בשורה התחתונה, הסדרה הזו לא הייתה כוס הסוג'ו שלי. השחקנים היו טובים, רובם ככולם, אבל פיתוח העלילה והדמויות והטון הכללי של הסדרה לא היו לטעמי כלל וכלל. זו הייתה דרמה שהתהדרה בגלריה מרשימה של כוכבים ובתקציב גדול, ושאפה אולי להיות "גדולה מהחיים" (לפעמים האווירה הזכירה לי דווקא סופר סואופס כמו "דאלאס" ו"שושלת"), אבל משהו שם היה חסר לי ולא שכנע אותי.
לגבי הפרישה המתוקשרת של לי דא-הא – זה אולי יכול להתפרש כהתנהגות לא מקצוענית מצד השחקנית, אבל בכנות, אני מתפלאת שהיא החזיקה מעמד כ"כ הרבה זמן לנוכח הדמות המאכזבת והלא ברורה שכתבו לה. בסינופסיס הראשוני, הדמות שלה תוארה כ"פאם פאטאל בוגרת וחזקה", אבל בפועל לא נשאר מזה הרבה עם השלוש דקות בממוצע שהיא זכתה להן בפרק. כמו שכתבו באחת התגובות שקראתי, אפילו כלוב הציפורים זכה ליותר זמן מסך ממנה.
ובכלל, בדרמבינס טענו שמה שקרה מאחורי הקלעים היה לא פחות מעניין מהעלילה עצמה – עזיבת שחקנים, חילופי תסריטאים, תקציבים מקוצצים – מה שגרם לקיצוצים בשכר ולכוכב הראשי, סונג סונג-הון, לוותר על חלק משכרו עד לסיומה של הסדרה.
בכל מקרה, הסדרה זכתה לרייטינג נאה ביותר וגם לפרסים, כולל פרס הדסאנג לסונג סונג הון (במשותף עם קים קיונג מין מ"בטהובן וירוס"). סונג סונג הון הצטנע וטען שאינו ראוי לפרס. באירוע הסיום של הסדרה הוא טען שהדמות שלו לא הראתה טווח רחב של שינוי ושהוא הרגיש את המגבלות שלו כשחקן. יחד עם זאת הוא ציין שהרגיש שהשתפר בכל מה שנוגע לניתוח ולהבנת דמויות, אבל עדיין יש לו הרבה על מה לעבוד.
באותו אירוע יון ג'ונג הון סיפר שהגרון שלו כואב מרוב צעקות ובכי שנדרשו ממנו בסדרה, ושהוא ישמח להשאיר את דונג-ווק מאחור לטובת תפקיד קליל, כייפי ורומנטי יותר. סונג סונג-הון הביע רצון לגלם רשע, אך נראה לי שזה טרם קרה מאז... בכל מקרה, כיף לראות אותם מחייכים בתמונה הזו, אחרי מה שעבר על הדמויות שלהם בסדרה:
גרייס הייתה מבחינתי המרעננת הרשמית של הסדרה, ועזרה לי לשרוד אותה עד סופה...
סצנת הסיום הייתה לטעמי דווקא אחת היפות בסדרה. ואני אוהבת גם את השיר שמלווה אותה – No one else של לי סונג-צ'ול:
ואני לוקחת איתי מהסדרה הזו גם שיר נוסף שלו מהפסקול – אין עליו בבלדות
וכמובן – אני מצדיעה למתרגמות על הסבלנות וההתמדה בפרויקט הארוך והמורכב הזה. אני בטוחה שזה לא היה פשוט בכלל... כל הכבוד!
העונה השנייה של Vampire Prosecutor שודרה בערוץ הכבלים OCN בקוריאה בין החודשים ספטמבר-נובמבר 2012. העונה כוללת 11 פרקים (פרק פתיחה כפול ועוד 10 פרקים באורך רגיל).
העלילה ממשיכה את הקו של העונה הראשונה (שעליה כתבתי כאן). התובע הערפד ממשיך במלחמתו הבלתי מתפשרת בפשע, ובמקביל מנסה להתחקות אחרי שרשרת האירועים, האנשים והערפדים שגרמו לו להפוך לערפד. מרבית השחקנים הקבועים והדמויות של העונה הראשונה חזרו גם לשנייה, וזו ההזדמנות לשים כמה תמונות:
התובע-ערפד מין טה-יון (יון ג'ונג-היון, Jejoongwon, "ממזרח לעדן")
הכלבוייניק צ'וי דונג-מן (קים ג'י-יונג, Color of woman)
אחת התוספות לקאסט – חוקר מקרי המוות ג'ו גונג-היון (לי קיונג יונג, שמשחק בעיקר בסרטים)
התרשמות אישית: העונה השנייה, ממש כמו הראשונה, הייתה מתוקתקת וקולחת, עם שילוב מוצלח של אקשן, מסתורין והומור. מקרי הרצח שנחקרו היו מורכבים ומרובי טוויסטים, ולעתים היו מסובכים מדי בשבילי (כך שנעזרתי לא פעם בדרמבינס כדי לפענח את הרמזים). בנוסף לכך, נרשמה עליית מדרגה באלימות שהייתה קשה יותר מבעונה הראשונה. למרבה המזל, הצליחו לאזן את האלימות עם מינון גבוה של הומור, כך שהסך הכל היה מהנה למדי מבחינתי.
יון ג'ונג-היון היה מעולה גם בעונה השנייה והדמות הזו פשוט תפורה עליו, ואני לא יכולה לדמיין שחקן אחר שהיה נכנס באלגנטיות כזו לתפקיד התובע הערפד – הוא מגניב, קליל, סקסי וגם רציני עד אימה כשצריך. אחת מנקודות החוזק של הסדרה טמונה בכימיה שלו עם הבלש הוואנג – יש ביניהם מערכת יחסים שיש בה המון תמיכה לצד עקיצות הדדיות, והם מבינים אחד את השני בלי יותר מדי מילים. בכלל, היחידה שלהם היא מעין משפחה, והדינאמיקה ביניהם מאוד מהנה לצפייה.
לי יונג-אה נראתה מהממת בעונה הזו, אבל הייתה לי תחושה שהדמות שלה הייתה בצל, ושהפוטנציאל שלה לא מוצה. לעומתה, דווקא השחקן הצעיר שמגלם את דונג-מאן הטירון, זכה לזמן מסך משמעותי וסיפק כמה מהרגעים הקומיים והכיפיים של העונה הזו, והייתי שמחה לראות אותו בתפקידים נוספים.
מאחר שלא הכנתי שיעורי בית ולא ריעננתי את זיכרוני באירועי העונה הראשונה, היה לי קצת קשה לעקוב אחרי הקשת העלילתית שהתמקדה בשורשי ההתערפדות (ושוב תודה לדרמבינס על השלמת הפערים). הקשת הזו מגיעה לשיא בפרקי הסיום, שבהחלט מניחים את היסודות לעונה השלישית, שאני מקווה שתצא לפועל. אני אישית מוכנה לראות את התובע הערפד עוד כמה וכמה עונות...
טיזר:
iDana לשעבר
בתגובה ל: Vampire Prosecutor 2 מאת: danarod שמחה לגלות שהעונה השנייה עמדה בציפיות. לא תמיד זה פשוט, והאם אני מבינה נכון, שהם הולכים להמשיך עם העונות של הסדרה הזו במתכונת האמרקאית?
עד שימאס לקהל, או למפיקים או לשחקנים?
אני אישית מעדיפה את הסיפורים שלי עם התחלה אמצע וסוף, אבל כשחושבים על זה יש סדרות שהיינו רוצים שימשכו עוד ועוד...
בתגובה ל: תודה על הסקירה:) מאת: zilpa
העונות קצרות (11-12 פרקים, דומה ליפניות) ויש בהן משהו מאוד מרענן. אני מאמינה שגם לסיפור הזה יהיה סוף, פשוט פורשים אותו בצורה קצת אחרת. חוצמזה שבסוף עונה 2 די טרפו את הקלפים, מה שיאפשר נקודת זינוק חדשה לגמרי. ובהנחה שרוב הדמויות ובראשן התובע יישארו - זה בכל זאת לחזור למשהו מוכר, אבל מזווית חדשה ומרעננת.
אגב, לערוץ הכבלים OCN יש עוד סדרה שרצה כבר 3 עונות ונקראת God's quiz. יש להם בהחלט כמה הפקות מרשימות.
iDana לשעבר
בתגובה ל: Vampire Prosecutor 2 מאת: danarod תודה על הסקירה, דנה! שתי העונות כבר אצלי על המחשב...טוב לקרוא שגם העונה השניה הייתה טובה
השחקן הזה מאור מוכשר ותמיד יש לו תפקידים מגוונים ומעניינים
בתגובה ל: שמחה לקרוא שיש למה לצפות! מאת: MyGirl
תהיה לך הפריווילגיה להמשיך ישירות לעונה השנייה. או שמקסימום תחכי לעונה השלישית
הוא באמת שחקן מוכשר :) בימים אלה אני צופה בו ב"ממזרח לעדן", ולמרות שהוא בסה"כ עושה עבודה טובה, אני לא מחבבת במיוחד את דמותו (וגם לא את הסדרה בכללותה).
הנה ראיון שבו הוא מדבר על הסדרה לקראת העונה השנייה (ללא ספויילרים). הוא חושב שאם יהיו יותר מ-3 עונות, יהיה כדאי לרענן את צוות השחקנים והדמויות כדי לשמור על עניין. הוא גם מספר שהוריו מרוצים שהוא מגלם עורך דין, לפחות על המסך אם לא בחיים האמיתיים... ושאשתו, השחקנית האן גא-אין, לא צפתה בסדרה כי היא נראית לה מפחידה מדי.
והוא ממש חמוד! הצחיקה אותי התגובה הבאה לכך שהוא אומר בראיון שהערפדים ההוליוודיים הם סקסיים, אבל בקוריאה לא מתמקדים בהיבט הזה...
Vampires in Hollywood are sexually attractive, But we don't focus on that side? LOL, HAVE YOU NOT WATCHED YOURSELF ONSCREEN JUNG HOON?
iDana לשעבר
בתגובה ל: כן ואם תאהבי את העונה הראשונה מאת: danarod לא ידעתי שתהייה עונה שלישית לסדרה...סוף סוף יש סדרה שלא מחליפים את כל הקאסט שלה בעונה החדשה
אז לא אהבת את "ממזרח לעדן"? לי היה מאוד נחמד לצפות בה, אבל גם לא הצלחתי כל כך להיקשר לדמויות ולכן, גם התגובות שלי להתרחשויות מסויימות היו בהתאם
בתגובה ל: הוא ממש חמוד! מאת: MyGirl
הלוגו של הסדרה הופיע בהצגת הפרויקטים של ערוץ OCN לשנת 2013.
סיימתי את "ממזרח לעדן" היום ואני מתכוונת לכתוב עליה קצת, אבל כן, לא התלהבתי בלשון המעטה. מזל שהייתה שם גרייס, כי היא הדמות היחידה שחיבבתי קצת :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod למכירה ספרי לימוד בסינית למתקדמים חדשים לגמרי. מחיר לספר: 80 ש"ח אורני 03-5739106 orentaub@zahav.net.il
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod לא רק אצלנו (ואפילו יותר גרוע מאצלנו): 'יותר מ-500 טיסות בוטלו, שיבושים גדולים בתנועת הרכבות, כבישים חסומים, פקקי תנועה ועשרות פצועים בתאונות דרכים. זו הפעם הראשונה בעונת החורף שבאזור טוקיו יורד שלג. "כאוס" '.
מנתח פלסטי דירג את עשרת השחקנים הקוריאניים היפים ביותר – לפי הפרופורציות בפנים. התוצאות מפתיעות משהו.
במקום העשירי – היון בין ("גן סודי") דבר המנתח: "הפנים שלו קצת ארוכים מדי".
במקום התשיעי – ג'ו אין סונג ("פרח קפוא") לא מצאתי תרגום להערות – נצטרך להסתפק בקווקווים.
במקום השמיני – ג'ונג וו-סונג ("פאדאם פאדאם") שוב, לא מצאתי תרגום להערות.
במקום השביעי – סונג סונג-הון ("יורשת העצר") דבר המנתח: "הפנים שלו קטנים מדי".
במקום השישי – סונג ג'ונג-קי (Nice guy) דבר המנתח: משהו עם הפרופורציות שקצת חורגות מהשלמות...
במקום החמישי – וון בין ("האיש משומקום") דבר המנתח: "תווי הפנים שלו קצת נשיים".
במקום הרביעי – סו ג'י-סוב (Ghost) דבר המנתח: "עצמות הלחיים שלו ארוכות מדי".
במקום השלישי – גו סו (Will it snow at Christmas) דבר המנתח: "התאמה טובה בין המצח, עצמות הלחיים וקו הלסת".
במקום השני – לי סונג-גי ("יופי של ירושה") דבר המנתח: "יש התאמה טובה בין העיניים, אף, שפתיים, קו הלסת, עצמות הלחיים והמצח".
במקום הראשון – קאנג דונג-וון (Magic) דבר המנתח: "התאמה מושלמת בין העיניים, האף, השפתיים וקו הלסת".
iDana לשעבר
בתגובה ל: 10 השחקנים היפים ביותר – דבר המנתח הפלסטי מאת: danarod אני חייבת להודות שהיא מטופשת קימעא. אם כי אני חושבת שמס' 1 שלו הוא אכן גבר מרשים ביותר ושחקן מדהים.
אבל מס' 2....נו, באמת. אני עוד בהלם מהעובדה שהוא נחשב חתיך בקוריאה.
וחוץ מזה, איפה מר גומות? איפה פארק שי הו? איפה ג'ו ג'ין מו? איפה סוקי? יש עוד כ"כ הרבה שחקנים שבעיני יפים יותר מאלה שברשימה הזו (חוץ כמובן מיון בין וסונג סונג הון, שנמנים על יקירי) אז שילך המנתח לקשקש קוים במקומות אחרים. לי יש רשימה אחרת
בתגובה ל: זו חוות דעתו המקצועית? מאת: zilpa
את מדמיינת מישהו נכנס למשרד של המנתח הדגול ומזמין פרצוף כמו של לי סונג-גי? עם כל הכבוד לזה שהוא המאמי הלאומי וכו'... אבל נו, נראה שהמנתח עובד עם קואורדינטות ונוסחאות, ומי שאני שאתווכח?
ברשימה יש ארבעה מהשחקנים האהובים עליי שהם גם יפים, ועוד יותר חשוב - הם מוכשרים וכריזמטיים (לטעמי לפחות). הלא הם ג'ונג וו-סונג, וון בין, סו ג'י-סוב וגו סו את מס' 1 ברשימה טרם יצא לי לראות בפעולה, אבל אני מקווה לתקן את זה בקרוב :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: מס' 2 הפתיע אותי במיוחד מאת: danarod מס' 1 ברשימה הוא שחקן כריזמטי ביותר. אני בטוחה שתהני ממנו. אבל עדיין יון בין לוקח אותו בהליכה...
נראה לי המנתח הזה חי בלה לה לנד...
בתגובה ל: זו חוות דעתו המקצועית? מאת: zilpa החתיכים היחידים ברשימה הזאת, הם היון בין וסונג סונג הון. לי סו ג'ין ופארק שי הו בולטים בהיעדרם (ואם תשאלו אותי, גם לי מין הו).
בתגובה ל: 10 השחקנים היפים ביותר – דבר המנתח הפלסטי מאת: danarod אני דווקא את היון בין הייתי שמה באחד המקומות הראשונים ולא רק מקום 10...מגיע לו יותר
את שלושת המקומות הראשונים שלו אני לא אוהבת בכלל...ואני לא מדברת על כישורי המשחק (שגם אותם לא אהבתי) אלא על המראה
וון בין וסו ג'י סוב בהחלט ראויים להיות ברשימת היפים
הייתי מוסיפה גם את ג'ו סאנג הוק...
בתגובה ל: 10 השחקנים היפים ביותר – דבר המנתח הפלסטי מאת: danarod אני מסכימה עם כל מילה שלך זילפה יקירה.... מה עם החתיכים האמיתיים? מר גומות ופארק שי הו ? המנתח הזה לא אמין בעיניי , אין סיכוי שינתח אותי... להגיד על אהובי פנים קטנות מדיי או על וון בין ,פנים נשיות ? אני מעדיפה שיקווקוו על הטוסיק השובב של אין סונג שלי מחכה כבר לפברואר , לדרמה החדשה שלו עם הראשית מפול האוס 1...!!!!
נראה לי אצטרך טישו בחבילות גדולות....
בנותי, מה שלומכן ? אדבר איתכן ביום ראשון בטלפון ועד אז סופ"ש נפלא לכן
בתגובה ל: שבת שלום יקירותיי, שבוע שעבר הייתי אצל נכדיי בצפון מאת: kler181 אז ברחת לנו לצפון, והתנתקת מהמחשב, אה?:)
עזבי אותך ממנתחים פלאסטיים. הם מתפרנסים מרגשי הנחיתות שהם יוצרים בציבור. יש לי חברה שאומרת שכל פעם שהיא נכנסת לסופרפארם קופצת עליה מישהי שכ"כ מורידה לה את הבטחון העצמי שהיא חושבת לעצמה: "איפה המנתח הפלסטי הקרוב ביותר, אני צריכה ללכת אליו להחליף הכל.."
בתגובה ל: שבת שלום יקירותיי, שבוע שעבר הייתי אצל נכדיי בצפון מאת: kler181
LOL על הקווקווים בטוסיק מקווה שנהנית מהשלג, ושתהני גם מהמלודרמה עם יקירייך
iDana לשעבר
בתגובה ל: היי אורה מאת: danarod נהניתי מאוד בצפון עם נכדיי המתוקים וגם כמובן מהאוירה החורפית נתראה בקרוב !!!
בתגובה ל: היי יקרות שלי, אני מזה התגעגעתי !! מצפה כבר למפגש מאת: kler181 ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod אני צופה כעת בסדרה הזו וכבר הגעתי לפרק 29...השאלה שלי למי שצפה בסדרה הזו היא אם בפרקים הבאים הולך להיות איזה שינוי מפתיע בעלילה או שלא צפויות הפתעות עד הסוף? היה לי צפיות גבוהות מהסדרה וכרגע, קשה לי להצביע על משהו מעניין בה. הכי קשה לי עם השחקנים...העלילה עוד איכשהו בסדר כי היא טלנובלית כזאת...אבל לא הצלחתי לסמפט אף אחת מהדמויות המרכזיות...במיוחד הזוג הראשי גם לפני כמה ימים התחלתי לצפות ב-I DO I DO ולמרבה ההפתעה גיליתי שהשחקנית הראשית מ-New Tales...מופיעה פה בתפקיד המשנית ובדמות עוד יותר מעצבנת... ודווקא יצא לי לראות אותה ב"חוות גן עדן" בתפקיד קטן והיא נראתה לי ממש חמודה...אז כנראה שזו לא השחקנית שמרגיזה אותי אלא דמותה. בכל מקרה, אשמח לקרוא חוות דעת לגבי המשך העלילה
בתגובה ל: New Tales of Gisaeng , מישהו צפה? מאת: MyGirl ב-Mydramalist ראיתי שיש דעות לכאן ולכאן. קראתי גם חוות דעת שלפיה הסדרה הייתה הרבה יותר מוצלחת אם היו מקצרים אותה (זה נכון ללא מעט סדרות לצערנו...).
בכל אופן, את לא מהנוטשים באמצע, נכון? (גם אני לא בד"כ), אז מקווה שיהיה לך יותר מעניין ונחמד בהמשך :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: לא צפיתי, אבל מאת: danarod בעבר זה גם היה תקף לטלנובלות ואז זה בכלל היה סיוט בגלל מספר הפרקים
בינתיים קשה לי להחליט מה יותר גרועה..."New Tale" או "I do I do"....לפחות בשניה אני כן מסמפטת את הקאסט אבל העלילה לא הכי מוצלחת לטעמי
בתגובה ל: כן...לצערי אני לא מהנוטשים באמצע... מאת: MyGirl
זה גם יתרון... ואולי יגיע היום שבו נתחיל לנטוש גם סדרות מלוכסנות באמצע :)
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
ממש במקרה הגעתי לקישור הזה - לא הספקתי להתעמק בו, אבל נראה לי שערוץ MBC מעלה ליוטיוב פרקים מלאים של מבחר דרמות. בתקופה כזו, זה נחמד שיש אופציה חוקית ונוחה יחסית לצפייה, אם כי מבדיקה מדגמית, נראה שלא כולן כוללות תרגום. אבל באלה שכן, מוצע תרגום באנגלית ולעתים גם בשפות נוספות.
בערוץ ה"קלאסיק" אפשר למצוא דרמות כמו סאם סון, דונג יי, זמן בין כלב וזאב ועוד:
יש גם ערוץ של Drama, אבל הוא כולל כנראה דרמות חדשות יותר, שעדיין לא זמינות באזורנו.
שם הסדרה לא מופיע באנגלית בתפריט הראשי, אבל אפשר לזהות לפי התמונה, או פשוט להקליק ולבדוק במה מדובר.
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod
והנה כמה מילים פזורות לסיכום...
בשורה התחתונה, הסדרה הזו לא הייתה כוס הסוג'ו שלי. השחקנים היו טובים, רובם ככולם, אבל פיתוח העלילה והדמויות והטון הכללי של הסדרה לא היו לטעמי כלל וכלל. זו הייתה דרמה שהתהדרה בגלריה מרשימה של כוכבים ובתקציב גדול, ושאפה אולי להיות "גדולה מהחיים" (לפעמים האווירה הזכירה לי דווקא סופר סואופס כמו "דאלאס" ו"שושלת"), אבל משהו שם היה חסר לי ולא שכנע אותי.
לגבי הפרישה המתוקשרת של לי דא-הא – זה אולי יכול להתפרש כהתנהגות לא מקצוענית מצד השחקנית, אבל בכנות, אני מתפלאת שהיא החזיקה מעמד כ"כ הרבה זמן לנוכח הדמות המאכזבת והלא ברורה שכתבו לה. בסינופסיס הראשוני, הדמות שלה תוארה כ"פאם פאטאל בוגרת וחזקה", אבל בפועל לא נשאר מזה הרבה עם השלוש דקות בממוצע שהיא זכתה להן בפרק. כמו שכתבו באחת התגובות שקראתי, אפילו כלוב הציפורים זכה ליותר זמן מסך ממנה.
ובכלל, בדרמבינס טענו שמה שקרה מאחורי הקלעים היה לא פחות מעניין מהעלילה עצמה – עזיבת שחקנים, חילופי תסריטאים, תקציבים מקוצצים – מה שגרם לקיצוצים בשכר ולכוכב הראשי, סונג סונג-הון, לוותר על חלק משכרו עד לסיומה של הסדרה.
בכל מקרה, הסדרה זכתה לרייטינג נאה ביותר וגם לפרסים, כולל פרס הדסאנג לסונג סונג הון (במשותף עם קים קיונג מין מ"בטהובן וירוס"). סונג סונג הון הצטנע וטען שאינו ראוי לפרס. באירוע הסיום של הסדרה הוא טען שהדמות שלו לא הראתה טווח רחב של שינוי ושהוא הרגיש את המגבלות שלו כשחקן. יחד עם זאת הוא ציין שהרגיש שהשתפר בכל מה שנוגע לניתוח ולהבנת דמויות, אבל עדיין יש לו הרבה על מה לעבוד.
באותו אירוע יון ג'ונג הון סיפר שהגרון שלו כואב מרוב צעקות ובכי שנדרשו ממנו בסדרה, ושהוא ישמח להשאיר את דונג-ווק מאחור לטובת תפקיד קליל, כייפי ורומנטי יותר. סונג סונג-הון הביע רצון לגלם רשע, אך נראה לי שזה טרם קרה מאז... בכל מקרה, כיף לראות אותם מחייכים בתמונה הזו, אחרי מה שעבר על הדמויות שלהם בסדרה:
גרייס הייתה מבחינתי המרעננת הרשמית של הסדרה, ועזרה לי לשרוד אותה עד סופה...
סצנת הסיום הייתה לטעמי דווקא אחת היפות בסדרה. ואני אוהבת גם את השיר שמלווה אותה – No one else של לי סונג-צ'ול:
ואני לוקחת איתי מהסדרה הזו גם שיר נוסף שלו מהפסקול – אין עליו בבלדות
וכמובן – אני מצדיעה למתרגמות על הסבלנות וההתמדה בפרויקט הארוך והמורכב הזה. אני בטוחה שזה לא היה פשוט בכלל... כל הכבוד!
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז סיימתי לצפות ב"ממזרח לעדן" מאת: danarod אצלי גורם הזעזוע מסיום הסדרה, היה כאמור קשה ביותר. (התחשלתי מאז..).אני לא מצליחה למצא מה שכתבתי עם סיום הצפייה, אבל אני זוכרת שגם את היית בין אלה שעודדו אותי. יש כמה דברים שאני מודה עליהם לסדרה הזו, אחד מהם זה ההכרות שלי עם סונג סונג הון, השני זה הנבל שג'יי אר פראייר לידו, שין טה האוואן, ולבסוף- ההסטוריה הקוריאנית כפי שהיא נפרשת על פני דורות רבים. מזויות שונות. מענייין שדוקא עכשיו נבחרה הבת של הנשיא שמוצג בסדרה לא מעט, כנשיאה החדשה של דרום קוריאה.
גרייס היתה מתוקה מאוד, אבל חסד גדול לא עשו איתה בסדרה הזו. ב"פרדייז ראנץ'" היה לה תפקיד יותר אופטימי. ולי דה הא ברחה - וטוב שכך.(לא שאני יודעת אם מה שעשתה אחר כך היה טוב יותר...)
בתגובה ל: שמחה שהמוזיקה היתה לטעמך:) מאת: zilpa
אני ידעתי את הסוף מראש, וגם לא נקשרתי לדמויות, אבל אני יכולה להבין את הזעזוע שלך ושל צופים רבים. עקבתי בהנאה אחרי הדסקוסים על הסדרה, ואחד הגורמים שהמריצו אותי בצפייה היה שרציתי כבר לקרוא את הסיכום שלך... הנה השרשורים הרלוונטיים:
לגבי הרקע ההיסטורי, אני למדתי הרבה מהסדרה "שעון החול" שהיא אחת האהובות עליי ומתרחשת בערך באותן שנים. ב"שעון החול" ממש בחנו את האירועים ההיסטוריים לעומק ואת ההשפעה שלהם על הדמויות. אומרים שהסדרה הזו הייתה אחת הראשונות שעסקו בפצעים מדממים כמו המרד בקוואנג'ו, ויש כאלה שאפילו טוענים שהיה לה תפקיד בהעלאת המודעות ובהעמדתם לדין של האחראים לכמה מהפרשיות העגומות בהיסטוריה של קוריאה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אכן, אין לי טענות לגבי המוזיקה מאת: danarod את תמיד מפליאה למצוא דברים שנעלמו לי...
אני מקוה שהסיכום שלי הצדיק את עצמו. בזמנו הוא נועד לחסוך לאנשים עם לב רגיש 56 שעות של דרמה שאכזבה בסופה...כיום אני חושבת שהתחשלתי, וכך למשל, באייריס, אפילו לא הנדתי עפעף בסוף הפרק האחרון (להיפך, אפילו צהלתי משמחה: "ידעתי!") פשוט אז הראש שלי, המורגל בסרטים מערביים, לא חשב בכלל שיש אפשרות שהגיבור ימות ברגע האחרון. אגב, אני זוכרת את הפרק שפוצצו אותו, דרסו אותו במשאית והשליכו לנהר, ואחר כך הוא היה בקושי רבע יום בבית חולים וכבר חזר להתרוצץ. זה הגיוני שבחור כזה ימות מכדור אחד? בקצור, היום כבר כל הסיפור יותר מצחיק אותי ממעציב. אבל כשקראתי את מה שכתבתי בזמן אמת, ניכר שלקחתי קשה...
(כאמור, התחשלתי:))
וסלחתי לה. לחברתי היקרה. מסתבר שהיא, שכמוני חוששת מסופים עצובים, מציצה בסוף הסדרה כדי לראות איך היא תסתיים עוד כשהיא באמצעיתה. וכך, היא ראתה את דונג צ'ול וכל המשפחה יושבת ביחד, והיתה בטוחה שמדובר בסוף מוצלח. גם היא עצמה קצת הופתעה לגלות שהסוף איננו טוב כפי שחשבה. (ועל זה נאמר, אל תביט בסוף ותחשוב שאתה מבין משהו. כי יש סדרות שאי אפשר באמת להסיק מהצצה בסופן -אם הוא טוב...)
בתגובה ל: תודה - יקירתי. (ספויילרים לממזרח לעדן) מאת: zilpa
ולחברה שלך יש נסיבות מקלות סה"כ גם היא לא ידעה. וסצנת הסיום היא מעניינת, במובן הזה שאפשר לפרש אותה בכמה דרכים (וכבר ראינו דוגמאות לכך שיש אנשים שיפרשו גם את הסוף הטרגי ביותר כחלום רע, ואת הפנטזיה כמציאות).
ואיך אומר השיר - The first cut is the deepest. ואח"כ מתחשלים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הסיכום שלך בהחלט הצדיק את עצמו מאת: danarod גם ידע אותו משורר לומר לנו שהעולם בחוץ לא משהו... חבל שדונג צ'ול לא הקשיב לו.
בתגובה ל: חן חן על השיר היפה. מאת: zilpa
דונג צ'ול תמיד חשב שהוא צריך להציל את כולם ולשאת את העולם על כתפיו, וכך הגיע לאן שהגיע בסופו של דבר...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז סיימתי לצפות ב"ממזרח לעדן" מאת: danarod זו אני שהאצתי בנורית לתרגם אותה ואכן המאמץ היה כדאי. ראשית אני שמחה שראית אותה סוףסוף, למרות שלפי דבריך היא לא כוס הסוג'ו שלך- אני מסכימה איתך שלא נתנו ללי דה הא חשיפה מספקת ,כי אני מאוד מעריכה אותה כשחקנית אופי מצויינת ולאחר שראיתי אותה במיס ריפליי אני ממש מעריצה אותה. לדעתי כל השחקנים בדרמה הזו היו מצויינים החל מאהובי היקר-סונסי שהיה גבר גבר....ועד אחותו הצעירה...כולםםםםםם !!!
זה השיר שמסיים כל פרק ואני אוהבת אותו באופן מיוחד..
וכמובן שאני לא יכולה להתעלם מהילדים המקסימים ששיחקו נפלא אני נהניתי מאוד מאוד מהדרמה לא התעייפתי או השתעממתי אפילו לרגע !! ובזמנו אהבתי גם את שושלת וגם את דאלאס ...חחחח...
יתכן וגם מדובר בגיל , את זוכרת את הסיפור שלי על "חלף עם הרוח" שראיתי כמה פעמים ובגילאים שונים..?? שבת שלום יקירתי
בתגובה ל: דנה'לה תודה על המחמאה..האמת שכל האשמה עליי -לתרגום מאת: kler181
ואני בטוחה שהרבה אנשים נהנו מהיוזמה ומההשקעה שלך ושל המתרגמות :)
אין ספק שסונסי שלך שרמנטי ביותר, ולא תמיד קל לפענח ולנתח את מה שגורם לנו להתחבר ליצירה מסוימת או לא... מ"חלף עם הרוח" נהניתי דווקא
שכחתי לציין שחיבבתי את השחקן שגילם את קי-צ'ול ושחבל שנאלצנו להיפרד מדמותו כ"כ מהר. הייתי סקרנית לראות קצת יותר ממערכת היחסים שלו עם שתי נשותיו, שקצת נשארה כמו תעלומה בשבילי...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז סיימתי לצפות ב"ממזרח לעדן" מאת: danarod והיו לא מעט דמויות שחיבבתי... התפקיד של לי דה-הא היה ממש סתמי ולכן, היא לא הייתה חסרה לי כשיצאה מהעלילה...וזאת דווקא שחקנית שאני מאוד מסמפטת.
סוף הסדרה בוודאי גרם ללא מעט צופים נלהבים דמעות רבות...לי אישית הוא סתם הרגיז וחשבתי שהתסריטאים שוב שתו יותר מידי סוג'ו
גרייס הייתה ממש מתוקה!!! אחת הדמויות שהכי אהבתי בסדרה השחקנית שגילמה את אישתו של דונג-וו היא שחקנית שאני מאוד מסמפטת, אבל פה היא הייתה ממש בלתי נסבלת! יוצא לה בזמן האחרון לגלם תפקידים גרועים...גם ב"The Duo" לא סבלתי אותה.
תודה על הסקירה, דנה!
בתגובה ל: הקאסט באמת היה מעולה! מאת: MyGirl
אני מניחה שהתכוונת לשחקנית האן ג'י-היי, שגילמה את ג'י-היון, אשתו של מיונג הון? באמת הייתה לה דמות מתסכלת ולא ברורה, אבל השחקנית עצמה חמודה :) אולי בסדרה האחרונה שלה, May Queen, יש לה תפקיד סימפטי יותר...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אשתו של מי? מאת: danarod אני מאוד מסמפטת את השחקנית הזו מאז שראיתי אותה ב"Sweet 18"...מקווה באמת שב"May Queen" התפקיד שלה יהיה מוצלח יותר. אני אמנם לא מתלהבת יותר מידי מהגברים שמככבים בסדרה הזו אבל אני מתכוונת לצפות בה בכל זאת בזכות ג'י-היי, גם ראיתי ש"הגבירה האן" מ"יהלום בארמון" משתתפת פה בתפקיד משמעותי...מקווה שיהיה מעניין! אבל עד שאגיע לסדרה יקח זמן...יש לי איזה 30 סדרות אחרות במחשב ביניהן מחכה לי סדרה היסטורית בשם "Dae Jo Yeong" משנת 2007...אני מפחדת להתחיל איתה כי יש לה 134 פרקים...אם יהיה משעמם אני אהייה חייבת לנטוש! למרות שבדר"כ אני נהנית מהתקופתיות...אבל לא תמיד...אני לא שוכחת עד כמה היה קשה לי לצפות ב"Shin Don" וב"Soldier"...
בתגובה ל: אכן התכוונתי אליה... מאת: MyGirl
זה באמת חתיכת פרויקט לצפייה. אני אפילו מהססת אם לצפות ב-Jumong שנראית לי ארוכה כ"כ והיא "רק" בסביבות 80 פרקים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז סיימתי לצפות ב"ממזרח לעדן" מאת: danarod דנה זילפה אורה ועוד ועוד,,,עוד כמה אני מצטערת שהחמצתי את הדיונים על ממזרח ל עדן שבטוח שוחחתם עליה== הייתי עסוקה -- והפסדתי לא את הדרמה כי את הדרמה אהבתי ברמות קשות, היה קשה לי מאד להיפרד מהנסיך שם, ואהבתי את כל נפתולי הסיפור, דנה את צודקת חלף עםה,רוח ,קליאופטרה ,בן חור, משהו גדול, ענקי מרשים, מרעיש, אבל בגלל זה הוא השאיר כזה רושם, זה מתגלגל ומתפתל, אני זוכרת שישבתיי מהופנט, מה שקשה לעשות איתי, אפילו פעמיים נפלתי מהכיסא מרוב מתח-- כי כל פעם התקרבתי יותר ויותר למסך והכיסא הלך לו עם הגלגלים אחורה,,,ובסוף מצאתי את עצמי על הריצפה מבלי להסיט את עיניי לשנייה--- שנאתי את הסוף,,,, איזה דפוקים אבל סונג סונג הזה שישמור אותו מלאך החיים.
ןהכי הכי המוסיקה 3 קלידי פסנתר שמתחילים ואחכ קול קטיפה, נו באמת מה צריך למירקחה. תודה דנה שניזכרת לראות והיזכרת לנו שצריך לזכור את ג'יימס דין הוא מאד מאד מזכיר לי את מהלך חייו הקצר והאינטסיבי של ג'יימס מקדמת עדן.
בתגובה ל: "ממזרח ל עדן" קדמת עדן- גיימס דין מאת: מאימאי10
יש לי חור בהשכלה ולא צפיתי בסרט - אבל קראתי את הספר שהוא מרשים ביותר.
אני חושבת שבסדרה הזו שברתי את השיא שלי בהמרצה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod
הסדרה היפנית Kimi wa petto (אתה חיית המחמד שלי) שודרה בערוץ TBS בשנת 2003, ויש לה 10 פרקים שזכו לרייטינג ממוצע של 11.9%. הסדרה מבוססת על מנגה, והיא זכתה גם לעיבוד קולנועי בסרט הקוריאני You're my pet (בכיכובם של קים הא-נול וסוקי).
העלילה (באדיבות Fanservice שתרגמו בזמנו 6 פרקים לעברית): אוואיה סומירה (קויוקי) היא אינטליגנטית, משכילה, קרייריסטית ואסרטיבית. היא עיתונאית מצליחה בעיתון גדול. קשוחה וחדת לשון. בתוכה, סומירה הסגורה, עדינה וביישנית, חסרת ביטחון וכמהה לאהבה. כולם שונאים אותה בעבודה. גברים לא אוהבים שהיא עצמאית וגבוהה. נשים שונאות שהיא חכמה וחזקה. החבר שלה לשעבר עזב אותה בגלל תסביך הנחיתות שלו. ואז... היא מוצאת את מומו (ג'ון מטסומוטו שמוכר מ"האנה יורי דנגו", וזכה לכינוי הכשר למהדרין ג'חנון) בקופסת קרטון בפתח הבניין שלה בלילה גשום. הוא אנושי, יש לו שם אמיתי וזהות אמיתית, אבל הוא מוכן לקבל על עצמו כל תפקיד בחייה של סומירה צ'אן. היא מסכימה לקבל אותו בביתה... כחיית מחמד.
התרשמות אישית: טוב, שמעתי לא מעט המלצות על הסדרה הזו, ובחרתי לצפות בה בעיתוי הזה, כי התאים לי משהו קצר אחרי ה-56 פרקים של "ממזרח לעדן". אמנם העלילה נשמעת ביזארית משהו, אבל בכ"ז חשבתי שיש כאן פוטנציאל לדרמה חמודה, מקורית ורעננה. לצערי די התבדיתי, כי למרות שהיו רגעים חביבים, בגדול הדרמה השרתה עליי תחושה מוזרה ועמומה, והייתה אטית מדי בשבילי ולעתים אף משעממת. אם היוצרים ניסו להעביר איזשהו מסר לגבי יחסים בין בני אדם לעומת יחסים עם חיות מחמד, אני לא בטוחה שהבנתי למה התכוון המשורר...
גולת הכותרת מבחינתי בסדרה הייתה התרגום המשעשע של ג'ני, וחבל שהיא לא השלימה את הפרויקט. הנה דוגמית שהעלתה חיוך על פניי (באחד הרגעים הנדירים שבהם הדמויות שותקות קצת והמתרגמת יכולה להתפרע ):
השחקן הראשי, זה ג'ון מטסומוטו מי שלא מכיר, אז הגיע הזמן הוא זמר ושחקן ודי מצחיק האמת ומאוד, מאוד מוכשר אבל את זה אתם בטח רואים בעצמכם טוב, עוד מעט כבר נגמר לי הזמן אבל רק שתדעו, ש... למרות שרשמית וחוקית מטסוג'ון (כן, ככה קוראים לו בחבר'ה) שייך לג'וני אינטרטיימנטס, בעולם ה"נדמה לי", הוא כולו שלי (האמת שכמוני חושבות עוד מאות אלפים)
וכאן היא פונה לדמות הנשית הראשית: מגיע לך! למה גירשת אותו? לא עדיף היה לקפוץ עליו כבר ליד מכונת השתייה ולקרוע ממנו את הבגדים המכוערים שלו?
טריילר (נדמה לי שהסדרה המתורגמת לאנגלית זמינה במלואה ביוטיוב):
iDana לשעבר
בתגובה ל: Kimi wa petto מאת: danarod לא אהבת את קימי וה פטו? (ספויילרים)
אותי הסוף קצת איכזב, אבל המשחק של הראשיים היה מדהים, והעלילה- לגמרי ביזארית אבל מרתקת.
בניגוד לסוקי שלא הצליח לשכנע כלל ככלבלב, ולקים הא ניול ששיחקה אותה מכשפה אמיתית בסרט, פה היתה פגיעות ומסירות אמיתית שנראתה אצל השחקנים. את אסול בזמנו (שהמליצה לי על הסדרה) זה לגמרי לקח למקומות שלה ושל החתול שלה.
בעיני זו סדרה רגישה ועדינה, מיוחדת מאוד, ואני תמיד מתקנאה ביפנים/קוריאנים, שיש להם מדבקות למצח שמורידות את החום וגורמים לך לקום בריא אחרי שקדחת לילה קודם. (אולי איזה יבואן יביא את זה לישראל?:)) מאוד חבל לי שלא ראיתי את זה בתרגום של ג'ני. אני צפיתי בכל הסדרה בכתוביות באנגלית. אבל טוב לדעת שיש גם אפשרות אחרת.
בתגובה ל: דנה, זה כבר חילול הקודש! מאת: zilpa
לא ידעתי שהסדרה הזו קדושה
למרות שגדלתי מגיל אפס עם כלבים וחתולים בקרבה מאוד גדולה, מערכת היחסים בסדרה לא דיברה אליי. מסכימה שהשחקנים היו טובים, לה יש פנים מאוד מעניינות, והוא אכן מזכיר קצת ג'חנון...
על הסרט הקוריאני אני אוותר בשלב הזה :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: Kimi wa petto מאת: danarod ממש קשה לי עם היפניות...כל פעם שאני מחליטה לתת צ'אנס לאיזו סדרה יפנית אני מצטערת על כך אחרי הצפייה...
קראתי למשל כל כך הרבה ביקורות נלהבות על Rich Man, Poor Woman ואני אישית לא ממש הבנתי מה אהבו בה...היה לי כל כך קשה עם ההבעות והתגובות הקיצוניות של הדמות הראשית (הנשית...הבחור היה דווקא בסדר)...אם היה מדובר בילדה בת 12 עוד הייתי אומרת זה בסדר...אבל כשמדובר עם בחורה בת 25 התגובות כבר נראות הזויות כנראה שסגנון הדרמות היפניות הוא לא בשבילי
בתגובה ל: תודה על הסקירה, דנה! מאת: MyGirl
אם כי היו גם סדרות יפניות שאהבתי כמו "ליטר של דמעות" ו"חיים יפים". מדי פעם זה נחמד לגוון עם סדרה יפנית קצרה, אבל הלב נשאר בקוריאה.
והאמת שגם מבחינת הלוק, השחקנים הקוריאניים יותר לטעמי
iDana לשעבר
בתגובה ל: בכיף... גם אני מעדיפה את הסדרות הקוריאניות מאת: danarod ליפנים של צורת פנים מאוד מוזרה ועצמות לחיים נורא גבוהות ובולטות.
תוקן על ידי ההרצליינית 19/1/2013 22:38
בתגובה ל: גם לטעמי, הקוריאנים יותר יפים . מאת: ההרצליינית אבל אני ממש לא בטוחה שהקוריאנים יפים יותר...
יש כמה יפנים שיצא לי לראות והם נראים מ-עו- לה.
(אם כי גיבור קימי וה פטו הוא די צפרדעון. אבל אחרי זמן מסויים את בכלל שוכחת איך הוא נראה ולחלוטין נכבשת בכריזמה שלו. (הוא היה גם הראשי ב"האנה יורי דאנגו". שחקן מעולה בעיני)
בתגובה ל: אני מעדיפה את הקוריאניות מאת: zilpa בזמנו אני זוכרת ויכוחים מרים בפורום בידור אסייתי בין אוהבי הלהקה ושונאיה. היו כאלה שהשוו את הלהקה למאכל היפני נאטו, לא יודעת אם בגלל הלוק או הכישרון המוזיקלי...
King 2 Hearts I MISS YOU Dong Yi NICE GUY OPERATION PROPOSAL GHOST Haeundae Lovers Answer to 1997 Cheongdam-Dong Alice Skip Beat Dream High 2 Big Bridal Mask To the Beautiful You Mr Brain
פרוייקטים עתידיים :
Can You Hear My Heart I Love Lee Tae-Ri Protect the Boss The devil Fashion King Queen Seon Duk Flower Boy Ramyun Shop A Man's Story Vampire Prosecutor Athena: Goddess of War How To Meet A Perfect Neighbor King of Baking, Kim Tak Goo Queen of Reversals Style All In Full House 2 Heartstrings Damo Thorn Birds Time Slip Dr. Jin Yukan Club Ouran Host Club marumo no okite tiger and dragon Yokai Ningen Bem Proposal Daisakusen Yamato Nadeshiko Shichi Henge Inu wo Kau to Iu Koto Kurosagi Nobuta wo Produce Last Friends Buzzer beat Mars Smiling Pasta"