מלך הלבבות פורסם לפני
2754 ימים
מאת danarod
אין תגובות
הסדרה The King 2 Hearts שודרה ברשת MBC בקוריאה בין החודשים מרץ-מאי 2012, ויש לה 20 פרקים. התסריט נכתב ע"י צמד האחיות הונג הפחות מתוקשר (לא אלו שכתבו את "החברה שלי" ו"הלהקה", אלא האחיות שאחראיות ל"בטהובן וירוס"). הדרמה זכתה לרייטינג ממוצע של 14.5% בסיאול, והיא מתורגמת לעברית באתר המוכר והידוע.
העלילה (באדיבות אתר התרגום): הדרמה מתרחשת בתקופה המודרנית כאשר דרום קוריאה נשלטת על ידי מונרכיה חוקתית. לי ג'ה הא (לי סונג-גי, "יופי של ירושה", "החברה שלי היא גומיהו") הוא נסיך כתר נאה וחומרני שלא אכפת לו מפוליטיקה. חייו מתהפכים כאשר אחיו, המלך הנוכחי, מאלץ אותו להצטרף אל צוות היברידי, המורכב מחיילים מצפון קוריאה ודרום קוריאה. קים האנג אה (הא ג'י-וון, "גן סודי", "דאמו") היא סוכנת קשוחה מהכוחות המיוחדים של הצפון, אשר אין לה כל ניסיון באהבה למרות שהיא רוצה להתחתן ולחיות בשלווה. כאשר שני אנשים בעלי אופי שונה נפגשים, המלחמה בין הצדדים עוברת גם לצד האישי...
דעה אישית: נראה שהדרמה הזו משלבת בין שני חלומות או משאלות לב של העם הקוריאני – חידוש מוסד המלוכה וכמובן האיחוד בין הקוריאות. הרעיון הכללי של הדרמה נראה לי מלא פוטנציאל, אבל לפעמים הייתה לי תחושה שהדרך שבה פרטו את הרעיון לפרטים הקטנים, היה לא מספק ולא משכנע. זו הייתה סדרה מוזרה ואף מופרכת לפרקים, שניסתה לשלב בין כמה ז'אנרים, אבל מבחינתי הסיפור הרומנטי לא היה מספיק סוחף, האקשן היה בנאלי למדי, הדרמה הפוליטית הייתה פושרת, והקטעים הקומיים לא ממש הצחיקו אותי. היו סצנות שנראו לי משעממות ו/או מביכות, ואם לא די בכך, הרשע התורן היה מגוחך ופתטי. לא מסוג הרשעים שכיף לשנוא, אלא יותר מאלה שמבזבזים זמן מסך באופן מעיק (איפה הדמות הזו ואיפה הדמות המסקרנת שאותו שחקן גילם ב"עץ עמוק שורשים" לדוגמה?).
ולמרות כל אלה, היו בדרמה הזו גם לא מעט רגעים חמודים ואף מרגשים שהתבלטו לטובה. הזוג הראשי נראה לי חביב יותר ככל שהתקדמה הסדרה, גם אם הם רחוקים מהטופ שלי, וגם אם השחקנים המשניים גנבו להם במידה רבה את ההצגה, עם הניצוצות והכימיה שהפגינו. לי סונג-גי הוא לא שחקן גדול לטעמי, אבל הוא חמוד וניכר שהוא משתדל ושהוא השתפר מאוד לעומת ימי "יופי של ירושה". את הא ג'י-וון אני מחבבת יותר בתפקידים התקופתיים משום מה... בסופו של דבר, הצלחתי ליהנות חלקית מהסדרה הזו החל מפרק 7-8 בערך. הדרמה הזו זרמה מבחינתי רק בהמרצה – נראה שזה היה הקצב הנכון מבחינתי, שאיפשר לי לזרום, להתמקד בחלקים האטרקטיביים יותר לטעמי, ולתקתק במהירות את אלו שלא.
אגב, אני לא בטוחה שהבנתי למה מתייחס שם הסדרה. למה שני לבבות? לב לדרום ולב לצפון?
הסדרה Nine: Nine Times Time Travel שודרה בערוץ הכבלים tvn בקוריאה בין החודשים מרץ-מאי 2013, ויש לה 20 פרקים.
דמויות/שחקנים ראשיים:
פארק סון-וו (לי ג'ין-ווק, I need romance 2, המרגלת מיונג-וול)
מין-יונג (ג'ו יון-הי, "שקר לי")
העלילה: קשה לספר על העלילה בלי לקלקל בספויילרים, אבל אנסה להיות מינימליסטית הפעם... בגדול, זהו סיפורו של פארק סון-וו, עיתונאי ומגיש חדשות נחוש ומוערך, שמקבל הזדמנות לחזור 20 שנה אחורנית, לתקופה שבה קרו כמה וכמה אירועים, שהשפיעו באופן מכריע על חייו וחיי משפחתו. והמסע הזה בין ההווה לעבר לא הולך להיות פשוט... אגב, שמה של הסדרה עורר קצת בלבול לפני השידור, מאחר שבתחילה חשבו שמדובר בצירוף הקוריאני na-in, שמשמעותו "גבירת חצר". ומאחר שמדובר בדרמה מבית היוצר של "הגבר של המלכה היון", המסקנה המתבקשת הייתה שמדובר בעוד דרמה על מסעות בזמן שחוזרת לתקופת ג'וסון, ולא כך הדבר. לכן כנראה הדגישו שמדובר בספרה תשע, והוסיפו את עניין המסעות בזמן לשמה של הסדרה.
התרשמות אישית: אודה ואתוודה שכששמעתי לראשונה על הסדרה הזו, לא התלהבתי במיוחד מהרעיון של עוד דרמה שמשתייכת לטרנד המסעות בזמן, שדי מוצה בקוריאה בשנה שעברה. ובכל זאת, משהו בפוסטר שלה דווקא משך את תשומת לבי (ושוב לא אכחיש – מדובר כנראה בשחקן הראשי ובמשהו באווירה הכללית שסיקרן אותי). כבר מהדקות הראשונות של הצפייה, גיליתי לשמחתי שהדרמה הזו לא דומה בכלל למה שראיתי או חשבתי.
מבחינתי, הדרמה הזו הייתה כמו כמה סדרות בכרטיס אחד, בזכות השילוב בין ההווה, העבר, הטוויסטים שטרפו את הקלפים, וגם העובדה שלצד הדרמה והמתח, היו גם לא מעט רגעים יפים של הומור, רומנטיקה וחברות אמיצה. העלילה הייתה חזקה ואינטנסיבית, והשאירה אותי דבוקה למסך. זו כנראה הסדרה היחידה שבה המרצתי לא משיעמום, אלא כי הייתי במתח ולא יכולתי לחכות (אבל רוב הזמן הצלחתי להתאפק...).
השחקן הראשי, לי ג'ין ווק, כבש את לבי כמעט מהרגע הראשון. הוא היה ליהוק מושלם לדמות מורכבת ומאתגרת, שעברה לא מעט תהפוכות. כמה משפטים ומעשים של הדמות הזו פשוט הפילו אותי לרצפה... ובנוסף לכל מעלותיו הוא גם כריזמטי ונראה מעולה בסדרה הזו לטעמי אפשר לסכם את העניין בכותרת המשאל שערכו בבלוג הזה: Lee Jin Wook: Why so $%#^ HOT?
במקרה שלי, אני חושבת שכל התשובות נכונות... (וכמובן מיהרתי להוריד את הדרמה I need romance 2 בכיכובו, שלא ממש הייתה בתוכניות שלי קודם).
אני חייבת לציין שרוב השחקנים בדרמה הזו עשו עבודה טובה מאוד, במיוחד השחקן שגילם את חברו הטוב של הראשי. אני מודה שבתחילה השחקנית הראשית נראתה לי חביבה אך גנרית משהו, אבל ככל שהפרקים התקדמו הערכתי אותה יותר, והכימיה שלה עם הראשי הייתה טובה ומשכנעת.
למרות שאין לי ניסיון רב בז'אנר, מסעות בזמן נראים לי די טריקיים, וקשה לצלוח אותם בשלום בצורה שתספק גם את ההיגיון וגם את הרגש. אני חושבת שהדרמה הזו הייתה מהודקת יותר בחלקה הראשון ושלקראת הסוף הייתה התרופפות מסוימת. מי שמבקש תשובות סגורות ומוחלטות, והסברים שיטתיים והגיוניים לכל פרט ופרט – עלול להתאכזב. מבחינתי זה היה מסע מרתק, סוחף ולא צפוי, והייתי שקועה בו במאה אחוז. מבחינה רגשית אני מסופקת. מבחינה הגיונית – נותרו סימני שאלה. אבל אצלי הרגש גובר על ההיגיון, ולכן הענקתי לסדרה את הציון הבלתי נמנע – תשע.
טיזרים לסדרה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: Nine: Nine Times Time Travel מאת: danarod ...שלא חוזרת לתקופת ג'וסון. ואני מודה בפה מלא, שעשית לי חשק לצפות בדרמה הזאת :-).
בתגובה ל: לשם שינוי, נחמד לראות דרמה מז'אנר המסעות בזמן... מאת: ההרצליינית
עכשיו נשאר לך רק ליישם
והסדרה הזו הוכיחה לי שגם הטרנד השחוק ביותר יכול להפוך למשהו מרענן :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: Nine: Nine Times Time Travel מאת: danarod נראה שמצאת סדרה כלבבך...ובהחלט עשית לי חשק לראות גם...
גם השחקן הראשי והפוסטר שאת מדברת עליהם נראים לי הולמים את התיאור שלך:)
אבל את מפתה אותי לשאול: עכשיו את צריכה רומנס או שיש לך זמן לאנג'ל?
בתגובה ל: וואו, איזה כיף! מאת: zilpa
בין כמה מוקדים, אבל נשאר לי גם זמן לאנג'ל, אל דאגה :) הגעתי לפרק 3.
חוצמזה אני ממשיכה בתרגום "שובו של אילג'ימה", צופה ב"כריש" בקצב קוריאה, ומחכה לתרגום הפרק האחרון של הסינדרלה... התחלתי גם לצפות ב"מלך הלבבות" שגרמה לי להתלבט אם שווה להמשיך לצפות או לא. כמעט נטשתי כמה פעמים, אבל פרק 7 שסיימתי לא מזמן דווקא עורר את סקרנותי. נראה כמה זמן זה יחזיק מעמד.
לגבי I need romance - יש שתי עונות שאין ביניהן קשר עלילתי למיטב ידיעתי, ולי ג'ין-ווק משתתף בשנייה (שקלתי להתחיל דווקא ממנה). בכל אופן, זו תופעת לוואי ידועה אצלי. אחרי שאני מסיימת סדרה עם שחקן שמלהיב אותי, אני ממהרת להוריד עוד סדרה בכיכובו, אבל לא בהכרח צופה בה מיד או בכלל. וכך הכונן שלי מתמלא בסדרות שמעלות אבק...
בשביל הפרוטוקול, סיימתי את Nine לפני שבועיים אבל לקח לי זמן לכתוב. עכשיו ראיתי תמונות וגיפים מהסדרה שהמיסו אותי אבל אני לא אשים אותן כאן כי מדובר בספויילרים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני מחלקת את זמני | מאת: danarod הסדרה המופרכת ביותר שראיתי. ז"א, ראיתי כבר דברים מופרכים, אבל זו סדרה שהיא ממש מתיימרת להיות נורמלית, אז זה מוזר יותר...
אמרתי לעצמי שאני עושה הפסקה, אבל אם אחרי פרק שש שבו הגיבורים מתנשקים אני מרגישה שלא בא לי להמשיך לראות, אני באמת תוהה אם שווה לחזור...
יתכן שבעקבות דברייך אתן לה צ'אנס נוסף.
אני מאוד אהבתי את סינדרלה- לצערי נחשפתי לספויילר שדי הרס לי, אז אני מקוה שלך זה לא יקרה...ואני סומכת על סיון שתעשה זאת בקרוב.
אני מחכה שתגיעי לפרק 9 באנג'ל כדי לספר לך משהו, אבל אין לחץ...:)
בתגובה ל: הו, מלך הלבבות מאת: zilpa
אני מרגישה שעל הנייר יש פוטנציאל גדול לעלילה הזו, אבל לפחות בפרקים הראשונים התסריט לוקה בחסר לטעמי. משהו לא משכנע שם ולא כתוב מספיק טוב, הן בנוגע למערכת היחסים בין הדרום לצפון, והן מבחינת מערכת היחסים בין הראשיים שלא עובדת לטעמי בפרקים הראשונים.
ועם זאת, פרק 7 היה הראשון שהזיז אצלי משהו וגרם לי להרגיש משהו כלפי הסדרה והדמויות. וגם בפרק 8 נרשם אצלי שיפור קל ביחס לראשיים, אם כי סביר שהם לא ייכנסו לפנתיאון הדמויות החביבות עליי. בינתיים אני מצרה על כך שהמשני (שומר הראש המסור לתפקידו) לא מקבל יותר זמן מסך. משהו בעיניים שלו אומר לי שחבל שלא משקיעים בדמות שלו יותר (בינתיים).
חוצמזה נחשפתי לספויילרים - שמצד אחד מסקרנים אותי ומצד שני מאכזבים אותי. אני עדיין אמביוולנטית לגבי הסדרה הזו, אבל כנראה שאמשיך איתה.
טוב, עכשיו נתת לי תמריץ להגיע לפרק 9 של אנג'ל (אגב, אני נהנית לקרוא את הסכפ"שים במסמ"צ :)). ולגבי סינדרלה - סיון התותחית כבר סיימה את המלאכה :) הורדתי את הפרק, אבל הוא יחכה למחר, כי עכשיו אני עייפה מדי. לשם שינוי, לא נחשפתי לספויילרים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אכן סדרה מופרכת מאת: danarod אחכה שתראי עוד כמה פרקים ותעדכני אותי אם את חושבת ששווה להמשיך...
וכן, בניגוד לסדרות בהן דמויות משנה מעצבנות זוכות לאינסוף דקות מסך על חשבון הגיבורים, פה המשניים החמודים דוקא נשארים בצל...
לגבי אנג'ל- זה משהו שקשור לסדרה, אבל הוא בעצם קטע אישי...
ואני בטוחה שאורלי (וגם אני) נשמח לראות גם מה תחשבי על פרק 10....
(אגב סכפ"שים, הסכפ"ש הראשון שפרסמתי היה לפרק "מסיבת רווקים"...אח, היו ימים במסמ"צ...:))
בתגובה ל: אני רואה שפה אנחנו תמימות דעים מאת: zilpa
הגעתי לפרק 11, ויש כ"כ הרבה דברים מפוספסים שהיה אפשר לעשות טוב יותר לדעתי, וזה די מתסכל. יחד עם זאת, מעניין אותי לראות עד לאן הם יגיעו, כך שאני ממשיכה בצפייה. אפילו הצלחתי לחבב קצת את לי סונג-גי והדמות שהוא מגלם לכמה שניות... (אני חושבת שהוא השתפר במשחק, מאז ימי הירושה הנוצצת). לא יודעת אם שווה לך לחזור. בינתיים זו לא סדרה שהייתי ממליצה עליה בלב שלם...
מקווה להקדיש בימים הקרובים זמן גם לאנג'ל בימים הקרובים, ולהגיע לסכפ"ש שלך ולפרק 10 המדובר :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: בהחלט מאת: danarod מעודדת אותי להמשיך?...:)
ואני, כמו אנג'ל, אחכה בסבלנות, בחושך, לבד, עד שתראי את הפרקים...
בתגובה ל: בקיצור, את לא מאת: zilpa
לדעתי אפשר לדלג בכיף על הדרמה המוזרה הזו מה שכן, היא התאימה לי השבוע, כי הייתי זקוקה למשהו שלא דורש יותר מדי ריכוז ואפשר להמריץ בלי רגשות אשם... הייתי עייפה מכדי לראות משהו מאתגר יותר. זו גם אחת הסיבות שאנג'ל נאלץ להמתין בחושך
iDana לשעבר
בתגובה ל: Nine: Nine Times Time Travel מאת: danarod איזה יופי שמצאת סדרה שנהנית ממנה! התחלתי להוריד אותה כך שקרוב לודאי שאצפה בה בקרוב...
את השחקן הראשי ראיתי בלא מעט סדרות, אך אף פעם לא יצא לי להתלהב ממנו...אולי כי הוא אף פעם לא קיבל תפקיד משמעותי במיוחד. סיקרנת אותי לגבי הסדרה ולגבי השחקן הזה בפרט...
אני אוהבת מסעות בזמן...ונהניתי גם מהמסעות בזמן ששילבו בין ההווה ותקופת ג'וסון...מקווה ליהנות גם מהסדרה הזו גם בלי החלק של ג'וסון.
בתגובה ל: תודה על הסקירה, דנה! מאת: MyGirl
אני חושבת שהוא קיבל הזדמנות נהדרת עם התפקיד הזה, ועשה עבודה מצוינת. אני כבר סקרנית לגבי הפרויקטים העתידיים שלו... בדיקה בדרמויקי העלתה שהוא השתתף גם ב-Resurrection, אבל אני בקושי זוכרת אותו משם.
אגב, הוא גם האקס של צ'וי ג'י-וו. הם הכירו בצילומי Air City ויצאו שלוש שנים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית 1. התקינו לי ולמשפחה שלי מזגן חדש (והוא עובד מצוין- טפו, טפו, טפו). 2. התחלתי לצפות סופסוף ב"עבור, 1997". וכמה דברים שיש לי לכתוב עליה: - כבר מ-2 פרקיה הראשונים, הסידרה עושה רושם של סידרה חמודה וקלילה עם המון רגעים מצחיקים ומרגשים. - אני כבר מסמפטת את 2 הראשיים היפים, החמודים והמקסימים (שין וון ויון ג'ו). יש ביניהם כימיה מצוינת ומקווה שהם יהפכו במשך הזמן מחברים מאוד טובים לזוג (וזה לא איכפת לי אם זה יקרה בעלילת 1997, או בעלילת 2012). - גם השחקנים המשניים עושים רושם מצוין. - 2 הפרקים הראשונים הזכירו לי דברים נשכחים מהניינטיז ומתקופת בית-הספר (קלטות וידאו, קלטות טייפ, טלפונים ציבוריים, ביפרים, הקלטה אובססיבית של תוכניות בוידאו, בכי תמרורים, כשמישהו אחר מקליט משהו בטעות על קלטת וידאו ומוחק תוכנית אהובה עלי, וכ'ו וכ'ו וכ'ו). - רואים שהסידרה היא סידרת כבלים: נשיקה בין 2 הגיבורים הראשיים (שהם 2 נערים מתבגרים), שהגיבור הראשי לא לובש חולצה, לא היתה נראית בדרמות הקוריאניות שמשודרות בערוצים הרגילים (וגם כל החרמנות וההורמונים הנוטפים המאפיינים את הגיבורים המתבגרים של הסידרה). - למי שלא יודע, מופקת עונה שניה לסידרה שנקראת "עבור, 1994". - בקוריאה נערים בני 18 באמת עוברים ברית מילה?
בתגובה ל: 2 דברים טובים שקרו לי היום: מאת: ההרצליינית
שיהיו לנו רק בשורות טובות :)
שמחה לשמוע שאת נהנית מהסדרה, שהיא אחת האהובות עליי בכל הזמנים. גם אני נהניתי מאוד מהנוסטלגיה ומהדינמיקה בין הדמויות (בא לי לצפות בה שוב...).
לגבי Answer Me 1994, זו סדרה מאותו בית יוצר, אבל למרות השם הדומה, למיטב ידיעתי אין קשר עלילתי בין השתיים. מה שכן, ישחקו שם שני השחקנים שגילמו את הוריה של שי-וון, בתפקיד שונה כמובן (הם יגלמו את האחראים על המעונות בקולג' שבו מתמקדת העלילה, על רקע שיגעון הכדורסל באותן שנים או משהו כזה). לתפקיד הנשי הראשי לוהקה גו ארה ("מי אתה"), שחקנית שאני יודעת שאת מחבבת :)
מסתבר ששיעור המילה בקוריאה הוא גבוה יחסית, אבל נמצא במגמת ירידה בשנים האחרונות. יש על זה מידע בוויקי ובמקורות נוספים אם זה מעניין אותך.
בתגובה ל: מאת: danarod ...של ג'ים וסינדי וולש של הסידרה הזאת- רק יותר קומיים. רק היה צריך לסדר לשי וון אח תאום, וכבר היינו מקבלים סוג של משפחת וולש- אבל מלוכסת ויותר קומית (ולמען האמת, בהתחלה חשבתי ששי וון ויון ג'ו הם אחים תאומים, מרוב שהוא נמצא כ"כ הרבה בבית שלה. רק אח"כ הבנתי שיון ג'ו הוא בעצם החבר הכי טוב של שי וון ומאז שהוריו מתו, הוריה של שי וון לקחו עליו את חסותם).
ואם כבר עסקינן בבוורלי הילס 90210- לשי וון ולברנדה יש פריזורה דומה.
בתגובה ל: ההורים של שי וון, הם בעיניי סוג של... מאת: ההרצליינית
הרבה יותר משעשעת וכייפית, ופחות פוליטיקלי קורקט ::
iDana לשעבר
בתגובה ל: 2 דברים טובים שקרו לי היום: מאת: ההרצליינית וכמובן - אני שמחה שהתחלת לראות את הסדרה הנהדרת הזו, שדנה תרגמה באופן מושלם.
לגבי הנועזות היחסית, אני בהחלט הרגשתי שהסדרה מתייחסת באופן מכבד להתבגרות המינית של הנוער, אבל אורלי, שגם התחילה לראות אותה לאחרונה (והגיעה לפרק 6 כמדומני...) אמרה לי: את יודעת, יחסית למתבגרים שמראים בארה"ב הם מה זה ילדותיים שם..."
אז כנראה גם התבגרות מינית היא עניין של גיאוגרפיה- ובסופו של דבר- הכל יחסי...
והקטע עם ברית המילה הזוי ביותר. למה בגיל 18????
בתגובה ל: מברוק על המזגן! מאת: zilpa לפעמים היא ממש מייבבת כמו ילדה קטנה. אבל היא חמודה נורא.
ומשהו מעניין לגבי השחקנים הצעירים בסידרה- בחיים האמיתיים, רובם היו בני 25 כשהסידרה צולמה, שזה בחיושב פשוט, ממוצע הגילאים (18 ו-33) של דמויותיהם בסידרה.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
הסדרה The King 2 Hearts שודרה ברשת MBC בקוריאה בין החודשים מרץ-מאי 2012, ויש לה 20 פרקים. התסריט נכתב ע"י צמד האחיות הונג הפחות מתוקשר (לא אלו שכתבו את "החברה שלי" ו"הלהקה", אלא האחיות שאחראיות ל"בטהובן וירוס"). הדרמה זכתה לרייטינג ממוצע של 14.5% בסיאול, והיא מתורגמת לעברית באתר המוכר והידוע.
העלילה (באדיבות אתר התרגום): הדרמה מתרחשת בתקופה המודרנית כאשר דרום קוריאה נשלטת על ידי מונרכיה חוקתית. לי ג'ה הא (לי סונג-גי, "יופי של ירושה", "החברה שלי היא גומיהו") הוא נסיך כתר נאה וחומרני שלא אכפת לו מפוליטיקה. חייו מתהפכים כאשר אחיו, המלך הנוכחי, מאלץ אותו להצטרף אל צוות היברידי, המורכב מחיילים מצפון קוריאה ודרום קוריאה. קים האנג אה (הא ג'י-וון, "גן סודי", "דאמו") היא סוכנת קשוחה מהכוחות המיוחדים של הצפון, אשר אין לה כל ניסיון באהבה למרות שהיא רוצה להתחתן ולחיות בשלווה. כאשר שני אנשים בעלי אופי שונה נפגשים, המלחמה בין הצדדים עוברת גם לצד האישי...
דעה אישית: נראה שהדרמה הזו משלבת בין שני חלומות או משאלות לב של העם הקוריאני – חידוש מוסד המלוכה וכמובן האיחוד בין הקוריאות. הרעיון הכללי של הדרמה נראה לי מלא פוטנציאל, אבל לפעמים הייתה לי תחושה שהדרך שבה פרטו את הרעיון לפרטים הקטנים, היה לא מספק ולא משכנע. זו הייתה סדרה מוזרה ואף מופרכת לפרקים, שניסתה לשלב בין כמה ז'אנרים, אבל מבחינתי הסיפור הרומנטי לא היה מספיק סוחף, האקשן היה בנאלי למדי, הדרמה הפוליטית הייתה פושרת, והקטעים הקומיים לא ממש הצחיקו אותי. היו סצנות שנראו לי משעממות ו/או מביכות, ואם לא די בכך, הרשע התורן היה מגוחך ופתטי. לא מסוג הרשעים שכיף לשנוא, אלא יותר מאלה שמבזבזים זמן מסך באופן מעיק (איפה הדמות הזו ואיפה הדמות המסקרנת שאותו שחקן גילם ב"עץ עמוק שורשים" לדוגמה?).
ולמרות כל אלה, היו בדרמה הזו גם לא מעט רגעים חמודים ואף מרגשים שהתבלטו לטובה. הזוג הראשי נראה לי חביב יותר ככל שהתקדמה הסדרה, גם אם הם רחוקים מהטופ שלי, וגם אם השחקנים המשניים גנבו להם במידה רבה את ההצגה, עם הניצוצות והכימיה שהפגינו. לי סונג-גי הוא לא שחקן גדול לטעמי, אבל הוא חמוד וניכר שהוא משתדל ושהוא השתפר מאוד לעומת ימי "יופי של ירושה". את הא ג'י-וון אני מחבבת יותר בתפקידים התקופתיים משום מה... בסופו של דבר, הצלחתי ליהנות חלקית מהסדרה הזו החל מפרק 7-8 בערך. הדרמה הזו זרמה מבחינתי רק בהמרצה – נראה שזה היה הקצב הנכון מבחינתי, שאיפשר לי לזרום, להתמקד בחלקים האטרקטיביים יותר לטעמי, ולתקתק במהירות את אלו שלא.
אגב, אני לא בטוחה שהבנתי למה מתייחס שם הסדרה. למה שני לבבות? לב לדרום ולב לצפון?
פתיח הסדרה:
טריילר (מתורגם לאנגלית):
iDana לשעבר
בתגובה ל: מלך הלבבות מאת: danarod וכל הכבוד שצלחת את הסדרה הזו.
האמת? אני בהלם מזה שהרשע המעיק (הגדרה מדוייקת) הוא גא רי און המדהים. איך???? הכיצד????
אני יותר ויותר מתחילה להעריך את התסריטאים והבמאים של "עץ עמוק שורשים". השחקנים ששם היו מלאי עוצמה נראים אח"כ חיוורים ומגוחכים (אני כמובן מתייחסת לגיבורת "כשגבר אוהב" ולגה רי און. איזה הבדל!)
השחקן אמנם נראה לי מוכר, אבל מוכר ברמות של "בטח ראיתי אותו מלא פעמים בתפקידי משנה כאלה ואחרים..." עכשיו, שאני יודעת, יש לי אפילו רצון קל לחזור לסדרה כדי לבחון אותו שוב.
אני אחכה ואראה אם זה יעבור לי:)
לזכותו של המאמי הלאומי של קוריאה ייאמר שהוא השתפר רבות במראהו. אבל עדיין, הוא רחוק מלסחוף אותי... ואיכשהו תמיד הוא משחק בתור אדם שמרגיש נוח להעליב את כולם. איך זה תורם לתדמית המאמי שלו אני באמת לא יודעת...
בתגובה ל: תודה על הסקירה, יקירה מאת: zilpa
אבל בסוף הצלחתי איכשהו ליהנות ממנה, גם אם באופן חלקי.
אין ספק שב"עץ עמוק שורשים" הוציאו מהשחקנים הנ"ל את המיטב. אני חשבתי שהרשע המעיק נשאר כזה עד לסוף הסדרה, עם אותם שטיקים מנג'סים, ונראה יותר כמו שוטה הכפר מאשר אדם שמושך בחוטים. לעומת זאת, הדמות שמגלם המאמי הלאומי עוברת שינוי חיובי במהלך הסדרה. כאמור, היו רגעים שאפילו חיבבתי אותו. נראה שהתדמית שלו מבוססת היטב אחרי לא מעט שנות קריירה. אגב, הוא מדבר לאחרונה כבר על הגיוס לצבא... יש סיכוי שהוא יחזור לאזרחות בוגר ומשודרג פיזית :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: מלך הלבבות מאת: danarod ...שהיא אפילו יותר מופרכת מ"הנסיך בעליית הגג" ...
ושם הסידרה, "מלך הלבבות", לי, אישית, הזכיר את הדבר הזה:
בתגובה ל: מלך הלבבות מאת: danarod צפיתי בסדרה בעיתוי מעניין...בדיוק כשהייתה מתיחות בין צפון ודרום קוריאה... אבל העלילה הייתה חלשה לטעמי...די שטותית ולעיתים משעממת. לא הצלחתי להיתחבר לדמויות הראשיות והפייבוריטים שלי היו המשניות שאם היה להם יותר זמן מסך זה היה יכול להיות הרבה יותר נחמד.
בתגובה ל: מישהו מהפורום צפה בדרמה הזאת? מאת: ההרצליינית אני מאוד אוהבת את סו ג'י-סוב, ובדר"כ אני מאוד אוהבת סדרות עם מתח ופעולה, אבל הפעם קצת השתעממתי...במיוחד הייתה חסרה לי רומנטיקה
בתגובה ל: מישהו מהפורום צפה בדרמה הזאת? מאת: ההרצליינית
הגעתי בינתיים לפרק 2. זירת ההתרחשות שונה מהדרמות שיצא לי לצפות בהן בזמן האחרון, והיו גם כמה דברים שתפסו אותי בהפתעה. בינתיים העלילה עדיין לא סחפה אותי, אבל נראה שיש פוטנציאל.
iDana לשעבר
התפרסמה במסך המפוצל לקראת עלייתה של הסדרה (Cheongdamdong Alice) השבוע בויוה פלוס. קריאה וצפייה מהנה
בתגובה ל: כתבה של זלפה על "באושר ובעושר" מאת: danarod ואני מקוה שיהנו מהסדרה:)
לקראת סוף פרק 28 בדרמה- I SUMMON YOU GOLD מושמע ברקע השיר 'דונה דונה' בביצוע משנת 1960 ע'י זמרת העם האמריקאית ג'ואן באאז. השיר , במקור ' דאנא דאנא' ביידיש, נכתב בשנת 1940 בארה'ב למחזמר ביידיש ' אסתרקה '. ברבות השנים זכה השיר לביצועים רבים בפי מיטב הזמרים בעולם ולתרגומים לשפות רבות. בישראל זכה השיר בשנת 1962 לביצוע הידוע של הזמרת נחמה הנדל ז'ל שגם תרגמה את מילות השיר מיידיש לעברית. השיר זכה לפופולאריות רבה ובשעתו אף הוכנס לתכנית הלימודים ביפן. לעומת זאת המשטר הטוטאליטרי בקוריאה הדרומית אסר בתקופה מסויימת השמעת השיר בטענה שהוא בעל נטייה......קומוניסטית!
ג'ואן באאז בביצוע משנת 1960
אחת הבלדות היפות ( לטעמי )שהקליט למיני-אלבום היפני האחרון שלו ( יוני 2013 ) הזמר קים היון ג'ונג , בלדה בסגנון אנגלי מושרת ביפנית . את מי שמעניין אותו לדעת- הזמר צולם בשדה אי שם על האי ג'ג'ו והשחקנים ( הבחור מהדרמה LOVE RAIN ) צולמו בטוקיו.
' אינני יכול למחוק אותך ממחשבתי'
הפתיחה המוסיקלית של זו ביפנית הזכירה לי בלדה אנגלית מקסימה ( שוב לטעמי ) שנכתבה ומבוצעת ע'י אחד הזמרים הבריטים המצויינים רובי וויליאמס
ANGLES
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית זאת שאלה רטורית? מישהו באמת ביקש שידור חוזר של "גן סודי" במקום קוריאנית חדשה?!
בתגובה ל: "גן סודי" חוזרת מאת: N I R התחננו. אני רואה שהנטיה על כל סדרה חדישה להביא אחת שכבר שודרה. נשיקה שובבה, גן סודי. בטח תיכף יביאו שוב את צייד עירוני...
בתגובה ל: מה זה ביקשנו... מאת: zilpa וחוץ מזה: לא נראה לי שויוה יחזירו אותה לשידור שני- לויוה יש נטיה להחזיר לשידור שני, רק דרמות קוריאניות קומיות ודי שטחיות. "צייד עירוני" לא עומדת בהגדרה הזאת. אני מהמרת שדרמות כמו "הלהקה", "אהבה מופלאה" או "לגמרי במקרה", יוחזרו לשידור שני בויוה.
בתגובה ל: לפחות "צייד עירוני" היתה דרמה ראויה וטובה. מאת: ההרצליינית (ואהבתי מאד את צייד עירוני, כזכור) אלא העובדה שנעשתה הבטחה ובעקבותיה אנשים רכשו מנוי, לערוץ שהבטיח סדרות חדישות ללא שידורים חוזרים, ובפועל לא עמד בדיבורו. אולי רק תביעה ייצוגית תעזור נגד אנשים שמוליכים שולל את הציבור. אתם כל כך רוצים לרצות את אלה שכביכול מבקשים את גן סודי שוב? תפתחו את הערוץ יום נוסף ותשדרו רק שידורים חוזרים. מצידי, תקחו על זה עוד 5 ש"ח בחודש. אבל אל תטעו את הציבור.
בתגובה ל: אני חושבת שזה לא משנה מהי איכות הדרמה מאת: zilpa
אבל העניין העקרוני הוא אכן שהערוץ לא עמד בהבטחה (הלא ריאלית לאורך זמן?) - רק סדרות חדשות. הם יכלו להעלות את הסדרה לאתר או לחילופין להוריד את מחיר הערוץ... בכל מקרה, הערוץ הזה ממשיך להיות לא רלוונטי בשבילי.
iDana לשעבר
בתגובה ל: וגם על איכות אפשר להתווכח מאת: danarod וישנו דבר נוסף שמפריע לי בויוה פלוס: לוח השידורים שלו נראה לי כמו חידת היגיון. אני לא מבינה את סדר וצורת שיבוץ הסדרות בלוח השידורים של הערוץ. ככה קשה לעקוב אחרי לוח השידורים של הערוץ הזה.
בתגובה ל: צודקות. מאת: ההרצליינית ימי א-ד שידור חוזר של פרק מקוריאנית מיום חמישי ואחריה 4 טלנובלות כל אחת פרק חדש מ-19:00 עד 23:30 וחוזר חלילה מ-23:30 עד 4:00 לפנות בוקר. הפסקה של שש שעות ואז מ-10:00 בבוקר עד 14:30 שוב שידור חוזר ועוד אחד מ-14:30- 19:00 השידור חוזר של הפרק הבא של הקוריאנית או פרק ראשון של הקוריאנית השנייה וכך הלאה. מה שבאמת באמת מבלבל שהקוריאנית השנייה של 21:20 חוזרת בימי ראשון ושני ואילו הקוריאנית הראשונה של שבע בערב חוזרת בימי שלישי רביעי בסדר הפוך.
יום חמישי 2 קוריאניות שני פרקים ברצף כל אחת מ-19:00 עד 23:40 ושידור חוזר רצוף מ-23:40 - 4:10. אין שידור חוזר נוסף לערב הקוריאני בגלל זה הפרקים באמצע השבוע וביום שישי ושבת שידורים חוזרים מרוכזים וביום ראשון שידור חוזר נוסף!!! של השידורים ביום רביעי שכבר שודרו ביום חמישי.
יום שישי חזרה על פרקי השבוע לפי הסדר העוקב של הטלנבלות הלטיניות כשאחרי השידור החוזר המרוכז של הסדרה של 21:00 שידור חוזר של הקוריאנית הראשונה של יום חמישי 19:00 בערב וזה יוצא בין 16:40-19:00 וב-19:00 ממשיכים עם השידור החוזר המרורכז של הסדרה של 21:50.
יום שבת שידור חוזר מרוכז נוסף של הטלנובלות הפעם מתחילים מהסדרה האחרונה של 22:40 והולכים בסדר הפוך (בטלנובלות לא בפרקים) כששוב אחרי הסדרה של 21:00 באה השידור החוזר של הקוריאנית הפעם השנייה של 21:20 ביום חמישי וזה יוצא ב-20:00 בערב ואחרי זה ב-22:20 מסיימים עם השידור החוזר המרוכז של הסדרה מ-20:10.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: קצת סדר בחידון מאת: EVGLEV ללא תוכן
בתגובה ל: אני חושבת שזה לא משנה מהי איכות הדרמה מאת: zilpa לא עשה לי את זה כלללל וכל החברות כידוע משתגעות על הראשי... שחזר מהצבא והוא רזה והוא חיוור והוא חתיך והוא והוא והוא בכוח נאלצתי לקנות לוחות שנה ומחזיקי מפתחות שלו
כל עוד הוא לא יביא איזה יצירה חבל"ז אצלי. אותה אני אוהבת כן בגלל הנסיכה התובענית \???? משהו כזה, אבל גן סודי בחיי-- ושוב פעם מה קרה להם??? פה סוגרים את עיתון ויוה ופה מלווים את הדרמה שוב בלי כסף ומלטפים אותנו איתה
נורא ואיום איומים.
בתגובה ל: צודקת לגמרי, למרות שלר ראיתי ולא אראה את גן סודי|ס מאת: מאימאי10
עוד יבואו סדרות חדשות, ובכל מקרה, המכורים האמיתיים לא זקוקים לערוצים האלה...
גם אני לא מחובבי ביני, אבל אני בטוחה ששימחת הרבה חברות עם מחזיקי המפתחות שלו :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: לפחות "צייד עירוני" היתה דרמה ראויה וטובה. מאת: ההרצליינית באותה המשבצת של השידור הראשון, כך שאם שבע בערב היא משבצת מתחלפת אז אפשר לשכוח מהקוריאניות של 21:20 מה שאומר שדווקא לסדרות כמו הנסיך שלה, על גג העולם ובין שתי נשים יש סיכוי לחזור לעומת זאת לדרים היי וגשם של אהבה אין.
אבל סך הכול בויוה פלטינה החזירו גם את פול האוס הקומית וגם בין כלב לזאב הדרמתית וגם את פסטה שלא בדיוק קומית ואת בחורים רעים הקומית, כך שזה לא קריטריון במידה וזה אותם קריטריונים, אבל כאמור בויוה פלוס לא יהיו שידורים חוזרים במשבצות חדשות רק באותה משבצת אפשר לשדר סדרה פעמיים!!!
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: לפחות "צייד עירוני" היתה דרמה ראויה וטובה. מאת: ההרצליינית העלילה אלא רק על השחקנים, העלילה מעניינת עבור ויוה שבחינם אבל בויוה פלוס הם רק מחפשים את הכוכבים שיביאו על המסך. למרות שבקוריאניות אולי זה שונה כי הם מביאים דרמות עם שחקנים חדשים שלא ראינו ומספרים בבלוג כמה הם מוכרים בקוריאה.
בתגובה ל: "גן סודי" חוזרת מאת: N I R
המתרגמת לא סיימה את העבודה על הסדרה החדשה הבאה?
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: "גן סודי" חוזרת מאת: N I R יש כ"כ הרבה דרמות קוריאניות מוצלחות- ישנות וחדשות- שעדיין לא שודרו בויוה (כמו למשל: "קפיטל סקנדל", "הנסיכה התובעת", "עבור, 1997"), ובמקום לנסות ולרכוש אותן לשידור, בויוה בוחרים למחזר דרמות (שחלקן, אגב, ממש לא מעניינות. לפחות לא אותי).
בתגובה ל: פשוט בושה... מאת: ההרצליינית אבל שימחזרו דברים טובים באמת. אבל מאז עליית ויוה פלוס העלילה הפכה לדבר שולי, העיקר השחקנים, או איך שהם אומרים הכוכבים. ואם כבר מחזורים אז דברים מויוה פלטינה ולא דברים ששודרו לפני שנה וחצי.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית היי! האמת שסתם במקרה הייתי בסביבה וראיתי אותכם בראשי (אין עליכם) וגלשתי כמובן לשרשורים המלכוסנים שלכם והתרגשתי עד דמעות לראות את כל המחמאות על החריצות הכל כך לא ראויה שלי...חחחח
אז לכל מי שיצא לראות את סינדרלה ונהנה וכל מי שראה את זה עם התרגום שלי ונהנה - תודה לכם שצפיתם! מאוד נהניתי לתרגם את הדרמה והיא פשוט מקסימה למרות שאני מסכימה שלוקח לה זמן (לא הרבה גג 4 פרקים) עד שההתמכרות היא טוטאלית אבל משם זאת חוויה בלתי נשכחת!
אז שוב תודה לכם, איזה כיף לתרגם בשבילכם, יש לי עוד הרבה דרמות יפניות משובחות לתרגם בעתיד אז אני מקווה שתמשיכו לבקר את האתר ולתת צ'אנס ליפניות כי תאמינו לי שאחרי מחקר מעמיק (8 שנים זה מחקר ממש ברמת המאסטר) היפניות שוות צפייה!
קיווי
Dont mess with the Kiwi סובלת מג'אפאניקה קשה ביותר.. תזהרו! זה מידבק!
בתגובה ל: אורחת פורחת? מאת: Kiwi85
כיף לראות אותך כאן
החריצות שלך ראויה ביותר, וזו הזדמנות להגיד לך שוב אריגאטו על התרגום אני מודה שהתבאסתי מהסוף של הסינדרלה, אבל לא תמיד מקבלים מה שרוצים בסדרות ובחיים...
מאחלת לך הרבה דרמות משובחות, חפירות ראויות ופרויקטים כיפיים
iDana לשעבר
בתגובה ל: אורחת פורחת? מאת: Kiwi85 כל המחמאות ראויות לך לחלוטין. אני כל כך התלהבתי מטאצ'יאנה שהלכתי לראות את a round 40 בכיכובו.
סיפור נחמד, על פסיכולוג בן 33 ופסיכיאטרית מקסימה, רווקה בת 40, שכל העולם ואשתו לוחצים עליה להתחתן לפני שיהיה מאוחר, ושעובדים יחד.
האם ראית? גם מיקי מ"הסינדרלה האחרונה" משחקת שם בתור החברה של הגיבורה. אשה בת 35 שבוחרת להתחתן עם סלבריטי בגלל הנוחות שבלהיות אשה נשואה- ועל אחת כמה וכמה המנעמים המצפים למי שנשואה לסלב.
הצלע השלישית בחבורה (ביפן זה תמיד סיפורים על שלוש חברות?) היא אשה בת 40, חברתה ללימודים של הפסיכיאטרית, שנשואה לבעל אדיש ואם לבן מתבגר שלא סופר אותה, וחולמת על חיים אחרים מהחיים של עקרת הבית. סך הכל זו היתה סדרה חביבה וראויה, שאני בטוחה שאם יהיה לה תרגום תזכה לקהל. אבל גם שם הסוף לא בדיוק היה מה שציפיתי ורציתי שיהיה...
נו, באתי להגיד שלום ויצא שעשיתי ספיישל על around 40...
בתגובה ל: הי סיון מאת: zilpa "הבת של אבא,(מון),
דל ג'ל ספרינג,
מלך האפייה באנגלית, ומלכת המשרד לא הולכים ביחד עם ההתקפה של ויוה::::
אתמול היא הביאה לי על הראש את "השיבה הביתה" של ארסלי וקליף ריצאד המתחזה ---
קוראים אותו והוא החתיך של המאה-
הוסיפו לי אהבות אמיתיות עם "סבסטיאן רולי" המושלם, וסגרו עניין עם הישנה של אידית גונזאלס" שמים אדומים" שלמרות הכל היא מרתקת,,,, שלא לדבר על שקר היופי--- ו-ש"ד ברזיל מפחידה מרתקת, מהפנטת וגעילה ביחד איזה מירשעות איכס.
בעיה קשה מאד,
אני מנסה להתקדם עם ה- 5 קוריאניות שלי וזה מבלי לצפות בכלל בויוה ו- או- בויוה + בשביל מה אני משלמת כ"כ הרבה אם אני לא מגיעה בכלל לערוצים האלה, אבל אני לא יכולה לוותר על אף אחת מ ה- 5 הקוריאניות שסוף סוף בחרתי לי... ועוד אני קורצת למלך הדרמות, ולמלכת המשרד, ומלכת הסבון משהו כזה ??
חחחה
עכשיו לא יודעת למה אבל סיפרתי לרונית שאני רואה 5 - 5 והיא צחקה מפה עד ראשלציון----
אולי אתם יודעים למה???
כל אחת ואחת מהספניוליות היא ממש איכותית טובה מיוחדת שחקנים מיכרות אזורים נופים לרגע נראה כאילו הם השתפרו הסתפרו והעתיקו את הקוראיניות, כמובן שמי שרוכבב על הכל היא פאטמאימה פאטמגולללללללללל
שממשיכה להחזיק קצר את כולם.
אין אין ולא יהיה כמו פאטמגול אין.
וכל פרק אני רואה משהו ממה שטעמתי במהלך השנים בדרמות הקוריאניות,
הקוריאניות האלה פרצו לעולם ולימדו דבר אחד או שתיים על איך עושים דרמה וכיוון שהשוק הזה כולו העתקות, אפשר היה להעביר מ ג'אנר לג'אנר מבלי לפגוע אלא להפך להועיל לצופה, אבל מה אני עושה עם ה- 5 ----5 האלה ::::מאמאיה.. צחקו ,,,
הכי הכי יהיה כשאני אכתוב תקצירים לכל החמש חמש האלה.
בתגובה ל: חיי קשים מנשוא,פטמגול ביחד עם גוסט,ומלכת האמבציות מאת: מאימאי10 השם חורחה פילה קל לזכור כמו דג "פילה", והחתיך הקובני הוא החתיך דמוי קליף למי שמכיר והיה בהופעה, זה לא יאומן הדמיון אבל מזה גבר , גבר גבר, ועוד מאוהב בבת ה--3 שלו- ומי שזוכר אותו כ ג'ימי ו כאוהב לוסיה, אז היה צעיר וטיפש עכשיו בוקר וחתיך, אין הגברים בנובלות מתחיל לא לנבול אחרי ה-- 40 סורי--- מרי.