ואני חייבת לציין לטובה גם צ'ה אין-פיו, שגילם את האבא השווה של גייבק. השחקן הזה השאיר עליי רושם מצוין.
העלילה (ללא ספויילרים): הסיפור מתמקד בחייו של הגנרל גייבק, שלחם בשורות ממלכת בקג'ה במאה השביעית לספירה. לא הרבה ידוע על חייו האישיים, מה שאיפשר לתסריטאים לרקוח עלילה המשלבת חברות, אהבה, נקמה, סכנה, תככים ומאבקי כוח, ושאר אלמנטים החביבים על התסריטאים הקוריאניים, במיוחד בדרמות היסטוריות.
התרשמות אישית: התחלתי לצפות בסדרה הזו בזכותו של מר גומות כמובן. הפרקים הראשונים מתמקדים מטבע הדברים בדור הילדים, כך שהייתי צריכה לחכות להופעתו של יקירי המלוכסן. היה לי קל למדי להיכנס לעלילה – היא הייתה אינטנסיבית אבל לא מסובכת מדי. מצד שני, היו שם כמה מהלכים עלילתיים צפויים ומוכרים היטב לצופי הדרמות התקופתיות. אבל בסה"כ הכל זרם והליהוק היה מוצלח (של הצעירים והמבוגרים כאחד).
בשלב מסוים נפרדנו לשלום מדור הילדים ומר גומות הפציע על המסך (חייבת לציין שהמעבר היה כ"כ מהיר וחלק, שכמעט פספסתי את הרגע...). ואז קרה משהו מוזר מבחינתי: היה לי קשה להתחבר לדמות שלו (כשהילד גילם את הדמות היה לי קל יותר...). זה לא שהמשחק היה גרוע, אבל משהו בעיצוב או בכתיבה של הדמות חסר לי, כדי להבין אותה לעומק ולהזדהות איתה. מבחינה פיזית, מר גומות נראה מבוגר ועייף משהו. הלוק הראשוני לא כ"כ החמיא לו ואני תהיתי - אני עד כדי כך שטחית? האם מראה חיצוני מקשה עליי להתחבר לדמות או שיש משהו מעבר לזה? האם יכול להיות שהקסם נעלם? למה אני לא הולכת שבי אחריו כמו בדרמות הקודמות? אולי בגלל הפוני? (אבל גם בפאזה הזו, הייתה בכל זאת סצנה שבה הזדהיתי איתו עמוקות, כי אי אפשר היה אחרת...)
ואז, כדרכן של דרמות היסטוריות היה מעבר זמן. גייבק הופיע בלוק ובפוזיציה חדשה. ואני נכבשתי מיד בקסמו. זה לא רק השינוי החיצוני, פתאום נוספה לו כריזמה, נוכחות, עומק... הוקסמתי ושוב לא יכולתי להוריד ממנו את העיניים. הוא שוב סחף אותי לחלוטין והתגנב למחשבות שלי פתאום באמצע היום או לפני השינה... השחקן האהוב עליי ביותר
מאחר שהסדרה נקראת על שמו של הגנרל, ציפיתי שיהיו בה קרבות רבים ועקובים מדם. אבל להפתעתי, ובאופן יחסי, הלחימה עצמה לא תפסה את רוב זמן המסך. אפשר להגיד שהקרבות לא התנהלו רק בשטח הפתוח אלא גם בחדרי חדרים ובין כתלי הארמון (בלי סכינים וחרבות, אלא עם כלי נשק מילוליים ואחרים). לא הגעתי לסדרה כ"לוח חלק", ובכל זאת העלילה הצליחה להפתיע אותי פעם אחר פעם, וכך גם השינויים בהתנהלות ובהחלטות של הדמויות – מה שגרם לי לשנות את יחסי כלפיהם בשלבים השונים של העלילה.
קצת רקע היסטורי הסדרה מתרחשת בתקופה שבה חצי האי הקוריאני התחלק בין שלוש ממלכות שנאבקו ביניהן על השליטה באזור – בקג'ה, גוריו ושילה. במחצית המאה השביעית התנהלו מאבקים בין ממלכת גוריו לשושלת טאנג הסינית מצד אחד, ובין ממלכות בקג'ה ושילה מצד שני. ממלכת שילה שיתפה פעולה עם שושלת טאנג במאבקה מול בקג'ה וגוריו (ותודה לספר של אלון לבקוביץ, קוריאה – היסטוריה ופוליטיקה).
הגנרל גייבק הוא מממלכת בקג'ה, כך שבאופן טבעי "תמכתי" בבקג'ה בסדרה הזו ולא בממלכת שילה... זה כמובן מנוגד להשקפתי כשצפיתי ב"המלכה סון דוק", שמתרחשת באותה תקופה ומתמקדת בקודקודים של ממלכת שילה – הלא הם המלכה, הגנרל קים יו-שין, וצ'ון-צ'ו, הנצר למשפחת המלוכה בשילה. אם ב"מלכה סון דוק" הייתי בעדם (במיוחד כשאת הגנרל יו-שין גילם אום טה-וונג האחד והיחיד), הרי שבגייבק הייתי נגדם. זה מזכיר קצת את סרטי הטבע – כשצופים בסרט על האיילה מקווים שהיא תצליח לברוח מהנמר. כשצופים בסרט על הנמר, לא רוצים שהוא יישאר רעב...
מה שהצחיק אותי הוא שאותו שחקן מוכשר וצעיר (ושמו בקוריאה לי היון-וו) גילם את קים יו-שין בצעירותו ב"מלכה סון דוק", והנה, כמה שנים אח"כ הוא מגלם את יריבו המושבע גייבק... היו כמה וכמה קווים משותפים שנמתחו בין שתי הסדרות, והייתה דמות שכיניתי "מישיל וונאבי" (לינה, דלית ומי שצפה ב"מלכה" בוודאי יבין את כוונתי ).
הפסקול היה לא רע בכלל:
הנעימה העוצמתית
ושתי בלדות יפות:
בסדרה משתתפת גם חברת להקת T-ara, היו-מין, שהצליחה לאסוף לעצמה לא מעט תמונות לאלבום...
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית שאלה נדושה משהו, כסף או אהבה, מה גם שחוה אלברשטיין כבר מזמן מצאה את התשובה "אהבה וכסף מניעים עולם- אהבה לרגע והכסף לעולם. כסף הוא כמו מים מלוחים מאוד- רגע הם מרוים ומיד רוצים לשתות..."
ובכל זאת, הסדרה can love become noney מצליחה לא ליפול ליותר מידי קלישאות. בעיקר בזכות המשחק המצוין של יון ג'ונג הון, שמאז ימיו בממזרח לעדן כלי דונג ווק, זכה אצלי לכינוי: עוגי פלצת. http://wiki.d-addicts.com/Yeon_Jung_Hoon הוא מגלם את מא אין טאק, איש עסקים מבריק וקפדן שמאמין רק בכסף וביחסים עסקיים. סבתו הורישה לו אדמה ששווה מיליונים, בתנאי שיתחתן, והבטיחה חלק מהירושה לדוד המעאפן, כדי להמריץ אותו לדאוג לכך... אבל למרות שלא מעט נשים מעוניינות במליונר היפה, אף אחת לא זוכה לעבור את הפגישה הראשונה בלי לרצות לחבוט בראשו ולברוח כל עוד נפשה בה. אז הדוד והמזכירה הותיקה, הוגים תכנית: הם ימצאו מישהי שהיא נואשת מספיק ויתנו לה עבודה כמזכירה ועוזרת בית שלו, במהלך החיים לצידו תנסה לפתות אותו להתחתן איתה- וכך יקבלו את הירושה המובטחת, היא תיחלץ מחובותיה...ומה רע? הבחירה נופלת על יון דה ראן, ענייה מרודה שעוד לא החלטתי אם היא חמודה או מכוערת, צעירה או זקנה, כי בכל סצינה היא נראית אחרת,
רואים למה אני מתכוונת, כן?
בחורה שאביה העלוב מפסיד שוב ושוב את כספה בעסקאות מפוקפקות. החבר שלה מתגלה כנוכל, והיא מוצאת עצמה חייבת למאפיונרים, שמאיימים עליה בכל דרך אפשרית. אז בלית ברירה היא הופכת לעוזרתו הנאמנה, והחיים לצידו הם מעניינים יותר ממה שהיא מתארת לעצמה...ברקע יש מזימות אינסופיות ונקמה, אבל למרות שחלק מהנושאים מאוד רציניים, האוירה קלילה, והפתרונות הם לפעמים ברמה של סיפורי ילדים. יש לא מעט רגעים קומיים, ואני לא אתפלא אם הבסיס לסדרה הוא קומיקסי.
ברמה האישית הזכירו לי הפרקים קצת את "מיי גירל", וזה קצת עצוב לגלות שכל כך הרבה גיבורות בדרמות נאלצות לשלם על חטאי הוריהן... מזל שיש כ"כ הרבה מיליונרים בקוריאה, שיעזרו להן...:)
בסה"כ נהניתי מהסדרה, אבל כאמור, המשחק של עוגיפלצת עשה אותה למהנה כ"כ. גם שאר הקאסט מוכר יחסית. כולל המן מ"המלך סאן", שנראה פה חתיך להפליא.
ולבסוף- תודה מיוחדת לכרמית על התרגום- כמו שחשבתי, למרות שנדרשות לו אי אילו הגהות, הוא מצויין. יש לך את זה!
הדוד יוזם עם העוזרת הותיקה ביותר של מא אין טאק
בתגובה ל: התהפוך אהבה לכסף? מאת: zilpa
שחקן נהדר, ואני מחכה לראות אותו ב"תובע ערפד 2" וכמובן גם ב"אהבה או כסף". על הסקירה שעושה עוד יותר חשק לצפות! מעניין אותי גם לראות את "המן" בסדרה הזו...
אני מכירה בעיקר את הפזמון של השיר של חווה אלברשטיין, לבושתי לא שמתי לב לשאר המילים עד עכשיו, והן בהחלט מצוינות.
iDana לשעבר
בתגובה ל: עוגי שולט! מאת: danarod אם כי אני מהמרת שכפתור ההמרצה לא ישאר מיותם גם הפעם...
והשיר הזה של חוה אלברשטיין מעולה, בהחלט שווה להקשיב למילים שלו.
בתגובה ל: התהפוך אהבה לכסף? מאת: zilpa ואהבתי את הסקירה. קלעת בדיוק למה שחשבתי על הדרמה.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית סונג ג'ו מתה ! משום מה כל הזמן היתה לי הרגשה, שמישהו ימות בדרמה הזאת (בכל-זאת, זאת דרמה שעוסקת במחתרות בתקופת הכיבוש היפני בקוריאה), וכל הזמן ניחשתי שמי שימות, זה יהיה אחד מהזוג המשני- סונג ג'ו או לי סו היון. והנה, ההרגשה שלי התגלתה כנכונה לכל אורך הדרך. עדיין קיוויתי שבכל-זאת, כל הדמויות הראשיות "יחיו חיים ארוכים ומאושרים" (איך שוואן אומר), אבל איכשהו תמיד ידעתי שזאת תקווה קלושה (בייחוד לאור ההתפתחויות האחרונות בעלילה- הבגידה המאולצת והכפויה של קאנג אין הו בחברי ארגון אה מול דן). עכשיו אני מקווה שלפחות התסריטאים ישאירו את נא קיונג וואן בחיים וביחד (ויעשו כבר סוף, ללי קאנג גו- אני פשוט לא סובלת אותו! בפרק האחרון, הוא פשוט הזכיר בפסיכופטיות שלו, את ג'ין פיו מ"צייד עירוני").
תוקן על ידי ההרצליינית 16/9/2012 9:37
בתגובה ל: קפיטל סקנדל- פרק 15 (ספויילר). מאת: ההרצליינית
האמת, אני זוכרת שכשצפיתי בפרק 15 בפעם הראשונה, הייתה לי תחושת בטן שיקרה משהו דרמטי לקראת הסוף, ולכן עצרתי באמצע (כי ידעתי שאם אסיים אותו, אהיה חייבת להמשיך את פרק 16 מיד, אבל הייתי צריכה לקום מוקדם למחרת וכו', כך שהעדפתי לחכות).
גם לי הייתה אותה תקווה כמו שלך, ואותם חשדות... אני לא אספיילר לך את הסוף כמובן, אבל אני אהבתי מאוד גם את הפרק האחרון. אשמח לשמוע את דעתך כשתסיימי לצפות.
והנה קליפ חמוד של האן ג'י מין וקאנג ג'י הוואן המקסימים מאחורי הקלעים (בשלב הזה הוא כבר לא יספיילר לך כלום...). נראה שהם הסתדרו מצוין ושהיו לא מעט צחוקים על הסט:
iDana לשעבר
בתגובה ל: ולא המשכת ישר לפרק 16? מאת: danarod אם המשחק של מכבי חיפה לא היה משודר עכשיו, הייתי ממשיכה.
ובקשר להאן ג'י מין וקאנג ג'י הוואן: הם באמת מקסימים ביחד. הכימיה ביניהם פשוט מצוינת. נראה שזה בא להם פשוט בקלות.
בתגובה ל: קפיטל סקנדל- פרק 15 (ספויילר). מאת: ההרצליינית כמה שאני התרגזתי על זה...בהתחלה אמרתי לאורלי- "איזה יופי, סדרה על תקופת המחתרות, אבל הכל בסגנון של מיוזיקל מברודווי של שנות העשרים של המאה הקודמת. ואורלי אמרה לי: "זלפה, זה קוריאנים...אל תשמחי יותר מידי מוקדם..."
בתגובה ל: דלית לא מזמן, כתבה על הפתעות נוספות שיגיעו... מאת: ההרצליינית
האיש של הנסיכה
הגבר של המלכה
מה הדרמה הבאה בתור?
העלם של הדוכסית
המאהב של הקיסרית
המשרת של הברונית
הסמרטוט של המטרונית
וכן הלאה כיד הדמיון הטובה של התסריטאים והמפיקים בקוריאה לפחות הנשים שולטות!
ובמעבר חד ביותר, נזכרתי בבלדה הזו שאני מאוד אוהבת
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני מזהה דפוס חוזר בשמות הסדרות? מאת: danarod הרגת אותי עכשיו!! ואפשר לומר, שה"סמרטוט של המטרונית", היה חלק מעלילת "המלך סאן"- למלכה המטרונית הפטרונית, היו הרבה סמרטוטים כעושי דברה.
מזמן לא צפיתי בדרמה יפנית. כל כך נהנתי מהדרמה. שכחתי כמה אני אוהבת את "הקצר ולעניין" בדרמות היפניות. 11 פרקים של הנאה צרופה. הרגע סיימתי צפייה. לא התאפקתי וראיתי את הפרק האחרון RAW בעזרת RECAP והלב שלי עדיין מפרפר מהפרק. כמה רומנטי. ממליצה בחום. פריויו קטן בלי ספויילרים:
Oguri Shun מושלם בדרמה הזאת. לא התאהבתי בו ככה מאז האנה יורי... עם ה"מממממה-אקינו" שלו. הוא השתנה המון, טוב... עברו 6 שנים מאז. בקיצור תרוצו לראות.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: rich man poor woman מאת: carm888 כבר כמה זמן אני רוצה לצפות בסדרה ובאמת התגובות עליה בכל מקום נהדרות וחיוביות. איך הסוף, טוב נכון? גם שיר הנושא של הסדרה ממש חמוד! ♥
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: הבאה ברשימת הצפייה שלי! מאת: יוליה - מאוד טוב חחחח וגם הפסקול במיוחד השיר פתיחה:
בתגובה ל: הסוף טוב מאת: carm888 בהחלט הגברת לי את החשק לצפות בסדרה, בהחלט הבאה שלי :) ואריגאטו על הקישור!
יוליה- ג'וליה.
בתגובה ל: rich man poor woman מאת: carm888
באמת אחד היתרונות של היפניות זה שהן קצרות הפריוויו האמת נראה לי קצת כמו פרסומת לסמארטפון או משהו... בכל מקרה, רשמתי לפניי
iDana לשעבר
בתגובה ל: אריגאטו על ההמלצה מאת: danarod ללא תוכן
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: rich man poor woman מאת: carm888 על דרמה רומנטית וכייפית. ועוד קצר ולעניין...:)
גם השם שלה נשמע תימצות של כל סיפורי הסינדרלה באשר הם. גבר עשיר, אשה ענייה. אריגאטו גוזאמייס.
בתגובה ל: איזה כיף לקרא המלצה מאת: zilpa לי הפרעה של סיפורי סינדרלה חחחחחח "תסביך סינדרלה".
זלפה.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: כן מסתבר שיש מאת: carm888 ולכולנו הוטמעו בראש כל מיני אגדות מטומטמות בילדות. בחשיבה ביקורתית אני חושבת שהיה בכך יותר נזק מתועלת...
בתגובה ל: rich man poor woman מאת: carm888 ועכשיו יש לי סיבה טובה להתחיל...חחחח אחרי שאסיים את ה"איש של הנסיכה" עד הסוף האנגלי שלה ... כי אני לא מצליחה להמתין , הדרמה נפלאה...ושי הו מקסים וגם הראשית נהדרת. שנה טובה לך מתוקה ותודה על כל הברכות..
בתגובה ל: היי כרמיתוש הנהדרת שלי !!! הורדתי את כל הפרקים מאת: kler181 תחכי לתרגום כי אני נורא התבאסתי. הגעתי לפרק 10 וחיכיתי יומיים לפרק 11. אם תרצי אני אעדכן אותך כשיצא. אני עוקבת. ו"האיש של הנסיכה" דרמה יפהפייה ידעתי שתהני ממנה. וגם הזהרתי חחחחח אמרתי לך להמתין לכל הפרקים ושקשה להפסיק אותה.
שנה טובה ונפלאה גם לך. קראתי על הרפתקאות יום ההולדת שלך חחחח מקסים. כיף שיש לך משפחה נפלאה כזאת. מי יתן וכל ימייך יהיו מאושרים ומלאים בצחוק ושמחה.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: אורה מאת: carm888 לא מצליחה להחליט כבר ....מה לראות קודם . בקשר לאיש של הנסיכה ידעתי שאני אצטרך להמשיך באנגלית זה ממש לא מפריע לי...כשיצאו שאר הפרקים בעברית אוריד אותם עבור חברה שלי...שגם אוהבת היסטוריות.
תודה מתוקה שלי ושתהיה גם לך שנה מקסימה ומאושרת....
ד.א. קראת איזה תגובות חמות קיבלת על "הג'נטלמן" ? וואאוו , אני כ"כ שמחה שהספיקו להעלות אותה... בזמן
בתגובה ל: עדיין לא התחלתי , ויש לי רשימה ארוכה לפניי מאת: kler181 וזה בזכותך. כי אם לא היית עושה הגהה לא הייתי מסיימת בזמן. לגבי תרגום ל-11 עדיין לא יצא. לגבי הדרמות מבינה אותך חחחח הבחירה קשה. כל כך קשה שאני צופה במקביל במספר דרמות. אני הכי מתחברת כרגע לfaith שמתפתחת מעולה מפרק 7 העניינים מקבלים תפניות מרתקות. וד"ר ג'ין שלך. להפתעתי הרבה אני נהנית מהדרמה. אני נקרעת מצחוק מכל הניתוחים, המצאת הפניצלין, המצאת צלחות פטרי וגידול תרביות חיידקים, ההקאות ומחלות הזויות בתקופת ג'וסון. המשחק לא משהו והרומטיקה די על הפנים אבל הקטע הרפואי מעניין ומצחיק אותי כאחד.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
הדרמה ההיסטורית Gye Baek שודרה בקוריאה בין החודשים יולי-נובמבר 2011. לדרמה יש 36 פרקים והיא זכתה לרייטינג ממוצע של 12.8% בסיאול.
ואני חייבת לציין לטובה גם צ'ה אין-פיו, שגילם את האבא השווה של גייבק. השחקן הזה השאיר עליי רושם מצוין.
העלילה (ללא ספויילרים): הסיפור מתמקד בחייו של הגנרל גייבק, שלחם בשורות ממלכת בקג'ה במאה השביעית לספירה. לא הרבה ידוע על חייו האישיים, מה שאיפשר לתסריטאים לרקוח עלילה המשלבת חברות, אהבה, נקמה, סכנה, תככים ומאבקי כוח, ושאר אלמנטים החביבים על התסריטאים הקוריאניים, במיוחד בדרמות היסטוריות.
התרשמות אישית: התחלתי לצפות בסדרה הזו בזכותו של מר גומות כמובן. הפרקים הראשונים מתמקדים מטבע הדברים בדור הילדים, כך שהייתי צריכה לחכות להופעתו של יקירי המלוכסן. היה לי קל למדי להיכנס לעלילה – היא הייתה אינטנסיבית אבל לא מסובכת מדי. מצד שני, היו שם כמה מהלכים עלילתיים צפויים ומוכרים היטב לצופי הדרמות התקופתיות. אבל בסה"כ הכל זרם והליהוק היה מוצלח (של הצעירים והמבוגרים כאחד).
בשלב מסוים נפרדנו לשלום מדור הילדים ומר גומות הפציע על המסך (חייבת לציין שהמעבר היה כ"כ מהיר וחלק, שכמעט פספסתי את הרגע...). ואז קרה משהו מוזר מבחינתי: היה לי קשה להתחבר לדמות שלו (כשהילד גילם את הדמות היה לי קל יותר...). זה לא שהמשחק היה גרוע, אבל משהו בעיצוב או בכתיבה של הדמות חסר לי, כדי להבין אותה לעומק ולהזדהות איתה. מבחינה פיזית, מר גומות נראה מבוגר ועייף משהו. הלוק הראשוני לא כ"כ החמיא לו ואני תהיתי - אני עד כדי כך שטחית? האם מראה חיצוני מקשה עליי להתחבר לדמות או שיש משהו מעבר לזה? האם יכול להיות שהקסם נעלם? למה אני לא הולכת שבי אחריו כמו בדרמות הקודמות? אולי בגלל הפוני? (אבל גם בפאזה הזו, הייתה בכל זאת סצנה שבה הזדהיתי איתו עמוקות, כי אי אפשר היה אחרת...)
ואז, כדרכן של דרמות היסטוריות היה מעבר זמן. גייבק הופיע בלוק ובפוזיציה חדשה. ואני נכבשתי מיד בקסמו. זה לא רק השינוי החיצוני, פתאום נוספה לו כריזמה, נוכחות, עומק... הוקסמתי ושוב לא יכולתי להוריד ממנו את העיניים. הוא שוב סחף אותי לחלוטין והתגנב למחשבות שלי פתאום באמצע היום או לפני השינה... השחקן האהוב עליי ביותר
מאחר שהסדרה נקראת על שמו של הגנרל, ציפיתי שיהיו בה קרבות רבים ועקובים מדם. אבל להפתעתי, ובאופן יחסי, הלחימה עצמה לא תפסה את רוב זמן המסך. אפשר להגיד שהקרבות לא התנהלו רק בשטח הפתוח אלא גם בחדרי חדרים ובין כתלי הארמון (בלי סכינים וחרבות, אלא עם כלי נשק מילוליים ואחרים). לא הגעתי לסדרה כ"לוח חלק", ובכל זאת העלילה הצליחה להפתיע אותי פעם אחר פעם, וכך גם השינויים בהתנהלות ובהחלטות של הדמויות – מה שגרם לי לשנות את יחסי כלפיהם בשלבים השונים של העלילה.
קצת רקע היסטורי הסדרה מתרחשת בתקופה שבה חצי האי הקוריאני התחלק בין שלוש ממלכות שנאבקו ביניהן על השליטה באזור – בקג'ה, גוריו ושילה. במחצית המאה השביעית התנהלו מאבקים בין ממלכת גוריו לשושלת טאנג הסינית מצד אחד, ובין ממלכות בקג'ה ושילה מצד שני. ממלכת שילה שיתפה פעולה עם שושלת טאנג במאבקה מול בקג'ה וגוריו (ותודה לספר של אלון לבקוביץ, קוריאה – היסטוריה ופוליטיקה).
הגנרל גייבק הוא מממלכת בקג'ה, כך שבאופן טבעי "תמכתי" בבקג'ה בסדרה הזו ולא בממלכת שילה... זה כמובן מנוגד להשקפתי כשצפיתי ב"המלכה סון דוק", שמתרחשת באותה תקופה ומתמקדת בקודקודים של ממלכת שילה – הלא הם המלכה, הגנרל קים יו-שין, וצ'ון-צ'ו, הנצר למשפחת המלוכה בשילה. אם ב"מלכה סון דוק" הייתי בעדם (במיוחד כשאת הגנרל יו-שין גילם אום טה-וונג האחד והיחיד), הרי שבגייבק הייתי נגדם. זה מזכיר קצת את סרטי הטבע – כשצופים בסרט על האיילה מקווים שהיא תצליח לברוח מהנמר. כשצופים בסרט על הנמר, לא רוצים שהוא יישאר רעב...
מה שהצחיק אותי הוא שאותו שחקן מוכשר וצעיר (ושמו בקוריאה לי היון-וו) גילם את קים יו-שין בצעירותו ב"מלכה סון דוק", והנה, כמה שנים אח"כ הוא מגלם את יריבו המושבע גייבק... היו כמה וכמה קווים משותפים שנמתחו בין שתי הסדרות, והייתה דמות שכיניתי "מישיל וונאבי" (לינה, דלית ומי שצפה ב"מלכה" בוודאי יבין את כוונתי ).
הפסקול היה לא רע בכלל:
הנעימה העוצמתית
ושתי בלדות יפות:
בסדרה משתתפת גם חברת להקת T-ara, היו-מין, שהצליחה לאסוף לעצמה לא מעט תמונות לאלבום...
iDana לשעבר
בתגובה ל: Gye Baek מאת: danarod
ספויילרים קטלניים לפניכם!
אני חייבת לכתוב את זה כדי לשפוך את הלב...
בסדרה הזו ידעתי מראש שגייבק היה הגנרל האחרון של ממלכת בקג'ה לפני שנכבשה ע"י ממלכת שילה. ידעתי שהוא מת בקרב הירואי ואבוד מראש של מעטים מול רבים, כשהנהיג 5,000 איש מול יותר מ-50,000, ובכל זאת גרם ליריביו ללא מעט אבדות, כשהפעיל אסטרטגיות לחימה מתוחכמות.
אז התכוננתי נפשית לסוף, ובכל זאת הייתי לא שקטה. חוסר השקט הזה גרם לי לקרוא בוויקיפדיה על הגנרל, כשהייתי באמצע פרק 35 (לסדרה יש 36 פרקים כידוע). ואז חשכו עיניי.
על חייו של גייבק לא ידוע כמעט כלום, מלבד נסיבות מותו ומה ש(כנראה) קדם לכך. לפי מה שכתוב בוויקיפדיה, לפני יציאתו לקרב האחרון והאבוד, גייבק הרג במו ידיו את אשתו וילדיו... (איזו זוועה! אין לי מילים לתאר מה הרגשתי כשקראתי את זה). למה? כי הוא לא רצה שבני משפחתו יהפכו לעבדים של האויב, כדי שלא יהיה מה שיסיח את דעתו בשדה הקרב, כדי שהחיילים בפיקודו יהיו עוד יותר מורעלים, ויבינו שזה קרב עד טיפת הדם האחרונה ואין דרך חזרה (במילים אחרות "להרים להם את המוראל").
בסתר לבי קיוויתי שבסדרה עצמה זה יהיה אחרת, אבל הרי בתסריטאים קוריאניים עסקינן. הם ממציאים סופים איומים גם בלי רקע היסטורי. אז כשיש להם כזה שביב מידע היסטורי אכזרי, הם יוותרו עליו? לזכותם ייאמר שהם ניסו לרכך את המכה. בסדרה זו אשתו של גייבק (שבעבר לחמה לצדו) שמפצירה בו להרוג אותה, כי לדבריה זו הדרך היחידה להרים את המוראל לחיילים השפופים. היא אומרת לו כמה היא אוהבת אותו והייתה מאושרת לצדו, שהם ייפגשו בעולם הבא וכו', ומוסיפה שאם לא יהרוג אותה, היא בכל מקרה תהרוג את עצמה אחרי שייצא לקרב. מלבד זאת הראו לנו רק את ה"לפני" וה"אחרי". והבעת הפנים המזועזעת של גייבק לאחר המעשה... מעולם לא ראיתי ככה את לי סו-ג'ין...
ברגע מותו של גייבק בשדה הקרב, ראו אותו נפגש לכאורה שוב עם הילדים המחייכים. זו הייתה אמורה להיות סצנה רכה ומנחמת, אבל לי היא שפכה מלח על הפצעים...
היה לי מאוד קשה להביא את עצמי לצפות בפרק האחרון אחרי שספיילרתי לעצמי. אני חושבת שזה פגע גם בריכוז שלי במהלך הפרק. ניסיתי לבנות מעין "חומת הגנה" אבל כל הזמן חשבתי על מה שהולך לקרות או מה שכבר קרה... בכל מקרה, במקרה הזה אני חושבת שעדיף היה לברר את הספויילר מראש, ואולי טוב שקראתי את הספויילר המזעזע רק פרק אחד לפני. אילו הייתי יודעת קודם זה היה מדכא אותי עוד יותר ופוגם בהנאה שלי משאר הסדרה.
אז הסדרה הייתה ברובה מרתקת ומפתיעה, אבל עם יד על הלב – אילו הייתי יודעת ספויילר כזה לפני תחילת הצפייה, ואילו לי סו ג'ין לא היה משחק בדרמה – אני חושבת שהייתי מוותרת מראש. ראיתי דרמות טרגיות, אבל כאן היה משהו שאני לא מצליחה להבין או לתפוס גם עכשיו, למרות ההסברים. איך אדם יכול להרוג במו ידיו את המשפחה שלו? את אשתו והילדים שהוא אוהב יותר מכל? איך זה אמור להרים את המוראל למישהו? למזלי ולמזלם של האחרים, אני לא לוחמת בשדה הקרב. אבל אילו היה נודע לי שהמפקד שלי הרג את המשפחה שלו במו ידיו? הייתי בורחת על נפשי, מתרחקת ככל האפשר מהמטורף הזה, ומנסה להציל את חיי. וסליחה אם זה לא נשמע פטריוטי מספיק... בקוריאה בכל אופן, גייבק נחשב למיתוס של גבורה, פטריוטיזם ונאמנות. אבל אני, עם מחשבות הכפירה שלי, תוהה למה בכלל עשו עליו סדרה?
והכי מבאס זה שסוף כזה מקשה עליי לחזור וליהנות מהסצנות המשפחתיות החמודות. כי כשאני רואה אותן, אני לא יכולה לחשוב איך זה נגמר... זו הייתה התקופה בחייו של גייבק שבה הוא הגשים את משאלתו של אביו, שייחל לכך שבנו לעולם לא יחזיק חרב בידו.
וכדי לסיים בכל זאת בחיוך, הנה כמה פספוסים:
iDana לשעבר
בתגובה ל: ומשהו לגבי הסוף של Gye Baek מאת: danarod קודם כל, המון תודה על הסקירה המצוינת והמושקעת.
ברור לי לחלוטין שאני לא הולכת לראות את זה, כך שהרשיתי לעצמי לקרא את הסוף- ומה אומר לך? זה בהחלט, אבל בהחלט הזכיר לי סיפור "גבורה" ישראלי. מצדה- זוכרת? כולם נשחטו שם כדי לא לאפשר לרומאים להרוג אותם. המעניין הוא שבמשך שנים היהדות הקיאה את "סיפור מצדה" מתוכה, והזכירה אותו רק ברמה של "לוחמים שעשו מעשה לא יהודי" אבל האתוס הציוני העלה על נס את סיפור המרד הזה. כנראה גם פה חשבו שזה טוב למוראל לדעת ששווה להילחם עד טיפת הדם האחרונה, ועדיף למות לפני שיהרגו אותך. אני חושבת שזה קשור לערכים שאתה נושא איתך. מבחינת היהדות- זו גם התפיסה שלי- כשיש חיים יש תקוה, ולחיים עצמם יש ערך. כשהערך העיקרי בחיי אנשים הוא כבוד/ עצמאות/ בריאות- אז כל חיים שלא מתאפשרים בהגדרה הזו הם כביכול כאלה שלא ראויים לחיות אותם. (מאשת המצביא לשפחה עלובה? אפשר להבין למה קשה לקבל את זה...) ונשמע שהתסריטאים ניסו לרכך ולהסביר. ובכל מקרה- שולחת לך חיבוק. נראה לי שאחרי סדרה כזו זה הכרחי.
חוץ מזה, זה ודאי לא אומר שאת שטחית. אני גם לא מצליחה להתחבר ללי סו ג'ין עם פוני. מה זה זה? שיחליף את מעצב השיער שלו ויפה שעה אחת קודם. ושיבחר דרמות קצת יותר קלות לעיכול. ממש לא יזיק לו ולקריירה שלו (ולנו.)
בתגובה ל: דנה היקרה- מאת: zilpa
תודה על התמיכה, החיבוק והגלידה שולחת בחזרה!
מה שכתבת עזר לי לעבד וגם לעשות קצת סדר בלב ובראש. סיימתי לצפות בדרמה לפני שבועיים וחצי, והייתי צריכה "להתקרר" קצת כדי שאוכל לכתוב. עכשיו הכל בסדר
גם אני חשבתי על מצדה, אבל הסיטואציה בסדרה הייתה שונה. את ההסברים על כך שהוא לא רצה שבני משפחתו יהפכו לעבדים וכו' לקחתי מויקיפדיה ומאתר הסדרה. בדרמה עצמה הסיבה היחידה שנאמרה בפירוש (ע"י אשת הגנרל ואח"כ ע"י חייליו) היא העלאת המורל של החיילים. וזה היה נורא בעיניי... החיילים היו שפופים ומיואשים לקראת הקרב, מאחר שידעו על יחסי הכוחות הבלתי אפשריים. אחרי שנודע לחיילים מה עשה גייבק, זה אכן נתן להם בוסט אדיר והם פשוט הסתערו במלוא המרץ.
אגב, אשתו של גייבק בסדרה החלה את דרכה כמשרתת, שאח"כ הפכה לחיילת שלחמה לצדו. השנים הכי מאושרות שלהם היו כשהם חיו בפשטות כאיכרים. היא בכלל לא רצתה שיחזור לשדה הקרב... אילו היא הייתה רוצה בכך, אני מאמינה שהיא הייתה יכולה לשרוד ואפילו לחיות בצורה סבירה עם הילדים (היו כל מיני אופציות לדעתי. אבל מה חשובה הדעה שלי? אני לא תסריטאית קוריאנית ). אלמלא הילדים היו בתמונה, היא הייתה כנראה בוחרת להילחם ולמות לצדו בשדה הקרב. כשגייבק ראה אותה בפנים רציניות בשיחה האחרונה שלהם, הוא חשב שזה מה שהיא רוצה, לחזור להילחם איתו...
ואני סולחת למאמי שלי על הפוני וגם על בחירת התפקידים, כי הוא היה מדהים בחלק השני של הסדרה והעיקר שהיו לו גם סיבות לחייך על הסט
iDana לשעבר
בתגובה ל: מאת: danarod ככל שאת מתארת זו נשמעת סדרה יותר ויותר נוראית. וטוב שאנחנו יהודים ולא קוריאנים, אה? זה סיפורי הגבורה שלהם? אצלנו אומרים: "אפילו חרב חדה מונחת על צווארו אל יתייאש אדם מן הרחמים" והם, עוד לא קרה כלום, וכבר "בואו נמות ונעודד את החיילים..." יופי של הגיון יש להם. לפחות אם הייתה מתה לצידו בשדה הקרב- זה היה יותר מכבד אותה. חשבתי על זה שהם מאוד גאים במסורת שלהם, ולנו יש המון במה להתגאות גם. רק חבל שאף תסריטאי ומפיק נורמלי לא מחליט להסריט את סיפורי התנ"ך למשל (שאול ודוד ושמואל משאירים הרחק מאחור את תככי המלוכה שלהם, אפילו מגילת אסתר יכלה להיות יופי של דרמה (יש לנו כבר ליהוק להמן:))
אני לא סולחת למר גומות אפילו שכיפור מתקרב!!! הוא שחקן כזה מופלא, הוא לא חושב שמגיע לנו להנות מהסדרות שלו???? אם הוא ממשיך ככה, עדיף שילך ויעבוד בבנק!!!
בתגובה ל: שמחה שהייתי לעזר :) מאת: zilpa
אני בכל מקרה איתו באש ובמים. אבוד לי
אין ספק שגם לנו לא חסרים חומרים, אבל אני כבר מדמיינת תפאורת קרטון ודוגמגישים בתפקידים הראשיים... נזכרתי ששלמה ארצי כתב פעם אופרת רוק על שאול המלך, אבל איכשהו זה מעולם לא הבשיל ועלה לבמה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: די... תסלחי לו מאת: danarod תפאורת קרטון, כן, מתאים לנו לעשות משהו כזה...
טוב, נשאיר לקוריאנים לבלבל את ההסטוריה שלהם עם הדרמות שלהם ונסתפק בסיפורי המקרא.
ואם את מפצירה בי לסלוח לו...אז נסלח, כמובן.
אבל באמת נקוה שיחזור למוטב, הבחור. מספיק עם הטראגדיות הללו...
בתגובה ל: המממ... מאת: zilpa
בינתיים הוא עסוק בפעילות התנדבותית ובקידום ארגון Habitat שבונה בתים לחסרי בית (אני אוהבת לשמוע אותו מקריין...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: מאת: danarod ביום ראשון, בערב ראש השנה, סיימתי את הצפייה ב"קפיטל סקנדל". לאחר התלבטויות אם להקדיש לה ספיישל או לא (בכל-זאת, מדובר בדרמה די ישנה, שרבים מהפורום הזה צפו בה), החלטתי להקדיש לה ספיישל (כי חבל לא להקדיש ספיישל לדרמה מאוד מסוגננת ומקורית שכ"כ אהבתי אותה ונהניתי ממנה ). נ.ב. אני מקווה שיתאים לכם עוד ספיישל עליה.
בתגובה ל: בקרוב גם אני אעלה ספיישל לדרמה. מאת: ההרצליינית
זה לא משנה כמה אנשים צפו, אני תמיד שמחה לקרוא חוות דעת חדשה ורעננה (במיוחד אם מדובר במישהו שאוהב את הדרמה כמוני... ).
iDana לשעבר
כזו סדרה מגניבה ומקורית לא ראיתי מזמן (או בכלל?).
אני רק בפרק 4 (מתוך 22) ולא רוצה לשפוך סופרלטיבים בינתיים, אבל אני כ"כ נהנית מהעלילה המפתיעה ומהסגנון הלא קונבנציונלי, שכולל מתח, סלפסטיק, הומור שחור ועוד כל מיני מרכיבים לא צפויים.
הייתה איזו סצנה שאחריה הייתי צריכה לקחת פסק זמן ולנגב את הדמעות... מרוב צחוק! חוצמזה בסדרה הזו מומלץ לא לעצור גם אחרי שמופיעות הכתוביות. בסוף יש תמיד עוד בונוס קטן
סוף סוף מצאתי סדרה שבה אני לא ממריצה בכלל, אלא אפילו חוזרת ומתעכבת על קטעים. הסדרה עמוסה בכל טוב - ולכן גם נראה לי שאצפה בקצב איטי יחסית. היא דורשת ממני הרבה ריכוז. מקווה כמובן שזה ימשיך כך
השחקנים הראשיים מצוינים, וגם השיר הזה מהפסקול ממש נדבק אליי (והוא לא בדיוק קרוב לטעם המוזיקלי שלי ביומיום. אבל שיר מגניב לגמרי!):
iDana לשעבר
בתגובה ל: התחלתי לצפות ב-History of the Salaryman מאת: danarod עברתי קצת על ה- "היסטוריה של השכיר" או "יומן של שכיר" כי אני עדיין מחפשת, חחחה, ממש תענוג לקרוא את הסקירות שלך(טרם התעכבתי על לי סו גי'), בשתי השניות הראשונות הספקתי, לחטוף פריצה, היתקלות, הלויה, מוזיקה תותחית(כמו שאני אוהבת) ו-- הכרות, את יד ימינו של לי סו גי' מהמאפיונר עם תסרוקת קצוצה ומשקפי גון לנון, את הנסיכה החדשה שיש לנו כיום בויוה, ואת לי טו מי (שקר לי)?? הבחור הראשי לי בון ?? יכול לשמש תחליף ל - לי סו גי' אם ההוא יחליט לא לעשות אותנו מאושרות יותר-- הוא מוכר לי גם מ לילה בפריז, עם מיג'ו) קופי פרינס? ו מלכת השלג ? אולי היא-- לא שולטת ככ אבל,
יישר כוח דנה, אני ממש משבחת אותך ובשיא הענווה איך את עושה את זה ? חשוב שתדעי את, מעל ומעבר, איזה מסירות, ואיזה טעם משובח, אני מקוה בכל ליבי שמי שצריך להחליט, ישים עין על מה שכתוב והעלת ו--ירתם---(ל רתום) את העברית , וישתף את כולנו. כאן מצאתי את ה פרק 1 וכתוב במפורש באנגלית אבל לא--היה, למרות שקל להבין, צריך עברית. מתפקידי להודות לך על השירות באירוח שלך, כאן, וכתמיד, אלך בהפוכה לקרוא על ההיסטורית הקודמת זה עם הפוני--- חחחה. לרגע ניבהלתי, אך המשכתי לקרוא ונרגעתי. מאמינה שירימו את הכפפה ויביאו את ההיסטורית של לי סו גי לישראל ??
ושתי שניות אח"כ, השעון רץ לאחור והכל התחיל מחדש- אילו--- חחחה.
בתגובה ל: דנה, מה אני אגיד לך, מזל טוב, אושר ,ועושר, חחחה, מאת: מאימאי10
בתגובה ל: דנה, מה אני אגיד לך, מזל טוב, אושר ,ועושר, חחחה, מאת: מאימאי10
יש בסדרה הזו הרבה פנים מוכרות, ומה שיפה הוא שהשחקנים הראשיים מגלמים דמויות שונות לגמרי מתפקידים קודמים שיצא לי לראות.
אף אחד לא יכול להחליף את מר גומות בלבי אבל עם כל אהבתי אליו, אני לא חושבת שהסדרה מתאימה לשידור כאן... וזה לא בגלל הפוני!
iDana לשעבר
בתגובה ל: התחלתי לצפות ב-History of the Salaryman מאת: danarod של כרמית ושלך מבלבלות אותי...עם מה להתחיל? שתיכן עשיתן לי חשק :)
בתגובה ל: נו, עכשיו ההמלצות מאת: zilpa
סתאאם... גם אם זו הדרמה הקוריאנית האחרונה שתישאר לך על הכונן (חו"ח ) אל תתחילי לראות אותה...
כמו שאומרים ב"חגיגה בסנוקר" - "בזמן שיש שני חתנים כאלה מוצלחים, הבחירה וואלה קשה מאוד"
הסדרה שכרמית המליצה עליה נשמעת אחלה, אבל כמו שהיא עצמה כתבה, כדאי לחכות שיהיו כתוביות באנגלית לכל הפרקים. ולגבי ה"סלרי" - אני רק בהתחלה ולא יכולה לתת ערבויות לגבי ההמשך ובעיקר לגבי הסוף... אז אולי כדאי ללכת על משהו אחר מהסטוק שמחכה בכונן
iDana לשעבר
בתגובה ל: נו, עכשיו ההמלצות מאת: zilpa
תראי "כבודו של ג'נטלמן" עם כתוביות לעברית... רגע לפני שצוות האתר יוצא לחופשה
iDana לשעבר
בתגובה ל: התחלתי לצפות ב-History of the Salaryman מאת: danarod איזו סקירה !!!! עושה חשק להתחיל עכשיו !!!! יש לך בתוכניות לתרגם אותה ? אני מתכוונת ל גייבק אני אוהבת היסטוריות , מאוד....
את איש עשיר אישה ענייה יש לי על הכונן וגם את סאלרימן...אז אם יש לכן סבלנות נערוך מיני מפגש בקרוב ונעביר אוצרות, הא?
בתגובה ל: דנה מתוקתי, אין עלייך , את פשוט סופרת ומשוררת מאת: kler181
Hold your horses - כי למרות אהבתי למר גומות ולמרות שהסדרה הייתה מרתקת לטעמי, אני לא יכולה להמליץ עליה בלב שלם וגם לא לתרגם... אם כבר, נראה לי ש-Salaryman ראויה לתרגום, אבל זה לא פרויקט שאני יכולה לקחת על עצמי בשלב זה. הם מדברים שם המון והדיאלוגים לא פשוטים.
מפגש תמיד יתקבל בברכה
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית בגלל יום הכיפורים פרק 5 של הנסיך שלה ישודר רק ביום חמישי וביום שישי ולא ישודר ביום שלישי על כל השידורים החוזרים של יום שלישי והוא ישודר רק ביום חמישי 19:00, יום חמישי 23:40, ויום שישי 16:40. פרק 6 ישודר עם כל השידורים החוזרים שלו למעט יום רביעי 19:00, יום רביעי ב-23:30 ובשידורים החוזרים של ימי חמישי וראשון פרק 6 ישודר כרגיל.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: אזהרה לצופים בנסיך שלה בויוה פלוס מאת: EVGLEV
וכמובן יש גם דרכים נוספות להשלמת הפרקים במקרה הצורך
iDana לשעבר
מישהו מחכה לזה בנשימה עצורה?
לפי דרמבינס, אחרי הרבה שנים של דיבורים, יש כוונות רציניות להפיק סדרת המשך ל"היהלום שבכתר" נחיה ונראה אם הפרויקט ייצא לפועל בשנה הבאה ואם יצליחו לגייס את השחקנים המקוריים.
לגבי "אייריס 2", העניינים מתקדמים יותר ונמצאים כבר בשלב הליהוק. לפי הידיעה הזו, ג'אנג היוק יתאחד על המסך בפעם השלישית עם לי דא-הא אחרי "ציידי העבדים" ו"שודדים" (הם עוד יהפכו להיות כמו הזוג הטלנובלי הבלתי נפרד מצ'ילה, מאנה סווט וחורחה סבלטה).
אני בד"כ לא מתלהבת מסדרות המשך (במקרה של אייריס לא אהבתי גם את המקור, אז אין לי ממש סיבה לחזור לסדרת ההמשך), אלא במקרים מיוחדים כמו "התובע הערפד" שיצרה אצלי ציפיות לעונה השנייה. מה גם שהעונה השנייה שודרה בהפרש קצר מהראשונה, כשהברזל עוד חם בניגוד ל"אייריס 2" שתשודר 3-4 שנים אחרי, ו"היהלום שבכתר" אחרי עשור).
iDana לשעבר
בתגובה ל: אייריס 2, היהלום שבכתר 2... מאת: danarod מסקרן מאוד, אבל אני מניח שהגיבורה במקרה הזה צריכה להיות הבת של ג'אנג גום, אך מי יודע?
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: אייריס 2, היהלום שבכתר 2... מאת: danarod לדעת מה יעלה בגורל הגיבורים...
אגב, אחד הדברים שהפתיע אותי לגלות, זה שהשחקן שמשחק את הנסיך סויאנג הגועלי ב"הנסיך שלה" - הוא המפקד - והסוכן הכפול- של אייריס. הוא נראה כל כך אחר בלי משקפיים...
לגבי היהלום שבכתר, זה יכול להרוס את ההפקה הקודמת...בד"כ סדרות המשך לסדרות מופת רק מקלקלות. אבל אולי פה, אם התסריטאים יהיו אותם תסריטאים ואותם שחקנים (ופה לפחות יש אפשרות להמשיך עם אותם שחקנים) זה יכול להצליח. שיראו את ג'אנגומה עם הקצין חיים באושר ומגדלים ילדים. (אבל כמו שאנחנו מכירם את הקוריאנים, הם בטח ירצו להרוג אותם. הם לא מבינים איך הצליח להם סוף שמח...)
בתגובה ל: אייריס חוזרת? יו, איך חיכיתי בקוצר רוח מאת: zilpa קוריאני בלוק תקופתי ובלוק רגיל שזה אותו השחקן. גם אני שמח לסדרת המשך לאייריס שתבוא זה יהיה כיף. לגבי היהלום שבכתר זה בהחלט יכול להרוס גם מבחינת הרג דמויות דוגמת סלסטה 2 וגם יכולים להחזיר את גום יונג בתור מרשעת שתנסה להקים מחדש את שושלת צ'ה שזה דבר שאני לא אוהב בכלל.
בתגובה ל: אייריס חוזרת? יו, איך חיכיתי בקוצר רוח מאת: zilpa
ואת השחקן זיהיתי מיד - בזכות תפקידו הנפלא ב"החיים יפים" (היו לי יותר מ-60 פרקים להתמקד בתווי פניו...). שם הוא היה איש המשפחה הכי מסור ומקסים שיש. גם ב"נסיך שלה" הוא שיחק מצוין לדעתי.
הנה תמונות אופייניות מ"החיים יפים":
iDana לשעבר
נראה דבילי להפליא אבל גם משעשע... אפשר להתרשם מהתזמון הקומי בין שני הראשיים, קים ג'ונג און (מי ג'ו ב"נאהבים") ושין היון-ג'ון ("קין והבל" ועוד המון סדרות).
הסדרה תעלה לשידור בקוריאה באוקטובר, עם עוד סיפור על חילופי גוף ונפש בין בעל ואשתו. אני כבר הצעתי לקרוא לסדרה "נישואי קולולו"
iDana לשעבר
בתגובה ל: פרומו ל-Oohlala Spouses מאת: danarod השחקנית שלי, יפה,לה ה-מראה "סתוי" ורוד בוהק , חורף, הביאו עליה- איזה שימחת חיים השפריצו עליה- כמו חרק שנלכד- כל מה שקרה לה בשנה האחרונה , מנגד- יוצא ,מספק , אותי לראותה אפילו עם השחקן הזה שאני מוכנה לאהוב העיקר שיביאו אותה.
מ--א--- איזה קולות היא משמיעה, ממי אה, אה, אה, מו---- הקול שלה- כמה התגעגעתי, יש לה את ה ע- הגרונית אי אי אי, וואה?? איזה חמד-- איזה זוג הולך ל היוולד--- אם זאת קומדיה?? פיגמות וכו' אני אוהבת את ה"סילינס"(טיפשות, מודגשת -עם בדיחות טובות). נראה שיהיו שם צחוקים בטעם- ואני מאד שמחה שסוף סוף התנערו קצת בקוריאה בהפקות הכבדות והתחילו ללכת בעקבות "אהבה מופלאה" שגם היתה מאין קומדיה עם המוסיקה המתאימה. צריך לאזן את כל הדרמות ,והסיוטים,והמחלות שהם מביאים במסות, העם דורש קטצ'ופ,צבעוני, משחקי, וצחוקי-איזה רעש הם עושים,אבוי,עם פיגמה לישון הולכים? ובמהלך הסידרה בטח ימטירו עלינו עוד אי אילו דברים מטורפים, אהבתי מחכה. תודה ל דנה שהביאה אלינו את השחקנית מ"נאהבים", היתה חסרה לנו זאת, תודה .
בתגובה ל: איזו שמחת חיים יש לחרק שנלכד? מאת: danarod הבחורה האהובה עלי, עברה הרבה, קפץ לו הגורל המוזר הזה ושיבש עליו את הבנתו של הזוג הרומנטי, הוא עם העלבויותיו (שלו), והיא הוטחה לצד השני של "גלגל הענק" שהיו עליו לפני רגע, כמו ---חרק שחטף ונימחץ, היא ולא הוא--- התרוממה והמשיכה, אין לי ספק שזו היא שנפגעה והוטחה,,,
אורח החיים של שניהם מראה שכל אחד מהם מסתובבים סביב עצמם, ויתכן שככל שעובר הזמן ועכשיו שהיא מכינה לנו קומדיה חמודה חלק מאי ההבנות, זרות, וספקות, תיפתרנה, אחרת מישהו מהם כבר היה מצולם בנאהבים עם בן או בת זוג לרומנטיקה באישי -בחיים הפרטיים. אני צמודה לתיאורה שהנפקתי בעבר-- שבה היא נימצאת באותו נקודה שהיתה מלכתחילה ושאין לה מושג מה קרה והיא ממתינה אז חרק לכוד אך לא מעוך\מחוץ, יצאה לה בריאה מהעסק, --- בבקשה דנה----. אבקש לזכור יום חדש, קומדיה חדשה, הכל מריח טוב, ייתכן שיחזרו,\ מקוה שהם קוראים עם טראנסליישין במדור שלנו, אולי אני אברר, חחחה בפייס בוק שלו---- חחחחה מריאנה.
בתגובה ל: וידוי- לא יודעת לצבוע ספוילר -- 2. חרק- מטאפורה מאת: מאימאי10
אני מקווה שאף אחד לא ירסס את החרקים היקרים האלה...
וכדי לצבוע בלבן (או בצבעים אחרים) את יכולה להיעזר במדריך:
בתגובה ל: פרומו ל-Oohlala Spouses מאת: danarod כל כך הזוי שיש מצב שיעבוד חחחחחח פעם ראשונה ששין היון ג'ון בתפקיד קומי לא? קצת מוזר כי זה לא מתלבש עליו הכי. אבל הוא שחקן טוב ואולי הוא מנסה לשנות כיוון. החלפת נשמות מה.... נשמע מעניין. קומאו דנה על הידיעה.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: חחחחח נראה מאת: carm888 ולפתע הגיח לקומדית דרמה-- והשאר היסטוריה -היסטריה, עד היום אני עוברת על ערוצי "רכילות" ורואה שהקומדיה שלו ממוקמת טוב טוב ביציע,,,,, כך שהיו דברים מעולם--- אגב-- גם לי סו- גי' ,מ "הנאהבים" עבר פעם לפעם לחיוך- גיחוך קל ,עם( שיפחתי הנאמנה ), והתאים לו, כ"כ לחייך, לפתע המסך הואר והשמש הבליחה מעבר לעננים, האמיני לי, כרמיטוש, ודנוש, היקרות לי כ"כ -האמנה לי, אני מחפשת רק רגישות ואהבה אצל השחקנים (הכוונה שהם יודעים להעביר זה-- ושני אלה הצליחו שיגאוני) חבל שאצל לי סו גי' זה היה במינון כמעט אפסי, אבל כשמיג'ו הוציאה אותו להשתחרר, הוא פשוט השתחרר,
(לונה פארק, גלגל ענק, תוכים על הראש, תמונות, צחוקים, ריקוד עממי בין מקלות, והשיא ביקור בבית הכומר הצחוקים עם תחפושות חג המולד והילדדודס, ואחכ הביקור בבית המלון של מיג'ו על חוף הים, שם כבר ראיתי שהוא משולם כקומיקאי-
בכלל יש לי הרגשה שהוא קורא את הישראלים את "אסיה" ואת החומר שדנה כותבת והוא יעבור לקומדיה- חחחה.
בתגובה ל: חחחה, מנסיוני המועט מאד- גם צ'ה, היה רק" בכבדות" מאת: מאימאי10
כמעט תמיד בסרטונים מאחורי הקלעים ובראיונות הוא לא מפסיק לצחוק ולהצחיק...
iDana לשעבר
בתגובה ל: חחחחח נראה מאת: carm888
ואם כבר, לך ולאורה מגיעה תודה ענקית על התרגום וההגהה של הג'נטלמן! איזה הספק מדהים ואני כ"כ מעריכה את העבודה שלכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: זה נראה תפור עליו מאת: danarod דרמה ממש טובה.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: זה נראה תפור עליו מאת: danarod סלט, אחלה סלט בראש,,,,,,,,,,, אהבה וכסף, איש עשיר- עני, "גיי באק , (יש קללה בפולנית גיי באק,,,חחחה מכירה ??). יומן של שכיר,, אולללה, אייריס 1 =2=2= היהלום שבכתר +1+2 ו-- הסוףףף הפצצה ג'נטלמן שזה בכלל סיפור בפני עצמו,,,,,,, (מיד),,,,, אז נהיה לי סלט, עד שכבר התארגנו לי ראש המחשבות וההבנה שוב הפצצה של דרמות שאין מצב שאני אזכור מי נגד מי, חחחה, אז בגלל שאני בקושי מסתדרת לי, אני אכתוב מכתב תודה לאחת ויחידה אורלי, למי שלא מכיר ואין לו כזאת ברזומו הוא בבעיה- נכון?? אז לפתע גיליתי שיש ג'נטלמן בתירגום באתר אסיה- נהדר, מה עושים, ניגשים להוריד,
בתגובה ל: למרות שהכל בהיר , הכל מסודר ובטוב טעם נהיה לי סלט מאת: מאימאי10 ראפישייר, לא עובד, המנוי ניגמר, ואני פונה לחברה, לכאורה הכל צריך לעבוד כהלכה , התחלתי בבוקר וראו מה השעה טרם ראיתי את הפרק הראשון אבל הכל ברוך השם ירד. לולא היכרתי את אורלי היקרה אינני יודעת מה הייתי עושה, לא ככ בגלל המתח לראות את הסידרה כמו בגלל הרגעת העצבים בפעולה שהיא לכאורה ככ שיגרתי, אני מודה מאד על ההשקעה הדרכה, הובלה , בעירנות, בשנינות, בידע, בסבלנות ,
בן אדם שזוכה ליחס כזה חייב שיפרסם ברבים אצל מי נפל ומי עזר לו, אין כאן מקום לשאגות לצעקות כמו שאני לפעמים ניתקלת באתרים אחרים מאין דרישה מה --לא יורד, לא יוצא, לא נופל, לא יורד לי ?? מה ?? כאן היה השירות מקסים מרגיע,לאט לאט אין צורך למהר אם עושים נכון מקבלים תמורה, ניתקעתי בקטע של ההגנה של חברת האשראי על 2 אותיות שהרסו לי את החיים, ובכל זאת יכולתי להם, אבל אז כבר הייתי על סף ההתפוצצות על סף בכי, מטריד יותר מכל דרמה שראיתי לאחרונה, אה ,,,,חוצמ --אהבה מופלאה----,(מאוהבת).
אורלי היקרה,(לבית זילפה----.
לא צריך תרופות ולא מנו שייט, כשאת בסביבה מכסימום הגישי את החשבון מתה עליך מתה על השלווה שלך ומתה על העזרה שהגשת, עובדה אני בפנים והבייבי הזה עובד מהר לענין ויש ,,, 9.9 ----ויש הכל---- אז שוב אני צוהלת ושמחה יש לי פנסים צבעוניים בבית כל הטלויזיות דולקות כל הממירים עובדים יאס ו- הוט ו- וידיאו ו -3 טייפריקודרים מוסיקה ב 3 שפות ו-ל----ל--ללא היפראקטיבי סתם מבסוטה--- חחחה אורלי יקרה, תודה על השימחה וההתחשבות שבקולך,בזכותך הימראתי מזל שזה לא נפל אתמוללל אין מצב-- חחחה. ברוך מרפא מחשבים והבנתם, עד היום אני לא יודעת איך צובעים ספויילר בלבן, חחחה אבל בדיקות דם וכדוריות אדומות ולבנות אני אחלה-- חחחה תודה מרי.
בתגובה ל: Gentlemans.Dignity מאת: מאימאי10 שמחה שזה עובד לך עכשיו, ובאמת שאת גורמת לי ל
בתגובה ל: זה נראה תפור עליו מאת: danarod מהתמוגגות, צמד חמד מושלם, איזו גאוה לראות את האותיות המרצדות על המסך כרמית ואורה, כל הכבוד. תודה מרי.
בתגובה ל: כנ"ל, תודה ענקית לכרמית ואורה, כבר יבש הפה מהתמוג מאת: מאימאי10 ללא תוכן
בתגובה ל: עוד 2 דברים שקשה לי לעבור לסדר היום בלי להבהיר מאת: מאימאי10 כיכבה בשתי סדרות בעת ובעונה אחת במהלך מיצמוץ של שנייה באחד היא נפלה למים ושברה את "פונטה טי טרווי" רומא--- והרגה אותי מצחוק בסידרה--- בשניה של היום "גנטלמן" הולכת לי ברחוב ושימלתה מתרופפת בחלק של התחת--
אבל הכי כי מרגיז אותי--- שימו לב
גנבו לי את הצעידה של דינג דונג ושל גו-אה הצעידה המחפה על השימלה הפרומה האדומה כאן--- שם-- בדיקת מצב לב , מצב גופני, התרוממתו נפש,,,, חחחה והדבקה של הגופות של דוקו וחברתו אחד לשני בכדי לראות אם הוא מתעורר ומטעין את עצמו מולה, ממש אותה סצינה--- מזה הגניבות האלה,, זאת היתה סצינת פחד-- הריגוש והמפכח נפש של גואה עוד רשומים בליבי, מה אתם לא זוכרים ??? איך הוא שמט אותה חיפף אותה העיף אותה לצד השני של החדר, זאת היתה סצינת נוטפת ס88ס. מ+ן, ותחושות של התלהבות לא מספיקה- וכי סיכוייה של האהבה הזאת אחד לשני הולכים ומתדלדלים ונעלמים כמו "גרגרי חול בשעון זכוכית- " אם להיצמד גם לא ידעת???!!!!! כך שאל אותה דוקו והיא הסתכלה עליו עם המבט הסתום ביישני שלה ---- יהלאה שיביאו משהו חדש של שני אלה--- מקורי, שאני אוכל לשכוח את זו, וגם שימציאו משהו חדש---
בתגובה ל: חחחחח נראה מאת: carm888 זו לא הקומדייה הראשונה שלו ....ראית את dammy momm? שם הוא שיחק תפקיד קומי מהסרטים...אני מאוד התפעלתי מהוירטואוזיות שלו ...הוא פשוט נהדר..כל תפקיד הוא עושה למופת
בתגובה ל: לא ידעתי מאת: carm888 אז ככה , נתחיל עם Absolutely Him אני ממש ממש מאוהבת בטופ ולאו דוקא כזמר ,אלא יותר כשחקן ,אהבתי אותו מאוד באייריס ויותר אהבתי אותו בסרט "71 לתוך האש" הוא שיחק שם מהמם. את קים הא נול התחלתי לחבב רק בג'נטלמן..לפני כמה שנים טובות ראיתי דרמה בשם stained glass שהיא הייתה הראשית (ממש לא התחברתי אליה שם)עם עוד 2 שחקנים טובים נוספים lee dong gun הנהדר (זכור לטובה מנאהבים בפריז) שאני ממש מחבבת והשחקן השני שאני ממש מעריכה עוד מ"פול האוס" kim song soo הנהדר שאני ממש ממתינה לחדשה שלו בנוסף לו אני גם ממתינה לראשית שתשחק לצידו aum jong hwa אחותו של יקירי aum tae wung (ד"ר צ'אמפ ,מבוא לארכיטקטורה). וגם אני עדיין מחפשת תרגום לדרמה "משפחה חשודה" (שהייתי כ"כ אופטימית והורדתי את כל הפרקים....חחח). יום נעים לך יקירתי
בתגובה ל: שוב סוף שבוע ....האאא? מאת: kler181 לא כ"כ הבנתי מהכתבה (היתה טעות בציון השם) אבל השחקנית של מאדם באטרפליי זו לא השחקנית שציינתי אלא מישהי אחרת (הייתי צריכה לבדוק קודם) ד.א. אני רואה עכשיו דרמה משנת 2001 Beautiful Days עם הראשיים -ביונג הון ו צ'וי ג'י וו ולמרות שהיא ישנה מאוד אני דיי נהנית....חחחח (יש תרגום עברי ב- די אדיקטס)
בתגובה ל: סליחה טעות ! מאת: kler181 מאוד רומנטית. אז מה אם היא ישנה... דרמה מעולה. תהני.
나는 한국을 사랑
בתגובה ל: את Beautiful Days ראיתי מאת: carm888 ללא תוכן
בתגובה ל: את Beautiful Days ראיתי מאת: carm888 מי הבמאי והמפיק של הדרמה הזו? לי ביונג הון !! שהזכרתי ...עדיין רואה את הדרמה ימים יפים.
ומרפא הסוסים השחקן Jo Seung-woo פעם ראשונה הוא משחק בדרמה הוא טען שעד כה ,לא אהב את הז'אנר הזה ,הוא אהב סרטים ומיוזיקול יותר, הוא שיחק בסרט "קלסיק" שכ"כ אהבתי ,הוא היה שם מצויין , מה שנותר לנו, הוא לחכות לדרמה. מקווה שתהייה יותר מעניינת מד"ר ג'ין...חחחחחח...יש תקווה כזו !
בתגובה ל: הידעת ? אפרופו "הלוחש לסוסים" מאת: kler181
מדובר בבמאי הוותיק שבין השאר עומד מאחורי סדרות כמו "היהלום שבכתר", "יי סאן", "דונג יי" ועוד.
iDana לשעבר
בתגובה ל: זה לי ביונג-הון הבמאי, לא השחקן מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: תודה על התיקון ,! ואני חשבתי לתומי...חחח.!!! מאת: kler181
תארי לך שלי ביונג הון השחקן ישתתף בדרמה של לי ביונג הון הבמאי (אולי בקוריאנית מאייתים את השמות בצורה שונה, אין לי מושג...). או שביונגי יפנה בעתיד גם לבימוי, כמו שעושים לא מעט שחקנים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: לא ידעתי מאת: carm888 והצלחתי להתלהב מאד מאד מאד מהראשי עם האף "המיוחד", כפי שכבר הבעתי את דעתי לפני רגע,,
מחכים בסבלנות,
בינתיים אני מנסה את הקומדיה "דאמי" כפי שכבר ציינתי, לגבי Absolutely Him ,אני הולכת לראות על מה זה?? מאדם בטרפליי, המפורסמת עם הסוף הנורא בעיבוד לדרמה קוריאנית?? מממ, מענין- את ההמשך לא כ"כ הבנתי, אבל כן ספרתי-- מדברים על עוד 4 דרמות, מאמאמיה--- כל הכבוד על העידכונים, אחזור, תודה ענקית. וכן, כרמית-- יהיה אחלה סתיו, חחחה.