זה לא היה לגמרי מתוכנן, אבל היום סיימתי את הדרמה עטורת השבחים והפרסים, בסוג של מיני מרתון... הכוונה המקורית הייתה לצפות בקצב מתון ובצפייה משותפת בפורום "מעגלי צפייה" במסמ"צ, אבל מראש התרעתי שלא בטוח שאעמוד בקצב הזה. וכן, מזמן לא כתבתי כאן סקירה על דרמה - נראה לי שהיא די נטולת ספויילרים.
העלילה (באדיבות אתר אסיה): סדרה של מקרי רצח מתרחשים בתקופת שלטונו של המלך סה-ג'ונג. קאנג צ'ה-יון שחוקר את המקרים מתקרב לשורש האמת, ומוצא את עצמו מעורב בקנונייה מסיבית שמאחוריה עומדת קבוצת גאונים, שמוכנה לסכן את חייהם למען מטרתם וכוחותיהם הסודיים אשר יפריעו לו במהלך חקירתו. הסדרה שודרה ברשת SBS בין החודשים אוקטובר-דצמבר 2011, ויש לה 24 פרקים.
התרשמות אישית: בגדול, אני חושבת שהסדרה ראויה במידה רבה לשבחים שהומטרו עליה – העלילה קוהרנטית, בנויה היטב, מפתיעה, והיא נעשית יותר אינטנסיבית ומותחת ככל שהפרקים מתקדמים. הסיפור ההיסטורי מרתק ונוגע בתחום שמאוד מעניין אותי ברמה האישית (אני לא מפרטת מחשש ספויילרים וכו'), ומעלה שאלות פילוסופיות ומורכבות על מנהיגות ועל תפיסות עולם שמתנגשות. למשל, איך מנהיג יכול לדעת מה באמת ייטיב עם העם? (זה הזכיר לי את השיר של עוזי חיטמן: "ויש כאלה שלוקחים מונופול על החוכמה, ויודעים יותר טוב ממני, ויודעים יותר טוב ממך, מה טוב בשבילי, מה טוב בשבילך...) בשם מי ומה הוא פועל, והאם הוא עושה זאת למען עצמו, למען טובת הכלל, למען העתיד? וכמובן גם את הדילמה הקלאסית, האם המטרה, נעלה ככל שתהיה, מקדשת את האמצעים?
הסדרה משרטטת בחדות ובכישרון דמויות שעומדות משני צדי המתרס, אבל לעתים נראה שהן בעצם דומות ואף משלימות זו את זו, והמרחק ביניהן לא גדול אולי כפי שנראה בתחילה (וזה מזכיר לי עוד שיר, הפעם של שלום חנוך: "אדם מוזר הוא האויב שלך - בדיוק כמוך...").
השחקנים הראשיים מעולים – ההתעניינות הראשונית שלי נבעה מג'אנג היוק, שמפגין גם כאן משחק משובח של דמות מורכבת ומתפתחת.
שין סה קיונג היפה (שראיתי קודם רק בתפקיד קטן ב"המלכה סון דוק") מרשימה בעיקר בשקט שלה ובהבעות הפנים והעיניים.
אבל אין ספק שהשחקן שבולט כאן מעל כולם הוא האן סוק-קיו שמגלם את המלך סה-ג'ונג. שחקן מרשים עם נוכחות כובשת מהשנייה הראשונה, שיוצר דמות מרתקת שאין דומה לה.
המלך בצעירותו (מגולם ע"י סונג ג'ונג-קי) ובבגרותו (האן סוק-קיו)
לכל אלה מצטרפים גם הסטנדרטים הגבוהים של ההפקה, כמיטב המסורת של הדרמות הקוריאניות התקופתיות.
ועם כל זה, יש גם "אֲבָל" קטן וסובייקטיבי מבחינתי...
לא היה לי קל להתחבר לסדרה, ובמובן מסוים, אני לא חושבת שהצלחתי להתחבר אליה (רגשית) עד הסוף. הפרקים הראשונים די כבדים ועמוסים, והרגשתי שאני ממש מתאמצת כדי להתמיד בצפייה. בשלב מסוים, העלילה תפסה תאוצה ואני הייתי סקרנית לראות איך הדברים יתפתחו (כפי שמעיד המרתון שעשיתי בימים האחרונים). יחד עם זאת, החיבור הרגשי שלי לדמויות היה קלוש למדי. אני חושבת שרק בפרק 15 הרגשתי ניצנים של אכפתיות, והם לא הבשילו או העמיקו יותר מדי (למרות שבסדרה הזו יש המון פוטנציאל מהבחינה הזו, והמון אירועים ורגשות טעונים). הדמות שהכי נגעה ללבי היא דווקא אחת הדמויות המשניות.
אני חושבת שמהבחינה הזו, החוויה שלי הייתה דומה לזו של Javabeans בסיכומי השנה – זו יצירה מרשימה שיכולתי להעריך, אבל לא לאהוב באמת, ונשאר איזשהו ריחוק רגשי מצדי. לגבי הסוף (אל דאגה, אין ספויילרים) – הרבה לפני הצפייה ראיתי איזושהי תמונה מהפרק האחרון וגם ידעתי משהו כללי מאוד על האווירה שלו, ובכל זאת – אפשר להגיד שהופתעתי...
ואני לא יכולה לסיים את הסקירה בלי להגיד תודה גדולה לכרמית – התרגום שלה כ"כ מוקפד, מושקע, מבהיר ומעשיר – ממש מלאכת מחשבת. ההערות הנלוות תרמו כ"כ להבנה של הרקע לעלילה המורכבת, עם הסברים שנגעו להיסטוריה, פילוסופיה, לשון, גיאוגרפיה, ספרות... קשה לי להבין איך אפשר לראות את הסדרה בלי התרגום של כרמית.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית החלטתי לעשות רשימה חלקית דרמות אסייתיות (בעיקר קוריאניות), ששמותיהן הן עמו השמות של יצירות מערביות מפורסמות (סרטים/סדרות/שירים).
סרטים: My Fair Lady. Scent of Woman. East of Eden. Life is Beautiful. Cinderella Man. סדרות: Lie to Me. Big Love. שירים: Iris. Stairway to Heaven. My Girl. Beautiful life.
כמה הערות: 1. כמובן שאין כל קשר, בין תוכן הדרמות האסייתיות, לבין תוכן היצירות המערביות המפורסמות. 2. הרשימה היא חלקית- כתבתי רק שמות של דרמות שאני מכירה אותן ו/או עלו בזיכרוני בעת הכנת הרשימה. אתם מוזמנים להוסיף עוד שמות דרמות שלקחו שת שמותיהן, מיצירות מערביות מפורסמות. 3. אתם מוזמנים לגגל, כדי לערוך התאמה בין הדרמות האסייתיות והיצירות המערביות המפורסמות.
בתגובה ל: תירוץ להקפצת שרשור. מאת: ההרצליינית
Age of Innocence All About Eve Big Crazy For You Happy Together Home Sweet Home Over The Rainbow Padam Padam Que Sera, Sera
לא ראיתי אף אחת מהן (עדיין), אבל חלקן ברשימה העתידית שלי
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנה עוד כמה מאת: danarod a moment to remember the good the bad and the weird dazy my sassy girl the queen of the game my princess (חופשה ברומא)
זה מה שאני זוכרת כרגע
בתגובה ל: עוד .....כמה..... מאת: kler181 אני לא מחפשת דרמות אסייתיות שהעתיקו את הרעיון המרכזי בעלילה שלהן, מעלילות של יצירות מערביות (כמו במקרה של "הנסיכה שלי" ו"חופשה ברומא"), אלא דרמות אסייתיות, שממש העתיקו את שמותיהן, של יצירות מערביות מפורסמות (כמו במקרה של MY SASSY GIRL). בכל אופן, תודה על הניסיון, על המאמץ ועל הרשימה שהבאת :-)!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית בתרגום מצויין של מירב. התחלתי לראות- וזה פשוט פיוז'ן מופלא. אני מקוה שיעלו הכל בקרוב לצפיה ישירה, כי ההורדות של ראפיד הן ההיפך מראפיד...very very very slow בינתיים אני מאוד נהנית מהאן ג'י מין- סונג יונה הזכורה לטוב. אני מניחה שגינוני החצר שלמדה אצל המלך סאן יסייעו לה גם עם נסיך הכתר הזה...
סדרה כייפית (אני מקוה שתמשיך כך, אני רק בפרק 2....
בתגובה ל: הנסיך בעליית הגג- עכשיו באסיה מאת: zilpa
ולאתר שחוזר לעצמו
צפייה ישירה זה אחלה, אבל אי אפשר להמריץ וזו בעיה בשבילי כך שאם וכאשר אני אגיע לסדרה הזו, אני כנראה אצפה בה עם תרגום לאנגלית + אופציה להמרצה (יש לי אותה ממילא על הכונן).
המשך צפייה מהנה!
iDana לשעבר
בתגובה ל: כל הכבוד להן מאת: danarod אני ראיתי את הדרמה הזו באנגלית , אבל באיזה שלב התנתקתי כי היתה די מעייפת ... אני בונה על העברי אולי יהיה פחות מעייף...חחחח דרך אגב , אפשר להמריץ גם בצפייה ישירה..זה רק תלוי היכן רואים ..כי יש אתרים שההמרצה קופצת למרחקים ארוכים...
אני בכל אופן ...ממתינה לפרוייקט שלך יקירתי.... אורה
בתגובה ל: דנה,לה בוקר טוב מתוקה מאת: kler181
מה נשמע?
בצפייה ישירה יש אפשרות לדלג על חלקים, אבל אי אפשר למיטב ידיעתי לצפות בהילוך מהיר, נכון? זה היה יכול להיות הפתרון האידיאלי מבחינתי.
ואם הכל יילך לפי התוכניות, יש סיכוי שכבר היום או מחר תקבלי ממני מייל עם כתוביות. אני עושה בדיקה ממש אחרונה
בימים שישי ושבת יתקיימו מרתונים של פרקי הבכורה של הסדרות "האומץ לאהוב" וגם "ניחוח אישה", הסדרה הקוריאנית החדשה שתעלה בערוץ ויוה פלוס בשבוע הבא. בכל מרתון ישודרו הפרקים הראשונים של הסדרות, וכל זה קורה בסופ"ש הקרוב החל ממחר (יום שישי) 20/7 וגם בשבת 21/7, בערוץ HOT Weekend (ערוץ 20 בשלט). המרתון יתחיל ביום שישי בשעה 13:00 עם ארבעה פרקים של "האומץ לאהוב" ומיד אחריהם שני פרקים של "ניחוח אישה". לא הספקתם להתיישב בזמן מול הטלוויזיה? בשעה 18:45 המרתון חוזר על עצמו ויש לכם הזדמנות נוספת לצפייה. המרתון ימשיך גם ביום שבת, הסיבוב הראשון יתחיל בשעה 09:00 ושוב גם בשעה 14:45.
iDana לשעבר
בתגובה ל: "ניחוח אישה" - טרום בכורה בהוט בסופ"ש הזה מאת: danarod כי מרתון האומץ לאהוב הוא גם בויוה בשבת ב-12:10 כמו המרתון של חיים כפולים. האומץ לאהוב תשודר 5 פעמים!!! לפני עלייתה לויוה פלוס, ולא רק זה!!! האומץ לאהוב בקושי תספיק להסתיים בשידור השלישי וכבר תתחיל בערוץ אחר, ערוץ ויוה.
ההשגעו לגמרי כמובן רק על האומץ לאהוב ולא על ניחוח אישה.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: "ניחוח אישה" - טרום בכורה בהוט בסופ"ש הזה מאת: danarod בויוה פלוס, אתם מוזמנים לכתבה שלי בנושא
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית מי היה מאמין, שאחרי שאסיים את הצפיה בסדרה, אהיה בעיקר מופתעת מהטויסט העלילתי שהם לקחו אליה?...
הסיפור הוא בעצם כמה סיפורים. 1. שתי אחיות בממלכת ג'וסון - אחת מהן תהיה נסיכת הכתר ועל השניה נגזר גורל אכזר- בגלל אחותה 2. נסיך הכתר של ג'וסון נשוי באושר לנסיכת הכתר- עד שהיא נמצאת מתה באגם אחד הימים, והוא מסרב להאמין שהיא מתה מוות טבעי. יחד עם שלושה גברים - הטובים בתחומם- הוא יוצא לחקור את האמת 3. טה יונג, יורש עשיר של חברה נמצא בניו יורק ומעוניין לצייר. בן דודו זומם מזימות שפלות כדי להדיר אותו מהירושה. 4. באק הא, (האן ג'י מין הנהדרת) מתפרנסת כירקנית וכמלצרית בארה"ב- מחפשת את משפחתה ממנה הורחקה כשהיתה בת 9, וחוזרת לקוריאה. שנתיים אחרי חזרתה נוחתים אצלה בעליית הגג- ארבעת הגברים מג'וסון.
נשמע עמוס? זה רק הפרק הראשון. (גם הקליפ מכיל ספויילרים לפרק 1 בלבד...)
מאוחר יותר, בפרקים הבאים, לצד הניסיון להבין מה קרה בג'וסון ומי הרג את יורשת העצר, יש אינספור רגעים משעשעים של ההתנהלות הארבעה במאה ה-21. ושל היחסים הנרקמים בינם לבין בק הא, שבביתה הם מתארחים. שתי התעלומות - זו שמתייחסת לעולם העסקי של המאה ה- 21 וזו המתייחסת לממלכה הקדומה נפתרות - וסיפור האהבה בין הדמויות הראשיות חוצה את המקום והזמן. אבל כמנהגם של קוריאנים אין השמחה שלמה אף פעם, ויש לנו גם קורבנות בסיפור הזה. לזכות התסריטאים ייאמר שהעלילה הצליחה להפתיע אותי כל פעם מחדש ולא ברחה לקלישאות צפויות. אני חושבת שזו הפעם הראשונה שראיתי זוג נבלים מאוהב באמת- בדרך כלל אנחנו לא זוכים לזה בדרמות... הקאסט מצויין, כולל המון פנים מוכרות- וחלקם הגדול עושה תפקידים כפולים. מיקי- הראשי- אף עושה תפקיד משולש... http://asianwiki.com/Rooftop_Prince אם כי באופן אישי היה לי קשה לראות את לי טה סונג - בונג ג'ונג גו, החמוד שמאוהב באו האני מ"נשיקה שובבה" בתפקיד הנבל המרושע. לעומתו, היה מצחיק לראות את האמא המרושעת של היון בין מ"גן סודי" כאג'ומה מצועצעת שרודפת אחרי גבר שלא שם עליה, ולא בוחלת בהשפלות עצמיות.
בסיכומו של דבר, זו סדרה טובה, שמספקת לא מעט רגעים משעשעים עם רגעים של עצב ומתח- וטויסטים מפתיעים. מירב, שתרגמה עשתה עבודה נהדרת.
בתגובה ל: הנסיך בעליית הגג מאת: zilpa
על הסקירה!
הסדרה הזו עוררה בי עניין בעיקר בזכות האן ג'י-מין אהובתי אבל ממיקי יוצ'ון פחות התלהבתי אחרי תפקידו העציצי משהו לטעמי ב"שערורייה". אם כאן הוא עושה תפקיד משולש, זו הזדמנות בשבילי לתיקון הרושם. גם הסדרה הזו ברשימת ההמתנה הבלתי נגמרת...
נ.ב. מתי אנחנו מתחילות לצפות ב"דאמו"?
iDana לשעבר
בתגובה ל: נשמע מתוסבך וקליל בו זמנית מאת: danarod גם אותי מיקי לא כבש... דוקא ג'אנג סוק וון- הזכור לטוב מד"ר צ'אמפ היה זה שחיבבתי יותר. http://asianwiki.com/Jung_Suk-Won
ולגבי דאמו שלחתי לך מייל, אבל בעיקרון- מתי שתרצי:) הופתעתי לגלות שזה רק 14 פרקים...
ואל תביני לא נכון, למרות שנהניתי מהסדרה, היא לא נכנסה ללבי כסדרת מופת או כחובת צפייה. כך שהיא יכולה להמתין על הכונן לזמן המתאים..
בתגובה ל: למען האמת מאת: zilpa
ואכן "דאמו" קצרה וקולעת - ישר בלב (לפחות מבחינתי...).
ג'ונג סוק-וון - זה כבר נשמע טוב, במיוחד אם הוא חושף קוביות
כאן בתמונות הוא עם בת זוגו, הזמרת בק ג'י-יונג
iDana לשעבר
בתגובה ל: עניתי לך מאת: danarod אני אוהבת אותו מ"עלית הגג" ואותה..זמרת הדרמות הבלתי מנוצחת....מתה על הקול שלה ..
בתגובה ל: וואאוו , איזה תמונות , אהבתיייייי !!! מאת: kler181
קראתי שהיא הציגה אותו בפני ההורים, אבל אין עוד דיבורים על חתונה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: למען האמת מאת: zilpa הגבר גבר הזה, משחק כבר בדרמה חדשה שתחל בשבוע הבא ...
http://asianwiki.com/Lovers_of_Haeundae נראה לי הולכת להיות דרמה טובה , אך אני חוששת להתחייב למרות שהתסריטאית היא זו של "סיטי האנטר" ....יש סיכוי , הא? דרמה המזכירה במעט את "זמן בין כלב לזאב" שמאוד אהבתי... נקווה לטוב...
בתגובה ל: נשמע מתוסבך וקליל בו זמנית מאת: danarod שם הוא משחק טוב , בכלל לא עציץ....
אין סיכוי שאראה את דאמו ...אני לא מתה על הראשית (זאת מהגן הסודי , נכון ?)
בתגובה ל: דנה , האם ראית את מיס ריפליי? מאת: kler181
אבל היא מחכה לי על הכונן הודות לך, יחד עם עוד הרבה דברים טובים
למיטב זיכרוני את ביקשת שאביא לך את "דאמו", לא? אבל זה בסדר, לא חייבים לראות הכל. במיוחד כשיש כ"כ הרבה סדרות וכ"כ מעט זמן
אני לא מנסה לשכנע, אבל אני חייבת לציין שהא ג'י-וון הייתה מצוינת לדעתי בדרמה הזו (גם אני לא אהבתי אותה ב"גן סודי"). לפעמים אפשר לגלות שחקן מסוים מחדש...
iDana לשעבר
בתגובה ל: עדיין לא מאת: danarod תראי למשל את אהובי ויקירי סונג סונג הון ...בד"ר ג'ין גמר אותי לחלוטין...אבל אני עדיין רואה פה ושם...הנאמנות שלי היא בלתי מתפשרת ...זוכרת לו חסד נעורים ...והיופי שלו מהמם אז אולי אתן גם לה צ'אנס....חחחחח לא לקחתי את זה ממך?
בתגובה ל: בזה את לגמרי צודקת מאת: kler181
שגם אם הם מפשלים בדרמה כזו או אחרת - אפשר לסלוח להם, בתקווה שהבחירה הבאה תהיה מוצלחת יותר
עד כמה שאני זוכרת, העברתי לך את "דאמו". והנה אחד השירים האהובים עליי:
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש שחקנים שיקרים ללבנו מאת: danarod בשבוע שעבר נפגשנו עם בנות מהפורום של ויוה בודאי שמעת על זה מזילפה....היית חסרה לנו בנות ממש מקסימות ...הגיעו עם ארסנל של דרמות וסרטים והחליפו בינהן...אנחנו הגענו דיי באיחור אבל היתה אוירה מאוד נחמדה...
בתגובה ל: כן , עכשיו שאני בודקת , העברת לי מאת: kler181
שמחה שנהניתן במפגש. כן ירבו
בדיוק התחלתי לראות עכשיו את Vampire Prosecutor בכיכובו של השחקן המדובר, יון ג'ון הונג. בחמש הדקות הראשונות לא הבנתי מה רוצים ממני - אבל אח"כ זה נהיה מעניין, והוא ממש מגניב שם...
אני שמחה שהוא זוכה לתפקידים ראשיים (ראיתי אותו בתפקיד משני ב-Jejoongwon וגם שם הוא היה מצוין). בהחלט רשמתי לפניי את ההמלצה וכל הכבוד לכרמית
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנסיך בעליית הגג מאת: zilpa מאחר והסדרה מוכנה על הכונן, אני נמנעת מלהיחשף לידיעות כלשהן לגביה. לאחרונה נוכחתי לדעת שאם איני קוראת תקצירים/ספויילרים/מידע או מאמרים על הסדרות, כך ההנאה וההפתעה גדולים יותר. ה"בומבה" שקיבלתי עם הצפייה בסדרה "49 ימים" הביאה אותי למסקנה הזו. הייתי בטוחה שלסדרה יש 16 פרקים והכמיהה לעוד הצליחה להפתיע אותי עם הפרקים האחרונים ועם הטוויסט בעלילה.
בימים אלו אני צופה בסדרה "ניחוח אישה" וחוסר המידע עושה לי טוב אני נהנית ממנה מאד.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: לא קראתי את הסיקור אך אני בטוחה שהוא מצויין מאת: זרהמאד אני באופן אישי מבינה לליבך, ובד"כ נמנעת מספויילרים ככל האפשר. גם בסקירות שלי אין "תיאור עלילתי" ממשי, אבל כשאני רוצה לראות משהו, אני חייבת לשמוע כיוונים/המלצות לגביו. לא ברמת העלילה, מספיק לי לדעת שמישהו התלהב מאוד מהסדרה ואמר לי ש"זה טוב, כדאי..." כדי שאלך לראות...(אבל חשוב לי לדעת את זה ממי שסיים את הסדרה- לא ממי שרק התחיל או באמצע...)
בתגובה ל: הנסיך בעליית הגג מאת: zilpa ללא תוכן
בתגובה ל: הנסיך בעליית הגג מאת: zilpa היה מאוד מעניין לקרוא, לפני כמה ימים שמרתי את הסדרה במועדפים והייתי רוצה לתת צ'אנס אבל שי לי שאלה אחת חשובה וצפוייה חח, איך הסוף? (טוב, רע, פתוח? שאני גם שונאת?)
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: על הסיקור! מאת: יוליה היות ומדובר על שתי תקופות שונות- ימי ג'וסון וימינו אנו, הרי שיש פה שני סופים. אחד עצוב, אחד שמח. כך שלמרות שהסוף סגור, הוא בהחלט מורכב.
לאורך רוב הסדרה היתה אוירה די קלילה והייתי בטוחה שהסוף יהיה מושלם לחלוטין, אבל מבחינה מסויימת דוקא העובדה שלא הכל הסתיים בשלום משדרגת את הסדרה בעיני.
האם ראית את לי פיונג קאנג הבלתי מנוצחת? זה קצת הזכיר לי את הסדרה ההיא...
בתגובה ל: ספויילרים לסוף, ראו הוזהרתם! מאת: zilpa שמאוד אהבתי. הקטע ששם הסוף השני לא ממש הזיז לי כי הוא לא תפס חלק ניכר בעלילה כמו שכנראה הוא כן בנסיך על עליית הגג. אבל בכל זאת אני מניחה שאני אקח "סיכון" ואצפה מתישהו. תודה על התשובה ושוב תודה על הסיקור :)
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
זה לא היה לגמרי מתוכנן, אבל היום סיימתי את הדרמה עטורת השבחים והפרסים, בסוג של מיני מרתון... הכוונה המקורית הייתה לצפות בקצב מתון ובצפייה משותפת בפורום "מעגלי צפייה" במסמ"צ, אבל מראש התרעתי שלא בטוח שאעמוד בקצב הזה. וכן, מזמן לא כתבתי כאן סקירה על דרמה - נראה לי שהיא די נטולת ספויילרים.
העלילה (באדיבות אתר אסיה): סדרה של מקרי רצח מתרחשים בתקופת שלטונו של המלך סה-ג'ונג. קאנג צ'ה-יון שחוקר את המקרים מתקרב לשורש האמת, ומוצא את עצמו מעורב בקנונייה מסיבית שמאחוריה עומדת קבוצת גאונים, שמוכנה לסכן את חייהם למען מטרתם וכוחותיהם הסודיים אשר יפריעו לו במהלך חקירתו. הסדרה שודרה ברשת SBS בין החודשים אוקטובר-דצמבר 2011, ויש לה 24 פרקים.
התרשמות אישית: בגדול, אני חושבת שהסדרה ראויה במידה רבה לשבחים שהומטרו עליה – העלילה קוהרנטית, בנויה היטב, מפתיעה, והיא נעשית יותר אינטנסיבית ומותחת ככל שהפרקים מתקדמים. הסיפור ההיסטורי מרתק ונוגע בתחום שמאוד מעניין אותי ברמה האישית (אני לא מפרטת מחשש ספויילרים וכו'), ומעלה שאלות פילוסופיות ומורכבות על מנהיגות ועל תפיסות עולם שמתנגשות. למשל, איך מנהיג יכול לדעת מה באמת ייטיב עם העם? (זה הזכיר לי את השיר של עוזי חיטמן: "ויש כאלה שלוקחים מונופול על החוכמה, ויודעים יותר טוב ממני, ויודעים יותר טוב ממך, מה טוב בשבילי, מה טוב בשבילך...) בשם מי ומה הוא פועל, והאם הוא עושה זאת למען עצמו, למען טובת הכלל, למען העתיד? וכמובן גם את הדילמה הקלאסית, האם המטרה, נעלה ככל שתהיה, מקדשת את האמצעים?
הסדרה משרטטת בחדות ובכישרון דמויות שעומדות משני צדי המתרס, אבל לעתים נראה שהן בעצם דומות ואף משלימות זו את זו, והמרחק ביניהן לא גדול אולי כפי שנראה בתחילה (וזה מזכיר לי עוד שיר, הפעם של שלום חנוך: "אדם מוזר הוא האויב שלך - בדיוק כמוך...").
השחקנים הראשיים מעולים – ההתעניינות הראשונית שלי נבעה מג'אנג היוק, שמפגין גם כאן משחק משובח של דמות מורכבת ומתפתחת.
שין סה קיונג היפה (שראיתי קודם רק בתפקיד קטן ב"המלכה סון דוק") מרשימה בעיקר בשקט שלה ובהבעות הפנים והעיניים.
אבל אין ספק שהשחקן שבולט כאן מעל כולם הוא האן סוק-קיו שמגלם את המלך סה-ג'ונג. שחקן מרשים עם נוכחות כובשת מהשנייה הראשונה, שיוצר דמות מרתקת שאין דומה לה.
המלך בצעירותו (מגולם ע"י סונג ג'ונג-קי) ובבגרותו (האן סוק-קיו)
לכל אלה מצטרפים גם הסטנדרטים הגבוהים של ההפקה, כמיטב המסורת של הדרמות הקוריאניות התקופתיות.
ועם כל זה, יש גם "אֲבָל" קטן וסובייקטיבי מבחינתי...
לא היה לי קל להתחבר לסדרה, ובמובן מסוים, אני לא חושבת שהצלחתי להתחבר אליה (רגשית) עד הסוף. הפרקים הראשונים די כבדים ועמוסים, והרגשתי שאני ממש מתאמצת כדי להתמיד בצפייה. בשלב מסוים, העלילה תפסה תאוצה ואני הייתי סקרנית לראות איך הדברים יתפתחו (כפי שמעיד המרתון שעשיתי בימים האחרונים). יחד עם זאת, החיבור הרגשי שלי לדמויות היה קלוש למדי. אני חושבת שרק בפרק 15 הרגשתי ניצנים של אכפתיות, והם לא הבשילו או העמיקו יותר מדי (למרות שבסדרה הזו יש המון פוטנציאל מהבחינה הזו, והמון אירועים ורגשות טעונים). הדמות שהכי נגעה ללבי היא דווקא אחת הדמויות המשניות.
אני חושבת שמהבחינה הזו, החוויה שלי הייתה דומה לזו של Javabeans בסיכומי השנה – זו יצירה מרשימה שיכולתי להעריך, אבל לא לאהוב באמת, ונשאר איזשהו ריחוק רגשי מצדי. לגבי הסוף (אל דאגה, אין ספויילרים) – הרבה לפני הצפייה ראיתי איזושהי תמונה מהפרק האחרון וגם ידעתי משהו כללי מאוד על האווירה שלו, ובכל זאת – אפשר להגיד שהופתעתי...
ואני לא יכולה לסיים את הסקירה בלי להגיד תודה גדולה לכרמית – התרגום שלה כ"כ מוקפד, מושקע, מבהיר ומעשיר – ממש מלאכת מחשבת. ההערות הנלוות תרמו כ"כ להבנה של הרקע לעלילה המורכבת, עם הסברים שנגעו להיסטוריה, פילוסופיה, לשון, גיאוגרפיה, ספרות... קשה לי להבין איך אפשר לראות את הסדרה בלי התרגום של כרמית.
טיזר לסדרה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: עץ עמוק שורשים מאת: danarod מעשה אמנות. אומרת הרבה בלי שום ספויילר... ואיזה הספק! ברחת לנו לגמרי....אה?
אני מרגישה כרגע (היום אסיים, בעז"ה את פרק 4) שגם החיבור שלי לדמויות לוקה בחסר. אני ממש מקוה שזה יעבור לי בקרוב - כי נכון לעכשיו הפוליטיקה וריבועי הקסם מצליחים פחות לשבות את ליבי.
ספויילרים עד פרק 4 יש בסדרה הזו הרבה אכזריות שלא ראיתי עדיין בדרמות קוריאניות (ראש ערוף מתגלגל, למשל...גופות בערמות. מבחינתי- זה מרתיע מאוד) הבו לי פוליטיקה סטייל "סיטי הול" ואני מאושרת, אבל פה יש מראות קשים ולא קונבנציונליים. נקוה שהדברים ישתפרו בקרוב, אחרת אני לא יודעת איך אצלח את הפרקים הבאים...
בתגובה ל: וואו- איזו סקירה מאת: zilpa
אני מאשימה את חום יולי-אוגוסט שהדביק אותי למזגן ולמחשב בסופ"ש האחרון
אבל ברצינות, אני באמת חושבת שהעלילה נעשית מעניינת ושואבת יותר ככל שמתקדמים. הפרקים הראשונים הם בעיקר הקדמה שמניחה את היסודות להמשך, ולדעתי עם הופעת הדמויות/שחקנים הבוגרים, הסדרה עוברת לפאזה אחרת. כך שאני מאמינה שיש סיכוי טוב שתתחברי יותר בפרקים הבאים. אבל אל תצפי לפוליטיקה נקייה וסטרילית. הסדרה הזו לא זורמת על מי מנוחות גם בהמשך...
וכתבתי לעצמי הערות לגבי רוב הפרקים, כך שאני מקווה להצטרף להמשך הדיונים
iDana לשעבר
בתגובה ל: עץ עמוק שורשים מאת: danarod הסקירה שלך נפלאה, אני ממש מעריצה אותך שיכולת לצפות בסדרה, אני ניסיתי כ-7 פרקים (ועלה לי בדמים) לא הייתי מסוגלת לצפות בכל האכזריות והרציחות שהיו שם. סיימתי עכשיו את הנסיך בעלית הגג ומאד אהבתי, העלילה ממש משובבת נפש, לעומת ד"ר ג'ין (ואני חושבת שכבר כתבתי לך על כך) שגם לא יכולתי לצפות בה, כי בדומה לעץ עמוק שורשים מלאה ברציחות אכזריות ותמונות ממש דוחות. עשית עבודה נפלאה.
בתגובה ל: סקירה מאת: rella
עלה ושהסדרות הקוריאניות הקשיחו אותי מדי. בכל אופן, בסצנות קשות אני לעתים מסיטה את המבט מהמסך או ממריצה, ואומרת לעצמי שזה רק בכאילו...
מקווה שתמשיכי לצפות בסדרות שעושות לך טוב
iDana לשעבר
בתגובה ל: ויכול להיות שסף הרגישות שלי מאת: danarod משהו בקרוב ? פשוט כבר המון זמן לא שמענו ממנו?
בתגובה ל: מה קורה עם אהובך , lee seo jin ? האם מתבשל אצלו מאת: kler181
כרגע אין שום דרמה באופק. בימים אלה הוא נמצא בהונג-קונג לצילומי מגזין, ובספטמבר מתוכנן לו מפגש מעריצים ביפן.
לפני שנתיים בערך מר גומות התמנה לסמנכ"ל בחברת נדל"ן. אני לא יודעת אם הוא עדיין עובד שם, אבל מקווה שחיידק המשחק לא נעלם. בשנה שעברה הוא כיכב בדרמה התקופתית Gyebaek, ואני מתכוונת לצפות בה בקרוב (חיכיתי להשלמת התרגום של מתרגמת מעולה בשם Mrs Korea, אבל היא נעלמה באמצע הפרויקט, כך שאשתמש בכתוביות אחרות).
ולא מזמן סיימתי (בפעם השלישית) את הצפייה ב"יי סאן", ואני עדיין צריכה להתאושש...
iDana לשעבר
בתגובה ל: עץ עמוק שורשים מאת: danarod לקרוא את הסקירה שלך, למרות שהיה לי חבל שלא ממש התחברת רגשית לסדרה (אם כי בהתחשב בטעמנו השונה, אולי זה לא אמור היה להפתיע אותי) אבל אני שמחה שלמרות שלא התחברת רגשית את יודעת להעריך את הסדרה. כמי שהתחברה לסדרה ולדמויות כבר מרבע השעה הראשונה, אני חושבת שזה רק לזכותה שאפשר להעריך אותה גם כשלא מתחברים. חייבת לשאול אם הדמות שהכי נגעה ללבך היא מיו הול? או שאת התכוונת למישהו אחר.
גם לי חבל שלא התחברתי יותר, אבל זה מסוג הדברים שאין לי שליטה עליהם... וכאמור, גם בלי החיבור הרגשי, הסדרה הייתה מעניינת מאוד (ושוב, יעיד המרתון שעשיתי, במיוחד בפרקים האחרונים).
לגבי הדמות שנגעה ללבי, זה לא היה מיו-היול (אם כי נהניתי מהשיחות הלא פורמליות שלו עם המלך), אלא דווקא הנסיך הצנוע שכל כך דבק במטרה של אבא שלו, והיה לי עצוב כשקרה מה שקרה... במסגרת "המדור לחיפוש קרובים", מסתבר שראיתי את השחקן שגילם אותו בשתי דרמות אחרות, אבל כמובן לא זיהיתי אותו משם.
אגב, קראתי קצת בוויקי על המשפחה של המלך, ומסתבר שהייתה לו משפחה גדולה - 11 נשים ויותר מ-20 ילדים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: שמחתי לשתף מאת: danarod מחדש, איך אנחנו מתחברים רגשית אחרת, כי מבין הדמויות שבסה"כ כן חיבבתי (והיו בסדרה הזו רבות) הוא לא היה ממוקם די בתחתית ברשימת הדמויות שהתחברתי אליהן. דרך אגב את יודעת את האירוע ההיסטורי האמיתי סביב מה שקרה לו?
בקשר למלך ולנשותיו, קראתי באחד הפורומים (אולי בסומפי, אני כבר לא בטוחה היכן) שבסדרה אחרת שנעשתה על המלך הזה, הראו שהוא בעצם אהב רק את המלכה (זו שהראו בפרקים הראשונים של עץ עמוק שורשים) אבל אביו לא אהב את זה כי זה כאילו נותן יותר מדי כוח למשפחה אחת, ולכן הוא הכריח אותו להתחתן והוא נשא 10 פילגשים באותו יום, מה שקצת העכיר את יחסיו עם המלכה באותו הזמן אם כי הם השלימו לבסוף (כך לפחות על פי אותה סדרה...)
כשמישהו חושב/מרגיש כמוני בנוגע לסדרה/דמות. כבר התרגלתי להיות בדעת מיעוט
ובעקבות מה שכתבת, חיפשתי קצת מידע על הנסיך...
וקראתי שבמציאות הוא מת בגיל 20 בגלל עצם שנתקעה לו בגרון, וגרמה לכך שהוא לא היה מסוגל לאכול (או בגלל מחלת עור לפי גרסה אחרת). לפי מה שקראתי הוא גם לא ממש היה מעורב בפרויקט הגדול של אביו. מאחר שהוא מת בגיל צעיר, התסריטאים יכלו לרקום סיפור אחר לגמרי לגבי נסיבות מותו, בצורה שתתאים להם בעלילה.
10 פילגשים באותו יום? נראה לי שהוא שבר שיא... אגב, קראתי שהמלכה מתה ב-1446, אבל שהנסיך נפטר שנתיים לפני כן, וזה לא תואם את מה שראינו בסדרה, לא? אבל זה ממש בקטנה, יחסית לחופש היצירתי שתסריטאים לקחו לעצמם בסדרות אחרות.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אותי זה יותר מפתיע מאת: danarod חושבת שאנחנו רוב הזמן לא באמת לבד כמו שאנחנו חושבים או כמו שיכולנו להאמין. (ההנחה שלי מתבססת על העובדה שנניח ומסיבות מסוימות אני צריכה להגיע לנקודה X בשעה Y, אני יכולה לומר לעצמי, אין סיכוי שבשעה הזו ועד הנקודה המסוימת ההיא, אני אראה מישהו בדרך, כולם בטח ישנים/בעבודה/השלם את החסר, אבל הכבישים כמעט אף פעם אינם ריקים ממכוניות. ואם הדבר הזה נכון לגבי מכוניות כשכל בן אדם יכול להיות רק במכונית אחת בנקודת זמן אחת, הרי שהדבר נכון עוד הרבה יותר בעיניי לגבי תחושות ורגשות שאינן מוגבלות בזמן ובמרחב, וכן סליחה נסחפתי)
בקשר לנסיך, התכוונתי לספר לך במקרה שאת לא יודעת עדיין אבל כן נראה לי שחסך לך הרבה זמן למצוא את המידע הזה לבד. אחד הדברים המגניבים דרך אגב שדיברו עליו בתגובות לפרק 19 בדרמה בינס, הוא שתאריך שידור הפרק, יצא גם תאריך האירוע באמת, על פי לוח השנה הירחי אומנם, אבל זה עדיין מגניב בעיניי.
בעולם כזה גדול יש מן הסתם עוד אנשים שחושבים כמונו, אבל לא תמיד מוצאים אותם... (ודווקא בעיר שלי, אפשר לפעמים למצוא כבישים ריקים ברחובות מסוימים ובשעות מסוימים, מניסיון).
זה באמת צירוף מקרים מעניין (לגבי התאריכים). לפחות כך זוכרים את הנסיך אחרי כמה מאות שנים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הגזמתי קצת מן הסתם מאת: danarod שלמצוא אותם זה החלק הקשה :)
בתגובה ל: עץ עמוק שורשים מאת: danarod נהניתי לקרוא ואני שמחה שדעתך על הסדרה היא מאוד חיובית וזאת למרות שלא התחברת אליה רגשית.
בשבילי, העובדה שג'אנג היוק מככב בה היא כבר פלוס עצום כך שאין ספק שאצפה בה בעתיד הקרוב ופלוס גדול במיוחד הוא העובדה שהיא מתורגמת לעברית...כל הכבוד לכרמית על ההשקעה ופלוס נוסף הוא היותה סדרה תקופתית...התקופתיות הן הז'אנר המועדף עלי, בעיקר כשמדובר בעלילה העוסקת בתקופת ג'וסון.
כעת למשל אני צופה בסדרה "God Of War" שבינתיים אי אפשר לומר שנסחפתי בתוכה...ואני כבר בפרק 20 היו כמה פרקים מאוד טובים ומרתקים, אבל כשמתחילים עם החפירות הפוליטיות שלהם והלחימה אני קצת משתעממת מקווה שבפרקים הבאים יהיה איזה שיפור...הבנתי שבקוריאה היא לקראת סיום...נראה לי שאני אסיים אותה בדיוק כשהתרגום יושלם
בתגובה ל: תודה על הסקירה המושקעת, דנה! מאת: MyGirl
וכמובן גם התרגום המעולה של כרמית
מקווה שבקרוב תהיה סדרה שתעשה לך חשק לכתוב סקירה
iDana לשעבר
בתגובה ל: עץ עמוק שורשים מאת: danarod תודה דנה על כל המחמאות שהרעפת על התרגום ועל הסקירה הנפלאה שלך. אני כל כך נהנית לקרוא את הסקירות שלך לדרמות וממתינה להן בכיליון עיניים.
אני חוששת שלקראת הסוף קצת הורדתי הילוך כי זה היה הפרויקט הקשה ביותר שעשיתי מבחינת ה"תחקיר" והדברים הנלוים לדרמה- אבל יש לציין שנהנתי מאוד מהשיעור בהיסטוריה של קוריאה למרות הקושי. כשהגעתי לפרק 22 כבר היה לי קשה לשמור על הסטנדרטים שהצבתי בפרקים הראשונים... למרות שלא נראה לי שזה בלט במיוחד בתרגום עצמו... אבל אתן תשפטו כי לי אין את האוביקטיביות לכך.
אני יכולה להבין במידה מסויימת את אי ההתחברות הרגשית. כשצפיתי בדרמה לראשונה באנגלית כל כך התאהבתי בדמויות... עוד מן הרגע הראשון... אבל אחרי התרגום אני חושבת שבאיזשהו מקום קצת התרחקתי רגשית מהדמויות כמו שקרה לי למשל ב"אחותה של סינדרלה" לא כל כך מובן לי למה זה קורה לי.
ה-דמות בעיני היא המלך סג'ונג שבה התאהבתי מעל לראש. השחקן שגילם את המלך עשה עבודה נהדרת לטעמי.
אה- ואני כרגע עובדת על פרויקט חדש. דרמה מתוקה רומנטית וקלילה הדרמה נקראת ?can love become money ואת התרגומים ניתן למצוא בדיאדיקט. הסטנדרטים שלי לתרגומים לא כמו שאני בד"כ משתדלת שיהיו, כי לומר את האמת אני די מתרגמת אותה למען ההנאה נטו... אני זקוקה ל"חופשה" קטנה אחרי ה"עץ" אז זאת החופשה שלי . חחחחח אני מקווה שכל מי שאוהבת דרמות רומנטיות תהנה ממנה כמו שאני נהנית.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: מאת: carm888 תרגום של דרמה רומנטית וקלילה. נראה לי שהרווח כולו שלנו
בתגובה ל: מאת: carm888 אנחנו הנהנים העיקריים.... איזו דרמה מתוקה , מעניינת , מרתקת וסוחפת... הראשיים נהדרים ...מומלצת ביותר... תודה , כרמית שבחרת לתרגם אותה , אני נהנית מכל שנייה
אורה
בתגובה ל: כרמיתוש , תבורכי ...שתהייה לך אחלה של חופשה !!! מאת: kler181 את חייבת לנו עדכון על gentleman dignity ועל I do, I do
האם הסוף עמד בציפיות והסדרה שמרה על איכות גבוהה? (בלי ספויילרים, כמובן, ככה, בכלליות:)
אגב, גיליתי שהגיבור של האחרונה הוא מי ששיחק ב"איש של כבוד" את הבחור המשני, שאהבתי הרבה יותר מאשר הראשי...כך שאני בהחלט שמחה לראות אותו משתדרג...
בתגובה ל: אורה יקרה! מאת: zilpa i do ' i do הסתיימה לה , מאוד מאוד צפוייה....הראשי, האבא שלו והרופא שיחקו נפלא.... סון הא ככה ככה ....אנמית במקצת.. הבחורה הזו זקוקה לשינוי בחיים , בדחיפות משהו שיזריק לה מעט מרץ..איזה תינוק ??, זה יהיה הפתרון האידיאלי..
"הכבוד הג'נטלמני" נותרו 2 פרקים לסיום ...ונראה לי שהולכים לדחות לנו אותם לעוד כשבועיים 2 הפרקים האחרונים שראיתי , היו מדהימים..היה איזה טויסט קטן..שמאוד שמחתי לקראתו...ובכלל ארבעת המופלאים האלה...אינם נחים לרגע..וגם אני איתם לא נחה ..סוחפים אותי עד אובדן שליטה ....כל אחד מהם כוכב... יש לי המון מה לספר , אבל איני רוצה לספיילר.... בקיצור ..כמו שטענתי מהתחלה ..זו דרמת השנה..
בתגובה ל: אז ככה....!!! מאת: kler181 (והעובדה שיש לי שלל דרמות שממתינות לי על הכונן תהפוך את ההמתנה לנעימה יותר, אין ספק:))
בתגובה ל: כרמיתוש , תבורכי ...שתהייה לך אחלה של חופשה !!! מאת: kler181 הרגע העלתי את פרק 10.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: מאת: carm888
אני באמת חושבת שעשית עבודה מדהימה, וההשקעה שלך ניכרת בכל פרק (כן, גם בפרקים האחרונים ).
שמחה שנהנית מהסקירה שלי אני יכולה גם להבין שכשמתרגמים מתרחקים קצת. אולי כי התרגום דורש התמקדות גם בדברים טכניים ולא רק בעלילה/דמויות. חוצמזה יש משהו בחוויה הראשונית, שאי אפשר לשחזר בצפייה שנייה...
וכמו שאמרו לפניי, אני מאמינה שה"חופשה" שלך תשמח צופים רבים
iDana לשעבר
בתגובה ל: עץ עמוק שורשים מאת: danarod התחלתי לראות אותה מיד כשהעלו אותה...אבל , כמו שציינת , ההתחלה היתה בלתי מובנת ,גדושה בפרטים היסטוריים למכביר, שהעיקו עליי ועזבתי אותה ,ככה בצד, לימים טובים יותר.... וזהו, השבוע חזרתי אליה במרתון גדול ,הלבשתי את הפרקים על דיסקונקי וראיתי בטלויזיה 42 אינץLED HD ..הצפייה היתה עוצרת נשימה ....ממש הרגשתי חוויה, כמו בקולנוע.... בניגוד אלייך , לאחר שחזרתי אליה , התחברתי ריגשית לדרמה , לדמויות,לסיפור הכללי , אבל הכי התחברתי למלך,מהיותו נער ועד הסוף..שמחתי, בכיתי , כאבתי , וגם לפעמים כעסתי עליו... השחקן הזה מעולה , לא ראיתי אותו מעולם בשום דרמה/סרט.. (עכשיו אני אחפש אותו)... כל מה שכתבת על שאר הדמויות...קלעת לטעמי..אבל דנה'לה נראה לי שכחת מישהו מאוד חשוב ...או שזה לא היה במקרה ?!?! כדי לא לספיילר?. עליו אני ממש ריחמתי הוא היה שבוי לקונספצייה/אובססיה שלו ולא זז מילימטר , אפילו במחיר חייו וחיי קרוביו...הקרבה טוטאלית (כמעט כמו המלך)
וכמו שציינת ההסברים של כרמית , שיבחו עבורי, לאין שיעור את הדרמה .קיבלתי שיעור בהיסטוריה הקוריאנית , כמו שלא חלמתי מעולם שאקבל..... כרמית ילדתי , העבודה שאת השקעת כאן ,שווה עבורי למתנה סנטימנטלית שקיבלתי מאהוב ליבי....
אנקדוטה : כל כך הייתי שקועה בדרמה ובסיום שלה , שנאלצתי לאחר לארוחת ערב שהוזמנתי אמש, קרוב לשעה... ולא היה איכפת לי אם היו כועסים עלי, אבל לא כעסו..תודה לאל.
כרמית את מלכה!!!!
בתגובה ל: אמש סיימתי את הדרמה הנפלאה הזו , תודה לך הסיקור מאת: kler181
שמחה שנהנית מהסדרה, וכרמית אכן מלכה!
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית האם השחקן ההוא שהיה מושחת בצייד עירוני ואביה של ג'י היון ב49 ימים שוב מופיע ב"ניחוח אישה"?
היה נדמה לי שאני רואה אותו שוב. או שזה שחקן שממש דומה לו בצורה מפחידה........
בקרוב.... החטאים חוזרים מהעבר... וזה יותר מחטא אחד....
לזכרך, קרלוטה שלי.....
ויליאם לוי, הבעל הבא שלי וזה כי אני אמרתי לו להיות שלי. אז הנה. אמרתי.
וגם דויד זפדה הוא בעלי החדש. הוא בתור שטיח רצפה לבעלי הראשון ולי.
וכמובן, יש מצב שאני טועה. ראיתי את הסדרה לפני כמה חודשים והזיכרון שלי לא משהו...
iDana לשעבר
בתגובה ל: עד כמה שזכור לי לא... מאת: danarod הוא סתם נראה דומה לשחקן הנ"ל...
בכל מקרה אני מבין שאין אף אחד בסדרה הזו שאמור להיות מוכר חוץ מקים סון אה.
לזכרך, קרלוטה שלי.....
בתגובה ל: זה לא הוא בסוף מאת: nirdelanoche
שכיכב גם ב"החברה שלי" ששודרה אצלנו. התפקיד ב"ניחוח אישה" היה הקאמבק שלו אחרי השירות הצבאי. וכמו לא מעט כוכבים, הוא חזר מהצבא עם קוביות ושרירים... הנה סרטון שמוכיח את זה (עלול לספיילר, ממש בקטנה):
iDana לשעבר
בתגובה ל: השחקן הראשי הוא לי דונג-ווק מאת: danarod רצף הקוריאניות שלי החל עם "צייד עירוני" (או שאני קורא לזה: מאמי עירוני), המשיך עם 49 ימים שסיימתי (הייתה מצויינת לדעתי), ועכשיו ניחוח אישה היא הרביעית שלי :)
כל סצינה של מישהו במקלחת הרי היא מבורכת. זה נראה טוווווווווווווווב. מאיזה פרק זה אגב?
לזכרך, קרלוטה שלי.....
בתגובה ל: את החברה שלי מן הסתם לא ראיתי מאת: nirdelanoche
הנה תמונה קטנה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: זה מפרק 4 מאת: danarod ללא תוכן
לזכרך, קרלוטה שלי.....
בתגובה ל: עשית לי את השבוע מאת: nirdelanoche
שבוע טוב!
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנה עוד קצת מאת: danarod ללא תוכן
לזכרך, קרלוטה שלי.....
בתגובה ל: מה אני אגיד..... הפה שלי שמוט מכאן ועד לאילת! מאת: nirdelanoche ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: השחקן הראשי הוא לי דונג-ווק מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: באמת יש לו עפעפיים משולשים. מאת: ההרצליינית ללא תוכן