בין השנים 1910 עד 1945 נשלטה קוריאה על ידי יפן. רק ב- 2010 התנצלה ממשלת יפן באופן רשמי על כך ששלטה בעם אחר ופגעה בחירותו ובריבונותו. "קפיטל סקנדל" מתארת את שנות השלושים בסיאול על רקע הכיבוש היפני. עם שלל שחקנים מוכרים ואוירה עליזה שמזכירה את סרטי שנות השלושים של ארה"ב (עד שלרגע תהיתי מאיפה הצבעוניות הזו) מתוארים החיים של מי שמבלים בעיר מול אלה לוחמי המחתרת. קשה להימנע מהשוואות ללוחמי המחתרת אצלנו, ולשנים האפלות, ואולי חבל שאף אחד לא השכיל לעשות סדרה צבעונית על הימים ההם... אבל נחזור לסיאול. פלייבוי עשיר ונהנתן פוגש את הבחורה הכי מיושנת בסיאול (הא ג'י מין, הזכורה לטוב כסונג יונה) היא סוג של גאולה כהן של הימים ההם, ובכל זאת, על רקע הבדלי התרבות מתפתחת ביניהם מערכת יחסים יפה. אבל היחסים הכי מעניינים שם הם דוקא של הזוג המשני. צ'ו סונג הו ולי סי היון. היא, (האן גו און) שאהבה אותו עוד כילדה עת היתה במצוקה והוא היחיד שנפנה וניסה לעזור לה, הפכה למארחת שזה סוג של זונה מכובדת, והוא, שהיה בעד חתירה תחת השלטון הקוריאני, הפך לפרו יפני ועובד כיום במשטרה היפנית כאיש כוחות הביטחון המיוחדים. אני לא רוצה לספיילר, אבל הסדרה מלאה בטויסטים, וגם אם את חלקם צפיתי מראש בקלות, היו שם כמה דברים שהשאירו אותי רועדת. על רקע המוזיקה העליזה והבדיחות האינסופיות, הראו לנו סיטואציות נוראיות שאנשים נקלעים אליהן, ובחירות קשות שאי אפשר היה שלא לדמוע בגללן. לפעמים המוזיקה העליזה שהתנגנה ברקע הסצינות הללו, הפכה אותן למקאבריות יותר ונוראיות.
אחת הסדרות הטובות שראיתי, ויחד עם זה, אחת הבעייתיות. שכן הסוף פתוח והרבה שאלות מתעוררות על רקע התנהגותן של הדמויות - בעיקר בפרקים האחרונים. במדד זלפה- 4 וקצת מתוך חמש.
בתמונה: לי סו ג'ין משתעשע עם הפרטנרית (לא יודעת מי זאת השחקנית...) שלו, מאחורי הקלעים של הדרמה התקופתית GYE BAEK, ששידורה בקוריאה הסתיים לפני כחודשיים.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
אבל מבירור ברשת נראה לי שזו היו-מין מלהקת T-ara. אגב, חברה אחרת בלהקה, פארק ג'י יון, שיחקה ב-Soul בתפקיד האחות של הגיבורה הראשית.
אני מחכה בסבלנות שהתרגום לסדרה יושלם בינתיים מאמי שלי הספיק להתארח בספיישל החברים הטובים בתוכנית 1N2D (לי סונג-גי הזמין אותו) וגם ב-‘Star Audition – Birth of a Star 2‘ (שוב לצד סונג-גי).
הנה שאלת טריוויה: מה ההבדל בין דרקון סיני, קוריאני ויפני ?
דרקונים במזרח הם דמויות חיוביות ולא שליליות (כמו במערב). הדרקון מהמזרח הוא יפה, ידידותי וחכם. אלו הם המלאכים מהמזרח שמביאים שגשוג, שפע ומזל טוב.
בשונה מהדרקון המערבי שפוחדים ממנו, הרי שאת הדרקון במזרח אוהבים ומעריצים. מקדשים שונים נבנים לכבוד הדרקונים, כיוון שהם מייצגים את "אמא טבע" ואת הכוחות השולטים בגשם, נחלים, אגמים וימים.
מי שרוצה עוד - נאום נשיא קוריאה מברך לקראת שנת הדרקון
שתהיה שנת דרקון מלאה באושר ועושר לכולם
ילדים סינים מברכים לקראת שנת הדרקון
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
הדרקון הוא החמישי מבין האלים - בעלי החיים המגינים שהם Sibijisin. בתרגום sibi = 12 ו- jisin הם האלים של הארץ (earth).
בעלי החיים הם: חולדה (או עכבר), שור (או פר), נמר, ארנב, דרקון, נחש, סוס, כבש (או עז), קוף, תרנגול, כלב וחזיר.
בזמנים קדומים, הקוריאנים התייחסו ל-12 בעלי החיים גם לצורך מדידת שעות היממה. למשל השעות 5-7 בבוקר הן שעות הארנב Myosi ואילו השעות 1-3 אחה"צ הם שעות הכבש Misi.
היממה חולקה ל-12 חלקי יום, וכל חלק מיוצג על ידי אחד מבעלי החיים. כמו כן (קריגו) סברו שבעלי החיים מייצגים את הכיוונים. כיוון שבעלי החיים גם מגינים עלינו מפני רוחות רעות, נבנו פסלים שלהם סביב קברים מלכותיים ובאתרים שונים.
יותר מכך, כל שנה מיוצגת על ידי jisin; כיוון שיש 12 אלים שכאלה, מקובל לדבר על מחזור של 12 שנים. שנת 2012 היא שנת הדרקון, שנת 2013 שנת הנחש והלאה.
לפי המסורת לאנשים יש תכונות אופי של בעלי החיים המציינים את שנת הלידה שלהם. מסיבה זו, השנה והזמן של הלידה משמשים כדי לקבוע את אישיותו ואת גורלו של אדם.
(בקישור גם שעות היממה וגם הכיוונים, לפי בעלי החיים)
--------
עוד על הדרקוןומה הוא מסמל עבור הקוריאנים: הדרקון מסמל אומץ, תקווה והתקדמות כלפי מעלה בתרבות הקוריאנית. בעל החיים הדמיוני היה סמל ליושרה ולסמכות של משפחת המלוכה בתקופת ממלכת ג'וסון (1352 - 1910).
בקרב פשוטי העם, דמות הדרקון הופיעה על ריהוט, ציורים וחרסינה, כיוון שהאמינו שהדרקון יגן עליהם מפני עין הרע.
בארמון, הדרקון שימש כקמיע של המלך. המלך נהג ללבוש בגד עם רקמת דרקון ואפילו מיכל השתיה של המלך עוטר בדרקון. הציורים מייצגים את האגדות לגבי דרקונים המוצגים בתערוכה מיוחדת (עד 27 בפברואר, מוזיאון National Folk Museum).
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
ראש השנה בקוריאה נקבע לפי שנת הירח - ראש חודש שבט שלנו 23.1.2012 המציין את תחילת שנת הדרקון. השנה נמשכת עד 9.2.2013
כאשר נולד אדם בקוריאה הוא כבר בן שנה ובראש השנה הירחי הקרוב הוא כבר בן שנתיים. מסיבה זו אנו רואים (בדרמות) שאנשים בקוריאה מציינים את גילם שהוא כביכול גבוה יותר משנת הלידה.
חגיגות ראש השנה הירחי נקראות Seollal
"מה אנשים עושים כדי להנות בסולאל ?
סולאל זו הזדמנות לכל המשפחה להתקבץ ולהנות מפעילות מהנה יחד, בין היתר במשחקי חברה. הנפוץ ביותר הוא משחק לוח הנקרא yutnori - זורקים 4 מקלות עץ, וכן go-stop שהוא משחק קלפים עם פרחים (hwatu), כאשר צריך לצבור נקודות לפי סדר מסוים כדי לזכות.
עוד משחקים מסורתיים כמו jegichagi, neoltwiggi וגם tuho (חצים למטרה) או yeonnaligi (עפיפונים) נפוצים בגנים ובפארקים הציבוריים.
המשפחות נוהגות גם לבקר בתיאטראות או לצפות בתכניות מיוחדות לחג בטלויזיה.
בתגובה ל: שבעת האהובים .. בין השחקנים הקוריאנים מאת: Rebeccan זה לא יתכן שפארק שי הו ולי סו ג'ין נעדרים מהשביעיה הסודית הזו. וכל מיני זמרים, נחמדים כשלעצמם, זוכים בתהילה.
הנה הרשימה המתוקנת, (או יותר נכון, הרשימה שלי:)
1. פארק שי הו (כבוד משפחתי, הנסיכה התובעת ) 2. יון בין (סאם סון המתוקה, גן סודי) 3. לי סו ג'ין (המלך סאן, המאפיונר שלי) 4. לי מין הו (טעם אישי, בנים על פני פרחים) 5. קים היון ג'ונג (נשיקה שובבה, בנים על פני פרחים) 6. Song Seung Hun(ממזרח לעדן, הנסיכה שלי) 7. צ'ה סונג וון (סיטי הול, בסט לאב)
ואתם מוזמנים לשתף ברשימות שלכם:)
בתגובה ל: אני מוחה! מאת: zilpa
את לא מכירה (לא ראית) את הצייד העירוני ?
הוא לגמרי השתפר (לעומת BOF)
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: אני מוחה על זה שאת לא מעודכנת מאת: Rebeccan ציינתי במודע רק 2 סדרות לכל שחקן. וטרם ראיתי את "צייד עירוני" אבל הוא על הכוונת שלי - ואני יודעת שאת המתרגמת ושלי מין הו יקר לליבך.
גם מהסדרות שציינתי אפשר לראות כמה הוא שחקן טוב. בתור ג'ון פיו הוא נראה כ"כ ארצי ורחב, ובתור הבחור ב"טעם אישי" הוא נראה אלגנטי- איך אמרה אסול בזמנו?- "נוזלי כמעט, דק."
יכולת שינוי כזו היא לא מובנת מאליה ומיוחסת לשחקנים טובים בלבד לדעתי:)
בתגובה ל: שבעת האהובים .. בין השחקנים הקוריאנים מאת: Rebeccan מסכימה במיליון אחוז שהוא מקום ראשון.יון בין הוא פשוט בונבון.עכשיו מה אם הבחור החמוד הזה שהיה בנשיקה מתוקה? למה לא שמו אותו? למרות שבבחורים רעים לא ממש אהבתי אותו בנשיקה מתוקה הוא היה מקסים.
Prejudice is ignorance - Michael Jackson <3 ILYM
"Don’t argue with idiots. They drag you down to their level and beat you with experience. " "Never judge a man until you've walked two moons in his moccasins."
"If you're lucky enough to be different, don't ever change."
בתגובה ל: שבעת האהובים .. בין השחקנים הקוריאנים מאת: Rebeccan
ברור שביני מקום ראשון. גם אני מסכימה עם הבחירה. והנה עוד כמה סיבות לרייר:
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: ביניייייייי מאת: carm888 ללא תוכן
"Don’t argue with idiots. They drag you down to their level and beat you with experience. " "Never judge a man until you've walked two moons in his moccasins."
בתגובה ל: ביניייייייי מאת: carm888
הגומות אחחח הגומות
החייל הכי סקסי בצד"ק: :NO PARKING
אוצ'ו ראנגויוה? (מה אעשה?) שלמות:
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: ועוד כמה מאת: carm888 חחח מר נצנץ :):):)
בתגובה ל: ועוד כמה מאת: carm888
האיש החושב (גם ארכימדס חשב באמבטיה)
כרמו - בשבילך, היון בין מציג - חנונילנד
טוב, המאגר הוא אינסופי
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: שבעת האהובים .. בין השחקנים הקוריאנים מאת: Rebeccan אז הנה, אתרום את חלקי, למרות שממש קשה לי עם דירוגים ורשימות כאלה (קשה לבחור רק שבעה - יש לי הרבה מקום בלב):
לי סו ג'ין (יי סאן, Lovers, דאמו ועוד)– במקום הראשון בלבי מאז ולתמיד...
וששת המופלאים הנוספים – הסדר לא קובע
סו ג'י סוב (Sorry I love you, קין והבל, Road no. 1)
ג'ונג איל וו ("שובו של אילג'ימה", 49 ימים ועוד)
אום טה-וונג ("השטן", Resurrection, ד"ר צ'אמפ, המלכה סון דוק)
צ'וי מין סו (Sandglass, Warrior Baek Dong Soo, Father's house)
קאנג ג'י הוואן (קפיטל סקנדל, הונג גיל דונג)
ג'אנג היוק (צ'ונו, Thank you)
ועוד כמה מיקירי שאני חייבת להזכיר: קים רה וון הידוע בכינוי רועיקי ("מאיזה כוכב את", "גורמה"), גונג יו (קופי פרינס), פארק שי-הו (כבוד המשפחה, הנסיכה התובעת), ג'ונג קיו-וון (ד"ר צ'אמפ), לי סאנג וו וסונג צ'אנג אוי (Life is beautiful), ג'י צ'אנג ווק ויו סונג-הו (Warrior Baek Dong Soo) ומיאנה אם שכחתי מישהו...
iDana לשעבר
בתגובה ל: זה ממש הופך להיות שרשור של פאנגירלס מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: זה ממש הופך להיות שרשור של פאנגירלס מאת: danarod
אני יכולה לבהות בו שעות... ומקווה שאחרי עשור הוא סוף סוף יחזור לעולם הדרמות!
iDana לשעבר
בתגובה ל: לא מאמינה ששכחתי את וון בין מאת: danarod
שתבינו אלה רק דוגמיות.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: פשוט כי הייתי חייבת מאת: carm888 ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: זה ממש הופך להיות שרשור של פאנגירלס מאת: danarod
בתגובה ל: שבעת האהובים .. בין השחקנים הקוריאנים מאת: Rebeccan רשימה מאכזבת איפה בעל הגומות שלנו ואיפה Kim Rae Won, Ji Sang, Lee Byung Han, Kwon Sang Woo ממש מאכזב
בתגובה ל: לא לפי הלך הרוח כאן מאת: rella
כדי להרכיב את נבחרת החלומות הפרטית שלי
iDana לשעבר
בתגובה ל: רשימות כאלה הן רק טריגר בשבילי מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: שבעת האהובים .. בין השחקנים הקוריאנים מאת: Rebeccan אני לא יודעת מי יהיה בשביעיה שלי, אבל מה שברור: את המקום הראשון בה, יתפוס לי סו ג'ין ואת המקום השני בה, יתפוס פארק שי הו.
בתגובה ל: שבעת האהובים .. בין השחקנים הקוריאנים מאת: Rebeccan
כבר מזמן טענתי שהסקרים של הקוריאנים, סליחה, העתונים הקוריאניים - מחורפנים ולא קשורים למציאות.
זוכרים מי נבחר בתור האהוב ביותר בסקר של ויוה ? same same
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: בקיצור ולסיכום מאת: Rebeccan ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית בין השנים 1910 עד 1945 נשלטה קוריאה על ידי יפן. רק ב- 2010 התנצלה ממשלת יפן באופן רשמי על כך ששלטה בעם אחר ופגעה בחירותו ובריבונותו. "קפיטל סקנדל" מתארת את שנות השלושים בסיאול על רקע הכיבוש היפני. עם שלל שחקנים מוכרים ואוירה עליזה שמזכירה את סרטי שנות השלושים של ארה"ב (עד שלרגע תהיתי מאיפה הצבעוניות הזו) מתוארים החיים של מי שמבלים בעיר מול אלה לוחמי המחתרת. קשה להימנע מהשוואות ללוחמי המחתרת אצלנו, ולשנים האפלות, ואולי חבל שאף אחד לא השכיל לעשות סדרה צבעונית על הימים ההם... אבל נחזור לסיאול. פלייבוי עשיר ונהנתן פוגש את הבחורה הכי מיושנת בסיאול (הא ג'י מין, הזכורה לטוב כסונג יונה) היא סוג של גאולה כהן של הימים ההם, ובכל זאת, על רקע הבדלי התרבות מתפתחת ביניהם מערכת יחסים יפה. אבל היחסים הכי מעניינים שם הם דוקא של הזוג המשני. צ'ו סונג הו ולי סי היון. היא, (האן גו און) שאהבה אותו עוד כילדה עת היתה במצוקה והוא היחיד שנפנה וניסה לעזור לה, הפכה למארחת שזה סוג של זונה מכובדת, והוא, שהיה בעד חתירה תחת השלטון הקוריאני, הפך לפרו יפני ועובד כיום במשטרה היפנית כאיש כוחות הביטחון המיוחדים. אני לא רוצה לספיילר, אבל הסדרה מלאה בטויסטים, וגם אם את חלקם צפיתי מראש בקלות, היו שם כמה דברים שהשאירו אותי רועדת. על רקע המוזיקה העליזה והבדיחות האינסופיות, הראו לנו סיטואציות נוראיות שאנשים נקלעים אליהן, ובחירות קשות שאי אפשר היה שלא לדמוע בגללן. לפעמים המוזיקה העליזה שהתנגנה ברקע הסצינות הללו, הפכה אותן למקאבריות יותר ונוראיות.
אחת הסדרות הטובות שראיתי, ויחד עם זה, אחת הבעייתיות. שכן הסוף פתוח והרבה שאלות מתעוררות על רקע התנהגותן של הדמויות - בעיקר בפרקים האחרונים. במדד זלפה- 4 וקצת מתוך חמש.
בתגובה ל: קפיטל סקנדל- אינדיד מאת: zilpa
אחרי שצפיתי שוב בסדרה, ובמיוחד אחרי הפרק האחרון, עלו בי מחשבות שהרבה תלוי בעמדה ובנקודת המבט, ושיש דברים שאפשר לפקפק בהם - אני תוהה למשל איך צופים יפנים מתייחסים לסדרה הזו, למרות שדמות הכובש היפני מוצגת בסדרה (לפחות חלק מהזמן) בצורה מרוככת ואף הומוריסטית.
ממה שקראתי, היפנים התנצלו מספר פעמים במהלך השנים (הקיסר הירוהיטו התנצל בניסוח מעורפל ב-1984), אבל הקוריאנים לא חשבו שההתנצלויות האלה מספקות. יש ריטואל שחוזר על עצמו כל מספר שנים, כפי שהסבירו פעם בפורום קוריאה בתפוז. ואין ספק שיש להם הרבה סיבות להתנצל - גם על תקופת הכיבוש וגם על פשעי המלחמה המזעזעים בתקופת מלחמת העולם השנייה.
ח"ח על מדד זלפה לי יש שיטת דירוג אחרת - אני מסווגת את הסדרות שראיתי בחלוקה גסה למדי לקבוצות - A, B, C, ו-D. הרכבתי את הרשימה הזו במהלך הרצאות משעממות. אני באמת צריכה לעדכן אותה...
והנה סרטון חמוד עם קטעים מאחורי הקלעים (וספויילרים):
iDana לשעבר
בתגובה ל: על גאולה כהן מאת: danarod שהדמות של מיוקי, שלא הבנתי מאיזו סיבה היא והוריה נשארו בחיים, תראה לעד בקוריאנים עם אכזר שטבח בדם קר באנשים במסיבה של אמא שלה. ועוד אחרי שהאחרונה היתה כה נחמדה וחביבה (בדרכה הסאציקואית, כמובן) אליהם.
הדמות הכי נוראית שם היתה של לי דונג גוק, דמות פסכופטית שהיתה על גבול הטירוף ממש. ובכל זאת, למרות שברגע האחרון הוא כביכול מראה חרטה - הם נזכרים דוקא אז להרוג אותו. אם היו הורגים אותו קודם (ולא חסרו הזדמנויות) המצב של כולם היה הרבה יותר טוב ושלושה אנשים היו נשארים בחיים. אני חושבת שהם מנסים להגיד שהכי חכמים היו אנשי הג'וסון. המשטר היפני מוצג באורח נלעג. הוא לא רשע כמו שהוא מגוחך.
להרבה מפשעי המלחמה כלל לא מתייחסים.
ואני באמת חייבת שוב לשאול. הבגדים של מר קאנג...זה באמת היה הכרחי להתלבש בצבעים הזרחניים הללו??? מזל שהחברה שלו איזנה את זה עם שחור לבן.
בתגובה ל: אני בטוחה (ספויילרים עד הפרק האחרון) מאת: zilpa
אני דווקא התלהבתי מהמלתחה שלו, ושאלתי את עצמי באיזה צבע הוא יפתיע הפעם... חוצמזה שהחולצה הצהובה למשל מאוד שימושית בחושך וטובה יותר מכל מחזיר אור (הנה שוב התמונה):
פשעי המלחמה של היפנים התרחשו בין השנים 1937-1945, ואני משערת שהסדרה מתרחשת קצת לפני, למרות שלא הוזכרו שנים ספציפיות. בסדרה אחרת שראיתי, Eyes of Dawn, המעשים המזעזעים האלה מתוארים בהרחבה ובצורה די ריאליסיטית, וכבר ציינתי שזו הסדרה הכי טראומטית שראיתי.
לי קאנג גו נראה לי כמו מקרה קלאסי של "עבד כי ימלוך". הוא מזכיר לי דמות מטלנובלה ברזילאית בשם "סיניה מוסה" - שם היה אדם שחור שכונה בשם "סרן היער", ותפקידו היה לפקח על העבדים, שהיו למעשה אחיו לצרה. והוא התייחס אליהם בצורה אכזרית וסדיסטית יותר מכל אדם לבן. ברגע שהוא הגיע לעמדת כוח הוא ניצל אותה בצורה האיומה ביותר.
אני מניחה שסאצ'יקו ובני משפחתה שרדו כי אצל התסריטאים הקוריאנים אין חוק שמונע מוות של דמויות ראשיות, אבל יש חוק שאוסר על מוות של אתנחתאות קומיות (סתם, אין חוק כזה. המצאתי הרגע).
מקווה שהסדרה לא ביאסה אותך יותר מדי. אולי הייתי צריכה להזהיר מראש...
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית לי למצוא אתר בו יש שם את כל הפרקים? האתר שאתן מדברות עליו ומורידות ממנו סדרות קוריאניות יש שם את גן סודי? ולא משנה אם התירגום באנגלית אני מבינה בבקשה אתן יכולות להביא לי וגם קצת להסביר לי על האתר הזה? תודה!
בתגובה ל: גן סודי זו סדרה מדהימה! אתן יכולות בבקשה לעזור מאת: IrmaJ
הסדרה תורגמה לעברית מזמן
יש גם פרק ספיישל נפלא - אל תוותרי עליו (למרות שהכתוביות דורשות תיקון ... וזה יגיע, בטיפול)
האתר הוא asia4HB.com
יש עוד המון סדרות טובות שם (לצערי בחלק מהן התרגום בעייתי - שגיאות כתיב וכו')
יש סדרות שדנה תרגמה ואז התרגום טוב ... וגם סדרות שאני הייתי מעורבת בתרגומן או שתרגמתי וכו' ... מבחר, בקיצור.
בהצלחה
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: אירמה מאת: Rebeccan וואוו אפשר את הלינק גם לזה בבקשה?
בתגובה ל: תודה על הלינק רבקה.תירגמתם לעברית? מאת: IrmaJ
בסדרה הזו אני עברתי ובדקתי את פרקים 1 + 2 - כי היו שם טעויות (בעיני) נוראיות.
כבר דיסקסנו לא פעם בפורום הזה.
אני תרגמתי את פרק הספיישל של הסדרה - אבל נורית העלתה לפני ששלחתי אליה תיקונים (וכעסתי על זה)
בקיצור - אני צריכה לתקן את הכתוביות ואז אעלה מחדש את הפרק הזה ... למרות שגם כך הוא בסדר.
סדרות אחרות - יש כל מיני מתרגמים, מדי פעם אני מצליחה "לשים יד" על תרגום לפני פרסום - כדי להגיה ולתקן מה שצריך (לפעמים על עיוור, מבלי לצפות בסדרה - למשל "נשיקה שובבה", עץ גן העדן וגם "אמא אחת ושלושה אבות").
את הסדרה קפיטל סקנדל - תרגמה דנה, שהיתה שותפה גם לסדרה נאהבים (המפיונר שלי) וגם עוד סדרה היא תרגמה (הונג גיל דונג נדמה לי ... רובין הוד הקוריאני (טרם צפיתי)
את הסדרה "ניחוח אישה" תרגמה כרמית ואני ערכתי הגהה, כך שזה שיתוף פעולה.
את הסדרה "לאהוב אותך" - 4 פרקים תרגמה מישהי אחרת, אני בדקתי. את 8 הפרקים האחרים תרגמתי (על עיוור - מבלי לצפות), ולמרות בקשתי לעבור ולבדוק - לא נבדקו הכתוביות לפני פרסום, כך שיש מדי פעם טעות (זיהוי שגוי זכר נקבה, למשל) ...
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: גן שלנו מה נחמד הוא מאת: Rebeccan ללא תוכן
בתגובה ל: תודה רבה רבה רבה! מאת: IrmaJ ללא תוכן
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מקווה שהיא תקפוץ לבקר מתישהו. אני תרגמתי גם את ד"ר צ'אמפ. האמת שכל העניין של מגה אפלואוד קצת הוריד לי את המוטיבציה לתרגם
iDana לשעבר
בתגובה ל: דלית אכן תרגמה את הונג גיל דונג מאת: danarod
אנשים שואלים ומבקשים.
האם תואילי להעלות ל- D-Addict ?
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: יש לך כתוביות בשלוף לדר' צ'אמפ ? מאת: Rebeccan
בכל אופן, אני מעדיפה בינתיים לא להעלות את הכתוביות לדיאדיקטס. אם זה ממש דחוף למישהו - אפשר לפנות אליי במייל/ מסר.
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
איזה עיתוי מושלם - עם כל קשיי ההורדות, אני אוכל להתענג על צפייה יומית במלך האהוב עליי - יי סאן
iDana לשעבר
בתגובה ל: אהובי חוזר לאתר ויוה מאת: danarod ללא תוכן
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
בתגובה ל: אהובי חוזר לאתר ויוה מאת: danarod כבר ראיתי את הדרמה אבל לא נפלתי. אולי כי היא לא הייתה דרמה יומית. חדשות מעניינות.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: ויוה הרגיל לא ויוה פלוס, נכון? מאת: carm888
ולא ב-TV
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!