קראתי בפורום אסיה בתפוז והייתי חייבת לשתף בחדשות המשמחות על אחד השחקנים האהובים עליי
אום טה וונג ("המלכה סון דוק", ד"ר צ'אמפ ועוד) הפתיע את חבריו לתוכנית 1N2D כשסיפר שהוא עומד להינשא בחודש ינואר הקרוב. הכלה המיועדת, Yoon Hye Jin, היא בלרינה ובתו של השחקן Yoon Il Bong. הסוכנות של אום טה וונג גילתה כי האחראית לשידוך היא אחותו של השחקן, אום ג'ונג הוואה, וכי הזוג מצפה לתינוק טה-וונג סיפר שהוא חשב להתחתן איתה כבר ביום השני להיכרותם
אני מקווה שהכלה חובבת כלבים ותסתדר עם ה"נדוניה" של החתן שכוללת יותר מעשרה נבחנים
iDana לשעבר
בתגובה ל: אום טה-וונג מתחתן מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: אום טה-וונג מתחתן מאת: danarod איזה יופי. ואני בטוחה שההורים שלהם מאושרים שסוף סוף יהיה להם נכד...:)
בתגובה ל: שמחה וששון בבית משפחת אום:) מאת: zilpa
מדרמבינס כמובן. הבנות טוענות שאום טה-וונג הוא אפילו שחקן יותר טוב ממה שהן חשבו - אחרי שב-1N2D הוא הפגין את בדידותו ואת חיפושיו אחר האחת... ומסתבר שהוא לא היה כ"כ בודד בחודשים האחרונים
iDana לשעבר
בתגובה ל: והנה תמונה של הכלה מאת: danarod איך נאמר בעדינות... שחקן?
לא יפה. בטח כלתו הרגישה לא נוח...
אבל יאללה, העיקר שיתחתנו:)
(בינתיים הרומן של ג'אנג היוק והמורה לפילאטיס הכי שוה...)
בתגובה ל: אום טה-וונג מתחתן מאת: danarod חדשות מאוד משמחות! מגיע לו מזל טוב כפול!!!
בדיוק היום בדקתי בדרמה ויקי לראות אם יש איזו סדרה חדשה שהוספה לרזומה שלו...עכשיו אני הבשורה אני מניחה שהסדרות יחכו...העיקר שיהיה מאושר!
בתגובה ל: מזל טוב לשחקן המקסים! מאת: MyGirl
הוא ידוע כוורקהוליק, ולפי דרמבינס מתוכננים לו שני פרויקטים לשנה הבאה. הפרויקט הראשון הוא הסרט The Dog שמתמקד בקרבות כלבים (אני בטוחה שאוהב חיות כמוהו לא ייתן שתיפגע אפילו שערה של כלב בסרט הזה...). לצדו תשחק האן יא-סול שחוזרת לעניינים אחרי הבלגנים על הסט של "המרגלת מיונג וול".
הפרויקט השני הוא דרמה היסטורית שתיקרא Yi Sun-shin’s Unauthorized Biography. אני לא בטוחה שזה סגור במאה אחוז, אבל הפרויקט מופיע בפילמוגרפיה שלו ב-asianwiki
בתגובה ל: דווקא נראה שטה-וונג ימשיך להיות עסוק מאת: danarod טוב לדעת שהוא לא מתרחק מהמסך...יהיה כייף לשוב ולראות אותו! היו לי לא מעט ביקורות על "Equator Man" אבל כעת במבט לאחור, מדובר דווקא באחת הסדרות היותר טובות של השנה שחלפה. טוב, בעצם כשאני חושבת על זה לא יצא לי לראות הרבה סדרות משנת 2012...יש לי המון להשלים
בתגובה ל: אום טה-וונג מתחתן מאת: danarod השחקן הזה תמיד מקבל תפקידים משניים בדרמות ומשום מה, בכל פעם שזה קורה אני מעדיפה אותו מאשר את הראשי...זה קרה לי ב"Hotelier", ואח"כ שוב ב"איך לפגוש שכן מושלם" (כן כן...העדפתי אותו מאשר את השואב האהוד חחח) והפעם זה שוב קרה לי עם הסדרה "מיס ריפליי" שהעדפתי אותו מאשר את יוצ'אן.
בתגובה ל: אגב, בתמונה השלישית הוא עם השחקן קים סונג-וו... מאת: MyGirl ב"איך לפגוש שכן מושלם". זמן המסך שלו שם הרבה יותר ארוך משל שי הו...שאמור היה להיות המשני. אבל מה? הצופים העדיפו את הנסיך שלי, והתסריטאים שינו את הדרמה והפכו את שי הו למשמעותי יותר.
גם אורלי העדיפה אותו על פני פארק שי הו, שלדעתה התנהגותו שם היתה בלתי נסלחת, אבל בעיני הוא בכלל לא היה בתחרות. הוא לא נראה לך בכלל כמו שחקן בסרט ערבי?
אפשר באמת לבחור בו על פני הבחור הזה?
בתגובה ל: הוא דווקא קיבל את התפקיד הראשי מאת: zilpa אני נשארת עם השחקן הבוגר...תמיד בסדרות בהשתתפותו המתמודד שמולו מרשים במיוחד...אבל עד כה, תמיד הייתי בעדו. נראה לי שרק ב"אייריס" הרגשתי שדמותו מצומצמת מידי ואז לא הייתה תחרות בכלל בינו לבין הראשי המתוק
בתגובה ל: אגב, בתמונה השלישית הוא עם השחקן קים סונג-וו... מאת: MyGirl ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: אגב, בתמונה השלישית הוא עם השחקן קים סונג-וו... מאת: MyGirl היום חזרתי לאיתני , תודה לאל גם אני אוהבת מאודדדדד את קים -סונג-וו... שמתי עליו עין מ"אייריס" וכמובן ב"שכן טוב" ובמיס ריפליי ממש ריחמתי עליו.. הוא שחקן מעולה..ויש לו הרבה מה להציע.
בתגובה ל: היי יקירותיי ,נעדרתי לתקופה קצרה עקב מחלה מאת: kler181
שמחה שאת שוב איתנו... רק בשורות טובות!
iDana לשעבר
בתגובה ל: רפואה שלמה אורה! מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: היי יקירותיי ,נעדרתי לתקופה קצרה עקב מחלה מאת: kler181 אני חשבתי שאת נעדרת מסיבות טובות...הכנות לאירוע משמח שיתרחש בקרוב. אבל שמחה לשמוע שחזרת לאיתנך!
את מיס ריפליי טרם ראיתי, אבל לא היה לדעתי צורך לרחם עליו ב"שכן מושלם". היה לו שם אחלה תפקיד.
בתגובה ל: אורה יקרה! מאת: zilpa נעדרתי בגלל האף המחורבן שלי , עברתי נתוח קטן ואני שוב על הרגליים ,מתאוששת מהטראומה..נחה כמה שיותר כי את צודקת, יש לי דברים משמחים לדאוג להם ...ב"ה בעוד חודש...נשמח ונרקוד..רק שהכל יעבור בשלום.אמן
בקשר ל שחקן הנהדר הזה , ריחמתי עליו במיס ריפליי (על הדמות כמובן)..זה בדיוק כמו בחיים , כשגבר מבוגר מתאהב בצעירה ממנו , פתטי.. אני מאוד ממליצה עליה.. הוא ולי דה הא משחקים אותה בגדול מיקי יוצ'ון היה מעט "צנון" עבורי., אבל העיקר היופי שלו גם אני
בתגובה ל: מתוקות שלי מאת: kler181 אני בטוחה שהכל יהיה בסדר ויעבור בכיף ובשלום!
אני לא כל כך מתלהבת ממיקי הזה, ראיתי אותו ב"נסיך בעליית הגג" וסוד קסמו לא נהיר לי לחלוטין...אבל שיהיה.
בתגובה ל: מתוקות שלי מאת: kler181 התאוששות מהירה
גם אני ריחמתי על השחקן הזה ב"מיס ריפליי". הוא היה הפייבוריט שלי ולא המנכ"ל הצעיר...בסדרה הזו השחקן לא הרשים אותי במיוחד. למרות שבתקופתית שבה הוא שיחק Sungkyunkwan Scandal כן התרשמתי ממנו לטובה.
בתגובה ל: אגב, בתמונה השלישית הוא עם השחקן קים סונג-וו... מאת: MyGirl היום חזרתי לאיתני , תודה לאל גם אני אוהבת מאודדדדד את קים -סונג-וו... שמתי עליו עין מ"אייריס" וכמובן ב"שכן טוב" ובמיס ריפליי ממש ריחמתי עליו.. הוא שחקן מעולה..ויש לו הרבה מה להציע.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod
הודעה מהפייסבוק של אתר אסיה:
"צוות Asia4HB מודיע בצער רב שבעקבות מדיניות חוקיות התכנים של שרתי Rapidshare נמחקו משרתי החברה כ-56 דרמות מתורגמות לעברית. אנחנו מודים לכל המדווחים שלא איחרו לעדכן אותנו במצב זמינות התכנים באתר! הצוות יעשה את כל שאר ביכולתו על מנת להחזיר את מירב התכנים בהקדם האפשרי; התהליך עתיד להמשך זמן מה - לכן אנחנו פונים אליכם בבקשה לגלות את מלוא הסבלנות הנדרשת.
רשימת הדרמות שנמחקו וכרגע לא זמינות להורדה - 1. סיטי הול 2. שמור את הריקוד האחרון בשבילי 3. בנים על-פני פרחים 4. אתה יפייפה 5. פאזל 6. ממזרח לעדן 7. צייד העבדים 8. רובין הוד 9. כוכבים נופלים מהשמיים 10. נשמה 11. התחנה הבאה, אושר 12. שמי אהבה 13. בשבילך במלוא הפריחה 14. השטן לצידך 15. משרתה של מאי צ'אן 16. ידי האלוהים 17. 100 סיפורי אהבה 18. מלכת השלג 19. היום הבלתי נשכח בקוריאה 20. מיליון כוכבים נופלים מהשמיים 21. ליטר של דמעות 22. ילדי השיבוטים 23. האהבה של חיי 24. שלושה אבות ואמא אחת 25. עץ גן עדן 26. קשר המטאורים 27. החברה שלי היא שועל בעל תשע זנבות 28. אחותה של סינדרלה 29. גן סודי 30. הנסיכה התובעת 31. נשיקה שובבה 32. זמן בין כלב לזאב 33. ד"ר צאמפ 34. מאיזה כוכב הגעת? 35. נאהבים 36. לאהוב אותך 37. 49 ימים 38. מרי, הינשאי לי! 39. הנסיכה שלי 40. מי אתה? 41. כבוד המשפחה 42. הד הכוכבים 43. פרחים נגד בנים 44. ניחוח אישה 45. סתיו בליבי 46. לי פיונג קאנג הבלתי מנוצחת 47. לשאוף אל החלום 48. השודדים 49.השערורייה של סונג-קיון-קוואן 50. מדרגות לגן עדן 51. הרוצחת K 52. שקר לי 53. סקיפ ביט 54. חברים 55. קפיטל סקנדל 56. רונדו"
בתגובה ל: וזה כבר קטסטרופה !!! מאת: ההרצליינית וכל פעם בלגן חדש מתרחש ומוריד להן את התכנים...
עוד לא עברה שנה מהסיפור של מגה אפלאוד (ינואר שעבר...) וכבר ראפיד שייר בבלגן?
אני מקוה שלא תיפול רוחן של כל העוסקות במלאכה, והן יצליחו למצא פתרון מהיר- שיהיה אף טוב יותר מראפידשייר!
בתגובה ל: וזה כבר קטסטרופה !!! מאת: ההרצליינית לא עוד פעם
אז כשבראפידשייר נתנו לנו להוריד כמו משתמשי פרימיום בשבועות האחרונים, זה היה כנראה הגזר לפני המקל או "הסעודה האחרונה" לפני שמוחקים את הבאסטה
כל הכבוד לצוות אתר אסיה ולאתרי ההורדות האחרים שלא מתייאשים
בתגובה ל: וזה כבר קטסטרופה !!! מאת: ההרצליינית כל הכבוד לצוות אתר אסיה שלמרות כל הקשיים ממשיכים עם האתר המקסים הזה. זאת כבר הפעם השניה השנה שהייתה נפילה עצומה של שרת, ממש כל הכבוד על שהם לא מרימים ידיים וממשיכים לשמח אלפי צופים
בתגובה ל: וזה כבר קטסטרופה !!! מאת: ההרצליינית לעיתים אני חושבת שיש מישהו שמכוון לפגיעה בתכנים שלנו. מי יודע? ימים יגידו..
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: מאד עצוב מאת: זרהמאד היי מתוקה מה מתרגמים , כמה ולמה ? אין צורך למסור פרטים, זה רק עושה לנו עין הרע, מאנשים קנאים מאוד כל העבודה שאנחנו משקיעות , לא חבל? מקווה שמגה אפלוד יחזור במהרה...אמן
בתגובה ל: תמיד הזהרתי לא לתת אינפורמציה על כל צעד ושעל מאת: kler181 אבל לעיתים היצר משתלט עלינו ואנו נהנים להפגין נוכחות אני מקווה שהסיוט ייפתר במהרה והדברים יבואו על מקומם בשלום..
קראתי שלא הרגשת טוב- מאחלת לך רפואה שלמה
בתגובה ל: מאד עצוב מאת: זרהמאד
מהמכה האחרונה של ראפידשייר. יש עוד אתר הורדות מצוין שבו אני משתמשת, וגם שם מחקו להם השבוע את החשבון של ראפידשייר - אבל יש שם גם שרתים אחרים. זו ממש עבודה סיזיפית, כי לצערנו אתרי הורדות ממשיכים להיסגר ו/או להוסיף הגבלות או למחוק חשבונות. אני חוששת שבסוף גם בעלי האתרים הטובים יתייאשו. כמה אפשר להמשיך ככה?
iDana לשעבר
השגריר הקוריאני בישראל, מר קים איל סו, מנסה להביא את PSY לארץ. ירקוד או לא ירקוד?
ותודה לדף הפייסבוק של שגרירות דר' קוריאה בישראל על הידיעה
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: האם הנשיא פרס ירקוד 'גאנגנאם סטייל'? מאת: Rebeccan אולי יהיה שיתוף פעולה בינו לבין ה"גמבה סטייל"
בתגובה ל: יהיה משעשע אם הוא יגיע לארץ מאת: MyGirl שמעתי על הגמבה סטייל, אבל זו הפעם הראשונה שאני צופה בקליפ. ענק!
A Love To Kill היא סדרה קוריאנית בת 16 פרקים ששודרה בערוץ KSB2 בשנת 2005 מסוף חודש אוקטובר ועד ה-20 בדצמבר. ממוצע הרייטינג היה 15.6%. אגב, הסדרה ידועה גם בשמות המלבבים הבאים: This Cursed Love, aka This Love I Want to Kill, aka The Love of Death, aka Detestable Love, aka Knock Out By Love
דמויות/ שחקנים:
קאנג בוק-גו (בי/ריין – פול האוס, "סאנג דו, בוא נלך לבית הספר", Plan B)
צ'ה יון סוק (שין מין-אה, "החברה שלי היא גומיהו", Arang and the Magistrate, The Devil)
האן דא-ג'ונג (קים סא-ראנג, "גן סודי")
קים ג'ונג סונג (לי קי-וו, Flower Boy Ramyun Shop)
העלילה (תודה ללינה – עשיתי העתק הדבק לסקירה המצוינת שלה מלפני 4 שנים):
קאנג מין-גו היה הרבה יותר מאח גדול בשביל קאנג בוק-גו. השניים היו חלק ממשפחה הרוסה שבה האב היה פושע שהתחבר לגנגסטרים ולכן אשתו, אמם של האחים, נטשה אותם ואת בעלה האיום. עשר שנים קודם לכן, כשבוק-גו היה נער מתבגר, אחיו הגדול מין-גו החליט לעזוב את הבית בשביל לא לראות איך אחיו הקטן הופך להיות פושע כמו אביו. כעת, עשר שנים מאוחר יותר, בוק-גו מתפרנס מגניבה ואיומים על האנשים שחייבים כסף לחברתו הא דא-ג'ונג, בחורה כפרית שיש לה צלקות פיזיות, אחרי שהגנה על בוק-גו במהלך שריפה. מאותו רגע בוק-גו חש אשמה כלפיה והחליט להיות לצדה תמיד.
חבריו של בוק-גו מגלים לו כי איתרו את ביתו של אחיו, אותו הוא לא ראה עשר שנים, וכך השניים שבים להיפגש אחרי תקופה ארוכה של נתק. אבל השמחה בעקבות המפגש המרגש נמשכה זמן קצר מאוד, מכיוון שהאח הגדול, מין-גו, נפל מהגג אחרי שראה במסך חוצות ידיעה על אירוסיהם של קים ג'ונג סונג וצ`ה יון סוק, חברתו לשעבר של מין-גו ואהובתו היחידה. הוא מועבר לבית החולים במצב קשה ומצבו מוגדר צמח.
בוק-גו גילה שמין-גו ויון-סוק היו זוג לפני שזו הפכה לכוכבת מפורסמת ולכן, הוא הסיק שהיא זו שנטשה אותו עקב השינוי במעמדה. מה שמביא אותו להחלטה לנקום בה ולהרוס את חייה כפי שהיא הרסה את החיים לאחיו הגדול. בשביל להצליח בנקמתו, בוק-גו עוזב את העבודה כמתאגרף והופך לשומר ראשה של יון-סוק, תוך כדי שהוא מתכנן את הנקמה בה. התוכנית שלו היא לגרום ליון-סוק להתאהב בו ואז לגרום לה לסבל, לשבור את ליבה לרסיסים בדיוק כפי שלכאורה היא עשתה עם אחיו. הוא קרא את היומן האישי של אחיו ואמר לה את אותם דברים שמין-גו אמר לה, וכך גרם לה להתאהב בו. הבעיה מתחילה כשבוק-גו מתחיל להימשך ליון-סוק, מה שמציב אותו במערבולת של רגשות בין אהבה ושנאה.
התרשמות אישית: התחלתי עם הסדרה הזו מכמה סיבות. ראשית, זו דרמה מבית היוצר של התסריטאית לי קיונג הי, שאחראית לסדרות שאהבתי כמו "תודה", "סאנג דו, בוא נלך לבית הספר", Sorry I love you ועוד. שנית, התחשק לי לראות שוב את ריין בתפקיד רציני. ושלישית, רציתי לגוון קצת עם דרמה טרגית שתרעיד את לבי. אז כן, לבי כאב אבל לא מהסיבות שהיוצרים התכוונו אליהן כנראה... ריין שיחק מצוין, והיה כריזמטי וממגנט, אבל הצטערתי לראות אותו משקיע את כל כולו בתסריט כ"כ גרוע ופתטי (לטעמי). איפה הרגישות והניואנסים שאפיינו את הדרמות האחרות של התסריטאית הנ"ל? האופן שבו נבנתה העלילה היה בעייתי בעיניי כבר מההתחלה. אבל אם בפרקים הראשונים עוד נראה שיש פוטנציאל ושהנושאים שהועלו יטופלו לעומק, הרי שבהמשך הדברים רק הידרדרו יותר ויותר, מלווים בקלישאות מעצבנות ובאירועים שגרמו לי לתהות עד לאן יגיע המדרון החלקלק הזה.
במהלך הסדרה זו המטאפורה שהסתובבה לי בראש לגבי בניית העלילה (ואני מתנצלת מראש אם זה נשמע מגעיל): הרגשתי כאילו הסדרה מתחילה עם דלי מלא במים מלוכלכים ששופכים בבת אחת על הרצפה. ואח"כ זורקים באופן אקראי עוד גוש ועוד גוש של לכלוך. גם כשחושבים שהדלי כבר התרוקן, מסתבר שנשארה שם עוד ג'יפה שממתינה לתורה להיזרק לקלחת... מיותר לציין שמשלב מסוים המרצתי את הסדרה כמה שיותר (יש אגב תרגום לעברית ב-D-addicts), ושלמרות שמדובר בדרמה טרגית, לא הזלתי אפילו דמעה אחת סמלית. הרגשתי הקלה עצומה בסיום ומיהרתי למחוק את הפרקים מהמחשב.
נקודות האור בסדרה הן כאמור המשחק של ריין, ובכלל רוב השחקנים עושים עבודה טובה. לגבי שין מין-אה, משום מה התעקשו להפוך אותה ללא ממש אטרקטיבית (לפחות חלק מהזמן), למרות שהיא הייתה אמורה להיות כוכבת זוהרת. משהו שם לא כ"כ הסתדר. הדמות היחידה שאיכשהו חיבבתי היא הדמות המשנית דה-ג'ונג (השחקנית נראתה שונה לחלוטין בתפקידה כסול ב"גן סודי"...). אני מקווה שהשחקן המשני הבין את מניעי הדמות שלו, כי אני לא הצלחתי... הכינוי שלו בסדרה היה "עמוד חשמל", והוא באמת היה תקוע שם עם קצר רציני. הוא דוגמה לשחקן שהשתדרג וחזר עם קוביות מפוארות מהשירות הצבאי – כפי שאפשר היה לראות ב-Flower Boy Ramyun Shop (שאני אוותר על תמונה?).
מעבר לזה, יש בסדרה צילומים ממש יפים. והפסקול מעולה וממכר. אבל מה זה שווה? אגב, בפרק האחרון משולבים קטעי קריינות שדי מכסים את הסיפור כולו, כך שלדעתי אפשר להסתפק רק בו. עוד אופציה – לראות שניים שלושה סרטונים וזהו... הרבה יותר יעיל. ולסיכום – אכן אהבה שיש להרוג. ויפה שעה אחת קודם!
בשרשור עם הסקירה של לינה אפשר למצוא דעות לכאן ולכאן על הסדרה...
כמה דוגמיות מהפסקול היפה (הסרטונים כוללים ספויילרים כמובן):
ושיר הערש היפה הזה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: "אהבה שיש להרוג" מאת: danarod צר לי שהנטייה שלך דנה, יקירתי, "ללכת עד הסוף" עם הכוכבים שאהובים עלייך לא הוכיחה את עצמה לאחרונה. זה ממש מעציב לראות שחקנים שאתה אוהב מתבזים בדרמה מטופשת. אני מקוה שידידים אחרים שאת זוכרת להם חסד נעורים לא יאכזבו ככה...
תודה רבה על הסקירה. אני אזכור להמנע מהסדרה הזו:)
בתגובה ל: יש סדרות שצריך להרוג בעודן ב... מאת: zilpa
אני חושבת שסדרה גרועה מדי פעם רק עוזרת לי להעריך עוד יותר את הדרמות הטובות שקולעות לטעמי יש כאלה שאהבו את הסדרה ואפילו מאוד (כפי שאפשר לראות מהשרשור שקישרתי אליו בנענע).
כאמור, לדעתי ריין היה מצוין בסדרה הזו, הוא עשה את המיטב עם ה"חומר" שקיבל, והתפקיד הזה עשה לי חשק לראות אותו בדרמה ראויה יותר (נראה לי ש-Plan B בכיכובו עלתה ברשימת ההמתנה שלי ). וחוצמזה נהניתי מהפסקול ואפילו הורדתי אותו להנאתי...
יש שחקנים שאני מעריכה ואוהבת, שמעמדם לא יתערער בלבי בגלל דרמה כזו או אחרת שפחות הרשימה אותי. ואגב, יש דיבורים ראשוניים על כך שמר גומות שוקל להשתתף בדרמה משטרתית/חקירתית בשנה הבאה... נראה מה ייצא מזה
iDana לשעבר
בתגובה ל: אבל זה לא נורא מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: מקווה בשבילך , שיבחר חכם יותר מד"ר ג'ין שלי מאת: kler181 יש לו חיבה עזה לסיפורים טראגיים. אני מייחלת לכך שהדרמה הבאה של פארק שי הו (שמתקרבת אלינו בצעדי ענק) תהיה טובה וכייפית כמו שהוא יודע לעשות. אבל אי אפשר אף פעם לדעת...
ונקוה שגם סונג סונג הון ימצא לו דרמה נורמלית לככב בה. מאז ממזרח לעדן הוא הולך מדחי אל דחי...
אגב, מה עם ג'ו ג'ין מו? אין לו משהו על הכוונת?
בתגובה ל: על מר גומות אני ממש לא סומכת מאת: zilpa
לגבי פארק שי-הו - אם לשפוט לפי התמונות של מון גון יונג מהסט, העתיד נראה אופטימי
סונג סונג-הון לוהק לתפקיד הראשי בסרט תקופתי שייקרא The Messenger (שם זמני). נראה שד"ר ג'ין השאיר לו טעם של עוד, כי בעבר הוא לא התלהב מהז'אנר ההיסטורי. הוא יגלם גיבור שאמור להעביר מסר חשוב, ולדבריו מה שמשך אותו בתסריט - יש הרבה אקשן והדמויות נראות מעניינות/מושכות.
על ג'ו ג'ין מו פורסם לפני מס' חודשים שהוא ישתתף בדרמה סינית. לא יודעת מה נסגר עם זה. באותו אתר מוזכר שמו בהקשר לדרמה The Horse Healer, אבל אני לא בטוחה שהוא אכן משתתף בה. תשאלי את אורלי אם היא הבחינה בו (אגב, צפיתי בינתיים בפרק הראשון והסדרה עושה רושם לא רע... אבל עוד לא החלטתי אם להמשיך עכשיו או לחכות שיצטברו יותר פרקים).
בתגובה ל: אני עם מר גומות באש ובמים... אבוד לי מאת: danarod אני צפיתי היום בפרק הראשון של קווין אוף דה גיים בכיכובו, והוא היה לא מוכר לי לחלוטין כששודר הפרק שהוא כביכול השתתף בו, אבל הלכתי לבדוק וקשה לי להאמין שזה אותו שחקן, כי מי שעושה את התפקיד שהם מייחסים לג'ו ג'ין מו נראה בפרק כך
ולמרות שאני לא מכירה אותו מספיק לומר, איכשהו הוא נראה לי שונה מדי, אז תשפטו אתם.
אני לא יכולה לעזור לך בהחלטתך לגבי המשך הצפייה, אני רק יכולה לומר שאני בינתיים די נהנית מהצפייה (ואני בפרק העשירי) וגם שעכשיו אני רואה שלפני כל פרק גם כתוב שאף חיה לא נפגעה במהלך צילומי הפרק, וזה די מרגיע אותי שזה כתוב (יכול להיות שזה היה גם בפרקים הראשונים, אבל אז לא תרגמו את זה בתרגומים שמצאתי)
על ההבהרה. שיערתי שזה לא ג'ו ג'ין מו הידוע (זה כנראה שחקן אחר עם שם דומה) - אילו הוא היה משתתף בסדרה, סביר להניח שזה היה זוכה לפרסום משמעותי יותר.
שמחתי לראות בפרק הראשון את ג'ונג קיו-וון יקירי זה עשה לי חשק לראות אותו בתפקיד מתמשך בדרמה תקופתית (ידעתי מראש שהתפקיד שלו ב"רופא הסוסים" הוא קצר מועד, אבל לא ידעתי עד כמה...).
הפרק הראשון מצא חן בעיניי - ההתלבטות לגבי המשך הצפייה נובעת מאילוצים של לו"ז, וחשש שעם כל ענייני זכויות היוצרים המאיימים עלינו, אני עלולה להיתקע באמצע הסדרה בלי מקורות להורדה. אני רגילה להתחיל לצפות כשה"סטוק" מוכן.
זה כמובן מרגיע אותי לדעת ששמרו על שלומם של בעלי החיים בסדרה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אין מצב שזה הוא מאת: danarod של האן סינמה, השחקן ג'ו ג'ין מו הפחות ידוע שמגלם את התפקיד הזה ב"רופא הסוסים" הוא באמת מישהו בעל אותו שם אך יליד 58, ומצחיק שגיליתי אותו במקרה כשבדקתי מי משתתף בסרט the client שיוצג בפסטיבל הסרטים הקוריאני בארץ לקראת סוף נובמבר.
לא זיהיתי את ג'ונג קיו וון אבל אני חושבת שזה בעיקר בגלל שאת הפרק הראשון ברופא הסוסים ראיתי הרבה אחרי שראיתי את שני הפרקים הראשונים של סלרימן, וכמה שבועות לפני שהתחלתי לצפות בקצב בהמשך (סיימתי אותה בערך בשבוע), הוא אפילו לא נראה לי מוכר אז ולא הלכתי לחפש מאיפה יכול להיות שאני מכירה אותו.
מי שכן צץ לו פתאום עכשיו בכל מקום מולי זה פארק היוק וון, שהיה הבעל שאשתו לא שרדה את הלידה בפרק הראשון של רופא הסוסים, ולפי הפרומו לפרקים הבאים של דרים היי, הוא האבא של היאה מי, והוא גם שיחק ב"עץ עמוק שורשים" את ג'אנג אין ג'י את אחד מהמלומדים של המלך שעזרו לו בפרויקט שלו.
בקשר לאילוצי זמנים אני לא יודעת, אבל בקשר למקורות להורדה, שבוע שעבר המקור הקבוע שלי התעכב בהעלאת הפרקים, אז חיפשתי ברשת מקורות אחרים, ודווקא יצאו לי מלא תוצאות בחיפוש גם של טורנטים, אני מעדיפה לא להשתמש בטורנטים אם אני יכולה שלא, אבל עד כמה שידוע לי, אי אפשר לגעת חוקית בהורדות דרך טורנטים כך שלא נראה לי שיש סכנה ממשית כזו בגלל זכויות היוצרים (אם כבר יותר בגלל שלאלה שמעלים לרשת ומתרגמים לאנגלית יימאס מהסדרה באמצע, אבל לא נראה לי שזה יקרה בלי שלנו יימאס ממנה עוד קודם) וחוץ מזה, זו לא את שאמרת כמה תגובות מעל "מחשבות חיוביות"? :)
אין סיכוי שאני לא אזהה את ג'ונג קיו וון אחרי ד"ר צ'אמפ... בהיתי בו שם ממושכות
וכן, יש שחקנים שרודפים אחרינו (בעיקר משניים שמשתתפים בהמון סדרות). זה קרה לי פעם עם Jeong Dong-Hwan שראיתי בשלוש סדרות אחת אחרי השנייה - "סתיו בלבי", "ניחוח אישה" ו"השטן"...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אכן אמרתי... לפחות נשמור על אופטימיות זהירה מאת: danarod עדיין לא יצא לי לראות
והשחקן הזה שציינת "חצי" רדף אחרי בעיקר בגלל סדר הצפייה בויוה + ששידר את "הנסיך שלה" מיד אחרי "ניחוח אישה"
בתגובה ל: יש סדרות שצריך להרוג בעודן ב... מאת: zilpa אני מאד אהבתי את הסדרה הזו וכמו שאומרים "על טעם וריח אין להתווכח". לפעמים מאד מרגיז אותי לראות איך קוטלים סדרה, אני חושבת שכל אחד יכול להביע את דעתו על הסדרה ולתת לאחרים להביע את דעתם, אבל לא לקטול בצורה כל כך פסקנית. דברים שמוצאים חן בעיניך עלולים לא למצוא חן בעיני אחרים ולהיפך וזו לא הדרך.
בתגובה ל: אהבה שיש חהרוג מאת: rella אבל זכותו של כל כותב לקטול את הסדרות שהוא לא אוהב. כל זמן שהדברים מבוטאים בצורה מכובדת, ללא פגיעה אישית או זלזול במשתתף כזה או אחר, אני לא רואה עם זה בעיה.
בתגובה ל: אני שמחה בשבילך שאהבת מאת: zilpa זכותך להביע את דעתך בכל עת, אבל כנראה ששכחת את מה שכתבת לדנה על טעמה בסדרות ועל כך אני עניתי לך. דנה היא אחת הנשים שאני מאוד מעריכה, אות,את סקירותיה ודעותיה, לא תמיד אני מסכימה איתה אבל לעולם לא אכתוב לה בצורה כזו ולכך הייתה כוונתי.
בתגובה ל: זכות להביע מאת: rella אין לי ספק שהקשר ביני לבין דנה מאפשר לי לכתוב לה בצורה כזו, ושהיא לא נפגעה ממני. ואם היא נפגעת - יש לנו מספיק ערוצי תקשורת כדי ללבן את זה, ללא "עזרה חיצונית". צורם לי שאת "נפגעת בשמה" ועכשיו , בכלל, צורמת לי ההודעה שלך. אין בהודעה שלי שום דבר שלא מכבד את דנה, טעמה, והעדפותיה. אז בבקשה, בדקי את עצמך לפני שאת נוזפת באחרים על דרכם.
בתגובה ל: אהבה שיש חהרוג מאת: rella
איש איש וטעמו, דעתו והעדפותיו. כפי שציינתי, זוהי רק דעתי, ובקישור שהבאתי יש דעות נוספות של אנשים שאהבו את הסדרה.
צר לי שהסקירה שלי הרגיזה אותך - זו לא הייתה כוונתי. פרקתי את אשר על לבי. אני מבינה אותך כי גם אני מתבאסת כשקוטלים סדרות שאהבתי, וכבר קרה שהפסקתי לקרוא פוסטים וסקירות באמצע כדי לא להתעצבן... לפעמים קשה למצוא את שביל הזהב בביקורת - כי מצד אחד אני רוצה להיות כנה ולא להתייפיף או לצנזר, ולהביע את הרגשות והמחשבות שלי בחופשיות. ומצד שני - אני לא רוצה שייפגעו מדברים שכתבתי.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני תמיד אומרת שעל טעם ועל ריח... מאת: danarod דנה, אני חוששת שהיתה פה אי הבנה, אני עניתי לזילפה ולא לך, להיפך אני מאד מעריכה את כל סקירותיך וביחוד שמאד מאד אהבתי את הסדרה הזו. גם אם לא ימצא חן מה שכתבת על סדרה מסויימת, הרי זו דעתך ולא דעתי ובודאי שלא אגיב כמו שהגיבה זילפה, זה מה שלא מצא חן בעיני.
בתגובה ל: סקירה ואהבה יש להרוג מאת: rella
הוקל לי לדעת שלא נפגעת מהודעתי, ואני יכולה להבטיח לך שמבחינתי לא היה שום דבר פוגע בהודעה של זלפה. הכל נכתב ברוח טובה ואפילו עם הומור וקריצה. העניין הוא שבהודעות בפורום אנחנו רואים רק את הטקסט הנכתב - ולא את טון הדיבור, הבעות הפנים של האדם שמולנו וכו', וכך עלולות להיווצר אי הבנות וקצרים בתקשורת. אני מקווה שעכשיו הכל מובן ושנמשיך לשמור על האווירה הטובה ועל דיונים מעניינים
iDana לשעבר
בתגובה ל: באמת נראה שהייתה כאן אי הבנה... מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: "אהבה שיש להרוג" מאת: danarod לא קשה לנחש על מה אני מגיב, נכון?
בקרוב.... החטאים חוזרים מהעבר... וזה יותר מחטא אחד....
לזכרך, קרלוטה שלי.....
ויליאם לוי, הבעל הבא שלי וזה כי אני אמרתי לו להיות שלי. אז הנה. אמרתי.
וגם דויד זפדה הוא בעלי החדש. הוא בתור שטיח רצפה לבעלי הראשון ולי.
בתגובה ל: מממ..... התמונה מרשימה ביותר..... מאת: nirdelanoche
ואין ספק שהוא אחראי לכמה מרגעי הפאן סרוויס הטובים ב-Flower ...Boy Ramyun Shop לא סתם העניקו לו בדרמבינס את התואר הבא: BEST USE OF ARMY ABS
iDana לשעבר
בתגובה ל: ברור הבחור נראה כמו קן (של ברבי) מאת: danarod ללא תוכן
בקרוב.... החטאים חוזרים מהעבר... וזה יותר מחטא אחד....
לזכרך, קרלוטה שלי.....
ויליאם לוי, הבעל הבא שלי וזה כי אני אמרתי לו להיות שלי. אז הנה. אמרתי.
וגם דויד זפדה הוא בעלי החדש. הוא בתור שטיח רצפה לבעלי הראשון ולי.
בתגובה ל: "אהבה שיש להרוג" מאת: danarod החזרת אותי הרבה אחורה לתקופה שבה רשימת הסדרות בהן צפיתי הייתה ממש מועטת ומיהרתי לכתוב על כל סדרה וסדרה...תודה על הקישור לסקירה שכתבתי לפני למעלה מ-4 שנים...זה עזר לי להיזכר בתחושות שהיו לי בעת צפייה.
ומסתבר שגם אני לא בכיתי בכלל בסדרה הזו... טוב, גם לא צחקתי כי לא היה על מה...סתם התעצבנתי על הקרירות של הדמויות וחיכיתי לסוף
הסדרה Queen In-hyun's Man שודרה בקוריאה בערוץ הכבלים TVN בין החודשים אפריל-יוני 2012, ויש לה 16 פרקים.
העלילה (באדיבות אתר אסיה): קים בונג דו הינו קצין צעיר ומוערך במחלקת החקירות הממלכתיות בתקופת מלכותו של המלך סוק יונג. לאחר שמשפחתו הוצאה להורג בגלל השמצות כוזבות, מחליט קים בונג דו לנקום. קמע אשר הוא מקבל מגלה כוחות נסתרים, אשר בעזרתם הוא עובר 300 שנה לעתיד – אל סיאול בירת דרום קוריאה. המעבר החד בין העבר לעתיד אמנם חדש ואינו מוכר, אך יש מי שמרככת את הנחיתה ועוזרת לו להתאקלם בעולם המודרני. צ'ו הי ג'ין היא שחקנית הנלחמת על מקומה בקרב הסלבריטאים המצליחים. היא מקבלת תפקיד משני בדרמה "המלכה ג'אנג" אך בעצם הופכת לשחקנית הראשית הנלחמת על ליבו של קים בונג דו כמלכה היון. האם הפער בין הזמנים יהווה מכשול לאהבתם של בונג דו והי ג'ין?
דמויות/ שחקנים:
צ'וי הי-ג'ין (יו אינה, "גן סודי", "אהבה מופלאה")
קים בונג דו (ג'י היון וו, A Thousand Kisses)
דונג מין (קים ג'ין וו, Twelve Men in a Year )
(ג'ה דוק הי, "הנסיך שלה")
התרשמות אישית: דרמה חמודה ורומנטית שלשם שינוי לא מקמצת בלאבי-דאבי יש בה לא מעט רגעים קומיים לצד רגעים דרמטיים יותר. קראתי שלפחות חצי מהתסריט נכתב לפני הצילומים, מה שאיפשר כנראה לעושים במלאכה לעבוד כמו שצריך (ולא לסבול מתסמונת הכתיבה המאולתרת והצילומים החפוזים), ואכן מרגישים את ההשקעה בפרטים. הסדרה גם שומרת רוב הזמן על היגיון פנימי ועקביות (למעט איזשהו עניין קצת שנוי במחלוקת לקראת הסוף).
טרנד הקפיצות בזמן היה כידוע חזק בקוריאה בשנה האחרונה. לא צפיתי (עדיין) בסדרות האחרות ששייכות לטרנד הנ"ל, אבל בדרמבינס טענו שזו הסדרה המוצלחת מביניהן. המעבר בין הזמנים נראה טבעי וחלק, אם כי בעיניי העלילה העכשווית הייתה מעניינת יותר. העלילה שהתמקדה בימים עברו נראתה לי שטחית למדי, כאילו היא נועדה לשרת את עלילת ההווה ולא מעבר לכך (קורותיהם של המלך סוקג'ונג ונשותיו תוארו בהרחבה בסדרות כגון "דונג יי", ואף מתוכננת סדרה בכיכובה של קים טא-הי, שתתמקד דווקא בליידי ג'אנג, ותיקרא Jang Ok-jung, Living By Love).
השחקנים הראשיים סימפטיים ויש ביניהם כימיה מצוינת (שגלשה כידוע גם לחיים האמיתיים). השחקן הראשי היה ממש חמוד בעיניי והוא היה הפייבוריט היחסי שלי בסדרה, אך באופן כללי כל הקאסט עושה את מלאכתו נאמנה.
אי אפשר להגיד שהסדרה נגעה בי עמוקות או שהייתי מושקעת רגשית – היא די רפרפה לי מעל העור וגם המרצתי לא מעט. בשני הפרקים האחרונים קצת איבדתי את הסבלנות, אבל בגדול זו הייתה חוויית צפייה חביבה בסדרה עשויה כהלכה. וכמו שציינתי בשרשור הקודם – היא העבירה לי את הטעם המריר של "אהבה שיש להרוג", והשאירה אחריה משהו ורדרד ואוורירי. וכמובן – התרגום לעברית של טניה והעריכה של דלית (אל תפספסו את ההערות במקבצי הפרסומות...) שדרגו את חוויית הצפייה
הפתיח הממש חמוד של הסדרה!
iDana לשעבר
בתגובה ל: הגבר של המלכה היון (ללא ספויילרים) מאת: danarod אני יכולה להוסיף את ההתרשמות שלי בכמה מילים.
אנ חושבת שהזוג הראשי היה חמוד, ומאוד אהבתי את הקטעים שלהם ביחד. גם את יון וול היפהפיה אהבתי מאוד, ולדעתי חבל שלא פיתחו יותר את הדמות שלה. ג'ה דוק הי הפתיעה אותי לחלוטין. אחרי דמותה כגיסה האומללה של פארק שי הו ב"נסיך שלה", היא מקבלת תפקיד צבעוני ותזזיתי...ונראית כל כך אחרת. שחקנית טובה.
ועכשיו- ספויילרים
הבעיה העיקרית שלי היתה עם העובדה שהרגשתי ששוב ושוב חוזרים על אותו סיפור בוריאציה אחרת. נפגשים, נפרדים, מסכנים את החיים, שוכחים, נזכרים וחוזר חלילה.
דבר נוסף שהפריע לי זה שלא ברור לגמרי "מי מכוון את התנועה" בסיפור הזה. אין לי בעיה עם סיפורי פנטזיה, אבל צריך להיות איזשהו הסבר הגיוני לעולם שבוראים. פתרון של "זה רק סרט" הופך את הסיפור לשטוח...וחבל.
וזה אולי קצת מצחיק להגיד - שדרמה שחצי מהזמן בה לבושים בבגדים תקופתיים ונמצאים בחצר המלך, היתה לי "אמריקאית" מידי, אבל ככה זה הרגיש לי.
בסך הכל השחקנים עשו עבודה טובה, ותודה, כמובן, לטניה ודלית על התרגום של אחת הדרמות הנחשבות ביותר.
בתגובה ל: ועכשיו, אחרי שסיימתי לראות מאת: zilpa
זו כנראה גם אחת הסיבות שהמרצתי (מה גם שהסדרה זזה לי קצת לאט מדי. אני מקרה אבוד...), אבל בכ"ז בכל וריאציה היה חידוש מסוים וגם בחינה של הסוגיה של "מה היה קורה אילו", כמה אפשרויות בסגנון שמזכיר קצת את "דלתות מסתובבות". בסוף זה נהיה קצת מוגזם גם לטעמי.
אני זרמתי עם עניין הקמע שנראה לי די הגיוני במציאות הבדיונית של הסדרה, אבל מודה שלא התעמקתי יותר מדי בחוקיות. מה שכן, עניין הטלפון הגואל בסוף אכן היה די תלוש... אבל ראיתי שהיו כאלה שמצאו נימוקים גם לזה.
מסכימה שחבל שלא פיתחו יותר את דמותה של יון וול. היה לה פוטנציאל, אבל היא נשארה כמעט על תקן ניצבת.
iDana לשעבר
בתגובה ל: מסכימה שהייתה חזרתיות מסוימת מאת: danarod
הייתי בטוחה שהוספתי את האייקון המתאים... פדיחות
iDana לשעבר
בתגובה ל: הגבר של המלכה היון (ללא ספויילרים) מאת: danarod שמחתי ששרדת עד סוף (גם אם בקושי )
לצערי כל הפרוייקטים "בסכנת ירידה" בגלל מדיניות חוקיות התכנים ומעצבן כל כך שהשקעה רבה יורדת לטמיון. כולי תקווה שיהיה קל לשחזר ולהחזיר את המצב לקדמותו שוב
בתגובה ל: אהבתי מאד את הלאבי-דאבי מאת: זרהמאד
ממש לא בקושי. והסדרה הזו באה לי בעיתוי המתאים - כשהייתי זקוקה למשהו קליל יותר
נקווה לימים טובים יותר בגזרת ההורדות ובכלל
iDana לשעבר
בתגובה ל: הגבר של המלכה היון (ללא ספויילרים) מאת: danarod מפרק לפרק העלילה משתפרת ונהיית יותר מעניינת . התחלתי לחבב גם את השחקן הראשי. הקטעים בין הזוג הראשי בעלילה העכשווית משעשעים אותי (הוא לא יודע מה זה "מכונית", "מעלית", "שחקן", והיא חושבת שהוא היה שחקן "מאיפה שהוא בא" ). ונחמד לדעת שהם (או היו, לפחות) בחיים האמיתיים (ובאמת יש ביניהם כימיה טובה).
ואהבתי את מה שכתבת בנוגע ל"לאבי דאבי"- אכן כבר מתחילתה, היה ניתן לשים לב, שהסדרה מאופיינת באינפלציה של נשיקות וחיבוקים.
תוקן על ידי ההרצליינית 7/11/2012 20:51
בתגובה ל: אני עדיין "תקועה" בפרק הרביעי . מאת: ההרצליינית
אז אפשר לשים את הסרטון הזה - מאחורי הקלעים של סצנת המעלית. זה נראה יותר ארוך ומסובך ממה שחשבתי, אבל נחמד לראות בחורה שלוקחת את היוזמה
iDana לשעבר
בתגובה ל: הגבר של המלכה היון (ללא ספויילרים) מאת: danarod זאת הייתה סדרה שלא היו לי בכלל צפיות לגביה אבל בסופו של דבר נהניתי מכל רגע. אני כן הצלחתי להיקשר רגשית לזוג הראשי וזאת הסיבה שגם זלגו לי דמעות בגללם...
אני גם מכורה לסדרות התקופתיות כך שנהניתי מהשילוב בין העבר וההווה...היה מהנה!!!
תודה על הסקירה, דנה!
בתגובה ל: מיותר לציין שובבב כמה אהבתי את הסדרה, נכון? מאת: MyGirl באיזה רמת ציפיות אתה מגיע לסדרה. אני ציפיתי לאחת הסדרות הטובות ביותר של 2012... חוץ מזה, יש לי רתיעה ממסעות בזמן וסדרות שעוסקות בכך לא ממש מושכות את לבי. יש יותר מידי אינפלציה של סדרות כאלה לאחרונה. אולי מישהו בקוריאה קרא את "אשתו של הנוסע בזמן" וקיבל רעיון...
אבל הסדרה בהחלט עשוייה היטב ויש לה רגעים חמודים עד מאוד.
בתגובה ל: אני חושבת שזה מאד משנה מאת: zilpa
ובאופן כללי, טוב להנמיך ציפיות. אבל בלי ציפיות בכלל - למה שנתחיל סדרה כלשהי?
גם אני מקווה שטרנד המסעות בזמן יחזור לבוידעם הקוריאני (אפילו שצפיתי בינתיים רק בסדרה אחת כזו). אבל מן הסתם את מקומו יתפוס טרנד ממוחזר אחר...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אצלי דווקא סופרלטיבים מעוררים ספק קל מאת: danarod אמנם יקירתך משחקת שם, אבל אני חושבת ש"הגבר של המלכה היון" עשוי בצורה יותר חדשנית ומעניינת...
בתגובה ל: מעניין מה תחשבי על "הנסיך בעליית הגג" מאת: zilpa
עם כל הכבוד ליקירתי המקסימה
בכל אופן, ייקח לי זמן להגיע אליה - מעדיפה לקחת פסק זמן לפני עוד מסע בזמן
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני חושבת שזה מאד משנה מאת: zilpa אבל איך אומרים: על טעם וריח, אין מה להתווכח.
בתגובה ל: אני דווקא אוהבת את הז'אנר הזה של "המסעות בזמן". מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בתגובה ל: אם ככה, אז את ודאי הולכת להנות בזמן הקרוב:) מאת: zilpa ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod פיל שמשמיע קולות אנושיים ופנימיה המחמירה עם תלמידיה כדי שיגיעו להישגים מוצלחים. הנה 2 כתבות מידיעות אחרונות כפי שפורסמו אתמול והבוקר.
תוקן על ידי זרהמאד 6/11/2012 9:36
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: קצת חדשות מדרום קוריאה מאת: זרהמאד ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: קצת חדשות מדרום קוריאה מאת: זרהמאד ללא תוכן