עץ גן העדן. בוא נגיד שהסיכויים שאני אי פעם אצפה בדרמה הזאת היו אפסיים ביותר. לא תכננתי בחיים שהדרמה המאובקת הזאת, ששכנה איפשהו עמוק למטה בדרמות של ASIA 4HB, תגיע לרשימת הצפייה שלי ותיכנס לי עמוק בלב. במיוחד לא בתקופה הזאת, שעמוסה בדרמות קוריאניות חדשות ומוצלחות! אבל נראה שהגורל החליט להתערב בדרכי... אז ביום משועמם ביותר שלי, בעודי מרפרפת על הדרמות באסיה, הדרמה הזאת לכדה את עיניי. ובכל יום אחר הייתי פשוט ממשיכה הלאה כי אני האחרונה שתראה עוד דרמה של PARK SHIN HYE. אבל נתתי לה הזדמנות, ואני שמחה שעשיתי את זה.
עץ גן העדן מכילה 10 פרקים, בחלקם מדברים רק יפנית ובחלקם מדברים קוריאנית ואני מניחה שזה הקסם שבה. היא דרמה קטנה שמלאה ברגעים אנושיים, מיוחדים ובעיקר עצובים.
הדמויות:
פארק שין היי בתפקיד האנה - (שיחקה גם ב- heartsrings, you are beautiful)
פארק יפה מאוד ונותנת משחק אמין.
לי ואן - lee wan (אחיה של Kim tae hee יש לציין)... הדרמה הראשונה שאני רואה בכיכובו! שחקן מדהים ביותר!
אז לעלילה: האנה היא נערה צעירה ויתומה מאבא, שאמה מתחתנת מחדש. היא דוברת רק יפנית, על אף שהיא ממוצע קוראיני, היא ואמה ערקו ליפן בגיל צעיר מאוד. וככה מצטרפים לחייה אביה החורג ואחיה החורג, יון סו. האנה מקבלת אותם בברכה, מאושרת על משפחתה החדשה. היא מנסה לתקשר עם אחיה החורג, אבל עד מהרה היא מגלה שהוא לא מדבר בכלל ושהוא לא רוצה שום קשר איתה. אבל היא לא מוותרת ועושה הכל על מנת לפתוח אותו בפניה. לאורך כל הדרך, היא נמצאת שם בשבילו, תומכת בו, ומלמדת אותו מהי אהבה. הבעיה היחידה היא שהיא אוהבת אותו בתור אח "OPPA" והוא מתאהב בה לבסוף בתור אישה. מכאן מתחילה האהבה הבלתי אפשרית שלהם, שכן הם אחים חורגים.
דעתי האישית: הדרמה הזאת הדהימה אותי לחלוטין. קודם כל, תתרגלו לראות הרבה שלג, נופים מדהימים ובעיקר סצנות מדהימות, מרגשות, ומלאות בתשוקה (כן גם אני התפלאתי על פארק שכן בדרמות הקודמות שלה היא הייתה פחות מנזירה). הכימיה המטורפת שמועצמת בשל היותם אחים בין שני הדמויות מורגשת לאורך כל הדרמה ואי אפשר שלא לכאוב את הכאב שלהם. ברגע שיון סו נפתח אליה, הוא כמו טורנדו שאי אפשר לעצור אותו. הוא מלא בתשוקה ואגריסיביות, מה שרק גרם לי להיסחף עוד יותר. שניהם באמת דפקו את המשחק של החיים שלהם בדרמה הזאת.
Bottom of the 9th with 2 Outs (שידועה בעוד כמה שמות שאג'נדה מתקשה לעכל) היא סדרה קוריאנית בת 16 פרקים ששודרה בערוץ MBC בחודשים יולי- ספטמבר בשנת 2007. הסדרה נכתבה ע"י התסריטאית יו-ג'י-נה (שאחראית גם ל"גבר שלא יכול להינשא", אם כי שם מדובר ברימייק) ובוימה ע"י הבמאי האן צ'ול-סו (Can Love Become Money)
שמה של הסדרה לקוח מעולם הבייסבול, כשהמשחק הספורטיבי הנ"ל משמש כמטאפורה לחיים – אהבה, קריירה ומה שביניהן. גם לאחר סיום הסדרה אין לי מושג מה המשמעות המדויקת של ה-9-2 הזה בבייסבול, אבל זה קשור לתזמון ולאפשרות לבצע מהלך מוצלח, גם כשהסיכויים לא ממש לטובתך.
הונג נאן-הי עובדת כשכירה בהוצאת ספרים ועומדת לחגוג את יום הולדתה ה-30. היא יוצאת עם קים ג'ונג-ג'ו, סטודנט בן 22, שחקן בייסבול מבטיח שחולם על קריירה מקצוענית, והיא מפקפקת אם לקשר שלהם יש בכלל עתיד. החלום שלה הוא להפוך לסופרת מצליחה, אבל היא רחוקה מלהגשים אותו. היא מתגוררת עם אמה, שדואגת להזכיר לה בכל הזדמנות עד כמה שהיא לוזרית, מה שמביא אותה לרצון לשינוי בחייה.
היונג-טה הוא חברה הטוב של נאן-הי, והם מכירים מאז שנולדו. היונג טה עובד כראש צוות במשרד פרסום ומצליח יפה. בתחילת הסדרה הוא עושה רושם של פרפר רציני, אבל די מהר מתברר שהוא עדיין לא הצליח להתגבר על אהבתו ליון סונג-אה, מוזיקאית שנטשה אותו ועזבה את קוריאה. בעיני נשים רבות, היונג-טה הוא מועמד אידיאלי לנישואים, אבל בשביל נאן-הי הוא חבר ותו לא. כחלק מהשינוי בחייה, נאן-הי מחליטה לעזוב את ביתה ולשכור דירה, אך מאחר שנותרה בלי כסף אחרי שהלוותה את מה שהיה לה להיונג טה, היא עוברת לגור איתו והמצב החדש מערער את החברות שלהם וגורם לשניהם לראות זה את זו באור שונה לגמרי.
דמויות/ שחקנים:
ביון היונג-טה (לי ג'ונג-ג'ין, "סיפור אהבה בהרווארד", Fugitive – plan b, Hundred years inheritance).
הונג נאן-הי (סו-אה, "אתנה – אלת המלחמה", A Thousand Days' Promise , Queen of Ambition )
קים ג'ונג-ג'ו (לי טה-סונג, "נשיקה שובבה", "על גג העולם")
יון סונג-אה (הוואנג ג'י-היון, Miss Ripley)
אגב, גם יו-נה ("שתי טיפות מים", "גשם של אהבה") עושה כאן תפקיד קטן ומוצלח יותר לטעמי מבשני התפקידים הראשיים שגילמה...
התרשמות אישית (כולל ספויילר כללי): מדובר בסדרה חמודה, אנושית, מחממת לב ומעוררת הזדהות – במיוחד בקטע שבו מגיעים לגיל מסוים ועושים מאזן ביניים וחשבון נפש, ומגלים שהחיים זה לא בדיוק מה שדמיינו לעצמנו או שהבטיחו לנו. יש בדרמה הזו לא מעט רגעי קסם שטמונים דווקא בחיי היומיום ובדברים הפשוטים, במערכת היחסים הקרובה בין הדמויות, שיכולה להיות לפעמים צפופה ומעצבנת, נעימה ותומכת או מקסימה ומרגשת במחוות ההדדיות.
השחקנים הראשיים היו נהדרים והכימיה ביניהם משכנעת ונעימה. לגבי לי ג'ונג-ג'ין אני משוחדת עוד מ"Fugitive: Plan B", והוא בעצם הסיבה העיקרית שהתחלתי לצפות בסדרה הזו. הוא גילם כאן דמות שונה לחלוטין והיה מקסים לחלוטין (וגם נראה מצוין). את סו-אה לקח לי קצת זמן לחבב, אבל היא בהחלט שחקנית טובה ואמינה, ואני סקרנית לראותה גם בדרמות אחרות (זו דרמה ראשונה שאני רואה בהשתתפותה, למרות שיש לה רזומה מכובד ביותר).
הקצב של הסדרה הוא קצת איטי, אבל בעיניי זה דווקא תרם לאמינות בכל מה שקשור להתפתחות מערכת היחסים בין הדמויות הראשיות. הטון של הסדרה הוא די רגוע ויומיומי. זו יותר סדרה שמציגה פיסות חיים ולא אירועים גדולים ודרמטיים. לעתים היו מעברים קצת תמוהים בין סצנות, כשלא ממש הבנתי מה הקשר וההמשכיות, אבל בגדול זה לא פגם בהנאה הכללית.
ולמרות כל מה שכתבתי עד כאן, כי אני לא יכולה להכחיש שיצאתי עם תחושת החמצה קלה אבל נוקבת מהדרמה הזו. למה? כי הרגשתי שבסופו של דבר הסדרה הזו יצאה די טיזרית. לאורך כל הדרך, היא יצרה את הציפייה שזוג החברים הטובים יהפוך לזוג רומנטי – אבל בפועל בקושי קיבלנו זמן איכות שלהם כזוג אוהבים. וכן, התבאסתי מזה. זו לא פעם ראשונה שהתסריטאים הקוריאנים מקמצים במחוות רומנטיות, אבל בסדרה הזו זה כ"כ התבקש, להראות כמו שצריך את המעבר מהפאזה של חברי נפש לאוהבים, ואני מרגישה שלא קיבלתי את מבוקשי... אבל בכ"ז אני אזכור את הסדרה הזו בחיבה רבה.
הפסקול היה חמוד ביותר, גם אם לא מקורי במיוחד, ואני מזמזמת להנאתי במקלחת I never don't cry. תחי האופטימיות!
השיר המפורסם (כולל ספויילר):
עוד שיר חמוד:
טריילר:
iDana לשעבר
בתגובה ל: Bottom of the 9th with 2 Outs מאת: danarod לא שאפשר לצפות ממך למשהו אחר...
כמעט שכנעת אותי לרוץ ולצפות, עד שהגעתי לקטע של הטיזריות. אם יש משהו שמפריע לי בלא מעט סדרות, זה המינון הנמוך של זוגיות שמראים לנו לפעמים. בדיוק דיברתי על זה השבוע, שבהרבה סדרות את הרגעים היפים מראים במין קליפ (הם הולכים בשוק, הם בלונה פארק) אבל כל רגעי הבאסה מתמשכים עד אין קץ..
לי ג'ונג ג'ין בהחלט שווה בדיקה, כך שבכל זאת אני מניחה שאגיע לסדרה. וגם התסריטאית והבמאי כבר הוציאו תחת ידיהם יצירות שאני מחבבת..
ובכל מקרה, אני שמחה שנהנית
בתגובה ל: תודה על סקירה משובחת מאת: zilpa
אפשר לחשוב שהם יצטרכו לשלם לשחקנים תוספת סיכון על סצנות רומנטיות או משהו... לפחות בסדרה הזו היה גם יופי ברגעי הבאסה, כי לרוב הם היו שם אחד בשביל השנייה וזה היה מחמם לב :) הנה הם בעוד שיחת טלפון אופיינית:
לי ג'ונג-ג'ין בהחלט שווה בדיקה אני שוקלת להתחיל את הדרמה המשפחתית הארוכה שלו, Hundred Year Inheritance (שמשודרת בימים אלה בקוריאה), ברגע ש"רופא הסוסים" תסתיים.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אכן כך מאת: danarod ...בדרמות הקוריאניות, מעצבנת גם אותי. עד שרואים נשיקה, יוצאת לצופים הנשמה. ועל סצנות מיטה, רוב הפעמים, אין בכלל מה לדבר... דווקא בסדרות כבלים (כמו "הגבר של המלכה היון" ו"תעני לי 1997"- שטרם צפיתי בה), לא מקמצים ברומנטיקה. ובסרטים הקוריאניים, המצב בכלל שונה לחלוטין- הסצנות שם לא היו מביישות סצנות בסרט פורנו מערבי (כמו ב"המשרתת", הסרט הקוריאני היחיד שצפיתי בו בינתיים).
בתגובה ל: הרומנטיקה המצומצמת עד כמעט לא קיימת... מאת: ההרצליינית
אבל טרם מצאתי את הזמן והחשק. ממליצה?
יש גם סדרות מהערוצים המרכזיים שמפנקות ברומנטיקה :) אבל למרות הקמצנות היחסית, אני עדיין מעדיפה את הסדרות ובגדול - אין מקום להשוואה בכלל...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הרומנטיקה המצומצמת עד כמעט לא קיימת... מאת: ההרצליינית אני כלל לא מחשיבה רומנטיים. סתם סרטי זוועה בד"כ עם הרבה דם ומיתות משונות. דנה- אני לא הצלחתי לצלוח את "המשרתת", הוא היה משעמם ומייגע מבחינתי, ולגמרי לא מובן מה רצה המשורר.
אבל ישנם כמה סרטים קוריאניים חמודים מאוד ורומנטיים שאני בהחלט ממליצה עליהם, כמו "אבידות ומציאות" בו אפשר גם למצא כמה שחקנים חמודים שאנחנו מכירים ממקומות אחרים, או : "אלמד אותך לאהוב" שמסתובב גם בתרגום עברי.
בתגובה ל: את הסרטים האלה מאת: zilpa לא יותר מזה. זילפה צודקת- לא חובת צפיה.
בתגובה ל: בסה״כ סרט סביר פלוס. מאת: ההרצליינית
השחקנית הראשית מאוד מוערכת, וזכתה לכינוי "מלכת קאן" אחרי שזכתה בפרס על הסרט Secret Sunshine (שגם ממנו לא ממש התלהבתי). אבל היא זכורה לי לטובה מהסדרה Shoot for the stars.
iDana לשעבר
בתגובה ל: הרומנטיקה המצומצמת עד כמעט לא קיימת... מאת: ההרצליינית אם זילפה ודנה ירשו לי...חחחח... סרט היסטורי עם הקרבה אישית לא רגילה ...יש בו גם סקס (למכביר) אבל הוא עם תוכן ולא משעמם לרגע..אם צלחת כבר את גיל 18 ,את יכולה לראות.. אגב..השחקן המשני(החתיך העולמי )ג'ו אין סונג, משחק בימים אלה בדרמה "החורף הזה , הרוח תנשב" טריילר :
אני תרגמתי אותו (בענווה ובצניעות) (אורה)
בתגובה ל: אני יכולה להמליץ לך על "פרח קפוא"..... מאת: kler181
אגב, גם לשחקן הראשי לא חסר שומדבר (האמת, מבחינתי שניהם ראשיים בסרט הזה...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: למה שלא נרשה? מאת: danarod למרות שהוא נמנה עם השחקנים הכי הגבריים שאני מכירה, אני לא יכולה לכנות אותו חתיך עולמי , כי בשבילי הוא שחקן האופי האולטימטיבי , גבר גבר...
בתגובה ל: הרי את יודעת שג'ו ג'ין מו הוא שחקן מיוחד עבורי מאת: kler181
חתיך עולמי או לא, יש לו כריזמה חורכת מסך מה שמזכיר לי שאני צריכה לקדם את Queen of the game ברשימת ההמתנה הבלתי נגמרת...
iDana לשעבר
בתגובה ל: Bottom of the 9th with 2 Outs מאת: danarod הסקירות הנהדרות שלך ...שתמיד אני יוצאת מהן בהרגשה "הצצת -נפגעת" אני מיד מקבלת חשק לרוץ ולראות...חחחח בקשר לסו אה ,בדרמה A Thousand Days Promise היא הייתה פשוט נפלאה ושלא לדבר על רה וון (רועיקי) שזה היה תפקידו הראשון לאחר השחרור.... ואם את רוצה לראות אותה בסרט נהדר שתרגמתי(קבלי המלצה מזילפה !!) "מבצע החתונה שלי" http://asia4hb.com/movies/wedding-campaign את לא תפסיקי לצחוק ותהני מאוד מסו אה.... אגב..השחקן לי טה-סונג שיחק גאנגסטר בדרמה "זמן בין כלב לזאב" בצורה משכנעת ביותר ,שם הכרתי אותו לראשונה , הוא מצויין. ושוב תודה על הסקירה
בתגובה ל: דנה'לה שלי ...אין עליך..כמו תמיד מאת: kler181
A Thousand Days Promise מחכה לי על הכונן כבר מזמן, ושמעתי שהמשחק של סו-אה מעולה שם. אני אוריד בהזדמנות קרובה גם את הסרט :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: Bottom of the 9th with 2 Outs מאת: danarod חיבבתי את הסדרה ואת הזוג הראשי שהיה מקסים בעיני! וכמובן שהייתי שמחה אם היו מאפשרים לנו ליהנות מיותר סצינות בכיכובם...אבל אין ברירה אלא להסתפק בקיים שבסה"כ היה נחמד מאוד!
הסדרות ששני השחקנים מככבים בהן בימים אלה מאוד מסקרנות אותי...כבר צירפתי אותם לרשימת הצפייה העתידית ההולכת וגדלה
בתגובה ל: תודה על הסקירה, דנה! מאת: MyGirl
שקלקלה קצת את הטעם הטוב של הסדרה. גם אני שמתי עין על הדרמה החדשה של לי ג'ונג ג'ין (למרות שהוא נראה פחות חתיך שם... כמה שאני שטחית). המלודרמה החדשה של סו-אה לעומת זאת קצת מרתיעה אותי...
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod נכון להיום מסתבר כי פארק שי הו הגיש תלונה במשטרה נגד 3 אנשים. 1. את המאשימה באונס 2. את החברה שלה, שהתראיינה לעיתונות וסיפרה בפרטי פרטים מה היה בלילה ההוא כביכול.
את שתיהן הוא תובע על האשמות שווא, הוצאת דיבה ונסיון סחיטה.
אבל, המעניין מכל, מה שעונה על תיאוריות הקונספירציה של לא מעט אנשים - היא התביעה השלישית, כנגד הסוכנות הקודמת שלו. שהוא מאשים כ"מי שתכננה את הכל"...
אפילו כשרואים סדרות כמו "דרים היי" ו"אהבה מופלאה" מבינים כמה השחקנים חסרי כוח וכמה הסוכנויות שלהן יכולות להיות נבזיות, אני מקוה שאם הבחור יתגלה כצודק, הכוח של הסוכנים המושחתים יופחת, והם ייענשו בצורה שתגרום להם לחשוב פעמיים לפני שהם מעוללים דברים כאלה...
(אפשר להקביל את הדרמה הפרטית הז לעלילות שעבר ב"הנסיך שלה", עם המלך סויאנג הרשע... כשיש למישהו מספיק כוח גם האדם הטהור ביותר יכול להפוך לפושע חסר אונים..)
בתגובה ל: פארק שי הו משיב מלחמה מאת: zilpa
אני מקווה שהצדק ייצא במהרה לאור, אולי עוד לפני יום ההולדת של פארק שי-הו...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אין רגע דל בפרשה הזו מאת: danarod ללא תוכן
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
מה שתפס את תשומת-לבי בה, זאת הכרזה המקורית שלה, קאנג ג'י הוואן (שהפך להיות אחד השחקנים החביבים עלי מאז "קפיטל סקנדל") בתפקיד הראשי, והכי הכי: פארק ג'י בין כגירסה הצעירה שלו.
מישהו פה קרא או שמע משהו אודותיה (ביקורת חיובית/שלילית/פושרת/סבירה)? כי לפי הרייטינג (הדי ממוצע, סה"כ), לא נראה לי שהקוריאנים מתים עליה...
בתגובה ל: ובמסגרת שיטוטיי בדרמה ויקי... מאת: ההרצליינית
במיוחד בזכות הצוות המופלא של הבמאי/תסריטאי שאחראים ל-Salaryman המעולה וגם ל-Giant (שטרם ראיתי, אבל שמעתי בעיקר דברים טובים). הבנתי ש-Incarnation of Money לא מביישת את הפירמה. זה שקאנג ג'י-הוואן שם זה כמובן בונוס מבחינתי (אבל למה הפוני הזה, למה?). אני מודה שלא חיבבתי את השחקנית הראשית ב-Can you hear my heart, אבל הכל פתוח... ורייטינג לא בהכרח אומר משהו, והרייטינג של הסדרה נחשב לסביר פלוס (יש לה תחרות לא קלה, והיא מדורגת במקום השני במשבצת השידור שלה).
iDana לשעבר
בתגובה ל: הדרמה הזו על הכוונת שלי מאת: danarod וכנראה שהבמאי/תסריטאי אוהבים לעשות סדרות מאופיינות במסתורין, ועוסקות בתככים, בכספים ובכל מה שקורה בתעשיות המפותחות של קוריאה.
ובקשר לקאנג ג'י האוון- באמת, אבל מה זה הפוני הזה? לעומתו, הגירסה הצעירה שלו בסידרה, גדלה יפה מאז "המלך סאן" ו"בחורים רעים", ונראית מצוין בסידרה .
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod
עץ גן העדן. בוא נגיד שהסיכויים שאני אי פעם אצפה בדרמה הזאת היו אפסיים ביותר. לא תכננתי בחיים שהדרמה המאובקת הזאת, ששכנה איפשהו עמוק למטה בדרמות של ASIA 4HB, תגיע לרשימת הצפייה שלי ותיכנס לי עמוק בלב. במיוחד לא בתקופה הזאת, שעמוסה בדרמות קוריאניות חדשות ומוצלחות! אבל נראה שהגורל החליט להתערב בדרכי... אז ביום משועמם ביותר שלי, בעודי מרפרפת על הדרמות באסיה, הדרמה הזאת לכדה את עיניי. ובכל יום אחר הייתי פשוט ממשיכה הלאה כי אני האחרונה שתראה עוד דרמה של PARK SHIN HYE. אבל נתתי לה הזדמנות, ואני שמחה שעשיתי את זה.
עץ גן העדן מכילה 10 פרקים, בחלקם מדברים רק יפנית ובחלקם מדברים קוריאנית ואני מניחה שזה הקסם שבה. היא דרמה קטנה שמלאה ברגעים אנושיים, מיוחדים ובעיקר עצובים.
הדמויות:
פארק שין היי בתפקיד האנה - (שיחקה גם ב- heartsrings, you are beautiful)
פארק יפה מאוד ונותנת משחק אמין.
לי ואן - lee wan (אחיה של Kim tae hee יש לציין)... הדרמה הראשונה שאני רואה בכיכובו! שחקן מדהים ביותר!
אז לעלילה: האנה היא נערה צעירה ויתומה מאבא, שאמה מתחתנת מחדש. היא דוברת רק יפנית, על אף שהיא ממוצע קוראיני, היא ואמה ערקו ליפן בגיל צעיר מאוד. וככה מצטרפים לחייה אביה החורג ואחיה החורג, יון סו. האנה מקבלת אותם בברכה, מאושרת על משפחתה החדשה. היא מנסה לתקשר עם אחיה החורג, אבל עד מהרה היא מגלה שהוא לא מדבר בכלל ושהוא לא רוצה שום קשר איתה. אבל היא לא מוותרת ועושה הכל על מנת לפתוח אותו בפניה. לאורך כל הדרך, היא נמצאת שם בשבילו, תומכת בו, ומלמדת אותו מהי אהבה. הבעיה היחידה היא שהיא אוהבת אותו בתור אח "OPPA" והוא מתאהב בה לבסוף בתור אישה. מכאן מתחילה האהבה הבלתי אפשרית שלהם, שכן הם אחים חורגים.
דעתי האישית: הדרמה הזאת הדהימה אותי לחלוטין. קודם כל, תתרגלו לראות הרבה שלג, נופים מדהימים ובעיקר סצנות מדהימות, מרגשות, ומלאות בתשוקה (כן גם אני התפלאתי על פארק שכן בדרמות הקודמות שלה היא הייתה פחות מנזירה). הכימיה המטורפת שמועצמת בשל היותם אחים בין שני הדמויות מורגשת לאורך כל הדרמה ואי אפשר שלא לכאוב את הכאב שלהם. ברגע שיון סו נפתח אליה, הוא כמו טורנדו שאי אפשר לעצור אותו. הוא מלא בתשוקה ואגריסיביות, מה שרק גרם לי להיסחף עוד יותר. שניהם באמת דפקו את המשחק של החיים שלהם בדרמה הזאת.
אני אתן לתמונות לדבר בשם עצמן:
תוקן על ידי ההרצליינית 7/3/2013 22:42
בתגובה ל: Tree of heaven - עץ גן העדן מאת: naond
בהחלט הצלחת לסקרן אותי לגבי הדרמה הזו, שמחכה לי יותר מדי זמן על הכונן. גם העובדה שהיא קצרה יחסית מהווה יתרון מבחינתי, ואווירה חורפית ומושלגת תתקבל בברכה :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: Tree of heaven - עץ גן העדן מאת: naond נראה לי שהצלחת להעביר את רוח הסדרה...
אישית אני לא בטוחה שארצה אתחבר למשהו שהוא בעיקר עצוב, והתקציר תמיד נראה בסיס לסוף טראגי אבל, אין לדעת, אולי יום אחד אגיע גם אליה...
בתגובה ל: Tree of heaven - עץ גן העדן מאת: naond זו אחת הדרמות האהובות עלי ביותר, ראיתי אותה יותר מפעם אחת ואני שמחה לראות שעוד מישהו אהב אותה. המשחק רגיש ויפה ושניהם ממש נפלאים בה.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod אליס בצ'ונגדאם-דונג, בכיכובו של הבחור הכי מדובר בפורום בתקופה האחרונה...
שין ג'ון-היוק (לי קיו-האן, "סאם סון", "נשמה", Can You Hear My Heart)
העלילה (באדיבות לינה כמובן): קאנג טה-ג'ו הו עובד למחייתו כשכיר בבניין משרדים, הוא מין פלייבוי שאוהב לצאת עם בחורות עשירות ונהנה מן המתנות שהן נותנות לו. שין ג'ון-היוק הוא בחור פגיע עקב בעיות משפחתיות ועבר כאוב אך הוא מוכשר ובעל חזות נאה. שניהם מתאהבים בו זמנית בגיבורת הסדרה, העונה לשם האן יון סו, בחורה צנועה שדואגת לפרנסת אמה הנוכלת ואחותה הקטנה והחולה.
צ'ה הי-לין היא בתו של מיליונר, בעל אותו מפעל שבו עובדים קאנג טה-ג'ו ושין ג'ון-היוק. היא בחורה מוכשרת ומושכת ששואפת להיות מעצבת מצליחה בכוחות עצמה ולא בזכות שם משפחתה המיוחס. לכן, היא מסרבת לעבוד בחברה של אביה ומקימה משרד משלה שאינו תחת שרביטו של אביה העשיר. היא בחורה עצמאית ואימפולסיבית, שאמנם מצליחה בעבודתה אבל היא כשלה במערכות יחסים. היא התאהבה בשין ג'ון-היוק אך הוריה סירבו נחרצות לקשר ביניהם, משום שהם גדלו בעצם כאחים, גם אם לא קיים כל קשר דם בין השניים.
צ'ה הי-לין, שמאסה בניסיונות של הוריה לשדכה לגברים בעלי מעמד רם, מחליטה לשכור גבר שישמש כבן זוגה. היא מחליטה לשכור את קאנג טה-ג'ו, מאחר שהיא מודעת לאהבתו הגדולה לכסף. מה שהיא לא תיארה לעצמה הוא שהיא באמת תתאהב בו, בזמן שהוא לראשונה בחייו התאהב אף הוא אבל לא בה אלא בהאן יון סו, מה שייאלץ אותו להגיע להחלטה מה יותר חשוב לו בחיים... אהבה או כסף?
התרשמות אישית: האמת, התלבטתי בכלל אם לכתוב סקירה על הסדרה הזו, מאחר שהיא לא השאירה עליי את חותמה... אבל בכ"ז החלטתי להוסיף כמה מילים. בחרתי לצפות בסדרה הזו כמו שאני בד"כ בוחרת סדרות – ע"פ תחושת בטן ומתוך רצון לגוון בז'אנרים ובסגנונות. בסקירות האוהדות על הסדרה נכתב שלא מדובר בדרמה קוריאנית טיפוסית אז החלטתי לתת צ'אנס.
ההתחלה אכן נראתה בעלת פוטנציאל ועשתה רושם קצת שונה, אבל ככל שהעלילה התקדמה היא דשדשה לטעמי, ואני הלכתי ואיבדתי עניין במרובע הרומנטי. בסופו של דבר לא ממש עניין אותי מי יסיים עם מי (אם בכלל... מצדי ארבעתם יכלו להישאר לבד או להיחלץ מהמרובע המעיק משהו לטעמי). מדי פעם היו רגעים שבהם הרגשתי משהו כלפי דמות כזו או אחרת, אבל אלה היו רגעי חסד נדירים ביותר.
לגבי הסצנות המסיימות את הסדרה, קראתי פרשנות שלפיה מדובר בעצם בפנטזיה של אחת הדמויות ולא במשהו שאכן קרה. נראה לי שדווקא הפרשנות הזו הופכת את הסצנה למעניינת יותר ממה שחשבתי, אבל עדיין לא משנה את התמונה הכללית מבחינתי. איכשהו במהלך שיטוטיי ברשת הגעתי גם לסקירה של ג'ני האחת והיחידה – שכתבה שמי שמחפש נשיקות מקור (נשיקור) שיחפש במקום אחר, כי אריק לא מתעסק בקטנות... ואכן כך
פתיח הסדרה (נחמד דווקא. פעם ראשונה שאני צופה בו):
קליפ עם אותו שיר:
iDana לשעבר
בתגובה ל: QUE SERA SERA מאת: danarod ...היה הארוס הנבזי והדוחה של סאם סון ב"סאם סון המתוקה" והפסיכופת שאהב לרצוח נשים ארוכות שיער ב"נשמה". ופתאום פה הוא מגלם בחור "בעל חזות נאה". אם תשאלי אותי, זה ליהוק גרוע: לתפקיד של בחור "בעל חזות נאה", צריך ללהק שחקן נאה, ולא שחקן בעל פרצוף מעצבן כמו שלו. התפקידים ב"סאם סון" וב"נשמה", דווקא הלמו אותו ואת פרצופו המעצבן.
בתגובה ל: לי קיו האן... מאת: ההרצליינית שכשראיתי אותו פה, הוא היה מוכר לי, אבל לא זיהיתי מהיכן. ואמרתי לעצמי: "אני לא יודעת מאיפה, אבל אני מכירה אותו ויש לי הרגשה שהוא שיחק בחור טוב, כי אני ממש מחבבת אותו..."
כל כך הופתעתי לגלות שאני מכירה אותו כיבר הנבזי של סאמסון...אבל זה לא משנה את העובדה שפה הוא שיחק היטב.
בתגובה ל: אני חייבת להתוודות מאת: zilpa
וגם מגוון - בהתחשב ברזומה שלו. אם הוא הצליח לשכנע גם בדמויות אנטיפטיות - סימן שהוא עושה את מלאכתו נאמנה... ב"קה סרה סרה" הוא אחראי לטעמי לסצנה הכי מרגשת בסדרה. ורק עכשיו נפל לי האסימון - איזה תפקיד בדיוק הוא גילם ב-Can you hear my heart. הנה תמונה מייצגת משם:
iDana לשעבר
בתגובה ל: לדעתי הוא שחקן טוב מאת: danarod אבל יש משהו מעצבן בפרצוף שלו (למרות שבתמונה שהעלית, הוא דווקא בסדר יחסית).
בתגובה ל: לדעתי הוא שחקן טוב מאת: danarod אני זוכרת שחקן חתיך אחר ששיחק שם, יש לו גם תפקיד קטן ב"אליס" כחבר של הראשית, שעזב אותה ונסע לברזיל..
בתגובה ל: לא זכור לי שהוא שיחק בדרמה הזו (אתה מקשיב לליבי) מאת: kler181
אבל אחרי בדיקה, מתברר שהוא גילם את השכן והידיד הוותיק של הגיבורה (למשפחה שלו הייתה מסעדה של עוף מטוגן או משהו דומה):
בתגובה ל: גם אני לא זכרתי אותו משם מאת: danarod וב-קה סרה סרה, אהבתי אותו מאוד , לדעתי הוא בין השחקנים היותר טובים שיש... והוא דיי נאה (וידוע בציבור שאני אוהבת את הרעים ..חח)
בתגובה ל: QUE SERA SERA מאת: danarod שלא הפתעת אותי בהתרשמות שלך מהסדרה. ואני די מזדהה עם תחושתך. היו בה מספר רגעים יפים, ואפילו כמה רגעים מקוריים, אבל לא ראיתי שם איזה ביצוע מלהיב שהשאיר רושם של עוד, והעלילה קיבלה מידי פעם תפניות מאוד משונות. לא ממש חיבבתי את הראשית. היא היתה די אנמית מבחינתי, וגם סוד קסמו של אריק לא לגמרי ברור לי...
ספויילרים עד לסוף
מה שהיה ממש משונה היתה החתונה של הגיבורה עם גבר אחר, סטייל אופרות סבון בנות מאות פרקים, אבל הכי תמוה היה התרגום העברי, שבלבל אותי כך שהלכתי לבדוק את התרגום האנגלי. כשהיא נפגשת עם אריק אחרי שנתיים של פרידה, בתרגום העברי יש לה ילד. ואני תוהה איך יש לה ילד ואין לה קשר עם בעלה לשעבר... בתרגום האנגלי הוא שואל אותה איך זה לחיות לבד. מה שבהחלט הגיוני ומסביר את העובדה שהיא ובעלה נפרדו ושיש לה אפשרות לשבת ולהמתין לו מחוץ לביתו. אני ממש לא מבינה מי חושב שהסוף זה פנטזיה של אחת הדמויות. זה סוף ברור ולא כזה ייחודי. שניהם פנויים ונראה שעוד מאוהבים אז אין סיבה שלא יחזרו לנקודת ההתחלה. זה לא שהראו שהיא מתה והפכה לרוח רפאים. נבצר ממני להבין מדוע אנשים בונים תסריטים ויוצרים פרשנויות בגוף הסרט...
(
בתגובה ל: מודה ומתוודה מאת: zilpa
שבהם חיבבתי את הראשית והמשני, ואפילו העדפתי שהם יהיו יחד. לראשי ולמשנית לעומת זאת, לא התחברתי בכלל. היו בסדרה הזו לטעמי גם אירועים והתפתחויות שנעשו כלאחר יד ובקושי הוקדש להם זמן מסך - הבריחה העלק רומנטית, החתונה החפוזה וכו'. גם ההפלה הכ"כ מהירה וכ"כ נוחה מבחינה תסריטאית הזכירה לי אופרת סבון... אני הייתי בסטנד ביי עם התרגום לאנגלית, ליתר ביטחון
לגבי הפרשנות לסוף - מתברר שזו הייתה כוונת היוצרים. לפי הראיון הזה, עולה שהם כיוונו לכך שהסוף הוא פנטזיה/מחשבה במוחו של הגיבור, או לפחות התכוונו להשאיר איזושהי עמימות בעניין, כך שכל צופה יוכל לפרש כרצונו. בין השאר הבמאי מסביר שאם מסתכלים היטב בסצנות הסיום, רואים שהמרחב מסביב לשתי הדמויות ריק, אין אנשים אחרים ואין סימנים למציאות היומיומית, כך שזה מרמז שמדובר בפנטזיה, והשאלה לגבי עתידם המשותף נשארת פתוחה.
אני חושבת שזה מאוד עמום, ולי המחשבה שמדובר בפנטזיה בכלל לא עלתה בראש עד שקראתי את זה. גם כך לא התעמקתי יותר מדי בסדרה. אבל מאחר שלא התלהבתי מהחיבור בין הזוג הזה, נראה לי יותר מעניין אם מדובר בפנטזיה ולא בקאמבק...
iDana לשעבר
בתגובה ל: לי דווקא היו רגעים קצרים מאת: danarod לקחו את הדרמה שלהם יותר מידי ברצינות, ורצו להפוך אותה לסוג של טרגדיה...מזל שלא הבינו אותם. אחרת הסדרה היתה בעיני גרועה במיוחד.
ולאן עכשיו? למרגלת מיונג וול?
בתגובה ל: נראה לי שהיוצרים מאת: zilpa
אני מאמינה שרוב הצופים יעדיפו לראות בזה מציאות ולא פנטזיה.
המרגלת תחכה להזדמנות אחרת. התחלתי לצפות ב-Flowers for my life ונכון לפרק השני אני נהנית ממנה יש בה מוזיקת רקע שנשמעת כמו כלייזמרים...
(וחוצמזה אני ממשיכה לצפות ב"רופא הסוסים" וב"רוח נושבת קרירה" בקצב קוריאה. וב"נסיך בעליית הגג" בקצב ויוה).
iDana לשעבר
בתגובה ל: QUE SERA SERA מאת: danarod עוד משהו לאוסף, עדיין לא ראיתי אותה אבל אני מאד מחבבת את אריק, הוא מסוג הבחורים המכוערים (לדעתי) עם קסם מיוחד.
בתגובה ל: תודה דנה על הסקירה. מאת: rella
שאמר על עצמו שהוא מכוער אבל יש לו חן... אני צפיתי באריק רק בשתי דרמות - פניקס (שם לא סבלתי את הדמות שלו) ו"קה סרה סרה" (שהשאירה אותי אדישה). אולי בדרמה הבאה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: QUE SERA SERA מאת: danarod דעתי לא השתנתה משנת 2007
תודה על הסקירה, דנה! אני זוכרת כמה שלא חיבבתי את השחקנית הראשית וכמה שהופתעתי מהאלימות שהפגין הדמות הראשית... את אריק אני אישית אהבתי רק בסדרה אחת..."צ'יל סו החזק" או משהו כזה...ובמקרה מדובר בסדרה תקופתית! אין על התקופתיות...מצליחים להוציא את המיטב גם משחקנים שאני לא אוהבת
בתגובה ל: אני עדיין זוכרת את הסדרה בזכות השיר שלה... מאת: MyGirl ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod
לא יאומן מחר נגיע לפרק -46 ואני כבר מתחילה להתגעגע לשחקנים.... האמת שכבר לפני שבוע לאחר ששודר פרק -44 רציתי לשאול מי רואה את הדרמה , ולא זו בלבד אלא האם מי שרואה אותה שם לב לטעות לא הגיונית, בתרגום , של מי שתירגמו לאנגלית את פרק -44 ?
אני מניחה שאת הדרמות המתורגמות לעברית מתרגמים מאנגלית. ואינני רומזת שמחר רצים לתרגם את " HORSE DOCTOR ".... טעות זו שבפרק -44 היא דוגמא מצויינת עד כמה צריך להיזהר ולא לסמוך רק על התרגום שבאנגלית.
אגב, לדרמה מוסיפים פרק אחד שחסר להשלמת היומיים בשבוע. כזכור , בשבוע שהיה טקס חלוקת פרסים לדרמות ושחקנים שודר רק פרק אחד כך שבסיכום יהיו לדרמה - 51 פרקים. צוות השחקנים וההפקה כבר התכוננו מבחינה נפשית ומעשית לתוספת של יותר פרקים , דבר שהפך לשיגרה בדרמות ההיסטוריות אותן ביים הבמאי - LEE BYUNG HOON ( כדוגמת - YI SAN , DONG YI , והיהלום שבכתר ) שמביים גם דרמה זו.
בתגובה ל: מי רואה - HORSE DOCTOR ? מאת: lovekhj0606
בעיקר מכוח האינרציה... אני מאוד מחבבת את השחקן הראשי המקסים, אבל בשליש האחרון של הסדרה די איבדתי עניין בעלילה. תודה על העדכון לגבי מס' הפרקים. באמת תהיתי כמה יהיו בסופו של דבר, ואני דווקא שמחה שלא מאריכים את הסדרה. ומאחר שבהתאם להרגליי הקלוקלים אני צופה בהמרצה, לא שמתי לב לטעות...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני צופה בסדרה מאת: danarod
ואני מאוד אוהבת היסטוריה! דווקא הפרקים האחרונים ששודרו היו, לדעתי , מאוד מעניינים כש- JINYEON מגלה את האמת על העבר שלה ושל - KWANGHYON המעמדות ההחלפה וכל ההתמודדות שמסביב.
בפרק- 44 כתב המתרגם שהתקרית בה נרדף ונהרג - BAEK SUKGU האבא המאמץ של הרופא -KWANGHYON היתה בשנת- 1777! (הסצינה בארכיון כש- JINYEON קוראת את סיפור האירוע שתועד בספר ההיסטוריה ).
ולמה זו טעות בתרגום ? הדרמה מתרחשת על פני תקופה בה מלכו שלושה מלכים. היא החלה בימי שלטונו של המלך - INJO שמלך בשנים 1623-1649 . בנו נסיך הכתר - SOHYEON מת , בדרמה , מהרעלה מכוונת. במציאות לא כל כך ידעו מה היתה הסיבה האמיתית למותו כיון שאביו - INJO הורה על קבורתו מבלי לאפשר בירור סיבת המוות.הייתי אומרת חשוד קצת... אח'כ האשים -INJO את האשה של בנו המת בבגידה והיא הוצאה להורג. זה היה בשנת -1645. באותה שנה נולדו , בדרמה , הרופא - KWANGHYON ן- JINYEON שהוחלפו. בערך 10-12 שנה לאחר מכן אירעה התקרית בה נרדף ונהרג- BAEK SUKGU , כלומר 1655-1657 בימי מלכותו של המלך - HYOJONG שמלך בשנים 1649-1659 .
כרגע בדרמה אנו בימי המלך -HYEONJONG שמלך בשנים 1659-1674 . אחותו היתה הנסיכה - SUKHWI היא הנסיכה החמודה שבדרמה מאוהבת ברופא - KWANGHYON . SUKHWI היתה הבת הרביעית של המלכה - INSEON זו המלכה- האם בדרמה ששונאת את הרופא - KWANGHYON . (איך אפשר לשנוא מאמי שכזה ?!....). המלכה - INSEON מתה בשנת -1674 ,כך שאנו במאה ה- 17 בדרמה. אגב, ב- 1777 מלך המלך - JEONGJO הוא מיודעינו המלך סאן מהדרמה ' YI SAN ' וזו המאה ה-18 .
וכמו שאומרים : " השאר כבר היסטוריה "....ועדיין אין כמו היסטוריה !
בתגובה ל: זה הכל עניין של היסטוריה מאת: lovekhj0606
יכול לקרות גם במשפחות הכי טובות
בסה"כ הגענו לישורת של הסדרה ומתחילים לקרות הדברים שחיכינו להם כבר מהפרקים הראשונים. אבל זה לקח כ"כ הרבה זמן, ובינתיים העלילות האחרות גרמו לי כנראה לאבד עניין.
פעם תהינו כאן איך נראית המקבילה של בחינת הבגרות בהיסטוריה בקוריאה, ואם הם צריכים לזכור שם את כל השושלות, המלכים והתאריכים