SOUL מכיל פורסם לפני
3507 ימים
מאת ההרצליינית
אין תגובות
SOUL (בעברית: "נשמה", בקוריאנית: "HON"), היא דרמת אימה קוריאנית בת 10 פרקים, ששודרה ברשת MBS, בחודשים אוגוסט-2009-ספטמבר 2009, בימים רביעי וחמישי, בשעה 21:55. הדרמה זכתה לממצוצע רייטינג די סביר (11.1% בסיאול בלבד, ו-9.7% בכל קוריאה).
העלילה, על קצה המזלג: יון הא נה (אים ג'ו יון המצוינת), היא תלמידת תיכון בת 17 מסיאול. היא גרה עם אמה, בעלת חנות פרחים (קים סונג ריונג, דאני האחת והיחידה ב"אילג'ימה") ועם אותה התאומה הלא זהה, דו נה (פארק ג'י יון). אביה נפטר בילדותה. הא נה נושאת משקעים מעברה- כשהיתה בת 6, היתה עדה לשריפה נוראית, בקייטנת קיץ בה שהתה עם ילדים נוספים. המחנה נשרף כליל, כל הילדים נספו ורק הא נה נותרה בחיים (אבל נפצעת ברגל, ומאז סוחבת איתה צלקת בולטת ברגל, כשהיא משתדלת כל הזמן להסתיר אותה). מאז הא נה, נאלצת להתמודד עם האשמות שונות בסביבתה (וגם היא מאשימה את עצמה), למה ברחה ממקום השריפה, למה לא עזרה- באיזושהי צורה- לחלץ את הילדים ולהציל אותם' ולמה היא הילדה היחידה שניצלה, והיא גם נאלצת להתמודד, עפ פחד תהומי מאש. בנוסף היא גם סובלת מסיוטים קשים בלילות... וכאילו לא דילה, בכל הצרות שיש לה, היא גם עדה להתאבדות מצמררת, של תלמידה מהתיכון, שנפלה קורבן להתעללות קשה, בידי 3 תלמידים מהתיכון שלה. אחד התלמידים, שמו הוא באק ג'ון צ'אן (יו יון סוק), שזוכה לכינוי "נציג התלמידים". מרגע זה, מתחיל לקרות הלא יאומן: הא נה נרדפת בידי הרוח של התלמידה שהתאבדה. "הרוח" רוצה להוביל את הא נה לראיה, שתחשוף את האמת על ההתאבדות שלה (הסלולרי שלה, שבו 3 התלמידים צילמו את מהלך ההתעללות) והיא אכן עושה זאת. אך לאחר שהא נה מוצאת את הסלולרי, 3 התלמידים "בתמורה", חוטפים את דו נה- תאומתה של הא נה- כולאים אותה במחסן בתיכון, ומתקשרים אליה שתבוא להציל את דו נה. אבל כשהא נה מגיעה, המחסן מוצת, והא נה- שכאמור פוחדת מאש פחד תהומי- אינה יכולה לעשות דבר, חוץ מאשר לשמוע את דו נה מתחננת לעזרה ולראות אותה נשרפת למוות. לאחר-מכן, הא נא מתאשפזת בבית-חולים לחולי-נפש, ואמה מנסה- כמעט ללא הצלחה- להוכיח שדו נה נרצחה בדם קר...
בסרטון: חלק מסצנת ההתאבדות של התלמידה.
במקביל, מתרחשת עלילה נוספת: בסיאול מסתובב רוצח סדרתי אכזרי, שרוצח בצורה אכזרית, בחורות עם שיער ארוך. אחד האחראים על חקירת המשטרה, הוא פרופסור צעיר לקרימינולוגיה, בשם שין ריו (לי סו ג'ין. יש צורך להציג אותו?), שנקרא לנתח ראיות מזירות-הרצח ולנתח את דמותו של הרוצח. ובבזכותו ובזכות עזרתו, הרוצח נתפס. שין ריו עצמו, נושא משקעים מעברו- אחותו הקטנה נרצחה לנגד עיניו, בידי 3 תלמידים אכזרים מבית-ספרו, כשהיה בן 17. בנוסף, הרוצחים לא נענשו כלל(!!!), לאחר שקיבלו הגנה בידי עו"ד מפורסם (קים גב סו, מנכ"ל סוכנות הביון המושחת, ב"זמן כלב לזאב"), בשם באק דו שיק (שהוא, במקרה, גם אביו של "נציג התלמידים" מהתיכון של הא נה). באק דו שיק, דוגל בשיטה של "חינוך מחדש" במקום הענשה, לעבריינים (גם לרוצחים), ובכל המשפטים שבהם היה מעורב, תמיד הצליח להביא לכך, שנאשמיו לא יענשו בצורה כזאת או אחרת, אלא יעברו "חינוך מחדש". גם הרוצח הסידרתי (ששמו אגב, הוא ג'ון הי), שנתפס אודות לשין ריו, "מצליח" בעזרת באק דוק שיק, להתחמק מהענשה, ע"י הפתרון של "חינוך מחדש". מי שאחראית על החינוך מחדש שלו, היא פסיכיאטרית צעירה בשם הי וון (לי ג'ין), שבעבר היתה מעורבת בקשר רומנטי עם שין ריו. גם הי וון, דוגלת בשיטה של "חינוך מחדש", לעבריינים. לעומת-זאת, שין ריו, אינו דוגל בשיטה זאת, אלא דוגל בשיטה של הענשה. בהמשך, גם הי וון, מתחילה לפקפק בשיטה של "חנוך מחדש" ובתועלות שלה... דרכיהם של הא נה ושין ריו, נפגשות, כבר בסצנה הראשונה בדרמה, כששין ריו נראה באחד הסיוטים של הא נה. בהמשך הם יפגשו במקרה, לאחר שמכוניתו של שין ריו, תפגע בטעות באופניה של הא נה (ואז היא תאמר לו ש"היא מכירה אותו מאיזשהו מקום). הפגישה הבאה שלהם תהיה בבית-החולים לחולי-נפש שבו מאושפזת הא נה. כדי שהא נה תבריא, בעקבות הטראומה שפקדה אותה, היא מקבלת טיפולים פסיכיאטריים מהי וון, וטיפולי היפנוזה משין ריו. משום-מה, הא נה אינה סומכת על הי וון, אלא סומכת רק על שין ריו, ומתמסרת לטיפולי ההיפנוזה שלו. לאחר שחרורה של הא נה, היא מגלה שרוחות של אנשים מתים, רודפות אחריה לכל מקום שהיא הולכת אליו, ובנוסף: שרוחה של דו נה המנוחה משתלטת עליה, וגורמת לה לרצוח 2 מן התלמידים ששרפו אותה למוות, ובכך לנקום בהם... כששין ריו, מגלה את הכוחות המיוחדים של הא נה, הוא מחליט לנצל אותם למטרותיו האישיות- לנקום למוות, ברוצחים האכזריים שרצחו את אחותו הקטנה, ולא נענשו על כך, ברוצח הסידרתי ג'ון הי, ובאנשי חוק שנגועים בשחיתויות. על-כן, הוא "מהפנט" את הא נה וגורם לכך, שכל פעם רוח אחרת של אדם מת תשתלט עליה, ותגרום לה לרצוח את אותם אנשים, שהוא מעוניין לנקום בהם. כשהא נה מגלה, מה עולל לה שין ריו, היא זועמת עליו, על האיש שהיא כ"כ סמכה עליו. גם שי וו (פארק גון איל), ידידה הטוב של הא נה מהתיכון, מאיים על שין ריו, שאם יקרה משהו להא נה, הוא יהרוג אותו. במקביל, גם אמה של הא נה, מוצאת ראיות שמפלילות את "נציג התלמידים", ברצח של דו נה, וכשבאק דו שיק מגלה זאת, הוא שולח את אנשיו, כדי שיפטרו מהא נה ומאמה (קודם לכן, הוא גרם להריגתו של חוקר, לאחר שגילה ראיות מפלילות בקשר לנציג התלמידים)...
בתמונה: האנה ושין ריו, נפגשים בסצנה הראשונה בדרמה (באחת מסיוטיה של הא נה, כאמור).
בתמונה (מימין לשמאל): דו נה, הא נה, שי וו, שין ריו, אמן של הא נה ודו נה.
דעתי בקצרה על הסידרה: מדובר בדרמה בת 10 פרקים בסה"כ, אבל לקח לי 6(!!!) שבועות לצפות בכל פרקיה. מדובר בדרמה קשה לצפיה, מצמררת ועוכרת-שלווה. לא היו בה הרבה רגעים מפחידים, אבל היו בה הרבה רגעים עצוביים, ואף טראגיים. למרות זאת, היא היתה מעניינת, מותחת, כתובה בצורה טובה, ומשוחקת היטב. השחקנית הראשית- אים ג'ו יון החמודה- זאת הדרמה השלישית שהיא השתתפה בה (מתוך 4 דרמות, שבהן בסה"כ השתתפה), ועל תפקידה כהא נה, היא זכתה בפרס השחקנית החדשה הטובה ביותר של MBS, לשנת 2009 (ולפי דעתי בצדק רב- היא גילתה יכולות משחק מאוד מרשימות). חיבבתי מאוד את דמותה של הא נה, וגם דמותם של אמה, של ידידה הקרוב שי וו ולקראת האמצע, גם את דמותה של הפסיכיאטרית הי וון. לעומת-זאת, את דמותו של שין ריו לא חיבבתי בכלל- לא אהבתי איך שהוא מנצל את הא נה המסכנה, וגורם לה לרצוח אנשים נגד רצונה (וספויילר קטן: בהמשך דמותו של שין ריו, מתדרדרת עוד יותר מבחינה מוסרית). והכי תיעבתי את דמותו האכזרית והמרושעת, של עו"ד באק דו שיק. לא אהבתי את הסוף של הדרמה (שלדעתי האישית, היה טראגי יתר על המידה). בשורה התחתונה, זאת היתה חוויה מעניינת, אך לא קלה במיוחד, לצפות בדרמה אימה, בייחוד כזאת, שמשופעת בעצב על גבול הטרגדיה. היא היתה בעיני כ"כ עצובה וטראגית, עד שהתחלתי לקרוא למנגינות הרקע שבה, "מנגינות של יום השואה". לעתים רחוקות, היא גרמה לי למצבי-רוח עצובים, בהתאם לאווירה העצובה ששררה בה. אז החלטתי לעת עתה, שאצפה רק בקומדיות רומנטיות קוריאניות (בקרוב "נאהבים" מגיעה לויוה, ובמחשב יש לי את "הנסיכה התובעת", שבינתיים אני נותנת לה לחכות לי, עוד איזה חודש-חודש וחצי).
בסרטון: כמה תמונות מן הסדרה ופוסטרים שלה, שברקע אחת מ"מנגינות יום השואה" שכיכבו בסדרה.
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: לי מין הו נפצע קל בתאונה בזמן צילומי הסדרה מאת: Rebeccan ללא תוכן
בתגובה ל: לי מין הו נפצע קל בתאונה בזמן צילומי הסדרה מאת: Rebeccan כאילו הוא לא עבר מספיק תאונות בחייו.... מזל שהוא לא נפצע קשה.
אגב לי מין הו, חברו הטוב ג'ונג איל וו התארח ב"Guerrilla Date" של תוכנית הבידור "Entertainment Relay" של רשת KBS, לפי מה שהבנתי הקטע הוא שהכוכב המוזמן יוצא הרחובה בהפתעה, פוגש במעריציו וגורם להם להתקפי לב קטנים ונעימים. אז ג'ונג איל וו היכה גלים ברחוב הקוריאני וחוץ מזה הוא גם סיפר על חברותו עם לי מין הו וקים בום. המראיין שאל אותו מה הם עושים כשהם נפגשים והוא ענה שמכיוון שהם לא נוהגים לשתות (אלכוהול) הם הולכים לאכול ביחד, לשתות קפה וסתם קופצים זה לביתו של זה ומבלים שם. על הנייר זה לא ממש מסעיר, אבל כשמדובר בנפשות הפועלות... ולשאלה אם יש בינהם יריבות הוא ענה: "אני לא מתייחס לדברים האלו, אם חבר עובד קשה ומצליח זה מעורר רגשות אבל לא משהו כמו קנאה או צרות עין, אנחנו פשוט תומכים זה בזה...". (טוב, מה הוא כבר יכול היה לענות? זה לא היה נחמד אם פעם מישהו היה עונה לשאלות האידיוטיות האלו - כן, אני מת מקנאה, זה לא הוגן, אני גם יותר מוכשר וגם יותר יפה וגם יותר גבוה!) ולשאלה מה הוא היה עושה לו היה נקלע למשולש אהבה עם לי מין הו (על אהבתו של קים בום?) הוא ענה שהוא היה פשוט מדבר על זה ופותר את זה איתו.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: הו, מסכן! (+ג'ונג איל וו) מאת: asole
הוא היה מעורב בתאונה.
שלא לדבר על "התאונה" שבעקבותיה היה מאושפז לטיפולים במשך כשנה ב-2006
|חמסה| |חמסה|
ולגבי החבר הטוב - כבר קראתי בעבר מהצד של לי מין הו על החברות ועל זה ששניהם לא שתייני אלכוהול.
גם במאמר שתרגמתי הוא מדבר על זה. אכן חברות אמיצה ...
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
האמת שכל הקונספט הזה של "דייט גרילה" נראה די מלחיץ ואפילו וולגרי... הנה ראיון שנערך באותה תוכנית עם פארק שי-הו, שגם זכה לתרגום לעברית.
בתגובה ל: איזה מאמי מאת: iDana אבל שי הו התמודד עם כך בקלילות ראויה לשבח. 1N2D גרמה לי לחשוב שאולי קוריאנים מתייחסים למבוכה אחרת מאשר במערב, שזו לא בושה או חולשה גדולה להיות מובך או חסר ביטחון כמו במערב, זה אפילו יכול להצביע לפעמים על נימוסים טובים וכבוד לזולת ולכן זה לא נראה מוזר או לא בסדר בעיניהם לחשוף את הכוכבים שלהם למצבים מביכים. ואגב 1N2D, יצא לי לראות לא פעם את לי סונג גי ברחוב הקוריאני בגלל שזה אופי התוכנית, הם חורשים את קוריאה לאורכה ורוחבה, מהערים הגדולות ולעד לכפרים הכי נידחים, וסונג גי הוא הכוכב הכי גדול שם מבחינת כמויות האהבה וההערצה שהוא מקבל מההמונים (הבנתי שהוא בכלל אחד מהכוכבים הצעירים הכי פופולריים בקוריאה) וכל פעם שהם קולטים אותו, בעיקר קולטות, הן מתחרפנות לגמרי, מוציאות את הטלפונים הסלולריים, מתחילות לתקתק צילומים בטירוף וצועקות "סונג גי! אתה כל כך יפה! סונג גי! אתה כזה מדהים...!" הכי הרסה אותי איזו אג'ומה מבוגרת שאמרה לו בשיא הרצינות: "למה לא הודעת שאתה בא? הייתי הולכת למספרה לסדר את השיער בשבילך...".
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: לי מין הו נפצע קל בתאונה בזמן צילומי הסדרה מאת: Rebeccan
הוא שוחרר לביתו כאמור כמה שעות לאחר התאונה, לאחר סדרת בדיקות.
הבוקר התייצב לצילומים ...
הסצינה אגב לא קשורה למרדף, סתם נסיעה מהירה (יש סצינות כאלה)
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: לי מין הו נפצע קל בתאונה בזמן צילומי הסדרה מאת: Rebeccan ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana על ג'אנג קי הא כתבתי בזמנו בפוסט על הסרט "סוכנות השידוכים סיראנו" שבזכותו הכרתי אותו, אז עכשיו יצא תקליט חדש. האלבום יצא ביום חמישי שעבר תחת השם "Jang Kiha and the Faces" ויש כבר קליפ חמוד לאללה לשיר Another Relationship
והנה עוד להקה שגיליתי לאחרונה וגם להם יש שיר על קפה:
10cm - Americano
זה היה לבוקר, כדי להתעורר, וזה שיר ערש:
10cm - Good Night
והנה Broccoli You Too (איזה שם מגניב! פראפרזה על "גם אתה ברוטוס"), הם לא בקטע של קפה אלא של תה עם לימון:
בתגובה ל: הפינה המוזיקלית: ג'אנג קי הא, 10cmוגם אתה ברוקולי? מאת: asole יש לו לחן משגע והייתי הופכת את הדואט הזה לשיר הערש שלי.
אחלה קליפים
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: אהבתי במיוחד את הקליפ של ברוקולי מאת: זרהמאד ומשום מה יכולתי לדמיין אותו מושר בעברית, הזכיר לי קצת את המוזיקה הישראלית של שנות השבעים, לא יודעת למה...
בתגובה ל: הפינה המוזיקלית: ג'אנג קי הא, 10cmוגם אתה ברוקולי? מאת: asole תראו את הסרטון הקורעעע שבו חברי להקת סופר ג'וניור שרים (ומתלבשים) כמו ליידי גאגא (היצ'ול המאמי) וביונסה:
סרט של היון בין - יוצג בפסטיבל ל.א. לסרטי אינדי (סרטים עצמאיים = דלי תקציב... איכותיים ?)
הסרט צולם במהלך כמה ימים בלבד ומביא את סיפורם של זוג קוריאני שהחליט להתגרש לאחר 5 שנות נישואין. בשל סופת מונסון, הם נאלצים להישאר יחד ביום האחרון שלהם ... הבעל עוזר לאשתו לארוז, מכין לה את הקפה שהיא אוהבת ... והיא בדרכה אל המאהב שלה.
הסיפור של הסרט / הבימאי - לי יון גי, וכו'
Come Rain, Come Shine(South Korea, 2011, 105 min)
Come Rain, Come Shine Saranghanda, saranghaji anneunda International Showcase (South Korea, 2011, 105 mins) In Korean with English subtitles
North American Premiere Directed By: Lee Yoon-ki Executive Producers: Kim Woo-taek, Romeo Noh, Cho Jaehyun, Choi Gyunam Producer: Oh JungWan Screenwriter: Lee Yoon-ki Cinematographer: Jang Hyeong-wook Editor: Kim Hyeong-ju Cast: Lim Soo-jung, Hyun Bin As a rainstorm gathers strength outside, a young woman brings her five-year marriage to a close in Lee Yoon-ki’s quietly emotive Come Rain, Come Shine. On their last afternoon together, the couple quietly goes about their “peaceful breakup,” vacillating between resignation and regret as they move towards their last goodbye. Since the beginning of his career, Lee has always displayed a rare sensitivity towards his characters; his is a cinema of intimate moments and private conversations. Here, he creates an eloquent choreography of things left unsaid. Directing with an honesty that draws unerring performances from his two leads, he explores the muted awkwardness at a relationship’s end, when every gesture or utterance seems laded with meaning.
תוקן על ידי asole 16/6/2011 12:36
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: תראו, הגעתי לחדשות - עם ביני, כמובן מאת: Rebeccan ללא תוכן
בתגובה ל: מאיזה אתר הורדת את הסרט come rain. תודה מאת: rella
שלחתי לך הודעה פרטית
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
KARA - אינטרפרטציה של המילה "אושר" ביוונית (chara) שהן פירשו כמלודיה מתוקה (sweet melody)
הימנית היא גו הא-רא המשחקת לצדו של לי מין הו ב"ציטי האנטר"
asole זה בשבילך - יום הנשיקה בקוריאה 14.6
יש להם חגים מענינים ומוזרים חחחח
תוקן על ידי asole 16/6/2011 12:44
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
זו עלייה יפה - בעיקר להשוואה בעלייה במדרג בסדרות אחרות.
במאמר יש פירוט לקבוצות גיל שונות והשוואה בין גברים לנשים, במדרג של הצפייה בסדרה "ציטי האנטר" (הם מבטאים את ה-C בתור צ'י)
הוא נפצע ???
רק צילומי טיזר לאחת הסצינות, לא לדאוג
פוההה לקח זמן, תרגום פרק 5 גמור
המון זמן לתרגם פרק אחד -
כי באמצע עושים כל דבר אחר חוץ מ...
יאללה, עכשיו פרק 6 ונדביק ת'פער
תוקן על ידי asole 16/6/2011 12:49
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
הסדרה GOLDEN BRIDE היא סדרה קוריאנית בת 64 פרקים ששודרה בערוץ SBS בחודשים פברואר ועד יוני של שנת 2007. הרייטינג הממוצע עמד על 21.4%.
העלילה: ג'ין-ג'ו היא בחורה צעירה, חצי קוריאנית וחצי ויאטנמית. כשהייתה מאוד קטנה אביה עזב את ויאטנם והבטיח לאמה שעוד ישוב אליהן אך מאז הן לא שמעו ממנו. אמה של ג'ינג'ו סובלת מבעיה בעיניה שתגרום לה להפוך לעיוורת בתוך תקופה של שנה ולכן, ג'ינג'ו רוצה להגשים את חלום אמה ולאפשר לאם לראות את אהבת חייה לפני שתאבד את הראייה לגמרי... באותה העת, בדרום קוריאה בחור כבן 30 בשם קאנג ג'ון-הו סובל מהתקפי חרדה קשים בעקבות אי נעימות שעברה עליו בעת שהותו בארה"ב. המקרה קשור לאקסית שלו אותה הוא לא מצליח לשכוח. כבר חלפו 3 שנים מאז שחייו למעשה מושבתים, הוא הפסיק לעבוד מאז אותו מקרה, הוא בקושי יוצא מהבית כי בחוץ הוא נקלע להתקף חרדה. מצבו לעיתים משתפר אך מיד שוב מתדרדר. אמו של ג'ון-הו רוצה שבנה יצליח להתגבר על החרדה וימשיך בחייו ולכן, היא נוסעת לויאטנם בשביל למצוא לו כלה. היא מליטה לשדך בין בנה לג'ינג'ו שלא מהססת כי היא רוצה לטוס לקוריאה ולמצוא את אביה כמה שיותר מהר. ג'ון-הו וג'ינג'ו מתחתנים אבל מערכת היחסים שלהם בהתחלה לא עולה יפה וג'ינג'ו מספרת לג'ון-הו כי הסיבה האמיתית לרצונה להתחתן איתו הייתה בכדי לאתר את אביה. הם עושים ביניהם הסכם של נישואים זמניים לתקופה מוגבלת ומעמידים פנים כי הם זוג לכל דבר בפני שאר בני המשפחה של ג'ון-הו איתם הם גרים. בין משפחתו של ג'ון-הו ומשפחת קים יש יחסים עכורים מהעבר מאחר ואמו של ג'ון-הו יצאה עם ראש משפחת קים והוא נטש אותה ונישא לחברתה הטובה אוק קיונג אחרי שזו שיקרה לו שהיא מצפה לילד ממנו. למרות העבר העכור, הקשר בין שתי המשפחות רק הולך ומתהדק והגורל מאחד ביניהם מכל מיני כיוונים בלתי צפויים.
דעתי על הסדרה: אני אתחיל בכך שאכתוב שאני לא ממליצה על הסדרה הזאת...אני החלטתי לצפות בה כי חשבתי שמדובר בסדרה טובה מאחר ותרגמו אותה לספרדית. בדר"כ לא מתרגמים סדרות ארוכות לספרדית אז חשבתי שאם טרחו לתרגם דווקא אותה אז יש סיבה טובה לכך אך התבדיתי...הסדרה אפשר לומר איכזבה אותי! היא הזכירה לה איזו טלנובלה (ממדינה מסויימת) שטחית. השחקנית הראשית (גילמה את המשנית ב"אילג'ימה") שיחקה ממש מעצבן את הבחורה החצי ויאטנמית וחצי קוריאנית...המבטא שלה הציק לי וההבעות שלה בעת שדיברה עיצבנו אותי אף יותר.
כמובן שבשלב כלשהו שכבר התרגלתי לפרצוף שלה אז הצלחתי לסמפט את דמותה אבל קשה לי לשכוח את ההתחלה הכל כך מעצבנת... מי שגילם את קאנג ג'ון-הו הוא השחקן סונג צ'אנג-ווי ("המלך סאן", "החיים יפים" ועוד...), שחקן שבדר"כ אני מאוד מסמפטת אבל פה פחות...המשחק שלו עם התקפי החרדה ותהליך ההחלמה שלו לא היו משכנעים לטעמי. כמובן שלא הכל היה רע בסדרה...מערכת היחסים בין הזוג הראשי התפתחה לאט לאט, ג'ינג'ו הביעה דאגה רבה לג'ון-הו ורצתה לעזור לו להחלים למרות התנגדותו הנחרצת. בסופו של דבר הדאגה הכנה שלה כלפיו גרמה לו לראות אותה באור שונה (למרות שגם פה יש לי ביקורת על המהירות שבה הרגשות שלו כלפיה צצו).
עוד זוג שמאוד סימפטתי בסדרה היו אחותו הצעירה של ג'ון-הו - סה-מי ובן זוגה הצעיר יונג-סו (הבן הצעיר למשפחת קים, המשפחה היריבה).
הם היו זוג ממש מתוק! את יונג-סו גילם השחקן-זמר ("סופר ג'וניור") המתוק לי היצ'ול...עכשיו בהסתכלות לאחור, אני לא אתפלא אם הסיבה היחידה שבגללה החליטו לתרגם את הסדרה היא בזכות ה'יצול.
נקודות אור נוספות בסדרה...לג'ון-הו הייתה דודה בת 40 שכשהייתה בת 20 היא נינטשה ע"י החתן ביום החתונה ומאז היא לבד...היא מכירה גבר בערך בגילה שעובד במפעל של אחיה והשניים מספקים סצינות משעשעות. בהתחלה הם מתנהגים באכזריות זה לזו והם כמו חתול ועכבר אבל לאט לאט זה משתנה אבל עדיין בצורה מצחיקה
דבר נוסף - אחותו הגדולה של ג'ון-הו ובן זוגה היו משעממים, אבל הקשר המצחיק שבינה לבין חמותה היה כל כך משעשע שלפעמים מצאתי את עצמי צוחקת מול הטלויזיה בגלל מה שקורה ביניהן... מכירים את זה שבסדרות הקוריאניות כשהצעירים עושים משהו לא בסדר אז למבוגרים עולה הלחץ דם והם אוחזים בעורף??? אז האחות של ג'ון-הו גרמה לעלייה בלחץ הדם של חמותה המון פעמים ובכל מקרה עשו את זה מאוד מקורי ומשעשע
בתגובה ל: Golden Bride מאת: MyGirl
היה בהחלט מעניין לקרוא ומסתבר שאי אפשר לדעת מראש אם סדרה תמצא חן בעינינו או לא. אני זוכרת שכתבו בפורום שבסדרה הזו יש מינון גבוה של פלאשבקים (אבל לא מעט סדרות קוריאניות ובכלל מפציצות בפלאשבקים - גם כמה שניות אחרי שראינו את הסצנה המקורית. בשביל מה זה טוב חוץ מלמשוך זמן?).
גם אני מסמפטת את סונג צ'אנג ווי (אני לא סגורה על איך כותבים את השם שלו...), אולי זה היה אחד מתפקידיו הראשונים? ב"החיים יפים" מאוד אהבתי אותו. הוא היה מקסים
והגיוני שתרגמו את הסדרה לספרדית רק בגלל היצ'ול
בתגובה ל: לינה! מאת: iDana הסדרה היא ממש טלנובלית וגם הפלאשבקים הזכירו לי טלנובלות שגם בהן יש די הרבה פלאשבקים...לפחות בטלנובלות של מדינות ספציפיות.
גם אני לא בטוחה לגבי איות השם של השחקן...העיקר שהבנת למי התכוונתי
בתגובה ל: Golden Bride מאת: MyGirl למה דווקא מויאטנם? אגב, כשהתחלתי לקרוא חשבתי לי שזה משהו שבטח דווקא יעניין אותי לראות בגלל שהייתי לא מזמן בויאטנם... אבל לא בא לי על מלודרמה שיטחית, בטח שלא כזו שמשתרעת על 64 פרקים! כנראה תרגמו אותה לספרדית בגלל שהרייטינג היה כל כך גבוה. דווקא חיבבתי מאוד את לי יאנג אה ב"אליג'ימה", חבל שפה היא לא הייתה מוצלחת. אבל... כרגיל נהניתי לקרוא... אז... קומאו לינה!!!
בתגובה ל: למה אמו של ג'ון הו רוצה למצוא לו כלה ויאטנמית? מאת: asole כבר יצא לי לראות במספר סדרות שכשקוריאנים לא מצליחים למצוא שידוך אז הם פשוט פונים לאופציה של ויאטנם... זה כאילו המוצא האחרון שלהם מאחר ויש הרבה בנות ויאטנמיות צעירות שחולמות על עתיד טוב יותר ולכן שואפות להגיע לקוריאה ולכן מסכימות להינשא לשם כך. גם בסדרה "Hanoi Bride" דובר על שידוך בין קוריאני וויאטנמית...(זאת סדרה קצרה שאם אני זוכרת נכון אז יש לה רק שני פרקים).
תוקן על ידי asole 16/6/2011 12:59
בתגובה ל: את ויאטנם רואים רק בפרקים הראשונים... מאת: MyGirl חשבתי שאולי למשפחה המסויימת הזו היה קשר עם ויאטנם. זה מעניין, הבחירה בויאטנם, כנראה מפני שזו ארץ עניה יחסית לקוריאה אבל לא נחשלת, מבחינה תרבותית היא הרבה יותר קרובה לקוריאה מאשר ארצות אסייתיות עניות כמו בורמה, לאוס או קמבודיה. חוץ מזה הבחורות הויאטנמיות מאוד יפות...
יש קשר בין ויאטנם לקוריאה ויפן, שתי המדינות תומכות בה כלכלית. גם בקמבודיה, אבל הקשר לויאטנם חשוב יותר, נראה לי שהתמיכה בקמבודיה היא יותר הומינטרית, קמבודיה מדינה מושחתת וחלשה שאזרחיה שורדים איכשהו בעיקר בגלל תמיכה מבחוץ. לויאטנם יש פוטנציאל כלכלי, מה גם שהויאטנמים ידועים כאנשים חרוצים מאוד (מה שממש אי אפשר לומר על הקמבודים...). גם קוריאה וגם יפן חוששות מהענק הסיני ולכן חשוב להן לחזק את ויאטנם שנמצאת בתווך ואיננה תלויה בסין כמו המדינות השכנות ומהווה סוג של טריז. אני מקווה מאוד שהמהלך האחרון של סין לא ימוטט את ויאטנם, הסינים סוכרים את נהר המקונג, הנהר האחרון בעולם שעדיין לא נסכר. אנשי איכות הסביבה שלחו לסין מומחים שהתריעו על הסכנות הרבות בסכירת הנהר וטענו יש אפשרויות אחרות לנצל את כוח המים בלי לפגוע באיכות הסביבה אבל את הסינים זה לא ממש מעניין. הפחד הוא שהסכרים יפגעו בזרימת הנהר לקמבודיה וויאטנם ובעיקר יפגעו באזור הדלתא של ויאטנם, שהוא אזור פורה באופן מיוחד בגלל המקונג שמסתעף שם (כמו אזור הדלתא של הנילוס). זנו מקור הכנסתה העיקרי של ויאטנם, 90% מהיצוא שלה הוא האורז שגודל באזור הדלתא. אם הדלתא תתייבש זה לא יפגע רק בויאטנם, זה יגרום תגובת שרשרת כי הרבה מדינות קונות מויאטנם את האורז שלה ומחיר האורז ינסוק אם יהיה מחסור.
בתגובה ל: Golden Bride מאת: MyGirl צפיתי בה לפני כשנה. זיהיתי את Lee Young Ah, השחקנית הראשית מדרמות קודמות שצפיתי בהן. ב-Iljimae היא, משום מה, עצבנה אותי (כמו שהזכרת, כל מיני עוויות ופרצופים מרגיזים), אבל ב-King of Baking, Kim Tak Goo, התאהבתי בה. מאז שצפיתי ב-East of Eden שיוועתי לדרמה משפחתית, ו-Golden Bride הייתה הפתרון הזמין. Lee Young Ah חולשת על השפה הויאטנמית, ולדעתי, שיחקה באופן אמין. התאהבתי בלבוש האותנטי שלה (איפה קונים את הטוניקה הלבנה הארוכה המהממת, לעזאזל?). אז נכון שהיו קטעים מעצבנים (ולא מעטים) שאני מכנה אותם Remembering moments - קטע שחלף ואז הדמות נזכרת בדיוק במה שקרה לפני רגע. הקוריאנים הם מומחים לעניין הזה. הפתרון לזה הוא קל ופשוט - Fast Forward בשלט... קריגו, הכלה שהתרחקה מאמה המתעוורת הנמצאת בויטנאם הרחוקה עומדת לעיתים קרובות בסמוך לאגם ופועה "מה.. מה..." ("אמא" בויאטנמית). אישית, אהבתי את הבדלי התרבויות שבלטו, לדוגמא, במזון. האוכל הויאטנאמי נראה מלבב! לי יונג הא שיחקה את הדמות הטובה והכנועה שעומדת לצד בעלה (היא הוזמנה עבורו ככלה זרה), ולבסוף גורמת לו להתאהב בה ובקסמה. הקטעים עם החמות של האחות הבכורה היו הורסים. בכל פעם שהם תופסים את העורף ואומרים "אייגו, אייגו", אני נקרעת מצחוק. זו הדרך שלהם לשדר חוסר הסכמה. בואו נבדוק מי יודע כיצד משדרים כעס בקוריאה? נכון, פשוט מכווצים את כף היד (כמו שעושים לפני בדיקת דם)... לסיכום, אני נתתי לסדרה צ'אנס, ובגדול - לא התאכזבתי. הייתי מקצצת אותה בחצי, אבל THANK GOD על ה-FWD.
בתגובה ל: אני דווקא ממליצה על הסדרה מאת: junki_grupie
וחבל שלא הוציאו גרסה ערוכה ומקוצרת של הסדרה עם מיטב הקטעים
בתגובה ל: אני דווקא ממליצה על הסדרה מאת: junki_grupie הזכרת לי עוד משהו שממש הרגיז אותי בסדרה הזאת... אני מעדיפה לזכור את הסצינות של הזוגות האחרים שהיו לדעתי יותר מעניינים מהזוג הראשי
בתגובה ל: אני דווקא ממליצה על הסדרה מאת: junki_grupie ככה הן גם הולכות לתיכון...
אפשר היה לראות את זה גם בסרט "בוקר טוב ויאטנם":
צילמתי אותן כשהייתי שם, אבל זו לא תמונה מוצלחת במיוחד מפני שזה היה תוך כדי נסיעה:
הלבוש האותנטי מקסים אבל חוש הסטיילינג של הויאטנמים לוקה בחסר בלשון ההמעטה, כמו הזברה מהשיר של ע. הילל יש להם חיבה עזה לפיג'מות. הנשים יוצאות לרחוב עם בגדים שנראים כמו פיג'מות פושטיות במיוחד. הנה דוגמאות:
פה זו אג'ומות וילדה, אבל כמעט כולן ככה, ואפילו בערים הגדולות את רואה את זה וגם שהן לא לובשות פיג'מות ניכר שהרבה טעם אין להן.
וגם הבנים לא מפגרים מאחור, אופנת ויאטנם 2011:
הם פשוט נראים הכי טוב עם כמה שפחות בגדים...
האוכל הויאטנמי היה לי די טעים אבל סביר להניח שקוריאנים ימצאו אותו חסר טעם, בניגוד לאוכל הקוריאני התיבול מאוד עדין ובכלל לא חריף, הוא גם מושפע מהמטבח הצרפתי מאוד (כי צרפת שלטה שנים רבות בהודו-סין) ולכן הויאטנמים אוהבים מאוד לחם ובעיקר בגאטים. המאכל הלאומי שלהם זה מרק שהם קוראים לו Poh, בכל מקום אפשר לראות שלטים של מקומות שמוכרים אותו (באותיות לטיניות, הויאטנמים אימצו את הכתב הלטיני, אז אפשר לקרוא הכל אבל לא בהכרח להבין...), אני לא מתתי עליו, אולי לא אכלתי במקומות הנכונים אבל עבורי הוא היה די תפל. את רואה אותם אוכלים אותו בכל מקום, גם בישיבה על הכביש בשוק. זה גם נפוץ בקוריאה בעיירות הספר, מסתבר, כי ראיתי אנשים אוכלים ככה בתוכניות של 1N2D (אני זוכרת שאני עוד חייבת פוסט על התוכנית...). מה שעוד מאפיין את שתי הארצות זה השולחן הגדול והנמוך בחצר שעליו אוכלים, עובדים ומה לא...
מה שאופייני מאוד לויאטנם וגם טעים מאוד זה דפי האורז, אוכלים אותם בהמון צורות, אפילו כממתק כשמוסיפים להם סוכר. הייתי בסדנא ביתית כזו (קשה לקרוא לזה "מפעל", זה מאוד פרימיטיבי), איפה שמייצרים את זה, אבל או שלא צילמתי או שאני לא מוצאת את התמונה... אבל הנה בחורה ויאטנמית בסדנא כזו עוטפת ממתקים:
טוב לקרוא גם זוית אחרת על הסדרה והפאסט פורווד הוא פתרון נפלא להרבה דרמות, חבל שבחיים אי אפשר לעשות פאסט פורוורד על הרגעים הלא נעימים או המשעממים (כל תקופת התיכון שלי הייתה מתקצרת פלאים!).
בתגובה ל: Golden Bride מאת: MyGirl אותה דודה לא-בדיוק-נשית של ג'ון הו פגשה את אותו גבר מצחיק שעבד אצל אחיה (אביו של ג'ון הו), הוא-הוא הטבח ב"סאם סון" שיצא עם אחותה של סאם סוני. בכל פעם שהוא פונה אליה הוא מקניט אותה בכינוי "אג'ושי"... יש איזה קטע שהם מנסים לתפוס טרמפ, והיא חושפת את הרגל "הנשית" שלה, אני כמעט בטוחה שתפסתי את הבטן מרוב צחוק.
בתגובה ל: נזכרתי בקטע מצחיק מהסדרה... מאת: junki_grupie כל פעם שהוא רמז לה משהו רציני אז זה היה שניה לפני שהוא עזב את המקום ואז שהיא קלטה למה הוא התכוון אז הוא כבר לא היה שם בכדי שהיא תוכל להגיב... אהבתי את איך שהוא קרא לה "אג'ושי" כל הזמן...גם אחרי החתונה... גם הקטעים של "לזרוק את המזרון על הרצפה" היו משעשעים
אבל מה שבאמת קרע אותי מצחוק היו אחותו הגדולה של ג'ון-הו וחמותה...איך צחקתי כשהיא סחבה אותה קילומטרים לאיזו סאונה במבצע ובסוף הסאונה הייתה סגורה! או שהיא השתתפה איתה בתחרות כשרונות ואז לקחה לה את ה"תהילה"...או שהיא עקרה עץ לחג המולד והמשטרה עצרה אותה. או שהחמות חשבה שהיא מדברת עם מתווך בשביל לנטוש את הבית ובסוף היא גילתה שהיא בסה"כ ניסתה למצוא עבודה...כל האי הבנות ביניהן היו קורעות!!!
בתגובה ל: Golden Bride מאת: MyGirl כנראה שלמרות נתוני הרייטינג המרשימים הסדרה לא הצליחה לסחוף גם אותך.. כל הכבוד שהצלחת לסיים אותה בהתחשב בעובדה שהיו לסדרה 64 פרקים שזה לא מעט
בתגובה ל: קומאו לינה מאת: זרהמאד וזאת למרות שיש לא מעט סדרות שהיו "ראויות" לנטישה...
פעם גם טלנובלות לא הצלחתי לנטוש...אבל אז הגיעה "משפחת פיירו" בכיכובו של השחקן האהוב עלי ופשוט לא הצלחתי לחבב את הטלנובלה הזאת אפילו לא טיפה אז נטשתי...וכעבור זמן ממש קצר נטשתי את הטלנובלות לגמרי
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana לא יודעת אם כאן המקום לבקש, אבל זה הרי קוריאני
באתר המצורף - יש בתחתית הדף "סרטון" - למעשה קובץ GIF שאני רוצה להוריד למחשבי.
[מי שמתעקש על ספוילרים - יש תמונות מהפרקים שכבר שודרו, אבל אין להן משמעות אם לא מכירים את הסיפור ...]
למישהו יש רעיון איך וכו' ? אפשר לשלוח לי מסר אישי.
וגם - איך מאתרים את הפוסטרים "הרשמיים" על הסדרה - מכירים את הפוסטרים האלה, באנגלית ובהם תיאור הדמות ? מצאתי כאלה, ולא זוכרת היכן - וגם לא הצלחתי להוריד.
בזמנו היו כאלה פה בפורום לסדרות אחרות ... אז מי שיכול, אשמח לעזרה |תודה| |תודה|
הנה, הנה ... מישהי גררה לספריה שלה ועכשיו גם אתם יכולים להנות
תוקן על ידי asole 16/6/2011 12:46
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana SOUL (בעברית: "נשמה", בקוריאנית: "HON"), היא דרמת אימה קוריאנית בת 10 פרקים, ששודרה ברשת MBS, בחודשים אוגוסט-2009-ספטמבר 2009, בימים רביעי וחמישי, בשעה 21:55. הדרמה זכתה לממצוצע רייטינג די סביר (11.1% בסיאול בלבד, ו-9.7% בכל קוריאה).
העלילה, על קצה המזלג: יון הא נה (אים ג'ו יון המצוינת), היא תלמידת תיכון בת 17 מסיאול. היא גרה עם אמה, בעלת חנות פרחים (קים סונג ריונג, דאני האחת והיחידה ב"אילג'ימה") ועם אותה התאומה הלא זהה, דו נה (פארק ג'י יון). אביה נפטר בילדותה. הא נה נושאת משקעים מעברה- כשהיתה בת 6, היתה עדה לשריפה נוראית, בקייטנת קיץ בה שהתה עם ילדים נוספים. המחנה נשרף כליל, כל הילדים נספו ורק הא נה נותרה בחיים (אבל נפצעת ברגל, ומאז סוחבת איתה צלקת בולטת ברגל, כשהיא משתדלת כל הזמן להסתיר אותה). מאז הא נה, נאלצת להתמודד עם האשמות שונות בסביבתה (וגם היא מאשימה את עצמה), למה ברחה ממקום השריפה, למה לא עזרה- באיזושהי צורה- לחלץ את הילדים ולהציל אותם' ולמה היא הילדה היחידה שניצלה, והיא גם נאלצת להתמודד, עפ פחד תהומי מאש. בנוסף היא גם סובלת מסיוטים קשים בלילות... וכאילו לא דילה, בכל הצרות שיש לה, היא גם עדה להתאבדות מצמררת, של תלמידה מהתיכון, שנפלה קורבן להתעללות קשה, בידי 3 תלמידים מהתיכון שלה. אחד התלמידים, שמו הוא באק ג'ון צ'אן (יו יון סוק), שזוכה לכינוי "נציג התלמידים". מרגע זה, מתחיל לקרות הלא יאומן: הא נה נרדפת בידי הרוח של התלמידה שהתאבדה. "הרוח" רוצה להוביל את הא נה לראיה, שתחשוף את האמת על ההתאבדות שלה (הסלולרי שלה, שבו 3 התלמידים צילמו את מהלך ההתעללות) והיא אכן עושה זאת. אך לאחר שהא נה מוצאת את הסלולרי, 3 התלמידים "בתמורה", חוטפים את דו נה- תאומתה של הא נה- כולאים אותה במחסן בתיכון, ומתקשרים אליה שתבוא להציל את דו נה. אבל כשהא נה מגיעה, המחסן מוצת, והא נה- שכאמור פוחדת מאש פחד תהומי- אינה יכולה לעשות דבר, חוץ מאשר לשמוע את דו נה מתחננת לעזרה ולראות אותה נשרפת למוות. לאחר-מכן, הא נא מתאשפזת בבית-חולים לחולי-נפש, ואמה מנסה- כמעט ללא הצלחה- להוכיח שדו נה נרצחה בדם קר...
בסרטון: חלק מסצנת ההתאבדות של התלמידה.
במקביל, מתרחשת עלילה נוספת: בסיאול מסתובב רוצח סדרתי אכזרי, שרוצח בצורה אכזרית, בחורות עם שיער ארוך. אחד האחראים על חקירת המשטרה, הוא פרופסור צעיר לקרימינולוגיה, בשם שין ריו (לי סו ג'ין. יש צורך להציג אותו?), שנקרא לנתח ראיות מזירות-הרצח ולנתח את דמותו של הרוצח. ובבזכותו ובזכות עזרתו, הרוצח נתפס. שין ריו עצמו, נושא משקעים מעברו- אחותו הקטנה נרצחה לנגד עיניו, בידי 3 תלמידים אכזרים מבית-ספרו, כשהיה בן 17. בנוסף, הרוצחים לא נענשו כלל(!!!), לאחר שקיבלו הגנה בידי עו"ד מפורסם (קים גב סו, מנכ"ל סוכנות הביון המושחת, ב"זמן כלב לזאב"), בשם באק דו שיק (שהוא, במקרה, גם אביו של "נציג התלמידים" מהתיכון של הא נה). באק דו שיק, דוגל בשיטה של "חינוך מחדש" במקום הענשה, לעבריינים (גם לרוצחים), ובכל המשפטים שבהם היה מעורב, תמיד הצליח להביא לכך, שנאשמיו לא יענשו בצורה כזאת או אחרת, אלא יעברו "חינוך מחדש". גם הרוצח הסידרתי (ששמו אגב, הוא ג'ון הי), שנתפס אודות לשין ריו, "מצליח" בעזרת באק דוק שיק, להתחמק מהענשה, ע"י הפתרון של "חינוך מחדש". מי שאחראית על החינוך מחדש שלו, היא פסיכיאטרית צעירה בשם הי וון (לי ג'ין), שבעבר היתה מעורבת בקשר רומנטי עם שין ריו. גם הי וון, דוגלת בשיטה של "חינוך מחדש", לעבריינים. לעומת-זאת, שין ריו, אינו דוגל בשיטה זאת, אלא דוגל בשיטה של הענשה. בהמשך, גם הי וון, מתחילה לפקפק בשיטה של "חנוך מחדש" ובתועלות שלה... דרכיהם של הא נה ושין ריו, נפגשות, כבר בסצנה הראשונה בדרמה, כששין ריו נראה באחד הסיוטים של הא נה. בהמשך הם יפגשו במקרה, לאחר שמכוניתו של שין ריו, תפגע בטעות באופניה של הא נה (ואז היא תאמר לו ש"היא מכירה אותו מאיזשהו מקום). הפגישה הבאה שלהם תהיה בבית-החולים לחולי-נפש שבו מאושפזת הא נה. כדי שהא נה תבריא, בעקבות הטראומה שפקדה אותה, היא מקבלת טיפולים פסיכיאטריים מהי וון, וטיפולי היפנוזה משין ריו. משום-מה, הא נה אינה סומכת על הי וון, אלא סומכת רק על שין ריו, ומתמסרת לטיפולי ההיפנוזה שלו. לאחר שחרורה של הא נה, היא מגלה שרוחות של אנשים מתים, רודפות אחריה לכל מקום שהיא הולכת אליו, ובנוסף: שרוחה של דו נה המנוחה משתלטת עליה, וגורמת לה לרצוח 2 מן התלמידים ששרפו אותה למוות, ובכך לנקום בהם... כששין ריו, מגלה את הכוחות המיוחדים של הא נה, הוא מחליט לנצל אותם למטרותיו האישיות- לנקום למוות, ברוצחים האכזריים שרצחו את אחותו הקטנה, ולא נענשו על כך, ברוצח הסידרתי ג'ון הי, ובאנשי חוק שנגועים בשחיתויות. על-כן, הוא "מהפנט" את הא נה וגורם לכך, שכל פעם רוח אחרת של אדם מת תשתלט עליה, ותגרום לה לרצוח את אותם אנשים, שהוא מעוניין לנקום בהם. כשהא נה מגלה, מה עולל לה שין ריו, היא זועמת עליו, על האיש שהיא כ"כ סמכה עליו. גם שי וו (פארק גון איל), ידידה הטוב של הא נה מהתיכון, מאיים על שין ריו, שאם יקרה משהו להא נה, הוא יהרוג אותו. במקביל, גם אמה של הא נה, מוצאת ראיות שמפלילות את "נציג התלמידים", ברצח של דו נה, וכשבאק דו שיק מגלה זאת, הוא שולח את אנשיו, כדי שיפטרו מהא נה ומאמה (קודם לכן, הוא גרם להריגתו של חוקר, לאחר שגילה ראיות מפלילות בקשר לנציג התלמידים)...
בתמונה: האנה ושין ריו, נפגשים בסצנה הראשונה בדרמה (באחת מסיוטיה של הא נה, כאמור).
בתמונה (מימין לשמאל): דו נה, הא נה, שי וו, שין ריו, אמן של הא נה ודו נה.
דעתי בקצרה על הסידרה: מדובר בדרמה בת 10 פרקים בסה"כ, אבל לקח לי 6(!!!) שבועות לצפות בכל פרקיה. מדובר בדרמה קשה לצפיה, מצמררת ועוכרת-שלווה. לא היו בה הרבה רגעים מפחידים, אבל היו בה הרבה רגעים עצוביים, ואף טראגיים. למרות זאת, היא היתה מעניינת, מותחת, כתובה בצורה טובה, ומשוחקת היטב. השחקנית הראשית- אים ג'ו יון החמודה- זאת הדרמה השלישית שהיא השתתפה בה (מתוך 4 דרמות, שבהן בסה"כ השתתפה), ועל תפקידה כהא נה, היא זכתה בפרס השחקנית החדשה הטובה ביותר של MBS, לשנת 2009 (ולפי דעתי בצדק רב- היא גילתה יכולות משחק מאוד מרשימות). חיבבתי מאוד את דמותה של הא נה, וגם דמותם של אמה, של ידידה הקרוב שי וו ולקראת האמצע, גם את דמותה של הפסיכיאטרית הי וון. לעומת-זאת, את דמותו של שין ריו לא חיבבתי בכלל- לא אהבתי איך שהוא מנצל את הא נה המסכנה, וגורם לה לרצוח אנשים נגד רצונה (וספויילר קטן: בהמשך דמותו של שין ריו, מתדרדרת עוד יותר מבחינה מוסרית). והכי תיעבתי את דמותו האכזרית והמרושעת, של עו"ד באק דו שיק. לא אהבתי את הסוף של הדרמה (שלדעתי האישית, היה טראגי יתר על המידה). בשורה התחתונה, זאת היתה חוויה מעניינת, אך לא קלה במיוחד, לצפות בדרמה אימה, בייחוד כזאת, שמשופעת בעצב על גבול הטרגדיה. היא היתה בעיני כ"כ עצובה וטראגית, עד שהתחלתי לקרוא למנגינות הרקע שבה, "מנגינות של יום השואה". לעתים רחוקות, היא גרמה לי למצבי-רוח עצובים, בהתאם לאווירה העצובה ששררה בה. אז החלטתי לעת עתה, שאצפה רק בקומדיות רומנטיות קוריאניות (בקרוב "נאהבים" מגיעה לויוה, ובמחשב יש לי את "הנסיכה התובעת", שבינתיים אני נותנת לה לחכות לי, עוד איזה חודש-חודש וחצי).
בסרטון: כמה תמונות מן הסדרה ופוסטרים שלה, שברקע אחת מ"מנגינות יום השואה" שכיכבו בסדרה.
תוקן על ידי asole 15/6/2011 15:41
בתגובה ל: SOUL מכיל מאת: ההרצליינית נשמע מרתק אבל מפחיד לאללה ונראה לי שגם היה מדפרס אותי קשות. איזה יופי שאני יכולה לקרוא על זה בסיקור שלך ולא צריכה לראות את זה הלכה למעשה... אני פחדנית ידועה, אימה זה לא בשבילי... אז מוצ'ו על הספיישל המרתק!!!
אגב הוספתי סימן ספויילר כי נראה לי שיש פירוט של חלק גדול מהעלילה אבל אם זה בעצם מידע רק מתחילת הסדרה אז תגידי לי ואוריד אותו.
ומכיוון שאני כבר ממש נכנסתי לעלילה אני חייבת לשאול שאלות ספויילר... מה היה בסוף??? והאם הייתה קצת רומנטיקה בסדרה?
ונראה לי שאת בהחלט זקוקה כרגע לאיזו קומדיה קלילה ומרנינת נפש!
בתגובה ל: וואי, היה שווה לחכות!!! מאת: asole יש פה פירוט, של כמעט חצי מהסידרה.
ושמחה שנהנית !
בתגובה ל: את יכולה להשאיר את סימן הספויילר :-). מאת: ההרצליינית מכלי שני אני יכולה מאוד להנות כי אז יש לי רק את הסיפור בלי רגעי המתח והחרדה, הפחד והכאב.
בתגובה ל: וואי, היה שווה לחכות!!! מאת: asole א. אם היתה רומנטיקה בסידרה? בקושי. הידיד של הא נה- שי וו- היה מאוהב בה. היה פרק שבו היו קטעים די חמודים, שהוא רמז לה שהוא מאוהב בה. אבל יותר מזה, לא היה כלום.
ב. מה היה בסוף? על השאלה הזאת אני לא יכולה כ"כ לענות לך, כי אני אצטרך לכתוב קודם את האירועים שקדמו לאירועים בסיום הסידרה- בלעדיהם אי-אפשר להבין את האירועים שבסוף הסידרה.
בתגובה ל: ובקשר לשאלות שלך (): מאת: ההרצליינית כלומר מה התרחש בסוף ולפני הסוף וכולי וכמובן, אם יהיה לך בכלל זמן בשביל זה - מובטחת לך קוראת נלהבת!
חבל שלא היתה הרבה רומנטיקה מצד אחד ומהצד השני... לפי איך שהסדרה הולכת (אימה, וכו') אני חוששת שזה היה נגמר בדמעות, אז אולי עדיף שלא, לא?
בתגובה ל: SOUL מכיל מאת: ההרצליינית
אני חושבת שלי לקח כמעט חודשיים לסיים את הסדרה, כי התחלתי לצפות בסדרה עם שידורה בקוריאה (מסיבות מובנות ), בהתחלה הכתוביות שוחררו מהר, ואח"כ הייתי צריכה לחכות ולחכות...
כמו שכתבתי לא פעם, בעיניי הסדרה הזו הייתה יותר עצובה מאשר מפחידה. הפרקים הראשונים לטעמי היו חזקים יותר מהאחרונים (שבהם עד כמה שזכור לי, בקושי היו אלמנטים של אימה והם היו יותר ריאליסטיים). אפילו הבמאי והשחקנים הודו שהיה חסר פאנץ' בסיום.
אים ג'ו יון זכתה למחמאות מוצדקות על תפקידה בסדרה. היא נבחרה באודישן מבין יותר מאלף מועמדות, בעיקר בזכות העיניים רבות ההבעה (כאן יש ראיון שבו היא מספרת בין השאר על הבחירה - אחד הבוחנים שאל, כביכול בצחוק, אם לא כדאי שהיא תוריד קצת מהשומנים בלחיים אם היא רוצה לככב בסדרת אימה, והיא אמרה מיד שהיא מוכנה לרוץ שניים ואפילו עשרה ק"מ ביום כדי לקבל את התפקיד). בסיום הצילומים היא סיפרה שלי סו ג'ין היה בשבילה מורה מצוין למשחק. חבל שמאז לא ממש ראו אותה על המסך. היא הצטלמה לדרמה המוזיקלית What's Up? שהייתה אמורה לעלות בחודש מרץ השנה, אבל הרשת החליטה לא לשדר אותה, ולא ידוע אם היא תשודר אי פעם (למרות שהצילומים הסתיימו).
והנה תמונות שלה מאחורי הקלעים:
הדמות של שין ריו עוררה בי רגשות מעורבים. אני מתנגדת נחרצות ללקיחת החוק לידיים ומניפולציות על אנשים אחרים, אבל ההתנהלות שלו בסדרה גרמה לי לחשוב על מצבים קיצוניים שבהם אי אפשר לשאת יותר את הרוע ואת אזלת היד של המערכת. ברגעים מסוימים הרגשתי שאני יכולה להבין (גם אם לא להצדיק) אותו, וזה בלבל אותי - שאני מסוגלת להבין רוצח סדרתי לדעתי כבר מהפרק הראשון היה אפשר להבין שמשהו לא בסדר איתו, כשהוא והאקסית מקלפים תפוח, והוא מדגים לה משהו עם הסכין...
התפקיד של קים גב-סו היה קריפי ומצמרר לגמרי בסדרה הזו! אבל הוא שחקן מעולה ומגוון, וזכיתי ל"תיקון" עם הדמות שהוא גילם בדרמה הרפואית-היסטורית המרתקת Jejoongwon.
בתגובה ל: SOUL מכיל מאת: ההרצליינית נהנתי לקרוא! כשקראתי על העלילה הבנתי בעצם שהסדרה לא מפחידה כמו שהיא רוויה ברציחות ודם , דמותה של הא נה עברה המון טראומות והכל תוך כדי ניצול לרעה של מצבה. הבנתי שכדי לכתוב על הסוף יש להכיר גם את האירועים שהובילו אליו אך בכל זאת שאלה שמסקרנת אותי.. האם שין ריו נענש ניצול המטופלת שלו?
בתגובה ל: בהחלט היה שווה לחכות מאת: זרהמאד
הוא לא נענש באופן רשמי על מה שעשה להא-נה - בשלב מסוים פשוט עשו לה היפנוזה ומחקו/הדחיקו את כל הזיכרונות שקשורים אליו, ואז כביכול היא חזרה לחיים נורמליים... עד שמשהו עורר את הזיכרונות מחדש.
כאן יש עוד ספויילרים מתקדמים לסוף הסדרה...
אחרי ניתוק הקשר עם הא-נה, שין ריו מתחיל לרצוח בעצמו כל מיני פושעים שחמקו מהמערכת. זה נראה כאילו השטן השתלט עליו... עד כמה שאני זוכרת, בשלב מסוים עולים עליו, אבל הוא מצליח להימלט ובסופו של דבר נהרג במהלך עימות עם הרשע המרכזי של הסדרה.
תראי את התמונות האלה (החתול להמחשה בלבד, אין לו קשר לסדרה, זה סתם משהו ששמו אחרי כתוביות הסיום):
בתגובה ל: תשובה מאת: iDana הזיכרון המתוק ממנו כמלך צ'וסון הרבה יותר מהנה..אבל זוהי גדולתו של שחקן שיכול להתאים את עצמו בקלות לכל דמות. ממש מלך אמיתי
שלחתי לכן
בתגובה ל: מוזר לראות את LSJ בתמונות כמו אלו מאת: זרהמאד
אבל אחרי "יי סאן" הוא אמר שירצה שהתפקיד הבא שלו יהיה שונה לחלוטין, ואני מאמינה שזו אחת הסיבות שהוא בחר דווקא ב-Soul.
בתגובה ל: SOUL מכיל מאת: ההרצליינית אני סיימתי את הסדרה ממש מהר...נראה לי שתוך שלושה ימים...היא לא ממש הפחידה אותי אלא גם אני חושבת שהיו בה הרבה התרחשויות מאוד עצובות וטראגיות...
לגבי הדמויות, קשה לי להצביע על דמות שחיבבתי כי בגדול - לא זכור לי שחיבבתי במיוחד מישהו ולכן גם הסיום לא ממש שינה לי
בעצם חיבבתי את אחותה של הדמות הראשית...
בתגובה ל: SOUL מכיל מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בתגובה ל: נשמע טוב , תודה רבה על הסקירה שלך . מאת: lilialn שמחה מאוד שנהניתם מהסקירה שלי.
בתגובה ל: רבה לכולכם !!! מאת: ההרצליינית חלק הסיום של הפרק האחרון, שבנוסף לכל הקרדיטים, גם מראה איך עשו כמה מן האפקטים הרבים שהיו בדרמה.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana
(ושוב אני מזכירה: שיהיה ברור שהוא שלי! ).
לטעמי זה פרומו סביר פלוס, אך לא מסעיר, ולא רואים מספיק את הגומות...
בתגובה ל: עלה הפרומו ל"מאפיונר שלי" מאת: iDana אולי זה משהו, בתסרוקת שלה. (והבנתי שהשחקנית הזאת, היא האקסית המיתולוגית, של לי סו גין. הבנתי נכון?).
מה שכן, הדרמה נראית רווית אקשן טוב, וזה נחמד כשלעצמו.
בתגובה ל: הגיבורה נראית לי, די כבדה ודודתית. מאת: ההרצליינית
עם פריזורה ובגדים לא מחמיאים. היא יכולה להיראות יותר טוב. לגבי האופי, אני אתן לך להתרשם מהדמות בעצמך. אני סימפטתי אותה מאוד
והיא אכן האקסית
עם החתולה שלה, שה
בסדרה I am legend
בצילומים עם סונה, החברה הטובה
בתגובה ל: הסטייליסטים די התעללו בה בסדרה הזו מאת: iDana בינתיים, אהבתי את כל התפקידים שלה בסדרות שראיתי...מלבד "All About Eve" שהתפקיד שלה היה ממש מצומצם וגם לקח לי זמן לזהות אותה שם
ופה היא נראית מעולה ב-"I Am Legend":
בתגובה ל: היא אחת מהשחקניות שאני יותר מסמפטת מאת: MyGirl
בארון שלה יש רק בגדים צמודים או קצרצרים, ושאסור בתכלית האיסור שהחצאיות/שמלות יעברו אורך מסוים...
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: iDana
בזכות התמונה של קים ג'ונג און והחתולה, מצאתי עוד כמה תמונות של השחקנים וחיות המחמד שלהם
את הרשימה מוביל אום טה-וונג שמטפח לא פחות מ-14 כלבים. כבר שמתי את התמונה פעם, אבל הנה שוב. הפעם מופיעים גם השמות של חלק מהם (Choonhee, Geumdol, Kkamdol, Kkamsoon, Lu, Hwangryong, Seonduk, Jindol, Jao, Suldol, Baekdong). לאחד מהם קוראים סון דוק! האם זה בהשפעת הסדרה שבה כיכב טה וונג? יש גם תמונה של אחד הגורים החדשים והפיצפונים בידו של השחקן:
לי יאנג-אה מטפחת ומלבישה שישה כלבים:
קו היי סון היא לא רק אשת אשכולות ששולחת ידה במשחק, בימוי, כתיבה, ציור, שירה (בטח שכחתי משהו), אלא גם מגדלת חמישה כלבים:
ללי מין הו יש פינצ'ר ננסי ששמו בקוריאה Choco
גונג היו ג'ין מגדלת את טוטו, שמקבל צומי גם מהחבר ריונג סונג בום:
בתגובה ל: חיות וחיוכים מאת: iDana גם השחקנים וגם החיות תענוג לפתוח ככה את הבוקר.
בתגובה ל: חיות וחיוכים מאת: iDana ללא תוכן
בתגובה ל: חיות וחיוכים מאת: iDana איזה חמודים כל החתולים והכלבים (מצבים אני פחות מתלהבת... סליחה בץ!)
אגב אום טה וונג, כנראה שיש לו יותר מבית אחד כי את הפרק הראשון של 1N2D איתו התחילו בדירה שלו, היכן שהוא גר עם אימו, וראיתי שם רק כלב אחד. אבל זה הגיוני שהוא לא מגדל 14 כלבים + אמא בדירה באמצע העיר...