הסדרה 101st Proposal שודרה ברשת SBS בין החודשים מאי-יולי 2006 ויש לה 15 פרקים. הסדרה היא רימייק לדרמה יפנית משנת 1991, ונעשתה גם גרסה סינית.
העלילה: פארק דל-ג'ה (לי מון שיק, "אילג'ימה", "המלכה סון דוק") הוא נגר פשוט וטוב לב שמתקרב לגיל 40. הוא מאוד רוצה להתחתן, אבל זה לא ממש מצליח לו – אולי כי הוא לא כ"כ יפה, לא כ"כ חכם, לא כ"כ עשיר, אבל יש לו לב זהב. כמו שמרמז שם הסדרה, הוא כבר היה ב-100 פגישות לצורך נישואין, אבל לכל אחת מהעלמות שאיתן נפגש הייתה סיבה להגיד לו "לא", ולרוב הוא נזרק תוך כמה שניות/דקות מתחילת הדייט.
כשהוא מגיע לפגישה ה-101, העניינים קצת מתבלבלים והוא נפגש בטעות עם האן סו ג'ונג (פארק סון יאנג, The Sons of Sol Pharmacy House), שבכלל הייתה אמורה להיפגש עם בן של טייקון עשיר (ג'ו יון וו, "יי סאן"). היא לא מבינה מי זה הטיפוס המוזר שעומד מולה, והוא מתאהב ממבט ראשון.
סו ג'ונג היא פחות או יותר הגרסה הקוריאנית ליוסי סיאס שפוגש את מיכל ינאי או משהו כזה. היא שדרנית רדיו וטלוויזיה שמתמחה בהקשבה לבעיות של אנשים ובפרויקטים שמשמחים ילדים. היא בת 29, נאה, נשמה טובה, משכילה ואלגנטית. מאחורי החיוך היא מסתירה סיפור כואב – לאחר שאיבדה את אהבת חייה מספר שנים קודם לכן.
על פניו, לא נראה שיש סיכוי לקשר בין דל-ג'ה וסו ג'ונג... אבל האם זה יכול לקרות?
הקאסט המורחב כולל גם את אים היון שיק ("היהלום שבכתר", "יי סאן") כאביו של דל-ג'ה, ולי ג'ונג מון (18 vs. 29) כאחיו הצעיר; הונג סו-אה (I Believed a Guy) מגלמת את אחותה הצעירה של סו ג'ונג, וצ'וי ראן ("מיי גירל", "הונג גיל דונג") היא דודתה שמשמשת גם כשדכנית לעת מצוא.
סונג צ'אנג אי ("יי סאן", "סינדרלה מן", "החיים יפים") מגלם כאן את הידיד הטוב של סו ג'ונג שמאוהב בה, וג'ונג סונג הוואן (Green Coach) מגלם גבר שנכנס לחייה בנסיבות מיוחדות. אה, וגם ג'ונקי קופץ להופעת אורח קצרצרה בתפקיד עצמו בפרק הראשון.
התרשמות אישית: טוב, לסדרה הזו הגעתי כי חיפשתי משהו פשוט וקליל יותר, וגם כי לי מון שיק היה בערך הדבר היחיד שחיבבתי ב"אילג'ימה", והייתי סקרנית לראות אותו בתפקיד הראשי. אני חייבת להודות שדי התאכזבתי מהדמות שלו. דל-ג'ה אמנם היה תמים, טוב לב וילדותי – אבל הרבה פעמים הוא נראה לי מטופש. הדמות הנשית סימפטית, אבל לא מספיק מעניינת לטעמי, והחיבור בינה ובין דל-ג'ה נראה לי מאולץ ולא משכנע במיוחד. אם כי היו להם כמה רגעים חביבים.
היה נחמד לשטוף את העיניים עם סונג צ'אנג אי – הוא כמעט תמיד נראה כ"כ רענן שאני יכולה לדמיין את ריח האפטרשייב שלו... בהתחלה היה לי מוזר לראות אותו שוב כסטרייט (אחרי "החיים יפים"), ובאופן כללי, הדמות שלו הייתה די סטנדרטית כאן.
בגדול, הייתי מגדירה את הסדרה כלמל"מית – לא מועילה ולא מזיקה במיוחד... יש בה כמה רעיונות חביבים ורגעים חמודים, אבל היא לא מתעלה לגבהים וחסר בה ברק. לדעתי היה אפשר לחדד ולשייף את הדיאלוגים כדי שיהיו פחות בנאליים ויותר משעשעים, שנונים ומקוריים.
באופן קצת מוזר, הסצנות שיותר עניינו אותי היו דווקא אלה שבהן סו ג'ונג נזכרת באהובה – היו שם כמה רגעים באמת מרגשים, ושם הרגשתי את הכימיה והניצוצות שהיו חסרים עם הדמות הגברית הראשית... ומשום מה גם חיבבתי את קטעי הנגרות של דל-ג'ה, שהפיקו כמה פרודוקטים לא רעים.
קשה למצוא סרטונים לסדרה הלא מתוקשרת הזו ... אבל הנה אחד קצרצר:
ובנימה אישית, למרות שהסדרה הזו הייתה ככה ככה מבחינתי, באיזשהו מקום היא מילאה תפקיד ב"התאוששות" שלי, ועכשיו אני מוכנה לקפוץ לדרמה מורכבת, מאתגרת ואפילו קורעת לב. אלא מה? קיבלתי החלטה אסטרטגית לקחת פסק זמן מהסדרות המלוכסנות (למעט מה שמשודר ב'ויוה פלטינה'), עד שאשלים את חובותיי האקדמיים (או לפחות אתקדם משמעותית). כך שבינתיים אני רק אוגרת פרקים... עד שיבואו ימים פנויים וחופשיים יותר.
הסדרה 101st Proposal שודרה ברשת SBS בין החודשים מאי-יולי 2006 ויש לה 15 פרקים. הסדרה היא רימייק לדרמה יפנית משנת 1991, ונעשתה גם גרסה סינית.
העלילה: פארק דל-ג'ה (לי מון שיק, "אילג'ימה", "המלכה סון דוק") הוא נגר פשוט וטוב לב שמתקרב לגיל 40. הוא מאוד רוצה להתחתן, אבל זה לא ממש מצליח לו – אולי כי הוא לא כ"כ יפה, לא כ"כ חכם, לא כ"כ עשיר, אבל יש לו לב זהב. כמו שמרמז שם הסדרה, הוא כבר היה ב-100 פגישות לצורך נישואין, אבל לכל אחת מהעלמות שאיתן נפגש הייתה סיבה להגיד לו "לא", ולרוב הוא נזרק תוך כמה שניות/דקות מתחילת הדייט.
כשהוא מגיע לפגישה ה-101, העניינים קצת מתבלבלים והוא נפגש בטעות עם האן סו ג'ונג (פארק סון יאנג, The Sons of Sol Pharmacy House), שבכלל הייתה אמורה להיפגש עם בן של טייקון עשיר (ג'ו יון וו, "יי סאן"). היא לא מבינה מי זה הטיפוס המוזר שעומד מולה, והוא מתאהב ממבט ראשון.
סו ג'ונג היא פחות או יותר הגרסה הקוריאנית ליוסי סיאס שפוגש את מיכל ינאי או משהו כזה. היא שדרנית רדיו וטלוויזיה שמתמחה בהקשבה לבעיות של אנשים ובפרויקטים שמשמחים ילדים. היא בת 29, נאה, נשמה טובה, משכילה ואלגנטית. מאחורי החיוך היא מסתירה סיפור כואב – לאחר שאיבדה את אהבת חייה מספר שנים קודם לכן.
על פניו, לא נראה שיש סיכוי לקשר בין דל-ג'ה וסו ג'ונג... אבל האם זה יכול לקרות?
הקאסט המורחב כולל גם את אים היון שיק ("היהלום שבכתר", "יי סאן") כאביו של דל-ג'ה, ולי ג'ונג מון (18 vs. 29) כאחיו הצעיר; הונג סו-אה (I Believed a Guy) מגלמת את אחותה הצעירה של סו ג'ונג, וצ'וי ראן ("מיי גירל", "הונג גיל דונג") היא דודתה שמשמשת גם כשדכנית לעת מצוא.
סונג צ'אנג אי ("יי סאן", "סינדרלה מן", "החיים יפים") מגלם כאן את הידיד הטוב של סו ג'ונג שמאוהב בה, וג'ונג סונג הוואן (Green Coach) מגלם גבר שנכנס לחייה בנסיבות מיוחדות. אה, וגם ג'ונקי קופץ להופעת אורח קצרצרה בתפקיד עצמו בפרק הראשון.
התרשמות אישית: טוב, לסדרה הזו הגעתי כי חיפשתי משהו פשוט וקליל יותר, וגם כי לי מון שיק היה בערך הדבר היחיד שחיבבתי ב"אילג'ימה", והייתי סקרנית לראות אותו בתפקיד הראשי. אני חייבת להודות שדי התאכזבתי מהדמות שלו. דל-ג'ה אמנם היה תמים, טוב לב וילדותי – אבל הרבה פעמים הוא נראה לי מטופש. הדמות הנשית סימפטית, אבל לא מספיק מעניינת לטעמי, והחיבור בינה ובין דל-ג'ה נראה לי מאולץ ולא משכנע במיוחד. אם כי היו להם כמה רגעים חביבים.
היה נחמד לשטוף את העיניים עם סונג צ'אנג אי – הוא כמעט תמיד נראה כ"כ רענן שאני יכולה לדמיין את ריח האפטרשייב שלו... בהתחלה היה לי מוזר לראות אותו שוב כסטרייט (אחרי "החיים יפים"), ובאופן כללי, הדמות שלו הייתה די סטנדרטית כאן.
בגדול, הייתי מגדירה את הסדרה כלמל"מית – לא מועילה ולא מזיקה במיוחד... יש בה כמה רעיונות חביבים ורגעים חמודים, אבל היא לא מתעלה לגבהים וחסר בה ברק. לדעתי היה אפשר לחדד ולשייף את הדיאלוגים כדי שיהיו פחות בנאליים ויותר משעשעים, שנונים ומקוריים.
באופן קצת מוזר, הסצנות שיותר עניינו אותי היו דווקא אלה שבהן סו ג'ונג נזכרת באהובה – היו שם כמה רגעים באמת מרגשים, ושם הרגשתי את הכימיה והניצוצות שהיו חסרים עם הדמות הגברית הראשית... ומשום מה גם חיבבתי את קטעי הנגרות של דל-ג'ה, שהפיקו כמה פרודוקטים לא רעים.
קשה למצוא סרטונים לסדרה הלא מתוקשרת הזו ... אבל הנה אחד קצרצר:
ובנימה אישית, למרות שהסדרה הזו הייתה ככה ככה מבחינתי, באיזשהו מקום היא מילאה תפקיד ב"התאוששות" שלי, ועכשיו אני מוכנה לקפוץ לדרמה מורכבת, מאתגרת ואפילו קורעת לב. אלא מה? קיבלתי החלטה אסטרטגית לקחת פסק זמן מהסדרות המלוכסנות (למעט מה שמשודר ב'ויוה פלטינה'), עד שאשלים את חובותיי האקדמיים (או לפחות אתקדם משמעותית). כך שבינתיים אני רק אוגרת פרקים... עד שיבואו ימים פנויים וחופשיים יותר.
תוקן על ידי iDana 28/5/2011 23:29
בתגובה ל: 101st Proposal מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: 101st Proposal מאת: iDana
כרגיל היה לי כייף לקרוא אם כי לאור מה שכתבת לא נראה לי שאראה את הסדרה אלא אם היא במקרה תגיע לויוה והסיכויים לכך קטנים...
לי מון שיק היה מעולה ב"איליג'ימה", כנראה שכאן פשוט לא תפרו לו דמות מספיק מעניינת, החן הטבעי של השחקן לא יכול לענות על הכל.
שיהיה לך בהצלחה עם כל חובותייך האקדמיות ושתסיימי מהר מהר! כל הכבוד לך על ההחלטה, זו ממש התמכרות, לא? אבל התמכרות מקסימה...
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: נהניתי לקרוא... מאת: asole ואולי טוב שכך
אני לא כ"כ יודעת מה השתבש כאן עם הדמות הראשית. הוא היה אמור להיות סימפטי וטוב לב, אבל הוא הצליח לעצבן אותי עם החיוכים והמעקבים שלו. זה היה מוגזם.
כבר היו בעבר מקרים שלקחתי פסק זמן של שבועיים-שלושה, אבל עכשיו נראה לי שזה יהיה ארוך יותר. זה לא רק הזמן שמושקע בצפייה, אלא גם האנרגיה הנפשית, ועכשיו אני צריכה לפנות את הראש לדברים אחרים...
בתגובה ל: 101st Proposal מאת: iDana שמחה שאני יכולה שוב להיכנס לפורום ולא דרך האייפון שמסתבר שאני לא כל כך מסתדרת על הגלישה בו...
לגבי הסדרה הזאת, אני זוכרת שהייתה לי קצת בעיה עם השחקן הראשי והכימיה בין השניים ששאפה למתחת לאפס...
הבחור שגילם את האהבה הישנה שלה באמת היה חמוד ונראה לי שאפילו רציתי במשך כמה פרקים שהיא תישאר עם הבחור שנראה כמוהו...
טוב, עכשיו שאני יכולה שוב לכתוב בפורום כמו שצריך אני אעשה סיקור על "Comrades" שכל כך אהבתי...וזה גם בטח יורגש בסיקור
אבל לפני זה...דנה, מגיע לך מזל טוב!!! סורי על האיחור! זכרתי אותך ביום העצמאות! איך אפשר שלא עם תאריך כל כך מיוחד...מקווה שהיה לך יום מקסים! מאחלת לך רק אושר, בריאות וכל טוב ושכל חלומותייך יתגשמו
בתגובה ל: תודה על הסיקור, דנה! מאת: MyGirl
בכלל לא רציתי לראות אותם ביחד! והוא אפילו הצליח לעצבן אותי עם החיוך הנצחי... ללא ספק העדפתי את הבחור השני.
על האיחולים, תתחדשי על המחשב וטוב לראות אותך כאן
בתגובה ל: 101st Proposal מאת: iDana בשבילנו, אני מקווה שלתקופה לא ארוכה מדי!
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: בהצלחה מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: 101st Proposal מאת: iDana לסונג צ'אנג אי יהיה תפקיד יותר מעניין....
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: אולי בדרמה החדשה You’ve Fallen For Me מאת: asole
זו אמורה להיות דרמה מוזיקלית, ויש לו רקע במחזות זמר. בין השאר הוא גילם טרנסג'נדר במחזמר "הדוויג" וזכה לביקורות נלהבות, וגם חזר לתפקיד הזה כמה שנים אחרי לבקשת הקהל. לא הייתי מזהה אותו בחיים...
בכל מקרה, I've fallen for him ב"החיים יפים". הוא היה מקסים וגם שם הייתה סצנה חמודה שבה הוא שר
הנה תמונות מהדרמה החדשה:
בתגובה ל: אני מקווה שתהיה לו הזדמנות לשיר שם מאת: iDana אם לא בסדרה הלכה למעשה (הוא מגלם שם את הבמאי אאל"ט).
את השחקנית שלצידו, פארק שין היי, ראיתי ב"סוכנות השידוכים סיראנו" והיא הייתה חמודה אבל התפקיד שלה היה קטן אז לא ממש יכולתי להתרשם ממנה (ואת "אתה יפיפה" טרם ראיתי) אבל יצא לי לראות אותה בראיון קבוצתי ב-"Happy Together" לקידום הסרט והיא הפתיעה אותי בביטחון העצמי שלה והיא הייתה בסך הכל בת 20 שם! לי מין ג'ונג ששיחקה בתפקיד הראשי והיא גם מבוגרת ממנה בשבע שנים וגם יש לה יותר ניסיון הייתה הרבה פחות משוחררת ממנה. מסתבר שפארק שין היי והוא כבר שיתפו פעולה מקצועי בעבר, שניהם דיבבו את התפקידים הראשיים בסרט האנימציה "Green Days". עוד בקאסט ג'ונג יונג האווה ששיחק איתה ב"אתה יפיפה".
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana
פרצה לחיינו "סאם סון המתוקה" והתחילה את הגל הקוריאני (והאסייתי) שבאופן אישי שינה את חיי, או לפחות את הרגלי הצפייה שלי...
הנה כמה שרשורים נוסטלגיים מאותם ימים:
ההודעה על הגעת הסדרה – לינה מבשרת לנו על "מה שלא ידענו ובטח רבים יופתעו - במקום 'ים של סודות' תעלה בערוץ ויוה טלנובלה קוריאנית בת 15 פרקים בשם 'סאם סון המתוקה''.
הסדרה מוזכרת גם בשרשור סצנת השבוע. לי לקח כמה פרקים להתחבר ("ציפיתי ממנה להיות קינוח קליל, אבל התגלתה כארוחה די כבדה בטעם לא ממש מוכר"), אבל אסול דווקא התאהבה מיד:
בתגובה ל: היום לפני 4 שנים... מאת: iDana רגע, אבל הסדרה צולמה ב2005 לא? אז איך 4 שנים? או שאני טועה?
אני בחיים לא אשכח את הקוריאנית הראשונה שלי וההשלכות של הצפייה בה..אם כי אני יכולה להגיד שההתמכרות באה אחרי שצפיתי בקופי פרינס ופול האוס ברצועה הקוריאנית בויוה פלטינה ואז הגעתי להכרה שאני לא יכולה בלי הסדרות הקוריאניות...
נחמד היה לקרוא את התגובות שלכן בפורום נענע..חבל שלא ידעתי על הקיום של הפורום הזה בטח הייתי נהנית שם..
בתגובה ל: איך הזמן טס... מאת: lady fanni ממש גזענות הלכה שם..קראתי והזדעזעתי.. מה הקשר תאילנדים וקוריאנים? מישהי כתבה שם שהיא הולכת לנסות את הטלנובלה made in china הזו.. זה מוזר כי פעם הייתי כותבת שם ועד לא מזמן הייתי כותבת בגלל אשת הברזל כשעוד צפיתי בה..
אני מודה שגם אני הייתי בהתחלה בשוק על ההחלטה לשים סדרה קוריאנית אבל לא הגבתי בצורה גזענית כזו..
שמתי לב שהם בכלל לא אוהבים שם קוריאניות אף פעם אין שם שרשור על אחת הסדרות, הם גם כל הזמן מדברים שם על כך שצריך להחליף את הרצועה הקוריאנית בטלנובלה דרום קוריאנית ושזה סתם תופס מקום...ואם מישהו בא ושואל על סדרה מסוימת הם מפנים לפורום אסיה תרבות ופנאי..מזל שיש את הפורום הזה שנותן מענה לגולשים בתפוז..
וכמובן שטוב שפורום נענע ואג'נדה קלטו את הפוטנציאל ממזמן
בתגובה ל: ולגבי השרשור של תפוז אז שהסדרה יצאה מאת: lady fanni לתחום האסייתי, והם משגשגים יש יתרונות וחסרונות לחיבור/הפרדה בין תחומים.
וכשלא מכירים משהו, הוא הרבה פעמים נראה זר ומוזר (או שלהפך, כולם נראים אותו דבר. כמה פעמים שמעתי תגובות על "הסינים שלך"?). אבל אני חושבת שדווקא בהשוואה בין השרשורים אפשר לראות את הכוח של סאם סון והגל הקוריאני בכלל - שגרמו לפחות לחלק מהאנשים לפתוח את הראש והלב ולהתאהב
בתגובה ל: איך הזמן טס... מאת: lady fanni
שהפרק הראשון של סאם סון שודר בערוץ ויוה ב-29.5.2007. אם אני זוכרת נכון, זה היה לציון 45 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל ודרום קוריאה. בקוריאה הסדרה אכן שודרה בהצלחה רבה ב-2005.
הנה הפרומו:
אני נהניתי מהקוריאניות הראשונות ששודרו אצלנו, ובמיוחד מ"קופי פרינס" ו"מאיזה כוכב את", אבל הפכתי למכורה אמיתית רק בזכות "היהלום שבכתר". כשהיא הסתיימה התחלתי להוריד פרקים של "יי סאן", והשאר היסטוריה
בתגובה ל: מרוב התרגשות שכחתי לציין מאת: iDana ובדיוק היום לאחי יש יומולדת..אז זו חגיגה כפולה
אני לא כ"כ זוכרת איזו סדרה ספציפית גרמה לי להיות מכורה אבל זה היה עם הזמן ובאופן הדרגתי..ככל שצפיתי ביותר סדרות כך התמכרתי לז'אנר הזה יותר.. אני גם זוכרת שלפני שנתיים התחלתי לצפות אונליין ומיי גירל הייתה הסדרה הראשונה בה צפיתי לכן אני שומרת לה חסד
בתגובה ל: עכשיו זה מובן מאת: lady fanni
אצלי "היהלום שבכתר" סימנה באופן ברור את הפיכתי ממישהי שרק נהנית מהסדרות למכורה אמיתית. אחרי שהיא הסתיימה, אני זוכרת ששידרו את אחת הסדרות הקוריאניות בשידור חוזר, והיה נראה שעתידה של המשבצת הקוריאנית לא ברור... ואז קלטתי שאני לא יכולה בלי הנוכחות המלוכסנת בחיי, בפורום סדרות אסייתיות בתפוז בדיוק העלו את הרעיון לצפייה ב"יי סאן". ואני ניסיתי והתמכרתי עוד יותר
בתגובה ל: לאחיך! מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: לאחיך! מאת: iDana "סאם סון" הייתה האהבה הראשונה והסנונית הראשונה שהביאה את האביב הקוריאני, הסדרה הראשונה שראיתי שלא במסגרת ויוה הייתה "Friends" אבל למרות שנהניתי ממנה היא לא גרמה לי להצטרף לגרעין הקשה של הצופים המורידים ונשארתי עם ויוה, ראיתי אותה בסטרימינג וזה היה סיוט, כל פעם שעצרתי כדי לא לפספס תרגום היו בעיות והרבה פעמים הסרט קפץ להתחלה ולא יכולתי להריץ אותו קדימה, רק לחכות שהוא יגיע לאותה נקודה. לכן גם פרשתי מ"קה סרה סרה" אחרי הפרק הראשון (וגם לא התלהבתי מהראשית). בזכות האתר של Asia4HB הורדתי לראשונה סדרה קוריאנית עם תרגום לעברית, עד אז הייתה לי הרגשה שעיניין ההורדות מסובך מידי ו"גדול עלי", אבל דרך האתר זה היה פשוט וקל. הסדרה הראשונה שהורדתי תודות לכל ההסברים והעזרה שלך (קומאסמנידה סונבונים! ) הייתה "גן סודי", נראה לי שמאז המחסום הוסר לגמרי ואין לי בעיה כבר לראות עם תרגום לאנגלית ועולם שלם נפתח לפני...
בתגובה ל: איך הזמן טס... מאת: lady fanni על הנוסטלגיה הזו...
גם אני התאהבתי בסאמסון, ועד היום היא האהבה הקוריאנית הגדולה ביותר שלי. איך אומר שלמה ארצי? "אהבה ראשונה בחיים לא שוכחים"
למען האמת היא היתה כל כך מדהימה, שהיא עוררה בי ציפיות גבוהות מאוד מהדרום קוריאנים, ודי התאכזבתי לגלות שגם להם יש סדרות מעאפנות לגמרי (מה שבדיעבד כמובן מאוד הגיוני)
כך שמזל שגם הצטרפתי לפורום הזה, שמאפשר המלצות ואזהרות, וסתם שיח בנושא. ואם אנחנו באוירה של סיכומים, אז בהזדמנות זו תודה לך ולכל הגיבורים האלמונים מasia4hh" על עבודתם המסורה. בלעדיהם הייתי נאלצת להסתפק ב"ויוה" והם לא תמיד מספקים את הסחורה.
בתגובה ל: היום לפני 4 שנים... מאת: iDana לא יאמן שעברו רק ארבע שנים! מי שיער ומי פילל איזו מהפכה תביא הטלנובלה הקוריאנית הקצרה הזו? בקושי ידעתי שקוריאה קיימת... כל מה שידעתי הוא איפה היא נמצאת, שהיא עברה כיבוש יפני אכזרי, מלחמת קוריאה ושסמסונג, LG ויונדאי הן חברות קוריאניות והיום אני קוריאנופילית מושבעת
היה כייף לחזור ולקרוא את השרשורים הישנים ולחוות שוב את אותן החוויות ממרחק של זמן... על הטיול במשעול הזכרונות הקוריאניות....
בתגובה ל: היום לפני 4 שנים... מאת: iDana אני מאוד מודה לערוץ ויוה על ההחלטה הלא פשוטה שלו להביא לארץ סדרה קוריאנית...התוצאות היו מפתיעות! הרי בזמנו גם אני הייתי לגמרי סקפטית לגבי זה
דנה, בזכות השרשור קראתי שאז בפורום של תפוז כתבתי שאני לא מתכוונת להציץ בסדרה "סאם סון המתוקה" כי באותה השעה יש לי "7 נשים" בערוץ הוט3.
בתגובה ל: היום לפני 4 שנים... מאת: iDana חבל שלא הבאת גם כמה שרשורים, מהסיבוב השני של "סם סון המתוקה" בפלטינה... אני זוכרת שכתבתי באחת ההודעות הראשונות שלי, על 2 הפרקים הראשונים של הדרמה הזאת, שאומנם נהניתי מאוד מהצפיה בהם, אבל הרג אותי לשבת על הכורסת בחדר שלי, איזה יותר משעתיים רצופות, כדי לצפות בסידרה (משהו בסגנון)... מיותר לציין שחוסר-הנוחות הכרוך, בישיבה בכורסה יותר משעתיים רצוף, כדי לצפות בסידרה, עבר לי במשך הזמן.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana הסדרה "Comrades" או בשמה השני "Legend Of The Patriot" היא סדרה קוריאנית בת 20 פרקים ששודרה בערוץ KBS1 בחודשים יוני עד אוגוסט בשנת 2010. הרייטינג הממוצע עמד על 14.4%.
הסדרה היא חלק מפרויקט טלויזיוני של 60 שנה למלחמת קוריאה. הדרמה מנציחה את החיילים שמסרו את נפשם במלחמת קוריאה שהתרחשה בין דרום קוריאה וצפון קוריאה בשנת 1950 עד 1953. המטרה היא להזכיר לאנשים את המחיר הכבד של חיי אדם שעולה בהרבה על כל תהילה לאומית.
העלילה: במרכז העלילה אנו פוגשים במפקד כתה דרום קוריאני בשם יי היון-ג'ונג, אדם בעל עבר צבאי עשיר אשר מקדיש את כל כולו לשם הגנה על חייהם של כל החיילים תחת פיקודו. למרות החזות התשושה שלו, מדובר באדם יוצא דופן שלא יהסס לסכן את חייו בכדי להציל את חיי חייליו. במהלך הלחימה מול צבא צפון קוריאה הוא פוגש באישה בשם יי טא-רן, בחורה מעברו בה הוא היה ועודו מאוהב אך דרכיהם נפרדו מאחר והיא החליטה לעבור לצידה הצפוני של קוריאה בעוד שהיון-ג'ונג נשאר בצד הדרומי. עכשיו הוא שייכת לצבא הצפון קוריאני בתפקיד מפתח, מה שהופך את המפגש בין השניים לטעונים במיוחד.
והנה מה שנכתב על הסדרה: "זוהי אי הבנה לחשוב כי חייל שרץ לעבר קו האויב הינו מלא בנאמנות. כל מה שהוא יכול לחשוב באותו הרגע כשהוא מוקף ביריות ופיצוצים הוא מילוי הוראות. רבים מהם מנסים לברוח מהבסיס באישון לילה ומתוכם רבים נתפסים ומוצאים להורג. חיילים יפגעו בעצמם על מנת לצאת משדה הקרב, הם רועדים מפחד ומאבדים את החושים. ואז יש את הרעב הקיצוני ואת הניסיון הנואש של הפליטים לשרוד. אין בשדה הקרב סוציאליזם, קפיטליזם, חלומות, חזיונות, תהילה או מוסר. יש רק את האינסטינקט האנושי להישרדות, האינסטינקט שלפיו אני חייב להרוג אחרים בשביל שאני אחיה. שדה הקרב הוא חור שחור וזה מבאס מכל האספקטים. "Legends Of The Patriots" שואפת להעלות את הערך הגבוה של השלום ע"י חשיפת המציאות הנוראה של המלחמה".
הדמויות המרכזיות:
מפקד הכתה יי היון ג'ונג:
הסגן בצבא הצפון קוריאני ואהובתו של היון ג'ונג:
זוג האוהבים שנפרדה דרכם, היא פנתה לצפון והוא נשאר בדרום:
מפקד הפלוגה
החיילים תחת פיקודו של יי היון-ג'ונג יחד איתו: הצעיר שבחבורה, בחור בן 16, יתום שהחליט להתגייס בשביל לעלות בדרגות ובכך להפוך לאדם חשוב עד שיגיע להיות בדרגה הגבוהה ביותר:
החובש שניסה להציל בכל הזדמנות את חיי חבריו לכתה:
החובש מימין עם שניים מחבריו ללחימה...באמצע סאנג-גיל, בחור שבתחילת הסדרה עושה קצת בעיות במשימות הכתה. משמאל הא-ג'ין שהוא בכלל לא תכנן להתגייס לצבא...הוא רק התחתן וכשהלך לקנות אורז, בגלל היותו אנאלפבית הוא חתם על מסמך גיוס במקום מסמך לקבלת אורז כפי שהוא חשב:
בתמונה העליונה, מפקד הכתה עם חייל מהכתה, באמצע החייל טאק-סו, ובתמונה התחתונה עדר של חיילים סינים שרצו לעבר החיילים המעטים מצבא דרום קוריאה:
מימין לשמאל: טאק-סו, החייל הצעיר, סונג-ג'ין שהתנהג לצעיר שבחבורה כמו לאח קטן, וחייל שהיה ותיק ובעל דרגת סרן.
באמצע הסגן איל-קאון לצידם של חבריו ללחימה החובש והצעיר שבחבורה: (אגב, השחקן באמצע בדר"כ מגלם דמויות שליליות ופה הוא אמנם נראה גם אחד כזה אבל ככל שמכירים את דמותו יותר כך מגלים מי הוא באמת...מאוד חיבבתי את דמותו).
לוחמת בגרילה ששיתפה פעולה עם החיילים הדרום קוריאנים:
מפקד כתה בצבא הצפון קוריאני וחייל דרום קוריאני שהשתמט מהצבא ואיכשהו נאלץ להפוך לחייל צפון קוריאני בשביל להמשיך ולשרוד:
טריילרים:
דעתי על הסדרה: אחרי שצפיתי ב"Road Number One" מצאתי את עצמי מתעניינת יותר ויותר במלחמת קוריאה והדרמה "Comrades" הייתה על הכוונת שלי. התחלתי לצפות בה אמנם עם צפיות מאחר ומדובר בסדרה על מלחמת קוריאה, נושא שמעניין אותי אבל לא תיארתי לעצמי שהסדרה תצליח לרתק ולתפוס אותי כל כך חזק! אמנם העלילה היא לחימה נטו ולא הייתה רומנטיקה כפי שהיה ב "Road Number One", בנוסף גם לא היה שחקן ראשי שנראה כמו סו ג'י-סוב. אך למרות הכל הסדרה עלתה על כל הצפיות והייתה מרתקת, מעניינת, מותחת ומרגשת. העלילה הייתה מצויינת והשחקנים היו מעולים אחד אחד! בדר"כ בכל סדרה אנחנו מוצאים את הפייבוריטים שלנו מבין כל הקאסט, אבל אני חייבת לציין שבסדרה הזאת כל הדמויות הפועלות היו אצלי פייבוריטים וכולם הצליחו לרגש ולגלם את תפקידם בצורה מופתית. את השחקן צ'וי סו-ג'ונג שגילם את מפקד הכיתה ראיתי קודם לכן בסדרה ההיסטורית "Emperor Of The Sea". גם שם הוא שיחק טוב אבל השחקן המשנה שגילם את הרע בעלילה הצליח להעפיל על דמותו...בכל אופן, תפקידו ב"Comrades" היה מצויין! הוא הצליח לרגש ולעיתים במהלך העלילה ממש ידעתי לקלוע לגבי מהלכים לפיהם הוא יפעל מרוב שכל כך התחברתי והערכתי את דמותו. לא היה רגע שבו התאכזבתי מפעולה שלו ותמיד הוא פעל כפי שקיויתי שיפעל. השיר שליווה את הסדרה מתחילתה ועד סופה היה מקסים ובסיום הסדרה הושמע השיר בביצוע צוות השחקנים המוכשרים ששיתפו פעולה ושרו יחדיו.
אז כל מה שנותר לי לכתוב הוא רוצו לראות את הסדרה! היא אמנם לא קיבלה חשיפה גדולה ולא זכתה באף פרס אבל אצלי היא זכתה במקום הראשון! אז תכינו את הטישו ותתחילו לצפות באחת הסדרות הטובות והמרגשות של 2010.
ולמרות האוירה הקשה בסדרה השחקנים נראו משועשעים במיוחד מאחורי הקלעים:
בתגובה ל: "COMRADES" מאת: MyGirl
הסדרה בכל מקרה הייתה בתוכניות שלי, אבל עכשיו היא תקבל עדיפות. נראה לי שבקרוב אתחיל להוריד פרקים, ואגיע אליה מתישהו אחרי פסק הזמן המאולץ שלי...
בתגובה ל: עשית לי חשק לצפות מאת: iDana שמחה לקרוא שיש לך כוונה עתידית לצפות בה! ומקווה שפסק הזמן המאולץ לא יהיה ארוך ושתוכלי לחזור ולצפות בעוד סדרות קוריאניות
בתגובה ל: מאת: MyGirl
והורדתי כבר את הפרק הראשון...
בתגובה ל: "COMRADES" מאת: MyGirl היה מעניין לקרוא! (התגעגעתי לספיישלים שלך...) נראית כמו סדרה בהחלט מרשימה... אני אישית לא ממש מתחברת לסדרות מלחמתיות (אני זוכרת לטובה רק את "נשים במלחמה" ואולי אפשר גם לכלול את "בית שבע הנשים", לא עולה לי לראש שום סדרה אחרת שאהבתי על מלחמות), אולי בגלל הצורך שלי באסקפיזם ואולי כי הן תמיד נראות לי "גבריות" מידי, אולי לכן שתי הסדרות המלחמתיות שכן אהבתי התמקדו בנשים דווקא...
בתגובה ל: קומאו על הספיישל.... מאת: asole אבל כנראה שבכל זאת יש יוצאים מן הכלל...כי גם את זאת וגם את "דרך מספר 1" בכיכובו של סו ג'י-סוב מאוד אהבתי. ב"דרך מספר 1" אהבתי את הרומנטיקה שבה ואילו ב"קומרדס" אהבתי את החברות בין החיילים (רומנטיקה לא הייתה). הייתה אמנם אישה בעלילה אבל הרגשות כלפיה היו מעורבים
בתגובה ל: אני גם בדר"כ לא אוהבת סדרות מלחמתיות... מאת: MyGirl כשאני רוצה לעשות סקירה לסדרה מסויימת אז זה אומר שממש אהבתי את הסדרה...כך שלצערי נוצר מצב שבו לא יוצא לי לעשות הרבה סקירות כי רק פעם ב...אני נתקלת בסדרה שממש אהבתי.
אבל אם תרצו, אני יכולה לכתוב על כל סדרה שבה אני צופה (גם במקרה שלא אהבתי אותה) ואז יהיה בפורום סקירות בכל שבוע
בתגובה ל: אגב, לגבי הסקירות... מאת: MyGirl אגב, אני כותבת סקירות כמעט לכל סדרה שצפיתי בה, גם כאלו שלא אהבתי (אבל ההספק שלי הרבה יותר נמוך משלך, כך שיש לי פחות על מה לכתוב ). אבל היו סדרות בודדות שלא כתבתי עליהן, כי הן היו משעממות/לא עשו לי כלום ורק שמחתי לסיים אותן...
בתגובה ל: אגב, לגבי הסקירות... מאת: MyGirl קודם כל כי אני אוהבת את הספיישלים שלך ושנית כי אני שמחה גם לקרוא על סדרות לא טובות, טוב לדעת גם מה לא כדאי לראות... אז אם יש לך זמן, כוח וחשק - אני אשמח לקרוא!
בתגובה ל: אוקי, בכייף אני אכתוב אחרי צפייה בכל סדרה מאת: MyGirl ללא תוכן
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: "COMRADES" מאת: MyGirl נשמעת סידרה מרגשת ונוגעת. יש דגש יותר על המלחמה והצבא? כי לא כל סדרת מלחמה עוסקת רק בזה.
בתגובה ל: מאת: shrekit144 בגלל זה בהתחלה חשבתי שהסדרה תשעמם אותי אבל קרה ההפך הגמור...היה מעניין לראות את החברות שהתפתחה בין החיילים, שיתוף הפעולה בין כולם, המפקד שדאג ותמך, הדילמות שלהם, הפחדים והכעסים...היה מעניין!
בתגובה ל: "COMRADES" מאת: MyGirl טוב שנזכרו באמת
אדם יפה צריך להתאמץ פעמיים כדי להוכיח שהוא יותר מפנים יפות - ברברה מורי.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana כמו קוריאה, בזמנו, גם טייואן היא תעלומה עבורי.
אבל חברה המליצה לי בחום על הסדרה "התחנה הבאה אושר"- ולא התאכזבתי.
ראשית, אתייחס קצת לטאיון, כפי שהיא מצטיירת מהסדרה: טאייואן (איך לעזאזל כותבים את זה? טייואן? טאייואן? )מסתבר, היא ארץ מודרנית מאוד. ערים מתועשת, אבל גם עם נוף כפרי יפהפה.
קוד הלבוש מערבי לגמרי (לא ראיתי שום שמלה מסורתית באף אירוע)והשפה מתנגנת בצורה מאוד נעימה לאוזן. הזכירה לי צרפתית. ואפילו למדתי ש"סיסי" זה "תודה".
החוקים מערביים לחלוטין: איסור על הטרדה מינית, העלבה, פגיעה באחר וכו'. ולצד החוקים ובתי המשפט שנראה כאילו פועלים "לפי הספר", אנחנו פוגשים גם בדמויות מתועבות ברמות שונות. הקטע שהכי הפתיע אותי, זה סיפורה של אחת מנערות הכפר, שאמא שלה מכרה אותה תמורת...תרנגולת. כאילו, עולם מתוקן, טלפונים חדישים, חוקים ברורים, ועדיין ילדה מוחלפת בתרנגולת ולאף אחד זה לא נראה מוזר...(אין להם איזה יצחק קדמן שם?)
ולסיפור עצמו: המלודרמה הרומנטית הזו לא פסחה על אף קלישאה אפשרית. מסחטת הדמעות עבדה שעות נוספות. ובכל זאת, היה בה משהו רענן וכייפי. המפגש הראשון בין הגיבורים היה מהנה ביותר. מון צ'אן, ממהרת להביא לוקוס יקר שחי בשקית במים שהיא אוחזת, (ושזמנו קצוב אם ישאר בשקית) לפתע האוטובוס בו היא נוסעת נעצר בפתאומיות. רן גאונג שי, נער שעשועים שמחזיק מעצמו יון בין הטאייואני, (למרות שבעיני הוא דומה לקופיף), מחליט לזרוק את כיבושו האחרון. כשהיא מסרבת לרדת מהאוטו שלו, הוא נעצר באמצע הכביש ולא מוכן לזוז, ולא משנה לו שכל התנועה נעצרת... נערת הדגים שלנו מנסה לדבר על ליבו שיזיז את הרכב ויאפשר לאוטובוס ולתנועה לזרום, אז הוא נותן לה מפתחות, אומר "תזיזי את". היות ואין לה מושג איך לנהוג. הוא מבטיח לכוון אותה. ומכוון אותה ב...רוורס, ישר לפגיעה באוטובוס. הם מגיעים לתחנת המשטרה, ו....העניין נפתר אבל הדג מת. לא אספיילר, אבל אומר שגם גיבורתנו לא יוצאת פראיירית ולא מותירה בליבו של רן גואנג שי רגשות חמים כלפיה.. מצאתי ביוטיוב את הקטע הזה, שתיארתי למעלה, עם תרגום לאנגלית. אתם מוזמנים להתרשם:
מפה העלילה מסתבכת, ומתפתלת, וכוללת : הטרדות מיניות, ניתוח ראש, אובדן זיכרון, ילד לא חוקי וחולני, חברות אמת, מניפולציות מתועבות, פשע מאורגן, חיי כפר עם כל מיני אג'ומות מצחיקות, משפטים כנגד תאגידי רשע, אקשן שלא מבייש סרטי מאפיה, ואהבה גדולה ולפרקים מעצבנת.
עוד דבר מעצבן מאוד הוא העובדה שכל רבע שעה מפסיקה הסדרה ומוקרנות תמונות שונות. חלקן מהסדרה, ומתארות סצינות שחלקן הוקרנו בהמשך, וחלק...לא.
חוץ מזה, גם מה שכן קרה, היה בסופו של דבר מתעתע. כך שאל תיכנעו לספויילרים המוזרים שמבזיקים הטאייואנים. ואל תרגישו ש"מגלים לכם", כי לא באמת מגלים.
דבר מעצבן אחר היה אורך הפרקים. בתחילת כל פרק מצויין שמו: "תחנה ראשונה, שנייה וכו'...אבל אורך הפרק משתנה מאוד. היה פרק שנמשך במשך שעה ושלושים ושמונה דקות! זה ממש סרט באורך מלא. ודוקא הפרק האחרוו, שמביא אותנו לתחנה האחרונה של האושר, הוא בן 30 דקות בערך. תסכימו איתי, שזה מוזר מאוד, אבל למה אפשר לצפות ממקום שנערות בו מוחלפות בתרנגול...
אגב, אם יצא לכם לצפות בקטע, תוכלו להתרשם מהזוג. בעיני השחקנית הראשית היא האשה הכי יפה שראיתי. לא יכולתי להפסיק להתפעל ממנה. בכלל, הנשים הטאייואניות נראות הרבה יותר טוב מהגברים שבשטח.
ולמרות שתיארתי את הדברים המעצבנים דוקא, אני ממליצה מאוד על הסדרה הזו, ומקוה שתהנו ממנה, ותבואו לדבר איתי על הטאייונים האלה. מי יודע, אולי התחנה הבאה- טייואן?
בתגובה ל: התחנה הבאה- אושר. סדרה טאייונית מאת: zilpa אבל לא יכולתי שלא לחשוב מה היה קורה אם זה היה מתרחש בארץ ולא בטאיוואן, בטח כבר כמה ערסים היו שולפים אותו מהמכונית ומפליאים בו מכותיהם. הטאיוואנים מאוד סבלניים... גם הבחורה נראית רגועה, אני הייתי מתפוצצת במקומה והיא ממש מנומסת, הייתה צריכה לסטור לו עם הדג, ככה:
לפחות ככה הדג לא היה מתבזבז.
הבחורה שראינו זו זו שנמכרה עבור תרנגולת? למי היא נמכרה? איך בסוף נגמר הסיפור עם הבחור והדג?
למרות שהסצינה סקרנה אותי אני לא מתלהבת ממלודרמות, אמנזיות, ילדים לא חוקיים ושאר ירקות יש לי למכביר בטלנובלות... ככה שאני לא יודעת אם אגיע לסדרה הזו אבל נהניתי מאוד לקרוא אז הרבה סיסי לך!!!
בתגובה ל: סצינה חמודה... מאת: asole זו סדרה יפהפייה ואני לא חשובת שהיא עד כדי כך מלודרמטית. אפילו לא קרוב לאיך שזה הוצג בסיקור, פשו מתרחש שם כל כך הרבה שכנראה בגלל זה זה יצא ככה. בהחלט אחת הטאיווניות האהובות עלי. הראשי מקסים, חולה על החיוך שלו. מהפרק השני כבר הייתי מאוהבת בו. הסדרה עצמה תפסה אותי באמת מפרק 6.
לגבי זו שנמכרה לתרנגולת, זו לא הראשית, זה לא ספויילר או משהו אני פשוט לא אומר מי זו חח. ובסדרה הזו משחק אחד הילדים- שחקנים הכי טובים שראיתי, הילדון פשוט מדהים. אני ממליצה לך אסול, סמכי עלי! XD
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: צפית בסדרה הזו. מאת: יוליה ואני מסכימה שזה לא כזה ורא כמו שאולי אפשר להבין מדברי. כי למרות שיש הרבה אקשן, זה קורה מהר. הכל קצבי מאוד. בניגוד לטלנובלות שמותחות סיפור על אלף פרקים, פה יחסית קורה המון אבל קורה מהר.
לרגעים זה אפילו הזכיר לי את המשפט הידוע מהסרט הערבי של "זהו-זה" - "בסרט הזה אין זמן לדיבורים"
ואיזה עוד טייואניות ראית ואת ממליצה?
בתגובה ל: כיף לדעת שעוד מישהו ראה מאת: zilpa סדרה מדהימה! הנה סיקור שהכנתי עליה: http://www.agenda.co.il/243/forum/322067/ באמת שזו אחת הטאיווניות היפות וגם אחת הסדרות האהובות עלי בכלל.
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: Mars! מאת: יוליה זה כמו תאונות דרכים אצל הקוריאנים?
בתגובה ל: תגידי, בכל הטאיווניות יש הטרדות מיניות? מאת: asole אני יודעת שזה לא נושא מצחיק אבל התגובה שלך פשוט קרעה אותי. XD אמממ לא, לא בכולן. אני ראיתי רק שתיים שהזכירו את הנושא. הייתה עוד אחת ששם הייתה בחורה שבאוטובוס היה אחד שכל הזמן היה שם סוטה שניסה לגעת לה בתחת אבל זה היה מצחיק XD
תצפי, אני לא חושבת שתתחרטי. את צפית כבר בטאיוונית כלשהי?
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: חחחחחחחחחחח מאת: יוליה וגם יפנית עוד לא ראיתי.... אבל יש לי את הסדרה של קאמה "האהבה של חיי" על הכונן, אם כי התגובות עליה (של זילפה ודנה) לא היו נלהבות, אז אני לא מזדרזת איתה עדיין.
(הספויילרים כרגיל, בלבן, אבל הראשון מינורי והשני מתרחש בפרק הראשון) ב"נשיקה שובבה" היה סוטה מין שכונתי וב"טעם אישי" הגיבור נחשד על לא עוול בכפו בהטרדה מינית באוטובוס, אני לא מצליחה כרגע לזכור עוד הטרדות מיניות...
בתגובה ל: עוד לא, אני בתולת טאיווניות מאת: asole יש שם איזה פרק שהיא חוזרת הביתה ואומרת: "איך זה שאף אחד לא רודף אחרי היום?" ואז מגיע אליה איזה שיכור והיא בורחת...
חוץ מזה הזכרתם קודם בשרשור את הקטע שבו היא קוראת לאמא שלה: "אמא! מהר! סוטה רודף אחרי!..."
ואמא שלה רצה אחרי האקס הדפקטבי שלה...
והכי אני אוהבת את הקטע בו היא מכה נמרצות את אותו אקס, במטריה שלה, וכשהוא שואל: "למה יש לך מטריה? בכלל לא יורד גשם..." היא עונה: "כי ידעתי שאתקל בסוטה כמוך!"
בתגובה ל: איך שכחת את הסוטה מסאמסון? מאת: zilpa ללא תוכן
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: איך שכחת את הסוטה מסאמסון? מאת: zilpa ללא תוכן
בתגובה ל: עוד לא, אני בתולת טאיווניות מאת: asole ראיתי לפני הרבה זמן את שני הפרקים ראשונים בפלייפול קיס ואני זוכרת אותו, עם הלב XD חחחח בPT אני זוכרת, אחת הסצנות האהובות עלי.
תראי מבחינת קמאה, אני חושבת כבר המלצתי לך בעבר לצפות בסדרה Yamato Nadeshiko Shichi Henge ממש לא משעממת, מצחיקה, לקראת הסוף גם מאוד מרגשת וקאמה כריזמטי וחמוד. אה וגם הייתי ממליצה לך על לאסט פרינדס היפנית שנראלי שהיית אוהבת שעוסקת בלא מעט נושאים ובינהם אלימות כלפי נשים, הטרדה ועוד. אחת היפניות הטובות והיא גם מתורגמת! =] בסדרות הקוריאניות אני לא חושבת שיצא לי לראות דמות שנאנסה או עברה הטרדה, עוד לא יצא לי לראות סדרה שעסקה בנושא ברצינות. מישהו יודע אם יש סדרה שעוסקת בנושא. אני יודעת שהסדרה שדנה ראתה לא מזמן מתחילת שנות ה90 שם הדמות כן עברה את הדברים האלה אבל זה לא היה עיקר העלילה.
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: אוו! מאת: יוליה רשמתי לפני... נראה לי שאתחיל בסדרה מתורגמת לעברית ליתר הנוחות...
בתגובה ל: אני בהחלט סומכת על ההמלצות שלך מאת: asole שאני מסוגלת להמליץ על משהו עם סוף רע?
סופים פתוחים אני עוד יכולה לסבול, אבל סוף רע זה מסוג הדברים שגורמים לי לרצות להכות בבמאי ובתסריטאי ולהתרגז על השעות שביליתי בצפייה.
בתגובה ל: נראה לך מאת: zilpa סוף רע זה פשוט בזבוז זמן לדעתי, אם כבר יצא לכם משהו יפה למה לא לתת לי לצאת מהסדרה בהרגשה של סגירת מעגל ולא בהרגשה של 'מי דפק אתכם כל כך חזק בילדות שאתם חייבם להרוס.' XD
בתגובה ל: נקמת ילדי הכאפות.... מאת: asole ללא תוכן
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: כל כך מסכימה איתך! מאת: יוליה ללא תוכן
בתגובה ל: ואני כל כך לא מסכימה... מאת: iDana הלב שלי לא יעמוד בזה
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: נו כי את חזקה XD מאת: יוליה
אחרי הסוף של "פאפי ריקי" הסתובבתי בדיכאון נוראי, בכיתי במשך שלושה ימים ולא הפסקתי לקלל את התסריטאים. במבט לאחור, אני אולי צריכה להודות להם, כי בעזרתם ובעזרת התסריטאים הקוריאנים עשיתי סוויץ', הרחבתי את הרפרטואר ואני מרגישה שרק הרווחתי מזה. יש סדרות עם סוף טרגי שהיו בשבילי חוויה מדהימה, העשירו אותי ולימדו אותי כ"כ הרבה, שלא הייתי מוותרת עליהן בשום מחיר.
בתגובה ל: פעם גם אני הייתי כמוך... מאת: iDana אני עוד לא בשלב בחיים לזה. אוליבספרים אני כן אהיה מסוגלת לקרוא ספרים טראגיים אבל בסרטים וסדרות עוד לא. יש לי את כל החיים לבכות גם בלעדיהם XDD
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: פעם גם אני הייתי כמוך... מאת: iDana מאוד תלוי בז'אנר. כשראיתי את "המלך סאן", למשל, למרות שחשבתי שאפשר לסיים בפרק בו הילד מוכתר ליורש העצר, לא כעסתי על כך שסיימו את זה במותם של הגיבורים הראשיים. אחרי הכל, זו סדרה הסטורית, וזה הגיוני להביא את חייהם ומותם של הדמויות ההסטוריות.
לעומת זאת, כשאת באה לראות קומדיה רומנטית, והסוף עצוב, זה ממש מבאס. כי באנו להנות, לא לסבול או להוסיף לקחים מכאיבים לחיינו.
אני יכולה לשאת סופים עצובים, אבל זה צריך להיות מוצדק מבחינה עלילתית והגיונית. אחרת, מכות לתסריטאים השיכורים!
בתגובה ל: אני חושבת שזה מאת: zilpa
אחרי המון שנים של צפייה בטלנובלות, מבחינתי סוף טוב היה חלק בלתי נפרד מה"חוזה" הבלתי כתוב שלי עם התסריטאים. וב"פאפי ריקי" ממש הרגשתי שרימו אותי בצורה השפלה ביותר!
מאז הגישה שלי השתנתה, ואפילו למדתי להעריך את העובדה שבסדרות הקוריאניות זו במידה רבה הליכה אל הלא נודע, כל האפשרויות פתוחות (כמעט), ומבחינתי זה יכול להיות הרבה יותר מעניין. אני מסכימה שהסוף צריך להיות מוצדק (בעיניי, גם על זה יכול להיות מקום לוויכוח ודעות שונות) מבחינה עלילתית, טוב או רע. גם אני לא אוהבת מחטפים הזויים של הרגע האחרון, אבל גם כאן הכל תלוי בטיב המילוי.
הטרגדיה האמיתית בעיניי זה כשיש סוף טרגי והוא משאיר אותי אדישה לגמרי...
בתגובה ל: אני חושבת שזה מאת: zilpa היפוטתית יכול להיות מצב שסוף טרגי יהיה סוף טוב בשבילי, נניח אם ממש לא סבלתי את הנידונ/ה למוות... נניח אם בדר. צ'אמפ דמות אחת הייתה מוצאת את מותה בסוף הסדרה מבחינתי זו הייתה סיבה למסיבה...
ב"פאפי ריקי" היו לי רגשות מעורבים כלפי קולומבה, בהתחלה לא חיבבתי אותה והיו הרבה קטעים בהם היא הרגיזה אותי אבל דווקא לקראת הסוף התחלתי לחבב ולהעריך אותה. אולי בגלל זה היה לי קל יותר לקבל את מותה בעוד שאם אליסיה הייתה מתה הייתי לוקחת את זה מאוד מאוד קשה (ואם בלנקה הייתה מתה הייתי פוצחת בשיר הלל לתסריטאי הסדרה).
בתגובה ל: התחנה הבאה- אושר. סדרה טאייונית מאת: zilpa היה מעניין לקרוא. :]
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: התחנה הבאה- אושר. סדרה טאייונית מאת: zilpa רק שלא בטוח שעם הסדרה הזו... על הסקירה!
בתגובה ל: אולי מתישהו גם אני אגיע לטייוואן מאת: iDana כי הסיקור לא נשמע מושך מספיק, או שהקטע המצורף לא עניין מידי?
בתגובה ל: "לא עם הסדרה הזו" מאת: zilpa
שימי לב שכתבתי "לא בטוח" ולא "לא שלילי מוחלט ונצחי". אני בד"כ בוחרת סדרות לפי תחושת בטן, וזו לא כ"כ עושה לי חשק - היא מזכירה לי קצת בעלילה הראשונית סדרה אחרת שלא אהבתי, ונראה גם שיש בה לא מעט אלמנטים של Makjang שלא מלהיבים אותי. אולי בכ"ז אני אנסה אותה בהמשך, כי אני אוהבת לנסות תרבויות חדשות, והיא בכ"ז נשמעת לי עדיפה על "השטן לצדך" למשל...
בכל מקרה, כרגע אני בפסק זמן מאולץ מהסדרות
בתגובה ל: התחנה הבאה- אושר. סדרה טאייונית מאת: zilpa האמת, יש לי את הסדרה הזאת במחשב כבר כמה חודשים טובים...למעשה עד לא מזמן הייתה לי תיקיה שבה יש סדרות קוריאניות, יפניות ואת הסדרה הטיוואנית הזאת. אבל בגלל שאני הכי אוהבת סדרות קוריאניות ויש כל כך הרבה סדרות אז פשוט הוצאתי את הסדרה הטיוואנית מהתיקיה יחד עם הסדרות היפניות ושמתי אותם בתיקיה אחרת והשארתי רק את הקוריאניות. כך שבינתיים לא נראה לי שאני אצפה בסדרה שאינה קוריאנית.
מה גם שהשפה ממש הפריעה לי כשצפיתי ב"השטן לצידך" המייגעת...אבל יחד עם זאת אני קוראת הרבה ביקורות חיוביות על הסדרה אותה סיקרת כך שאני לא שוללת צפיה בה בעתיד
בתגובה ל: תודה על הסיקור הנרחב! מאת: MyGirl ואני מאוד ממליצה! השפה דוקא נשמעה לי מאוד נעימה לאוזן. מתנגנת. הזכירה לי צרפתית אפילו. בזמנו הקוריאנית עם כל העיצורים הגרוניים שלה נשמעה לי נוראית, אבל עכשיו- עם התרחבות אוצר המילים שלי, אני נהנית ממנה:)
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana דסאנג מלהקת BigBang היה מעורב היום לפנות בוקר (לפי שעון קוריאה) בתאונת דרכים עם מונית ואופנוע, לדסאנג שלום אבל רוכב האופנוע, גבר בן שלושים, מת מפצעיו במקום התאונה. דסאנג נסע במכוניתו במהירות של 80 קמ"ש לדבריו באזור של הגבלת מהירות ל-60 קמ"ש והתנגש באופנוע ואחריו במונית, הוא לא היה תחת השפעת אלכוהול ולא דיבר בטלפון נייד (נהג המונית בו התנגש דווקא טען שדסאנג לא נסע במהירות גבוהה ויתכן שדסאנג טעה בהערכת המהירות בגלל ההלם בו היה שרוי, הנושא עדיין בבדיקה של המשטרה). לא היו סימני בלימה על הכביש. בגשר שבו התרחשה התאונה יש עיקול חד עקב עבודות שמתבצעות שם וכבר היו במקום כמה תאונות. דסאנג עצמו טען שלא ראה את נהג האופנוע. במקביל נבדק החשד שרוכב האופנוע נהרג קודם לכן בתאונת פגע וברח וכשדסאנג פגע בו הוא כבר היה מת. דסאנג כבר היה מעורב בתאונת דרכים באוגוסט 2009, בתאונה זו הוא נפצע קל אך שני הנוסעים שהיו במכוניתו נפצעו אף הם, אחת מהם בצורה קשה.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana מישהי המליצה לי עליו, היא בסגנון קומי רומנטי כזה, לא צפיתי בקוראנית מאז מאיזה כוכב את? ניסיתי את קין והבל אבל פרשתי ממנה.
אדם יפה צריך להתאמץ פעמיים כדי להוכיח שהוא יותר מפנים יפות - ברברה מורי.
בתגובה ל: אה נשמע מעניין מאת: r e n a t1 מרגשת מאד. הילדים כמובן גונבים הרבה פוקוס וגם הסיפור עצמו יפה. לא חשבתי שאי פעם אמליץ עליה. אבל, כשקראתי את הסיכום של דלית נזכרתי בהרבה מהתחושות שעברו עלי בצפיה בה.
בתגובה ל: מישהו שמע על הסדרה "כוכבים נופלים מהשמים"? מאת: r e n a t1 סדרה קלילה ונחמדה, כדאי לצפות
בתגובה ל: מישהו שמע על הסדרה "כוכבים נופלים מהשמים"? מאת: r e n a t1 את הראשית יצא לי לראות בסדרה ההיסטורית "The King Of The Winds" והיא כל כך עיצבנה אותי שם. אבל ב"כוכבים" ממש חיבבתי אותה. היא הייתה מאוד מתוקה! גם הילדים בסדרה שיחקו ממש יפה...זאת סדרה קלילה וכייפית וגם הבנתי שיש לה כתוביות בעברית אז אני ממליצה!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana נו מין וו (פיליפ ב"פסטה", המורה דונג ג'ו ב"החברה שלי היא גומיהו") יגלם בלש בסרט האימה "Gisaeng Ryung". הסרט עוסק בנשמה מעונה של ילד שנכנסת בגופותיהם של אנשים וגורמת למקרי מוות מסתוריים. דמותו של נו מין וו בסרט, הבלש צ'ול וונג, תחקור את האירועים המשונים וכעזר כנגדו לוהקה הזמרת והשחקנית היומין מלהקת T-ara ששיחקה לצידו ב"החברה שלי היא גומיהו" כביתו של הבמאי באן וידידתו של דה וונג. הצילומים החלו אתמול ותאריך הסיום אמור לחול באוגוסט בלי נדר.
וכוכבת "החברה שלי היא גומיהו", שין מי אה הצטלמה עם השחקן סונג ג'ונג קי ("Sungkyunkwan Scandal") לפרסומת של מחשב נייד של חברת LG.
ועוד בעינייני פרסומות, גו ארה וקים סו היון הצטלמו לפרסומת כזוג רומנטי עבור מצלמות קאנון. השניים נבחרו בשל הפופולריות שלהם בקרב הנוער.
הפרסומת צולמה באמצע מאי ואמורה להיות משודרת ביוני, גו ארה אמורה להמשיך לפרסם עבור קאנון ולהיות הפרזנטורית של מצלמת הקומפקט החדשה שלהם. לדבריה היא חובבת צילום ולכן שמחה לפרסם את המוצר (יש קוריאני שלא אוהב לצלם???).
ל"Miss Ripley"י(MBC) יש כבר סיכום פרק ראשון בדרמבינס. הפרק הראשון זכה לרייטינג מצויין של 13.2% וקפצה לראש הטבלה של אותו היום בהשאירה את "Baby-faced Beauty" של KBS ואת "Lie to Me" של SBS מאחוריה. הביקורת מעורבת, אין התלהבות ואין קטילה.
בסדרה לי דה הא (יו רין מ"החברה שלי") מגלמת מארחת שבורחת מיפן כדי לפתוח דף חדש בקוריאה ומשקרת אודות עברה כדי להשיג עבודה, דבר שיוצר תגובת שרשרת של אירועים.
בדרמבינס יש הצצה ראשונה לצילומים מהדרמה ההיסטורית "Baek Dong-soo" המבוססת על קומיקס בכיכובם של ג'י צ'אן ווק (דונג הא ב"Smile, Dong-hae") ויון סון הו (צ'ון צו ב"המלכה סו דוק") כגיבור וכנבל בהתאמה. עוד בקאסט שין היון בין ויון סוי (ג'ה אין ב"Hero").
עוד מדרמבינס, יון קי סאנג שכובש לבבות בתפקידו ב"The Greatest Love" מראה צד אחר שלו בסרטו של הבמאי קים קי דוק "Phungsan Dog", שם הוא אגב לא מוציא מילה מפיו...
הנה הטריילר לסרט:
אלכס (מ-Clazziquai, הקקטוס מ"פסטה") שחרר היום טיזר לוידאו קליפ החדש שלו לשיר Even If I Try to Go Crazy מאלבומו השני שיקרא Just Like Me, בסרטון מופיעה ג'ונג ריו וון (הי ג'ין ב"סאם סון", בוק שיל מ"מאיזה כוכב את?") .
והנה היא בקליפ ישן יותר לשיר As a Man של GUMMY בו היא מככבת לצד קים היונג ג'ון (ג'י הו מ"BOF", בק סונג ג'ו מ"נשיקה שובבה"):
קים היונג ג'ונג מופיע גם בלוח השנה החדש של Lotte Duty Free Shop לצד היון בין, ריין, חברי להקת Big Bang, סונג סיונג הון (דונג צ'ול ב"East of Eden", הא יאנג ב"My Princess"), ג'אן גון סוק (טה קיונג מ"אתה יפיפיה", צאנג ווי מ"הונג גיל דונג", גון וו מ"בטהובן וירוס"), צ'וי ג'י וו (יו ג'ין ב"Winter Sonata", ג'ונג סו ב"Stairway to Heaven", דו קיונג ב"Air City"), קים סא ראנג (סול ב"גן סודי") הזמר שין סונג הון, חברי להקת 2PM ועוד... די ברור איזו תמונה אני הולכת לצרף, לא?
בתגובה ל: מהנעשה בקוריאה - חדשות ורכילויות מאת: asole וכנראה גם חוסר ההתלהבות - הבנות בדרמבינס הפסיקו לסקר את Lie to me. אגב, מישהו ציין בתגובות ששלוש הסדרות שמשודרות בשני-שלישי, עוסקות בשקר כזה או אחר - מתברר שזה נושא פופולרי...
תוקן על ידי iDana 31/5/2011 19:45
בתגובה ל: והעומס עשה את שלו... מאת: iDana מלבד החדשות השוטפות הן מסקרות עכשיו ארבע סדרות ואת 1N2D (לפחות מהאחרונה יש להן רק פרק אחד בשבוע), זה המון!!! ואגב, אני מתה על הסיקור המשותף שלהן ל-1N2D, אני חושבת שהן בשיאן שם, זה לא ממש תיאור האירועים אחד לאחד אלא יותר שיחה בינהן שהרבה פעמים מתגלגלת למקומות מרתקים.
הטיימינג לא היה לצידה של יון און היי, אם הסדרה שלה הייתה משודרת באפריל האכזר שבירחים היא הייתה זוכה ליותר הצלחה... מאי הוא חודש הקומדיות הרומנטיות שעליהן מולכת בגאון "The Greatest Love", דווקא לסדרות החדשות ("סיטי האנטר" ו"מיס. ריפלי") יש יותר צ'אנס כי האחת יותר אקשן-יו-קילד-מיי-פאדר-פריפר-טו-דיי והשניה מלודרמה.
בתגובה ל: מהנעשה בקוריאה - חדשות ורכילויות מאת: asole
והפעם מדובר בנאם סאנג מי (שמוכרת גם מ"זמן בין כלב וזאב") ולי סאנג יון ששיחקו יחד ב-Life is Beautiful. השניים סיפרו בתוכנית Taxi שהם התחילו לצאת בערך בסיום הצילומים, לפני חצי שנה
אגב, זוג אחר ששיתף פעולה בסדרה Creating Destiny, עומד להינשא בחודש יולי. מדובר ביוג'ין (שמור לי את הריקוד האחרון) ובקי טה-יונג.
ועוד זוג שנפגש בדרמה Smile, you הספיק להינשא - מדובר בג'ון הי ג'ין ובלי צ'ון הי שמצפים לילד
בתגובה ל: ועוד זוג טלוויזיוני מעביר את הרומן לחיים האמיתיים מאת: iDana שיהיה לכל הזוגות ושיזכו לחיי נישואים טובים ומלאי אהבה...
בתגובה ל: ועוד זוג טלוויזיוני מעביר את הרומן לחיים האמיתיים מאת: iDana הזוג האחרון היו ממש חמודים יחד ב"Smile You". כששמעתי שהם נישאו במציאות מאוד שמחתי בשבילם כי הייתה ביניהם כימיה טובה.
ומזל טוב ליוג'ין וארוסה! אמנם ראיתי את "Creating Destiny" אבל העובדה שאני לא זוכרת הרבה מעידה על חוסר ההתלהבות שלי מהסדרה... אגב יוג'ין, אני צופה ב"I Really Really Like You" בכיכובה. סדרה חביבה ביותר!
בתגובה ל: ועוד זוג טלוויזיוני מעביר את הרומן לחיים האמיתיים מאת: iDana לפעמים רוצים לדעת גם על חייהם האישיים ונחמד לראות אותם זוהרים ואוהבים ושוב תודה אלה
בתגובה ל: מהנעשה בקוריאה - חדשות ורכילויות מאת: asole אויי סיימת את ההודעה עם תמונה כל כך יפה של ביני!!! הסדרה האחרונה שלו עדיין אצלי במחשב אבל לפני שאצפה בה אני רוצה לראות סדרה ישנה שלו שהבנתי שהיא לא ממש להיט אבל אני לא רוצה לפספס אף סדרה של ביני
בתגובה ל: תודה על כל העדכונים! מאת: MyGirl ואיזו סדרה ישנה לא הייתה להיט? "אירלנד"?
אם תהני אפילו רק חצי ממני מ"גן סודי" אז שווה לך לראות אותה... היא לא סדרה מושלמת, יש בה חורים אבל היא וביני הקסימו אותי לגמרי (וגם מאוד אהבתי את הא ג'י וון ואת המישניים).
בתגובה ל: איזו סדרה אחרונה, "גן סודי"? עוד לא ראית אותה? מאת: asole בדיוק לשתי הסדרות הללו התכוונתי! אני רוצה לראות קודם את "אירלנד" ורק אח"כ את "גן סודי" כדי שעד שביני יחזור מהצבא ישאר לי בזכרון הסדרה "גן סודי" שיש לי הרגשה שאני אהנה ממנה