יורשת העצר - 1-2 פורסם לפני
3233 ימים
מאת danarod
סה"כ תגובות: 64
תגובה אחרונה לפני: 3221 ימים
עדיין לא צפיתי בפרקי הפתיחה, אבל בבלוג של ויוה תרגמו ראיון חמוד עם כוכב הסדרה, סונג סונג הון, שכבר כבש כאן לא מעט לבבות הוא עושה רושם של בחור צנוע, סימפטי ועם חוש הומור
והנה ציטוט מתוך הראיון: "כשסיימתי את השירות הצבאי שלי, כל הגישה שלי השתנתה", הוא מודה, "בעבר, הייתי מקבל תסריט ופשוט משחק כמו מכונה. כיום אני כל הזמן חושב מה אני יכול לעשות מלבד לשנן את השורות שכתובות בתסריט, ואיך אני יכול לגרום להנאה גדולה יותר אצל המעריצים שלי. כשאני מקבל מכתב ממעריצה שגרה בחוץ לארץ, וכותבת לי שבזכותי היא הכירה את קוריאה והתאהבה בה, אני מבין פתאום את ההשפעה של הגל הקוריאני. אני רוצה לשחק לא רק כי זו הקריירה שלי, אלא גם כמשהו שגורם לי ולאחרים להנאה. עדיין יש כאלו שנותנים הערות על יכולות המשחק שלי, ואני יודע שאני צריך להשקיע מאמץ תמידי כדי לשפר אותו".
עדיין לא צפיתי בפרקי הפתיחה, אבל בבלוג של ויוה תרגמו ראיון חמוד עם כוכב הסדרה, סונג סונג הון, שכבר כבש כאן לא מעט לבבות הוא עושה רושם של בחור צנוע, סימפטי ועם חוש הומור
והנה ציטוט מתוך הראיון: "כשסיימתי את השירות הצבאי שלי, כל הגישה שלי השתנתה", הוא מודה, "בעבר, הייתי מקבל תסריט ופשוט משחק כמו מכונה. כיום אני כל הזמן חושב מה אני יכול לעשות מלבד לשנן את השורות שכתובות בתסריט, ואיך אני יכול לגרום להנאה גדולה יותר אצל המעריצים שלי. כשאני מקבל מכתב ממעריצה שגרה בחוץ לארץ, וכותבת לי שבזכותי היא הכירה את קוריאה והתאהבה בה, אני מבין פתאום את ההשפעה של הגל הקוריאני. אני רוצה לשחק לא רק כי זו הקריירה שלי, אלא גם כמשהו שגורם לי ולאחרים להנאה. עדיין יש כאלו שנותנים הערות על יכולות המשחק שלי, ואני יודע שאני צריך להשקיע מאמץ תמידי כדי לשפר אותו".
צפייה מהנה!
iDana לשעבר
בתגובה ל: יורשת העצר - 1-2 מאת: danarod בנתיים לא ממש התלהבתי מ"יורשת העצר", אם שופטים לפי 2הפרקים הראשונים.היו המון קטעים משעממים ומצאתי את עצמי יותר מתעסקת במחשב מאשר צופה בסדרה ולא הרגשתי שפספסתי משהו. הדמויות הראשיות,סול והא יונג נורא מעצבנים.אבל קים טה הי משחקת נהדרת אבל הדמות שלה קצת יותר מדי עושה כאב ראש.
אני אתן לזה צפייה חוזרת מחר.
Prejudice is ignorance - Michael Jackson <3 ILYM
"Don’t argue with idiots. They drag you down to their level and beat you with experience. " "Never judge a man until you've walked two moons in his moccasins."
"If you're lucky enough to be different, don't ever change."
בתגובה ל: יורשת העצר - 1-2 מאת: danarod היום מלראות את אהובי על מסך גדול באמת. והוא נראה שם הרבה יותר טוב:) קומאו על הכתבה והציטוט...אני חושבת שהוא שחקן באמת מצוין. לדעתי הרבה יותר טוב מקים טה הי. (אם כי גם היא חמודה מאוד)
בתגובה ל: את לא מבינה איך התמוגגתי מאת: zilpa
כמו הפעם הראשונה שראיתי את סאני על המסך הגדול ואני מקווה להשלים את שני הפרקים הראשונים במהלך הסופ"ש - אבל על מסך המחשב ובאופן בלתי חוקי*
* בעקבות הפוסט האחרון של צברית בקוריאה, והנה ציטוט מתוכו:
הגל הקוריאני הכה גם במחוזותינו. ערוצי ויוה הביאו אלינו את הסדרות המוצלחות: "אייריס", "סאם-סון המתוקה" ו"צייד עירוני" (רשימה חלקית), והיד עוד נטויה. הסדרות המצויינות וה"קצרות", ביחד עם הביקוש והתודעה הגוברים, הביאו את הערוץ לפתיחת הפורום שמתעסק אך ורק בסדרות הקוריאניות וכן לפרסום בלוג זה. בנוסף, קיימים אתרים ופורומים ישראלים רבים שעוסקים באיסוף חומר ותרגום הסדרות הקוריאניות (באופן לא חוקי). כל זאת ועוד הגיע לתודעתו של שגריר קוריאה בישראל והוא התייחס לנושא באהדה, שמחה והתפעלות, אפילו באירוע הראשון לרגל חגיגות היובל לכינון היחסים הדיפלומטיים בין קוריאה וישראל.
ותמונה לקינוח...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני יכולה לדמיין לעצמי... מאת: danarod האמת, קצת התפלאתי שהשגרירות כ"כ תומכת באתר - שלמרות שבאופן אישי אני נהנית ממנו מאוד ושמחה מאוד על קיומו, פוגע בזכויות היוצרים הקוריאניים...
אבל אם הם נותנים לנו אישור, אז מה לנו כי נלין? ובסופו של דבר הקוריאנים מרויחים מזה, כי המטוסים לקוריאה מתמלאים לאחרונה בחובבי סדרות...
ולגבי יקירי, יצא לך כבר לראות אותו? תמצאי שם גם המלך סבו של המלך סאן ואת הסריס נאם... ועוד איזכור מטריד לדמות מה"מלך סאן" מצאתי אצל אורלי, שאמרה לי: "הוא מזכיר לי את הונג..." ומרגע שאמרה את זה, לא יכולתי שלא לראות את הדימיון בין סונג סונג הון לאיש עם האזניים... באמת מטריד.
בתגובה ל: הייתי באירוע הזה מאת: zilpa
בזמנו פורסמה במגזין "רייטינג" ז"ל כתבה על הגל הקוריאני (יש סקירה קצרה בפורום בנענע). נכתב שם בין השאר שממשלת דרום קוריאה רכשה את הזכויות על כמה סדרות וחילקה אותן לשידור חינמי בתחנות טלוויזיה במדינות אחרות – על תקן מקדם מכירות של המדינה (התנהגות טיפוסית של דילרים...).
לגבי יקירך – הוא נעים מאוד לעיניים והסדרה אכן חמודה וקלילה – אבל לא משהו שמדביק אותי לכסא. צפיתי בינתיים בפרק וחצי (הפסקתי מטעמי עייפות כללית), ונראה לי שאתייצב על שני פרקים לשבוע, בהתאם לקצב של ויוה פלוס. ובהחלט נחמד לראות פרצופים מוכרים (במיוחד כשאני צופה כידוע גם ב"יי סאן" בימים אלה).
אני דווקא לא כ"כ רואה דמיון להונג, אבל גם אם יש כזה, אני חושבת שהכריזמה שלהם שונה. סונג סונג הון הוא לדעתי יותר הטיפוס החתיכי והשרמנטי (אני מתייחסת לשני הפרקים שראיתי מ"יורשת העצר", ולא ל"סתיו בלבי" שם הוא נראה לי כמו ילד מכונס בעצמו), והאן סאנג ג'ין יותר קומי וממזרי (אני מתייחסת ל"יי סאן" ולא ל"White Tower" שם הוא היה בתפקיד זניח ואפרורי. גם לא צפיתי בדרמות המשפחתיות בהשתתפותו). ואפרופו אוזניים, אני חושבת שהאוזניים של כולם מתגמדות לעומת העלמה מ"הלוחם בק דונג סו", שיכולה לדעתי להיות ניצבת טבעית ב"מסע בין כוכבים", בלי שום צורך באקססוריז:
יש לי השגות לגבי המשנית ב"יורשת העצר". לא יודעת אם היא נראית כמו שועל, אבל יש לה משהו קצת מוזר בפרצוף לטעמי....
לשם השוואה, ככה היא נראתה ב"מלכה סון דוק":
ולקינוח הנה דיאלוג חמוד מהפרק השני של ה"יורשת". הדמות של קים טה-הי מזכירה לי קצת את הדמות שגילמה לי דא-הא ב"החברה שלי" (גם היא הייתה קופצנית, תוססת ותפרנית - ולא בחלה באמצעים כדי להרוויח עוד כמה גרושים או וונים).
iDana לשעבר
בתגובה ל: זה כנראה משתלם להם מאת: danarod אבל אין ספק שקים טה הי משחקת פה בחורה חמודה להפליא ושונה מאוד מדמותה באייריס. לגבי האזניים של הגברת שהבאת את תמונתה. זה לא אזניים. זה דמבו הפיל המעופף...לשחקנית עם אזניים כאלה חייב להיות כשרון משחק אדיר...
ואגב, מי שצופה ב"ויוה" מפסיד לגמרי את הקטע שבו הם צופים בפועל ב"חופשה ברומא" - כי הם שינו את הסרט וגם הורידו את המשפט של סונג לגבי מה שהפבורן עושה למי שרואה אותה...
כנראה שיש להם בעיות של זכויות יוצרים גם בקוריאה, וכשהם מביאים את הסדרות לויוה הם חייבים ל"יישר קו" עם המדיניות הבינלאומית.
בתגובה ל: לא צפיתי ב"חברה שלי" מאת: zilpa
הנה סרטון מאחורי הקלעים של הסצנה המדוברת ועוד... סחתיין על הקוביות!
אז סתם שתלו שם סרט רנדומלי אחר? חבל. מסתבר שלפעמים יש יתרונות ל"צפייה בלתי חוקית".
לגבי העלמה עם אוזני הדמבו, ב"לוחם" היא נראתה לי בוסרית ואנמית לחלוטין. זו גם הייתה הדעה הרווחת בפורום הבינ"ל שבו קראתי, אבל מסתבר שבקוריאה אוהבים אותה כנראה. היא זכתה בפרס על תפקידה ב"לוחם" - זו הדרמה הראשונה שלה, ובפרס נוסף על סרט הביכורים שלה. ונחשי מה השם הפרטי שלה? היון בין! והשם המלא הוא Shin Hyun-bin.
כך היא נראתה בטקס הפרסים האחרון של SBS שבו קטפה את "פרס השחקן החדש" (שמוענק לכמה שחקנים בו זמנית):
iDana לשעבר
בתגובה ל: לפחות לא קיצצו את סצנת המגבת מאת: danarod יש לו - ובכלל- לשחקנים הקוריאנים- גוף עתיר קוביות...אני מניחה שכולם עוסקים באובססיביות בכושר...
לגבי הסצינה, הלכתיאח"כ לבדוק במיוחד אם הזיכרון תעתע בי, אבל לא. מסתבר שויוה קיצצו גם את הקטע בו החלון נפתח באמצע הסרט והיא הולכת לסגור אותו בחיוך מתנצל... והצלחת כבר לראות את "חופשה ברומא"? אני מאמינה שאפשר למצא אותו גם ברשת...
לגבי השחקנית עם האזניים- בתמונות הללו היא דוקא נראית חמודה. סדרות תקופתיות לא הולמות אזניים כאלה...מסכנה. בטח מקבלת לא מעט טוקבקים מגעילים בקוריאה...
בתגובה ל: אכן:) מאת: zilpa
או פאנאג'ומה (קרדיט לאסול...).
באסה שלפעמים צריכים לקצץ ב'ויוה פלוס' את הדברים השווים ושדברים הולכים לאיבוד בתרגום (לפחות אין להם סצנות סקס לצנזר בסדרות הקוריאניות...).
עדיין לא חיפשתי את הסרט, מקווה להתאפס על עצמי לקראת פסח (כרגע תפריט הצפייה שלי מאוד מצומצם - חצי שעה יומית עם סאני, 2 פרקים שבועיים של "היורשת", פרק של "עבודה ערבית", מבזקי חדשות וזהו... אין לי חשק/כוח ליותר).
הבנתי ששין היון-בין (השחקנית עם האוזניים) דווקא זוכה לתגובות חיוביות בקוריאה. אבל בפורום של Soompi (שבו כותבים גולשים מחוץ לקוריאה), לא התלהבו ממנה במיוחד (בלשון המעטה) - ממש כמוני. אבל היא בסה"כ בתחילת דרכה. גיליתי שהיא משחקת גם בסדרה נוספת שמחכה לי על הכונן - "משפחת קימצ'י", אבל בתפקיד קטן כנראה.
ואם נחזור לנושא השרשור המקורי, מי שסופגת איומים ותגובות שנאה ביפן היא דווקא קים טא-הי - אם הבנתי נכון, היפנים כועסים עליה אחרי שהתבטאה בנושא אי המריבה (Dokdo) וטענה שהוא שייך לקוריאה...
בתגובה ל: קוביות, גומות... פלא שהפכתי לפאנגירל? מאת: danarod ללא תוכן
"Don’t argue with idiots. They drag you down to their level and beat you with experience. " "Never judge a man until you've walked two moons in his moccasins."
בתגובה ל: קוביות, גומות... פלא שהפכתי לפאנגירל? מאת: danarod היא מתפקדת כיאה למעמדה כפטריוטית ב nss וכנסיכה הקוריאנית האחרונה...מה הם רוצים, שתגיד שזה של יפן?
ויומן הצפיה שלך אכן רזה במיוחד. אבל לפחות איכותי:)
אני מאמינה שלא תתאכזבי מ"חופשה ברומא". פעם עשו בהוליבוד מה שהיום עושים בקוריאה: סרטים רומנטיים איכותיים.
בתגובה ל: מה רוצים ממנה היפנים? מאת: zilpa
יש פה פוסט שקצת מסביר את הרקע - מסתבר שב-2005 קים טא-הי ואחיה, השחקן לי ואן, נסעו לשווייץ כדי לפעול לקידום הנושא ולהסביר את העמדה הקוריאנית. בין השאר הם לבשו חולצות עם הכיתוב שדוקדו שייך לקוריאה והפיצו שירים עם אותו המסר. ב-2011 היא השתתפה בדרמה יפנית, וזה מה שעורר את הזעם בקרב חלקים בציבור היפני... מאז היא נאלצה לבטל קמפיין והשתתפות באירועים, וגם ספגה הודעות שטנה שהגיעו עד לאיומים ברצח.
אני לא מתיימרת להיות מומחית בעניין, אבל נראה לי שבגדול היחסים בין יפן ודרום קוריאה טובים, יש אינטרסים משותפים ושיתוף פעולה כלכלי ענף, אבל יש גם נושאים טעונים במחלוקת ופצעים מהעבר שטרם הגלידו (פשעי המלחמה היפניים, ההתנצלות הלא מספקת, אי המריבה כמובן וכו').
ואני חושבת שמבזקי החדשות קצת פוגמים באיכות של יומן הצפייה שלי, אבל מילא
iDana לשעבר
בתגובה ל: ככה זה כשהפוליטיקה מתערבבת מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: קוביות, גומות... פלא שהפכתי לפאנגירל? מאת: danarod שהיה אומר שהאיים הקוריליים שייכים לרוסיה?
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: מעניין אם היפנים היו מתנכלים גם לשחקן רוסי מאת: EVGLEV ללא תוכן
בתגובה ל: זה כנראה משתלם להם מאת: danarod ללא תוכן
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: את לא מבינה איך התמוגגתי מאת: zilpa
אצלנו החלו בהקרנת " הנסיכה שלי ", ובסיאול נצפו בימים אלו עסוקים בצילומי פרסומת במסעדת BLACK'SMITH בג'אמסיל- דונג ( זוהי מסעדה איטלקית למי שמסתקרן...) ,שניים מכוכבי הדרמה + כוכב מדרמה אחרת המשודרת בימים אלו ב-SBS " נסיך בעליית הגג ". השלושה : SONG SEUNG HUN ,KIM TAE HEE ו- PARK YOO CHUN . לפניכם " דוגמיות " ומי שירצה עוד שיכנס לקישור....
"תמצית המושלמות " זו הכותרת ש...לא אני נתתי... לי יש מושלם אחר....ובלי מרכאות!....
מישהו שואל:" למה הוא כל כך 'לוהט' ?" אולי מהשמש?....
"קים טא הי היפה בנשים"....מה היא נועלת לרגליה?.... פרסומת?...
בתגובה ל: למתמוגגת- משהו להתמוגג עוד יותר..... מאת: lovekhj0606 ומי המושלם שלך? :)
בתגובה ל: את לא מבינה איך התמוגגתי מאת: zilpa אהובנו היקר , איזה הורס !!! שמת לב איך הוא מפרגן לה ? איזה ג'נטלמן אמיתי...אחלה גבר....!!!!
הנה תמונה עכשיווית ...
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: שבת שלום יקרה מאת: kler181 אני בטוחה שבקוריאה (וגם מחוצה לה) המועמדות עומדות בתור...
בתגובה ל: עכשיו מסתבר שהוא מחפש כלה... מאת: zilpa אני עסוקה קצת יותר עכשיו...(פסח) ...חחחחח
איך אני מפרגנת לו , שימצא כבר את הכלה המתאימה ויהיה מאושר.. נראה לי שהוא קצת קשה בעניין הזה כי הוא פרפקטציוניסט... ואני כמו אמא יהודיה(גם האמא הקוריאנית ,"יהודיה") רוצה לראות אותו בבגדי חתן , לא רק בתצוגות אופנה...אמן ואמן....
בינתיים הוא יתחיל לצלם דרמה חדשה , בתפקיד רופא הקופץ בין הזמנים , קצת בדיוני וקצת היסטורי.... איך אני מחכה לזה!!! מנסים לגייס את קים סון הא לתפקיד הנשי, מקווה שיצליחו..
בתגובה ל: סורי , לא הייתי כאן מאת: kler181 אגב, הדמות של רופא שקופץ בין הזמנים מבוססת כנראה על הסדרה ד"ר הו, שהיא סדרה ותיקה מאוד ומצליחה מאוד. לד"ר בד"כ יש עוזרת אנושית...קים סון אה בתפקיד הזה נשמע מעניין...
בתגובה ל: ניקיונות הפסח גובים מכולנו מחיר...:) מאת: zilpa מה נשמע?? ברור שלא נעלמתי, ככה זה אצלנו, חחחה. אז פסח המצווה עלינו--- אחרי (רדת הגשמים), וואי ואיזה גשמים ,,,,ואולי יש באג'נדה עוד קצת ממטרים איזה רומנטי ופאנאני יהיה לנו פסח רטוב ?? חחחה, אז מכל הדברים האמורים להיות במסובין: ביצה,זרוע,כרפס,מרור, שלוש חלות, חרוסת,יהיה --ממצה --ויפה אבל הכי יקר לא יהיה, ברררררררר. ולפיכך,מצאתי את עצמי ממשיכה שמחה חלקי על "הצייד" עדין משתגעת מהחתיך ג'ו פיו(האבא) שרבקה,,,, רוצה להעביר על פניו טרקטור ? חחה אולי לא הבנתי,, חחחחה אבל הדרמה לא טובה, היא חוזרת על עצמה, שוב הוא דולק אחרי מישהו מושחת שוב הוא מנציח , מצניח איך שתרצונה, חחחה, עליו כמעט את המוות ושוב מפריעים לו וחוץ מזה מפריע לי מאד מאד הבדלי המעמדות הוא לבוש למישעי והיא גרה בבית שמוש נו באמת יש גבול-------------- הוא גם משעמם להלאה במשחק שלו ממש קרטון, קרטון-------- ורוד---- , כל הקולות שהוא משמיע ממממממ ,שששש, אוווששש,, מזה ?? קולות איש,,,, כל הזמן אישששששששש הלאה יה בן אדם--תלמד משהו מהחתיך--מספר אחד (סו מי,גו) ומהשני החדש שלי הא יונג (הנכד) , של הסבא של" היורשת", של "הנסיכה "אוףףף אוףף אוף, גם המרצה למצרים ול-- אנתרופולגויה בסגנון, בעקבות--- התיבה האבודה הריסון פורד ו --שרון סטון-- לא ניראים לי.
בכלל כל העלילה מלאה חורים קצת רדודה,אבל הוא חתיך והנכד חתיך והיא מאייריס (קים )וה הי סול, שתלך דחוף לרופא שיניים שלי בכיכר המדינה יעשו לה תותבות יותר , ניראה לי שהכתרים קצת---גדולים וזזים בפה ולכן הפה והמראה ניראה ככה הפריע לי-- באייריס וגם ---בנסיכה ו----- שום השוואה--- בשום אופן עם אודרי הפברן ,הענוגה שגם אותה לא סבלתי במיוחד, כי היא ניראת תמיד בכל סרטיה לא אמיתית, מאד מלאכותית, סכרינית ,ותמימות מעוסה שזה אומר "ממזרה" עם כל המאהבים שהפילה בתיקה במהלך-חייה הקצרים --60 גג. כל זה היה" ביי דה וואי "אז לעניני, ובכן,אז אני מקפצת מדלגת מפורום לפורום מגלה המון המון המון ומתה לשתף. מיד או בקרוב. אני אוהבת את החג הזה מאד, ומאחר שכל המרבה לספר הרי זה משובח לא חשוב אם זה לא-- על יציאת מצרים--- חחחה, אז אני אמשיך, זילפה, מה דעתך על מפגש חדש באזור שלי או ברמת גן, מה דעתך שאני חולמת על ד"ר ז'יוואגו ועל "היכלות -רחוקים "שני אלה יש בהם עוקץ אם תירצי אסביר --החשוב זה כמובן הסיפור התמידי של הגבר הפיוטי, החולמני, הרגשני, המיסטי, הנאיביות כמאהב, מול האחת בימי מלחמה ,מהפכה ,הפיכה תרצי ,רוסיה, תרצי מנצ'וריה, סין קוריאה --וכו" ומה דעתך על הקצין המטריף "אשוק", ללא זהות האם אני "הודי" או אני בריטי, המתאהב שוב בעיתות הפיכה ומלחמה, במאה ה19, בהודו הרחוקה וזה מביא אותי לסרט שראיתי אתמול--מלון בשם איך לא ?? חחחה "מרי גולד חחחה אסיים , בברכת חג מיד, לאו יווווווווווו מרי הינשאי לי חחחה קראת י אותך יש לי על הכונן עלאק ארה אותו מיד אחרי הצייד והנסיכה אי אפשר לי בראש ככ הרבה אני מתבלבלת,,,, וכמובן יש לי עוד הרבה מאד לספר על המפגש שלי עם ,,,,,
בתגובה ל: חיפשתי את המילה פסח, ומצאתי, אהלן זילפה וכולם,חחחה מאת: מאימאי10 כבר נאמר לך ע"י מיקי לפני הרבה שנים, לא?:) וכיף לראות אותך חוזרת לכאן...רק שכדאי שעל שולחן החג לא יהיו לך חלות:)
אני חושבת שבצייד עירוני מראים כל מיני סוגים של שחיתות. יש את השמן שלוקח כספי רווחה ומשתמש בהם למטרתו- כי מותר לו. עכשיו יש את הגנרל, כביכול איש צבא ביטחוניסט, שמוכן להרוג את החיילים שלו בקניית נשק פגום וסחורה פגומה. אלק פטריוט שהילדים שלו כולם משתמטים.
קים ננה לא יכולה לגור בבית אחר. היא מגיל 17 צריכה לחיות לבד ולפרנס את עצמה. וגם לשלם את החשבונות של אבא שלה בבית חולים. איפה רצית שתגור? בארמון? ליון סונג לעומתה יש ים כסף מכל הסמים שאבא שלו מוכר בתאילנד...אז יחי ההבדל הקטן.
אני שמחה שאת מוצאת את אהובי סונג סונג הון (הנכד) יפה ואני מסכימה לחלוטין שהכתרים של קים טה היא נראים משונים קמעא. גם אני חשבתי על זה כשראיתי אותה...החיוך שלה אכן מסנוור.
ולגבי מפגש- בביתך, אני אשמח מאד להגיע!
בתגובה ל: מרי הינשאי לי מאת: zilpa ולעשות את מלאכת הקודש, הרצינית,נבירה ושימושון במה שראיתי ואני עדין זוכרת מהפרקים שחלפו, אז את 3 לא ראיתי אצפה שאזוז מכאן (אלך לצפות )אבל בפרק 4 אני כבר "שוחה" לא שהנובלה דורשת הרבה רצינות אבל אני אוהבת כשאני "אוהבת" להתעמק והפעם אני כבר מאוהבת , עד כדי כך ששוב תסלחו לי חברי ה-"מאפיונר", אבל סצינת המקלחת בלי הדבקת הדרקון על חצי הגב, (דג'וו), אי,, אי ,,המקלחת של קאנג'ה לעולם לעולם ילך איתי ולעולם לא אשכחינו, חחחה, אוי אוי איזה חתיך זה הסונג סונג סונג הזה, לגבי קים או סול,ו אני מתחילה לאהוב אותה משהו,,, מאד מפריע ל י התותבות, אבל, היא יודעת לעמוד על שלה היא צועקת על הא יונג, בחזרה כמו מיג'ו שלי, על קאנג'ה, היא מזפזפת בין הפרופסור ובין הנכד, (הנער שמבחין ב -סול במסעדה קורץ לה ,בקיצור יש לה נוכחות) והנכד מתחיל להתעורר, עד כדי אמירה, "אם אתחתן איתך אוצרת המוזיאון (איך קוראים לה),, יהיה לי פחות כסף ממה שיש לי עכשיו ואז לא אוכל להתחתן איתך, היא באמת יפה אבל בסדרות היסטורית,,, ( מהתמונה שהבאתם לכאן), המרדפים של מאסות הפפאפרצי, ה סאקה מאניו של הפרופסור , רק רגע אחד נוסח מיג'ו ( ב -מצור בתוך חדר באוניברסיטה) יפה יפה לו, סאקה מאניו , יפה לי, מדמיוני, איך יכולים להיות גלים ואדווות כאלה ומים כחולים בים-- ושלג עד שפת הים מזה תפאורה תפורה, לא יכול להיות ים כזה רגוע עם שלג ?? מוזר בעיני,,, המכתבים הורודים והמבושמים, אהבתי, את האמא שאני זוכרת היטב , מפסטה,?? גם שם היא אימא לשניים קטנים, כאן הקטע בכנסיה עם המכתבוון חמוד ומשעשע, אהבתי, בקיצור התאהבתי בסול --למרות ואף על פי ....ואני מפליגה, לי בים האהבה סוף סוף משהו מושלם. האוכל הקוריאני, (אני מוצאת את עצמי מגבירה בכדי לשמוע את רחשי הסיר והתבשיל, איו,, איו,,, איך זה מזכיר לי את המסעדות, חחחה איזה קמצנית ולא וותרנית סול גנבה לו את הדג, השאירה אותו עם הירקות חחחה. זילפה,מיקי זה הוא אמר לפני עידן ועידנים, האם הוא זוכר שהוא נשוי ל מרי שם כ"כ מבוקש ,כ"כ משומש, כ"כ משופשף, נדוש, שימושי, בכל הסדרות בכל הסרטים בכל השפות חח חי חי חי. נקודה ,יש לעשות מפגש נדבר על תאריך, יש לי מה לספר על מיפגש אחר, סיפור מדליק, ויש לירצון לארגן אתכולם לקוריאה בספטמבר חחחה. איזה תיאבון בלי 3 חלותחחחה איך עשיתי זה מה אין חלותמקמח מצה ??? חחחה לצייד אני אתן כי שוב האבא מחייך והוא כבר ניפגש עם האימא החולנית היפה והעדינה, אולי אזכה לרומן מחודש אבל אני כבר יודעת שהיא לא שלו, חבל הייתי מתה על זה, הוא ממש מאוהב בה לא?? ולגבי ננה שיהיה, יש באמת הבדל חריף מאד לגבי שני אלה , אחד עם כלום והשני עם הכל , ברור לי שזה בא מהג'ונגלים של ההברחות אז מה ?? לא מתאים לי איכן שהיא מתגוררת אבל היא מיוחדת מיוחדת וזוהי סמסון, נכון?? תארי לך שאני מתה לראותה ויש לי אותה אבל מת י מתי מתי?? מה אורלי , אסול , ו דנה וכולם נשיקות מ.
בתגובה ל: מה המצב ילדודס, אני אוהבת תמיד להתקבל כאן בחיוכים, מאת: מאימאי10 מרי זה שם יפה, אם כי בקוריאה מסתבר שהוא מעורר גיחוך והגיבורה מספרת די בהתחלה שכל הילדים בבית ספר צחקו וקראו לה "מרי כריסטמס"...
אני מסכימה איתך שהאבא החורג מאוהב באמו הביולוגית של הצייד העירוני. רואים את זה בביישנות שלו בהתחלה, כשהוא ליד מיטת היולדת שלה, בעובדה שהוא שומר את התמונה שלה ומתבונן בה מידי פעם, ובכך שהוא צופה בה מרחוק, ודואג לה בדרכו כשהוא שולח לה כסף לאורך השנים. אבל עם כל הכבוד לאהבה שלו, הוא כזה פסיכופת שזה מסוג האהבות שעליהן נאמר "רק שמור אותי מאוהבי..."
ברור שהוא רואה באהבה חולשה ולמרות שהוא מרגיש אליה, הוא מחניק את הרגשות עמוק מאוד. כמו שאמר ליון סונג: "אל תתאהב"...
קים ננה איננה סאמסון. סאמסון היא השחקנית קים סון אה, http://wiki.d-addicts.com/Kim_Sun_Ah שאת מוזמנת להתרשם ממנה כאן, ובטח תשמחי לדעת שהיא חברה טובה של מיג'ו שלך, ואם אני זוכרת נכון את מה שדנה סיפרה אז, אזי היא סירבה להופיע עם לי סו ג'ין (קאנג ג'ה אהובך) אחרי שהוא זרק אותה...מתוך נאמנות לחברתה.
בתגובה ל: יקירתי מאת: zilpa אני לא מספיקה להגיב בהרחבה, לתומי חשבתי שיהיה משעמם לי בקריאה, אבל איפוא , נואו, דל מומאנט אייר, חחחה אני בשוק איזה פיקשוש שלי כאילו אמרתי הפרופסור מ יורשת העצר , הוא רוברט רודפורד (אבל זה רציני מבנה הלסתות המרובע שלו מזכיר לי את רוברט רודפורד) תשני לו ל בלונד חלק ויש לנו רודפורד קוריאני, חחחה בחיי אבל זה היה ככה סתם, אז ל מיג'ו שלי שלא מצליח לה לאחרונה יש חברות נאמנות" כך צריך, אני גאה בחברתה, מגיעה לה מחמאה, ידידות זה דבר מזין" אחרי הצייד, שהיה מטריף, כואב לי רק להיזכר בפצע, אוחחחחחחחחחחח ואחרי שאסיים את יורשת, אגש למרי, הינשאי לי ו- סמסון זה הסדר. לצערי אפילו לא סיימתי את הצייד אתמול שזה עושה רע על הנשמה, כי אני מבינה חצאי דברים, התחלתי לצפות מאוחר בלילה אחרי נסיעה מטורפת ל -- שימי לב זכרון- יעקב משם תצפית על עמק יזרעאל ,(אין בעולם צבעים כאלה, איך העביר תמונות-רק שרון יודעת -חחחה,) משם ל --כפר יהושע ומשם לתל - חי טרומפלדור המצבה , בתי הקברות הצמחיה השקטה והנוף הכולל מול עומד לו זקוף עם זקיף מושלג, החרמון. עליתי עד מרגליות מטולה וראיתי מדינה שלמה אצבע הגליל ביופיה, חזרנו מתים כי אנחנו מטיילים אינסטט, מיקי נוהג ואני מאכילה, כולל שוטר מברבר, איך מיקי ניפנף את השוטר זה סיפור עצום " שוב ליום אחר. אבל חלום של אצבע הגליל חלום, הכל פורח הכל קר, הכל מושקע, מושקה מהגשם, אי אפשר לחטוא בטיול כזה אפילו הקברים הככ ישנים עם האבנים הככ היסטורים גרמו לנו להביט בתשומת לב מיוחדת איזזה כור היתום היא מדינתו השומר ומאיפוא הכל התחיל תרפ" 1920 אבא שלי חונך באיילת השחר, שתבינו... נוסטאלגיה בקילו, עכשיו אני לנוח בבית חולים עם החצי השני שלו, גימלאות לא תהיה לי אני לא אגיע , חחה ]שוט,,,,, אחזור תודה לכולם לאוי יו דנההההההההההה. חחחה אני אכנס במיוחד לקשקש על הסדרות החדשות שאצפה, אפילו לבד, חחחה. מ.
בתגובה ל: יקירתי מאת: zilpa
אני שיערתי שסונה לא תמהר להופיע לצדו של מר גומות, אבל לא קראתי שום ציטוט כזה מעולם, ולא ידוע לי אם אי פעם הציעו להם פרויקט משותף...
נסתפק בינתיים בתמונות הישנות האלה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: זו הייתה רק ספקולציה שלי מאת: danarod כמשהו ודאי יותר...:)
מאיפה התמונה של שניהם במדי סנטה? הם דוקא נראים ממש חמודים ביחד...
בתגובה ל: ואני זכרתי את זה מאת: zilpa
בפורום של LSJ - לא יודעת מתי בדיוק היא צולמה ואם לצורך פרסומת או סתם באווירת החג, אבל בכל אופן זה היה לפני Lovers.
קבלי לקינוח עוד פרסומת עדכנית (אאל"ט) של חביבתך:
iDana לשעבר
בתגובה ל: מצאתי פעם את התמונה מאת: danarod אבל אני לא מזהה את הגברת...מי זו?
בתגובה ל: תודה מאת: zilpa
זו מתיחה מאוחרת לאחד באפריל או שהגברת המדוברת לא יצאה דומה לעצמה ואת באמת לא מזהה? (בד"כ זו אני שלא מזהה פרצופים...).
הנה עוד כמה תמונות וגם הפניה למקור. עכשיו היא נראית מוכרת?
iDana לשעבר
בתגובה ל: מה? מאת: danarod יתכן שזו קים סון אה, ועניתי לעצמי: לאאאא.... כמו שסאם שיק שאל אותה פעם: "ערכת את התמונה שלך?" היא עונה "כן" והוא אומר לה: "אל תעשי את זה..."
אז או שעשו לה פוטושופ בלי פרופורציות, או שהמנתח הפלסטי עובד אצלה שעות נוספות.
היא נראית לך כמו סאמסון? כמו שין מירה? אפילו לא כמו שנראתה ב"ניחוח אישה"...
(אולי זה מה שעושה לה הופל ?)
ואגב, נזכרתי שראיתי סרט בכיכובה שבו ממש לא אהבתי אותה. אס דיירי, היומן הסודי. ראית? אבל בדרמות היא ממש מוצלחת בעיני.
בתגובה ל: שאלתי את עצמי אם מאת: zilpa
אבל יש לה ברזומה גם ביקורים בקליניקה הפלסטית, כפי שאפשר להתרשם מתמונות אז והיום שמתרוצצות ברשת:
באופן כללי, זה דווקא טוב כשלשחקן יש אלף פרצופים, לא? הנה כמה תמונות חמודות שלה עם השחקנית הצעירה Jun Min Suh, שמגלמת את לי סאול הקטנה ב"יורשת העצר" (אה, הנה חזרנו לנושא השרשור המקורי ).
אם הבנתי נכון, הילדונת גילמה את בתה של סונה בסרט Fighting Spirit
ולא צפיתי באף סרט עם סונה - אבל מראש אין לי ציפיות גבוהות מסרטים קוריאניים. עדיין לא מצאתי סרט קוריאני שאהבתי ורציתי לראות שוב (אבל לא ראיתי הרבה סרטים...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני מהמרת על פוטושופ מטורף מאת: danarod "עתיקות מתוקים". הופל בוי מופיע שם גם, ונראה יפה להפליא. הוא מבוסס על מנגה, ואסול אחרי שראתה אותו הלכה לחפש את המנגה- קראה אותה והפכה למכורה למנגות. אז ראי- הוזהרת מהמנגה:) זה אחד הסרטים הקוריאניים הטובים שראיתי. יש אותו באסיה, אבל הוא לא טוב יחסית לסרט קוריאני, הוא פשוט טוב.
וזה יפה שיש לשחקן אלף פרצופים, אבל כשהם מגיעים בעזרת המנתח הפלסטי זה כבר נראה פחות לזכותו...
כל הכבוד ליי מין הו שנשאר עם האף המקורי שלו, וגם ל"חברה שלך" עם האזניים של דמבו. בתוך ים הניתוחים טוב לראות גם יופי טבעי ולא מושלם.
בתגובה ל: או, אז דוקא יש לי המלצה לסרט טוב מאת: zilpa
הכל כידוע בעיני המתבונן והצופה אני לא חושבת שניתוח פלסטי הוא מילה גסה (מכירה באופן אישי אנשים שזה עשה להם רק טוב), אבל אני לא רואה את עצמי עוברת ניתוח לא הכרחי, וכמובן לא צריך להגזים בשומדבר.
מאז שבאתר אסיה נאלצו לעבור לראפידשייר, אני כבר לא מורידה משם כלום. אם הסרט יגיע אי פעם להוט אז אנסה אותו (אני זוכרת אגב שמישהי כאן לא התלהבה ממנו בכלל, אבל כידוע על טעם וגו').
iDana לשעבר
בתגובה ל: יופי טבעי או כיעור טבעי... מאת: danarod
אני אוריד ואשמור ליום שיתחשק לי לראות משהו חדש זה בטח יקרה לפני שהסרט יגיע להוט ולפני שהמשיח יגיע...
iDana לשעבר
בתגובה ל: טוב, מצאתי את הסרט להורדה עם תרגום לאנגלית מאת: danarod ואני מאמינה שאת תהני ממנו. בהתחלה היתה לי רתיעה מלראות אותו, למרות ההמלצה החמה של אסול, כך שהוא שכב אצלי הרבה זמן על הכונן, אבל בתקופה האחרונה, כשלא רציתי להתמסר לסדרות והתגעגעתי לקוריאנית, החלטתי שהגיע הזמן וצפיתי בו. הוא אחד הסרטים היותר מלבבים (ולא צפויים) שראיתי. אל תשכחי לספר איך התרשמת!:)
חוץ מזה אני ממליצה לאנשים לאחרונה לראות המלך סאן - אבל קשה לי לשכנע אותם שיש דברים איכותיים בערוץ ויוה... אוף. העולם מלא דיעות קדומות:(
בתגובה ל: איזה יופי שמצאת! מאת: zilpa
אבל אני לא מתחייבת על לו"ז לצפייה
דעות קדומות... נושא מוכר וכאוב לצופת טלנובלות במיל' כמוני. אבל בשלב מסוים הפסקתי לנסות לשכנע ו/או לקחת ללב. ירצו - יתנו צ'אנס ואולי ייהנו, לא ירצו - שיהיה להם בכיף עם רשימת הצפייה האיכותית שלהם
ונראה לי שכדי להתחיל לצפות במשהו שקשור לויוה בכלל ולקוריאה בפרט, צריך להתגבר לא רק על הסטיגמה אלא גם על ההלם התרבותי, השפה הלא מוכרת למי שמורגל רק באנגלית/עברית וכו'.
זה מזכיר לי קצת את המכתב ששלחתי ל"רייטינג" (שנסגר מאז - צחוק הגורל), אחרי שביטלו שם את "מועדון הסבון", ואני הפסקתי לרכוש את העיתון...
iDana לשעבר
בתגובה ל: ההורדה הושלמה מאת: danarod זכית לתגובה כלשהי? מבחינתי כל הכבוד לך שרכשת את העיתון בכלל, בגלל כתבה אחת...
אני לא לוקחת ללב, ואני גם לא ממהרת ל"מכר" אנשים לקוריאניות, כי בין הפנינים שראיתי נמצא גם לא מעט "זבל", כך שאני די נזהרת. אני יודעת שיש כבר כמה "קורבנות" שבזכותי נסחפו בזרם הקוריאני, וכיום אפילו כבר הספיקו לראות יותר ממה שאני ראיתי...:) אבל אנשים שאוהבים את "משחקי הכס", על תככיה הפוליטיים, לדעתי יהנו הרבה יותר מ"המלך סאן".
בתגובה ל: מכתב יפה כתבת להם... מאת: zilpa
יאדו כתב בהמשך השרשור את התגובה שלהם: "אופרות הסבון והטלנובלות לא ייעלמו לגמרי מ'רייטינג', הן פשוט יופיעו במתכונת קצת שונה".
כידוע מי שנעלם מאז זה עיתון רייטינג שנסגר לפני כמה חודשים. במהלך השנים נהניתי למדי מהעיתון ולא רק מ"מועדון הסבון" (שהיה מדור רציני ומושקע, עם ראיונות עם שחקנים שנעשו לרוב במיוחד בשביל העיתון, ולא תורגמו מאי שם, ניתוחים וסקירות מעניינות ועוד). עם השנים חלה ירידה הדרגתית במידת העניין שלי בעיתון כולו (גם בגלל השינויים שעברו עליו ועליי...), אבל כמו שכתבתי במכתב, המדור ההוא היה העוגן שלי.
המכתב פורסם במדור המכתבים למערכת, ובזמנו הם נהגו לתת פרס למי שמכתבו פורסם. זכיתי בזוג כרטיסים לאיזו הופעה של להקה אלטרנטיבית בתל אביב, והעברתי אותם בשמחה לאסול
אני לא אובייקטיבית כידוע לגבי סאני שלי ויש סצנות שאני ממש מתוחה בהן גם בצפייה שלישית (למרות שאני יודעת מן הסתם מה יקרה...). אבל למי שלא ראה סדרה קוריאנית מימיו, אולי עדיף להתחיל עם סאם סון חוצמזה הפרסומות באתר וואלה יכולות להיות ממש מעצבנות! במיוחד עם צליל המעבר הצורמני שצץ לו פתאום וקוטע את הצפייה ברגעים הכי טובים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: זכיתי לתגובה וגם לפרס מאת: danarod אני חושבת שאפילו נשאלתי אם אני רוצה ללכת איתה לשם...:)
את מדברת על ידידי, יאדו, שכותב גם במסמ"צ ובפורום קפה וטלויזיה? לא ידעתי שהיה לו גם קשר לרייטינג...
ןהגברים שהמלצתי להם על המלך סאן יזרקו עלי קמח אם אמליץ להם על דרמה רומנטית חמודה כמו סאמסון. ב"מלך סאן" יש הרבה תככים, אקשן, פוליטיקה, שמשום מה גברים נוטים להתחבר אליהם יותר...
בתגובה ל: הו, אני זוכרת את הכרטיסים האלה! מאת: zilpa
אבל למיטב ידיעתי הוא לא כתב ברייטינג, הוא היה קורא מן המניין. בזמנו הוא ניהל את פורום טלוויזיה בנענע ובאג'נדה (לפני שפתח את הבלוג המדוגם שלו). הוא נכנס לפורום שלנו (בשרשור שהבאתי בהודעה הקודמת) כדי לעדכן שהמכתב פורסם, ובהמשך גם ציטט את התגובה למכתב שפורסמה בגיליון (את הגיליון הזה כבר לא רכשתי...).
טוב, אם בגברברים קשוחים עסקינן, אולי כדאי להמליץ להם גם על הצייד העירוני
iDana לשעבר
בתגובה ל: ניקיונות הפסח גובים מכולנו מחיר...:) מאת: zilpa
הדרמה ' TIME SLIP DR. JIN' בה יככבו SONG SEUNG HUN ו KIM JAE JOONG (מלהקת JYJ ) מבוססת על מנגה יפנית מצליחה שהפכה לדרמה בשם 'JIN ' ב-2009 .
הדרמה 'TIME SLIP DR. JIN ' אמורה להחליף את הדרמה 'מלך לשני לבבות' בחודש מאי בתחנת MBC .
במקור היתה אמורה להחליף את ' מלך לשני לבבות' בחודש מאי דרמה אחרת בשם : 'I DO I DO' שבה היתה מתוכננת להשתתף קים סון אה. כיון שניתקלו בבעיות ליהוק החליטו לדחות בשלב זה את ההפקה של הדרמה מה גם שקים סון אה טרם סופית את השתתפותה בדרמה ' I DO I DO'.
לא דובר בכלל על השתתפותה בדרמה עם SONG SEUNG HUN .
בתגובה ל: מעט הבהרות ודיוקים מאת: lovekhj0606 באסה...יכל להיות מעניין, הצירוף של שני אלה.
אני לא יודעת מה מקור המנגה, אבל יתכן בהחלט שהושפעה מהסדרה המערבית ד"ר הו...(איך שקוראים על ד"ר שקופץ בזמן עולה ד"ר הו לראש...)
וכמובן, תודה רבה על ההבהרות והדיוקים:)
בתגובה ל: מעט הבהרות ודיוקים מאת: lovekhj0606 משחקת ב-I DO I DO? או שיש עדיין בעיות עם הליהוק הדמות הגברית הראשית? מקווה שהדרמה בסוף,כן תצא לפועל.אני משתוקקת לראות אותה משחקת דמות נשית עשירה ומתנשאה.העלילה נראיתה לי מדהימה.
בתגובה ל: אז זה עוד לא בטוח שקים סונה מאת: IrmaJ
בשלב זה הם משהים את ההפקה. יש להם בעיות כלליות עם הליהוק,לא ציינו שמדובר בדמות הגברית.
כן אמרו ,שקים סון אה טרם אישרה סופית השתתפותה בדרמה. הסיפור ב I DO I DO באמת מעניין וגם אני אשמח לראות אותה שם בתפקיד הנשי הראשי.
אגב ,וזו דעתי האישית, לעשות את העוזרת של SONG SEUNG HUN בדרמה בה יופיע, לא מספיק עבורה.היא במעמד של שחקנית שזו היא שצריכה להוביל דרמה בה היא משחקת ולא מישהו אחר.
בתגובה ל: שום דבר עוד לא סגור מאת: lovekhj0606 אם זה מבוסס על זה, זו לא "סתם עוזרת". היא בתפקיד ראשי לא פחות ממנו. (ומצילה גם כן את העולם...) פשוט שבעוד הוא משהו לא אנושי,שהגיע מעולם אחר, היא בת אנוש מהעולם הזה.
הסדרה הזו שודרה לראשונה בשנת 1963 ואחרי לא מעט עונות הופסקה) ב 2005 החליטו לחזור לסדרה והיא מאוד הצליחה.
אגב, השחקנים הראשיים מתחלפים מידי פעם, ואין עם זה בעיה כי מידי פעם דמות הדוקטור מחליפה פנים, והעוזרת שלו משתנה בהתאם... שוב, אין לי מושג למה מתכוונים הקוריאנים כשהם עושים ד"ר שמטייל בזמן, אבל נראה לי שהדמיון הוא לא מקרי בלבד...
בתגובה ל: ראית פעם ד"ר הו? מאת: zilpa
בואי נעשה סדר בעניינים : זה לא מבוסס על ד'ר הו!
לצורך העניין אספר לך את סיפור המנגה 'JIN ' עליה תיתבסס הדרמה הקוריאנית 'TIME SLIP DR.JIN':
מנתח מוח בשם ג'ין חי בסבל ויסורים מזה שנתיים כיון שארוסתו נשארה צמח לאחר ניתוח שהוא ביצע בה. יום אחד ,הוא מתמוטט בבית החולים וכשהוא מתעורר מתברר לו שעבר בשנים רבות אחורה בזמן. הוא מצליח לשרוד התקפת סמוראי בעזרת אדם שנפצע קשה בראשו תוך שהוא מגן על המנתח.
ג'ין מחליט להציל את חיי האדם שהציל אותו מידי הסמוראי, על אף שאין בידיו את האמצעים שהיו לו בהווה ממנו בא. בעקבות זה אחותו של הפצוע מגלה עניין במנתח והופכת להיות עוזרת שלו. בינתיים ממשיך המנתח לחפש דרך לחזור להווה ממנו בא.
זה הסיפור.
ד'ר הו מבוסס וקיבל השראה מספר שנכתב בבריטניה ב-1895 : " מכונת הזמן ". במקור יצרו את הסדרה כדי להביא לצופה סיפורים מההיסטוריה בעבר וגם לגעת במדע הבדיוני- בעתיד . זה שיש מעבר בזמן בשתי הסדרות עדיין לא אומר שאחת מתבססת על השניה.
האם לדעתך הדרמה 'נסיך בעליית הגג' שם עוברים בזמן 300 שנה לעתיד, אף היא מבוססת וקיבלה השראה מ'דר הו' ?
המעבר בזמן בסדרה היפנית הוא תאונה. בד'ר הו זה מתוכנן. אם יש מקום לבדוק ממה , אם בכלל , הושפעה המנגה היפנית אולי עדיף ללכת למקור "מכונת הזמן".
סרטים רבים סדרות טלויזיה וספרי קומיקס רבים התבססו וקיבלו השראה מהספר " מכונת הזמן"
ולשאלתך : כן , ראיתי פה ושם פרקים בשחור לבן וגם בצבע מהאחרונים שהוקרנו בדצמבר 1989 ב- BBC כשגרתי בלונדון.
מדע בדיוני לא ממש משאת נפשי אך אני יודעת על מה מדובר. ועדיין אני בדעה שקים סון אה צריכה תפקיד שהיא זו שתוביל את הדרמה וסביבה יהיה הסיפור ולא סביב מישהו אחר.
שבת שלום!
בתגובה ל: המנגה היפנית JIN וד'ר הו מאת: lovekhj0606 ללא תוכן
בתגובה ל: hhhh מאת: מאימאי10 איך היא מרמה את הנכד ואת הפרופסור, חחחה שמישהו יגיד לה שהיא תישאר בסוף קירחת מצד זה ומצד שני, לא ??
בתגובה ל: טעות, מזה ?-- אהבתי את הרמאות של אוצרת המוזיאון מאת: מאימאי10 חחחה מתי בדיוק הוא יקבור אותה אחרי הנישואים או לפני הנשיקה, חחחה אני מתה עליו, קאנג'ה תחכה, במילא אתה עסוק בשטויות. המוסיקה יוצאת מן הכלל, יש לי תחושה של חלילים נוסח מוזיקת אינדיאנים ואפילו ארחיק כמוזיקת חמת חלילים סקוטי,, הא יונג עומד לו כדוגמן מושלם עם יד אחת בכיס והמעיל המושלם החולצה הלבנה המעומלנת וכמובן העניבה הדקה בהתאם למימדים הדקיקים של החתיך הזה סונג סונג הון. מושלם.
בתגובה ל: עוד יותר אהבתי את "אני אחטוף אותה ואקבור אותה", חח מאת: מאימאי10 ללא תוכן
בתגובה ל: 39.5 מעלות חום ולי יש 42 מעלות, חום , מאת: מאימאי10 אני חושבת שהתרגום יוצא מן הכלל והתוספות של "האח הגדול "ועוד מושגים של ימינו אנו,,, מושלם, אני לא זוכרת כרגע, אבל חשתי במהלך הצפייה על מילים כמו אצבעוני, ועוד אני אחזור לנושא הזה כי זה פנטסתי. אהבתי, כל הכבוד ל-ויוה.
בתגובה ל: המתרגמות תמר טפר ו דפנה צור מצויינות מאת: מאימאי10 מבחינתי. כנראה שיש איזה חוק שאוסר על מתרגמים להשאיר את המילה המקורית. וכך, המילה "אופה" שמשמעה גם אח (ביולוגי) גדול, וגם כינוי רומנטי של כבוד ואהבה לגבר שלך, וגם כינוי של הערצה לכוכב מסויים (ב"גן סודי" למשל, גיל לה אים קוראת לאוסקה אופה- וג'ון וו מתעצבן) יש גם נשים שקוראות אופה לאדם זר שאין להן קשר רומנטי איתו, כסוג של תואר של כבוד וקירבה. ולפי הסדרות הקוריאניות הגברים הקוריאניים מתרגשים מאוד כשבחורה קוראת להם "אופה"
לכן כשהבחור שלנו אומר "אופה פה יסדר..." והמתרגמות מתרגמות "האח הגדול יסדר" זה נשמע לגמרי אחרת מהכוונה המקורית.
אבל בסך הכל התרגום אכן ברמה גבוהה.
וחוץ מזה אני ממש נהנית לראות שאת אוהבת את סונג סונג הון ואת קים טה הי. ואני בטוחה שקאנג ג'ה ומי ג'ו לא ינטרו לך על שאת מוצאת גברים ונשים קוריאניים אחרים שמושכים את תשומת ליבך:)
בתגובה ל: דווקא התוספת של "האח הגדול" היתה בעייתית מאת: zilpa אסור להשתמש ב == א=ו==פפפ==הה, יש לך מושג כמה כמה פעמים קראה חברתו של קאנג'ה (לא מיגי'ו) ליקירה , בכל הזדמנות היא כ,כ אהבה אותו וכל הזמן כינתה" אות אופה , אופה, כאילו איך אתה עושה לי את זה?? כרגיל הסידרה תקועה לי בראש , נקודה. כרגיל אפילו לא הספקתי להתייס, ו חבל, זילפה היקרה כ"כ, כ"כ נעים לי לקרוא את את ההסברים, את בטוחה שאת לא רוצה להחליף מקצוע---- מרצה, שחקנית, מדקלמת טקסטים, מתרגמת ב- אומות המאוחדות" צריך באמת באמת לדעת להעריך השקעה כמו שלך , חיזיקי ואימצי.
בתגובה ל: זילפה, די דדדדדדדדדד, חחה- די שני --מה??! מאת: מאימאי10 כל הזמן "אופה" ו"אופה".... לא שזה עזר לה.
ועם כל כמה שנעים לשמוע מחמאות, אני ממש לא ראויה להן או לתפקידים שהצעת. גם אני כשנכנסתי בזמנו לסדרות דרך האינטרנט לא כ"כ הבנתי כל מיני מילים, כמו "אופה", "היונג (=אח)" "אוני" (=אחות) ולא הבנתי מה המשמעות, ואנשים טובים פה בפורום הסבירו לי, וזה כיום עוזר לי מאוד כשאני רואה את הדרמות. אני מאמינה שעוד קצת זמן ואת גם תשחי בזה. יש גם בצד שיחון קוריאני שימושי שבזמנו הכנו פה, כך שאת יכולה לקרא ולהיעזר... עם הזמן גם את תרגישי יותר בנוח עם הקוריאנית ותשימי לב להבדלים בין מה שאומרים למה שמתרגמים. במיוחד עם כל הנסיעות שלך לקוריאה...(כו, אני בטוחה שהראשונה לא היתה האחרונה...)
בתגובה ל: טעות, מזה ?-- אהבתי את הרמאות של אוצרת המוזיאון מאת: מאימאי10
אבל אני רואה שיש למה לחכות
iDana לשעבר
בתגובה ל: המנגה היפנית JIN וד'ר הו מאת: lovekhj0606
שמתעלים על התפקידים הראשיים או לפחות גונבים את ההצגה (לדוגמה: המתזמן מ"49 ימים", שלטעמי הוא הדמות הכי זכירה לאורך זמן מהסדרה הזו, שמאוד אהבתי את שלל דמויותיה ועלילתה).
מן הסתם יש שיקולים הגיוניים ומובנים של אגו, קריירה ושכר בבחירת תפקידים... אבל אחד הדברים שאני מאוד מעריכה בתעשייה הברזילאית למשל, שגם השחקן הכי עטור פרסים (בקולנוע, תיאטרון, טלוויזיה וכו') לא חושש לעשות תפקיד משני (אפילו של דמות שנראית ממבט ראשון נלעגת או הזויה), והתפקיד הבא שלו שוב יהיה ראשי או משמעותי, וכן הלאה. ככה יש לדעתי יותר חופש יצירתי ופחות סיכון להיתקע על טייפ-קאסט.
אם נחזור לקים סון-אה, ראיתי אותה בשלוש סדרות בסה"כ ("סאם סון" שחיבבתי מאוד, "סיטי הול" שלא סבלתי, ו"ניחוח אישה" הלמל"מית משהו לטעמי), וגם אם הדמויות היו שונות, עדיין היה משהו משותף לתפקידים הנ"ל - אנדרדוגית שמשתדרגת. לדעתי זה יכול להיות מעניין לראות אותה עושה משהו שונה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: לפעמים יש תפקידים משניים לכאורה מאת: danarod בכל הדרמות שלה, אם כי אני בהחלט מסכימה שהיא מגלמת דמויות שיש בהן מן המשותף.
הכרתי פעם מישהו בשם אבי יקיר, שהיה איש נחמד ויום אחד נתן לי גם טרמפ. וסיפר לי שהוא גם שחקן. "באמת? מה שיחקת?" "בעיקר לילדים..." ענה לי בטון מתנצל. וכשהמשכתי לשאול גיליתי שהוא היה...קשקשתא. גיבור ילדותי. אמנם מאוד התרגשתי לפגוש את קשקשתא, אבל הוא אמר לי משהו שנחרט בזכרוני מאז. הוא סיפר ששיחק בהפקה "גולדה" שנעשתה בארץ עם הכוכבת ההוליוודית אינגריד ברגמן בתפקיד הראשי. "איך היא היתה?" שאלתי. "מקסימה" ענה לי. "בכלל, כמה שכוכב יותר גדול, ככה הוא מבין יותר כמה חשובים האנשים שסביבו על הסט. כי מי שבסופו של דבר יגרום לך להיראות טוב- או רע- זה השחקנים שלידך. כל הכוכבים הגדולים שעבדתי איתם, היו מקסימים, כי הם הבינו את האמת הבסיסית הזו." ואני חושבת שקים סון אה לצד סאם שיק היתה נהדרת, כי גם הוא נהדר. והנהדרות של האחרים מבליטה אותך. ו"נחוח אישה" פחות דיברה אליי כי הכוכב עם עפעפיו המשולשים היה די ל"מל"ם, כהגדרתך. לגבי סיטי הול, אני כידוע חלוקה עלייך. אני חושבת שהיא היתה סדרה נהדרת ומאוד אהבתי אותה. אבל אני מסכימה לגמרי שגם שחקנים משניים מתעלים על תפקידים ראשיים...
בתגובה ל: אני אהבתי את קים סון אה מאת: zilpa
הוא גם גיבור ילדותי. בזמנו הייתי גרופית אמיתית עם חולצה בדמותו וכו'. איזה יופי שיצא לך לפגוש את האיש שמאחורי האגדה, ולשמוע את הסיפור המרענן הזה (כי בד"כ במדורי הרכילות כותבים רק על הלכלוכים שמאחורי הקלעים...).
וזה בסדר, כל העולם חלוק עליי בנושא סיטי הול
iDana לשעבר
בתגובה ל: המנגה היפנית JIN וד'ר הו מאת: lovekhj0606 על ההבהרות. זו נשמעת סדרה מעניינת. סיפורים על מסעות בזמן כנראה תמיד ימצאו קהל, אם כי באופן אישי גם אני לא ממש חובבת את ז'אנר המדע הבדיוני.
העניין של השראה ואסוציאציות הוא מורכב - וחשוב לי להבהיר שלא אמרתי בשום צורה ואופן שהדרמה של סונג סונג הון מבוססת על ד"ר הו, אלא שלשם זה לקח אותי- זו הייתה האסוציאציה שלי כשקראתי על זה.