המיני דרמה Taereung National Village שודרה ברשת MBC בין החודשים אוקטובר-נובמבר 2005. הסדרה שודרה במסגרת פרויקט MBC’s Best Theater, והיא כוללת 8 פרקים בני חצי שעה כל אחד.
דמויות/ שחקנים:
הג'ודוקא הונג מין-קי (לי מין-קי, Dal Ja's Spring)
הקשתית באנג סו-אה (צ'וי ג'ונג-יון, Bad Couple, Smile You)
השחיין לי דונג-קיונג (לי סון-קיון, השפ! ב"פסטה", קופי פרינס ועוד)
העלילה: החיים, האהבות והתחרויות של אתלטים מצטיינים בכפר האולימפי טארנג, שבו הספורטאים עובדים קשה כדי לממש את החלום לזכות במדליה. הג'ודוקא הונג מין-קי סובל מחוסר מזל כרוני (תמיד לפני התחרות הוא נהיה חולה). אז הוא מנסה לגנוב את המדליה של הקשתית באנג סו-אה, כדי לקבל משהו מהמזל שלה. ותוך כדי הוא גם נדלק עליה, אבל לה יש חבר צמוד בדמות השחיין לי דונג-קיונג – הקוריאני הראשון שהגיע לגמר האולימפי בתחומו, אבל השיא שלו כבר מאחוריו. ויש גם את הילדונת ג'ונג מה-רה, אתלטית מצטיינת שלא מסתדרת עם אף אחד, ונדבקת למין-קי אחרי שהוא עזר לה פעם.
התרשמות אישית: האמת שצפיתי בסדרה הזו כי רציתי לראות זווית נוספת של מרכז האימונים טארנג, שהכרתי באחת הסדרות האהובות עליי, ד"ר צ'אמפ. ומהבחינה הזו, בהחלט ראיתי זווית אחרת, הרבה פחות זוהרת. אם בד"ר צ'אמפ הצילום שדרג את החוויה, הרי שב- Taereung National Village, הכל נראה פחות פוטוגני. כאילו בחמש השנים שמפרידות בין הסדרות, חברות ההפקה בקוריאה הצטיידו בציוד הרבה יותר משוכלל. אי אפשר להשוות בכלל.
אבל עם כל הכבוד למצלמה, העיקר זו העלילה, לא? אז גם ההיבט הזה לקה בחסר לטעמי. סדרה כ"כ קצרה (גם במספר הפרקים וגם באורך כל פרק), ועדיין הרגשתי כאילו אני תקועה בדרמה ארוכה נורא. שתי דקות בתוך הפרק, ואני מרגישה איך העיניים נעצמות... ציפיתי שסדרה ספורטיבית תספק קצת אקשן, שיאים ואווירה תחרותית, אבל כאן האווירה הייתה מנומנמת רוב הזמן, עם כמה רגעים של "כמעט" שהסתיימו באנטי קליימקס. השחקנים סימפטיים, הדמויות חביבות, אבל מבחינתי הסדרה הזו נשארה מפוספסת. מפרויקט שמגדיר עצמו Best Theater ציפיתי ליותר.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית התפרסמה עכשיו במסך המפוצל http://www.tve.co.il/story/6398 על הסדרה נשיקה שובבה- או נשיקה מתוקה כמו שקוראים לסדרה בויוה.
את רוב הדברים זכרתי מהספיישל של אסול החלטתי לנסות את שני הפרקים הראשונים באדיבות ASIA4HB (אני קמצנית...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: חן חן מאת: danarod אשמח לשמוע את דעתך, יש לי ויכוחים מרים עם אסול לגבי הדמויות בסדרה הזו ...:)
בתגובה ל: איזה יופי שאת מנסה אותה! מאת: zilpa
אבל יש סיכוי שאציע עמדה שונה משל שתיכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: סטטיסטית יש יותר סיכויים שאסכים איתך מאת: danarod את הדמויות באופן שונה, שתינו נהנינו מהסדרה. זו סדרה של פאן, בידור. וצריך לבא אליה ככזו. ונשמח מאוד לשמוע את העמדה שלך.:)
בתגובה ל: כתבה חדשה ומצוינת של אסול מאת: אורלי אבל זו הזדמנות לחשוף קהל חדש לסדרות קוריאניות!!! ו- אורלי!
העלילה: החיים של ג'י-היון נראים מושלמים. היא צעירה, יפה, עשירה ועומדת להתחתן עם אהובה, קאנג מין-הו, מנהל מבטיח בחברה של אביה. אבל אז היא מעורבת בתאונת דרכים שמשאירה אותה בתרדמת. אז מופיע בפניה המתזמן, עם הצעה שקשה לסרב לה: יש לה 49 ימים כדי לאסוף 3 דמעות טהורות של אנשים שאוהבים אותה, ולא נמנים על בני משפחתה.
לצורך המשימה היא נכנסת לגופה של יי-קיונג, שישנה בימים ועובדת בלילות בפיצוצייה, וחיה כאילו על אוטומט. ג'י-היון, בטוחה שמדובר במשימה קלה מאין כמוה, אבל מגלה עד מהרה כמה אמיתות כואבות, ובעצם מכירה מחדש את האנשים המשמעותיים בחייה, כשהיא בגוף אחר: הוריה, ארוסה, חברותיה הטובות, וגם האן-קאנג, הבחור שהיא מכירה מהתיכון, והם ביחסי חתול ועכבר מאז.
התרשמות אישית: כל כך אהבתי ונהניתי מהדרמה הזו! כשאני חושבת עליה, אין לי הרבה מילים, אבל עולים בי צלילים, צבעים ותמונות, והרגשה חמימה ונעימה מתפשטת בלב. זו סדרה שבה עברתי דרך יחד עם הדמויות המרכזיות, שכל אחת מהן עוברת מסע אישי משלה. הדמויות נכנסו לי ללב והמהלכים שלהן הפתיעו אותי לא פעם. למרות המימד העל-טבעי בעלילה, יש בסדרה הזו משהו מאוד ריאליסטי ואנושי, ואולי דווקא המימד הזה הוא שמעניק לסדרה את הקסם שלה.
השחקנים הראשיים עשו עבודה נהדרת לטעמי, ואם בתחילה היה נראה לי שג'ונג איל-וו גונב את ההצגה כמתזמן הכי מגניב, הרי שכבר בפרקים הראשונים התרשמתי שהוא חלק מצוות מצוין. העלילה הייתה מעניינת ומסקרנת לאורך כל הדרך, ואם יש לי ביקורת, זו רק לגבי ההתעקשות של התסריטאים לסגור הרמטית את כל הקצוות, גם כאלה שבכלל לא ידענו שהם קיימים עד לפרקים האחרונים. לטעמי, דווקא בסדרה הזו, היה מקום להשאיר חלק מהדברים פתוחים...
הסדרה היא יפהפייה מבחינה ויזואלית, והפסקול משלים את העלילה. אולי לא מדובר בשירים הכי מקוריים, אבל הם משתלבים היטב בסיפור, וכשאני שומעת אותם, הם מעלים בי זיכרונות ורגשות. אהבתי במיוחד את השיר הזה:
השיר היפהפה הזה הושמע בכמה גרסאות, בין השאר באיטלקית ובקוריאנית (וגם בביצועה של השחקנית נאם גיו-רי).
iDana לשעבר
בתגובה ל: 49 ימים מאת: danarod כשראיתי אותה חשבתי על "מי אתה" ה- המממ, איך נגיד? מייגעת משהו, אבל מה שאת מספרת דוקא מעורר שאלות אחרות. פילוסופיות. על המקום שלנו בעיני עצמנו אצל אחרים. העובדה שהסדרה נסגרה הרמטית היא דוקא חשובה לי. אני לא אוהבת קצוות פתוחים.
תגידי, בוכים הרבה? כי בזמן האחרון בכיתי קצת יותר מידי בדרמות הקוריאניות, ואני חושבת שהצחוק הרבה יותר יפה לבריאות...
בתגובה ל: בהחלט עשית לי חשק לצפות מאת: zilpa
היו לי דמעות בעיניים בכמה סצנות, אבל לא ממש בכיתי. לעומת זאת, קראתי תגובות של אנשים שבכו המון. יש גם דעות חלוקות לגבי הסדרה הזו, שאגב, יש בה גם לא מעט רגעים משעשעים ומהנים לטעמי. היא שונה לגמרי בסגנון ובאווירה מ"מי אתה" (שגם אני לא אהבתי בכלל כזכור).
קצוות סגורים זה אחלה, רק שלטעמי סגירה אחת כזו לא הייתה הכרחית, אבל בקטנה.
בכל אופן, אין לי תעודת ביטוח וגם לא הכשר מהרבנות לסדרה הזו
הנה, אני אשים שוב את השיר של המתזמן האהוב עליי (הוא בעצמו מתבדח בסדרה, שעם מתזמן אטרקטיבי כמוהו, שיעורי ההתאבדות עלולים לעלות פלאים, כאילו שהם לא גבוהים גם ככה...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: דמעות הן עניין סובייקטיבי מאת: danarod ואולי מה שאני בעצם שואלת, אם הסוף הוא מהסופים החביבים עלי...
בתגובה ל: השיר מקסים! מאת: zilpa
לא מדובר בהפי אנד. כמעט מגיעים לשם, אבל לא. יש שם עצב אבל גם מקום לתקווה ואופטימיות.
iDana לשעבר
בתגובה ל: בהחלט עשית לי חשק לצפות מאת: zilpa אבל כדי שאני אצפה בה, אני צריכה קודם כל להתחיל לצפות ב"נסיכה התובעת" (כן, עד עכשיו לא התחלתי לצפות בה. הייתם מאמינים?) ולסיים אותה (מבטיחה ספיישל סיום חגיגי, אחרי שאסיים לצפות בה). אני מקווה להתחיל את הצפיה בה, בשבוע הבא. בינתיים צפיתי בכמה דקות מהפרק הראשון, ושמתי-לה שם למשהו, מאוד מאוד מעניין (מקווה להעלות את הדבר המעניין הזה, יותר מאוחר).
בתגובה ל: גם לי דנה עשתה חשק לצפות בה . מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בתגובה ל: אותיות בעברית?:) מאת: zilpa
נ.ב. בהתחלה חשבתי, שהדלת הגדולה עם האותיות בעברית, זוהי דלת של בית-כנסת. אם לא הייתי ממשיכה לצפות בעוד קצת מהפרק, עדיין הייתי חושבת ככה...
בתגובה ל: כן. :-). מאת: ההרצליינית
אבל למיטב ידיעתי, אף אחד לא פיענח למה התכוון המשורר. אולי זה קוד סודי או משהו מהקבלה...
צפייה מהנה בסדרה הזו ובכלל
iDana לשעבר
בתגובה ל: 49 ימים מאת: danarod אם הסדרה תגיע לויוה אני בטוח אנסה אותה.... הספיישל שלך עשה לי חשק לראות אותה (למרות שאת יודעת למה אני נרתעת). מהקאסט אני מכירה רק את ג'ונג איל-וו ותמיד נחמד לראות חיוך המיליון דולר שלו...
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: איזה כייף לקרוא ספיישל חדש שלך... מאת: asole
הם כבר כתובים לי בראש, עכשיו צריך רק להעביר למקלדת
לא יודעת אם הסדרה הזו תגיע ל'ויוה' (אני אשמח לראות אותה שוב אם כן), אבל את ג'ונג איל-וו אני מתכננת לראות גם בסדרה החדשה שלו, Flower Boy Ramyun Shop
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש לי עוד כמה בקנה מאת: danarod (כשתמצאי את USB הפלא שלך ספרי לי איפה קנית...). אז הסדרה החדשה של ג'ונג איל וו היא בעצם הסדרה הראשונה שלך מהכבלים או שיצא לך כבר לראות סדרות כאלו? מעניין אותי אם יש הבדל ברמת ההפקה.
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: אווו, זה החלק הכי קשה... מאת: asole
היא משודרת בימים אלה בקוריאה, ועדיין לא שחררו תרגומים לפרקים. יש עוד זמן... בזמנו צפיתי בסדרה Freeze (עם מר גומות כערפד), ולא הרגשתי הבדל ברמת ההפקה.
בזמן האחרון בערוצי הכבלים מפציצים בסדרות שזוכות לשבחים לרייטינג נאה (בהתחשב בפלטפורמה ובשעת השידור המאוחרת). משתתפים בסדרות האלה גם שחקנים מהשורה הראשונה, מה שנקרא. הבנתי שבכבלים הם יכולים להרשות לעצמם להיות נועזים יותר.
בתגובה ל: 49 ימים מאת: danarod מכולן ראיתי את 49 ימים וגם מאד אהבתי. תודה.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית מלכתחילה לא רציתי לראות סדרה שידוע לנו מהפרק הראשון שלה שגזר הדין של הגיבורה הוא מוות. אבל באיזשהו שלב - כשהבנתי שאהובתי, קים סון אה, הלא היא סאמסון המתוקה ושין מי רה המרגשת ("סיטי הול") מככבת שם, היה לי ברור שאני לא יכולה באמת לותר על ההזדמנות לצפות בה. חיכיתי שיעלו 16 פרקים, ואז אמרו לי שבאתר "כרמית נוסעת לקוריאה" (היי, כרמית, מה קורה עם הנסיעה הזו באמת?) יש את כל הפרקים. אז נתחיל מהסוף: אין שם. חסרים שני הפרקים האחרונים והשלמתי צפייה באחד מערוצי הסטרימינג הקיימים, בתרגום לאנגלית. תוך כדי גיליתי שהקוריאנית שלי השתפרה פלאים. ראשית, כמה דברים כלליים: 1. כל הכבוד לכרמית ולרבקה על התרגום המושקע. עוד לא ראיתי השקעה כזו ותשומת לב לכל פרט ופרט. השירים תורגמו, שמות של ספרים תורגמו, לכל מילה קוריאנית שהופיעה ניתן הסבר בכוכבית. מה שיכול להקל מאד את הצפייה על מי שטרם נחשף ל"נונה", אוני, אג'ומה ושאר מילים שאנחנו כבר מכירים... אז באמת, יישר כוח. 2. הגיבור של הסדרה- יש לו עפעפיים משולשים. באמת. כנראה שהוא עשה ניתוח שלא הצליח או משהו. בהתחלה חשבתי שהמאפרת עשתה לו פס שחור של איפור לא מוצלח, אבל עם הזמן הבנתי מה קרה שם. הוא גבר נאה ועדין, אבל העפעפיים הללו... 3. למה קוראים לסדרה "ניחוח אשה"? אין שם ניחוחות, אין שם התייחסות לריח כמעט, ואין שום הגיון בשם הזה, שלקוח מסרט מצליח שנעשה בשנות ה-90. (כמובן שאין גם שום קשר לסרט...) אם חפצים הקוריאנים בשמות של סרטים הוליבודיים, הייתי מציעה להם לקרא לסדרה "הטנגו האחרון". שלל ריקודי הטנגו שממלאים את המסך יכלו להלום להפליא את השם.
ועכשיו- ספויילרים, למי שנזהר- שיתרחק.
קים סון אה באמת מופלאה, והסדרה התחילה בקצב שהקשה עלי להיפרד ממנה. כבר מזמן לא שקעתי בדרמה ככה, בכזו התלהבות. לרגע חשבתי ש"היי, הנה מצאתי שוב סדרה שווה באמת." ואז, התחילו פרקים מ- ש- ע- מ- מים. סלחו לי, אבל השיעמום פשוט חגג. היו כל כך הרבה קטעים מיותרים בעיני, שמצאתי את עצמי שוב צופה "כדי לסיים עם זה כבר" ולא מתוך התלהבות ומתח. ספיילרו לי שהסוף איננו רע, ונורא רציתי להבין איך יעשו את זה סוף טוב שלאורך כל הסדרה מתייחסים לזה שימיה ספורים. בסוף הסתבר שהסוף איננו כזה טוב. כשמסיימים את הסדרה היא עדיין חולה, פשוט ממשיכה לחיות חודש וחצי מעבר למה שהרופאים נתנו לה, ובעצם לא ידוע מה יהיה בגורלה. מצד אחד, זה סוף הגיוני. מחלות לא נעלמות סתם כך. מצד שני, זה לא ממש סוף סכריני. לפחות חסכו מאיתנו את הסצינות הנוראיות של הפרדות מהאהובה והבכי הכללי של כל המשפחה והמכרים. (אני, עם הרגשנות שלי, מסוגלת לבכות פשוט כי מישהו אחר בוכה. אז תבינו שבכיתי לא מעט במהלך הסדרה. שכן היה שם ים של דמעות...) אהבתי בסך הכל את הרעיון הכללי של הסדרה, היו שם לא מעט קטעים מרגשים ונוגעים ללב, קטעים מצחיקים וקטעים חביבים, אבל בסיכומו של דבר- אהבתי את סאמסון וסיטי הול הרבה הרבה יותר. ואפשר להגיד שאפילו קצת התאכזבתי.
בתגובה ל: ניחוח אשה- סיכום צפיה מאת: zilpa
בדרמבינס הייתה ביקורת דומה לשלך, אבל בסך הכל כתבו שהפלוסים עולים על המינוסים.
באמת לקוריאנים יש קטע עם שמות (מסרטים/ספרים מפורסמים, אבל לא רק) שלא ברור מה הקשר שלהם לעלילה. מה הקטע למשל של East of Eden? אגב, לא מזמן סיימתי את הסדרה Goodbye Solo, ואין לי מושג למה החליטו לקרוא לה דווקא בשם הזה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: על הסקירה מאת: danarod או לפחות התייחסות.
ספויילר לסדרה-
בפר האחרון אחת הנבלות הראשיות אומרת לנבל הגדול ביותר בכל הזמנים, שאם העולם זה גן עדן, אז הם הנחש, ואין להם זכות קיום בעדן, הם צריכים ללכת מזרחה משם.
(ספויילר בלבן: ואז היא מדרדרת את שניהם למוות סטייל תלמה ולואיז)
תוקן על ידי asole 17/11/2011 0:30
בתגובה ל: דוקא ב"ממזרח לעדן" יש הגיון מאת: zilpa איזו מסעדה או מספרה או משהו, אני זוכרת נכון ממה שסיפרת לי בזמנו?
בתגובה ל: גם היה איזשהו מקום שקראו לו ככה, לא? מאת: asole כל הכבוד על הזיכרון!
בתגובה ל: ניחוח אשה- סיכום צפיה מאת: zilpa כי אני רוצה לראות את הסדרה ואני שמחה שיש לה אפילו תרגום מושקע לעברית, כל הכבוד לכרמית ורבקה! (והיי זלפה, סחתיין על ההספק!!) א. מוזר באמת שדחפו לסדרה שם שאין לו שום קשר לעלילה... ב. את זה שסונה יודעת לרקוד טנגו כבר ראינו ב"סיטי הול"... ג. לא זוכרת את העפעפיים של לי דונג ווק ב"החברה שלי", זוכרת שחשבתי שהוא חתיך וחמוד אבל קצת אנמי. אולי הוא עשה ניתוח מאז...
אז מכיוון שאני חוששת להסתפלייר... אהבת את הסדרה? איך הסיפור? והכימיה בין הגיבורים?
בתגובה ל: קראתי רק עד הספויילרים... מאת: asole היא התחילה באופן סוחף ומצויין. עד פרק 6 הייתי מרותקת ונהניתי מכל דקה. אחר כך היו לא מעט קטעים משעממים מידי. והרבה "מריחה" . אהבתי בסך הכל את הרעיון הכללי של הסדרה, היו שם לא מעט קטעים מרגשים ונוגעים ללב, קטעים מצחיקים וקטעים חביבים, אבל בסיכומו של דבר- אהבתי את סאמסון וסיטי הול הרבה הרבה יותר. ואפשר להגיד שאפילו קצת התאכזבתי. במיוחד לאור ההתחלה המבטיחה עד מאוד.
ואני לא יודעת לגבי לי דונג ווק, אבל אני בטוחה שאם תראי אותו לא תצליחי לפספס עפעפיים משולשים.
בתגובה ל: אוקיי, כללית מאת: zilpa אבל להוריד ציפיות?
ואני סקרנית כבר לגבי העפעפיים... לפחות הוא מפגין בסדרה לא רק עפעפיים אלא גם גוף מחוטב? בתור מי שהשתחרר מהצבא אני מצפה לקצת פאן-סרוויס...
בתגובה ל: הניקיון יפה לבריאות! מאת: asole
כרמית ערכה כמה סרטונים תוך כדי צפייה -
אפשר לומר שזה סרטון שממש התבקש לערוך
תהנו
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: בואי נאמר ששרירי החזה והבטן שלו מאת: zilpa
מתוך ראיון שבו הוא אמר שהוא רוצה לכבוש את העולם. אגב, הוא לא נח יותר מדי, וכבר לוהק לתפקיד הראשי בדרמה Wild Romance (דיברו על זה שיון און-היי תככב לצדו, אבל זה לא יקרה הפעם).
אז הנה התמונות, תבדקו את סוגיית העפעפיים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנה דוגמית מאת: danarod מהתמונות זה בהחלט מורגש, שהעפעפיים שלו מוזרים במיוחד...אבל כשרואים אותו מעפעף זה אפילו בולט יותר. וקומאו, דנה, על התמונות. אין עלייך:)
בתגובה ל: הנה דוגמית מאת: danarod וזה באמת נראה כמו ניתוח לא מוצלח (אבל הוא עדיין חתיך).
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: בנושא התרגום מאת: Rebeccan יש כמה סדרות שהייתי שמחה מאוד אם היו מגיהים. אין לי ממש מושג מי תרגם, אבל כשלאותו גיבור קוראים בשלוש שמות שונים באותו פרק, זה כבר מוגזם...
בתגובה ל: חשוב מאוד לעשות הגהות מאת: zilpa
זה מה שעצבן אותי בצפייה בסדרות שפורסמו באתר אסיה.
לכן הצעתי להגיה לפני צפייה.
אני לא רוצה לספר לך כמה טעויות מוזרות שלפתי מהתרגום של -
עץ גן העדן
שלושה אבות ואמא אחת
נשיקה שובבה
והתחלתי ולא סיימתי הגהה (אגיע לזה מתישהו) של "גן סודי" -
אבל רק דוגמית - בפרק הפתיחה - החזאית מדברת על "קיץ אינדיאני"
המתרגמת כתבה "קיץ הודי" ... וכבר דיברנו ודנו על זה בפורום כאן בעבר.
בקיצור - תרגום לעברית זה נחמד, אבל טעויות מוזרות זה מעצבן. אני אפילו לא מדברת כבר על החלפה של "עם" ב"אם" ולהפך ...
אבל מי שמתרגם חייב לדעת קצת מעבר לתרגום נטו ...
אם אוסקה מתפלא שג'ו וון מכין לו ארוחת (כשהתחלפו הדמויות בין גיל רא-אים לבינו) - אז זה לא סתם: "האם זו הארוחה האחרונה?" אלא "האם זו הסעודה האחרונה?" רמז לסעודה האחרונה של ישו, שלאחריה הובל אל הצליבה.
כאמור - יש עוד טעויות חבויות ... אבל לא מצאתי עדיין את הזמן לטפל בסדרה הזו, וזה על הכוונת.
זו גם הסיבה אגב, שלמרות שסיימתי את התרגום של "צייד עירוני" עדיין לא הפצתי את התרגום ... רק לאחר שאגיה לפחות פעם אחת.
מה לעשות, אני מתעקשת על מוצר הכי טוב שאפשר, במגבלות האנושיות.
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: רפואה שלמה!!! מאת: asole ללא תוכן
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
המיני דרמה Taereung National Village שודרה ברשת MBC בין החודשים אוקטובר-נובמבר 2005. הסדרה שודרה במסגרת פרויקט MBC’s Best Theater, והיא כוללת 8 פרקים בני חצי שעה כל אחד.
דמויות/ שחקנים:
הג'ודוקא הונג מין-קי (לי מין-קי, Dal Ja's Spring)
הקשתית באנג סו-אה (צ'וי ג'ונג-יון, Bad Couple, Smile You)
השחיין לי דונג-קיונג (לי סון-קיון, השפ! ב"פסטה", קופי פרינס ועוד)
העלילה: החיים, האהבות והתחרויות של אתלטים מצטיינים בכפר האולימפי טארנג, שבו הספורטאים עובדים קשה כדי לממש את החלום לזכות במדליה. הג'ודוקא הונג מין-קי סובל מחוסר מזל כרוני (תמיד לפני התחרות הוא נהיה חולה). אז הוא מנסה לגנוב את המדליה של הקשתית באנג סו-אה, כדי לקבל משהו מהמזל שלה. ותוך כדי הוא גם נדלק עליה, אבל לה יש חבר צמוד בדמות השחיין לי דונג-קיונג – הקוריאני הראשון שהגיע לגמר האולימפי בתחומו, אבל השיא שלו כבר מאחוריו. ויש גם את הילדונת ג'ונג מה-רה, אתלטית מצטיינת שלא מסתדרת עם אף אחד, ונדבקת למין-קי אחרי שהוא עזר לה פעם.
התרשמות אישית: האמת שצפיתי בסדרה הזו כי רציתי לראות זווית נוספת של מרכז האימונים טארנג, שהכרתי באחת הסדרות האהובות עליי, ד"ר צ'אמפ. ומהבחינה הזו, בהחלט ראיתי זווית אחרת, הרבה פחות זוהרת. אם בד"ר צ'אמפ הצילום שדרג את החוויה, הרי שב- Taereung National Village, הכל נראה פחות פוטוגני. כאילו בחמש השנים שמפרידות בין הסדרות, חברות ההפקה בקוריאה הצטיידו בציוד הרבה יותר משוכלל. אי אפשר להשוות בכלל.
אבל עם כל הכבוד למצלמה, העיקר זו העלילה, לא? אז גם ההיבט הזה לקה בחסר לטעמי. סדרה כ"כ קצרה (גם במספר הפרקים וגם באורך כל פרק), ועדיין הרגשתי כאילו אני תקועה בדרמה ארוכה נורא. שתי דקות בתוך הפרק, ואני מרגישה איך העיניים נעצמות... ציפיתי שסדרה ספורטיבית תספק קצת אקשן, שיאים ואווירה תחרותית, אבל כאן האווירה הייתה מנומנמת רוב הזמן, עם כמה רגעים של "כמעט" שהסתיימו באנטי קליימקס. השחקנים סימפטיים, הדמויות חביבות, אבל מבחינתי הסדרה הזו נשארה מפוספסת. מפרויקט שמגדיר עצמו Best Theater ציפיתי ליותר.
iDana לשעבר
בתגובה ל: Taereung National Villag מאת: danarod לא ידעתי שמדובר במחנה אימונים אמיתי... חשבתי שזה רק בסדרה. האמת שסדרות ספורט לא ממש מושכות אותי, כי, נו, ספורט לא ממש מושך אותי, לעומת זאת השפ!... טוב, כנראה שאראה אותו שוב כבר בסדרה אחרת ואנטי קליימקס בסדרת ספורט זה ממש חטא על פשע! אבל נהניתי לקרוא, איזה כייף - שרשור חדש וכבר 3 סדרות חדשות שאת וזלפה מסקרות...
בתגובה ל: הצילום בדוקטור צ'אמפ היה באמת טוב... מאת: asole
בכפר האימונים עצמו, אבל זה לא התאפשר עקב ההכנות למשחקים האסייתיים. אז הם אלתרו וצילמו באוניברסיטת Yongin, שנחשבת ל"עיר מכה של הג'ודו".
ביומיום אני לא חובבת ספורט, אבל זו יכולה להיות זירת התרחשויות מעניינת, תלוי מה עושים איתה. אני זוכרת שב"אלופים" הארגנטינית גיליתי עניין בקרבות אגרוף (שעד אז נראו לי זוועה). אגב, מספרים שבזמנו הצופים בארגנטינה נהגו להמר על תוצאות הקרבות בסדרה...
אני מחכה גם לסיקורים שלך - למשל על Romance Town. התגעגעתי לג'ונג קיו-וון
iDana לשעבר
בתגובה ל: בהתחלה אפילו חשבו לצלם את הסדרה מאת: danarod באיזשהו שלב, לכן קצת התבאסתי שבסוף את הקרב המכריע לא הראו לנו. אני חושבת שהרתיעה שלי נובעת מכך שאני ממש ממש אבל ממש שונאת לעשות ספורט (עושה יוגה מתוך תחושת חובה) אז רק המחשבה לראות משהו שקשור לספורט מעוררת בי עייפות ואני צריכה ללכת לנוח... אבל כשאני כבר צופה בסרט או בסדרה אני כן יכולה להינות אז זו כנראה סוג של התניה. יש לי אגב על הכונן סרט על נבחרת כדורסל הנשים עם חביבי אום טה וונג ונראה לי שלא צפיתי בו עדיין רק בגלל ש... נו, כדורסל. אני בהחלט מתכוונת לצפות ב-Romance Town אבל הבטחתי לזלפה שהסדרה הבאה שלי תהיה "התחנה הבאה, אושר"...
בתגובה ל: כשראיתי "דר צ'אמפ" אז דווקא נכנסתי לעניינים מאת: asole
זו כנראה גם הסדרה הבאה שלי
אני פדלאה מדופלמת, לא עושה ספורט בכלל (ללכת לטיול עם הכלבה נחשב?), לא מסוגלת לצפות ביותר משתי דקות כדורגל וכו'.
אגב, ראיתי לפני שבועיים בערך את הסרט Cyrano Agency שהיה די למל"מי לטעמי...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אה, באמת? מאת: danarod לא אהבת את הסרט? חבל... אני נהניתי ממנו, זה לא סרט גדול אבל חמוד. אגב, במוצאי שבת אני הולכת לראות את "המלך והליצן" עם ג'ונקי אז אדווח אחר כך איך היה...
בתגובה ל: תהני! מאת: danarod טוב, אז הייתי היום בסרט "המלך והליצן" שהוקרן במסגרת פסטיבל הקולנוע הקוריאני בסינמטקים והיה מעולה...
אני שמחה שבסוף ראיתי את הסרט ואני עוד יותר שמחה שחיכיתי עד הלום כי הייתה לי את ההזדמנות לראות אותו על מסך גדול וזה פשוט סרט מרהיב ביופיו (לא רק ג'ונקי...). בכל מקרה, הסרט מומלץ ואפשר לראות אותו אפילו עם תרגום לעברית (של ג'ני ולכן ברור לי שהוא לעילא ולעילא).
ג'ונקי היה מקסים והצדיק את כינויו "יפה יותר מכל אישה", גאם היה נהדר ובעצם כל הקאסט עשה עבודה נהדרת. מעניין שהשחקנית שגילמה את דמותה של נוק סו ג'אנג, הזונה/פילגש של המלך (ימנית בפוסטר) הייתה מוכרת לכולנו וכולנו חשבנו שהיא אולי האן היו ג'ו מ"אילג'ימה" (ואני חשבתי שאם זו באמת היא אז עלי לקחת בחזרה את מה שאמרתי על הכשרון העיצי שלה) אבל זו שחקנית אחרת בשם קאנג סיונג הון שלא ראיתי אותה בשום דרמה או סרט קודם לכן.
אני לא אחזור על תקציר העלילה וגם לא רוצה לספלייר לכם אז רק אומר שמי שאהב את הסדרות התקופתיות יאהב כנראה גם את הסרט הזה, שהוא מאוד מרגש ונוגע ללב ובהחלט מומלץ.
בתגובה ל: אה, באמת? מאת: danarod וספרו לי שיש ברכה בעמלי...
פני שלושה ימים המלצתי על זה בחום בפני חברה, ואתמול כשדיברנו היא כבר היתה בפרק 4...
ועכשיו אני חוששת שמרוב שבלבלתי לכן את המוח, בסוף תגידו לי "אפשר לחשוב..."
(אם כי גם אורלי אמרה לי שמכל ההמלצות שלי זו הסדרה שהיא הכי הכי אהבה... והיא איבדה כמה שעות שינה טובות בגלל הסדרה הזו..)
בתגובה ל: מצוין. תלכנה לראות! מאת: zilpa
סתאאם, עוד לא התחלתי מקווה להתחיל היום, בלי נדר...
iDana לשעבר
בתגובה ל: מצוין. תלכנה לראות! מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: ראיתי 9 פרקים בסופ"ש החורפי הזה מאת: danarod קשה לעצור ולכתוב הודעות קצת יותר מפורטות:) אבל העובדה שראית ברצף מעידה על התלהבות, נכון?:)
בתגובה ל: אני מבינה שכשאת בשוונג מאת: zilpa
אני מחבבת את הדמויות, אבל לא מושקעת רגשית לעומק וגם חוטאת בחטא ההמרצה (הפרקים כ"כ ארוכים...). ובכל זאת אני נהנית סביר להניח שבמהלך השבוע אני אתקדם לאט יותר, אבל היא התלבשה לי בול על הסופ"ש. זו גם סדרה די מגוונת, לצד הקטעים המלודרמטיים יש גם קטעים קורעים (האג'ומות בכפר) וגם מופרכים משהו (נאום ההגנה שנשא רן גאונג-שי כדי להגן על מו-צ'אנג למשל או הבריחה שלו מחדר הניתוח).
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית מאות סטודנטים דרום קוריאנים כובשים את האוניברסיטה העברית כבר חמש שנים סטודנטים דרום קוריאנים מציפים את קמפוס האוניברסיטה העברית בירושלים. הם באים ללמוד מקרא ועברית, ולגלות את המקום שאבות אבותיהם הגיעו ממנו. לחומוס הם התרגלו, לחוצפה הישראלית עדיין לא. גוני נוי, זמן ירושלים, מעריב.
בתגובה ל: כתבה על סטודנטים קוריאנים בירושלים מאת: asole שאחותי, כשלמדה במכון וייצמן למדע, הכירה המון סטודנטים מהתפוצות. יום אחד צלצל אליהם סטודנט קוריאני שהיה צריך להגיע למכון, ושאל: "אוקיי, אני בשדה התעופה בלוד. איזה מטוס אני צריך לקחת כדי להגיע לרחובות?"