טוב, זו שאלה מעניינת. הלכתי לראות את הסדרה הזו אבל למרות שלא ידעתי למה לצפות, לא לזה ציפיתי. סצינה של רצח על הפתיחה, אשה מתחננת על חייה בגשם, ואז מעבר חד לשכונה פסטורלית ולגבר שעושה ג'וגיננג (קים סונג וו כבק סו צ'אן) הוא רץ, וכל גברות השכונה מתמוגגות ממנו. לא לחינם הן מתמוגגות. מסתבר שמטרת חייו היא להיות "הגבר שיתאים עצמו לכל אשה שעומדת מולו". גם האג'ומות הנשואות נמסות בגללו. היחידה שאין לה שום עניין בו היא בחורה צעירה ודי מכוערת, (בה דו נה. מעולם לא ראיתי קוריאנית עם אף בולבוסי שכזה...) שחיה עם אמה ואחותה היפה וחד ההורית, הגרושה בשלישית. ועם האחיינית החמודה. הגרושה היפה מאוהבת, כמו כולן, במורה הנאה (כן, מסתבר שהוא מרצה...) וכשהיא שומעת באקראי שהוא מתעתד לנסוע לקמבודיה, היא מחליטה לנסוע בעקבותיו כ "צירוף מקרים" שיפיל אותו ברשתה. את אחותה הכעורה היא לוקחת עמה כדי שתסחב את המזוודות ותשרת אותה. במהלך הנסיעה מגלה האחות שהבחור המבוקש לא מסתפק בעבודתו כמורה וכחביב אג'ומות השכונה, הוא גם ...ג'יגולו. חי על חשבונן של נשים, והנסיעה שלו לקמבודיה היא עם בת הדיקאן (הנשואה) אותה הוא משרת כרגע.
עוד על המטוס לקמבודיה דלעת כפרית אמיתית, שנוסעת כדי להתחתן (מסתבר שקמבודיה היא המקום לייבא ממנו נשים לקוריאה, כמו מאוקראינה לישראל, כנראה) ולהשיג אם לילד צעיר. כבר בשדה התעופה נפגשים הג'יגולו והדלעת ומסתבר שהנסיך האג'ומות והוא מכירים היטב, והג'יגולו גם גנב ממנו פעם, והוא עוד מחכה לכספו... העלילה מסתבכת ומתפתלת, ובין הדלעת הכפרית לאחות הצעירה נרקם קשר יפה. אבל אם חשבנו שיש לנו היכולת לצפות מי יהיה עם מי כבר בפרק הראשון של הסדרה, הרי שבסדרה הזו הטויסטים הם רבים מידי. ואני עצמי מצאתי את עצמי שואלת: רגע, מי בעצם צריך להיות עם מי? יש שלב שנראה שזה האחות הכעורה עם הג'יגולו, שכן ההתנגדות שלה אליו הופכת אותה לאתגר אמיתי עבורו, ויש לו את הדרכים שלו להקסים ולה יש את הדרכים שלה לשנות. ויש שם את פארק שי הו- שמופיע רק מהפרק השני- בתור מנכ"ל קשוח שמחליף מזכירות בלי סוף, עד שמזכירתנו הכעורה מצליחה לא רק להחזיק מעמד לצידו, אלא להפוך לדמות שאט אט חודרת לליבו, למרות שאמו המכשפה כבר ייעדה אתו לאשה אחרת... בקיצור, עד לרגע האחרון לא לגמרי ידעתי איך תסתיים הסדרה, ומכיון שאשה אחת לא יכולה להיות עם שני גברים, גם אם עם הזמן שניהם ראויים מאוד, כל אחד בדרכו, הרי שהסיום היה גם שמח וגם מאכזב...(תלוי כנראה את מי מעדיפים יותר...) ומה עם הנרצחת מהרגע הראשון? אה, כן. מסתבר שחקירת הרצח הזו מסועפת וקשורה לכל גיבורי העלילה, אבל נקודות זכות מיוחדות מקבל החוקר המהולל והשלומפר (שמשחק אותו השחקן ששיחק את צ'נג בם המרושע ב"המאפיונר שלי/נאהבים") שלחלוטין כבש את ליבי הפעם. עוד שחקנים שהיו מוכרים לי זו אין האיי מ"טעם אישי" (שוב בתפקיד הכלבה) ומי ששיחקה את אמו של פארק שי הו ב"כבוד משפחתי", והפעם משחקת את החותנת המיועדת שלו.
בסופו של דבר, זו סדרה מעניינת מאוד, מלאה פכים קטנים של חיים בשכונה אחת, ומעלה את התהייה לא איך לפגוש שכן מושלם, אלא איך נדע מי הם השכנים שלנו באמת...
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית טוב, זו שאלה מעניינת. הלכתי לראות את הסדרה הזו אבל למרות שלא ידעתי למה לצפות, לא לזה ציפיתי. סצינה של רצח על הפתיחה, אשה מתחננת על חייה בגשם, ואז מעבר חד לשכונה פסטורלית ולגבר שעושה ג'וגיננג (קים סונג וו כבק סו צ'אן) הוא רץ, וכל גברות השכונה מתמוגגות ממנו. לא לחינם הן מתמוגגות. מסתבר שמטרת חייו היא להיות "הגבר שיתאים עצמו לכל אשה שעומדת מולו". גם האג'ומות הנשואות נמסות בגללו. היחידה שאין לה שום עניין בו היא בחורה צעירה ודי מכוערת, (בה דו נה. מעולם לא ראיתי קוריאנית עם אף בולבוסי שכזה...) שחיה עם אמה ואחותה היפה וחד ההורית, הגרושה בשלישית. ועם האחיינית החמודה. הגרושה היפה מאוהבת, כמו כולן, במורה הנאה (כן, מסתבר שהוא מרצה...) וכשהיא שומעת באקראי שהוא מתעתד לנסוע לקמבודיה, היא מחליטה לנסוע בעקבותיו כ "צירוף מקרים" שיפיל אותו ברשתה. את אחותה הכעורה היא לוקחת עמה כדי שתסחב את המזוודות ותשרת אותה. במהלך הנסיעה מגלה האחות שהבחור המבוקש לא מסתפק בעבודתו כמורה וכחביב אג'ומות השכונה, הוא גם ...ג'יגולו. חי על חשבונן של נשים, והנסיעה שלו לקמבודיה היא עם בת הדיקאן (הנשואה) אותה הוא משרת כרגע.
עוד על המטוס לקמבודיה דלעת כפרית אמיתית, שנוסעת כדי להתחתן (מסתבר שקמבודיה היא המקום לייבא ממנו נשים לקוריאה, כמו מאוקראינה לישראל, כנראה) ולהשיג אם לילד צעיר. כבר בשדה התעופה נפגשים הג'יגולו והדלעת ומסתבר שהנסיך האג'ומות והוא מכירים היטב, והג'יגולו גם גנב ממנו פעם, והוא עוד מחכה לכספו... העלילה מסתבכת ומתפתלת, ובין הדלעת הכפרית לאחות הצעירה נרקם קשר יפה. אבל אם חשבנו שיש לנו היכולת לצפות מי יהיה עם מי כבר בפרק הראשון של הסדרה, הרי שבסדרה הזו הטויסטים הם רבים מידי. ואני עצמי מצאתי את עצמי שואלת: רגע, מי בעצם צריך להיות עם מי? יש שלב שנראה שזה האחות הכעורה עם הג'יגולו, שכן ההתנגדות שלה אליו הופכת אותה לאתגר אמיתי עבורו, ויש לו את הדרכים שלו להקסים ולה יש את הדרכים שלה לשנות. ויש שם את פארק שי הו- שמופיע רק מהפרק השני- בתור מנכ"ל קשוח שמחליף מזכירות בלי סוף, עד שמזכירתנו הכעורה מצליחה לא רק להחזיק מעמד לצידו, אלא להפוך לדמות שאט אט חודרת לליבו, למרות שאמו המכשפה כבר ייעדה אתו לאשה אחרת... בקיצור, עד לרגע האחרון לא לגמרי ידעתי איך תסתיים הסדרה, ומכיון שאשה אחת לא יכולה להיות עם שני גברים, גם אם עם הזמן שניהם ראויים מאוד, כל אחד בדרכו, הרי שהסיום היה גם שמח וגם מאכזב...(תלוי כנראה את מי מעדיפים יותר...) ומה עם הנרצחת מהרגע הראשון? אה, כן. מסתבר שחקירת הרצח הזו מסועפת וקשורה לכל גיבורי העלילה, אבל נקודות זכות מיוחדות מקבל החוקר המהולל והשלומפר (שמשחק אותו השחקן ששיחק את צ'נג בם המרושע ב"המאפיונר שלי/נאהבים") שלחלוטין כבש את ליבי הפעם. עוד שחקנים שהיו מוכרים לי זו אין האיי מ"טעם אישי" (שוב בתפקיד הכלבה) ומי ששיחקה את אמו של פארק שי הו ב"כבוד משפחתי", והפעם משחקת את החותנת המיועדת שלו.
בסופו של דבר, זו סדרה מעניינת מאוד, מלאה פכים קטנים של חיים בשכונה אחת, ומעלה את התהייה לא איך לפגוש שכן מושלם, אלא איך נדע מי הם השכנים שלנו באמת...
בתגובה ל: אז איך פוגשים שכן מושלם? מאת: zilpa
על הסקירה, רשמתי לפניי ואני שמחה שההמרצה שלי השתלמה טוב לשמוע שהאקס מאפיונר יכול לעשות תפקידים חביבים לפעמים
את בה דו-נה יצא לי לראות לצדו של רועיקי (יותר נכון מעליו או מתחתיו) בסרט Plum Blossom, שלא השאיר הרבה מקום לדמיון...
iDana לשעבר
בתגובה ל: נשמע מעניין ומפתיע מאת: danarod גם סרטים שלא משאירים מקום לדמיון?... האמת היא שלא דגמתי הרבה סרטים קוריאניים, אבל המעט שראיתי לא היו נועזים יותר מאחיהם האמריקאים, פשוט יחסית לדרמות הצנועות עד מאוד שלהם, נראו נועזות. איך התרשמת ממנה שם?
ואכן, זו את שהמרצת אותי:) והבנתי שאת רואה עכשיו את "השערוריה"...איך?
בתגובה ל: יש לקוריאנים מאת: zilpa
הם משאירים קצת מקום לדמיון (לא הרבה), אבל זה באמת כנראה הפער בין הסדרות והסרטים שמעצים את האפקט. אני חייבת להודות, אגב, שטרם ראיתי סרט קוריאני שממש אהבתי (ולא ראיתי יותר מדי).
ספציפית לגבי "פריחת השזיף", הכוכב הראשי בסרט הזה הוא הישבן של רועיקי שזוכה להמון זמן מסך (היה אפשר לקרוא לו "פריחת הישבן" או משהו כזה ). בה דו-נה הייתה חביבה למדי, אבל הסרט בכללו לא היה משהו לטעמי. אגב, קראתי פעם שהאקס של בה דו-נה אמר שהוא מתבייש בה אחרי שצפה בסרט, ואילו היא אמרה שזה רק מחזק את ההחלטה שלה לבחור בקריירת המשחק...
דעתי לגבי "השערורייה" - ככה ככה, אין לי כ"כ סבלנות לסדרה הזו (ולכן חזרתי לסורי ואני שוב ממריצה). אבל נראה לי שאני שוב בדעת מיעוט ושרוב הצופים נהנים
iDana לשעבר
בתגובה ל: טוב נו, הגזמתי קצת מאת: danarod שראיתי במיוחד. ולא ראיתי הרבה. אבל הופתעתי כשראיתי את קים סון אה ב"יומן הסודי" שלה, משחקת אשה זורמת במיוחד...(האמת שגם בסדרות בהן היא משתתפת, היא נועזת יחסית. ) ואני מניחה שבה דו נה מתייחסת לכך שהיא העדיפה את המשחק על פני האקס שלה...עם התבטאויות כאלה, אפשר להבין אותה.
אני התלבטתי לגבי השערוריה, אבל אם את לא מתלהבת ואין לך סבלנות בשבילה אני חושבת שאחכה קצת...אולי יעלה משהו שיגרום לי לרצות לצפות בו יותר.
אם יש לך משהו מאוד טוב להמליץ לי עליו, את יותר ממוזמנת!
בתגובה ל: גם אני לא התלהבתי מהסרטים מאת: zilpa
אם חיפשתן סרט נחמד (יש תרגום לעברית, אני צפיתי באנגלית On-line)
הילד ממש נהדר בסרט. הנה דוגמית (יש עוד קישורים לסרטונים ולסרט עצמו בדף המצורף)
(הוא מוכר לצופי פלטינה מהסדרה "גבירתי הנאווה" Take Care of the Young Lady ששודרה לפני כשנה וקצת. המשחק שלו נהדר
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: ראיתי את Speed Scandal מאת: Rebeccan ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: ראיתי את Speed Scandal מאת: Rebeccan ברכילות בקוריאה...:) יש לך מושג מה מצב חיי האהבה של קים סון אה? היא כבר בת 38 ולמרות שבכל הסדרות הגברים הכי שווים מתאהבים בה עד כלות, ממה שהבנתי שמלת כלה עדיין לא תפרו לה...
בתגובה ל: אני רואה שאת בקיאה מאת: zilpa
קים סונ-אה חגגה השנה רק 36 ולא מעבר לזה (שזה בעצם 35, כי 36 קוריאני)
כדאי לך לצפות בפרק של TAXI או בפרק של RUNNING MAN שהשתתפה בהם לאחרונה (לא צפיתי בכל הפרק, קראתי את מה שמענין).
ולגבי רכילות בכללי - מוזמנת להכנס ל"האנוק" בפורום של כרמית ושלי (http://www.agenda.co.il/1184/forum/) - אנו מרכזות את הדברים המעניינים מדי שבוע / שבועיים
יש מי שמתעקשים להצמיד לה רומן עם שותפה לסדרה "ניחוח אישה" (אני משערת שצפית) .. והיא מצידה אמרה שלא תתנגד לקשר שכזה. הוא היה ממש בשבוע שעבר בתכנית TAXI (טרם ראיתי סרטונים. החלק השני ישודר השבוע)
הם בדיוק נסעו למלזיה וסינגפור לקדם את הסדרה
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
בתגובה ל: חחחח רק מה שמענין אותי מאת: Rebeccan צריכים לנסוע למלזיה ולסינגפור לקדם את הסדרה...
וכמובן שראיתי את ניחוח אשה, ואפילו החמאתי לתרגום של כרמית ולהגהות שלך, אבל הזיווג של שני אלה לא כזה מרשים בעיני. הוא עם העפעפיים המוזרים שלו משחק בחור טוב אבל די נעבעך...
בתגובה ל: קשים חייהם של הכוכבים מאת: zilpa
לכי תדעי מה עובר להם בראש או בלב
הוא כבר משתתף בהפקה חדשה.
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
הנה סרטון חמוד - הם מחלקים פרסים למעריצים שזכו ב...(לא חשוב)
סונ-אה מנסה לחבק את הנערה ... וזו בורחת.
העבירי (או המתיני) לדקה 2 וכמה שניות ותראי מה קורה
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
לפני כמה ימים פורסמו צילומים בהם הוא נראה מאוד מאוד עייף. איזה הבדל לעומת הצילומים של "ניחוח אישה"
אגב ניחוח - השם החדש, בשיווק באסיה הוא "Helena's Promise"
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: בהמשך לשאלתך ... מאת: Rebeccan אבל נראה לי שזה לא הקליפ הנכון. יש בו רק 1.26 שניות ואף אחת לא בורחת...
בתגובה ל: תודה על הטירחה שלך:) מאת: zilpa ללא תוכן
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
אבל בכל זאת אנסה. אם יש לך אומץ - נסי את "49 ימים". ואם יש לך זמן וסבלנות - נסי את Life is Beautiful, דרמה משפחתית של 63 פרקים שאהבתי מאוד (כתבתי עליה כאן, עם כמה ספויילרים ראשוניים). בונוס נוסף הוא שהדרמה מצולמת באי ג'ג'ו.
אגב, צפית במקרה בסדרה "נפש תאומה"? אני סקרנית לדעת כי שמעתי עליה דעות שונות ומנוגדות - יש שטוענים שהיא גאונית ושנונה, ואחרים טוענים שהיא משעממת ולא מובנת.
iDana לשעבר
בתגובה ל: את יודעת שקשה לי להמליץ מאת: danarod הקוריאני לעשות את "זיווגים" הבריטית. המבנה שלה הוא כזה שמראים סצינה ואז מראים את ההסבר ללמה ואיך היא התרחשה בקטע של "שבוע עד יומיים קודם". 3 חברות מול 3 חברים שמחפשים זיווג הולם. יחסית לסדרות אחרות היא היתה נועזת מאוד, בחורות ששוכבות עם גברים בפגישה ראשונה, בלי לרצות להתחתן בכלל, נשים שרואות את זה כאתגר לפתות גברים שהן רואות, ולא מעט דיבורים על סקס ופיתוי. כמעט ולא רואים את המשפחה של הגיבורים. המבנה נחמד, ומאוד אחר ממה שאני מורגלים לו בסדרות קוריאניות, אבל העלילה, אוי, העלילה. מבחינתי היא היתה קטסטרופלית ברמות שמעולם לא הכרתי קודם. המרצתי עד אין סוף (ואני לא מהממריצות, כידוע)חיכיתי שתסתיים כבר ומחקתי מייד כשהסתיימה. נכון, היו שם כמה קטעים מצחיקים, אבל הרוב היה פשוט אידיוטי וחסר היגיון אם כבר, עדיף לראות את זיווגים הבריטית. אין על ג'ף!
בתגובה ל: נפש תאומה היא הניסיון מאת: zilpa
לא ראיתי את "זיווגים" הבריטית, אבל בכל מקרה אני אסמוך על המילה שלך. לפחות זו הייתה סדרה קצרה יחסית...
iDana לשעבר
בתגובה ל: עד כדי כך? מאת: danarod אומרת שעל טעם וריח..אבל מבחינתי העלילה היתה ממש מעיקה. המרצתי במרץ - ומיד כשסיימתי לראות מחקתי בשמחה כדי לפנות מקום במחשבי לסדרה חדשה. מבחינתי- הקוריאנית המטופשת ביותר שראיתי. (אחריה "שמור את הריקוד האחרון בשבילי" ו"מי אתה" שהיו מיותרות גם הן...) לגבי "זיווגים" הבריטית- זו אחת הסדרות המצחיקות שיצאו. מומלצת בחום ויש לה גם פרק שכל ישראלי שצפה בו אי פעם לא יוכל לשכוח...(אין לה גם הרבה פרקים, לכל עונה היו בערך 6-8 פרקים בסה"כ) חפשי את couples הבריטית. החיקוי האמריקאי היה חיוור לעומת המקור..
בתגובה ל: תראי, את זו שתמיד מאת: zilpa
לצפות בהמרצה (כי התחלתי ולכן אסיים), רק כדי למחוק ולעבור לדבר הטוב הבא (בתקווה שכך יהיה).
ואחרי כמה סדרות בהמרצה, סופסוף מצאתי סדרה שאני רואה בקצב המקורי (ואפילו יותר לאט, יש לפעמים דיאלוגים ארוכים שמחייבים עצירה). מדובר בסדרה The Devil.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני מכירה את התחושה הזו... מאת: danarod אחכה שתסיימי ותכתבי מה דעתך הכללית. כי אני החלטתי שאני לא מתכוונת לראות משהו שהמליצו לי עליו (וגם לא להמליץ) עד שראיתי את הכל...
בתגובה ל: או, זו בשורה טובה!!! מאת: zilpa
שכנראה לא אוכל להמליץ לך על הסדרה הזו - בלבן: הבנתי שמדובר בסוף רע לתפארת... אסול למשל מאוד אוהבת את השחקן הראשי, אום טה-וונג, אבל היא כתבה שאין לה כוונה לצפות בסדרה מהסיבה שלעיל סוף
ואני מסכימה - לא מומלץ להמליץ לפני שרואים עד הסוף. אם כי בדרך כלל, כשיש לי קליק עם סדרה מההתחלה - זה נמשך עד הסוף ולהפך. מעטות הסדרות שבהן שיניתי את דעתי באופן מהותי באמצע.
iDana לשעבר
בתגובה ל: כבר מעכשיו אני אומרת מאת: danarod נחפש לי סדרה מושלמת אחרת.
בכלל, זה רעיון טוב לסקר. איזו סדרה קוריאנית היא המושלמת ביותר מכל הסדרות שראיתם? אצלי במקום הראשון נמצאת סאמסון, אחר כך "הנסיכה התובעת" ולידן "כבוד משפחתי", "התחנה הבאה אושר" (טוב, טאייואנית, אז מה...)המלך סאן, ו"סיטי הול"
בתגובה ל: ארסו, הבנתי. לא בשבילי:) מאת: zilpa
אבל יש סדרות אהובות מאוד, ולשמחתי יש לא מעט כאלה
אם יש סדרה שבעיניי שואפת לשלמות זו Damo, למרות שהיא שברה לי את הלב... זו גם הייתה אהבה ממבט ראשון.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז איך פוגשים שכן מושלם? מאת: zilpa
(אני תופסת כאן טרמפ, עד שייפתח שרשור מלוכסן)
הסדרה Goodbye Solo שודרה ברשת KBS2 בין החודשים מרץ-אפריל 2006, ויש לה 16 פרקים. הדרמה זכתה לרייטינג ממוצע של 12%.
דמויות/ שחקנים:
קים מין-הו (צ'ון ג'ונג-מיונג, Cinderella's Sister, Man of Honor)
צ'וי מי-רי (קים מין-הי, Love Marriage והסרטים Moby Dick, Actresses)
יו ג'י-אן (קים נאם-גיל, Lovers, Queen Seon-Duk, Bad Guy)
או יאנג-סוק (בה ג'ונג-אוק, Kim Soo Ro)
מי-יאנג (נה מון-הי, I Believe in Love)
העלילה: קים מין-הו עזב את הבית ואת בית הספר בנעוריו, אחרי שגילה שהוא לא הבן הביולוגי של אביו. מי שנשאר לגור בביתו הוא חברו הטוב, יו ג'י-אן, שעובד בחברה המשפחתית ומשמש יד ימינו של האב. היחסים בין שני החברים עומדים למבחן כשמין-הו מתאהב בקים סו-הי, אמנית עצמאית וחברתו של ג'י-אן, שלא ממש אדישה כלפיו. במקביל מתגלה שגם ג'י-אן מסתיר כמה דברים מעברו.
מאז שעזב את הבית, מין-הו מצא לו משפחה אלטרנטיבית בדמות מי-יאנג, בעלת מסעדה ביתית שאותה הוא מכנה "סבתא". בסמוך אליהם גרה גם צ'וי מי-רי, האקסית של מין-הו, ידידתו הטובה, אשת סודו וגם הבוסית שלו - הוא הברמן, והיא בעלת המקום. מי-רי עזבה את מין-הו אחרי שפגשה את קאנג הו-צ'ול – גנגסטר שמבוגר ממנה בעשרים שנה. הוריה של מי-רי ניתקו איתה את הקשר בשל התנגדותם למערכת היחסים איתו. החוט המקשר בין כל החבורה היא סבתא מי-יאנג, ולחייהם נכנסת גם או יאנג-סוק – אישה קצת מוזרה, שנאלצת לעזוב את בעלה וילדיה, ושוכרת דירה לבד באותה שכונה.
התרשמות אישית (עם ספויילרים מתונים למחמירים):
הפרק הראשון מתחיל בצורה מבולבלת, ולא ממש ברורה מערכת הקשרים בין הדמויות. אם בתחילת דרמה אני מנסה לצייר איזו מפה בראש ולמקם עליה את הדמויות, כאן לא הצלחתי (ואחרי שקראתי ביקורות, מתברר שלא הייתי היחידה). אבל למרות תחושת העמימות ההתחלתית, הייתי מסוקרנת ולא מתוסכלת. די מהר העניינים מתחילים להסתדר ולקבל צורה, וכך גיליתי דרמה אנושית וצנועה, שלא תמיד הולכת בתלם המוכר.
לכל אחת מהדמויות בסדרה הזו יש עבר, חלק ממנו קשור בסודות ובדברים שמתחת לפני השטח, והעבר הזה משפיע כמובן על ההווה, כשלאט לאט אנחנו מגלים איך כל דמות הגיעה לסיטואציה הנוכחית. הרושם הראשוני יכול לפעמים לבלבל או להטעות – הסבתא הטובה למשל מסתירה לא מעט מזומנים, והתחביב שלה הוא לגהץ את השטרות. יאנג-נראית בהתחלה אנטיפתית ומעצבנת – עד שלומדים להכיר אותה קצת יותר.
קים מין-הו התגלה כבחור חמוד ורגיש שהזיל לא מעט דמעות. הוא נראה קצת ילד כזה, והאמת שבתחילה חשבתי שהוא די נמוך, עד שאמה של חברתו אמרה שהיא שמחה שהבת הגבוהה שלה (1.72) הצליחה למצוא בחור יותר גבוה ממנה (1.82)... החברה שלעיל, סו-הי, הייתה חביבה אף היא, אם כי הייתה לי תחושה שהדמות שלה נשארה קצת מרוחקת בסדרה הזו.
מבחינתי מי שגנב את ההצגה בסדרה הזו הוא דווקא הזוג ה"משני" יותר – הגנגסטר הקולי הו-צ'ול (כבר אמרתי שיש לי חולשה לגנגסטרים?) ומי-רי החכמה, המצחיקה והישירה. הגנגסטר שמתהדר בקעקועים של פרחים (במקום דרקונים ושאר מפלצות) שבה את לבי כשהסתובב בבית בסינר מצויץ או במכנסיים ורודים, בישל, ניקה, קנה בסופר, עשה שקמח וכו'. אמנם המוטו הגלוי שלו במערכת היחסים הזו היה ש"אנחנו ביחד כל עוד בא לנו, ואם לא – אז לא", אבל היה כאן קשר רציני ומלא אהבה.
והנה סצנה לדוגמה: באחת הסצנות הראשונות, מי-רי מנסה לגרום למין-הו להודות שהוא מאוהב בסו-הי (החברה של חברו הטוב, כזכור). תוך כדי שיחה היא אומרת לו משהו כמו "אתה תמיד אומר שאתה אוהב אותי. אם אני אציע לך לשכב איתי עכשיו, תסכים?". והוא אומר לה: "אני גבר, לא?". אז היא אומרת, "טוב, אני אשכב איתך". והוא בתגובה: "תקחי אחריות על המילים שלך ומתחיל להתפשט. היא נכנסת לשירותים, הוא אחריה, ואז נכנס הגנגסטר ומוצא את מין-הו בתחתונים. והתגובה שלו קולית לחלוטין...
ולסיום, אין לי מושג למה הסדרה נקראת דווקא Goodbye Solo. האמת שאהבתי את השם הנ"ל, אבל לא הצלחתי למצוא את הקשר שלו לסדרה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: Goodbye Solo מאת: danarod אבל (מרכינה ראש בבושה) לא כל כך הבנתי את השורה התחתונה: שווה לראות? מצחיק, מותח? כייפי? ובמילים אחרות: עד כמה אהבת?
בתגובה ל: תודה על הסיכום המשובח מאת: zilpa
האמת שחיבבתי מאוד את הסדרה הזו. יש לה קצב וסגנון שונים מהדרמה הממוצעת (אם יש דבר כזה). לפעמים זה היה מרענן, ולפעמים לא כ"כ מפוקס, אבל בגדול חיבבתי את הדמויות והיה לי אכפת מהן - ובמיוחד מהגנגסטר וחברתו שסיפקו סצנות מצחיקות וגם מרגשות. אהבתי גם את סצנות הסיום בסדרה הזו, שהשאירו לי טעם טוב וחיוך
נהניתי גם מהפסקול בסדרה ובמיוחד מהשיר החמוד הזה (קליפ לא מספיילר במיוחד):
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז איך פוגשים שכן מושלם? מאת: zilpa נהנתי מכל הכינויים שנתת לדמויות , במיוחד "דלעת כפרית" אני אהבתי את הנאיביות האמיתית שלו וטוב ליבו.. גם אהבתי את הרכלניות השכונתיות כולל האמא של המכוערת.. ואת המפקח המשטרתי (קולומבו) שמתוך הפשטות המקסימה שלו והכאילו נאיבית ,עמד על קנקנם של החשודים והיה תמיד כמה צעדים קדימה..
נשארתי עם טעם של עוד ...מאוד אהבתי את הדרמה הזו
בתגובה ל: אני כ"כ נהנית מהסקירה שלך לדרמה הנפלאה הזו מאת: kler181 למיטב זכרוני את היית בין הממליצות על הסדרה הזו:)
הקולומבו הזה היה באמת משהו. זה היה יפה כמה שהוא האמין בעצמו ובכישוריו למרות שבכל מקום ניכר היה שכל האחרים מזלזלים בו...
אהבתי את הקטע בו הוא אומר לעוזרו: "היא משקרת. כשמשקרים העיניים פונות שמאלה וכשאומרים אמת ימינה". העוזר: "מה, באמת? קולומבו: "אתה לא רואה csi ?"
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
הסדרה יורדת מהאתר של ויוה
"הנסיכה" - 15/01/2012
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!