אז יי סול מסתבר שהדם המלכותי זורם בעורקיה וכמונו היא מכורה לדרמות היסטוריות קוריאניות. פעם היא חיכתה דמות בדרמה שאומרת שזה בגללך, ודווקא אה יונג ביקר אותה על כך שעליה להפסיק ולא ברור מדוע, אין דבר טוב יותר בשביל נסיכה מלצפות בדרמות על ארמון המלוכה. היא גם גולשת באתרי פורנוגרפיה ואה יונג שם את אתרי הפורנוגפיה והדרמות ההיסטוריות תחת מכסה אחת שעליה להפסיק בכך בתור נסיכה.
אז יון ג'ו שעבדה עם הסבא של אה יונג לקחה על עצמה את תפקיד מנהלת הקרן המלכותית, אך היא רוצה להרוס הכול. כי הסבא מרגיש אשם כי הוא גנב את כספי הסבא של הנסיכה והוא מעוניין לתרום את כל הונו שנבנה עליו למשפחה המלכותית ויון ג'ו שגם מנהלת את המוזיאון וגם ציפתה להינשא לאה יונג ולהיות יורשת מאוד מרגישה לא נוח עם כך. אז כשכינסו את מסיבת העיתונאים בה הנסיכה צריכה לשאת נאום לאומה היא מנעה מרוב העיתונאים להיכנס. ואה יונג שגם התאהב בנסיכה וגם גילה שלמעשה אביו איים על האבא שיתרחק ואיים להרוג אותו ואם אביו יראה אותו הוא יהרוג גם את ביתו, והוא מתקשה להאמין בכך, אך בניגוד לציפיות ממנו עוזר לנסיכה. הוא גילה שהעיתונאים נעצרים בחניון ושלח בהגנבה פתק לנסיכה לקיים את הנאום לאומה בחניון ושם היא דיברה אל העיתונאים ונאמה נאום מרגש בו הודתה שהיא לא הוכשרה לתפקיד ותשמח לקבל כל המלצה מנתיניה.
הנשיא התלהב מאוד מדבריה והחליט לנצל אותה לצרכיו הפוליטיים וארגן אירוע בבית יתומים שבו גדלה יי סול הנסיכה כדי להשוויץ לצרכים פוליטיים. הנסיכה התמימה חשבה שמדובר באירוע צדקה והכינה נזיד בקר ואה יונג מחה על תמימותה ואז היא פולטת שבמטבח היא ג'אנג גום קטע מרגש ואה יונג שוב אומר לה להפסיק לצפות בדרמות היסטוריות. ויי סול מודה שזה שונה שאין לה את ג'י ג'ין הי שיבוא להציל אותה בכל פעם ואז מתחילה לשיר את השיר של היהלום שבכתר, שאגב מעולם לא תורגם על ידי ויוה, וכאן מתחילים לכתוב את התרגום, אך אה יונג לא נותן לה להמשיך לשיר אז לא שומעים את התרגום.
יי סול מבחינה במשהו חשוד ומזמינה את היתומים אליה ומנהלת מעין מסיבה בארמון והנשיא מגיע ומנצל אותה לצרכים פוליטיים ולוקח חסות על האירוע, אבל אז אה יונג שהעמיד פנים שהוא לצד הנשיא יוצא מהארון ומגן על הנסיכה וטוען שהנסיכה לא משמשת לצרכים פוליטיים ומוציא אותה. יי סול לא מבינה מה קורה והוא מסביר לה שהיא עשתה טעות רצינית כי הנשיא מנצל את האירוע ולמעשה הוא קיצץ בתקציב הרווחה וכך הוא עודף את הביקורת. וגם אם יגלו שמדובר בילדים מהבית יתומים שבו היא גדלה יאשימו אותה באפלייה. והיא לא מתאר לעצמה את מי כפקיד ממשלתי הוא הפך לאויב שלו. גם יון ג'ו מוחה לפניו שהוא יצא נגד הנשיא, אבל אה יונג מחליט שסוף סוף הוא יהיה נאמן לרגשותיו והוא בא ושואל את יי סול אם היא חייבת להיות נסיכה, אם היא תמות בלי זה, ומציע לה במקום להיות נסיכה להיות החברה שלו. לנו ידוע ששניהם אי אפשר כי הסבא שלו מתכוון לתרום את הירושה שלו לארמון, אז אם הנכד מתחתן עם הנסיכה זה הופך את כל התרומה לצביעות אחת גדולה.
יון ג'ו ממש מפלצת וכשיי סול ניסתה לדבר איתה את מי היא מעדיפה את אה יונג או את הפרופסור, הייתה לה החוצפה להגיד שהיא רוצה את שניהם. ומסתבר שהיא באמת ניהלה רומן עם שניהם. והיא משמרת את הפרופסור כי הוא מתייחס אליה יותר יפה.
מסתבר שהחותם של הנסיכה נמצא אצל אחותה ואמנם מהזכרנות ברור שיי סול היא באמת ביתו של יורש העצר. אבל איכשהו החותם שהיא אף זוכרת שהיה אצלה נמצא אצל מי שאומצה איתה מבית יתומים דהאן שמקנאת בה ורוצה להרוס אותה. ושמה הקודם היה או ביואל כמו השם הבדוי של יי סול בהתחלה, ומבית יתומים נמסר שהחותם תמיד היה דווקא בידיה. וייתכן שיוחלט שדווקא דהאן אמורה להיות הנסיכה והיא משתפת פעולה עם יון ג'ו ורוצה להזיק לאחותה. הפרפסור קיווה שהחותם שלה מזוייף, אך היא מסרה לו את החותם ולאכזבתו מדובר בחותם אותנטי, אז האם צפויים להחליף נשק באמצע הקמפיין של משאל עם על השבת משפחת המלוכה?
אז יי סול מסתבר שהדם המלכותי זורם בעורקיה וכמונו היא מכורה לדרמות היסטוריות קוריאניות. פעם היא חיכתה דמות בדרמה שאומרת שזה בגללך, ודווקא אה יונג ביקר אותה על כך שעליה להפסיק ולא ברור מדוע, אין דבר טוב יותר בשביל נסיכה מלצפות בדרמות על ארמון המלוכה. היא גם גולשת באתרי פורנוגרפיה ואה יונג שם את אתרי הפורנוגפיה והדרמות ההיסטוריות תחת מכסה אחת שעליה להפסיק בכך בתור נסיכה.
אז יון ג'ו שעבדה עם הסבא של אה יונג לקחה על עצמה את תפקיד מנהלת הקרן המלכותית, אך היא רוצה להרוס הכול. כי הסבא מרגיש אשם כי הוא גנב את כספי הסבא של הנסיכה והוא מעוניין לתרום את כל הונו שנבנה עליו למשפחה המלכותית ויון ג'ו שגם מנהלת את המוזיאון וגם ציפתה להינשא לאה יונג ולהיות יורשת מאוד מרגישה לא נוח עם כך. אז כשכינסו את מסיבת העיתונאים בה הנסיכה צריכה לשאת נאום לאומה היא מנעה מרוב העיתונאים להיכנס. ואה יונג שגם התאהב בנסיכה וגם גילה שלמעשה אביו איים על האבא שיתרחק ואיים להרוג אותו ואם אביו יראה אותו הוא יהרוג גם את ביתו, והוא מתקשה להאמין בכך, אך בניגוד לציפיות ממנו עוזר לנסיכה. הוא גילה שהעיתונאים נעצרים בחניון ושלח בהגנבה פתק לנסיכה לקיים את הנאום לאומה בחניון ושם היא דיברה אל העיתונאים ונאמה נאום מרגש בו הודתה שהיא לא הוכשרה לתפקיד ותשמח לקבל כל המלצה מנתיניה.
הנשיא התלהב מאוד מדבריה והחליט לנצל אותה לצרכיו הפוליטיים וארגן אירוע בבית יתומים שבו גדלה יי סול הנסיכה כדי להשוויץ לצרכים פוליטיים. הנסיכה התמימה חשבה שמדובר באירוע צדקה והכינה נזיד בקר ואה יונג מחה על תמימותה ואז היא פולטת שבמטבח היא ג'אנג גום קטע מרגש ואה יונג שוב אומר לה להפסיק לצפות בדרמות היסטוריות. ויי סול מודה שזה שונה שאין לה את ג'י ג'ין הי שיבוא להציל אותה בכל פעם ואז מתחילה לשיר את השיר של היהלום שבכתר, שאגב מעולם לא תורגם על ידי ויוה, וכאן מתחילים לכתוב את התרגום, אך אה יונג לא נותן לה להמשיך לשיר אז לא שומעים את התרגום.
יי סול מבחינה במשהו חשוד ומזמינה את היתומים אליה ומנהלת מעין מסיבה בארמון והנשיא מגיע ומנצל אותה לצרכים פוליטיים ולוקח חסות על האירוע, אבל אז אה יונג שהעמיד פנים שהוא לצד הנשיא יוצא מהארון ומגן על הנסיכה וטוען שהנסיכה לא משמשת לצרכים פוליטיים ומוציא אותה. יי סול לא מבינה מה קורה והוא מסביר לה שהיא עשתה טעות רצינית כי הנשיא מנצל את האירוע ולמעשה הוא קיצץ בתקציב הרווחה וכך הוא עודף את הביקורת. וגם אם יגלו שמדובר בילדים מהבית יתומים שבו היא גדלה יאשימו אותה באפלייה. והיא לא מתאר לעצמה את מי כפקיד ממשלתי הוא הפך לאויב שלו. גם יון ג'ו מוחה לפניו שהוא יצא נגד הנשיא, אבל אה יונג מחליט שסוף סוף הוא יהיה נאמן לרגשותיו והוא בא ושואל את יי סול אם היא חייבת להיות נסיכה, אם היא תמות בלי זה, ומציע לה במקום להיות נסיכה להיות החברה שלו. לנו ידוע ששניהם אי אפשר כי הסבא שלו מתכוון לתרום את הירושה שלו לארמון, אז אם הנכד מתחתן עם הנסיכה זה הופך את כל התרומה לצביעות אחת גדולה.
יון ג'ו ממש מפלצת וכשיי סול ניסתה לדבר איתה את מי היא מעדיפה את אה יונג או את הפרופסור, הייתה לה החוצפה להגיד שהיא רוצה את שניהם. ומסתבר שהיא באמת ניהלה רומן עם שניהם. והיא משמרת את הפרופסור כי הוא מתייחס אליה יותר יפה.
מסתבר שהחותם של הנסיכה נמצא אצל אחותה ואמנם מהזכרנות ברור שיי סול היא באמת ביתו של יורש העצר. אבל איכשהו החותם שהיא אף זוכרת שהיה אצלה נמצא אצל מי שאומצה איתה מבית יתומים דהאן שמקנאת בה ורוצה להרוס אותה. ושמה הקודם היה או ביואל כמו השם הבדוי של יי סול בהתחלה, ומבית יתומים נמסר שהחותם תמיד היה דווקא בידיה. וייתכן שיוחלט שדווקא דהאן אמורה להיות הנסיכה והיא משתפת פעולה עם יון ג'ו ורוצה להזיק לאחותה. הפרפסור קיווה שהחותם שלה מזוייף, אך היא מסרה לו את החותם ולאכזבתו מדובר בחותם אותנטי, אז האם צפויים להחליף נשק באמצע הקמפיין של משאל עם על השבת משפחת המלוכה?
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: קריצה ליהלום שבכתר ביורשת העצר מאת: EVGLEV ללא תוכן
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: קריצה ליהלום שבכתר ביורשת העצר מאת: EVGLEV וגם את הקריצה לסרטי האקשן, כשהיא נכנסת לרכב ואומרת לו: "סע אחריו" "תעקוב אחרי האוטו הזה..." אבל במקום להתחיל מרדף מכוניות הנהג מסתכל עליה ושואל:"למה אני צריך לנסוע אחריו?"
הפרקים האחרונים אכן חמודים מאוד.
בתגובה ל: מאוד אהבתי את ההתייחסות לג'אנגומה מאת: zilpa גם כשהיא מעורבבת שהיא אומרת שכשהיא הפוליטיקה היא כמו מישהי מדרמה אחרת ובמטבח היא ג'אנג גום. אבל בכל זאת הייתה התיחסות יותר נרחבת ליהלום שבכתר כשהיא אמרה שזה לא אותו דבר, כי אין לה את גי ג'ין הי שיבוא להציל אותה תמיד. איזה כיף נסיכת קוריאה שחובבת דרמות כמונו ואוהבת דרמות היסטוריות במיוחד כמונו.
תוקן על ידי EVGLEV 21/4/2012 23:38
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: קריצה ליהלום שבכתר ביורשת העצר מאת: EVGLEV
קצת עצוב לי להודות, אבל מסתבר שהרגעים הבודדים שבהם "יורשת העצר" מושכת את תשומת לבי, קורים כשהיא מאזכרת סדרות אחרות, ולא בזכות עצמה...
עוד דמות שהנסיכה הושפעה ממנה היא מי-שיל מהדרמה ההיסטורית המצליחה והממכרת "המלכה סון-דוק". מי-שיל שלטה ביד רמה לא רק בממלכת שילה (למרות שלא הייתה המלכה...), אלא גם השפיעה באופן ניכר על הרייטינג
וזה הפוסטר של "המלכה סון דוק" (משמאל זו השחקנית פארק יה-ג'ין שמגלמת את יון-ג'ו ב"יורשת העצר").
סיימתי את "היורשת" בהמרצה פראית בסופ"ש האחרון (אחרת כנראה הייתי נשארת תקועה לנצח בפרק 5...), ואם לסכם אותה בשלוש מילים, זה יהיה "קצף יותר מבירה". הדמויות היו חביבות ברובן (למעט יון-ג'ו התפלה), אבל לטעמי לא הייתה עלילה שתמלא 16 שעות. זה היה יכול להיות נחמד כקליפ או כסרט של שעה וחצי מקסימום.
ומצאתי תרגום לעברית של השיר Onara מ"היהלום" באדיבות צוות ASIA4HB
iDana לשעבר
בתגובה ל: זה באמת היה רגע נחמד מאת: danarod גם אני, כמי שאוהבת את סונג סונג הון חשבתי שהיא זקוקה לעריכה ושדמותה של יון ג'ו מיותרת לחלוטין. (היא לפעמים מדברת כאילו עוד שניה היא עומדת למות...) וגם האחות של יי סול היתה מיותרת. חבל שהם חיבים להכניס מרובעים רומנטיים ואנשים מעצבנים...
והקליפ שהבאת...אוי, הזכיר לי כמה רגעים עצובים במיוחד מג'אנגומה... אבל הביגוד הצליח להצחיק אותי כאילו ראיתיו בפעם הראשונה...(כנראה כשלא רואים הרבה זמן סדרות הסטוריות ההלם מכה בך שוב...:))
ומה עכשיו? לאן את הולכת מכאן? (אורלי סוף סוף התחילה לראות את איך לפגוש שכן מושלם- ונהנית מאוד...אולי תצפי בפארק שי הו יקירנו?- אם כי הסדרה שווה מאוד, ולא רק בגללו- אם כי מי שהכין את הקליפ הזה ודאי לא מסכים איתי:))
בתגובה ל: איזה יופי שסיימת את הסדרה:) מאת: zilpa
עדיין אין לי חשק להתחיל סדרה חדשה, כך שבינתיים אני ממשיכה לצעוד לצדו של סאני
אפרופו פארק שי-הו, מחכה לי על הכונן הסדרה התקופתית בכיכובו, The princess men, שזכתה לביקורות טובות. מתישהו אולי אגיע גם אליה... והוא נראה ממש מלנכולי בקליפ שצירפת
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני לא הולכת לשומקום כרגע מאת: danarod הסדרה הזו לויוה פלוס...בינתיים לא התאכזבתי מאף סדרה שהוא כיכב בה.
וכן, הוא בהחלט מגלם שם מישהו שלא פשוט לו...ואולי הוא סתם מבואס כי השחקנית שלצידו מכוערת...
אבל למרות שבעיני יופיה אינו ידוע, הרי שדמותה בהחלט משובבת נפש והיא אחת הדמויות הייחודיות והמשובחות שיצא לי לראות בדרמות הקוריאניות...
בתגובה ל: אני מקוה שיביאו את מאת: zilpa קיים סיכוי שהסדרה המדהימה תעלה לאתר
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: יכול להיות שתהיה הפתעה מצד ASIA4HB מאת: זרהמאד
כבר מזמן - רק שהעתיד הפך למושג מעורפל מאז נפילת מגהאפלואוד בשלב זה אני גם לא מתכוונת לעשות מנוי לראפידשייר, כך שזה לא יעזור לי הרבה אם הסדרה תעלה לאתר... בכל מקרה כל הכבוד למתרגמים שלא מתייאשים למרות כל הבעיות
iDana לשעבר
בתגובה ל: הסדרה מופיעה ברשימת הפרויקטים העתידיים מאת: danarod שלחתי לך מסר...
בתגובה ל: הי דנה! מאת: MyGirl ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: יכול להיות שתהיה הפתעה מצד ASIA4HB מאת: זרהמאד כל סדרה חדשה שתעלה לאסיה תהווה הפתעה נעימה...
בתגובה ל: זה באמת היה רגע נחמד מאת: danarod שגם היא מדרמה היסטורית והיה לרגע ספק בגלל שזו דמות פוליטית. אז הוזכרו מי-שיל וג'אנג גום, מי-שיל בפוליטיקה וג'אנג גום במטבח. משהו בשחקנית הזאת מושך אותי שנהנתי גם מאייריס וגם מיורשת העצר.
ותודה על תרגום השיר מהיהלום שבכתר.
תוקן על ידי EVGLEV 22/4/2012 23:42
בתגובה ל: זה באמת היה רגע נחמד מאת: danarod ויותר מכך- גו אה ג'ואנג (השחקנית גונג היו ג'ין "פסטה") מצטלמת כמנחה בתוכנית בישול ושם היא שרה כמה שורות בודדות מהשיר "ONARA"
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: גם בסדרה THE GREATEST LOVE יש אזכור לג'אנגומה מאת: זרהמאד גם הקוריאנים שאני מכירה ונמצאים בארץ, לא ממש בקיאים בסדרות שם, אבל כולם מכירים את ג'אנגומה. זה ממש תפס בקוריאה...
ואגב קריצות, הרבה פעמים אני רואה ומזהה התייחסות לסדרות מסוימות בסדרות אחרות, ויש לי הרגשה שיש עוד המון דברים ש"עוברים לנו מעל הראש" ושהמקומיים מאוד נהנים מהם.
בתגובה ל: קריצה ליהלום שבכתר ביורשת העצר מאת: EVGLEV במיוחד את כל מה שהיה קשור למישיל המופלאה!
והנה מישיל ובידן והתנועה הבלתי נשכחת: (מי עשה את התנועה הזאת בסדרה "הנסיכה שלי"? הראשי, לא?)