Reply 1997 (בעברית: "1997, עבור". הסידרה ידועה גם בשמות Answer Me 1997/Answer 1997. ובעברית: "עני לי, 1997"/"עני, 1997"), היא דרמת התבגרות קומית קוריאנית, ששודרה ברשת הכבלים TVN, בין החודשים יולי 2012-ספטמבר 2012. הסידרה היא בת 16 פרקים. 14 הפרקים הראשונים הם בני 30-45 דקות כל אחד (כמקובל בסדרות כבלים) ואילו 2 הפרקים האחרונים, הם בני 50-75 דקות כל אחד. הסידרה זכתה לרייטינג גבוה ומכובד יחסית לסידרת כבלים (הפרק האחרון, למשל, זכה לרייטינג של 6.12% בממוצע), לאינספור ביקורות חיוביות ונלהבות (חפשו ותקראו באינטרנט את הביקורות) ולשפע של פרסים בטקסי הפרסים השונים בקוריאה (ו- לדנה על התרגום המצוין! )
תקציר העלילה (ממש על קצה המזלג): סוף שנות ה-90 בקוריאה, היתה התקופה שבה פרחה תרבות הפופ הקוריאנית (הידועה בשם K-POP), והחלו לצוץ להקות פופ שונות (סטייל "בקסטריט בויז", "בויזון" וכד'), שכבשו את לב הצעירים (ובעיקר את לב הצעירות) בקוריאה וזכו באותן שנים להצלחה אדירה בארצם. בסידרה מוצגת היריבות בין 2 להקות מצליחות כאלו באותה התקופה: H.O.T ו-Sechs Kiss. על רקע פריחת תרבות הפופ הקוריאנית והיריבויות בין להקות הפופ השונות, הסידרה מספרת את סיפורם של 6 תלמידי תיכון-2 בנות ו-4 בנים- שהם חברים טובים, בבוסאן של סוף שנות ה-90.
עלילת הסידרה לא מפסיקה לנוע על ציר הזמן: בעיקר, מ-1997, עת אותם 6 נערים ונערות היו בני 18 ולמדו בתיכון בבוסאן (תקופה שבה הם היו עסוקים בעיקר בהתאהבויות ראשונות, נשיקות ראשונות, קשיי גיל ההתבגרות, יחסים עם ההורים בגיל ההתבגרות, לימודים, שאיפות לעתיד, הערצת להקות ואיידולים, ולמעשה בכל אותם הדברים המוכרים לנו מגיל ההתבגרות) ועד-ל-2012, עת נמצאים אותם 6 נערים ונערות במסעדה בסיאול, במפגש מחזור עם חבריהם ללימודים בתיכון בבוסאן, ומעלים זיכרונות מתקופת ההתבגרות והתיכון. בשנת 2012, הם כבר לא נערים צעירים, אלא אנשים בוגרים ו"מבורגנים" בתחילת שנות ה-30 לחייהם, העסוקים בחיי הנישואים, בגידול ילדים, בקריירה, בפרנסה, במציאת בן/בת זוג לחיים (ולמעשה, בכל אותם הדברים שמתמודדים איתם אנשים בסוף שנות ה-20 ובתחילת שנות ה-30 לחייהם), ושעתה, חייהם כמתבגרים בסוף שנות ה-90 נראים להם כמו זיכרון, שהוא גם רחוק וגם קרוב, ובעיקר מתוק. עלילת הסידרה, נעה גם לתקופות אחרות בחיי 6 הגיבורים ומשפחותיהם, ובכל תנועה כזאת על ציר הזמן, הסידרה חושפת לנו עוד טפח, עוד פרט ועוד צד שלא הכרנו, בחיי הגיבורים ומשפחותיהם.
הדמויות/השחקנים בסידרה:
סונג שי וון (ג'ונג און ג'י, חברה בלהקת הפופ הקוריאנית A Pink. זהו תפקידה הראשון בדרמה קוריאנית)- מעריצה שרופה של להקת H.O.T , ובעיקר של סולן הלהקה, Tony An. על כן, מכונה ע"י חבריה הקרובים בסידרה, "אשתו של טוני".
יון יון ג'ה (סו אין גוק, "גשם של אהבה". היה הזוכה הראשון בתחרות השירה הטלוויזיונית הפופולארית בקוריאה, Superstar K )- חבר ילדות של שי וון. והוא ושי וון גדלו ביחד.
מו יו ג'ונג (שין סו יול, "עץ עמוק שורשים", "באושר ובעושר")- חברתה הטובה של שי וון ומעריצה שרופה של להקת Sechs Kiss. עברה להעריץ אותם, לאחר שבתחילה העריצה את להקת H.O.T . למעשה, היא עושה "פינג-פונג" בין 2 הלהקות- פעם היא מעריצה את H.O.T ופעם את Sechs Kiss.
קאנג ג'ון הי (הויה, חבר בלהקת הפופ הקוריאנית INFINITE. זהו תפקידו הראשון בדרמה קוריאנית)- חברו הטוב ביותר של יון ג'ה.
דו האק צ'אן (און ג'י וון, בעברו חבר בלהקת Sechs Kiss, המוזכרת, כאמור, בסידרה)- "הבחור" החדש בחבורה שמגיע מסיאול. חובב פורנו מושבע, שמדביק את 3 הבנים האחרים בחבורה באהבה לפורנו.
באנג סונג ג'ה (לי שי און, "ד"ר צ'אמפ", "הלוחם באק דונג סו", "מלך הלבבות", "Shark")- הפטפטן שבחורה. לא סותם את הפה אפילו לשנייה אחת.
סונג דונג איל ולי איל האווה (מגולמים בידי... סונג דונג איל ולי איל האווה- כן, דמויותיהם קיבלו את השמות של השחקנים שמגלמים אותם. הוא מוכר, בין השאר, מ"החברה שלי היא גומיהו" ומ"ציידי העבדים". והיא מוכרת, בין השאר, מ"אילג'ימה" ומ-"2 טיפות מים")- הוריה של שי וון והאפוטרופוסים של יון ג'ה ואחיו הבכור, טאה וונג (הם לקחו את חסותם עליהם, לאחר שהוריהם נהרגו בתאונה). הוא מאמן קבוצת בייסבול, והיא עקרת-בית. לא בדיוק האנשים הכי פוליטיקלי-קורקט בעולם.
יון טאה וונג (סונג ג'ונג הו, "קין והבל", "האיש של הנסיכה")- אחיו הבכור של יון ג'ה והמורה האהוב של 6 הנערים בתיכון.
דעתי על הסידרה: מדובר בדרמה שהיא פשוט מ-ע-ו-ל-ה! אהבתי אותה מאוד, נקשרתי אליה, נהניתי ממנה והתענגתי עליה, כבר מהסצנות הראשונות שלה, ולכל אורכה . מדובר בדרמה קלילה- אבל לא קלילה יתר על המידה- שיש בה הכל! ובמה אני מתכוונת ב"הכל"? רומנטיקה, רגעים קומיים, רגעים מרגשים, רגעים עצובים, המון רגעים אנושיים, ריאליסטיים ומעוררי הזדהות, טיפ טיפה מתח, התעסקות בנושאים המוכרים לנו מהחיים הפרטיים שלנו ומהחברה הסובבת אותנו, אינספור רפרנסים תרבותיים והרבה מאוד נוסטלגיה. הכל בסידרה הזאת היה מעולה: התסריט, העריכה, הצילום, הפסקול (ששילב גם מוזיקה קוריאנית, וגם מוזיקה מערבית), הדמויות (אהבתי את כל הדמויות, ללא יוצא מן הכלל), הקאסט, הדינאמיקה שנוצרה בין הדמויות/השחקנים והכימיה בין הזוגות בסידרה (הזוג הראשי, היה אהוב עליי במיוחד, והיה אחד הזוגות היפים ביותר, שיצא לי לראות בדרמות הקוריאניות).
מפני שמדובר בסידרת כבלים, הסידרה היא מתקדמת ונועזת יחסית, ועוסקת בנושאים שסדרות קוריאניות אחרות לא היו מעזות להתעסק בהם: חרמנות והורמונים משתוללים בגיל הנעורים, זהות מינית (אחת מהדמויות הגבריות בסידרה, התאהבה בדמות גברית אחרת בסידרה), יחסי-מין, מגורים משותפים לפני החתונה וכד'. כבר בפרק ה-2 בסידרה, הראו נשיקה בין 2 מגיבורי הסידרה, והנשיקות בין הזוגות בסידרה, הן ארוכות ודי לוהטות.
הסידרה משופעת ברפרנסים לתרבות הפופ הקוריאנית ולתרבות הקוריאנית בכלל: היא כוללת אינספור אזכורים לדרמות, סרטים, תחרויות וקבוצות ספורט, תוכניות טלוויזיה ורדיו, מוזיקה ואיידולים, רובם ככולם מתוצרת קוריאה.
בנוסף, הסידרה משופעת בנוסטלגיה חמימה וטובה לדברים ופרטים קטנים וקטנים פחות, שחלקם הגדול כבר נעלמו מחיינו: טלפון החוגה, טלפונים ציבוריים, ביפרים, הטלפונים הסלולאריים הראשונים, חיבור אינטרנט איטי שתופס את קו הטלפון בבית, מכשירי וידאו, קלטות וידאו, הצורך להקליט כל תוכנית שמשודרת בטלוויזיה, גם אם צופים בה בזמן אמת, העצבים שחוטפים כשמגלים שמישהו מחק את התוכנית האהובה עלינו מקלטת הוידאו וכד'. מכיוון שהסידרה לא מפסיקה לנוע על ציר הזמן, אפשר לחוות דרכה את ההתפתחות הטכנולוגית שקרתה בקוריאה בפרט, ובעולם בכלל. למשל: המעבר מהטלפונים הסלולאריים הראשונים, לטלפונים הסלולאריים שכבר אפשרו משלוח של הודעות טקסט, ומשם המעבר לסמארטפונים המשוכללים של ימינו.
אבל הכי הכי אהבתי בסידרה הזאת את העובדה, שהיא אנושית, ריאליסטית, מלאת נשמה ומעוררת הזדהות. כמעט כל (ואפילו כל) רגע בה, וכל סיטואציה בה, ממש נלקחים מהחיים ומעוררים הזדהות בקרב הצופים: מההערצה הכמעט עיוורת של מפורסמים בגיל הנעורים, דרך ההתמודדות האישית והמשפחתית עם מחלה שלקה בה אדם קרוב במשפחה, ועד לקשיים שחווים אנשים בגיל ההתבגרות ו"להתברגנות" שלהם בסוף שנות ה-20 ובתחילת שנות ה-30 לחייהם, וכד'.
גם סיום הסידרה היה יפה ונתן סוף טוב לכל הדמויות, בלי יוצא מן הכלל.
הציון שמקבלת אצלי הסידרה: 10 עגול, גדול ויפה .
וזאת (כנראה) הסצנה הידועה מכל בסידרה: סצנת הנשיקה בפרק 2:
סרטון באורך מלא וללא תרגום, של סצנת הנשיקה בפרק 2:
2 שירים יפים במיוחד מפסקול הסידרה. שרים אותם, ג'ונג און הי וסו אין גוק, 2 כוכביה הראשיים של הסידרה (אזהרה: ייתכן והסרטונים מכילים ספויילרים):
ושיר יפהפה של הקרנבריז מ-1997, ששולב בפסקול הסידרה:
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית חיי קשים מנשוא: פאטמגול, ביחד עם "גוסט" ו- "מלכת האמבציות:
הבת של אבא,(מון),
דל ג'ל ספרינג,,,
מלך האפייה באנגלית,,,,, ,,,ומלכת המשרד לא הולכים ביחד עם ההתקפה של ויוה::::
אתמול היא הביאה לי על הראש את "השיבה הביתה" של ארסלי וקליף ריצאד המתחזה ---
קוראים אותו והוא החתיך של המאה-
הוסיפו לי אהבות אמיתיות עם "סבסטיאן רולי" המושלם, וסגרו עניין עם הישנה של אידית גונזאלס" שמים אדומים" שלמרות הכל היא מרתקת,,,, שלא לדבר על שקר היופי--- ו-ש"ד ברזיל מפחידה מרתקת, מהפנטת וגעילה ביחד איזה מירשעות איכס.
בעיה קשה מאד,
אני מנסה להתקדם עם ה- 5 קוריאניות שלי וזה מבלי לצפות בכלל בויוה ו- או- בויוה + בשביל מה אני משלמת כ"כ הרבה אם אני לא מגיעה בכלל לערוצים האלה, אבל אני לא יכולה לוותר על אף אחת מ ה- 5 הקוריאניות שסוף סוף בחרתי לי... ועוד אני קורצת למלך הדרמות, ולמלכת המשרד, ומלכת הסבון משהו כזה ??
חחחה
עכשיו לא יודעת למה אבל סיפרתי לרונית שאני רואה 5 - 5 והיא צחקה מפה עד ראשלציון----
אולי אתם יודעים למה???
כל אחת ואחת מהספניוליות היא ממש איכותית טובה מיוחדת שחקנים מיכרות אזורים נופים לרגע נראה כאילו הם השתפרו הסתפרו והעתיקו את הקוראיניות, כמובן שמי שרוכבב על הכל היא פאטמאימה פאטמגולללללללללל
שממשיכה להחזיק קצר את כולם.
אין אין ולא יהיה כמו פאטמגול אין.
וכל פרק אני רואה משהו ממה שטעמתי במהלך השנים בדרמות הקוריאניות,
הקוריאניות האלה פרצו לעולם ולימדו דבר אחד או שתיים על איך עושים דרמה וכיוון שהשוק הזה כולו העתקות, אפשר היה להעביר מ ג'אנר לג'אנר מבלי לפגוע אלא להפך להועיל לצופה, אבל מה אני עושה עם ה- 5 ----5 האלה ::::מאמאיה.. צחקו ,,,
shu8
הכי הכי יהיה כשאני אכתוב תקצירים לכל החמש חמש האלה.
בתגובה ל: המשך שרשור קוריאניות|נשיקה מאת: מאימאי10
זו בחירה שלך, אבל למה את צופה בעברית?
תוקן על ידי ההרצליינית 31/7/2013 22:6
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: המשך שרשור קוריאניות|נשיקה מאת: מאימאי10
איך את מתרשמת מ"גוסט"? אני פרשתי בפרק 9. ו"מלכת האמביציות" נראית לי קצת מפחידה...
בתפריט שלי יש את ה"כריש" (נשאר לי עוד פרק אחד כדי לסמן וי...), "סוכנות השידוכים של סיראנו" (סדרה חמודה מאוד), וגם את "באושר ובעושר"/אליס שאני רואה על בסיס שבועי (ולא מלהיבה אותי בינתיים).
צפייה מהנה :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: נראה שיש לך סלט בראש מאת: danarod גוסט מחכה לעוד צ'אנס..... כשהראש שלי יהיה ריק לגמרי.. האמביציות- חתיכת צרה, אבל עם פוטנציאל, הפוסטר אומר הכל והסיפור מורכב, אי אפשר להמריץ כי כל פרק יש מעשייה, אני צופה ומרוצה מאד בינתיים , אל תשכחי שלמדתי להכיר שחקן חדש הראשי ואני מבינה שהוא נשוי טוב ויש לו בונבון של תינוק כמו שרק הקוריאנים יודעים ל ייצר, חחחה.
אני מבינה שאם אני כותבת לפי פרק אני צריכה להוסיף ספויילר ??, כריש-- זה שהגיע לחופי אוסטרליה ולקח בדרך נערה וצלל איתה למעמקים ואחכ ראו שלולית אדומה מה זה ?? גם את סיראנו לא אדע אם אין לי אינגליש אבל אלך לחפירה תודה כמובן על העידכון כשאני אעשה עידכון, זה יהיה כל הסיפור במישפט, טוב סתם,, להתראות .
ואת הקבלן- הזבלן ,,אף הוא-- מ הנאהבים או המאפיונר, Jang Hang Sun,,,איך אני אוהבת זקנים שיודעים להביא את המשחק ברמה אחרת.
שני אלה, מבצעים-שני תפקידים לא רעים כלל בדרמה מלך האפייה. King of Baking, Kim Tak Goo
אני חולה מזה ש- מיג'ו לא מופיעה- מה לא יכלו לתת לה איזה תפקיד זעום כאן ביחד עם חבריה, והיא היתה מביאה כבר את לי סו ג'י או בקיצור את קאנג'ה, אוך - איזה חגיגה אני הייתי עושה.
בתגובה ל: תודה על ההפניה לעבריתוש,הדרמה כובשת,סאגה מסורתי מאת: מאימאי10
מקווה שמי-ג'ו תעשה לך נחת בקרוב :) ואת מר גומות אפשר לראות בימים אלה בתוכנית הווראייטי של הסבים חסרי המנוח. נראה שממש מסנג'רים אותו שם... אפשר לצפות בצפייה ישירה כאן:
אבל ברגע שאני בפייס-- ובחורה לא משנה סתם: כותבת מילה ,על סונג סונג או על הנסיכה-- מאין נוסטאלגיה (בהגה "יוונית" לרוא--- נוסטאלאאגיה- חחחה. חחחה נוסטלגיה בקיצור,,,,,,
ומעלה תמונות של סול" הנסיכה" --- קים טה הי- ושל הא -יונג( הלוא הוא סונג), אני מתחרפנת והופכת להיות תוספת דרמה- לצפייה :עם פחות חפירות.
הרגע שאני קולטת את הדרמה הזאת או לא חשוב כל דרמה שדיברה אלי בעבר, אני פשוט ניסחפת, נשמע ילדותי , אבל ראשית יש לי מה לתרום אני מרגישה במישפחה ואני יכולה לתרום חופשי: מה יותר כייף מזה???....
הדרמות האחרות אני הייתי בטוחה שתוך שבוע אני בחוץ -- איפוא-- אין מצב שתיהן לכדוני קשות. גם המכשפה הרעה הזאת של מלך האפייה מתה עליה על הרשעית הראשית--- האימא--
וכמובן החתיך של התקופה שלי החדש מ-- מלכת האמביציות . בתיקוה שלא אתעייף ו- אוותר על הכל ואשאר עם פאטמממממגול שלי, היום אני גם כל היום מבשלת שרון חולה - מה איתה ?? אני וישמור עליה והכלבלב שומר עליה חחחה., נקוה לטוב,,
אז ד"ש מ הנסיכה סול מהקרן המלכותית, מהירושה ומהאישיות של קים טה הי שהיא כרגע במקום -- קים ג'ונג און (מי ג'ו).אני עוקבת אחריה-
ראיתי את לי סאו ג'ין - אני לא מסופקת אני דורשת גגנסטר- ולא סתם גגנ אלא אחד שיהיה הבוס של המאפיה דרמה טובה אמוציונלית קלילה טובה והוא יפה נקודה בי שובע טוב נשמות שלי.
בתגובה ל: הי יקירה ממש לא משעמם, בכלל- הורדתי את האפייה מאת: מאימאי10 ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
הסדרה Crazy For You שודרה בערוץ SBS בין החודשים פברואר-אפריל 2007 ויש לה 16 פרקים. הדרמה מתורגמת לעברית במלואה.
העלילה (באדיבות לינה): סו ג'ין יונג עובדת כטכנאית אחזקת מטוסים. היא קבעה להיפגש עם בעלה לעתיד בחצות בשביל לקבל יחד את השנה החדשה, שנה שאמורה להיות נפלאה עבורם מאחר שהם היו אמורים להינשא למחרת היום, ב-1 בינואר. שעות לפני מועד החתונה, בעוד שהיא ממתינה לארוסה שלא מגיע למקום המפגש, היא מקבלת טלפון שבו מבשרים לה כי ארוסה עבר תאונת דרכים שגרמה למותו. קים צ'ה ג'ון הוא בחור יתום ודל אמצעים אשר מאוהב בבחורה בשם ג'ו מין הי. מין הי היא בחורה קלת דעת, יפה ושאפתנית. צ'ה ג'ון מסכים לעבוד בשביל אנשים מפוקפקים בשביל לעזור לה ולאביה המובטל. לאחר יום עבודה, צ'ה ג'ון מצא את עצמו מעורב בתאונת דרכים קשה שבה מצא את מותו ארוסה של סו ג'ין יונג. קים צ'ה ג`ון נשלח ל-7 שנות מאסר . ג'ין יונג רוצה לראות את פניו של הגבר שהרג את אהובה, אך בסופו של דבר היא מסתפקת בלהשאיר לו מכתב שבו היא מבטאת את כל רגשותיה הכואבים. כעבור 7 שנים, קים צ'ה ג'ון יוצא מהכלא והגורל מפגיש אותו עם סו ג'ין יונג. השניים מתחילים לעבוד יחד ולאט לאט הם הולכים ומתקרבים זה לזו, מבלי לדעת על הטרגדיה מהעבר שמאחדת ביניהם.
דמויות/ שחקנים:
קים צ'ה ג'ון (יון קיי-סאנג, "אהבה גדולה", "מי אתה", דרך מס' 1)
סו ג'ין יונג (לי מי-יון, Merchant Kim Man Deok)
ג'ו מין-הי (ג'ו ג'ון-הי, Can You Hear My Heart )
לי היון-צ'ול (לי ג'ונג-היוק, "כבודו של ג'נטלמן", Dating Agency: Cyrano)
התרשמות אישית: מדובר בדרמה אנושית קטנה ומינורית, שלעתים הייתה מינורית מדי לטעמי. למרות שחלק גדול מהסדרה מתרחש בנמל התעופה, העלילה לא ממש המריאה לדעתי. בפרקים הראשונים היה נראה שטמון פוטנציאל לסיפור אנושי מרגש, אבל לצערי במחצית השנייה של הסדרה די איבדתי עניין, ולא אהבתי את הכיוון שאליו פנתה העלילה בפרקים האחרונים, מה גם שהיא נעשתה די חד מימדית ולא העמיקה.
נקודת החוזק של הסדרה טמונה לדעתי בשחקנים המצוינים. חיבבתי את כל הרביעייה המובילה ואני חושבת שהם היו נהדרים, גם אם כיווני העלילה לא תמיד לטעמי. זו כנראה הפעם הראשונה שאני מצליחה לחבב דמות בגילומו של יון קיי-סאנג, שהיה כאן חמוד ונוגע ללב (הוא שחקן טוב, פשוט לא כ"כ התלהבתי מתפקידיו הקודמים). השחקנית הראשית מקסימה וטבעית. היא הייתה אחת הסיבות העיקריות שהתמדתי עם הדרמה הזו, וחבל שלא רואים אותה יותר על המסך (הרזומה שלה די מצומצם משום מה). חיבבתי כאמור גם את המשניים, ובעיקר את לי ג'ונג-היוק שאני רואה עכשיו גם ב"סוכנות ההיכרויות סיראנו", והוא שחקן נהדר.
הסדרה צולמה כאמור לפני שש שנים, ומבחינת הצילום היא נראית די אפרורית ומיושנת, כאילו עבר לפחות עשור מאז, אבל לא על זה קמה או נופלת סדרה (צפיתי בסדרות שהיו מרתקות למרות הצילום המיושן). השם של הסדרה, אגב, נראה לי גנרי לחלוטין ולא קשור אליה באופן מובהק, אבל מילא... הקוריאנים כבר הוכיחו שהם יודעים להצמיד לסדרות שלהם שמות הזויים ובלתי קשורים בעליל.
סרטון מוזיקלי מהסדרה (כולל ספויילרים):
iDana לשעבר
בתגובה ל: Crazy For You מאת: danarod ...שמות של יצירות מערביות מפורסמות, שברוב הפעמים, ממש לא קשורים לעלילה של אותן דרמות. אני מנחשת שאין בכלל קשר, בין עלילת הסידרה הנ"ל, ללהיט האייטיזי המפורסם של מדונה.
בתגובה ל: הקוריאנים אוהבים להצמיד לדרמות שלהם... מאת: ההרצליינית ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: Crazy For You מאת: danarod הרופא הנחמד הנחנח, דוקא חיבבתיו למדי-- ובזמנו אפילו התענייתי עליו- בתחקירים והנה שלפת משהו- יפה.
סוף סוף קיבל פוסטר, רק נראה שה אהבה מופלאה היתה לפני הפוסטר, זה אומר ??? שהוא לא כזה מבוקש והדרמה הזאת פושרת ??
שוב תודה וזה אחרי הקיטור שלי איה הם הבחורים עם הקוקו והסארפן טוב הבחורות שיהיה. חחחה לילה טוב . מ.
בתגובה ל: Crazy For You מאת: danarod הוא אחד הטובים בעיני. גם ב"מי אתה" וגם ב"אהבה מופלאה" הוא הפגין כישרון אמיתי. דוקא חשבתי לראות את הסדרה יום אחד, אבל די הוצאת לי את החשק...
נו, אולי יום אחד, בכל זאת...
בתגובה ל: השחקן הראשי בסדרה הזו מאת: zilpa
הוא בהחלט שחקן מוכשר ומגוון, אבל משום מה לא התלהבתי מאף אחד מהתפקידים הקודמים שלו. וכאן, כאמור, דווקא חיבבתי מאוד את דמותו - אבל לא את הסדרה. אולי בפעם הבאה :)
ויש לו פרצוף שנולד לקומדיה ולסלפסטיק. אפילו בסדרה הדי רצינית הזו, היו לו כמה יציאות...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אל תסמכי על הטעם המוזר שלי מאת: danarod והטעם שלך הרבה פעמים חפף לטעמי, כך שבד"כ אני מוצאת את עצמי מתפלאת כשאת לא מתלהבת ממשהו שאני ממש אהבתי.
בעיקר אני תוהה לגבי סיטי הול. אני רואה את הסדרה מחדש כרגע, ופשוט מתמוגגת. הפרקים הראשונים קומיים בצורה בלתי רגילה. (זה מה שעשה לי "יום עם בני", רצון לראות את סיטי הול שוב...:)קים סון אה קורעת...והפנינים המתקשרות לפוליטיקה" אם נצטט את ביבי: "יש שני סוגים של פוליטיקאים. אלה שנמצאים בראש, ואלה שדרכו עליהם בדרך לשם."
בתגובה ל: אוי, איזו תמונה! מאת: zilpa
ביבי מהסדרה? כי זה יכול להתאים גם לראש ממשלתנו ולרוב הפוליטיקאים באשר הם, לא?
סיטי הול היא גם תעלומה בשבילי. הסדרה שכולם אוהבים ורק אני לא...
iDana לשעבר
בתגובה ל: איזה ביבי אמר את זה? מאת: danarod הניחוש שלי לגבי סיטי הול זה שהמרצת מהר מידי ולא התענגת על הדקויות. בזמנו גם לי לקח זמן להיתפס אליה. איזה 4-5 פרקים לפחות. אבל אחרי שמכירים את הדמויות ורואים שוב, זה פשוט קורע...
והנה עוד ציטוט של ג'ו הווא, חברת המועצה המצליחה להיות מרושעת וחמודה בעת ובעונה אחת: "יש רק סיבה אחת שאנשים רוצים להגיע לעמדות כוח והשפעה. כדי לנצל אותו לרעה!"
בהחלט מתאים למציאות שלנו, לא?:)
בתגובה ל: בודאי שביבי מהסדרה מאת: zilpa
זו הייתה הסדרה הראשונה שבה למדתי איך משנים את מהירות הצפייה בנגן במחשב (לפני כן הייתי מאותגרת טכנולוגית). כך שבפרקים הראשונים לא המרצתי בכלל, וגם אח"כ ניסיתי לחזור מדי פעם לצפייה במהירות רגילה, אבל לא הצלחתי להתמיד לאורך זמן, והאצבעות רצו מעצמן למקשי ההמרצה :) אני חושבת שהבעיה העיקרית שלי הייתה שלא התחברתי לדמויות הראשיות, שדי עצבנו אותי בשלבים הראשונים והמכריעים של הצפייה. כתבתי על זה פעם בהרחבה לפני 1360 ימים.
את הציטוט של חברת המועצה אני זוכרת היטב - נדמה לי שציטטתי אותו פעם גם באחד משרשורי "יי סאן" ושגם אורלי שאלה אותי פעם משהו לגביו.
וכן, יש דברים שהם אוניברסליים, לצערנו הרב...
iDana לשעבר
בתגובה ל: בזכות/בגלל סיטי הול למדתי להמריץ מאת: danarod ואני יכולה להבין. גם אני בהתחלה לא אהבתי את שין מי רה והיא נראתה לי פסיכית לגמרי. (וגם לג'ו גוק ולשאר אנשי העיריה) עם זאת, בצפיות נוספות שום דבר שהיא עושה לא נראה מוזר וניכר שהדמות נאמנה לעצמה לכל אורך הדרך. אשה שעושה את מה שהיא חושבת שזו חובתה לעשות, גם אם זה יכול לגרום לכאב או כעס כלפיה. בצפיות חוזרות גם אפשר לראות שהיא מבינה לחלוטין שהיא נוהגת לעתים כפסיכית, מתנצלת על כך, אבל מרגישה שבאותו רגע זו היתה הדרך היחידה שלה להתמודד...
הסצינות הראשונות בסדרה קורעות מצחוק. הנסיונות לשכנע שהיא מתאימה לתחרות היופי, מן הסתם כבר שכחת את הדיאלוג הבא: "את כל כך רוצה להרשם לתחרות? תרשמי!" "אבל אני בת 36...תסיר את מגבלת הגיל..." - את חושבת שהגיל זו הבעיה היחידה שלך???" אחר כך בהכנות לתחרות, הגברת יושבת עם ג'ו גוק המשועמם, שותה עמו ומספרת לו שהיא יודעת את כל הסודות של ראש העיר. והוא רוכן בעניין פתאומי ורוצה לדעת מה הסודות. ואז הסוד הגדול הוא שראש העיר חובש פאה. פשוט ענק. אולי יום אחד תרצי לתת לסדרה הזו צ'אנס נוסף. היא אחת הסדרות היותר מוצלחות שראיתי.
בתגובה ל: קראתי את מה שכתבת משכבר הימים מאת: zilpa את דנה ...יש לה טעם שונה מאוד מאיתנו ואני מכבדת אותה ולא מנסה יותר....חחחחח לכן אנחנו אוהבות אותה כ"כ..
בתגובה ל: זילפה יקירה, לא למדת עדיין שאין טעם לשכנע מאת: kler181
דווקא היו כמה מקרים שבהם הטעמים שלנו נפגשו, לא? מקווה שזה יקרה גם בצפייה המשותפת הבאה עלינו לטובה :)
ולגבי סיטי הול - Never say never וכל זה. אולי יום אחד גם אני אראה את האור
iDana לשעבר
בתגובה ל: היי מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: איזה ביבי אמר את זה? מאת: danarod יש לי טראומות מהדמויות שגילם השחקן הזה ב"המאפיונר שלי" ו"צייד עירוני". הבנתי שגם ב"סיטי הול", הדמות שהוא מגלם, רחוקה מלהיות טלית שכולה תכלת.
בתגובה ל: את "ביבי" ב"סיטי הול", מגלם צ'וי איל וו, נכון? מאת: ההרצליינית
גם בדרים היי הוא לא היה אבא מצטיין...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אכן כן מאת: danarod ב״סיטי הול״, הוא גילם את אביה של קים סון אה?
בתגובה ל: הוא ממש ״נתקע״ על הטייפקאסט של האבא הגרוע... מאת: ההרצליינית
הוא שימש כפטרונו הפוליטי של בנו, אבל הסתיר את הקשר ביניהם (גם מבנו) אם אני זוכרת נכון...
iDana לשעבר
בתגובה ל: לא, את אביו הביולוגי של הגיבור מאת: danarod אחרי כל ההמרצות שלך?:)
הבן שלו ידע לאורך כל הדרך, מאז ילדותו, שהוא אביו. אבל הוא היה ילד לא חוקי שאבא שלו לא רק שלא עזר לו, גם הערים עליו הרבה קשיים...חצי מהסדרה הוא מנסה לרצות את אביו -ובעצם מגיע לאינג'ו, הכפר הקטן והלא מעניין, בשליחותו הלא ברורה של האב הזה, אבל אז - אחרי שהאב ממשיך להתעלל בו וביקירתו, הוא מחליט לצאת נגדו.
יש שם כמה נקודות מרתקות לגבי האבא הזה, שכולם מעריצים והוא נחשב ביבי= ביג ברודר, אגדה פוליטית. אבל כשמכירים אותו מקרוב רואים כמה הוא מושחת ומסוכן...
בתגובה ל: את מצפה לזכור מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: טוב, אני הולכת לעמוד בשקט בפינה מאת: danarod רק רומזת בעדינות (?) בפעם האלפיים שבע מאות שמונים ותשע שכדאי שתתני לסיטי הול הזדמנות נוספת.
את בחורה של מרכז, יקירתי. לא של פינות.
בתגובה ל: לא.....אני לא שולחת אותך לפינה!!!! מאת: zilpa
ואחרי הכל, הסדרה עדיין שמורה בכונן הישן שלי... מי יודע, אולי מתישהו אנסה את הפרק הראשון באופן ספורטיבי :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: אל תסמכי על הטעם המוזר שלי מאת: danarod ובאמת יש לו פרצוץ גומי כזה.
בתגובה ל: Crazy For You מאת: danarod הסדרה הזו זכורה לי לטובה...צפיתי בה ממש מזמן ואני זוכרת שמאוד מאוד אהבתי אותה...הזוג הראשי היה מאוד מרגש בעיני
השחקנית הראשית באמת הייתה מעולה...ומבאס שהיא לא לוקחת חלק בעוד סדרות...את הסדרה התקופתית שלה מלפני 3 שנים ראיתי ודי השתעממתי...בהחלט אפשר לוותר
הסדרה Shark (הידועה גם בשמות Don't Look Back/The Legend of Orpheus) שודרה ברשת KBS2 בקוריאה בין החודשים מאי-יולי 2013. לסדרה יש 20 פרקים, שזכו לרייטינג ממוצע של 9.5%. מדובר בחלק השלישי בטרילוגיית הנקמה של הבמאי Park Chan-hong והתסריטאית Kim Ji Woo, הכוללת גם את הסדרות Resurrection ו"השטן". אין קשר עלילתי ישיר בין הסדרות.
העלילה: האן יי-סו איבד את אביו וכמעט גם את חייו שלו, בגלל הבעלים של קבוצת מלונות גאיה, שהם גם בני משפחתה של ג'ו הא-וו, אהבתו הראשונה. יי-סו מאומץ על ידי איש עסקים יפני עשיר, וחוזר לקוריאה אחרי 12 שנה בזהות חדשה, במטרה לנקום ולחשוף את הסודות האפלים שעמדו מאחורי מות אביו. הא-וו הפכה בינתיים לתובעת כדי לגלות מה קרה לו, ונישאה לבן כיתתם. יי-סו מוצא את עצמו נקרע בין הנקמה לרגשות שמעורר בו המפגש המחודש עם הא-וו ועם אחותו הצעירה.
ג'ו הא-וו (סון יה-ג'ין, "טעם אישי", The Classic, "רגע בלתי נשכח")
או ג'ון-יונג (הא סוק-ג'ין, Can't Lose)
התרשמות אישית: התחלתי את הסדרה הזו בגלל שתי סיבות עיקריות: הצוות שעומד מאחוריה אחראי לכמה מהסדרות האהובות עליי ביותר כמו Resurrection, השטן ומשפחת קימצ'י, וזה הקאמבק המצופה של קים נאם-גיל, שחקן כריזמטי ואהוב עליי. לצערי, אי אפשר להגיד שהסדרה עמדה בציפיות הגבוהות שלי, ולמרות זאת אני לא מתחרטת שצפיתי בה. נתחיל בהתחלה שהייתה די סטנדרטית אבל בכ"ז עשויה היטב, והציגה את הרקע המתבקש ואת הבסיס לסיפור הנקמה. הילדים שגילמו את הגיבורים בצעירותם היו נהדרים, הצילומים יפים ומושקעים, ונראה שהעלילה נעה כמכונה משומנת (גם אם לא חדשנית במיוחד). המעבר לדמויות הבוגרות היה חלק, והשחקנים הראשיים השאירו רושם ראשוני טוב ומסקרן להמשך. אלא שאז התגלו כמה חריקות ובעיות שהיה קשה להתעלם מהן.
בראש ובראשונה, העלילה נראתה די ברורה וצפויה כבר מההתחלה. בניגוד לסדרות הקודמות מאותו בית יוצר, לא הרגשתי שיש כאן תעלומה מסקרנת, מסתורין או מתח וגם לא עומק פסיכולוגי מרשים. הדמות הגברית הראשית לא הייתה מספיק מפותחת ומעניינת, ולטעמי די עמדה בצל. אם בתחילה חשבתי שהדגש יהיה על סיפור הנקמה המוצג דרך עיני הגיבור, הרי שלהפתעתי דווקא הדמות הנשית הראשית תפסה את רוב הפוקוס, עם הדילמות שחשה והסודות המשפחתיים שגילתה. קים נאם-גיל הוא שחקן מעולה ועשה את המקסימום עם המעט שניתן לו כאן, אבל באופן כללי הרגשתי שהוא מבוזבז בסדרה הזו. בדקות המעטות שנתנו לו להתבטא, אפשר היה להתרשם איזה שחקן אדיר הוא, שמביע כ"כ הרבה במבט – אבל זה היה בבחינת מעט, מעט מדי... היו לו יותר מדי סצנות שבהן הוא לא עשה דבר מלבד לבהות באקווריום. כ"כ חבל.
סון יה-ג'ין הייתה נהדרת בסדרה הזו, אם כי גם לגבי פיתוח דמותה יש לי השגות, אבל מאוד נהניתי לראות אותה ואת מה שהקרינה לאורך הדרמה. אהבתי גם לראות את הזוגיות שלה ושל בעלה בסדרה, ואפילו קיוויתי שהנישואים שלהם יצליחו, למרות שאולי כוונת היוצרים הייתה שארצה לראות אותה מממשת את אהבתה עם יי-סו. איך שהוא גם הקטע הזה התפספס לי בסדרה. אם הסדרה ניסתה להציג איזושהי הקבלה בין הכריש ליי-סו – אני חושבת שגם זה התפספס להם. בתחילת הסדרה מציגים את מוטיב הכריש כיצור שחייב להיות בתנועה מתמדת כדי לשרוד, שהוא גם הכי חזק בים וגם הכי מסכן – וזה לא התחבר לי באופן עקבי לדמותו של יי-סו כפי שהוצג בסדרה. ובכלל, נשארו לדעתי גם כמה חורים וקצוות לא קשורים בסיפור הנקמה וההיסטוריה המשפחתית.
הבונוס העיקרי מבחינתי בסדרה הזו היו שחקני המשנה הנהדרים. השחקנית הצעירה נאם בו-רה שגילמה את אחותו של הגיבור הייתה הפתעה מרעננת ונעימה. היא שדרגה כמעט כל סצנה שלה על המסך, והייתה לה פשוט כימיה מעולה עם כל השחקנים.
נהניתי גם מהתפקיד המסתורי משהו של לי סו-היוק (עץ עמוק שורשים) שלשם שינוי לא נראה ערפדי...
פארק וון-סאנג בתפקיד הבלש המשטרתי, שחקר את הפרשה לאורך השנים, היה נהדר, אנושי ואבהי.
לי שי און (שמוכר גם מ"1997, עבור") היה חמוד ומצחיק על תקן האתנחתא הקומית. וגם לי האני (שמוכרת מ"פסטה") הייתה חמודה למדי.
בשורה התחתונה, זו סדרה מפוספסת ומאכזבת משהו לטעמי, במיוחד בהתחשב ברזומה של היוצרים והשחקנים, ועדיין היו בה נקודות אור וגם שיר יפהפה אחד.
טריילר:
וכל מה שנשאר לי להגיד לסיום – קים נאם-גיל, תעשה כבר קומדיה בבקשה! יש לך את זה ובגדול, והגיע הזמן שנראה את החיוך שלך מככב על המסך ולא רק מאחורי הקלעים. די לתפקידי הנקמה המיוסרים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: Shark מאת: danarod
ע"י אדוה שעשתה עבודה טובה מאוד במהירות שיא (חלק מהפרקים תורגמו והועלו יום לאחר השידור בקוריאה ). אמנם ראיתי רק 4 פרקים בתרגום שלה (את השאר ראיתי באנגלית), אבל התרשמתי לטובה.
הסדרה מופיעה באחד האתרים החדשים יחסית. למי שמעוניין, אשמח לשלוח מסר :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: אגב, הסדרה מתורגמת לעברית מאת: danarod ל קים נאם גיל , דרמה חיקוי בנוסח המאפיה הקוריאנית והמאפיונר, שם היה לו תפקיד עוזר באמת עם מבט קפוא ומעט מאד הפגנת רגשות להוציא את ההפלה של החברה של קאנג'ה, שם ראינו אותו מביט מבעד למראה אל המושב האחורי וקלטנו את המישחק שלו- אז אולי התפקיד היה קטן והוא זכר אותו לטוב והחליט כ-שיקבל תפקיד ראשי הוא ירביץ,,, בהייה. כי גם שם הוא רוב הזמן בהה,
הבוס שלו-- היה צריך לנחש אותו תמיד--( הא היא לא הסכימה לקבל את המכונית או קי. תניח את המפתחות על השולן.) ועוד פניני פנינים,, חחחה,,,,
ועם הצלחה כידוע לא מתווכחים (יודעת אני שלקחתיך למחוזות אחרים אבל זה בסדר כל אחד והדימיון המפותח שלו, אחרי כ"כ הרבה דרמות ברור שניתן להשוות.
בתגובה ל: דנה תודה על הסקירה כרגיל מושלם- אולי התחשק מאת: מאימאי10 במאפיונר אחד עם גומות. כל היתר תפאורה/
הנה, במיוחד בשבילך, תמונה מהימים שלא ישובו עוד...
בתגובה ל: אני מבינה שהכל מתחיל ונגמר מאת: zilpa על הבוקר לראות אותם איזה זוג איזה כימיה איזה דרמה, כל הכבוד לך על התמונה מרעננת צעירה לנצח ומראה ימים קדומים יפים,
משהו שונה דומה---
אני מאלה שרצו רצו ולחצו ש --ויליאם לוי יעשה עוד דרמה בנוסח הכישוף עם בת הזוג המיתולוגית ז'קלין ברקומנטס ומה יצא..... חצץ...
הוא כמעט התגרש ,ובגד, ב ג'קלין ---(היה בטוח ברור רומן על הסט בין שני אלה )....
היא התחתנה וילדה תאומים האחד מת,
והוא עשה חבילת הוליווד הצליח קצת, אחכ מעט ,ושוב הרבה, אבל הכי הכי הוא לא הצליח להמריא עם אף טלנולבה בגלל בנות זוג דפוקות לא ב "לה טאמפאסדה" ולא "באהבה חמורה""" שמשודרת פעם שניה בארץ
ולא הפסיקו להטריד אותו לחזור על ההצלחה של שמור על המלאך עם ההיא השחורה, תחלס
אני לא אקבל את שני אלה קאנג'ה ו== מיג'ו שלי,, בחיים בחזרה ואל זה אני בטח אבכה למה לא למה....
כאלה סתומים שמה--- בכלל לא איכפת לי מה חושבים השחקנים ההנהלה היתה צריכה להביא כאלה תסריטים ופיתויים ולתת להם את הבמה לעבוד ,
בתגובה ל: ל זילפה היקרה-תודה ,לי סאו ג'ין, קים ג'ונג און מאת: מאימאי10 אבל נראה לי שהכימיה במאפיונר היתה בשל העובדה שהתחיל שם סיפור אהבה, ואם יכריחו אותם לשחק יחד בימים אלה...זה גם יכול להיראות מאולץ וגרוע. (ולבטח יסב להם סבל. אם כי, כמובן, אנחנו רשאים לקוות שהמפגש המחודש יצית את האהבה מחדש...)
בתגובה ל: אגב, הסדרה מתורגמת לעברית מאת: danarod אם כי מדברייך אני מתרשמת שאין מה לרוץ לראות את קים נא גיל בוהה באקואריום.
חייבת להודות שהופתעתי לגלות שהגיבורה נשואה ל...מישהו אחר. וכשקראתי שאת אהבת את הזוגיות של בעלה ושלה תהיתי האם השאירו לידידנו המשופם אופציה רומנטית נוספת.
לא מתאים לקוריאנים לקדם רומנים עם נשים נשואות.
בתגובה ל: תודה על הסקירה ועל המידע החשוב:) מאת: zilpa
הוא אהב אותה מאוד, אבל היא הייתה נשואה לעבודתה יותר מאשר לו. אני לא רוצה לספיילר, אבל בואי נגיד שהרומנטיקה לא הייתה הצד החזק של הסדרה...
בכל אופן, קים נאם-גיל וסון יה-ג'ין יככבו בקרוב יחד גם בסרט Pirates. נראה שנחמד להם לעבוד יחד :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: Shark מאת: danarod מה זה השפם המחריד הזה שהצמידו לו בסידרה הזאת ? חבל שכיערו אותו ככה. ב"המאפיונר שלי", הוא נראה מעולה.
ואני רואה שלי שי הון מ"1997, עבור", הוא בעיקר שחקן של תפקידים קומיים.
בתגובה ל: קים נאם גיל, נראה זוועה בתמונות. מאת: ההרצליינית
מה יהיה?? דוקא למדתי לאהוב אותה, עלאק לחבב, אבל כבר בהתחלה קצת סהרורית קצת עקבים קצת כפפות גומי לבנות קצת בית משוגעים- נקוה לטוב.
בתגובה ל: עוד פעם גב פסטה עם הראש ב אדמה- ובלי ביטחון מאת: מאימאי10
אני ---יש לי המצאה עוד פעם משוגעת עם כותנת לילה רוחות רפאים מחלת נפש והתמוטטות עצבים,,, איזה בעל דפוק עם כפפות גומי ו-- סערת ברקים ורעמים חחחה, אה ושכחתי קצת מישטרה סירנות מישטרתיות ועוד קצת גשם..
בשביל זה אני לא צריכה את גב' פסטה יש לי את ניקול קידמן ב --השעות--- חחחה.
בתגובה ל: עוד פעם גב פסטה עם הראש ב אדמה- ובלי ביטחון מאת: מאימאי10
לא הייתה לי סבלנות לצפות בו - אני אחכה כבר לפרק הראשון. מככבים שם כמה מחביביי :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: קים נאם גיל, נראה זוועה בתמונות. מאת: ההרצליינית
אני חושבת שקים נאם-גיל נראה טוב גם עם השפם, וזה מתאים לתפקידים הכבדים והמיוסרים שהוא מגלם. הוא כנראה מתקשה להיפרד מהשפמפם - זו כבר הדרמה השלישית ברציפות שבה הוא צמוד אליו חזק (אני מניחה שבשירות הצבאי הוא אולי גילח אותו). בכל מקרה, הוא אמר פעם בראיון שבלי השפם הוא נראה צעיר מדי...
ולמרות השפם, הוא הגיע למקום הרביעי באחד המשאלים - שעסק בשאלה הרת הגורל איזה סלב הייתם רוצים/רוצות לנשק
בתגובה ל: אני חולקת עלייך מאת: danarod כנראה זה תלוי גם באורך השפם.
בכל אופן, אני אישית, מעדיפה אותו בלי השפם (פשוט אני לא אוהבת שפמים).
בתגובה ל: בתמונה ששמת הוא נראה יותר טוב. מאת: ההרצליינית השפם הזה לא ממש מוסיף לו חן. ויהיה מיוסר ככל שיהיה...
בכלל, כשחושבים על זה קים נא גיל הוא אחד הכוכבים הבודדים שאני מכירה, שעברו את השינוי מתפקידים ממש קטנים (מי עוד זוכר אותו כרופא בתפקיד זוטר ב"סאמסון המתוקה"?) לתפקידי משנה כמו ב"המאפיונר שלי" ועד לתפקידים ראשיים.
לא מצליחה לחשוב על עוד כוכב קוריאני שהתחיל כ"כ בקטן והתקדם. בד"כ הם או כוכבים גדולים מההתחלה או לנצח בתפקידים משניים...
בתגובה ל: אני איתך:) מאת: zilpa
כמו סו ג'י-סוב, שסיפר בזמנו איך רוב הסצנות בהשתתפותו בסדרה הראשונה שלו, נשארו על רצפת חדר העריכה. גם קאנג ג'י-הוואן התחיל בתפקידים קטנים (זוכרת שהוא גילם רופא ב"שמור לי את הריקוד האחרון"?), וגם למר גומות היו תפקידי משנה קטנים בתחילת דרכו. פשוט חלק מהסדרות האלה ישנות מאוד, אז לא זכינו לראותן (ואולי טוב שכך).
קים נאם גיל עשה דרך ארוכה ויפה מאז תחילת הקריירה שלו. אני חושבת שמאז שוויתר על שם הבמה (לי האן) וחזר לשמו האמיתי, הוא התחיל לקבל תפקידים שווים וקיבל הזדמנויות להוכיח את עצמו.
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש עוד כוכבים שהתחילו בקטן מאת: danarod בכלל שכחתי את קאנג ג'י הוואן. אבל אני חושבת שזה בעיקר כי הדחקתי את הסדרה ההיא ממוחי, בעוד סאמסון והמאפיונר עדיין זכורים לי היטב:).
בדיוק דיברתי עם אורלי השבוע, על כמה שחקנים קוריאנים מצטיינים יש. כאלה שאתה מאמין להם שהם מלאי טוב לב וגם רשעים גמורים.
לי סו ג'ין כ"כ הפתיע אותי, בזמנו, שאחרי העיניים הטובות של המלך סאן ידע להיות גם איש מפחיד ומסוכן ב"המאפיונר" פארק שי הו מדהים אותי כל פעם מחדש, ביכולת שלו להיכנס לדמות של בחור חייכן וכובש, או פוץ אידיוט. ראיתי לא מזמן את "יום עם בני" ושוב התפעלתי מיכולת המשחק של צ'ה סונג וון. פוליטיקאי חלקלק בסיטי הול, שחקן אידיוטי ב"אהבה מופלאה", ואסיר שיש בו תום וחמימות ב"יום עם בני". יש שחקנים שבאמת יודעים את העבודה שלהם. (ויש כאלה שבכל תפקיד נראים אותו דבר בדיוק...)
בתגובה ל: וואלה, נכון מאת: zilpa
ויש גם כאלה שאולי עדיף שייצמדו לטייפ-קאסט שלהם, כי כשהם מנסים לעשות משהו אחר...
אגב, צפיתי בתוכנית הראשונה של Grandpas Over Flowers ולהפתעתי היה דווקא נחמד. די מסנג'רים שם את מאמי שלי, אבל הוא כ"כ חמוד
גם אני צפיתי לא מזמן ב"יום עם בני", ונראה לי שאני מעדיפה את הצד הדרמטי של צ'ה סונג-וון...
iDana לשעבר
בתגובה ל: בהחלט יש שחקנים מצוינים מאת: danarod ומה שאני רואה בתמונה שצירפת את מפת רוסיה מתחת את אוזבקיסאן שזה היעד בסרט "מבצע החתונה שלי" ... תתחילי לראות אותו כבר ...לא תצטערי , דנהלה......חחחח
בתגובה ל: אני אוהבת את צ'ה שלי בכל תפקיד .... מאת: kler181
אבל קודם אסיים עם סוכנות השידוכים של סיראנו. מעניין לעניין באותו עניין... :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: אפרופו צ'ה סונג-וון מאת: danarod נותנים לנשיא "אנס" להמשיך לכהן ...בושה וכלימה בקוריאה עושים ממנו קציצות וישר זורקים אותו מקבוצת ספורט אני בטוחה שבסוף זה ייסגר כמו אצל שי הו.
בתגובה ל: וואאוו , מרחמת עליו ..זו לא אותה "A" נכון?רק אצלנו מאת: kler181
כמו א' אצלנו... צ'ה סונג-וון גם שחרר הצהרה פומבית שבה הוא מתנצל בשם בנו:
בתגובה ל: פתאום כל המתלוננות הן A? מאת: danarod ונשמע שהחיים של הבחור לא פשוטים. מריחואנה, תקיפת בחורות. כנראה לא קל להיות הבן של...
וגם נהניתי. השחקן הראשי ממש חמוד
את רואה אורה? לפעמים הטעמים שלנו נפגשים
על התרגום ועל ההמלצה!
iDana לשעבר
בתגובה ל: שמחה לבשר שצפיתי בסרט מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: ומה דעתך על אוזבקיסטן? היית רוצה לבקר בה? מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: רק לבקר? אני שוקלת להשתקע שם מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: אני חולקת עלייך מאת: danarod את מספר 5 כמובן ואת מספר 3.....חחחח
לדעתי הוא ממש חתיך עם שפם ...קים נאם גיל. אני זנחתי את הדרמה כבר בפרק 6 לא זרמה לי בכלל ולמרות שאני אוהבת את הראשית מאוד ,משהו שם לא נפתח לי מספיק, גם הצבע של הכתוביות ,פשוט הרס לי את העיניים.
אני מאוד אוהבת שפמים ,זה מראה גברי יותר...את אהובי סונסי אהבתי מאוד ב"גבר מאוהב" עם השפם...גבר גבר.
בתגובה ל: אתן בודאי מנחשות את מי הייתי רוצה לנשק מאת: kler181
אני מהמרת על מס' 5, מזל שבפנטזיות הכל אפשרי :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: אבל את מי קודם? מאת: danarod יאשימו אותי בהטרדת קטינים...
בתגובה ל: אתן בודאי מנחשות את מי הייתי רוצה לנשק מאת: kler181 שגבר בלי שפם לא נחשב גבר...(כמו בתורכיה, למשל,) אבל לי אין חיבה מיוחדת לשפמים. ההיפך הוא הנכון.
וסונג סונג הון לא יוצא מכלל זה וגם צ'ה וון.
אגב, ג'ו ג'ין מו הופיע עם שפם פעם? נראה לי שזה ישווה לו מראה נכלולי לחלוטין...
בתגובה ל: אח, אורה, יש ארצות מאת: zilpa והוא שם גבר גבר ...ממש לא נכלולי
בנות !! היום מתחילה הצפייה המשותפת שלנו... מקוה שהתרגום יצא מהר ,לא כמו בדרמה "i summon you gold" טוב, מה לי כי אלין, אני יודעת כמה זה קשה... כשמתרגלים לטוב ...חחחח
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: כן ,נדמה לי בסרט "גבי" היה לו גם זקנקן מהמם מאת: kler181 המראה שלו ב"גבי".
אבל בכלל, הוא כנראה מאלה שהכל הולם אותו...
בתגובה ל: נכון, מאוד הולם אותו מאת: zilpa
מדובר בדרמה ההיסטורית Hwatu שאמורה להתחיל בחודש אוקטובר הקרוב ולכלול לא פחות מ-50 פרקים. השחקנית הראשית לצדו תהיה לא אחרת מאהובתכם הא ג'י-וון מסתבר גם שסוקי דחה את התפקיד הראשי הגברי הנוסף בסדרה, כי הוא כבר מחויב לדרמה אחרת (הא ג'י-וון וסוקי כבר שיתפו פעולה בעבר ב"הוואנג ג'יני", והוא הודה אחרי שנים שהיה לו קראש עליה בזמן הצילומים).
ג'ו ג'ין מו יגלם את המלך ה-28 של שושלת גוריו, והוא יהיה מעורב במשולש אהבה עם קיסרית יואן (בגילומה של הא-ג'י וון) ובעלה הקיסר (התפקיד שהוצע לסוקי).
התסריטאים אחראים ל"ענק" ול"סלרימן", והבמאי היה בוודאי שמח למחוק מהרזומה שלו את "ד"ר ג'ין"... עכשיו תהיה לג'ו ג'ין מו סיבה טובה לגדל זקן
בתגובה ל: ג'ו ג'ין מו חוזר לדרמות מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: דנה'לה מתוקה שלי , רק עכשיו שמתי לב שפירסמת כבר מאת: kler181 וג'ו ג'ין מו ראוי לשרשור כפול ומכופל
iDana לשעבר
בתגובה ל: ג'ו ג'ין מו חוזר לדרמות מאת: danarod טוב עשה סוקי שויתר על התחרות. עם כל חיבתי אליו, הוא עוד היה עלול לצאת רע...
בתגובה ל: Shark מאת: danarod היו לי הרבה ציפיות מהסדרה בזכות קים נאם-גיל אבל אי אפשר לומר שהיא עמדה בציפיות...לא הצלחתי להתחבר לאף אחת מהדמויות ויש פרקים שבהם אפילו השתעממתי...לא היו יותר מידי הפתעות והכל בה היה צפוי...אפילו הסוף לא הצליח להפתיע אותי.
המשניים באמת עשו אחלה של עבודה...האחות הקטנה הייתה ממש חמודה וגם השחקן שגילם את אביה המאמץ עשה אחלה של עבודה. הוא היה כל כך חביב שהיו רגעים שחששתי לדמותו ופחדתי שיקרה לו משהו כפי שקרה לעמיתים שלו לעבודה.
תודה על הסקירה ועל התמונות, דנה!
בתגובה ל: גם אני צפיתי ב"Shark"... מאת: MyGirl
אולי קים נאם גיל וסון יה-ג'ין יפצו על זה בסרט הבא בכיכובם, Pirates. קים נאם גיל נראה מעולה לדעתי... הלוק הזה ממש מתאים לו.
בתגובה ל: הסדרה החדשה של ג'ו וון Good Doctor מאת: Rebeccan
שני פרקים כבר שודרו... הראשון כבר מתורגם ועולה בדקות אלה. הפרקים רוויים בתיאורים גרפיים רפואיים... והמון בידור מסביב.
גם המדרג לא טועה - הסדרה גברה על הסדרות המקבילות באותו זמן שידור. פייטינג
תוקן על ידי ההרצליינית 11/8/2013 22:46
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
מופיעה כאן, כמה התרגשתי כאשר גיליתי אותה במקום לנבור בעברה כפי שנוהגת אנוכי לעשות- מצאתיה ואפילו באותו סטייל(תסרוקת הליכה, פרח- קפוא,, בקיצור קריצה ל --חברתי האוהבת את,, פרח קפוא--).
מהבית הכחול הזה-- חחה. את הנשיא ל- "בית הצייד העירוני" אז כבר 2 חיילים זזו לי בשחמט הזה , וזה כמובן עושה לי חם בלב. הם טובים השחקנים. לגבי גב' נייס גיא,
זהו- אז הדרמה נראת 10 נראה כמה אחזיק מעמד, וכולי גאוה על ההתמצאות שתי טפיחות שכם. ביי ביי חברים.
בתגובה ל: ראשית אני חייבת להכנס מפעם לפעם אחרת המערכת מאת: מאימאי10 לכי כבר לראות את כבוד המשפחה. היא מככבת שם במשך 54 הפרקים, והתפקיד שלה הוא של האשה הקוריאנית הכי פמינסטית/משוחררת שראיתי. את תתאהבי בה לחלוטין.
בתגובה ל: אם את כ,כ אוהבת את השחקנית הראשונה שציינת מאת: zilpa
ואיזה טוב שיש תקצירים את רואה ? חחחה. שבוע טוב נדבר, מ.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית Reply 1997 (בעברית: "1997, עבור". הסידרה ידועה גם בשמות Answer Me 1997/Answer 1997. ובעברית: "עני לי, 1997"/"עני, 1997"), היא דרמת התבגרות קומית קוריאנית, ששודרה ברשת הכבלים TVN, בין החודשים יולי 2012-ספטמבר 2012. הסידרה היא בת 16 פרקים. 14 הפרקים הראשונים הם בני 30-45 דקות כל אחד (כמקובל בסדרות כבלים) ואילו 2 הפרקים האחרונים, הם בני 50-75 דקות כל אחד. הסידרה זכתה לרייטינג גבוה ומכובד יחסית לסידרת כבלים (הפרק האחרון, למשל, זכה לרייטינג של 6.12% בממוצע), לאינספור ביקורות חיוביות ונלהבות (חפשו ותקראו באינטרנט את הביקורות) ולשפע של פרסים בטקסי הפרסים השונים בקוריאה (ו- לדנה על התרגום המצוין! )
תקציר העלילה (ממש על קצה המזלג): סוף שנות ה-90 בקוריאה, היתה התקופה שבה פרחה תרבות הפופ הקוריאנית (הידועה בשם K-POP), והחלו לצוץ להקות פופ שונות (סטייל "בקסטריט בויז", "בויזון" וכד'), שכבשו את לב הצעירים (ובעיקר את לב הצעירות) בקוריאה וזכו באותן שנים להצלחה אדירה בארצם. בסידרה מוצגת היריבות בין 2 להקות מצליחות כאלו באותה התקופה: H.O.T ו-Sechs Kiss. על רקע פריחת תרבות הפופ הקוריאנית והיריבויות בין להקות הפופ השונות, הסידרה מספרת את סיפורם של 6 תלמידי תיכון-2 בנות ו-4 בנים- שהם חברים טובים, בבוסאן של סוף שנות ה-90.
עלילת הסידרה לא מפסיקה לנוע על ציר הזמן: בעיקר, מ-1997, עת אותם 6 נערים ונערות היו בני 18 ולמדו בתיכון בבוסאן (תקופה שבה הם היו עסוקים בעיקר בהתאהבויות ראשונות, נשיקות ראשונות, קשיי גיל ההתבגרות, יחסים עם ההורים בגיל ההתבגרות, לימודים, שאיפות לעתיד, הערצת להקות ואיידולים, ולמעשה בכל אותם הדברים המוכרים לנו מגיל ההתבגרות) ועד-ל-2012, עת נמצאים אותם 6 נערים ונערות במסעדה בסיאול, במפגש מחזור עם חבריהם ללימודים בתיכון בבוסאן, ומעלים זיכרונות מתקופת ההתבגרות והתיכון. בשנת 2012, הם כבר לא נערים צעירים, אלא אנשים בוגרים ו"מבורגנים" בתחילת שנות ה-30 לחייהם, העסוקים בחיי הנישואים, בגידול ילדים, בקריירה, בפרנסה, במציאת בן/בת זוג לחיים (ולמעשה, בכל אותם הדברים שמתמודדים איתם אנשים בסוף שנות ה-20 ובתחילת שנות ה-30 לחייהם), ושעתה, חייהם כמתבגרים בסוף שנות ה-90 נראים להם כמו זיכרון, שהוא גם רחוק וגם קרוב, ובעיקר מתוק. עלילת הסידרה, נעה גם לתקופות אחרות בחיי 6 הגיבורים ומשפחותיהם, ובכל תנועה כזאת על ציר הזמן, הסידרה חושפת לנו עוד טפח, עוד פרט ועוד צד שלא הכרנו, בחיי הגיבורים ומשפחותיהם.
הדמויות/השחקנים בסידרה:
סונג שי וון (ג'ונג און ג'י, חברה בלהקת הפופ הקוריאנית A Pink. זהו תפקידה הראשון בדרמה קוריאנית)- מעריצה שרופה של להקת H.O.T , ובעיקר של סולן הלהקה, Tony An. על כן, מכונה ע"י חבריה הקרובים בסידרה, "אשתו של טוני".
יון יון ג'ה (סו אין גוק, "גשם של אהבה". היה הזוכה הראשון בתחרות השירה הטלוויזיונית הפופולארית בקוריאה, Superstar K )- חבר ילדות של שי וון. והוא ושי וון גדלו ביחד.
מו יו ג'ונג (שין סו יול, "עץ עמוק שורשים", "באושר ובעושר")- חברתה הטובה של שי וון ומעריצה שרופה של להקת Sechs Kiss. עברה להעריץ אותם, לאחר שבתחילה העריצה את להקת H.O.T . למעשה, היא עושה "פינג-פונג" בין 2 הלהקות- פעם היא מעריצה את H.O.T ופעם את Sechs Kiss.
קאנג ג'ון הי (הויה, חבר בלהקת הפופ הקוריאנית INFINITE. זהו תפקידו הראשון בדרמה קוריאנית)- חברו הטוב ביותר של יון ג'ה.
דו האק צ'אן (און ג'י וון, בעברו חבר בלהקת Sechs Kiss, המוזכרת, כאמור, בסידרה)- "הבחור" החדש בחבורה שמגיע מסיאול. חובב פורנו מושבע, שמדביק את 3 הבנים האחרים בחבורה באהבה לפורנו.
באנג סונג ג'ה (לי שי און, "ד"ר צ'אמפ", "הלוחם באק דונג סו", "מלך הלבבות", "Shark")- הפטפטן שבחורה. לא סותם את הפה אפילו לשנייה אחת.
סונג דונג איל ולי איל האווה (מגולמים בידי... סונג דונג איל ולי איל האווה- כן, דמויותיהם קיבלו את השמות של השחקנים שמגלמים אותם. הוא מוכר, בין השאר, מ"החברה שלי היא גומיהו" ומ"ציידי העבדים". והיא מוכרת, בין השאר, מ"אילג'ימה" ומ-"2 טיפות מים")- הוריה של שי וון והאפוטרופוסים של יון ג'ה ואחיו הבכור, טאה וונג (הם לקחו את חסותם עליהם, לאחר שהוריהם נהרגו בתאונה). הוא מאמן קבוצת בייסבול, והיא עקרת-בית. לא בדיוק האנשים הכי פוליטיקלי-קורקט בעולם.
יון טאה וונג (סונג ג'ונג הו, "קין והבל", "האיש של הנסיכה")- אחיו הבכור של יון ג'ה והמורה האהוב של 6 הנערים בתיכון.
דעתי על הסידרה: מדובר בדרמה שהיא פשוט מ-ע-ו-ל-ה! אהבתי אותה מאוד, נקשרתי אליה, נהניתי ממנה והתענגתי עליה, כבר מהסצנות הראשונות שלה, ולכל אורכה . מדובר בדרמה קלילה- אבל לא קלילה יתר על המידה- שיש בה הכל! ובמה אני מתכוונת ב"הכל"? רומנטיקה, רגעים קומיים, רגעים מרגשים, רגעים עצובים, המון רגעים אנושיים, ריאליסטיים ומעוררי הזדהות, טיפ טיפה מתח, התעסקות בנושאים המוכרים לנו מהחיים הפרטיים שלנו ומהחברה הסובבת אותנו, אינספור רפרנסים תרבותיים והרבה מאוד נוסטלגיה. הכל בסידרה הזאת היה מעולה: התסריט, העריכה, הצילום, הפסקול (ששילב גם מוזיקה קוריאנית, וגם מוזיקה מערבית), הדמויות (אהבתי את כל הדמויות, ללא יוצא מן הכלל), הקאסט, הדינאמיקה שנוצרה בין הדמויות/השחקנים והכימיה בין הזוגות בסידרה (הזוג הראשי, היה אהוב עליי במיוחד, והיה אחד הזוגות היפים ביותר, שיצא לי לראות בדרמות הקוריאניות).
מפני שמדובר בסידרת כבלים, הסידרה היא מתקדמת ונועזת יחסית, ועוסקת בנושאים שסדרות קוריאניות אחרות לא היו מעזות להתעסק בהם: חרמנות והורמונים משתוללים בגיל הנעורים, זהות מינית (אחת מהדמויות הגבריות בסידרה, התאהבה בדמות גברית אחרת בסידרה), יחסי-מין, מגורים משותפים לפני החתונה וכד'. כבר בפרק ה-2 בסידרה, הראו נשיקה בין 2 מגיבורי הסידרה, והנשיקות בין הזוגות בסידרה, הן ארוכות ודי לוהטות.
הסידרה משופעת ברפרנסים לתרבות הפופ הקוריאנית ולתרבות הקוריאנית בכלל: היא כוללת אינספור אזכורים לדרמות, סרטים, תחרויות וקבוצות ספורט, תוכניות טלוויזיה ורדיו, מוזיקה ואיידולים, רובם ככולם מתוצרת קוריאה.
בנוסף, הסידרה משופעת בנוסטלגיה חמימה וטובה לדברים ופרטים קטנים וקטנים פחות, שחלקם הגדול כבר נעלמו מחיינו: טלפון החוגה, טלפונים ציבוריים, ביפרים, הטלפונים הסלולאריים הראשונים, חיבור אינטרנט איטי שתופס את קו הטלפון בבית, מכשירי וידאו, קלטות וידאו, הצורך להקליט כל תוכנית שמשודרת בטלוויזיה, גם אם צופים בה בזמן אמת, העצבים שחוטפים כשמגלים שמישהו מחק את התוכנית האהובה עלינו מקלטת הוידאו וכד'. מכיוון שהסידרה לא מפסיקה לנוע על ציר הזמן, אפשר לחוות דרכה את ההתפתחות הטכנולוגית שקרתה בקוריאה בפרט, ובעולם בכלל. למשל: המעבר מהטלפונים הסלולאריים הראשונים, לטלפונים הסלולאריים שכבר אפשרו משלוח של הודעות טקסט, ומשם המעבר לסמארטפונים המשוכללים של ימינו.
אבל הכי הכי אהבתי בסידרה הזאת את העובדה, שהיא אנושית, ריאליסטית, מלאת נשמה ומעוררת הזדהות. כמעט כל (ואפילו כל) רגע בה, וכל סיטואציה בה, ממש נלקחים מהחיים ומעוררים הזדהות בקרב הצופים: מההערצה הכמעט עיוורת של מפורסמים בגיל הנעורים, דרך ההתמודדות האישית והמשפחתית עם מחלה שלקה בה אדם קרוב במשפחה, ועד לקשיים שחווים אנשים בגיל ההתבגרות ו"להתברגנות" שלהם בסוף שנות ה-20 ובתחילת שנות ה-30 לחייהם, וכד'.
גם סיום הסידרה היה יפה ונתן סוף טוב לכל הדמויות, בלי יוצא מן הכלל.
הציון שמקבלת אצלי הסידרה: 10 עגול, גדול ויפה .
וזאת (כנראה) הסצנה הידועה מכל בסידרה: סצנת הנשיקה בפרק 2:
סרטון באורך מלא וללא תרגום, של סצנת הנשיקה בפרק 2:
2 שירים יפים במיוחד מפסקול הסידרה. שרים אותם, ג'ונג און הי וסו אין גוק, 2 כוכביה הראשיים של הסידרה (אזהרה: ייתכן והסרטונים מכילים ספויילרים):
ושיר יפהפה של הקרנבריז מ-1997, ששולב בפסקול הסידרה:
בתגובה ל: Reply 1997 ( כלליים ביותר) מאת: ההרצליינית אהבתי הן את ההתייחסויות שלך לגיבורים (הפטיפון שבחבורה...אכן:)) והן את התיאור המדוייק של העלילה, שבכל זאת לא חושף כמעט מאום.
אני, כידוע, אהבתי מאד את הדרמה הזו- ולמרות שהסיפור של הצעירים היה מרתק, הרגעים היותר מרגשים בעיני היו שייכים להוריה של שי וון. (וכן, הם מאד לא פוליטיקלי קורקט)
שוב- על הסקירה המושקעת. וכיף לדעת שגם את התאהבת
בתגובה ל: תודה לך שרית, על סקירה מעולה! מאת: zilpa ללא תוכן
בתגובה ל: Reply 1997 ( כלליים ביותר) מאת: ההרצליינית
שעושה לי חשק לצפות בסדרה שוב
תוך כדי קריאה החזרת אותי לרגעים המקסימים ולחווית הצפייה הכייפית כל כך. שמחה לראות שנהנית כמוני
iDana לשעבר
בתגובה ל: שרית על הסקירה הנפלאה מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: בכיף! שמחה שנהנית לקרוא. מאת: ההרצליינית שנפל בחלקי, אמנם טרם ראיתי את הדרמה של דנה (נקרא לזה ), חחחה אבל זה אוצר, כשזה נימצא ברמות כאלה, תמונות הסברים פרשנות תפיסה מנקודת מבט גורמת לי גם כקוראת וגם כצופה עתידנית לראות בכל סיכום לידה חדשה של הדרמה, זה כמו ללמוד את הדרמה מחדש, מבט אחר, המחמאות שלי הן לא רק לגבי הדרמה כמו החריצות והסיכום הטוב של יד אוהבת המשפיעה עלינו לרצות לראות עוד משהו ממולץ מקרב לב. עשית חיל, ואני כבר מיצרה ש- אני ככ הרבה זמן דוחה ודוחה, בסוף אני אמות מבלי לראות את הדרמה שהולכת אחורה וקדימה במינהרת הזמן משהוא שאנחנו ניפגשות עם חברים ישנים זה מה שאנחנו עושים מדברים על החוייות עבר ועל ההוה. בכל אופן יצא יפה עמוס ומושלם תודה מקרב לב. מ.
בתגובה ל: ל שרית היקרה, גם אנ מצטרפת לתודה על האוצר מאת: מאימאי10 ללא תוכן
השיר ברקע של להקה שאני מתה עליה Evanescence
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית 2 כתבים מדסקסים ביניהם באנגלית על הדרמה
בתגובה ל: סקירה רחבה בסומפי על "שבועיים" ועל השחקנים מאת: kler181 ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: נקווה לסדרה מוצלחת מאת: danarod
ראיתי את הפרק הראשון כמעט לפני שעה מקווה שיהיה המשך מעניין כמו בפרק זה , ויש גם רוע אלימות ועוד... תמיד הסצינות עם ילדים מרגשות ויפות והילדה מקסימה.
ג'ון גי נראה מין צעיר- בוגר, נראה טוב. הפריע לי במיוחד השיער שלו שמלפנים נראה כמו קש ששפכו עליו גלון של ספריי...מה רע במראה הטבעי?
וסוף הפרק? טוב תראו בעצמכם השאיר אותי ואת ג'ון גי פעורי פה.....
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית כשקראתי את הפוסט הזה שפורסם בבלוג-מגזין "פריק", נתקלתי בקליפ המדליק, האומנותי והסופר-מושקע הזה, ששייך ללהקת אינדי קוריאנית בשם "ג'אנג קי-הא והפרצופים", והוא כל-כולו חגיגה אחת ענקית של אוכל.
תוקן על ידי ההרצליינית 7/8/2013 14:19
בתגובה ל: איזה קליפ מאת: ההרצליינית
גם על ההפניה לבלוג. יש שם בין השאר מידע על הסרט החדש בהשתתפות השפ! לי סון קיון :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית מתחיל לצלם דרמה תקופתית חדשה בתפקיד הנשי -הא ג'י וון- לא כוסית הסוג'ו שלי ,אבל בשביל ג'ין מו אהובי, אני אבלע את הצפרדעית הזו... מתוכננת להקרנה באוקטובר... אחרי חגים נעימים לי... חחחחחחחחח
בתגובה ל: מתוקות שלי סופ"ש נפלא , דרמה חדשה עם ג'ו ג'ין מו מאת: kler181 מעניין איך תהיה הכימיה שלה איתו.
בתגובה ל: מתוקות שלי סופ"ש נפלא , דרמה חדשה עם ג'ו ג'ין מו מאת: kler181 כייף לשמוע שהוא חוזר לדרמות ועוד יותר כייף שמדובר בדרמה הסטורית...אני אמנם לא הכי מחבבת את הא ג'י-וון אבל העיקר שהוא יהייה הראשי!!!
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית ואני חייבת לציין, שהיו בו דברים שבכלל לא היו הגיוניים ונורא מופרכים. למשל: מארו מציל את אן ג'י וחוטף במקומה את הדקירה שהיא היתה אמורה לקבל. אח"כ הם יושבים, מדברים, משלימים, מתנשקים ונפרדים. רק כמה דקות לאחר שהיא נוסעת לה לדרכה, הוא "נזכר" לדדות על המדרכה בגלל הפצעים שלו, להתמוטט ולאבד את ההכרה. אתה מבינים? בשיחה איתה הוא היה בריא כמו שור, ורק אחרי שהיא נסעה לדרכה, הוא נזכר להתמוטט מפצעיו ולאבד את הכרתו. ממש לא אופייני לבנאדם שחטף פצעים קשים מדקירה. אחרי מעבר הזמן, הצופים מגלים שבעצם מארו לא מת (כי לפי ההתמוטטות ואיבוד ההכרה, ולפי המונולוג בראשו שהיו באותם רגעים) נראה היה שהוא מת. אבל כאמור, הוא לא מת, אלא הוא חי, קיים, בועט ונושם. ממש לא הגיוני. גם נאמר שהוא לקה באמנזיה למשך שנה שלמה, בעקבות ניתוח שעבר בראשו, אבל בכל-זאת הוא עובד כרופא. זה די מוזר- בנאדם שסבל בעבר מאמנזיה תקופה כ"כ ארוכה, אמור לשכוח אפילו איך לקרוא ולכתוב, ומארו אפילו לא שכח את מה שלמד בלימודי הרפואה שלו. היה גם קטע מוזר, עם אמה החורגת של אן ג'י- לפני מעבר הזמן היא הודתה בכ"כ הרבה פשעים (כולל רצח), ואפילו לא רצתה לשכור לעצמה עו"ד, כך שברור היה שהיא לפחות תקבל מאסר עולם. אבל אחרי מעבר הזמן (בסה"כ מעבר זמן של 7 שנים), הצופים מגלים שהיא כבר משוחררת מהכלא. ממש הזוי.
בשלב מסוים, הפסקתי לצפות בפרק- היה רעש בבית שהקשה לצפות בו, הוא היה איטי רצח, לטעמי, והייתי עייפה מדי והשנ"צ דחק בי. פשוט, חבל לוותר על שנ"צ, בשביל "קישקוש" כזה (ויסלחו לי מעריצי הסידרה בפורום).
תוקן על ידי ההרצליינית 9/8/2013 18:24
בתגובה ל: היום במקרה צפיתי קצת בפרק האחרון של "בין 2 נשים". מאת: ההרצליינית
נראה שאין טעם לחפש היגיון... אני לפחות לא הצלחתי למצוא, אבל בשלב מסוים המופרכות דווקא התחילה לשעשע אותי
iDana לשעבר
בתגובה ל: זו תמצית הסדרה.. מאת: danarod הפרק פשוט לא זז! אפילו צב יותר מהיר ממנו... בנוסף, הפרק היה נטול קצב, אקשן ועניין. חבל שלא יצא לי לצפות בו בלילה לפני השינה- בטח הייתי נרדמת בקלות אחרי הצפייה בו.
בתגובה ל: והסידרה עצמה, כמו הפרק האחרון, היתה איטית רצח? מאת: ההרצליינית
אז היא עברה לי מהר. אבל הפרקים הראשונים דווקא זכורים לי כמלאי אירועים ואינטנסיביים.
אולי כדאי לשמור כמה פרקים מוקלטים למקרה של נדודי שינה