הדרמה Shut Up: Flower Boy Band שודרה בערוץ הכבלים tvN בין החודשים ינואר-מרץ 2012. היא חלק מהמותג Oh! Boy שהביא לנו סדרות כמו Flower Boy Ramyun Shop ו-Flower Boy Next Door, ובקרוב גם את Dating Agency; Cyrano (גרסה טלוויזיונית לסרט). אין קשר עלילתי בין כל הסדרות, מלבד העובדה שהגיבורים שלהן בד"כ צעירים ורעננים.
העלילה: זה סיפורם של כמה חברים, תלמידי תיכון מבריזנים, שמקימים את להקת הרוק המחתרתית Eye Candy. לאחר שהתיכון השכונתי שלהם נסגר ותלמידיו נפוצים לכל עבר, הם מוצאים את עצמם בתיכון אליטסטי, שמנהליו מתים להיפטר מהתלמידים הבעייתיים. באותו תיכון הם פוגשים גם את יריביהם המרים והסנובים – ילדי השמנת שהקימו את להקת Strawberry Fields, ובחורה יפה אחת שהופכת להיות המוזה של מנהיג הלהקה הכריזמטי. בדרך יש מאבקים בתוך הלהקה ומחוצה לה, חברויות שעומדות לא פעם במבחן, אהבה (בקטנה...), חיפושי דרך מוזיקליים ואישיים, דילמות ובחירות ועוד.
רשמים אישיים: הגעתי לסדרה הזו כמעט נטולת ציפיות (או יותר נכון ציפיתי למשהו קליל במשקל נוצה) והופתעתי לטובה ובגדול. הדרמה עוסקת אמנם בתיכוניסטים, ובכל זאת היא הצליחה להיות לטעמי בוגרת, רגישה, מעמיקה ומהנה – שילוב שהוא לא מובן מאליו. מעבר לזה, התחברתי מאוד, כמעט מהרגע הראשון, לטון המחוספס, הגולמי והריאליסטי של הסדרה, שהזכירה לי לפעמים את הסדרה האוסטרלית הנוסטלגית "תיכון הלבבות השבורים".
בתחילה חשבתי שהעלילה תתפתח בכיוון מסוים, ואז היה מהלך שהפתיע אותי מאוד (כי לשם שינוי לא קראתי כמעט שום דבר על הסדרה לפני שצפיתי בה, אפילו לא עיינתי ברשימת השחקנים – וטוב שכך). זה היה מסוג המהלכים שטורפים את הקלפים, ולא לגמרי ידעתי אם הכיוון החדש ימצא חן בעיניי, אבל מסתבר שכן, וזה הפך את הסדרה לעוד יותר מיוחדת בעיניי. גם בקווי עלילה שנראו מוכרים וכמעט קלישאתיים בסדרות נוער – הדרמה הזו הצליחה לתת ערך מוסף, לרגש ולהפתיע. מצאתי בה לא מעט דברים רלוונטיים גם לחיים שלי (למרות שאני לא רוקרית, ושנות התיכון שלי חלפו מזמן).
הקאסט ברובו מורכב משחקנים צעירים, חלקם ללא ניסיון קודם במשחק או עם ניסיון קצרצר (יש ביניהם איידולים וגם שחקן שנבחר בתוכנית ריאליטי שנערכה במיוחד כדי ללהק פנים חדשות לסדרה). גם אם המשחק לא היה מושלם, לטעמי צוות השחקנים הביא משהו מאוד מרענן ואמיתי למסך, ואהבתי את השילוב בין השחקנים שגילמו את חברי הלהקה. התלהבתי במיוחד מהשחקן Sung Joon, שהיה דווקא אחד המנוסים בקאסט (הוא שיחק בין השאר ב"שקר לי" ו"חג מולד לבן"), ואני בטוחה שאמשיך לעקוב אחריו. הוא גם שר לא רע בכלל בסדרה. בסדרה הזו הדמויות התפתחו לאורך כל הדרך וגם נשארו נאמנות לעצמן. היה מעניין לראות את התהליכים שעברו הדמויות בינן ובין עצמן, ואת הדינמיקה בתוך הלהקה – שכללה ברומנס מעולה, מתחים, הפריה הדדית, תחרותיות, והרבה שאלות שקשורות ל"אני והחבר'ה". ולגבי שמה של הסדרה – הוא קשור למוטו של חברי הלהקה - Shut up and run! גם המשמעות של המוטו הזה משתנה במהלך הסדרה עד סופה, שהיה מעורר מחשבה ומספק כאחד מבחינתי.
טיזר מצוין (עם תרגום לאנגלית):
אהבתי גם את הפסקול. אני לא יודעת אם הייתי מתלהבת מהשירים במנותק מהסדרה, אבל תוך כדי צפייה התמכרתי, והם עדיין מהדהדים לי בראש (למרות שסיימתי לצפות לפני שבוע):
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית הסידרה הזאת, מפרק מפרק, הופכת ליותר ויותר מופרכת. סיימתי את פרק 15 בה. הגיע השלב בעלילה שבו לי גאק- שעד עכשיו התחזה לטה יונג הבריא כמו שור- מתחזה לטה יונג מחוסר-ההכרה שטה מו הטיס אותו ספיישל משיקגו. יש לציין שהסידרה ממש לא משעממת- יש בה קצב ואקשן. אבל היא כ"כ מופרכת, שלפעמים כשאני צופה בה, אני נזכרת בנובלות ברזילאיות מהעבר, שהתלוננתי עליהן כמה שהיו מופרכות/מלאות חורים בעלילה (כדוגמת "צבע החטא", "אמריקה" ו"הדרך להודו") . אני לא מצפה מסידרה שעוסקת במסעות בזמן וגלגולי נשמות להיות איכותיות או ריאליסטית, אבל לא צריך להגיע להגיע לרמה כזאת של מופרכות- עדיין יש גבולות.
הסיבה היחידה שאני צופה בפארסה הזאת, היא האן ג'י מין- גם כשהיא נראית פחות רעננה ודי עייפה (כמו בסידרה הזאת), היא עדיין חמודה ומקסימה, ומבחינתי, היא מהווה את נקודת האור היחידה בסידרה "המטורללת" הזאת.
תוקן על ידי ההרצליינית 8/5/2013 22:8
בתגובה ל: "על גג העולם"? יותר נכון, "בבור תחתיות". מאת: ההרצליינית
בעצם אולי זה ייקח עוד כמה פרקים, אבל כמו שכבר כתבתי, הפרק האחרון היה הטוב בסדרה לטעמי :) מסכימה איתך שהסדרה מופרכת, אבל בכ"ז שרדתי אותה בהמרצה הודות לסצנות חמודות ששובצו בין לבין (לעומת זאת, התככים בחברה ובמשפחה בעיקר גרמו לי לפהק).
גם אני חשבתי שהאן ג'י-מין נראית עייפה בסדרה הזו (אולי כי היא הגיעה אליה היישר מהסט של הדרמה הקודמת שלה, בלי הפסקה). אגב, היא לוהקה לסרט חדש - הקומדיה הרומנטית Plan Man לצדו של השחקן Jung Jae-young שיש לו רזומה עשיר בסרטים (כולל Confession of Murder).
בתגובה ל: נראה לי שמכאן אפשר רק לעלות מאת: danarod אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני רואה את הון סוק און בתפקיד של רשע . ובקשר לאותם תככים: הכי מחריד בהם, זה שגם הרעים נלחמים בינם לבין עצמם. זה מזכיר לי אישית, את המקרים בתחום הספורט, שעליהם אומרים את הפתגם הידוע: "נאחל שייגמר 0-0 עם הרבה פצועים".
ובהחלט יש המון סצנות חמודות. אחראים להם בעיקר הזוג הראשי ו-3 המוסקטרים שהנסיך הביא איתו מג'וסון. ובכלל: 3 המוסקטרים, הם סימפטיים, חמודים, ואפילו די נאים. הם גם לא כ"כ טיפשים, כמו שנראו בהתחלה. חבל שלא פיתחו עוד את הדמויות שלהם. יכלו לסדר להם רומנים/סיפורי אהבה, עם השכנות החמודות של באק הא... גם קצת חבל שלא פיתחו את הרומן בין המנהל חובב הכלבים לבין האחות של הסבתא... גם רציתי לראות יותר את קיון מי רי ואת השחקן שגילם את דמותו של הסריס נאם ב"המלך סאן"...
והשחקנית שמגלמת את דמותה של הסבתא- גם אתם כמוני, לא זיהיתם אותה מיד כ"מתזמנת-סבתא" מ-"49 ימים"?
בתגובה ל: התככים בחברה ובמשפחה פשוט מחרידים עלילתית. מאת: ההרצליינית בשתי הסדרות של ויוה.
בהחלט לא השקיעו בסיפורי אהבה משניים, אבל לשלושת המוסקטרים אין גלגולים באותה תקופה, ולא היה יפה עם היו משאירים את החברות עם לב שבור.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: לא זיהיתי אותה כמתזמנת כנראה התרכזתי באותה הסבתא מאת: EVGLEV רק דרך ויקי דרמה. גם את השחקן שמגלם את דמותו של המנהל חובב הכלבים, זיהיתי רק דרך ויקי דרמה (זה השחקן שגילם את דמותו של סה דול ב"אילג'ימה"). ואילו השחקן שמגלם את דמותו של טה מו, שיחק את אחד המאפיונרים ב"זמן בין כלב לזאב" (גם אותו זיהיתי רק דרך ויקי דרמה), אבל אני זוכרת את דמותו באופן מעומעם (אולי מפני שהסידרה הזאת שודרה ממש מזמן).
בתגובה ל: גם אני לא זיהיתי אותה מיד. מאת: ההרצליינית
המחזר הבלתי נלאה שהופך לשף
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: התככים בחברה ובמשפחה פשוט מחרידים עלילתית. מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בקרוב.... החטאים חוזרים מהעבר... וזה יותר מחטא אחד....
לזכרך, קרלוטה שלי.....
ויליאם לוי, הבעל הבא שלי וזה כי אני אמרתי לו להיות שלי. אז הנה. אמרתי.
וגם דויד זפדה הוא בעלי החדש. הוא בתור שטיח רצפה לבעלי הראשון ולי.
בתגובה ל: התככים בחברה ובמשפחה פשוט מחרידים עלילתית. מאת: ההרצליינית
גם אני כמוך קיוויתי שהמוסקטרים יקבלו זמן מסך יותר משמעותי, ולא יתפקדו כמעין "דמות קולקטיבית". במיוחד אם זה היה מפחית את הסצנות שהוקדשו לתככים המעיקים.
את הסבתא לא זיהיתי, אבל את השחקן שגילם את טה-מו ראיתי בערך באותו זמן בסדרה הישנה יותר Two Outs in the Ninth Inning. בכל סדרה הוא מפגין פריזורה שונה - בצורה וגם בצבע :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: "על גג העולם"? יותר נכון, "בבור תחתיות". מאת: ההרצליינית במיוחד כשגם טה יונג וגם יי גאק חיים באותה תקופה, רק שטה יונג בתרדמת כי בכל זאת הנשמה היא אחת והיא לא יכולה להיות בשני אנשים.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: "על גג העולם"? יותר נכון, "בבור תחתיות". מאת: ההרצליינית מינוס 3 המוסקטרים שאיזכרו כאן בשרשור. לא סבלתי אותם בגרוש.
בקרוב.... החטאים חוזרים מהעבר... וזה יותר מחטא אחד....
לזכרך, קרלוטה שלי.....
ויליאם לוי, הבעל הבא שלי וזה כי אני אמרתי לו להיות שלי. אז הנה. אמרתי.
וגם דויד זפדה הוא בעלי החדש. הוא בתור שטיח רצפה לבעלי הראשון ולי.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית היי כולם, יש סיכוי שמישהי מזהה את השיר ברקע ב11:22 ת זה מוציא אותי מדעתי~. תודה!
בתגובה ל: זיהוי שיר מאת: diklarae
כדאי אולי לנסות לשאול בפורומים או דפי פייסבוק ייעודיים לנושא כמו זה:
בתגובה ל: אני לא מומחית ב-KPOP מאת: danarod תודה רבה! מצאתי ,שיר מתוק:
בתגובה ל: זיהוי שיר מאת: diklarae השיר הזה היה הרינגטון של Kim Sun Ah בניחוח אישה השיר הוא מהסרט "כל אהבתי" שאני תרגמתי אז הנה הקליפ בשבילך שיר מקסים
בתגובה ל: היי דיקלה , רק עכשיו אני רואה את השאלה שלך? אז ככה מאת: kler181 עכשיו הוא גם הרינגטון שלי! ותודה גם על התרגום- סרט מתוק
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
לפי הדיווחים, המתלוננת A ביטלה את התלונה נגדו, והמשטרה/פרקליטות יסגרו את התיק. מצד אחד, זו הקלה גדולה. מצד שני, נראה לי שלכל המעורבים בדבר (כולל המשטרה והתקשורת) יש סיבה טובה לעשות חשבון נפש על כל ההתנהלות בפרשה.
בתגובה ל: בוטלו ההאשמות נגד פארק שי-הו מאת: danarod למרות שהסיפור הזה מריח לא טוב מתחילתו ועד סופו...
עכשיו לעולם לא נדע אם זו עלילת שווא, או סיפור שהסוכנות ניסתה להלביש עליו...שמו הטוב הוכתם, מצד אחד, לנצח.
מצד שני, גם לA הזו נגרם נזק תדמיתי גדול, ואחרי כל הרעש והמהומה שהקימה, העובדה שהיא מבטלת את ההאשמות, רגע לפני שמתחיל משפט, אומרת דרשני. זה שגם הוא מבטל את ההאשמות נגדה, מראה שהיה איזה דין ודברים בין הצדדים. או שאולי היא פתאום נזכרה שהיא זו שקפצה עליו לפני שאיבדה הכרה, ושהסיפור שלו אמיתי לאורך כל הדרך... בסופו של דבר, הכל היה ונשאר עמום ונתון לפרשנויות.
אני מקוה שזה אומר שהדרמה הבאה שלו בדרך...
בתגובה ל: איזה חדשות משמחות!!!! מאת: zilpa ונראה שהגרגרים הגיעו עד ל סיאול קוריאה, עם לחישת ברכה , יאלללה כבר סגרו עניין. חחחההה. חבל על הבחור.
בתגובה ל: חחחהההה-- זה כל בזכות ה- קוסוקוס. היה טעים, מאת: מאימאי10 ללא תוכן
בתגובה ל: איזה חדשות משמחות!!!! מאת: zilpa
חבל שזה לא קרה קודם - אבל עדיף מאוחר וכו'. אני לא בטוחה שבמשפט האמת הייתה יוצאת לאור ושהייתה מתקבלת מסקנה חד משמעית (ובינתיים מן הסתם התקשורת הייתה חוגגת). עכשיו נותר להם רק ללקק את הפצעים ולנסות להשתקם מכל מה שקרה. אני מניחה שפארק שי-הו ייעלם מאור הזרקורים בתקופה הקרובה, וינסה לחזור לעניינים אחרי שהאבק ישקע קצת (אם הוא לא היה כבר אחרי צבא, זה היה יכול להיות העיתוי המתאים לגיוס - כמו שעשה כוכב הסדרה "הנסיכה" אחרי שהסתבך בפרשת הסמים).
iDana לשעבר
בתגובה ל: בהחלט נראה שהצדדים הגיעו להסכם מאת: danarod אם זו היתה דרמה טלויזיונית, בטח בסוף הם היו מתחתנים.
בתגובה ל: לכי תדעי מה באמת היה קורה... מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: עכשיו רק צריך למצוא שם לדרמה... מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: "הנסיכה התובעת"? מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: בוטלו ההאשמות נגד פארק שי-הו מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: בוטלו ההאשמות נגד פארק שי-הו מאת: danarod
הדרמה Shut Up: Flower Boy Band שודרה בערוץ הכבלים tvN בין החודשים ינואר-מרץ 2012. היא חלק מהמותג Oh! Boy שהביא לנו סדרות כמו Flower Boy Ramyun Shop ו-Flower Boy Next Door, ובקרוב גם את Dating Agency; Cyrano (גרסה טלוויזיונית לסרט). אין קשר עלילתי בין כל הסדרות, מלבד העובדה שהגיבורים שלהן בד"כ צעירים ורעננים.
העלילה: זה סיפורם של כמה חברים, תלמידי תיכון מבריזנים, שמקימים את להקת הרוק המחתרתית Eye Candy. לאחר שהתיכון השכונתי שלהם נסגר ותלמידיו נפוצים לכל עבר, הם מוצאים את עצמם בתיכון אליטסטי, שמנהליו מתים להיפטר מהתלמידים הבעייתיים. באותו תיכון הם פוגשים גם את יריביהם המרים והסנובים – ילדי השמנת שהקימו את להקת Strawberry Fields, ובחורה יפה אחת שהופכת להיות המוזה של מנהיג הלהקה הכריזמטי. בדרך יש מאבקים בתוך הלהקה ומחוצה לה, חברויות שעומדות לא פעם במבחן, אהבה (בקטנה...), חיפושי דרך מוזיקליים ואישיים, דילמות ובחירות ועוד.
רשמים אישיים: הגעתי לסדרה הזו כמעט נטולת ציפיות (או יותר נכון ציפיתי למשהו קליל במשקל נוצה) והופתעתי לטובה ובגדול. הדרמה עוסקת אמנם בתיכוניסטים, ובכל זאת היא הצליחה להיות לטעמי בוגרת, רגישה, מעמיקה ומהנה – שילוב שהוא לא מובן מאליו. מעבר לזה, התחברתי מאוד, כמעט מהרגע הראשון, לטון המחוספס, הגולמי והריאליסטי של הסדרה, שהזכירה לי לפעמים את הסדרה האוסטרלית הנוסטלגית "תיכון הלבבות השבורים".
בתחילה חשבתי שהעלילה תתפתח בכיוון מסוים, ואז היה מהלך שהפתיע אותי מאוד (כי לשם שינוי לא קראתי כמעט שום דבר על הסדרה לפני שצפיתי בה, אפילו לא עיינתי ברשימת השחקנים – וטוב שכך). זה היה מסוג המהלכים שטורפים את הקלפים, ולא לגמרי ידעתי אם הכיוון החדש ימצא חן בעיניי, אבל מסתבר שכן, וזה הפך את הסדרה לעוד יותר מיוחדת בעיניי. גם בקווי עלילה שנראו מוכרים וכמעט קלישאתיים בסדרות נוער – הדרמה הזו הצליחה לתת ערך מוסף, לרגש ולהפתיע. מצאתי בה לא מעט דברים רלוונטיים גם לחיים שלי (למרות שאני לא רוקרית, ושנות התיכון שלי חלפו מזמן).
הקאסט ברובו מורכב משחקנים צעירים, חלקם ללא ניסיון קודם במשחק או עם ניסיון קצרצר (יש ביניהם איידולים וגם שחקן שנבחר בתוכנית ריאליטי שנערכה במיוחד כדי ללהק פנים חדשות לסדרה). גם אם המשחק לא היה מושלם, לטעמי צוות השחקנים הביא משהו מאוד מרענן ואמיתי למסך, ואהבתי את השילוב בין השחקנים שגילמו את חברי הלהקה. התלהבתי במיוחד מהשחקן Sung Joon, שהיה דווקא אחד המנוסים בקאסט (הוא שיחק בין השאר ב"שקר לי" ו"חג מולד לבן"), ואני בטוחה שאמשיך לעקוב אחריו. הוא גם שר לא רע בכלל בסדרה. בסדרה הזו הדמויות התפתחו לאורך כל הדרך וגם נשארו נאמנות לעצמן. היה מעניין לראות את התהליכים שעברו הדמויות בינן ובין עצמן, ואת הדינמיקה בתוך הלהקה – שכללה ברומנס מעולה, מתחים, הפריה הדדית, תחרותיות, והרבה שאלות שקשורות ל"אני והחבר'ה". ולגבי שמה של הסדרה – הוא קשור למוטו של חברי הלהקה - Shut up and run! גם המשמעות של המוטו הזה משתנה במהלך הסדרה עד סופה, שהיה מעורר מחשבה ומספק כאחד מבחינתי.
טיזר מצוין (עם תרגום לאנגלית):
אהבתי גם את הפסקול. אני לא יודעת אם הייתי מתלהבת מהשירים במנותק מהסדרה, אבל תוך כדי צפייה התמכרתי, והם עדיין מהדהדים לי בראש (למרות שסיימתי לצפות לפני שבוע):
Wake up
Jaywalking
iDana לשעבר
בתגובה ל: Shut Up: Flower Boy Band מאת: danarod שלגמרי עושה חשק ללכת לראות. (קנית אותי עם תיכון הלבבות השבורים:)) מעניין שכמה סדרות נעורים שלהם שאמורות לשלב איידולים ולהיות קלילות, מתגלות רציניות ומעמיקות יותר מסדרות ל"מבוגרים"...
ובכל מקרה, הכי כיף להינות מסדרה בלי לדעת יותר מידי מה קורה שם.
בתגובה ל: קןמאו על סקירה מצויינת! מאת: zilpa
וזה באמת מעניין לראות איך סדרות נוער מסוימות יכולות להיות הרבה יותר בוגרות מסדרות שבהן הדמויות המבוגרות לכאורה מתנהגות כאילו הן עדיין תקועות בתיכון או בגנון... (זה קורה גם בסדרה הרפואית "המוח" שהתחלתי לצפות בה השבוע. רופאים רציניים שמתנהגים כמו ילדים בגן. אני מקווה שזה לא משקף לגמרי את המצב בבתי החולים).
אל תצפי לגרסה הקוריאנית ל"תיכון הלבבות השבורים", אבל בכ"ז מצאתי כמה נקודות דמיון שגרמו לי להיסחף על גלי הנוסטלגיה :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית האם יש עונה 2 לסדרה?אני רואה ביוטיוב כל מיני סרטונים וזהלא דברים שהיו/יהיו האם יש עוד עונה?ספיישל?
בתגובה ל: נשיקה מתוקה מאת: ortalav
אאל"ט הסדרה קוצצה עקב רייטינג נמוך, אבל מאחר שנותרו להם חומרים ושבסה"כ הסדרה כן תפסה באינטרנט - אז שחררו עוד מס' פרקים ביוטיוב. מדובר בפרקים קצרים של כמה דקות, ולטעמי האישי - הם מהנים יותר מהסדרה המקורית, וזה הפורמט האידיאלי לסדרה הזו.
אפשר למצוא ביוטיוב בתרגום לאנגלית - הנה הפרק הראשון:
ואני תכף שולחת לך מסר לגבי צפייה עם כתוביות בעברית :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש מעין סדרת המשך - בגרסת היוטיוב מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית לא מצליח להתרכז בה ובטח לא להנות ממנה. ונראה שאני לא מתחבר לדרמות של בית היוצר הזה. הבנתי שזה מבית היוצר של המאפיונר שלי וגן סודי שתי דרמות שהרדימו אותי. במאפיונר שלי הייתה לי התרוץ של תקופה עייפה ומיעוט שידורים חוזרים, בגן סודי היה לי תירוץ שאני שקוע לגמרי בעלילה של אייריס, בגבר עם כבוד אין שום תירוץ, זה אומר שזה פשוט לא הטעם שלי, כפי שאומרים שפעם שלישית זה כבר הרגל.
בתגובה ל: לא מתחבר לגבר עם כבוד מאת: EVGLEV
אמליץ לך לפרוש מהסדרה ולהשקיע את זמנך בדברים מהנים יותר עבורך
אישית חשבתי שהסדרה חמודה למדי, גם אם לא אחידה ברמתה. ולגבי בית היוצר המדובר, קראתי לא מעט תגובות ברשת של אנשים שיש להם יחסי אהבה-שנאה עם ההפקות הנ"ל (ז"א שאוהבים חלק מהדרמות, וחלק ממש שונאים). אצלי זה לא היה כ"כ קיצוני - נהניתי מאוד מ"המאפיונר" ומ-On Air של התסריטאית והבמאי הנ"ל, "גן סודי" הייתה ככה ככה מבחינתי, ומ"סיטי הול" השתעממתי.
בכל אופן, עד היום היה לצוות הזה מגע זהב - וכל הסדרות שלהם נחשבות למצליחות יחסית. אבל אולי בכ"ז הם מיצו קצת ורוצים להתרענן, כי עכשיו הם עובדים בנפרד. הבמאי מביים בימים אלה את Gu Family Book, והתסריטאית עובדת על הסדרה Heirs שבה יככב לי מין הו.
מקווה שתהנה יותר מהסדרה הבאה :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: במסגרת הפילוסופיה החדשה שלי מאת: danarod http://www.viki.com/videos/173529v-marathon?feature=blockscreen yuc' טוב, ידוע שאני אוהבת מאד מאד את השחקנית ה,Kim Mi-Suk). האימא ש -כיכבה בדרמה ירושה נוצצת- איזו שחקנית גדולה כמה עדינות ושבריריות נישקפים מפניה ומהמישחק שלה, הסרט משך את ליבי, והדרך שהיא מגדלת את בנה,ונלחמת מול האבא שלו- והמאמן-סרט נוגע ללב. 2005 אהבתי, בעיקר ב- גללה. לאהוב את המרתון,
בתגובה ל: מרתון" מסר- איך Kim Mi-Suk). מתמודדת עם מחלת בנה. מאת: מאימאי10
הודות לג'ו סונג וו המקסים בעיקר בזכותו שרדתי את "רופא הסוסים", והוא היה נהדר גם בסרט The Classic שבא לי לראות שוב מתישהו...
iDana לשעבר
בתגובה ל: גם הסרט הזה על הכוונת שלי מאת: danarod מירושה נוצצת אוטיאסט מוכשר אבל לא נגינה --אלא ספורט אהבתי, נוגע ללב מאד, אבל האימא והקשר הנחוץ למי?? קשה לי עם זה אבל היא משגעת ענוגה היא מגיעה כמו "אני אוהבת את האנשים" , שיא הנימוס- וכשמתפרצים גם באלגנטיות נוגעת ללב, אהבתי. אה ואני מתה על צ'וצית הכלכלבית שלי יושבת לי ההברכיים בוגדנית זאת, כאשר היו אצלי הבנות,, היא עזבה אותי והלכה אליהן לספה ונידבקה אליהן, איזה קטע?? יכול להיות שהיא פשוט נחה על הספה שלה-- והן פלשו לתחום שלה חחחה לא ?? היא פשוט ממזרה. הכלבלבית שלי. מאמושי... חחחה. חןם טוב לכולם.
בתגובה ל: דנה, תודה, האמת הוא משחק מישחק דומה ל אח של זאת מאת: מאימאי10 ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית אני לא ארחיב הרבה (לפחות לא בינתיים). רק אכתוב שהפרק האחרון היה מצוין. הוא היה כתוב טוב, מרתק, מותח ומפתיע (לטובה, כמובן) מהרבה בחינות. הוא אפילו היה מרגש. בהחלט פרק סיום שמפצה על סידרה שברובה היה מופרכת ומלאת חורים. אני נותנת לסידרה ציון 6, רק בגלל הפרק הראשון והפרק האחרון המצוינים.
והשיר הזה נדבק אליי, עוד מהפרק הראשון:
תוקן על ידי ההרצליינית 15/5/2013 21:15
בתגובה ל: סיימתי את הצפיה ב"על גג העולם"/"הנסיך בעליית הגג". מאת: ההרצליינית
גם אני נתתי לסדרה ציון 6 - בזכות הפרק הראשון, האחרון והרגעים החמודים שבדרך
בגלל ההמרצה המסיבית, בקושי שמתי לב לפסקול...
iDana לשעבר
בתגובה ל: כמוני כמוך מאת: danarod רק שהוא נוגן, טיפה יתר על המידה (בגלל זה עד עכשיו הוא דבוק אליי...).
ואם לא היה לי קצת קשה להמריץ ב-BSPLAYER, גם אני הייתי ממריצה בכיף הרבה מהסצינות.
בתגובה ל: דווקא היה לסידרה פסקול לא רע... מאת: ההרצליינית
שהשיר שלה הוא חלק מהפסקול, מתחתנת בחודש הבא עם השחקן ג'ונג סוק וון, שגילם את שומר הראש של הנסיך בסדרה. לפי הדיווחים, הם מצפים לילדם הראשון
הנה הצעת הנישואין הפומבית, במהלך ההופעה של הזמרת:
איזה זוג מקסים
iDana לשעבר
בתגובה ל: אגב, הזמרת Baek Ji Young מאת: danarod והם הכירו במהלך הסידרה? כי אם כן, אז אפשר לומר שבסופו של דבר יצאו דברים טובים מהפארסה הזאת :-).
לגבי הפרש הגילאים - כמו שכבר נכתב, זה נותן תקווה לאג'ומות, וגם זה מבורך
iDana לשעבר
בתגובה ל: דווקא יש לא מעט ידוענים קוריאניים מאת: danarod ואם הקוריאניים מתחילים "להתיר את הרסן" בקשר לכללים הנוקשים האלו, אז אולי שיתחילו לשקף את זה בדרמות שלהם. כלומר, שיראו גיבורה שיותר מבוגרת מהגיבור (חוץ מ"סם סון המתוקה", באף דרמה לא ראיתי גיבורה שיותר מבוגרת מהגיבור. אם כי ב"המאפיונר שלי" החברה והשותפה לדירה של מי ג'ו, התאהבה בשומר-ראשו של קאנג ג'ה שהיה צעיר ממנה ב-5 שנים. אבל הם היו דמויות משניות ולא הגיבורים הראשיים). או גיבורה שנכנסת להיריון מהגיבור בלי חתונה (הבנתי שב"לגמרי במקרה", קים סם סון גילמה דמות שנכנסת להיריון בקבות סטוץ עם הגיבור הראשי. המקרה היחיד בדרמות הקוריאניות, שבו ראיתי מישהי שנכנסת להיריון בלי חתונה, היה עם אחותה הצעירה של מי ג'ו ב"המאפיונר שלי". אבל שוב- מדובר בדמות משנית). ובכלל: שיראו יותר נשיקות וסצינות מיטה. שיפסיקו להיות "יבשים".
בתגובה ל: אכן . מאת: ההרצליינית
הדרמה " LOVE " שודרה ברשת - MBC בשנת -1998 . זהו סיפור אהבה בין צעיר באמצע שנות העשרים לחייו ואישה בסוף שנות השלושים לחייה. בדרמה זו מככבים ( כבודו של ג'נטלמן ) JANG DONG GUN שהיה בן 26 כשצולמה הדרמה והשחקנית ( ירושה נוצצת ) KIM MI SOOKשהיתה בת 39 כשצולמה הדרמה. אז נכון שאין הרבה דרמות שהגיבורה מבוגרת מהגיבור אך כבר 'טיפלו' בנושא לפני 15 שנה...
להלן קליפ של השיר: " LOVE SONG " מתוך הדרמה אותו מבצעים שניים ממשתתפי הדרמה JANG DONG GUN & SOO BON SEUNG
בתגובה ל: אכן . מאת: ההרצליינית תהיה סדרה בשבילך:)
ונכון שב- "לגמרי במקרה/ I do I do הציגו בחורה שנכנסת להריון מבחור צעיר ממנה...
אבל לא רק שם. גם בbad couple הנהדרת הראו כמה סצינות נועזות (יחסית לדרמה קוריאנית, כן? זה צנוע יחסית לסרטים...:))
בתגובה ל: סיימתי את הצפיה ב"על גג העולם"/"הנסיך בעליית הגג". מאת: ההרצליינית רומנטי ומותח, הפרק הכי טוב בסדרה ואחד הסופים הטובים ביותר בדרמות קוריאניות.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית The Phoenix היא דרמה קוריאנית ששודרה במהלך שנת 2004 וזכתה לרייטינג ממוצע של 25%, הרייטינג הכי גבוה שאליו הגיעה היה 31.4% .
כוכבי הדרמה:
Lee eun jo -
Lee so jin - שיחק גם ב- (lovers, yi san, gye beak)
Eric moon שיחק גם ב- (QUE SERA SERA, Myung wol the spy)
Jung Hye-young שיחקה גם ב- (Playful kiss, gu family book)
עלילה - **קרדיט לאתר: דרמות קוריאניות בעברית**
לאהבה יש עיתוי משלה. אהבה צריכה רק את ה"זמן הנכון". זה לא בגלל שאתה אוהב אותו או אותה פחות, או כי נפרדתם. השמים (הגורל)מפגיש אותך עם הנשמה התאומה שלך, כאשר הזמן "נכון". "פיניקס" מראה לך את עבודתו של גן העדן זה. יש זוג שמאוהבים אחד בשני, אבל לא יכולים להיות ביחד, כי הזמן הזה לא היה בדיוק בשביל אות זוג. השנים עוברות ושני אלה נפגשים שוב. בתו של מיליונר הופכת לאישה מסכנה ועלובה. מצד השני, סטודנט שהוא יתום נהיה לאיש עסקים עשירים ומוכשר. עכשיו שני האנשים האלה מסתכלים אל העולם בעיניים אחרות. הילדה המפונקת והילדותית סוף סוף למדה את קשיחותו של העולם והבחור עם המוח מעוות למד ליהנות מחופש הפעולה של מוחו. בסופו של הדבר, שני אלה מתחילים להבין אחד את השני, ובכך הגיעו ל "הזמן הנכון ".
או בקיצור: העני והעשירה מתאהבים, העשירה מנסה לחיות את חיי העני אך לא מצליחה להסתגל והזוג נפרד. לאחר כמה שנים היוצרות התהפכו והשניים נפגשים ומגלים שהרגשות עדיין קיימים בהם.
רשמים אישיים: לפרק הראשון של הדרמה נתתי צאנס רק בגלל אריק ומר גומות (שאת שניהם אני מאוד אוהבת), השחקנית הראשית נראתה לי חמודה ושיחקה טוב אז המשכתי לצפות בדרמה. בסביבות פרק 10 חטפתי את השוק - הדרמה הזאת הכילה כמעט כל מוטיב דרמתי אפשרי שהיא כמעט דמתה לטלנבולה בדרכה. זה היה כאילו ריכזו את כל המוטיבים (הפלה, מוות של אחד ההורים, עני ועשירה, משנית מטרידה ביותר שכל חייה זה הראשי וכ"ו). סלחתי לדרמה על כך גם כי היא נוצרה ב-2004 ולכן היא זאת שהכתיבה את הדרך לבאות אחריה, וגם כי למרות שהיא הייתה צפויה עד לכדי כאב היה לה הרבה קסם. השחקנית הראשית פשוט מקסימה והכימיה בין הראשיים דיי טובה. ואז חטפתי את השוק השני: בעודי משוטטת באינטרנט ומחפשת עליה מידע, גיליתי שהשחקנית הראשית LEE EUN JO שמה קץ לחייה בשנת 2005 - ותלתה את עצמה בגיל 25 כשנה לאחר צילומי הסדרה. הסיבה: היא השתתפה בסרט פורנו עדין וחטפה בשל כך ביקורות קשות. (THE SCARLET LETTER). במכתבה היא מביעה חרטה רבה על השתתפותה בסרט ומספרת כי בשנה האחרונה לחייה לקתה בדיכאון כבד בשל כך. הייתי בשוק. לא יכולתי להאמין ששחקנית כ"כ יפה וצעירה, שמה קץ לחייה בשל הביקורת הקוריאנית. הקוריאנים יכולים להיות לפעמים נורא אכזרים. לסיום אומר שיש בדרמה הזאת הרבה רגעים קטנים ואנושיים, כימיה טובה ועלילה צפויה אך עם זאת זורמת ונחמדה. היא לא הדרמה הכי טובה בעולם, אבל היא בהחלט מומלצת.
בתגובה ל: פיניקס - Phoenix מאת: naond גם דנה צפתה בדרמה הזאת בזמנו (בגלל האהבה שלה למר גומות . נראה לי, שאין צופה אחת בדרמות קוריאניות, שלא מאוהבת בו ) וכתבה סקירה אודותיה. חבל שאני לא יכולה לחפש אותה ברגעים אלה (כותבת מהדפדפן המובנה באייפון).
בתגובה ל: על הסקירה. מאת: ההרצליינית
לא כולן התאהבו במר גומות, יש כאלה שנשארו אדישות לקסמו או לא סובלות אותו (על טעם, ריח וכל הקלישאות שאני תמיד אומרת). כמעט כמו כל שחקן אחר... האמת, אני לא זוכרת שקראתי תגובות שליליות על אום טה-וונג - נראה לי שלגביו יש קונצנזוס, אבל לא הייתי רוצה להפריך את זה
iDana לשעבר
בתגובה ל: תתפלאי מאת: danarod ובקשר לאום טה-וונג, עד היום לא יצא לי לצפות באף דרמה בכיכובו ... אבל אולי צפייה בד"ר צ'אמפ בכיכובו, תכפר על כך (חושבת להוריד אותה בעתיד).
בתגובה ל: התכוונתי לצופות שכותבות כאן בפורום. מאת: ההרצליינית
לסדרה הזו יש מקום מיוחד בלבי :) ואם תרצי להתרשם מכישרונו של אום טה-וונג, יש גם את הסדרה (המעולה לטעמי) "השטן" בכיכובו מתורגמת לעברית.
iDana לשעבר
בתגובה ל: פיניקס - Phoenix מאת: naond
על הסקירה!
יש לי רגשות מעורבים לגבי הסדרה הזו. היא מתחילה בצורה אינטנסיבית וסוחפת (לטעמי כמובן). ב-2-3 הפרקים הראשונים קורים דברים שמספיקים לדרמה קוריאנית שלמה... ואח"כ היא מתחילה להסתובב סביב הזנב של עצמה, עם המון מלודרמה שהזכירה לי לפעמים סדרות סטייל מלרוז פלייס (מינוס הסקס כמובן ). קראתי בזמנו שהסדרה הוארכה בגלל הרייטינג הגבוה ומאחר שרצו לתת יותר זמן לעבודה על הסדרה שהחליפה אותה, ואני חושבת שההארכה לא כ"כ שירתה את העלילה.
(אגב, אני מוחה על השורה בתקציר לגבי "הבחור עם המוח המעוות" - למה מעוות? אני יודעת שזה קיים בתקציר באנגלית [twisted mind], אבל לדעתי הוא ממש לא היה כזה... אולי היה עדיף לתרגם כמתוסבך? למרות שלדעתי הוא היה ממש נורמלי, בהתחשב בנסיבות).
ובכל זאת, נהניתי מהסדרה וראיתי אותה בנשימה עצורה. מר גומות אהובי היה במיטבו, הכימיה שלו עם הראשית המקסימה הייתה מצוינת. המשנית עשתה גם היא עבודה מעולה, ורק עם אריק הייתה לי בעיה (הדמות שלו עצבנה אותי, והלוק שלו בסדרה לא היה לטעמי בלשון המעטה). לקח לי יותר משלוש שנים עד שהצלחתי לשכנע את עצמי לצפות בו בסדרה אחרת ("קה סרה סרה" שגם לא הייתה כוס הסוג'ו שלי).
חוצמזה לפניקס יש פסקול מעולה שאהוב עליי עד היום. וכן, יש לי עוד הזדמנות לשים את השיר הזה, בביצועו של לי סונג-צ'ול הנהדר:
אגב, צפיתי (לצערי) בסרט The scarlet Letter ולא הייתי מגדירה אותו כפורנו רך, אלא כסרט ביזארי ודוחה (ולא בגלל סצנות הסקס שהיו מתונות ולא חושפניות עד כמה שזכור לי, ואני מעדיפה לשכוח). מי יכול לדעת מה עובר בראשו ובנפשו של אדם וגורם לו לבצע מעשה שכזה? אני יכולה רק לשער שזה לא היה רק בגלל הסרט והתגובות בעקבותיו, אלא מכלול של דברים. כ"כ חבל...
הנה סרטון מסיום הצילומים ומסיבת הפרידה. כולם נראים כ"כ שמחים:
iDana לשעבר
קים סו-יון אהובתי חוזרת לדרמלנד! היא תיכנס שוב לנעלי התובעת בסדרת המתח "Two weeks" לצדו של לי ג'ונקי. התסריטאית היא So Hyun Kyung שאחראית גם ל"נסיכה התובעת", "49 ימים" ו"יופי של ירושה". הדרמה אמורה לעלות בקוריאה בחודש אוגוסט.
צ'וי מין סו יגלם את אביו של אום טה-וונג בדרמה התקופתית Sword and Flower. אמנם צ'וי מין סו מבוגר מ"בנו" רק ב-12 שנים, אבל יש לי הרגשה שזה יהיה צירוף מעולה! אלה שניים מהשחקנים האהובים עליי ביותר. וכמו שכתבה גירלפריידי (ולשם שינוי אני מסכימה איתה...):
I’ve never met a drama that isn’t made better by Choi Min-soo, because he’s just plain awesome.
iDana לשעבר
בתגובה ל: שתי חדשות ליהוק ששימחו אותי מאת: danarod ואם לי ג'ונקי כבר מככב בדרמות, אז אני מבינה שהוא כבר השתחרר מצבא קוריאה...
תוקן על ידי ההרצליינית 15/5/2013 21:44
בתגובה ל: הולם אותה תפקיד התובעת . מאת: ההרצליינית קים סו יון תרשום ברזומה שלה, 2 תפקידים של תובעת, כשכל אחד מהם, הוא עם אחד מ-2 הכוכבים הראשיים של "אילג'ימה". מקרי? כנראה שכן.
תוקן על ידי ההרצליינית 15/5/2013 21:44
בתגובה ל: הולם אותה תפקיד התובעת . מאת: ההרצליינית
וכבר הספיק לככב בדרמה התקופתית/פנטזיה Arang and the Magistrate.