Comrades פורסם לפני
3349 ימים
מאת danarod
אין תגובות
הסדרה Comrades (שנקראת גם Legend Of The Patriot) שודרה בערוץ KBS1 בחודשים יוני-אוגוסט 2010. הרייטינג הממוצע עמד על 14.4%.
העלילה: הדרמה שודרה במלאת 60 שנה למלחמת קוריאה, והיא עוסקת בסיפורה של חוליה בצבא דרום קוריאה, שחבריה משתתפים בקרבות ובמבצעים שונים. מפקד החוליה הוא איש צבא ותיק, ערכי ומצפוני, שמוכן לעשות הכל למען חייליו – כל אחד והסיפור שלו. אהובתו לשעבר של המפקד היא בעלת עמדה בכירה בצבא הצפון. לאחר שדרכיהם נפרדו על רקע אידיאולוגי, הם מוצאים עצמם משני עברי המתרס.
לינה הכינה בזמנו ספיישל מושקע לסדרה, ואפשר למצוא אותו כאן.
התרשמות אישית (כולל ספויילרים): אקדים ואומר שמקובל לחלק את מלחמת קוריאה למספר שלבים (ע"פ הספר "קוריאה – היסטוריה ופוליטיקה" של אלון לבקוביץ): - תחילת המלחמה לאחר מתקפת הפתע של הצפון (יוני-ספטמבר 1950). - כניסת כוחות האו"ם למלחמה, לצדה של דרום קוריאה. - תחילת השינוי – נחיתת כוחות האו"ם באינצ'ון (15 בספטמבר 1950) ותחילת מתקפת הנגד. - כניסת סין למלחמה ויצירת קו לחימה קבוע (נובמבר 1950-מאי 1951). - תקופת העימותים והמו"מ – לאורך החזית מתנהלת מלחמת התשה, ללא תזוזת כוחות משמעותית או שינוי מהותי בקו הגבול. במקביל מתנהלות שיחות על הפסקת אש (מאי 1951-יולי 1953).
מבחינה היסטורית, רוב עלילת הסדרה Comrades מתמקדת בשלב ההתשה, ואולי זה לא מקרי שגם אני כצופה הרגשתי מותשת. הסדרה מנסה לירות לכל הכיוונים, אבל בלב שלי היא לא פגעה. אני לא מרגישה שיצאתי ממנה עם תובנה חדשה לגבי המלחמה (בניגוד לסדרות אחרות שראיתי), וגם לא הצלחתי לחוש הזדהות משמעותית עם הגיבורים.
אני מתארת לעצמי שבמלחמה יש סיטואציות הזויות, אבל כאן היו לטעמי דברים שגבלו כמעט במדע בדיוני. כל מיני התפתחויות מאולצות בעלילה, כששאלתי את עצמי לפעמים האם יש קשר בינן ובין המציאות. באופן כללי, הייתה איזו דינמיקה שחזרה על עצמה בעלילה: החוליה יוצאת למבצע מסובך; אחד מחבריה מפשל או מתעכב בשל סיבה כלשהי; המפקד מחליט לא לוותר/לחכות וכך המבצע הופך לבלתי אפשרי; בדקה ה-99 מגיעה איזושהי ישועה, לרוב ממקור חיצוני, וחוזר חלילה. בכל פעם המבצעים נעשים ארוכים, מייגעים ובלתי אפשריים יותר ויותר.
בשניים-שלושה פרקים אחרונים הדינמיקה השתנתה ועברנו למשהו שנראה כמו ברווזים במטווח, שנופלים אחד אחרי השני. השיא מבחינתי היה במבצע של ירי בעריקים (דבר שחזר על עצמו מספר פעמים), כשמפקד החוליה נאלץ לירות למוות בפקוד לשעבר, ואחר כך הוא מחבק בדמעות את גופתו התלויה. אין מילים.
אני חייבת לציין שהשחקנים, רובם ככולם, היו טובים, אבל באופן כללי לא נוצר אצלי קשר רגשי משמעותי לדמויות. הצלחתי לחבב פחות או יותר שלוש דמויות:
חייל שתקן שביקש להילחם כדי לנקום את מות הוריו. אני חושבת שחיבבתי אותו בזכות השחקן שגילם לוחם גם ב"מלכה סון דוק" – המשכתי לזהות אותו כ"אלצ'ון" – השם של דמותו מהסדרה ההיא.
קצין נחוש בצבא הצפון, שהזכיר לי קצת את דאי-צ'י ב-Eyes of Dawn
כשהתותחים רועמים המוזות שותקות – ואולי זו אחת הסיבות שהדיאלוגים קצרים למדי בסדרה הזו. מתוך סקרנות, בדקתי את מספר השורות בפרק – רק 400-500 בממוצע. ממש גן עדן למתרגמים (ברוב הסדרות יש לפחות 700-900 שורות בפרק, אם לא יותר).
וכשסיימתי לצפות בסדרה, השיר הזה קפץ לי לראש:
War is stupid and people are stupid And love means nothing in some strange quarters
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole
הסדרה Ruler of Your Own World (שנקראת גם As You Wish) שודרה ברשת MBC בין החודשים יולי-ספטמבר 2002. הסדרה זכתה בפרס על התסריט.
דמויות/ שחקנים:
קו בוק-סו (יאנג דונג-גון, I'm Sam)
ג'ון קיונג (לי נה-יאנג, Fugitive: Plan B, Ireland)
סונג מי-רה (גונג היו-ג'ין, פסטה, Best Love, Thank You). שימו לב לעגילי המגן דוד...
האן דונג-ג'ין (לי דונג-גון, Sang Doo, Let's Go To School, Smile Again)
העלילה: קו בוק-סו יוצא מהכלא וחוזר לסורו ולמה שהוא יודע לעשות הכי טוב – לכייס. בעוד יום עבודה שגרתי למדי, הוא גונב את כספה של ג'ון קיונג, בת למשפחה עשירה וקלידנית בלהקת רוק צעירה ואלמונית. הכסף הגנוב היה אמור לממן ניתוח, שהיה יכול להציל את חייה של סולנית הלהקה. המפגש של בוק-סו עם קיונג, יחד עם עוד גילוי מספיילר ומפגש מקרי עם פעלולן, גורמים לו לנסות לשנות את חייו. הוא מצטרף לבית ספר לפעלולנים, ובמקביל בינו ובין קיונג נרקם קשר חזק ומיוחד – למרות שלבוק-סו יש חברה צמודה ונחושה בשם מי-רה, ולקיונג יש בחור עשיר ומפונק שמחזר אחריה, דונג ג'ין.
התרשמות אישית: למרות שהסדרה הזו כוללת כמה וכמה קווי עלילה שהיו יכולים לפרנס בכבוד מלודרמה מכובדת (ילדות עשוקה, משפחות לא מתפקדות, מחלה מסכנת חיים ועוד), יש בה משהו כ"כ מרענן ומקורי, ובעיקר דמויות ראשיות שובות לב ולא סטריאוטיפיות. אם לאור נתוני הפתיחה היו לי כל מיני תחזיות לגבי המרובע הרומנטי הראשי, הרי שהם הפתיעו אותי בהמשך, ולא מעט אלמנטים בעלילה היו לא צפויים בעיניי. ויחד עם זאת, אין בעלילה הזו מתח עוצר נשימה, אלא משהו אנושי, פשוט ויומיומי. נהניתי לצפות בסדרה הזו לאט, בקצב של פרק ליום, והאמת שלא רציתי לסיים...
הדינמיקה בין הזוג הראשי הזכירה לי במשהו את הסרט "אמון הדדי". אמנם ראיתי את הסרט מזמן ואני לא זוכרת ממנו הרבה, אבל זו הייתה האסוציאציה הדי מיידית שלי כשראיתי את בוק-סו וקיונג יחד. הם נראו כל כך טבעיים וכל כך שייכים אחד לשנייה. הייתה ביניהם כנות והבנה, והם היו מקסימים ביחד ולחוד. למרות הרקע שלו, בבוק-סו יש משהו עדין ותמים כמו ילד, ויש לו לב ענק. קיונג קצת קלולסית, אבל גם ישירה, דבקה במטרה ומאוד אכפתית לסביבה. כשצפיתי בסדרה חשבתי שאלה אנשים שהייתי שמחה שיהיו בחיים שלי (וזה לא קורה לי יותר מדי עם דמויות. שניהם אפילו הופיעו לי בחלום). התחלתי כל פרק בשמחה, שעוד מעט אראה שוב את בוק-סו המקסים שלי. הוא לא חתיך או משהו כזה, אבל הוא לגמרי נכנס לי ללב.
ואני חושבת שמבין הסופים הפתוחים שראיתי, זה המוצלח ביותר שגם עוצר בנקודה הכי מדויקת...
והנה קליפ חמוד ולא מספיילר מדי:
אגב, בסדרה מופיע גם קים ג'ה-ווק (וואפל בוי מקופי פרינס) באחד מתפקידיו הראשונים:
בתגובה ל: Ruler of Your Own World מאת: danarod אבל אם אני זוכרת נכון את אמון הדדי, הרי שהמקצב האיטי שלו היה די מעצבן מבחינתי. בזמן האחרון שמתי לב שגם הדרמות הקוריאניות נוטות יתר על המידה לפעמים ללעוס את הסצינה באופן שמעצבן אותי.
(אולי זו אני, שהפכתי חסרת סבלנות- או שאני כבר לא נתקלת בדרמות הנכונות...מאז כבוד משפחתי שהתמכרתי אליה, אף סדרה לא גרמה לי מתח והנאה מתחילתה ועד סופה...) פתאום אני מתחילה להבין את כל הממריצים למיניהם...(פעם חשבתי שמה ששווה לראות, שווה לראותו כהלכה...)
בתגובה ל: נשמע שהסדרה נגעה לליבך מאת: zilpa כשבזמנו, "גבירתי הנאווה" שודרה בפלטינה, בחלק מהפרקים בה נאלצתי לשתות משקאות אנרגיה, מאלה שאני שותה שאני הולכת למכון-כושר. פשוט חלק מפרקי הסידרה, היו כ"כ משעממים ומרדימים, שנאלצתי לשתות משקה אנרגיה כדי "להתעורר" ולהחזיק מעמד על לסיום הפרק/ים (אז לא היה לי מג'יק, אז נאלצתי לצפות בסידרה המייגעת הזאת, בזמן אמת).
בתגובה ל: בקשר לממריצים למיניהם וצפיה בסדרות: מאת: ההרצליינית אולי הייתי צריכה לנסות את זה ב"Lovers", בעיקר בכל קטעי חברת הבניה...
פורום ריאלטיסטים: אין כמו ריאליטי כדי לשכוח קצת מהמציאות http://www.agenda.co.il/747/forum/ י all we are saying is give kisso a chance
בתגובה ל: נשמע שהסדרה נגעה לליבך מאת: zilpa
לפני שקלטתי את האופציה הנ"ל, שיחקתי שולה המוקשים במקביל לסדרה מאכזבת במיוחד.
אני בד"כ משתדלת לא להמריץ בפרק הראשון כדי לתת צ'אנס הוגן. אבל יש סדרות שגורמות לאצבעות שלי לזנק למקשי ההמרצה, ויש כאלה שבהן אני לא ממריצה בכלל.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אכן כן וההמרצה מבורכת לפעמים מאת: danarod ששומרות על מתח נכון ואיזון לאורך כל הדרך. לפעמים זה מתחיל מצויין, ובהמשך מידרדר. כמו "ניחוח אישה" או "מאיזה כוכב את" שהתחילה מעולה בעיני, עם המתח בין הבמאי העירוני לנערת הכפר, והפכה לטלנובלה סתמית על חלופי תינוקות ועושר גנוז.
ולפעמים זה מתחיל מעאפן, כמו "סיטי הול" ורק בפרק השלישי - רביעי את נכנסת לחלוטין לעלילה ומתקשה להפסיק לצפות...
בתגובה ל: הגעתי למסקנה שיש מעט מאד סדרות מאת: zilpa
אני נהניתי מ"מאיזה כוכב את" לאורך כל הדרך, ולעומת זאת, דעתי על "סיטי הול" ידועה (אני רק אגיד שבזכות הסדרה הזו גיליתי את נפלאות ההמרצה, ועל כך אודה לה לנצח ).
בזמן האחרון הרצף שלי הוא בתבנית של סדרה מהנה, סדרה ככה ככה וחוזר חלילה... אבל אני לא אומרת נואש וממשיכה לנסות
iDana לשעבר
בתגובה ל: Ruler of Your Own World מאת: danarod הסרט הראשון של האל הרטלי שראיתי והאהוב עלי מכולם שלו. יש לי אותו על קסטה אבל הוידאו כבר מזמן בר מינן... אם הסדרה הזכירה לך את הסרט הזה אז זו כבר נקודה גדולה לזכותה בעיני! אני באמת צריכה לראות את הסרט הזה שוב...
איך היה הזוג המשני בעינייך? אני זוכרת שהתעניינתי בעיקר במשנית כשלינה כתבה על הסדרה כי אותה הכרתי (את הזוג הראשי לא יצא לי עדיין לראות בשום סדרה). אגב, איזה חמוד הוואפל בוי הצעיר... ככה הוא נראה בסרט שראיתי לא מזמן:
נראה שנהנית ממנה הרבה יותר מלינה אז טוב שנתת לה צ'אנס! (ולי כמובן היה מעניין לקרוא אז בהחלט טוב שנתת לה צ'אנס... ).
בתגובה ל: "אמון הדדי"! איך אהבתי את הסרט הזה... מאת: asole
וכמה ספויילרים ל-Ruler...
הזוג המשני בעצם לא היה זוג, הם מעולם לא היו יחד. מי-רה בגילומה של גונג היו-ג'ין די עיצבנה אותי בהתחלה. היא עשתה עלי רושם די וולגרי וצעקני, אבל במהלך הסדרה היא הפתיעה אותי, הכרתי צדדים אחרים שלה והתחלתי לחבב אותה. היא הייתה מעודדת שחלמה ללמוד להיות אחות. היא התעקשה על בוק-סו, אבל כשבסופו של דבר הוא עזב אותה לטובת קיונג, היא המשיכה לדאוג לו, ובינה ובין קיונג נוצר דווקא קשר חיובי בסופו של דבר. אחיה הנשוי של קיונג התעניין במי-רה, אבל לא קרה עם זה הרבה. זו הסדרה החמישית שאני רואה עם גונג היו-ג'ין, ואני חייבת להחמיא לה ולציין שבכל פעם היא גילמה דמות שונה לחלוטין.
הדמות הגברית המשנית - דונג ג'ין - עשה בהתחלה רושם של פלייבוי מפונק, אבל גם הוא הצליח להפתיע אותי בהמשך, אם כי הדמות שלו לא הייתה כל כך מרכזית בעלילה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: גם אני אהבתי את הסרט מאת: danarod חבל, אני אוהבת שדואגים גם למישניים לאהבה, אני אוהבת שכולם יוצאים "מסודרים" בסוף...
איזה עוד סדרות ראית עם גונג היו ג'ין? אני ראיתי אותה רק ב"פסטה" וב"Best Love" ובשתיהן היא הייתה מצויינת. את בטח ראית אותה גם ב-"סאנג דו, בוא נלך לבית הספר" אבל באיזה עוד?
בתגובה ל: התייחסות ל- מאת: asole
היא עשתה רושם של בחורה שיכולה להסתדר יותר טוב מכל אחד אחר. בפרק האחרון רואים אותה לומדת באוניברסיטה, יוצאת מהשיעור ומטיחה בפני המרצה ההמום שהוא מרצה נוראי ושחצי כיתה ישנה... אח"כ במזנון יש בחור שמציע לה עזרה בלימודים והיא מנפנפת אותו כי הוא ילדון.
ראיתי את גונג היו-ג'ין גם ב"סאנג דו" וגם ב-Thank You, אחת הסדרות האהובות עליי, שם היא גילמה אם חד הורית. ראיתי אותה גם ב-Hello my teacher - היא הייתה חמודה שם, אבל לא התלהבתי מהסדרה באופן כללי, למרות שמככב שם גם גונג יו.
iDana לשעבר
בתגובה ל: Ruler of Your Own World מאת: danarod מאד לא אהבתי את הסדרה הזו, הפסקתי לצפות בה באמצע.
הסדרה Comrades (שנקראת גם Legend Of The Patriot) שודרה בערוץ KBS1 בחודשים יוני-אוגוסט 2010. הרייטינג הממוצע עמד על 14.4%.
העלילה: הדרמה שודרה במלאת 60 שנה למלחמת קוריאה, והיא עוסקת בסיפורה של חוליה בצבא דרום קוריאה, שחבריה משתתפים בקרבות ובמבצעים שונים. מפקד החוליה הוא איש צבא ותיק, ערכי ומצפוני, שמוכן לעשות הכל למען חייליו – כל אחד והסיפור שלו. אהובתו לשעבר של המפקד היא בעלת עמדה בכירה בצבא הצפון. לאחר שדרכיהם נפרדו על רקע אידיאולוגי, הם מוצאים עצמם משני עברי המתרס.
לינה הכינה בזמנו ספיישל מושקע לסדרה, ואפשר למצוא אותו כאן.
התרשמות אישית (כולל ספויילרים): אקדים ואומר שמקובל לחלק את מלחמת קוריאה למספר שלבים (ע"פ הספר "קוריאה – היסטוריה ופוליטיקה" של אלון לבקוביץ): - תחילת המלחמה לאחר מתקפת הפתע של הצפון (יוני-ספטמבר 1950). - כניסת כוחות האו"ם למלחמה, לצדה של דרום קוריאה. - תחילת השינוי – נחיתת כוחות האו"ם באינצ'ון (15 בספטמבר 1950) ותחילת מתקפת הנגד. - כניסת סין למלחמה ויצירת קו לחימה קבוע (נובמבר 1950-מאי 1951). - תקופת העימותים והמו"מ – לאורך החזית מתנהלת מלחמת התשה, ללא תזוזת כוחות משמעותית או שינוי מהותי בקו הגבול. במקביל מתנהלות שיחות על הפסקת אש (מאי 1951-יולי 1953).
מבחינה היסטורית, רוב עלילת הסדרה Comrades מתמקדת בשלב ההתשה, ואולי זה לא מקרי שגם אני כצופה הרגשתי מותשת. הסדרה מנסה לירות לכל הכיוונים, אבל בלב שלי היא לא פגעה. אני לא מרגישה שיצאתי ממנה עם תובנה חדשה לגבי המלחמה (בניגוד לסדרות אחרות שראיתי), וגם לא הצלחתי לחוש הזדהות משמעותית עם הגיבורים.
אני מתארת לעצמי שבמלחמה יש סיטואציות הזויות, אבל כאן היו לטעמי דברים שגבלו כמעט במדע בדיוני. כל מיני התפתחויות מאולצות בעלילה, כששאלתי את עצמי לפעמים האם יש קשר בינן ובין המציאות. באופן כללי, הייתה איזו דינמיקה שחזרה על עצמה בעלילה: החוליה יוצאת למבצע מסובך; אחד מחבריה מפשל או מתעכב בשל סיבה כלשהי; המפקד מחליט לא לוותר/לחכות וכך המבצע הופך לבלתי אפשרי; בדקה ה-99 מגיעה איזושהי ישועה, לרוב ממקור חיצוני, וחוזר חלילה. בכל פעם המבצעים נעשים ארוכים, מייגעים ובלתי אפשריים יותר ויותר.
בשניים-שלושה פרקים אחרונים הדינמיקה השתנתה ועברנו למשהו שנראה כמו ברווזים במטווח, שנופלים אחד אחרי השני. השיא מבחינתי היה במבצע של ירי בעריקים (דבר שחזר על עצמו מספר פעמים), כשמפקד החוליה נאלץ לירות למוות בפקוד לשעבר, ואחר כך הוא מחבק בדמעות את גופתו התלויה. אין מילים.
אני חייבת לציין שהשחקנים, רובם ככולם, היו טובים, אבל באופן כללי לא נוצר אצלי קשר רגשי משמעותי לדמויות. הצלחתי לחבב פחות או יותר שלוש דמויות:
חייל שתקן שביקש להילחם כדי לנקום את מות הוריו. אני חושבת שחיבבתי אותו בזכות השחקן שגילם לוחם גם ב"מלכה סון דוק" – המשכתי לזהות אותו כ"אלצ'ון" – השם של דמותו מהסדרה ההיא.
קצין נחוש בצבא הצפון, שהזכיר לי קצת את דאי-צ'י ב-Eyes of Dawn
כשהתותחים רועמים המוזות שותקות – ואולי זו אחת הסיבות שהדיאלוגים קצרים למדי בסדרה הזו. מתוך סקרנות, בדקתי את מספר השורות בפרק – רק 400-500 בממוצע. ממש גן עדן למתרגמים (ברוב הסדרות יש לפחות 700-900 שורות בפרק, אם לא יותר).
וכשסיימתי לצפות בסדרה, השיר הזה קפץ לי לראש:
War is stupid and people are stupid And love means nothing in some strange quarters
iDana לשעבר
בתגובה ל: Comrades מאת: danarod אבל מאיזה סיבה בכלל הלכת לראות סדרת מלחמה כזו? האם היא נחשבת טובה במיוחד בקוריאה? (רייטינג של 14.4 נשמע לא רע, אבל אולי לקוריאנים יש זכרונות משמעותיים שלנו אין, והסדרה הזו נוגעת בליבם יותר...)
בתגובה ל: תודה על הספיישלים מאת: zilpa
והמלחמה היא חלק חשוב בהיסטוריה. מה שמעניין אותי הוא לא רק האירועים עצמם, אלא גם הגורם האנושי בתוך המלחמה. ראיתי בעבר גם סדרות מלחמתיות אחריות, שעניינו וריגשו אותי יותר. חוצמזה הסדרה זכתה להמלצות נלהבות של לינה, וגם בבלוג thundie's prattle טענו שזו הסדרה הכי טובה לשנת 2010.
iDana לשעבר
בתגובה ל: ההיסטוריה של קוריאה מעניינת אותי מאת: danarod אבל יש דברים שאני מוותרת עליהם מראש. כשכתבת שזה זכה בפרס כדרמה הטובה ביותר, הבנתי בהחלט מאיזה סיבה החלטת לנסות את הסדרה...:)
בתגובה ל: ההסטוריה בכלל מעניינת אותי מאת: zilpa
שיכולים בקלות לכתוב כמה עשרות אלפי מילים על סדרה שהם אוהבים... למיטב ידיעתי (וגם לינה כתבה על זה), הסדרה לא זכתה בשום פרס.
אני דווקא נזהרת מהכרזות בנוסח "הכי הכי", ולא מתרשמת יותר מדי מנתוני רייטינג או פרסים (ע"ע "טיטאניק" שזכה במי יודע כמה אוסקרים, והוא אחד הסרטים המשעממים שראיתי בחיי), ותמיד לוקחת כל המלצה עם כפית או שתיים של מלח. לרוב אני הולכת עם תחושת הבטן, ויש בזה סיכוי וגם סיכון
iDana לשעבר
בתגובה ל: זה לא פרס, זו חוות דעת של בלוגרים גרפופילים מאת: danarod או לפי שחקנים שאני אוהבת. בד"כ שם טוב של סדרה /ספר יכול למשוך אותי לראות/לקרא, גם אם אין לי שום ידע מוקדם על המוצר...
אבל- אין לי בעיה להקשיב /לראות/לקרא לפי המלצות של אנשים. אני תמיד באה עם ראש פתוח. לפעמים אני מתאהבת במשהו שלא חשבתי שאוהב וגם אם ההיפך קורה, ואני לא נהנית כלל ממה שהמליצו לי עליו, אז זה בסדר. שום אסון לא קורה מזה שנחשפתי לעוד משהו, שמי יודע, אולי ישמש אותי פעם...
בתגובה ל: Comrades מאת: danarod כי היא לא התלהבה מהראשונה אבל נכבשה על ידי השניה ואת להפך...
למרות שנהניתי לקרוא את הספיישל שלך ושל לינה בזמנו קשה להאמין שאתן צ'אנס לסדרת מלחמה, אני מוצאת מלחמות מייגעות ביותר, תמיד יש הרבה רעש ולכלוך ואבק ואני אלרגית לאבק! שלא לדבר על כמויות האנשים שמתים להם אחרי שנקשרתי אליהם... בקיצור Give Peace a Chance יצא לי לראות ולקרוא כמה סרטי וספרי מלחמה טובים אבל בגדול זה לא התחום החביב עלי, אז אני שמחה שאני חווה את הסדרה הזו מכלי שני כי אין הרבה סיכוי שאצפה בה הלכה למעשה!
מוצ'ו על הספיישלים... אני שמחה בשבילך שחזרת לראות סדרות במלוא המרץ, (מקווה להדבק ממך...) וזה תמיד כייף לראות שיש בפורום ספיישלים חדשים שלך...
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole אבל תודו ש"אג'ומה שלי" נשמע יותר מתאים לקומדיה רומנטית שעוסקת באג'ומה בת 35, חסרת מזל וחסרת כסף, גרושה ואם לילדה, שמנסה להתפרנס ומוצאת עבודה כמנקה בביתו של סונג מין וו (Choi Si Won as ) Sung Min Woo ואוי, כמה שהשחקן הזה יפה. באמת. לא נתקלתי בו קודם משום מה, אבל הוא אחד הקוריאנים היפים שראיתי.) הכוכב המצליח הוא די חסר כשרון, ועל יופיו פרנסתו, והאג'ומה שלנו מצליחה לגרום לו להבין כמה דברים משמעותיים על כשרון משחק ועל החיים בכלל.
זן היתה סדרה חביבה עד מאוד, מצחיקה לפרקים. לשחקנית המשחקת את האג'ומה יש רזומה נאה מאוד והיא נראתה לי בתחילה כמו בת 23, אבל אחר כך התרגלתי לראותה כאג'ומה מבוגרת יותר. (השחקנית Chae Rim) לשם שינוי לא הזלתי ולו דמעה אחת, ונהניתי מספיק מהפרק האחרון כדי לרצות לראותו שוב. כבר סדרות רבות שזה לא קרה לי...:) זה לא סדרה גדולה, אם כי יש כמה אמירות על ה"שואו ביזנס" ועל כוחן העולה של האג'ומות, ועל משמעות היופי בחברה הקוריאנית ובכלל...אבל היא בהחלט מהנה וקלילה, ועשויה היטב. אני מצרפת קליפ, כדי שתוכלו להתרשם מהשחקן ויופיו ומה שאומרים עליו... ומהאג'ומה שלמרות טוב ליבה ותושייתה הרבה, עושה גם כמה נזקים...(בקליפ ספויילרים קלים מאוד)
בתגובה ל: הו, אג'ומה שלי.... (או: oh my lady ) ללא ספויילרים מאת: zilpa
לינה כתבה על זה בזמנו. הבנתי שצ'וי סי וון הפתיע לטובה, ושהילדונת הייתה ממש מתוקה
iDana לשעבר
בתגובה ל: היו דעות מעורבות על הסדרה הזו... מאת: danarod בכלל לא ידעתי שזו סדרה מדוברת. לא הכרתי אף אחד מהשחקנים הראשיים, (זיהיתי איזה דמות משנית וקרחת מתפקיד משני אחר ב"ניחוח אישה"...וזהו) חברה נתנה לי אותה, ובאתי בלי שום ציפיה שהיא. כנראה שהכי טוב לבא ככה - בלי לדעת, בלי לצפות... סביר להניח שאם היה לי הייפ מסביבה הייתי מתאכזבת, כי, כאמור, לא סדרה גדולה...
בתגובה ל: איזה קטע מאת: zilpa לבוא נקי, בלי ציפיות ופשוט להנות...
אני בעד כוח לאג'ומות באשר הן, והאג'ומה הזו נראית חביבה... לא יודעת אם אגיע מתישהו לסדרה הזו (סביר להניח שלא... לאור הקצב שלי ולאור הקצב של הקוריאנים) אבל אני תמיד נהנית לקרוא!
אז הנה כמה מילים על הסדרה...
הסדרה Next Stop, Happiness (שידועה גם בשם Autumn's Concerto) שודרה ברשת TTV / SETTV בטייוואן בין החודשים אוקטובר 2009-פברואר 2010, ויש לה 21 פרקים. הרייטינג הממוצע עמד על 5.80, ואני מניחה שמדובר בסיפור הצלחה (הרייטינג של הפרק הראשון היה 2.89, ובפרק ה-21 נתוני הרייטינג היו כמעט פי שלושה). יש גם תרגום לעברית, באדיבות ASIA4HB
דמויות/שחקנים:
ליאנג מו-צ'אנג (אדי אן, נשמע כמעט כמו שם ישראלי...)
רן גואנג שי (ואנס וו)
הוא טו יאה (כריס ווה)
הא יי-קיאן (טיפאני קסו)
העלילה: רן גואנג-שי, יורש עשיר וסטודנט שחצן למשפטים, מנהל חיים שנראים מושלמים אבל הם בעצם קרים וחסרי אהבה. החיים שלו משתנים כשהוא פוגש את ליאנג מו-צ'אנג, שהתייתמה בגיל צעיר ומוכרת בנטו בקפיטריה באוניברסיטה. בין השניים נרקם סיפור אהבה גדול, עד שהגורל מתערב כמה וכמה פעמים... ויש גם ספיישל מקסים של זלפה.
התרשמות אישית: הסדרה הזו היא ההתנסות הטיוואנית הראשונה שלי, אבל לא הרגשתי הלם תרבותי או משהו כזה, אולי כי בדרמה הזו יש משהו מאוד אוניברסלי – סיפור אהבה שיכול להתרחש כמעט בכל מקום בעולם.
בסך הכל מדובר בסדרה חביבה, שהייתי מגדירה כ"טלנובלית לייט". הסיפור הבסיסי דומה למה שכבר ראיתי בלא מעט טלנובלות ובכלל, אבל מה שמרענן אותו זו העובדה שמדובר בסדרה קצרה יחסית, ובמקום התרחשות קצת אחר (למרות ההערה הקודמת שלי על האוניברסליות, בכל זאת יש כאן משהו חדש). בגדול, השחקנים היו יפים, פוטוגניים וחמודים ונראו טוב ביחד. לא הייתי מושקעת רגשית לעומק בעלילה ובדמויות, ולפעמים הדרך אל האושר התמשכה ונסחבה לי מדי (במיוחד בפרקים האחרונים), כך שהמרצתי אותה לא מעט.
אגב, חשבתי שעניין המוזיקה והפסנתר יתפוס מקום מרכזי יותר בסדרה (במיוחד לאור השם Autumn's Concerto), אבל נראה שבשלב מסוים זנחו את הכיוון המוזיקלי הזה. והמעין פרומואים שהוקרנו בערך כל רבע שעה, היו דווקא חמודים. חיבבתי בעיקר את הקטעים עם הגזרים וצינור ההשקיה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: סיימתי את "התחנה הבאה אושר" מאת: danarod גם אסול התחילה, ואני מקוה שתסיים בקרוב, ועוד חברה שלי רואה עכשיו - בהמלצתי, מה שגורם לי לשוב ולעיין בסדרה ולגלות שאני שוב מתמכרת... לגבי היופי, באמת מצאת את רן גואנג שי יפה? אסנת קוראת לו "צ'יפופו בטאייואן"...
ספויילר
אני שמחה שבסך הכל אהבת, גם בעיני היו חביבים קטעי צינור ההשקיה, אבל הם היו חביבים יותר אם בפועל היינו זוכים לראות אותם בסדרה.
אחד הדברים שמאוד אהבתי, והיה מרענן מבחינתי עד מאוד בסדרה הזו, היתה העובדה שטאו ייה, החבר הטוב, לא נזרק הצידה ברגע שהאהבה הגדולה עם רן גואנג שי מגיעה. הרבה מידי פעמים ראיתי בסדרות את הדמות שאוהבת את הבחורה ומקריבה מהצד, עד אין סוף, אבל לא זוכה לשום דבר בעצם מהגיבורה. ופה הראו את לי מו צ'אנג נאמנה ולא נוטשת את מי שעזר לה בעבר. גם הרופאה הייתה חמודה מאוד, קיויתי שיקדמו את היחסים בין טאו יי ובינה, אבל בסוף שלחו אותו לזרועות האומללה שהוחלפה בתרנגול.. אני דוקא בפרקים האחרונים הייתי מאוד במתח, עם כל סיפור המאפיה. ידו המסכנה של טאו ייה...חששתי שאיבד אותה לתמיד.
עוד דבר שהיה לי מוזר היתה העובדה שהילד קורא לאמו "לי מו צ'אנג" במקום לקרוא לה אמא...
בתגובה ל: איזה כיף שסיימת לראות! מאת: zilpa
האמת שבפרקים האחרונים לא היה לי כוח לכל הסיפור המאפיה והמשפט (בכלל, היו יותר מדי דיונים בבית המשפט וחלקם היו מופרכים למדי...). תיארתי לעצמי שהכל יסתדר בסוף אז לא הייתי במתח בכלל.
וכאמור, למרות שחיבבתי בסה"כ את הדמויות הראשיות, לא הרגשתי שאני חייבת לראות אותם חיים בעושר ואושר עד עצם היום הזה. הקטעים שהכי נגעו ללבי היו אלה שבו היא מלווה אותו בבית החולים ותומכת בו בבדיקות.
אני חושבת שכל ההסבר שנתנו לגבי ההתאבדות של האבא והבגידה שלו היה די צולע.
וחוצמזה, לא הבנתי למה להראות את הילדון הקטן בעירום (עם טשטוש ופיקסול). אח"כ בטח צחקו עליו בגן/בית הספר...
iDana לשעבר
בתגובה ל: כן, לדעתי הוא היה יפה ועדין מאת: danarod לא הבנתי למה להראות את הילדון בעירום מלא פיקסלים מטשטשים...אבל טוב, טאייואן...
מה שכן, אני בהחלט הייתי במתח. אני זוכרת שבפרק 18, עת המאפיונר הדוחה הזה מבקש את היד של האיש הטוב של הסדרה, ואני מתה מדאגה האם הוא יהפוך לקטוע יד בהמשך...קוראת לי השכנה שלי לאיזה חוג בית שהיא מארגנת והבטחתי ליטול בו חלק...
טוב, את יכולה להבין שכל חוג הבית היתה לי שתי מחשבות בראש: 1.מה קורה עם היד שלו? 2. איך אני בורחת מהמרצה המעאפנה הזו...?
(בסוף, אחרי חצי שעה של האזנה מנומסת, הלכתי לביתי וסיימתי לראות את הפרק בשקט. אחרי שנרגעתי חזרתי לשכנה, המרצה בדיוק סיימה את דבריה ואמרתי לה שאני מצטערת שיצאתי באמצע, פשו הייתי חייבת ללכת לעשות כמה דברים. אז היא אמרה לי בחיוך: "אין בעיה, אני לא שופטת אף אחד..."
בניגוד אלייך, גם לא הייתי כה שאננה. הקוריאנים לימדו אותי שגם דברים לא צפויים עלולים לקרות, ואני, מה לי ולטאייואנים? לא מכירה את הסגנון שלהם, אבל אני יודעת שהסינים הם עם אכזר...והטאיוואנים הם הרי סינים שברחו מהקוומוניזם של מאו..ובנו לעצמם שלטון שפוי ומערבי. (וכמו שרואים בסדרה, גם מאוד קפיטלסיטי...) בסך הכל מאוד שמחה שראית ומקוה שבקרוב נקרא את ההתרשמויות של אסול, שהתחילה לא מזמן את הסדרה...
בתגובה ל: גם אני (ס') מאת: zilpa
אני יודעת מניסיון מה זה לשבת בהרצאה משעממת ולפנטז על דברים הרבה יותר הכרחיים ומהנים, שאפשר היה לעשות בזמן האבוד...
כאמור לא הייתי מושקעת רגשית, אז גם לא לקחתי קשה דברים. חוצמזה, ראיתי לא מזמן סצנה דומה בסדרה אחרת, שגם בה היד הייתה בסכנה וניצלה בסוף (מה יש למאפיונרים מהיד? זה משהו סמלי?).
iDana לשעבר
בתגובה ל: ומזל שהבית היה קרוב... מאת: danarod ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: asole הייתי כותבת עליו הרבה, אבל אני מחלימה מוירוס חורפי שנחת עלי באופן פתאומי ביום רביעי בבוקר, כך שאני עדיין חלשה מדי בשביל לכתוב הודעות ארוכות. רק אכתוב שלפי הפרק הראשון, עושה רושם שמדובר בסדרה מהנה, כיפית, משעשעת מאוד ומלאת פוטנציאל להמשך.
תוקן על ידי ההרצליינית 25/11/2011 23:48
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון של הנסיכה התובעת . מאת: ההרצליינית ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: תרגישי טוב וצפייה מהנה! מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: צפיתי בפרק הראשון של הנסיכה התובעת . מאת: ההרצליינית אבל היא מלאה בטויסטים...אני מאוד מאוד אהבתי אותה. שם התאהבתי בפארק שי הו, וניהלתי ויכוחים ארוכים ומרים עם אסול לגביו... בסוף הסדרה נוכל לדעת לאיזה מחנה את משתייכת...
בתגובה ל: אחת הסדרות המהנות ביותר מאת: zilpa
היא תצטרף למחנה הנכון - המחנה שלנו ושל פארק שי-הו כמובן
סתאאאם
iDana לשעבר
בתגובה ל: אם שרית יודעת מה טוב בשבילה מאת: danarod ...אני מבינה שאתן מדברות על מחנה פארק שי הו ועל מחנה "התובע" (הבוס של מה הא רי).
כן, לראשונה מזה זמן רב, ישנו מצב שבו 2 הכוכבים- הראשי והמשני- של דרמה קוריאנית כלשהי, נראים מצויין, כל אחד בדרכו שלו. אבל אני בינתיים נוטה לכיוונו של פארק שי הו המתוק- הוא קנה את ליבי, לאחר שחיסל את סה צ'ון ב"אילג'ימה" (וחוץ מזה, צריך להשאיר משהו לתובעת הקשוחה הממושקפת- אתמול צפיתי בפרק השני ואמה של התובעת הקשוחה הפצירה בה למצוא כבר גבר ולעשות לה נכדים. ואין יותר מתאים לתפקיד מאשר הבוס של מה הא רי- בייחוד שהוא והתובעת מיודדים מאוד).
נ.ב. רק אני חושבת שהפריזורה של מה הא רי, היא זוועתית?
תוקן על ידי ההרצליינית 27/11/2011 12:7
בתגובה ל: כשאתן מדברות על מחנות.... מאת: ההרצליינית הזכירה לאסול פודל...אבל אחר כך זה משתפר:)
והתובע יון נראה כאילו העירו אותו הרגע משנת ישרים, והוא לא מבין איך צריך להחזיק את עיניו פקוחות, אבל גם אני בהחלט חושבת שהתובעת החמודה מתאימה לו (ואולי אפילו טובה מידי בשבילו...)
לא אספיילר לך, אבל אנחנו נחכה לשמוע מה את חושבת בהמשך:)
בתגובה ל: כשאתן מדברות על מחנות.... מאת: ההרצליינית מעודדת אותי לחשוב שתצטרפי למחנה הנכון. בזמנו אמרה לי אסול שהוא נראה שם מדוכא, מיוסר ועגמומי והיה פוץ אמיתי עם כמה רגעי חסד בסוף...
בתגובה ל: ואגב, העובדה שאהבת אותו באיליג'מה מאת: zilpa
או יותר נכון אצבע...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אגב, גם שם היה קטע כאוב עם יד מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: ואגב, העובדה שאהבת אותו באיליג'מה מאת: zilpa ...כשהוא הצטרף למחנה של "הטובים" וחיסל במו ידיו את סה צ'ון. וגם ברגעיו הפחות טובים ב"אילג'ימה", הוא דאג להפגין גופה לתפארת .
אני לא אהבתי אותו בכלל, בתור המשני ב"מאיזה כוכב את"- הוא היה שם "צנון", מרובע ומשעמם עד מוות.
תוקן על ידי ההרצליינית 27/11/2011 17:44
בתגובה ל: ב"אילג'ימה" אהבתי אותו רק לקראת הסוף... מאת: ההרצליינית הוא היה צנון אמיתי. ראיתי את זה אחרי "הנסיכה התובעת" ולא הצלחתי לאהוב אותו שם...
בתגובה ל: אוי, במאיזה כוכב את מאת: zilpa
אבל זה מוכיח שצריך לתת צ'אנס נוסף לכל שחקן אני מתכוונת לנסות להתגבר על הדעות הקדומות שלי, ואולי לאכול כמה כובעים לגבי שחקנים שלא סבלתי בעבר...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אם שרית יודעת מה טוב בשבילה מאת: danarod ואיזו תמונה חמודה יש לו עם חתול. אני בטוחה שאסול לא תעמוד בפני החתול שלו:)
בתגובה ל: ראית הרבה סרטי מאפיה לאחרונה?:) מאת: zilpa
ראיתי סדרה שבה היה קטע דומה...
ברשימת הפרויקטים העתידיים של Asia4hb מופיעה גם הסדרה המצליחה שלו שהסתיימה לא מזמן, The princess man.
הנה עוד תמונות של הבחור עם החתול, וגם תמונות מהצילומים שלו בבאלי:
iDana לשעבר
בתגובה ל: דווקא לא מאת: danarod ואיזה תמונות מלבבות. אם כי בתמונה שלפני האחרונה הוא נראה טרנסג'נדרי משהו...
אגב, יצא לך - או למישהו- לראות את "איך לפגוש שכן מושלם" שלו?
השם של הסדרה נשמע לי מעניין, (משהו בשילוב של לפגוש עם המילה שכן, כי עם כל הכבוד, אנחנו די נדונים לשכנים שלנו, לא?)והעובדה שהוא משחק שם היא בהחלט גורם משפיע.
מאוד מאוד מאוד אהבתי אותו ב"כבוד משפחתי". אם את שייכת למחנה שלו, אני חושבת שתאהבי אותו שם גם:)
בתגובה ל: לול איתך:) מאת: zilpa
רק ששוב ישנה הבעיה הידועה - כל כך הרבה סדרות, כל כך מעט זמן וכו'.
אורה המליצה בזמנו על "איך לפגוש את השכן המושלם" (גם אני הייתי רוצה לדעת מהו המתכון...). הסדרה נמצאת גם ברשימת הפרויקטים העתידיים לתרגום באתר, כמו גם עוד סדרה בהשתתפותו - Queen of Reversals. הבנתי שהוא היה השם המשני, אבל גנב את ההצגה
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני אשמח לנסות מתישהו את הכבוד המשפחתי מאת: danarod נראה לי שעד שאסיה יתרגמו את זה תגיע 2012 לבטח, ואולי גם 2013 תחלוף ... אגב, איך את מוצאת את נשיקה שובבה? המשכת להוריד ולהמריץ?
בתגובה ל: תודה על המידע מאת: zilpa
יש לי תחושה שהסדרות של שי-הו זוכות לעדיפות בתרגום (אחרי הכל, ה"שואב" הוא אחד השחקנים האהובים על נורית, המנהלת של פורום אסיה בתפוז והאתר ). חוצמזה שתמיד אפשר לראות עם תרגום לאנגלית.
אכן, המשכתי להמריץ את החילזון של נוח ואפילו פתחתי שרשור צנוע
iDana לשעבר
בתגובה ל: תהיי אופטימית מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: תהיי אופטימית מאת: danarod עם המשפט "תמיד אפשר לראות עם תרגום לאנגלית" עשתה את שלה. והלכתי לראות את "איך לפגוש שכן מושלם". המשימה לא היתה קשה בכלל וזו סדרה שבאמת, הפתיעה אותי בלא מעט מובנים. אני מקוה לכתוב עליה קצת בהרחבה בקרוב. :)
בתגובה ל: אחת הסדרות המהנות ביותר מאת: zilpa מדובר באחת הדרמות הכי מענגות, מתוקות, מקסימות, מרגשות, מותחות, מפתיעות ו(הכי חשוב!) ממכרות שצפיתי בהן בחיים שלי. רק היום בערב צפיתי ב-3 פרקים (עם הפסקה קצרה, בין פרק לפרק) ואם לא הייתי עייפה, הייתי צופה בעוד פרק. לא מבינה איך חיכיתי עם הצפיה בדרמה הזאת עד עכשיו. באמת לא מבינה (ואני כותבת את זה אחרי צפיה ב-5 הפרקים הראשונים בלבד!).
והדבר שאני הכי אוהבת בדרמה הזאת, היא את הדמות הראשית הנשית שלה- "הנסיכה התובעת", מה הא רי. יש כמה סיבות לכך שאני אוהבת את דמותה של מה הא רי, אבל אני אכתוב את הסיבה העיקרית מבחינתי: מה הא רי, היא דמות ראשית, שבקלות רבה, צופים רבים מסוגלים להזדהות איתה, ובייחוד עם כל הניסיונות שלה להרשים את הסובבים אותה, עם נחישותה הרבה להצליח, עם התסכול וההשפלה שהיא חשה כשהיא נכשלת במשהו, ועם האושר והגאווה שהיא חשה כשהיא מצליחה במשהו. אני אף אגדיל ואכתוב, שמדובר בדמות מעוררת השראה.
גם השחקנית המגלמת את דמותה של מה הא רי- קים סו יון- עושה עבודה מצויינת בגילום הדמות. גם למראה שלה, כבר הספקתי להתרגל- אומנם היופי שלה הוא לא מהמם ו/או קלאסי, אך יש לה תווי-פנים מיוחדים ונוכחות חזקה ובולטת. בתחילת הדרמה, פריזורת הפודל כיערה אותה, אך עם שינוי הפריזורה, אפשר היה סופסוף להבחין בחיצוניות המרשימה שלה. לא אתנגד לראות את השחקנית הזאת, בדרמות אחרות.
תוקן על ידי ההרצליינית 3/12/2011 1:54
בתגובה ל: טוב... מאת: ההרצליינית
אני התאהבתי בקים סו-יון בדרמה הזו, ואהבתי אותה גם ב"ד"ר צ'אמפ" (אבל יש כאלה שחולקים עליי).
iDana לשעבר
בתגובה ל: ברוכה הבאה למועדון מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: יצא לך לצפות בה ב-IRIS או ב"גורמה"? מאת: ההרצליינית
יש לה שם תפקיד די מינורי, אבל היא מאוד אלגנטית... ובאופן כללי היא זיקית שמשתנה מסדרה לסדרה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: ברוכה הבאה למועדון מאת: danarod אני התאהבתי בה לראשונה ב-"אייריס" שם היא שיחקה כמרגלת אצילית ושאינה בוחלת בשום דבר עד להשגת המטרה , רק לקראת הסוף אנחנו מבינים גם למה ... ובנסיכה התובעת פשוט נפלתי המוממה מהמשחק המשגע שלה...וציינתי בעבר שהבחורה הזו ממש וירטואוזית ,לכל תפקיד היא נכנסת כמו לכפפה .. אבל כעת אני מצפה בשקיקה לסרט שלה עם השחקן האהוב עליי ג'ו ג'ין מו (פרח קפוא) שהוא בעיניי שחקן אופי בהא' הידיעה .הסרט נקרא "קפה רוסי" שניהם בתפקיד ראשי , זו תהייה הנאה צרופה עבורי.. . http://www.hancinema.net/joo-jin-mo-and-kim-so-yeon-s- russian-coffee-cranks-up-32873.html דרך אגב , האם את רואה גם יפניות ? לאחרונה יצא לי לראות כמה טובות. אורה
בתגובה ל: דנה'לה יקירתי .... מאת: kler181 ללא תוכן
גם אני חושבת שקים סו-יון מעולה היו לי קצת הסתייגויות לגבי "אייריס" באופן כללי, אבל אולי אצפה בה מתישהו. את ג'ו ג'ין מו יצא לי לראות בסדרה Bichunmoo שהייתה מאוד מתסכלת, אבל למרות שלא אהבתי את הדמות שלו שם, התרשמתי ממנו לטובה ואשמח לראות אותו בתפקידים נוספים ("פרח קפוא" מחכה לי במחשב). הנה שיר יפה מהסדרה ההיא. אגב, הוא הזכיר לי מזוויות מסוימות את יהודה לוי...
אני צופה לפעמים ביפניות, אבל משתי הדרמות האחרונות שראיתי לא התלהבתי בכלל. אולי בפעם הבאה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: היי אורה מאת: danarod חבל"ז איזה הפסד...
אני רוצה להמליץ לך על יפנית מהשנה האחרונה , אני אהבתי אותה מאוד...גם בזכות הראשיים...http://myasiancinema.com/j-drama- nagareboshi-2010/
אם יש לך סבלנות... בקרוב יעלו באתר של אסיה את "פרח קפוא" שאני תרגמתי ....אז יש לך למה לצפות...
תודה על השיר ,הוא ממש מקסים... בכיף אורה
בתגובה ל: טוב... מאת: ההרצליינית חכי לפרקים הסדרה. המתח רק מתגבר והטויסטים ...הו, כמה טויסטים. מה הארי יפהפיה בעיני, וגם בד"ר צ'אמפ היא היתה יפהפיה. היא חמודה להפליא, אם כי בהתחלה נראתה לי קצת שטחית..
אני בהחלט הפסדתי שעות שינה בגלל הסדרה הזו, והשיר הזה בכלל גרם לי להתאהב בו. (יש שם ספויילרים עד לפרק 5)
ותמשיכי להנות! זו אחת הסדרות שראיתי אולי 3-4 פעמים ושאני לא מצליחה להביא את עצמי למחוק מהמחשב.
ונו, כבר החלטת לאיזה מחנה את משתייכת?
בתגובה ל: אם את מתלהבת עכשיו מאת: zilpa וזאת למרות המסתוריות הרבה שמאפיינת את דמותו ומניעיה בדרמה הזאת. הבוס של מה הא רי, למרות שהוא נראה מצוין, די פוצי ומנוכר. בקושי הוא מעלה חיוך על פרצופו. מה שכן, אהבתי את זה, שלמרות הקרירות וחוסר-החיבה שלו כלפי מה הא רי, הוא נחלץ לעזרתה כשהיא הסתבכה בעת ובעקבות החקירה הסמויה שניהלה נגד בעלי בתי-ההימורים הלא חוקיים.
מה שכן, זה די שעשע אותי, איך שהיא נדלקה עליו קשות, אחרי שהציל אותה- באמצעות כישורי אומנויות הלחימה המרשימים שלו- מציפורניהם של אותם בעלי בתי-הימורים.