הדרמה הזו, ששודרה בשנת 2007 וזכתה לרייטינג נאה של כ 17%, הגיעה לתודעתי בעיקר בגלל שצ'ה רים, אחת השחקניות החביבות עלי- מככבת בה.
השחקנית היפה הזו כבשה את ליבי ב"we are dating now " (גם חברתה הטובה משם משחקת פה כחברתה הטובה...) והיה לה גם את התפקיד הראשי של כאג'ומה החביבה ב"הו, מיי ליידי"
למרות יופיה מציגים אותה כבחורה בת 33, מפיקה חרוצה בערוץ קניות מקומי, שלא ממש נחשבת יפהפיה ושאין לה בטחון בקשריה עם גברים. האמת? כשרואים את הגברים שמסתובבים בסביבתה, פלייבויאים, גברים נשואים, גברים שמשכירים את עצמם לשירות דייטים לנשים בודדות, קשה שלא להבין מאיפה מגיע חוסר הבטחון הזה.
הסדרה מביאה את סיפורה של דאל ז'ה שעד גיל 33 מחכה לגבר שיגאל אותה מרווקותה הממושכת - אבל מוצאת עצמה מתאכזבת מחדש באופן משעשע (וגם מעציב) ביותר עבור הצופים. בחייה מככבים שלושה גברים: סה דו- מפיק בערוץ הקניות.
לי יון וו, כבעל חברה שמשתמשת בשירותי ערוץ הקניות. איש עשיר ומרשים. ולי מין קי- כקאנג טה בונג. בחור שמשכיר את עצמו לאג'ומות שמחפשות בן לויה לאירועים משפחתיים או כדי לעורר את קנאתו של חבר לשעבר...
שלל שחקני המשנה, שחלקם מוכרים להפליא, עשו תפקידים מצויינים גם כן. אבל הגדילה עשות מכולן גב' גרגמל (כך במקור) מנהלת בכירה בחברה בה עובדת דאל ז'ה, שכולם חוששים מפניה. והיא אכן נראית מפחידה מאוד. זה היה מצחיק שהשחקנית שגילמה אותה היא האמא השמנה וטובת הלב של מה הארי, בנסיכה התובעת. דמות נשית מעניינת נוספת היא הכוכבת של ערוץ הקניות שהיא דמות מפתיעה ומוגזמת, אך לעתים קרובות נוגעת ללב.
בסופו של דבר מדובר בקומדיה רומנטית, שבאמת מכילה לא מעט רגעים קומיים וגם לא מעט רגעים רומנטיים. ויש בה שילוב של מופרך ולא הגיוני עם מציאותי לחלוטין. למרות המופרכות, העלילה זורמת ולא צורמת, והכימיה בין הדמויות, ובעיקר, צ'ה רים המקסימה, הלא היא דאל ג'ה שמחכה לאביב, שכבר יפקוד אותה, כבשו את לבי. מומלץ בחום.
כמה צלמים הלאה-- אבל כבר ראינו אותה בתור נסיכה עם כמה קיטעי אזרחות אז בשביל מה שוב נסיכה והפעם כ מתכננת אופנה, לא מעצבת" כי כל שימלה שם זה האנוק "תעשייתי"כמעט כמו לתכנן טנק--
טוב , עוד שנה יגיע לארץ תודה
והמשך יום עצמאות בקרוב, עצוב ונחמד לכולנו.
בתגובה ל: "הנסיכה שלי "ו "האיש של הנסיכה", החליטו לאחד כוחות מאת: מאימאי10 לנסיך -מלך החדש -הבא עלינו לטובה לעומת קטע מהאגדות שבה נידלק קאנג'ה על מיג'ו , כאשר זאת סועדת אותו בחוליו במיטתו במחסן באי אינדו והוא מביט בה בעוצמת רעב אופנתי, גברי, וסקסי להלאה, לא ראיתי מאז בכל הדרמות,עוצמות משיכה כזאת.... והנה חוזרים על כך שוב אבל בעמידה , ובימי ג'וסון עלאק, שיהיה בהצלחה, עם החדש הראשי, הזה שאני שוב-- לא מכירה. בי לכם, דנה את חסרה---------------------- מריאנה
בתגובה ל: חייבת להיזכר ב-מאפיונר כיצד הנסיכה חובשת את החגורה מאת: מאימאי10
כמה חרשתי על הסצנות האלה
והנה סקירה לפרק הראשון בסדרה של אהובתך, Jang Ok-jung, Live for Love:
בתגובה ל: מרי, את חייבת להזכיר לי דברים כאלה? מאת: danarod כבר שכחתי כמה הוא יפה, וכמה היא חמודה...
תודה על הלינק!
בתגובה ל: היה כיף לראות את זה מאת: zilpa
לא כדאי שאני אתחיל עם נוסטלגיית Lovers, כי זה לא ייגמר...
iDana לשעבר
בתגובה ל: היה כיף לראות את זה מאת: zilpa באמת הם מטריפים יו כמה זמן לא דיברנו-------------לא טוב יש לעשות שיפור דחוףףףףףףףףףףף. חחחה. מרי אני מתה על המאפיונר מה נעשה ?? הוא בטח הצטלם וראה שהוא התבגר , חחחה.
בתגובה ל: יופי , זילפה כשאני רואה כולם אני שמחה. מאת: מאימאי10 אני מדמיינת אותו עכשיו מביט במראה ואומר: אוף, איך אני נראה. יותר טוב שלא אצטלם יותר...
(גם מרלון ברנדו השמן עשה את זה...אבל אני מאחלת ללי סו ג'ין חיים טובים יותר. ובכל מקרה , הוא עדיין צעיר ויכול לחזור ולהיראות מעולה.)
בתגובה ל: מרי, את חייבת להזכיר לי דברים כאלה? מאת: danarod אותי אצלכם ועד היום כל סצינה כזאת או אחרת מביאה אותי אל המקוקות
באשר אליך, דנה יפתי, חחחה
פרטת על מיתר, מיתרי ליבי , כל המטעמים כל ההודעות כל הקישורים כל התקצירים אין כמוך ולא יהיה,,, חחח. אמיתי,,,,,,,,,,
וכן אני מתה עליו בטיפה פחות ממך לא לוקחת סיכונים חחחה .
בתגובה ל: מרי, את חייבת להזכיר לי דברים כאלה? מאת: danarod של המאפיונר, לא יכולה להתאפק, ובכל מקרה מה כבר יכול לקרות כתבתי אז מה?? אבל עם כל הכבוד , איך בחרת את שלוש הסירטונים האהובים עלי כ"כ, גם אני מכירה אותם בע"פ חחחה.
הראשון כ ש-מיג'ו אוכלת את הצנון בכזה רעש , איזה מדליקה היא- ומגלה ברעש האופייני לה ל= שומר ראש של קאנג'ה שהיא יודעת שהוא "מאפיוסו- חחחה. קראוצ'ו חחחה.
הקטע השני,
שני אלה, ניתקעים ביציאה מבית הנתיבות ב -סיאול, חחה ,הרסו אותי, ההיא פותחת את השימשיה והוא מלגלג עליה ,הלו , הי, האינידיהאה, הגעתי--- מישהו בא לקחת אותך, והיא מחקה אותו אה "ראנטל אי קאר" טששש, צ'אה חחחה, אי אי אינדיהו חחה איזה מדליקה,
החלק השלישי,בתרגום בצרפתית עלאק חחחה, אבל מקסים- פשוט מדליק והמוסיקה הלייצנית , ההיא מחזיקה את הקולב, מיתגרה בו עם החולצה המצחיקולה - ואומרת " לא רוצה לא צריך --אל תעשה טובות, תסתובב מצידי ערום חחחחה היפילה אותי מהכסא חחה. דוקא היה יכול להיות מעניין לראותו בדמות חוה אימנו לא \? חחחה. טוב למובגרים בלבד, חחחה. אושששש איזה צחוקים הלכו בדרמה הזאת לחשוב שבכיתי איתו ב אבוג'י , חחחה. יו איך אני מקנאה בכרמית שתירגמה אתזה -- זה היה כפית דבש כל לילה לפני השינה. חחחה
"לה פלואר אלה אמפה גרואסה "הפרחים קצת גדולים , הסירטון האחרון, איזה בחירה דנה, שתהיה לי בריאה ממש מעלה חיוך אחרי יום מעפאן, חחחה.
אומו, אומאו ,אומה, אוי ואי ,מה אתה עושה כאן על המטוס ?? חחחה כאילו היא הקברניט "אה פיג/אנסואיו פי1צאנסו איזה שפה זועתית לא מבינה מילה חחחה
אי אמ סורי- חחחה ממש מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
בתגובה ל: עכשיו מאוחר בלילה, ואני יכולה להגיב לסירטונים,|תוד מאת: מאימאי10
הייתה לי הזכות לעשות הגהה לתרגום של כרמית ולצפות בפעם השנייה :) ואח"כ הדרמה הגיעה לויוה פלוס וצפיתי בפעם השלישית (ובין לבין כמובן צפיתי שוב ושוב בקטעים נבחרים). ומי יודע, אולי מתישהו אצפה בפעם הרביעית, מאחר שמר גומות לא בדיוק מרבה לפנק בדרמות חדשות...
והנה עוד סצנה בשבילך מרי ששלפתי מהארכיון - מאחורי הקלעים של סצנת הנשיקה. שימי לב שהעלמה הייתה מצוננת קשות בצילומים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: גם לי היה כיף :) מאת: danarod חחחחה לא לפי המשיקל שתרמתם לי בחייייי זאת תשובה קצרה הלאה אני נוסעת ל אשדוד מקדם אדודו למי שמבינה,,,,,,,,,,,,,, אז זאתלא תשובה אני ידועה בתור תשובות, ארורוכת טווח ומה ניראה לך שיחמוק מהמיקלדת החלק האחרון עם הצינון מתה עליכן תודה מיליון
נשמ---------ה. בי ביי.מריאנה נשיקות תתחלקו
זאת עבורי שביום ההוא נכנסתי ו דנה דגה אותי------חחחה.
נראה שההתחלה ממש מזכירה את "המאפיונר "ניראה לאן יתפתח???
Beautiful lyrics... Yes! Eng sub מוסיקה מטריפה את החושים חבלז,,,, WOW seriously this drama is "FABULOUS And the song as well <3
Beautiful! Love ביוטיפול פיפל אי לאו יו ואת הדרמה. חג שמח.
בתגובה ל: טרם עניתי על המתוק זה ו מיג'ו שלי אבל הביאו משהו- מאת: מאימאי10
אבל מר גומות יש רק אחד בשבילי
לא התאפקתי והורדתי את שני הפרקים הראשונים של "הגבר המאוהב" בתרגומה של כרמית התותחית (למרות שעכשיו אני בפסק זמן קצר מהדרמות... עד שיחזור לי החשק לצפות).
iDana לשעבר
בתגובה ל: את יודעת שיש לי חולשה למאפיונרים מאת: danarod מכה-- אבל לחלומות שלי לקחתי איתי את סונ סונג מהחדשה לפחות בהתחלה הוא מזכיר לי קצת את המאפיונר ונירדמתי טוב חחחה. חג שמח ניתראה. מאריאנהההההההההההה. עדיין קצת שיכורה חחחה. וכרמית תותחית וכל שם של כלי נשק מהיר וואולה איך היא לעשות זה ?? חחחה. חמודה אבל גם את חחחה. שיכורה מ.
בתגובה ל: לא תצטערי, אני ישנתי שנת שיכורים והרגע התעוררתי - מאת: מאימאי10
לפחות היו לך חלומות יפים :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: מרי, את חייבת להזכיר לי דברים כאלה? מאת: danarod תמיד טוב להיזכר (למרות שעדיין לא צפיתי בכל הסרטון).
בתגובה ל: "הנסיכה שלי "ו "האיש של הנסיכה", החליטו לאחד כוחות מאת: מאימאי10 על המידע. נראים יפה ביחד, הזוג הזה...
ברגע הראשון חשבתי שהנסיך שלה זה פארק שי הו, אבל מייד הבנתי שזה לא מעשי בימים אלה ללהק אותו לדרמה כלשהי.
מעניין אם הוא יצליח להיחלץ מהמצב הזה...(כרגע המקרה עבר מהמשטרה לפרקליטות ומחכים לראות אם יגישו תביעה או לא... )
בתגובה ל: תודה תודה מאת: zilpa
יהיו התוצאות אשר יהיו, קשה להאמין שנראה אותו בקרוב על המסך בפרויקט חדש, אלא רק בדיווחי החדשות :(
iDana לשעבר
בתגובה ל: הוא מלוהק לדרמה של חייו :-( מאת: danarod הוא רווק היא רוקה יהלאה בואי נכתבו מכתב אטומי באנגלית-- חחחה
בתגובה ל: הוא מלוהק לדרמה של חייו :-( מאת: danarod נראה לי שהתקשורת רוצה לקבור אותו לגמרי. דרמה אמיתית עשו לו.
אורלי חושבת שהמעריצים שלו והביקוש אליו יהוו בסופו של דבר את הלחץ שיחזיר אותו לדרמות, אבל אני לא יודעת מתי זה יקרה...
אם יהיה משפט ויגזרו עליו עונש כלשהו, זה גם יכול להימשך המון זמן. ומה שבטוח - התעריף שהוא דורש ירד פלאים...
בתגובה ל: תודה תודה מאת: zilpa משגעת, לא השתנתה, ויש לה מקדם נסיכה כפי שכבר ציינתי. הלואי נקבל תגובות שתגיע אלינו. גם תקופתית ,,שלמדתי להבין וגם ססגונית גם פחות מידי רציחות ודם והרבה מעצבות אופנה מקווה ? חחחה. זה הדגל של ישראל שכיחתי איזה צבעים הדגל של קוריאה חחחה.
אם הייתם רואים איזה מצחיקולי הוא עם הפאה שניראת כמו סופגניה על הראש שלו אבל בלי צחוקים הוא מתוק להלאה ואני אוהבת את זוגתו למישחק מ דרים הי הנה שיר באנגלית אז מה ? המילים יפות ונוגועת ללב.
תהנו מהמוסיקה, בבקשה וחג שמח.
בתגובה ל: חדשה תקופתית של הראשי מ מקריים זה מ יופי של ירושה, מאת: מאימאי10
ואני חושבת שהמראה התקופתי דווקא הולם את הבחור, אפילו יותר מהלוק המודרני. ואני לא לבד... הוא צריך לשקול להסתובב ככה ביומיום לדעתי
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית מישהו ראה את הסידרה Hello My Teacher? יודעים אם יש לה תרגום?
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
בתגובה ל: מאת: shrekit144 צפיתי בה מזמן ומאוד מאוד אהבתי!
הנה מה שכתבתי עליה בזמנו בפורום נענע:
Hello My Teacher המוכרת גם בשם Biscuit Teacher And Star Candy היא סדרה קוריאנית בת 16 פרקים ששודרה בערוץ SBS בימים רביעי וחמישי מאפריל עד יוני בשנת 2005.
העלילה:
נא בו רי היא תלמידת תיכון מופרעת שבשל התנהגותה הגרועה היא גורשה מבית סיפרה. במהלך לימודיה היא התאהבה במורה שלה לציור שהיה אהבתה הראשונה והגדולה . חלפו שש שנים ונא בו רי בת ה-25 שבינתיים השלימה את לימודיה, החליטה שהיא רוצה להיות מורה וללמד באותו הבית ספר שממנו גורשה, וזאת על מנת שתוכל להיות קרובה למורה לציור אותו היא לא הצליחה לשכוח מעולם. מאחר ואין היא מחזיקה בתואר ההוראה מסרבים לקבל אותה בבית הספר אך מנהלת בית הספר שהיא גם אמו החורגת של בחור מופרע בשם פארק טא אין שוכרת אותה לכאורה כמורה אך בפועל היא אמורה לפקח מקרוב על טא אין ולדאוג שלא יסתבך בצרות וישמור על התנהגות נאותה... כעת, כשנא בו רי כבר לא תלמידה אין שום דבר שמונע ממנה לפתוח בקשר רומנטי עם המורה לציור שגם מגלה בה עניין . העניינים מסתבכים כשהתלמיד טא אין שהוא גם אחיינו של המורה לציור מתאהב אף הוא במורתו נא בו רי ולא מוכן לוותר על רגשותיו כלפיה למרות שהיא ודודו מאוהבים זה בזו . האם נא בו רי והמורה לציור יממשו את אהבתם, אותה אהבה שלא יכלו לממש שנים קודם לכן כשהיו מורה ותלמידה ומה יקרה עם טא אין ואהבתו העצומה למורתו כל זאת ועוד בסדרה המצויינת ``שלום מורתי``
את הסדרה הזאת כבר מזמן תכננתי לראות אבל לא היו לי צפיות גבוהות לגביה מאחר ולא נתקלתי בפעמים רבות בהם כתבו או המליצו עליה...כנראה שלא למדתי מהטעות של ``מאיזה כוכב את?`` ...הרי גם אז הייתי בטוחה שלא מדובר בסדרה מבטיחה מאחר והדיונים עליה לא היו מרובים ובסופו שלדבר גיליתי שטעיתי מאחר וזאת הייתה אחת מהסדרות שהכי אהבתי ...דבר דומה קרה לי עם ``שלום מורתי``...הצפיות היו די נמוכות אבל ההנאה הייתה מרובה ואפילו התבאסתי להיפרד מהסדרה...הסדרה אמנם לא נמצאת אצלי ב``Top 5`` אבל היא בהחלט נמצאת במקום מכובד . כשצפיתי בזמנו ב``קופי פרינס`` אני מודה שלא הוקסמתי יותר מידי ובנוסף גם לא התלהבתי מהשחקן גונג יו שגילם את האן קיול . לכן, החלטתי לצפות ב``ביום בהיר אחד`` בשביל להתרשם מעוד סדרה בכיכובו בתקווה שאוכל לשנות את דעתי עליו אבל כשראיתי אותו שם אפילו התחלתי להתגעגע להאן קיול... חשבתי שזה כבר אבוד ושאין מצב שאצליח לחבב את השחקן הזה אבל אז הגיע ``שלום מורתי`` שלמרות שמדובר בסדרה יחסית ישנה משנת 2005 מאוד נהניתי מהתפקיד שגונג יו עשה בה ...הוקסמתי מהדמות שלו ובסופו של דבר הוא הצליח לכבוש גם אותי . לגבי השחקנית, זאת הסדרה השניה שאני רואה בכיכובה...הראשונה הייתה ``Thank You” המדהימה והפעם ב``שלום מורתי`` היא גילמה תפקיד שונה לגמרי ואהבתי את המשחק שלה . היא אולי לא השחקנית הכי זוהרת ויפה שיש אבל היא מאוד מוכשרת ומשכנעת במשחקה . מה שמאוד אהבתי בסדרה הזו זה את העובדה שהעלילה לא סבבה רק סביב סיפור האהבה של הדמויות הראשיות...בעלילה היו מעורבים גם כל התלמידים של הכתה בה לימדה נא בו רי...מערכת היחסים בינה לבין התלמידים בהתחלה הייתה מאוד קשה אבל מהר מאוד הם התחילו לאהוב אותה והיא הקדישה להם מזמנה, מסרה להם מספר טלפון שלה למקרה שהזדקקו לה, הם התקשרו אליה בכל עת והיא מייד רצה לעזרתם, פתרה להם בעיות אישיות, שימשה לאוזן קשבת ועשתה יותר ממה שכל מורה אחר עם תואר היה יכול לעשות למענם. לכל תלמיד היה סיפור משלו שהוסיף רבות לעלילה והפך אותה למאוד מעניינת. מה שעוד אהבתי בסדרה הזו הוא שלא היה לגמרי ברור איך תסתיים הסדרה...מצד אחד היה המורה לציור שהוא אהבתה הראשונה של נא בו רי אותו היא מעולם לא שכחה ומצד שני היה טא אין, התלמיד הבעייתי שעליו נא בו רי השגיחה, בילתה במחיצתו שעות רבות והתחילה לחבב אותו מאוד. שניהם התאהבו בה והיא זו שהייתה צריכה להגיע למסקנה במי היא באמת מאוהבת . וכמעט כפי שקורה לי עם כל סדרה קוריאנית גם הפעם אהבתי את הפס קול...השירים הקוריאנים פשוט מקסימים , הייתי שמחה להבין מה בדיוק הם שרים אבל אני מסתפקת בלהקשיב ולהנות ממה שאני שומעת גם אם אני לא מבינה מילה. בקיצור, סדרה מקסימה
בתגובה ל: לא חושבת שיש לה תרגום בעברית... מאת: MyGirl יש לי הרגשה שגם אני אוהב אותה. קצת מאכזב שעדיין אין לה תרגום (לעצלנית כמוני)
The tragedy of life is not death. The tragedy of life is what we allow to die inside of us while we live
למיטב ידיעתי אין תרגום לעברית. אבל מי יודע - אולי אחד מאתרי התרגום ירים את הכפפה מתישהו.
iDana לשעבר
בתגובה ל: גם אני צפיתי בה מאת: danarod למה לא מגיעות לי התראות למייל על הודעות חדשות מהאתר? אז ככה:
נראה לי שגם הפעם את צודקת בתחושה שלך שאני אוהב את הסידרה יותר ממך לגבי בחור נחמד - זאת בדיוק הסידרה שראיתי לפני שודדים. מעניין אם את וזלפה תאהבו?? איזה ציפיות יש לכן ממנה? קראתם עליה קצת? אייריס 2 - מסקרן אבל קצת קשה להתעלות על המקור. שזכור לי לטובה הייתי בטוחה שאת המלצת לי על שודדים..מעניין ממי לקחתי את הקרדיט??
בתגובה ל: מאת: shrekit144
נראה לי שביטלו את הפיצ'ר הזה באג'נדה, אבל אין ממש את מי לשאול...
גם אני בטוחה בצדקתי תעדכני אותי אם וכאשר תצפי בסדרה
סיימתי אתמול עם הבחור הנחמד (עלק...) בהמרצה פראית. ציפיתי למלודרמה מעוררת מחשבה (בסה"כ אהבתי את הסדרות הקודמות של התסריטאית, מלבד "אהבה שיש להרוג"), אבל לא הצלחתי להתחבר לדמויות או להבין אותן. בהתחלה הסדרה עיצבנה אותי ואח"כ שיעשעה אותי משהו. לדעתי זו אחלה סדרה למשחקי שתייה... והסוף בכלל נראה כאילו הוא לקוח מסדרה אחרת. סדרה עם אנשים יפים אבל מעצבנים
לי "אייריס" דווקא זכורה לרעה בכל אופן, אייריס 2 זכתה לרייטינג נמוך ולביקורות פושרות עד קטלניות. קראתי על הסוף שלה אבל לא אספיילר... נראה לי שגם השחקנים שמחו לסיים את הצילומים (ראי תמונות).
אז אולי הפעם תמליצי לי... נהנית מ"שודדים"?
iDana לשעבר
בתגובה ל: מאת: shrekit144 אבל מה שלינה כתבה בהחלט עושה חשק. אמנם דנה לא התלהבה, אבל לא תמיד אני והיא רואות עין בעין...אז רשמתי לפני לנסות אותה פעם. (למרות חוסר החיבה שלי לאוליב. אם כי מעניין לראות אותה כנערה מופרעת...אני רגילה לראות אותה כדמות פאסיבית מאוד)
בתגובה ל: לא ראיתי מאת: zilpa
נראה לי שהיא שמורה עדיין על הכונן הראשון שלי. ואז תוכלי להתרשם בעצמך ואולי לזכות לחוויה מתקנת עם אוליב מעניין מה היית חושבת על הדמות שלה בסדרה Ruler of your own world. יש לי תחושה שהסדרה בכללותה לא תהיה לטעמך (אני אהבתי), אבל אוליב עושה שם תפקיד (משני) שונה לחלוטין ממה שיצא לך לראות...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני יכולה להעביר לך את הסדרה :) מאת: danarod והגיע הזמן שאוליב תשחק קצת בתור מישהי ששותקת וסובלת פחות, ועושה קצת בלגנים.
ואם נצטט את מרי: השחקנית הזו פשוט מכה חחח...
בתגובה ל: אני אשמח מאוד:) מאת: zilpa
זה ספויילר כמובן ל-Ruler of your own world, אבל לא נראה לי שהוא יהרוס משהו...
בקטע הנ"ל הדמות שהיא מגלמת יוצאת באמצע שיעור, לא לפני שהיא אומרת למרצה שהוא גרוע ושהיא הולכת להחליף קורס, ושואלת אם הוא לא שם לב שכולם ישנים? אח"כ היא יורדת על בחור צעיר שמתנדב לעזור לה בלימודים ומנסה להתחיל איתה, ולבסוף מתעצבנת על אג'ומה בסופר, וטוענת שזה לא היום שלה.
This is one of my all time favorites and Gong Hyo Jin is a total scene stealer in it. Her Mi Rae is a total bitch but has so much heart. She loves her man with gusto and fierce loyalty but knows when to let go. She is the definition of a woman who lives life to the full. Gong Hyo Jin plays her with such commitment and perfection.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז הנה, קבלי טעימה מהצד האחר של אוליב מאת: danarod אין ספק שהיא מוצאת פה חן בעיני הרבה יותר.
לזכותה ייאמר שהיא שחקנית טובה, שמצליחה לשכנע גם כחנונית וגם כצעירה מורדת...
חייבת להודות שהאנטי שלי כלפיה פחת בעקבות הסצינה..
בתגובה ל: הזוהי אוליב?!?! מאת: zilpa
בהתחלה הדמות שלה עצבנה אותי, אבל במהלך הסדרה למדתי לחבב אותה. בכל אופן, היא הייתה המשנית שם ולבי היה שמור לראשיים (אפילו חלמתי עליהם בלילה...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז הנה, קבלי טעימה מהצד האחר של אוליב מאת: danarod והאג'ומה מהסופר מוכרת לי מאפשהו...
בתגובה ל: אני אשמח מאוד:) מאת: zilpa ??? מה?? צעירה צעירה, איזה מצחיקולה היא עם הפרצופים היא באמת ניראת יותר טוב ללא תירגום חחחה.
בתגובה ל: אני יכולה להעביר לך את הסדרה :) מאת: danarod דנה שלום, את כותבת לזילפה שאת יכולה להעביר לה סדרה שנמצאת אצלך על הכונן. גם לי יש סדרות רבות על הכוננים שלי (3 עד היום). מכיוון שלא ניסיתי להעביר או לבקש שיעבירו לי רציתי לשאול אותך האם את מעבירה קובץ דרך האי מייל, האם זה עובר? או שיש לך דרך אחרת.
בלי כל קשר רציתי לשאול האם את יודעת איזה סדרה תחליף את אזל. בתודה ויום נפלא. אלה.
בתגובה ל: העברה מאת: rella
אלא במפגש פנים אל פנים
הבנתי שבדוא"ל של וואלה יש אפשרות לשלוח קבצים של עד 500 מגה, אבל לא ניסיתי בעצמי. אני רק זוכרת שראיתי יותר מדי פעמים את הפרסומת הזו, בימים שבהם צפיתי ב"מלך סאן" באתר וואלה והפרסומות נכפו עליי. למה שגם אתם לא תהנו מאבי ביטר?
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני לא מעבירה פרקים במייל מאת: danarod ניסיתי להעביר פעם במייל למישהי וכמובן שזה לא היה אפשרי, לכן עניין אותי כיצד את מעבירה. לילה טוב אלה.
בתגובה ל: לא ראיתי מאת: zilpa מעניין אם אני אראה אותה קודם? מה שיפה באוליב זה שלמרות שהיא מגלמת דמויות שהן כביכול פאסיביות, קורבניות, קטנות, מסכנות ואומללות כמו ב"פסטה" או "תודה" בעצם עם הזמן רואים שהדמות היא מורכבת יותר ממה שהיא מראה. חזקה יותר ושואפת לעצמאות בדיעה שלה. ובכלל לא כנועה. ככה לפחות אני רואה אותה...
בתגובה ל: אשמח לשמוע את דעתך אחרי שתראי מאת: shrekit144
לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר :)
ב"אהבה גדולה" לא חיבבתי אותה במיוחד, אבל זה כי לא התלהבתי מהסדרה כולה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אשמח לשמוע את דעתך אחרי שתראי מאת: shrekit144 ומסכימה איתך. אבל בעיני זה רק מעצבן יותר. היא דמות שלא מתווכחת, אלא עושה את מה שהיא רוצה. (100 פעם מפטרים אותה בפסטה והיא חוזרת לעבודה כאילו כלום) היא פשוט מתסכלת!!!!
או שתתווכחי, או שתלכי. את לא יכולה לא להתווכח ולא ללכת (זאת אומרת היא כן, אבל זו אופציה שלא מקובלת בעיני)
בתגובה ל: אני מבינה על מה את מדברת מאת: zilpa
בשקט ובהתמדה היא משיגה בסופו של דבר מה שהיא רוצה. זה אולי לא אטרקטיבי כמו רעש וצלצולים, אבל בסופו של דבר זה יכול להיות אפקטיבי (לא בכל מקרה כמובן. זה מזכיר לי קצת את ההתמדה של הנזירים הבודהיסטים...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: ככה המים שוחקים סלע... מאת: danarod יש בזה גם משהו מאוד אנוכי בעיני. שמתעלם לגמרי מהאדם שמנגד.
יש משהו הוגן שמאפשר שיח גם בויכוח, אבל כנגד מישהו שמתנהג כמוה אתה נשאר חסר אונים.
בתגובה ל: נכון, אבל כשמדובר בבני אדם מאת: zilpa ומצד שני גם לא רוצה לעזוב ולברוח. אבל אלה גישות שונות לחיים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: לא ראיתי מאת: zilpa החזירו את ההתראות במייל
בתגובה ל: כנראה שמישהוא אוהב אותי מאת: shrekit144 ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית הדרמה הזו, ששודרה בשנת 2007 וזכתה לרייטינג נאה של כ 17%, הגיעה לתודעתי בעיקר בגלל שצ'ה רים, אחת השחקניות החביבות עלי- מככבת בה.
השחקנית היפה הזו כבשה את ליבי ב"we are dating now " (גם חברתה הטובה משם משחקת פה כחברתה הטובה...) והיה לה גם את התפקיד הראשי של כאג'ומה החביבה ב"הו, מיי ליידי"
למרות יופיה מציגים אותה כבחורה בת 33, מפיקה חרוצה בערוץ קניות מקומי, שלא ממש נחשבת יפהפיה ושאין לה בטחון בקשריה עם גברים. האמת? כשרואים את הגברים שמסתובבים בסביבתה, פלייבויאים, גברים נשואים, גברים שמשכירים את עצמם לשירות דייטים לנשים בודדות, קשה שלא להבין מאיפה מגיע חוסר הבטחון הזה.
הסדרה מביאה את סיפורה של דאל ז'ה שעד גיל 33 מחכה לגבר שיגאל אותה מרווקותה הממושכת - אבל מוצאת עצמה מתאכזבת מחדש באופן משעשע (וגם מעציב) ביותר עבור הצופים. בחייה מככבים שלושה גברים: סה דו- מפיק בערוץ הקניות.
לי יון וו, כבעל חברה שמשתמשת בשירותי ערוץ הקניות. איש עשיר ומרשים. ולי מין קי- כקאנג טה בונג. בחור שמשכיר את עצמו לאג'ומות שמחפשות בן לויה לאירועים משפחתיים או כדי לעורר את קנאתו של חבר לשעבר...
שלל שחקני המשנה, שחלקם מוכרים להפליא, עשו תפקידים מצויינים גם כן. אבל הגדילה עשות מכולן גב' גרגמל (כך במקור) מנהלת בכירה בחברה בה עובדת דאל ז'ה, שכולם חוששים מפניה. והיא אכן נראית מפחידה מאוד. זה היה מצחיק שהשחקנית שגילמה אותה היא האמא השמנה וטובת הלב של מה הארי, בנסיכה התובעת. דמות נשית מעניינת נוספת היא הכוכבת של ערוץ הקניות שהיא דמות מפתיעה ומוגזמת, אך לעתים קרובות נוגעת ללב.
בסופו של דבר מדובר בקומדיה רומנטית, שבאמת מכילה לא מעט רגעים קומיים וגם לא מעט רגעים רומנטיים. ויש בה שילוב של מופרך ולא הגיוני עם מציאותי לחלוטין. למרות המופרכות, העלילה זורמת ולא צורמת, והכימיה בין הדמויות, ובעיקר, צ'ה רים המקסימה, הלא היא דאל ג'ה שמחכה לאביב, שכבר יפקוד אותה, כבשו את לבי. מומלץ בחום.
בתגובה ל: האביב של דאל -ז'ה (Dal Ja's spring ) מאת: zilpa
הגיע באמת הזמן שאנסה את אחת הסדרות שלה, וזו נשמעת כמו אופציה לא רעה בכלל. היא קצת יותר ארוכה מהקומדיה הרומנטית הממוצעת, לא? יש מצב שהאריכו אותה בעקבות ההצלחה... נדמה לי שהצצתי פעם בתחילת הפרק הראשון (כדי לבדוק אם הוא ירד כמו שצריך) ושזה נראה חמוד ביותר.
על הסקירה!
iDana לשעבר
בתגובה ל: צ'ה רים נראית מהממת מאת: danarod והסדרה חמודה ביותר. יש לה 22 פרקים, אבל הם חולפים ביעף... ואגב, משום מה לא צירפתי תמונה של לי מין קי אז הנה הבחור החמוד הזה.
אני חושבת שתהני ממנה גם אם היא לא תהפוך לסדרה של חייך, אבל צ'ה רים בהחלט שווה צפיה, וזו הסדרה הכי פופולארית שלה. אחד הדברים שאהבתי בה במיוחד זו העובדה שלא היה בה רוע ממשי או זדון. גם אנשים שנהגו בצורה מרושעת או מטופשת, לא היו באמת רעים. (אולי קצת טרללים) וזה כיף לראות סדרה בלי רוע. (אם כי - כאמור, יש לי הרגשה שתחבבי יותר את "אנחנו יוצאים עכשיו" עם יקירך, סו ג'י סוב העגמומי.)
בתגובה ל: אני, כאמור, מאוהבת בה:) מאת: zilpa היא הייתה בין הסדרות הראשונות שבהן צפיתי...
אילולא סיקרתי אותה בעבר, לא הייתי זוכרת מה חשבתי על הסוף...
``Dal Ja`s Spring`` היא סדרה קוריאנית בת 22 פרקים ששודרה בימים רביעי וחמישי בתחילת שנת 2007 בערוץ KBS2. ממוצע הרייטינג עמד על 18.5%.
העלילה: או דאל ג`ה היא רווקה בת 33 שעובדת כמפיקה של ערוץ הקניות. היא גרה בגפה ונראה שיש לה הכל...כסף, הצלחה וחברים. אבל דבר אחד חסר לה והוא בן זוג לחיים. למרות גילה, דאל ג`ה עדיין לא יודעת מה זו אהבה והיא עדיין מחכה לנסיך מהאגדות. דאל ג`ה מתאהבת בשין סה דו, חברה לעבודה והשניים מתחילים לצאת אך אחרי חודשיים של חברות היא מגלה את אופיו הבוגדני של סה דו שהתחיל להתראות מאחורי גבה עם נשים נוספות, ביניהן אישה אטרקטיבית בשם ווי סאו ג`ו, גרושה ומומחית בגברים שעובדת איתם באותו מקום עבודה. דאל ג`ה מחליטה לנקום בסה דו על שבגד בה. קאנג טה בונג הוא בחור בן 27 עם עבר מסתורי שבהווה עובד בעבודות מזדמנות. הוא בורח ממספר גברים ובמהלך נסיון הבריחה היא נתקל בדאל ג`ה וגורם לשבירת הפלאפון שלה. היא רצה אחריו על מנת שישלם על הנזק שגרם לה והוא מציע לה את שירותיו כ``חבר מתחזה`` ומוסר לה את כרטיס הביקור שלו. כשדאל ג`ה פוגשת באקס שלה במסעדה בבית מלון היא מחליטה ליצור קשר עם טה בונג ולהשתמש בשירותיו. וכך השניים חתמו על הסכם שלפיו טה בונג יתחזה לבן זוגה של דאל ג`ה במשך חודש שלם. אך הגורל הוא גחמני ולעלילה נכנס איש עסקים מצליח ועשיר בשם יום גי גונג. כשדאל ג`ה פוגשת בו לראשונה היא בטוחה שמצאה את הנסיך מהאגדות וכי גי גונג הוא הגורל שלה. וכך העלילה סובבת סביב חייה של דאל ג`ה ומערכת היחסים שלה עם שלושת הגברים המוזכרים. האם דאל ג`ה תמצא בסופו של דבר את הנסיך מהאגדות? מי הוא באמת האהבה האמיתית שלה? זאת ועוד בקומדיה המשעשעת ``האביב של או דאל ג`ה`` .
דעתי על הסדרה: מדובר בקומדיה נורא חמודה ומשעשעת ואילולא הסוף המעצבן (למרות שלא מדובר בסוף עצוב) הייתי יכולה לכתוב שזו אחת מהדרמות הכי חביבות שראיתי. מה שכן, היא עדיין אחת המצחיקות שראיתי ולמרות שמדובר ב-22 פרקים לא התעייפתי מלצפות בה . מבחינת עלילה, לא היה רגע אחד של שיעמום ויש סצינות שפשוט אי אפשר שלא לצחוק בהן. הקאסט בשלומותו היה בלתי מוכר בשבילי ולא יצא לי לראות אף שחקן משם בדרמה אחרת. השחקנית הראשית חמודה אבל לא התלהבתי בכלל מהשחקן...לא מבחינת המשחק ולא מבחינת המראה שלו (תוכלו לשפוט בעצמכם ע``י הסרטונים). אח``כ התברר לי שהבחור רק בן 22...אולי מכאן נובע חוסר ההתלהבות שלי כי ממש ילדון . גם בעלילה, הדמות הראשית הייתה בת 33 ואילו הבחור ששכרה את שירותיו שישמש כבן זוגה היה בן 27 מה שאומר שקיים ביניהם הבדל הרבה יותר גדול ממה שהיה בין סאם סון לסם שיק. גם פה ההבדל די ניכר (גם במציאות יש ביניהם אותו הבדל כי השחקנית בת 29 והשחקן בן 22). איש העסקים היה נראה יותר טוב מהצעיר אבל הוא היה מרובע ורחוק מלהיות נינוח... כל הדמויות בסדרה מאוד מעניינות ומגוונות. אהבתי מאוד את הזוג המשני (האקס של דאל ג`ה וווי סאו ג`ו שאיתה הוד בגד בדאל ג`ה), בשבילי הם היו זוג אפילו יותר מוצלח מהזוג הראשי ...הייתה גם דמות של אישה שמנה שהיא הייתה בוסית במקום העבודה של הדמויות האחרות והם נהגו לכנות אותה ``גרגמל`` מאחר והייתה קרירה ואכזרית לכולם ...היה תמיד משעשע כשהיא הייתה בסביבה. אבל כמובן שלא הכל רק קומדיה וגם סיפקו לנו רגעים דרמטיים ורגעי רומנטיקה. לסכום, היה נחמד!!! ככל שאני צופה ביותר ויותר סדרות אני מגלה איך שהקוריאנים אוהבים לשבש משהו לקראת סוף העלילה ...הם לא אוהבים לאפשר לזוג הראשי לחיות באושר ועושר...תמיד נוטים להפריד אותם לתקופה מסויימת או להרוג דמות ראשית במקרה שמדובר בטרגדיה...מה מפריע להם ליצור הפי האנד מוחלט בלי פרידה ממושכת??? זה הטענה היחידה שיש לי כלפיהם.
בתגובה ל: הסדרה באמת חמודה! מאת: MyGirl הפתיעה אותי העובדה שהוא היה רק בן 22...
ואני לא מבינה למה השחקנית הזו כל הזמן מגלמת מישהי מבוגרת מגילה הכרונולוגי. זה בד"כ הפוך - לא?
ואני בטוחה שלו היית רואה היום, היית מזהה את כולם כמעט...איזה קטע שגרגמל זו האמא של הנסיכה התובעת?
בתגובה ל: אני, כאמור, מאוהבת בה:) מאת: zilpa
מ"אנחנו יוצאים עכשיו", אבל רק אחרי שאצפה בשתיהן אוכל להשוות (ואין לי מושג מתי זה יקרה...). את לי מין קי ראיתי רק במיני סדרה Taerung National Village, שם הוא גילם ג'ודוקא צעיר ולא השאיר עליי רושם מיוחד. ראיתי שמאז דאל-ג'ה הוא התמקד בעיקר בקולנוע.
ולגבי סו ג'י סוב - אני סקרנית לראות אם הוא אכן ישתתף לצד אוליב בדרמה הבאה של האחיות הונג. למרות התפקידים העגמומיים, ראיתי אצלו גם ניצוצות קומיים :) אגב, בימים אלה הוא מפרסם חזיות...
iDana לשעבר
בתגובה ל: דווקא דאל-ג'ה נראית לי יותר אטרקטיבית מאת: danarod השלב הבא זה תחבושות הגייניות שיפרסם לי מין הו?
אגב, סיימתי את פרק 2 של "בחור נחמד". כמה התרחשויות בפרק אחד...ואני חושבת שראיתי שיא של נשיקות יחסית לסדרה לפרק ראשון בסדרה קוריאנית... הפרק השני היה מותח פחות, אבל אני מבינה מה שאת אומרת על "דרמה ממכרת"...בהחלט מותחת, הסדרה הזו.
בתגובה ל: גבר מפרסם חזיות???? מאת: zilpa
הוא מתחבר לצד הנשי שלו :) נזכרתי כמובן בקטע הזה מ"סיינפלד":
גם אני סיימתי את פרק 2 ב"בחור נחמד". המשחק מצוין והשחקנים מהממים, אבל הדמויות מעצבנות אותי בינתיים (התלבטתי למי לתת כאפה מטאפורית קודם ), והעלילה קולחת אבל היסטרית מדי לטעמי. הרגשתי כאילו ערבבו מרק קלישאות בבלנדר והוסיפו קצת פלפל חריף בשביל הטוויסט. מאחר שלא הגעתי כמו "לוח חלק" (יש לי נטייה מצערת לקרוא על סדרות לפני שראיתי אותן, ולזכור חלק מהפרטים גם אחרי תקופה), אז גם לא הופתעתי או הייתי במתח. אפילו מצאתי את עצמי צוחקת בכמה קטעים שאמורים להיות דרמטיים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: למה לא? מאת: danarod או יותר נכון, עם קרמר. הדמות החביבה עלי שם:)
אני נתקלתי בכמה ספויילרים, אבל לשמחתי די בהתחלה הם קרו (העובדה שהוא יושב בכלא בשבילה) אני שמחה שהכיוון של הרומן החדש הוא לא בינה לבינו, אלא עם מון צ'ה וון- שלדעתי, בינתיים, זה התפקיד הכי מעניין שלה שראיתי. אבל טוב, עכשיו נמשיך ונראה.
בתגובה ל: אוי, הצחקת אותי עם סיינפלד מאת: zilpa
ולטעמי הסדרה רק נעשית יותר ויותר מעצבנת. מה שמחזיק אותי בינתיים זו הציפייה לספויילר שאני יודעת ואולי ישנה קצת את המצב, והעובדה שאני נהנית לשטוף את העיניים במראהו המצודד של השחקן הראשי.
מון צ'ה וון בהחלט עושה תפקיד חזק, אבל הדמות שלה מעצבנת אותי! (והיא לא היחידה, כבר אמרתי, לא?).
אין על קרמר! חבל שאי אפשר להביא אותו לתפקיד אורח ב"בחור נחמד"...
iDana לשעבר
בתגובה ל: סיימתי את פרק 4 של "בחור נחמד" מאת: danarod אני חייבת להודות שגם אני לא יודעת למי מהראשיים מגיעה סטירה קודם...
קצת מצחיק אותי שמון צ'ה וון היא עדיין הבת של הנסיך סויאנג. אם כי אפילו בתור סויאנג הרשע, הוא אהב אותה הרבה יותר, לא?
אני לא ממש מצליחה להזדהות ולהבין אף אחת מהדמויות. אבל בכל זאת הם מצליחים רוב הזמן לשמור על מתח עלילתי. והחבר שלו והאחות שוקו מספקים גם כמה רגעים קומיים...אז אולי בזה ננוחם.
(וכן אין ספק שקרמר יכל לשדרג את הסדרה..:))
בתגובה ל: ממרומי פרק 6 מאת: zilpa
ומצדי שכולם יפלו לים ואין ספק שלפארק סי-יון יש כישרון לגלם דמויות מעצבנות במיוחד (בשלוש מתוך שלוש סדרות שראיתי אותה).
כנראה הדחקתי את "הנסיך שלה", כי בכלל לא עלה לי בראש שגם שם הם שיחקו אב ובת... שוקו והחבר באמת חמודים (באופן יחסי לסדרה הזו).
iDana לשעבר
בתגובה ל: סיימתי את פרק 5 מאת: danarod אבל באמת שאני לא מצליחה להתחבר להגיון של אף אחת מהדמויות שם...אולי עדיף לנטוש?...נראה לי שיותר תהני מדאל ג'ה
בתגובה ל: אלה יתרונות הצפיה המשותפת:) מאת: zilpa
אבל אולי הגיע הזמן לשחרר? בפורום ויוה יש גולשת שמיישמת את "חוק השלוש" - אם אחרי 3 פרקים הסדרה לא תפסה אותה, היא נוטשת.
אני בכ"ז אמשיך לתת צ'אנס ואחכה לספויילר שקראתי עליו, למרות שאני בספק אם הוא ישנה משהו מבחינתי. או שאקפוץ ישר לפרק האחרון ואסגור עניין (בתקווה להבין משהו...)
בהחלט יש יתרונות לצפייה משותפת, חבל שזה לא יצא בסדרה שמלהיבה אותנו יותר. אולי בפעם הבאה
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני לא אוהבת לנטוש באמצע מאת: danarod אני די סקרנית לגבי הספויילר שמחזיק אותך במתח...(אל תגלי לי עכשיו:)) אני מנסה להעלות בדעתי מה יכול לקרות שיגרום לי לצפות לו, ולא מוצאת שום התרחשות כזו...
הכל כל כך מופרך, והדמויות מזגזגות בין יחסי אהבה שנאה בלי שום הגיון, שאני ממש לא מעלה בדעתי מה יכול עוד לקרות.
הגעתי למסקנה שמון צ'ה וון פשוט שחקנית בעייתית מבחינתי. באף תפקיד שלה אני לא ממש מחבבת אותה. גם כשהיא עושה את הדבר הנכון. גם כשהיא עושה את הטעויות הגדולות. היא תמיד מעצבנת. הדמות הראשית באמת עושה עבודה טובה, אבל קצת קשה לי להבין מה הסיבה שהוא והאחרים רואים אותו כזה אפולו. בעיני הוא בחור נחמד ותו לא. דוקא המרשעת נראית אמינה ומשלבת יפה בין הפגיעות והמורכבות לרשע בהתגלמותו... ואל תקפצי לפרק האחרון. בקצב המסחרר של ההתרחשויות נראה לי שלא נבין כלום...
בתגובה ל: גם אני מתקשה לנטוש מאת: zilpa
לא כי יש מגמת שיפור בסדרה, אלא כי התרגלתי אליה במתכונת מומרצת. באיזשהו מקום אני מקווה שהעלילה תהיה אפילו מופרכת יותר - כך זה יהיה אולי יותר כייפי לצפייה מבחינתי (גם אם לא מהסיבות הנכונות...).
לגבי הספויילר - אל דאגה, לא אגלה. רק אגיד שזה לא מסוג הספויילרים המותחים, אלא כאלה שיכולים לייצר איזשהו שינוי. המרשעת אכן עושה את מלאכתה נאמנה - אפילו יותר מדי טוב, עד כדי כך שלא בא לי לראות אותה או לשמוע את קולה המתחנחן...
בעניין הראשי - זה כנראה עניין של טעם, אבל אני חושבת שהוא ילד יפה כזה, ויש לו כריזמה שקטה. יש תחושה שמאחורי פני המלאך/הבייבי פייס שלו מסתתר משהו מורכב ואניגמטי... רק שפיתוח הדמות/העלילה לא מספק את הסחורה.
תראי איך הוא נראה בסרט Wolf boy:
נראה לי שמון צ'ה-וון התחילה לעצבן אותי רק ב"הנסיך שלה" (בתפקידי המשנה הקודמים דווקא חיבבתי אותה למדי). היא נראית לי קצת צוננת ומרוחקת לפעמים... אבל אין ספק שהיא מצליחה מאוד בשנים האחרונות ובוחרת תפקידים בחוכמה. מעניין מה יהיה הפרויקט הבא שלה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: נראה לי שאמשיך עד הסוף מאת: danarod הגעתי לפרק 10, ואני חייבת להודות ששום דבר לא משתפר מבחינתי. סליחה על הקיטורים- וכמובן, ספויילרים:
הדמויות עושות מעשים כל כך משונים, שאני באמת תוהה כמה סוג'ו שתו התסריטאים. איבוד הזיכרון זה אחד הטריקים הכי ידועים בספר, אבל עוד לפניו יש את התאונה המשונה (מה זה היה אמור להיות? תמות נפשי עם קאנג מה רו? הלם אחרי שבישרו לה בסמס שאביה נפטר? ואיזה אדם נורמלי מבשר כזה דבר בסמס? ופתאום האבא שלו הרג את אמא שלה? וקאנג מה רו הופך לרשע מרושע? והשנים עוברות וכולם נראים אותו דבר בדיוק, וגם חיים באותו מקום בדיוק? ואחיה של המרשעת יודע לפגוע בקאנג מה רו אבל גם לצפות ממנו להביא לו כסף ולפטפט איתו כאחרון החברים משכבר? בקיצור, חילופי הרגש שעוברים על הדמויות נסתרים מבינתי.אין שום הגיון פסיכולוגי או אחר... אני לא מבינה איך קוריאה התאהבה כל כך בסדרה הזו...
בתגובה ל: נראה לי שתסיימי לפני... מאת: zilpa
אבל לא אספיילר לך :) כן אתייחס למה שכתבת (ולכן יש ספויילרים עד לפרק 10 בערך ל"בחור נחמד"). ואל תתנצלי על הקיטורים - בשביל זה אנחנו פה
כמו שכתבתי לשרקית, דווקא אהבתי את רוב הדרמות הקודמות של התסריטאית (שאחראית ל"תודה", Sorry I love you ועוד אבל גם ל"אהבה שיש להרוג" שלא סבלתי). הפעם משהו לא עבד מבחינתי, וגם אני כמוך לא הצלחתי למצוא היגיון או עניין משמעותי בהתנהלות הדמויות. אבל רפרפתי על הסיכומים של הבלוגרית האורחת בדרמבינס ושם היו ניתוחי עומק... אולי גם זה עניין של טעם, ריח וזווית ראייה?
אני נוטה להסכים עם חוות הדעת של ג'אוובינס (מייסדת הבלוג דרמבינס) על הסדרה:
Not meant to be overthought; just go with the melo.
עכשיו אפשר לגלות שהמהלך העלילתי שחיכיתי לו היה האמנזיה. בכל דרמה אחרת הייתי מתבאסת מהשילוב של האמצעי הנדוש והמאולץ הזה (שכבר קלקל לי סדרה אחת לפחות, ונמאס עליי לחלוטין אחרי צפייה ארוכת שנים בטלנובלות ודרמות). אבל כאן, און-ג'י כ"כ עצבנה אותי בהתחלה, שייחלתי לאיזשהו מהפך אישיותי אצלה. בעקבות האמנזיה היא הייתה הרבה יותר נסבלת לטעמי (למרות שלא חיבבתי אף אחת מהדמויות הראשיות. מזל שהיו שוקו והחבר של הראשי כדי להציל אותי משיממון מוחלט!).
לגבי התאונה המשונה - יתייחסו לזה בהמשך. לא יודעת אם ההסברים יניחו את דעתך - לי זה לא ממש שינה. קראתי פעם שבקוריאה נוהגים להודיע על פטירה ומועדי הלוויות בסמס. בכל מקרה, זה מחזק את ההנחיה ש"אם נוהגים לא קוראים סמסים"... משום מה דווקא האח של הראשית המרושעת נראה לי יותר נורמלי מרוב הדמויות שם וכן, יש כל מיני אמצעים מאולצים ולא משכנעים במיוחד כדי להשיג כל מיני התפתחויות עלק דרמטיות. ונו, לפחות כולם נשארים יפים וצעירים בסדרה הזו :)
אני חייבת להודות שאחרי שהורדתי ציפיות והתרגלתי לדמויות, הסדרה אפילו שיעשעה אותי לפרקים (אבל כאמור, לא מהסיבות שהיוצרים כיוונו אליהן - צחקתי על המופרכות ולא הזדהיתי עם חיבוטי הנפש והמהפכים של הדמויות).
iDana לשעבר
בתגובה ל: אכן סיימתי מאת: danarod אני לא יכולה לראות את הביזיון הזה יותר. אני בפרק 14 ונראה לי שחבל על עוד 6 שעות של זמן שאשקיע בסדרה הזו.
שום דבר חדש לא קורה, וסוף סוף הבנתי מה מפריע לי אצל מון צ'ה וון. היא פשוט נראית סהרורית. היא מדברת במין דרמטיות מוגזמת אבל יותר לעצמה מאשר לאחרים. לא יוצרת קשר עין.
נכון, היא יפהפיה, אבל זה לא מספיק בשביל להעביר רגש. ולפעמים נראה כאילו המצלמה מתמקדת ביופיה ויוצרת אפקט עוד יותר משונה.
בנוגע לפרקים האחרונים, אבל אני אנסה לתמצת ולחסוך לך שש שעות יקרות (הודות להמרצה ראיתי פרק ב-25 דקות בממוצע, אבל גם זה יותר מדי). מחזקת את החלטתך לנטוש – למרות שאני כאמור נהניתי בשלב מסוים מהמופרכות.
לסוף של "בחור נחמד"
ייתכנו אי דיוקים וחוסרים עקב רמת הריכוז והעניין שלי בזמן שצפיתי... אז ככה: בגדול הדמויות ממשיכות במה שעשו קודם – מא-רו וג'ה-הי ממשיכים במשחקי חתול-עכבר, לפעמים מנסים להפליל ולסבך ולאיים אחד על השני, היא עדיין מנסה להציע לו שיחכה לה, לפעמים נראה שהוא נמשך אליה, וכו' וכו' – אני אחסוך את הפירוט.
מא-רו מטפל במסירות באון-גי, שחוזרת לחברה ומנסה להעמיד פנים שהכל בסדר איתה. ג'ה-הי והעוזר שלה חושדים שמשהו לא בסדר, וטומנים לה פח. בסופו של דבר און-גי מודה בפני הדירקטוריון שהיא סובלת מאמנזיה ומוכנה לוותר על הכל.
בערך באותו שלב הזיכרון חוזר אליה, היא נזכרת בכל מה שקרה עם מא-רו ומחליטה לנקום למרות שהיא בעצם אוהבת אותו. היא גם משום מה רואה באביה קדוש מעונה או משהו, ומחליטה לסגור חשבון עם כל מי שפגע בו ולחקור את נסיבות מותו. היא לא מספרת למא-רו שהזיכרון חזר אליה (אבל הוא חושד) ומסכימה להתחתן איתו כחלק מהנקמה (?). הוא מבריז מהחתונה – והאירוע הופך לבלגן אחרי שמתפרסם בתקשורת שלאם החורגת של הכלה ולחתן המיועד היה קשר רומנטי בעבר. ומי הדליף את הידיעה? און-גי. אחרי שכולם מתפזרים מא-רו מגיע ולוקח משם את און-גי. יש ביניהם שיחה טעונה על מה שקרה, ובסוף העוזר שלה לוקח אותה משם.
העוזר של און גי נותן למא-רו את ההקלטה של השיחה שמוכיחה את מעורבותם של ג'ה-הי והעו"ד במות האב של און-גי. העוזר חושף בפניהם עותק של ההקלטה ומאיים לפנות לרשויות, וזמן קצר אח"כ מתברר שהוא עבר תאונה ונמצא בתרדמת בבית החולים... (נחשי מי אחראי לכך?). מא-רו מחליט לשלוח את ההקלטה למשטרה ומודיע על כך לג'ה-הי והעוזר שלה. יש ביניהם חילוקי דעות רציניים לגבי הטקטיקה שינקטו.
בפרק האחרון: מא-רו סוף סוף משתכנע לעבור את הניתוח (בגלל ההמטומה במוח שמסכנת את חייו), והסיכויים שישרוד הם 50/50. בלילה שלפני הניתוח הוא יוצא אחרי און-גי, הם רואים אחד את השנייה משני צדי הכביש, ונפגשים באמצע הכביש הסואן. בדיוק אז צץ שם העו"ד של ג'ה-הי שרוצה לדקור את און-גי. אבל מא-רו מגיח מאחור וסופג את הדקירה במקומה (והיא בכלל לא יודעת שנדקר). אח"כ הם ממשיכים לעוד שיחה לתוך הלילה שנגמרת בחיבוק ונשיקה. וכל אותו זמן מא-רו מסתיר את הכאב ולאון-גי אין מושג שהוא פצוע. היא שואלת אותו לגבי התאונה – למה הוא לא ניסה להתחמק מהרכב שלה והמשיך לנסוע ישר? והוא אומר שיענה לה מחר.
הוא מלווה אותה למונית, וזמן קצר אח"כ מתמוטט כשהוא מתבוסס בדמו, לבד, בחושך, בלי אף אחד מסביב... וויס-אובר של מא-רו שמסביר למה נהג כפי שנהג בתאונה – כי הוא היה עייף מהחיים, ורצה לפגוש את און-גי בגלגול הבא... להתחיל הכל מחדש ולחוות אהבה נורמלית. בינתיים ג'ה-הי מתוודה בתחנת המשטרה על כל פשעיה (כולל הרצח הראשון – שעליו מא-רו לקח אחריות). היא טוענת שפיתתה את העו"ד מין-יונג והכריחה אותו לעשות כל מה שעשה.
שבע שנים עוברות...
שוקו וג'ה-גיל נשואים ומגדלים ילדה שובבה שחולמת להיות זמרת. אח של ג'ה-הי פתח מסעדת מזון מהיר וחזר למוטב. העוזר של און-גי החלים מהתאונה ההיא. ג'ה-הי והעו"ד משתחררים מהכלא. מתברר שכל אותן שנים הבן שלה (און סוק) טופל ע"י און-גי.
לאון-גי יש מאפייה באיזשהו כפר נידח. היא מביאה ילדה חולה למרפאה המקומית. ומי הרופא? מא-רו כמובן. הוא עבר את הניתוח לפני שבע שנים, אבל איבד את הזיכרון (האמנם?). זה לא מנע ממנו להשלים את לימודי הרפואה בארה"ב... משום מה הוא לא מסוגל לוותר על הלחמניות שאופה און-גי. מא-רו מגלה שהיא נוהגת לצלם אותו ושיש לה אוסף תמונות שלו. הוא שואל מתי התחילה להתעניין בו. והיא עונה: מזמן...
הם יושבים יחד, בנוף פסטורלי, מחייכים. שומעים עוד וויס-אובר של מארו, על האישה שחלם עליה והתגעגע אליה, על הרצון שלו באהבה ובחיים נורמליים. זה מה שהוא חלם, זה מה שהוא רצה. הוא מאושר עכשיו... ואז הוא שולף קופסה עם טבעות ומושיט לה (הטבעות שהוא רכש לפני שבע שנים...). וכמובן שהם צעירים ויפים, בדיוק כמו לפני שבע שנים... סוף טוב, הכל טוב (רק שהסוף הזה נראה כאילו הוא לקוח מסדרה אחרת...)
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש לי אמנזיה חלקית מאת: danarod אין לך מושג כמה צחקתי. הדבר היחיד שלא מסתדר לי זה ג'ה היא שהולכת להתוודות על הכל. חשבתי שהיא עשויה מחומר יותר מרושע...
אבל שוין, אכן טוב שהפסקתי לראות. אם כי נכונו לי עוד שפע עלילות ל- 6 הפרקים הנותרים.
אני מתארת לעצמי שעבורך 25 דקות של האירועים הללו יצרו קצב מסחרר משהו עם רצף לא הגיוני בעליל....
אז מסתבר בסוף שהוא אהב אותה כל הזמן? אוי, כמה מטומטם.
שילכו הסהרורית (מה קרה לחברה של אבא שלה? מאפייה היא צריכה עכשיו?...)והבחור חסר ההבעות (בסדרה הזו לפחות) לפצוח בחיים חדשים בהם יאהבו, יריבו, לא יזכרו זה את זה וכדומה..
אני מקוה שהדרמה הבאה שלי תהיה דרמה כייפית!
בתגובה ל: אוי, זה כל כך מצחיק. מאת: zilpa
אני באמת לא מבינה מה קרה לתסריטאית הזו. אני חושבת שהסוג'ו היה מקולקל או משהו, אפילו לא יצא לה סוף טרגי לשם שינוי...
לגבי ג'ה-הי - היא כנראה הרגישה חרטה אחרי ששמעה שמא-רו עלול למות או משהו כזה. אולי זו השפעת אחת השיחות שלהם שבה הוא הציע לה לחכות לה ולהיות לצדה גם אם לא לאהוב אותה - קטונתי מלהבין.
לפחות הסדרה הזו הזכירה לי את השיר הזה, שאני מחבבת מאוד (מאחר שבמיי דרמה ליסט היא נקראה Innocent Man)
אני מתלבטת לגבי הדרמה הבאה שלי. היום לא היה לי כוח להתחיל סדרה חדשה, אבל חשבתי להתחיל אולי את "מלך הדרמות"...
iDana לשעבר
בתגובה ל: שמחה לשמוע מאת: danarod היא יותר מתוקה ממלך הדרמות. (למרות שאת יודעת שאהבתי את מלך הדרמות...אבל אחרי המלודרמה של בחור טוב, צריך משהו קצת יותר קליל...ובמלך הדרמות יש גם כן מלודרמטיות...כפי שמתבקש מהשם)
אבל כמובן, לשיקולך.
אני חשבתי ללכת על משהו קליל כמו "רוצ, מקרל" אבל אז גיליתי שמון צ'ה וון מככבת גם שם (השחקנית הזו רודפת אותי!) אז ויתרתי בינתיים...
בתגובה ל: תתחילי את דאל ג'ה! מאת: zilpa
בעצם היום כבר... האמת שאחרי "בחור נחמד" יש לי קצת בחילה. אני לא יודעת אם יתאים לי משהו מתוק. גם מקרלים לא
iDana לשעבר
בתגובה ל: אחליט לפי המצברוח מחר מאת: danarod וכמו שכבר אמרתי פעם, אני חושבת שמלך הדרמות היא חובה לכל מי שחובב דרמות. (למרות שלפי הפרמטרים שהציגו בסדרה עצמה, היא די היתה כישלון עם פחות מעשר אחוז רייטינג...) נראה לי שבכל זאת אנסה את המקרל. מדובר בסדרה קצרה יחסית (8 פרקים...) ואולי הדג הזה יהיה לטעמי?
בתגובה ל: טוב, יש לך הרבה ממה לבחור מאת: zilpa
עדיין לא החלטתי... שיהיה לך בתיאבון!
iDana לשעבר
בתגובה ל: דווקא דאל-ג'ה נראית לי יותר אטרקטיבית מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: האביב של דאל -ז'ה (Dal Ja's spring ) מאת: zilpa את התמצית בליווי תמונות זה תמיד עוזר לי, אהבתי את הסיפור, הרגשתי שאני מתחברת אליה , אין סכנה שאני אתאהב ב-מאכרים מסביבה, אבל העלילה שיצרת כאן אנטי סטראוטיפ, לאישה שרוצה ,מנסה, ולא יכולה ,עושה את הדבר הנכון , אבל אין שיויון אז לפני- שידביקו לה תווית. היא מנסה הכל ואני מתה על דרמות כאלה, לא חשוב שפעם הייתי רוצה לראות זה בכיוון ההפוך, מהצד של הגבר. אז תודה אני אתחיל מתשיהוא לראותה , לפחות יש לי אותה חחחה, תודה, וחוץ מזה לרשותי גם היום וגם הלילה בקיצור יממה, חחחה.
בתגובה ל: זילפה יקרה, תודה על ההמלצה ועל הכישרון להביא מאת: מאימאי10 וכמו שאמרתי, למרות שהבחורים לא תמיד מציאות- מה שיפה בסדרה זה שאין בהם זדון מכוון. פשוט- כמו שמראים בסדרה, גם הצפרדעים יכולים להיות נסיכים, ולהיפך..
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית והפעם מדובר בסדרה היסטורית חדשה בשם "הספר של משפחת גו".
גם ראיתי שתרגמו שם סרט היסטורי...יצא לי לראות אותו ממש לא מזמן והוא בהחלט מומלץ.
בתגובה ל: באתר subeastasia התחילו לתרגם סדרה חדשה... מאת: MyGirl
נראה שקהילת המכורים רק הולכת וגדלה
על הסדרה הספציפית הזו קראתי דעות הפוכות ומנוגדות בשני בלוגים שאני עוקבת אחריהם. בדרמבינס אוהבים, ואצל Koala's playground די קוטלים... בכל אופן הסדרה מובילה כרגע ברייטינג.