בתמונה: אגם ופביליון Hyangwonjong, הנמצאים בסיאול.
תוקן על ידי ההרצליינית 19/10/2012 20:44
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
המיני דרמה Rock Rock Rock (ארבעה פרקים בסה"כ) מציגה את סיפורו של הגיטריסט קים טה-וון - שהוא הלב, הנשמה והמנוע מאחורי להקת הרוק המיתולוגית הקוריאנית BooHwal, שנוסדה באמצע שנות השמונים ופועלת עד היום. סולנים ונגנים באו והלכו, אבל קים טה וון נשאר שם כל השנים כמו סלע (לפעמים מתפורר...). ממש כמו עוף החול, BooHwal קמה לתחייה פעם אחר פעם. ומעניין אם גורלה של הלהקה נקבע עוד כששמה הוחלף די בהתחלה מ"The end" ל- BooHwal (הפירוש בקוריאנית: לידה מחדש, תחיית המתים).
טריילר
האם אפשר לתמצת את הסדרה ל"סקס, סמים, רוקנרול"? (מינוס הסקס, בכ"ז דרמה קוריאנית, והגיבור הראשי מצטייר כטיפוס די מונוגמי). אני חושבת שמעבר למסך העשן והדיסטורשנים, יש כאן קודם כל סיפור אנושי ומרגש של התמודדות שמאוד נגע ללבי. כבר בפתיח יש תקציר של רגעי השפל בחייו של קים טה-וון (כך שזה לא ממש ספויילר), שכללו ניסיון התאבדות, התמכרות לסמים, כלא, אשפוז בבית חולים פסיכיאטרי ועוד. אבל בין הנקודות השחורות האלה, רואים את הקו המקשר של המוזיקה בחייו, שטבועה כנראה בצופן הגנטי שלו. הוא נראה כמו בנאדם שנולד עם גיטרה ביד, כשהמוזיקה היא זו (וסליחה על הקלישאה) שנתנה לו כנפיים וגם גרמה לו ליפול, ושוב להתרומם מחדש...
במהלך הסדרה רואים את התהליך של חיפוש הקול והצליל האישי והייחודי שלו (בניגוד לניסיונות בתחילת הדרך לחקות מוזיקאים אחרים), מציאת זהות אישית ואמנותית, הרצון להתבלט ולזכות בהכרה, התעקשות על האמת המוזיקלית שלו מול השיקולים המסחריים, היחסים בלהקה ומאבקי אגו, זוגיות ומשפחה ועוד.
נהניתי מאוד מהסדרה, למרות שהעלילה נראית קצת פשטנית לעתים – ובכל זאת אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיא מבוססת על סיפור אמיתי (גם אם לא אחד לאחד). עצם העובדה שמדובר באירועים שרובם קרו לאנשים בשר ודם ולא לדמויות פיקטיביות, עוררה אצלי הרבה הזדהות. השחקן הראשי, נו מין-וו ("פסטה", "פרח קפוא", "מידאס", "פול האוס 2") עשה בסה"כ עבודה טובה, אבל לפעמים הוא נראה כמו ילד צעיר ויפה מדי... לפעמים דמיינתי מה היה עושה מישהו מחוספס ומבוגר יותר בתפקיד הזה (למשל אום טה-וונג). אגב, גם קים טה-וון האמיתי קופץ לביקור קצרצר בסדרה:
הסדרה הזו (שבהחלט מסומנת אצלי כאופציה לצפייה חוזרת) גרמה לי להתעניין ולחפש עוד מידע על המוזיקה, הלהקה וקים טה-וון. תהליך החיפוש וההעמקה רק בתחילתו (זה ייקח זמן...), אבל כבר הספקתי להתאהב לגמרי בשני השירים שלהלן.
"Last concert" – שיר שבו התאהבתי עוד ב"דרים היי". הגרסה המקורית של השיר הייתה רוקיסטית ומחוספסת יותר ונקראה בשם Reminiscence 3. הנה סצנה מתוך הסדרה שבה רואים את הקלטת השיר – בסצנה הזו הזלתי דמעות, בדיוק בשלב שבו המילים סיפרו על הנערה הבוכייה...
וכאן בגרסת הבלדה בביצוע של לי סונג-צ'ול המדהים – סולן BooHwal לשעבר וזמר מצליח ומוערך:
והנה הלהיט Never ending story משנות ה-2000. בתחילה זה נשמע לי שמאלצי, אבל מהשמיעה השנייה התאהבתי בשיר (ובקליפ היפה). הפסקתי לספור כמה פעמים שמעתי את השיר הזה שליווה אותי כל השבוע:
והנה ראיון מלבב של קים טה-וון במסגרת "דייט גרילה" מ-2011 עם כתוביות לאנגלית. בין השאר הוא מספר על העשורים השונים בחייו, השתתפותו בשנים האחרונות בתוכניות ווריאטי שחשפו אותו לקהל חדש, ההתמודדות עם מחלת הסרטן ועוד.
iDana לשעבר
בתגובה ל: Rock Rock Rock מאת: danarod כל סקירה שאת מכינה , היא פשוט עילוי גם לאלו שמוסיקת רוק רחוקה מהם ...התקרבו אליה דרכך השירים מהממים והתחקיר שערכת שווה זהב... תודה לך על המאמץ להביא לנו תמיד את הכי טוב שאפשר... אוהבת אורה
בתגובה ל: דנה מתוקתי, אין עלייך , את פשוט גדולה מהחיים מאת: kler181
נהניתי מהדרמה, אז גם נהניתי לכתוב עליה ולשתף גם בשירים הממכרים
אגב 1 - בניגוד לשחקנים, אני בד"כ לא מצליחה לזכור שמות של זמרים, אבל לא נראה לי שאשכח את שמו של לי סונג-צ'ול בקרוב... מסתבר שהוא שר גם את אחד השירים היפים בפסקול של "פניקס":
בתגובה ל: Rock Rock Rock מאת: danarod צפיתי בסדרה לפני כשנה אבל לא הצלחתי להיתחבר אליה...מה שכן, אני זוכרת שאהבתי את הופעת האורח של האמן האמיתי.
בתגובה ל: תודה על הסקירה, דנה! מאת: MyGirl
בעקבות אחד השירים שבוצע ב"דרים היי", ואז קראתי קצת על הלהקה והתחלתי להתעניין בסיפור שלה... וככה הגעתי לסדרה ממה שקראתי אני מאוד מעריכה את הדרך שעשה הגיטריסט קים טה-וון לאורך השנים, ואיך הוא שומר על הגחלת בלהקה לאורך כ"כ הרבה שנים.
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
אני רואה שב'ויוה' לא רצו לאמץ את התרגום המופלא שהצעתי - "אהבת נעל" , ובמקום זה הם קראו לדרמה הטרייה של סונה "לגמרי במקרה" (במקור: I do, I do).
הנה הצעה לשיר לפרומו שב'ויוה' בטח לא יאמצו גם כן...
הייתה לי תחושת בטן שהסדרה תגיע (הרי ויוה אוהבים להיצמד לשחקנים מסוימים ולהביא כמעט את כל התוצרת החדשה שלהם), ולכן כבר הספקתי להוריד אותה - למרות שאחרי הסקירה של זלפה (יותר שווה מהבלוג של ויוה!) נתתי לעצמי פטור, "אלא אם כן הסדרה תגיע לויוה".
אני יודעת שהסדרה נמצאת גם ברשימת הפרויקטים של אתר אסיה, ממש כמו "גשם של אהבה". נחכה ונראה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: לגמרי במקרה... קים סון אה חוזרת לויוה פלוס מאת: danarod את הרמזים העבים של ויוה. אכן, סוקי וקים סון אה מגיעים אלינו...אני הייתי מעדיפה את "שכן מושלם" או "הנסיכה התובעת", אבל לפחות אני אהנה מסוקי שלי ומדרמה שלא ראיתי...(מעניין אם אלך לצפות בקצב מהיר יותר, או אשאר בקצב ויוה...)
"לגמרי במקרה" זה בהחלט שם שכל קשר בינו לבין "איי דו איי דו" הוא מקרי בהחלט. מעניין מה תחשבי על הסדרה כשתצפי בה.
(אגב, היא בסך הכל חמודה , זה פשוט שהציפיות שלנו מסונה מרקיעות שחקים...)
בתגובה ל: לגמרי במקרה... קים סון אה חוזרת לויוה פלוס מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: לבודקים את התקציר של ויוה- הישמרו!! ים ספויילרים! מאת: zilpa
בכל מקרה, כבר נחשפתי לרוב המידע שנכתב שם (חוץ מהקטע עם 500 זוגות הנעליים...). אני בכל מקרה מגיעה לסדרה בלי יותר מדי ציפיות, בתקווה שמשם אפשר רק לעלות בעקבות מה שקראתי, דווקא הגברים בסדרה מסקרנים אותי יותר.
והנה הטיזר המספיילר משהו - לכל המעוניין:
iDana לשעבר
בתגובה ל: זו אחת הסיבות שהמלצתי על הסקירה שלך מאת: danarod חוץ מזה, שמדהים לראות את הטיזר שלהם, סצינת המיטה המפורסמת ארכה 10 שניות בערך, ולא ראו בה כלום. ממש כלום. מפתיע איך את הכלום הזה הם מורחים על פני הטיזר כאילו מדובר באחד מסרטי ה 18+ שלהם...
כמו שכבר ציינתי, ב"איש של כבוד" השחקן הראשי עשה תפקיד ממש מדהים. הוא שיחק דמות של שחצן עשיר שגם סובל מהתקפי חרדה- והצליח להפגין כישורי משחק ממשיים. פה הוא בעיקר היה סתמי ונראה נורא ילד ליד סונה. עם כל הכבוד לקוגריות, היא נראית הנונה שלו, לא החברה הרומנטית.
בתגובה ל: חשבתי שזה סתם בגלל שאת משוחדת לטובתי:) מאת: zilpa
וחוצמזה אני למודת אכזבות מויוה - לא רק שהם מספיילרים ללא רחמים, הם גם ממציאים לפעמים ספויילרים שלא היו ולא נבראו...
וגם למרוח כלום על חצי דקה זה כישרון
iDana לשעבר
בתגובה ל: ברור שאני משוחדת לטובתך |לב_מחייך| מאת: danarod ויש יתרונות במי שמספיילרים בין היתר דברים שלא היו ולא נבראו. אתה לומד לא להתייחס אליהם ברצינות ומתעלם גם מספויילרים אמיתיים :)
בתגובה ל: מאת: zilpa
בהחלט יכולה להוות יתרון. אני זוכרת שבטלנובלה מסוימת שראיתי, ב'ויוה' פשוט התפרעו בתיאורי הדמויות (לכאורה זה אמור להיות מידע ראשוני ובסיסי). קראתי את התיאורים בערך באמצע הסדרה, כשחשבתי שזה כבר בטוח, אבל הם כתבו שם קווי עלילה ממש מעצבנים שלא מצאו חן בעיניי - ובסופו של דבר האירועים הנ"ל בכלל לא קרו, כך שהתעצבנתי לחינם.
מאז אני רק מרפרפת על מה שנכתב שם, אם בכלל...
iDana לשעבר
בתגובה ל: לגמרי במקרה... קים סון אה חוזרת לויוה פלוס מאת: danarod גם אם הסדרה היא צולעת במיוחד...הביקורות רחוקות מלהיות חיוביות אבל אני בכל זאת אצפה בה. מה גם שיש לי הרגשה שהיא תגיע בקרוב לאתר של אסיה
גם את הסדרה האחרת שמגיעה לויוה פלוס טרם ראיתי...אבל גם בה אצפה דרך מקום אחר
אגב צפייה...מי שטרם צפה ב"הגבר של המלכה היון" שירוץ לצפות| מאוהב|...סדרה מקסימה!!! נהניתי מכל רגע! לא בכיתי ככה בסדרה מאז שצפיתי ב"Giant" המעולה.
בתגובה ל: סדרה עם סונה אני לא מתכוונת לפספס מאת: MyGirl היא לא ספויילרית במהותה. כי התחלתי לראות, וממש לא בא לי על סדרה שבוכים בה...
בתגובה ל: אני מאוד מקוה שההערה על הבכי מאת: zilpa
גם אני התחלתי לצפות בסדרה, ולא מתאים לי לבכות עכשיו... צפיתי בינתיים רק בפרק הראשון, ולמען האמת לא כ"כ התלהבתי, אבל אני מקווה להתחבר יותר בהמשך. מתאים לי שמדובר בפרקים קצרים יחסית, ולפחות את הפרסומות אני יכולה להמריץ בלי רגשות אשם
iDana לשעבר
בתגובה ל: גם אני מקווה מאת: danarod גם אני ממריצה את הפרסומת, אם כי אני חייבת להודות שפרסומת אחת ללפטופ משכה את תשומת לבי. מדובר בלפטופ הכי דק שאי פעם ראיתי. משהו שנראה כמו כריכה קשה של ספר ילדים...
חוץ מזה, איך את מתרשמת? בינתיים אני בפרק 5, ואחרי ההערה של לינה לא כלכך בטוחה שבא לי להתקדם. (גם ככה לא ממש נפלתי, אבל היא יותר טובה מ"הנסיך בעליית הגג" בעיני...)
בתגובה ל: איזה כיף שאת רואה אותה גם! מאת: zilpa
הרעיון הכללי של הסדרה נראה לי נחמד, והביצוע חביב - אבל נכון לעכשיו הסדרה לא ממש מדביקה אותי למסך (אולי גם כי דעתי פזורה בלי קשר...). לקראת סוף פרק 3 נרשם שיפור קל במידת העניין שלי, כך שיש תקווה
השחקן הראשי אולי לא הכי חתיך בעולם, אבל הוא חמוד בעיניי, ובינתיים הדמות שלו היא המועדפת עליי בסדרה. גם השחקנית הראשית חביבה, אם כי טון הדיבור שלה מעצבן אותי לפעמים.
iDana לשעבר
בתגובה ל: הגעתי לפרק 3 בינתיים מאת: danarod ושחקן טוב, אבל מה לעשות, שאני מוצאת את החיוך שלו עקום במיוחד... העולם מלא תעלומות, ויופיים של בני אדם זה כנראה אחת התעלומות הגדולות ביותר...:)
בתגובה ל: הוא בהחלט כריזמטי מאת: zilpa
כאמור, השחקן הזה חמוד ומוכשר לטעמי, והוא לא מכאיב לי בעיניים היו לי אתמול בעיות באינטרנט, ככה שהגעתי לפרק 7. הסדרה ממשיכה להיות חביבה אבל לא מסעירה לטעמי.
נזכרתי פתאום בשחקן יאנג דונג-גון שעליו כתבה פעם מישהי - "כמה מכוער ככה מוכשר" זה השחקן הקוריאני היחיד שאני זוכרת שחלמתי עליו (או יותר נכון על הדמות שלו יחד עם בת זוגו לסדרה Ruler of Your Own World). ואני מתכננת לצפות מתישהו גם בסדרה Hero בכיכובו.
iDana לשעבר
בתגובה ל: זו בהחלט תעלומה מאת: danarod בתמונה שצירפת. אבל אם הייתי צריכה לנחש הייתי מייחסת לו קריירה של מתאגרף או משהו..
ואגב, עברת אותי. טרם התקדמתי ל 7...
ולאיזה זוגיות רמזת שהתייחסת לכוכבת של המלכה היון?
בתגובה ל: הוא כלל לא נראה מכוער בעיני מאת: zilpa אבל לא היה להם הרבה זמן ביחד כי השחקן התגייס לצבא.
האמת, אני לא כל כך מאמינה לכל הידיעות על שחקנים שכיכבו בדרמה והפכו לזוג...סטייל היון בין וסונג הי-קיו שאחרי שכיכבו יחד בדרמה הפכו לזוג בחיים הפרטיים.
לדעתי זה לצורך קידום הדרמה בכיכובם...אני לא אתפלא אם אחרי שהוא ישתחרר מהצבא השניים "ייפרדו".
בתגובה ל: הזוג בסדרה הפך לזוג במציאות... מאת: MyGirl גם אם הם זוג אמיתי ולא לצורך קידום מכירות, סביר להניח שהם לא יישארו כאלה עד שישתחרר מהצבא...
בתגובה ל: הוא כלל לא נראה מכוער בעיני מאת: zilpa
בסדרה שראיתי הוא גילם פעלולן והלך גם מכות. אגרוף בהחלט יכול להתאים לו...
הנה עוד תמונה שלו:
והוא שיחק גם לצדה של קים טה-הי בסרט "גרנד פרי":
ולגבי הזוגיות של יו אינה וג'י היון וו מ"הגבר של המלכה היון" - אני מצרפת קישורים לסרטון ולאייטם שבהם היא מספרת איך הכל התגלגל (מקווה שזה לא כולל ספויילרים, לא התעמקתי). זה כולל וידוי אהבה מפתיע מצדו במפגש מעריצים, התלבטות קלה מצדה ובסופו של דבר היא שלחה לו מסר של אהבה בתוכנית רדיו... הכל מאוד מתוקשר. זה נשמע כמו תסריט לא רע לדרמה הבאה, במיוחד עם המשפט הזה:
"Since Queen In Hyun's Man is over, let's begin Yu In Na's Man.'
בתגובה ל: אני מאוד מקוה שההערה על הבכי מאת: zilpa זו סתם הערה שבאה להראות על התחברות רגשית עם הדמויות הפועלות.
בתגובה ל: זה לא ספויילר... מאת: MyGirl ובסה"כ הרושם שלי הוא של דרמה קלילה...ושמחה בשבילך שהתחברת לדמויות. באופן אישי אני מוצאת את השחקן הראשי די כעור, אבל משום מה אחרים לא חולקים את דעתי...
בתגובה ל: סדרה עם סונה אני לא מתכוונת לפספס מאת: MyGirl
Can You Hear My Heart Love Rain Skip Beat Dream High 2 Big Bridal Mask I Do, I Do To the Beautiful You Mr Brain King 2 Hearts
iDana לשעבר
בתגובה ל: אגב, נראה שגם Love Rain מאת: danarod יעזור לי לא להיות במתח (במידה ואהיה במתח...)
בתגובה ל: סדרה עם סונה אני לא מתכוונת לפספס מאת: MyGirl אני מחפשת עכשיו סידרה רצינית שתתאים לערבים הקרירים. תיכננתי לצפות ב-"49 ימים", אבל הפרק ה-1 התגלה כלא תקין. השארתי להם אתמול הודעה בנושא בדף הפייסבוק שלהם. בינתיים הם לא הגיבו להודעה. לא מתכוונת לצפות בה עד שהפגם בפרק ה-1 לא יתוקן. אולי עד שאסיים לצפות ב"הגבר של המלכה היון", הפגם ב-"49 ימים" כבר יתוקן. יש לי עוד סידרה על הכונן החיצוני- "נסיך בעליית הגג". אבל הבנתי שהיא נוטה לקלילות ולקומיות, ולכן אצפה בה, כשמזג-האוויר יתחמם (כן, בחודשים האחרונים יש לי נטייה מוזרה, לצפות בסדרות קוריאניות בהתאם לעונות השנה ).
תוקן על ידי ההרצליינית 28/10/2012 23:44
בתגובה ל: קיבלתי את המלצתך והתחלתי להוריד את פרקי הסידרה. מאת: ההרצליינית מגדירה את הסדרה כרצינית, אבל יהיה נחמד אם כולנו נחליט על צפיה משותפת.
בתגובה ל: סדרה עם סונה אני לא מתכוונת לפספס מאת: MyGirl שערכתי את התרגום ציפיתי "להיתקל" בסדרה דומה מאד לסדרה "הנסיך בעליית הגג". כל כך שמחתי על טעותי ומאד נהנתי מהסדרה הזו. יש בה מהכל ואפילו הפירסומות הלהיבו אותי שהייתי חייבת לשרבב כמה שורות נחמד לראות שחקנים המוכרים לנו מהסדרות כמפרסמים.
אגב, בתחילה שללתי על הסף את הגבר של המלכה היון הודות לשחקנית יו אין אה - צ'וי הי ג'ין. כל כך שבעתי ממנה כשתרגמתי את "אהבה מופלאה" אך, שוב, הופתעתי לטובה ממשחקה בתפקיד הראשי..
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: הגבר של המלכה היון- אחת הבחירות שלי ל 2012 מאת: זרהמאד
על ההשקעה. הרבה יותר כיף לצפות ככה
אין ספק שהשחקנית הראשית יצאה מורווחת מהסדרה הזו - בתחום המקצועי ובתחום הרומנטי (חבל רק שהחבר הצמוד התגייס זמן קצר אחרי הצילומים...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: מרגישים את הטאץ' שלך בהערות מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: עקצתי יותר מידי, אה ? מאת: זרהמאד ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: עקצתי יותר מידי, אה ? מאת: זרהמאד
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנה דוגמה לעקיצה מופלאה מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: הגבר של המלכה היון- אחת הבחירות שלי ל 2012 מאת: זרהמאד מאוד אהבתי את הזוג המקסים ואת סיפור האהבה שלהם... בתור מכורה לסדרות תקופתיות, נהניתי מהשילוב של העבר וההווה...זאת הייתה סדרה ממתק! נהניתי מכל רגע והתרגום רק הוסיף להנאה המרובה
האמת, ידעתי שראיתי את השחקנית לפני כן אבל לא זכרתי מאיפה...ממש בושה! בהתחשב בעובדה שממש אהבתי את "אהבה מופלאה"...אבל ככה זה כששמים לב רק לזוג המוביל...כל היתר נשכחים
בתגובה ל: הסדרה הזו הייתה הפתעה מתוקה! מאת: MyGirl בינתיים לא נפלתי. הדברים היחידים שאהבתי הם השיר של אדל ברקע אחת הסצנות והתמונה של לי יינג אה על פרצופה המושלם, בפרסומת קצרה ששודרה מיד לאחר סיום הפרק. אבל בסה"כ הפרק היה בסדר ורואים שיש לסידרה פוטנציאל להמשך. אני גם אוהבת מאוד סדרות/סרטים שיש בהם מעבר בין זמנים שונים, פרקי הסידרה קצרים יחסית וגם מקבצי הפרסומות בפרקים קצרים, חמודים (להבדיל ממקבצי הפרסומות הארוכים והמייגעים שיש בטלוויזיה הישראלית) וניתן למצוא בהם, כוכבים קוריאניים מפורסמים. בקיצור: ממשיכה לתת צ'אנס לסידרה הזאת.
בתגובה ל: אתמול צפיתי בפרק ה-1. מאת: ההרצליינית ואני חייבת להודות שהסדרה משתפרת, ואני יכולה להבין את העובדה שקוראים לה פה "ממתק". אם כי באוירה הכללית של העריכה/התנהלות, יש משהו מאוד מערבי מודרני. זו לא "דרמה קוריאנית קלאסית". ואני חיבת להודות שדוקא האן דונג מין, השחקן קים ג'ין וו- שמשחק את המלך, כבש את ליבי. הוא ממש חמוד!
בתגובה ל: הגעתי כבר לפרק 9 מאת: zilpa
ואולי מכיוון שמדובר בסדרת כבלים, נושבת ממנה איזושהי רוח חדשה ורעננה. סיימתי אותה אתמול ובסה"כ היא הייתה נחמדה והעבירה לי את הטעם המר מהסדרה הקודמת שבה צפיתי ("אהבה שיש להרוג"). אם תהיה לי השראה (+כוח וזמן) אולי אני אכתוב כמה מילים בהמשך
iDana לשעבר
בתגובה ל: הוא באמת חמוד מאת: danarod מסבירה את אינפלציית הנשיקות...(לא שאני מתלוננת:))
ואני מבינה שהסדרה לא הותירה רושם עמוק מידי, אבל גם להפיג טעם רע מסדרה אחרת זה מספיק חשוב. :)
בתגובה ל: אולי העובדה שזו סדרת כבלים מאת: zilpa
קחי דוגמית מהסדרה I need romance ששודרה באותו ערוץ - גם שם כנראה לא מקמצים בנשיקות (הבנתי שהסדרה שואבת השראה מ"סקס והעיר הגדולה" וזכתה לעונה שנייה. לא צפיתי בה):
והגבר של המלכה בהחלט עשה את העבודה בהפגת הטעם הרע
iDana לשעבר
בתגובה ל: הוא באמת חמוד מאת: danarod ובהחלט מסתמן שיפור בסידרה.
וגם אני שמתי-לה שהעריכה היא מאוד קצבית ותזזיתית. מן "קליפית" כזאת. זה דווקא לא מפריע לי בכלל ובעיני זה אפילו חידוש לטובה.
השחקנית הראשית (יון אין נה) חמודה מאוד. אבל אני לא אוהבת כ"כ את המראה של השחקן הראשי (למרות שבבגדים התקופתיים, הוא נראה יותר טוב מאשר בבגדים העכשווים). דווקא השחקן המשני- זה שמגלם את האקס של צ'וי הי ג'ין- הוא חמוד מאוד. הוא אפילו מזכיר לי קצת את השחקן אלכס מ"פסטה" .
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית לכל אלו שצפו ב״הנסיכה התובעת״: זוכרים את המקרה של הבעל והמאהבת שרצחו את האישה, ביימו את המוות של האישה בתאונת דרכים ואף הכחישו את הקשר בין שניהם והתנהגו כאילו הם לא מכירים אחד את השניה? אז הנה סיפור טראגי ועצוב מהמציאות, שמזכיר מאוד את אותו מקרה.