משפחת קימצ'י פורסם לפני
2916 ימים
מאת danarod
אין תגובות
הסדרה Fermentation Family (הידועה גם בשם ההולם להפליא Kimchi Family) שודרה בערוץ הכבלים JTBC בקוריאה בין החודשים דצמבר 2011 – פברואר 2012, והיא מונה 24 פרקים.
דמויות/ שחקנים:
גי הו-טה (סונג איל גוק, "ג'ומונג", A Man Called God, The Art of Seduction ועוד)
לי קאנג סאן (פארק ג'ין-הי, Giant, The Woman Who Still Wants To Marry)
לי ג'ו-וו (לי מין יונג, Love and Ambition)
קאנג דו-שיק (צ'וי ג'ה-סונג, Eyes of dawn, "זמן בין כלב וזאב")
לי גי-צ'אן (קאנג שין-איל, "טעם אישי", "שקר לי")
או הא-ג'ון (קים יונג-הון, Rascal sons )
מאחורי הסדרה עומדים הבמאי פארק צ'אן-הונג והתסריטאית קים ג'י-וו, שאחראים גם לסדרות "השטן" ו-Resurrection.
העלילה: מסעדת Chunjiin (פירוש השם הוא "שמים, ארץ ואדם") מגישה מתכוני קימצ'י מסורתיים ומגוונים עד מאוד, לצד חמימות והבנה ללקוחות הקבועים והמזדמנים. בעל המסעדה, לי גי-צ'אן, עוזב יום אחד במפתיע למסע חיפושים שהוא חייב לעצמו, ומשאיר לבנותיו פתק, שהן יכולות לעשות במסעדה כרצונן. הבנות, קאנג-סאן וג'ו-וו, צריכות להתמודד לא רק עם הכנת התפריט הייחודי (שמשתנה מדי יום), אלא גם עם קשיים כלכליים ותחרות עסקית. למסעדה מגיע במקרה גי הו-טה, גנגסטר שנמצא בצומת דרכים בחייו, שמשום מה יש לו זיכרונות ילדות מטושטשים מהמסעדה, והוא מנסה להתחקות אחרי הפאזל של חייו. בכל פרק מוצגת ההכנה של מנה מרהיבה, כשתמיד אפשר למצוא קשר בין המרכיבים ואופן ההכנה, ובין התכונות והתהליכים שעוברות הדמויות בסדרה.
התרשמות אישית: אהבתי מאוד את הדרמה הזו, והייתי שמחה להצטרף למשפחת קימצ'י או לפחות לאכול במסעדה המדהימה הזו. הדמויות הפכו להיות יקרות מאוד ללבי, והמשכתי לחשוב עליהן גם כשהפרק נגמר... זו סדרה שמתחילה להתבשל לאט, על אש קטנה, ומתגבשת לתבשיל טעים להפליא לטעמי – כזה שעשוי מחומרים פשוטים אך משובחים, ומשאיר תחושת שובע נעימה וטעם של עוד.
אם בהתחלה חשבתי שהדרמה הזו תזכיר סדרות קולינריות אחרות כדוגמת "גורמה" או "פסטה" (בפרק הראשון אפשר לשמוע "יה, שפ!"), הרי שהסדרה הזו משתמשת באוכל בצורה שונה. אין כאן תחרויות בישול סטייל "מאסטר שף" ודומיו. כאן לאוכל יש תפקיד מנחם, מחבר והרבה יותר נינוח. היו סצנות מאוד מרגשות של בישול או אכילה – היו לי דמעות התרגשות בעיניים כשראיתי איך מישהו נהנה מאוכל או כשמישהו מגיש מנה מעשה ידיו בפעם הראשונה...
מגע ידם של הבמאי והתסריטאית (שאחראים כאמור לשתיים מהסדרות האהובות עליי – "השטן" ו-Resurrection) מורגש מאוד, והם יודעים לבנות סיפור עשיר ומרתק. לצד הקולינריה, יש כאן גם תעלומה מרכזית שמניעה את העלילה. למרות שניחשתי במידה מסוימת את הפתרון, עדיין זה לא גרע מרמת העניין שלי בסדרה.
השחקנים פשוט מצוינים. זו פעם ראשונה שאני רואה את סונג-איל גוק בפעולה (שמעתי עליו הרבה...), ואני בטוחה שאמשיך לעקוב אחריו. ידוע שיש לי חולשה לגנגסטרים קשוחים אך רגישים, והוא מילא את התפקיד נהדר, עם המון אנרגיה, חום וגם עדינות. פארק ג'י-הין מקסימה וטבעית, ואני שמחה שאוכל לצפות בה גם בסדרה Giant. ובכלל – יש כאן אנסמבל שחקנים מוצלח ביותר, שבאמת גרם לי להאמין שיש כאן משפחה גדולה וחמה.
אני חייבת לציין במיוחד את צ'וי ג'ה-סונג, שהוא שחקן מדהים בעיניי. בהתחלה שברתי את הראש מאיפה הוא מוכר לי? עד שדרמויקי עזרה לי לגלות שהוא גילם את התפקיד הראשי ב-Eyes of dawn אי שם ב-1991 (וגם את מאו המחומצן ב"זמן בין כלב וזאב"). כאן הוא מגלם טבח מסוגר שמקמץ במילים, אבל העיניים שלו ממגנטות ומביעות כ"כ הרבה רגש. אני חושבת שהוא זה שגרם לי לדמוע הכי הרבה בסדרה (דמעות של התרגשות בעיקר).
ואנקדוטה קטנה: קראתי בוויקיפדיה שסבא של השחקן הראשי, סונג איל-גוק, היה גנגסטר... ובכלל מסתבר שלשחקן יש משפחה מעניינת. אמו היא השחקנית לשעבר וחברת הפרלמנט קים אול-דונג. אבא שלה היה Kim Doo-han, שנודע כגנגסטר בזמן הכיבוש היפני, ולאחר מכן הפך לפוליטיקאי, והוא שימש השראה ללא מעט סדרות וסרטים. סבא שלה (וסבא רבא של סונג איל-גוק) היה הגנרל Kim Jwa-jin, לוחם חופש נודע. השחקן סיפר בראיון שמאז ילדותו, אמו נהגה להגיד לו ולאחותו: "ביום טוב, אנשים קוראים לי הנכדה של הגנרל. ביום רע, הם קוראים לי הבת של הגנגסטר...".
שיר מפסקול הסדרה שמשקף יפה את רוח הסדרה (בלי לספיילר) ואת השילוב בין מודרני ומסורתי:
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod הסדרה Fermentation Family (הידועה גם בשם ההולם להפליא Kimchi Family) שודרה בערוץ הכבלים JTBC בקוריאה בין החודשים דצמבר 2011 – פברואר 2012, והיא מונה 24 פרקים.
דמויות/ שחקנים:
גי הו-טה (סונג איל גוק, "ג'ומונג", A Man Called God, The Art of Seduction ועוד)
לי קאנג סאן (פארק ג'ין-הי, Giant, The Woman Who Still Wants To Marry)
לי ג'ו-וו (לי מין יונג, Love and Ambition)
קאנג דו-שיק (צ'וי ג'ה-סונג, Eyes of dawn, "זמן בין כלב וזאב")
לי גי-צ'אן (קאנג שין-איל, "טעם אישי", "שקר לי")
או הא-ג'ון (קים יונג-הון, Rascal sons )
מאחורי הסדרה עומדים הבמאי פארק צ'אן-הונג והתסריטאית קים ג'י-וו, שאחראים גם לסדרות "השטן" ו-Resurrection.
העלילה: מסעדת Chunjiin (פירוש השם הוא "שמים, ארץ ואדם") מגישה מתכוני קימצ'י מסורתיים ומגוונים עד מאוד, לצד חמימות והבנה ללקוחות הקבועים והמזדמנים. בעל המסעדה, לי גי-צ'אן, עוזב יום אחד במפתיע למסע חיפושים שהוא חייב לעצמו, ומשאיר לבנותיו פתק, שהן יכולות לעשות במסעדה כרצונן. הבנות, קאנג-סאן וג'ו-וו, צריכות להתמודד לא רק עם הכנת התפריט הייחודי (שמשתנה מדי יום), אלא גם עם קשיים כלכליים ותחרות עסקית. למסעדה מגיע במקרה גי הו-טה, גנגסטר שנמצא בצומת דרכים בחייו, שמשום מה יש לו זיכרונות ילדות מטושטשים מהמסעדה, והוא מנסה להתחקות אחרי הפאזל של חייו. בכל פרק מוצגת ההכנה של מנה מרהיבה, כשתמיד אפשר למצוא קשר בין המרכיבים ואופן ההכנה, ובין התכונות והתהליכים שעוברות הדמויות בסדרה.
התרשמות אישית: אהבתי מאוד את הדרמה הזו, והייתי שמחה להצטרף למשפחת קימצ'י או לפחות לאכול במסעדה המדהימה הזו. הדמויות הפכו להיות יקרות מאוד ללבי, והמשכתי לחשוב עליהן גם כשהפרק נגמר... זו סדרה שמתחילה להתבשל לאט, על אש קטנה, ומתגבשת לתבשיל טעים להפליא לטעמי – כזה שעשוי מחומרים פשוטים אך משובחים, ומשאיר תחושת שובע נעימה וטעם של עוד.
אם בהתחלה חשבתי שהדרמה הזו תזכיר סדרות קולינריות אחרות כדוגמת "גורמה" או "פסטה" (בפרק הראשון אפשר לשמוע "יה, שפ!"), הרי שהסדרה הזו משתמשת באוכל בצורה שונה. אין כאן תחרויות בישול סטייל "מאסטר שף" ודומיו. כאן לאוכל יש תפקיד מנחם, מחבר והרבה יותר נינוח. היו סצנות מאוד מרגשות של בישול או אכילה – היו לי דמעות התרגשות בעיניים כשראיתי איך מישהו נהנה מאוכל או כשמישהו מגיש מנה מעשה ידיו בפעם הראשונה...
מגע ידם של הבמאי והתסריטאית (שאחראים כאמור לשתיים מהסדרות האהובות עליי – "השטן" ו-Resurrection) מורגש מאוד, והם יודעים לבנות סיפור עשיר ומרתק. לצד הקולינריה, יש כאן גם תעלומה מרכזית שמניעה את העלילה. למרות שניחשתי במידה מסוימת את הפתרון, עדיין זה לא גרע מרמת העניין שלי בסדרה.
השחקנים פשוט מצוינים. זו פעם ראשונה שאני רואה את סונג-איל גוק בפעולה (שמעתי עליו הרבה...), ואני בטוחה שאמשיך לעקוב אחריו. ידוע שיש לי חולשה לגנגסטרים קשוחים אך רגישים, והוא מילא את התפקיד נהדר, עם המון אנרגיה, חום וגם עדינות. פארק ג'י-הין מקסימה וטבעית, ואני שמחה שאוכל לצפות בה גם בסדרה Giant. ובכלל – יש כאן אנסמבל שחקנים מוצלח ביותר, שבאמת גרם לי להאמין שיש כאן משפחה גדולה וחמה.
אני חייבת לציין במיוחד את צ'וי ג'ה-סונג, שהוא שחקן מדהים בעיניי. בהתחלה שברתי את הראש מאיפה הוא מוכר לי? עד שדרמויקי עזרה לי לגלות שהוא גילם את התפקיד הראשי ב-Eyes of dawn אי שם ב-1991 (וגם את מאו המחומצן ב"זמן בין כלב וזאב"). כאן הוא מגלם טבח מסוגר שמקמץ במילים, אבל העיניים שלו ממגנטות ומביעות כ"כ הרבה רגש. אני חושבת שהוא זה שגרם לי לדמוע הכי הרבה בסדרה (דמעות של התרגשות בעיקר).
ואנקדוטה קטנה: קראתי בוויקיפדיה שסבא של השחקן הראשי, סונג איל-גוק, היה גנגסטר... ובכלל מסתבר שלשחקן יש משפחה מעניינת. אמו היא השחקנית לשעבר וחברת הפרלמנט קים אול-דונג. אבא שלה היה Kim Doo-han, שנודע כגנגסטר בזמן הכיבוש היפני, ולאחר מכן הפך לפוליטיקאי, והוא שימש השראה ללא מעט סדרות וסרטים. סבא שלה (וסבא רבא של סונג איל-גוק) היה הגנרל Kim Jwa-jin, לוחם חופש נודע. השחקן סיפר בראיון שמאז ילדותו, אמו נהגה להגיד לו ולאחותו: "ביום טוב, אנשים קוראים לי הנכדה של הגנרל. ביום רע, הם קוראים לי הבת של הגנגסטר...".
שיר מפסקול הסדרה שמשקף יפה את רוח הסדרה (בלי לספיילר) ואת השילוב בין מודרני ומסורתי:
טיזר:
מנה לדוגמה:
תוקן על ידי ההרצליינית 2/2/2013 20:12
iDana לשעבר
בתגובה ל: משפחת קימצ'י מאת: danarod ניכר שמאוד אהבת את הסדרה, והאהבה עוברת גם לקוראים...
כך שבהחלט אני מוסיפה אותה לרשימה שלי.
בתגובה ל: תודה על הסקירה הנוגעת ללב מאת: zilpa יכול להיות שהם כ"כ רזים,,, כי הם מכינים את האוכל נורא לאט?? האוכל ניראה כ"כ יפה , ואומנתי שאולי חבל להם לאכול וכך הם נישארים כאלה דקיקים,
לנושא הדרמה לא מעיזה לחוות דעה, אבל משה שכן אני יכולה לומר שהתיקיה שלי מפוצצת בהמלצותיך ולא חושבת שבחיי הקצרים אספיק לראות אבל התענוג לקרוא את הסקירה, מביא אותי רק לבקשה אחת שוב ו-----------תמיד,
מקוה שהנהלת "ויוה"
האחראית על הבאת דרמות, גם היא תיאלץ להתפעל כמונו מיופי שכזה במטבח והעלילה מסביב ולהביא לנו גם את הדרמה הזאת מתורגמת ומושלמת
לערוצים בבית.
דנה יקרה,
תודה על המרץ, חוכמת חיים ודרמות (חחחה), המעוף והגיון, חן,חן על היבול החדש,תודה על השוני ,על הבחירה, על דבקות במטרה על ההנאה האישית שלך ולפיכך לנו,תודה שוב על ההשקה רווח גדול שלנו. נשיקות :מריאנה.
בין שאר סגולותיו אבל האמת שהיו גם אנשים שמנמנים בסדרה הזו.
איכשהו נראה לי שהסדרה הזו לא מתאימה לפרופיל הרכש של ויוה (אין בה שחקנים מסדרות קודמות ששודרו בארצנו, והיא גם שודרה בקוריאה בערוץ כבלים קטן). אני גם מניחה שהקצב והסגנון שלה לא ידברו ללבם של כל הצופים... אבל אני כאמור אהבתי מאוד
iDana לשעבר
בתגובה ל: אולי הקימצ'י שורף קלוריות מאת: danarod את זאת שידועה כאחת שכאשר הקצב הוא איטי זה מתאייד לך בראש לא?? אם כך הקצב הוא מהיר-פושע, וכו' וכו' אז דווקא בשל כך, יש להפנות את תשומת הלב של ההנהלה ,והכי הכי שוה להכיר כל פעם שחקן שחקנית דרמה חדשים,אפילו אני למדתי להפנים, לפעמים אתה למעלה והרבה לפעמים למטה- חחחה.
בתגובה ל: רגע רגע, לא הבנתי, מזה הקצב שלה- הסבר פליז-- מאת: מאימאי10
בד"כ סדרות קלילות, אווריריות ו/או כאלה שמשעממות אותי מתאדות לי במהירות מהמוח בלי להשאיר כלום אחריהן, במיוחד אם אני ממריצה אותן (ע"ע "יורשת העצר", "יופי של ירושה", "לגמרי במקרה" ועוד).
משפחת קימצ'י היא כאמור סדרה שמתבשלת לאט, לפחות בהתחלה, ודורשת מעט סבלנות. לא בטוחה שהיא מתאימה לחובבי סיפוקים מהירים :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז ככה... מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: תודה על הסקירה הנוגעת ללב מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: משפחת קימצ'י מאת: danarod אני כמובן מתכננת לצפות בסדרה הזאת בעתיד...לא מפספסת שום סדרה של סונג איל-גוק מאז שכבש אותי ב"ג'ומונג"
את צ'וי גה-סונג אני רואה כעת ב"Eyes Of Dawn" ולפני כן ראיתי אותו ב"Empress ChunChu". שחקן מאוד מרשים ויש לי הרגשה שגם בסדרה שעליה כתבת אני מאוד אחבב אותו. ובחיים לא הייתי מזהה שמדובר במאו מ"זמן בין כלב וזאב"!!!
על הסקירה המעניינת!
בתגובה ל: נהניתי לקרוא, דנה! מאת: MyGirl
סונג איל-גוק עשה עליי רושם מעולה, ואני אשמח לראות אותו בסדרות נוספות (ג'ומונג כבר מחכה לי על הכונן) :) אגב, ראית את כרטיס הברכה שהוא שלח בחג המולד עם שלישיית הבנים המתוקה שלו? (שמתי גם בשרשור הקודם).
את צופה ב-Eyes of dawn? חזקי ואמצי! צ'וי גה-סונג שחקן מעולה ורבגוני לטעמי. אולי מתישהו יהיה לי כוח להוריד גם את Empress ChunChu...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הוספתי את "ג'ומונג" לרשימת הצפייה הלא נגמרת מאת: danarod לא ראיתי את התמונה לפני כן...תמונה מקסימה!!! לא ידעתי שיש לו שלישיה...
אז סוף סוף התחלתי לצפות ב"Eyes Of Dawn" וכבר בפרק הראשון הזדעזעתי מההתרחשויות!!! אגב, הופתעתי מהתפקיד הקצר של או יון-סו...משום מה, חשבתי שהיא מופיעה בתמונות ולא השחקנית שגילמה את היפנית הנואפת...כשירו בה הייתי בטוחה שהיא לא מתה אלא שרדה ושאיכשהו יביאו אותה לחובש שיציל את חייה...כמובן שהתבדיתי וניפרדנו מדמותה
וסיימתי את "New Tales Of Giseang"...קשה לי למצוא משהו טוב להגיד על הסדרה הזאת...גם בפרקים האחרונים הכניסו לעלילה התפתחויות הזויות במיוחד
בתגובה ל: איזה מקסימים!!! מאת: MyGirl
וכמו שכתבתי, הם גם זכו לשמות פטריוטיים במיוחד (אולי זה לא מפתיע, בהתחשב ברקע המשפחתי של האבא):
Man Se - יחי
Min Kook = רפובליקה
Dae Han = קוריאה
וביחד: תחי רפובליקת קוריאה!
תרענני את זיכרוני - איזה תפקיד גילמה או יון-סו ב-Eyes Of Dawn? הזיכרון שלי לא מה שהיה פעם, ונראה שהדחקתי חלק מהטראומות בסדרה הזו...
ויש סדרות שכ"כ כיף לסיים ולעבור הלאה!
iDana לשעבר
בתגובה ל: הם ממש מתוקים מאת: danarod ולגבי או יון-סו, היא גילמה את החברה הג'וסונית של יוק...שתיהן נסעו יחד ברכבת עד לסין ובונג-סון מתה אחרי שהגנה על החייל הג'וסוני (עם המשקפיים) שחטף מכות מהבוס האכזר (שאכל את חייליו)
אני צופה בפרק ליום...קשה לצפות ביום מזה מרוב שהדרמה לא קלה לצפייה אבל אין ספק שהיא מאוד מעניינת!
במקביל, התחלתי עוד שתי סדרות שלא ממש הצליחו לתפוס אותי...האחת היא "Can We Get Married" שבה גם לוקחת חלק השחקנית לי מי-סוק...ממש לא מזמן החמאתי לה וכתבתי שאני מאוד מסמפטת אותה ולכן דמותה לא שיעממה אותי ב"גשם של אהבה". אבל הפעם, דמותה ממש בלתי נסבלת...היא לא יודעת לדבר אלא רק לצעוק! ממש לא נחמד לצפות בה הסדרה השניה היא "When a Man is in Love" עם גו סו...רק התחלתי אותה אבל בינתיים אני משתעממת
בתגובה ל: פטריוטיים של ממש! מאת: MyGirl
אני זוכרת משהו ממש במעורפל. קורים כ"כ הרבה דברים בסדרה הזו... זה היה באחד הפרקים הראשונים? הדרמה אכן מרתקת, אבל לא עושה חיים קלים בכלל לצופים (ולדמויות).
הורדתי לא מזמן את Can We Get Married בזכות ג'ונג סו-מין שאני מאוד מחבבת מקווה שהסדרה תשתפר בהמשך. מקסימום כשאגיע אליה אצפה בקטעים המדוברים על מיוט
ואני יודעת שאת לא מחובבי גו סו, אבל אני דווקא מאוד מסמפטת אותו. אני מחכה שיהיה תרגום לסרט החדש שלו עם האן היו-ג'ו, Love 911.
iDana לשעבר
בתגובה ל: וואו, אני ממש סנילית מאת: danarod ומהר מאוד נפרדנו מדמותה ואני שחשבתי שהיא דמות די מרכזית הופתעתי מהפרידה המהירה. מנסה לצרף תמונה שלה מתוך הסדרה:
ובנושא אחר...יש שיפור קטן ב"We Get Married"...נחמד לי לצפות בדיוק בזכות השחקנית שציינת שגם פה היא ממש מתוקה.
ולגבי הסדרה של גו סו בה אני צופה, הוא דווקא לא מפריע לי בסדרה הזאת...מי שכן מפריעה ומאוד היא הכוכבת הראשית פארק ג'ונג-הא. אחת הדמויות הראשיות הכי מעצבנות שיצא לי לראות!!! מסתבר שהיא גם לקחה חלק בסדרה Prosecutor Princess...קשה לי לזכור את מי היא גילמה שם (השם בדרמהויקי לא אומר לי הרבה כי אני לא זוכרת שמות חחח). אולי היא גילמה את האקסית המתה של ההוא שהתאהב בראשית.
בתגובה ל: הראו אותה בפרקים הראשונים... מאת: MyGirl
אולי אני אנסה להציץ שוב בפרקים הראשונים, למרות שזה לא קל :-(
פארק ג'ון-הא גילמה את ג'ני ב"נסיכה התובעת" - זו הייתה העוזרת הצמודה של פארק שי-הו, שסייעה לו להוציא את תוכניתו אל הפועל:
היא עד כדי כך מעצבנת? הדרמה שאת רואה הייתה הראשונה שלה, ועוד בתפקיד ראשי. אולי מאז היא השתפרה ולוהקה לתפקידים מתאימים יותר.
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod היי כולם, אני סמויה כבר הרבה זמן , סיימתי עכשיו את פסטה והייתי חייבת לחלוק את החיוך הטיפשי הזה עם אנשים שיבינו:)
חוזרת לסמיותי :) :):)
בתגובה ל: פסטה וחיוכים מאת: diklarae ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: על התזכורת מאת: danarod Yoon Sang Hyun
יצא לי להשקיף על השחקן מ-- גן סודי-- בדרמה הרשומה מעלה קיבלתי , צפיתי , הבנתי, הפנמת,י סגרתי עניין.
הסיפור על זוג שמכיר דקה , מתחתן שנייה אחרי, וכל הדרך לגירושין זה תוך כדי הנישואים, בקושי הצליחו לקום לגשר ולהיפרד ממני,
האמת שאהבתי בתחילה, ראיתי כרגיל--- בגדים יפים ,תחנת רכבת, מתה על תחנות רכבת, לא כמו פה, כמו בחו"ל, חחחה.
גיליתי את השחקן המוכר לי, מ "גן סודי" שם לא אהבתי אותו כאן כן-
בית חמוד, חברים, ובעיות שיגרתיות ,אבל לא זז המהלך לא התניע- חחחה לפיכך התאכזבתי לי. זאת כמובן חס וחלילה לא סקירה והכי קשה זה התירגום שהוא לא בסדר-- בנקודה,(.)מגיעה בתחילת המשפט, ובמעבר מזכר- לנקבה ועוד המון המון המון תקלות , "הגיע הזמן כי סדקים מסויימים להופיע",,, הרבה רבה דוגמאות ולצערי, אני מבינה כמה כמה קשה לתרגם,
לבסוף לא אשכח את הזקנה החביבה שלי Park Won Sook מ-- ה-דרמה "אהבה מופלאה" האימא של הד"ר הנאיבי וכאן היא גרמה לי נחת נחת כי היא המשיכה בתפקידה הטוב ביותר לצורח ,ולהבריח אנשים מהחנות חחחה מתה עליה. דנה יש במיקרה בערוץ שלנו כאן ב אג'נדה קישור לדרמה הזאת ?? תודה מ.
בתגובה ל: cant lose מאת: מאימאי10
אני מאוד מחבבת את יון סאנג-היון בעיקר בזכותו שרדתי את "גן סודי" בזמנו. לא ידעתי שיש לדרמה הזו תרגום בעברית. אולי מדובר בתרגום גוגלי?
אני רואה שאת סוגרת עניינים מהר לא זכור לי שסיקרו כאן את הדרמה. אבל הנה קישור לכל הפוסטים שקשורים לסדרה מדרמבינס:
בתגובה ל: הסדרה הזו נמצאת על הכוונת שלי מאת: danarod מקסימה את. תודה.
בתגובה ל: חחחחהה הי תודה זה בדיוק זה תירגום גוגולי נכון. מאת: מאימאי10
הסיפור על משפחה שהופרדה וניפגשה מחדש לאחר מאורעות ועל הדרך קצת מכל דבר, ממה שבדקתי לי הדרמה נראית מצויינת והמוסיקה כרגיל מדברת אל ליבי, מה הסיכויים שדרמה טובה כזאת תינחת אצלינו? האם אורה שלנו שלנעלמה יודעת עליה ?
ישנו כאן שחקן בשם- Joo Sang Wookשכיכב בנסיכה שלי ??
בתגובה ל: Giant דרמה שהוזכרה כאן זהירות מספויילר מאת: מאימאי10 ללא תוכן
בתגובה ל: Giant דרמה שהוזכרה כאן זהירות מספויילר מאת: מאימאי10
תנחת בערוץ ויוה פלוס דומה לסיכוי שאני אנחת על הירח בקרוב, אבל מי יודע? יש יותר סיכויים שהסדרה הזו תנחת אצלך בכונן...
Joo Sang Wook אכן הגיע לתפקיד אורח קצר ב"יורשת העצר" כאופה של הנסיכה:
והוא בחור שווה באופן כללי...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הסיכוי שסדרה כמו Giant מאת: danarod התחלת לראותה?
בתגובה ל: שנית למה ש הדרמה הזאת לא תגיע, למה? היא כ מיוחדת , מאת: מאימאי10 ולא אליי...
ועדיין לא התחלתי לצפות בסדרה. מקווה שזה יהיה בקרוב :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: את השאלה הזו צריך להפנות למנהלי ויוה מאת: danarod מקווה שתיהני ממנה כמוני!
בתגובה ל: הסיכוי שסדרה כמו Giant מאת: danarod שהוא שרירי עם פרופורציות , לא מנופח מידי ובכל זאת רואים קוביות מדהימות...אני יכולה רק לרייר....מה גם ,שאהובי היפיפה נמצא כאן בתמונה, תודה דנה על ההתחשבות במצבי...
בתגובה ל: מה שאני אוהבת בגוף השרירי שלהם מאת: kler181
ותמונה לקינוח:
iDana לשעבר
בתגובה ל: Giant דרמה שהוזכרה כאן זהירות מספויילר מאת: מאימאי10 יש בדרמה הזו המון שחקנים טובים והראשי שבינהם הוא לא אחר מ- lee bum soo שאני פשוט מעריכה ומעריצה את המשחק שלו מאז ד"ר ג'ין ומסאלרימן , הוא באמת ע נ ק ואני מגלה עוד כמה מוכרים כמו החתיך ההורס ששיחק גם ב-חוות גן עדן... נראה לי בסופ"ש אתחיל לראות את ענק ... סיימתי את הדרמה "90 יום זמן לאהבה" עצובה מאוד , אבל היה לי קשה לעזוב את קים הא נול(כבוד הג'נטלמן) הנפלאה...ואת קאנג ג'י הוואנג (שקר לי) ...לא מומלצת לאנשים רגישים מדי.
בתגובה ל: וואאוו , איזה טריילר אדיר !!! מאת: kler181 נראה לי , חל שינוי בתוכנית ,את "ענק" אראה בהזדמנות אחרת כי עכשיו אנו צופות יחד ב-"האיש שלא הצליח להתחתן" נחמדה הדרמה הזו...אני בפרק 3 .. שיהיה לכן סופ"ש נפלא ושבת שלום
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod
הסדרה Rondo שודרה בערוץ TBS ביפן בין החודשים ינואר-מרץ 2006 וזכתה לרייטינג ממוצע של 15.5%. הסדרה מונה 11 פרקים (הראשון ארוך במיוחד – כשעה וחצי). הסדרה תורגמה לעברית ע"י אורה - ואריגטו!
העלילה (באדיבות אתר אסיה): הכוכבים הגדולים של יפן וקוריאה משתתפים ביחד בדרמה. נישיג'ימה שו (Takenouchi Yutaka, Nagareboshi) הוא בלש יפני שאביו נרצח בקוריאה כאשר היה ילד. בתקווה לגלות את האמת מאחורי מות אביו, שו עובד כסוכן סמוי בארגון סודי גדול. צ'וי יונה (Choi Ji Woo, "סונטת חורף", "מדרגות לגן עדן") היא אישה קוריאנית שמבקרת ביפן בחיפוש אחר אביה הנעדר. היא פותחת מסעדה קוריאנית עם אחותה הצעירה, אך עד מהרה הגורל מפגיש ביניהם. הזוג נפגש בפינה בטוקיו ובכך מתחיל לו סיפור אהבתם. אבל מה מחכה להם בפינה…"רונדו" של גורל ואהבה.
התרשמות אישית: האמת, לפני שהתחלתי לצפות בדרמה, חשבתי שמדובר בקופרודוקציה יפנית-קוריאנית, אבל למרות ששחקנים קוריאניים משתתפים בסדרה (ובראשם השחקנית הראשית), זו בעיקר סדרה יפנית עם מעט סממנים קוריאנים (לטעמי לפחות). איך מצאתי את עצמי צופה בשתי דרמות יפניות תוך פחות מחודש? לא לגמרי ברור לי...
בגדול, יש לי רגשות די מעורבים לגבי הסדרה הזו. ההתחלה נראתה מסקרנת ובעלת פוטנציאל, אבל אני מודה שלא כ"כ התחברתי לכל סיפור החקירה, האקשן והמסתורין מהעבר. העלילה כוללת לא מעט טוויסטים והפתעות, אם כי בשלב מסוים זה הפך לקצת מייגע מבחינתי, ואף חששתי שזה יגלוש למחוזות המופרכים, אבל בסופו של דבר תפרו את הסיפור בצורה די הגיונית. אני חייבת לציין שבשום שלב לא הרגשתי מתח עוצר נשימה, אבל אולי זה באג אצלי (אני מסוגלת להירדם בסרטי אקשן לדוגמה).
הרגעים היותר יפים בעיניי בדרמה הם הרגעים האנושיים שלא קשורים לכל החקירות, המעקבים, המרדפים וכו'. רגעים של חברות יפה, קרבה, עזרה הדדית והטיפול בכלב החמוד שהוא אחד מהכוכבים הבלתי מעורערים של הסדרה.
אבל עם כל הכבוד לכלב, הכוכב האמיתי הוא השחקן הראשי המהמם Takenouchi Yutaka. גבר כריזמטי ומרשים ביותר. אני אשמח לראות אותו בעוד דרמה – "כוכב נופל" כבר מחכה לי על הכונן, אבל שתי דרמות יפניות בחודש זה יותר מדי בשבילי. כך שאני אחכה קצת. לחסרי הסבלנות שבינינו, מומלץ לצפות בפרק האחרון גם אחרי כתוביות הסיום, כדי לא לפספס דבר...
ראוי לציין את הפסקול הנעים לאוזן. זה שיר הפתיחה:
וזה שיר הסיום – מי שמבצע אותו הוא לא אחר מלי סונג-צו'ל (שאוחז גם בשם הבמה היפני Rui), הזמר ששום פסקול דרמה לא שלם באמת בלי בלדה שלו...
iDana לשעבר
בתגובה ל: רונדו מאת: danarod השחקן הראשי של רונדו חתיך ביותר, ואני לחלוטין מבינה מדוע אורה הפכה אותו ליקירה היפני.
טרם צפיתי בסדרה, אבל אני רואה עכשיו את הדרמה "הגבר שלא יכול להתחתן" עם אחותו של אום טה וונג והקצין והג'נטלמן, וגם שם יש כלבלב שהשילוב שלו בעלילה נעשה בצורה מתוקה במיוחד.
(אגב, הקצין והג'נטלמן והמלך מג'אנגומה משחקים שם כגיסים...זה מצחיק לראות אותם יחד ללא זקן. והם פי מאה יותר יפים שם...)
בתגובה ל: על סקירה מושקעת מאת: zilpa
איך את מתרשמת מ"הגבר שלא יכול להתחתן"? אני דווקא מאוד אהבתי את הלוק התקופתי של ג'י ג'ין-הי ב"היהלום שבכתר", אבל זה כנראה נובע גם מהקסם האישי והעיניים המחייכות
ב"דונג יי" התקופתית התרשמתי ממנו פחות (למרות שהוא בכ"ז היה חמוד) - בעיקר בזכות הדמות שהייתה כתובה בצורה פחות מעניינת לטעמי. בטקס פרסי MBC באותה שנה, הוא זכה בפרס ההיתולי Inappropriately Silly Award על תפקידו שם... בזמנו יצא לי להציץ בפרק אחד של דרמה עכשווית בכיכובו - Spotlight - ושם הוא נראה פחות אטרקטיבי (אולי בגלל שהוא לא חייך שם בכלל...).
בכל מקרה, הוא מקפיד לגוון ולשחק בדרמות היסטוריות ועכשוויות לסירוגין. ככה הוא נראה ב-The great seer:
וכמו שתמיד אומרים - כלבים וילדים גונבים את ההצגה
iDana לשעבר
בתגובה ל: אין ספק שלאורה יש טעם טוב מאת: danarod אני חושבת שזה בעיקר בזכות השחקנים. ג'י ג'ין הי, שמשחק גבר שונא חברה, שבאמת לא רוצה להתחתן, רווק מושבע עם הרגלים משונים -ועדיין מצליח לא להיראות מגוחך וגרוטסקי אלא מאוד אנושי.
גם אום ג'אנג הווא נהדרת, כרופאה מקסימה ומסורה, שמתקרבת ל-40 וזוכה לשלל עלבונות - ישירים ועקיפים, על כך שטרם הצליחה להנשא ולהקים בית. גם המשניים עושים יופי של עבודה, ואני חיבת להודות שטרם נתקלתי בעלילה כזו.
אני חושבת שמעולם לא ראיתי אותו יפה כמו בסדרה הזו, וכל כך מלא הבעה. הוא באמת שחקן מצוין (אני אפילו שוקלת את מעמדו של פארק שי הו כראשון בליבי...
בתגובה ל: אני מאוד נהנית בינתיים (פרק 6) מאת: zilpa
שמעמדו של השואב בסכנה... ורק שתדעי שבגללך התחלתי להוריד עוד סדרה עכשיו
iDana לשעבר
בתגובה ל: די, אני לא מאמינה מאת: danarod כי אני רואה בצפיה ישירה - ונכון לעכשיו נראה לי שזה מסוג הסדרות שאשמח לחזור אליהן...
אני מקוה שתראי אותה בזמן הקרוב, ונוכל ככה להחליף חויות, ואולי לעשות אפילו צפיה משותפת בפרק האחרון:)
(גם ענבל ואורלי צופות בה עכשיו...)
ואורה- אם את כאן, אז את חייבת לראות את הסדרה הזו. כשתגיעי לפרק 2 תביני למה...
בתגובה ל: יופי שאת מורידה אותה מאת: zilpa
למרות שהתכוונתי בכלל להתחיל סדרה אחרת
בסה"כ היה חביב למדי, אבל לא נפלתי בינתיים ברשת. הטיזר שראיתי בזמנו נראה לי די טיפשי, אבל הטון הכללי של הפרק היה שונה למרבה המזל. נראה איך זה יתפתח, אני לא בטוחה שאעמוד בקצב שלכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: טוב, אז צפיתי בפרק הראשון מאת: danarod בפרק האשון הצחיק אותי הבגדים שהוא לובש למסיבה, כשהעוזרת שלו אומרת: "מאיפה הוא מביא את הבגדים האלה?..." והקטע עם ההצצה לכל בית דירות היה יפה ונוגע ללב בעיני. במיוחד עם הזקנים שם.
אבל כמובן שעל סמך פרק אחד לא שופטים.
ותגידי, איך את מתרשמת ממנו? לא קצין ולא ג'נטלמן, אבל איזה שחקן, אה?
בתגובה ל: איזה כיף שהצטרפת לקואליציה! מאת: zilpa
אבל הדמות שהוא מגלם היא לא מהדמויות שנכנסות לי ללב בקלות. סיימתי את פרק 2 ובינתיים אני קצת מדשדשת עם הסדרה הזו. במהלך הפרק יש רגעים חמודים, אבל גם לא מעט רגעים שבהם אני די משתעממת. הפרק הזה היה לי כ"כ ארוך...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אין ספק שהוא שחקן מצוין מאת: danarod הם הצליחו לבנות פרופיל פסיכולוגי של סכיזואיד אמיתי, ובכל זאת, הוא מצליח להיות גם אידיוט וגם מתוק ונוגע ללב לפרקים, בחוסר היכולת שלו להבין סיטואציות חברתיות ובחוסר היכולת שלו להבין את מצבו.
וכמו שאמרתי, השחקן המצוין עושה את כל זה בלי לגלוש למחוזות הגיחוך. אני ממש מאמינה לו ומבינה שהוא לא מבין מה רוצים ממנו. וגם הרופאה מקסימה בעיני. כל כך רגישה לזולת, ואמיתית וכנה עם הרגשות שלה, וזוכה לכל כך הרבה פגיעות לא מוצדקות...ובכל זאת חזקה. קשה שלא להתאהב בה. והכלבלב - שעוד נכונו לו עלילות, חמוד גם כן. וגם השכנה החמודה, שמוכרת לנו כחברה של ג'נדי מ"בחורים רעים", עושה פה תפקיד מצוין. אז אני נהנית...
בתגובה ל: זו דמות מאוד בעייתית מאת: zilpa
אבל גם זה בקטנה :) נראה מה יהיה בהמשך... הבנתי שהדרמה הזו מבוססת על מנגה ודרמה יפניות. אחת הביקורות עליה הייתה שהיא דומה מדי למקור היפני, ולא מספיק מתאימה את עצמה לתרבות הקוריאנית (זה היה אחד ההסברים שנתנו לרייטינג הנמוך יחסית). אבל לא צפיתי במקור היפני, אז אין לי למה להשוות מן הסתם.
iDana לשעבר
בתגובה ל: יופי שאת מורידה אותה מאת: zilpa צפיתי בסדרה הזאת די מזמן...אבל משום מה, את הפרק הזה אני זוכרת כאילו צפיתי בו אתמול
בתגובה ל: פרק 2 של "הגבר שלא יכול להינשא"??? מאת: MyGirl אני מאוד נהנית, ומקוה לא להתאכזב בהמשך...
בתגובה ל: נו, ואיך היתה ההתרשמות שלך? מאת: zilpa במיוחד בזכות המשחק הנהדר של הראשי! הייתה לו דמות בלתי רגילה ונהניתי מכל רגע שהוא הופיע על המסך! גם הראשית מקסימה! בזכות הזוג הראשי הסדרה הייתה מהנה ומוצלחת!
בתגובה ל: פרק 2 של "הגבר שלא יכול להינשא"??? מאת: MyGirl
מה כל כך מיוחד ובלתי נשכח בפרק 2? סיימתי אותו לפני כמה דקות ואני עדיין תוהה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: מאת: danarod שהשחקן חושף את ישבנו...
אני חייבת להודות שהופתעתי לחלוטין.
בתגובה ל: העובדה- ספויילר כמובן מאת: zilpa
עכשיו אני נזכרת - הייתי בשוק כשראיתי חשיפה כזו בד"ר צ'אמפ (עד כדי כך שהסתכלתי שוב בסצנה כדי לוודא שלא הזיתי ). ואני זוכרת שלינה כתבה לי אז שזה לא כזה דבר נדיר... אז בפעם הזו לא הופתעתי (במיוחד אחרי הפרק הראשון).
iDana לשעבר
בתגובה ל: אה, זה? מאת: danarod
שבו לינה מסבירה למה היא לא מופתעת מהחשיפה בד"ר צ'אמפ - אחרי שצפתה ב"גבר שלא רוצה להינשא"
בתגובה ל: הנה, מצאתי את השרשור הזה מאת: danarod אני לא הייתי מצליחה...אני קצת מתקשה לאתר דברים דברים דרך אג'נדה...בנענע היה לי יותר קל
נחמד לקרוא שרשורים ישנים....תודה
בתגובה ל: דנה, כל הכבוד שהצלחת למצוא את השרשורים האלה! מאת: MyGirl
אבל הפעם היה לי מזל והצלחתי בניסיון הראשון :)
אכן, היו זמנים בנענע. אבל על המצב הנוכחי של הפורומים שם עדיף לא לדבר...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנה, מצאתי את השרשור הזה מאת: danarod ד"ר צ'אמפ?
האמיני לי שאני כלל לא זוכרת את הסצינה שהפתיעה אותך כל כך...את ישבנו של מי מראים שם?
בתגובה ל: אז ככה התחיל הרומן שלך עם מאת: zilpa
זו הסיבה שהחלטתי לתרגם את ד"ר צ'אמפ בזמנו. השנייה וחצי שבה ראו את ישבנו של פארק ג'י הון במלוא תפארתו
בשרשור ההוא כתבתי גם את הספויילר, אז נשאר לי לעשות רק העתק/הדבק:
רואים את ישבנו החשוף של פארק ג'י הון באחד האימונים... זה קורה אחרי שחברו לנבחרת שואל למה בחורה מסוימת קוראת לו בשם החיבה Tushi והבחור מודה שזה מכיוון שהיא ראתה לו פעם את הטוסיק. החבר לנבחרת רוצה לדעת מה כ"כ מיוחד בטוסיק הנ"ל ומוריד לו את המכנסיים, ומגלה שזה טוסיק רגיל לכל דבר ועניין.
iDana לשעבר
בתגובה ל: ברור! מאת: danarod
פארק ג'י-הון הוא הג'ודוקא החביב עליי
iDana לשעבר
בתגובה ל: ברור! מאת: danarod אבל זה מצלצל מוכר. היתה לו איזו גרופית, לבחור...
דלית שמה בזמנו תמונה של האירוע, אבל היא נמחקה עם הזמן...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אם מתחשק לך להיזכר מאת: danarod אין בכלל מתחרה לטוסיק השובב שלי , של אין סונג כמובן(אפולו שלי)...חחחח מפרח קפוא...אתן מסכימות איתי , בודאי!!!! הוא הכי יפה מכל אלה שראיתי.
בקשר ל"איש שלא הצליח להתחתן" אני במחצית פרק 2 ואני אוהבת את כולם ואת המוסיקה שהוא שומע נדמה לי בטהובן ...נהדר נהדר הצחיק אותו שהשכנה שלו שמה אוזניות גם לכלב , כדי לא לשמוע את המוסיקה מהשכן...חחחח והרופאה מקסימה (לא פלא, היא אחותו) אמרה לאבא שלה :"אל תשתמש בלחץ דם שלך כדי להכריח אותי להתחתן"... בינתיים אני אוהבת, הסרקסטיות שם וכל ההערות סביב הגיל , ממש מצחיקות. ממשיכה הלאה ...חחח
בתגובה ל: סליחה בנות חביבות !! כשמדובר בטוסיק לוהט.. מאת: kler181
שם ללא ספק יש לאי-סונג שלך מקום של כבוד בכל הקשור לישבנים לוהטים אני חייבת לציין בהקשר הזה גם את הסרט (המאכזב לטעמי) Plum Blossom בכיכובו של קים ראה-וון (רועיקי). הסרט הזה היה צריך להיקרא לדעתי "פריחת הישבן" לאור צילומי התקריב שתפסו כ"כ הרבה זמן מסך...
הנה הטריילר הצנוע, שנראה יותר טוב מהסרט עצמו:
iDana לשעבר
בתגובה ל: דיברנו על סדרות, לא על סרטים מאת: danarod כולם היו צעירים ותסכימי איתי גם מכוערים חוץ מרועיקי כמובן...היום לאחר כל הניתוחים הפלסטיים , השחקנים נראים יותר אסטטיים אבל לצערי גם דומים מאוד אחד לשני...כנראה שזה מחיר התהילה..חחחח.. את צודקת שבסרטים רואים יותר מאשר בדרמות ..גם בסרטים הטוסיק שלי מנצח..וראיתי כמה וכמה ...רק של סונסי עדיין לא ראיתי , לצערי. אם את מוצאת אחד כזה ...אנא , העבירי אותו לטיפולי...חחח
בתגובה ל: וואאוו איזו נוסטלגיה עם השיר הנהדר הזה מאת: kler181
את בטח תשמעי על זה לפניי
אגב, קראתי שאין סונג נפצע בצילומי הדרמה שלו ונזקק לתפרים ביד... נאחל לו בריאות והצלחה עם שובו למסך הקטן בכל מקרה הוא נראה מעולה
iDana לשעבר
בתגובה ל: טוב, אם סונסי יעשה משהו כזה מאת: danarod ועוד אחרי ביה"ח חזר לאתר הצילומים להמשיך את הסצינה... הקוריאנים האלה ממש דפוקים...למה הוא התלהב כ"כ לדפוק את היד שלו בקיר...טוטאליים לחלוטין לגבי העבודה שלהם...רואים את זה גם בדרמות , הם ממש מזוכיסטים .. טוב שזה נגמר ככה
בתגובה ל: סליחה בנות חביבות !! כשמדובר בטוסיק לוהט.. מאת: kler181 שהוא נותן פייט יותר מרציני לאין סונג שלך. במיוחד מאז שהמנתח הפלסטי קיווקו עליו...
ואחלה שאת רואה את הדרמה. עכשיו סיימתי אותה וממש ממש נהניתי ממנה.
שחקנים מצוינים וכמעט שאין נפילה לקלישאות הידועות.
בתגובה ל: יופי שאת מורידה אותה מאת: zilpa זילפה , צדקת שהמלצת לי לראות אותה...אני ממש אוהבת אותה מצחיקה אותי מאוד , אני בפרק 5 וזה מזכיר לי מאוד את הסרט עם ג'ק ניקולסון הוא היה אותו הטיפוס כמו הראשי שלנו עם הפרעה קשה של HDAD ,נראה לי שגם זה המקרה כאן...גם הסרט ההוא היה מצחיק ומטורף. הוא פשוט שחקן אדיר...
בתגובה ל: אהלן בנותיי, שבוע טוב זילפה ,אורלי, דנה וענבל.. מאת: kler181 כמה סיטואציות שהצחיקו אותי ....ראשית המוסיקה הקלאסית שהוא שומע נהדרת ...אני אוהבת , בהקשר זה הצחיק אותי שהשכנה שמה אוזניות גם לכלב שלה ..חחח..."אישה בת -40 משולה לרכב חלוד ,האם רכב חלוד מסוגל עדיין לתפקד?" הידידות בין הרופאה לשכנה הצעירה ממנה בהרבה, יפה בעיניי "אתן לך 3 שנות נעורים שלי, בחינם" אמרה לרופאה ומה שמאוד מוצא חן בעיני הם קטעי הוידאו הקצרים בסיום כל פרק .. זה מזכיר את הג'נטלמן במעט... יאללה רצה להמשיך...רוצה לשמוע תגובות שלכן
בתגובה ל: פשוט ברחה לי התגובה מהר מידי מאת: kler181
אני בפרק 14, וחייבת לציין שככל שהסדרה מתקדמת היא חביבה יותר בעיניי, למרות שהיא זזה לי קצת לאט מדי (מה שכמובן גורם לי להמריץ כהרגלי). לפעמים יש תחושה של תנועה במעגלים - ועד שחושבים שנרשמה התקדמות, שוב חוזרים לנקודת ההתחלה (כמעט), אבל אולי זה חלק מהאישיות של הגיבור הראשי. למדתי לחבב גם אותו עם זמן, ובכלל כל הרביעייה המובילה עושה אחלה עבודה :)
הייתה גם סצנה בפרק 14 שנראתה לי כ"כ מוזרה - אבל אני לא רוצה לספיילר לאורה.
הכלב פשוט מקסים! מודה שהייתה לי דעה קדומה על צ'יוואווה, בגלל איזשהו כלב שהיה פעם לשכנים שלי, אבל הכלב בסדרה נראה ממש מתוק וחכם, עם עיניים שמבינות ומביעות כ"כ הרבה
iDana לשעבר
בתגובה ל: שבוע טוב מאת: danarod שאת נהנית. כי לי לפחות, לא תמיד קל לצפות את הטעם שלך
לאיזה סצינה בפרק 14 את מתייחסת?
הכלב מתוק והאינטרקציה שלו עם הגיבור שלנו פשוט מדהימה. אני מבינה את מה שאת אומרת לגבי ההתקדמות והנסיגה, אבל כשרואים את ההפרעה שהוא סובל ממנה, נראה שזה מחוייב המציאות. הוא לא יכול במטה קסם לשנות את ההתנהגות שלו ואת מי שהוא, אבל היא יקרה לליבו והוא כל פעם עושה מאמצים נוספים ומאפשר לה לכבוש עוד חלקה קטנה... בעיני זה דוקא מוסיף נופך של אמינות לדמות.
ספויילרים לפרק 8
אני באופן אישי התרגזתי רק מפרק 8, עת נצמדה אליו הגב' המקצוענית בתור חברה, והוא בקלילות לא אופיינית משתף איתה פעולה- חותר בסירה, הולך לסרט, קונה לה בגדים... כאילו, מאיפה צצת פתאום ולמה שהוא יתיחס אלייך? למזלם הם לא משכו את זה לאורך זמן רב, ועד סוף הפרק היא נשלחה לדרכה ללא סנטימנטים, כך שיכולתי להירגע ולחזור לעלילה...
בתגובה ל: אני ממש שמחה לשמוע מאת: zilpa
לצפות את הטעם שלי מראש
אני מבינה שההפרעה שלו רצינית ושההתקדמות נעשית במילימטרים. אבל זה די מתסכל לראות איך כמעט כל פעם מחדש, הוא הורס הכל עם איזה משפט מעליב, בלי להבין מה הוא עושה בכלל לצד השני. זה גם גורם לי לחשוב שאולי אין לו תקווה...
ספויילר לפרק 14
זו כנראה הנשיקה הכי מוזרה שראיתי בדרמות קוריאניות. זה נראה כמו תאונה ולא כמו נשיקה!
ואני חייבת להודות שהתבאסתי מהפרידה (הזמנית?) של הזוג המשני. הם אולי לא הזוג הכי לוהט בעולם, אבל הם חמודים ביחד.
iDana לשעבר
בתגובה ל: גם לי לא תמיד קל מאת: danarod זו לגמרי הנשיקה הכי מגוחכת שיש...נשיקה קומיקסית ממש. אבל די ברור שלמרות הסרטים שראה הוא לא ממש למד או תרגל נשיקות, כך שאין לו ממש מושג מה צריך לעשות.
היא לעומת זאת נראתה נרגשת ומרוצה, אז אולי זה לא היה כזה גרוע מבחינתה...
ובכל מקרה, מעכשיו הם יכולים רק להשתפר...:)
בתגובה ל: אוי (ס' לפרק 14) מאת: zilpa
היה חמוד מאוד בסה"כ
החצי השני של הסדרה זרם לי יותר טוב, והסרטון האחרון בסוף השאיר טעם טוב. ובכלל הסוף השאיר חיוך, אבל לא היה מתוק מדי. היה בו משהו מציאותי :)
סקירה מכובדת יותר תבוא אולי בהמשך
iDana לשעבר
בתגובה ל: זהו, סיימתי לצפות בסדרה מאת: danarod הסדרה הזו אכן בונבוניירה אמיתית.
וגם אני חשבתי שמצד אחד ראוי לכתוב סקירה מכובדת יותר לסדרה כ"כ חמודה, ומצד שני, כבר כתבנו עליה פה בזמן אמת... אז אם תחליטי לכתוב, אני מחזקת את ידייך!
בתגובה ל: איזה כיף מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: אהלן בנותיי, שבוע טוב זילפה ,אורלי, דנה וענבל.. מאת: kler181 שבו הוא מתאהב בהלן האנט ומתחיל לקחת כדורים למענה...אני חושבת שהם גם מרפרנסים ל"בתול בן 40"...
אבל אין ספק שהעלילה מלבבת. עם לא מעט רגעים משעשעים. באיזה פרק את כבר?
בתגובה ל: אני מאוד נהנית בינתיים (פרק 6) מאת: zilpa יש לי על הכונן 3 פרקים שהורדתי מזמן.... נדמה לי שראיתי 2 מהם , זה היה מזמן אז אעשה לי "ריפרש" קטן, ובשמחה אשתף אתכן בחוויותיי... את יודעת שאני חולה על אום טה וונג ואחותו...וכמובן על הקצין.. אז הצבתן אתגר ואני מקווה לעמוד בו.
בתגובה ל: אני מאוד נהנית בינתיים (פרק 6) מאת: zilpa ככה...ככה....??? אני מעמידה את החלטתך בנסיון , הנה 2 קליפים לצפייה ולסדר לך את המחשבות (ואל תגעי באהובי..חחחח) , אני רוצה לשמוע את החלטתך לאחר צפייה בהם.....חחחח...את בודאי תחזרי בך מטעותך.. מס' 1
מס' 2
בתגובה ל: זילפה ?!?! גם אני לא מאמינה , מה עם השואב?? מאת: kler181 אלה היו הרהורי כפירה לא רציניים במיוחד...מעמדו של השואב עדיין יקר ללבי. ב"אליס" הוא היה הדבר הכי טוב על המרקע, אבל לצערי הסדרה לא המריאה כמו שיכלה, בגלל האנשים שמסביבו. (לא כ"כ השחקנים, שהיו טובים ברובם) כמו התסריט והעלילה.
ולמקום הטיפלה מאוכזב הגיע פתאום הקצין והג'נטלמן, וגיליתי שהוא יכול להיות לא קצין ובטח לא ג'נטלמן...ושהוא עושה את זה נפלא. אז כן, אני בהחלט מוסיפה אותו לרשימת היקירים שלי, אבל עדיין פארק שי הו בראש הרשימה:)
וכמובן, שתודה על הקליפים. אין עליו...
בתגובה ל: רונדו מאת: danarod ...לקרוא את שם השחקן היפני ושם הדמות שאותה הוא מגלם . לעומת-זאת, מהמראה שלו מיד התפעלתי .
תוקן על ידי ההרצליינית 4/2/2013 22:26
בתגובה ל: לקח לי די זמן... מאת: ההרצליינית ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: צריך להמציא לו שם עברי... אולי טאקי? מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: רונדו מאת: danarod אחת הסדרות האהובות עלי. אהבתי את השחקן היפני שראיתי בפעם הראשונה. ממש מרשים וצוי יונה אין מה לומר אחת השחקניות האהובות עלי. לדעתי שיר הרקע הוא מדהים. בקיצור סדרה נהדרת. דנה באיזה עוד סדרות השחקן היפני מופיע האם "כוכב נופל" הוא גם התרגום באנגלית?. תודה על הסקירה שלך כרגיל מצויינת.
ועד כמה שאני יודעת, ל"כוכב נופל" יש תרגום לאנגלית (ולא לעברית).
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש לו רזומה מרשים מאת: danarod מה שהתכוונתי, האם "כוכב נולד" זה "Falling star" או שהשם באנגלית הוא אחר. עם אנגלית אין לי שום בעיה כי חייתי שנים רבות בארצות הברית וכן עם ספרדית (משפחתי בונצואלה). תודה ויום נפלא. אלה.
בתגובה ל: השם של הסדרה הוא Shooting Star מאת: danarod שמו "הצעת נישואים"..שלאחר 4 שנות נישואים ,האישה עוברת ניתוח בראש וכתוצאה מכך היא מאבדת חלק מהזכרונות שלה..ולא זוכרת שהיא אישה נשואה ואינה מזהה את בעלה ,בגלל זה היא חוזרת לגור אצל ההורים שלה ואחיה מטפל בה.... מאחר ובעלה מאוהב בה מאוד , הוא מחליט לחזר אחריה ... אני ,טרם ראיתי אותה (מחוסר זמן)..אבל היא בהחלט לטעמי(רומנטיקנית להחריד) וכבמון שאמצא את הזמן המתאים לצפות בה
בתגובה ל: יש לו גם דרמה חדשה יותר ,על זוג נשוי מאת: kler181
חשבתי שהקוריאנים הם חובבי אמנזיות, אבל אני מבינה שגם ליפנים לא חסר...
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש לו גם דרמה חדשה יותר ,על זוג נשוי מאת: kler181 והשני של הדרמה הזו. היא לא ממש רומנטית. כזוג נשוי הם די משעממים, והוא נראה מאוד אדיש כלפיה. רק כשהיא מאבדת את זכרונה ולא מזהה אותו פתאום הוא מחזר אחריה (והיא בורחת, ואני מרגישה שמגיע לו...:)
את "כוכב נופל" איתו מאוד אהבתי, כידוע לך, וגם תורה של רונדו יגיע...
בתגובה ל: רונדו מאת: danarod צפיתי בה די מזמן עם כתוביות לספרדית (כי אז היא טרם תורגמה לעברית). האמת, אני לא זוכרת הרבה מהסדרה, אבל את שיר הסיונרה אי אפשר לשכוח השחקנית הראשית היא שחקנית שאני מאוד מסמפטת והשחקן הראשי ממש מקסים! יש לי סדרה שלו במחשב כבר שניםםם (לפחות 3 שנים) אבל בגלל שקשה לי להתחבר לסדרות היפניות אני כל פעם דוחה את הצפייה בה
בתגובה ל: תודה על הסקירה, דנה! מאת: MyGirl
אז אני לוקחת הפסקה לפני שאעבור לבאה בתור :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: רונדו מאת: danarod תודה , תודה על המחמאות זו היתה הדרמה היפנית הראשונה שלי , ומיד נדלקתי על yutaka איזה גבר הורס חולה עליו....חחחח..מי שעוד מצא חן בעיני הוא הבן של ראש ארגון הפשע...חתיך הורס...ומיותר לציין שהשחקנים היפנים אינם מצטיינים ביופים..יש מעט מאוד לעומת הקוריאנים...(האמת שאני רואה יותר קוריאניות)
מאוד אהבתי את הדרמה למרות שיש בה קטעים אפלים ולא ברורים בהתחלה אבל לקראת הסוף הכל מתבהר...ומכאן הדרך לתרגומה היתה קצרה... אני מאוד שמחה , שסוף סוף ראית אותה זילפה , עכשיו את
בתגובה ל: אהובתי דנהלה, תודה על הסקירה הנהדרת שלך מאת: kler181 ללא תוכן