Dandelion Family היא סדרה קוריאנית בת 50 פרקים ששודרה בערוץ MBC מינואר עד יולי של שנת 2010. הרייטינג הממוצע היה כ-11%.
העלילה:|סרט| העלילה מספרת על שלוש אחיות לבית משפחת פארק. האחות הבכורה ג'י-וון נישאה לאדם עשיר במיוחד שהעניק לה חיי מותרות. לכאורה, הנישואים שלהם מושלמים ומערכת היחסים שלהם היא ללא דופי, אך בפועל המצב הוא ההפך הגמור ולמרות כל העושר, האושר לא קיים בשביל ג'י-וון שסובלת מהתעללות נפשית ואף פיזית מצד בעלה האובססיבי והמעורער. המצב רק מחמיר ביניהם כשג'י-וון מגלה שהסיבה שהיא לא הצליחה להיכנס להריון במשך 8 שנות הנישואים היא עקב ניתוח שעבר בעלה שלא רוצה ילדים ובכלל לא התייעץ איתה בנידון.|כועס| האחות האמצעית מי-וון עזבה את הבית בגיל צעיר וברחה עם אהובה. השניים נישאו והקימו משפחה, ולמרות שהם חיים במחסור הם מאושרים עם בנם הצעיר וחיים באושר ועם המון אהבה.|מאוהב| היחסים בין מי-וון ואמה לא טובים ובכל פעם שהיא מגיעה הביתה לבקר, הביקור מסתיים בריב גדול וחילופי מילים קשות בינה לבית האם.|דגלאדום| האחות הצעירה הא-וון היא בחורה עצמאית שלמרות שהוריה מתעקשים שהגיע העת להינשא, היא לא ממהרת להיתחתן והיא בכלל לא בטוחה שהיא רוצה להקים בית ולהביא ילדים כי אצלה בעדיפות ראשונה היא הקריירה שלה. המצב משתנה כשמתחילים להתפשט במקום עבודתה שמועות על רומן בינה לבית הבוס שלה שהוא אדם נשוי.|SS| השמועות הולכות ומתפשטות והמצב הופך ללא קל בשבילה, מה שמאלץ אותה לקחת צעד שאותו לא רצתה לקחת. היא מתחתנת עם בחור, צלם במקצועו אשר אביו איים שיקח ממנו את כל הכסף שהשקיע בו במידה ולא יציג בפניו תוך שבועיים את כלתו לעתיד. השניים מחליטים לערוך ביניהם חוזה של נישואים פיקטיביים וכך השמועות לגבי הא-וון יפסקו והבחור לא יצטרך להיפרד מהמימון מצד אביו שאם ילקח ממנו יאלץ אותו לסגור את הסטודיו לצילום שבבעלותו.|חושב2| אב המשפחה פארק סאנג-גיל עובד בתחום הבנייה וכבר שנים שהוא מחכה לרגע שבו יהפוך לנשיא החברה בה עובד כמנהל.|גביע| אישתו שהיא עקרת בית הקדישה את כל חייה לדאגה לבעלה והיא ציפתה לקידום המיוחל ממש כמוהו. אבל לא הכל הולך כפי שמצפים והקידום המיוחל לא מתרחש ובמקום זה סאנג-גיל מקבל תפקיד של יועץ החברה, תפקיד שבמשמעותו הוא כמו מכתב פיטורים בשבילו. במהלך העלילה אנו נהייה עדים לסיפורים האישיים של שלוש האחיות, לקשיים של ההורים והסודות שצצים מבעבר.
הנה טריילר שמצאתי (לצערי ללא תרגום) שמראה את הסיפור ההתחלתי של העלילה:
דעה אישית: התחלתי לצפות בסדרה בזכות הקאסט שבה. אם המשפחה היא השחקנית שגילמה את הגבירה האן ב"יהלום בארמון" והבת האמצעית היא השחקנית והזמרת מאיה שאותה מאוד חיבבתי בסדרות אחרות שבהם השתתפה.|אצבעלמעלה| את האחות הצעירה גילמה שחקנית שמהרגע הראשון שראיתי אותה בסדרה "Goong" היא מאוד הזכירה לי את אליסה מילאנו. אני עדיין חושבת שהן דומות...בעיקר כשהיא עם שיער קצר היא מזכירה לי את מילאנו בתקופה של "מי הבוס?".|cool| ולמרות הקאסט, הצפיות שלי לא היו גבוהות במיוחד כי ראיתי שלקח זמן רב לתרגם את הסדרה וכמו כן, לא טרחו לתרגם אותה לעוד שפות כמו ספרדית...אז חשבתי שהיא כנראה לא הייתה מוצלחת בעיני רבים. בכל אופן, מבחינתי הסדרה הייתה טובה ונהניתי לצפות בה.|VV|
בסדרה הראו בבירור עד כמה שהאימרה "לא כל מה שנוצץ זהב" היא נכונה...האחות הבכורה אמנם חיה בבית יוקרתי, לבשה בגדים יקרים ותיקי מעצבים אבל היא לא הייתה מאושרת והרגישה כמו בכלוב מזהב.|ביי-בוכה| היא התביישה לספר למשפחתה על מה שהיא עוברת מאחר והמשפחה ראתה בבעלה אדם לדוגמא שעוזר ותומך בהם בכל עת. אגב, השחקן שגילם את הבעל האובססיבי היא השחקן ג'ונג צ'אן שגילם את סא-יון ב"Lovers" ("המאפיונר שלי"). לעומתה, האחות האמצעית חיה בדירה קטנה בשכירות והיא ובעלה עברו אמנם לא מעט משברים, אבל שררה אצלם שפע של אהבה שעזרה להם להתגבר על כל אותם מכשולים. אהבתי גם את הסיפור של האחות הצעירה...היא אמנם התחילה את חיי הנישואים שלה כעיסקה ותו לא, אבל המחייה לצידו של הצלם גרם להם לראות אחד את השניה באור אחר ולשנות את דעתם לגבי ממסד הנישואים. לסיכום: סדרה משפחתית מאוד חמודה ומהנה|VV2|
בתגובה ל: השרשור האסייתי . מאת: ההרצליינית מחכים לנו בקרוב בויוה...אמנם ראיתי את שתי הסדרות, אבל ניחוח אשה- חשוב לי לראות שוב, וגם את "אהבה מופלאה" של האחיות לבית הונג לא יכאב לי לראות. עכשיו, כשאני כבר יודעת למה לצפות...
בתגובה ל: ניחוח אישה ואהבה מופלאה מאת: zilpa
לגבי "ניחוח אישה" - פעם אחת הספיקה לי בהחלט "אהבה גדולה/מופלאה/ענקית" מחכה לי על המחשב. אני תוהה עד כמה אצטרך להמריץ ו/או לראות על מיוט קצת צפוף לי מדי עם האחיות הונג.
אגב, מסתבר שיש עוד צמד תסריטאיות שנקראות האחיות הונג (Hong Jin Ah, Hong Ja Ram), והן כתבו בין השאר את "בטהובן וירוס" אבל הן פחות מפורסמות, וגם לא משחררות דרמות בקצב של אחת לשנה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: צפייה חוזרת מהנה מאת: danarod מעניין אם האזניים של כולם זהות...
אני דוקא די אהבתי את הפרקים הראשונים של ניחוח אשה. אח"כ קצת נהיה כבד, אבל בסופו של דבר זו סדרה עם הרבה רגעים מרגשים.
ובטהובן וירוס מחכה לי על הכונן כבר הרבה זמן, אבל משום מה יש לי בעיות עם הסינכרון של התרגום שלה...
קצת קשה להמריץ את "אהבה מופלאה" (זה שם שבעיני יותר הולם, כי האהבה הטובה/גדולה מכולן נשמע לי יומרני ואידיוטי) כי הם מדברים הרבה וצריך לעקוב אחרי האנגלית...
אם באסיה יצליחו להעלותה בקרוב, בטח יהיה לך יותר קל בכל עניין ההמרצה...
בתגובה ל: יש הרבה הונג בקוריאה:) מאת: zilpa
אני בונה על קטעי הפלאשבקים/שירים וכו' להמרצה - וכמובן גם על המתרגמת החרוצה!
אני אבדוק אם גם אצלי יש בעיה בסינכרון. בכל מקרה, בד"כ בתוכנות הצפייה יש גם אפשרות לתיקון זמן כתוביות.
iDana לשעבר
בתגובה ל: פטפטנים שכמותם מאת: danarod ללא תוכן
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: ניחוח אישה ואהבה מופלאה מאת: zilpa ואהבתי את הסדרה בעיקר בזכות קים סון-הא המקסימה!
את "אהבה מופלאה" אני מקווה שאוכל לראות בקרוב... הבנתי שהסדרה הייתה מוצלחת בזכות השחקן ולאו דווקא בזכות השחקנית...אני דווקא רוצה לצפות בסדרה הזו בזכות השחקנית| מחייך|
בתגובה ל: רק את "ניחוח אישה" ראיתי... מאת: MyGirl ...הוא השחקן הראשי של CITY HALL. לא צפיתי ב-CITY HALL, אבל מתמונות של השחקן הזה, התרשמתי שהוא סמי-ערס.
תוקן על ידי ההרצליינית 16/6/2012 14:12
בתגובה ל: השחקן הראשי של "אהבה מופלאה"... מאת: ההרצליינית זאת הייתה סדרה מאוד חמודה והוא היה שם נחמד ומשכנע בתפקידו, אבל הוא לא הפך להיות אחד מהפייבוריטים שלי. גם ראיתי אותו בסדרה "Athena: Goddess of War" שבה הוא גילם תפקיד אחר לגמרי של רע משכנע ביותר. אבל גם בפעם ההיא לא הוקסמתי ממנו. נחכה לראות איך הוא יהיה ב"אהבה מופלאה"
בתגובה ל: ראיתי אותו ב"סיטי הול"... מאת: MyGirl הוא היה שם כל כך צעיר ועדיין לא החלטתי אם השנים עשו לו רק טוב או להפך...
בתגובה ל: עכשיו נזכרתי שגם ראיתי אותו ב"Bodyguard"... מאת: MyGirl התאהבתי בדמותו ב"סיטי הול". לדעתי החיבור עם קים סון אה עשה לו טוב והוציא ממנו את המיטב. הדעות חלוקות לגבי סיטי הול, לא כולם אהבו את הסדרה כמוני (דנה ) אבל אני,כאמור, התאהבתי. אגב, זו גם הסיבה שבחרתי לתרגם את "אהבה מופלאה" שתעלה בקרוב מאד לאתר ASIS4HB.
בתגובה ל: בעקבות סיטי הול צפיתי גם ב "Bodyguard". מאת: זרהמאד
שכולם אהבו את הסדרה חוץ ממני
מחכה לתרגום
iDana לשעבר
בתגובה ל: יותר מדויק לומר... מאת: danarod ללא תוכן
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: בעקבות סיטי הול צפיתי גם ב "Bodyguard". מאת: זרהמאד איזה כייף לנו!!! תודה ענקית!!!
בתגובה ל: את תרגמת את "אהבה מופלאה"? מאת: MyGirl ללא תוכן
בתגובה ל: בעקבות סיטי הול צפיתי גם ב "Bodyguard". מאת: זרהמאד ראשית אני כ"כ שמחה שאת מתרגמת אותה ... אני מאוהבת בשחקן הזה (בזכות עצמו) מאז שראיתי את הסרט a day with my son ,הוא שחקן משכמו ומעלה ,אכן נכון ש סון הא הקפיצה אותו למעלה בסיטי הול אבל ,יש לו את הצ'ארם הגברי והכישרון הטבעי לכל תפקיד...
סון הא מקפיצה הרבה שחקנים למעלה , בניחוח אישה דון ווק היה כמו צנון מבושל והיא עשתה לו את הפרסום שהיה צריך לאחר השחרור מהצבא....ובדרמה הבאה שלו , הוא השתפר מעט..
ועכשיו אני רואה בשקיקה את i do i do והראשי, לי ג'אנג וו (שצעיר ממנה ב " 11 שנים" ) משחק נפלא...ומכאן אני צופה שהוא יוקפץ לטופ רשימת השחקנים. אורה
בתגובה ל: ראיתי אותו ב"סיטי הול"... מאת: MyGirl הוא נראה לי כעור במיוחד. מאוד אהבתי את העוזר החתיך שלו, שעשה תפקיד חשוב כתובע ב"צייד עירוני" ותפקיד קמאו ב"גן סודי" http://wiki.d-addicts.com/Lee_Joon_Hyuk אבל אחרי כמה פרקים התחלפו היוצרות, והעוזר נראה לי מכוער יותר מרגע לרגע, בעוד שהוא הפך לגבר נאה...(אסול טענה שמעולם לא ראתה גבר שנראה כ"כ טוב בחליפה...) וכששמעתי שהוא בן 40 ויש לו בן בשנות העשרים בכלל הרגשתי צורך להצדיע לבחור...
באהבה מופלאה הוא בעיני כמו כל הדמויות של של העלמות הונג. מטופש להפליא...אבל אני כנראה בדעת מיעוט...
בתגובה ל: גם אני לא ממש אהבתי אותו בהתחלה מאת: zilpa מסתבר שהוא גם שיחק ב"Star's Lover" וגם שם אני לא זוכרת אותו...אבל אני כן זוכרת אותו ב"I Am Legend" וכמובן שב"סיטי האנטר" וב"The Equator Man"...אני מאוד מסמפטת את השחקן הזה...באסה שבעקבות גיוסו יקח זמן עד שנראה אותו בדרמה חדשה| קריצה|
בתגובה ל: בכלל לא זכרתי אותו בסיטי הול מאת: MyGirl שלא זכרה אותו. לא מכבר חידשתי את זה לעוד מישהי שראתה את הסדרה :) את עיני הוא צד במיידי, כאמור, כיון שכשבאו הפולטיקאי ה"כוכב" ועוזרו, התבאסתי שהעוזר היפה הוא לא הגיבור של הדרמה, אלא הבחור הגבוה עם השפמפם... בדיעבד, כאמור, זה השתנה אצלי.
כנראה שיש בו משהו שמדבר אליי- ו"נקלט לי במצלמה" כי בגן סודי זיהיתי אותו גם במיידי (הוא מופיע לדקה, כשחקן אורח, שאומר לאוסקה שלא כדאי לו להיות עם הבחורה שכולם משתעשעים בה...ואוסקה הטיפש מגיב ב"אני צוחק איתה/עליה" וסובל שנות בדידות ארוכות בגלל זה...)
בכל מקרה, נראה לי שלאחרונה הוא כבר עבר ממשבצת המשני למשבצת הראשי. נקוה שהקהל יחכה לו עד תום הגיוס...
בתגובה ל: השחקן הראשי של "אהבה מופלאה"... מאת: ההרצליינית פאלי, פאלי! למה את מחכה? אחת הסדרות הטובות בעיני. והוא לא נראה שם ערס. אלא דיפלומט אמיתי.
בתגובה ל: לא ראית סיטי הול?! מאת: zilpa הדרמה הזו הוציאה ממני צחוק/בכי בטירוף ...היו שם דיאלוגים שלא ראיתי בהרבה דרמות , הכימייה בין שני הראשיים "כמו סיר ומכסה" ...אהבה בוגרת ותשוקה שמחסירה פעימה בלב...וגם הסיפור כולו מעניין ומרתק , כל הצוות הנלווה לראשיים , מעולה... לרוץ לראות...
בתגובה ל: השרשור האסייתי . מאת: ההרצליינית שני הפרקים הראשונים היו מאוד מעניינים...קצב העלילה היה מהיר והפרקים עברו לי ממש מהר...בשבוע שלאחר מכן פרקים 3 ו-4 היו נחמדים אבל פחות טובים בעיני...אבל הפרקים של השבוע די שיעממו אותי...יותר מידי דיבורים על עולם המחשבים ופחות סצינות מעניינות...שלא לדבר על החוסר ברומנטיקה בסדרה...מקווה ששבוע הבא אני אופתע לטובה|חושב2| אבל כנראה שבקוריאה לא חושבים כמוני כי ככל שהפרקים מתקדמים יותר, כך גם הרייטינג עולה.
לעומת זאת, הסדרה "Dandelion Family" התגלתה כסדרה מאוד חמודה! לא היו לי הרבה צפיות לגביה כי אין לה תרגום לספרדית ואני בדר"כ בוחרת לצפות בסדרות שיש להן תרגום בספרדית במחשבה שאם טרחו לתרגם אותה בעוד שפה מלבד אנגלית אז זאת אומרת שמדובר בסדרה ששווה צפייה! בכל אופן, את הסדרה הזו לא תירגמו לספרדית ואפילו התרגום שלה לאנגלית הושלם באיחור רב...אבל בכל זאת רציתי לצפות בה בזכות הקאסט שבה. אני מאוד נהנית מהעלילה ודמויותיה וכשאסיים את הצפייה אשמח לכתוב עליה כאן בפורום. אני כבר בפרק 36 (מתוך 50) כך שלא נותרו לי עוד מספר רב של פרקים
תוקן על ידי ההרצליינית 16/6/2012 14:2
בתגובה ל: Ghost התחילה קצת לשעמם אותי...|מבויש| מאת: MyGirl
תדעי לך שבגללך (טוב, ובגלל סו ג'י סוב) התחלתי להוריד אותה, למרות שעולם המחשבים לא נשמע לי כ"כ מלהיב מלכתחילה...
מחכה לסקירה שלך על Dandelion Family שמתי לב שהרבה פעמים התרגום מושפע מנוכחותם של כוכבים כאלה ואחרים (בדגש על כוכבי KPOP למיניהם, גם אם כישרון המשחק מוטל בספק).
iDana לשעבר
בתגובה ל: באסה... נקווה לשיפור מאת: danarod לא לקחו בה חלק כוכבי KPOP, למרות שאחת השחקניות היא הזמרת מאיה...אם כי לא נראה לי שהיא הוציאה אלבום בתקופה האחרונה...אני מכירה אותה רק כשחקנית ואני אוהבת את המשחק שלה.
וסו ג'י-סוב, נחמד לראות אותו...אבל הוא תמיד רציני ולא נראה לי שהוא חייך (או יחייך) במהלך הסדרה הזו...
בתגובה ל: אולי בגלל זה הסדרה לא הייתה "להיט"... מאת: MyGirl
כי הגיע הזמן לגוון קצת, ולתת לנו הזדמנות לראות את החיוך היפה הזה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: סו ג'י-סוב, תעשה קומדיה! מאת: danarod יש משהו חדש על הפרק? הייתי מוכנה להתמכר לסדרה חדשה שלו.
בתגובה ל: באסה... נקווה לשיפור מאת: danarod טוב אני בגלל אהובי - סונג סונג הון -היקר שלי.. יש שם דברים כ"כ מגוחחים ולא רציונליים ...חחחח לדעתי בחרו תסריטאי ובמאי לא טובים , כי לדעתי היה אפשר לעשות מזה דרמה טובה ומעניינת יותר (בכל זאת העתיקו מהיפנים) וכבר ראינו יפניות מועתקות שהקוראנים עשו ממנה פלאים... בכל מקרה, אני איתו עד הסוף(מקווה שלא המר)הטוב...לא נוטשת את אהובי
בתגובה ל: ואני עדיין מורידה את ד"ר ג'ין (הרבה מחלות) מאת: kler181 איכה הדרדרת?...
אם כי שמעתי שהסדרה היפנית היתה מצויינת וזכתה להצלחה רבה, הרבה יותר מהמנגה עצמה שהבנתי שלא הלהיבה...
בתגובה ל: הנה משהו שלא יתחשק לכם לאכול כשתהיו בקוריאה מאת: MyGirl אין מספיק איכס כדי לתאר...
תוקן על ידי ההרצליינית 17/6/2012 11:7
בתגובה ל: הנה משהו שלא יתחשק לכם לאכול כשתהיו בקוריאה מאת: MyGirl קראתי כתבה גדולה על כך שרבים במזרח מהמרים על חייהם כשהם אוכלים דיונון שעודו בחיים.
הנה סרטון הממחיש בלייב כיצד הדיונון רוקד בצלחת
#!
בתגובה ל: השרשור האסייתי . מאת: ההרצליינית "האי ג'ג'ו בדרום קוריאה נבחר לא מכבר לאחד מ-7 פלאי עולם, אך המיוחד בו הוא נשים בגיל העמידה שצוללות בים ללא מיכל אוויר וצדות חיות, כשהצעירה שבהן בת 45 שנה. פמיניזם נוסח המזרח".
בתגובה ל: השרשור האסייתי . מאת: ההרצליינית Dandelion Family היא סדרה קוריאנית בת 50 פרקים ששודרה בערוץ MBC מינואר עד יולי של שנת 2010. הרייטינג הממוצע היה כ-11%.
העלילה:|סרט| העלילה מספרת על שלוש אחיות לבית משפחת פארק. האחות הבכורה ג'י-וון נישאה לאדם עשיר במיוחד שהעניק לה חיי מותרות. לכאורה, הנישואים שלהם מושלמים ומערכת היחסים שלהם היא ללא דופי, אך בפועל המצב הוא ההפך הגמור ולמרות כל העושר, האושר לא קיים בשביל ג'י-וון שסובלת מהתעללות נפשית ואף פיזית מצד בעלה האובססיבי והמעורער. המצב רק מחמיר ביניהם כשג'י-וון מגלה שהסיבה שהיא לא הצליחה להיכנס להריון במשך 8 שנות הנישואים היא עקב ניתוח שעבר בעלה שלא רוצה ילדים ובכלל לא התייעץ איתה בנידון.|כועס| האחות האמצעית מי-וון עזבה את הבית בגיל צעיר וברחה עם אהובה. השניים נישאו והקימו משפחה, ולמרות שהם חיים במחסור הם מאושרים עם בנם הצעיר וחיים באושר ועם המון אהבה.|מאוהב| היחסים בין מי-וון ואמה לא טובים ובכל פעם שהיא מגיעה הביתה לבקר, הביקור מסתיים בריב גדול וחילופי מילים קשות בינה לבית האם.|דגלאדום| האחות הצעירה הא-וון היא בחורה עצמאית שלמרות שהוריה מתעקשים שהגיע העת להינשא, היא לא ממהרת להיתחתן והיא בכלל לא בטוחה שהיא רוצה להקים בית ולהביא ילדים כי אצלה בעדיפות ראשונה היא הקריירה שלה. המצב משתנה כשמתחילים להתפשט במקום עבודתה שמועות על רומן בינה לבית הבוס שלה שהוא אדם נשוי.|SS| השמועות הולכות ומתפשטות והמצב הופך ללא קל בשבילה, מה שמאלץ אותה לקחת צעד שאותו לא רצתה לקחת. היא מתחתנת עם בחור, צלם במקצועו אשר אביו איים שיקח ממנו את כל הכסף שהשקיע בו במידה ולא יציג בפניו תוך שבועיים את כלתו לעתיד. השניים מחליטים לערוך ביניהם חוזה של נישואים פיקטיביים וכך השמועות לגבי הא-וון יפסקו והבחור לא יצטרך להיפרד מהמימון מצד אביו שאם ילקח ממנו יאלץ אותו לסגור את הסטודיו לצילום שבבעלותו.|חושב2| אב המשפחה פארק סאנג-גיל עובד בתחום הבנייה וכבר שנים שהוא מחכה לרגע שבו יהפוך לנשיא החברה בה עובד כמנהל.|גביע| אישתו שהיא עקרת בית הקדישה את כל חייה לדאגה לבעלה והיא ציפתה לקידום המיוחל ממש כמוהו. אבל לא הכל הולך כפי שמצפים והקידום המיוחל לא מתרחש ובמקום זה סאנג-גיל מקבל תפקיד של יועץ החברה, תפקיד שבמשמעותו הוא כמו מכתב פיטורים בשבילו. במהלך העלילה אנו נהייה עדים לסיפורים האישיים של שלוש האחיות, לקשיים של ההורים והסודות שצצים מבעבר.
הנה טריילר שמצאתי (לצערי ללא תרגום) שמראה את הסיפור ההתחלתי של העלילה:
דעה אישית: התחלתי לצפות בסדרה בזכות הקאסט שבה. אם המשפחה היא השחקנית שגילמה את הגבירה האן ב"יהלום בארמון" והבת האמצעית היא השחקנית והזמרת מאיה שאותה מאוד חיבבתי בסדרות אחרות שבהם השתתפה.|אצבעלמעלה| את האחות הצעירה גילמה שחקנית שמהרגע הראשון שראיתי אותה בסדרה "Goong" היא מאוד הזכירה לי את אליסה מילאנו. אני עדיין חושבת שהן דומות...בעיקר כשהיא עם שיער קצר היא מזכירה לי את מילאנו בתקופה של "מי הבוס?".|cool| ולמרות הקאסט, הצפיות שלי לא היו גבוהות במיוחד כי ראיתי שלקח זמן רב לתרגם את הסדרה וכמו כן, לא טרחו לתרגם אותה לעוד שפות כמו ספרדית...אז חשבתי שהיא כנראה לא הייתה מוצלחת בעיני רבים. בכל אופן, מבחינתי הסדרה הייתה טובה ונהניתי לצפות בה.|VV|
בסדרה הראו בבירור עד כמה שהאימרה "לא כל מה שנוצץ זהב" היא נכונה...האחות הבכורה אמנם חיה בבית יוקרתי, לבשה בגדים יקרים ותיקי מעצבים אבל היא לא הייתה מאושרת והרגישה כמו בכלוב מזהב.|ביי-בוכה| היא התביישה לספר למשפחתה על מה שהיא עוברת מאחר והמשפחה ראתה בבעלה אדם לדוגמא שעוזר ותומך בהם בכל עת. אגב, השחקן שגילם את הבעל האובססיבי היא השחקן ג'ונג צ'אן שגילם את סא-יון ב"Lovers" ("המאפיונר שלי"). לעומתה, האחות האמצעית חיה בדירה קטנה בשכירות והיא ובעלה עברו אמנם לא מעט משברים, אבל שררה אצלם שפע של אהבה שעזרה להם להתגבר על כל אותם מכשולים. אהבתי גם את הסיפור של האחות הצעירה...היא אמנם התחילה את חיי הנישואים שלה כעיסקה ותו לא, אבל המחייה לצידו של הצלם גרם להם לראות אחד את השניה באור אחר ולשנות את דעתם לגבי ממסד הנישואים. לסיכום: סדרה משפחתית מאוד חמודה ומהנה|VV2|
תוקן על ידי ההרצליינית 20/6/2012 11:57
בתגובה ל: Dandelion Family מאת: MyGirl
נהניתי לקרוא ונחמד לראות שוב את הגבירה האן... זו באמת נראית כמו דרמה משפחתית חמודה
iDana לשעבר
בתגובה ל: על הסקירה! מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: Dandelion Family מאת: MyGirl נהנתי לקרוא
אגב, השחקנית יאנג מי קיונג (הגבירה האן) משתתפת גם בסדרה "...השמש והירח". לדעתי היא שחקנית טובה ויכולות המשחק שלה מאד מוצלחים.
בתגובה ל: לינה מאת: זרהמאד למרות שפה היו רגעים שהיא ממש הרגיזה...אבל לא בגלל משחק לקוי אלא כי פשוט דמותה הייתה רחוקה מלהיות מושלמת
עדיין לא צפיתי בסדרה ההיסטורית שציינת, אבל היא כבר אצלי בהמתנה
שמחה שנהנית לקרוא
בתגובה ל: Dandelion Family מאת: MyGirl אם כי אצלך זה בד"כ ככה...מצחיק שדוקא את סה יון זיהיתי ממבט ראשון. לא ממש נותנים לו תפקידים מוצלחים, אה?
ואני שמחה לראות שמאיה עושה דברים עם עצמה.
בתגובה ל: תודה על הסקירה המושקעת מאת: zilpa לאור תפקידו הכל כך לא סימפטי...אבל אין ספק שהוא שיחק מעולה! עובדה שהוא הצליח לגרום לי ממש לשנוא אותו.
מאיה שחקנית מעולה לדעתי! חבל שהיא לא משתתפת ביותר סדרות. מ-2010 היא לא לקחה חלק באף סדרה חדשה.\
מקווה שיצא לי לכתוב עוד סקירה בקרוב...כשאני כותבת סקירה זאת אומרת שהסדרה מצאה חן בעיני, אז כולי תקווה שזה יקרה לעיתים קרובות יותר
בתגובה ל: לחבב אותו היה קשה... מאת: MyGirl שתמצאי סדרות שתהני ושיהיה לך שווה לכתוב עליהן. גם אני לא כותבת על כל מה שאני רואה. אם כי את רוב הסדרות שראיתי כן מצאתי ראויות לכתיבה...man of honor למשל היתה בעיני כלכך סתמית, שלא יכולתי להביא את עצמי לכתוב עליה...(אני מקוה שדנה סולחת לי, בזמנו הבטחתי לה סקירה עליה...)
בתגובה ל: גם אני מקוה מאת: zilpa
גם לי יש ברזומה כמה סדרות שפשוט לא היה מה לכתוב עליהן... זה סוג של אנטי המלצה מבחינתי.
iDana לשעבר
בתגובה ל: Dandelion Family מאת: MyGirl תודה על הסקירה המעניינת והמפורטת , עושה חשק להתחיל מיד! את האבא אני מכירה מ"מזרח לעדן" , הוא שחקן מעולה.. חבל שאף אחד לא לקח אותה לתרגום...אני מבינה שזה קצת גדול כי היא ארוכה, אבל כבר יצא לתרגם דרמות ארוכות ויפות..
בתגובה ל: רק מלקרוא את הסקירה ,בא לי מיד לקפוץ לתוכה מאת: kler181 השחקן ממזרח לעדן באמת שחקן מעולה! הפעם, הדמות שלו היתה הרבה יותר רגועה, אבל ברגעים שהוא הרגיז אותי מיד נזכרתי בדמותו בממזרח לעדו שמתי לב שהדרמות הארוכות די מוצלחות! מספר רב של פרקים מאפשר לנו להיתחבר יותר לעלילה והדמויות, שכו הם אצלינו על המסך לאורך זמן
בתגובה ל: השרשור האסייתי . מאת: ההרצליינית אח, איזו סדרה. נתחיל במוזיקה -
רק לשמוע את זה- אפילו על רקע התמונה הסתמית של גג- מרגיש את הדרמה...לא?
אז אין ספק, זוהי דרמה דרמטית. כמיטב המסורות של הסדרות התקופתיות, יש חורשי רע וזוממי מזימות, ואנשים שמחפשים כוח ואנשים שמחפשים צדק, וכל מה שאני יגיד רק יספיילר. אז נסתפק בזה שנגיד שכל פרק משאיר אותך באפס אויר. קורים כל כך הרבה דברים, והגיבורים שלנו כל הזמן בסכנת חיים. הם יוצאים ממצב אחד שנראה עגום ולא אפשרי, ומגיעים למצב עגום יותר ועוד פחות אפשרי. סוג של "משחקי הכס" הקוריאניים, רק שלזכותה של הסדרה ייאמר שהם משאירים מקום לדמיון ולא מראים לנו יותר מידי מראות קשים של עינויים אכזריים.
פארק שי הו כקים סונג יו נראה כפי שמעולם לא ראיתיו קודם. הן כמלומד והן כסוג של לוחם נינג'ה להלן הקליפ מהסדרה שמראה כמה פנים רבות יכול האיש הזה ללבוש...-(וכמובן, שיש בקליפ הבזקי תמונות שלחלוטין מהווים ספויילרים לסדרה...אבל מי שיראה אותם כמו שהם, יקבל מושג מעוות לחלוטין על מה שקורה בסדרה באמת...)
השחקנית שלצידו, מון צ'ה וון, מרשימה מאוד גם היא, ודמותה היא אחת הדמויות האמיצות , האוהבות והטובות ביותר שיצא לי לראות. במובן מסויים עד כדי חוסר אמינות. בכלל, למרות שהסדרה מתמקדת בגברים ובמלחמותיהם על הכתר, הנשים הן המשמעותיות באמת, והן מצטיירות כמי שמסדרות את העניינים בסופו של דבר, וכמשתדלות למנוע מהגברים (לא תמיד בהצלחה) את הטעויות שהם עומדים לבצע...
כמיטב המסורת התקופתית גם פה נמצאים לצד לוחמים עזים, אנשי חצר תככנים, מלומדים מוזרי כובעים וגם...מארחות. לראשונה יצא לי לראות בסדרה גם מארחת שהיא בעצם מארח. קוקסינלים מסתבר היו גם שם..(ואין ספק שהדמות מהווה את אחת הדמויות החמודות ביותר בסדרה) את כל הדמויות כמעט, בסדרה עתירת המשתתפים הללו, אפשר למצא כאן http://asianwiki.com/The_Princess%27_Man ורבים מהם שחקנים המוכרים לנו מדרמות אחרות. אני במיוחד אהבתי את קים רו הא. http://asianwiki.com/Kim_Roe-Ha השחקן הזה מצליח להפתיע אותי ביכולות המשחק שלו כל פעם מחדש. הוא משכנע כנבל מושלם ב"המאפיונר שלי", כבלש שלומיאלי וחמוד ב"איך לפגוש שכן מושלם" ופה, כדמות רבת תושיה ופעלים, שהופכת ליד ימינו של גיבורנו, פארק שי הו.
אז מה יש בסדרה הזו? אהבה גדולה מלאה במכשולים. תככי חצר ומזימות. ומתח ואקשן בלתי פוסקים. עד לרגע האחרון ממש. עם סיום הצפיה אני לא יכולה לומר שאני לגמרי שבעת רצון ממנה, אבל אין ספק שהיא סוחפת, מותחת ומרתקת לכל אורכה. וחוץ מזה. פארק שי הו. צריך להגיד עוד משהו?...
בתגובה ל: the princess man - האיש של הנסיכה (ללא ספויילרים) מאת: zilpa העובדה שמדובר בסדרה תקופתית זה כבר פלוס גדול בשבילי! הסדרות ההיסטוריות הן המועדפות עלי.
יש לי הרגשה שאני אחבב את פארק שי-הו בתפקיד היסטורי יותר מאשר בסדרות העכשוויות...מקווה שזה אכן יקרה!
את מון צ'ה-וון מאוד סימפטתי ב"It's Okay, Daddy's Girl". למעשה, ראיתי את כל הסדרות בהשתתפותה אבל פה התפקיד שלה היה הכי מרכזי ומשמעותי. היא שחקנית מאוד יפה בעלת נוכחות ואני מקווה ליהנות מתפקידה פה. אני שמחה לקרוא את תגובתך החיובית לגביה
אני רואה שיש פה שפע של שחקנים מצויינים! קים רו-הא בדר"כ משחק גנגסטר משעשע או מפחיד...רק ב"Comrads" התפקיד שלו היה אחר לגמרי ואני מאוד אהבתי את המשחק שלו. בכלל, בכל סדרה שבה הוא לוקח חלק הוא משחק טוב ובצורה משכנעת.
בתגובה ל: על הסקירה המעניינת! מאת: MyGirl קים רו הא בעיני, זו העובדה שאיך שרואים אותו הוא מצליח להעביר את הדמות שהוא הולך לשחק. במאפיונר שלי, לא סבלתי אותו מהרגע הראשון- ככל שהפרקים התקדמו היו לי יותר ויותר סיבות. ואח"כ ראיתי אותו שוב כגנגסטר, וחשבתי שזה הטייפ קאסט שלו, אבל אז, ב"שכן מושלם"- שאם טרם ראית גם מומלצת בחום מבחינתי- הוא מיד נראה לי מותק. בלש שלומיאלי חמוד כזה. שבמשטרה מלגלגים עליו- ואני ישר הייתי לצידו. וגם פה, איך שראיתי אותו הוא נראה לי "שייך לטובים" ולא התבדיתי. יש בו משהו שמצליח להעביר את הדמות.
את השחקנית ון צ'ה וון לא ראיתי עד עכשיו באף סדרה. אבל בהחלט אהבתי אותה. לעומת זאת, את פארק שי הו אם עד עכשיו לא אהבת ...אני באמת לא בטוחה שזה מה שישנה את זה...
בתגובה ל: מה שהכי מדהים אצל מאת: zilpa ...שיחק גם ב"אילג'ימה", ודמותו שם היתה של אדם, מושחת ומפחד במיוחד. דמותו מתה בסוף ע"י חיסול, ומי שהיה אחראי לחיסול, הוא הדמות שאותה גילם... פארק שי הו!
בתגובה ל: קים רו הא... מאת: ההרצליינית הוא ופארק שי הו משחקים יחד, למרות שאין להם יותר מידי סצינות משותפות. אולי יש להם אותו סוכן?
בתגובה ל: מה שהכי מדהים אצל מאת: zilpa אבל גם שם הייתה לי בעיה עם פארק שי-הו ודווקא רציתי לראות את השחקנית הראשית עם הבחור השני שאהב אותה...כמובן שלא קיבלתי את הסוף לו ציפיתי ודי ניחשתי שזה מה שיקרה
בתגובה ל: ראיתי את "שכן מושלם"... מאת: MyGirl אני חשבתי שהוא נראה מבוגר ממנה פי שניים...ושלמרות שהוא חבר נאמן- רצוי שתהיה עם מי שהיא אוהבת ולא רק שאוהב אותה. ופארק שי הו גם בעיני דמות מאוד בעייתית שם. גבר די חלש, חסר אונים בהרבה מובנים. כל ההתנהלות שלו מולה- במיוחד כשהם היו באופרה- היתה מכמירת לב. לא זכור לי שהיתה אי פעם סצינה כזו במקום אחר...
ובכל זאת, אהבתי אותו מאוד. אגב- יש לו סצינה כמעט בכל סדרה שלו שראיתי עד כה- שבה הוא עומד וצורח באיזה חלל ריק, מרוב תסכול וזעם. מה זה הקטע הזה? זה לא הולם אותו, הצעקה הזו.
בתגובה ל: גם אורלי אהבה את השני יותר... מאת: zilpa גם לדעתי הוא היה נראה הרבה יותר מבוגר ממנה, אבל מבחינת אופיו מאוד סימפטתי אותו. אז נכון שבסופו של דבר דמותו של פארק שי-הו השתנה, אבל בכל זאת היה לי קשה לסלוח על התנהגות העבר שהייתה מחפירה.
הצעקות בסדרות הקוריאניות זה דבר מאוד מוכר...ובכל פעם זה מעצבן אותי מחדש...במקום לצעוק ולהוציא את העצבים בצורה כזו שילכו לפסיכולוג וידברו על מה שמפריע להם. אני זוכרת שגם לי ג'ון-קי צעק בהיסטריה באחד הפרקים של הסדרה "זמן בין כלב וזאב". למעשה, קשה למצוא סדרה בלי סצינה כזו. אבל יש עוד הרבה דברים שמעצבנים אותי בסדרות הקוריאניות אבל יחד עם זאת, זה הייחוד והקסם שבהן... למשל, מאוד מפריע לי לראות איך לוקחים מישהי שישנה ומעבירים אותה למיטה והיא כביכול ישנה כל כך עמוק והיא בכלל לא מרגישה.
או אם מישהי נפצעת מהרמת כוס שבורה ויורד לה טיפת דם מהאצבע מייד מציעים לקחת אותה לבית החולים. מה, לרופאים אין מספיק עבודה שהם צריכים לטפל בכל דבר קטנטן שכזה?
גם נושא השכרות מאוד מפריע...זה נראה כאילו הבילוי העיקרי שלהם הוא להתמלא בסוג'ו ואז לנסות להגיע הביתה בזיג-זג!| כוכבים| מעניין אם תיירים שמבקרים בקוריאה באמת בעת השוטטות בעיר נאלצים להתחמק מאנשים שיכורים שמתהלכים להם ברחובות באלכסון
בתגובה ל: את צודקת לגבי המראה שלו מאת: MyGirl לגבי כל הדברים שתיארת...:) לי מפריעים עוד כמה דברים שחוזרים על עצמם... העובדה שהם מכבסים ביד, למרות שיש מכונות כביסה משוכללות תוצרת קוריאה...מה זה הקטע הזה? נראה לי שאם הייתי צריכה לכבס ביד בנהר, כמו פעם, הייתי לובשת בגדים חד פעמיים...:)
והדבר האחר שלא ברור לי אף פעם, זה מאיזה סיבה מוציאים בטריה מפלאפון כשלא רוצים לענות לשיחה? אי אפשר לעשות "השתק"?
והחברים שלי שהיו בקוריאה אמרו שהם שותים המון, הקוריאנים, אבל הם שיכורים חמודים. לא מהסוג שמטריד, אלא יותר מהמצחקקים לעצמם... (למרות שבסדרות את רואה לא מעט סוטים מסתובבים ברחובות...)
בתגובה ל: the princess man - האיש של הנסיכה (ללא ספויילרים) מאת: zilpa
הסדרה עושה רושם טוב, וכידוע לך היא נמצאת על הכוונת שלי וגם על הכונן נחמד לראות את פארק שי הו עם ה-Mane of glory המתחייבת בסדרה תקופתית (אני כבר לא זוכרת איך הוא נראה באילג'ימה, למעט העובדה שהיו לו כמה סצנות בלי חולצה...).
אולי יעניין אותך לקרוא את הסקירה בדרמבינס. אהבו שם את הסדרה:
בתגובה ל: נהניתי לקרוא מאת: danarod ואל דאגה, גם פה יש לו כמה סצינות ללא חולצה. ולעוד כמה בעלי קוביות...:)
בתגובה ל: תודה לך מאת: zilpa ...העם דורש תמונות של פארק שי הו נטול חולצה, מהסידרה הנ"ל !
בתגובה ל: אם כך... מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בתגובה ל: אם כך... מאת: ההרצליינית
מצאתי את התמונה הזו:
ואת הסרטון הזה (ספויילרים?):
והסרטון הזה היה בצד... אז אני מוסיפה אותו, למרות שכאן זה לא פארק שי-הו ללא חולצה
חלומות פז
iDana לשעבר
בתגובה ל: כשירות לציבור... מאת: danarod והסרטון שלו עם התינוק כל כך יפה..האבהות תהיה יפה לו...:)
בתגובה ל: כשירות לציבור... מאת: danarod והקליפ עם התינוק, פשוט ממיס !!
בתגובה ל: דנה. מאת: ההרצליינית
וכן, יש לו כימיה מצוינת עם התינוק...
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי . מאת: ההרצליינית השחקן הקוריאני ("בחורים רעים", "צייד עירוני") החתיך, החמוד, המוכשר והאהוב, חגג אתמול (22.6) חצי יובל (25 שנים) להיווסדו. אז תרשו לי לאחל לו, בריאות טובה, חיים ארוכים ומאושרים והמון הצלחה, בחיים האישיים, המקצועיים והזוגיים.
בתגובה ל: ו- ללי מין הו!!! מאת: ההרצליינית ללא תוכן