בו המנהל האישי של גו מי נאם מדבר עם הסטייליסטית שלו, ויחד הם מדמיינים את חייה של גו מי נאם לצד אהובה. ערב החתונה והוא אומר לה: "גו מי נאם, אני נותן לך אישור להתחתן איתי" זה היה כל כך מצחיק ומאפיין את היחסים בין הדמויות הראשיות, וגם פה, הקטע בו הבת של הבמאי (שהיא יפהפיה, בעיני) והחבר שלה מדמיינים את וונג בא לעצור את החתונה גכמה גירסאות טלנובליות אפשריות, היה מעולה. גומיהו יותר טוב מ"אתה יפהפה", אבל עדיין, זה לדעתי יכול היה להיות הרבה הרבה יותר טוב. (אגב, גם ב"אתה יפהפה" יש פוטנציאל ליותר. יש משהו ילדותי בעבודה של ההונגיות...)
בתגובה ל: "אתה יפהפה" זה גם מבית מדרשן של מאת: zilpa הנה רשימת הסדרות:
2005 - Delightful Girl Choon Hyang שנקראת גם Sassy Girl (החברה של ששי? )
2005 - החברה שלי - My Girl
2006 - יCouple of Fantasy
2008 - הונג גיל דונג - Hong Gil Dong
2009 - אתה יפיפה - You're Beautiful
2010 - החברה שלי היא גומיהו - My Girlfriend is a Gumiho
בתגובה ל: "אתה יפהפה" זה גם מבית מדרשן של מאת: zilpa הבעיה אצל האחיות הונג היא שהן א)לא ממש מקוריות ו-ב)הן לא לוקחות את העלילה בכיוונים מעניינים כי הן נצמדות לנוסחתיות של הז'אנר.
א)את פשר ה"ילדותיות" של האחיות הונג פיצחתי לא מזמן- הן מחקות את ה"הזותיות" של הסדרות ביפן. הגרפיקה על המסך, הדמיונות, השילוב של דמויות גרוטסקיות. אם כי יש לציין שאני רואה באחיות הונג "אוטריות". יש להן כמה מאפיינים שאפשר לזהות על פי הם שמדובר בסדרה של האחיות הונג: 1) הן משתמשות במאפיינים של ז'אנר סדרות הדרמה הדרום-קוריאניות(למשל הדמויות: ראשית תמימה למדי, ראשי קר ומאופק, משני יפה תואר ומנומס, משנית מצליחנית, סבא/סבתא...) 2)שימוש בדודות- הגברת בה ב"החברה שלי", הדודה של מי נאם, גו מי ג'ה ב"אתה יפהפה", הדודה של דה וונג ב"החברה שלי היא גומיהו". 3) ה"ילדותיות" שלהן וכל הגרפיקה. 4)נאמר פה בפורום שהאחיות הונג עושות שימוש ב"ביצ'יות חייזריות", אז גם הן חלק מהמאפיינים שלהן. 5)המשני, "הבחור הנחמד" אצל האחיות הונג, תמיד כובש לבבות ויפה הרבה מעבר למקובל- יי ג'ון גי כסו ג'ונג וו ב"החברה שלי", ג'ונג יונג הווא כקאנג שין וו ב"אתה יפהפה", נו מין וו כפארק דונג ג'ו ב"החברה שלי היא גומיהו". ועוד ועוד... אני מוצאת שהאחיות הונג מעתיקות רעיונות של סדרות קודמות. למשל "החברה שלי" מעתיק מ"פול האוס"(כתבתי בהודעה אחרת) ומסאם סון המתוקה- שהחברה לשעבר של הראשי נוטשת אותו למס' שנים לאחר מות קרוביו בתאונת דרכים והיא חוזרת במפתיע, ו"אתה יפהפה" העתיקה מ"בשבילך במלוא הפריחה" היפנית. אם תראו(ואם ראיתם), שימו לב שהיחסים בין הראשיים הם דומים מאוד ליחסים בין הראשיים ב"אתה יפהפה". גם התספורות של הראשיים(גם של הבן וגם של הבת) דומים לאלו של הראשיים ב"אתה יפהפה". אני לא רוצה לתת ספוילר, אבל אני חייבת לציין שתמיד ב"בשבילך במלוא הפריחה", כאשר הבנים הולכים, המון של בנות צווחניות עם שלטים מתגודדות סביבם, משהו שדומה מאוד ל"אתה יפהפה", כאשר המעריצות מחכות להם מתחת לביתם(יש סצנה בפרק הראשון של "אתה יפהפה" שהיא ממש דומה).
ב) לצורך העניין אסביר על פי "אתה יפהפה". האחיות הונג עוד לפני שהתחילו ממש לכתוב את התסריט, רק לגבש רעיונות, אני בטוחה שהן כבר אז קבעו מי ינצח ומי יפסיד. הן יודעות שהן כותבות דרמה קוריאנית, ולכן הן חושבות להשתמש במאפייני הז'אנר, ולהכניס עוד סדרה לרזומה(ולמשבצת שידור). גם ב"אתה יפהפה" וגם ב"החברה שלי" היו קווים עלילתיים דומים. הראשית התמימה נכנסת אל חייו של הראשי, הוא ממשיך להעליב אותה ולהתייחס אליה רע, והיא הולכת להתנחם בזרועותיו של המשני הנחמד שתמיד נמצא בשבילה ואוהב אותה, ויש איזו משנית חייזרית שנתקעת באמצע. באמצע הסדרה הראשית חושבת לוותר ואז קורה מהפך- פתאום הראשי מבין שהוא אוהב אותה, אז הוא מנסה להיות איתה. אח"כ כשהוא רואה שזה כביכול "בלתי אפשרי" הוא רוצה לוותר, ואז כל מי שסביבו אומרים לו לא לוותר. ואז המשני אומר לו "אני ניסיתי בכל כוחי, עכשיו לך אסור לוותר", ואז נופל לו האסימון שהוא לא יראה את אהובתו עוד, ולכן הוא הולך אליה והנה סוף הסדרה והם מאושרים. זו נוסחה של האחיות הונג. אני רוצה לתת דוגמא מ"אתה יפהפה": היו לאחיות הונג הזדמנויות רבות לעשות סצנות קנאה ולהרחיב את העלילה למקומות אחרים אם היו לוקחות ברצינות את אהבתו של שין וו לג'מה- היה קטע שהם היו צריכים לנסוע לבוסאן, והמנהל של מי נאם תכנן את זה כדי לקרב בין ג'מה לשין וו, אבל טה קיונג התערב ולכן ג'מה לא נסעה עם שין וו ובמקום זה היו סצנות די טיפשיות עם טה קיונג שאלרגי למאכלי ים(או מה שזה לא היה). הן יכלו לעשות סצנות קנאה מותחות מאוד אם הן היו מחליטות שג'מה תיסע עם שין וו. עוד דבר היה(בפרקים קודמים יותר) שהם היו צריכים לנסוע לכפר הולדתה של ג'מה לאזכרה של אבא שלה, אבל היא נסעה לשם רק עם טה קיונג- ולא הייתה ממש התקדמות בעלילה, רק סצנות התקרבות של טה קיונג וג'מה למשך פרק שלם. בסוף הפרק שין וו בא להחזיר את ג'מה לסאול ורק כשהם היו בסאול היה המתח של סוף הפרק שהוא סצנת קנאה- ג'מה העצובה חיבקה את שין וו וטה קיונג ראה את זה. אני חושבת שיכלו לעשות יותר אם היו לוקחים בחשבון את העניין הזה, שהוא לא ממש קטן בעלילה, האחיות הונג פשוט הקטינו אותו למען המטרות שלהן. בנוסף הן לא שילבו את גו מי נאם- האח התאום של ג'מה שסביבו כל העלילה, ואני חושבת שהיה מאוד מעניין לראות אותו ביחד עם אחותו התאומה. כשראיתי את הסדרה ממש חיכיתי כבר לראות אותו, אבל בקושי ראו אותו- רק בפרק האחרון. האחיות הונג פשוט לא יודעות לנצל את הדברים האלה, שנמצאים ממש בידיים שלהן, ואולי יגרמו לסדרות שלהן לקבל תוכן, ואולי גם יותר תקציב...
בתגובה ל: גם אני חושבת שהיה אפשר יותר. מאת: inspired_flower קופץ לי לראש 1. בחור עם אזניים בולטות 2. האחיות ברונטה.
אולי מוטיב הדודה הזקנה המוצאת גבר כנגד כל הסיכויים, מתייחס לרווקותן שלהן? (סתם, אין לי מושג מי הן ובנות כמה הן) הרבה פעמים יוצרים ממחזרים יצירות, ואם יש ז'אנר מסויים שהדברים מקובלים בו ו"חייב" שיקרו, אז על אחת כמה וכמה ובכל זאת לא יכולתי שלא להסכים עם דברייך. למרות שראיתי רק שתי דרמות של הגברות, דוקא הפוטנציאל האפשרי מעורר אכזבה.
למשל, ב"אתה יפהפה" - נזירה מגיעה ללהקת בנים, אלילים של נערות בנות 12. יש לזה פוטנציאל עצום של מתח בין עולמות ותרבויות. במקום זה, אנחנו פוגשים את שלושת נערי הרוק הכי מתוקים אבר.
לא עושים סמים, לא שוכבים עם מעריצות. חיים בקומונה ומכינים זה לזה מיץ לימון שהם חולים. כג'רמי ממש רוצה להתפרע אז הוא נוסע באוטובוס. ואני בהחלט מסכימה שהבחור המשני היה חתיך לאללה. לא מובן מדוע הגיבור הראשי (גם באתה יפהפה הוא נראה לי מעאפן) זכה להצלחה על פניו. מה שכן, יש להן כמה סצינות מרעננות בהחלט. הקטע עם הפאן פיקים של המעריצים והעובדה שהאיידולים קוראים את זה ומתלהבים- היה ענק. גם הקטעים של "דמיונות העתיד" מצחיקים. (וונג מדמיין את כל ילדי הגומיהו שלו דורשים ממנו פרות למאכל...:)) כך שדוקא הבזקי המקוריות הללו, והצחוקים האקראיים, מעוררים את ההרגשה של ההחמצה.
בתגובה ל: כל פעם שמזכירים את האחיות הונג מאת: zilpa וחבל . אם אני הייתי מגיעה להדריך אותן לקראת הדרמות הבאות שהן יכתבו בעתיד הייתי מראה להן איך לתקן את התסריטים שלהן.
*דרך אגב, היום הייתה לי בגרות מעשית בקולנוע, ואני הוגשתי לבגרות בתסריטאות...
בתגובה ל: מסכימה איתך לגמרי, זה מה שגורם להחמצה מאת: inspired_flower ללא תוכן
בתגובה ל: גם אני אהבתי את הסדרה :) מאת: inspired_flower למה? לא אהבת את הראשיים או שהייתה סיבה אחרת? אני מופתעת גם כי לדעתי הסדרות נורא דומות...
היו פה פחות חורים מב"החברה שלי", בעצם רק דבר אחד ממש הפריע לי - שכשזה שירת את העלילה כל הגברים בסביבה ריירו על מי הו (ואז דה וונג קינא) אבל ברגיל לא נראה שהיא מושכת תשומת לב מיוחדת.
גם אני אוהבת פנטזיה ואגדות מאוד... אני חושבת שהסדרה שמרה על הסגנון האגדתי עד הסוף. העלילה הצליחה להפתיע אותי, הייתי בטוחה בהתחלה שהפתרון יבוא מהקרבה של המורה דונג ג'ו, שיש לו גם חרוז בתוכו והוא ייתן אותו למי הו כדי שהיא ודה וונג ישרדו, אבל דה וונג הפתיע אותי כשבחר להחזיר למי הו את החרוז באמצע התהליך בקטע של על החיים ועל המוות, במקום שזה יהיה או היא או הוא להמר על הכל ולעשות את זה יחד, כמו שמי הו אמרה - אנחנו נאחזים יחד בחבל. גם הפתיע אותי שמי הו הייתה זו שרצתה להתחתן, חשבתי שאולי לדונג ג'ו היו כוונות נסתרות למרות הכל ושוב טעיתי...
בתגובה ל: תיעבת את ה"חברה שלי"? מאת: asole ואני ממש לא אוהבת דמויות מתחסדות. גם לא אהבתי את זה שהאחיות הונג ציינו שוב ושוב את בת הדודה, אך רק בפרק האחרון היא הופיעה וזה היה רק לרגע קט. הן לא נצמדו למה שהן טענו שהוא עיקר הסדרה- הדודנית האבודה והחיפוש אחריה. במקום זה הן התמקדו בסיפור אהבה נדוש, והסדרה הייתה מאוד נוסחתית. אני מתחברת מאוד לנושא המשפחה, וכנראה העובדה שהן בלבלו את זה בסדרה שלהן גרמה לי לסלוד ממנה.
דבר נוסף שמאוד לא אהבתי הוא הניסיון לחקות את "פול האוס" ולרכוב על הצלחתה בעזרת תחבולות פסיכולוגיות. הן(או הבמאי) העתיקו את הצבעוניות של פול האוס, וגם בחירתה של יי דא הא לדעתי הייתה בכוונה. הפנים שלה קצת מזכירות את סונג היאה גיו, ובסדרה "החברה שלי" הלבוש הצבעוני והתסרוקות שלה הזכירו את סגנון הלבוש של הדמות של סונג היאה גיו ב"פול האוס".
אני חושבת שלא לקחו את הפעולות של גונג צ'אן(יי דונג ווק) בכיוון נכון. בשלבים מסוימים בסדרה הוא לא התנהג לפי האופי שאמור להיות לדמות, וזה מציק כשרואים את זה, אע"פ שהוא שיחק טוב.
דבר נוסף שאני תמיד אומרת הוא שהאחיות הונג משתמשות ב"גלגלי הצלה", במקרה הזה זה היה יי ג'ון גי המדהים, שהיה אז שחקן עולה. אע"פ שהוא שחקן מוכשר מאוד, בסדרה הזו היה ברור לי שלא נתנו לא להביע את עצמו- המשחק שלו אומנם אמין ויפה, אך אופן הדיבור שלו הזכיר לי מאוד את אופן הדיבור של שין וו(ג'ונג יונג הווא) ב"אתה יפהפה". מכאן הסקתי שהייתה הכוונה של הבמאי(או האחיות הונג), ודברים כאלה הורסים את האמון שעליי לתת בסדרות שלהן. גם העובדה של הוויתור למען "האהבה המלבלבת" של הראשיים הכעיסה אותי, לא רק כי הייתי בעד הדמות של ג'ון גי, אלא גם כי היא חזרה על עצמה. היה משהו דומה ב"אתה יפהפה". תמיד הדמויות האלה אומרות "אני ניסיתי בכל כוחי, עכשיו לך אסור לוותר עליה..."
מפני שהתאכזבתי מ"אתה יפהפה" ומ"החברה שלי" כל כך, שמחתי לראות את "החברה שלי היא גומיהו", שחידשה והציגה משהו שונה, והפעם, מרכז הסדרה אכן היה סיפור אהבה- סיפור האהבה בין מי הו לדה וונג.
ונכון מה שאמרת- עכשיו כשחשבתי על זה באמת מי הו לא עוררה הרבה תשומת לב. אני זוכרת שהיה קטע שדה וונג רצה לנטוש אותה בסירה ואז היא הייתה עצובה והעיניים שלה נהפכו לכחולות. ילד אחד ראה אותה ופחד, וזו כנראה עוד תשומת לב שהיא מושכת אליה, אבל זו לא תשומת הלב שהיא משכה לפני 500 שנים ולכן בני האדם העלילו עליה עלילות. אז עכשיו מצאתי משהו לא אמין בסדרה הזו... אבל זה לא נורא, כי זה לא חמור כמו ב"החברה שלי" וב"אתה יפהפה".
בתגובה ל: הראשיים ב"החברה שלי" התחסדו... מאת: inspired_flower הפריע לי שיורין הקריבה את אהבתה לדונג צ'אן בגלל הסבא שלו, אני לא אוהבת קטעים קורבניים כאלו והסבא האנוכי הזה לא גם שווה את ההקרבה, לא הבנתי למה היא כל כך נחושה לעמוד בהבטחתה אליו ולמה היא בכלל הבטיחה לו דבר כזה. "סלחתי" ליורין על הקטע הזה כי חיבבתי אותה במשך כל הטלנובלה אבל זה היה קטע שהייתי מוותרת עליו בשמחה, לא צריך להיות להיות יותר צדיקה מהאפיפיור. דווקא דונג צ'אן היה בסדר גמור כשלא נכנע לסבו והיה מוכן לוותר על משפחתו למען יורין.
היו חורים בסדרה והרבה דברים שהייתי משנה (כמו ההתייחסות המרושלת לכל סיפור הדודנית האבודה שהזכרת וזה שג'ונג וו נשאר בודד ונעול על יורין, רציתי שהוא יהיה עם החברה החמודה של יורין והיו עוד...) אבל בסך הכל החינניות של הסדרה גברה עליהם מבחינתי, היו הרבה דברים שאהבתי בה והיו הרבה קטעים שהצחיקו אותי אז אני זוכרת אותה לטובה. דווקא ל"פול האוס" לא התחברתי, נטשתי אחרי שני הפרקים הראשונים, אז אני לא יכולה לומר אם לדעתי יש פה פלגיאט או לא אבל בעיני לי דה הא וסונג היי קיו לא דומות במראה. סונג היי קיו יותר יפה ונשית, היא נראית כמו דוגמנית על, לי דה הא גם יפה אבל לא בצורה כל כך בולטת, לפחות לא ב"החברה שלי", יש לה מראה יותר טום-בוי כזה מלסונג היי קיו.
סונג היי קיו
לי דה הא
אני חושבת שהדעה שלי על סדרות הרבה פעמים מושפעת ממה שראיתי קודם, למשל, מ"פול האוס" נורא התאכזבתי כי היא לא עמדה בסטנדרטים של "סאם סון" ועל הפרק הראשון היו המון חורים וחוסר היגיון אבל מאוד יכול להיות שבקונסטלציה אחרת כן הייתי נהנית ממנה, נניח שהיא הייתה משודרת אחרי סדרה "כבדה" כמו "בין זאב לכלב" ואז הייתי יכולה לקבל אותה כבידור קליל וצבעוני.
בתגובה ל: גם אני לא אוהבת דמויות מתחסדות או קורבניות מאת: asole היו ב"חברה שלי" פרקים שהיא הזכירה אותה... אני ממש אוהבת את סונג היאה קיו ולדעתי היא הכי יפה מבין כל הקוריאניות, אבל פשוט כנראה אלה הבעות הפנים של יי דה הא, לא יודעת, היה שם משהו...
ובקשר ל"החברה שלי"- אני ממש לא סבלתי את הסבא. לא שמתי לב ל"אנוכיות" שלו כי לא ממש הייתי מרוכזת באירועים בפרקים האחרונים, אבל ההתנהגות שלו כשהוא כל הזמן "נדבק" ליורין וצחק צחוק מגוחך והתנהג מוזר עצבנו אותי.
בתגובה ל: הכוונה שלי היא שהיא מזכירה אותה... מאת: inspired_flower ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole כי אמרתי לעצמי - אם אני כבר מחכה לbest love אפשר לראות עוד משהו..חחח
ראיתי את ה4 פרקים ראשונים שיצאו..מה אני אגיד? נחמד מאוד..הראשית - סונג יו רי חמודה מאוד..לא ראיתי בסדרה אחרת קודם אבל הבנתי שהיא שיחקה בהונג גיל דונג ומלכת השלג..היא די חיננית וזה כבר פלוס.
הראשי - ג'ונג ק'יו וון - ( ששיחק בד"ר צ'אמפ) - מפתיע אבל הפעם הוא משחק את הבחור העשיר המפונק שחושב שכל דבר מגיע לו..משהו מוזר קורה עם הדמות שלו..ב2 הפרקים הראשונים הוא היה ממש מותק ואז ב2 האחרים הוא הפך לasshole אמיתי עם התנהגות די מעצבנת..מה מה שמוביל אותי לדמות הבאה..
המשני - קים מין ג'ו.. שרפרוף קל בויקי דרמה מגלה לי שהוא שיחק בדאמו עם לי סו ג'ין.. בסדרה קוראים לו יונג הי - בינתיים מסתמנת אצלי תסמונת המשני שדיברנו עליה לפני זמן מה..הדמות שלו משעשעת, מקסימה והוא מזכיר במראה החיצוני בצורה מפחידה את אלכס מהסדרה פסטה..רק לשם השוואה
זה הוא
וזה אלכס..
מה אתם אומרים? דומים או לא?
ויש גם עלילה שנסובה סביב עקרות בית ברחוב מסוים ועל המשפחות שהן מטפלות בהם..זה נחמד למדי..נראה לי שאני אעקוב אחריה ונראה מה תהיה ההתפתחות...
בתגובה ל: בסוף הוספתי עוד סדרה לצפייה - romance town מאת: lady fanni טוב לשמוע שהפרקים הראשונים עושים רושם טוב! ושסונג יורי חיננית (היא נקטלה פה ב"מלכת השלג" אז טוב שהיא השתפרה מאז). היחיד שאני מכירה מהקאסט של הסדרה הזו הוא ג'ונג קיו וון.
מהתמונות אני לא רואה דימיון בין קים מין ג'ו לאלכס אבל דימיון הרבה פעמים נוצר ממימיקה, שפת גוף... יש אנשים שדומים בתמונות אבל במציאות ממש לא ולהפך.
בתגובה ל: גם אני הייתי רוצה לראות אותה מאת: asole למשני מ"עיר הרומנטיקה" יש תספורת קצת שונה מהתמונה ששמתי של אלכס..אבל יש להם קול דומה..היו קטעים שצפיתי בו וחשבתי שאלכס משחק בכלל..חח
יש כאן תיעוד של כל הדרמות /סרטים שלו קים מין ג'ון זהו שמו
אני אישית תרגמתי סרט בהשתתפותו ששמו "אהבה" http://asia4hb.com/movies/a-love הוא משחק כאן בתור עבריין והא עושה את זה טוב מאוד ומשכנע... ועד דרמה שראיתי איתו בתפקיד שונה לחלוטין של אוהב, גם מקסים... מה שמראה שהוא שחקן מאוד רבגוני .... אורה
בתגובה ל: לגבי המשני , הוא שחקן אופי ותיק ומצויין מאת: kler181 אני מכירה אותו רק מromance town אבל אהבתי את המשחק שלו..נכון לעכשיו אני מחבבת את הדמות שלו יותר מזו של הראשי
והסרט שתרגמת נראה מעניין מאוד..יש מצב שאני אצפה בו בקרוב.. אולי אפילו בסופ"ש אם יהיה לי זמן
בתגובה ל: תודה על המידע מאת: lady fanni כדי לא לקלקל לעצמך את הדמות שלו הנחמדה... כי בסרט הוא משחק דמות מהעולם התחתון מאוד קשה שחורה....ורעה אז תמתיני עם זה מעט
בתגובה ל: אני מציעה לך לסיים את הדרמה קודם מאת: kler181 טוב אני אלך לפי העצה שלך..אז זה כנראה ייקח עוד חודשיים עד שהסדרה תיגמר..
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole
סצינה חמודה - מישהו צריך תרגום ?
בא לי לראות את הסרט ... יש שם כמה שחקניות טובות.
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: איזה יופי שאת נהנית... מאת: asole מסתבר שהדרך אל האושר רצופה בתחנות עצובות בעליל... אני כבר בפרק 7, ומתקשה להפסיק למרות שיש לי גם דברים אחרים לעשות....
מה שכן, בינתיים אני יכולה להגיד שהטאיוואנים יש גישה קצת מוזרה. כל פרק הם מראים- תוך כדי הפרק- כמה רגעים מסצינות רומנטיות שיתרחשו בהמשך. זה קצת מוזר. חוץ מזה, הם הרבה יותר נועזים מהקוריאנים. בעצם, לא הרבה יותר. קצת יותר.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole אתמול נערך טקס הענקת הפרסים ה-47 של Baeksang Arts Awards, אחד מטקסי הפרסים החשובים בקוריאה לטלויזיה ולקולנוע. המנחים היו הזמר והשחקן ריו שי וון והשחקנית והדוגמנית קים אה ג'ונג.
ואלו הפרסים...
טלויזיה
שחקן השנה (דסאנג) - היון ביון על תפקידו בגן סודי הדרמה של השנה - גן סודי השחקן הטוב - ג'ונג בו סוק על תפקידו ב- Giant השחקנית הטובה - האן היו ג'ו על תפקידה בדונג יי השחקנית החדשה הטובה - יון אי נה על תפקידה בגן סודי השחקן החדש הטוב - פארק יו צ'ון על תפקידו ב-Sungkyunkwan Scandal התסריטאי/ת השנה - קים או סוק על גן סודי הבמאי/ת השנה - לי ג'ונג סוב על Baker King הבמאי/ית החדש/ה של השנה - קים וון סוק על Sungkyunkwan Scandal פרס הפופולריות (שנקבע על ידי הגולשים) - פארק יו צ'ון (Sungkyunkwan Scandal) ומון גון יאנג (Cinderella's Sister, Marry Me, Mary)
טוב, די ברור מי המנצחת הגדולה של הערב... ברכות לצוות גן סודי על ארבעה פרסים!!! היה לי מוזר שיש גם קטגורית שחקן השנה וגם השחקן הטוב ביותר, אז מסתבר ששחקן השנה זהו פרס ה-Daesang, כלומר הפרס הכי הכי בטקס. אז גם בטלויזיה וגם בקולנוע מחולקים שני פרסי דאסנג.
ולפרסי הבידור בטלויזיה...
תוכנית הוריאטי הטובה ביותר - Come to Play הבדרן/מגיש הטוב ביותר - לי סו גון מ-1 Night 2 Days הבדרנית/מגישה הטובה ביותר - קים וון הי מ-Come to Play התוכנית הדוקומנטרית/לימודית הטובה ביותר - What Is School
קולנוע
שחקן השנה (דאסנג) - לי ביונג הון על תפקידו ב-I Saw the Devil סרט השנה - אג'ושי (האיש משום מקום) השחקן הטוב - הא ג'ונג וו על תפקידו ב-The Yellow Sea השחקנית הטובה- טאנג ווי על תפקידה ב-Late Autumn השחקן החדש של השנה - T.O.P על תפקידו ב-71: Into the Fire השחקנית החדשה של השנה - שין היון בין על תפקידה ב-He’s on Duty במאי/ת השנה - קים יאנג טאק על Hello Ghost תסריטאי/ת השנה - יוק סאנג היו על He’s On Duty פרס הפופולריות - פארק שין היי (Cyrano Dating Agency) ו-T.O.P י(71: Into The Fire)
ועוד תחת קטגוריה כללית פרס הפאשיוניסטה הוענק ללי מין ג'ון (מונקי מ-BOF) פרס על מפעל חיים לשין סונג איל
וקצת תמונות...
T.O.P אובר דה טופ - איזה ג'קט אללה יסתור... סבתי ז"ל הייתה חומסת אותו ומכינה ממנו 2 ציפיות לכריות. לפחות הוא צחצח נעליים לכבוד הטקס.
פארק שין היי החמודה בשמלה מזעזעת ומשמינה שגדולה עליה בשתי מידות לפחות ולכן היא נאלצה לקשור אותה עם שרשרת לאופניים. כל כך הרבה בד, כל כך מעט טעם.
הנה עוד תמונה שלה:
"זה עושה לי תחת גדול?" והתשובה היא כן מותק.
יו אין נה. לא מתה על הסטרפלס כי הוא נראה כמו פורענות המתעתדת להתרחש (אלא אם היא הדביקה אותו בדבק מגע) ושוב עודף בד (הזנב) אבל כל כך יפה לה אדום! והגזרה מחמיאה, חבל שהתסרוקת משעממת.
לי מין ג'ונג חמושה בבזוקה. אני אוהבת את הלמעלה של השמלה, סוף סוף סטרפלס מוצלח שמחמיא ללובשת, את הלמטה פחות, שוב יותר מידי בד. תיק הקלאץ' מגניב אבל אני לא מתה על זה שמתאימים את הצבע של התיק לשמלה. האמת, אני לא אוהבת את זה, אולי זה הצבע, אולי הכל ביחד... היא בחורה כל כך יפה ופה היא נראית דודתית.
המנחים ריו שי וון וקים אה ג'ונג. סוף סוף שמלה שאני ממש אוהבת! וזאת למרות שהצבע הכתום הוא הצבע שאני הכי פחות מסמפטת... הנפילה של הבד מושלמת, מתה על החגורה הכפולה, פשוט שמלה מצויינת. לא מתפעלת מהטוקסידו של ריו שי וון, המכנסיים ארוכות מידי, הרכיסה של הג'קט נמוכה מידי והוא לא מחמיא לו.
לי ביונג הון. למישהו בכלל אכפת מה הוא לובש?
ג'ונג איל וו. מה הוא עשה לשיער שלו??? הוא נראה כמו צמח מטפס שאיבד שליטה.
שין היון בין בחרה ללבוש תכריכים לכבוד מותה הקרב ובא מאנורקסיה
קים סה רון (הילדה המדהימה מהסרט "החיים החדשים שלי") במראה "כשאגדל אני רוצה לשחק בסרטים של טים ברטון".
לי סי היון יפה בשחור, מוזר, ב"נשיקה שובבה" לא חשבתי שהיא יפה ופה היא נראית אחרת. אני אוהבת את השמלה, היא נראית קלאסית.
האוונג ג'ונג אום במראה המורה השנטית ליוגה.
האן היו ג'ו. תאונה ויקטוריאנית.
טאנג ווי הסינית שכיכבה מול היון בין בסרט סתיו מאוחר מביאה את האביב. איזו תנועה יפה יש לשמלה הזו עם הקפלים והצבע...
סאו יאנג הי. וזה ילדים מה שקורה כשקונים שמלה לפני ניתוח הגדלת חזה.
נאם גיו רי. אני מתה על הצבע, הגזרה מחמיאה ולמרות שהחצאית עשויה מהמון חתיכות בד (אני לא מתה על הסגנון הזה באופן אישי כי זה יוצר מראה עמוס מידי) היא עדיין נראית דקיקה.
מין היו רין מחכה לספיידרמן. ועם פלטפורמות, שאלוהים ישמור.
ומאוד לא הסכמתי עם הביקורת שלה על השמלה של פארק מין יאנג, שמלה יפיפיה. נכון שהיא נראית כמו שמלת כלולות, ככה זה כשלובשים לבן, אבל הדרייפינג האסימטרי למעלה פשוט נהדר והיא נראית מלאכית.
והיא אהבה את השמלה של מין היו רין. אני לא, למרות שהגזרה מחמיאה, פשוט לא אוהבת אותה, היא נראית זולה איתה, גם התסרוקת המרושלת לא עוזרת, והפלטפורמות זה פשע נגד האנושות.
הטייקאוף על ההאנבוק של פארק הא סון מה-זה מגניב! שילוב הצבעים נהדר, הטופ נהדר, החצאית קצת פחות. שוב - יותר מידי בד. מצד אחד זה נראה ממש פיסולי (בניגוד לשאר העודפי יצוא בטקס), אבל מה שטוב על המסלול לא בהכרח עובד בחיים, היא נראית כאילו קשה לה לסחוב את השמלה כשהיא הולכת. אהבתי את ההתאמה של התסרוקת לבגד, פשוט, אלגנטי ומסורתי.
ועוד מישהי שלא ראיתי קודם, ג'ו יו ג'ונג כה אלגנטית. ככה לובשים סטרפלס, תלמדי יו אי נה!
בתגובה ל: מי ביקש פרס ולא קיבל? BaekSang Awards מאת: asole
של ביני, במדים ... איך עשית לי את זה ?
אז כדי להשלים את התמונה
ביני מודה לקהל על בחירתו כשחקן הטוב ביותר
התרגום -
אני לא יכול להיות אתכם עכשיו, אבל אני מקווה שלצוות, לשחקנים ולשחקניות יהיו תוצאות טובות (בקוריאנית זה נשמע טוב יותר).
I can't be with you right now, but I hope that staffs, actors and actress have good results.
תודה שאהבתם את גן סודי ותודה לכל האנשים שסייעו לי להיות כאן היום. אעשה את עבודתי על הצד הטוב ביותר, להגן על האי באקרונג, הנקודות הצפונית ביותר בים המערבי של דר' קוריאה
Thank you for loving Secret Garden and also thank all of people who let me have a chance to be here now. I will do my best for my duty faithfully to keep Baekreung island, the far north part West Sea of S.Korea
Credit Thanks for Cilp : DC Hyun Bin Credit Thanks for English Translation : Secret Garden with Hyun Bin facebook
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: רק רשת דייגים? מאת: asole אבל למרות כל הממזריות שלו מגלים בסוף בחור ביישן וצנוע..אני פשוט מתה עליו..יש לו שירים ממש יפים ועל הלהקה שלו אין מה לדבר בכלל..בגלל שהוא הכי גדול בלהקה אז הוא תמיד מתגרה בצעירים של הלהקה..במיוחד בצעיר ביותר..אבל הכל זה מאהבה ורואים שהם כולם כמו אחים אחד לשני..
זה יהיה חלום אם הם יגיעו לפה להופיע אבל אני סקפטית בעניין..במיוחד כי יש פה קהילת חובבי KPOP קטנה שבקושי מתקרבת ל500 איש אם בכלל..בשביל כמות כזו הם לא יבואו
הנה סרטון הזכייה שלו..רואים שהוא התרגש..
ועוד סרטון חמוד שלו אחרי הטקס..
בתגובה ל: מי ביקש פרס ולא קיבל? BaekSang Awards מאת: asole ..."בערב טוב עם גיא פינס".
ועל הפרסים: איך זה שהאן היו ג'ו העציצה, קיבלה את פרס השחקנית הטובה?
בתגובה ל: ממליצה לך להחליף את דורין אטיאס... מאת: ההרצליינית קיבלה את פרס הקונטיגו! לתגלית החדשה על תפקידה ב"בליסימה" הבנתי שיש תעלומות ביקום שלעולם לא אוכל לעמוד על פישרן...
בתגובה ל: מאז שגיליתי שפאולה אוליברה (הכרובית) מאת: asole היא רק היתה מועמדת לפרס הזה, בקטגוריית השחקנית המבטיחה ביותר, על תפקיד ז'ובאנה ב"בליסימה". מי שכן קיבלה את הפרס בקטגוריה הזאת, היתה השחקנית קליאו פירס, על תפקיד לורדיניה ב"אמריקה" (כנראה הדמות הרשימה את השופטים, עם יכולות הפיתוי שלה). הנה, כל הפרטים על אותו קונטיגו כאן: http://www.imdb.com/event/ev0001182/2006
אבל- וזה אבל גדול- היא קיבלה את פרס השחקנית המבטיחה ביותר, על תפקיד ז'ובאנה ב"בליסימה", בתחרות חשובה אחרת (פרמיו קוולידאדה). כל הפרטים, כאן: http://www.imdb.com/event/ev0001623/2006
מצד שלישי, כשאני חושבת על זה, גם המועמדות שלה בלבד לקונטיגו, לא עומדת במבחן ההגיון.
בתגובה ל: זהו, אז שהיא לא קיבלה את הקונטיגו. מאת: ההרצליינית אבל אני מסכימה עם השורה התחתונה שלך, גם המועמדות כשלעצמה היא תעלומה (והזכיה בפרס השני), אני כבר הייתי מעדיפה את מוסטפה החתול על פניה, הוא הוכיח שיש לו יותר כשרון וכריזמה ממנה.
בתגובה ל: תודה על התיקון... מאת: asole ללא תוכן
בתגובה ל: אכן . מאת: ההרצליינית ...הרגע גיליתי שבטקס הפרמיו קונטיגו לשנת 2010, "הדרך להודו" לקחה את פרס התסריט הטוב ביותר (לגלוריה פרז) ואת פרס הנובלה הטובה ביותר, לשנה זו, תוך כדי שהיא גוברת בדרך על מנואל קרלוס ו"לחיות את החיים"... אני מודעת לעובדה ש"לחיות את החיים", היא לא הנובלה הטובה ביותר של מנואל קרללוס ושהתסריט שלה לא מושלם, אבל היא עדיפה בהרבה על החורים ושאר הדברים ההזויים, של "הדרך להודו".
נראה שאמשיך לחפש באינטרנט, עוד פרסים ומועמדויות הזויים כאלה (כמובן שאתמקד בברזיל ובקוריאה), מי יודע איזה עוד הפתעות מצחיקות אני אמצא ...
בתגובה ל: אפרופו פרסים ומועמדויות הזויים... מאת: ההרצליינית ועוד על התסריט! הדבר הכי גרוע בסדרה היה הרי התסריט... הצילומים היו מרהיבים, השחקנים ברובם טובים, כרגיל, התפאורה, הארט והסטיילינג היו בהחלט הפורטה של הסדרה, הבעיה הייתה... התסריט המאוד לקוי, מרושל ומחופף שלה. כנראה שחברי ועדת הפרסים של הקונטיגו! לא מכירה את הפתגם: אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו.
באחד הריקאפס ל-1N2D הן כתבו שזה היה יכול להיות מגניב אם לי סונג גי ואום טה וונג היו מתארחים ב-The Greatest Love בתור הדמויות שהם גילמו בעבר בסדרות של האחיות הונג, כי שניהם גילמו דמויות מתחום הבידור וזה משהו שהאחיות נוהגות לעשות, אז לא, סונג גי יהיה הוא עצמו, ומכיוון שהוא עצמו כזה חמוד זה לא רע בכלל...
בתגובה ל: ספויילר ליהוקי (קמיאו) ל-The Greatest Love מאת: asole מעניין מה יהיה תפקידו שם..לא נראה לי שהוא הולך להוות טריגר לצ'ה סונג וון כי כבר יש לו מתחרה ראוי אחר..
בתגובה ל: נחמד שהוא קופץ לביקור.. מאת: lady fanni אבל כבר יש תמונות מהסט עם צ'ה סונג וון ויש שמועות שאולי תפקיד הקמיאו שלו יהפוך לקבוע בסדרה... הדמות שלו תפציע בפרק 9 שישודר מחר בראשון ליוני.
מסתבר שיש חסרונות בעמידה לצד צ'ה סונג וון, עם ה-188cm שלו סונג גי נראה פתאום לגולשים נמוך... (ויש לו 1.82, הוא לא בדיוק ננס!), זה הזכיר לי את הקטע ב"סיטי הו" בו ג'ו גוק מתרברב בגובהו מול המחזר הרופא.