גשם של אהבה - 5-6 פורסם לפני
2972 ימים
מאת danarod
סה"כ תגובות: 67
תגובה אחרונה לפני: 2944 ימים
אז בגדול, הרגשתי שיש שיפור משמעותי בקצב ובזרימה של העלילה עם המעבר למאה ה-21. פרקי השבוע נראו כמו התחלה של קומדיה רומנטית די סטנדרטית שצולמה בנוף מושלג יפהפה. המעיינות החמים באמצע השלג הזכירו לי את הלוקיישן של הפרקים הרומנטיים ב"אייריס", וגם את סרטי הטבע שראיתי בילדותי על הקופים שמתחממים באותה דרך:
בגזרת הדמויות, האנה חמודה למדי (ויונה אכן מפתיעה לטובה בהשוואה ל"שתי טיפות מים") ומהווה יריבה ראויה שלא נופלת בקסמיו המפוקפקים של סו ג'ון. מפוקפקים בעיניי כמובן – אני לא מחבבת את הלוק שלו בפרט ואת הדמות בכלל (קצת מזכיר את הדמות שגילם סוקי ב"הלהקה", וזה לא עושה לי טוב...). והשחקן שמגלם את אבא שלו, בכלל לא נראה לי דומה לו.
העלילה הייתה די צפויה בעיניי, אם כי לשם שינוי הבחורה נותנת מעיל/סוודר לבחור כדי שיתחמם ולא להפך. הטוויסט של שלוש השניות (מההתאהבות של האב בשנות ה-70 לפיתוי בשנות ה-2000 של הבן) היה נחמד, וכך גם ההקבלה בין החותם שהשאירה האהבה הראשונה המיתולוגית על דור ההורים והילדים בשני הצדדים. אצל האמא והבת זה הפך לזיכרון יפה שנותן כוח, ואצל הבן והאב זה הפך למשהו מייסר שעדיף להימנע ממנו.
בסה"כ היו פרקים חביבים אבל לא ממכרים שעברו לי בהמרצה... המשך יבוא בסופ"ש הבא כנראה.
אז בגדול, הרגשתי שיש שיפור משמעותי בקצב ובזרימה של העלילה עם המעבר למאה ה-21. פרקי השבוע נראו כמו התחלה של קומדיה רומנטית די סטנדרטית שצולמה בנוף מושלג יפהפה. המעיינות החמים באמצע השלג הזכירו לי את הלוקיישן של הפרקים הרומנטיים ב"אייריס", וגם את סרטי הטבע שראיתי בילדותי על הקופים שמתחממים באותה דרך:
בגזרת הדמויות, האנה חמודה למדי (ויונה אכן מפתיעה לטובה בהשוואה ל"שתי טיפות מים") ומהווה יריבה ראויה שלא נופלת בקסמיו המפוקפקים של סו ג'ון. מפוקפקים בעיניי כמובן – אני לא מחבבת את הלוק שלו בפרט ואת הדמות בכלל (קצת מזכיר את הדמות שגילם סוקי ב"הלהקה", וזה לא עושה לי טוב...). והשחקן שמגלם את אבא שלו, בכלל לא נראה לי דומה לו.
העלילה הייתה די צפויה בעיניי, אם כי לשם שינוי הבחורה נותנת מעיל/סוודר לבחור כדי שיתחמם ולא להפך. הטוויסט של שלוש השניות (מההתאהבות של האב בשנות ה-70 לפיתוי בשנות ה-2000 של הבן) היה נחמד, וכך גם ההקבלה בין החותם שהשאירה האהבה הראשונה המיתולוגית על דור ההורים והילדים בשני הצדדים. אצל האמא והבת זה הפך לזיכרון יפה שנותן כוח, ואצל הבן והאב זה הפך למשהו מייסר שעדיף להימנע ממנו.
בסה"כ היו פרקים חביבים אבל לא ממכרים שעברו לי בהמרצה... המשך יבוא בסופ"ש הבא כנראה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: גשם של אהבה - 5-6 מאת: danarod כל כך לוק שונה לעומת הדמות הבוגרת שלה בשתי טיפות מים, כאן היא משחקת ילדה מגודלת וקשה למצוא דמיון.
אכן זה נראה קומדיה רומנטית ולולא הפרומו עד פרק 3 לא היה ברור שהם הדור החדש של הדמויות שראינו בפרק 4. ובפרק 4 גילינו גם מה קרה לדמויות הבוגרות וגילינו שהין הא התחתן עם זאת שהייתה מאוהבת בו ושנאה את יון את הי, היא השיגה את מבוקשה וקיבלה את הגבר שרצתה בלי לקבל את אהבתו, ומסתבר שהוא חושב שיון הי מתה ולכן ניסה לשקם את חייו ומעניין איך זה יצא אבל הסתבר שהחבר השלישי הזמר יודע שהיא חיה ומשקר לו. וגם יון הי שיקמה את חייה ולא קשה לנחש עם מי ויש לה בת. בכל מקרה האימא של סון ג'ון נשארה רעה כמו בצעירותה ואת האבא האנה טרם ראינו ןבעצם גם לא את האימא. בכל מקרה הדור הישן הם נשואים ונראה הילדים ובני הזוג ממש לא יקבלו את אהבתם המחודשת.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: לא ייאמן זאת הדמות הראשית משתי טיפות מים? מאת: EVGLEV
לא כל ששת החברים מהדור הישן התחתנו ו/או נשארו נשואים. לאחר שיון הי נסעה לארה'ב ולא שבה ( בזמן ) שיקרה הי ג'ונג ( המרשעת )וסיפרה שהיא מתה. בסוף זכתה הי ג'ונג להתחתן עם אין הא שכיום הוא פרופסור, צייר ומרצה לאמנות ויש להם בן - סיאו ג'ון. דונג ווק התחתן, לא ידוע עם מי וגם לא מראים לנו. כיום הוא מנהל מחלקה בבי'ח ויש לו בן - סון הו ( דומה לאביו כשהיה צעיר ) ובת. צ'אנג מו לא התחתן .הוא מנהל פאב ומשמיע בו שירים של פעם. הוא עדיין מאוהב בהי ג'ונג וכמובן שותף לסוד שיון הי חיה וקיימת. אין סוק , שהיתה מאוהבת בצ'אנג מו , חיה בארה'ב .
עכשיו לגבי יון הי: כשעוד היתה בארה'ב לא נשואה ראתה במגזין כתבה המספרת על נישואי אין הא והי ג'ונג. כבר לא היה לה למה ולמי לחכות. היא התחתנה בארה'ב ושם גם נולדה האנא. מי היה בעלה לא נדע , כנראה אמריקאי- קוריאני , וגם לא נראה אותו כי כבר אינו בין החיים. לאחר שהתאלמנה חזרה יון הי עם האנא לקוריאה. וחשוב לא פחות לסיפור הדרמה - אין הא והי ג'ונג אינם חיים ביחד הם גרושים. אם היו להי ג'ונג חששות שאין הא יגלה שיון הי בחיים תאר לך איך היא תגיב כשתדע שיון הי אלמנה פנויה.....
הדמויות המרכזיות ב-2012 והקשר ביניהן
ואיך עושים חזרה על החיבוק במעיינות החמים עם הטקסט ביד....
וחבל שבתחילת פרק -5 קיצצו לנו את הסוף של פרק -4 . פשוט כדי שנזכור ( שבוע זה מספיק זמן בשביל לשכוח לא?....) איך הגיע הטלפון הנייד לכיס המעיל של ג'ון...
וחומר למחשבה בענייני הקבלות: האב - צייר הבן - צלם . האם איבדה את יומנה הצהוב (שוב צהוב?....) בשנות ה-70 הבת איבדה את הטלפון הנייד בשנות - 2000 וכל אבידה ידעה בדיוק לאילו ידיים להגיע....
ולא הפסקתי לצחוק בפרק- 5 הקרוי בפי: " מעשה בטלפון נייד ".... JKS עושה זאת שוב ויש לו שותפה שאינה מכזיבה.
בתגובה ל: לא ייאמן זאת הדמות הראשית משתי טיפות מים? מאת: EVGLEV
אבל עברו מאז שנתיים-שלוש. הנה תמונה של השחקנית מ"שתי טיפות מים":
וכשראיתי את התמונה הזו, נזכרתי שכבר בסדרה ההיא היו מי שהצביעו על הרגליים העקומות... נדמה לי שדלית טענה שיש לה רגליים של כדורגלן:
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני זוכרת שחיבבת אותה בזמנו מאת: danarod שהמרושלת הזאת שהרישול הוא חלק מהדמות היא היפיפיה משתי טיפות מים.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: אני זוכרת שחיבבת אותה בזמנו מאת: danarod כשראיתי את התמונה שהעלאת,נזכרתי ברגליים העקומות של הכדורגלנית. עדיין לא התחלתי לצפות בגשם של אהבה. אני מתאפקת לא לקרוא את השירשור כדי לא להיחשף לספויילרים אבל במקרה של יונה הסתקרנתי.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: יש לך זיכרון מדהים מאת: זרהמאד
אבל ההערה שלך לגבי הרגליים של הבחורה שיעשעה אותי מאוד בזמנו, ולכן גם נשארה בזיכרוני כנראה
iDana לשעבר
בתגובה ל: גשם של אהבה - 5-6 מאת: danarod האבא כלל לא דומה לסוקי, וזה יהיה מצער מאוד אם סוקי יגדל להיראות כמוהו...מצד שני, כשראיתי את השחקן הזה מככב כמלך ב"המלך והליצן" הוא נראה נאה יותר...שוב, הקוריאנים והסטיילינג שלהם.
השחקנית שמשחקת את האמא, לעומת זאת, לגמרי מזכירה את הנערה שהיתה...אני ממש יכולה לראות איך היא תתבגר ותהפוך לאג'ומה הזו.
לגבי המעיינות החמים- זה הזכיר לי את ימי יפן העליזים...מסתבר ששם תופעת הטבע הזו מאד מוכרת, מסתבר שעד למאה העשרים גברים ונשים נהגו לרחוץ יחד במעיינות החמים האלה, בעירום, אבל עם כניסת המערב ליפן, היפנים שמו לב לכך שהמערביים מתייחסים לרחצה המשותפת בעירום באופן מיני- והתחילו להפריד את הרחצה לגברים ונשים. מישראלי תושב יפן הבנתי שעד היום יש מקומות שמתירים את הרחצה המשותפת המסורתית, אבל לא מכניסים מערביים לשם. (הוא כמובן מאוד הצטער על כך שהוא לא יכול להכנס למקומות האלה..)
והפרקים היו ממש מתוקים בעיני. אני אוהבת את סוקי:)
בתגובה ל: גם בעיני מאת: zilpa
איזה קטע עם המעיינות. המערביים האלה! הורסים כל חלקה טובה, ורק סקס יש להם בראש
אגב, כשחיפשתי את הסרטון של הקופים, מצאתי סרטון של ה-BBC עם הסבר שהקופים התחילו לחקות את בני האדם בטבילה במעיינות (משום מה חשבתי שזה היה הפוך ), ובעקבות זאת הקצו להם מקום משלהם...
iDana לשעבר
בתגובה ל: טוב שהזכרת לי מאיפה האבא מוכר לי מאת: danarod סרטון שובה לב.
בתגובה ל: קוף אחרי בן אדם, לא?:) מאת: zilpa
חשבתי שאם מנקודת מבט אבולוציונית, הקופים הקדימו אותנו, אז אולי הם גם גילו את המעיינות האלה קודם? בכל אופן, מגיע להם קרדיט על זה שהם קלטו את הפטנט ואימצו אותו לחיקם
iDana לשעבר
בתגובה ל: גשם של אהבה - 5-6 מאת: danarod
זהו סוקי שמיישם הלכה למעשה את שם האלבום היפני שלו, Just Crazy, במהלך סיבוב ההופעות הנלווה נראה לי שכל מילה מיותרת, אבל לבנות דרמבינס בכל זאת יש כמה דברים להגיד...
iDana לשעבר
בתגובה ל: מזהים את הטווס בתמונה? מאת: danarod אני מכירה אותו בעל פה. אין סיכוי שלא הייתי עולה על זה.
אל תשכח מאיפה באת רק כך תזכור לאן אתה הולך
בתגובה ל: אני זיהיתי מיד מאת: זרהמאד
אחרי העבודה הקשה והתרגום המושקע, את בטח מזהה כל תו בפרצוף של סוקי, גם כשהוא לא ממש דומה לעצמו...
iDana לשעבר
בתגובה ל: מזהים את הטווס בתמונה? מאת: danarod ובתמונה הראשונה הוא הזכיר לי את דמותו של החלילן מהמלין...(כן, יש לי אסוציאסציות פרועות כנראה..:))
בתגובה ל: גשם של אהבה - 5-6 מאת: danarod
הסדרה ממשיכה במגמת שיפור לטעמי, והיו כמה סצנות חמודות ביותר בפרקי השבוע (בעיקר הרומנטיקה שנובטת לאטה בין הזוג הצעיר הראשי) – אבל עדיין לא ברמה שתגרום לי להפסיק להמריץ...
אני עדיין לא ממש מחבבת את הדמות של סוקי, אבל גם כאן יש הפשרה קלה מצדי - היו לו כמה רגעים חמודים עם יונה שעושה תפקיד קטן וסימפטי.
בסוגיית הלבוש של סוקי – אני תוהה אם זה סוג הבגדים שהוא מביא או לוקח לארון הפרטי (והענקי מן הסתם) בבית? אם כי במחשבה שנייה, חלק מהבגדים, למשל המעיל הוורוד, נראים קצת סולידיים מדי לטווס. בכל אופן, המשקפיים ממש מחמיאים לו.
נשארתי עם התהייה איך דור ההורים זיהה זה את זה אחרי כל השנים? אבל אולי זה עדיף על הקלישאה שהאהובים מהעבר לא מזהים זה את זה, ונקלעים לכל מיני אי הבנות וסיטואציות בעייתיות.
האמא של סו ג'ון פתטית, והשחקנית הזו גילמה דמות מעצבנת גם ב"אהבה שיש להרוג", כך שיש לי משקעים מצטברים כלפיה...
וגם בפרקים האלה לא ויתרו לנו על הגשם והמטריות שהפכו כבר למוטיב בסדרה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: גשם של אהבה 7-8 מאת: danarod הגשם והמטריות בעיקר בשיר של אן הא האב של הראשי שתמיד מטריות וגשמים בסדרה אצל שתי הזוגות.
הפרקים משתפרים בהחלט משבוע ולשבוע וגילינו שצ'ונג מו רק עכשיו גילה שיון הי בחיים ולא שהוא בגד בחברו והסתיר ממנו, הוא אמנם נהנה לבקשת המכשפה, אבל זה היה רק כמה ימים והוא רק גילה את האמת ולא ידע כל השנים.
גם אני מופתע איך הזוג המבוגר זיהה זה את זה, וזה מוטיב שמוכר לי בטלנובלות, כמו בדונה ברברה שהאנסים מזהים את דונה ברברה שלא דומה בכלל לברבריטה שהם אנסו ובתהום של תשוקה אליסה זיהתה את דמיאן מיד וגם דמיאן זיהה אך העמיד פנים שלא והיא עוד מעיזה להיעלב שלא מזהים אותה אחרי 15 שנה.
בתגובה ל: גשם של אהבה 7-8 מאת: danarod איך הם מזהים זה את זה, ועוד טוענים שאיש מהם לא השתנה (אין הא המבוגר זה קצת עלבון לסוקי...)
אבל אני מעדיפה את האופציה של אנשים שמזהים זה את זה, על פני האופציה המוכרת יותר ומעצבנת עד מאוד, של אנשים ששוב ושוב חולפים זה על פני זה בלי לזהות את אהבת העבר החשובה שלהם.
שמחתי שלא ייגעו אותנו עם אינספור החמצות של מפגשים כאלה ואחרים, אלא התקדמו "ישר ולעניין"
בתגובה ל: אמנם זה מאוד תמוה מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: גם אני בעד הישר ולעניין מאת: danarod
איזה כיף של חורף, התיישבתי לי לראות קצת טלוויזיה, האמת היא שראיתי את תוכנית התחקירים של רפי גינת יחד עם בעלי אלא שהוא נרדם תוך שניה בערך והתחיל לנחור על הספה מצב מוכר לאחרונה.. אז ניצלתי את המומנט הכנתי לי סיידר חם ומפנק, התישבתי והתחלתי לדפדף עד שהגעתי לויוה או ויוה פלוס (לא סגורה עדין על הערוץ..)בכל אופן בדיוק הייתה סצנה שסקרנה אותי, הייתה שם אשה שבדיוק עשתה בדיקת עיניים ובמבט ראשון נראתה סצנה מאוד רומנטית שמשכה אותי ... מהר מאוד התבדיתי והבנתי שזו הייתה כנראה בדיקה נטולת אמוציות , קצת התבאסתי אבל בכל זאת המשכתי כי היה משהו במבט שלה שהחזיר אותי הרבה שנים אחורה לרגעי קסם של בדידות ותשוקה באהבות נכזבות שראיתי על המסך בעבר.. הכל היה בערפל מוחלט אל אף שראיתי פרק או שנים בהתחלה ומסיבות כאלה ואחרות לא יצא לי לעקוב באופן קבוע, לכן משומה חשבתי שהזוג הצעיר (שמות זה כבר יותר מידי בשבילי לזכור) זה פלשבק של הזוג המבוגר. גם כאן נוכחתי שטעיתי ומדובר בשתי אהבות שונות אך הסיפור דומה – אכזבה. הייתי שמחה לגלות יותר יצירתיות מצד מספר הסיפור, כמו שזה נראה כרגע הצילומים מאוד יפים, האווירה רומנטית נהדרת, השחקנים מקסימים (למעט התספורת הלא ברורה של הבחור הצעיר שנראה לי יותר כמו ליידי בוי מאשר גבר) אך הכל צפוי מראש וזה קצת מאכזב. הם כאילו מפחדים להעיז האסייתים האלה, גם המלל (לפחות התרגום) הוא מאוד תמציתי ומדויק, בלי מדיה של רגש מילולי אלא יותר הצילום והאווירה הם שמובילים את הכיוון ואגב לדעתי הם פשוט מצוינים . אז שייקחו הם את כישורי הצילום וידביקו אלהם את החום הדרום אמריקאי (והגברים המאצ'וס הלטיניים) ויצרו את הסדרה של הlife . הזוג הצעיר קצת בעיתי בעיני ואינו משכנעה, משהו שם לא לגמרי מבושל הם מאוד מתאמצים להדמות לזוג הראשון וזה קלישאתי לי מידי לאומת זאת הזוג המבוגר הצליח להרעיד לי את הפופיק למרות הצפיות הרבה, המשיכה בניהם עושה לי את זה בגדול, מאוד רגש אותי המפגש בניהם, הניסיון שלה לקחת כמה צעדים אחורה ולוותר לטובת שלום בית, הדרך הטראגית בה הוא הציל אותה מתאונה ונפגע בעצמו, המפגש בבית החולים וה ח י ב ו ק הזה שאני מתה עליו. בסה"כ נהנתי , למרות שאני אוהבת לקטר.. אני כבר מחכה לראות איך זה התפתח והאם הילדים וההורים יפגשו והם יפגשו מן הסתם – הכל צפוי כבר אמרתי? יום טוב קנדלה
בתגובה ל: גשם של אהבה מאת: קנדלה המקורית
שעלולים לגרום לי לחלומות רעים בלילה...
ולגבי "גשם של אהבה" - גם אני מרגישה שיש שם בנאליות מסוימת, בעיקר בבניית העלילה ובדיאלוגים שנשמעים לי לא פעם שחוקים וממוחזרים. עיקר הכוח של הסדרה הוא בוויזואליות ובצילומי האווירה היפים - זה התחום שהבמאי מצטיין בו.
החוויה שלי עם הסדרה קצת שונה משלך - אני השתעממתי מאוד מהזוג הצעיר של שנות ה-70. דווקא בזוג הצעיר של שנות ה-2000 יש משהו יותר סימפטי בעיניי, גם אם לא מקורי במיוחד. הקטע הכי חמוד לטעמי היה כשהבחורה (סורי, גם אני לא זוכרת שמות. אני רואה 4 סדרות במקביל) הייתה המומה אחרי הנשיקה - כי חשבה שהוא יספור עד 10 ולא עד שלוש
לזוג המבוגר אני לא מתחברת במיוחד (הם נראים לי עייפים ועגמומיים מדי בינתיים). והגרושה העשירה, המתוסכלת והתככנית עושה לי פלאשבקים לא נעימים למכשפות מהטלנובלות הקלאסיות...
בכל אופן, לא הייתי רואה בסדרה הזו כמייצגת את הסדרות הקוריאניות, שיש בהן מגוון של ז'אנרים וסגנונות. הסדרה הזו נחשבת לדי מיושנת האמת.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני מעדיפה את המלוכסנים על התחקירים מאת: danarod והאמת היא שאני לא מאוד מחוברת לאף דמות או זוג אבל נהנת יותר מהזוג הבוגר.. אין לי ספק שיש הפקות טובות יותר אבל זה נחמד לי :) ואולי זה רק הגשם שבא לי טוב בימי החורף הקרירים?!
בתגובה ל: אני צופה ממקום אחר כנראה מאת: קנדלה המקורית רק רציתי להגיד ברוכה הבאה, אחרי ששוחחנו ביום שישי אני רואה שנכנסת לכאן... ואהבתי את הכינוי:)
בתגובה ל: הי קנדלה מאת: zilpa ובילבלתי אותך עם מישהי אחרת.. (סורי.) שסיפרה לי שהיא רוצה להכנס לפורום אבל טרם נכנסה...ואת כנראה גולשת ותיקה, שפשוט לא נמצאת בשרשורים האסייאתיים...
בכל מקרה - אני מציעה לך לצפות בסדרה מתחילתה כדי לקבוע עמדה. צפיה בפרק 10 עלולה לבלבל קצת את היוצרות...
בתגובה ל: אני צופה ממקום אחר כנראה מאת: קנדלה המקורית
אגב, יש סרט קוריאני מ-2003 שנקרא The Classic והסיפור שלו מזכיר את "גשם של אהבה" (עד כדי כך שיוצריו איימו לתבוע את מפיקי הסדרה בטענה שמדובר בפלגיאט). אני אהבתי את הסרט ונהניתי גם מהפסקול (הסרט זמין לצפייה ישירה ביוטיוב עם תרגום לאנגלית, אם זה מעניין אותך).
בתגובה ל: זה השיר המעלף מהסרט הנפלא הזה מאת: kler181
שמעתי אותו בפעם הראשונה באוטו שלך...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני צופה ממקום אחר כנראה מאת: קנדלה המקורית ללא תוכן
בתגובה ל: אני מעדיפה את המלוכסנים על התחקירים מאת: danarod כנראה באמת יש משהו בצילומי הנוף כי גם אני חשבתי שהמקום יפיפה. רציתי לשאול אם מישהו יודע איפה צילמו את הסדרה. עם זאת בשבילי המקום הזה יותר מתאים לטיול מאשר למגורים כי הוא נראה מבודד מידי.
אני דווקא אוהבת שיש שני סיפורי אהבה שונים כל כך אחד מהשני קשורים ולא קשורים...
מעניין איך תגיב הדמות של סוקי (זה הכינוי שלו, נכון?) ליחסים המתחדשים בין אביו ואהובתו הראשונה אמא של ... הוא הגיב די קשה ששמע על הרומן של אמא שלו...והבחורה בהחלט מנסה לדחוף את אמא שלה לקשר..
אני מקווה שלא תהיה לנו ועוד דרמה עם סוף טראגי והאמא של הבחורה תמות ברגע האחרון...דווקא יכול להיות בדרמה קוריאנית...
בתגובה ל: ראיתי בינתיים רק את פרק 9 מאת: milly12
שבו נותנים את המידע הרלוונטי למי שירצה לטייל בלוקיישנים שרואים בסדרות (רק זהירות - ייתכן שהוא מכיל ספויילרים להמשך הסדרה):
ראיתי שתיים מהדרמות הישנות של הבמאי - "סונטת חורף" ו"סתיו בלבי" ובשתיהן הייתה אווירה מלנכולית משהו, אבל צילומי העונות היפהפיים ריתקו אותי למסך (יותר מהעלילה).
לגבי השאלה שלך על התגובה של הזוג הצעיר לרומן המתחדש בין ההורים - נתקלתי באיזשהו ספויילר כללי בסיכומי סוף השנה, אז לא אפרט כרגע :) מה שכן, הצחיק אותי משפט הסיכום בביקורת שכתבה kaedejun בדרמבינס:
Who needs Fate when you have a yellow umbrella?
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש אתר תיירותי מאת: danarod אם ייצא לי לחזור לקוריאה אני בטוחה שאנסה לשלב כמה מקומות. הייתי בכמה מהקומות בהם צילמו את היהלום שבכתר וגם בבית קפה של קופי פרינס. היה כיף.
ראיתי את סונטת חורף. לקח לי המון זמן לראות אותה (מעל שנה...כן זה היה פרויקט...). האמת שראיתי אותה רק בגלל שרציתי ראות את "פויו נו סאקורה" או "סאקורה של חורף" הגירסה היפנית לסיפור, אבל בסוף לא יצא לי לראות אותה כי יש המון דרמות.
אני אחכה בסבלנות לראות איך העלילה תתקדם.
וכן, צחקתי שקראתי את המשפט.
טוב, רציתי לראות את פרק 10 מחר אולם בגלל אילוצים זה יידחה למחרתיים...
בתגובה ל: תודה על האתר מאת: milly12
בהחלט שברת שיא... כל הכבוד על ההתמדה!
ונשמע שהיה לך טיול מהנה שהשאיר טעם של עוד :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: לקח לך שנה? מאת: danarod מכיוון שיש כל כך הרבה דרמות לפעמים אני שוכחת לסיים כמה
אוקיי, ראיתי אתמול את פרק 10. ראיתם את המגפיים שסוקי נעל? ראיתם את העקבים?
מסכימה עם הדברים שנאמרו על שחקנית שמשחקת את האמא של סוקי. אם היא לא הייתה קוריאנית הייתי אומרת שהיא פולנייה רעה. עד עכשיו כל מה שעשתה לא הצליח לה. אני מקווה שזה ימשיך ככה. נכון, קשה לא לסמפט אישה במצבה שבעלה לא אוהב אותה אבל ברור שזה היה המצב מההתחלה. בכל מקרה, היא מצליחה להפוך את הדמות לנחשה וקשה להזדהות איתה...
ראיתם את ארוחת הבוקר שאבא של סוקי הביא לאהובתו הראשונה... חבל על הזמן...למה אצלנו אין דברים כאלה?
בתחילת הפרק נאמר שהאבא והבן לא מסתדרים כי הוא עזב את הבית...מעניין איך זה ישפיע על ההמשך. ולמרות זאת יש דברים שהם דומים בהם למשל שניהם את המעיל לבנות הזוג שלהן.
בתגובה ל: שנה וקצת מאת: milly12
לי קשה להפסיק סדרות באמצע, למרות שיש לא מעט שהיו ראויות לכך...
נראה לי שסוקי אוהב את סגנון הלבוש בסדרה - אם כי נראה שבחיים האמיתיים הוא עוד יותר אקסטרווגנטי
באמת יש הקבלות בין הזוג הצעיר והזוג המבוגר. נראה לאיזה כיוון ייקחו את זה (יש לי תחושה שלא כיוון מקורי במיוחד). יש עלילות שבהן הזוג הצעיר מהווה מעין "תיקון" לאיפה שהמבוגרים נכשלו. אבל אולי כאן ייתנו לשני הדורות להיות מאושרים? (אם זה יקרה, זה בטח יהיה אחרי ים של דמעות וגשם...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: טוב, עדיף מאוחר וכל זה מאת: danarod בכל מקרה, אני חשבתי שעצם הדילמה מטופשת להחריד. מה מפריע להורים לצאת ולילדים לצאת? הם בהחלט יכולים להיות שניהם יחד, וולחיות חיים מאושרים.
בתגובה ל: את לא באמת רוצה ספויילרים, נכון? מאת: zilpa
בקוריאה יש חוק שיוצר בדרמה ( וגם במציאות ) את כל הבלאגן :
אמא שלה ואבא שלו רוצים להתחתן. לכשזה יקרה הילדים שלהם ( מכל צד ) הופכים מבחינת החוק בקוריאה לאח ואחות. על אף שאין ביניהם קירבת דם החוק אינו מתיר לצעירים להתחתן ביניהם.
חוק זה נחקק בימי שלטונו של המלך - HYUNJONG - כן זה המלך מ- HORSE DOCTOR- אותו הציל הרופא המתלמד ממוות . אותו מלך העביר חוק נוסף , שבינתיים בוטל בקוריאה , והוא שאנשים בעלי שם משפחה זהה אינם מורשים להתחתן ביניהם.
אגב עד כמה שידוע לי ( אם טרם בוטל ) גם בטאיוואן זה כך. אף היתה דרמה שעסקה בנושא זה - " DEVIL BESIDE YOU ".
בכל אופן יש פתרון לבעייה ולא רק בדרמה אלא גם במציאות כך שכולם יוכלו להתחתן. אם פתרון זה מקובל על כל הצדדים זה כבר סיפור אחר כי שני הזוגות אינם יכולים להישאר ולחיות ביחד בקוריאה!
וכשג'ון ( ג'אנג קיון סוק ) אומר להאנא ( קים יונא ): "בואי נברח ונחיה במקום אחר " הוא יודע על מה הוא מדבר.
בתגובה ל: יש כאן בעייה מאת: lovekhj0606 הרי לחצי קוריאה שם המשפחה קים ויש עוד שמות משפחה נפוצים ואין להם את מגוון שמות המשפחה כמו לנו כתוצאה מקיבוץ גלויות, אז לסנן בני ובנות זוג לפי שמות משפחה זה כאב ראש רציני בקוריאה.
וממתי מדינות שעוברות למשטר חוקתי משמרות את החוקים מהמלוכה? ונראה שהמלך היה משועמם עם חוקים טיפשיים כאלה.
בתגובה ל: איך אפשר לחיות דווקא לפי החוק השני מאת: EVGLEV על המלך המשועמם. יש אימרה שאומרת שאם אתה נמצא בקוריאה ולא זוכר את השם של האדם שאתה מדבר איתו, תקרא לו "מר קים" ורוב הסיכויים שתצדק.
גם בארץ יש חוקים שהשתמרו מהתקופה הבריטית והעותומאנית, אין לי בעיה עם אימוץ חוקים ולא משנה מי הגה אותם, אבל צריך שיהיה מינימום הגיון.
בתגובה ל: LOL יבגני מאת: zilpa שמי שם משפחתו כוהן לא יכול להתחתן עם גרושה או עם מגוירת.
בתגובה ל: גם אצלינו יש חוק טיפשי הלכתי מאת: EVGLEV בין מי שמאמין שיש חוק שהוא ציווי מהתורה והוא מקפיד עליו, לבין מי שמאמץ חוק כי איזה מלך פעם החליט עליו. לפי התורה כתוב שכהן לא ינשא לגרושה, כך שבמדינה שמנהלת את הנישואין שלה לפי עקרונות ההלכה, ברור שיקפידו על כך.
אין ספק שלא מעט חוקים דתיים יכולים להיחשב מטופשים וחסרי טעם בעיני אלה שלא מאמינים במערכת הדתית, אבל בעוד עם אמונה דתית אני לא מתווכחת, הרי שלגבי חוקים שבודאי נחקקו על ידי בשר ודם, אפשר וראוי להתווכח, במיוחד כשהם חסרי הגיון ואין בהם שום תועלת לציבור.
אגב, שמעתי פעם על כהן שהיה מאוהב בגרושה, ואמרו לו ברבנות שאם הוא רוצה להתחתן איתה הוא יכול לותר על הכהונה- וזה אומר לחתוך לו חתיכה מהאגודל, אבל לזה הוא כבר לא היה מוכן...
(שמעתי את זה מהאחות של הבחור, והיא בחורה אמינה, אבל גם אז וגם היום זה נשמע לי מוזר מאוד, הסיפור הזה...)
בתגובה ל: יש כאן בעייה מאת: lovekhj0606 בהחלט מבהיר את התעלומה...
אם כי, עד כמה שאני זוכרת, ב"שטן שלצידך" (שראיתי די מזמן) הם קצת חששו מזה, הילדים, אבל בסופו של דבר זה הסתבר כחשש שאין לו הצדקה וכולם חיו יחד באושר ובעושר.
(פתאום נתקפתי נוסטלגיה לסדרות הטייאוואניות...)
בתגובה ל: את לא באמת רוצה ספויילרים, נכון? מאת: zilpa
ידיעת ספויילרים לא תעלה או תוריד הרבה. אבל נו, בכל זאת ננסה לשמור על ה"מתח". מניסיון עם סדרות קודמות של הצוות הנ"ל (הבמאי והתסריטאית) התרשמתי שיש להם חיבה לעלילות שמערבות הרבה רגשות אשמה וסחיטה רגשית. כך שאני לא אתפלא אם נראה משהו בסגנון הזה גם כאן.
ומאחר שבכ"ז קראתי את שאר ההודעות בשרשור, נראה לי שלפעמים עדיף לוותר על החתונה ופשוט לחיות יחד :) זה יכול לפשט לגיבורים המיוסרים את החיים.
iDana לשעבר
בתגובה ל: שנה וקצת מאת: milly12 של סוקי, אני יודעת שהיא מתנהגת ברוע, אבל בניגוד לדמות הנשית הרעה ה"קלאסית", שזוממת מזימות ובד"כ מצליחה, פה היא נראית בעיקר דמות פאתטית. היא שותה בלי סוף, היא מאוהבת בגבר שלא שם עליה, שבעצם אף פעם לא ראה אותה, הבן שלה מתרחק ממנה, וגם המזימות שלה בנאליות ומסוכלות בסופו של דבר.
אני לא אומרת שהיא טובה, אבל היא יותר מעוררת רחמים בעיני ממעוררת שנאה.
בתגובה ל: לגבי האמא מאת: zilpa שמנסה כל תרגיל אפשרי כדי שיחבבו אותה אבל כמה חבל שזה ממש לא מצליח לה..... האמת , מעוררת רחמים...
בתגובה ל: מעניין? כי אני מכירה עוד פטתית אחת כזו... מאת: kler181 לרצות שיחבבו אותך. השאלה אם זה בא על חשבון אחרים או לא.
יש אנשים שבאופן טבעי כובשים לבבות, ויש כאלה שמאוד קשה להם לגרום לאנשים לרצות בחברתם. השאלה מה עושים אחר כך...אם אדם הופך למריר וסופר עלבונות, ומנסה לשנות את המציאות גם במחיר אושרם של אחרים, הוא פוגע יותר מכל בעצמו.
בכלל, אנשים שפוגעים באחרים פוגעים בעצמם. רק חבל שהם לא תמיד מבינים את זה...
בתגובה ל: אני חושבת שזה די טבעי מאת: zilpa ללא תוכן
בתגובה ל: כמה שאת צודקת, לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר מאת: kler181 ללא תוכן
בתגובה ל: מעניין? כי אני מכירה עוד פטתית אחת כזו... מאת: kler181
אינני יודעת באיזו דמות" פאטתית ומעוררת רחמים " מדובר וזה גם ממש לא מעניין אותי. אני לתומי חשבתי שהפורום נועד כדי לדון בענייני אמריקה הלאטינית - טלנובלות אסיה וקוריאה - דרמות וסרטים וכל הקשור.
לא ידעתי שהפורום נועד גם לחיסול חשבונות אישיים. אילו הכוונה היתה לדמות מדרמה/ טלנובלה או סרט , KLER181 וזילפה היו מספרות לנו בגלוי במי מדובר.לא כן ?
ובאמת מישהי ירתה לעצמה ברגל! ופגעה רק בעצמה . כבר עברנו את תקופת שושלת ג'וסון בה ניצלו אנשים את קשריהם כדי לתקוע סכין בגב מבלי שמישהו יגיב.
זו בהחלט תעודת עניות למנהלי הפורום שהניחו להעלות את הכתוב לפורום מבלי לבדוק תחילה. גם אם לא הוזכר שם ה" פאטתית מעוררת הרחמים " במפורש , זה בפרוש נסיון פגיעה במכוון וברבים! ממליצה לכם בחום לקרוא שנית ושלישית את כללי הפורום אותו כתבתם בעצמכם!
ואל דאגה , כי אני אינני דואגת - זו לא אני ה " פאטתית מעוררת הרחמים " תשאלו את - KLER181 - היא אפילו לא מכירה אותי.
שיהיה לכם יום טוב וחמים!
בתגובה ל: מישהי ירתה לעצמה ברגל מאת: lovekhj0606 את נשמעת מאוד כועסת, ומדברת על חשבונות אישיים. אני לא באה לגונן על קלר, אבל אני חושבת שההערה שלה מדברת על מישהי שהיא מכירה ולא מתייחסת לאנשי הפורום בכלל. אני לא יודעת על מי היא מדברת, וגם לא חשוב לי לדעת. מאיזה סיבה את לוקחת את זה למקום שמשמיץ מישהי בפורום? הפורום נועד בהחלט להגיגים בנושא הדרמות שרואים, ואם אדם רוצה לשתף בהגיגים כאלה או אחרים מחיי היום יום שלו, ברמה הפילוסופית, אז למה לא? אף אחד לא הושמץ כאן ואני באמת לא מבינה מאיזה מקום מגיעה התגובה הסוערת הזו.
בתגובה ל: גשם של אהבה - 5-6 מאת: danarod זה שהם גורמים לי להחסיר פעימה או יותר נכון ג׳ון גורם לי להחסיר פעימה משהו בו פשוט מהפנט ! אחלה סדרה התחילה פרווה והתקדמה יפה מאד.
בתגובה ל: בגלל שאני בפרקים העכשוויים בויוה כל מה שיש לי לומר מאת: ortalav
אם כי יש רגעים חמודים בין הזוג הצעיר, במיוחד כשג'ון מואיל בטובו להתנהג יפה
מה שהכי עניין אותי בפרקי השבוע זו ההופעה המחודשת של סו אין גוק (כוכב הסדרה Answer me 1997 האהובה עליי מאוד), שגילם את צ'אנג מו בשנות ה-70, וחזר כאחיין שלו בשנות ה-2000. יש לו לוק מעניין... השיר שהוא ביצע לא נשמע משהו (אולי בגלל הסאונד?), אבל הוא ממש חמוד
iDana לשעבר
בתגובה ל: בשבילי הסדרה עדיין די פרווה מאת: danarod איך תסריט כל כך מיושן ובנאלי מצליח להצמיד אותי ולרתק אותי אליו?... הכל כל כך 'אולד פאשן' ומהפנט כאחד אולי מפני שזה דרמה אסייתית ולא דרום אמריקאית אם היה תסריט כזה לנובלה , מזמן הייתי עוברת ערוץ...
בתגובה ל: אני רק לא מצליחה להבין מאת: קנדלה המקורית
אם את נהנית - זה מה שחשוב
חוצמזה, החיידק האסייתי עלול להיות ממכר - אז זהירות
iDana לשעבר
בתגובה ל: אולי לא כדאי לנתח יותר מדי מאת: danarod אחד מצוות השחקנים seung hoon (חתיך משגע)
תראי מהתחלה ...ומי עומדת לצידו? האחות רבקה מהדרמה שרק היום דיברנו עליה "ממזרח לעדן"
בתגובה ל: זילפה , זילפה לצערך ...זה לא היה פארק שי הו אלא.. מאת: kler181 כנראה האהבה שלי לפארק שי הו גורמת לי לראות אותו בכל מקום...
בתגובה ל: תודה על הקישור...:) מאת: zilpa
באווירת חג המולד. ראיתי בפורום ויוה והעתקתי לכאן:
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנה עוד קצת שי-הו בשבילך מאת: danarod איך הלבישו אותו כמו פינוקיו וסידרו לו ריקוד שיתחרה בגנאגאם סטייל...
תודה, יקירתי, על הקישור הזה...
בתגובה ל: אוי, כמה צחקתי מאת: zilpa
באתר הזה אפשר למצוא עוד הרבה אוצרות (וגם ספויילרים ל"אליס" - זהירות):
בתגובה ל: בגלל שאני בפרקים העכשוויים בויוה כל מה שיש לי לומר מאת: ortalav הולידה שמועות לגבי כך שהקשר בין השניים עבר גם לחיים בפועל. בתוכנית בה התארח סוקי ונשאל על כך, הוא אמר שאת יונה זה מאוד הכעיס, אבל לו זה לא ממש הפריע.
חוץ מזה, באותו ריאיון הוא סיפר בגילוי לב מפתיע שהוא החליט שהוא צריך למצא חברים בני גילו בתעשיה, וכיון שהמנהל שלו היה פעם המנהל של לי מין הו, הוא החליט לשלוח סמס לנ"ל, Min-ho-sshi! Hello~ I’m the actor Jang Geun-seok. I’ve heard such good things about you from my manager and wanted to be good friends, so I’m contacting you. When you get this, please get back to me. Hehe ^^” (= מר מין הו, שלום, אני השחקן ג'אנג גון סוק, שמעתי עליך הרבה דברים טובים מהמנהל שלי, אני רוצה שנהיה חברים טובים, כך שאני יוצר איתך קשר. כשאתה מקבל את ההודעה, בבקשה חזור אליי.) ואז הוא החליט שאולי כדאי להבהיר לו שהוא לא מתחיל איתו, וכתב הודעה נוספת: "מר מין הו, אני אוהב בנות..." עברו עליו 15 דקות בהן לי מין הו לא ענה לו, והוא כבר התחיל לקלל אותו, ואת עצמו על בדידותו במלון יפני מפואר, בו הוא רואה את עצמו בטלויזיה נערץ ע"י יפנים, ואז הגיע המסר מלי מין הו: "אז אתה אוהב בנות? חחחח..." והוא כבר לא רצה לקלל את מין הו, רק להגיד לו כמה הוא נהנה מצייד עירוני... אני מצאתי את הקטע הזה נוגע ללב עד מאוד. מעניין לאן תתקדם החברות הזו
אם סוקי כ"כ רוצה להכיר חברים חדשים, אולי שווה לו להתגייס לצבא?
iDana לשעבר
בתגובה ל: זו יכולה להיות מאת: danarod הוא בטח מתקנא בחברות האמיצה של סונג סונג הון וסו ג'י סוב אהובך...
ובאמת, מה קורה עם הגיוס שלו?צד"ק לא קורא לו?
בתגובה ל: שימי לב שהוא רוצה להכיר חברים בתעשייה מאת: zilpa
ולהכיר כמה סלבס מקרוב. נדמה לי שגם ג'ונקי שירת ביחידה הזו... וסוקי רק בן 25 וקצת. יש לו עוד שלוש שנים אאל"ט לדחות את הקץ.
וסונג סונג-הון וסו ג'י סוב הכירו כמדומני בסט של הדרמה הראשונה שלהם, שבה היו להם תפקידים מיקרוסקופיים. והרושם הראשוני ההדדי לא היה מהמוצלחים, אבל ההמשך ידוע :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: גשם של אהבה - 5-6 מאת: danarod לא מצליחה להבין למה הטרגדיה?! חשבתי כבר שאולי זה בגלל הכבוד שהם רוכשים לאמא שלו אבל נראה שלא זאת הסיבה. אז מה בדיוק מונע מהם לממש את אהבתם?.. הרי חתונת ההורים לא תשנה את הDNA שלהם וזה לא שמדובר כאן בגילוי עריות אז מה כל הfacking ביבול שכל הזה ? אין לי ספק שאם אמא של האנה תגלה מה הסיבה שהבת שלה עצובה, היא לא תחשוב פעמיים ותשים קץ לייסוריה של ביתה
בתגובה ל: פרקים 13-14 מאת: קנדלה המקורית
אבל מסתבר שבקוריאה יש חוק קדום שקובע שאם אנשים מתחתנים, אז הילדים שלהם נחשבים כאחים, גם אם אין ביניהם קשר דם.
lovekhj0606 כתבה על זה בשרשור (כולל ספויילרים קלים להמשך. לשיקולך):
בתגובה ל: לנו זה נראה תמוה מאת: danarod תתמוך בידיים וברגליים ברומן שלו עם האנה שיפריד בין יון הי לבעלה לשעבר כדי שיאלצו להיפרד למען האושר של ילדיהם, האם את המחיר הזה היא תוכל לשלם ותהפוך לחמות מגן העדן רק בשביל האינטרס שלה להפריד את הזוג מלפני 30 שנה לפי התרגום ומלפני 40 שנה לפי הפרומו.
בתגובה ל: זה באמת מעניין, האם כעת אימו של סו ג'ון מאת: EVGLEV אבל החוק טיפשי ופרמיטיבי למדיי
בתגובה ל: הבנתי.. מאת: קנדלה המקורית
גם במדינות מתקדמות, או לפחות אלה שחושבות שהן מתקדמות , יש חוקים שנחקקו לפני מאות שנים ועדיין מקיימים אותם.
ולמה לנסוע עד קוריאה כל כך הרבה שעות כשבריטניה יותר קרובה?.... הידעתם שבבריטניה יש חוק המחייב כל נהג מונית להחזיק ברכבו כף אשפה ומברשת? ולאו דווקא לצורכי נקיון.
פעם פעם , עוד לפני שהמציאו את המכונית , נהג המונית היה עגלון והמונית היו סוס ועגלה. כל עגלון חוייב להחזיק בעגלתו כף אשפה ומברשת כדי.... לאסוף את גללי הסוסים. ומאז ועד היום לא שונה החוק.... טיפשי? תלוי את מי שואלים ואיפה....
הזכירו כאן שגם בארצנו עדיין מקיימים חוקים מימי המנדט הבריטי. אחת הדוגמאות הוא החוק בנהיגה המחייב מתן זכות קדימה לרכב הבא מימין. זהו חוק בנהיגה הבריטית. ובבריטניה נוהגים בצד שמאל ולא בימין כמו אצלנו!....