על התשובה של ה- "דג ה- "גוראמי, מה שאומר שזה רק מתחרז, והזכר מנשק טוב,, ומגדלים אותו בבריכות בדרום, אבל זה לא מעיד על נאמנות, כי הוא ממצה, אז נישארתי , עם החצי הבנה, כי אם קוריוז אז יש לי הרבה מאלה, חבל, רציתי להבין, דווקא משהו כמו, זאת אהבה ממבט ראשון או ב 3 דקות ראשונות,
מה שמקשר אותי עם
הדרמה החדשה " גשם של אהבה"
השאלה הראשונה
האם זה השם באנגלית במקור באמת?? לא נראה לי מתאים כלל---
ובכן,
בתקציר שקראתי, ואני מתה על התקצירים של "פנאי פלוס"=== הבנתי===
שהעלילה תספר לנו על התאהבות של זוג מקסים ב- 3 דקות ראשונות, על אהבה חבויה ,אהבה בגשם ,סיפור אהבה , מוזיקת רקע של סיפור אהבה המפורסם של אריק סגל,
והשחקנים שכחתי את שמו( הבעל של פארה פוסט) והשחקנית ה אגדתית שחורת השער שנעלמה לחלוטין אחרי הסרט, הדגול הזה, אז לא היו דרמות ומלודרמות וזאת היתה המסחטה הכי לימונית שנוצרה עבור הקלינקס של "חוגלה"
אז יהיו כאן הרבה "דרך אגבים", והרבה קוריוזים--- מהנעשה ??
הקשר שניפסק ב דרמה הקוריאנית, "גשם של אהבה",
לא מכירה את הסיפור , אך רומן "שלא ליבלב, ושניה "אחכ" אנחנו צועדים משנות ה- 70 לימינו אנו-- יחד עם השנים המתקדמות, מגיע הכאב ,עם שער לבן וקמטים???
לאן תעבור הדרמה מחלקה הראשון---
מפרק 1 של אתמול, התאהבתי בבחורה "יון הי, שקטה , ענווה מרדימה, צריכה "סטאטאר" להעיר אותה בבוקר ובכל זאת כובשת, בהליכה, במבטים האין סופיים, שהיא מייצרת עם הפנים העדינות הללו---
עושה רושם שההירדמות שלה והשקט נובע מבחינת הכותב של הסיפור בשל התיתמותה-- אני לא בטוחה, אבל היא מעוררת בליבי צילצול, חיבה, ורצון לחבק אותה עמוקות-- הפלא-- הוא שלא יוצא כלום
ובתקציר ממשיכים לנו את החיים של שני אלה עם הצאצאים?? הבנתי נכון?? ובכן השאלה הקשה מכל מי ישלם את המחיר של הכאב הזה?? מי ישלם עבור האושר הזה??< הזוג הראשון או השני-- האם בכלל אפשר לשכוח אהבה ראשונה?? ובכלל איך אפשר לסדר נסיבתיות כזאת הבן של--- הבת--- של,, אני כאן לא עושה ספוילר כי ככה מופיע התקציר,, אבל ההבנה שלזוג הצעיר(בסיפור) , יהיה יותר אנרגיה, יותר רעש וצילצולים-- מכאיבה לי, כי אני מעדיפה את הצפירה של העם הקוריאני שמבקש בשנות ה--70 מהתלמידים לעמוד דום ושואל אותו?? ומה אתה עשית הבוקר בשביל דרום קוריאה ??
אה לא עשית כלום??? טוב אז תישבע אמונים לדגל שלה---- בערך כמו בישראל,,,, חחחחה ציני,,,,
כלומר, הזוג החדש ש תייצר לנו הדרמה היא אנשים שאין אצלם אפס, רעש געש, ספונטאניות צירצור וצילצול, אלה הדירבונים של דרמות סוחפות אחרת איך נבין את שנות חיינו של היום המתקדמות אני אישית לא אוהבת את הרעש הזה ומעדיפה את הרומנטיקה הקטה, מה נעשה?? ולכן אני מקווה ש אדבדה,, נראה--- בכל אופן אחרי הפרק הראשון הלכתי לראות חדשות על הצרות של עם ישראל, שהם מאלפות ויותר מחזיקות במתח --לצערי--- מכל דרמה קוריאנית בעולם הלואי והיה לי שקט נפשי שהייתי יכולה לצפות בהמשך, הרגשתי לא מאוחדת לא מרוכזת ולא מחוברת צר לי,, אבל נמשיך,,
על התשובה של ה- "דג ה- "גוראמי, מה שאומר שזה רק מתחרז, והזכר מנשק טוב,, ומגדלים אותו בבריכות בדרום, אבל זה לא מעיד על נאמנות, כי הוא ממצה, אז נישארתי , עם החצי הבנה, כי אם קוריוז אז יש לי הרבה מאלה, חבל, רציתי להבין, דווקא משהו כמו, זאת אהבה ממבט ראשון או ב 3 דקות ראשונות,
מה שמקשר אותי עם
הדרמה החדשה " גשם של אהבה"
השאלה הראשונה
האם זה השם באנגלית במקור באמת?? לא נראה לי מתאים כלל---
ובכן,
בתקציר שקראתי, ואני מתה על התקצירים של "פנאי פלוס"=== הבנתי===
שהעלילה תספר לנו על התאהבות של זוג מקסים ב- 3 דקות ראשונות, על אהבה חבויה ,אהבה בגשם ,סיפור אהבה , מוזיקת רקע של סיפור אהבה המפורסם של אריק סגל,
והשחקנים שכחתי את שמו( הבעל של פארה פוסט) והשחקנית ה אגדתית שחורת השער שנעלמה לחלוטין אחרי הסרט, הדגול הזה, אז לא היו דרמות ומלודרמות וזאת היתה המסחטה הכי לימונית שנוצרה עבור הקלינקס של "חוגלה"
אז יהיו כאן הרבה "דרך אגבים", והרבה קוריוזים--- מהנעשה ??
הקשר שניפסק ב דרמה הקוריאנית, "גשם של אהבה",
לא מכירה את הסיפור , אך רומן "שלא ליבלב, ושניה "אחכ" אנחנו צועדים משנות ה- 70 לימינו אנו-- יחד עם השנים המתקדמות, מגיע הכאב ,עם שער לבן וקמטים???
לאן תעבור הדרמה מחלקה הראשון---
מפרק 1 של אתמול, התאהבתי בבחורה "יון הי, שקטה , ענווה מרדימה, צריכה "סטאטאר" להעיר אותה בבוקר ובכל זאת כובשת, בהליכה, במבטים האין סופיים, שהיא מייצרת עם הפנים העדינות הללו---
עושה רושם שההירדמות שלה והשקט נובע מבחינת הכותב של הסיפור בשל התיתמותה-- אני לא בטוחה, אבל היא מעוררת בליבי צילצול, חיבה, ורצון לחבק אותה עמוקות-- הפלא-- הוא שלא יוצא כלום
ובתקציר ממשיכים לנו את החיים של שני אלה עם הצאצאים?? הבנתי נכון?? ובכן השאלה הקשה מכל מי ישלם את המחיר של הכאב הזה?? מי ישלם עבור האושר הזה??< הזוג הראשון או השני-- האם בכלל אפשר לשכוח אהבה ראשונה?? ובכלל איך אפשר לסדר נסיבתיות כזאת הבן של--- הבת--- של,, אני כאן לא עושה ספוילר כי ככה מופיע התקציר,, אבל ההבנה שלזוג הצעיר(בסיפור) , יהיה יותר אנרגיה, יותר רעש וצילצולים-- מכאיבה לי, כי אני מעדיפה את הצפירה של העם הקוריאני שמבקש בשנות ה--70 מהתלמידים לעמוד דום ושואל אותו?? ומה אתה עשית הבוקר בשביל דרום קוריאה ??
אה לא עשית כלום??? טוב אז תישבע אמונים לדגל שלה---- בערך כמו בישראל,,,, חחחחה ציני,,,,
כלומר, הזוג החדש ש תייצר לנו הדרמה היא אנשים שאין אצלם אפס, רעש געש, ספונטאניות צירצור וצילצול, אלה הדירבונים של דרמות סוחפות אחרת איך נבין את שנות חיינו של היום המתקדמות אני אישית לא אוהבת את הרעש הזה ומעדיפה את הרומנטיקה הקטה, מה נעשה?? ולכן אני מקווה ש אדבדה,, נראה--- בכל אופן אחרי הפרק הראשון הלכתי לראות חדשות על הצרות של עם ישראל, שהם מאלפות ויותר מחזיקות במתח --לצערי--- מכל דרמה קוריאנית בעולם הלואי והיה לי שקט נפשי שהייתי יכולה לצפות בהמשך, הרגשתי לא מאוחדת לא מרוכזת ולא מחוברת צר לי,, אבל נמשיך,,
בתגובה ל: אי אפשר בלי לשאול מה שלומכם הדרומיים?? והתשובה מאת: מאימאי10 אהבתי, אוהבת אותה, לא מבינה את השם הזה-- גשם,, עלאק מה?? כל הדרמה ניראה מיטריות של איקיאה בצהוב? ב --5-- שח" ללללללא- לא מבינה, אבל בכל זאת אם אני מתעכבת על האהבה ממבט ראשון-- לזמן קצר- מרגיז אותי מאד --החבר הדביל של "סוק" מה הוא נידחף, ממתי נאמנות חברית הולכת על חשבון בחורה?? למה בכלל אני צריך לוותר על אהבת חיי בשביל החבר שלי?? מה ??בגלל שהוא שר טוב יותר או מנגן טוב יותר?? למה הביאו שוב דמויות דומות אחד לשני,,, עד שאני מתבלבלת האמת כבר עשיתי לי סימנים מי הוא מי אבל שני אלה-- החברים "אין הא", ו-- "יי דונג אוק" (המכונה -- "קאזנובה"),
דומים שתי טיפות מים אולי בגלל ה "פיאה" שחבשו במקום השיער הטבעי שלהם--- מכה,,, וכמובן-- המילים הכי כואבות " אל תשכח אותי בבקשה-- או כמו בנסיכה המדומה הדרמה שעומדת להסתיים,(הנסיך שלה--) לא אוהבת את השם הזה-- גם-- המשך,
בתגובה ל: "גשם של אהבה" ,יון אה, איפוא עוד הופיעה?? מאת: מאימאי10 בבקשה אל תשכח אותי" אומרת בפרק 21, סה ריונג ל סונג יו--- במילים האלה נימצאת כל האהבה של שני אלה-- למרות כל החטיפות מלחמות שפיכות הדמים מהלומות,ועצב נורא -שנמשך לאורך כל הדרמה, למישפט הזה יש את הכי הכי מישקל, זוכרת אני בטיולי האחרון ל איטליה - סיפרתי ל זילפה כי באחד הפרקים הראשונים הצליחה להוריד ממני בכי ודמעות אך לא זכרתי מה עשה לי את ה טריגר או את ה דינג דונג, ובכן אתמול פשוט ניזכרתי,
כשהנסיכה העשווית ניפרדה מ- סונג יו -הלוחם הפרטיזני הפירטי, ואמרה לו "לא לשכוח אותה,
אין פרטים על אהבה" אין "ריד דה פאקינג מנואל" ( קרא את ההוראות) יש תאונה -- ואתה כבר נימצא בפנים--
לנסיכה הזאת "סה ריונג, כמו "לנסיכה שלי "יורשת העצר כמו ל "דינג דונג כמו "במאפיונר כולם "מתאהבות, כולם מבטיחים וכולם סובלים-- למה?? כי האהוב, אוהב הוא מושך, מושכת, מסוכן מסוכנת, חכם, ייצרן רומנטיקה, כואהב אוהב, איכפתי, ומושלם-
אני לא אצליח לעולם להבין איך זה קורה ואלה=== מהדרמה הקוריאניות מנסים בכל פעם להביא לנו צד אחר של האהבה הנכספת הזאת הטעימה, של המאכל== הכי "אפרוטיאסיאה שלא כל אחד מבין טעם, הכיר, ו-או יבין.
אני אישית לא אתעייף לעולם להבין את כל הפרטים מתי ולמה זה פורץ ולמה בסוף מגיחה "השורה האיומה , "בבקשה אל תשכח\ תשכחי אותי,, מגיח, כאילו יוצא ממערב, יוצא לו פתאום כי ישנה הלויה = פרידה= הפסקת האהבה, או " ציטוט, תהפוכות הגורל המפרידות ביניהם _( "האוהבים") והם נותרים ללא כל תקווה להיפגש שוב( סוף ציטוט מ -פנאי פלוס.
הלכתי לראות אתההורדות שלי מהדרמה גשם של אהבה ולתדהמתי גילתי שלא הוריד לי כמו שצריך, מה שאומר , ב אופי שלי ידוע שאני חייבתלדעת את הסוף, ורק אחכ להמשיך, לצפות בדרמה,, אצטרך לחפש דרכים אחרות להוריד את הדרמה כי אין סיכוי שאוכל לחכות לקצב של ויוה" להתראות ושבת שקטה , מ.
בתגובה ל: הנסיך שלה-- או הפרק מאתמול מאת: מאימאי10 ג'וסון הוא רצח את אחיו ואת אחיינו ובנו גוסס ועכשיו הפעילות הפירטית של סונג יו כבר צריכה להיות מכוונת להחליף את שושלת ג'וסון, משושלת ג'וסון נותר רק הילד שנמצא בבטנה של הנסיכה הקודמת ולא ידוע אם זה יהיה בן או בת וקשה לחשוב איך יוולד בתנאים שהנסיכה שפכה, כך שכעת אין מחליף לסויאנג, המלך הקודם כבר נרצח. ואיזה זעזוע לרצוח ככה ילד תמים רק משום שאנשים אחרים רוצים שיהיה מלך על פי חוקי השושלת והוא לא לקח חלק פעיל בשום תכנית. וגם הבן של סויאנג משלם את המחיר על מעשי אביו וייתכן וגם אחרי סויאנג לא תהיה שושלת ג'וסון וזה בכל זאת לא עוצר אותו מלרצוח את היחיד שיכול היה לרשת אותו אם בנו ימות. עכשיו כל מה שנותר למורדים זה להמליך את סונג יו ולחתן אותו עם סה ריונג כדי שהיורשים יהיו משושלת ג'וסון במידה והנסיכה תפיל או תוליד בת או לקבוע מלך זמני עד שאם הנסיכה תוליד בן לזמן שתוכל למלוך. למרות שלא ידוע אם מקובל להמליך בן של נסיכה כי אפילו בקפה בניחוח אישה המודרנית הסבא נישל את הנכדות שלה מהירושה בטענה שהם לא יישאו את שם המשפחה ולא ידוע איך זה עם שמות משפחה בקוריאה. בכל מקרה אחרי כל מה שסויאנג עשה גם הצלת שושלת ג'וסון היא לא סיבה מוצדקת להניח לו, אבל זה יכול להשפיע על התמיכה במורדים כי כמה שסויאנג אכזר המחליף שלו לא יוכל להיות בן לשושלת ג'וסון כי הוא רצח את כולם בעצם חוץ מאחד שהיה נבל כמוהו שאותו הרג סונג יו.
הנסיכה הקודמת מקריבה הכול למען סונג יו וסה ריונג ומצייתת למשאלה האחרונה של בעלה שלא לתת לסונג יו להיכנס למלכודת ומאבדת את בעלה ואבי ילדה שנרצח באכזריות ללא האפשרות שסונג יו היה מוכן לתת לו להינצל. סונג יו זועם על הנסיכות שלא סיפרו לו בעוד מועד ומאמין שיכול היה להציל את חברו.
מיון חושב שכולם כמוהו ונדהם מהנאמנות של סונג יו, ג'ונג ג'ונג והנסיכות זה לזה, ברור הרי הוא נאמן רק לאבא המפלצתי שלו וחושב שכולם בשביל חייהם או חיי משפחתם יבגדו בקלות, איזה אדם נלעג הוא הפך להיות שלא לדבר על האכזריות.
ג'ונג ג'ונג מסכן כל כך רצה להראות לנסיכה את התכנית להחזיר את אחיה לשלטון שלא השמיד את התכנית בעוד מועד ועל כך שילם בחייו וביסורים במהלך מוות אכזרי, סויאנג קיים את הבטחתו ואכן ביטר את המסכן.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: אוי וואוי סויאנג חיסל נותר היורש היחיד של שושלת מאת: EVGLEV על העינויים האיומים על הרציחות על השליפת אברים, שריפת גופות, הוצאת עינים -לבנים מלובנות- תלישת ציפורניים כל העינויים המושלמים האלה, ולאחרונה אנחנו נחשפים לכמות אדירה של עינויים, במיוחד בסדרות ההיסטוריות
זה פשוט לא יאומן למה מסוגלים הקוריאנים האלה מתקופת ג'וסון לבצע, אך מסתבר שהוצאת ההורג של ג'ונג היא לא משהו חדש ב דרמות הקוריאניות, בדרמה שצפיתי רק בחלקים ממנה, וניתקעתי על פס קול שלא יכולתי להתשחרר ממנו זמן רב, העינויים של האמפייר אוף דה סי היא שיא חדש של פיצלוח הפרצוף, מסתבר שהיו מקדמי עינויים עוד לפני שנולדתי ואני נולדתי די ממזמן חחחה השכתושמע את המוזיקה המטריפה הזאת במקבלי לעינויי מהד עתך? מי אכזר יותר תקופת ה ג'ייסון או תקופתו של גוריו( אגב מי קדם למי) אבל דבר אחד ברור, ב דרמה הנסיך שלה--- לא המציאו את העינויים והאכזריות-- זה משהו מושרש אצלהם בגנים ועובר מדור לדור, סורי,, מחריד דומים ל אחיהם הערבים. סורי פעם שניה.
בתגובה ל: אוי וואוי סויאנג חיסל נותר היורש היחיד של שושלת מאת: EVGLEV שיש לסה ריונג גם אחות... כך שיש למלך אפשרות להעמיד צאצא גם ממנה. שלא לדבר על כך שלאביו של סויאנג היו 20 ילדים, 5 מאשתו והשאר מפילגשיו. יוצא מכך שאם צריך צאצאים ישירים של שושלת ג'וסון אין עם כך בעיה, יש מספיק...
ובמובן מסוים הפרק זה הפרק הראשון בו נראה סויאנג מפגין סוג קל של חרטה. הוא חושש שהמחלה של בנו זה "סוג של עונש" ואפילו תוהה איך במצב כזה יוכל להרוג את המלך הצעיר הקודם...
אבל יש לו יועצים חסרי בושה וחסרי רחמים, ובסופו של דבר הם משכנעים אותו.
אני מוצאת את עצמי מרחמת על מיון. לדעת שאתה אדם הרבה פחות ראוי מהחברים שלך, ושגרמת למותם באופן ישיר, זה לא פשוט. למרות שהוא מנסה להצדיק את עצמו, רואים שהוא לא מאושר ואומלל.
בתגובה ל: יבגני, נראה לי ששכחת מאת: zilpa כי במציאות כשבנו של סויאנג מת כבר היה לו נכד שאותו בן הספיק להוליד צאצא לפני מותו (אופס כבר קבעתי שהוא ימות ואם כן או לא זה כבר ספוילר) והבן של הבן שמת הוא שירש את הבן של סויאנג שהיה חי. שמח לדעת שהיו חמישה ילדים מאישתו מה שאומר שלא הייתה טעות בתרגום והנוכל שסונג יו הרג ראשון גם היה באמת נסיך. לא יודע במלך סאן לא הייתה בעיה להמליך בן של פילגש לא יודע איך היה בתקופה שלפני זה, כי אחרי הכול רק 5 נסיכים כולל יורש העצר היו בארמון בתקופת המלך החולה.
והאמת אני לא יודע איך בקוריאה עם שמות משפחה אבל עם כמו בכל העולם, אז זאת בעיה כי הילדים של הנסיכות לא נושאים את שם המשפחה למרות הדם המלכותי שהם נושאים ולא יודע אם זה מקובל. במלך סאן הרצון של הנסיכה להמליך את בנה המאומץ נראה זוועתי גם למלכה שעשתה הכול כדי להרוג את סאדו וסאן, אבל זה בן מאומץ שלא נושא את הדם, כך שזה משהו אחר. ובכל מקרה כבר לא יהיו צאצים ישירים של המלך הראשון שמת כך שבכל מקרה תקני השושלת הופרו וכפי שהמורדים לא היו מוכנים לקבל את סה ריונג עם סונג יו רק בגלל שהיא הבת של סויאנג כך הם לא יוכלו לקבל את הנכד של סויאנג מסה ריונג או מאחותה כמלך.
אכן סויאנג גילה אנושיות ואפילו חשב האם באמת הוא ראוי לבוז של ביתו, האם באמת עשה דברים בלתי נסלחים כלפיה? למרות שבתור אדם שמוציא להורג את האחים שלו קשה לו להגיע לתשובה שכן. ואכן יועציו שטניים, הוא גם היא מזועזע שהוא מוציא להורג ילד בן 13 גג לפי הסדרה ובמציאות נער בגיל 16-17 שהוא גם אחיינו בגלל מעשים של דודו, אחותו וגיסו שהוא לא היה מעורב בהם. ועוד כפי שאמרתי במקרה שבנו של סויאנג ימות האחיין שלו יכול לשמש כנסיך יורש העצר וכפי שהיה נסיך עם אביו, היה נסיך עם דודו או בכל מקרה לשמור את האופציה עד שיוולדו לו ילדים או נכדים וגם הפיכתה של סה ריונג לשפחה הייתה בגלל הערה שילדיו ישלמו את המחיר בדיוק כמו בנו חולה והוא אכן היה מזועזע שהוא מוציא להורג את אחיינו בזמן שבנו נאבק על חייו. אכן היועצים של סויאנג גרועים ממנו, למרות שהמלך הקודם וויתר על הכתר מרצון ולא נאבק אליו יועציו החליטו על מותו ביום שסויאנג הוכתר למלך ונראה שיש שרים ומלומדים שעבורם גם מלך ששופך ליטרים של דם כמו סויאנג הוא מלך רחום שצריך להיות יותר קשוח. וגם האבא של מיון לא פעל רק מתוך הזדהות עם סויאנג, הפרס שלו היה היה להפוך לחותן הנסיכה ולמחותן עם המלך, הוא לא פעל מתוך אידיאולוגיה טהורה הוא פעל לקידום מעמדו.
אכן מיון במצב קשה כולם מלשינים מתוך אהבה ונאמנות והוא בוגד מתוך נאמנות לאביו שכולם נאמנם לאידיאלים שלהם והוא רומס הכול בשביל השושלת. הוא שהכניס לכלא את המורה שלו ואת החבר שלו שהוצאו להורג בהמשך וסה ריונג כל הזמן מטיחה בו שהוא אכזר כמו אביה ואכן הוא וסויאנג לא מצליחים להבין איך אחרי כל כך הרבה איומים ומימושם עוד מעיזים להתנגד להם במקום להסתגר במעורות ואיך אנשים יכולים להילחם על אידיאלים תוך סיכון חייהם. ועכשיו הוא מתנחם בסגן שלו בצבא שזה כל מה שנשאר לו לאחר שכל חבריו הוצאו להורג כשהוא שמר עליהם בכלא, חוץ מסונג יו שניצל בנס וכבר לא חברו. והוא כבר הפסיד את צנצנת הדבש שסויאנג נתן לו להיות חותן המלך כי אפילו המלך לא יכול לכפות את מרותו על ביתו והיא כבר הציבה אולטימטום שתדאג שיהיה אלמן מיד וגם סה ריונג כבר לא נסיכה למרות התחנונים של אימה.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: "גשם של אהבה" ,יון אה, איפוא עוד הופיעה?? מאת: מאימאי10 ששודרה בויוה בעבר. למרות שאז לא יצא לי לראות אותה...
אני מסכימה איתך לגבי זה שהדמות של סוקי ממש מעצבנת. אני כבר מחכה שיביאו את "הילדים" שלהם, נראה לי ששם יהיה יותר אקשן...
מאוד אהבתי את הציורים שם. מעניין אם סוקי גם מצייר או שהאמנות שלו מסתכמת בגיטרה...
בתגובה ל: היא הופיעה גם ב"שתי טיפות מים" מאת: zilpa
אפילו יונה אמרה בזמנו שהיא מאוכזבת יותר מהמשחק שלה מאשר מהרייטינג הנמוך של "שתי טיפות מים" (אגב, "גשם של אהבה" זכתה לרייטינג עוד יותר נמוך - של 6% בממוצע).
אני טרם דגמתי את הפרקים - הם מחכים לי על הכונן, וחוץ מזה בהוט (והבנתי שגם ביס) פתחו חינם את רוב הערוצים לתושבי הדרום.
אין לי מושג אם סוקי צייר או לא...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הדעה הרווחת היא שלא הפסדת כלום מאת: danarod מוזר. האם סוקי פופולארי פחות משחשבנו? או שהם התחרו במישהו רציני באותו זמן?...
בתגובה ל: מה, גשם של אהבה זכתה לרייטינג כ"כ נמוך??? מאת: zilpa
הוא לא השחקן המצליח היחיד שהדרמה שלו מתרסקת ברייטינג (זה קרה למשל לג'ונקי עם Hero, לסו ג'י סוב עם Road no. 1, לביני עם The World That They Live In ובטוח שיש עוד דוגמאות).
באותה תקופה ובאותה משבצת שידור שלטה הדרמה התקופתית הארוכה Light and Shadow שזכתה לרייטינג של יותר מ-20%. בדרמבינס טענו אחרי הפרק הראשון ש"גשם של אהבה" נראית קצת מיושנת, ואולי זה גם תרם לרייטינג הלא מזהיר.
בכל אופן, למרות הרייטינג הנמוך בקוריאה, זכויות השידור של הסדרה נמכרו ליפן במחיר הגבוה ביותר, וכך גם לארצות נוספות. זוקפים את זה בין השאר לפופולריות העצומה של הדרמות הקודמות הבמאי Yoon Suk Ho, ובראשן "סונטת חורף" - אחת מחלוצות הגל הקוריאני. הפופולריות של סוקי ויונה ביפן בוודאי לא הזיקה למכירות...
iDana לשעבר
בתגובה ל: היא הופיעה גם ב"שתי טיפות מים" מאת: zilpa יהיה אם לא?? חחחה, אני אצטרך לחכות ל לגמרי במיקרה ושוב אכנס להמתנה, חחחה. תודה מ.
בתגובה ל: זילפה , תודה על התשובה, אני מנסה להתאב בסוקי- ומה מאת: מאימאי10 יש מספיק שמאוהבות בו גם ככה...:)
ואי אפשר שלא להזכר ב"שנינו יחד תחת מטריה אחת" של נעמי שמר. המילים מתאימות להפליא...
בתגובה ל: היא הופיעה גם ב"שתי טיפות מים" מאת: zilpa
בדרמה -' LOVE RAIN ' -הוא צייר מחונן. ובמציאות , מה צייר -JKS באמת? את הרישום שלמטה....האם יוכל להציג תערוכה?.....
ומי צריך מטריה אם בלעדיה הוא נראה כך?....
או כך...
בתגובה ל: מה באמת צייר JKS ולא ראינו מאת: lovekhj0606 עדיף שיסתפק במוזיקה, במשחק ובשאר הדברים שהוא כ"כ טוב בהם -ותודה
בתגובה ל: אי אפשר בלי לשאול מה שלומכם הדרומיים?? והתשובה מאת: מאימאי10
וזה בעצם תרגום של השם בקוריאנית - Sarangbi
הרסת אותי מצחוק עם המטרייה מאיקאה
iDana לשעבר
בתגובה ל: באנגלית הסדרה נקראת Love Rain מאת: danarod חישבי וחשבני, גם אם מטר סוחף יופיע לו בשמי ישראל ואצטרך לשבור אחת בגלל הרוח תהיינה לי עוד כ תריייסר, אי אפשר היה לעמוד מול החדוה של הצבע הזה, אבל החותמת איקיאה בצד, חירבנה קצת את העיסקה אבל זה בקטן, חחחה כמו כן הסתכנת עכשיו לגמרי,
כי אני חשבתי על נכדים שיגיעו ויקבלו מתנות אך מאחר והם מתמהמהים להיולד, חחחה יש אחרים שמגיע להם, חחחה צחוקים, בריא לנפש-- אגב בהסברה----- אני מתה על חוטבלי ההסברה של ישראל ,, את יודעת ציפי חוטבלי ?? מתה עליה--------------- מושלמת איך אמרה" טרור??!! אין טרור-- יש מובלעת טרור בעזה ,וצריך למגר אותה- איזה בובה, אני חוזרת לכתוב משהו במקום אחר, מיד---
בתגובה ל: כן, מזל שהרסתי אותך, כי קניתי איזה כמות--- מאת: מאימאי10
בחורף הקודם נשברו לי ארבע מטריות מתקפלות, אפילו בגשם חלשלושי...
אגב, נזכרתי שבזמנו טענו שהתסריט של Love Rain מועתק מהסרט The Classic, שגם בכרזה שלו מככבת מטרייה צהובה. האמת שבא לי לראות את הסרט הזה בזכות השחקן צ'ו סונג וו, שהצליח להקסים אותי ב-The horse doctor.
הנה סרטון שבטח כולל ספויילרים לסרט:
iDana לשעבר
בתגובה ל: תמיד טוב להיות מצוידים מאת: danarod זה כאילו להיולד כל פעם מחדש, לעולם הקוריאני על כל מרכולתו,-- פשוט מדהים-- את ההודעה שלך קראתי לפני שעות,, אבל התחלתי עם הלינקים וזה הוביל אותי ל דרך ללא מוצא, וללא סוף,, חחחה הבנת נכון?? ובכן, ראשית, אם הבינותי נכון, מקטרים ובצדק על ההפרה infringement של הזכויות ושל הסיפור. 2. השחקן הזה הנה תמונה הוא מדהים,,,
מה זה עוזר לי שהוא מופיע יותר בקולנוע מאשר בדרמות.
הסיפור של הסוסים, הוא סיפור תקופתי-- ונידמה לי ש עקבתי אחריו באיזה זמן והפסקתי, ניראה לי מאד מאד ש ויוה תביא אותו לכאן עם תירגום-- את הסרט אני יכולה לראות איכן ?? כי אם הוא קצר בין שעה וקצת אפשר להתרגע מהדרמה בחלקים שלזה צריך יותר סבלנות וריכוז, שאין לי בזמן האחרון, חחחה, לבסוף אני מעבירה תמונה שלו Seung-woo http://www.hancinema.net/korean_Jo_Seung-woo-picture_190.html?sort=Most_Popular_Pictures
שמזכירה לי שחקן אמריקאי משגע, (אוהב כלבים) ועדין נפש כזה-- , הענין שהתמונה הזאת קצת מטושטשת לכן הוא מזכיר לי את השחקן,, גון קיואזק--http://en.wikipedia.org/wiki/Must_Love_Dogs
אגב , הסרט מתורגם לאנגלית?
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: תראי, נתחיל בחנופה ,מה שיוצא מבית היוצר שלך, דנה מאת: מאימאי10 ובחיוך המקסים שלו
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: תמיד טוב להיות מצוידים מאת: danarod ואי ואי,, אימרי לי בבקשה איכן אני רואה עם אנגלית=== אם לא ===מחר,, החבר שלי מ"האוזן השלישית" ישיג לי תקליטון, רק זה יקח חודש. לאוי יו "דנה ריין",=== חחחה. מריאנה,
הי,(עוד משהו), אני רוצה לנסוע לירושלים לכנסיה לחתונה של המנקה שלי ב כנסיה אתיופית--- בחור מקסים שהזמין לי--- אמר לי לא לפחד ולבוא, כי אני הלבנה היחידה שתוזמן על ידו הוא ואשתו לעתיד מקסימים-- לכנסיה קוראים סאנט מריה-- חחה אחרי זה אני רוצה ללכת למסעדה הקוריאנית והצי השני מסתכל עלי כמו על משוגעת את יודעת אולי למה??? חחחה ,, בי בי, אני לא מתכוונת להפסיק לחיות בגלל השכנים המופרעים שלנו--
ולגבי Jo Sung-Woo - הוא העדיף להתרכז עד עכשיו בסרטים ובמחזות זמר. בצילומי דרמות (במיוחד דרמות היסטוריות ארוכות) יש לו"ז מטורף. עובדים מסביב לשעון כמעט בלי הפסקה, שלא לדבר על חופש...
הנה שיר בביצועו במהלך שירותו הצבאי:
וגם מתוך צילומי הפוסטר של "רופא הסוסים". מה שקנה אותי זה החיוך
תהני בירושלים. שמעתי רק דברים טובים על המסעדה הקוריאנית שם
iDana לשעבר
בתגובה ל: קבלי קישור לסרט מאת: danarod לגבי, החתיך, מ-רופא הסוסים, הוא באמת יפה עם גומות חן, מושלם- עדין, ומוכשר מאד מסתבר, לזמזם ככה באולם כ"כ יפה עם כ"כ הרבה מוזמנים ומדים כ"כ מצוחצחים, מה אומר, העם הזה יש לו גנים משופרים, שאפו. חשבתי אנחנו עם סגולה,, אהבתי גם את החלקים של ההכנות צילום ל"דרמה, רופא- הסוסים לא אהבתי את (זאת מ )49, ולעומתה חיבבתי את הצעירה-- אותה אחת ששובה את ליבו,(אני מבינה שהיא השוטרת מ- ה-צייד_-), (כאשר הוא מניח את ידו על ידה מבלי לקלוט שוהא מניח בעצם את ידו על יד חברו), חחחה,
הבחור יפה, במיוחד זה בולט כאשר הוא לובש את הלבוש הלאומי, והאיסוף שער, אבל היופי- יופי נשי מאד.
בתגובה ל: שלא נדע--- עצוב מאד, מאת: מאימאי10
ובהחלט יש לו גנים משובחים. הוא קיבל כרטיס VIP למועדון השחקנים המועדפים עליי
נשאר לי לצפות בפרק 14 לפני שאני מגיעה לקצב קוריאה. מתלבטת אם לצפות היום או לחכות ולעשות רצף עם פרקים 15-16 שישודרו במהלך השבוע...
השחקנית מ"49" דווקא חמודה מאוד לטעמי. והשוטרת מהצייד? למי את מתכוונת? יש מצב ששוב עשית סלט
iDana לשעבר
בתגובה ל: למה עצוב? מאת: danarod ומהצייד העירוני, (זאת אותה אחת?.) נכון, עכשיו אני מבולבלת לגמרי, כי היא מוכרת לי בינתיים אומרת קלר, שההיא מ ה- קומה מ"49""-גם משתתפת וכולן נראות לי דומות, אז איך לא יהיה לי סלט?? בכל אופן, המלצתי: אני הייתי מחכה ל 2 פרקים צמודים, נהינת, ועשה וי,
לגבי למה עצוב?? נו, באמת ביקשת בלי לספר--- בלי לקלקל, אז סגור. התמונה שצירפת כרגיל יפה בצורה בלתי ניתנת לעיקול, ממש יפיפה.
השחקנית שנותרה בחיים ב- דרמה "49" , לא אהבתי בכלל, לעומתה אהבתי את המישנית, כאשר הצצתי ב "לוחש לסוסים", או הרופא סוסים, מצטערת, ההיא כלל לא לטעמי,
יש תמיד לזכור, שעד כה התאהבתי ב:גב' מיג'ו, גב' פסטה, גב' סה ריונג ,גב' יורשת העצר, ,גב' הצייד העירוני, ננה, ו- גב' אייריס. כך שהשגתי לי 7 בסיפריה שלי- מיוחדות, ושחקניות אופי, לגבי - הגברים- המועדון יותר מצומצם, אבל עובדה- למדתי לאהוב את פאק שי הו. מה שאומר שיש ניסים. רק שיגיעו לכאן.
בתגובה ל: בהחלט- יש מצב ל סלט, מה נעשה, זאת מ אייריס, ו- מאת: מאימאי10
נראה לי שיש לך פחות מופלאות ברשימה, כי גברת אייריס וגברת יורשת העצר הן אותה אחת - קים טה-הי. לצערך, הפרויקט הבא שלה הוא דרמה תקופתית...
iDana לשעבר
בתגובה ל: תמיד טוב להיות מצוידים מאת: danarod רק לאחר שראית את "הלוחש לסוסים" השתכנעת ??? קדימה !! פאלי, פאלי...לראות את הסרט....פרט ללוחש יש עוד 2 שחקנים נערצים עליי Son Ye-jin, Jo In-Seong , שממש לא ניתן להתעלם מהם... והמוסיקה !!! מהממת..
בתגובה ל: דנה'לה , אחרי כל ההמלצות שלי לסרט הנפלא הזה מאת: kler181
אחרי ההמלצות שלך הורדתי את הסרט, והתכוונתי לשלב אותו בפסטיבל הקוריאני הפרטי הבא שלי (איכשהו יותר קשה לי להתחיל סרטים, לעומת סדרות). אבל אחרי שראיתי את השחקן בפעולה, עוד יותר בא לי לצפות בסרט (במיוחד שמעכשיו אני אצטרך לחכות לפרקים בקצב קוריאה, שלא כהרגלי...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: את צודקת מאת: danarod יש לי הרגשה שתיהני ממנו. אני הייתי שמחה לצלול לסדרה הזו, אבל לא הספקתי להוריד את כל הפרקים לפניש שאתר אסיה וראפיד שייר שינו את הסטסוס...
בתגובה ל: לפחות יש לך את סוקי בינתיים מאת: zilpa
הוא ימתין לתורו הלילה... או מחר מקווה שתמצאי את הדרך הקלה והנוחה להשיג את הפרקים החסרים (או שתצפי בקצב של ויוה פלוס? אולי גם אני אעשה את זה).
וכמובן לא התאפקתי והמשכתי לפרק נוסף של "רופא הסוסים" (וגם לפרומו של פרק 15).
iDana לשעבר
בתגובה ל: עדיין לא התחלתי עם סוקי מאת: danarod הפרק שאני הורדתי היה נטול פרומואים, וחשבתי לי איזה חכם זה לא לשים שם פרומו כיוון שהם עצרו ברגע מאוד מותח שכמעט כל תמונה מהפרק הבא יכולה לגלות מה בדיוק קורה בסוף המבחן, אף על פי שהרבה פעמים הם מומחים בלרמוז בפרומואים למשהו אחד, ולהראות בפרק משהו אחר. בכל מקרה אני מאוד נהניתי מהפרקים האחרונים של הסדרה, ואני שמחה שהגעת לקצב של קוריאה ושיהיה לי עכשיו עם מי לדבר עליה...
בתגובה ל: היה פרומו?(ס' רופא הסוסים) מאת: אורלי אני רואה שאתם ממשיכות להפציץ, יפה לכן, אני ממשיכה בקצב ויוה, ומפעם לפעם חורשת עם כפתור ההמרצה (כאילו אין מחר,, סוף ציטוט) חחחה, על סדרות שאתם משמיעות כאן את שמן. מסתבר שעדיף לי העברית, רק הלואי והיה להם (ויוה) יותר טעם בבחירה. דיברתי עם אביבה (מהמיפגש הראשון ) אצל זילפה, ב אשדוד בזמן ממא"ד, לא פשוט,, מקוה לטוב, והכי הורס שניסגר עבורה אתר אסיה, דווקא בימים טרופים אלה. זהו, לצערי אין חדשות מדליקות, אפילו לא טיסות. יש לי את החוברת 50+ אני צריכה למצוא דרך להעביר לך. מעניינת. נשיקות דשים והרבה הרבה שבועות שקטים בי מרי.
בתגובה ל: כמה טוב גם ,לראות אותך אורלי, מצב , מצב,,,, מאת: מאימאי10 ושההפצצות היחידות שנדע יהיו של סדרות שאנו צופים בהם:)
גם אני נהנית מהסדרה, במיוחד מאז שהופיעו השחקנים הבוגרים בעלילה יש אמנם אלמנטים מוכרים ולעתים צפויים מדי לטעמי (במיוחד למי שצפה בסדרות קודמות מאותו בית יוצר), אבל בסה"כ היא זורמת, ואני כאמור מוקסמת מהשחקן הראשי נראה לי שאני בדרך לפתח קראש רציני עליו...
קראתי קצת דעות על הסדרה, וראיתי שיש הטוענים שהיא נראית כמו הגרסה הגברית של "היהלום שבכתר" ואני לא כ"כ מסכימה. כי למרות שיש כמה אלמנטים בסיסיים דומים, "היהלום" הייתה בעיניי יותר מורכבת, רצינית ומעמיקה. ב"רופא הסוסים" יש משהו יותר פשוט ואפילו קליל לפרקים.
אני קצת חוששת מ"תסמונת המשני המבוזבז" שהתגלתה גם ב"דונג יי" - ואני מתכוונת לדמות של Sung-Ha. אם הביאו את השחקן החביב עליי לי סאנג-וו רק כדי להשאיר אותו ברקע, זה די יאכזב אותי. מסתמן שאו שישאירו אותו בתור הבחור החביב והתומך (והמשעמם?) או שהוא יילך בדרכו של אביו. שתי האפשרויות לא מוצאות חן בעיניי, אבל אני מקווה שיפתיעו אותי לטובה.
בכל מקרה, אני כבר מחכה לפרקים הבאים. אני צריכה לראות איך אני מסתדרת עם העניין הזה של שני פרקים בשבוע והנה הפרומו, אם את מעוניינת
iDana לשעבר
בתגובה ל: לא היה פרומו בסוף הפרק, אבל... מאת: danarod אני נהנית מהסדרה אם כי השחקן הראשי הוא לא בדיוק הטעם שלי (יש במראה שלו משהו ליצני מדי בעיניי, לא יכולה להסביר את זה, אבל זה כאילו מישהו שאי אפשר לקחת ברצינות) למרות שאני מאוד אוהבת את הדמות שהוא מגלם. אני מסכימה איתך לגבי ההבדל בין "היהלום שבכתר" לבין "רופא הסוסים", יש בסדרה באמת משהו קליל יותר אם כי היו עלילות שדי עשו לי דה ז'ה וו ליהלום, כמו המגפה של החיות בכפר המסוגר. ואפילו עכשיו הרופא שמנסה לעשות מהפך במערכת הרפואית נראה לי כמו הגירסה הגברית של שילוב של הגבירה ג'ונג- שהפכה לאחראית על המטבח, וחשבו שהיא לא מתעניינת בפוליטיקה והיא הוכיחה את יכולותיה בתפקיד, והגבירה האן שניסתה לעשות מהפכות איך שהגיעה לתפקיד, ואני כבר חוששת לגורלו. לשמחתי אני מבינה שהמלך מאחוריו הפעם אבל אני תוהה עד כמה יש למלך הזה כוח באמת (גיגלתי עליו קצת בויקיפדיה וראיתי שתקופת המלכות שלו התאפיינה בעיקר בשערוריות שעסקו בשאלת האיך ראוי להתאבל על בני משפחה, כך שזה נראה לי נותן לתסריטאים די חופש לגביו)
לגבי הדמות של Sung -Ha אני באמת תוהה מה הם מתכוונים לעשות איתו, בהתחלה חששתי שהולכים להפוך אותו למי שמאוהב באחותו ולכן יפריע לקשר שלה עם רופא הסוסים, בינתיים אני שמחה שזה לא ממש הכיוון שהם הולכים עליו וגם אני מקווה שיפתיעו אותנו לטובה איתו. מצד אחד יש מספיק פרקים כדי לפתח את כל הדמויות יותר, מצד שני, כל הזמן גם נוספות דמויות חדשות (כמו הבן של ראש הרופאים שהיה אחד החיילים במלך סאן, או הבן של בעלת המסעדה של המרקים) אז כרגע באמת אי אפשר לדעת מה יעלה בגורל כל המשניים. אותי כרגע הכי מצחיקה הנסיכה, אני מאוד מרחמת עליה, אבל אני מודה שהיא מאוד משכנעת ותורמת לאווירת הקלילות. אני אוהבת גם מאוד את החלק של לימודי הרפואה וההתעמקות בהם.
ושני פרקים בשבוע נראה לי קצב לא רע בכלל. מקווה שגם את תסתדרי אתו.
בתגובה ל: תודה על הפרומו (ס' לרופא הסוסים) מאת: אורלי
אבל אני אוהבת את זה מה שתפס אותי זה החיוך והעיניים רבות ההבעה שלו. אני חושבת שהוא מביא משהו מאוד רענן למסך, אולי גם כי זו הדרמה הראשונה שלו.
הנסיכה מזכירה לי קצת את הבת של הנשיא מ"סיטי האנטר". לפעמים ההתנהגות שלה חמודה ולפעמים די מעצבנת בעיניי. אותי משעשעת מאוד החצרנית הצמודה שלה, שמנסה לרסן את הילדונת השובבה ללא הצלחה.
.
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש בו משהו ליצני מאת: danarod אני מאוד מחבבת את דמותו, ואני מסכימה אתך שיש לו עיניים רבות הבעה, אבל פשוט משהו בליצניות שלו מונע ממני לפתח עליו סוגי קראש למיניהם בינתיים.
גבירת החצר של הנסיכה הייתה באמת מאוד משעשעת בפרק האחרון עם הקפיצה שלה לרגלי הנסיכה אבל לא תמיד היא משעשעת למרות שכוונותיה טובות מבחינת הנסיכה, הייתה פעם כשהנסיכה הבינה ששיטת הרחוק מהעין רחוק מהלב לא עובדת, שמאוד הבנתי את הכעס של הנסיכה על כך שהיא לא סיפרה לה מה הוא היה צריך לסבול. אני יכולה להבין למה היא מזכירה לך את הבת מסיטי האנטר, אבל אני מודה שבעיניי יש לה טעם טוב יותר (נראה לי שהיא מאוהבת בו לא רק בשל חתיכיותו כמו בת הנשיא אלא גם בגלל היכולות שלו, וזה שהוא הציל את החתול שלה בהתחלה) וגם המכשולים בדרכה הרבה יותר גדולים ובכל זאת היא לא מתגברת על לבה, בעוד שבת הנשיא לו הצייד העירוני היה מעוניין בה לא הייתה מניעה מכך שהם יהיו זוג ולא נראה לי שהנשיא היה מתנגד (לפני שהסתבר שהיא בעצם אחותו הביולוגית של הצייד העירוני כמובן) כאן ברור שאף אחד מבני משפחתה של הנסיכה לא יפרוש בפניה שטיח אדום כדי שתוכל להפוך את רופא הסוסים לבן זוגה.
בתגובה ל: כמו שאמרתי (ס' לרופא הסוסים ולסוף הצייד העירוני) מאת: אורלי
ואחרי שצפיתי בסרט The classic הוא אפילו התחזק
ספויילרים ל"רופא הסוסים" לפניכם
בעיניי הנסיכה מצטיירת כילדותית וגחמנית למדי בשלב הזה. אין ספק שלו היא הייתה חיה בימינו, היה לה קל יותר בחיים (אם כי התסריטאים הקוריאניים כבר הוכיחו שהם מסוגלים למצוא מגוון סיבות - הגיוניות והזויות - כדי להפריד בין זוגות פוטנציאליים גם בתקופה המודרנית).
ראיתי שיש כאלה שמעדיפים את הכימיה בין הנסיכה והדוקטור לעתיד, אבל אני לא רואה איך זה מתממש. מה גם שבינתיים אני לא רואה רמז שהוא מרגיש משהו כלפיה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: את צודקת מאת: danarod תארי לי ככה , בקצרה במה המדובר...מקווה שזה לא דומה לד"ר ג'ין...
בתגובה ל: האם את ממליצה על ה"לוחש לסוסים" ? להתחיל להוריד? מאת: kler181
אין קפיצות בזמן ונראה שהתסריטאית לא נחשפה לפטריות הזיה או משהו דומה
על קצה המזלג, העלילה מתמקדת ב"מירוץ לצמרת" של בק קוואנג היון (ג'ו סונג-וו המקסים), שמתחיל כרופא סוסים (שנחשב לנחות) ובהמשך עובר לעסוק ברפואה אנושית. בדרך יש כמובן לא מעט קשיים, תהפוכות ותככים בחצר ממלכת ג'וסון.
נכון לעכשיו, אני מתרשמת שמדובר בדרמה היסטורית די סטנדרטית אבל מהנה, ולצד הנושאים הרציניים יש בה גם קלילות והומור. מורגש מאוד שהיא מגיעה מבית היוצר של התסריטאית והבמאי שעומדים מאחורי "המלך סאן" ו"דונג יי" - גם במרכיבים העלילתיים וגם בצוות השחקנים המורחב
הנה טיזר לשיפוטך, כרגיל מתחילים עם הילדים ואח"כ ממשיכים איתם בבגרותם:
לשמחתי הדגישו שאף חיה לא נפגעה במהלך הצילומים - אחרת לא הייתי יכולה להמשיך לצפות בלב שלם.
בתגובה ל: לא נראה לי שיש דמיון רב לד"ר ג'ין מאת: danarod ואני שמחה שראית את הסרט , אני אהבתי את הראשי מאוד... מי מכן אמרה שיש לו חזות של ליצן וקשה להאמין לו...אני ממש מבינה את זה..כי יש לו פנים טובות וחייכניות...
טוב, לאחר שראיתי עוד כמה טיזרים, הכף הוכרעה , אני כבר בדרך לשם תודה דנה ,זילפה ואורלי על ההמלצות...ראיתי גם את סוללת השחקנים והשחקניות(המלך סאן ,דג'אנגום וכל ההיסטוריות )...נאה הדירה בעיניי ...חחחח.... מה הייתי עושה בלעדכן אורה
בתגובה ל: ראשית , בודאי שראיתי את ההודאה שלך באשמה מאת: kler181 ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: ראשית , בודאי שראיתי את ההודאה שלך באשמה מאת: kler181 ללא תוכן
בתגובה ל: דנה'לה , אחרי כל ההמלצות שלי לסרט הנפלא הזה מאת: kler181
סרט כלבבי סופסוף מצאתי סרט קוריאני שארצה לראות שוב... והפסקול מקסים
iDana לשעבר
בתגובה ל: אהה... הייתי צריכה להקשיב לך קודם אורה מאת: danarod ההמלצות שלה, אחת- אחת!:)
בתגובה ל: בהחלט כדאי להקשיב לאורה מאת: zilpa
זה רק הטעם הבעייתי שלי שלא תמיד משתף פעולה
iDana לשעבר
בתגובה ל: ההמלצות שלה מצוינות מאת: danarod עדיין משובח בעיני:)
בתגובה ל: זה בסדר, הטעם הבעיתי שלך מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: תמיד טוב להיות מצוידים מאת: danarod
המטריה הצהובה ,שעוד לא הצלחתי לפענח למה דווקא צהובה עברה כבר כמה דרמות. זה התחיל (אולי קודם ואיני יודעת? )בדרמה ' סתיו בלבבי ' שם עוד היתה שלימה... אח'כ במאי הדרמה - ' LOVE RAIN ' שגם יצר את ' סתיו בלבבי , הוציא אותה מהבויידם...שבורה...והיא מככבת בפרק הראשון ב- 'LOVE RAIN '
בהמשך הדרמה הביאו מטריה צהובה אחרת- שלימה , ששימשה את יון הי הבוגרת במעבר החצייה.... המטרייה הצהובה השבורה חזרה בבושת פנים למחסן...
ואז שוב עדנה למטריה ...הצהובה כשהוציאו אותה שוב לככב במלודרמה ' I MISS YOU '.
היתה עוד דרמה , בה כיכבה מטריה צהובה אך היא בודאי ממחסן אחר.....
בסרט - 'THE CLASSIC' אין בכלל מטריה צהובה. גם בפוסטר לא. הצבע הצהוב שייך לרקע שיוצר אשליה שגם המטריה צהובה .ולא כך הוא המטריה היתה בצבע תכלת.
ואחרון חביב , אני ממליצה לך לראות סרטים נוספים של - JO SEUNG WOO - שאצלי הוא מזה זמן רב כבר לא בבחינת ' גיליתי את אמריקה '. מגוון של תפקידים וכשרון עצום האיש הזה.
אגב, מה לדעתך יותר קשה ודורש מקצועיות רבה ביותר? שחקן בדרמות בטלביזיה? שחקן קולנוע ? או שחקן על בימות המחזמר והתיאטרון ?
בתגובה ל: בעניין המטריה מאת: lovekhj0606
וואלה, באמת המטרייה בפוסטר לא צהובה, אבל מאחר שהייתי "מכוונת מטריות" בצפייה, דווקא קלטתי מטרייה צהובה בסרט, שנשארה מיותמת אחרי שהגיבורה החליטה לא להשתמש בה
לגבי השאלה שלך - אני לא שחקנית אז אין לי מושג (לי הכל נראה קשה! לא חושבת שהייתי מסוגלת לעמוד על במה או להצטלם), אבל לדעתי אין תשובה חד משמעית. אני מניחה שלכל תחום מבין הנ"ל יש את הדרישות והאתגרים שכרוכים בו. מן הסתם, יהיו שחקנים שתהיה להם העדפה אישית או התאמה לאחד מהתחומים או יותר. לא זוכרת איפה, אבל קראתי ראיון שבו מישהו מהתחום אמר שבמשחק בתיאטרון יש דגש על הקול, לעומת משחק מול מצלמה שמצריך יותר התמקדות בהבעות ובעיניים.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אולי מטרייה צהובה היא סגולה לרומנטיקה? מאת: danarod
בסרט היא "לא נחשבת"....המטריה הצהובה...
ולשאלתי- זו תשובתי : בכל שלושת התחומים אותם ציינתי נדרשת מקצועיות ומיומנות קולית , משחקית ותנועתית. אלא שבשני תחומים יש " הקלות ". כשמצטלמים לטלביזיה ( דרמה ) או לקולנוע ( סרט ) תמיד יש אפשרות לחזור על הסצינה ולשפר אותה עד לשביעות רצון הבמאי. במחזמר ותיאטרון אין מצב כזה. בהצגה נתונה אין מצב ,באמצע ההצגה, של " רגע בואו נעשה זאת שוב ויותר טוב"... התוספת שאקרא לה ' אל חזור' מוסיפה לרמת הקושי ושם בעצם נבחנת יכולתו וכשרונו האמיתיים של השחקן. שם הוא צריך לתת הכל והכי טוב ובמסגרת הזמן בו אורכת ההצגה. זה כמובן לא מוריד מיכולתם של שחקני טלביזיה וקולנוע כי אני דיברתי על מה יותר קשה. תודה!
בתגובה ל: משום שלא השתמשו בה מאת: lovekhj0606
למקרה שיקרה משהו לא צפוי על הבמה או בקהל :) ומאחר שהם חוזרים על אותו מופע מספר רב של פעמים, מן הסתם אין מופע זהה בדיוק של 100% למשנהו...
אני חוששת גם שבלו"ז הצפוף והמשוגע של חלק מצילומי הדרמות הקוריאניות (ובכלל), לא תמיד יש זמן לחזרה מספקת ולעתים אף לשכתוב ראוי של התסריט או עריכה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: שחקני התיאטרון זקוקים גם ליכולת אלתור מאת: danarod ההבדל העיקרי בין התיאטרון לטלויזיה, זה "התיאטרליות". בתיאטרון חייבים להגזים, שכן היושבים בשורות האחרונות לא יכולים לראות זיע וניד של עפעף, שבטלויזיה יכולים להעביר המון רגש. אם השחקנים יציגו בטלויזיה משחק כמו בתיאטרון, הם ייראו מלאי פאתוס ולא אמינים. התיאטרון "נחשב" יותר אמנותי, יותר קשה לביצוע, אבל כבר שנים שלא צפיתי בהצגה שממש התלהבתי ממנה...(למרות שראיתי לא מעט הצגות..)
בתגובה ל: לפי חברותי השחקניות מאת: zilpa
שמביאים למסך הקטן את התיאטרליות שאת מדברת עליה, ולפעמים זה כואב בעיניים ובאוזניים (לפחות לי).
לי היה בזמנו מנוי לתיאטרון לשתיים-שלוש עונות, ובשלב מסוים זה הרגיש כמו חובה ופחות כיף, אז הפסקתי...
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש שחקני טלנובלות מאת: danarod הייתי מנויה ל"קאמרי", ל"הבימה", ל"גשר" ראיתיי אינספור הצגות, ובסופו של דבר יש רק הצגה אחת שהיתה משמעותית בעיני לאורך זמן, ושאני זוכרת כבעלת ערך מוסף. "אנשים קשים" עם אורנה בנאי. היא שחקנית דרמטית מדהימה- למרות שהיא מוכרת יותר כקומיקאית.
עכשיו מציגים את זה שוב, עם שחקנים אחרים, ואני אפילו לא חושבת ללכת לראות. שלא יקלקל לי את הטעם...
(
בתגובה ל: אי אפשר בלי לשאול מה שלומכם הדרומיים?? והתשובה מאת: מאימאי10 מקגרו http://www.imdb.com/title/tt0066011/ זה בשבילך ,תעייני להנאתך ולהתראות בקרוב....חחחח
ודרך אגב , הראשית עדיין לא התעוררה מהדרמה הקודמת שלה משנת 2009
בתגובה ל: מרי אהובתי , סיפור אהבה משנת 1970 ראיין אוניל ואלי מאת: kler181 חחחחה, אין על האינצקלופדיה במוח שלך, אין---- ובמיוחד בסרטים, איזה חמורה אני, איך יכולתי לשכוח את ריאן אוניל, הוא כ"כ התכער עם השנים שנימחק לי-- חחה.
הי, מה את אומרת?????????? היא מ 49 מ ה"קומה" --- פאק, איך לא חיברתי,, את רואה לשם כך יש לי חברות טובות תודה ונשיקות, כל פעם מישהו אחר שולח כאן חיוך-- אין כמו האחדות של עם ישראל, הסובלנות ורדיפת שלום........... חיבוק ממני פורטונה,,,,,.
בתגובה ל: אוי אוי אורה יקרה, איזה שימחה לראותך-- מאת: מאימאי10 היא מ שתי טיפות מים ובאנגלית - cinderella man ושם היא שיחקה גרוע מאוד. את יודעת לעשות סלט מכל הדרמות, אבל יוצא לך טעים ומצחיק..חחח
בתגובה ל: לא יקירתי , היא לא מ 49 מאת: kler181
בתגובה ל: אי אפשר בלי לשאול מה שלומכם הדרומיים?? והתשובה מאת: מאימאי10
ואם לסכם בקצרה - היה מרדים הרבה אווירה ומעט עלילה. אולי דור הילדים יביא איתו את הבשורה ויגביר קצת את הקצב...
iDana לשעבר
בתגובה ל: צפיתי ב-2 הפרקים הראשונים של "גשם של אהבה" מאת: danarod מחכה כבר לדור הבא. שיהיה קצת אקשן. הוא כזה הססן ומעצבן ועד שהוא זז...הבחורה כבר תמצא עצמה נשואה +שלושה ילדים...
אבל אז ראיתי את הפרק השלישי, (כן, כן, אין לי אופי) וממש התמוגגתי ממנו. הם עשו אותו מאד יפה לדעתי. וצילומי הנוף של הסתיו בקוריאה, על רקע בתים נמוכים יחסית שמשחזרים את האוירה של שנות ה- 70 פשוט יפהפיים בעיני, שפתאום אני כבר לא כ"כ ממהרת לראות את הנוער של ימינו:)
נקוה שהסדרה לא תאכזב בהמשך, יש לי הרגשה שהם עוד יטחנו הרבה את ה"love means never have to say you are sorry "
(אגב, את המשפט הזה שמעתי לראשונה מהמורה שלי לנהיגה, שהיה נער בשנות ה-70 בישראל. פעם אחרי איזו טעות שעשיתי אמרתי "מצטערת" והוא אמר לי - "היה סרט מצוין בשנות ה-70, שהיה שם את המשפט הזה. אז את לא צריכה להגיד לי יותר אף פעם שאת מצטערת..." כנראה תפס גם בארץ, המשפט הזה.)
בתגובה ל: גם אני הרגשתי שאני מאת: zilpa
ככה זה היה גם ב"סונטת חורף" וב"סתיו בלבי" - היו סצנות רבות שבהן הייתי מהופנטת למסך בזכות האווירה העונתית הקסומה בשילוב המוזיקה הממכרת, ולא בגלל העלילה... דווקא בפרקים הראשונים של "גשם של אהבה" הצילומים לא הספיקו כדי למקד אותי מוך המסך (למרות שאיכות הצילום כמובן גבוהה יותר מבסדרות הישנות).
אני באמת מקווה שהפרקים הבאים יעניינו אותי יותר, אבל אחכה איתם כנראה לסופ"ש.
אני חושבת שעל "סיפור אהבה" והמשפט המפורסם שמעתי מאמא שלי אי שם בילדותי... את הסרט עצמו ראיתי לדעתי אאל"ט בשלהי הביה"ס היסודי, כשהקרינו אותו בערוץ 1 או משהו. אני זוכרת שהתפעלתי במיוחד מהשיער הגולש של אלי מקגרו ומהשיר הרומנטי שמלווה את הסרט
iDana לשעבר
בתגובה ל: הבמאי הזה מצטיין בצילומי אווירה יפהפיים מאת: danarod על ספר שכתב מרצה לספרות, אחרי שהתווכח עם התלמידים שלו על מהות הקיטש? הוא טען שהוא יכול לכתוב ספר שיהיה קיטשי ורב מכר מיידי, וכדי להוכיח להם כתב את "סיפור אהבה".
הספר זכה להצלחה עצומה...והביא לאריך סגל, המרצה והסופר, הרבה מאוד פרסום והצלחה. ועדיין, הוא נחשב בעיניו לקיטש בהתגלמותו :)
בתגובה ל: את יודעת שהסיפור מבוסס מאת: zilpa
אני חושבת שקיטש יכול להיות מהנה במינון המתאים
iDana לשעבר
בתגובה ל: לא ידעתי... אז הצליח לו מאת: danarod לפעמים אני הולכת הצידה להקיא...חחח...וחוזרת וממשיכה לצפות !! מתה על כל הקיטש הזה !!!!
בתגובה ל: את יודעת שהסיפור מבוסס מאת: zilpa
הסיפור על הקיטש דווקא אינו מוכר לי. מה שכן ידוע , שאריק סגל החל את קריירת הכתיבה שלו בכתיבת מחזות ותסריטים ( צוללת צהובה החיפושיות ). את ' סיפור אהבה 'כתב כמחזה בשם אחר ולא הצליח למכור אותו. חבר טוב מהוצאת ספרים הציע לו להפוך את המחזה לנובלה בשם ' סיפור אהבה '. הספר היה לרב מכר והשאר היסטוריה.
מבין ספריו , והם ממש לא רבים ,אני יכולה להמליץ לך ( אם טרם קראת ) על שניים טובים שלדעתי הם ממש לא קיטש.
האחד- ' DOCTORS ' - 'רופאים ' שהיה לרב מכר. והשני , פשוט קשה לעזוב כשמתחילים לקרוא אותו ' ACTS OF FAITH '- 'מעשים של אמונה' אחת הנובלות הפרובוקטיביות והיומרניות. סיפור בלתי נשכח על חיים יוצאים מן הכלל של שלושה אנשים ואהבה אסורה אחת.
אריק סגל שהיה יהודי בן לרב בברוקלין מתאר בספר את החיים מן הצד היהודי הדתי מאוד, החילוני והנוצרי כאחד. אך לא רק בברוקלין. הסיפור חובק עולם ומגיע גם לישראל. בן של רב גדול בברוקלין שלא רצה לרשת את אביו. בת של אותו רב שדווקא רצתה ללמוד ולהיות רבנית בניגוד לרצון אביה. ובחור נוצרי שהתאהב בבת הרב וכמעט הגיע להיות אפיפיור.... וכדאי כדאי לקרוא.
בתגובה ל: צפיתי ב-2 הפרקים הראשונים של "גשם של אהבה" מאת: danarod ולא להירדם ולא לברוח עם המחשבות, לא היה בהם שום דבר שעוזר להתרכז וכל מסיח יכול לעצור את הריכוז בסדרה. בהחלט מקווה שדור הילדים יביא משהו מרענן כי עד עכשיו לא נתקלתי בדרמה קוריאנית משעממת ומקווה שזה לא יהיה תקדים.
בתגובה ל: מסכים איתך היה עינוי לצפות בשתי הפרקים הראשונים מאת: EVGLEV
בזכות ההמרצה כמובן נקווה באמת שההמשך יותר ידבר אלינו.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני התעניתי פחות... מאת: danarod אני אעשה בלילה השלמות, כי חברתי השמנה עפה חזרה--- אני אתגעגע אפילו שהיא שמנה,, אבל אבל, מישהיא מכירה את "פגז קומפוט" המערכון של הגשש החיוור, משהוווו,,,,, הזכיר לי נישכחות איזה זמנים--- אז למי שיודע איך להעלות את המורל ואת הפרק, הזה של חיי הגשש בחיינו המלחמתיים-- חחחה, בודאי זוכר את:
"זה כאן היחידה ?? כן-- כן,הוא יחיד. אני יחיד. ביחד אנחנו יחידה,,,,,,,,, חחחחה הרגו אותי, "פגז קומפוט, שיהיה לנו קומפוט ושקט, אמן, אחזור.