בראשית הייתה המנגה. בהתחלה היא פורסמה בהמשכים במגזין השוג'ו מנגה "מרגרט" (שוג'ו – מנגה שפונה לקהל של נערות, היא יכולה להשתייך לכל ז'אנר שהוא אבל תמיד יהיה דגש על רומנטיקה) ואחר כך יצאה לאור בשלושים ושבע כרכים בין השנים 1992 ל-2003. הצלחה היסטרית, כמובן. זו מנגת השוג'ו הכי מצליחה ביפן, רק ב-2005 נמכרו 54 מיליון עותקים. המנגה גם תורגמה לסינית מנדרינית, קוריאנית, תאית, צרפתית ואנגלית ונחלה הצלחה עולמית. מעתה אל תאמר "לו הייתי רוטשילד" אלא "לו הייתי יוקו קאמיו" – המאיירת והכותבת של הסדרה.
אחר כך באה האנימה. ב-1997 הופקה סדרת אנימה בת 51 פרקים. שוב, סיפור הצלחה. וב-2001 יצא לשוק משחק גיימבוי המבוסס על הסדרה.
ואז הגיע תור הלייב-אקשן (דרמות או סרטים המבוססים על קומיקס). הגרסה הראשונה יצאה בטאיוון תחת השם " Meteor Garden". שנה מאוחר יותר יצא החלק השני. ב-2005 הגיע תורה של " Hana Yori Dango" היפנית, שגם היא חולקה לשתי סדרות (וסרט שעלילתו מתרחשת אחרי האירועים בסדרה) וב-2009 שודרה הגרסה הקוריאנית " Boys Over Flowers" שהגיעה גם אלינו תחת השם המצ'וקמק "בחורים רעים". שוב, הצלחה, הייפ היסטרי, רייטינג בשמיים... מגע הזהב של המותג המנצח לא הכזיב.
אז מה זה "האנה יורי דאנגו" (חוץ משלוש מילות קסם שמבטיחות הצלחה פנומנלית)? ביפנית זה משחק מילים על הביטוי "קראפלך על פני פרחים" (למה לא תרגמו את זה ככה??? ) שמסתבר קשור לאיך שכותבים את הקאנג'י של המילה "דאנגו" (והגיבור של הסדרה כל הזמן מתבלבל ועושה טעויות בגלל שהוא לא יודע לקרוא את הקאנג'י כמו שצריך יען כי דביל הוא). הביטוי מתייחס לאנשים שבמקום להתפעל מפריחת הדובדבן באביב רצים ישר לדוכני המזון להתפטם. בסדרת הטלוויזיה היפנית יש התייחסות לשם (די בסוף הסדרה) שמסבירה איך זה מתקשר לעלילה.
אני מאמינה שאת המקור לכל סיפורי האהבה אפשר למצוא באגדות, ובדרך כלל סיפור אהבה טוב יכיל מרכיבים מכמה אגדות ידועות. זה בהחלט תופס במקרה הזה. "האנה יורי דאנגו" היא שילוב מנצח של "היפה והחיה" ו"סינדרלה" עם הופעת אורח של אימה החורגת של "שילגיה". גיבורת הסיפור היא נערה תמה בשם מאקינו טסוקושי שלומדת בבית ספר יוקרתי שאת ספסליו פוקדים צאצאי שמנה וסלתה של יפן, אלא שמאקינו לא ממש משתייכת אליהם. היא באה ממשפחה מהמעמד הבינוני-נמוך, אבא שלה הוא עובד זוטר בחברה גדולה ולא מאלו שצופים להם התקדמות בקריירה. ההורים שלה חוסכים פרוטה לפרוטה כדי שמאקינו תוכל ללכת לבית הספר הזה. לא ברור איך היא בדיוק התקבלה למוסד הזה אבל היא שאפה ללמוד שם כי טודו שיזוקו - בת לאחת המשפחות העשירות ביפן שהיא גם דוגמנית מצליחה וגם עורכת דין - אותה היא מעריצה למדה בתיכון הנ"ל והחלום של מאקינו הוא להיות כמו האלילה המושלמת שלה. אבל החיים בתיכון היוקרתי אינם גן של שושנים, בוודאי לא עבור מאקינו שמרגישה כאילו נפלה לכוכב אחר. בית הספר נשלט ע"י חבורה של ארבעה תלמידים, כולם יורשים עשירים לאימפריות כלכליות ובראשם עומד אצבעוני המפקד, סליחה, דומיוג'י טסוקאסה העריץ. דומיוג'י הוא היורש של חברת דומיוג'י שהיא אימפריה כלכלית שחולשת על כל מיני ענפים וגם לשאר לא חסר, האנאזאווה רוי הוא גם יורש עשיר אבל שכחתי של מה (לא נורא, זה לא שאני מקבלת אחוזים), משפחתו של סוג'ירו נישקאדו שולטת על ענף התה ביפן ואני לא יודעת במה מתמחה משפחתו של אקירה מימסאקה אבל יש להם קשרים עם העולם התחתון ביפן וכנראה משם מקור כוחם.
דומיוג'י הוא ביריון מהסוג הגרוע ביותר. הוא לא מסתפק בכך שהוא וחבריו זוכים לכבוד אלים בבית הספר, הוא גם יורד לחיי כל מי שמעז לערער על סמכותו המלכותית או סתם לא בא לו טוב בעין. הוא נהנה להוציא את האגרסיות שלו על נתיניו המעריצים והמפוחדים, לפעמים אפילו סתם ככה, בלי שום התגרות. כשהוא בוחר לו קורבן הוא מסמן אותו בפתק אדום בלוקר עליו מופיע הסמל שלו ושל חבורתו – F4 י( F כמו פרח, ארבעת הפרחים) ואז כל בית הספר יודע מי הוא זה שהמלך אינו חפץ ביקרו ורץ לעשות בו שפטים כשהאומלל זוכה להתעללות פיזית, מילולית ולפעמים גם למכות רצח מהמאסטר דומיוג'י בעצמו. אז מה הפלא שמאקינו מעדיפה לשמור על פרופיל נמוך ככל האפשר ומקווה שתצליח לעבור מתחת לראדר בשנתיים הבאות עד לסיום, אלא שזה לא קל לה גם מעשית וגם נפשית. היא לא מבינה איך בית הספר כולו מסוגל לתת יד לנבזות כזו ומבואסת מעצמה על כך שהיא משתייכת לרוב הדומם, אלא שהמצב הזה עומד להשתנות כשהבחורה היחידה איתה היא מתחברת בבית הספר, תלמידה חדשה אף היא, הופכת למטרה החדשה של דומיוג'י.
הדמויות (לפעמים מכונות בשמן הפרטי ולפעמים בשם משפחתן. אני הלכתי פשוט על השם שהכי קל לי איתו)
מאקינו טסוקושי (אינוואו מאו - Mao Inoue): בחורה חזקה כמו שמה – טסוקושי זהו עשב בר או משהו כזה, צמח עקשן וקשוח. היא טובת לב, חרוצה, נאמנה, נדיבה ומאוד אמיצה. דומיוג'י טסוקאסה (מאטסאמוטו ג'ון - Jun Matsumoto): ילד מפונק ועשיר, אלים וחסר כל רסן שמאמין שכסף יענה הכל. האנאזאווה רוי (אוגורי שון - Shun Oguri): בחור מופנם ומסתורי, בדרך כלל אפשר למצוא אותו קבור באיזה ספר. מאוהב קשות בטודו שיזוקו , האלילה של מאקינו, אליה הוא קשור מילדות. סוג'ירו נישקאדו (מאטסודה שוטה - Shota Matsuda): יורש אימפרית התה שהלכות טקס התה הם נר לרגליו ואם אתם רוצים להעליב אותו תציעו לו תה רגיל מתיון. אפשר הרבה פעמים לראות אותו בביגוד מסורתי. חוץ מזה הוא פלייבוי וקזנובה מושבע. אקירה מימסאקה (אבה טסויושי - Tsuyoshi Abe): הוא הדבק שמחבר את כל הארבעה, זה שתמיד מפשר ומקרב. יש לו סימפטיה לנשים מבוגרות (אבל הוא לא יושב לו באמבטיה ומצייר על הקירות) והוא פלייבוי לא פחות מרעו סוג'ירו אלא שכנראה הם לא מתחרים על אותו פלח השוק. מאטסוקה יוקי (אקי נישירה - Aki Nishihara): חברתה הטובה ביותר של מאקינו מילדות. השתיים עובדות יחד בחנות ממתקים יפנים מסורתיים. שיזוקה טודו (מיומי סאדה - Mayumi Sada): יורשת עשירה, דוגמנית על, עורכת דין ואשת חוג הסילון. סאקורקו סאנג'ו (מגומי סאטו - Megumi Sato): נערה חדשה בתיכון, אף היא בת למשפחה עשירה. דומיוג'י טסובקי (ננקו מטסושימה - Nanako Matsushima): אחותו הגדולה של דומיוג'י שקורצה מחומר אחר. דומיוג'י קאדה (מריקו קאג'ה - Mariko Kaga): אימו של דומיוג'י ששולטת באימפרית דומיוג'י ביד רמה. אוקאמי סאן (טאקקו קאטו - Takako Kato): בעלת חנות הממתקים המסורתיים והבוסית של מאקינו ויוקי. אישה עם עבר. מאקינו הארו (סוסומו קוביישי - Susumu Kobayashi): אביה הלא יצלח של מאקינו. מאקינו צ'יאקו (מאקו אישינו - Mako Ishino): אימה של מאקינו. מאקינו סוסומו (סטושי טומיורה - Satoshi Tomiura): אחיה הצעיר של מאקינו. המזכיר נישידה (דיוויד איטו - David Ito): יד ימינה של אימו של דומיוג'י. אוקווארה שיגרו (קאטו קטסוקי - Kato Natsuki): יורשת אימפריית קטסוקי, בחורה לא ממש שיגרתית, תופיע רק בחצי השני של הסדרה.
חוות דעת
כש"Boys over Flowers" הגיעה לארץ הקודש אני זוכרת שקראתי תגובות של צופי הגרסה היפנית "האנה יורי דאנגו" שהגרסה הקוריאנית גרועה ואין כמו הסדרה היפנית... זה גם מה שגורסת כותבת הבלוג המעניין הזה שגיליתי כעת במקרה כשחיפשתי תגובות ישנות על הסדרה (יש עוד ביקורות על סדרות אסייתיות בבלוג, שווה לקרוא) לאחר צפייה בפרקים הראשונים של "BOF". אז לאחר שצפיתי בשתי הגרסאות במלואן דעתי היא שאם אתם הולכים לראות רק גרסה אחת של הלייב אקשן אז לכו על היפנית. זה לא שהיפנית היא יין והקוריאנית חומץ, למעשה, יש קווי עלילה ודמויות שהיו הרבה יותר טובים בעיני בקוריאנית אבל ליפנית יש כמה יתרונות שמכריעים את הכף:
א. היא לא משעממת ונמרחת, העלילה בסך הכל רצה על חמאה מינוס כמה חריקות בעונה השניה (בכלל לדעתי החלק הראשון עשוי טוב יותר). לעומת זאת בגרסה הקוריאנית היו הרבה רגעים מתים מבחינתי ועלילות שלא עניינו אותי לחלוטין, מבחינתי כל רגע שג'ון פיו לא היה נוכח בסדרה היא איבדה גובה, וזה מביא אותנו לנקודה השנייה...
ב. הראשית לא פוסטמה! אפילו לא קצת! היא אפילו ממש חמודה... אני לא יודעת איך הייתי מרגישה כלפיה לו הייתי רואה את הגרסה היפנית לראשונה אבל מכיוון שכבר יצא לי להכיר את ג'אנדי ממש אהבתי אותה והודיתי לה כל פרק: תודה שאת לא פוסטמה! הנקודה הזו חשובה במיוחד מפני שהעלילה (בשתי הגרסאות) מלווה את הגיבורה ולא את הגיבור, היא נוכחת ברוב הסצנות ולמעשה אנו מקבלים את נקודת המבט שלה מהתחלת הסדרה ואנחנו אמורים לעבור את המסע יחד איתה ולכן ההזדהות איתה היא קריטית.
ג. פחות חורים. לא שהיפנית חפה מחורים (בעיקר בחלק השני) אבל לא כמו הקוריאנית שמנוקבת יותר מכרטיסיית אוטובוס, וגם העובדה שהעלילה רצה עוזרת להתעלם מהקטנים שבהם כי פשוט אין זמן להתעמק ולנטפק בעוד שבקוריאנית איסוף החורים כבר הפך לסוג של תחביב עבורי שהעביר את הזמן בפרקים היותר נמרחים.
ד. הכימיה בין הגיבורים. סיפור האהבה פשוט עובד טוב יותר (בעיקר כי אני לא מבינה איך אפשר לאהוב את ג'אנדי...) מפה יש ספויילר לשתי הוורסיות בלבן: ב"BOF" פירגנתי לג'ון פיו את ג'אנדי כי הוא כל כך רצה אותה, אבל אם הוא היה מתאהב במונקי הייתי מעדיפה אותו איתה. ב"HYD" רציתי את מאקינו ודומיוג'י ביחד בגלל שניהם. יש אבל פן שמוצלח ואמין יותר ב"BOF" – כשג'ון פיו עוזב למקאו זה הגיוני בעיני שג'אנדי מחכה לו, הם כבר עברו הרבה ביחד עד אז. אבל כשדומיוג'י עוזב לניו יורק לו ולמאקינו בקושי היו שני דייטים (שאחד מהם נמשך לילה שלם בגלל מעלית תקועה והשני בגן החיות בדייט הכפול עם יוקי וחברה הדפקט), זה היה מוזר בעיני שמאקינו הספיקה להתאהב בו כל כך מהר ועד כדי כך שהאהבה הזו השתמרה חודשים והיא הייתה מוכנה להלחם עבורה. היה לי חסר קצת זמן איכות בין השניים... וגם אהבתי את הסצנות ב-"BOF" מתחילת החיזור של ג'ון פיו אחרי הפוסטמה ובעיקר את ההתנחלות שלו בביתה. ב-"BOF" יש גם יותר דגש על המאבק על ליבה של ג'אנדי שצריכה לבחור בין ג'ון פיו לג'י הו, אבל ב-"HYD" המאבק מוכרע מהר מאוד ומהרגע שמאקינו בוחרת בדומיוג'י די ברור שזהו זה למרות שרוי מחזר אחריה. זה בהחלט נותן דגש שונה לסיפור האהבה מפני שההדדיות שבו הרבה יותר ברורה בעוד שהאמביוולנטיות ב"BOF" מחלישה את הקשר בין ג'ון פיו לג'אנדי. אגב, הכותבת של המנגה התכוונה בכלל שרוי יהיה הדמות הראשית (ומן הסתם מי שיזכה בנערה) אבל דומיוג'י הפך לדמות מעניינת יותר וגם הפופולאריות שלו בקרב הקהל הייתה גדולה יותר משל רוי.
השוואה מפורטת בין שתי הגרסאות תבוא בפוסט הבא שיכיל ספויילרים למכביר כמובן.
בשורה התחתונה: אין יותר מידי ערך מוסף כפי שאתם יכולים לשער אבל היא כייפית והצליחה לרתק אותי למרות שכבר הכרתי את הסיפור לפרטיו מ"BOF" (זה לא אחד לאחד אבל האירועים המשמעותיים נמצאים בשתיהן אם כי בווריאציות שונות ובסדר שונה). סדרה חמודה לאוהבי סדרות בית ספר ולאוהבי סיפורי אגדות קלאסיים ולכל מי שרוצה להתבדר כדבעי ולמי שסקרן בגלל כל ההייפ המטורף סביב המותג ורוצה לראות איך טווים זהב ולא לדנה (אם לא סבלת את ג'ון פיו אז קשה לי להאמין שתאהבי את דומיוג'י. לידו ג'ון פיו נראה כחבר בגרינפיס. לא שאני חושדת שאת הולכת לרוץ ולראות את הסדרה הזו...). והעיקר: היא לא פוסטמה, חברים, היא לא פוסטמה!
והשיר מוקדש למאקינו טסוקושי וגם לבחיר ליבה "cause my nose was screaming that you smelled like a lover "
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole הגעתי לפרק 8. אז מן הסתם ספויילרים (קלים) עד לשם.
בינתיים העלילה מותחת ומפתיעה כל פרק מחדש, אם כי נראה שהם לא ויתרו על אף דמעה נוזלת דרך חלון שקוף. יכלו קצת להרגיע את מסחטת הדמעות, לא?
הבנתי שיש פה כמה שגם כן רואים את זה עכשיו, אז איפה אתם? לאן הגעתם? אני מרגישה צורך בקצת דיסקוסים :) נתחיל בדונג צ'ול. הילד הפך לנער יפהפה. חבל שהחליפו אותו בדמות גברית משופמת שכל קשר בינה לנער שהיה קודם מקרי לחלוטין.
גם דונג ווק הפך מילד מתוק ליצור מוזר... (אגב, זה לא הילד ששיחק את האח הצעיר ב"נשיקה שובבה"? הוא מוכר לי...).
האמא הגדולה היא אג'ומה מיוחדת במינה. אני אוהבת את הדמות שלה מאוד, למרות שבהתחלה הזדעזעתי מכך שהיא קוראת לבנה "ממזר"... הבעל שלה היה מספר אמיתי. גם מצליח להחזיק פילגש וגם לגרום לה להן לחיות יחד כשתי בדואיות שחולקות אותו אוהל... הרומנטיקה מאוד חסרה לי בפרקים הראשונים, שהיו מלאים בדמעות, דם ואקשן, אבל הפרקים האחרונים הראו שיש גם נשים חמודות שהגברים לבית לי נפגשים איתן (לא לפני פרק 7...)
ואוף, כל כך הרבה פרקים. בטח עוד נכונו עלילות רבות...
תוקן על ידי asole 10/6/2011 3:39
בתגובה ל: "ממזרח לעדן". מי מדסקס את זה איתי? ( עד פ' 8) מאת: zilpa הסידרה הזאת סוחפת ומרגשת אותי כבר מהפרק הראשון!! פרטי קצת לגבי איפה את בעלילה, כי אני כבר בפרק מתקדם ואני לא רוצה לספיילר לך... דונג צ'ול מקסים!!! השחקנים ששיחקו את הדמות יפיפיים, והדמות שלו כובשת!!
האמא בהחלט אג'ומה מיוחדת. לא הייתי רוצה להיתקל בה ברחוב חשוך...חח
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: הרבה הרבה עלילות משפחת לי!! מאת: shrekit144 ספוילרים
אחרי שחטפו את אחותו של דונג צ'ול והוא שחרר אותה מחברו "המלאך". האמא עכשיו מאוד מעצבנת אותי. היא כזו משביתת שמחות. כל פעם שהמשפחה מתאחדת היא חייבת לנזוף בדונג צ'ול האומלל הזה?
אני די עצבנית על הסדרה הזו. אין שם רגעי נחת לאף אחד. מה זה כל האקשן הבלתי פוסק הזה? אני מעדיפה סדרות רומנטיות, אבל כיון שהתחלתי אני כבר ממשיכה לראות. ומקוה שיהיה טוב. חוץ מזה שאנילומדת די הרבה על קוריאה משם. בדיוק קראתי ספר ("אחותי בונגסון") שמתאר את התקופה הרודנית החשוכה, עד להפיכה הצבאית. כולל מרד הסטודנטים בסיאול בשנת 81...
אז אני מרחיבה את ההשכלה שלי, אבל מתעצבנת על הדמויות שאף אחת מהן לא באמת מאפשרת לי הזדהות אמיתית עמה.
בתגובה ל: אני בפרק 16 מאת: zilpa להבדיל מסדרות אחרות בהן לעיתים יש רגע קט של אתנחתה , פה תמיד יש אקשן. אמא של דונג צ'ול עוד תמשוך את כעסך עד למצב שתרצי לחבוט בה דרך המסך. הצורה שבה היא מוותרת על בן אחד כדי לחזק את הבן השני, הרתיחה אותי לא מעט. איזה מתוק החבר המלאך,נכון? אני מתאפקת לא לספיילר לך... אחכה שתתקדמי עוד קצת.
מה דעתך על סמצ'ון? איזה דוד נאמן רכש לו דונג צ'ול. תתקדמי עוד (אבל בזהירות כי זה שואב..) מעניין אותי לדעת מה תחשבי בהמשך על המלאך ועל סמצ'ון.
כמו שכתבתי בהתחלה- אל תצפי לנחת כי לא תמצאי כזאת בסדרה הזו
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: אוי זילפה אני מבינה אותך כל כך מאת: זרהמאד מדבריך אני מבינה שיהיה לו וליחסיו עם האחות החמודה- אם כי אהבלה משהו, המשך? ואני תהיתי אם הוא בכלל מת. לא הראו לאן הם המשיכו עם המכות.
הדוד חמוד, מההתחלה חיבבתי אותו. די תהיתי לאן הוא נעלם ככה, עם שק על הראש, ופתאום אחר כך הראו את דונג צ'ול בתור בחור אחר... האג'ומה המתקראת אמא, היא האמא הכי איומה שראיתי. כבר עכשיו היו לא מעט רגעים שבא לי לחבוט בה.
למרות מעשיו הרעים של שין טא וואהן, הנבל של הסדרה, אני מוצאת שהשחקן נוגע לליבי. הוא משחק מעולה. הבן שלו (שבעצם לא שלו) נראה עדין ומעאפן. ללי קי צ'ול ולאג'ומה המפחידה שמתקראת אשתו, יש גנים כל כך עלובים? בכלל, הסדרה הזו מראה שלא חשוב הגנים שלך, אלא הסביבה בה גדלת. ואם זה לא משתפר (למרות שהבטיחו לי סוף טוב, אחרת לא הייתי מתיישבת לראות) אז אני...המממ...באמת, או טה קה?
(בינתיים הקטע המצחיק היחידי היה התנין שמתאהב בדודתו של דונג צ'ול. לא כזה וואו, אבל בכל זאת, במדבר כל קוץ פרח...) ותודה על ההבנה והעידוד:)
בתגובה ל: המממ... מאת: zilpa מי עשה זאת? שוב, אני לא רוצה לספיילר לך כי בכל פרק ישנה התחדשות ועיניין.
שין טה הוואן הוא רשע מרושע אך גם אני לא הצלחתי לשנוא אותו כי אני מאד מעריכה את השחקן הזה. ראיתי אותו בכמה סדרות ובכל אחת מהן הוא היה בעל אופי שונה. הרשעות מתאימה לו יותר מהנחמדות.
גם דמותו של מיונג הון תעבור שינוי...אני עוצרת פה כדי שלא תשתחרר לי הלשון. לאיזה פרק הגעת?
בתגובה ל: הבטיחו לך סוף טוב????????? מאת: זרהמאד אחרי שראתת. את מפחידה אותי כרגע... אני סיימתי פרק 19 ולפני פרק 20. האם כבר סיימת לראות? אם הסוף בעייתי, אני מעדיפה להפסיק עם העלילות המפגרות האלה כבר עכשיו. כמה פעמים אני צריכה לראות חבורות של גברים באים ומפוצצים לדונג צ'ול ודונג ווק את הפרצוף? כמה פעמים הם צריכים לראות את האשה שהם אוהבים מתחתנת עם מישהו אחר? אוף איתם. הסדרה הבאה שלי כל כך הולכת להיות קומדיה מצחיקה וכייפית...
בתגובה ל: מי שהביאה לי את הסדרה מאת: zilpa אל תפרשי באמצע..אני נהנתי מאד מהקרבות למרות שעלה גם כעס מפעם לפעם. במקרה הזה (מבלי לספיילר יותר מידי..) ציפיתי לסוף אחר אבל התסריטאים השיכורים גמרו אותי ובטח איכזבו אותי. אולי את תראי את הדברים אחרת אך לי קשה מאד לסלוח.
סיימתי לצפות לאחר מרתון מתיש, מתיש, מתיש! לא יכולתי לעמוד בפיתוי, פשוט נשאבתי בצורה יוצאת דופן. יכול להיות שהעיתוי בו הופיעה הסדרה הזו בחיי גרם למרתון או שאולי זה לי דונג צ'ול? לא יודעת לענות לך בוודאות בקרוב אעלה פוסטים על הסדרה ואזהיר אותך לאלו מהם את יכולה להיכנס.
בתגובה ל: זילפה ...את מושכת אותי בלשון מאת: זרהמאד מעצבנים מעצבנים, אבל כמו שהמורה לנהיגה שלי היה אומר: "את הלחם הקשה צריך לאכול עד הסוף..."
חוץ מזה, היו לי כמה רגעי נחת עם לי דונג צ'ול מטייל בים, והאמא שלו מביאה לו ולפועלים אוכל. (הרם אותי המשפט שלה:"הוא עזב את העולם הזה, אז למה ממשיכים להגיע לפה טיפוסים מוזרים?" כשהיא מסתכלת על היו"ר...)
אבל אם הסדרה הזו עם סוף שיעצבן אותי אחרי שאקדיש לה 56 שעות מחיי, אני חושבת שתהיה פה חברות במבחן...
בתגובה ל: אני כבר בפרק 25 מאת: zilpa דונג צ'ול מקסים. קצת קשה לי עם הדמות שלו שמקריבה את עצמה בשביל אחרים...מעניין אותי אם באיזה שהו שלב הוא יתעורר וילחם על החיים שלו?! אני מתה על גרייס!! ומחכה כל הזמן רק לסצנות ביניהם.
את שין טה וואן - אני לא סובלת מהפרק הראשון!!! אני חושבת שהוא הרע הכי רע שראיתי בכל הסדרות!!!! אני לא ראיתי את השחקן בסדרות אחרות ולכן אין לי השוואה שלו בתור דמות אחרת ונראה לי שלנצח הוא יהיה אצלי המניאק הכי גדול שיש!!
אין לי מושג לגבי הסוף! ואני מקווה לא להתאכזב, למרות שאני נכוויתי כבר מהתסריטאים הקוריאנים. אם יש משהו שאני שונאת, זה לראות סידרה שלמה. להתחבר לדמויות ולסיפור ושבסוף הכל היה לשווא...
איפה את בסיפור? אני כרגע זוחלת קצת עם הסידרה לעומת הקצב הראשוני שלי, אבל, זה קשור יותר להלך מחשבתי בתקופה האחרונה. ולא לסידרה שמרגשת, מותחת ומרתקת אותי! אז אני בפרק 46.
sinay- מה איתך? איך ההתקדמות?
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: איזה יופי את מתקדמת מאת: shrekit144 ספויילרים, כמובן:
יחסית אנחנו נמצאים בתקופה טובה בחיי הגיבורים. אם כי זה נראה לי קצת מפגר שהיאה רין לא מכירה את לי דונג צ'ול דרך אח שלו, וששני האחים פוגשים באותה בחורה בלי לדעת על התפקיד שלה בחיי שניהם.
בתור עיתונאית ומישהי שהתפקיד שלה לדעת מה קורה עם אנשים אחרים, זה ממש מוזר שאין לה שמץ של מושג לגבי לי דונג צ'ול.
והוא, בתור אחד שיודע מה קורה בחיי משפחתו, זה גם לא הגיוני.
אני לא שונאת את שין טה הוואן כי בניגוד לרשעים אחרים ששנאתי, אין בו צביעות. הוא מאמין בדרכו. הוא איננו מנסה להוציא את עצמו צדיק. את היו"ר גוק אני לא ממש סובלת, למרות שעל פניו הוא נראה נחמד יותר. מה הקטע שלו עם לחתן את גרייס עם מייק? לא אכפת לו מאף אחד, אבל הוא מתנהג כאילו אכפת לו. בעיני אנשים כאלה יותר מפחידים ומרושעים.
בתגובה ל: אני בפרק 33 מאת: zilpa היאה רין - זאת דמות שלא מובנת לי. לא ברור לי מה היתה כוונת התסריטאים. אבל, אני לא רוצה לספיילר לך על ההמשך ...אז כשתגיעי נדסקס על זה. את כבר תדעי על מה אני מדברת...
שין טה הוואן - הוא בנאדם בלי מעצורים שיעשה הכל ויפגע בכל מי שיקרה בדרכו, העיקר להשיג את המטרה שלו, שבדרך כלל היא כסף! אני שונאת אותו. אומנם כמו שציינת הוא לא צבוע. אבל הוא דורך על כל מי שמסביבו בלי למצמץ. אין לו כבוד לאף אחד. והכי מסוכן אין לו עקב אכילס (או שכן, ועדיין לא ראינו). יש בו משהו שטני והוא מפחיד אותי. למרות שבתכלס הוא ילדון עטוף בכסף. היו"ר גוק - אותו אני ממש לא סובלת!! אם שין טה הוואן הוא הרוע בהתגלמותו, עם גוק הרוע מוסתר ומגיע תמיד בהפוכה. הרבה מהמניעים שלו בהתחלה לא ברורים, אבל הכל מסתכם בכוח! גם כאן אני לא רוצה לספיילר לך, אבל הוא מנובל, ותמיד מגיע משומקום כמו איזה נחש.
מה את חושבת על שין מיונג? על דונג ווק? את ג'ין הו? (לא בטוחה שזה השם שלה...אני מתכוונת לאהובתו המיתולוגית של דונג ווק). אני אוהבת את האמא הקטנה ואת הבת שלה, הן שתיהן עדינות, מסורות ודואגות. אני אוהבת גם את סמצ'ון.את גרייס והכי הכי את דונג צ'ול!!
בתגובה ל: לא המשכתי הלאה...עדיין מאת: shrekit144
את הדמות של היאה רין מגלמת לי דה-הא, נכון? אז לפי מה שקראתי, גם היא התקשתה להבין את כוונת התסריטאים בכל הנוגע לדמותה (הייתי מצרפת קישור לדברים שאמרה, אבל אני חוששת שזה עלול לספיילר...).
בתגובה ל: אמנם לא צפיתי בסדרה, אבל מאת: iDana אני זוכרת שהיא גם התקשתה עם הדמות שלה בצ'ונו. זכור לי שמישהיא כתבה על שיחות ארוכות שהיא נדנדה לג'אנג היוק (השותף שלה בצ'ונו ואהובי היקר) ושהתסריטאים התנצלו בפניה או משהו כזה...
בתגובה ל: אויש...עכשיו אני סקרנית מאת: shrekit144
היא גם הבריזה ברגע האחרון מאיזה סרט לטובת הסדרה החדשה שלה, "מיס ריפלי", שזוכה לביקורות טובות בימים אלה.
לגבי East of Eden, אני יכולה לשלוח לך את הלינקים המדוברים כשתסיימי לצפות, אבל בגדול לי דא-הא אמרה שלא הצליחה להבין את הדמות וביקרה את התסריטאים.
בצ'ונו זה מקרה קצת שונה - הדמות שגילמה שם זכתה לביקורות נוקבות מהצופים שקראו לדמותה "מטרד ציבורי". בעקבות זאת התסריטאי הרגיש צורך להתנצל בפניה, על כך שלא פיתח את הדמות מספיק בחלק הראשון של הסדרה וכו'. לי דא-הא שפכה את הלב בפני הקולגה ג'אנג היוק, והוא עודד אותה.
בתגובה ל: יש לה תדמית של פרימדונה מאת: iDana ואני לגמרי מבינה את השחקנית שתוהה לגבי התפקיד הדבילי שהדביקו לה. זו דמות עם פוטנציאל אדיר, וממש "בזבזו אותה" (אלא אם כן יהיה לה תפקיד חשוב בהמשך...) בכלל, זו לא סדרה שאוהבת את הדמויות הנשיות שלה. ואיזה מסכנים השחקנים שצריכים להסתדר עם תפקידים מוזרים...
בתגובה ל: אני בפרק 46 מאת: zilpa אנחנו באותו פרק! אני לא המשכתי כבר למעלה משבוע. ויש לי געגועים עזים לדונג צ'ול.
ספולרים בהמשך -
אני לא מאמינה שהיא תחזור מוושינגטון. הם לגמרי פספסו את כל הפוטנציאל של הדמות הזאת. ולא מובן לי למה הביאו פתאום את הבת של התובע הכללי שהיא עלק עיתונאית ועלק מקורבת להורים של היאה רין, ובעצם מגלמת את אותה דמות של היאה רין. לא ברור בעליל!!
בסדרה שלא אהבת את הדמויות הנשיות שלה - את מתכוונת בגלל שהן רק סובלות?
בתגובה ל: איזה כיף!! מאת: shrekit144 אמנם התבאסתי שהחליפו את הנער היפה בדמותו של השחקן העכשוי, אבל הוא באמת משחק יפה, והדמות שלו פשוט מעולה.
אם היא לא חוזרת מוושינגטון, אז הבמאי גם פה צריך להתנצל בפניה, כי הדמות שלה פשוט מגוחכת.
לדונג ווק בא לי להכניס סטירה לאור הפרקים האחרונים, והדמויות הנשיות שם - חוץ מגרייס, הן די מפגרות.
וגם לא ממש ברורות. האמא של דונג צ'ול איבדה את כל הפלפל שלה, וזה חסר לי מאוד. האמא הקטנה תמיד היתה אנמית, וגם לקי סון אין תפקיד גדול מידי. אשתו של שין טה הוואן היא דמות חביבה - אבל חסרת שיניים, וג'יי הון בכלל לא ברורה. היא יכלה להתחתן עם דונג ווק אבל בחרה אחרת, ואחר כך היו לה לא מעט בחירות מאוד משונות. רגע קורבן אציל נפש - רגע מכשפה שתואמת לחמיה. גרייס התחילה את הסדרה כמישהי עם הרבה פלפל, אבל הפרקים האחרונים היא די מדוכאת ומדכאת...אני באמת מייחלת לסוף טוב, למרות שזרהמאוד כבר הזהירה אותי...
בתגובה ל: דונג צ'ול הוא אכן אהובי העכשוי מאת: zilpa שהחליפו את התסריטאים באמצע, זה יכול אולי להסביר את השינויים בדמויות.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: קראתי באיזשהו מקום מאת: asole
ויש הטוענים שמה שקרה מאחורי הקלעים היה לא פחות מעניין (ואולי יותר) ממה שראו על המסך - דיברו על סכסוכים בין השחקנים, קיצוצי תקציב שפגעו באופן משמעותי גם במשכורות (בפרקים הראשונים השקיעו בצילומי חוץ ואח"כ נגמר הכסף. סונג סאונג הון הסכים לעכב את תשלום המשכורת שלו עד לסיום הצילומים כדי שההפקה לא תיתקע) ועוד כהנה וכהנה. אני מאמינה שאחרי ההפקה הארוכה והמתישה הזו כל הצוות היה זקוק למנוחה הגונה...
בתגובה ל: יש לה תדמית של פרימדונה מאת: iDana ולראות על מה היא מתבכיינת...חחחח. סתם, אני אהבתי אותה במיי גירל. והדמויות שלה בצ'ונו ובמזרח לעדן לא ברורות בכלל. ואפילו משהו במשחק שלה עיצבן אותי פה. למרות שאולי זה גם קשור לדמות שהיא גילמה פה.
אבל, כמו שאמרתי, אני הולכת לתת לה עוד צ'אנס, ולצפות בrobber עם ג'אנג היוק. - דרך אגב, איך זה שלא מצאנו לו עדיין כינוי??
בתגובה ל: אשמח לקבל את הלינקים... מאת: shrekit144
פשוט מה שהיא אמרה קשור גם לעלילה ועלול לספיילר. אני לא בטוחה באיזה פרק זה מפסיק להיות ספויילר ואם כבר הגעת אליו, אבל בסינון הספויילרים זה מה שהיא אמרה: "זה מבלבל לגלם את הדמות של היי רין, ולא יכולתי להבין אותה". היא הוסיפה שקשה לשחק דמות כל כך לא הגיונית שגורמת לה להיראות כמו אידיוטית.
אגב, במסיבת הסיום של הסדרה סונג סאונג הון לא בדיוק החמיא לעצמו על המשחק שלו...
בתגובה ל: אני בפרק 33 מאת: zilpa והוא שחקן אופי מעולה.... לי יצא לראות את הדרמה הזו פעמיים ובכל פעם שראיתי את מיונג הון בכיתי יחד איתו ...ככ כאב לי על מר גורלו..הוא היה דמות טראגית ,בעליל והעיתונאית (לי דה הא) עזבה את הדרמה בכעס,באמצע מתוך משחקי אגו או משהו דומה...
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: טוב ,שין טה הוואן היה האבא של אילג'ימה(זה שנרצח) מאת: kler181 זה אותו שחקן??? אני ב ה ל ם!! דווקא באילג'ימה חשבתי שיש לו פנים ועיניים טובות. וכשראיתי אותו כאן הייתי בטוחה שלא ראיתי אותו לפני....וואו, ממש הפתעת אותי!
וכל הכבוד על התרגום והעבודה הקשה. תודה!
בתגובה ל: טוב ,שין טה הוואן היה האבא של אילג'ימה(זה שנרצח) מאת: kler181 שחקן . זה מה שיפה בשחקנים שיודעים לשחק ולא כמו יהודה לוי ויון טומרקין שיש להם אותה הבעה בפנים , ולא משנה באיזו סידרה הם משחקים .גם לי דה הא שחקנית טובה . אני מאוד אהבתי אותה ב"החברה שלי" שהיא היתה מצחיקה ושובבה אבל ממש לא בסידרמ "ממיזרח לעדן " שלא ממש הבנתי מי היא ומה הטסריטאים רוצים ממנה . דווקא בהתחלה עוד ציפיתי שיהיה משהו מענין איתה ועם שני האחים אבל זה לא קרה וממה שהבנתי היא פשוט פרשה . אני עכשיו צופה ב-5 הפרקים האחרונים ואני ממש מפחדת מהסוף כי נראה לי שלא יהיה סוף טוב ... הקוריאנים קשים ביותר... אני גם רוצה להודות לך ןלחברותייך על התרגום - עבודה טובה קומה או ..
shrekit144 וzilpa מה קורה איתכן כבר סיימתן את הצפייה בסידרה ? תמשיכו לכתוב מה אתן חושבות . בנתיים אני אומרת מיונג הון in ודונג ווק out ודונג צ'ול וגרייס תמיד הכי מהממים.
בתגובה ל: איזה יופי את מתקדמת מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: אני בפרק 44 ולא מפסיקה לבכות.... מאת: sinay30 ללא תוכן
בתגובה ל: איזה יופי את מתקדמת מאת: shrekit144 ללא תוכן
בתגובה ל: אני בפרק 44 וקצת קשה לי עם הידיעה מאת: sinay30 לכתוב - אז ככה - ידעתי שמתישהו כשהאחים יגלו שהם לא אחים בדם יקרה הנורא מכול והם יהפכו לאויבים .... אני יקווה שהם כמובן ישלימו אבל בסדרות הקוריאניות הכול יכול להיות... היתה לי הרגשה שלדונג ווק יהיה הכי קשה לקבל את קירבת הדם בין דונג צ'ול למיונג הון וגם למיונג הון אין בעיה לעזוב את אביו כי ממילא הוא מעולם לא אהב אותו ... הכי הצחיק אותי התגובה של שין טה הוואן לגבי בנו בדם שהוא דונג ווק . זה מאוד שימח אותו כי מבחינתו הוא דומה לו הרבה יותר ממיונג הון שהיה רכיכה בעייניו וגם הוא כבר החזיר את כלתו {ברח לי שמה}לדונג ווק כי זכר שהיא אהבה אותו . וואו הפרקים האלה ממש מותחים ופתאום הכול מתגלה וניראה שזה ממש עצוב כמעט לכולם . לגביי דונג צ'ול וגרייס - אני ממש אוהבת אותה היא הכי נאמנה לו ואוהבת אותו וגם ניראה שממש אכפת לה ממנו . ואני לא יודעת מה אני מרגישה לגבי אבא שלה שניראה שונה . האמת ניראה לי שזה שהעורך דין קים לצידו של דונג צ'ול לא עושה לדונג צ'ול טוב . אני לא מאמינה שעכשיו גם שין טא הוואן וגם גוק נגד דונג צ'ול אבל אני מאמינה בו והוא ינצח אותם ....
בתגובה ל: כניראה נשלח בטעות ולא הבנתי לאן נעלם מה שרציתי מאת: sinay30 התגובה של שין טה הוואן לגילוי הסוד היתה לחלוטין משעשעת. כולם נשברים כשמגלים שהחליפו בלידה את הילד, ורק הוא: "איזה בן מצויין יש לי.
גרייס מותק וגם דונג צ'ול, ויש שלבים שייחלתי לדונג ווק מוות בייסורים.
בתגובה ל: אכן, מאת: zilpa
אמר בסיום הצילומים שהגרון שלו כואב מרוב בכי וצעקות, ושהוא ישמח אם הסדרה הבאה שלו תהיה סיפור אהבה מתוק וקליל (אבל זה לא קרה, אאל"ט הפרויקט הבא של יון ג'ונג הון היה בדרמה ההיסטורית-רפואית Jejoongwon, והוא עשה שם תפקיד מורכב ומעניין לטעמי).
בתגובה ל: "ממזרח לעדן". מי מדסקס את זה איתי? ( עד פ' 8) מאת: zilpa הדרמה "ממזרח לעדן" היתה אחד הפרוייקטים הגדולים שלנו, שהיה לי הכבוד לתרגם אותה יחד עם עוד 3 חברות שלי. נכון שזה היה קשה וסזיפי, בכל אופן 56 פרקים זה לא הולך ברגל... זה עושה לי טוב לראות שעוד אנשים רואים את הדרמה הנפלאה הזו... את רק בהתחלה ...ועוד נכונו לך הפתעות מרובות וגם רומנטיקה .... גם אני מאוהבת בשחקנית בתפקיד האמא.. שמה lee mi suk ... אז אני מאחלת לך המשך צפייה מהנה. אורה
בתגובה ל: יש לי הכבוד לראות פרי לעמלי מאת: kler181
בתגובה ל: יש לי הכבוד לראות פרי לעמלי מאת: kler181 שבסה"כ מאוד נהניתי מהתרגום. הוא היה אמין ומדוייק, בלי טעויות שנפוצות לפעמים בתרגומים לסדרות הקוריאניות. (אם כי ניחשתי שהיו כמה מתרגמים, כי לא תמיד היו הבדלים בסגנון של התרגום)
כל הכבוד לכן! ותודה:)
בתגובה ל: אני חייבת להגיד לך מאת: zilpa מיותר לציין, שיש עלינו ביקורת והגהה מאוד איכותית ומקצועית..
בתגובה ל: ממש תודה , אמסור זאת לחברות שלי, מאת: kler181 זה לא לעצבים החלשים שלי (אם כי נהנתי מאוד לקרוא על הסדרה מכלי שני) אבל שאפו על האתגר, לקחתן על עצמכן פרוייקט רציני... כל הכבוד!
בתגובה ל: אין מצב שאראה את "ממזרח לעדן" מאת: asole תמתיני לימי החורף הגשומים, אז יהיה כדאי....זה יחמם לך את החשק לראות הלאה....חחחחחח בכל מקרה יהיה לי חבל שתחמיצי דרמה יפה כ"כ....ואיכותית
בתגובה ל: אני מקווה מאוד שכן תראי מאת: kler181 אני לא מסתדרת עם מלודרמות, כל רכבת ההרים הרגשית הזו הופכת לי את הבטן ו... סוף עצוב? מעל לכוחותי. אולי עוד יכולתי להתמודד עם מלודרמה אם הייתי יודעת לפחות שהסוף יהיה טוב... סוף אבל לא נורא, נהניתי ממנה גם ככה בלי כאבי הלב והמתח מהסיקור של זלפה וכל השרשורים שאני כבר מכירה את העלילה מלגו ומלבר, אני אפילו יכולה כבר להבחן עליה!
רק שתביני איזו חלשלושה אני, ל"גן סודי" בפרקי המלודרמה בסדרה אני הייתי פשוט סמרטוט ספוג דמעות. אני לוקחת את הדברים יותר מידי ללב ואני בכיינית איומה... סוף
בתגובה ל: אין מצב... מאת: asole אני חושבת שאפילו התסריטאי המקורי של הדרמה לא היה מסוגל לכתוב כזה , כ"כ טוב... למי שאין סבלנות ועמידות כמוך ..זה ממש מצויין...תודה זילפה ולמי שראה את כל הדרמה , זה עושה סדר ..וכמוני , הכל עובר בראש בזמן הקריאה...נהדר!!!!!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole
האנה יורי דאנגו - Hana Yori Dango
בראשית הייתה המנגה. בהתחלה היא פורסמה בהמשכים במגזין השוג'ו מנגה "מרגרט" (שוג'ו – מנגה שפונה לקהל של נערות, היא יכולה להשתייך לכל ז'אנר שהוא אבל תמיד יהיה דגש על רומנטיקה) ואחר כך יצאה לאור בשלושים ושבע כרכים בין השנים 1992 ל-2003. הצלחה היסטרית, כמובן. זו מנגת השוג'ו הכי מצליחה ביפן, רק ב-2005 נמכרו 54 מיליון עותקים. המנגה גם תורגמה לסינית מנדרינית, קוריאנית, תאית, צרפתית ואנגלית ונחלה הצלחה עולמית. מעתה אל תאמר "לו הייתי רוטשילד" אלא "לו הייתי יוקו קאמיו" – המאיירת והכותבת של הסדרה.
אחר כך באה האנימה. ב-1997 הופקה סדרת אנימה בת 51 פרקים. שוב, סיפור הצלחה. וב-2001 יצא לשוק משחק גיימבוי המבוסס על הסדרה.
ואז הגיע תור הלייב-אקשן (דרמות או סרטים המבוססים על קומיקס). הגרסה הראשונה יצאה בטאיוון תחת השם " Meteor Garden". שנה מאוחר יותר יצא החלק השני. ב-2005 הגיע תורה של " Hana Yori Dango" היפנית, שגם היא חולקה לשתי סדרות (וסרט שעלילתו מתרחשת אחרי האירועים בסדרה) וב-2009 שודרה הגרסה הקוריאנית " Boys Over Flowers" שהגיעה גם אלינו תחת השם המצ'וקמק "בחורים רעים". שוב, הצלחה, הייפ היסטרי, רייטינג בשמיים... מגע הזהב של המותג המנצח לא הכזיב.
אז מה זה "האנה יורי דאנגו" (חוץ משלוש מילות קסם שמבטיחות הצלחה פנומנלית)? ביפנית זה משחק מילים על הביטוי "קראפלך על פני פרחים" (למה לא תרגמו את זה ככה??? ) שמסתבר קשור לאיך שכותבים את הקאנג'י של המילה "דאנגו" (והגיבור של הסדרה כל הזמן מתבלבל ועושה טעויות בגלל שהוא לא יודע לקרוא את הקאנג'י כמו שצריך יען כי דביל הוא). הביטוי מתייחס לאנשים שבמקום להתפעל מפריחת הדובדבן באביב רצים ישר לדוכני המזון להתפטם. בסדרת הטלוויזיה היפנית יש התייחסות לשם (די בסוף הסדרה) שמסבירה איך זה מתקשר לעלילה.
אני מאמינה שאת המקור לכל סיפורי האהבה אפשר למצוא באגדות, ובדרך כלל סיפור אהבה טוב יכיל מרכיבים מכמה אגדות ידועות. זה בהחלט תופס במקרה הזה. "האנה יורי דאנגו" היא שילוב מנצח של "היפה והחיה" ו"סינדרלה" עם הופעת אורח של אימה החורגת של "שילגיה". גיבורת הסיפור היא נערה תמה בשם מאקינו טסוקושי שלומדת בבית ספר יוקרתי שאת ספסליו פוקדים צאצאי שמנה וסלתה של יפן, אלא שמאקינו לא ממש משתייכת אליהם. היא באה ממשפחה מהמעמד הבינוני-נמוך, אבא שלה הוא עובד זוטר בחברה גדולה ולא מאלו שצופים להם התקדמות בקריירה. ההורים שלה חוסכים פרוטה לפרוטה כדי שמאקינו תוכל ללכת לבית הספר הזה. לא ברור איך היא בדיוק התקבלה למוסד הזה אבל היא שאפה ללמוד שם כי טודו שיזוקו - בת לאחת המשפחות העשירות ביפן שהיא גם דוגמנית מצליחה וגם עורכת דין - אותה היא מעריצה למדה בתיכון הנ"ל והחלום של מאקינו הוא להיות כמו האלילה המושלמת שלה. אבל החיים בתיכון היוקרתי אינם גן של שושנים, בוודאי לא עבור מאקינו שמרגישה כאילו נפלה לכוכב אחר. בית הספר נשלט ע"י חבורה של ארבעה תלמידים, כולם יורשים עשירים לאימפריות כלכליות ובראשם עומד אצבעוני המפקד, סליחה, דומיוג'י טסוקאסה העריץ. דומיוג'י הוא היורש של חברת דומיוג'י שהיא אימפריה כלכלית שחולשת על כל מיני ענפים וגם לשאר לא חסר, האנאזאווה רוי הוא גם יורש עשיר אבל שכחתי של מה (לא נורא, זה לא שאני מקבלת אחוזים), משפחתו של סוג'ירו נישקאדו שולטת על ענף התה ביפן ואני לא יודעת במה מתמחה משפחתו של אקירה מימסאקה אבל יש להם קשרים עם העולם התחתון ביפן וכנראה משם מקור כוחם.
דומיוג'י הוא ביריון מהסוג הגרוע ביותר. הוא לא מסתפק בכך שהוא וחבריו זוכים לכבוד אלים בבית הספר, הוא גם יורד לחיי כל מי שמעז לערער על סמכותו המלכותית או סתם לא בא לו טוב בעין. הוא נהנה להוציא את האגרסיות שלו על נתיניו המעריצים והמפוחדים, לפעמים אפילו סתם ככה, בלי שום התגרות. כשהוא בוחר לו קורבן הוא מסמן אותו בפתק אדום בלוקר עליו מופיע הסמל שלו ושל חבורתו – F4 י( F כמו פרח, ארבעת הפרחים) ואז כל בית הספר יודע מי הוא זה שהמלך אינו חפץ ביקרו ורץ לעשות בו שפטים כשהאומלל זוכה להתעללות פיזית, מילולית ולפעמים גם למכות רצח מהמאסטר דומיוג'י בעצמו. אז מה הפלא שמאקינו מעדיפה לשמור על פרופיל נמוך ככל האפשר ומקווה שתצליח לעבור מתחת לראדר בשנתיים הבאות עד לסיום, אלא שזה לא קל לה גם מעשית וגם נפשית. היא לא מבינה איך בית הספר כולו מסוגל לתת יד לנבזות כזו ומבואסת מעצמה על כך שהיא משתייכת לרוב הדומם, אלא שהמצב הזה עומד להשתנות כשהבחורה היחידה איתה היא מתחברת בבית הספר, תלמידה חדשה אף היא, הופכת למטרה החדשה של דומיוג'י.
הדמויות (לפעמים מכונות בשמן הפרטי ולפעמים בשם משפחתן. אני הלכתי פשוט על השם שהכי קל לי איתו)
מאקינו טסוקושי (אינוואו מאו - Mao Inoue): בחורה חזקה כמו שמה – טסוקושי זהו עשב בר או משהו כזה, צמח עקשן וקשוח. היא טובת לב, חרוצה, נאמנה, נדיבה ומאוד אמיצה. דומיוג'י טסוקאסה (מאטסאמוטו ג'ון - Jun Matsumoto): ילד מפונק ועשיר, אלים וחסר כל רסן שמאמין שכסף יענה הכל. האנאזאווה רוי (אוגורי שון - Shun Oguri): בחור מופנם ומסתורי, בדרך כלל אפשר למצוא אותו קבור באיזה ספר. מאוהב קשות בטודו שיזוקו , האלילה של מאקינו, אליה הוא קשור מילדות. סוג'ירו נישקאדו (מאטסודה שוטה - Shota Matsuda): יורש אימפרית התה שהלכות טקס התה הם נר לרגליו ואם אתם רוצים להעליב אותו תציעו לו תה רגיל מתיון. אפשר הרבה פעמים לראות אותו בביגוד מסורתי. חוץ מזה הוא פלייבוי וקזנובה מושבע. אקירה מימסאקה (אבה טסויושי - Tsuyoshi Abe): הוא הדבק שמחבר את כל הארבעה, זה שתמיד מפשר ומקרב. יש לו סימפטיה לנשים מבוגרות (אבל הוא לא יושב לו באמבטיה ומצייר על הקירות) והוא פלייבוי לא פחות מרעו סוג'ירו אלא שכנראה הם לא מתחרים על אותו פלח השוק. מאטסוקה יוקי (אקי נישירה - Aki Nishihara): חברתה הטובה ביותר של מאקינו מילדות. השתיים עובדות יחד בחנות ממתקים יפנים מסורתיים. שיזוקה טודו (מיומי סאדה - Mayumi Sada): יורשת עשירה, דוגמנית על, עורכת דין ואשת חוג הסילון. סאקורקו סאנג'ו (מגומי סאטו - Megumi Sato): נערה חדשה בתיכון, אף היא בת למשפחה עשירה. דומיוג'י טסובקי (ננקו מטסושימה - Nanako Matsushima): אחותו הגדולה של דומיוג'י שקורצה מחומר אחר. דומיוג'י קאדה (מריקו קאג'ה - Mariko Kaga): אימו של דומיוג'י ששולטת באימפרית דומיוג'י ביד רמה. אוקאמי סאן (טאקקו קאטו - Takako Kato): בעלת חנות הממתקים המסורתיים והבוסית של מאקינו ויוקי. אישה עם עבר. מאקינו הארו (סוסומו קוביישי - Susumu Kobayashi): אביה הלא יצלח של מאקינו. מאקינו צ'יאקו (מאקו אישינו - Mako Ishino): אימה של מאקינו. מאקינו סוסומו (סטושי טומיורה - Satoshi Tomiura): אחיה הצעיר של מאקינו. המזכיר נישידה (דיוויד איטו - David Ito): יד ימינה של אימו של דומיוג'י. אוקווארה שיגרו (קאטו קטסוקי - Kato Natsuki): יורשת אימפריית קטסוקי, בחורה לא ממש שיגרתית, תופיע רק בחצי השני של הסדרה.
חוות דעת
כש"Boys over Flowers" הגיעה לארץ הקודש אני זוכרת שקראתי תגובות של צופי הגרסה היפנית "האנה יורי דאנגו" שהגרסה הקוריאנית גרועה ואין כמו הסדרה היפנית... זה גם מה שגורסת כותבת הבלוג המעניין הזה שגיליתי כעת במקרה כשחיפשתי תגובות ישנות על הסדרה (יש עוד ביקורות על סדרות אסייתיות בבלוג, שווה לקרוא) לאחר צפייה בפרקים הראשונים של "BOF". אז לאחר שצפיתי בשתי הגרסאות במלואן דעתי היא שאם אתם הולכים לראות רק גרסה אחת של הלייב אקשן אז לכו על היפנית. זה לא שהיפנית היא יין והקוריאנית חומץ, למעשה, יש קווי עלילה ודמויות שהיו הרבה יותר טובים בעיני בקוריאנית אבל ליפנית יש כמה יתרונות שמכריעים את הכף:
א. היא לא משעממת ונמרחת, העלילה בסך הכל רצה על חמאה מינוס כמה חריקות בעונה השניה (בכלל לדעתי החלק הראשון עשוי טוב יותר). לעומת זאת בגרסה הקוריאנית היו הרבה רגעים מתים מבחינתי ועלילות שלא עניינו אותי לחלוטין, מבחינתי כל רגע שג'ון פיו לא היה נוכח בסדרה היא איבדה גובה, וזה מביא אותנו לנקודה השנייה...
ב. הראשית לא פוסטמה! אפילו לא קצת! היא אפילו ממש חמודה... אני לא יודעת איך הייתי מרגישה כלפיה לו הייתי רואה את הגרסה היפנית לראשונה אבל מכיוון שכבר יצא לי להכיר את ג'אנדי ממש אהבתי אותה והודיתי לה כל פרק: תודה שאת לא פוסטמה! הנקודה הזו חשובה במיוחד מפני שהעלילה (בשתי הגרסאות) מלווה את הגיבורה ולא את הגיבור, היא נוכחת ברוב הסצנות ולמעשה אנו מקבלים את נקודת המבט שלה מהתחלת הסדרה ואנחנו אמורים לעבור את המסע יחד איתה ולכן ההזדהות איתה היא קריטית.
ג. פחות חורים. לא שהיפנית חפה מחורים (בעיקר בחלק השני) אבל לא כמו הקוריאנית שמנוקבת יותר מכרטיסיית אוטובוס, וגם העובדה שהעלילה רצה עוזרת להתעלם מהקטנים שבהם כי פשוט אין זמן להתעמק ולנטפק בעוד שבקוריאנית איסוף החורים כבר הפך לסוג של תחביב עבורי שהעביר את הזמן בפרקים היותר נמרחים.
ד. הכימיה בין הגיבורים. סיפור האהבה פשוט עובד טוב יותר (בעיקר כי אני לא מבינה איך אפשר לאהוב את ג'אנדי...) מפה יש ספויילר לשתי הוורסיות בלבן: ב"BOF" פירגנתי לג'ון פיו את ג'אנדי כי הוא כל כך רצה אותה, אבל אם הוא היה מתאהב במונקי הייתי מעדיפה אותו איתה. ב"HYD" רציתי את מאקינו ודומיוג'י ביחד בגלל שניהם. יש אבל פן שמוצלח ואמין יותר ב"BOF" – כשג'ון פיו עוזב למקאו זה הגיוני בעיני שג'אנדי מחכה לו, הם כבר עברו הרבה ביחד עד אז. אבל כשדומיוג'י עוזב לניו יורק לו ולמאקינו בקושי היו שני דייטים (שאחד מהם נמשך לילה שלם בגלל מעלית תקועה והשני בגן החיות בדייט הכפול עם יוקי וחברה הדפקט), זה היה מוזר בעיני שמאקינו הספיקה להתאהב בו כל כך מהר ועד כדי כך שהאהבה הזו השתמרה חודשים והיא הייתה מוכנה להלחם עבורה. היה לי חסר קצת זמן איכות בין השניים... וגם אהבתי את הסצנות ב-"BOF" מתחילת החיזור של ג'ון פיו אחרי הפוסטמה ובעיקר את ההתנחלות שלו בביתה. ב-"BOF" יש גם יותר דגש על המאבק על ליבה של ג'אנדי שצריכה לבחור בין ג'ון פיו לג'י הו, אבל ב-"HYD" המאבק מוכרע מהר מאוד ומהרגע שמאקינו בוחרת בדומיוג'י די ברור שזהו זה למרות שרוי מחזר אחריה. זה בהחלט נותן דגש שונה לסיפור האהבה מפני שההדדיות שבו הרבה יותר ברורה בעוד שהאמביוולנטיות ב"BOF" מחלישה את הקשר בין ג'ון פיו לג'אנדי. אגב, הכותבת של המנגה התכוונה בכלל שרוי יהיה הדמות הראשית (ומן הסתם מי שיזכה בנערה) אבל דומיוג'י הפך לדמות מעניינת יותר וגם הפופולאריות שלו בקרב הקהל הייתה גדולה יותר משל רוי.
השוואה מפורטת בין שתי הגרסאות תבוא בפוסט הבא שיכיל ספויילרים למכביר כמובן.
בשורה התחתונה: אין יותר מידי ערך מוסף כפי שאתם יכולים לשער אבל היא כייפית והצליחה לרתק אותי למרות שכבר הכרתי את הסיפור לפרטיו מ"BOF" (זה לא אחד לאחד אבל האירועים המשמעותיים נמצאים בשתיהן אם כי בווריאציות שונות ובסדר שונה). סדרה חמודה לאוהבי סדרות בית ספר ולאוהבי סיפורי אגדות קלאסיים ולכל מי שרוצה להתבדר כדבעי ולמי שסקרן בגלל כל ההייפ המטורף סביב המותג ורוצה לראות איך טווים זהב ולא לדנה (אם לא סבלת את ג'ון פיו אז קשה לי להאמין שתאהבי את דומיוג'י. לידו ג'ון פיו נראה כחבר בגרינפיס. לא שאני חושדת שאת הולכת לרוץ ולראות את הסדרה הזו...). והעיקר: היא לא פוסטמה, חברים, היא לא פוסטמה!
והשיר מוקדש למאקינו טסוקושי וגם לבחיר ליבה "cause my nose was screaming that you smelled like a lover "
בתגובה ל: האנה יורי דאנגו - Hana Yori Dango מאת: asole זו בהחלט סדרה חמודה ומשעשעת ואני מאוד רוצה לעשות בה צפייה חוזרת אחרי כל השנים, גם צפיתי בה בתקופה שעוד לא הבנתי את היפנים ואת ההומור שלהם אבל אני בהחלט זוכרת שאהבתי את מאקינו! כי... היא... לא פוסטמה! אני חושבת שBOF הייתה יכולה להיות סדרה מעולה ואף לעקוף את הגרסה היפנית אם התסריטאים היו יושבים וקוראים את השטויות שהם כתבו ואם הבמאי היה מתערב ועושה משהו במקום לנקוט במדיניות בה היענה הזו.
שמתי לב עכשיו ששני השחקנים הטאיוונים האהובים עלי שיחקו בגרסה הטאיוונית! אני לא הולכת לצפות בה אבל אני אמצא כמה קטעים ביוטיוב עם בחירי לבי
תודה על הסיקור המפורט, באמת שהיה מעניין לקרוא ובאמת עשית לי חשק לצפייה החוזרת.
וכבר מתה לקרוא את הפוסט הבא!
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: הו צפיתי בה~ מאת: יוליה היו דווקא נושאים שהם העמיקו בהם יותר מאשר ב"האנה" ודמויות שאהבתי יותר שם (אני תיכף אפרט יותר בפוסט הבא שאעלה אותו בהמשך היום) אבל היו המון חורים והמון קטעים מתים ובעיקר פישלו קשות עם הראשית. כל הסדרה נשענה על הכישרון והכריזמה של לי מין הו עם קצת עזרה מהרומן של יי ג'ונג וגה אול החמודים. אפשר היה לעשות מהחומרים האלו הרבה הרבה יותר עם יותר השקעה.
בתגובה ל: גם לדעתי ל"BOF" היה פוטנציאל שפוספס מאת: asole התסריטאים יכלו לקחת יד קצת יותר חופשית בסיפור ולהעניק לו נופח יותר 'קוריאני', הם באמת יכלו לארגן סיפור אהבה חמודה ויפה שיוציא זעקת Kyah! מכל נערה סלאש אישה שתצפה
באמת שאילולא לי מינהו הסדרה הזו לא הייתה אפילו שווה צפיה. לדעתי מבחינת סדרות נוער של אותה שנה Your beautiful בהחלט הייתה טובה יותר.
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: אני חושבת שאם כבר, מאת: יוליה אז הייתי מקפידה לשמור דווקא על המבנה הבסיסי שהוא מוצלח אבל לא לוקחת את זה לכיוון של במי תבחר הגיבורה? (חוץ מבהתחלה כמובן שזה אלמנטרי) כמו ב"BOF" כי זה מחליש את הרומן המרכזי ואת הגיבורה הראשית. הקטע הזה של בחורה אחת ושתי אופציות גבריות כנראה עובד יפה (ע"ע "דימדומים") אבל זה אומר שהבחורה בעצם לא סגורה על הרגשות שלה ולא אוהבת את הגיבור כפי שהוא אוהב אותה וזו הייתה אחת הבעיות העיקריות של "BOF", הם מרחו את הקטע הזה יותר מידי.
והייתי מרגיעה כמה מקווי העלילה, קצת (הרבה) יותר ריאליזם וקצת (הרבה) יותר התעמקות בנושאים שהיא מעלה כי היו שם דווקא דברים מעניינים שאפשר היה לפתח. וסותמת חורים, כמובן, ועושה משהו עם הדמות של וו בין... גם הדמות של ג'י הו נתקעה (והשחקן היה אנמי מכדי להפיח בה איזשהו עיניין) ומפתחת את גזרת יי ג'ונג - גה אול.
אפשר היה לחלץ קצת Kyah! עם גיבורה ראשית מוצלחת יותר גם ברמת הדמות וגם השחקנית וזה היה נחמד לו הקוריאנים היו נדיבים טיפה יותר בכל מה שקשור ללאבי-דאבי. ברצינות, יש להם נטיות סדיסטיות. ראיתי לא מזמן סרט קוריאני על סקס שסצינת הסקס היחידה בו היתה התגוששות מגושמת וכושלת שבסופה הבחור אמר לבחורה שזה לא יילך ובואי נלך לאכול וזה בדיוק מה שהם עשו. באוכל הם חזקים, הקוריאנים האלו. אני ממש לא מחפשת פורנו, אחרת הייתי צופה ב"משפחת בורג'ה" או "דם אמיתי" ואחיותיהן לחרמנות, אני פשוט רוצה קצת TLC מהתסריטאים הקוריאנים ובלי אוטובוסים שעוברים כשמתנשקים בבקשה (טראומה מ"פסטה").
אבל קיבלנו לפחות לי מין הו בלי חולצה פה ושם, זה כבר שווה איזו Kyah! לא?
בתגובה ל: אם אני הייתי מפיקה גרסה של הסדרה... קלים ל-"BOF" מאת: asole הביטוי הזה פשוט רודף אותי אחרי שיעור ספרות תמוהה לפני חצי שנה
באמת שבסדרה הזו היה מחסור חמוד בלאבי דאבי, אפילו הנשיקות לא היו מי יודע מה. לא הרגשתי שג'אנדי באמת אוהבת אותו, כן היו לה רגשות אבל היא לא ממש הביעה אותם והייתה דיי קרירה. נראה שג'ון פיו היה מוכן לעשות הכל בשבילה אבל היא כמעט אף פעם לא שמה אותו לפניה. אני לא אומרת שעל הגיבורה הראשית לוותר על עצמה אבל דיי מעצבן אותי שבחלק מהדרמות הבחור פשוט צריך לרדוף אחרי הבחורה כ-ל הסדרה ולזכות בפירורים ממנה. ואם גם נסתכל על זה שג'אנדי וג'ון פיו היו זוג כמה שנים ואפילו לא שכבו. ברצינות? וזה שהם לא התראו 4 שנים ויש להם אותם רגשות והוא פשוט התנזר כמה שנים? זה פשוט דיי לא אמין בעייני וחוץ מזה אם זוג כבר מתחייב הם צריכים לפחות לראות אם יש כימיה מינית בינהם ואני אפילו לא מדברת על סקס. אפילו מזמוז לא קיבלנו מהם
אני מבינה שזו סדרת נוער אבל גם הבמאים וגם התסריטאים וגם השחקנים יודעים מה הקהל אוהב וזה הרבה מתח בין הדמויות על לנשיקה האינטניסיבית ואז הרבה סצנות מתוקות, פרק לפני אחרון מציק ברמות וסיום שבו הדמויות מתאחדות ואנחנו מקבלים עוד כמה סצנות חמודות ואולי אפילו סצנת מזמוז קטנה שמרמזת על דברים "גדולים" יותר XD.
אבל נו טוב, לפחות קיבלנו את לי מינהו בלי חולצה[עשית לי את השבת XD]
אממ אם הדברים שלי לא הכי ברורים, מוזרים או אם אני עוברת מנושא לנושא בצורה מוזרה, סורי אני עייפה ואין לי מושג מה אני כותבת ואין לי כוח אפילו לעבור על זה
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: עונג שבת XD מאת: יוליה שכולל גם ילדים (אם כי, עד כמה שאני זוכרת הסדרה שודרה בסלוט של הפריים-טיים שזה 21:50 בערב מול זוללת הרייטינג "East of Eden") ואני מניחה שגם HYD יועדה לקהל יעד צעיר, מן הסתם, אם כי זה מעלה את השאלה הקבועה בעיניינים כאלו - למה סקס OUT ואלימות IN? וב-HYD האלימות הייתה הרבה יותר קשה (ובהתאמה היו יותר חסודים בכל מה שקשור למגע גופני. היו בסך הכל שתים וחצי נשיקות וגם אותן טישטשו כהוגן, הקוריאנים פירגנו קצת יותר). אני בוחרת להאמין שכשג'ון פיו וג'אנדי בילו יחדיו ביאכטה או באי או איפה שזה לא היה אחרי החתונה שלא הייתה, הם בכל זאת הפעילו קצת מנועים... באשר ל-HYD - לא הייתה לדומיוג'י ומאקינו הזדמנות כזו, ולפי הסרט (המחורבן ברמות) הם באמת נשארו בבתוליהם עד החתונה.
מסכימה מאוד לגבי ג'אנדי, זה מה שהכי עיצבן אותי בדמות שלה, היא הייתה אנוכית נורא והכבוד שלה והאגו שלה היו תמיד במקום הראשון אצלה, היא לא פירגנה לג'ון פיו במילימטר אבל היא הייתה כזו עיוורת לגבי עצמה ולגביו שהיא עוד תמיד האשימה אותו באנוכיות. אני גם לא אוהבת בחורות סמרטוטיות אבל דווקא נשים שלא פוחדות להודות ברגשות שלהן ולא פועלות מתוך הפחדים שלהן או תחושת הכבוד או שמירה על האגו הן נשים חזקות בעיני (ע"ע סאמסונה).
בתגובה ל: הקטע של ההתנזרות ב-BOF זה כנראה באמת בגלל קהל היעד מאת: asole
"סרטי אהבה משודרים מאוחר, אבל אלימות - בכל שעה מותר...".
בתגובה ל: הקטע של ההתנזרות ב-BOF זה כנראה באמת בגלל קהל היעד מאת: asole שיצפו בערוץ הפורנו כמו שאר הילדים בעולם למה להרוס לנו סדרות?
חשבתי שאני היחידה שחשבה שהסרט של האנה יורי היה משמם ובמילותייך "מחורבן." אומנם עברו שנים מאז שצפיתי בו וחשבתי שהייתה לי בעייה איתו רק בגלל שעוד לא קלטתי את היפנים אבל אני מאמינה עכשיו שהוא באמת היה... מחוברן. לפעמים אני לא מבינה מה עובר על התסריטאים האסייתים. או שהם דופקים את הסוף של הסדרה. או שהם שמים פרק ספיישל אדיוטי במקום לנצל את ההזדמנות ולהוסיף לעלילה, אולי אפילוג של מה שקרה אחר כך וכו'. או שיש להם סרטים לא מובנים שמלאים בסצנות משמימות. אני כמובן לא מדברת על כל הסרטים והסדרות והספיישלים דווקא יצא לי לראות כמה סרטים יפניים נחמדים. מהקוריאנים פחות התלהבתי אבל אני מתכננת לנסות את הסרט של ג'אנג גון סוק שעלה לאתר של אסיה. בנוסף לכך הועלה גם הסרט היפני וידויים שאני רוצה לנסות ואני בטוחה שזה סרט שיהיה שונה מכל הסרטים שראיתי עד עכשיו אבל העלילה שלו באמת מעניינת.
יצא לך לראות סרטים קוריאניים או יפניים שתוכלי להמליץ עליהם בלב שם? סיימתי את הבגרות בהיסטוריה היום, יש לי זמן בשפע. אגב, מתי נתחיל את Best love?
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: נמאס מהילדים האלה! מאת: יוליה ובכך אני מקווה הצלתי הרבה נפשות תמימות וזכות. עזבי משעמם, הוא פשוט הפך את כל הדמויות לדפוקות ברמות, כולם התקלקלו חוץ מדומיוג'י. לא אכפת לי אפילו לספלייר פה כי אין מה לקלקל בתבשיל המוקדח הזה, אבל ברגע שסוד הגדול מתגלה - מי זה שאחראי לכל המכות שנפלו על מאקינו ודומיוג'י - פשוט הרצתי את כל הסרט במהירות כפולה ומכופלת, פשוט לא האמנתי שההורים של מאקינו יתאכזרו אליה ככה ושהחברים של דומיוג'י ושנישידה ישתפו פעולה עם הטימטום החולני הזה! ומה הרציו מאחורי חופשת שבעת-מדורי-הגיהנום הזו? שמאקינו ודומיוג'י יבחנו את אהבתם! ראבק! כאילו שהם לא עברו מספיק בסדרה?!?!? כאילו שאהבתם לא שרדה מבחנים גרועים יותר שוב ושוב ושוב... מי התסריטאי החולני שהגה את רעיון העיוועים הזה? צריך לשלוח אותו לחופשה באי נטוש עם דובים ושרצים כדי שיחשוב ויהגה במעשיו הרעים! בעצם, העונש שלו צריך להיות שהוא יאלץ לצפות בפרקי הספיישל של BOF בלופ עם האביזר הזה מ"התפוז המכני":
בעיניין סרטים, כתבתי בזמנו על סוכנות השידוכים סיראנו ואני בהחלט ממליצה עליו, הוא לא סרט גדול אבל הוא בהחלט חמוד ביותר! כתבתי גם על My Love אבל עליו אני פחות ממליצה. ראיתי לאחרונה את "אהבתו הראשונה של מיליונר" של ביני, חשבתי לכתוב עליו אבל התעצלתי. זו מלודרמה (ולא קומדיה כפי שסברתי לפני שצפיתי בו) די נדושה אבל יש בה כמה רגעים יפים (וכל רגע שביני על המסך הוא רגע יפה, כמובן). סיניי המליצה על הסרט The Beast and the Beauty עם שין מי נה ("החברה שלי הוא גומיהו") וריו סונג בום ("החברה שלי היא גונג היו ג'ין...") וקיבלתי עוד המלצה חמה עליו בינתיים, אז הורדתי אותו אך טרם צפיתי בו. ראיתי גם את Petty Romance לאחרונה והוא גם חמוד בזכות לי סון קיון (השפ!) בתפקיד הראשי.
בעיניין Best Love - אני מחכה שאפשר יהיה להוריד את כל הפרקים כדי לא לחוות קריז מכאיב...
בתגובה ל: הסרט היה מזעזע - טוב שנזכרתי ושמתי אזהרה מאת: asole LOL על העונש!
אני חושבת שאני אצפה ב"סוכנות השידוכים סיראנו" ובהיפה והחיה.
טוב אני מניחה שאני אחכה לך עם Best Love, בכל מקרה צפיתי בשני פרקים של הנסיכה התובעת ורציתי לסיים אותה אבל לא יודעת, היא נחמדה בינתיים. צפית בסדרה? ממליצה? יש למה לחכות?
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: תודה על ההמלצות! מאת: יוליה הייתי לגמרי מרותקת עד הסוף וחיבבתי את הדמות הראשית אבל זו לא אחת הסדרות שנכנסו לי ללב, את יודעת, כזו שסיימת אותה ואת יודעת שאת חייבת לראות אותה שוב וקשה לך להפרד מהדמויות הראשיות. קשה לי לדבר עליה בלי לספלייר (כתבתי עליה פה בעבר אבל הסיקור שלי מלא ספויילרים) כי יש בה הרבה טוויסטים וספויילרים ממש יכולים לקלקל אותה, אני יכולה לומר לך שהיא לא בדיוק מה שנראה מהפרקים הראשונים, היא בהחלט לוקחת כיוונים מפתיעים. אני יכולה גם לומר לך שדנה, פנינה (Fanny Lady) וזילפה מאוד אהבו אותה.
בתגובה ל: אני נהניתי מ"הנסיכה התובעת" בסך הכל מאת: asole הבגרות הלכה בסדר, השעתיים הכי מהירות בחיים שלי... עוד לא נקלט אצלי שזה נגמר, מחר תעודות יאי!
עשית לי חשק להמישך לצפות בסדרה וגם חברה שלי סקרנה אותי. אני אסתמך על ההמלצות שלכן! סנקיו :]
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: אריגאטו! מאת: יוליה אחת הסדרות שלגמרי נכנסה לי ללב. אם כי לקח לי 3-4 פרקים עד שהתאהבתי טוטאלית בתובעת מה הארי, שנראתה לי מפונקת ומוזרה קצת בהתחלה... עד היום אני נהנית לראות קטעים ממנה ומחייכת כשאני חושבת עליה.
ואם בחיוכים עסקינן, אז הנה הפתיח המקורי של הסדרה (שדילגו עליו אצלנו) ושאני מוצאת אותו חמוד להפליא
בתגובה ל: פאלי, פאלי, הנסיכה התובעת מאת: zilpa ללא תוכן
בתגובה ל: הסרט היה מזעזע - טוב שנזכרתי ושמתי אזהרה מאת: asole ד"א הורדתי את סירנו וטרם הספיקותי.... אז אם את ממליצה אני אשב לראות. לגבי "בסט לאוב " מקווה שכבר התחלת לראות אותה, דרמה נהדרת ,הראשיים נהדרים , ראיתי את המיקס שעשו עליה ועל פסטה והתגלגלתי מצחוק... אני מחכה כבר למחר בכליון עיניים ,לסוף הדרמה... מעניין מה יקרה בסוף?
בתגובה ל: אני מאוד אוהבת את ההמלצות שלך * אזול* מאת: kler181 תקחי בחשבון שאני קצת משוחדת כי אני מתה על אום טה וונג... אבל זה באמת סרט חמוד.
אני מחכה שכל הפרקים ישודרו וירדו לכונני לפני שאתחיל את Best Love וזה כנראה יהיה ממש בקרוב... נשארו רק 2 פרקים! וכבר יש תרגום של WITHS2 לפרקים הראשונים.
בתגובה ל: האנה יורי דאנגו - Hana Yori Dango מאת: asole
מכך שהזכרת אותי בסקירה או ליתר דיוק כללת אותי במיעוט (המוזר?) שלא צפוי ליהנות מהסדרה וממגע הקסם שלה... בכל אופן התרשמתי מהסקירה המושקעת, ואני מבינה שטרם אמרת את המילה האחרונה
אכן, לא נראה לי שאצפה באחת הוורסיות בגלגול הזה, אבל אולי בגלגול הבא, או אם אעבור מהפך אישיותי אחת הסיבות העיקריות שלא סבלתי את ג'ון פיו נעוצה בשחקן שגילם אותו. אבל בעצם לא סבלתי שומדבר בסדרה ההיא, ככה ש...
ואני חייבת לציין שמבין התמונות המשוות, גרסת המנגה הכי נעימה לי לעין. ומה עם הגרסה הסינית?
בתגובה ל: הו, אני ממש נפעמת מאת: iDana אני לא חושבת שאת במיעוט מוזר, נכון שהפופולריות היתה גדולה אבל לא כולם מחברים בהכרח לז'אנר.
הייתי בטוחה שלא סבלת את ג'ון פיו בגלל הדמות שלו, לא ידעתי שבגלל לי מין הו... למה? אולי שווה לך לתת לו צ'אנס נוסף, חשבתי שהוא ממש ממש מוכשר אחרי "BOF" אבל הוא גם ורסטילי, ב"טעם אישי" הוא היה טיפוס אחר לגמרי. וגם עם פריזורה הגונה בהחלט! אגב, ג'ונג קיו וון קצת הזכיר לי את לי מין הו ב"דר. צ'אמפ", משהו בפיזיות ובחיוך (אם כי לי מין הו יותר יפה ושקסי בעיני...).
ואת הגרסה הטאייונית אני לא הולכת לדגום... מעדיפה אם כבר לראות טאייונית אז כזו שאני לא מכירה את העלילה שלה.
בתגובה ל: מאת: asole
לי מין הו עיצבן אותי מהרגע הראשון על המסך, ואני חושבת שזה משהו מעבר לדמות הספציפית (כמו שיש כימיה, יש גם חוסר כימיה, מה לעשות). לא בא לי לראות אותו אפילו בתמונות, גם מבחינת מראה חיצוני הוא לא לטעמי... אבל זה בסדר, הוא נמצא במועדון מכובד, גם הריסון פורד עצבן אותי במשך שנים (עד ששכחתי ממנו)
אני לא שוללת לצפות בסדרה שבה הוא משתתף בעתיד, אם יהיה בה משהו שימשוך/יסקרן אותי, ובינתיים זה לא קרה (מה גם שהרזומה שלו די קצר).
והזכרתי את הסדרה הסינית, לא הטיוואנית...
בתגובה ל: לדעתי הם לא דומים בכלל... וטוב שכך מאת: iDana האמת שהיא די זניחה (אפילו בסין היא לא הייתה שוס) ורק לוקחת השראה כללית מ"האנה יורי דאנגו", הסיפור שם די עצמאי וכנראה זה מלמד שעם נוסחה מנצחת לא מתעסקים.
באמת, הריסון פורד? באמת מעניין, הוא לא מוחזק בעיני שחקן גדול אבל אני אוהבת את הנוכחות שלו, ב"מלחמת הכוכבים" הוא היה היחיד שהחזיק אותי ערה (בראשון. השני כבר היה מעל לכוחותי) וחיבבתי אותו גם כאינדיאנה ג'ונס.
בתגובה ל: האנה יורי דאנגו - Hana Yori Dango מאת: asole
מאקינו VS ג'אנדי
נוקאאוט למאקינו! הדמות של ג'אנדי מאוד בעייתית בעיני ולכן לא הצלחתי לחבב אותה (אלא רק בסצנה שבה היא נפלה לבריכה באקט התאבדותי...), היא מגה-פוסטמה ויש לה אגו בגודל של יבשת אוסטרליה אבל זה לא רק זה, היא גם דמות לא אחידה, מצד אחד היא קלולס ברמות על שמכניסה את עצמה לצרות על בסיס יומי קבוע רק בגלל שהיא כזו אהבלה וכל הזמן צריך להציל אותה ומהצד השני היא מתוארת כבחורה חזקה ואחראית שעובדת בחמישים עבודות, מתנדבת, דואגת לאחיה הקטן וכולי, זה לא מסתדר ביחד. או שהיא עלמה ענוגה במצוקה שלא מסוגלת לדאוג לעצמה ללא עזרה בסיטואציות הכי בסיסיות או שהיא וונדר וומן מעשית ויעילה, אי אפשר גם וגם, היא לא ביצת קינדר. אפילו שפת הגוף שלה לא הייתה אחידה, בהתחלה היא התנהגה כמו דמות מסרט אנימציה, כולה התפתלויות ופרצופים מוזרים ובהמשך כל ההתנהגות הזו נעלמה לחלוטין. ג'אנדי מתארת את עצמה כל הזמן כבחורה לא חכמה ולא יפה, מה שתמיד נראה לי מתחסד ברמות (הסכמתי על עניין החוכמה אבל אין מצב שבחורה שנראית כמו שהיא נראית תחשוב שהיא לא יפה אלא אם היא עיוורת מלידה שגודלה על ידי משפחת חירשים), אבל כל סובביה פשוט נופלים ממנה כל הזמן, מהללים את יופייה וטוב ליבה ושאר תכונותיה התרומיות כאילו הייתה אלילה מהרגע שהם פוגשים אותה, מה שתמיד נראה לי תמוה ברמות. גם לא הבנתי מדוע ג'אנדי מתנשאת כל הזמן על ג'ון פיו אם היא מאמינה באמת שהיא כלומניקית כמו שהיא מציגה את עצמה (אני לא אשכח לה את הגעיה בבית החולים כשג'ון פיו התחזה לפצוע חסר הכרה - "קו ג'ון פיו! יש לי כל כך הרבה מה ללמד אותך!"), היו המון דברים שלא הסתדרו לי בה, הדבר היחיד שאפשר היה לסמוך עליו בדמות שלה זו הפוסטמיות, בזה היא הייתה עקבית.
טסוקושי מאקינו לעומתה מותק. היא בחורה חמודה וטובה בלי משחקי אגו מיותרים. לא מנסים להציג אותה בצורה הרואית כמו את ג'אנדי שישר מצילה בחור מהתאבדות בתחילת הסדרה אם כי גם מאקינו תציל אדם מהתאבדות יותר מאוחר (אקט שיוביל לפתרון דאוס אקס מכינה בסוף הסדרה, לא מתתי על זה כשלעצמו אבל זה כבר לא קשור להצגת דמותה של מאקינו). אין לי בעיה עם ההצלה כשלעצמה, אבל עצם העובדה שכך אנו רואים לראשונה את ג'אנדי לדעתי מעידה על כך שהתסריטאים ניסו להציג אותה כסופר הירו מההתחלה, היא גם כונתה "וונדר וומן" והדימוי הזה חזר על עצמו במהלך הסדרה בעוד שמאקינו מתייחסת לעצמה כאל "עשב חזק" (המשמעות של שמה הפרטי טסוקושי, אישית אני מעדיפה לקרוא לה מאקינו כי זה יותר קל), כינוי הרבה יותר ארצי שמתאים לבחורה ממשפחה עניה שנאבקת כל הזמן כדי לשרוד. בהתחלת הסדרה מאקינו לא מנסה לשנות סדרי עולם, היא שונאת את התיכון, שונאת את ה-F4 ושלטון האימים שלהם אבל עושה ככל יכולתה להישאר מתחת לרדאר מחוסר ברירה. היא נכנסת לעימות עם טסוקאסה דומיוג'י רק כי החברה הראשונה והיחידה שהיא רוכשת לעצמה בתיכון נופלת קורבן לאכזריותו, וגם אז היא לא ישר נכנסת בו אלא מנסה לפייס אותו קודם, היא מכריזה מלחמה רק שהיא מבינה שזה לא יעזור ואז היא לראשונה גאה בעצמה – אבל גם מאוד מפחדת.
לאורך כל הדרך מאקינו כנה עם עצמה ועם רגשותיה, היא לפעמים מתלבטת ומתחבטת, בעיקר כשהיא צריכה לבחור בין טסוקאסה דומיוג'י להאנאזווה רוי אבל היא לא פוסחת על שני הסעיפים. אהבתי בעיקר אצלה שהיא לא הייתה מונעת מאגו למרות שהיה לה ביטחון עצמי והערכה עצמית, היא לא שיחקה משחקים של כבוד, לא מיהרה לקפוץ סתם למסקנות והיתה לה סבלנות. למשל בקטע שבו היא רואה את שיגרו (המקבילה של ג'ה קיונג) רוכנת מעל דומיוג'י על מיטתו בסצנה מחשידה ולמחרת עוד שיגרו מספרת לה שדומיוג'י והיא שכבו וזו הייתה יוזמה שלו – אז ציפיתי שלפי הקלישאה מאקינו תתעצבן ובמקום להגיד להאנאזווה רוי שהיא בוחרת בדומיוג'י כפי שהתכוונה היא תשים אותו על הולד ותתנתק מדומיוג'י בלי להגיד לו למה, אבל היא לא. היא עדיין מודיעה לרוי שהיא בחרה בדומיוג'י ולמרות שהיא מעוצבנת על דומיוג'י (שלא מבין למה) היא לא מנתקת איתו את הקשרים וממשיכה להאמין באהבתו אליה למרות הספקות שמופרכות עד מהרה על ידי שיגרו עצמה. לרוב הבנתי והערכתי אותה ואת התגובות שלה מלבד בקטע שהיא מחליטה לעזוב את דומיוג'י ונוסעת להוריה, דווקא בקוריאנית היה לזה היגיון ופה זה היה קורבן נטול משמעות ובעיני אחד החורים הרציניים בעלילה.
אפילו מבחינה חיצונית מאקינו עדיפה בעיני על ג'אנדי. בהתחלה כיערו את ג'אנדי והיא נראתה כמו ילדה מפגרת עם תספורת סיר ועוויות משונות ואחר כך נתנו לשחקנית להראות כפי שהיא והאמת שהיא הייתה עדינה ובובתית מידי. מאקינו הייתה יפה אבל בצורה ארצית, היא הייתה אמינה יותר כבחורה הענייה שעובדת קשה בכל עבודה בעוד שג'אנדי נראתה לי כבובת חרסינה שבירה.
דומיוג'י VS ג'ון פיו
כאן המאבק צמוד יותר אבל ג'ון פיו לוקח למרות התלתלת האיומה. את ג'ון פיו אהבתי מאוד כמעט מההתחלה והמשכתי לאהוב אותו עד הסוף בעוד שעם דומיוג'י היו לי יחסים פחות יציבים וגם בסוף לא חיבבתי אותו כמו את ג'ון פיו, רציתי שהוא ומאקינו יהיו ביחד אבל היו כמה דברים שפשוט לא יכולתי לסלוח לו עליהם. היה לי ברור גם מתחילת "BOF" שזוהי וריאציה על "היפה והחיה" אבל ב"HYD" דומיוג'י הוא באמת חיה, וגם מתייחסים אליו ככזה (אם כי מעניין שהוא מפחד מחיות, פוביה שצצה ללא ממש הקשר וזה דווקא היה יכול להיות מעניין אם היו מפתחים את זה). האלימות של ג'ון פיו הייתה ילדותית בעיקרה (כמו בסצנה שהוא מילא את הבריכה בברווזים) והוא היה אלים פיזית אבל לא בלי גירוי חיצוני, הוא לא היה מכה סתם כך אנשים באקראי כמו דומיוג'י כדי להוציא אגרסיות. היו אפילו אירועים בסדרה שגרמו לי לחשוב שלמעשה ג'ון פיו (והאחרים) לא היו ממש מודעים לעוצמת האלימות שהפעילו. הם ישבו מבודדים במגדל השן כשמדי פעם ירדו אל העם כדי לעשות סיבוב. כשג'ון פיו התעצבן על מישהו הוא סימן אותו ע"י הכרטיס האדום שבלוקר אבל לא ממש טרח לוודא מה נתיניו עושים לאומלל שסר חינו בעיניו. זה כמובן משתנה בגלל ג'אנדי, מפני שהיא מסרבת להיכנע ג'ון פיו הופך למעורב יותר, אבל כשהוא שולח אנשים להציק לה הוא מתעצבן וכועס כשג'י הו מספר לו שהם היכו אותה ואומר להם שהוא רק רצה שהם יפחידו אותה. בסצנה המקבילה פקודיו של דומיוג'י כמעט מבצעים במאקינו אונס קבוצתי אלא שרוי מציל אותה וכשחבריו אומרים לו שזה היה מוגזם מצידו הוא מגיב בכעס. דומיוג'י מנצח בעצמו על כמעט כל האלימות בבית הספר כשהוא מנהל משפטי שדה פומביים ומשמש בעצמו כתובע, שופט ותליין, הוא באופן אישי מענה באלימות תלמידים, לא פעם בצורה אקראית לחלוטין. באחד מהתקפי הכעס שלו הוא הורס במו ידיו את חדר האוכל כשהוא מרביץ מכות רצח לכל תלמיד שאתרע מזלו להיות בסביבתו, את אחד האומללים הוא חובט בכוח באחד השולחנות ומרסק אותו (את השולחן), בקטעים האלו ממש שנאתי אותו. זה גם השליך על שאר חברי ה-F4 כי הם עמדו מנגד בלי לעשות דבר (עד שרוי התערב בגלל מאקינו) והעמיד בסימן שאלה את המוסריות שלהם כמי שנמצאים ברמת התפתחות ומודעות יותר גבוהה מדומיוג'י אבל לא מנסים לרסן אותו גם כשנכנס לאטרף של אלימות מזוויעה.
היה לי קשה גם עם היחס שלו למאקינו לפעמים, ג'ון פיו היה קורא לג'אנדי "נערה פשוטה" או "טיפשה" (וזה תמיד היה נשמע ילדותי ונטול עוקץ מה גם שזה היה הדדי) אבל הוא בחיים לא היה מכנה אותה "Slut" כמו שדומיוג'י כינה את מאקינו פעם אחת (אין לי מושג כמובן עד כמה המילה הייתה חריפה במקור אבל התרגום גרס Slut) אחרי שהוא גילה שרוי נישק אותה (ואני חוזרת, הוא נישק אותה, לא הייתה נשיקה הדדית וזה עוד היה אחרי שדומיוג'י זרק אותה...). לעומת זאת, ברוב הזמן ג'ון פיו נשא את ג'אנדי על כפיים וכשהוא התעצבן וכעס עליה – זה היה בצדק (הנשיקה שלה עם ג'י הו שבמקרה שלה הייתה כן הייתה הדדית והתרחשה כשהיא הייתה אמורה להיות בת זוגו של ג'ון פיו והיחס שלה לדוגמן הפסיכופט על חשבון ג'ון פיו) והוא בחיים לא היה דוחף באלימות בנות ומטיל אותן בכוח לרצפה כפי שדומיוג'י עשה.
לזכותו של דומיוג'י יאמר שהוא כל הזמן נלחם באימו ולא ויתר בעוד שג'ון פיו לא הצליח להתמודד איתה בתקופת האירוסים למונקי וגילה מורך לב ופסיביות, ציפיתי ליותר אסרטיביות ממנו.
מצד אחד הכימיה של דומיוג'י עם מאקינו הייתה הרבה יותר טובה מזו של ג'ון פיו עם הפוסטמה אבל היחסים של חברי ה-F4 היו יותר מוצלחים בגרסה הקוריאנית. ב-"HYD" לפעמים לא הבנתי מה בכלל חבריו של דומיוג'י מוצאים בו (אלא אם הוא חיזר אחרי כל אחד מהם כמו אחרי מאקינו...), הוא כל כך אלים ורודני, ילדותי ומפונק, אגוצנטרי ואנוכי... גם בג'ון פיו היו את התכונות האלו אבל לא באותן עוצמות והוא גם היה נדיב מאוד, נאמן מאוד וחבר טוב.
בניגוד לדומיוג'י, ג'ון פיו, למרות הילדותיות שלו, לא היה טיפש. הוא היה למעשה יותר חכם מג'אנדי וגם מוכשר, כשהוא היה צריך לעבוד בעסק המשפחתי במקאו הוא עשה זאת בהצלחה, בחריצות ובכישרון לעומת דומיוג'י שהתנהג בצורה אידיוטית וגרם לבלגן, היו לו טעויות במילים אבל לא כמו דומיוג'י שהיה ממש בור בשפתו שלו ולפעמים התנהג כאוויל מושלם (לדעתי הגזימו עם השגיאות, אני מבינה שזה אמור היה להיות קומי אבל היו מקרים שדומיוג'י פשוט התנהג כרפה שכל). כשדומיוג'י היה אלים שנאתי אותו, כשהוא היה אבוד ואומלל כמו חיה פצועה בכלוב ליבי יצא אליו ורציתי בטובתו ועל כך שאפו לשחקן שהצליח להעביר את שני הצדדים האלו באופיו של דומיוג'י אבל כשהוא היה היפר אקטיבי מרוב עליצות אמיתית או מבוימת הוא פשוט גרם לי לנוע בחוסר נוחות מול המסך. בסך הכל מאטסומוטו ג'ון עשה עבודה טובה אבל אני מעדיפה את ג'ון פיו של לי מין הו על פני דומיוג'י. ג'ון פיו היה פשוט דמות מעניינת יותר ועגולה יותר, קומי בלי לגלוש לסלפסטיק ועם טונה של כריזמה. בתכלס לי מין הו סחב את כל הסדרה על כתפיו, אלמלא ג'ון פיו שלו היה דמות כל כך מעולה לא נראה לי שהייתי שורדת.
מהבחינה החיצונית לי מין הו לוקח בקלילות למרות תלתליו האיומים, אין מה לעשות, הבחור חתיך הורס. לעומת זאת לא הבנתי למה כל הבנות נופלות שדודות לרגלי דומיוג'י. מאטסומוטו ג'ון הזכיר לי את השחקן הבריטי דקסטר פלצ'ר, שאומנם הוא שחקן מצויין אבל לא האדם הראשון שקופץ לראש כשחושבים על סמל סקס...
הנה דקסטר פלצ'ר לשיפוטכם כפי שהוא נראה היום ושתי תמונות מעברו, אחת מהסרט "קראווג'יו" של ג'רמן והשניה מ"הרומן שלי עם רייצ'ל".
האנאזווה רוי VS ג'י הו
האנאזווה רוי לוקח כי הוא לא הולוגרמה. הבעיה העיקרית לדעתי בג'י הו הוא השחקן, קים היונג ג'ונג פשוט לא שחקן מספיק טוב (אם כי הוא השתפר ב"נשיקה שובבה" לזכותו יאמר). דווקא הדמות של ג'י הו מטופלת הרבה יותר מאשר זו של האנאזווה רוי ולכן הפער בין היכולת המוגבלת של השחקן למה שנדרש ממנו ברור כל כך. אנחנו לא יודעים בעצם כלום על האנאזווה רוי, הוא נשאר מסתורי עד הסוף, לג'י הו לעומת זאת יש היסטוריה, יש לו מערכת יחסים מעניינת עם ג'ון פיו (וכבר חפרתי עליה במקום אחר אז לא אחזור על זה) ויש סיבות נראות לעין שמסבירות מדוע הוא פועל כפי שהוא פועל אבל למרות זאת ג'י הו אוורירי כבועת סבון. האנאזווה רוי היה חמוד וממזרי ולמרות שלא ידעתי עליו דבר חיבבתי אותו. חבל שלא השקיעו קצת בדמות שלו אבל גם כך הוא היה יותר חי מג'י הו וחיוכיו הכפייתיים. ואה, כן, רוי היה בעיני הרבה יותר חתיך...
סוג'ירו VS יי ג'ונג
יי ג'ונג לוקח בקלילות יתרה, אפילו לא כוחות. צר לי שאני שטחית אבל סוג'ירו פשוט מכוער ועם הבגדים המסורתיים הוא בכלל נראה על הפנים. זה לא רק המראה, זה הכל, הדמות של יי ג'ונג הייתה מעניינת, הדמות של סוג'ירו ממש לא. בקטעי הרומן שלו עם שרה ויוקי ממש השתעממתי בעוד שהרומן של יי ג'ונג וגה אול היה אחד מקטעי השיא בסדרה. ההבדל ניכר בעיקר בסצנת השלטים בזריחה, כשיוקי/גה אול מביאה אותו לגג הבניין כדי שיראה את המסר של אהבת הנעורים שלו, ובעוד שב"BOF" הסצינה הייתה מרגשת ב"HYD" רק חשבתי לי שאסור לשחקן הזה לבכות כי הוא נראה יותר מכוער מהרגיל. בכללי הוא היה בסדר חוץ מבדיחות התה שמיצו את עצמן די מהר, פשוט הוא לא היה מעניין. אז בכל סעיפי המראה, הכישרון/כריזמה ופיתוח הדמות יי ג'ונג מנצח. וחוץ מזה קים בום יודע לבכות נהדר.
אקירה VS וון בין
תיקו. שניהם היו חמודים ושניהם לא קיבלו מספיק התייחסות בסיפור. ב"BOF" נגעו טיפה בחוסר הביטחון של וון בין בגלל מעמדה של משפחתו (בקטע תלוש למדי, אבל לפחות פרגנו לנו סצנה אובר-מלודרמטית והומו-ארוטית בינו לבין יי ג'ונג על מכסה מנוע בלילה...) וב"האנה" הייתה סצנה משעשעת בביתו הורוד והמצויץ של אקירה עם אימו האובר-קאווי ואחיותיו שהן שיבוטים קטנים ומפחידים שלה. אם אני צריכה לבחור אז אקירה כי לפחות הוא לא אומר Yo Man!.
יוקי VS גה אול
גא אול לוקחת בגדול! יוקי הייתה די סתם בסך הכל, בטח בהשוואה לגה אול החמודה, מבחינת מראה אין מה לומר בכלל אבל יותר אפילו מבחינת האישיות. ביחס למושא אהבתן גה אול הייתה נטולת אגו, כנה ואמיצה אבל יוקי סתם הייתה פאנגירל מעיקה ונדבקת של סוג'ירו. אהבתי גם שגא אול הייתה מיישרת את ג'אנדי לפעמים ומנסה להחדיר בה קצת שכל ישר. יכול להיות שגה אול זרחה יותר בגלל שהיא הייתה אופציה שפויה ונעימה להוד פוסטמיותה... אבל היא הייתה מותק ואהבתי אותה לאורך כל הדרך וכמובן שגם הכימיה עם יי ג'ונג מעלה לה נקודות.
דומיוג'י קאדה VS יו"ר קאנג
יו"ר קאנג. היא פשוט יותר מפחידה... עם אמא של דומיוג'י היו לי שתי בעיות עיקריות: הציחקוקים שלה (כמה פעמים אפשר לצחקק ברשעות?) והתחושה שהיא ממש שונאת את הבן שלה, כלומר, אין לי בעיה עם זה שהיא תשנא את הבן שלה אבל אני צריכה לקבל קצת יותר רקע למה וכמה. יו"ר קאנג הייתה יותר אכזרית לג'אנדי, משפחתה וחבריה והרבה יותר רבת עוצמה אבל לא נראתה לי כמי ששונאת את ג'ון פיו אלא כמי שלא רואה אותו כאדם עם רצונות משלו ורגשות אלא רק כפיון שהיא יכולה להזיז לפה ולשם ובסוף הסדרה נסדקה המסכה שלה כשהוא היה על סף מוות. לעומת זאת לאמא של דומיוג'י זה ממש לא הזיז אם הוא חי או מת. היא למעשה פגעה הכי הרבה בבן שלה עם זיוף ההתאבדות של קן, זה דבר אכזרי ומעוות מעין כמוהו לגרום לבן שלך להאמין שהוא אשם בהתאבדות של מי שהוא ראה בו חבר ואח גדול (אגב, סיפור קן והבונזאי היה בעיני החור הכי גדול בסדרה). אומנם הדוגמן הפסיכופט אמר שהיו"ר קאנג שכרה אותו אבל נראה לי די בטוח שכל סיפור המכות היה יוזמה פרטית שלו.
דומיוג'י טסובקי VS ג'ון הי
טסובקי ללא כל ספק. לא אהבתי את ג'ון הי, היא תמכה בג'אנדי בלי ממש סיבה (אחרי סיפור הנשיקה) ועיצבנה אותי מאוד בפרקים האלו. אחרי זה כל הרוח יצאה לה מהמפרשים והיא התקפלה לפני אמא שלה ככלבלבת מחמד צייתנית. מה שאהבתי בטסובקי הוא שהיא הייתה חמה ואפשר היה להרגיש שהיא באמת אוהבת את האח הקטן והמופרע שלה, הסצנות שלהם היו טובות. והיא גם לא הייתה נמושה כמו ג'ון הי (למרות שגם היא ויתרה על אהוב ליבה בגלל אימה) ונראה שהיום היא כבר לא מפחדת ממנה.
אוקווארה שיגרו VS הא ג'ה קיונג
ג'ה קיונג ללא עוררין. היא הייתה חמודה ויפה ומגניבה בעוד ששיגרו הייתה ווירדו ועלוקה מעיקה (עם חיתוך דיבור מעצבן). עם זה שהיא הייתה מכוערת אין לי בעיה כי הדמות שלה לא בהכרח צריכה להיות יפה אבל בכל תמהתי איך ההורים שלה עם כל המיליונים שלהם התקמצנו על אורתודנט טוב בשבילה. כדמות ג'ה קיונג הייתה עשויה הרבה יותר טוב משיגרו, היא הייתה המקבילה הנשית של ג'ון פיו בעוד שהדמיון בין שיגרו לדומיוג'י התבטא רק בנשיכה באוזן. היא גם הייתה קצת יותר מוסרית משיגרו כי היא לא ידעה על כך שג'אנדי הייתה חברתו של ג'ון פיו ואהובת ליבו הנצחית, ג'אנדי לא סיפרה לה וגם לא כל אחד אחר. באיזשהו שלב היא הייתה יכולה לנחש אבל היא העדיפה להתכחש לסימנים מפני שהייתה מאוהבת עד שלא יכלה יותר. עוד דבר שהיה עשוי יותר טוב ב-"BOF" הוא ההתאהבות של ג'ה קיונג בג'ון פיו. היא פגשה אותו לראשונה במקאו כשהם רבו על הזוג האחרון של נעלים בחנות. זו הייתה סצנה קלאסית מקומדיה רומנטית אז די הגיוני שג'ה קיונג האמינה שהיא הגיבורה... הייתה עוד סצנה דומה כשהוא ניסה להקים אותה מהמיטה ונפל עליה. ג'ון פיו גם לא היה מגעיל לג'ה קיונג כמו שדומיוג'י היה לשיגרו וכאמור הם היו מאוד דומים מה שעודד את ג'ה קיונג כי היא האמינה שהם נשמות תאומות אבל ממש לא הבנתי למה שיגרו נדלקה על דומיוג'י בכזו נחישות.
טודו שיזוקה VS סאו היון
שתיהן לא היו דמויות נורא מעניינות וגם לא היו אמורות להיות לדעתי, הפיה הטובה צריכה להיות יפה וטובה ורבת חסד ומהבחינה הזו שתיהן עשו את העבודה. אני בכל זאת בוחרת בסאו היון כי... מה לעשות, דוגמנית על לא יכולה להיות מכוערת.
נבלים בע"מ: סאקורקו VS מין ג'י, דוגמן נוקם א' VS דוגמן נוקם ב', אומי VS יומי
מין ג'י על פני סאקורקו. השחקניות תיקו. מין ג'י כדמות הייתה יותר ריאליסטית מסאקורקו שהייתה קריקטורה ותו לא, הכניסו קצת אנושיות ופגיעות בדמות שלה, סאקורקו הייתה פסיכופטית אובססיבית חד ממדית, מין ג'י לא הייתה קיצונית כמוה (בגרסה הקוריאנית היא לא חטפה את ג'אנדי כדי שהביריונים שלה ירביצו לג'ון פיו, היא נטשה את הזירה אחרי שנחשפה והיא באמת חשה אשמה). אני גם לא אהבתי את הקטע שהתברר שסאקורקו בעצם תיכננה הכל מההתחלה כי זה אומר שכל הרומן של מאקינו ודומיוג'י נבע מתוך פעולה פסיכוטית של מופרעת. מין ג'י התחברה באמת לג'אנדי כי שתיהן היו אאוט-סיידריות, כשהיא גילתה שג'ון פיו מתעניין בה הקנאה והאובססיה גרמה לה לעשות מה שעשתה, היא הייתה פסיכית אבל היא לא הייתה מפלצת חסרת רגשות. גם לא אהבתי ששידכו בסוף החלק הראשון את סאקורוקו לאקירה, זה היה תלוש מהיסוד, למה שהוא ירצה להסתובב עם משוגעת שכמעט הרגה את החבר שלו? ועוד להיות כרוך אחריה כמו כלבלב, זה לא התאים לדמות שלו.
את החטיפה של ג'אנדי וכל הסיפור הזה הדביקו לדוגמן הפסיכוטי ולכן העדפתי את קו העלילה הזה ב"HYD" (למרות שגם שם היו בו חורים). למה שאמא של ג'ון פיו תשתף פעולה עם שנוזל פסיכי כזה? ועוד הוא כמעט הרג לה את הבן... (למרות שכמו שכתבתי קודם נראה לי שזו הייתה היוזמה הבלעדית שלו). קו העלילה הזה גם פגע בדמות של ג'אנדי, לא היתה לה כל סיבה להתחבר איתו ולהעדיף את חברתו על פני ג'ון פיו בעוד שב"HYD" הוא הופיע כשדומיוג'י היה בכלל בניו יורק אחרי שהוא זרק את מאקינו והיא לא ממש התחברה אליו, הוא יותר נדבק אליה האמת.
ואומי ויומי היו שתיהן קרציות אבל את יומי שנאתי יותר אז הכתר שלה ושתחנק איתו. כל קו העלילה הזה של האמנזיה לא היה חביב עלי, ב-"HYD" הוא היה מיותר לחלוטין וב-"BOF" התועלת היחידה שיצאה ממנו הוא שג'אנדי התאמצה ורדפה אחרי ג'ון פיו לשם שינוי ובאופן זמני נטשה את משחקי הכבוד שלה ואת פוסטמיותה. אל דאגה, היא אפסנה אותם במקום בטוח וברגע שג'ון פיו חזר לעצמו גם ג'אנדי חזרה לעצמה.
הבוסית של מאקינו ויוקי VS הבוס של ג'אנדי וגה אול
הבוסית כמובן. היא הייתה מגניבה עם סיפורי מאהבי העבר שלה, הבוס היה סתם ווירדו לא ברור ואני עדיין נוטרת לו על הנשיקה ב"סאם סון".
המשפחה של מאקינו VS המשפחה של ג'אנדי
לא כזה הבדל גדול בעיני למרות שלכל משפחה יש את הקטע שלה, אבל אם הייתי צריכה לבחור הייתי בוחרת במשפחה של ג'אנדי, אולי זה שאני מכירה את שלושת השחקנים מתפקידים קודמים גם משפיע.
בתגובה ל: Hana Yori Dango VS. Boys Over Flowers מאת: asole יותר מידי נושאים מטרידים אותי לאחרונה... שלושה בנים, הרבה בגרויות ואמא אחת היסטרית לא שכחתי את פרוייקט המילון, מבטיחה לקדם אותו בקרוב. אם יש לכן שאלות לגבי מילים, אגב, תמיד אשמח לענות. ואו דנה, לא התחברת ללי מין-הו? את באמת זן מיוחד לגבי BOF, אני לא יודעת אם שמעתן, אבל סצנת הסיום צולמה בצורה אחרת לגמרי, אבל אז גילו שהייתה טעות פטאלית בצילום וגנזו את כל הסצנה הרומנטית ונתנו לנו סוף אנמי. מה גם שהיא אפילו לא נתנה לו תשובה... אני זוכרת שכעסתי נורא בעיקר כשאהבתי מאוד את פרק הסיום שלא האנה יורי דאנגו.
BOF התחילה נפלא, לדעתי, אבל משהו התפקשש באמצע... בעיקר תאונות הדרכים הרבות שבהן היו מעורבים כמעט כל השחקנים על הקאסט ומה ששבר את הכל היה ההתאבדות של אחת השחקניות והסיפור הקשה שהתגלה בעקבות זה. התאבדותה והמכתב שהיא השאירה אחריה עורר הדים בקרב עולם הבידור הקוריאני וכולם כניראה חששו מזה. לדעתי זה מאוד השפיע על המשך הסידרה. כאילו שכבר איבדו עיניין...
שלושת המוסקיטריות
Jang Ja Yun שהתאבדה
בתגובה ל: כמה זמן לא הייתי כאן מאת: giligil סצינת הסיום הייתה באמת די אנמית... מה הייתה הטעות הפאטלית (חוץ מג'אנדי כמובן)?
ב"HYD" המסיבה היה נחמדה, בעיקר כי המון דמויות חזרו והייתה סגירת מעגל אבל שמחתי שאת הסדרה סגרו מאקינו ודומיוג'י ביחד בלי כל השאר. אולי זה הולם באיזשהו מקום, הלב של "HYD" היה הרומן בין מאקינו לדומיוג'י אבל ב"BOF" מה שהיה הכי חזק זו החברות של ה-F4 אז אולי הגיוני שהם היו שם בסוף.
נ.ב.
התמונות לא עלו כי הן מאתר Allkpop והוא תמיד עושה בעיות... אני יכולה לערוך לך אאת ההודעה ולהעלות אותן בל אז לא אוכל להשתמש באייקונים ששמת כי אין לי את כולם בספריה שלי, כלומר זה או התמונות או האייקונים..
בתגובה ל: מה הייתה סצינת הסיום המקורית? ל-HYD מאת: asole חזרת הזוג אל האי, כבר לא זוכרת את שמו, ושם הוא נותן לה טבעת. הטבעת אבדה בחול וחצי מהפרק הם מחפשים אותה. אבל... בזמן ה"חיפושים" הטבעת הייתה על אצבעה של ג'אנדי ולכן ניגנז הסיום הזה... בנוסף, לפני פרק הסיום קו הייה-סון ("ג'אנדי") עברה תאונת דרכים קשה וניפגעה בפניה, סצנת הסיום נערכה כשהיא תחת השפעת משככי כאבים ועדיין סבלה מכאבי תופת.
מעלה שוב את התמונות של ג'אנג ג'ה-יון
מקווה שהפעם זה יצליח
בתגובה ל: פרק הסיום אמור היה להיות... מאת: giligil הבנתי שכל השחקנים הראשיים עברו איזו תאונה במשך הצילומים אבל כנראה ששלה הייתה קשה ביותר כי עצרו את הצילומים והכניסו את פרק הספיישל (שהיה דווקא חביב במפתיע, הדברים האלו בדרך כלל משעממים נורא).
את מתכוונת לאי שבו הם היו אחרי החתונה שלא הייתה? זה דווקא היה יכול להיות קטע שמחפשים טבעת שלא נאבדה, דווקא מתאים לפוסטמיות של ג'אנדי
מתי ג'אנג ג'ה-יון התאבדה? בזמן הצילומים או אחריהם?
בתגובה ל: איזו מסכנה קו הייה סון... מאת: asole אני מדברת על האי הזה: שבו ג'אנדי נראית כמו מק-רויאל על גחלים...
ג'אנג ג'ה-יון התאבדה במהלך הצילומים. היא השאירה מכתב בן 10 עמודים ובו סיפרה על ההתעללות שהיא עברה בידי הסוכן שלה. כדי לזכות בתפקידים היה עליה לשכב עם כמה בכירים כדי שיקדמו את עינייניה, לארח אותם ולהשתעבד להם מינית. היא פירטה שמות מקומת ואירועים והפלילה המון אנשים. ג'אנג ג'ה-יון פתחה תיבת פנדורה וזיעזעה קשות את כל עולם הזוהר בקוריאה. אחרי שהיא התאבדה כמה שחקניות העזו להעיד על סיפורים דומים. מסתבר שהיה זה דפוס התנהגות מקובל. הסוכן שלה ניסה להתאבד בעת החקירה אך הגלה ברגע האחרון, הוא נשפט לאחרונה. עקב התאבדותה והחקירה שאחריה נדחה שידור הפרק באותו שבוע ובגלל עיקוב בצילומים הוסיפו פרק נוסף שגרם רק למריחה נוספת.
בתגובה ל: חחח אל תהיי רעה אל ג'אנדי מאת: giligil ניו קלדוניה אאל"ט (אני מתעצלת לגגל, אני לא בבית והאינטרנט פה כנראה מעריץ של ג'אנדי כי הוא מתעלל בי קשות ומחזיר לי על כל הפעמים שקראתי לה פוסטמה. אופס, הנה עוד אחת).
איזה סיפור נוראי ועצוב נראה לי שההפקה האלו היתה טראומטית, כל התאונות, הלחץ בצילומים... בקושי היו להם שעות שינה, אולי לכן היו כל כך הרבה תאונות? והכי נורא זה הסיפור המזעזע הזה. תגידי, אלו שחקניות התוודו? בטח לא מהשורה הראשונה, גם אם הן עברו את זה קשה לי להאמין שהן יתוודו על כך ויסדקו את תדמיתן המושלמת.
בתגובה ל: על ג'אנדי מק-רויאל מאת: asole אבל חלקן התוודו בתכניות טלויזיה שבהן הן התארחו. אני חושבת שהתדמית כבר לא שיחקה תפקיד בנושא. הרבה רצו לעצור את התופעה. היו שהתוודו באופן אנונימי. הנושא לא ירד מהכותרות במשך חודשים רבים, הרבה ראשים נערפו, נחקרו או נשפטו. אני חושבת שהיא נתנה אומץ לבנות אחרות... אם זה פסק רק אלוהים יודע, אבל אני יודעת שהיום יש מודעות יותר גדולה בעיניין.
בתגובה ל: על ג'אנדי מק-רויאל מאת: asole עד כמה שאני זוכרת ישנה עוד שחקנית שהתאבדה בגלל אותו נושא. לצערי אינני זוכרת את שמה ולא את שם הסדרה, היא הייתה השחקנית הראשית בסדרה ומופיעה בה כאשה שהתגרשה מבעלה ועובדת כסוכנת בית אצל מישהו שהכירה בנעוריה וכך זה מתגלגל, אני זוכרת שמאד השפיעה עלי הידיעה על התאבדותה כך שכנראה הדחקתי את הסדרה ואינני זוכרת את שמה. גם היא השאירה מכתב מפורט על ההתעללות בה כולל שכיבה עם גברים רבים כדי לקבל תפקידים. ממש מזעזע.
בתגובה ל: התאבדות מאת: rella שכיכבה ב"סקנדל האחרון"? כי לפי מה שפורסם היא לא השאירה אחריה מכתב, אבל משערים שהרקע להתאבדותה היה שונה. לפי מה שקראתי, היא סבלה מדיכאון, ובנוסף לכך השמיצו אותה באינטרנט וטענו שהיא אשמה לכאורה בהתאבדותו של שחקן אחר שלווה ממנה כספים. אלו שהפיצו את ההשמצות הורשעו ונדרשו לשלם פיצויים (עונש מופחת לאחר ערעור).
הטרגדיה של המשפחה לא נגמרה בזה, ושנה וחצי לאחר התאבדותה של השחקנית, התאבד גם אחיה, ששימש כדמות אב לשני ילדיה הקטנים. עצוב מאוד.
בתגובה ל: את מתכוונת לצ'וי ג'ין שיל? מאת: iDana כל הכבוד דנה, כל פעם את מוסיפה אצלי נקודות. כן אני התכוונתי אליה, אבל אני זוכרת בפרוש מישהי שהשאירה מכתב התאבדות וגם תוארו בו התעללות של גברים כדי להגיע לתפקידים. וזה היה בתקופה שהיא התאבדה. אני זוכרת שזה השפיע עלי מאד מאד. אני ממש לא רוצה לחשוב שקיימות עוד שחקניות שעוברות השפלות כאלה ואני מקווה מאד שישימו סוף לדברים מתועבים שכאלה.
בתגובה ל: כמה זמן לא הייתי כאן מאת: giligil מקווה שיהיה לך גם זמן איכות למנוחה והנאה
וכן, אני כנראה זן נדיר, ציפור משונה... ואני רגילה להיות במיעוט
את BOF אני מגדירה כתקלה מצערת ביחסיי עם הסדרות הקוריאניות. מזל שזו לא הייתה הדרמה הראשונה שלי, כי אז כנראה הייתי נוטשת את העולם המלוכסן בלי להביט לאחור...
תוקן על ידי iDana 11/6/2011 15:36
בתגובה ל: בהצלחה בבגרויות (לך ולילדים ) מאת: iDana לא חייבים לאהוב את הכל, אני דווקא לא התחברתי ליהלום שבכתר והתחלתי רק מהאמצע... לדעתי דה ג'אנג-גום הייתה אנמית להחריד. כדי שהעולם יהיה מעניין יותר רצוי שלא כולם יסכימו. ראית בוודאי את המלחמה שפתחתי בפורום תפוז על הרקע הזה בדיוק|Sam- Soon_08|
אני מחכה שהדרמה "The Greatest Love" תסתיים בקוצר רוח, כדי שאוכל להתחיל בצפיה... מתורגמת כמובן!
בתגובה ל: יקירה מאת: giligil אני לא רוצה להתחיל לצפות כל עוד אין לי את כל הפרקים כדי לא לחוות "קריז". איזה מעולה, את מצטרפת לצפיה המשותפת...
בתגובה ל: גם אני מחכה בקוצר רוח ל"The Greatest Love" מאת: asole ממש מתאים לי צפיה משותפת
בתגובה ל: גם אני מחכה בקוצר רוח ל"The Greatest Love" מאת: asole יהיה קשה להיתקע ללא פרקים או תרגום ראוי לכן נקווה שיתחשבו בנו
בתגובה ל: יקירה מאת: giligil
כל עוד זה נשאר בפנטזיות...
בתגובה ל: את מדברת על השרשור של שחרור המאומצים? מאת: iDana אחרת לא היינו שורדים
אבל כאן זו כבר מלחמת השחרור
בתגובה ל: כמה זמן לא הייתי כאן מאת: giligil אני מחכה לה בקוצר רוח , הרבה יותר מהבן שלי נראה לי. בהצלחה לילדים וגם לך, מי כמוני מבינה אותך.
בתגובה ל: ביום חמישי יש את הבגרות האחרונה לכיתות י"א מאת: זרהמאד הם בכיתה י'... שלושתם! יש לי תאומים בני 16.5 ועוד בן 15.5 וכולם לומדים באותה שיכבה. אז שישו ושימחו
בתגובה ל: אצל הבנים זה ב-6.7 מאת: giligil אני לא מקנאה בך מה מחכה לך בשנה הבאה בעזרת השם.. כיתה יא' היא השנה הכי קשה מבחינת הבגרויות. העיקר שיהיו בריאים ושנגדל אותם בנחת, יותר מזה לא צריך כלום..כל השאר הם אקסטרות.
בתגובה ל: איזה יופי ..תאומים זה קשה אבל ההנאה היא גדולה מאת: זרהמאד ככל שהם גדולים אני אוהבת אותם יותר!! וחייבת להודות שלא ידעתי מה היא קינאה עד שבני לא החל לחזר אחרי מישהי קינאת אם...
בריאות והמון מזל לכל הילדים באשר הם
בתגובה ל: Hana Yori Dango VS. Boys Over Flowers מאת: asole נהניתי לקרוא את הסיקור שלך ואת ההשוואה שבין הגרסאות.
קראתי הרבה דעות נלהבות לגבי הגרסה המקורית היפנית, אך מאחר וצפיתי בקוריאנית אני לא חושבת שאצפה בה.
גם לי הייתה בעיה קשה עם ג'אנדי...היא הייתה לדעתי ממש בלתי נסבלת ויכול מאוד להיות שהייתי אוהבת יותר את הסדרה אם היו לוקחים שחקנית ראשית אחרת כי בסה"כ יתר הקאסט עשו עבודה לא רעה בכלל
הגעתי למסקנה שאני לא מתחברת לסדרות היפניות, אמנם השפה כבר מזמן הפסיקה להפריע לי וגם ניתקלתי בשירים שאהבתי לשמוע...אבל אני לא מצליחה להתחבר לעלילה ולשחקנים כפי שקורה לי עם הסדרות הקוריאניות...אין לי פיבוריטים מהשחקנים היפניים, למרות שכן סימפטתי מאוד את ימאפי בסדרה "Buzzer Beat" שהייתה הסדרה שהכי נהניתי לצפות בה מהסדרות היפניות שראיתי...הבנתי שהכי אחת מבין הסדרות שהכי מזכירה את הסדרות הקוריאניות מבחינת עלילתה אז אולי זאת הייתה הסיבה
בתגובה ל: אסול! מאת: MyGirl ואפילו הייתי במתח למרות שבגדול אני מכירה את העלילה. אני חושבת שאם הייתי רואה את היפנית קודם לא הייתי יכולה לראות את הקוריאנית כי הם שחטו את הדמות הנשית הראשית. אם מסתכלים על החלקים אז יש הרבה דברים שיותר טובים בגרסה הקוריאנית, כפי שכבר כתבתי, אבל כיצירה שלמה היפנית יותר טובה.
אני לא יכולה לומר שהסדרה עשתה לי חשק לקפוץ לתוך עולם הסדרות היפניות אבל גם לא יצרה אצלי רתיעה, את השפה אני דווקא מחבבת ורוב השחקנים היו סבבה לגמרי. אני כן מתכוונת לנסות עוד ממה שיש ליפן להציע, כל עוד אלו לא יהיו טרגדיות (קיווי כתבה פעם שזה הפורטה שלהם).
בתגובה ל: אסול! מאת: MyGirl
אבל נחמד לי לגוון איתן מדי פעם. צפיתי בסה"כ ב-4 יפניות והכי אהבתי את "ליטר של דמעות" בזכות הסיפור האנושי החזק. יש לי גם פינה חמה בלב לקובי (ראיתי אותו ב-Beautiful Life) ואני בהחלט מתכננת לראות עוד סדרות בכיכובו. כשיהיה לי זמן (ואומץ), אני רוצה לצפות ב"מיליון כוכבים נופלים מהשמים".
בתגובה ל: Hana Yori Dango VS. Boys Over Flowers מאת: asole לא יצא לי לראות הרבה יפניות אבל אגורי שון הוא אחד השחקנים היותר טובים שיצא לי לראות והוא גם נראה לא רע בכלל. הוא בהחלט הסיבה שאני העדפתי את hyd על פני bof.
תוקן על ידי asole 15/6/2011 3:5
בתגובה ל: האנה יורי דאנגו - Hana Yori Dango מאת: asole ההתמחות שלי היא עדיין בשחייה חופשית דרום קוריאנית
בכל פעם שאני קוראת סיקור על סדרה יפנית או טיוואנית החשק לנסות עולה מחדש אך עדיין לא ניסיתי. ולמרות זאת, מאד נהנתי לקרוא את הסיקור המפורט והמושקע שלך..אפילו את ההשוואה לבחורים רעים קראתי והתפלאתי על כך שהראשית היא דמות שונה לגמרי מג'אנדי, לא מובן מדוע החליטו להציג את ג'אנדי כסתומה
שמתי לב שבתמונה הראשונה בראש הפוסט אפילו הבית נראה דומה מאד לביתו של ג'ון פיו, נכון?
מילה קצרה על המנגה והאנמציה היפנית - כאמא לילדים קטנים אני חיה ונושמת סדרות המבוססות על המנגה והאנמציה היפנית. יש בהן משהו אופטימי, משהו שמשרה תחושה טובה ויש תמורה בעד העמל הרב של השחקן הראשי. בסדרות שלהם לדמויות אין קושי להשתפר ואפילו הרשעים מחליפים צד והופכים לטובים לעיתים. אך למרות זאת יש לי כמה תלונות..
בתקופה האחרונה אני שמה לב שרוב הסדרות המגיעות לערוץ הילדים הן מיפן , הם עקפו במידה ניכרת את ארצות הברית. בגילי המופלג איני מצליחה להבדיל בין הדמויות למרות שהן מככבות המון על המסך אך בתי תוכל בקלות לספר מיהי כל דמות ומה היא מייצגת, עבורי הן מאד דומות. הנה חלק מהסדרות שהגיעו אלינו בשנים האחרונות ועקפו לחלוטין את סוניק, צבי הנינג'ה, ספיידרמן ועוד סדרות מארה"ב. המנגות היפניות : פוקימון, דורימון,בקוגן,יוגי-או, דרגון בול,דיג'ימון, סיילור מון,בנות הים פיצי פיץ, בנות ווינקX , פופיX , הלו קיטי ועוד..
התעשייה הזו מגלגלת ביפן מליונים רבים וקראתי מאמר על חוברות קומיקס בעלות אופי מיני בוטה אשר נמכרים לעיתים לילדים צעירים ביפן ולממשל אין דרך לעצור זאת. באותו מאמר הוזכר כי החוק ביפן נגד פורנוגרפיה של ילדים הוא בין הרופפים בעולם. אם תשאלי מדוע חפשתי מאמרים בנושא אגלה לך שזה בגלל החשפנות היתרה של הבנות בסדרות האינמציה. לעיתים הן לובשות מיני קצרצר עם מחשוף עמוק בחזה ובסדרות הללו צופות ילדות בנות 5 ומעלה. היתה תקופה קצרה שבתי רצתה ללבוש חצאיות מיני עם מלמלה ובגד גוף, עד מהרה הבהרתי לה שבנות הים הן רק בטלווזיה ולא בבית הספר. (אם היא לא היתה משתפת פעולה, אני בטוחה שהייתי אוסרת עליה את הצפייה). דבר נוסף שמאפיין את התעשייה המושקעת הזו הוא הדגשת הרגש תוך כדי קווים המצויירים בקפידה, סומק רב בלחיים וטיפות זיעה רבות. לכי תסברי לקטנה בת 6 שסומק זה לא בשבילה..
התחלתי את הרישום ב "מילה קצרה" אך חפרתי. למרות ההשגות שלי אני מוצאת את הסדרות הללו מהפנטות ומושכות ובעיקר תופסות מקום רב בממיר שלי.
בתגובה ל: עדיין לא יצא לי לשחות בבריכה יפנית מאת: זרהמאד
מתישהו בטח תדגמי את אחת הסדרות של ה"גדולים"...
מדהים איזו השפעה יש לסדרות האלה על הילדים, אה? פתאום הסדרות של ילדותי נראות כ"כ תמימות. בעצם, גם סדרות כמו "הלב" הגיעו אלינו מיפן, לא?
בתגובה ל: נו, בינתיים את שוחה בבריכה היפנית של "הקטנים" מאת: iDana לא שידעתי את זה אבל בדקתי כרגע וגם מרקו, האיטלקי המובהק, הגיע מיפן. בחיים לא הייתי מעלה בדעתי שזה נכון.
את לא מאמינה כמה השפעה יש לסדרות הללו על הילדים וכמה תקציב צריך כדי לממש את הפנטזיות שלהם. רק לצורך המחשה- כדור בקוגן שבגודלו לא עולה על גודל כדור טניס עולה בסביבות ה 120 ש"ח כשהוא הגיע לארץ. תחשבי שיש למעלה מעשר סוגים של כדורי בקוגן..
בטלווזיה הכל נראה טוב ויפה- מארוצו משליך כדור בקוגן ויוצאת ממנו מפלצת ענקית שמוכנה לקרב מול כדור אחר. אצלי- ליאור משליך את הבקוגן ואני רואה כיצד 120 ש"ח מתפרקים לי מול הפרצוף בעשר דקות בלבד (שמתוכן 7 דקות הן הנסיעה הביתה). את מבינה את גודל ההשפעה? זה לא המקום לספר לך איך נפלתי עם סיילור מון וחברותיה, ממש גזל. אני מעדיפה את מרקו ואת נילס הולגרסון, עבורי הם היו יותר ריווחיים
בתגובה ל: את בהחלט צודקת מאת: זרהמאד ואפילו לא היינו מודעות לזה... ואין ספק שההורים בימינו צריכים להכין ארנק גדוש ומלא
בתגובה ל: את בהחלט צודקת מאת: זרהמאד (גם "האסופית" ששודרה בארץ היא שלו). באמת גדלנו על אנימות, כמעט כל המצויירים, לפחות הטובים שבהם, היו אנימות מייד אין ג'פאן.
על הבקוגן... לפחות לסדרות ילדותינו לא היו מרצ'נדייז בארץ...
בתגובה ל: עדיין לא יצא לי לשחות בבריכה יפנית מאת: זרהמאד הבית של דומיוג'י מאוד מאיים, זו אחוזה גדולה וקודרת:
זה מקום אמיתי ולא סט צילומים, זהו בית האחוזה במתחם נופש שנקרא British Hills, והוא בנוי כטירה מהמאה ה-14-15 ומרוהט בסגנון ויקטוריאני. את יכולה להתארח במקום או לשכור אותו לחתונה, בטח עכשיו יש להם מבצעי הנחות מפליגות כי בכל זאת, זה ממוקם בפוקושימה...
הנה אולם הסעודות:
לפרקים הראשונים של BOF ו-HYD: את בטח זוכרת את הסצינה שבה ג'ון פיו חוטף את ג'אנדי לביתו? אז בסצינה המקבילה ב-HYD מאקינו שעוזבת בזעם מנסה למצוא את הבגדים המקוריים שלה ואת הדרך החוצה אבל רק עוברת מחדר לחדר בבית הענק שנראה כמבוך ללא מוצא. כשהיא מגיעה לאולם בתמונה למעלה היא תמהה: "מה זה פה? הוגוורטס*?"
* לכל מי שהיגר לאחרונה מהמאדים: הוגוורטס זה בית הספר בספרי הארי פוטר. סוף
גם לי אין שמץ של מושג למה התעללו בדמות של ג'אנדי ככה, או שהתסריטאי שונא נשים או שזו בכלל אישה שכתבה את התסריט כשהיא הייתה במחזור. אני חושבת שלקוריאנים היה יותר חשוב להדגיש את עיניין הבחירה בין שני המועמדים ואילו ב-HYD זה ברור די מהר למי ליבה של הגיבורה נוטה, אז כדי שיהיה מתח ולא יהיה ברור במי תבחר ג'אנדי הם הפכו אותה לאדישה ולדעתי זו טעות גדולה.
אגב מיני, ראיתי ביפן המון בחורינות עם מיקרו מיני או מכנסונים קצרצרים... הנה אחת:
אגב... אחת הסצינות ב-HYD מתרחשת במקום הזה:
זה פסלו של הסמוראי סאייגו טאקמורי וכלבו הנאמן רקסי. סתם, אני לא יודעת איך קוראים לכלב אבל טאקומורי דנן הוא אישיות חשובה עד מאוד בהיסטוריה של יפן, מהאדריכלים של של רסטורציית מייג'י וכנראה הסרט "הסמוראי האחרון" מבוסס עליו. בקיצור, התרגשתי מאוד כי זה מקום שהייתי בו! המלון (אכסניה?) שהתארחנו בו היה ברובע Ueno והפסל הוא באחת הכניסות הראשיות לפארק Ueno. יש שם גם גן חיות ובו לא הספקנו לבקר אז שמחתי שלפחות הגיבורים כן הלכו...
בתגובה ל: האנה יורי דאנגו - Hana Yori Dango מאת: asole יש סרט ל-HYD שמתרחש אחרי האירועים בסדרה. לדאבוני ראיתי אותו והוא איום ונורא ונורא ואיום. לא רק שהוא מטופש וחסר כל היגיון בסיסי הוא פשוט פוגע כמעט בכל הדמויות ומקלקל אותן (בעצם, בכולם חוץ מדומיוג'י). עשו לעצמכם טובה ואל תראו אותו!!!
בתגובה ל: אזהרה! אל תראו את הסרט!!! מאת: asole
(לא שהתכוונתי לראות בכל מקרה...)
להבדיל, גם ל"ליטר של דמעות" נעשה איזה סרט/ספיישל המשך שמתאר מה קרה לאחת הדמויות כמה שנים אחרי - ואני זוכרת שקיווי הזהירה מפניו וטענה שהוא סתם מקלקל.
בתגובה ל: עד כדי כך גרוע? מאת: iDana כן, הוא ממש מכתי והוא מקלקל את התחושות הטובות מהסדרה בגלל שהוא הורס את הדמויות לגמרי. גם כסרט עצמאי בלי קשר לסדרה הוא גרוע אבל כדאי להמנע ממנו בגלל הנזק שהוא עושה לסדרה. יש אולי איזה רגע או שניים חביבים בסרט אבל הוא פשוט לא ראוי לצפיית אדם.
אני חושבת שלאור הסרט הזה ולאור האזהרה של קיווי על סרט ההמשך ל"ליטר של דמעות" כדאי באמת לבדוק מה ההמלצות כשמדובר בספיישלים וסרטי המשך, כי אם זה גרוע זה משליך קצת רטרואקטיבית על הסדרה.
בתגובה ל: לא חשדתי בכך... מאת: asole
זה בד"כ נראה כמו ניסיון לסחוט את הלימון, אבל לרוב לא מצליחים לייצר לימונדה.
בתגובה ל: אני מתקשה להיזכר בספיישלים שזכו לשבחים... מאת: iDana הם המשיכו את הקו של הסדרה בנאמנות. נראה לי שאולי זה בגלל שהיו להם המון חומרים, הרי הסדרה קוצצה בגלל רייטינג גרוע... אבל בגדול אני משערת שאת צודקת וזה בהחלט היוצא מן הכלל. הספיישלים של BOF היו ביזיון, ממש חסכו שם, פשוט ביקשו מנערת המים לכתוב את התסריט ומעוזר התאורן לביים וזה מה שיצא.
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: סוכריה לשבת (יש ספוילר קליל) - אהבה מאת: Rebeccan לי מין הו נראה מדהים ומזכיר בחיצוניות את הדמות שגילם ב PT. לעומת זאת , השחקנית פארק מין יונג לא ניראת משהו.. איך הולך עם התרגום? מצליחה להתקדם?
בתגובה ל: סוכרייה מתוקה מאד מאת: זרהמאד
ואני סקרנית לראות אותה גם ב-Sungkyunkwan Scandal
בתגובה ל: פארק מין יונג הייתה מקסימה ב-Running מאת: iDana היו דיבורים על כך שהיא אולי תתורגם לעברית..
בקליפ שצירפה רבקה היא לא ניראת במיטבה ואולי זה כך בגלל הסצינה, יכול להיות שמיהרתי לקטול אותה ובתמונה הכוללת היא ניראת אחרת. אגב, גם בתמונות שצירפת היא נראת לבבית וחננית כנראה שהקליפ הזה לא עשה לה טוב.
בתגובה ל: אני גם סקרנית לגבי Sungkyunkwan Scandal מאת: זרהמאד
והדמות שלה משתנה בהתאם ללבוש ולסצינות
לדעתי יש לה דמות מרתקת והם מתאימים מאוד ביחד -
היא ולי מין הו
ולגבי הסצינה - בלבן
היא בדרך לאבד את הבית שלה, ובוכה ...
הוא מזעיק אותה (כי היא עובדת כנהגת חירום (מזעיקים נהג כששותים והוא נוהג את הרכב הביתה).
הוא מבטיח לחסל את החוב שלה כלפיו אם תגיע במהירות - ואז בעצם אין להם חוב והסצינה היא סוג של פרידה ביניהם. סוף
אבל אל דאגה - יש המון סצינות חמודות בין השניים.
עד כה 4 פרקים תורגמו - התחלתי עם פרק 5 - יש המון שורות, המון טקסט ואני גם בודקת דברים תוך כדי, כדי להסביר פה ושם ולא ליפול לטעויות שונות .... די מעייף הייתי אומרת.
הסדרה לדעתי מאוד מומלצת והולכת בכיוונים טובים - כל פרק נגלה עוד פלח ועוד אפשרות להרחבה .... בתקווה שלא יהיו חורים
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: הקליפ מפרק 4 מאת: Rebeccan כמה שורות יש בממוצע בכל פרק? בהונג גיל דונג היו לי פרקים עם 1200 שורות..חשבתי שאני מתה,זה לא פשוט כלל.
בתגובה ל: אז את מתקדמת יפה מאד מאת: זרהמאד
אבל יש שורות ארוכות ארוכות
יש משפטים מסובכים שצריך לחשוב איך לתרגם
וגם להגביל ל-2 שורות על המסך.
אגב, בא לך לפתוח שרשור אסייתי חדש -
לי מין הו היה מעורב בתאונת דרכים ... שנקדיש לו שרשור הוגן ?
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
בתגובה ל: למה? ארוך זה טוב..... ומחכה בסבלנות! מאת: asole את באמת מעוניינת בספיישל ארוך, לדרמת אימה מצממררת ועוכרת-שלווה, עם המון רגעים עצובים (ואף טרגיים)? ואללה, עכשיו הפתעת אותי...
בתגובה ל: אסול... מאת: ההרצליינית זה שקשה לי לצפות זה דבר אחד אבל לקרוא זה עיניין שונה לגמרי... אני לא נקשרת לדמויות, אני לא מפחדת, אני רק נהנית מהסיפור.
בתגובה ל: בהחלט...! מאת: asole לבקשתה של אסול, החלטתי ללכת על הודעת סיכום ארוכה. אז מכיוון שכך, ההודעה לא תבוא היום, אלא רק באחד הימים הקרובים. עימכם הסליחה.
בתגובה ל: טוב... מאת: ההרצליינית לא חושבת שאצפה אי פעם בסדרה הזו ולכן הקריאה עדיפה
בתגובה ל: שמחה לבשר, שסיימתי את SOUL. מאת: ההרצליינית חשבתי לראות אותה אחרי "ממזרח לעדן"...
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole יותר נכון סמויה :)
אני נהנית מהסקירות היפיפיות שלכם.
התמכרתי למלוכסנות ובעיקר לקוריאניות (ולשחקנים היפים...)
כרגע אני בעץ גן עדן ואשמח אם תוכלו לתת לי קישור לסקירה על הסידרה...
תודה רבה על הדיווחים והתמונות
שבוע מקסים לכולם!
סטורם
בתגובה ל: היי, אני חדשה פה... מאת: storm
והמשך התמכרות מהנה
עד כמה שאני זוכרת לא כתבו בפורום סקירה ל"עץ גן עדן", אבל את מוזמנת לכתוב כשתסיימי
בתגובה ל: היי, אני חדשה פה... מאת: storm האמת שאני מכורה מאוד ותוך יום יומיים סיימתי זאת סידרה משגעת במיוחד שכיף לראות את גו מי נאם P: בתפקיד קצת פחות ילדותי..
אבל אני שוקלת צפיה שלישית ואולי יהיה לי אומץ לכתוב סקירה...
אסול קראתי את הסקירה של על זמן בין כלב לזאב והתפעלתי!!
תודה על כל הסקירות הכתבות והחדשות!
בתגובה ל: קומאו! איזה קבלת פנים יפה! :) מאת: storm ללא תוכן
בתגובה ל: קומאו! איזה קבלת פנים יפה! :) מאת: storm ואני אשמח מאוד לקרוא את הסקירה שלך! בכל מקרה שומרת לי את ההמלצה שלך וכרגיל חייבת חייבת לשאול... יש סופטוב?
פארק שין היי מאוד חמודה! עוד לא יצא לי לראות אותה בסדרה אלא רק בסרט אבל יש לי על הכונן את "אתה יפיפה" אז אני מניחה שאראה אותה בקרוב. היא גם מאוד מאוד אהובה בקוריאה... היא קיבלה לאחרונה את פרס הפופולריות (שנקבע ע"י הקהל) בטקס הבאקסנג האחרון (בשוּתף עם T.O.P).
(אגב, איך הגעת לפוסט שלי על "בין זאב לכלב"? הוא ממש ישן...).
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole לטובת אלה שלא גולשים במקביל בפורום "אסיה/תרבות ופנאי" ב"תפוז", אני מפרסמת כאן את המלצתי בעקבות חוויה מרטיטה שהייתה לי בשישי האחרון... מזה זמן מה שבעלי ואני רצינו לטעום את טעמה של קוריאה במסעדת "היהלום שבכתר" או "Dae Jang Geum" בשם המקור הממוקמת ברח' שמאי 13 בירושלים. ההיכרות שלנו עם ירושלים היא כמו ההיכרות שלנו עם חאן יונס - ZERO. הקמצניקים בעבודה של בעלי ביטלו את שירות ה-GPS (או ה-GP עץ, כמו שאנחנו מכנים אותו), ולכן הסתמכנו על מפה דהויה שהדפסנו מהאינטרנט (הדיו בדיוק נגמר...). אז נכון שקודם הגענו לתחנה המרכזית ולשוק מחנה יהודה, ואיכשהו בי"ח "ביקור חולים" צץ בדרך, אבל בסוף, או ליתר דיוק, בסוף-בסוף, הגענו ליעדנו. לא לפני שתקענו את הרכב בחניון המחייב בגין השעה הראשונה 17 ש"ח ובעבור כל 15 דקות נוספות - 5 ש"ח. מי שהוא לא ממש כמוני, גאון במתמטיקה, ישלם בגין פחות מכלום זמן משהו כמו 48 ש"ח, אבל למי אכפת - אנחנו בדרך לקוריאה... בעלי מסתכל על המספר. אין ממש משהו שמסגיר את עצם קיום המקום מלבד שלט צנוע, שחור על גבי לבן, ושני פוסטרים קטנים של קוריאה. הגענו! אך השלט בכניסה מורה CLOSED כלומר סגור,כלומר- איתלא-בררא-קישתא - הביתה! ג'יבה! בעלי התכונן נפשית לביצוע חרקירי, אך לשמחתנו המסעדה נפתחה כעבור כמה דקות (זה מה שקורה כשמגיעים ברבע ל-12, והמסעדת פותחת את שעריה רק ב-12...). כבר בכניסה כפינו את ההניו-הא-סאיו הדלוח שלנו על הקוריאני החביב שפתח לנו את שערי גן עדן. איפה ג'אנג גום? למה היא לא קופצת עלינו? מה עושים עם האהבה וההערצה הבלתי נתנות להכלה שלנו? המארח/מלצר/בעלי המסעדה קד בראשו וחייך קלות "הניו-הא-סאיו" וליווה אותנו לשולחננו. מה שמסגיר את העובדה שמדובר במסעדה קוריאנית ולא באחרת זה הסכו"ם (הצ'ופסטיקס המתכתיים - המעוטרים להפליא, יא! אני רוצה אחד כזה הביתה, לא, בעצם, שניים!), הקליפים של SBS שמשודרים ברקע, ושתי מניפות צבעוניות, בדיוק כמו אלה שקיבלנו במפגש האחרון במעמד השגריר הקוריאני. "אומבוגו! אני רוצה לאכול!", מכריז בעלי. "אופפה.. עוד קצת, צ'וקום, צ'וקום!". המלצר החביב מגיש לנו את התפריטים. כל מנה מכילה פירוט קצר באשר למהותה. בגדול, המגוון הוא לא רחב (כמו שאתם ודאי מכירים מהדרמות) - הבסיס תמיד מושתת על אורז או איטריות ראמן, והתוספות - ירקות, קוגי (בשר), טופו, פירות ים, והמון תבלינים שבשבילי לפחות היו מאוד לא מעיקים, ההיפך! משטה! כל מנה הייתה טובה מקודמתה. אישית, קשה היה לי להתחבר לקימצ'י, זה שעשוי מכרוב מותסס. יש לו טעם שונה. כן, "שונה" מסכם את זה יפה. הצנון המוחמץ, לעומת זאת, היה מאוד סביל, שלא לומר - טעים! הזמנו שתי מנות (כאן מגיע ה-SORRY במבטא של היון בין), פשוט כי יש X אוכל שאפשר להכיל, ויש גם עוד X הזדמנויות לבוא ולטעום את כל התפריט. המנה הראשונה היא בולגוגי (בשר בקר ברוטב סויה מתוק) שהיה כחחחחחחחחחחחחחח משטה! (מתה על הכחחחחח הזה, בעיקר כשהם שותים את הסוג'ו שלהם), והנוספת - לצערי, אינני זוכרת את שמה, אני רק יכולה לומר שהיו שם איטריות שקופות בטעם מ-ד-ה-י-ם עם בשר, פטריות ו... אורז! האורז שלהם לא דומה לשום דבר אחר שטעמתם. הוא קליל ואוורירי (נשמע כמו פרסומת לאולווייז...) ומחליק נפלא בגרון. כעבור זמן מה, הצטרפה קבוצה של אג'ומות קוריאניות. אג'ומות זה סוג של מחמאה... משהו כמו כמה היימוני'ס קומפקטיות וחמודות שלא עשו הרבה רעש. לסיכום, אני מעבירה את המלצתי הלוהטת לכל שוחר קוריאה והאוכל הקוריאני - זה הרבה, אבל ה ר ב ה יותר טוב ממה שאתם מדמיינים. האנשים הצנועים האלה לא ממש מנצלים את הפוטנציאל האדיר שיש במקום הזה (אבל זה כל הקסם). ממתינה בקוצר רוח לביקור הבא! AJA AJA FIGHTING
בתגובה ל: מסעדת "היהלום שבכתר" בירושלים מאת: junki_grupie ללא תוכן
בתגובה ל: מסעדת "היהלום שבכתר" בירושלים מאת: junki_grupie תודה על ההמלצה, חבל שאין סניף דומה אצלנו בצפון
בתגובה ל: מסעדת "היהלום שבכתר" בירושלים מאת: junki_grupie ללא תוכן