טוב, אז אחרי הרבה מאוד זמן, סוף סוף הגיעה סדרה שיש לי חשק לספר עליה...
The 3rd Hospital היא סדרה בת 20 ששודרה בערוץ TVN בחודשים ספטמבר עד נובמבר של 2012. אני לא יודעת כמה אחוזי רייטינג הסדרה קיבלה, זה לא מצויין באתר...אולי מאחר ומדובר בערוץ שרק בתקופה האחרונה התחיל לשדר סדרות קוריאניות.
העלילה: הסדרה עוסקת במחלקה נוירו-כירורגית בבית חולים שבה מנסים לגבש קבוצה של רופאים מהרפואה המערבית יחד עם רופאים מהרפואה המזרחית מסורתית. קים דו-היון מגיע לבית החולים וממלא את תפקיד מנהל המחלקה. יחד איתו מגיעה רופאה מתמחה בשם ג'ין הא-אין, היא מכירה היטב את דו-היון מאחר ושניהם עבדו יחד בבית חולים אחר. דו-היון תמיד מתנהג כלפיה בקשיחות וגוער בה ללא הפסקה על כל טעות שהיא עושה. קים סונג-היון הוא רופא מהרפואה המזרחית המסורתית, בעברו הוא היה רופא לרפואה מערבית, אך הוא פרש מתפקידו אחרי שלא הצליח להציל את חייה של אהובתו שחלתה בגידול בראשה. כשעזב את בית החולים הוא הכיר את האדם שהיה לצד אמו ברגעיה האחרונים והחליט "לאמץ" אותו בתור מורה לכל מה שקשור ברפואה האלטרנטיבית מאחר והידע שלו בתחום היה נרחב. שם הוא גם הכיר את בתו הצעירה של אותו אדם ששמה הוא או-ג'ין כשמה של אהובתו שמתה. הבחורה הצעירה התחילה לפתח רגשות לסונג-היון אולם הוא נותר בעברו, כואב על מות אהובתו. דו-היון וסונג-היון הם למעשה אחים, ללא קשר דם אמנם, אך הם חולקים את אותו אב שהוא רופא מוכר ובעל שם. דו-היון הפך להיות לבנו בעקבות נישואים שניים ואילו סונג-היון הוא הבן שלו מנישואיו הראשונים. שני האחים שמלבד היותם רופאים בעלי השקפות מנוגדות ומלבד הנתק ביניהם מבחינה אישית-רגשית, יש להם רגשות למתמחה הצעירה הא-אין וגם לה יש רגשות לאחד מהשניים. מלבד הממשולש הרומנטי הצופים עדים למחלוקות המתפתחות בבית החולים לגבי אופן הטיפול בחולים, מאבקי הכוח בין שני ה"מחנות" ועוד...
טריילר קצר:
דעה אישית: יצא לי כבר לראות הרבה סדרות רפואיות ובכל המקרים אני מאוד נהנית מהן...דווקא לפני הנוכחית צפיתי ב"Brain" וממש השתעממתי...אז הסדרה הנוכחית היא אחלה של פיצוי! קים מין-ג'ונג שגילמה את הרופאה המתמחה היא שחקנית שאני מאוד מסמפטת וגם הפעם היא לא אכזבה אותי בתפקידה.
את או ג'י-הו ראיתי בהרבה סדרות, אבל הוא אף פעם לא מצליח לשכנע אותי במשחק שלו...הוא חמוד...אין ספק! אבל יש לו משהו המום ועמום במבט, שלי אישית בכל אופן מונע מלראות איזשהו רגש אמיתי ומשכנע...
קים סונג-וו היה הפייבוריט שלי גם הפעם! עד כה (מלבד "אייריס" ששם התפקיד שלו לא היה יותר מידי מרכזי) הוא תמיד הצליח לתפוס את כל תשומת הלב שלי...בכל סדרה שבה הוא גילם דמות משנית, הוא תמיד הצליח להעפיל על הראשי והייתי בעדו גם אם התסריטאים לא חשבו כמוני... ב"הוטלייר" שבה ה"יריב" שלו היה השחקן המפורסם בא יונג-ג'ון אני הייתי בעדו...ב"איך להכיר את השכן המושלם" הוא היה זה שמשך את תשומת ליבי ולא פארק שי-הו. ב"מיס ריפליי" גם הייתי בעדו ולא בעד הכוכב הראשי פארק יו-צ'ון...בקיצור, הוא תמיד מצליח להקסים אותי!
את הבחורה הצעירה ששמה היה או-ג'ין כמו חברתו המתה של סונג-היון גילמה צ'וי סו-יונג מהלהקה "Girls Generation". זה היה תפקידה הראשון כשחקנית והיא עשתה אותו לא רע בכלל.
הסדרה אמנם הייתה בת 20 פרקים, אבל כל פרק היה רק 45 דקות, כך שאפשר לומר שמבחינת שעות זאת בעצם סדרה של לא יותר מ-16 פרקים. העלילה הייתה מעניינת בעיני לכל אורך הסדרה. היה מעניין לראות את השוני בין ההשקפות של הרופאים ואת המצבים המורכבים שהפער בדעות יצר בבית החולים. מה שהיה חסר לי בסדרה זה פס קול מוצלח אבל יותר חשוב - החוסר ברומנטיקה...הם היו ממש קמצנים הפעם! קיויתי לאיזה צ'ופר קטן לפחות בסוף, אבל הם נשארו קמצנים עד הסוף ובכל זאת, ב-mydramalist נתתי לסדרה 8.
בקליפ: הגירסה האסייתית ל"אני חולם על נעמי". זה פורסם פעם בפורום ע"י זלפה, אבל לא יזיק לפרסם את זה פעם נוספת .
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית ...אודות הגל הקוריאני, בעולם ובישראל. לא הספקתי עדיין לקרוא אותה, אלא רק לרפרף עליה. אתם ידעתם כש"היהלום שבכתר" שודרה בזמנו באיראן, היא זכתה שם למעל 50% רייטינג, וגרמה לאחמדינג'אד להתלונן שאנשים צופים בסידרה יותר מאשר בנאומים שלו? כי אני, למשל, לא ידעתי את זה...
בתגובה ל: כתבה שפורסמה במוסף כלכליסט האחרון... מאת: ההרצליינית
ידעתי שהסדרה הייתה פופולרית באירן, אבל לא ידעתי עד כמה. בכל מקרה, אחמדינג'אד כבר לא רלוונטי... נראה לי שאפילו ערוץ הקניות יותר מעניין מהנאומים שלו
iDana לשעבר
בתגובה ל: על הכתבה המעניינת מאת: danarod אני רציתי לרשום, שברור שבני העם האיראני יעדיפו לצפות בפרצוף של ג'י גין הי מאשר בפרצוף שלו ...
בתגובה ל: כתבה שפורסמה במוסף כלכליסט האחרון... מאת: ההרצליינית לא ידעתי שאחמדיניג'אד התלונן...לבי לעם האיראני שצריך לשאת מנהיגים כאלה...אולי עוד מאה שנים ישבו ילדים בקוריאה ויראו בטלויזיה את הסדרה על עלילות אחמדיניג'אד האכזר והחיים בצל משטר האייטולות.
בתגובה ל: ידעתי על הרייטינג מאת: zilpa גיליתי שגם השאה ששלט באיראן עד ההפיכה ב-1979, היה רודן שדיכא באכזריות התנגדויות מבית, למרות היותו מנהיג מערבי וחילוני, שהיה בעל יחסים מצוינים עם ישראל ומדינות המערב. במלים אחרות, העם האיראני מסכן שלאורך ההיסטוריה היו לו מנהיגים כאלו.
בתגובה ל: אתמול יצאתי לי לקרוא קצת על המנהיגים האיראניים. מאת: ההרצליינית אם כי גם אחשוורוש לא נשמע להיט
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
בחודש יולי אמורה לעלות בקוריאה תוכנית וראייטי חדשה שתיקרא Grandpas Over Flowers, וכמו שאפשר להבין משמה, היא כוללת הרכב מנצח של ארבעה שחקנים ותיקים ומוכרים, עם רזומה מרשים, ולכן אציין רק דוגמיות מהפילמוגרפיה שלהם: לי סון-ג'ה (המלך סאן, יורשת העצר ועוד), שין גו (כבוד המשפחה), פארק גון-היונג (מלך הדרמות), בק איל-סוב (Ojakgyo Brothers).
מה שמשך את תשומת לבי זה דווקא האורח שהצטרף אליהם לצילומי אחת התוכניות בפריז - לי סו-ג'ין וכך הייתה הזדמנות לאיחוד בין מר גומות וסבא שלו ב"יי סאן", ולתמונות בניחוח פריזאי...
iDana לשעבר
בתגובה ל: Grandpas Over Flowers מאת: danarod והתמונה האחרונה הורסת .
בתגובה ל: Grandpas Over Flowers מאת: danarod מולם. אני יכולה לחשוב על כמה אופציות לליהוק...
ולי סו ג'ין חייב להבין שהשביל/פוני הזה ממש לא יאה לו. בתמונה ליד האייפל, השיער עף ברוח וחשף את מצחו הנאה, והחזיר את האור לפניו של מר גומות.
דרוש ספר צמרת פריזאי בדחיפות!!!
בתגובה ל: מעניין מי יהיו האג'ומות שישחקו מאת: zilpa
אבל אם הבנתי נכון, מדובר בתוכנית ווראייטי (ולא בדרמה) בסגנון 1N2D, שבה ארבעת הסבים החביבים נוסעים בכל פעם למקום אחר באירופה, יחד עם שחקן אורח צעיר יותר, מטיילים ומתנסים בכל מיני משימות.
אני מעדיפה להשלות את עצמי, ולחשוב שמר גומות מאריך שיער לקראת הדרמה הבאה שלו...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אולי יהיו אג'ומות אורחות מאת: danarod אולי הדרמה שלו קרובה משאנחנו חושבים. אם הוא מופיע בתוכנית הזו סימן שהוא לא ויתר על השואו ביז...
אני רק מקווה שיבחר בתבונה ולא איזה דרמה טראגית כמיטב המסורת האהובה עליו...
השאלה היותר חשובה: את מי יצוותו לו, לבחור??? אני בעד קים סו יון לצידו. נראים לי הולמים:)
בתגובה ל: מי יודע מאת: zilpa
מאז הדרמה האחרונה שלו (Guybaek ב-2011), וגם נסע לדיסנילנד עם נער הבר מצווה... ועדיין אין שום דרמה חדשה באופק, אבל העיקר שהוא נהנה :)
קים סו-יון הייתה יכולה להיות בחירה מעולה, אבל היא מצטלמת בימים אלה לדרמה Two weeks לצדו של ג'ונקי (הדרמה אמורה לעלות באוגוסט). אני הייתי שמחה לראות אותו לצדה של ג'ונג ריו-וון (סלרימן) או קו היון-ג'ונג (שאת מכירה מ-What's up fox). אבל זה לא שמלהקי קוריאה מקשיבים לי או משהו...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הוא כבר השתתף בלפחות שלוש תוכניות וראייטי מאת: danarod אנחנו נסע לקוריאה, ונכריח אותם להקשיב!
בתגובה ל: אל דאגה מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית טוב, כבר התוודיתי כאן על התלהבותי מהסדרה ועל חיבתי לטאצ'יבאנה. (אם כי קשה לי להבין מדוע ספר במספרה יוקרתית לובש חולצות משובצות משל היה לוכד פרים במערב הפרוע, אבל ניחא...נסלח לו על כך)
משבוע לשבוע אני מוצאת את עצמי מחכה לפרק הבא ונהנית ממנו. אבל אחרי פרק 10 לא יכולתי להמנע ממספר שאלות לתסריטאים.
1. ככה? ככה מתוודים על אהבה?! בצעקות?!
2. וככה, סאקורה, בורחת פתאום??? ואין לה מילים? זה לא יפה, זה לא נאה, וככה לא עושים בכלל. הבחור מתוודה שהוא מאוהב בך, מה את בורחת? דברי איתו!
3. שאלה אחרונה ומהותית: טאצ'יבנה היה מאוהב בה כבר שנים, לדברי כולם. רק שהוא עצמו כנראה לא היה מודע לכך... א. מבחור בן 40 אנחנו מצפים לקצת יותר מודעות עצמית. ב. עשר שנים הבחורה היתה רווקה ומחפשת. מה עשית כל הזמן הזה? לעגת לה ומיררת לה את החיים. ועכשיו כשהיא מקבלת טבעת ומאושרת מהבחור הצעיר שלה, פתאום אתה קולט שהיא מציאה אמיתית? ובמקום לנסות לחזר, בורח לניו יורק?
צר לי לומר, ידידי, והבחור שאני בעדו כמובן- אבל ההגיון שלך עקום מאוד!!!
ואני חייבת להודות שהקטע בו הוא מגלה שמנהל הבר, שהוא חברו מילדות, הומו,וכולם יודעים שנים חוץ ממנו, היה אחד הקטעים הכי מצחיקים בסדרה בעיני.
כזה קלולס הטאצ'יבאנה הזה. (אבל בגללו התחלתי לראות יפנית נוספת שהוא מככב בה...:)
בתגובה ל: הסינדרלה האחרונה- (ספויילרים לפרק 10) מאת: zilpa נראה קצת פחות, אם תשאלי אותי.
וחולצות פלאנל משובצות מתקשרות אצלי לניינטיז ולא ללוכדי פרים במערב הפרוע... אולי הבחור עדיין תקוע בניינטיז .
תוקן על ידי ההרצליינית 18/6/2013 13:35
בתגובה ל: זה בן 40 זה? מאת: ההרצליינית בציר משובח במיוחד של שנת 1972 :)
גם הסינדרלה שלצידו נראית נפלא, וגם היא אכן בת 40 ונשואה למישהו בן ...63. מעניין איך הוא נראה...
בתגובה ל: ב 19.7 הוא יהיה בן 41... מאת: zilpa
קוראים לו Ichimura Masachika והוא שחקן ואמן. לקחתי את התמונה מהכתבה הזו:
לגבי הסינדרלה, הרשיתי לעצמי לקרוא את ההודעה שלך למרות שהגעתי רק לפרק 8, כי בסדרה הזו ספויילרים לא מפריעים לי :) אני משערת שסאקורה וטאצ'י מתנהגים בצורה טיפשית ו/או מעצבנת בפרק הלפני אחרון, כדי שבפרק האחרון תהיה להם הזדמנות לחזור למוטב ולשמח את הצופים. אבל מי יודע, אולי גם התסריטאים היפניים שותים יותר מדי סאקה לפעמים?
אני תוהה אם השם של הסדרה באמת מתאים לה? יכלו לקרוא לה "בין שני גברים"
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנה תמונה שלו מאת: danarod על "בין שני גברים"
וOMG! על הבעל שהיא מצאה לעצמה...למרות שהוא לא נראה בן 63, הוא נראה מפחיד משהו...
ואני מקוה שהתסריטאים היפנים לא שתו יותר מידי סאקה...ומקוה גם שימצאו לשימה בן זוג ראוי עד הפרק האחרון...:)
בתגובה ל: מאת: zilpa
לא יהיה להם משעמם יחד...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הנה תמונה שלו מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: מזכיר לי קצת את אל פאצ'ינו... מאת: ההרצליינית שהבנתי לה יש 2 ילדים ולו יש רק 1 ...אז ניראה שהיא היתה כבר נשואה לפני כן.
בתגובה ל: לי הוא נראה יותר דומה לדאסטין הופמן....ולפי מה מאת: kler181 אני קראתי שאלה נישואין ראשונים שלה, ושאבא שלה התנגד בשל פער הגילאים, אבל הם בכל זאת נישאו.
חוץ מזה יש לה סיפור די עצוב. אמא שלה נפטרה כשהיתה בת שנתיים ואבא שלה נפטר ממחלה קשה לפני שלוש שנים.
אני מקוה שלפחות איתו היא מאושרת.
בתגובה ל: הסינדרלה האחרונה- (ספויילרים לפרק 10) מאת: zilpa שהסדרה הזו מזכירה לי את מנספילד פארק. הגיבורה היא סוג של פאני פרייס בחורה טובה, מישהי שמשום מה הבחור הטוב (אדמונד של הספר) לא מסתכל עליה בכלל והשנים עוברות בלי איזושהי עלילה ראויה לציון, עד שלפתע פתאום מגיעים מרי והנרי אח ואחות למחצה לאחוזת מנספילד בה משפחתו של אדמונד ופאני מתגוררים ומתחיל להיות שמח. מרי שמה את עינה על אדמונד, והנרי הבחור הפחות טוב מגלה עניין פתאומי ולא ברור בפאני הביישנית.
ולמרות שהחיזור שלו אין כוונתו הראשונה רצינית, היא בהחלט השפעה חיובית עליו, והוא אף שוקל לחזור למוטב בשביל הגיבורה הטובה. הסיבה שבפרק השמיני התחלתי להרגיש שהסדרה היא מחווה למנספילד פארק היא בשל העובדה שהסדרה מסמנת את טצ'יבאנה כבחור הטוב ומאז ומתמיד (לא שברור לי כל כך על מה) ואת הירוטו כזה שהיה בעייתי מאז ומתמיד וזוכה דרך מערכת היחסים שלו עם סאקורה להפוך לבן אדם יותר טוב, ואני סאקרית של סיפורי אהבה שבהם האהבה הופכת את האנשים לבני אדם יותר טובים, יודעת שאם יוצרי הסדרה אכן קבלו את השראתם ממנספילד פארק אזי, בסופו של דבר סאקורה תסיים את הסדרה בזרועותיו של טצ'יבנה, אבל הסיפור הזה הרבה פחות נוגע ללבי.
בזמנו כשצפיתי במנספילד פארק חשבתי שהחלק הכי מעניין ביצירה היה מערכת היחסים של פאני ושל הנרי, ושהיא ואדמונד יצאו בסופו של דבר זוג צדקנים מעצבן. אני הייתי מעדיפה שפאני תסיים את הספר ביחד עם הנרי ולא בגלל שהוא עשיר וכו' כמו שהסביבה שלה מתלהבת ממנו, אלא בגלל שאני אהבתי את ההשפעה שלה עליו, שהייתה יותר מעניינת בעיניי. אבל אם יש איזשהו מסר בספר הזה זה לא להתפתות להשפעה הזו, כיוון שחזרה למוטב בשל בחורה היא לא חזרה למוטב אמיתית, ואם תוציאו את הבחורה מהמשוואה אז הבחור יחזור לסורו מהר מאוד. איכשהו אני לא רוצה לקבל את המסר הזה גם בסדרה. אבל יש לי חשש שזה הכיוון שאליו הסדרה מובילה.
בתגובה ל: בפרק השמיני הבנתי פתאום (ס') מאת: אורלי א. מנספילד פארק, כבודה במקומה מונח, הגיבורה היתה מעצבנת. חלשה וצדקנית. סאקורה היא מלאת חיות ומזכירה את הגיבורות הטובות יותר של אוסטן. אליזבט, אמה... ב. הנרי/הירוטו שונים במהותם. הנרי התחיל עם פאני מתוך גחמה, הירוטו התחיל מתוך רצון לשלם חוב לאחותו החורגת כלפיה הוא מרגיש אשמה. הירוטו מלכתחילה איננו חדל אישים מרושע ובטלן. הוא בחור שחווה כאב וצער ושחי את חייו עם ייסורי מצפון על הסבל שגרם כילד-בתאונה- לאחותו החורגת. היא, מבחינתה, מנצלת היטב את רגשות האשם שלו ומזעיקה אותו לסור לגחמותיה. הירוטו גם מדבר על כך שהוא נהיה בן אדם, בזכות סאקורה, אבל לדעתי הוא היה בן אדם עוד הרבה קודם. וגם היחסים שלו עם מומו מורים על כך. (הוא ויתר על העבודה שרצה רק כי היא שלחה לו סמס שהיא מתאבדת...) בסופו של דבר הוא מודע כנראה ליכולות של צ'יוקו לפגוע באנשים, וכדי להגן על סאקורה הוא חותך את היחסים איתה בצורה מגעילה. אבל בסופו של דבר הוא סובל יותר מכל. כך שההשוואה להנרי הקלוקל איננה במקומה. טאצ'יבנה איננו אדמונד הצדקן והשקט. טאצ'יבנה ידע יפה מאוד להעליב ולהתעלל בחברתו לצוות. הוא בהחלט היה ראוי לעוגה שסאקורה הניחה על פרצופו בפרק הראשון. אני בכל זאת אוהבת אותו, כי ... יש משהו ביחסים שלהם, על מריבותיהם המטופשות, שנראה חי ואמיתי יותר מהורדים שלה ושל הירוטו. אבל אין לי ספק שבעקבות המפגש עם סאקורה שניהם הופכים לקצת יותר טובים. ואף אחד שם לא רע מלכתחילה. (חוץ מצ'יוקו, שהיא סתם פסיכופתית שמאשימה את הצלקת שלה בכל מה שקורה או לא קורה לה בחיים...) כך שבניגוד למנספילד פארק, שם החזקתי לפאני והנרי אצבעות בכל זאת, פה אני בעד טאצ'יבנה וסאקורה.
בתגובה ל: אני לא מסכימה כלל מאת: zilpa ואני מודעת היטב להבדלים בין הדמויות והנסיבות שלהם, אבל עדיין בבסיס אני חושבת שיש יותר מדי קווים מקבילים (אפילו אם זה רק באופן שבו מתייחסים אליהם או שהם מתייחסים לעצמם) מכיוון שאני מעדיפה את הירוטו על פני הנרי ואת סאקורה על פני פאני, ולא מעדיפה את טאצ'יבנה על פני אדמונד, את יכולה רק לשער לעצמך שאם העדפתי את הנרי ופאני על פני אדמונד ופאני עד כמה קל וחומר זה שאני מעדיפה כאן את הירוטו וסאקורה על פני טאצ'יבנה וסאקורה. ובקשר לעובדה שיש משהו ביחסים של טאצ'יבנה וסאקורה שמדבר אלייך, אני יכולה לראות את זה, וזה היה מן הסתם עובד מצוין גם בשבילי אלמלא הם טרחו לשים באמצע את הירוטו, ולתת לו באמת להרגיש רגשות אמיתיים לסאקורה. (אגב לגבי הסדרה אחת הסיבות שאני לא בטוחה שמגיע לטאצ'יבנה בכלל לקבל את סאקורה, זו הסבה שאלמלא הירוטו היה רוצה להתחתן אתה, והיה לו קטליזטור להבנה שהוא עומד לאבד אותה, נראה לי שהוא היה יכול לא להתעורר עוד 10 שנים וזה מאוד מעצבן בעיניי) מכיוון שדי ברור לי שהיא תסיים את הסדרה עם טאצ'יבנה זה משאיר בעיניי שתי אפשרויות עבור הירוטו מבחינה תסריטאית, או שיישבר לו הלב, כי הוא באמת אוהב אותה, או שמעשיו הבאים ימעיטו בערך רגשותיו. (אני די צופה לו מעבר לארה"ב) והוא צעיר הוא יתגבר על זה. אני אשמח להיות מופתעת.
אגב דווקא בחזית של הסיפורים של החברות שלה שדי שעממו אותי בהתחלה, אני הרבה יותר מרוצה מההתפתחויות.
ג'אנג גון-סוק יככב בדרמה Pretty Man שבה הוא יגלם... בחור יפה שמחפש אחר משפחתו האבודה, ומנסה גם למצוא את אהבת חייו שאמורה לעמוד בקריטריונים מחמירים. הסדרה מבוססת על קומיקס, וחברת ההפקה שתפיק את הסדרה אחראית ללהיטים כמו BOF ו"הנסיכה". התסריטאית אחראית לסרט שובר הקופות The Gift of Room 7.
iDana לשעבר
בתגובה ל: סוקי חוזר לדרמה-לנד מאת: danarod שבו סוקי מגלם גבר יפה תואר, שאשה אחת מאמצת ומכוונת אותו להתחיל עם עשר נשים שונות ומצליחות, כדי לנצל/ללמוד מהן. ועל הדרך איזו בחורה פשוטה מתאהבת בו...
לא שזה כזה חשוב מה כותבים בתקצירים. העיקר שסוקי חוזר...
ובתמונה שצירפת הוא מזכיר לי (ויסלח לי הדור שלא הכיר את שידורי החינוכית בשחור לבן) את בולבול הקבולבול...
בתגובה ל: קראתי תקציר אחר מאת: zilpa
וכן, נראה שהתקציר שהבאת מפורט ומדויק יותר ומביא את עיקרי הסיפור בגרסת הקומיקס (אני הבאתי רק חלק ממה שנכתב בדרמבינס). קראתי תקציר דומה גם בבלוג של קואלה, ושם נכתב שהדמות הנשית הראשית מאוהבת בגיבור בטירוף, מוכנה להיות השפחה החרופה שלו, להישאר איתו גם אם זה אומר שהיא צריכה לוותר על כל טיפת כבוד עצמי (זה נשמע יותר מדי כמו עוד גרסה של "נשיקה שובבה"). אני מקווה שאו שלא הבנתי נכון, או שהולכים לשכתב את הקומיקס בצורה רצינית. בכל מקרה הדרמה הזו לא נשמעת כמו כוס הסוג'ו שלי...
השאלה הבאמת חשובה היא אם סוקי יחמצן את השיער כמו בגרסת הקומיקס?
iDana לשעבר
בתגובה ל: נשמע שהתפקיד תפור על סוקי מאת: danarod כך שלא נראה לי שיפריע לו לשנות את צבע שיערו לבלונדיני...סביר שאפילו יהנה מזה...:)
לגבי העלילה, אני לא ממש אוהבת בחורים נצלנים ורודפי כסף, ובטח לא אוהבת בחורות שמטילות את עצמן לרגליו של הבחור- כך שלא נותר אלא לקוות שזה לא יהיה פיאסקו...(ושסוקי לא יצטרך למצוא לעצמו עיר מקלט אחר כך...)
ומעניין את מי יצוותו לו.
בתגובה ל: הוא כבר עבר כל כך הרבה תסרוקות מאת: zilpa
היא ללא ספק תפיח חיים בדרמה
סתאאם, לדעתי תתאים לו מישהי כמו סוזי או אחת מיוצאות להקות הבנות, ואז הם יוכלו גם לתרום לפסקול
נראה שמישהו כבר חשב על הרעיון הזה ושילב ביניהם ביוטיוב:
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני ממליצה לצוות לו את שין סה-קיונג מאת: danarod הם אפילו מתחרזים, סוקי וסוזי. הם ממש יכולים להיות טובים ביחד.
בינתיים הכי אהבתי איתו את הגברת מון, הלו היא מרי מ"מרי, הנשאי לי". הכימיה שלהם יחד היתה מעולה ובטקס חלוקת הפרסים (היא זכתה בפרס השחקנית הטובה ביותר) ניכר שהם ידידים טובים. הוא מחא לה כפיים בהתלהבות ופרגון אינסופיים. הבחורה שהכי לא הבנתי מה הוא עושה איתה, היתה קים הא ניול ב"אתה חיית המחמד שלי". הם נראו ממש משונים ביחד.
לגבי שין סה קיונג, אני חייבת להודות שאני מבולבלת לגביה. ב"עץ עמוק שורשים" היא היתה מלאת הבעה ונוכחות, ואילו מול סונג סונג הון היא היתה חיוורת ומעצבנת. אני לא יודעת אם להאשים אותה או את התסריטאי והבמאי. אבל איכשהו היא וסוקי נראים שילוב מופרך...טוב, מכיוון שמלהקים לו הרבה נשים בסדרה הזו, יתכן שגם נמצא אותו עם כמה כוכבות...
בתגובה ל: סוזי! איך לא חשבתי על זה קודם? מאת: zilpa יותר מ 2 הבעות פנים....חחחח לדעתי היא הרבה יותר גרועה משין סה קיונג.
ואני מסכימה איתך לגבי מרי מרי הם היו זוג עם המון אמוציות ובכלל השחקנית הזו מאז שהיתה ילדה היא שחקנית מעולה.
בתגובה ל: למה , אפשר לחשוב שהכונפה מגשם של אהבה היו לה מאת: kler181 דווקא חמודה מאוד. אבל אין ספק ששין סה קיונג שחקנית טובה יותר ממנה.
מרי והוא היה מקסימים. מאד אהבתי את הזוגיות שלהם יחד, אם כי בפעם הראשונה שראיתי קליפ מהסדרה, הייתי בטוחה שמדובר על זוג הומלסים...
בתגובה ל: היא לא היתה כונפה בעיני מאת: zilpa
אז התחלתי לצפות היום ב"מרי", אבל מסתבר שזו לא הייתה הבחירה הנכונה בשבילי, כך שפרשתי אחרי 4 פרקים מומרצים.
אולי בפעם הבאה יהיה לי יותר מזל (אני שוקלת להתחיל לצפות באנג'ל...).
iDana לשעבר
בתגובה ל: לשם שינוי חיפשתי משהו קליל מאת: danarod ושיבשו כל חלקה טובה...:) (כי יש לי ספקות שהתסריט החלופי היה מוצא חן בעינייך)
אני כאמור, אהבתי מאוד את 8 הפרקים הראשונים ובמיוחד אהבתי אתה היחסים של מרי וסוקי - היתה בהם ידידותיות ודאגה הדדית שקשה למצא בין בני זוג פוטנציאליים בסדרות.
אגב, זיהית את אמא של סוקי? הייתי בהלם שגיליתי שזו האחות הגרושה והחתיכה של סאמסון...
וכשמדברים על אנג'ל, אז את יודעת שאף סדרה קוריאנית לא מתחרה בסדרה הזו, כן? ואנג'ל - כמיטב המסורת של וידון, היא גם קלילה, וגם כבדה, וגם הופכת את הבטן והלב וגם ...טוב, תראי בעצמך.
אגב, ימיו הגבעוליים של דייויד כאנג'ל מהעונה הראשונה של באפי כבר פסו אמנם מהעולם, אבל אפילו אני הייתי המומה כשראיתי לאן הדרדר הבחור- שכיכב בקליפ של דיידו (באחד השירים הכי יפים בעיני) אם כי הוא חזר לעצמו אח"כ...ע"ע בונז.
ואגב, איך מתקדם התרגום של שובו של איליג'מה?
בתגובה ל: וזה עוד בטרם החליפו את התסריטאים מאת: zilpa
לא זיהיתי את אמא של סוקי... אבל עבר המון זמן מאז שצפיתי בסאמסונה (וגם ככה יכולת זכירת הפרצופים שלי מבישה ביותר).
אתמול ניסיתי לראות אם המחשב שלי מקבל יפה את הדיסק של אנג'ל (כי ה-DVD לא מחובר לעצמו ובכלל), וישר קפצה לי אזהרה אדומה ומפחידה של ה-FBI, שחס וחלילה אני לא אפר זכויות יוצרים או משהו כזה... יש סיכוי שאני אתחיל לצפות השבוע, במיוחד כי לא מדגדג לי להתחיל אף סדרה מלוכסנת עכשיו. זה כמובן יכול להשתנות כל דקה... כרגע אני מחכה, ולא בנשימה עצורה, לפרקים נוספים של הסינדרלה והכריש.
גם אני אוהבת את השיר הזה. לא היה לי מושג שזה דיוויד בוריאנז... אני סלחנית כלפי הלוק שלו שם. הוא נראה טבעי ואנושי בסה"כ.
התחלתי לתרגם את פרק 8 ב"שובו של אילג'ימה" אחרי הפסקה קצרה. זה אחד הפרקים האהובים עליי בסדרה, ויש סצנות שאני זוכרת בע"פ :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז פרשתי בשיא, לא? מאת: danarod אם כי בעיני השיא הוא פרקים 5-6, עם סצינת הקנאה של סוקי. הוא משחק את זה פשוט נפלא...
הכתוביות בערבית, אבל זה קטע בו הוא ולהקתו מוצגים לראשונה בפני הקהל של הדרמה העתידית, ופתאום הוא רואה את מרי מפטפטת עם הבחור השני...והעיניים מביעות הכל.
ודייויד זה דייויד גם עם כמה ק"ג עודפים...
ואני כבר מחכה לאילג'ימה:) תודה לך!
בתגובה ל: בהחלט בשיא:) מאת: zilpa
אפשר להגיד שהקדמתי את זמני
אני רואה שסוקי נותן בראש
וצפיתי בינתיים בפרק הראשון של אנג'ל. היה חביב בסה"כ, אבל מוקדם מדי לחוות דעה מנומקת :)
וכיף לי עם אילג'ימה
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז פרשתי לפני השיא מאת: danarod היה פרק כייפי וקליל. ההתגבשות של דויל, קורדליה והוא למשרד חקירות היתה כייפית.
מעניין מה תגידי על ההמשך...אני כבר מחכה לסקירות שלך!
והבחור של אילג'ימה נראה מעולה...יש למה לצפות, אה?
בתגובה ל: הפרק הראשון של אנג'ל מאת: zilpa
כי זיהיתי כמעט מיד את השחקנית שגילמה את טינה בפרק הבכורה של אנג'ל. היא עשתה תפקיד אורח קטן גם ב"בוורלי" - בדיקה בוויקי הראתה שהיא הופיעה כולה בשישה פרקים שם, עברו מאז כמה שנים טובות, ואני עדיין זוכרת פחות או יותר את הדמות שלה (כששחקנים בתפקידים מרכזיים יותר, שראיתי לאחרונה, אני שוכחת בסיטונות!). לא ברור לי המנגנון הזה של הזיכרון הסלקטיבי שלי.
מקווה שיהיה לי כוח וחשק לכתוב סקירות - אני די עצלנית לאחרונה (אני רוצה למשל לכתוב סקירה ל-Nine שסיימתי לפני שבוע וחצי...).
מקווה גם שאת זוכרת שהבחור של אילג'ימה הוא ג'ונג איל-וו - המתזמן מ"49 ימים". הגיע הזמן באמת שהוא יצטלם לדרמה חדשה או סרט או משהו :) (למרות שטרם ראיתי את "הירח שמחבק את השמש" בהשתתפותו).
iDana לשעבר
בתגובה ל: כנראה ראיתי יותר מדי בוורלי הילס בצעירותי... מאת: danarod לא משהו...בכלל לא זכרתי שזה אותו אחד, ולא זיהיתי אותו. אבל היות ומאד אהבתי את המתזמן - אני ממש שמחה לשמוע!
עושה עוד מוטיבציה לראות את הסדרה:) (מה גם שמאוד יפה לו המראה התקופתי...)
גם אני טרם ראיתי את הירח שמחבק את השמש. ז"א - הצצתי בפרק הראשון אבל היה שם משהו כבד מידי עבורי..
אז עברתי לשלל הסדרות האחרות.
ואני אף פעם לא ראיתי בוורלי, אז טינה לא רלוונטית. אבל קורדליה ואנג'ל כן - וגם בדויל ישר התאהבתי.
בתגובה ל: כנראה גם הזיכרון שלי מאת: zilpa
אני חושבת שהתפקיד הזה היה אתגר גדול עבורו כשחקן צעיר (הוא היה אז בן 22), והוא עמד בו בגבורה. הוא השקיע והתאמץ כ"כ, עד שהמפיקים דרשו ממנו לנוח קצת.
ולגבי אנג'ל - האמת שגם דויל נראה לי מוכר מאיפשהו, אבל רק בעזרת ויקי גיליתי שהוא שיחק גם ב"רוזאן". ואז גם גיליתי שהשחקן גלן קווין מת ממנת יתר לפני יותר מעשור :(
iDana לשעבר
בתגובה ל: בהחלט יפה לו המראה התקופתי :) מאת: danarod כנראה היו בסדרה הזו מפיקים שהם גם בני אדם:)
לגבי דויל- זה אכן עצוב מאוד. אני מניחה שג'וס וידון "דג" אותו ברוזאן, עת היה התסריטאי שם.
אני מקוה שבמהלך הקריאה בויקי לא נחשפת לספויילרים משמעותיים...
בתגובה ל: אם המפיקים אמרו לו לנוח.... מאת: zilpa
שהשחקן היה אמור להתארח בפרק אחד בלבד של רוזאן, ובסופו של דבר נשאר לכמה וכמה עונות... ואני מגנט ספויילרים, אז כבר קלטתי שתפקידו של דויל ב"אנג'ל" הוא קצר יחסית. ושקורדילה תסתפר :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: בשיטוטיי ברשת קראתי מאת: danarod שנחשפת לכל כך הרבה ספויילרים..אבל זה בטח מן הנמנע כשמדברים על סדרה כה ותיקה... וקריזמה קרפנטר התעללה בשיער שלה לאורך העונות...אבל נראה לי שמה שכיער אותה באמת היתה התקופה בה היתה בהריון (למרות נסיונות המלבישים לטשטש את זה, כמובן) הפנים שלה היו אז נפוחות במיוחד... מי היה מאמין שהיא החלה את תפקידה כנערת תיכון סאנידייל כשהיא בת 28...
ופה היא בתמונה שהפוטו שופ עשה עליה עבודה, אין אפס. אז זה יצא פחות מזעזע מאשר בסדרה...
בתגובה ל: כמה חבל מאת: zilpa
זה מס' נמוך מהממוצע מבחינתי :)
התמונה הראשונה לא עולה אצלי, אבל אני אסמוך על המילה שלך :) בתמונה השנייה היא נראית לא רע בכלל. אגב, בפרק הראשון היא נראתה לי קצת שזופה מדי, אבל אולי זו אחת ההשפעות של LA.
iDana לשעבר
בתגובה ל: בסה"כ שני ספויילרים... מאת: danarod שהאנשים בסאנידייל חיוורים יותר. ובא לי לראות את אנג'ל עכשיו שוב, מההתחלה...
בתגובה ל: אין ספק מאת: zilpa
אני אעביר לך את המארז... בתשלומים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אז תראי שוב :) מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית הסדרה מלכת המשרד (The queen of Office/God of the work place ) שודרה בקוריאה בחודשים אפריל-מאי השנה ואחוזי הצפייה שלה היו במגמת עלייה רוב הזמן כשהיא מסיימת עם כ14% אחוזי צפייה. (תלוי לפי איזה מדד מודדים) הסדרה הזו היא רימייק לסדרה היפנית משנת 2007 The prime of the Temp ועל הגרסה הקוריאנית אחראים התסריטאית Yoon Nan-joong שאחראית גם לסדרה Flower boy Raman shop והבמאי Jeon Chang-Geun שביים קודם לסדרה הזו בעיקר מה שנראה כמו סדרות משפחתיות שהקצרה שבהן היא בת 52 פרקים. בתחילת כל פרק מופיע הציטוט הבא, שגם מסביר קצת על הסדרה ולכן אני מביאה אותו כאן כלשונו: "חלפו 16 שנים מאז המשבר הכלכלי באסיה, לקוריאה יש עכשיו 8 מיליון עובדי קבלן, חלומם החשוב ביותר של הדרום קוריאניים כעת כבר אינו איחוד לאומי אלא השגת קביעות. אולם בעוד כולם משתוקקים להשגת משרה קבועה, ישנה מישהי שביודעין בוחרת להיות עובדת קבלן. מיס קים היא הראשונה אי פעם להיות עובדת קבלן מבחירה. מיס קים לעולם אינה עובדת חינם, אינה יוצרת קשרים אישיים בעבודה, ואחרי ששלושת חודשי החוזה שלה מסתיימים היא תמיד עוזבת את קוריאה. אולם איש אינו יודע כיצד היא בחרה בשם "מיס קים" והפכה להיות עובדת קבלן סדרתית. " הדמויות העיקריות בסדרה : את מיס קים, מגלמת Kim Hye-Soo שהכרתי אותה מסתבר מהסרט האלמנה והנבל, אבל לא זכרתי אותה בכלל משם, ואין לי ספק שבסדרה הזו התפקיד שלה הרבה יותר מרשים. משום מה היא הזכירה לי כאן חיצונית מאוד את קים סון הא, ב I do I do . אבל התפקיד הוא אחר. מיס קים היא סוג של סופרוומן, שיכולה לעשות הכול (כמעט) אולם חייה הפרטיים הם די בודדים, וקשה מאוד עד בלתי אפשרי לראות אותה נפתחת לאנשים חדשים. כבר בפרק הראשון אנו רואים שיש כנראה איזשהו אירוע מכונן בעברה שהפך אותה למי שהיא כיום ושהיא לא תמיד הייתה כזאת. במהלך הסדרה יחד עם ההתפתחות ההדרגתית בדמותה, אנו נחשפים יותר ויותר לחתיכות מהפאזל המרכיב את עברה Oh ji oh (המוכר, למרות שלא לי, מצ'ונו ומ the fugitive plan B-) מגלם את ג'אנג קיו ג'יק שעל פי דרמה בינס השם הזה הוא משחק מילים על jung gyu-jik, שפירושו עובד קבוע. ואכן ג'אנג קיו ג'יק הוא מזה חמש שנים עובד קבוע בחברת המזון Y .Jung, ראש מחלקת שיווק ומכירות, אדם שערכי החברה מאוד חשובים לו כמו גם שרשרת הפיקוד בחברה. ויש לו נטייה לזלזל בעובדי הקבלן המתחלפים. ג'אנג קיו ג'יק הוא גם חובב הרכבת פאזלים, ויש בזה אני חושבת גם אמירה לגבי האנשים שהוא ימצא בהן עניין בסדרה. העובדה שקשה לקחת את הדמות שלו ברצינות נעוצה גם בכך שהוא מאוד ילדותי, מתלהב חם מזג ודי אידיוט לפעמים, אבל עוד יותר מכך בגלל הפרמננט בשער שלו שהוא עשה לצורך התפקיד (לא יודעת אם זו בדיחה בגלל עניין הקביעות, או סתם סלפסטיק) שגורם לכך שמיס קים מכנה אותו Cabbage patch head
ג'אנג יו מי (קה סרה סרה) מגלמת את ג'אנג יו רי עובדת קבלן הנמצאת בחובות ומתחילה לעבוד אף היא בחברת המזון Y .Jung במשרה זמנית של שלושה חודשים, היא בחורה תמימה, אופטימית, נוחה לרצות, ומאוד מקווה להשיג משרה קבועה.
לי הי ג'ון (הנסיך שלה, ג'ון וו צ'י, לבעלי יש משפחה) מגלם כאן את מו ג'ונגהאן עובד קבוע בחברה אף הוא, אחראי על צוות התמיכה של המכירות והשיווק, גם ג'אנג יו רי, וגם מיס קים מגיעות לצוות שלו כעובדות קבלן. הוא חבר טוב של ג'אנג קיו ג'יק ויש לו נאמנות רבה לצוות העובדים שלו, שהוא רואה בכולם משפחה.
Jeon Hye-Bin (אני ראיתי אותה רק בהופעת האורח שלה בhe who can't get married אבל יש לה ברזומה גם סדרות כמו המלכה אינסו, וכנראה שגם היה לה תפקיד כלשהו בסנגדו בוא נלך לבית הספר) מגלמת את ביטנה, שמגיעה מבית עשיר ומתקבלת לעבוד בחברה במשרה קבועה, בעבר היה לה רומן עם ג'אנג גיו ג'יק ונראה שהיא עדיין מעוניינת בו. דעתי על הסדרה: הסבה שהתחלתי עם הדמויות ולא עם העלילה היא מפני שעיקר העלילה טמון בדמויות, זו סדרת אנסמבל שבה המפגש בין הגיבור גם יוצר התרחשויות אבל גם באותה עת עוזר לנו להרכיב את פאזל חייהם הנפרד. ואיך הם קשורים אחד לשני בין ביודעין ובין שלא ביודעין. הסדרה הייתה מאוד משעשעת, ממש צחקתי בקטעים מסוימים, ואפילו מצאתי את עצמי צוחקת בקול בפרק האחרון דבר שהרבה פעמים גם בקומדיות כבר לא קורה כיוון שאיכשהו הם מגיעים לישורת האחרונה של הסדרה עם השפעות טרגיות מדי, הסדרה לא נורא רומנטית, אז מי שמחפש רומנטיקה נטו, כנראה יתאכזב, אבל מצד שני היא גם לא מה שאני קוראת "מושכת באף" עם הבטחה לאירועים רומנטיים שאף פעם לא קורים (או שקורים מעט מדי מאוחר מדי) . ניכר שמי שבנה את הסיפור ידע לאן הוא רוצה להוליך אותו לכל אורך הדרך, (אולי מפני שזה רימייק) והיו הרבה מקרים שבהם משפט שנאמר כלאחד יד בסצנה אחת, התברר כמה פרקים אחר כך כבעל חשיבות וזה סוג של עניין שאני מאוד אוהבת. עוד אהבתי את העובדה שהם מאוד מודעים לכך שזו סדרת טלוויזיה והיו להם בסדרה כמה רגעי מטא משובחים (אחד שזכור לי לטובה במיוחד הוא בסוף הפרק הרביעי, אבל היו עוד הרבה) למרות כל הסלפסטיק והאפיון הקריקטורי הסדרה עוסקת ונוגעת גם בשאלות מאוד רציניות שקשורות לחיי העבודה באופן כללי, ומצליחה להראות כמה צדדים של אותה המטבע בלי לצדד בצד אחד יותר מהשני, אין רעים וטובים מוחלטים, יש אנשים שנמצאים במצבים בעייתיים ומתמודדים אתם כמיטב יכולתם ומצפונם. אז עבורי הסדרה הזו הייתה הפתעה מאוד נעימה כיוון שלא שמעתי עליה כלום ולא הכרתי כמעט אף שחקן מהראשיים (בהחלט הכרתי מהמשניים, ומאלה שקפצו לביקור) ואני ממליצה למרות שברור לי שזו לא סדרה שמתאימה לכל אחד. סיום הסדרה הרגשתי שאם יביאו את הסדרה לשידור בארץ אני אשמח לראות אותה שוב עם כתוביות בעברית, כי אני בטוחה שפספסתי המון פרטים בגלל האנגלית, ואפילו שסוף הסדרה הוא לא בדיוק סוף פתוח כיוון שרוב השאלות שהם הציגו בסדרה נענות עד סופה, הייתי שמחה לעונה שנייה. ולסיום קטע יו טיוב משעשע (מתורגם לאנגלית) שבו שני השחקנים הראשיים מקדמים את הסדרה הזו, ואני די מסכימה עם מה שהם אומרים עליה
באשמתך התחלתי להוריד את הסדרה (רק מי יודע מתי אגיע אליה? ). הציטוט הפותח משך את תשומת לבי, והשחקנית הראשית נראית נהדרת, לפחות ע"ס הראיון. את השחקן הראשי לא כ"כ חיבבתי ב"צ'ונו", אבל הכל פתוח. הפרמננט בשיער ממש מכער אותו, אבל אולי זה אומר שהפעם הוא לא יהיה על תקן החתיך...
ונראה שהקוריאנים אוהבים מלכות בשמות הסדרות שלהם - מלכת המשרד, מלכת עקרות הבית, מלכת התהפוכות, מלכת המשחק... וזה בלי לקחת בחשבון את כל המלכות ההיסטוריות
iDana לשעבר
בתגובה ל: על הסקירה המרתקת מאת: danarod "הנסיכה התובעת", "הנסיכה שלי", "הגבר של המלכה היון", "האיש של הנסיכה", "הנסיך בעליית הגג" וכד'.
בתגובה ל: על הסקירה המרתקת מאת: danarod אבל יום אחד אני בטוחה שגם לזה תגיעי:) הדבר שאני הכי אוהבת אצל השחקן הראשי זה שהשם שלו נורא קל לזכירה בעיניי יחסית לשם קוריאני, או ג'י או. סתם, כמו שאמרתי לא הכרתי אותו קודם, אבל כשהבנתי שהוא היה בצ'ונו, אז הערכתי הראשונית אליו הייתה עוד יותר נמוכה כיוון שידעתי שאף אחד שראה את הסדרה לא התלהב ממנו במיוחד (על ג''אנג היוק שמעתי עוד לפני "עץ עמוק שורשים" בזכות ההתלהבות מהתפקיד שלו בצ'ונו). למרות זאת שראיתי אותו בפרק הראשון עם הפרמננט המכער הייתי חייבת לבדוק עוד יותר איך הוא נראה כשהשיער שלו נורמלי, ומצאתי הרבה תמונות שלו שבהן הוא נראה מצוין, ואיכשהו למרות שקיוויתי לקטע מהפך בסדרה שבו הוא ייפטר מהפרמננט עם הזמן התחלתי להתפעל מהשחקן שגם עם השיער המכער הזה מצליח לשאת את ראשו בגאווה. הדמות שלו הייתה לפעמים מעצבנת רצח, ולפעמים נוגעת ללב, ולפעמים סתם משעשעת, ובקשר לתקן החתיך, הייתי אומרת שהוא לא היה על תקן החתיך, אבל כדמות הוא לא היה לגמרי מודע לכך שהוא לא על תקן החתיך (כמו גברים רבים כשחושבים על זה...) כך שאולי באמת אפקט הכיעור עוזר ליצירת אפקט חיבוב של הדמות.
מה שכן, קטע הריאיון עם השחקן ביו טיוב גרם לי לחבב אותו אפילו יותר, שעשע אותי הקטע שהוא אמר על שלוש שנים בלי נשיקה בסרט או בסדרה שהפכו אותו לבתול.
וכן מסכימה אתך לגבי השמות המלכותיים, אם כי חייבת לציין שאני מעדיפה את מלכת המשרד על פני האופציה השנייה.
הוא גם שותף בעסק למכירת קימצ'י שנקרא Namja Kimchi (קימצ'י לגבר?). איש רב פעלים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: באמת יש לו שם קל לזכירה מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: מלכת המשרד - ספיישל מאת: אורלי שבהחלט מעוררת רצון לראות את הסדרה. טוב, חוץ מהקטע עם זה שאין הרבה רומנטיקה. אני בעד רומנטיקה.
מעניין שעובדי הקבלן קיימים גם בקוריאה. גם בישראל יצאו על זה לשביתות. והחוק אומר שאתה לא יכול להעסיק מישהו יותר משנה בלי להפכו לקבוע (במקומות שעדיין יש בהם משרות קבועות. הם הולכים ונעלמים, המקומות הללו...)
הזוג הראשי נראה לי יפה עד מאוד, אבל אני בטוחה שהתלתלים לא הוסיפו לאף קוריאני חן והדר.
אם דנה הורידה, אני חושבת שאקח אותה ממנה בהזדמנות הראשונה:)
בתגובה ל: על סקירה מושקעת מאת: zilpa אבל זה ממש לא פשוט לעשות רומנטיקה באופן טוב, ולכן לפעמים אם מישהו יודע לעשות משהו אחר מסוים טוב, אני מעדיפה שיתרכז בו ולא ינסה לעשות גם דברים שהוא לא יודע, (נכון גם לאלה שיודעים לעשות רומנטיקה אבל יש להם יומרות לעשות דברים מעבר ופוגעים תוך כדי כך גם ברומנטיקה). ובכל מקרה הסדרה לא לחלוטין משוללת רומנטיקה רק שזה ממש לא הצד החזק של הסיפור והם לא כופים את הרומנטיקה על הסיפור. מעניין שהזוג הראשי נראה לך יפה עד מאוד, אני לא אהבתי אף אחת מהתסרוקות שלהם בפוסטר של הסדרה. ובכל מקרה אני מסכימה אתך שעדיין לא ראיתי קוריאני שהתלתלים הוסיפו לו חן והדר.
בתגובה ל: מלכת המשרד - ספיישל מאת: אורלי להם , לא 16 שנה, אבל איזה 16 ימים, ואני מודיעה שהיה חלום סיאול קוריאה, יחידה במינה נקודה כמובן שהסקירה שלך אורלי(לא הספקתי לקרוא אבל,לב-- רק לראות את היופי הזה כאן, מראה לי שוב שאני חייב להחליט מה אני רואה,
הראש שלי מלא ב- פאטמאגול-----
ועדיין לא ניפרדתי מגבר מאוהב, אבל שוב מילון תודה על הסקירה רשמתי לפניי ואטעם תודה ושבת שלום יקרה. דש לכולם. מ.
בתגובה ל: ל אורלי תודה רבה על הסקירה, ולכל חברי הפורום, חלפו מאת: מאימאי10 ושבת שלום גם לך:)
בתגובה ל: ברוכה השווה :) מאת: אורלי או שאני לא יודעת עיברית חחחה. שבוע טוב,,
העליתי את כל הדרמות שלי כאן--
עשיתי להם עירוי --הקפצה...
מה אני רואה המון, אסון---
גבר מאוהב
הוא המילה האחרונה ב- סיאול חבל"ז
היית חייבת לראות איך מתים על דמויות הקרטון שלו- חחחה
אתם יודעים עם כל הכבוד לכל הדרמות שמסתובבות ושאנו מורידות לא כל אחד שם מקבל את הטיפול של סוקי, של דינק, דונג ,צ',ה של ביו ,גן סודי, ושל "אמונה נו ---
כל אלה הראשיים,,,
ולהקת הבנות לקחתי פוסטר מופיעה שם חנה, או האנה עלאק, איזה פוסטר איזה לבוש, ננסה לצלם ולהעלות עוד מעט כמה דברים,
בתגובה ל: ל אורלי תודה רבה על הסקירה, ולכל חברי הפורום, חלפו מאת: מאימאי10 ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: ל אורלי תודה רבה על הסקירה, ולכל חברי הפורום, חלפו מאת: מאימאי10 איך היה לך ? אני בטוחה שנהנית מאוד... קרידה , מתי נפגשים אני רוצה לשמוע חוויות ולראות תמונות... התגעגעתי
בתגובה ל: מלכת המשרד - ספיישל מאת: אורלי את השחקנית הראשית אני די מסמפטת אחרי שראיתי אותה באיזו סדרה...על השחקן קשה לי להגיד את אותו הדבר...בכל סדרה שבה אני רואה אותו אני נותרת עם אותה התחושה...תמיד הוא נראה לי כמו איזה טמבל עם הבעה אטומה ובלתי ברורה...ועכשיו שהוא גם מגלם טמבל אז נראה לי שהתפקיד ממש תפור עליו...
ובכל זאת, משהו בעלילה נשמע מעניין והסקירה שלך גרמה לי לרצות לצפות בה
בתגובה ל: לאום טה-וונג מאת: danarod עד שאנחנו עונים אחד לשני כאילו שיש חיים אחרים מחוץ למחשב וכאילו אנחנו יכולים ללא המחשב, אך מסתבר מתברר שיש וחיים שלמים מחוץ למחשב הזה וזאת עובדה, יו כמה הצטבר אל אלהים לא יודעת מה לעשות קודם אני ממש עם כאבי ראש חזקים בגלל הלחץ לא תאמיני-- הטיסה,, הטיסה הבאה --המיזודות העניינים המחלות ,הרופאים, האירוחים שלא נדע מהכל ועוד אנחנו בקטן, אבל זה לא קיטור רק הייתי מתה שיהיה לי פחות עניין בנובלות אחרות מחוץ לקוריאה אבל מתברר,, שנידקבקתי קטלני עם ה טורקית "פאטימאגול" הזאת אושששש,,,
אני כבר קוראת לכלבלבית שלי "פאטימה מי אגול" חחחה איזה צחוקים דרמה מדהימההההה
ועכשיו נידבקתי עם "שקר היופי" הזאת הונצואליתי וגם השפה מצלצלת מוכרת ומובנת באוזן אז, מבחינתי הגיע סוף העולם.
במילים מרעננות תודה לכולם כאן מתה עליכם ==ברור--, אנחנו הפורום הכי הכי, והחברות פה אמיתית, יש המון על רכילות וזה בהרבה,,,כמויות,, (לא --ארבע עיניים),,אורה לה היקרה מקוה ששמעת מחברותיך שהייתי במפגש בהצליה ביום הנחיתה ב קוקופום הקוריאני אעלאק חחחה, פשששש. והתמונות שלי מקוריאה נראה אאיך אני מעביר הלכאן כמה ככה בשביל הטעם, אני מלאה שבחים על העם הזה הקוריאני על השלוה נקי, שקט ונעים ,ממש כמו המילים
בדרמות --הם מתפרעים להלאה, בחיים ==זה כל הזמן ,ברוכה הבאה ,והשתחוות לפניי-- חד משמעית. לכל חור שהלכתי לכל חנות מכולת אישי טקסי,
החברה שלי לי-- ב לובי כולם היו קופצים - לדום מנהג מושלמים--סבי לכל מקום הם השתבו ואמרו לי ברורכה הבאה ברוכה הנכנסת, וברוכה היוצאת,,,לא --חחחה, עלאק, תלכי חחחה,, לא, ממש לא --הם פשוט יודעים לארח ומפה מתחיל להתגלגל אח"כ כל העסק.
בכבישים ברכבות במיסכדות במידרחוב וכמובן בכל הארמנות כירכרות בניינים מעליות מונומנטים הייתן צריכות לראות אירחנו למיסעדה מפוארת , והמעלית הטובה כבר לא עתה ל קומתגג גבוה בא האחד והוביל אותנו במעלית המשרתים עלאק מעלית ליגה ב עם לחליווי צמוד עד לחדר האוכל שהי מין מרפסת בצורת ארמו8 מלוכה חלומי-- אי אי אי. געגועי
והנה הסדר יום כנראה בדצמבר ניסע למיה לאמריקה ומשם ל- קוריאה יו-- נחצה את --הים הענק-- הזה בקו-- ישר,, מפחיד. תביטו במפה מפחיד נורא אין יבשה מכיוון ארהב" ישר ל סיאול מישראל הטיסה קצת מקבלת נתיב יבשה שונה. טוב, הבאתי המון סובנירים חחחה החברות שלי אמריו לי שאני מופרעת ואני אשלם אווור וייטו וככה היה אבל גם הן, המון מזכרות וזה היה כייף, כי אנחנו א]פופות בשחקנים מהרגע שנוחתים עד שחוזרים לרגע אי אפשר לשכוח את השחקנים של אותה תקופה כולם שם מרוחים על פוסטרים מוניות אוטבוסים מרוחים ואי אפשר להימלט מהם , חחחה לכל אחת מאלה שאני מכירה יש איזה אחד שאני היכרתי אצלי בתיק חחחה. שלכם באהבה מ.
בתגובה ל: חבורה יקרה חברים יקרים לוקח מילון שעות מאת: מאימאי10
שמחה לשמוע שנהנית ומקווה שכאבי הראש נעלמו להם
שבוע טוב
iDana לשעבר
בתגובה ל: לאום טה-וונג מאת: danarod המון מזל טוב לשחקן המוכשר הזה! איזה יופי שהוא חוזר לדרמות... אגב, ראיתי אותו לפני כמה ימים בסרט פעולה די חדש...האמת, לא משהו...סרט חלש למרות נוכחותו
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית טוב, אז אחרי הרבה מאוד זמן, סוף סוף הגיעה סדרה שיש לי חשק לספר עליה...
The 3rd Hospital היא סדרה בת 20 ששודרה בערוץ TVN בחודשים ספטמבר עד נובמבר של 2012. אני לא יודעת כמה אחוזי רייטינג הסדרה קיבלה, זה לא מצויין באתר...אולי מאחר ומדובר בערוץ שרק בתקופה האחרונה התחיל לשדר סדרות קוריאניות.
העלילה: הסדרה עוסקת במחלקה נוירו-כירורגית בבית חולים שבה מנסים לגבש קבוצה של רופאים מהרפואה המערבית יחד עם רופאים מהרפואה המזרחית מסורתית. קים דו-היון מגיע לבית החולים וממלא את תפקיד מנהל המחלקה. יחד איתו מגיעה רופאה מתמחה בשם ג'ין הא-אין, היא מכירה היטב את דו-היון מאחר ושניהם עבדו יחד בבית חולים אחר. דו-היון תמיד מתנהג כלפיה בקשיחות וגוער בה ללא הפסקה על כל טעות שהיא עושה. קים סונג-היון הוא רופא מהרפואה המזרחית המסורתית, בעברו הוא היה רופא לרפואה מערבית, אך הוא פרש מתפקידו אחרי שלא הצליח להציל את חייה של אהובתו שחלתה בגידול בראשה. כשעזב את בית החולים הוא הכיר את האדם שהיה לצד אמו ברגעיה האחרונים והחליט "לאמץ" אותו בתור מורה לכל מה שקשור ברפואה האלטרנטיבית מאחר והידע שלו בתחום היה נרחב. שם הוא גם הכיר את בתו הצעירה של אותו אדם ששמה הוא או-ג'ין כשמה של אהובתו שמתה. הבחורה הצעירה התחילה לפתח רגשות לסונג-היון אולם הוא נותר בעברו, כואב על מות אהובתו. דו-היון וסונג-היון הם למעשה אחים, ללא קשר דם אמנם, אך הם חולקים את אותו אב שהוא רופא מוכר ובעל שם. דו-היון הפך להיות לבנו בעקבות נישואים שניים ואילו סונג-היון הוא הבן שלו מנישואיו הראשונים. שני האחים שמלבד היותם רופאים בעלי השקפות מנוגדות ומלבד הנתק ביניהם מבחינה אישית-רגשית, יש להם רגשות למתמחה הצעירה הא-אין וגם לה יש רגשות לאחד מהשניים. מלבד הממשולש הרומנטי הצופים עדים למחלוקות המתפתחות בבית החולים לגבי אופן הטיפול בחולים, מאבקי הכוח בין שני ה"מחנות" ועוד...
טריילר קצר:
דעה אישית: יצא לי כבר לראות הרבה סדרות רפואיות ובכל המקרים אני מאוד נהנית מהן...דווקא לפני הנוכחית צפיתי ב"Brain" וממש השתעממתי...אז הסדרה הנוכחית היא אחלה של פיצוי! קים מין-ג'ונג שגילמה את הרופאה המתמחה היא שחקנית שאני מאוד מסמפטת וגם הפעם היא לא אכזבה אותי בתפקידה.
את או ג'י-הו ראיתי בהרבה סדרות, אבל הוא אף פעם לא מצליח לשכנע אותי במשחק שלו...הוא חמוד...אין ספק! אבל יש לו משהו המום ועמום במבט, שלי אישית בכל אופן מונע מלראות איזשהו רגש אמיתי ומשכנע...
קים סונג-וו היה הפייבוריט שלי גם הפעם! עד כה (מלבד "אייריס" ששם התפקיד שלו לא היה יותר מידי מרכזי) הוא תמיד הצליח לתפוס את כל תשומת הלב שלי...בכל סדרה שבה הוא גילם דמות משנית, הוא תמיד הצליח להעפיל על הראשי והייתי בעדו גם אם התסריטאים לא חשבו כמוני... ב"הוטלייר" שבה ה"יריב" שלו היה השחקן המפורסם בא יונג-ג'ון אני הייתי בעדו...ב"איך להכיר את השכן המושלם" הוא היה זה שמשך את תשומת ליבי ולא פארק שי-הו. ב"מיס ריפליי" גם הייתי בעדו ולא בעד הכוכב הראשי פארק יו-צ'ון...בקיצור, הוא תמיד מצליח להקסים אותי!
את הבחורה הצעירה ששמה היה או-ג'ין כמו חברתו המתה של סונג-היון גילמה צ'וי סו-יונג מהלהקה "Girls Generation". זה היה תפקידה הראשון כשחקנית והיא עשתה אותו לא רע בכלל.
הסדרה אמנם הייתה בת 20 פרקים, אבל כל פרק היה רק 45 דקות, כך שאפשר לומר שמבחינת שעות זאת בעצם סדרה של לא יותר מ-16 פרקים. העלילה הייתה מעניינת בעיני לכל אורך הסדרה. היה מעניין לראות את השוני בין ההשקפות של הרופאים ואת המצבים המורכבים שהפער בדעות יצר בבית החולים. מה שהיה חסר לי בסדרה זה פס קול מוצלח אבל יותר חשוב - החוסר ברומנטיקה...הם היו ממש קמצנים הפעם! קיויתי לאיזה צ'ופר קטן לפחות בסוף, אבל הם נשארו קמצנים עד הסוף ובכל זאת, ב-mydramalist נתתי לסדרה 8.
בתגובה ל: The Third Hospital מאת: MyGirl
איזה כיף לקרוא נשמע שהמאבק בין הגישות ברפואה מוסיף עניין לדרמה :)
נראה לי שהתסריטאים הקוריאניים נדלקו על תחום הנוירוכירורגיה משום מה, כאילו אין מחלקות אחרות בבתי החולים שראויות לשמש כבסיס לדרמה? חוץ מ"מהמוח" ומ-The Third Hospital, צולמה בשנה שעברה גם Syndrome ששודרה בערוץ הכבלים JTBC.
בתקופה האחרונה אני נהנית מסדרות כבלים יותר מאשר מסדרות שמשודרות בערוצים הגדולים... שמתי לב שלא תמיד אפשר למצוא נתוני רייטינג מסודרים ומדויקים. בד"כ מציינים רק אם מדובר ברייטינג גבוה או נמוך במיוחד, יחסית לערוצי כבלים. עד כמה שאני יודעת, מדובר בערוצים בתשלום, הדרמות משודרות בהם לעתים בשעות מאוחרות, ולכן גם נתוני הרייטינג נמוכים יותר לעומת הערוצים המרכזיים. עד לא מזמן, סדרת כבלים שעברה את הרף של אחוז רייטינג, נחשבה להצלחה. אבל מאז היו כמה סדרות שהעלו את הרף. הסדרה ששברה את השיא בכבלים היא Childless Comfort שזכתה ליותר מעשרה אחוזי רייטינג. אני מקווה שיסיימו לתרגם אותה לאנגלית. זה לוקח המון זמן...
iDana לשעבר
בתגובה ל: התגעגעתי לסקירות שלך! מאת: danarod באמת תהיתי לגבי משהו. אני צופה עכשיו בסדרה "1997, עבור" בתרגומך המופלא, ולפי מה שהבנתי המדובר בסדרת כבלים. אבל לא רק שהיו פרסומות באמצע הפרק, גם הבנתי שהתקשו לחתוך את הפרסומות החוצה מהפרק בקבצים שתורגמו, והתרגום מתוזמן לדלג עליהן. מה שלא הבנתי זה, האם לא משלמים לכבלים כדי שלא יהיו שם פרסומות כמו ברשתות הגדולות? יש לך מושג לגבי איך זה עובד בקוריאה?
נדמה לי שכמעט בכל סדרות הכבלים שראיתי (ולא משנה מאיזה ערוץ) שולבו פרסומות. זה לפעמים מקשה על הסינכרון עם הכתוביות, כי מסתובבות ברשת כל מיני גרסאות. ב"1997" היו גם גרסאות של שני פרקים מחוברים יחד (כפי ששודרו בקוריאה) ובנפרד, מה שתרם עוד יותר לבלגן.
בכל אופן, 1997 זה פרויקט התרגום הכי כייפי והכי מהיר שהיה (וכנראה גם יהיה) לי לפעמים הרגשתי שהסדרה מתרגמת את עצמה, או לפחות נותנת לי חתיכת רוח גבית...
מצאתי עבודת מחקר על ערוצי הכבלים שנקראת THE DEVELOPMENT OF SOUTH KOREAN CABLE TELEVISION AND ISSUES OF LOCALISM, COMPETITION, AND DIVERSITY (קובץ PDF). מובן שלא היה לי כוח לקרוא לעומק, אבל מרפרוף קצר, נאמר שם שהערוצים בדרום קוריאה, הן ה"ציבוריים" (שהם לא לגמרי כאלה) והן ערוצי הכבלים - מתבססים במידה רבה על הכנסות מפרסומות. ערוצי הכבלים גובים גם דמי מנוי, ובכל זאת הם צברו הפסדים בשנים הראשונות לקיומם.
העתקתי שני ציטוטים שנראו לי רלוונטיים:
In South Korea, the public broadcasting system has ‘never been a public system’ (Kim, 1996, p. 93) in that, for example, both KBS and MBC have been the state-established and state-controlled organizations and yet they have commercial advertisement as the main source of earning.
In this large subscriber market, the financing of the South Korean cable television industry is exactly the same as in the U.S cable industry: subscription fees, by service tier, pay services including pay-per-view, equipment rentals (boxes and modems), installation fees, and revenues from advertising. However, the South Korean cable industry was rarely profitable despite the rapid market growth until the early 2000s. For example, the SOs recorded a $50 million deficit in 1995, a $57 million deficit in 1996, and a $5.7 million deficit in 2000; and the PPs recorded a $180 million deficit in 1995, a $240 million deficit in 1996, and a deficit of $85,000 in 2000.
iDana לשעבר
בתגובה ל: לגבי הפרסומות מאת: danarod כמובן שגם אני רק רפרפתי בינתיים, אבל מה שהפתיע אותי בקטעים שציטטת שהם בהחלט רלוונטיים, זה שנאמר שם שחברות הכבלים בדרום קוריאה מתפרנסות בין היתר מהכנסות מפרסומות בדיוק כמו בארה"ב. מחיפוש בגוגל אני הבנתי (לא בטוחה שהבנתי נכון) שאכן גם בערוצי כבלים בארה"ב יש פרסומות, ולכן פתאום אני מגלה שהעובדה שאין פרסומות אצלנו בערוצי הכבלים והלוויין זה בכלל לא דבר מובן מאליו.
מה שאת אומרת על הפרסומות שראית משולבות בכל סדרות הכבלים שראית אגב מעניין גם כי זה אומר שמשום שם אלה שמעלים את הסדרות האלה לרשת יותר מתקשים להשמיט אותן מהפרק מאשר להשמיט את הפרסומות מהסדרות של הרשתות הגדולות. מוזר.
וכן ברור לי שפרויקט התרגום של 1997 היה החביב עלייך ביותר, וזה תמיד הכי כיף כשעושים מאהבה.
כשמעלים לרשת את סדרות הכבלים, אבל אני כמובן ממריצה את הפרסומות, כך שזה לא מפריע לי :) לפעמים גם הפרסומות מהוות אתנחתא חביבה.
אני מניחה שערוצי הכבלים והלווין מפצים על היעדר הפרסומות בדמי מנוי גבוהים, יחסית למדינות אחרות...
iDana לשעבר
בתגובה ל: התגעגעתי לסקירות שלך! מאת: danarod חיכיתי כבר לרגע שתגיע סדרה שיהיה לי חשק לכתוב עליה...
יש לי בתכנון לצפות גם ב"Syndrom" אבל לא בחודשים הקרובים...כעת אני צופה בסדרה ההיסטורית הארוכה (134 פרקים) ששוב מזכירה לי שהעדיפות שלי היא תקופת ג'וסון. ובמקביל, אני צופה בסדרה האחרונה של פארק שי-הו שמפתיעה אותי לטובה!
בתגובה ל: The Third Hospital מאת: MyGirl האמת היא שתהיתי לגבי הסדרה הזו, נתקלתי בה כשבדקתי את הרזומה של או ג'י או אחרי שראיתי אותו במלכת המשרד, והחלטתי לבדוק אותה יום אחד יותר בעיון כי ראיתי בתמונת היח"צ של הסדרה את קים סונג וו, וגם אני אוהבת אותו, אולי אוהבת היא מילה חזקה מדי, כי ראיתי אותו רק בכמה פרקים של אייריס לפני שנטשתי אותה, ואחר כך ראיתי אותו באיך לפגוש שכן מושלם ושם בהחלט העדפתי אותו על פני פארק שי הו. אבל בהחלט יש לי חשק לבדוק אותו בעוד סדרה, מה גם שאני די אוהבת סדרות רפואיות. אגב, ממה שהבנתי לגבי "איך לפגוש שכן מושלם" הוא מראש היה אמור להיות בתפקיד הראשי באותו הזמן וזה פארק שי הו ש"גנב" לו את ההצגה, וכנראה גם בדרך השפיע על הכיוון שאליו הלך התסריט, אז נראה לי איכשהו שלאהוב אותו שם, היה לעשות את מה שהתסריטאים התכוונו אליו מלכתחילה.
בתגובה ל: קומאו על הסקירה :) מאת: אורלי לא התלהבה מאו ג'י או, אז הסיכוי שאני אתלהב דוקא גבוה מאוד..מהתמונות הוא נראה לי חמוד אמיתי
והדבר הכי טוב לדעתי בקים סונג וו זו אשתו, השחקנית הנפלאה- שהופיעה עם פארק שי הו "במלכת התהפוכות" וגם שם תכננו לה פארטנר מ"אייריס", אבל פארק שי הו גנב את ההצגה.
המסקנה:
לא לשים את כוכבי אייריס מול פארק שי הו.
בתגובה ל: טוב, אם אורלי מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: קומאו על הסקירה :) מאת: אורלי בעוד שהרוב העדיפו את פארק שי-הו ב"איך לפגוש שכן מושלם", אני נשארתי נאמנה לשכן המבוגר. התסריטאים הושפעו מדעת הקהל, אך בשבילי הוא נשאר הדמות המרכזית המועדפת
בתגובה ל: The Third Hospital מאת: MyGirl הנושא נשמע לי מעניין כשלעצמו, כך שאני חושבת שאפילו שהרומנטיקה חסרה, אני אדגום את הסדרה בכל זאת.
ואו ג'י או- לפחות בתמונות- נראה חתיך:)
בתגובה ל: תודה על הסקירה המוצלחת :) מאת: zilpa ולדעתי, זה הפלוס היחיד שלו...המראה... בסצינות שבהן הוא היה אמור להביע רגשות הוא היה נראה מאוד מאולץ...כשתצפי בסדרה שימי לב לדמעות שיוצאות לו מהעיניים (נראה כאילו הדמעה יצאה לו מהריס) כמה שזה לא נראה אמיתי.
בתגובה ל: או ג'י-או באמת נראה טוב! מאת: MyGirl יש לא מעט שחקנים שכל תרומתם לסדרה היא במראה החיצוני שלהם, וזה אכן מעצבן מאוד...
יש הרבה שחקנים שקשה להגדיר כיפים, אבל הם מגיעים עם כריזמה ש"חורכת" את המסך.
כשאראה אותו אגבש דעה סופית:)
בתגובה ל: The Third Hospital מאת: MyGirl שלום דנה, תודה על הסקירה הנהדרת, עשית לי ממש חשק לראות אותה (אגב אני צופה עכשיו ב=Nine, בזכותך, אבל אני לא מוצאת The third hospital' את יכולה בבקשה לשלוח לי מסר מאיזה אתר אוכל להוריד את הסדרה. תודה אלה