הנסיך שלה - פרקים 1-4 פורסם לפני
3057 ימים
מאת EVGLEV
סה"כ תגובות: 53
תגובה אחרונה לפני: 3047 ימים
אז ראינו בהתחלה שהנסיך סויאנג תופס את השלטון ומשתף פעולה משחרר את הגיבור הראשי בהוראת סויאנג כדי שהוא יחשוב בתמימות שהוא בורח ולמעשה יוביל את סויאנג לאביו של הגיבור. ואז ראינו את אנשיו של סויאנג פוצעים אנושות את האב ואת הבן והאב אומר שלא יסלח גם לאחר מותו. ואילו הבן הפצוע נזכר ברגעים היפים שלו עם אהובתו ולא ברור אם ישרוד או לא ואז מחזירים אותנו שנה אחורה. ואז גילינו את הנסיך סויאנג עם משפחתו וגילינו שהוא אחי המלך ובעצם אנחנו יודעים שהוא עומד לתפוס את השלטון.
ביתו הבכורה של סויאנג היא סה ריונג והיא אוהבת לרכב על סוסים, כלומר לנסות לרכב על סוסים כי לרכב היא לא יודעת והיא תמיד גם נופלת מהסוס ונפצעת וגם אחרי זה מקבלת מכות מאימה ועדיין הכאב לא מרתיע אותה והיא מתה על רכיבה על סוסים. סויאנג מחליט לשדך את ביתו הבכורה לבנו של ראש המועצה השלישי ושולח לו את מכתב הבקשה. סה ריונג שומעת מאחותה על תכניות אביה.
הנסיכה אמורה ללמוד בלי שהמורה יראה את פניה והיא גורמת לכל המורים להסיר את הוילון ולהביך אותם במצב של הטרדה מינית ולגרום לסילוקם מהארמון. באקדמיה נואשים ממנה ושולחים לה את המורה הטירון קים סונג יו שמקבל את האתגר. סה ריונג בת הנסיך שמכונה ליידי סה ריונג, כי בת הנסיך יורדת לתואר של בת אצולה ולא בת משפחת מלוכה למרות שאביה הוא נסיך. היא מבקרת את בת דודתה ומגלה שהמורה החדש שלה הוא החתן שאביה רוצה לשדך לה ומפצירה בנסיכה לאפשר לה להחליף אותה ולראות את חתנה לעתיד ובהזדמנות זאת תוכל לטייל מחוץ לארמון. הנסיכה מרצה את בת דודתה. סונג יו מלמד את סה ריונג וקורא בספרים הערות שוביניסטיות שאישה צריכה להיות כנועה לרצון הגבר, קודם הוריה אחר כך בעלה והוא מסיר את הוילון ורואה את רגלה הפצועה וכך זוכים לראות זה את זו. בינתיים הנסיכה המפונקת לא נהנית בכלל מהטיול מחוץ לארמון.
המלך חולה והוא שומע על המכתב ששלח אחיו לראש המועצה השלישי בעוד הם יריבים בממשלה ולא סובלים זה את זה וזה מפחיד אותו והוא חושש שמדובר בקנוניה נגדו. מסתבר שסויאנג דאג בכוונה להפיץ את עניין המכתב כדי לסכסך בין המלך לראש המועצה השלישי. סויאנג מבקר את אחיו והמלך אומר לו שאחייניו הם כמו ילדיו ומקווה שגם הוא מרגיש כך ולא רק כלפי הנסיכה אלא כלפי הנסיך גם כן.
המלך מחליט לחתן את ביתו ואחר כך את בנו כדי לחזק את מעמדו של הנסיך, מה שלהיפך מפחיד את הנסיך כי האישה גרה עם הבעל והנסיך הוא צעיר וחלש אופי ופוחד להישאר לבד. ולחתונה של הנסיכה צריך לערוך מה שנקרא אצלינו מכרז. המלך חולה ומרגיש שיכול למות בקרוב ורק חתן חזק יוכל להגן על יורש העצר מפני דודו.
סויאנג מתמם לפני ראש המועצה השלישית ואומר שבנו של ראש המועצה ליברל וביתו לא צייתנית ולכן הם מתאימים, אך ראש המועצה מבין שמדובר ברווח פוליטי. סויאנג מסביר לו שהנסיך ומקורביו לעולם לא יאמינו שהוא דודו רוצה בטובתו ולכן הדבר הראשון שיעשה הנסיך זה להיפטר ממנו ולכן עליהן להתאחד למענם ולמען ילדיהם.
המלך מציץ לשיעור של סונג יו עם "הנסיכה" ובנס לא מסירים את הוילון ורואים שזאת סה ריונג. הוא מתרשם מסונג יו. הוא חליט לקצר את התהליך ולחתן את ביתו מיד ובוחר בסונג יו לחתן הנסיכה. השרים מבהירים לו שחייבים לערוך הליך בחירה רשמי אפילו למראית עין ומחליטים לערוך תהליך בחירה שהתוצאה שלו ידועה מראש, כשסויאנג מקבל את התפקיד כי הוא האחראי לכך כי יש לו גם מעמד בממשלה.
סויאנג זועם על ראש המועצה השלישי שבחר במלך ולא בו. הוא מחליט לשבש את הטקס ולדאוג שסונג יו בכלל לא יהיה נוכח בהליך הבחירה. מצד שני הוא מחליט לגרום לאסטרולוג להגיד שהנסיכה וסונג יו לא מתאימים.
סה ריונג יוצאת מהארמון ונפגשת עם סונג יו שחושב שזאת נסיכה שבורחת מהארמון והיא נפצעת והוא לוקח אותה לטיפול בבית בושת שהוא נוהג לבקר בו. אחר כך אביו מודיע לו שהוא נבחר להיות חתן המלך. סויאנג מחליט לחסל את סונג יו וסונג יו פוגש את סה ריונג ומלמד אותה לרכב על סוס כמו שצריך ובזמן שהם רוכבים על סוס אנשיו של סויאנג יורים בהם ופוצעים את הסוס וסונג יו. כשהם עומדים לחסל את סונג יו סה ריונג מגינה עליו בגופה והם כמעט הורגים את הבת של הבוס שלהם, אך סונג יו מזיז אותה מהדרך ברגע האחרון. סויאנג ואנשיו שומעים שיש לסונג יו בת זוג ומחליטים לעקוב אחריו ואחריה, הרוצחים השכירים מחוסלים בבית בושת כדי שלא ישארו סימנים. בינתיים בבית הבושת נפוצה השמועה שסונג יו קרא למי שהוא הביא לשם הוא קרא לה הנסיכה והאיש של סויאנג שומע זאת והם שומעים את השמועה וחושבים שמצאו דרך נהדרת להוריד את סונג יו מהדרך על ידי האשמתו בחילול כבודה של הנסיכה.
המלך מספר לנסיכה על כוונתו לחתן אותה עם סונג יו שימיו ספורים והנסיך זקוק להגנה מדודה. הנסיכה מבינה שהמשחק שלה הסתבך ומבקשת להפסיק את השיעורים של סונג יו. היא מדברת עם סה ריונג על הבילוי שלה עם סונג יו וסה ריונג טוענת שרק לימד אותה לרכב על סוס כמו שצריך והנסיכה אומרת שהיא שמחה שזאת לא אהבה כי השידוך שלה מבוטל וסונג יו יהיה חתן המלך. בכל זאת סה ריונג זוכרת את הפגישה שקבעה עם סונג יו ובאה לפגישתם והם מבלים בשוק והיא מתנדנדת בנדנדה ומדהימה את סונג יו, איזה מין נסיכה היא? סונג יו שולח לסה ריונג מכתב שהוא מודה לה על היום הנהדר שבילו והנסיכה מקבלת את המכתב וזועמת.
לפני כן אביו של סונג יו מגלה שבנו נפצע ומספר לו שהוא לא רק חתן המלך אלא גם מגן הנסיך ולכן סויאנג ינסה לשבש את חתונתם.
הנסיכה מזמינה את סה ריונג וסונג יו לארמון וסה ריונג מתנצלת על שהפרה את הבטחתה ומבקשת רשותה לספר לסונג יו את האמת, אך הנסיכה טוענת שהיא כמו אביה רוצה מה שלא שייך לה. היא מקבלת את סונג יו ומגלה לו שהיא הנסיכה האמיתית. סונג יו המום ולא רוצה להאמין ולבסוף דורש לדעת עם מי הוא היה והנסיכה טוענת שמדובר באשת החצר שלה שהחליפה אותה ושלא ינסה לחפש אותה כי היא לא בארמון. הוא זועם על המשחק של הנסיכה והנסיכה מזכירה לו את מטרת נישואיהם. סה ריונג נפגעת ומסבירה שלא רצתה לכבוש אותו לעצמה, והנסיכה מסבירה לה שבשבילה זה לא עניין שולי בחצר המלכותית כמו האהבה אלא מדובר על הגנה על הנסיך מאביה שרוצה את הכתב. סה ריונג המומה שאביה רוצה את הכתר והנסיכה אומרת שהן היחידות שלא ידעו. סה ריונג מסרבת להאמין שאביה מסוגל לפגוע באחייניו למען הכתר. היא גם מטיחה בנסיכה את היותה קרה והנסיכה אומרת שזה עדיף מלהיות חם וצבוע כמו אביה, מה שנכון נכון. סה ריונג יוזמת שיחה עם אביה ושואלת אותו אם זה נכון שהוא רוצה את הכתר והוא מכחיש בתוקף וטוען שמדובר בשמועות מכוערות שמפיצים על משפחת המלוכה.
סויאנג חוטף את משפחתו של האסטרולוג וכופה על האטגרולוג להגיד תחזית נגד הנישואים של הנסיכה וסונג יו תוך איומים. הוא גם מפליל את סונג יו בחילול כבודה של הנסיכה. סונג יו מחפש את הנסיכה המדומה ואשת החצר של הנסיכה אומרת שאם ידעו שהיא התחזתה לנסיכה היא תמות ועדיף שלא יחפש אותה אך הוא לא מוותר. האסטרולוג מוסר את התחזית שנישואי הנסיכה וסונג יו היא כמו אש שמלבה יער והנישואים מסכנים את הנסיך והנסיכה. המלך לא מבטל את המועמדות של סונג יו ודוחה את ההכרעה לטקס ואז שומע שסונג יו נעצר על חילול כבודה של הנסיכה כשסונג יו נעצר הוא רואה את סה ריונג והיא בינתיים שומעת על הסיבה למעצרו. המלך אומר שיחקור בעצמו את סונג יו וסונג יו בהתחלה רוצה להגיד שמדובר באישה אחרת, אך נזכר בדברי אשת החצר וטוען שלא נעשה שום דבר רע. המלך כמעט משתכנע מדברי סונג יו, אבל מביאים את המכתב שלו, ולפי המכתב קרה משהו ביניהם. הנסיכה אוסרת על סה ריונג לבוא לארמון כדי שסונג יו לא ימצא אותה, אך סה ריונג מתפרצת לארמון ומספרת לנסיכה את מה שמתרחש ומבקשת לקחת אותה למשרד החקירות והיא מוכנה לספר שהתחזתה לה כדי להציל את חייו, אך הנסיכה אומרת שמי שתציל או תהרוג אותו תהיה היא ובאה למשרד החקירות. שמסתבר שהיא לא מוזמנת לשם, גם עניין חדש לחקור האשמה כל כך חמורה בלי לשמוע את הקורבן!!! המלך כועס על הנסיכה שבאה לחקירה והנסיכה אומרת שיצאה מהארמון כדי להכיר את החיים בחוץ ונפגשה איתו במקרה והוא לא פיתה אותה אלא הציל את חייה. המלך טוען שהיא מביכה אותה ומסלק אותה ואז מודיע שסונג יו נפסל מהליך הבחירה. אך אז הוא מקבל עתירות שדורשים להוציא את סונג יו להרוג וסונג יו נלקח לכלא והמלך לא מפסיק לקבל עתירות בדרישה להוציאו להורג ומסרב לראות את אביו.
סה ריונג שומעת מגבירת החצר של הנסיכה שכנראה סונג יו יוצא להורג והוא מגן עליה כי היא אמרה שהיא תמות אם תתגלה שהיא התחזתה לנסיכה. סה ריונג מנצלת את הקשרים של אשת החצר כדי לבקר את סונג יו בכלא. היא מבקשת מסונג יו לספר את האמת, והוא שואל אם היא מציעה למות במקומו והיא אומרת שכן והשיחה נקטעת כי בדיוק סויאנג מגיע לכלא והמום לראות את ביתו עם סונג יו ולפי הפרומונובלה הוא יגלה על משחק התפקידים.
אז ראינו בהתחלה שהנסיך סויאנג תופס את השלטון ומשתף פעולה משחרר את הגיבור הראשי בהוראת סויאנג כדי שהוא יחשוב בתמימות שהוא בורח ולמעשה יוביל את סויאנג לאביו של הגיבור. ואז ראינו את אנשיו של סויאנג פוצעים אנושות את האב ואת הבן והאב אומר שלא יסלח גם לאחר מותו. ואילו הבן הפצוע נזכר ברגעים היפים שלו עם אהובתו ולא ברור אם ישרוד או לא ואז מחזירים אותנו שנה אחורה. ואז גילינו את הנסיך סויאנג עם משפחתו וגילינו שהוא אחי המלך ובעצם אנחנו יודעים שהוא עומד לתפוס את השלטון.
ביתו הבכורה של סויאנג היא סה ריונג והיא אוהבת לרכב על סוסים, כלומר לנסות לרכב על סוסים כי לרכב היא לא יודעת והיא תמיד גם נופלת מהסוס ונפצעת וגם אחרי זה מקבלת מכות מאימה ועדיין הכאב לא מרתיע אותה והיא מתה על רכיבה על סוסים. סויאנג מחליט לשדך את ביתו הבכורה לבנו של ראש המועצה השלישי ושולח לו את מכתב הבקשה. סה ריונג שומעת מאחותה על תכניות אביה.
הנסיכה אמורה ללמוד בלי שהמורה יראה את פניה והיא גורמת לכל המורים להסיר את הוילון ולהביך אותם במצב של הטרדה מינית ולגרום לסילוקם מהארמון. באקדמיה נואשים ממנה ושולחים לה את המורה הטירון קים סונג יו שמקבל את האתגר. סה ריונג בת הנסיך שמכונה ליידי סה ריונג, כי בת הנסיך יורדת לתואר של בת אצולה ולא בת משפחת מלוכה למרות שאביה הוא נסיך. היא מבקרת את בת דודתה ומגלה שהמורה החדש שלה הוא החתן שאביה רוצה לשדך לה ומפצירה בנסיכה לאפשר לה להחליף אותה ולראות את חתנה לעתיד ובהזדמנות זאת תוכל לטייל מחוץ לארמון. הנסיכה מרצה את בת דודתה. סונג יו מלמד את סה ריונג וקורא בספרים הערות שוביניסטיות שאישה צריכה להיות כנועה לרצון הגבר, קודם הוריה אחר כך בעלה והוא מסיר את הוילון ורואה את רגלה הפצועה וכך זוכים לראות זה את זו. בינתיים הנסיכה המפונקת לא נהנית בכלל מהטיול מחוץ לארמון.
המלך חולה והוא שומע על המכתב ששלח אחיו לראש המועצה השלישי בעוד הם יריבים בממשלה ולא סובלים זה את זה וזה מפחיד אותו והוא חושש שמדובר בקנוניה נגדו. מסתבר שסויאנג דאג בכוונה להפיץ את עניין המכתב כדי לסכסך בין המלך לראש המועצה השלישי. סויאנג מבקר את אחיו והמלך אומר לו שאחייניו הם כמו ילדיו ומקווה שגם הוא מרגיש כך ולא רק כלפי הנסיכה אלא כלפי הנסיך גם כן.
המלך מחליט לחתן את ביתו ואחר כך את בנו כדי לחזק את מעמדו של הנסיך, מה שלהיפך מפחיד את הנסיך כי האישה גרה עם הבעל והנסיך הוא צעיר וחלש אופי ופוחד להישאר לבד. ולחתונה של הנסיכה צריך לערוך מה שנקרא אצלינו מכרז. המלך חולה ומרגיש שיכול למות בקרוב ורק חתן חזק יוכל להגן על יורש העצר מפני דודו.
סויאנג מתמם לפני ראש המועצה השלישית ואומר שבנו של ראש המועצה ליברל וביתו לא צייתנית ולכן הם מתאימים, אך ראש המועצה מבין שמדובר ברווח פוליטי. סויאנג מסביר לו שהנסיך ומקורביו לעולם לא יאמינו שהוא דודו רוצה בטובתו ולכן הדבר הראשון שיעשה הנסיך זה להיפטר ממנו ולכן עליהן להתאחד למענם ולמען ילדיהם.
המלך מציץ לשיעור של סונג יו עם "הנסיכה" ובנס לא מסירים את הוילון ורואים שזאת סה ריונג. הוא מתרשם מסונג יו. הוא חליט לקצר את התהליך ולחתן את ביתו מיד ובוחר בסונג יו לחתן הנסיכה. השרים מבהירים לו שחייבים לערוך הליך בחירה רשמי אפילו למראית עין ומחליטים לערוך תהליך בחירה שהתוצאה שלו ידועה מראש, כשסויאנג מקבל את התפקיד כי הוא האחראי לכך כי יש לו גם מעמד בממשלה.
סויאנג זועם על ראש המועצה השלישי שבחר במלך ולא בו. הוא מחליט לשבש את הטקס ולדאוג שסונג יו בכלל לא יהיה נוכח בהליך הבחירה. מצד שני הוא מחליט לגרום לאסטרולוג להגיד שהנסיכה וסונג יו לא מתאימים.
סה ריונג יוצאת מהארמון ונפגשת עם סונג יו שחושב שזאת נסיכה שבורחת מהארמון והיא נפצעת והוא לוקח אותה לטיפול בבית בושת שהוא נוהג לבקר בו. אחר כך אביו מודיע לו שהוא נבחר להיות חתן המלך. סויאנג מחליט לחסל את סונג יו וסונג יו פוגש את סה ריונג ומלמד אותה לרכב על סוס כמו שצריך ובזמן שהם רוכבים על סוס אנשיו של סויאנג יורים בהם ופוצעים את הסוס וסונג יו. כשהם עומדים לחסל את סונג יו סה ריונג מגינה עליו בגופה והם כמעט הורגים את הבת של הבוס שלהם, אך סונג יו מזיז אותה מהדרך ברגע האחרון. סויאנג ואנשיו שומעים שיש לסונג יו בת זוג ומחליטים לעקוב אחריו ואחריה, הרוצחים השכירים מחוסלים בבית בושת כדי שלא ישארו סימנים. בינתיים בבית הבושת נפוצה השמועה שסונג יו קרא למי שהוא הביא לשם הוא קרא לה הנסיכה והאיש של סויאנג שומע זאת והם שומעים את השמועה וחושבים שמצאו דרך נהדרת להוריד את סונג יו מהדרך על ידי האשמתו בחילול כבודה של הנסיכה.
המלך מספר לנסיכה על כוונתו לחתן אותה עם סונג יו שימיו ספורים והנסיך זקוק להגנה מדודה. הנסיכה מבינה שהמשחק שלה הסתבך ומבקשת להפסיק את השיעורים של סונג יו. היא מדברת עם סה ריונג על הבילוי שלה עם סונג יו וסה ריונג טוענת שרק לימד אותה לרכב על סוס כמו שצריך והנסיכה אומרת שהיא שמחה שזאת לא אהבה כי השידוך שלה מבוטל וסונג יו יהיה חתן המלך. בכל זאת סה ריונג זוכרת את הפגישה שקבעה עם סונג יו ובאה לפגישתם והם מבלים בשוק והיא מתנדנדת בנדנדה ומדהימה את סונג יו, איזה מין נסיכה היא? סונג יו שולח לסה ריונג מכתב שהוא מודה לה על היום הנהדר שבילו והנסיכה מקבלת את המכתב וזועמת.
לפני כן אביו של סונג יו מגלה שבנו נפצע ומספר לו שהוא לא רק חתן המלך אלא גם מגן הנסיך ולכן סויאנג ינסה לשבש את חתונתם.
הנסיכה מזמינה את סה ריונג וסונג יו לארמון וסה ריונג מתנצלת על שהפרה את הבטחתה ומבקשת רשותה לספר לסונג יו את האמת, אך הנסיכה טוענת שהיא כמו אביה רוצה מה שלא שייך לה. היא מקבלת את סונג יו ומגלה לו שהיא הנסיכה האמיתית. סונג יו המום ולא רוצה להאמין ולבסוף דורש לדעת עם מי הוא היה והנסיכה טוענת שמדובר באשת החצר שלה שהחליפה אותה ושלא ינסה לחפש אותה כי היא לא בארמון. הוא זועם על המשחק של הנסיכה והנסיכה מזכירה לו את מטרת נישואיהם. סה ריונג נפגעת ומסבירה שלא רצתה לכבוש אותו לעצמה, והנסיכה מסבירה לה שבשבילה זה לא עניין שולי בחצר המלכותית כמו האהבה אלא מדובר על הגנה על הנסיך מאביה שרוצה את הכתב. סה ריונג המומה שאביה רוצה את הכתר והנסיכה אומרת שהן היחידות שלא ידעו. סה ריונג מסרבת להאמין שאביה מסוגל לפגוע באחייניו למען הכתר. היא גם מטיחה בנסיכה את היותה קרה והנסיכה אומרת שזה עדיף מלהיות חם וצבוע כמו אביה, מה שנכון נכון. סה ריונג יוזמת שיחה עם אביה ושואלת אותו אם זה נכון שהוא רוצה את הכתר והוא מכחיש בתוקף וטוען שמדובר בשמועות מכוערות שמפיצים על משפחת המלוכה.
סויאנג חוטף את משפחתו של האסטרולוג וכופה על האטגרולוג להגיד תחזית נגד הנישואים של הנסיכה וסונג יו תוך איומים. הוא גם מפליל את סונג יו בחילול כבודה של הנסיכה. סונג יו מחפש את הנסיכה המדומה ואשת החצר של הנסיכה אומרת שאם ידעו שהיא התחזתה לנסיכה היא תמות ועדיף שלא יחפש אותה אך הוא לא מוותר. האסטרולוג מוסר את התחזית שנישואי הנסיכה וסונג יו היא כמו אש שמלבה יער והנישואים מסכנים את הנסיך והנסיכה. המלך לא מבטל את המועמדות של סונג יו ודוחה את ההכרעה לטקס ואז שומע שסונג יו נעצר על חילול כבודה של הנסיכה כשסונג יו נעצר הוא רואה את סה ריונג והיא בינתיים שומעת על הסיבה למעצרו. המלך אומר שיחקור בעצמו את סונג יו וסונג יו בהתחלה רוצה להגיד שמדובר באישה אחרת, אך נזכר בדברי אשת החצר וטוען שלא נעשה שום דבר רע. המלך כמעט משתכנע מדברי סונג יו, אבל מביאים את המכתב שלו, ולפי המכתב קרה משהו ביניהם. הנסיכה אוסרת על סה ריונג לבוא לארמון כדי שסונג יו לא ימצא אותה, אך סה ריונג מתפרצת לארמון ומספרת לנסיכה את מה שמתרחש ומבקשת לקחת אותה למשרד החקירות והיא מוכנה לספר שהתחזתה לה כדי להציל את חייו, אך הנסיכה אומרת שמי שתציל או תהרוג אותו תהיה היא ובאה למשרד החקירות. שמסתבר שהיא לא מוזמנת לשם, גם עניין חדש לחקור האשמה כל כך חמורה בלי לשמוע את הקורבן!!! המלך כועס על הנסיכה שבאה לחקירה והנסיכה אומרת שיצאה מהארמון כדי להכיר את החיים בחוץ ונפגשה איתו במקרה והוא לא פיתה אותה אלא הציל את חייה. המלך טוען שהיא מביכה אותה ומסלק אותה ואז מודיע שסונג יו נפסל מהליך הבחירה. אך אז הוא מקבל עתירות שדורשים להוציא את סונג יו להרוג וסונג יו נלקח לכלא והמלך לא מפסיק לקבל עתירות בדרישה להוציאו להורג ומסרב לראות את אביו.
סה ריונג שומעת מגבירת החצר של הנסיכה שכנראה סונג יו יוצא להורג והוא מגן עליה כי היא אמרה שהיא תמות אם תתגלה שהיא התחזתה לנסיכה. סה ריונג מנצלת את הקשרים של אשת החצר כדי לבקר את סונג יו בכלא. היא מבקשת מסונג יו לספר את האמת, והוא שואל אם היא מציעה למות במקומו והיא אומרת שכן והשיחה נקטעת כי בדיוק סויאנג מגיע לכלא והמום לראות את ביתו עם סונג יו ולפי הפרומונובלה הוא יגלה על משחק התפקידים.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: הנסיך שלה - פרקים 1-4 מאת: EVGLEV
במיוחד כשיש לא מעט דמויות וקשרים משפחתיים ענפים. מעניין אותי לדעת אם יש דמויות שאתה מחבב במיוחד? כי בסדרה הזו אני מחבבת כמה דמויות משניות יותר מהראשיות (אני לא מפרטת כרגע כדי לא לספיילר).
ומנצלת את ההזדמנות לשים שוב ראיון קצר ונחמד עם השחקנים הראשיים, שנערך לפני עליית הסדרה (יש תרגום לאנגלית):
iDana לשעבר
בתגובה ל: כל הכבוד על הסקירה המפורטת מאת: danarod ובפרק 4 אשת החצר של הנסיכה התנהגה לעניין. וגם הילדה שהיא האחיינית של סונג יו והראו אותה רק פעמיים, אבל היא חמודה.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: הנסיך שלה - פרקים 1-4 מאת: EVGLEV אני לא חושבת שראיתי אותך מתייחס ככה לקוריאניות אחרות אני בטוחה שגם ההמשך לא יאכזב.:)
בתגובה ל: נראה שהסדרה ממש "תפסה אותך" מאת: zilpa טוב במלך סאן דנה לקחה על עצמה את תפקידי הסיכום. אבל ממש מת על הקוריאניות התקופתיות המדהימות.
בתגובה ל: הנסיך שלה - פרקים 1-4 מאת: EVGLEV
סיימתי לצפות בסדרה (אבל לא אספיילר לכם ללא אזהרה, אל דאגה. זו רק חוות דעת כללית). לפני הכל, אני חושבת שהיה עדיף לתרגם את שם הסדרה כ"הנסיכה שלו", אבל בקטנה (וב'ויוה' בוודאי לא רצו שיתבלבלו עם "הנסיכה" – Goong). האמת שאני לא בטוחה שגם השם המקורי (The princess' man) קולע כ"כ, אבל אין לי חלופה טובה יותר להציע.
בגדול, אני חושבת שהעלילה קוהרנטית ומשלבת בצורה ראויה בין הרקע ההיסטורי והסיפור הבדיוני. יש פיתולים, תפניות והפתעות. השחקנים טובים, רמת ההפקה והצילום גבוהה. ובכל זאת...
היה לי קשה לסחוב עם הסדרה (כמעט כתבתי טלנובלה) הזו. באמת. הצפייה הייתה חוויה מאמצת, לפעמים מאולצת ולעתים קרובות – מומרצת . הקליף האנגרים המרובים לא השאירו אותי במתח, ולפעמים היה נראה לי שלמרות ההתקדמות בעלילה, הכל עומד במקום. הייתה לי הרגשה שדברים חוזרים על עצמם. עוד מזימות, עוד קרבות, עוד מלודרמה, וחלק גדול מהזמן זה נראה חסר תוחלת ולעתים אף מייגע. כל פעם ששמעתי את המוזיקה המלודרמטית הנלווית, היד שלי ישר עפה לכפתור הנמכת הווליום/ההמרצה.
אני מסמפטת את השחקנים הראשיים, פארק שי-הו ומון צ'ה-וון מסדרות קודמות, ובאמת שקיוויתי וניסיתי לאהוב אותם גם כאן, אבל זה לא כל כך הלך. הזוג הראשי הזה לא תפס אותי ולא כבש את לבי, ביחד או לחוד, למרות שהשחקנים טובים כאמור. משהו בדמויות ובעקשנות שלהן אפילו עיצבן אותי לפעמים. רק ממש לקראת הסוף התחלתי להרגיש כלפיהם משהו חיובי יותר, אבל זה היה בבחינת מעט מדי ומאוחר מדי.
אם יש משהו שהחזיק אותי, אלה דמויות המשנה, חלקן אפילו השתייכו לצד של ה"רעים" בחבורה. לא כולן הופיעו נכון לפרק 4 (ששודר השבוע ב'ויוה פלוס'), אבל ראוי לציון במיוחד קים רו-הא (שזכור כמאפיונר המרושע מ"המאפיונר שלי"). והסצנה היחידה שגרמה לי לצפות בה שוב, שייכת דווקא לזוג המשני, שריגש אותי יותר מהזוג הראשי...
אחרי שתי דרמות היסטוריות (כמעט) ברצף, נראה לי שאקח פסק זמן קטן מהדרמות התקופתיות ואעבור למשהו עכשווי יותר.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז זהו... מאת: danarod לפי תחילת הפרק הראשון הנסיך סויאנג הולך להפוך למלך כפי שהוא רוצה ולפיכך סה ריונג ביתו תהפוך לנסיכה.
בתגובה ל: וואלה נפל האסימון מאת: EVGLEV השם "האיש של הנסיכה" הוא די לא הולם - אבל היות שזו לא הפעם הראשונה שהקוריאנים בוחרים שמות לא קשורים לדרמות שלהם, אז ניחא. לא נתעמק בכך:)
בתגובה ל: אז זהו... מאת: danarod לגבי הדרמה הזו. צר לי שהתקשית להתחבר, אם כי אני יכולה להבין... מה שכן, לגבי מחוסר ההתחברות שלך למוזיקה- אני די מופתעת. בעיני "דסטינו" "וואלה" וגם השירים הקוריאניים מצויינים. אני כמובן חולקת את חיבתך הרבה לקים רו הא. כבר כתבתי פה כמה הוא מדהים -השחקן הזה. (מאמינה שתהני ממנו גם ב"שכן מושלם" הוא כבש את ליבי שם איך שהופיע..) והזוג המשני היה אכן נוגע ללב. אני מבינה שכבר התחלת לראות סלרימן ושמחה ששם את לפחות נהנית.:)
בתגובה ל: טוב, אנחנו בדעות שונות מאת: zilpa
אגב, ב"סלרי מן" (אוי, זה מזכיר לי סלרי ואני לא מחבבת את הירק הזה...) מככבת גם הונג סו-היון (הנסיכה Kyung-Hye) ומיותר לציין שהתפקיד שלה שונה לגמרי... האמת שכשראיתי שהיא משתתפת ב"סלרי" זה נתן לי עוד דחיפה לצפות בסדרה, כי חיבבתי אותה ב-Princess man, וכך יצא שהגעתי עם סימפטיה מוקדמת לרביעייה המובילה של "סלרי"
חוסר ההתלהבות שלי מהפסקול הוא כנראה גם תופעת לוואי של ההמרצה. הקשבתי לחלק מהפסקול גם במנותק מהסדרה, אבל זה לא אותו דבר. Destino באופן ספציפי הזכיר לי איזו פרסומת מעצבנת למים מינרליים, והשימוש בו בסצנות דרמטיות גרם לי לחשוב - "היי, אני יודעת שזו אמורה להיות סצנה דרמטית גם בלי המוזיקה הבומבסטית הזו".
עכשיו הקשבתי שוב ל-Vola והוא באמת יפה, אבל ממש קצר. אין גרסה יותר ארוכה? (עד שמצאתי סרטון בלי ספויילרים...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: העיקר שאנחנו מסכימות על קים רו-הא מאת: danarod אני לא טובה בסיכומים וסקירות....גם אני רואה בהמרצה ואני מסכימה שיש קטעים שחוזרים על עצמם ללא סיבה נראית לעין אבל באופן כללי הדרמה זורמת וסוחפת..ואפילו המוסיקה סוחפת אותי .אני ממש אוהבת את הראשיים .. .אתmoon chae won במיוחד (והבנתי שהתחילה דרמה חדשה "נייס גיי" בהשתתפותה ,אני אמתין ואוריד פרקים בינתיים) את הנסיכה מאוד מאוד אהבתי...בתמונה מתוך הסלרי...היא מזכירה את ירדנה ארזי בצעירותה. ברגע שאתפנה מעט אתחיל לראות אותה מקווה שלא אתאכזב מהראשית (מסמסון ומאיזה כוכב את ?), לא הצלחתי להתחבר אליה עד היום..לצערי.
עדיין לא ראית את "שכן מושלם" ? איך ? אוטוקה ? מיד להתחיל...!!
בתגובה ל: היי בנות, אני כרגע בסוף פרק 20 ואני ממש אוהבת אותה מאת: kler181 עכשיו אני מבין למה אני כל כך אוהב אותה!!!
בתגובה ל: הראשית היא מאיזה כוכב את וסאם סון? מאת: EVGLEV היא השחקנית הידועה כהי ג'ין מסאמסון. ולידה הנסיכה מ"הנסיך שלה" מדברים על זו שלידה בתמונה.
שים לב לצבע השיער האדום של הי ג'ין...היא נראית אחרת לגמרי.
בתגובה ל: הראשית היא מאיזה כוכב את וסאם סון? מאת: EVGLEV הייתה המשנית שמאוד אהבת ב"גבירתי הנאווה" אם אני זוכרת נכון, אז באמת אין מה להתפלא שאתה אוהב אותה:)
בתגובה ל: הראשית של "הנסיך שלה" מאת: אורלי ללא תוכן
בתגובה ל: הראשית של "הנסיך שלה" מאת: אורלי אני לראותה, חחחה.
בתגובה ל: הראשית של "הנסיך שלה" מאת: אורלי הירוקים, אהבתי, יש נוכחות ממבט ראשון,בהכירי אותך אישית, דבקת במטרה והנחת את יסודותיך, כל הכבוד, נחמד להיוכח שיש כבר לקרוא והרבה, ההיכרוית היא תקשורתית כמוך -כמוני כמו "עמך" על מורכביותיה ועל קשייה , מורכבות- לא הכל אני מכירה, ולא על הכל אני מסוגלת להגיב, לא (שאני חייבת), אבל יש התייחסות והמון- להמון סוגיות, להמון חומר, מוכר, טלויזיוני, נגיש , ומה שלא מכירים בפעם הראשונה, נחשפתי ורק התחלתי לקרוא, , החיים אחרי המות עלאק, אל תיגיעי לי במשיח, שאומר שאין חחחה,
אני רוצה להעביר את הקריאה\ כתיבה לאן?? למסך מן הסתם--
אבל לא רוצה לעשות פאדיחות , כל הכבוד על העבודה על הקרקע הפוריה עליהם כולם צועדים זה פער שניתן לגישור ככל ששופכים יותר ידע
אהבתי את ההקשבה והמשוואה המון המון נושאים שרוצים להשאיר רישומן או רוצים לשמוע רישום- לכן לדעתי יש מקום לירוק הזה- עיתון טלויזיוני- זכות לפרוץ, ושימי לב בעוצמה-- החוצה, מבחינתך אם אין רועה אין צאן, אבל זה ההיפך,, חחה. הולכת לקרוא, .לאו יו מ. יישר כוח.
בתגובה ל: היי בנות, אני כרגע בסוף פרק 20 ואני ממש אוהבת אותה מאת: kler181
בקצב של הסדרות שיוצאות מקוריאה ובקצב שאתן מתרגמות? אוטוקה?
לא יודעת אם תאהבי את הראשית ב"סלרי", אבל אני יכולה להבטיח לך שהיא לא מזכירה בכלל את התפקידים הקודמים שלה... שינוי עצום בדמות, בגישה, במראה. ממש מהפך. אילו לא הייתי יודעת שזו היא, הייתי חושבת שמדובר בשחקנית אחרת. לדעתי היא עושה כאן תפקיד ענק וקורע (אבל אני אהבתי אותה גם ב"מאיזה כוכב את").
iDana לשעבר
בתגובה ל: העיקר שאנחנו מסכימות על קים רו-הא מאת: danarod רק ששם היא די מעצבנת. אבל ב"הנסיך שלה" גם אני מאוד אהבתי אותה.
לגבי השירים, אני שמחה ששקלת זאת מחדש :)
מצאתי את הקליפ הזה עם תרגום של המילים לאנגלית.
והצפיה בויוה מלמדת שזה גם שיר הפתיחה של הסדרה.
בתגובה ל: היא מככבת גם ב"שקר לי" מאת: zilpa
שם היא שיחקה לצדם של ריין ואוליב, לפני כמעט עשור. היא נראתה לי מאוד יפה (למרות הפריזורה), אבל הדמות שלה הייתה מעצבנת...
אח, לפי הפוסטר עוד אפשר לחשוב שמדובר בקומדיה קלילה...
תודה על הקליפ!
iDana לשעבר
בתגובה ל: ראיתי אותה לראשונה ב-Sang Doo, Let's Go To School מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: ראיתי אותה לראשונה ב-Sang Doo, Let's Go To School מאת: danarod הנסיכה האפריקאית.
בתגובה ל: הנסיך שלה - פרקים 1-4 מאת: EVGLEV פרק 5 לא ישודר באמצע השבוע בגלל יום הכיפורים והשידורים היחידים שלו יהיו ביום חמישי בשבע בערב, יום חמישי בעשרים לחצות בלילה וביום שישי בעשרים לחמש אחר צהריים. השידור החוזר ביום שלישי מתבטל בגלל יום הכיפורים. כך שיש רק שלוש הזדמנויות לצפות. פרק 6 לא ישודר ביום רביעי בשבע בערב, אך ישודר ביום רביעי מוצאי יום כיפור באחד עשרה וחצי בלילה ובימי חמישי וראשון בעשר בבוקר ובשתיים וחצי בצהריים. רק שידור חוזר אחד פחות מבדרך כלל.
בתגובה ל: לצופים בסדרה בויוה פלוס מאת: EVGLEV עשרת הדיבר-- אל תחמוד אשת רעך??? כפי שזה נראה ,הנסיכה חומדת את החתיך של בת דודה שלה-- האבא של הבת דודה חומד את המלוכה-- הסבא (מ "הנסיכה"), חומד את בנו לנקמה "החתיך" חומד את --הבת דודה שהיא "אהבת חייו" של סונג, ואילו הוא חומד את המלוכה ואת בת דודה המתחזה לנסיכ- הנסיכה עצמה מקבלת "פרס" על התנהגות טובה ב "שקר לי" (פרועה, להלאה) ומקבלת את הגולם הזה שנכנס לכירכרה, בנוסף, הלבישו לי את הנסיכה לטקס-- מה זה הפיגיון שתקעו לה בשער, שהגבר שלה לא יוכל לקרב אליה זה ממש סכנת חיים--- אני מרחמת רק על הזקנים , שהם הסבא א, וסבא ב,(המלך.) בטח בזמן שאני כותבת הוא כבר עבר לחיים טובים יותר,,,, מרוב עייפות מ הרפאידשייר הזה, נישכבתי מעט בסלון , אפילוכוח להעביר ערוצים לא היה לי ומצאת את עצמי בוהה מול הערוץ, אמרתי אתעורר בזכות התוכנית, איפוא?? העפעפים שלי נרדמו מול האיטיות שמתרחשת בפרק,, הסמקים והאיפור התכשירים והמיכשור הכל יש במספרת --- ברמהש", לא צריך לגעת בהיסטוריה ובכלל ניראה לי שהנסיכה נרדמה איתי-- חחחה בטח אחטוף כמה גינונים-- חחחה אבל באמת זה איטי להלאה---
אני מאד כועסת על הנסיכה, שבכלל רקחה את כל הבלאגן הזה מי ביקש ממנה לצאת להתאורר ובכלל לגרום לבת דודה להתחזות-- אם כך ,כל הבלאגן הזה עבור האבא של סה ריונג, רקע למלחמת אזרחים כיבוש מהמילה כיבוש כיבוש,, עלאק.... והכל העיקר שתהיה הפיכה,, מה אין ל מורה הזה- נו, סונג יו איזה אינטרנט לברר איפוא מיקמו את המרדנית הזאת, בחיי מה ???
הכי הכי "הנסיכה",לא מעוניינת בשום דבר חוץ מאשר עצמה, לדידה אין דבר מרתק יותר מאשר עצמה ומעשיה,
נקניקיה רזה, שדופית, אנוכית, מעניין אותה הגשם של אתמול והיום שלך שבוע הבא, מרוכזת בעצמה ממש שינאה,ושנואה, ושום דבר טוב שתעשה בעתיד לא ישנה דעתי- פשוט, סתומה, טוב, לא היה אינטרנט,, חחחה מכה,
בתגובה ל: זילפהמאמאמה-- בסגנון אבאמאמא, לא מכירים כאן את מאת: מאימאי10 היא רוצה להלשין על בת דודתה כדי שאביה לא יוציא להורג את בנו של בעל הברית שלו ובכך לא יאבד בעל ברית יקר. אבל נבהלת כשהדוד הרשע שלה מאיים לנקום בה ובאחיה על מות ביתו. אגב בניגוד לסויאנג ולנסיכה אני לא חושב שהמלך היה מוציא את אחייניתו להורג בגלל זה בעיקר אם היה יודע שביתו רקחה את התרגיל, אבל מיודע בקוריאה של אז מוציאים להורג על שטויות כמו שגבירת חצר קיבלה מתנה מגבר זה מספיק להוציא אותה להורג, וברור לכולם שגבר לא ייתן מתנה בלי שישכבו איתו, אז היא בגדה במלך. אבל כשהנסיכה אומרת שסה ריונג צריכה לשלם על שהיא התחזתה לה ייתכן ואם הייתה מדברת עם אביה, הייתה מעלימה את החלק שלה בהתחזות.
ואגב אני לא רואה בבת דודה חומדת משהו של בת דודתה כי היא התאהבה לפני שידעה על כך שדודה בחר אותו בשביל בת דודתה. ולכן האשמותיה של הנסיכה כלפי בת דודתה על שמחה לאיד לא במקום, אבל מצד שני היא הבת של מי שהרס לה הכול.
אכן הנסיכה מקבלת את הגולם שמסתבר גם חבר של סונג יו, אז לא ברור מדוע סויאנג בחר אותו, חשבתי שהוא ישים איש משלו והוא סתם דאג לבעל חלש בשביל האחיינית שלו.
הטקס איטי כל השאר דווקא מהיר בסדרה.
סויאנג נבל רציני שהוא לא נענה לתחנוני ביתו למרות שהבטיח לה שכן והמשיך בתכניתו ורק לאחר שסחט את התפטרות אביו של סונג יו חס עליו, אמנם בקשתה של ביתו ריגשה אותו, אך הוא לא היה מוכן לסגת מול בעלי בריתו, למרות שהיסס.
הנסיכה מאוד אגוצנטרית, אבל רצתה את סונג יו בשביל להגן על אחיה ורצתה את אביו של סונג יו לצד אביה, כך שלמרות שהתחמקה מכל השיעורים היא מבינה בפוליטיקה.
בתגובה ל: מסכים איתך אבל דווקא הנסיכה מתגלה כפוליטקאית טובה מאת: EVGLEV ללא תוכן
בתגובה ל: נכון, איבגני, נכון במיוחד הפסק האחרון שלך- חחחה, מאת: מאימאי10 מסויים עף לי- טוב, לעניין,
בתגובה ל: מסכים איתך אבל דווקא הנסיכה מתגלה כפוליטקאית טובה מאת: EVGLEV גדולה בפוליטיקה, ואני אומרת שפוליטיקה ומלוכה לא הולכים ביחד ראה לונדון, אנגליה בימנו אנו, מה גם שהפרק מסתיים בהצהרה של הנסיך לבל יערבבו את שני אלה, נכון שאמרת שהנסיכה מבינה עניין, אבל בגלל האופי שנתקלנו בו אני ואתה נראה לי כרגע, חחחה אם נתחיל בויכוחים נגמור את הדף, חחחה, ובכן,הנסיכה מאד מאד מרוכזת בעצמה, לא ניראה לי שאפילו לאחיה תעזור, ייתכן שאני טועה, אבל ניראה לי שכל הפרקים הבאים יהיו מרוכזים בעצבותה שנולד מבריחתו של המחזר מתחת לכנפיה--- מעבר להבנה הזאת, בענייני תככים בחצר המלוכה, הרבה לא אבין ולעולם, במיוחד כשיתחיל מרחץ דמים בכלל אני אהיה במחוז אחר, מה לי ולראות דם נשפך כנהר, זה די קשה, ואפילו שזה רומיאו ו יוליה, אני חושבת שזה קשה. הבה נקוה שאלמד לפחות היסטוריה, ואדע לדרמה חדשה היסטורית הבאה יותר התמצאות, כי דבר אחד ברור לי מהצפיה בקוריאניות מדרמה לדרמה אני יותר קולטת דברים שבתחילה ניראו לי קשים כחידה, מתה עליך איבגני כרגיל, ומחכה לקרוא עוד, בינתיים אנסה אתהלהקה, מחפשת את יו?? חחחה. מרי.
אה, אבל כן שאלה?? האם האבא נסיך- סויאנג- לא איכפת לו מהבת שלו?? הוא לא אוב אותה, לא יודעת אבא של אהב אותי מאד מאד, ואפילו לא היה קוריאני בטח לא נסיך--,
בתגובה ל: ב פיסקה האחרונה אתה מציין , את הנסיכה כמבינה מאת: מאימאי10 ומחפש רק רווח פוליטי ולשם כך היה מוכן לשבור את ליבה ולהכביד על המצפון שלה, או שבעצם הוא ידע שאביו של סונג יו יבוא להתחנן והוא חיכה שיוכל להרוג שתי ציפורים במכה אחת?
המלוכה והפוליטיקה לא הולכים יחד בעולמינו, אך בקוריאה המלך הוא שקובע, לא סליחה המלך הוא הקובע, אבל יש ערכה עליונה שזה המלכה האם במידה והיא בחיים ובמידה ולא אז אין ערכה גבוהה יותר.
מה שהבנתי שנעשתה מהפכה בקוריאה שהפכו את סויאנג הרשע לשר וגם עוד נסיכים, שמסתובבים שרים ממשפחת המלוכה ואביו של סונג יו החליט לשנות את זה, נגמר הסיפור שהנסיכים יחיו כמו אנשי אצולה ולא יתערבו בפוליטיקה כי את המלך ויורש העצר לא באמת אפשר להוציא מהפוליטיקה כי אז נקבל מלוכה חוקתית דבר שבוודאי לא מוכר לקוריאה של אז.
ועוד חשבתי ששרים ללא תיק זאת המצאה שלנו ומסתבר שבקוריאה של אז המציאו את הפטנט, זה היה צפוי כי שם יש יותר שרים מאשר אצלינו, אבל מסתבר ששר בלי תיק זה לא משהו מקורי.
בתגובה ל: לדעתי הוא אוהב אותה אבל הוא אנוכי מאוד מאת: EVGLEV היא כביכול הבת המועדפת עליו. העובדה שהיא מרשה לעצמה הרבה דברים זה כי האבא שלה סלחן כלפיה...אבל השאיפות שלו למלוכה חזקות יותר מאהבתו לבני משפחתו.
אני לא כ"כ מבינה את ההתייחסות לכך שהמלוכה והפוליטיקה נפרדות. המלך חייב להיות פוליטקאי מעולה, כדי להמשיך ולשלוט. בסופו של דבר, אם הוא ידע על איזה שרים ללחוץ, את מי להשקיט ואיך- איך יוכל לנהל את ענייני הממלכה?
וראינו שיש מלכים שאלף פעם יגידו להם : "שקול זאת שנית" והם יעשו מה שנכון עבורם, ויש מלכים שיפחדו אפילו להרוג את האוייבים שלהם... לא מציאה גדולה, להיות מלך קוריאני...
בתגובה ל: מסכימה איתך מאת: zilpa כמו סויאנג ועוד נסיכים כי המלך והנסיך יורש העצר לא יכולים לא להיות מעורבים בפוליטיקה. הבעיה שסויאנג הוא שר האחראי לטקס הבחירה של חותן המלך, זה מה שלא צריך להיות. סויאנג והנסיך שהביא למלך את אביו של סונג יו לא צריכים להיות מעורבים בפוליטיקה וצריכים פשוט לחיות על חשבון משלם המיסים הקוריאני כמו משפחת המלוכה הבריטית. המלך, הנסיך יורש העצר, המלכה והמלכה האם לא יכולות שלא להיות מעורבות בפוליטיקה. ושאלה לגבי הנסיכה גם כן, האם לנסיכה מותר להיות מעורבת הפוליטיקה שהרי היא לא תירש את הכתר, אז מה בעצם ההבדל בין אחותו של הנסיך לאחי המלך ובעצם בהמשך אחותו של המלך? ומצד שני כל הסיפור הוא לערב את חותן המלך בפוליטיקה.
ועוד מה בדיוק מיוחד בסויאנג? הרי יש הרבה נסיכים שמסתובבים בארמון ולפי הגיל שלהם גם הם האחים של המלך החולה, אז אם הנסיך באמת צעיר מדי ולא מסוגל לנהל את המדינה אז למה דווקא הדוד הזה ולא דוד אחר?
בתגובה ל: אני מניח שמשפחת המלוכה הכוונה לנסיכים מאת: EVGLEV זה שהוא אכזר יותר מכל האחרים, ומעוניין במלוכה יותר מהאחרים...
אם אתה זוכר, גם במלך סאן הבת של המלך בחשה בקדירה, וניסתה להמליך את הבן המאומץ שלה במקום את יורש העצר סאן.
כל הזמן יש תככים ויש מאבקי שלטון, לא כולם מוכנים לשבת בשקט ולחיות ברווחה. הם רוצים כוח. (ומי שרוצה כוח, כמו שאמרו בסיטי הול, רוצה אותו בד"כ כדי לנצל אותו לרעה..)
מאוחר יותר (ספויילר קל)
יראו את האחים האחרים שכועסים על סויאנג ועל הנסיונות שלו להשתלט, אבל כשמישהו חסר מעצורים, כנראה זה לא פשוט להוכיח אותו.
איך הוא אמר לביתו? "אני ממש מצטער שאת חושבת עלי דברים כאלה, מילא אחרים..." תככן תחמן וצבוע.
בתגובה ל: זילפהמאמאמה-- בסגנון אבאמאמא, לא מכירים כאן את מאת: מאימאי10 ולא, לא נראה לי שעשרת הדיברות או התנ"ך הגיעו לקוריאה בעת ההיא... מי שיש שם זה קונפוציוס, שמלמד שהנשים זה הצל של הגברים, ואשה צריכה להקשיב לאביה, לבעלה ולבנה.
בכל מקרה, לי נראה שהנסיכה בהחלט מבינה את מצב העניינים. היא יודעת שהיא בסכנת חיים עם הדוד המרושע שלה, ולכן קים סונג יו היחידי שיכול להציל אותה.
היא רק לא יודעת עד כמה הדוד מוכן להרחיק לכת, כדי לכבוש את כסא המלוכה. מסתבר שהוא עובר לא רק על לא תחמוד, גם "לא תרצח" ו"לא תגנוב" ו"לא תענה ברעך עד שקר" קטנים עליו... אני חייבת לומר שגם המלך הנוכחי מעצבן. הוא יודע מה אחיו זומם והוא לא ממש עושה משהו. הוא מלך! הוא יכול לצוות להוציא אותו להורג. סויאנג הרי לא היה מהסס. (טוב, הוא גם לא קרא בתנ"ך "הבא להרגך השכם להרגו")
בכל מקרה, אני מקוה שהתעוררת בינתיים וצברת כוחות
בתגובה ל: לול על זלפה מאמא...:) מאת: zilpa אך סויאנג עושה הכול בצללים. למרות שבעצם ראינו את החקירה של סונג יו שאפילו את הנסיכה ה"קורבן" לא רצו לשמוע שהחקירה בקוריאה זה עינויים עד שהבן אדם יודה, למרות שהמלך העדיף לחקור כמו שוטר אמיתי, אך חדר העינויים היה מוכן כי זה חלק מהחקירה.
אבל נראה שהמלך מפחד מהצל של עצמו שאחרי עדות הנסיכה הוא ממשיך להחזיק את סונג יו בכלא כי הוא מקבל עתירות בבקשה להוציא אותו להורג ולא יכול לעמוד ברצון המלומדים? האצולה הקוריאנית? והוא מבקש להישען על ראש המועצה השלישי כטובע בקש.
ונראה שסויאנג סתם ניסה לשטוף את המוח לראש המועצה השלישי, סויאנג מפחד מהנסיך? מצא ממי לפחד הנסיך ירש הכול מהאב ורק מנסה להישען על בני משפחה, סויאנג סתם חומד את הכתר היה יותר סיכוי שהנסיך יהיה מלך בובה שלו מכך שהנסיך יוציא אותו להורג בתור מי שמאיים על שלטונו. ונראה שאם היו מאפשרים לו הנסיך היה מוותר על הכתר גם בשבילו וגם בשביל אחותו רק שבקוריאה למרות שהמלכה האם שולטת, לא יקבלו מלכה אישה יורשת העצר גם אם היא ממשפחת המלוכה. ואפילו הנסיכה מהמלך סאן רצתה להמליך את בנה המאומץ ולא חשבה להמליך את עצמה.
בתגובה ל: לול על זלפה מאמא...:) מאת: zilpa
אין עוררין על כך שסויאנג אכזר ולא בוחל באמצעים... אבל מה היה קורה אילו אביו (המלך סג'ונג הגדול, שמככב ב"עץ עמוק שורשים") היה בוחר בו כיורשו על כס המלכות ולא באחיו החולני? אולי כך סויאנג היה הופך למלך לגיטימי ואפילו טוב, וכל שפיכות הדמים הייתה נמנעת, לפחות בחלקה?
מצד שני, אולי מלכתחילה התכונות האלה היו טבועות בו ובכל מקרה הוא היה פועל כדי לחסל את יריביו הפוטנציאליים. מסתבר שלסויאנג היו 17 אחרים, כולם יורשי עצר/מלכים בפוטנציה, כך שמשחקי הכס לא היו פשוטים...
אגב, לפי ויקיפדיה (כרגע זה ספויילר אז אני מסמנת בלבן) למרות האכזריות ושפיכות הדמים, סויאנג (להלן המלך סג'ו) דווקא נחשב למלך שרשם הישגים בתחום הכלכלי, המדיני, החינוכי ועוד. סוף
בבלוג הזה יש רקע היסטורי לסדרה (חלקו הגדול מספיילר מאוד לצופי ויוה פלוס, ראו הוזהרתם. וגם הפונטים לא כ"כ קריאים לטעמי - אני הגדלתי בשקל וחצי ). בסה"כ נראה שהעלילה די מסתדרת עם הרקע ההיסטורי הרשמי והאגדות הנלוות.
וכבר אמרתי שהשחקן הזה מצוין לדעתי!
iDana לשעבר
בתגובה ל: בריבוע! ותהייה היסטורית... מאת: danarod ומסתבר שהמלך החולני הוא רק החמישי בשושלת ג'וסון, זה אומר שהעלילה התרחשה לפני ההיהלום שבכתר. כך שזה אומר שלולא סויאנג לא היינו זוכים לא למלך הטוב של היהלום שבכתר ולא לסאן. והנסיך הוא בסך הכול בן 12 כשעולה לשלטון. וגם כתוב שלמרות שסויאנג גרם לשפיכות דמים רצינית כשעלה לשלטון הוא היה מלך טוב שקידם את קוריאה כשהיה מלך. וגם האח החולני שלו מלך בסך הכול שנתיים ואחר כך הוריש את השלטון לבנו בן ה-12 כך שבהחלט היה חכם יותר מצד המלך הקודם להמליך את סויאג ולא את הבן החולה. וגם עכשיו הנסיך עמד לוותר על הכתר ללא מהומה כך שלולא אביו של סונג יו לבקשת המלך המנוח לא היה מתערב, ולו המלך וראש המועצה השלישי היו משאירים את העניין בין האחיין לדוד, אף אחד לא היה מת בהנחה שהאירועים בסוף פרק 6 באמת התרחשו.
בתגובה ל: האמת גם אני קראתי על הרקע ההיסטורי בפורום הרוסי מאת: EVGLEV
לא תמיד היורש הוא צאצא ישיר של המלך הקודם. למשל, הבן של סויאנג שירש את כתרו היה חולני ומת אחרי שנת מלוכה אחת. מאחר שלבן לא היו בנים בגיל המתאים, מי שירש את הכתר הוא האחיין שלו (=הנכד של סויאנג). ענייני משפחתולוגיה מסובכים.
כל הקטע הזה של מלך-ילד הוא בעייתי, כי מובן מאליו שילד בן 11 לא יכול לנהל את ענייני המדינה, ולכן הוא יהיה מלך בובה (השאלה מי מושך בחוטים מאחור). מבחינה הגיונית, מי מתאים יותר לתפקיד המלך? הילד בן ה-11 או סויאנג שיש לו תמיכה רצינית ומהלכים בשלטון (ולא שאני מצדיקה לרגע את מעשיו האכזריים)?
אגב, המלך הטוב מ"היהלום שבכתר" הוכתר בעצם בזכות העובדה שאחיו (הידוע לשמצה) הודח/ויתר על הכתר. גם המלך סאן לא היה הופך למלך כל כך מהר, אלמלא הייתה כל הפרשה עם אביו - שהרי אם הכל היה כמתוכנן, הנסיך סאדו היה אמור להפוך למלך.
iDana לשעבר
בתגובה ל: כל ענייני השושלת האלה מאת: danarod הם מאותו אב. וכן אכן המלך ביהלום שבכתר הוכתר כתוצאה מהפיכה והיה צריך זמן מסוים להיות מריונטה של אלו שהעלו אותו לשלטון. אבל אכן אותו מלך לא היה הבכור. לגבי סאן להתחשב בגיל שהוא מת בהחלט קשה לחשוב שהיה מולך תקופה רצינית כי הסבא שלו שבר שיאים בגיל מופלג ומלך גם כשהיה חולה במחלה בשיטיון וגם מלך עד ששלושת נכדיו התבגרו. ואכן סאדו היה אמור לרשת אותו וייתכן שגם היה זוכה לימים ארוכים. מצד שני גם סאן יכול היה לחיות יותר זמן ללא הכאב ראש של ניהול המדינה ויכול היה למלוך יותר שנים. אבל אם להאמין לסדרה סאן וסאדו דגלו בעקרונות דומים וסאדו היה מבצע את מה שביצע סאן.
ולגבי המלכת ילדים, זה קיים גם בתנ"ך היו לנו את יואש בן ה-7, מנשה בן ה-12 והמלך הידוע מכל יאושיהו בן ה-8.
ואכן גם לדעתי המלך החולני וג'ונג סו גרמו לשפיכות הדמים בכך שניסו לעצור את סויאנג בכל מחיר ודאגו להכתיר את הנסיך בן ה-12 או בן-11 שהיה מוכן לוותר על הכתר ולא היה בשל לנהל את המדינה.
בתגובה ל: כל ענייני השושלת האלה מאת: danarod אם האחיין של הבן של סויאנג ירש אותו אז יש מצב שזה הבן של הנסיכה סה ריונג?
בתגובה ל: אגב מאת: EVGLEV רואים אותה בסך הכל ממש מעט בסדרה, היא לפעמים נמצאת ומתפלאת על אחותה הנועזת שמתעניינת בדברים הפחות חשובים בחיים...
ובאופן כללי, "זכותם האלוהית של מלכים למשול באי צדק" - ובכל זאת, מקומם לראות את זה. מזל שאנחנו בארצנו, כבר לא במקומות האלה...שצריכים להסכין עם מלך עריץ, או ילדותי, או מרושע..
בתגובה ל: זה הבן של אחותה של סה ריונג מאת: zilpa
ועל פי ויקי, הסדר היה כזה:
סויאנג (שנקרא אח"כ המלך Sejo) - המלך השביעי של ג'וסון - מלך בין השנים 1455–1468.
Yejong - בנו של סויאנג - המלך השמיני של ג'וסון - מלך בין השנים 1468-1469. הוכתר בגיל 18 ומלך שנה אחת בלבד לפני שמת. הוא היה חולני ולא ניהל את ענייני הממלכה בפועל. בנו של Yejong היה רק בן 3 בעת מותו של אביו ולכן לא הוכתר למלך (מסתבר שגם להם יש גבולות...). לכן הכתירו במקומו את בן אחיו של Yejong (שאומץ ע"י Yejong לצורך העניין). את האח הזה (ששמו הרשמי Uigyeong) לדעתי אנחנו כן רואים בסדרה - זה האח של סה ריונג.
Seongjong - המלך התשיעי של ג'וסון (הנכד של סויאנג, הבן של Uigyeong, האחיין של Yejong). הוא הוכתר בגיל 13 בלבד, ורק בגיל 20 התחיל לשלוט בעצמו, ונחשב לאחד המלכים המוצלחים. מלך בין השנים 1469-1494.
אגב, הבן של Seongjong היה המלך הידוע לשמצה יונגסאן, שראינו ב"היהלום שבכתר" וגם ב"המלך והליצן"...
לגבי הנסיכה סה ריונג, יש כל מיני גרסאות. לפי ויקי, לסויאנג הייתה בת מסתורית שנרשמה בכמה שמות ולא כ"כ ברור מה קרה איתה. לפי מה שנכתב בבלוג של thundiesprattle, יש הטוענים כי מדובר בבת שהתחתנה עם הנכד של קים ג'ונג-סו... גם לגביה היו כמה אגדות עממיות
מקווה שלא עשיתי סלט ושאני מוכנה לבגרות בהיסטוריה הקוריאנית? כדאי שאכין שליפים
iDana לשעבר
בתגובה ל: למיטב הבנתי מאת: danarod כי אם לבן של סויאנג היה האח של סה ריונג הוא לא המלך Yejong ? יש לו עוד בן שאנחנו לא רואים בסדרה וגם האח של סה ריונג אמור להיות בגילו של הנסיך וזה אומר שאחרי שסויאנג ימות הוא אמור להיות יותר מבוגר מבן 18 אז זה אומר שהוא ימות וילד אחר של סויאנג שיוולד בהמשך ירש אותו?
בתגובה ל: עשית לי קצת סלט מאת: EVGLEV
בגדול התשובה היא כן (למיטב ידיעתי הצנועה. אני מסתמכת בעיקר על ויקיפדיה).
לסויאנג היו שני בנים מאשתו הראשונה (לימים המלכה), והם היו האחים של סה ריונג (גם לגביה יש כל מיני גרסאות...):
1. הבן הבכור Uigyeong - חי בין השנים 1438-1457. השאיר אחריו בן - Seongjong
2. הבן השני Yejong - חי בין השנים 1450-1469, והיה מלך בשנה האחרונה לחייו. לאחר מותו, האחיין שלו, Seongjong, הפך למלך.
בסדרה, עד כמה שהבנתי/זכור לי, רואים את מות הבן הבכור, ומזכירים בכמה מילים את הבן השני. אבל לא רואים בפועל את שנות מלכותו של הבן.
אגב, לפי ויקי, הבן הבכור Uigyeong הפך לאב כבר בגיל 11-12, אבל הילד שנולד נפטר בגיל שלוש בלבד. Seongjong היה בנו השני.
אין ספק שלתסריטאים הקוריאנים לא חסר חומר לסדרות עם כזו היסטוריה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: למיטב הבנתי מאת: danarod הם הנכדים של הנכד של סויאנג.
בתגובה ל: בריבוע! ותהייה היסטורית... מאת: danarod ולגבי התהיה ההסטורית, הבנתי שהמלך החולני היה זה שעזר ליי דו, אביו, לנהל את ענייני הממלכה כשהאב היה חולה, ולא לחינם הפכו אותו למלך. לרוע מזלו, הוא פשוט לא הספיק לשבת על הכסא יותר משנתיים... אבל הוא זכה בזכות במלוכה, ולא בחסד. סויאנג מתנהג ברשעות, אבל כנראה שצריך להבדיל בין מלך מרושע לבין תקופת השלטון.
גם ברומא -בתקופתה של ליויה המרשעת, שהרגה את אוגוסטוס הקיסר, בעלה, כדי להמליך מלך אחר, שגשג העם והיתה לרומאים עדנה. כל זמן שהיא משלה וניהלה את הדברים (מאחורי הקלעים) לעם היה טוב. היה סדר. כשטיבריוס התנער ממנה, החלה הרשעות השלטונית לחלחל אל העם, ועם כל קיסר משוגע שנוסף- העם הלך מדחי לדחי.
כך שיש להפריד בין אדם שהוא מרושע- אבל יודע למלוך ולהתנהל, לבין אדם שהוא טוב לב, אך חסר יכולת למלוך, לבין המלכים שאין להם לא טוב לב ולא יכולת לנהל את ענייני המדינה. ישמור האל על כולנו מאלה האחרונים...(אני חושבת שבהקבלה לימינו אפשר לראות את זה בעולם הערבי. קדאפי, סאדאם חוסיין, מובארק, אסאד, כולם היו דיקטטורים- אבל יש בהם אנשים שטובת העם והמדינה לנגד עיניהם, ויש כאלה שדאגו רק לעצמם ...) ובכל מקרה, עדיפה דמוקרטיה:)
בתגובה ל: כרגיל, את שופעת מידע מרתק:) מאת: zilpa
ואני מסכימה גם עם יתר הדברים שכתבת. אם כי לפעמים נראה לי כאילו גם המנהיגים הדמוקרטיים ביותר היו שמחים לקבל לידיהם כמה סמכויות השמורות למלכים בלבד...
גם אני קראתי שהמלך החולני ניהל את ענייני המדינה עוד כשהיה נסיך הכתר, אבל משום מה הנחתי שבריאותו הייתה לקויה ביותר עוד בטרם ירש את הכתר (בכל מקרה, נראה שמחלה לא בהכרח פוסלת את היורש המיועד - גם הבן של סויאנג מונה למלך למרות שלפי ויקי הוא היה חולה מכדי למלא את התפקיד).
אני פשוט תוהה מה היה קורה אילו סויאנג היה נבחר ליורש מלכתחילה. אולי זה היה מוציא ממנו בעיקר את המיטב שבו? (אני כנראה נאיבית...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: על המשפט האחרון אני חותמת כמובן מאת: danarod הוא נחשב לטוב בהיסטוריה הקוריאנית וגם אני קראתי שהמלך החולני את רוב הישגיו השיג כנסיך הכתר ועזר לאביו.
ולגבי ההפרדה בין הדברים גם אצילנו הורדוס היה מלך שרדף את כל מתנגדיו והרג רבים ובעיקר את החשמונאים, אבל בתור מלך הוא ידע לתמרן היטב בין העם היהודי שהיה קנאי בדתו לבין השלטון הרומי והיה מתווך ומאזן טוב בין השניים.
בתגובה ל: את לא נאיבית מאת: EVGLEV ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנסיך שלה - פרקים 1-4 מאת: EVGLEV בהתחלה לא חשבתי שאתחבר לתקופתית אבל היא ממש ממש טובה! הראשי נורא חמוד יש לו חיוך מקסים אבל מי שתפס את עיני הוא דווקא המשני החבר של הראשי שאמור להתחתן עם הראשית פשוט חמוד חמוד !
הסדרה הולכת לכיוון טוב מחכה כבר לפרקים של שבוע הבא
בתגובה ל: לאט לאט אני מתמכרת מאת: ortalav
למרות שיש לי השגות לגבי הסדרה, מדובר בהפקה מכובדת ובעלילה שסחפה צופים רבים זו סדרה שמאפשרת ליהנות מהיתרונות של הדרמות ההיסטוריות המושקעות, בלי להתחייב ליותר מדי פרקים.
השחקן שמגלם את החבר של המשני באמת חמוד
iDana לשעבר
בתגובה ל: המשך התמכרות מהנה מאת: danarod ולצפות ואז אני אומר לך כרגע היא מאד נעימה לי יש עלילה טובה שחקנים סוחפים נראה לאן יתפתח יש מצב שלסרט טורקי אבל נחכה ונראה
בתגובה ל: טוב לגביי ההשגות אני אאלץ להמשיך מאת: ortalav
אני מהמרת שאם אהבת עד עכשיו, תמשיכי ליהנות מהסדרה היא גם זכתה בפרסים ולביקורות מצוינות ברשת (אני אישית לא כ"כ התחברתי, אבל זה לא אומר כלום).
iDana לשעבר
בתגובה ל: סרט טורקי באווירה שייקספירית בתבלון קוריאני מאת: danarod ללא תוכן